Surinam, Guyana & Franska Guyana

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Surinam, Guyana & Franska Guyana"

Transkript

1 Surinam, Guyana & Franska Guyana med Anders Haglund som ledare 7 22 mars mars 2015 inklusive en veckas förlängning på Curacao och Bonair Sista anmälningsdag för att vara med i en eventuell utlottning är den 10 juni. Därefter kan man anmäla sig i mån av plats. Surinam, Guyana och Franska Guyana är tre av de minst besökta länderna i Sydamerika (även om Franska Guyana egentligen är en del av Frankrike). För oss har de blivit kända mycket tack vare Jan Lindblads resor i området. Det är otillgängliga områden utan egentliga sevärdheter så när som på den vidsträckta orörda regnskogen och de många folkgrupperna med ursprungsbefolkning!

2 Franska Guyana: Djävulsön och toppmodernt rymdcenter Vi flyger in till Franska Guyana, det enda landet i Sydamerika som inte är självständigt. Här besöker vi det kända fängelset på Djävulsön och det toppmoderna Guyana Space Center varifrån Europeiska raketer och satelliter skickats upp de senaste 50 åren. Surinam: orörd regnskog, amerindianer och världsarv Surinam är ett mycket glest befolkat land. Här bor bara 3 personer/kvadratkilometer och totalt är det bara drygt en halv miljon människor i hela landet. I små flygplan flyger vi cirka 75 minuter ut i regnskogen till vårt trevliga ekolodge. Med lokala naturguider färdas vi med trädstamskanoter på floden för att utforska den ostörda regnskogen. Vi gör också exkursioner till fots, besöker amerindianernas byar och får lära oss mer om deras sätt att leva. Vår lodge arbetar aktivt för hållbarhet både ekologiskt och socialt och har anställda från de angränsande byarna. Guyana: Kaieteur Falls och regnskog Kaieteur Falls i Guyana är med sina 228 meter nästan 5 gånger högre än Niagarafallen. Deras otillgängliga läge ger oss anledning att göra en fantastisk flygtur över ett av Sydamerikas största, oavbrutna regnskog. Vi fortsätter till vår lodge varifrån vi utforskar regnskogen innan vi återvänder till Surinam för att flyga hem eller till Curacao och Bonaire för den som vill förlänga resan en vecka. Curacao och Bonair Du kan förlänga resan en vecka och stanna på Curacao och Bonaire på hemvägen. Här finns dykning och snorkling i världsklass med siktdjup på meter, men också härliga stränder och fina utflykter inåt ön. Vi bor på trevliga lodger vid havet, varifrån du lätt kan göra egna utflykter. Under veckan ingår flyg och logi, men du väljer själv var du vill äta och hur du spenderar dagarna.

3 Program dag för dag Dag 1, 7 mars: Flyg till Paris med Air France. Transfer till Ibis flygplatshotell vid Orly. Dag 2, 8 mars: Morgonflyg till Cayenne i Franska Guyana. Vi landar på eftermiddagen, blir mötta av vår lokala guide och tar in på Hotel des Roches vid havet där vi intar en lätt måltid innan sängen väntar. Tvärs över havet ligger Djävulsön. Dag 3, 9 mars: En heldag med katamaran till den ökända Djävulsön och öarna St Joseph och Royale brottslingar, landsförrädare och desertörer har skickats hit av kolonialmakten Frankrikes domstolar. De sista fångarna lämnade fängelset så sent som i början av 1950-talet. Vi besöker museet, huvudbyggnaden, barnkyrkogården, vakthuset och förstås fängelset. Lunch äter vi på ön Royale där officersbostäderna byggts om till hotell. Tillbaka till Kourou och vårt hotell des Roches där vi intar middagen. Dag 4, 10 mars: Efter frukost besöker vi det toppmoderna Guyana Space Center där fransmän och andra européer skjuter upp raketer och satelliter. Lunchen serveras på en av de trevliga lokala restaurangerna i Kourou. Med buss fortsätter vi cirka 3 timmar till Saint Laurent. Här får vi visum till Surinam innan en båt tar oss över Marowijne-floden till Albina och byn Christiaankondre. Vi bor vid havet i flerbäddsrum på Christiaankondre Lodge. I byn bor karibindianer, ättlingar till slavar, som försörjer sig på fiske och jordbruk. I Guyanaländerna lever karibindianerna kvar med språk och kultur, medan de nästan helt dött ut i resten av den karibiska övärlden. Karibindianerna fick ge namn till Karibien och ordet kannibal.

4 På kvällen ska vi besöka Galibi naturreservat där havsköldpaddor kommer upp för att lägga ägg. Vi får en introduktion och åker sedan i båtar till Baboensantistranden. Så här års är det framför allt den gröna havssköldpaddan, eller Krape som den kallas lokalt, som vi har chans att se. Dag 5, 11 mars: Efter frukost kan den som vill besöka ett lokalt zoo eller strosa i byn innan vi återvänder med båt till Albina. Efter lunch reser vi vidare med buss cirka 3 timmar till Paramaribo, Surinams huvudstad. Här bor vi på det fina hotellet Eco-resort vid Surinam-floden, helt nära stadskärnan. Här kommer vi lägga märke till den fantastiska rasblandningen. Javaneser, mulatter, afrikaner, indier, kineser, holländare, libaneser och judar! Det officiella språket är holländska, men de flesta talar lite engelska. Alla talar Sranang Tongo (taki taki eller det surinamesiska tungomålet ), en blandning av holländska, portugisiska, franska, engelska, javanesisk, hindi, kantonesiska och afrikanska språk. Paramaribo är sannerligen en kulturell smältdegel! Dag 6, 12 mars: Stadsrundtur i Paramaribo, besök på plantage och fågelskådning står på dagens program. Vi ser världsarvet, den gamla delen av staden och besöker Fort Zeelandia, promenerar till Självständighetstorget, presidentpalatset, besöker marknader med hantverk, tropiska frukter och kryddor. Längs vägen till Nieuw Amsterdam friluftsmuseum, där vi får en guidad visning, passerar vi plantager från kolonialtiden. Lunch äter vi på en liten javanesisk restaurang i Tamanredjo. Efter lunch besöker vi plantaget Peperpot Det är ett av de äldsta i Surinam och fanns redan på 1600-talet. Fortfarande växer kaffe och kakaobuskar och många byggnader finns kvar, men idag är det kanske främst känt för sin rikedom på fåglar. Övernattning på hotell Eco-resort. Dag 7, 13 mars: Vi flyger 75 minuter söder ut över ett hav av regnskog till Palumeu Jungle Lodge som är vår bas de närmaste 4 dagarna. Efter att vi har installerat oss äter vi picknick lunch på en av öarna i floden. Till kvällen får vi en läcker måltid tillagad på lokala råvaror tillagade över en öppen eld.

5 På lodgen där vi bor är trio och wajana amerindianer som bor i området utbildade och anställda och våra hyddor är byggda på traditionellt sätt. För elektricitet har de satt upp solpaneler. På eftermiddagen besöker vi en närliggande amerindianby och efter middagen får vi en föreläsning om Amazonas äldsta befolkning, amerindianerna. Dag 8, 14 mars: Heldag i regnskogen med kanot och till fots. I gryningen glider vi med trädstamskanoter ner för Tapanahony-floden. Vi ser regnskogen vakna och spanar efter apor, tukanfåglar, papegojor, utter med mera. Vi stannar på ett lämpligt ställe och äter vår medhavda frukost. Med kanoterna fortsätter vi på floden till platsen där stigen går upp till Potihill. Härifrån får vi fina vyer över regnskogen. Vi återvänder till vår lodge där lunchen serveras. På eftermiddagen visar några skickliga indianer oss konsten att hantera pil och båge och den som vill får chans att prova. I solnedgången tar vi en promenad för att spana fåglar och kajmaner. Tillbaka på lodgen väntar middagen och därefter en föreläsning om Amazonas regnskog. Dag 9, 15 mars: Liksom igår ger vi oss ut i kanoter tidigt innan frukost för att se och höra regskogen vakna. Efter frukost åker vi i trädstamskanoter till Mabukaforsarna där man kan bada i poler, njuta av naturlig massage i vattenfallen eller upptäcka regnskogen till fots. Här finns en stig med information om träd, växter och djur. Till lunch bjuds vi en härlig grillunch vi sent kommer glömma. Sent på eftermiddagen i skymningen vänder vi hemåt. Efter middagen kan den som vill följa med på en nattexkursion på floden. Dag 10, 16 Mars: Vår sista dag i Surinams regnskog. Vi ger oss återigen ut i gryningen med kanoter för att njuta av morgonens tidiga ljud. Efter frukost går vi till en av indianbyarna. Flyg tillbaka till Paramaribo där vi tar in på vår lodge Eco Resort Inn och avnjuter vår middag.

6 Dag 11, 17 mars: Idag ger vi oss av tidigt och tar med oss picknick frukost. Efter cirka 4 timmars bussresa i nordvästlig riktning når vi gränsen mot Guyana. Här byter vi buss mot färja och åker över floden till Guyana. Överfärden tar cirka en timme och när vi lägger till blir vi mötta av vår lokala guide i Guyana. Vi åker vidare till Georgetown, Guyanas huvudstad. Resan tar runt tre timmar och vi äter lunch på en lokal restaurang längs vägen. Georgetown har en fin stadskärna med färgglada trähus från förra sekelskiftet i kolonialstil med stadshuset från 1852 i spetsen. Vi ska heller inte missa den magnifika katedralen St. George s från 1892, som är en av världens högsta fristående träbyggnader. I stadens botaniska trädgård och zoo finns Västindiens största samling av tropiska växter. Här finns också över 100 arter av Guyanas vilda djur, tropiska fiskar och fåglar, bland annat den utrotningshotade sjökon. Georgetown har också ett fint nationalmuseum med en fin samling av landets djur och kulturella arv. Här finns också det antropologiska museet Walter Roth med en utställning om amerindianernas kultur och historia. Vår stadsrundtur går till fots och med vår egen buss där det känns för långt att gå. Vi övernattar på Cara Lodge som har en lång och romantisk historia. Det byggdes på 1840-talet och var den första borgmästarens hus. Genom åren har huset besökts av flera celebriteter som kung Edward VII, president Jimmy Carter, prins Charles, prins Andrew och Mick Jagger. Nu är det dags för SGS! Dag 12, 18 mars: I små propellerplan flyger vi till de otillgängliga Kaieteur Falls, världens högsta fritt fallande vattenfall. Det är 228 meter högt och nästan 5 gånger så högt som Niagarafallen. Vi flyger över floderna Demerara och Essequibo och så långt ögat ser är det ett hav av obruten regnskog. Vid vattenfallen kan vi se svalor, både white tipped och white-chinned. Här finns också den fina Guiana Cock of the Rock. Guiana Cock of the Rock, hane

7 Vi övernattar på Arrow Point Nature Resort på den gröna ön Baganara i Essequibo-floden. Dag 13, 19 mars: Innan frukost gör vi en exkursion med kanoter i den lilla bifloden för att spana fågel och se naturen vakna till liv. Inför resan får ni en artlista. Här är några av de arter vi har chans att se Point Tailed Palmcreeper, Sungrebe, Sunbittern, Black throated Mango, Green tailed Goldenthroat, olika kolibrier och den alla vill se, den magnifika kolibrien Crimson Topaz. Vi återvänder och äter frukost. På eftermiddagen ger vi Crimson Topaz oss ut igen på fågelskådning. Då spanar vi efter flockar med Red Bellied Macaws på väg till sina sovplatser. Vi har också möjlighet att se Sapphire rumped parrotlets. Den som vill kan istället göra en vandring eller ta en tur på mountainbike. Det finns både korta och längre turer som går genom djungeln och till isolerade indianbyar. Dag 14, 20 mars: Vi återvänder till Georgetown med båt och buss och flyger tillbaka till Paramaribo i Surinam. Här tar vi in för sista gången på Eco Resort Inn. Vi har bjudit in Granmang Asongo som är med på en av bilderna i Jan Lindblads bok. Då var han 19 år. Han bor i byn Kwamalasemutu, långt från huvudstaden, men vill gärna komma och träffa oss. Vi hoppas att han kan komma till vår avskedsmiddag! Dag 15, 21 mars: Lite tid för bad i poolen, shopping eller bara ta det lugnt innan vi åker till flygplatsen för att flyga hem. Dag 16, 22 mars: Hemkomst.

8 Förlängning på Curacao och Bonaire Dag 15, 21 mars: En heldag på egen hand i Paramaribo. Tid för egna utflykter, bad i poolen, shopping eller bara ta det lugnt. Övernattning på Eco Resort Inn. Frukost ingår, men inte lunch och middag. Dag 16, 22 mars: Flyg till Bonaire Flyg till Bonaire via Curacao. Du tar en taxi på egen hand till ditt hotell, Divi Flamingo Resort. Här bor du tre nätter. Bonaire består av ett korallrev som är omgivet av ytterligare ett. Här flockas rosa flamingos och dykare från hela världen. Det är klassat som ett av de bästa dykställena i världen. Kristallklart vatten med m siktdjup omgärdar ön och fiskebeståndet är enormt. Vill man inte snorkla eller dyka kan man sola, bada och utforska det inre av ön. Den norra delen av ön är något mer kuperad och grön än den karga, torra södra delen. Dag 17 18, mars: Bonaire på egen hand. Inga måltider ingår. Dag 19, 25 mars: En kort flygtur tillbaka till Curacao. Du bor på Avila Hotel, ett pampigt guvernörsresidens från 1780-talet. Här har de holländska kungligheterna bott när de varit på besök på ön. Hotellet, med sina 156 rum och 10 sviter, är mycket charmigt och ligger direkt på två små stränder i utkanten av Willemstad. Rummen ligger spridda över huvudbyggnad och annex.

9 Curaçao är huvudön i Nederländska Antillerna, en federation som består av grannön Bonaire, Saint Maarten, Saba och Saint Eustatius som ligger längre norrut. Dessa öar betraktas som en integrerad del av konungariket Nederländerna. Öarnas riksdag har sitt säte i Curaçaos huvudstad, Willemstad, som tagits under Unescos skyddande vingar. En förtjusande liten stad där den holländska arkitekturen är framträdande. Ön är låglänt med karg vegetation. Även Curacao omgärdas av underbara korallrev. Härliga stränder finns på den västra sidan, några naturliga och andra man-made. Det är på denna ö som den blå Curaçao-likören framställs. Dag 20-21, mars: Curacao på egen hand. Inga måltider ingår. Dag 22 23, mars: Flyg hem.

10 Fakta Datum: 7 22 mars mars 2015 om du förlänger resan på Curacao och Bonair Pris: Köpenhamn kr, från Stockholm och Göteborg kr Pris för en extra vecka på Curacao och Bonaire: kr I priset ingår: reguljärflyg från Stockholm med AF KLM inrikesflyg med litet propellerplan i Surinam och Guyana flyg från Guyana till Surinam transfer i Paris mellan flygplatserna Charles de Gaulle och Orly alla lokala transporter enligt programmet med båt, buss och flyg svensk färdledare lokal engelskspråkig färdledare lokala naturguider på exkursioner logi på flygplatshotell vid Orly inklusive frukost, del i dubbelrum logi i dubbelrum med privat dusch och toalett under hela resan utom 1 natt då det är flerbäddsförläggning med gemensamma faciliteter helpension samtliga utflykter enligt program entréer enligt program all dricks utom till de lokala guiderna och chaufförerna visum till Guyana (visum till Franska Guyana behövs inte och visum till Surinam söker vi på plats) bok och/eller karta litteraturtips praktisk information inför resan om vaccinationer, utrustning med mera I priset ingår ej: dricks till de lokala guiderna och chaufförerna, flygplatsskatt i Guyana för närvarande USD 13, visum till Surinam för närvarande 20 EUR.

11 På resan till Curacao och Bonaire ingår: en natt i Paramaribo, del i dubbelrum Flyg hem via Curacao Flyg tur och retur Curacao Bonaire Logi med del i dubbelrum Måltider tillkommer, flygplatstransfers och egna utflykter. Antal deltagare: Svårighetsgrad: Du ska klara lätta strövtåg i regnskogen. Klimat: I mars är vädret som bäst, inte för varmt och måttligt med regn. Vattenståndet i floderna brukar vara lagom för våra trädstamskanoter. Färdledare: Anders Haglund, biolog och en av SGS mest rutinerade och uppskattade färdledare. Anmälan görs senast till: Lotta Borgiel, Gränslösa Resor AB, Marsjö Hvilan, Vingåker, tel , e-post Finns det plats till alla som vill åka bekräftar vi detta. Annars görs en lottdragning snarast möjligt efter den 10/6. Resultatet läggs ut på SGS hemsida, sgsresa.nu och en bokningsbekräftelse skickas till alla som fått plats. Sista anmälningsdag för att vara med i en eventuell utlottning är den 10 juni. Därefter kan man anmäla sig i mån av plats. Betalning: Anmälningsavgiften kr sätts in på bg inom 10 dagar efter att plats bekräftats. Slutbetalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar innan avresa.

12 Avbeställningsvillkor: Vid avbeställning mer än 40 dagar före avresedatum är avbokningsavgiften kronor, d v s hela anmälningsavgiften. Vid avbeställning senare än 41 dagar före avresedatum har researrangören rätt att innehålla hela resans pris. Avbeställningsskydd: Se över ditt försäkringsskydd, så att du har en avbeställningsförsäkring. I många hemförsäkringar och kredit- och betalkort ingår avbeställningsskydd. Behöver du komplettera ditt försäkringsskydd går det bra att göra det genom oss. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar. Priset är 4 % av det belopp du vill försäkra och du kan försäkra valfri summa, till exempel den del som inte täcks av dina andra avbeställningsförsäkringar. I övrigt gäller Allmänna villkor för paketresor och Gränslösa Resors särskilda resevillkor. Preliminära flygtider 7 mar Köpenhamn Paris AF mar Göteborg Paris AF mar Stockholm Paris AF mar Paris Cayenne AF mar Paramaribo Amsterdam den 22/3 KL mar Amsterdam Köpenhamn KL mar Amsterdam Göteborg KL mar Amsterdam Stockholm KL1109 Preliminära flygtider vid förlängd resa på Curacao och Bonaire Utresan tillsammans med gruppen som ovan. Hemresa: 22 mar Paramaribo Curacao KL mar Curacao Amsterdam den 29/3 KL mar Amsterdam Köpenhamn KL mar Amsterdam Göteborg KL mar Amsterdam Stockholm KL1109 Gränslösa Resor Tel Marsjö Hvilan Mobil org nr Vingåker Innehar F-skattsedel

Surinam, Franska Guyana & Guyana

Surinam, Franska Guyana & Guyana Surinam, Franska Guyana & Guyana med Anders Haglund som färdledare 7 november 22 november 2015 7 november 29 november 2015 med Bonaire och Curacao Surinam, Guyana och Franska Guyana är tre av de minst

Läs mer

Panama. Kon-tiki resor

Panama. Kon-tiki resor Panama Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs som privat, med eget fordon, chaufför och engelsktalande

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

Resprogram för kursresan till Madagaskar 11 18/11 2007 Tilläggsarrangemang: Natur på Madagaskar 17 24/11 2007

Resprogram för kursresan till Madagaskar 11 18/11 2007 Tilläggsarrangemang: Natur på Madagaskar 17 24/11 2007 Resprogram för kursresan till Madagaskar 11 18/11 2007 Tilläggsarrangemang: Natur på Madagaskar 17 24/11 2007 Efter kursresan Utvärdering av vårdens metoder arrangeras en privat rundresa på huvudön med

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Vietnam & Kambodja LIGHT

Vietnam & Kambodja LIGHT Vietnam & Kambodja LIGHT 12 DAGAR HO CHI MINH CITY - SIEM REAP - SIHANOUKVILLE - PHNOM PENH NYHET! Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter. Vi inleder vår resa i spännande Ho Chi Minh

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.

Jordanien. 3-12 november 2014. Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare. Jordanien Rundresa genom Jordanien Vi besöker Amman, Jerash, Anjon, berget Nebo, Madaba, Kerak och klippstaden Petra. Jeepsafari i Wadi Rum. Sol och bad får vi vid Döda havet och i Aqaba vid Röda havet.

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Skattehuset Mauritius 2015

Skattehuset Mauritius 2015 Skattehuset Mauritius 2015 Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sina tropiska sandtränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen är i världsklass. För den som stannar

Läs mer

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE RESA PARIS PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR Den vackra staden Paris, Frankrikes huvudstad, är en stad med många sidor och lager. Staden är full av storslagna och välkända monument och sevärdheter, men här

Läs mer

Återresa till Ecuador 6-19.11, 2010

Återresa till Ecuador 6-19.11, 2010 Återresa till Ecuador 6-19.11, 2010 Dag 1 Fredag 6/11 Avresa med KLM via Amsterdam till Quito. Nattflygning ca 14 timmar från Amsterdam och med mellanlandning i Bonaire. Dag 2 Lördag 7/11 (L/M) Kl. 09.00

Läs mer

MAURITIUS 22 oktober 3 november, 2015

MAURITIUS 22 oktober 3 november, 2015 MAURITIUS 22 oktober 3 november, 2015 Följ med på en specialdesignad resa till den tropiska ön Mauritius! Med oss på hela resan har vi interkulturutbildaren Christine Beckman uppväxt på Mauritius som ger

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR

FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR QUITO AMAZONAS ANDERNA GALAPAGOS OM ECUADOR Ecuador är bara 2/3 så stort som Sverige, ändå har man 4 olika klimatzoner, Galapagos, Anderna, Stilla Havskusten och Anderna. Ecuador

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Traditionell medicin och odontologi

Traditionell medicin och odontologi Traditionell medicin och odontologi Kursresa till Mongoliet 20-29 augusti 2012 Privat tilläggsresa: Vandring med kameler i Gobi 17-22 augusti 2012 Resplan Resan kan kombineras med FDI-kongressen i Hongkong

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

14 dagars resa till Australien med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide.

14 dagars resa till Australien med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide. East Coast Adventure 14 dagars resa till med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide. Höjdpunkter på resan: Brisbane Moreton Island Australia Zoo Fraser Island Airlie Beach

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.com

Karin Nilsson, Elovsbyn 30, 670 10 Töcksfors Tel: +46 (0)70-270 46 93 E-mail: kani@telia.com www.kanicare.com Tag chansen och följ med till solen och värmen. SPA-resa till Döda Havet, jordens lägsta punkt och saltaste hav. -Här finns Döda havets hälsosamma mineraler i vatten, lera och luft. Gynnsamt för muskler,

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Den Gyllene Triangeln

Den Gyllene Triangeln Den Gyllene Triangeln Under denna resa till Australien får ni uppleva de tre mest populära delarna av Australien. Fyra nätter i vackra Sydney med storstadspuls, operahuset och stränder. Fyra nätter med

Läs mer

Visiting address Mailing address Website: www.travelways.se

Visiting address Mailing address Website: www.travelways.se Peru - Dagsprogram Dag 1 Avresa från Sverige tidig morgon. Vi samlas och bekantar oss med varandra innan vi stiger ombord på planet som tar oss till Lima. Vi anländer till den internationella flygplatsen

Läs mer

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 Flera av Indiens viktigaste besöksmål ligger som ett pärlband, tvärs över norra Indien; Agra, Khajuraho, Varanasi. Detta är platser som alla gör ett djupt intryck

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

ha det skönt och precis så lugnt som

ha det skönt och precis så lugnt som Paradise Lost Om konsten att göra absolut ingenting. En gång var vi bara bäst på vilken frukost en riktig skidåkare behövde, för att kunna fokusera helt på det han eller hon älskar mest. Nu har vi blivit

Läs mer

Danderyds församling pilgrimsvandring 2014. Camino Portugués Tui Santiago de Compostela

Danderyds församling pilgrimsvandring 2014. Camino Portugués Tui Santiago de Compostela 1(7) Danderyds församling pilgrimsvandring 2014 Camino Portugués Tui Santiago de Compostela Den portugisiska pilgrimsvägen är den näst mest populära pilgrimsleden efter Den franska vägen. En led som slingrar

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Dag 3 Quito Dag 5 Tortuga Bay & höglandet Dag 4 Seymore Norte

Dag 3 Quito Dag 5 Tortuga Bay & höglandet Dag 4 Seymore Norte Rundresa Ecuador Upplev Ecuadors många sidor; stad, djungel och hav. Vi strövar runt i Quito, står mitt på ekvatorn och åker till färgstarka marknader runt staden. Resan fortsätter till det karga Galapagos

Läs mer

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete

2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete 2007-08-27 Skogen i skolan -ett centrum för samarbete Tema Resa i Kina med Kultur, teknik och shopping 28 oktober - 4 november 2007 Inbjudan Tema Resa Kina Kultur, teknik och shopping Alla pratar om Kina

Läs mer

Kryssning från Cairns

Kryssning från Cairns Kryssning från Cairns Vill du uppleva barriärrevet och slippa alla dagsturister? Då är detta kryssningen för dig. Detta är en 4-dagars minikryssning från Cairns med mindre fartyg, avslappning, grym snorkling

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Vandra i Sverige. Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg

Vandra i Sverige. Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg Kullaleden, Ängelholm Helsingborg, 5 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Kullaleden, 5 nätter Ängelholm Helsingborg Kullaleden, en vandring som bjuder på lite av allt. Sandstränder, klappersten, ängar,

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009,

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Flyg: Med Ryan Air från Skavsta flygplats (Nyköping) 22/4 Skavsta Treviso 17.25-19.50 29/4 Treviso Skavsta 20.15-22.45 Pris och plats

Läs mer

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA

MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA MADRID 2016 - EN HISTORISK RUNDRESA Madrid och dess omgivning fascinerar! Här finns själva kärnan till det som idag utgör Spanien. Giftermålet 1479 mellan regenterna Isabella och Ferdinand enade Spaniens

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2014

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2014 GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2014 Flyg avgår från Landvetter Flygplats, Göteborg. För den som önskar kan man ansluta från Stockholm el. Köpenhamn eftersom huvudflyget avgår från

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med oss och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 15-23 maj 2015 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius -Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP

MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP RESA LOFOTEN MAGNIFIKA LOFOTEN ETT SAGOLIKT LANDSKAP Lofoten är en ögrupp vid Norges nordvästra kust. Huvudöarna Lofoten har en total landyta på 1227 km² och en befolkning på cirka är Austvågøy, Gimsøy,

Läs mer

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015

Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Varmt välkommen till villa Hydroussa! Träningsresa till Andros- Grekland 9 maj till 16 maj 2015 Reseinformation och resevillkor Flyg & Transfer: Flygbolag som flyger direkt Köpenhamn till Aten tur och

Läs mer

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA Stora Hawaiiresan Med sina fantastiska stränder, snorkling i världsklass och underbart tropiska klimat kan Hawaiiöarna leva upp till de flesta drömmarna om den perfekta tropiska ön. En resa till Hawaii

Läs mer

Caribbean Tour -16. I samarbete med

Caribbean Tour -16. I samarbete med I samarbete med Caribbean Tour -16 Grattis! Ni har valt att lämna Sverige under årets i särklass tristaste månad, november. Ett dubbelt grattis för att ni har den goda smaken att välja soliga Karibien

Läs mer

Normandie platsen för krigshistoriens största militära invasion den 6 juni 1944

Normandie platsen för krigshistoriens största militära invasion den 6 juni 1944 Normandie platsen för krigshistoriens största militära invasion den 6 juni 1944 Kommer du ihåg de ödesmättade kodnamnen: UTAH, OMAHA, GOLD, JUNO och SWORD? Eller är du född långt efter andra världskrigets

Läs mer

Australien och Dubai. Australien och Dubai. Resan i korthet. Australien

Australien och Dubai. Australien och Dubai. Resan i korthet. Australien och Dubai och Dubai Härlig kombinationsresa till med fantastiska Sydney, sol i Cairns samt stopover i Dubai på vägen. Under denna härliga resa till får ni uppleva de 2 av de bästa områdena i, 5 dagar i

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt).

The Royal Tour. Dag 1. Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Dag 1 Avresa från Sverige. Ankomst New Delhi sent på kvällen. Ankomsttransfer och övernattning på Hyatt Regency(5-stjärnigt). Hyatt Regency Hotel Dag 2 Informationsträff om dagens olika aktiviteter. Bland

Läs mer

2 nd CMDM Int. Conference on Global Medicine in a Changing World

2 nd CMDM Int. Conference on Global Medicine in a Changing World Konferensresa till 2 nd CMDM Int. Conference on Global Medicine in a Changing World Uganda 10 22 Oktober 2014 KursprogramUganda14 1(5) Konferensprogram 2 nd CMDM Int. Conference on Global Medicine in a

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015

KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 KROATIEN 26 september 1 oktober, 2015 Följ med på en resa där ni upplever Kroatiens historia och kultur. Vi färdas bekvämt runt i egen buss och besöker städerna Makarska, Trogir, Split, Zadar, Sibenik

Läs mer

Möt Huaoraniindianerna i Amazonas, Ecuador

Möt Huaoraniindianerna i Amazonas, Ecuador Möt Huaoraniindianerna i Amazonas, Ecuador Lär känna huaoranifolket i det djupaste Amazonas, Ecuador, en av världens mest isolerade etniska grupper. I tusentals år har de levt nomadliv bland vilda djur

Läs mer

Följ med W-Dyk till Filippinerna i februari/mars 2015!

Följ med W-Dyk till Filippinerna i februari/mars 2015! Följ med W-Dyk till Filippinerna i februari/mars 2015! Mabuhay! Välkommen! Följ med i februari/mars när det är som mörkast och tråkigast här i Skandinavien och upplev den tropiska dykningen i Filippinerna

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar

Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Reseberättelse Sadaani Nationalpark och Zanzibar Vi lyfte från Arlanda sent den 30 juni och flög med ET via Addis Abeba till Zanzibar. Det var en lång flygning, så vi var riktigt glada när vi landade på

Läs mer

Guatemala och Honduras

Guatemala och Honduras Guatemala och Honduras Resdatum 2016 11-24 februari Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Transfers och utflykter sker med privat fordon, chaufför

Läs mer

VINRESA TILL GEORGIEN 16-20 maj 2015 Välkommen att följa med oss på en spännande resa till vinets vagga!

VINRESA TILL GEORGIEN 16-20 maj 2015 Välkommen att följa med oss på en spännande resa till vinets vagga! Muscat från Chateau Mukhrani VINRESA TILL GEORGIEN 16-20 maj 2015 Välkommen att följa med oss på en spännande resa till vinets vagga! I det som nu är Georgien har det påträffats över åttatusenåriga fynd

Läs mer

Top End Safari med 4WD

Top End Safari med 4WD Top End Safari med 4WD Upplev fantastiska vattenfall, klippmålningar från urminnes tider och det riktiga djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield på denna guidade tredagars tur från Darwin. Ni

Läs mer

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort

09.30 Promenad till fruktmarknaden i Altea (frivilligt) samt till prylmarknaden en bit längre bort Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 9-16 februari 2014 Dag 1- söndag /ankomst Ankomst till Alicante kl 23.40 Transfer till hotellet - incheckning Dag 2 - måndag 08.00 Hatha yoga med pranayama (andningsövningar)

Läs mer

Historiska Albanien 13-18 maj 2015 med Allan Klynne

Historiska Albanien 13-18 maj 2015 med Allan Klynne Historiska Albanien 13-18 maj 2015 med Allan Klynne Följ med Clio och Allan Klynne på en vindlande historisk resa i Albanien! I detta okända hörn av Balkan är landskapet lika dramatiskt som historien.

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Upplev atlantkustens pärlor

Upplev atlantkustens pärlor Resefakta Var: Marrakech, Oualidia, Essaouira, Agadir När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8795 SEK per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: fråga oss (Grupper: förmånliga

Läs mer

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj

Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Näsbyparks TK välkomnar Er till tennislägret i Kroatien våren 2014! Kroatien 2014 NPTK klubbresa 26 april 3 maj Med början hösten 2010 samt våren 2011-2013 arrangerade vi våra första 4 tennisresor till

Läs mer

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016 GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016 Flyg avgår från Landvetter Flygplats, Göteborg med KLM via Amsterdam till Havanna Onsdag 24/2 (DAG 1) MOT CUBA-DAGEN : 06.30: Avgång Landvetter

Läs mer

INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016

INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016 INDIEN REQUEST 14-28 februari & 28 februari - 13 mars 2016 I SHERE KHANS FOTSPÅR PAKISTAN Delhi NEPAL KINA Buss/Bil Flyg Indien - en smältdegel av kulturer, kryddor, religioner, färger och dofter. Väldiga

Läs mer

Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder

Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder Grönskande Kerala med höga berg, kryddor och långa stränder 01-12 oktober 2015 Följ med till Kerala och upplev ett grönskande och prunkande Indien, som bjuder på kryddor och nyplockat te, kakao och färsk

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

Marockos kungliga städer

Marockos kungliga städer . Resefakta Var: Marrakech, Casablanca, Fes, Meknes, Rabat När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8590 SEK per person i delat dubbelrum. Marockos kungliga städer Om resan Marrakech,

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 FOTOSAFARI TANZANIA Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 Januari/Februari möte inför resan i Stockholm och Malmö. Vi går igenom tips på utrustning och packning, kikar på inspirationsbilder och

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Kon-tiki resor. Madagaskar

Kon-tiki resor. Madagaskar Madagaskar Resdatum 2016 2-18 april Efter varje dag framgår vilket hotell samt vilka måltider som är inkluderade i resans pris. Utflykterna genomförs med privata transporter, egen chaufför och engelsktalande

Läs mer

Kryssning till Lizard Island

Kryssning till Lizard Island Kryssning till Lizard Island På denna kryssning får ni chans att uppleva världens största rev, Stora Barriärrevet, som ligger längs med s norra östkust. Kryssningen är med lyxiga Coral Expeditions. Under

Läs mer