Surinam, Guyana & Franska Guyana

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Surinam, Guyana & Franska Guyana"

Transkript

1 Surinam, Guyana & Franska Guyana med Anders Haglund som ledare 7 22 mars mars 2015 inklusive en veckas förlängning på Curacao och Bonair Sista anmälningsdag för att vara med i en eventuell utlottning är den 10 juni. Därefter kan man anmäla sig i mån av plats. Surinam, Guyana och Franska Guyana är tre av de minst besökta länderna i Sydamerika (även om Franska Guyana egentligen är en del av Frankrike). För oss har de blivit kända mycket tack vare Jan Lindblads resor i området. Det är otillgängliga områden utan egentliga sevärdheter så när som på den vidsträckta orörda regnskogen och de många folkgrupperna med ursprungsbefolkning!

2 Franska Guyana: Djävulsön och toppmodernt rymdcenter Vi flyger in till Franska Guyana, det enda landet i Sydamerika som inte är självständigt. Här besöker vi det kända fängelset på Djävulsön och det toppmoderna Guyana Space Center varifrån Europeiska raketer och satelliter skickats upp de senaste 50 åren. Surinam: orörd regnskog, amerindianer och världsarv Surinam är ett mycket glest befolkat land. Här bor bara 3 personer/kvadratkilometer och totalt är det bara drygt en halv miljon människor i hela landet. I små flygplan flyger vi cirka 75 minuter ut i regnskogen till vårt trevliga ekolodge. Med lokala naturguider färdas vi med trädstamskanoter på floden för att utforska den ostörda regnskogen. Vi gör också exkursioner till fots, besöker amerindianernas byar och får lära oss mer om deras sätt att leva. Vår lodge arbetar aktivt för hållbarhet både ekologiskt och socialt och har anställda från de angränsande byarna. Guyana: Kaieteur Falls och regnskog Kaieteur Falls i Guyana är med sina 228 meter nästan 5 gånger högre än Niagarafallen. Deras otillgängliga läge ger oss anledning att göra en fantastisk flygtur över ett av Sydamerikas största, oavbrutna regnskog. Vi fortsätter till vår lodge varifrån vi utforskar regnskogen innan vi återvänder till Surinam för att flyga hem eller till Curacao och Bonaire för den som vill förlänga resan en vecka. Curacao och Bonair Du kan förlänga resan en vecka och stanna på Curacao och Bonaire på hemvägen. Här finns dykning och snorkling i världsklass med siktdjup på meter, men också härliga stränder och fina utflykter inåt ön. Vi bor på trevliga lodger vid havet, varifrån du lätt kan göra egna utflykter. Under veckan ingår flyg och logi, men du väljer själv var du vill äta och hur du spenderar dagarna.

3 Program dag för dag Dag 1, 7 mars: Flyg till Paris med Air France. Transfer till Ibis flygplatshotell vid Orly. Dag 2, 8 mars: Morgonflyg till Cayenne i Franska Guyana. Vi landar på eftermiddagen, blir mötta av vår lokala guide och tar in på Hotel des Roches vid havet där vi intar en lätt måltid innan sängen väntar. Tvärs över havet ligger Djävulsön. Dag 3, 9 mars: En heldag med katamaran till den ökända Djävulsön och öarna St Joseph och Royale brottslingar, landsförrädare och desertörer har skickats hit av kolonialmakten Frankrikes domstolar. De sista fångarna lämnade fängelset så sent som i början av 1950-talet. Vi besöker museet, huvudbyggnaden, barnkyrkogården, vakthuset och förstås fängelset. Lunch äter vi på ön Royale där officersbostäderna byggts om till hotell. Tillbaka till Kourou och vårt hotell des Roches där vi intar middagen. Dag 4, 10 mars: Efter frukost besöker vi det toppmoderna Guyana Space Center där fransmän och andra européer skjuter upp raketer och satelliter. Lunchen serveras på en av de trevliga lokala restaurangerna i Kourou. Med buss fortsätter vi cirka 3 timmar till Saint Laurent. Här får vi visum till Surinam innan en båt tar oss över Marowijne-floden till Albina och byn Christiaankondre. Vi bor vid havet i flerbäddsrum på Christiaankondre Lodge. I byn bor karibindianer, ättlingar till slavar, som försörjer sig på fiske och jordbruk. I Guyanaländerna lever karibindianerna kvar med språk och kultur, medan de nästan helt dött ut i resten av den karibiska övärlden. Karibindianerna fick ge namn till Karibien och ordet kannibal.

4 På kvällen ska vi besöka Galibi naturreservat där havsköldpaddor kommer upp för att lägga ägg. Vi får en introduktion och åker sedan i båtar till Baboensantistranden. Så här års är det framför allt den gröna havssköldpaddan, eller Krape som den kallas lokalt, som vi har chans att se. Dag 5, 11 mars: Efter frukost kan den som vill besöka ett lokalt zoo eller strosa i byn innan vi återvänder med båt till Albina. Efter lunch reser vi vidare med buss cirka 3 timmar till Paramaribo, Surinams huvudstad. Här bor vi på det fina hotellet Eco-resort vid Surinam-floden, helt nära stadskärnan. Här kommer vi lägga märke till den fantastiska rasblandningen. Javaneser, mulatter, afrikaner, indier, kineser, holländare, libaneser och judar! Det officiella språket är holländska, men de flesta talar lite engelska. Alla talar Sranang Tongo (taki taki eller det surinamesiska tungomålet ), en blandning av holländska, portugisiska, franska, engelska, javanesisk, hindi, kantonesiska och afrikanska språk. Paramaribo är sannerligen en kulturell smältdegel! Dag 6, 12 mars: Stadsrundtur i Paramaribo, besök på plantage och fågelskådning står på dagens program. Vi ser världsarvet, den gamla delen av staden och besöker Fort Zeelandia, promenerar till Självständighetstorget, presidentpalatset, besöker marknader med hantverk, tropiska frukter och kryddor. Längs vägen till Nieuw Amsterdam friluftsmuseum, där vi får en guidad visning, passerar vi plantager från kolonialtiden. Lunch äter vi på en liten javanesisk restaurang i Tamanredjo. Efter lunch besöker vi plantaget Peperpot Det är ett av de äldsta i Surinam och fanns redan på 1600-talet. Fortfarande växer kaffe och kakaobuskar och många byggnader finns kvar, men idag är det kanske främst känt för sin rikedom på fåglar. Övernattning på hotell Eco-resort. Dag 7, 13 mars: Vi flyger 75 minuter söder ut över ett hav av regnskog till Palumeu Jungle Lodge som är vår bas de närmaste 4 dagarna. Efter att vi har installerat oss äter vi picknick lunch på en av öarna i floden. Till kvällen får vi en läcker måltid tillagad på lokala råvaror tillagade över en öppen eld.

5 På lodgen där vi bor är trio och wajana amerindianer som bor i området utbildade och anställda och våra hyddor är byggda på traditionellt sätt. För elektricitet har de satt upp solpaneler. På eftermiddagen besöker vi en närliggande amerindianby och efter middagen får vi en föreläsning om Amazonas äldsta befolkning, amerindianerna. Dag 8, 14 mars: Heldag i regnskogen med kanot och till fots. I gryningen glider vi med trädstamskanoter ner för Tapanahony-floden. Vi ser regnskogen vakna och spanar efter apor, tukanfåglar, papegojor, utter med mera. Vi stannar på ett lämpligt ställe och äter vår medhavda frukost. Med kanoterna fortsätter vi på floden till platsen där stigen går upp till Potihill. Härifrån får vi fina vyer över regnskogen. Vi återvänder till vår lodge där lunchen serveras. På eftermiddagen visar några skickliga indianer oss konsten att hantera pil och båge och den som vill får chans att prova. I solnedgången tar vi en promenad för att spana fåglar och kajmaner. Tillbaka på lodgen väntar middagen och därefter en föreläsning om Amazonas regnskog. Dag 9, 15 mars: Liksom igår ger vi oss ut i kanoter tidigt innan frukost för att se och höra regskogen vakna. Efter frukost åker vi i trädstamskanoter till Mabukaforsarna där man kan bada i poler, njuta av naturlig massage i vattenfallen eller upptäcka regnskogen till fots. Här finns en stig med information om träd, växter och djur. Till lunch bjuds vi en härlig grillunch vi sent kommer glömma. Sent på eftermiddagen i skymningen vänder vi hemåt. Efter middagen kan den som vill följa med på en nattexkursion på floden. Dag 10, 16 Mars: Vår sista dag i Surinams regnskog. Vi ger oss återigen ut i gryningen med kanoter för att njuta av morgonens tidiga ljud. Efter frukost går vi till en av indianbyarna. Flyg tillbaka till Paramaribo där vi tar in på vår lodge Eco Resort Inn och avnjuter vår middag.

6 Dag 11, 17 mars: Idag ger vi oss av tidigt och tar med oss picknick frukost. Efter cirka 4 timmars bussresa i nordvästlig riktning når vi gränsen mot Guyana. Här byter vi buss mot färja och åker över floden till Guyana. Överfärden tar cirka en timme och när vi lägger till blir vi mötta av vår lokala guide i Guyana. Vi åker vidare till Georgetown, Guyanas huvudstad. Resan tar runt tre timmar och vi äter lunch på en lokal restaurang längs vägen. Georgetown har en fin stadskärna med färgglada trähus från förra sekelskiftet i kolonialstil med stadshuset från 1852 i spetsen. Vi ska heller inte missa den magnifika katedralen St. George s från 1892, som är en av världens högsta fristående träbyggnader. I stadens botaniska trädgård och zoo finns Västindiens största samling av tropiska växter. Här finns också över 100 arter av Guyanas vilda djur, tropiska fiskar och fåglar, bland annat den utrotningshotade sjökon. Georgetown har också ett fint nationalmuseum med en fin samling av landets djur och kulturella arv. Här finns också det antropologiska museet Walter Roth med en utställning om amerindianernas kultur och historia. Vår stadsrundtur går till fots och med vår egen buss där det känns för långt att gå. Vi övernattar på Cara Lodge som har en lång och romantisk historia. Det byggdes på 1840-talet och var den första borgmästarens hus. Genom åren har huset besökts av flera celebriteter som kung Edward VII, president Jimmy Carter, prins Charles, prins Andrew och Mick Jagger. Nu är det dags för SGS! Dag 12, 18 mars: I små propellerplan flyger vi till de otillgängliga Kaieteur Falls, världens högsta fritt fallande vattenfall. Det är 228 meter högt och nästan 5 gånger så högt som Niagarafallen. Vi flyger över floderna Demerara och Essequibo och så långt ögat ser är det ett hav av obruten regnskog. Vid vattenfallen kan vi se svalor, både white tipped och white-chinned. Här finns också den fina Guiana Cock of the Rock. Guiana Cock of the Rock, hane

7 Vi övernattar på Arrow Point Nature Resort på den gröna ön Baganara i Essequibo-floden. Dag 13, 19 mars: Innan frukost gör vi en exkursion med kanoter i den lilla bifloden för att spana fågel och se naturen vakna till liv. Inför resan får ni en artlista. Här är några av de arter vi har chans att se Point Tailed Palmcreeper, Sungrebe, Sunbittern, Black throated Mango, Green tailed Goldenthroat, olika kolibrier och den alla vill se, den magnifika kolibrien Crimson Topaz. Vi återvänder och äter frukost. På eftermiddagen ger vi Crimson Topaz oss ut igen på fågelskådning. Då spanar vi efter flockar med Red Bellied Macaws på väg till sina sovplatser. Vi har också möjlighet att se Sapphire rumped parrotlets. Den som vill kan istället göra en vandring eller ta en tur på mountainbike. Det finns både korta och längre turer som går genom djungeln och till isolerade indianbyar. Dag 14, 20 mars: Vi återvänder till Georgetown med båt och buss och flyger tillbaka till Paramaribo i Surinam. Här tar vi in för sista gången på Eco Resort Inn. Vi har bjudit in Granmang Asongo som är med på en av bilderna i Jan Lindblads bok. Då var han 19 år. Han bor i byn Kwamalasemutu, långt från huvudstaden, men vill gärna komma och träffa oss. Vi hoppas att han kan komma till vår avskedsmiddag! Dag 15, 21 mars: Lite tid för bad i poolen, shopping eller bara ta det lugnt innan vi åker till flygplatsen för att flyga hem. Dag 16, 22 mars: Hemkomst.

8 Förlängning på Curacao och Bonaire Dag 15, 21 mars: En heldag på egen hand i Paramaribo. Tid för egna utflykter, bad i poolen, shopping eller bara ta det lugnt. Övernattning på Eco Resort Inn. Frukost ingår, men inte lunch och middag. Dag 16, 22 mars: Flyg till Bonaire Flyg till Bonaire via Curacao. Du tar en taxi på egen hand till ditt hotell, Divi Flamingo Resort. Här bor du tre nätter. Bonaire består av ett korallrev som är omgivet av ytterligare ett. Här flockas rosa flamingos och dykare från hela världen. Det är klassat som ett av de bästa dykställena i världen. Kristallklart vatten med m siktdjup omgärdar ön och fiskebeståndet är enormt. Vill man inte snorkla eller dyka kan man sola, bada och utforska det inre av ön. Den norra delen av ön är något mer kuperad och grön än den karga, torra södra delen. Dag 17 18, mars: Bonaire på egen hand. Inga måltider ingår. Dag 19, 25 mars: En kort flygtur tillbaka till Curacao. Du bor på Avila Hotel, ett pampigt guvernörsresidens från 1780-talet. Här har de holländska kungligheterna bott när de varit på besök på ön. Hotellet, med sina 156 rum och 10 sviter, är mycket charmigt och ligger direkt på två små stränder i utkanten av Willemstad. Rummen ligger spridda över huvudbyggnad och annex.

9 Curaçao är huvudön i Nederländska Antillerna, en federation som består av grannön Bonaire, Saint Maarten, Saba och Saint Eustatius som ligger längre norrut. Dessa öar betraktas som en integrerad del av konungariket Nederländerna. Öarnas riksdag har sitt säte i Curaçaos huvudstad, Willemstad, som tagits under Unescos skyddande vingar. En förtjusande liten stad där den holländska arkitekturen är framträdande. Ön är låglänt med karg vegetation. Även Curacao omgärdas av underbara korallrev. Härliga stränder finns på den västra sidan, några naturliga och andra man-made. Det är på denna ö som den blå Curaçao-likören framställs. Dag 20-21, mars: Curacao på egen hand. Inga måltider ingår. Dag 22 23, mars: Flyg hem.

10 Fakta Datum: 7 22 mars mars 2015 om du förlänger resan på Curacao och Bonair Pris: Köpenhamn kr, från Stockholm och Göteborg kr Pris för en extra vecka på Curacao och Bonaire: kr I priset ingår: reguljärflyg från Stockholm med AF KLM inrikesflyg med litet propellerplan i Surinam och Guyana flyg från Guyana till Surinam transfer i Paris mellan flygplatserna Charles de Gaulle och Orly alla lokala transporter enligt programmet med båt, buss och flyg svensk färdledare lokal engelskspråkig färdledare lokala naturguider på exkursioner logi på flygplatshotell vid Orly inklusive frukost, del i dubbelrum logi i dubbelrum med privat dusch och toalett under hela resan utom 1 natt då det är flerbäddsförläggning med gemensamma faciliteter helpension samtliga utflykter enligt program entréer enligt program all dricks utom till de lokala guiderna och chaufförerna visum till Guyana (visum till Franska Guyana behövs inte och visum till Surinam söker vi på plats) bok och/eller karta litteraturtips praktisk information inför resan om vaccinationer, utrustning med mera I priset ingår ej: dricks till de lokala guiderna och chaufförerna, flygplatsskatt i Guyana för närvarande USD 13, visum till Surinam för närvarande 20 EUR.

11 På resan till Curacao och Bonaire ingår: en natt i Paramaribo, del i dubbelrum Flyg hem via Curacao Flyg tur och retur Curacao Bonaire Logi med del i dubbelrum Måltider tillkommer, flygplatstransfers och egna utflykter. Antal deltagare: Svårighetsgrad: Du ska klara lätta strövtåg i regnskogen. Klimat: I mars är vädret som bäst, inte för varmt och måttligt med regn. Vattenståndet i floderna brukar vara lagom för våra trädstamskanoter. Färdledare: Anders Haglund, biolog och en av SGS mest rutinerade och uppskattade färdledare. Anmälan görs senast till: Lotta Borgiel, Gränslösa Resor AB, Marsjö Hvilan, Vingåker, tel , e-post Finns det plats till alla som vill åka bekräftar vi detta. Annars görs en lottdragning snarast möjligt efter den 10/6. Resultatet läggs ut på SGS hemsida, sgsresa.nu och en bokningsbekräftelse skickas till alla som fått plats. Sista anmälningsdag för att vara med i en eventuell utlottning är den 10 juni. Därefter kan man anmäla sig i mån av plats. Betalning: Anmälningsavgiften kr sätts in på bg inom 10 dagar efter att plats bekräftats. Slutbetalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar innan avresa.

12 Avbeställningsvillkor: Vid avbeställning mer än 40 dagar före avresedatum är avbokningsavgiften kronor, d v s hela anmälningsavgiften. Vid avbeställning senare än 41 dagar före avresedatum har researrangören rätt att innehålla hela resans pris. Avbeställningsskydd: Se över ditt försäkringsskydd, så att du har en avbeställningsförsäkring. I många hemförsäkringar och kredit- och betalkort ingår avbeställningsskydd. Behöver du komplettera ditt försäkringsskydd går det bra att göra det genom oss. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar. Priset är 4 % av det belopp du vill försäkra och du kan försäkra valfri summa, till exempel den del som inte täcks av dina andra avbeställningsförsäkringar. I övrigt gäller Allmänna villkor för paketresor och Gränslösa Resors särskilda resevillkor. Preliminära flygtider 7 mar Köpenhamn Paris AF mar Göteborg Paris AF mar Stockholm Paris AF mar Paris Cayenne AF mar Paramaribo Amsterdam den 22/3 KL mar Amsterdam Köpenhamn KL mar Amsterdam Göteborg KL mar Amsterdam Stockholm KL1109 Preliminära flygtider vid förlängd resa på Curacao och Bonaire Utresan tillsammans med gruppen som ovan. Hemresa: 22 mar Paramaribo Curacao KL mar Curacao Amsterdam den 29/3 KL mar Amsterdam Köpenhamn KL mar Amsterdam Göteborg KL mar Amsterdam Stockholm KL1109 Gränslösa Resor Tel Marsjö Hvilan Mobil org nr Vingåker Innehar F-skattsedel

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard

6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard SAFARI PATROL 2014 6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard Safari Patrols 6-dagarssafari med fyra parker i norra Tanzania är en jeepburen

Läs mer

ResTeamet Bussresor 2012

ResTeamet Bussresor 2012 ResTeamet Bussresor 2012 Resor med personlighet! Upp till 400 kronor i boka tidigt-rabatt t o m den 5 februari Gratis anslutning från 19 orter i Skåne! Resor med personlighet! Det är nu vår 19:e säsong

Läs mer

LAS PALMAS. 5 x telefonnummer. 5 x sajter. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.se/resguider LADDA HEM ÖVER 200 RESGUIDER

LAS PALMAS. 5 x telefonnummer. 5 x sajter. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.se/resguider LADDA HEM ÖVER 200 RESGUIDER 5 x telefonnummer Vik här Publicerad februari 2012 Ringa hit För att ringa till Spanien från ett annat land slår du +34 före numret. Hoppa över nollan i riktnumret. Larmnummer Om en nödsituation skulle

Läs mer

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand!

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand! Asien Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling Delbetala din resa på upp till 48 månader. 0% Upplev södra Thailand! - Se sida 24 Unika rundresor med guide - Se sida 62 Världens högst belägna hotell

Läs mer

ISLAND. Början på något storslaget

ISLAND. Början på något storslaget ISLAND Början på något storslaget Grönland/Färöarna 2015/2016 3 INNEHÅLL VÄLKOMMEN & INNEHÅLL 2 3 ISLAND & INFORMATION 4 5 PAKETRESOR 6 9 RESOR I GRUPP 10 13 BILPAKET 14 17 KARTA 18 19 DAGSTURER 20 24

Läs mer

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Nr 1 2009 Årgång 5 www.scandjet.se 48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Upptäck Kroatien på bästa sätt! Krydda din resa med en

Läs mer

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www.

RESENYTT. Nu presenterar vi vinterns och vårens resor 2014. Sista bokningsdag. Nyhetsbrev via e-mail. .se. es.se. .duvres. 0278-16005, www. BONUSPAKET Kampanjerbjudande under hela oktober! Uppge följande kod vid bokning av någon av våra resor i Resenytt, bonuspaket oktober 2013 Bonuspaketet innehåller en tub med Ahava fot eller handkräm samt

Läs mer

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN?

DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? SOMMAREN 08 DEN PERFEKTA SEMESTERN, FINNS DEN? Att åka på semester betyder för många att vila och ha det skönt. Så långt är jag med. Men nu är det ju så att vila och ha det skönt betyder helt olika saker

Läs mer

Ordförande har ord. Föreningen De Aktiva

Ordförande har ord. Föreningen De Aktiva Hösten 2012 Ordförande har ord Sid 2 Om De aktiva Sid 2 Viktig information Sid 3 För agsb ök Sid 4 Båttur på Mälaren Sid 5 Forsmark kärnkraft Sid 5 Vikboland Sid 6 Arsenalen, Domkyrkan Sid 6 Malmahed och

Läs mer

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008

Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 Resa till Brasilien med Östras gäng 12-26 september 2008 I detta dokument har olika minnen och händelser blivit nedtecknade. Flera av Brasilienresenärerna har bidragit med texter, visor, fotografier, teckningar

Läs mer

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR

ABC BOK HAND SPRÅKRESOR ABC HAND BOK Vi på STS Språkresor hälsar dig välkommen till sommarens kurser. Vi hoppas att du har siktet inställt på en rolig och lärorik sommar! Den här boken har vi sammanställt för att du skall få

Läs mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer äventyrliga som förstår att vi ger oss av utanför de

Läs mer

På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011

På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011 På promenad med Peter i Paris! 5-9 september 2011 Följ med på en annorlunda resa till Frankrikes underbara huvudstad Paris! Vi kommer under denna resa att se och uppleva Paris och dess invånare på nära

Läs mer

Zanzibar i Tanzania. Information om Zanzibar med kartor, hotell och sevärdheter. Klicka här för att gå tillbaka till www.dahlsafaris.

Zanzibar i Tanzania. Information om Zanzibar med kartor, hotell och sevärdheter. Klicka här för att gå tillbaka till www.dahlsafaris. Zanzibar i Tanzania Information om Zanzibar med kartor, hotell och sevärdheter Klicka här för att gå tillbaka till Rulla ner i dokumentet för innehållsförteckning Dahl tours and Safaris LTD 2(26) Innehållsförteckning

Läs mer

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT!

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Varför ska jag åka iväg som utbytesstudent? LÄR DIG SPANSKA I ECUADOR, spela musik i Ungern, teckna manga i Japan, spela amerikansk fotboll i USA eller varför inte

Läs mer

Endless possiblities

Endless possiblities Endless possiblities Låt dig inspireras! häst & Sport Resor 2014 1 Galloping keeps you forever young... Innehåll 2014 Kära ryttare 4 Därför väljer jag att resa med Häst & Sport Resor? 5 Träning/dressyr/hoppning/

Läs mer

SKIDRESOR TILL ALPERNA 2016

SKIDRESOR TILL ALPERNA 2016 SKIDRESOR TILL ALPERNA 2016 7 skiddagar FÄRGELANDA BUSS Boka tidigt-rabatt upp till -300 kr Gäller bokningar som görs före Moena - med Canazei Dimaro - med Ski Madonna Tyrolen - med Landeck, Ischgl och

Läs mer

Makarska rivieran är 50 km lång och är Dalmatiens vackraste område med många underbara stränder. Den går mellan städerna Brela och Živogošcen.

Makarska rivieran är 50 km lång och är Dalmatiens vackraste område med många underbara stränder. Den går mellan städerna Brela och Živogošcen. Hit kan du resa: 7 maj - 24 september Flygtid: Ca 2,5 timmar från Arlanda Transfer: Flyget landar utanför Split. Transport från flygplatsen till Brela (67 km, ca 1,5-2 tim), Baska Voda (68 km, 1,5-2 tim)

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

Kallithea, Rhodos 1 (11)

Kallithea, Rhodos 1 (11) Fakta Hit kan du resa: April - oktober Flygtid: Ca 4 timmar från Stockholm Transfer: Flyget landar utanför Rhodos stad. Transfer från flygplatsen med buss tar ca 25 minuter till Sunwing Kallithea Beach

Läs mer

Ko m pass. New York CHECKA IN. Bli en bra resefotograf! All Inclusive. Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste städerna BOKTIPS

Ko m pass. New York CHECKA IN. Bli en bra resefotograf! All Inclusive. Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste städerna BOKTIPS Ko m pass Hitta din väg i världen New York staden som aldrig sover BOKTIPS för den resande All Inclusive - är det prisvärt? Bli en bra resefotograf! Gillar du att shoppa billigt? Vi har listat de 20 billigaste

Läs mer

Längre söderut i norra Europa är det varmare, jorden bördigare och man får goda skördar. Här trivs bok, ek och andra lövträd.

Längre söderut i norra Europa är det varmare, jorden bördigare och man får goda skördar. Här trivs bok, ek och andra lövträd. VÅRT EUROPA - NORRA EUROPA Europa är en liten världsdel. Människorna bor tätt. Här bor mer än sju hundra miljoner. Europa består av nästan femtio länder. Mer än hälften är med i den Europeiska unionen,

Läs mer