Personalhandbok. För. Recruit IT Right

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Personalhandbok. För. Recruit IT Right"

Transkript

1 Personalhandbok För

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Personalpolicy Bolagsfakta... Fel! Bokmärket är inte definierat. 4 Affärsidé och verksamhet Anställning Arbetstid, arbetsplats och bisysslor Tidsredovisning Löneutbetalning Sjukdom Semester Frånvaro Uppsägning Förmåner Kostnadsersättning... 9

3 1 Inledning Välkommen till! Som nyanställd hos har du säkert stora förväntningar på din arbetsgivare. Företaget har också stora förväntningar på dig. Det är vår gemensamma uppgift att bidra till att dessa förväntningar uppfylls i möjligaste mån. Därigenom skapar vi ett fruktbart samarbete för alla parter. är ett litet men dynamiskt företag, fullt av utmaningar och spänning. Detta är inspirerande men också krävande. Det är vi anställda som kommer att forma företagets framtida utveckling. Det är oss det kommer an på. Detta är betryggande att veta, men också förpliktande. Tron på den enskilda människan är central i företagets arbetskultur. Var och en av oss har en potential som få av oss egentligen känner till fullo. För att kunna utnyttja denna potential fullt ut, krävs ett klimat för personlig utveckling. Ett klimat där varje enskild får utmanande uppgifter, ansvar och medbestämmande. kommer att lägga stor vikt vid att skapa ett sådant klimat. Vi hoppas att också du vill lägga ditt bidrag, som enskild person och som del av ett större team. Inom finns ett antal Värdeord, som är fundamentet för vår företagskultur. Dessa Värdeord är: Trygghet, Soliditet, Kompetens, Ödmjukhet och Engagemang, samt Garanterad leverans För att vi ska lyckas som företag, är det viktigt att varje enskild anställd och vi alla som grupp, har ett aktivt förhållande till dessa Värdeord. Framgång är att uppnå mål. Att sätta upp mål och att realisera dem, är ett av de viktigaste elementen i din personliga utveckling. Som nyanställd kommer du in i en ny kanske främmande miljö. Många nya intryck och nya ansikten på en gång. Personalhandboken, som du nu håller i handen, är en samling bestämmelser och regler som brukas inom företaget. Den är menad att fungera som ett hjälpmedel för alla anställda. Personalhandboken, som den ser ut idag, är inte en slutgiltig produkt. Boken kommer att uppdateras vartefter som företaget vidareutvecklas. Det är upp till oss själva att påverka innehållet i personalhandboken. Ditt bidrag kommer att bli mottaget på ett öppet och positivt sätt.

4 2 Personalpolicy Personalen betraktas som företagets viktigaste tillgång. Det är därför av största vikt att varje person som anställs i företaget väljs ut med noggrannhet och omdöme, så att kompetens och andra förutsättningar stämmer överens med företagets behov. Företaget skall bemöda sig om att tillsammans med de anställda skapa goda förutsättningar för varje medarbetares vidareutveckling. Syftet med utvecklingsarbetet skall vara att personalen med allt större skicklighet och arbetstillfredsställelse skall kunna bidra till verksamhetens stabilitet och framgång. Personalutveckling skall bedrivas i samarbete mellan företagsledning och medarbetare inom ramen för dels varje enhets verksamhetsplan och målsättning och dels även företagets strategi. Varje anställds kompetensutveckling realiseras genom ett successivt ökat kunnande om de dagliga arbetsuppgifterna. 3 Affärsidé och verksamhet affärsidé är att tillhandahålla kvalificerade rekryterings och konsulttjänster för bank, finans, telekom, försäkring samt logistik. 4 Anställning Alla regler inom företaget styrs i första hand av lagar och förordningar. 4.1 Gällande avtal är som arbetsgivare inte medlem i något arbetsgivareförbund och därmed inte ansluten till Svenskt Näringsliv eller annan arbetsgivaresammanslutning. Detta innebär att för alla inom vårt företag gäller de allmänna anställningsvillkor som finns upptagna i personalhandbok samt företagets gällande och tillkommande policys. I alla väsentligheter följer vi de tjänstemannaavtal som gäller på arbetsmarknaden.

5 4.2 Personuppgifter Ändring av personuppgifter (namn, adress osv.) skall du meddela administrationen snarast efter det att förändringen har ägt rum. Lättast är att maila till eller till din närmaste chef. 5 Arbetstid, arbetsplats och bisysslor Arbetstiden är fyrtio (40) timmar per vecka exklusive lunch. Varje konsult skall anpassa sina tider efter kundens önskemål och vid problem skall detta tas upp med kunden och s ledning. Som anställd på har du flextid. Flextids saldo redovisas på den månatliga tidredovisningen i excelarket. Konsulten får ha ett flexsaldo på +/- 40 timmar vid månadsbrytning om inget annat har överenskommit. Rollen som konsult förutsätter ibland arbete på övertid. Konsulten skall till största möjliga mån tillfredställa kunden i övertidsarbete om det kan ses som en engångskaraktär. Vid problem skall detta tas upp med kunden och Recruit IT Rights ledning. Särskild ersättning, utgår dock inte om inte detta specificerats i kontraktet. Tjänstgöringen sker oftast hos den externa uppdragsgivaren. Vissa arbetsuppgifter kommer att utföras på Bolagets kontor. Konsulten kan även behöva arbeta och göra kundbesök på andra orter om så är nödvändigt. Företagets interna aktiviteter såsom luncher, julbord etc. är tid som inte ersätts av företaget. Vid företagets konferenser utgår för konsult med fast månadslön och arbetstid Måndag -> Fredag men ej helgdag max 8 timmar/arbetsdag. Tiden är ej övertidsbaserad och restid räknas inte som arbetstid. För de konsulter som har resultatbaserad lön utgår ingen ersättning vid för konferenser. Anställningen grundar sig på ömsesidig lojalitet och förtroende. Konsulten skall i alla sammanhang tillvarata och främja Bolagets intressen och skall ägna hela sin arbetstid åt Bolaget och får ej vid sidan av sin tjänst, utan föregående skriftligt godkännande från Bolagets styrelse, engagera sig i någon annan verksamhet, oavsett om sådan verksamhet konkurrerar med Bolagets verksamhet eller ej.

6 6 Tidsredovisning Alla anställda på ska tidredovisa internt enligt gällande mall, tid per dag och aktivitet. Tidsrapporten skall senast 16:00 sista arbetsdagen i månaden skickas in via e.post till: timmar@recruititright.se Den interna tidrapporteringen ligger som underlag till löneutbetalning och fakturering. Konsulten skall även tidrapportera till kunden enligt dennes gällande regler och säkerställa att rapporterade timmar till överensstämmer med rapporterade timmar internt. Om timmarna inte överensstämmer kan betalningen ta längre tid och inbetalning till konsultens kostnadsställe kan fördröjas. 7 Löneutbetalning Dag för löneutbetalning är vanligen den 25:e. Anställd konsult med fast månadslön har vanligen förskotts lön om inget annat avtalats. Anställd konsult med resultatbaserad månadslön har vanligen en lön som betalas ut den 25:e nästkommande månad om inget annat avtalats.

7 8 Sjukdom Företaget följer de anvisningar som utfärdas av försäkringskassan. Konsulten står själv via sitt kostnadsställe för utbetalning av sjuklön de 14 första dagarna. Efter 14 dagar erhålls sjukpenning från försäkringskassan. Sjuklöneperiod Sjuklöneperioden räknas från och med den dag du, helt eller delvis, inte kan arbeta på grund av sjukdom och 13 därpå följande kalenderdagar. Därefter får du sjukpenning från försäkringskassan. Sjukanmälan Du skall göra sjukanmälan direkt till företaget och kunden. Läkarintyg Vid sjukdom som varar längre än sju dagar skall du lämna in ett läkarintyg till företaget. Intyget behöver inte innehålla diagnos. Varar sjukdomen mer än 13 dagar skall du lämna läkarintyg med uppgift om sjukdom till försäkringskassan. 9 Semester Konsulten är berättigad till 30 dagars årlig semester om inget annat har överenskommit. Konsulten får totalt spara max 10 semesterdagar om inget annat har överenskommit. Konsulten får spara max 5 semesterdagar/år om inget annat har överenskommit. I de fall konsulten vill spara semesterdagar ska det godkännas av närmaste chef. Ej uttagna semesterdagar utöver det som får sparas betalas ut som lön till konsulten. 10 Frånvaro Vid frånvaro oavsett anledning så som sjukdom, vård av sjukt barn eller semester skall den anställda eller underkonsulten meddela sin närmaste chef via ett sms eller mail.

8 11 Uppsägning Konsulten och bolaget har en ömsesidig uppsägningstid om en (1) månad per anställningsår, dock högst tre (3) månader. Bolaget skall dock i förekommande fall iaktta den längre uppsägningstid som följer av lagen om anställningsskydd (1982:80). Vid grovt kontraktsbrott konsultens sida äger Bolaget rätt att häva detta Avtal till omedelbart upphörande. Skyldigheter enligt punkterna sekretess och uppsägning skall dock kvarstå. 12 Förmåner Konsulter med en tillsvidare och fast anställning med fast lön och som är i behov av telefon i tjänsten erhåller ett telefonbidrag av 400kr/månad. Konsulter med en tillsvidare och fast anställning med fast lön erhåller x% pension om inte annat avtalats i anställningen. Konsulter med en tillsvidare och fast anställning kan köpa dator med bruttolöneavdrag i samråd med ansvarig chef. Utbildning och kurser bestäms i samråd med konsultchef. Utbildning ska vara en röd tråd i konsulten utveckling och specialisering. Utbildning och kurser ska förankras hos konsultens uppdragsgivare. Friskvårdsbidrag motsvarande ett Friskis och svettis kort, (i dagsläget ca: 3200kr/år) kan erhållas mot utläggskvitto eller via faktura. Konsulter med en resultat baserad lön kan fördela sitt löneutrymme mellan lön, pension och andra giltiga kostnader, exempelvis dator, telefon och friskvård utifrån eget behov i samråd med ansvarig chef. Konsulter med en resultat baserad lön kan spara en del av sitt löneutrymme för att exempelvis användas vid en uppdragslucka Konsulter med någon typ av fast lön eller garantilön har ej rätt att tacka nej till ett konsultuppdrag som erbjuds av bolaget. har en TGL tjänstegrupplivförsäkring har en TFA trygghetsförsäkring, arbetsskada.

9 13 Terminalglasögon Om en anställd känner att han/hon behöver en synundersökning står Recruit IT Right för detta. Om undersökning visar att någon behöver terminalglasögon står för dessa. Eftersom bågar är föremål för tycke och smak samt att det finns en mängd olika optikkedjor som idag erbjuder detta till mycket bra pris står för 1000 SEK. Glasögonen skall vara särskilt provade för bildskärmsarbete och konstruerade för att fungera på ett synavstånd på mellan 50 och 70 cm. Ett kvitto på utgifter med tillhörande information om att det är terminalglasögon skall presenteras till Ekonomiavdelningen. Utbetalning sker vid nästkommande lönetillfälle. 14 Kostnadsersättning Underlag för kostnadsersättning lämnas in på särskild blankett och skall vara administrationen tillhanda senast den 10:e i månaden, för utbetalning vid kommande löneutbetalning.

RECRUIT IT RIGHT OCH [FÖRNAMN EFTERNAMN] ANSTÄLLNINGSAVTAL

RECRUIT IT RIGHT OCH [FÖRNAMN EFTERNAMN] ANSTÄLLNINGSAVTAL RECRUIT IT RIGHT OCH [FÖRNAMN EFTERNAMN] ANSTÄLLNINGSAVTAL 747050-v1 Innehållsförteckning 1... Tillträdesdag och anställningsform... 3 2... Befattning... 3 3... Arbetstid, arbetsplats och bisysslor...

Läs mer

RECRUIT IT RIGHT OCH FÖRNAMN EFTERNAMN ANSTÄLLNINGSAVTAL

RECRUIT IT RIGHT OCH FÖRNAMN EFTERNAMN ANSTÄLLNINGSAVTAL RECRUIT IT RIGHT OCH FÖRNAMN EFTERNAMN ANSTÄLLNINGSAVTAL 747052-v2 Innehållsförteckning 1... Tillträdesdag och anställningsform... 3 2... Befattning... 3 3... Arbetstid, arbetsplats och bisysslor... 3

Läs mer

ANSTÄLLNINGSAVTAL. mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM]

ANSTÄLLNINGSAVTAL. mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM] ANSTÄLLNINGSAVTAL mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM] Anställningsavtal I (I) INNEHÅLL 1 BEFATTNING OCH ARBETSUPPGIFTER... 1 2 ANSTÄLLNINGSFORM OCH TILLTRÄDE... 1 3 ARBETSPLATS... 1 4 ARBETSTID...

Läs mer

Om enskilda överenskommelser

Om enskilda överenskommelser Fackförbundet ST Förhandlingsenheten 2012-12-14 Om enskilda överenskommelser Viktigt att tänka på om ni ska träffa lokalt kollektivavtal om enskilda överenskommelser Inledning Avsikten är att ge en översiktlig

Läs mer

Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag

Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag Vård- och behandlingsverksamhet Övrig omsorgsverksamhet Bemanningsföretagen * Vårdförbundet 1999-07-01 tills vidare Innehållsförteckning Vårdförbundet

Läs mer

Anställningsavtal för kommunchef och förvaltningschef. KS

Anställningsavtal för kommunchef och förvaltningschef. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-11-21 346 Anställningsavtal för kommunchef och förvaltningschef. KS 2017-529 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Anställningskontrakt

Anställningskontrakt Anställningskontrakt för anställda säljare Tillträdesdag, distrikt och produkt 1 Distrikt Produkt/sortiment S:s förpliktelser 2 F:s förpliktelser 3 Ömsesidiga förpliktelser 4 Fast lön 5 Provision 6 Förskott

Läs mer

Ändringar i Allmänna anställningsvillkor

Ändringar i Allmänna anställningsvillkor Bilaga 2 SIF & CF Ändringar i Allmänna anställningsvillkor 1 Omfattning Stycke ett får följande nya lydelse Avtalet gäller för samtliga medarbetare i företag anslutna i Almega Tjänsteförbunden, Almega

Läs mer

Mall för VD avtal med kommentarer

Mall för VD avtal med kommentarer 12 januari 2016 Mall för VD avtal med kommentarer Mellan bolaget AB (organisationsnummer) nedan kallad bolaget och NN (personnummer) har följande avtal träffats denna dag. Ändringar eller tillägg till

Läs mer

RIKTLINJER FÖR INTRODUKTION AV NYANSTÄLLDA

RIKTLINJER FÖR INTRODUKTION AV NYANSTÄLLDA RIKTLINJER FÖR INTRODUKTION AV NYANSTÄLLDA Riktlinjerna vänder sig till alla inom kommunen som kommer i kontakt med nyanställda på sin arbetsplats. En bra introduktion är en bra investering Den första

Läs mer

Konsulthandbok Doctor

Konsulthandbok Doctor Jourtelefon: 08 555 656 10 Innehåll Välkommen till Dedicare Doctor!... 3 Kollektivavtal och ITP, gäller endast för dig som är anställd... 3 Tidrapportering... 4 Resa och boende... 4 Arbetsgivare... 4 Utvärdering...

Läs mer

Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar

Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar www.fora.se Det handlar om företagets Avtalsförsäkringarna är en del av det svenska trygghetssystemet och bygger på kollektivavtal mellan

Läs mer

Enskilda överenskommelser

Enskilda överenskommelser Enskilda överenskommelser inom Sveriges Domstolar INNEHÅLLSFÖRTECKNING AVTAL OM ENSKILDA ÖVERESNKOMMELSER 2 INDIVIDUELL ANPASSNING 2 VAD KAN DU TECKNA ENSKILD ÖVERENSKOMMELSE OM? 3 ATT TÄNKA PÅ 4 NÄR KAN

Läs mer

14 januari, 13 februari, 27 mars, 29 april, 15 och 26 maj, 12 juni samt den 5 september Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation

14 januari, 13 februari, 27 mars, 29 april, 15 och 26 maj, 12 juni samt den 5 september Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Protokoll Arbetsgivarpart Arbetstagarpart Ärende Plats 14 januari, 13 februari, 27 mars, 29 april, 15 och 26 maj, 12 juni samt den 5 september 2014 Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation

Läs mer

ANSTÄLLNINGSAVTAL. mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM]

ANSTÄLLNINGSAVTAL. mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM] ANSTÄLLNINGSAVTAL mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM] Anställningsavtal I (I) INNEHÅLL 1 BEFATTNING... 1 2 ANSTÄLLNINGSFORM OCH TILLTRÄDE... 1 3 BEFATTNINGSBESKRIVNING M.M.... 1 4 ARBETSPLATS...

Läs mer

VD-uppdraget. Fördjupad information om ditt uppdrag som vd

VD-uppdraget. Fördjupad information om ditt uppdrag som vd VD-uppdraget Fördjupad information om ditt uppdrag som vd Uppdraget ansvaret Att vara VD innebär mer än att vara chef oavsett om det är i en liten eller stor verksamhet. Du har som VD det yttersta ansvaret

Läs mer

Personalhandbok Lön & Förmåner

Personalhandbok Lön & Förmåner 1. Innehåll I det här avsnittet hittar du information om de villkor som gäller kring lön och förmåner. Lön (2) Månadslön (2.1) Lönerevision och lönepolicy (2.2) Timlön/timlöneavdrag (2.3) Daglön/daglöneavdrag

Läs mer

Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar.

Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar. Välkommen till Fora! Din samarbetspartner inom avtalsförsäkringar. www.fora.se Det handlar om företagets Avtalsförsäkringarna är en del av det svenska trygghetssystemet och bygger på kollektivavtal mellan

Läs mer

Överenskommelse om Bestämmelser för studentmedarbetare

Överenskommelse om Bestämmelser för studentmedarbetare Förhandlingsprotokoll 2014-12-11 Överenskommelse om Bestämmelser för studentmedarbetare Parter Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta å ena sidan, samt OFRs förbundsområde Allmän

Läs mer

ABC- handbok för ungdomar som sommarjobbar via Sigtuna kommun 2019.

ABC- handbok för ungdomar som sommarjobbar via Sigtuna kommun 2019. Viktig information! Följande information är en ABC- handbok för ungdomar som sommarjobbar via Sigtuna kommun 2019. All information skall läsas av samtliga sommarjobbande ungdomar, samt av målsmän till

Läs mer

Välkommen till jobbet! BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYANSTÄLLD. osthammar.se

Välkommen till jobbet! BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYANSTÄLLD. osthammar.se Välkommen till jobbet! BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYANSTÄLLD osthammar.se Vi arbetar utifrån vår gemensamma värdegrund. Öppenhet Engagemang Ansvar Tillsammans I Östhammars kommun pågår varje dag arbetet

Läs mer

Syftet med personalhandboken är att ge vägledning och fungera som uppslagsbok för alla anställda gällande bland annat personalfrågor och policies.

Syftet med personalhandboken är att ge vägledning och fungera som uppslagsbok för alla anställda gällande bland annat personalfrågor och policies. Personalhandbok Innehåll Personalhandbokens syfte... 3 Vår verksamhet... 3 Kollektivavtal... 3 Anställning... 3 Sekretess... 4 Arbetstid... 5 Lön & Förmåner... 6 Ledighet & Frånvaro... 6 Permission...

Läs mer

Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid

Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid Region Gävleborg vill att alla medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en bra balans mellan arbete och fritid. I den mån det är möjligt

Läs mer

Du tjänar på kollektivavtal. för dig som är arbetsgivare

Du tjänar på kollektivavtal. för dig som är arbetsgivare Du tjänar på kollektivavtal för dig som är arbetsgivare 2 Kollektivavtal det tjänar du på För dig som är arbetsgivare Varför finns det kollektivavtal? Den svenska arbetsmarknaden bygger på att fackföreningar

Läs mer

Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik Skatteintyg Returkuvert

Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik Skatteintyg Returkuvert Till dig som ska praktisera UNG I SOMMAR 2014 1 Hej, I det här utskicket får du: Ett brev med uppgifter om din praktikplats Broschyren Så får barn och ungdomar arbeta Blanketten Överenskommelse om praktik

Läs mer

GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS

GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS Information om din anställning med anledning av GAMEs konkurs Uppdatering 2015-06-25 Enligt uppgift från Länsstyreslen ska lönen ha betalts ut på förfallodagen i dag

Läs mer

Om inte huvudreglerna i e-f-avtalet kan tillämpas kan anställning för ambulerandeanställning användas.

Om inte huvudreglerna i e-f-avtalet kan tillämpas kan anställning för ambulerandeanställning användas. Avtal med Läkarförbundet Detta kollektivavtal tillämpas på medlemmar i Sveriges läkarförbund anställda i företag som är medlemmar i Bemanningsföretagen. Avtalet reglerar anställningsvillkor för läkare

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om. flexibel arbetstid för. administrativ personal. i Mönsterås kommun

Lokalt kollektivavtal om. flexibel arbetstid för. administrativ personal. i Mönsterås kommun Bilaga till förhandlingsprotokoll 2014-10-30. Personalavdelningen Lokalt kollektivavtal om flexibel arbetstid för administrativ personal i Mönsterås kommun ----- 1 1 Allmänt Flexibel arbetstid bygger på

Läs mer

Nedanstående definitioner används genomgående i detta kollektivavtal.

Nedanstående definitioner används genomgående i detta kollektivavtal. DEFINITIONER Nedanstående definitioner används genomgående i detta kollektivavtal. Månadslön Fast kontant månadslön Dagslön Månadslön x 12/365 Timlön Månadslön x 12/52 x veckoarbetstiden 1 AVTALETS OMFATTNING

Läs mer

Datum Vår referens Cirkulär nr 2013-07-05 Madeleine Lindermann, Avtalsenheten

Datum Vår referens Cirkulär nr 2013-07-05 Madeleine Lindermann, Avtalsenheten A-CIRKULÄR Till Regioner Avtalsenheten Unionen Direkt Datum Vår referens Cirkulär nr 2013-07-05 Madeleine Lindermann, Avtalsenheten 13.60 Avtal 2013 inom Almega IT-Hantverkarna Nu är det nya avtalet för

Läs mer

Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet. Fastställd av rektor 2015-05-26 Dnr: FS 1.1-94-15

Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet. Fastställd av rektor 2015-05-26 Dnr: FS 1.1-94-15 Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-05-26 Dnr: FS 1.1-94-15 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Ansvarig enhet: Handläggningsordning

Läs mer

ENSKILDA ÖVERENSKOMMELSER VID UMEÅ UNIVERSITET

ENSKILDA ÖVERENSKOMMELSER VID UMEÅ UNIVERSITET ENSKILDA ÖVERENSKOMMELSER VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Datum: 2019-02-19 Beslutad av: Giltighetstid: 2019-02-19 tills vidare Område: Personal, lika villkor och arbetsmiljö Ansvarig förvaltningsenhet:

Läs mer

Välkommen till Borgholms Kommun Borgholm Energi AB/Elnät Ölands Kommunalförbund!

Välkommen till Borgholms Kommun Borgholm Energi AB/Elnät Ölands Kommunalförbund! Välkommen till Borgholms Kommun Borgholm Energi AB/Elnät Ölands Kommunalförbund! Information från Personalavdelningen till Dig som är nyanställd Reviderad 2012-04-10 2 Personalavdelningen På personalavdelningen

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window

Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window Självservice/Aditro Window 1 (18) Personalkontoret 2015-04-07 Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window På startsidan ser du: Meddelanden som just nu visar löneutbetalningsdatum. Klockan flexar

Läs mer

Kollektivavtal det tjänar du på

Kollektivavtal det tjänar du på Kollektivavtal det tjänar du på för dig som är arbetsgivare 1 2 Kollektivavtal det tjänar du på För dig som är arbetsgivare Varför finns det kollektivavtal? Den svenska arbetsmarknaden bygger på att fackföreningar

Läs mer

De allmänna anställningsvillkoren prolongeras med följande ändringar och tillägg som gäller från den 1 juli 2017:

De allmänna anställningsvillkoren prolongeras med följande ändringar och tillägg som gäller från den 1 juli 2017: BILAGA 3 De allmänna anställningsvillkoren prolongeras med följande ändringar och tillägg som gäller från den 1 juli 2017: 2 Anställning förtydligas varvid moment 1, 2 och 3 i den ursprungliga texten ersätts

Läs mer

Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring

Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring Utgiven i juni 2014 AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra

Läs mer

AVTAL. [NAMN], [PERSONNUMMER], (nedan kallad uppdragsgivaren ),

AVTAL. [NAMN], [PERSONNUMMER], (nedan kallad uppdragsgivaren ), AVTAL Mellan: 4 Andi AB, org.nr: 556833-7447, (nedan kallad assistansanordnaren ), Adress: Sollentunavägen 63, 191 40 Sollentuna e-post: info@4andi.se Tel: 08-562 976 00 och Namn: Adress: e-post: Tel:

Läs mer

Om ersättning vid uppsägning på grund av arbetsbrist AGB FÖRSÄKRING

Om ersättning vid uppsägning på grund av arbetsbrist AGB FÖRSÄKRING Om ersättning vid uppsägning på grund av arbetsbrist AGB FÖRSÄKRING Utgiven i januari 2015 AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet.

Läs mer

Anställningsvillkor. Personalavdelningen

Anställningsvillkor. Personalavdelningen Personalavdelningen Anställningsvillkor Uppdaterad 2011-10-21 Du som är anställd vid Uppsala universitet har kanske många frågor rörande din anställning. Här ges en kort information om det vi tror är mest

Läs mer

Mall & Guide inför Semesterberäkning

Mall & Guide inför Semesterberäkning Mall & Guide inför Semesterberäkning Semesterlagen gäller för alla anställda Semesterlagen gäller alla arbetstagare, även medlemmar av arbetsgivarens familj. 25 dagars semester Varje anställd har rätt

Läs mer

Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg

Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg Sid 1 (5) Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg mot ledig tid Vad är syftet? Svar: Gävle kommun vill ge sina medarbetare ytterligare ett sätt att få sitt livspussel att gå ihop. Tid är

Läs mer

Din tjänstepension i Alecta

Din tjänstepension i Alecta förmånsbestämd pension, itp 2 Din tjänstepension i Alecta Informationen i den här broschyren vänder sig till dig som har förmånsbestämd pension itp 2 i Alecta. Din tjänstepension i Alecta förmånsbestämd

Läs mer

Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun. Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun. Framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun Ludvika kommun satsar mycket resurser på utveckling av arbetsmiljö och hälsa,

Läs mer

RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01

RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01 VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01 Bakgrund OSA står för Offentligt

Läs mer

Bransch- och löneavtal

Bransch- och löneavtal Ideella och Idéburna Organisationer Bransch- och löneavtal 2017-2020 Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Ideella och Idéburna Organisationer Unionen Vision Akademikerförbunden Arbetsgivaralliansen Branschkommitté

Läs mer

Koncernkontoret Personalstrategiska avdelningen

Koncernkontoret Personalstrategiska avdelningen Personalstrategiska avdelningen Marie Halvardsson Förhandlare 040-675 32 91, 0768-890161 marie.halvardsson@skane.se Datum 2011-09-12 1 (8) Medarbetarinformation kring anställningsvillkor Som anställd i

Läs mer

CHECKLISTA REHABILITERING

CHECKLISTA REHABILITERING CHECKLISTA REHABILITERING För instruktion hur checklistan ska användas: se Namn (den anställde) Personnummer Åtgärd 1 Första kontakt (inom en vecka). Bedömning av sjukskrivningslängd* 2 Rehabiliteringsutredning

Läs mer

Semester så funkar det

Semester så funkar det Semester så funkar det Information om reglerna i semesterlagen Semesterlagen Alla anställda har rätt till fem veckors semester (25 dagar) per år. Semesterlagen skiljer på betald och obetald semester. Semesteråret,

Läs mer

Välkommen till Borgholms Kommun Borgholm Energi AB/Elnät Ölands Kommunalförbund!

Välkommen till Borgholms Kommun Borgholm Energi AB/Elnät Ölands Kommunalförbund! Välkommen till Borgholms Kommun Borgholm Energi AB/Elnät Ölands Kommunalförbund! Information från Personalavdelningen till Dig som är nyanställd Reviderad 2014-08-05 2 Personalavdelningen På personalavdelningen

Läs mer

DU AVGÖR EFFEKTEN. Fackets styrka påverkas av vad du bidrar med.

DU AVGÖR EFFEKTEN. Fackets styrka påverkas av vad du bidrar med. DU AVGÖR EFFEKTEN Fackets styrka påverkas av vad du bidrar med. " 2 Min kompetens garanterar din säkerhet. Jag är stolt över mina yrkeskunskaper och vill ha bra betalt för dem. ENSAM ELLER GEMENSAMT Det

Läs mer

SÅ ANSTÄLLER DU. Vad du ska tänka på då du anställer en person AVTAL

SÅ ANSTÄLLER DU. Vad du ska tänka på då du anställer en person AVTAL SÅ ANSTÄLLER DU Vad du ska tänka på då du anställer en person AVTAL VAD SKA JAG TÄNKA PÅ DÅ JAG ANSTÄLLER EN PERSON? Tänk noga igenom vilka kvaliteter, kvalifikationer och personlighetstyp du vill ha till

Läs mer

Din tjänstepension i Alecta

Din tjänstepension i Alecta förmånsbestämd pension, itp 2 Din tjänstepension i Alecta Informationen i den här broschyren vänder sig till dig som har förmånsbestämd pension itp 2 i Alecta. Din tjänstepension i Alecta förmånsbestämd

Läs mer

Checklista för idrottens arbetsgivare. - små till medelstora föreningar med upp till fem anställda där styrelsen är ideellt engagerad

Checklista för idrottens arbetsgivare. - små till medelstora föreningar med upp till fem anställda där styrelsen är ideellt engagerad Checklista för idrottens arbetsgivare - små till medelstora föreningar med upp till fem anställda där styrelsen är ideellt engagerad Innehåll Arbetsgivaransvar Medlemskap i arbetsgivarorganisation Kollektivavtal

Läs mer

PERSONALHANDBOK FAGERSTA KOMMUN Personalkontoret Datum 2013-05-01

PERSONALHANDBOK FAGERSTA KOMMUN Personalkontoret Datum 2013-05-01 201-05-01 1(7) SEMESTERLEDIGHET Semesterlagen gäller för alla arbetstagare. Genom lagen garanteras arbetstagaren semesterförmåner i sin anställning. De flesta bestämmelserna är tvingande till arbetstagarnas

Läs mer

Hjälp! Jag har blivit anställd.

Hjälp! Jag har blivit anställd. Hjälp! Jag har blivit anställd. Innehåll Din guide till en bra start på jobbet!...3 1. Att tänka på innan min anställning...4 2. Att tänka på under min anställning...5 Kollektivavtal...5 Mobiltelefon...5

Läs mer

Rätten till sjuklön regleras i lagen (1991:1047) om sjuklön, SjLL.

Rätten till sjuklön regleras i lagen (1991:1047) om sjuklön, SjLL. Bilaga 1 19 Sjuklön 1. Rätt till sjuklön Rätten till sjuklön regleras i lagen (1991:1047) om sjuklön, SjLL. Enligt SjLL gäller rätten till sjuklön fr.o.m. den första anställningsdagen. Vid anställning

Läs mer

Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet

Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet Handläggningsordning för enskilda överenskommelser vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2016-04-12 Reviderad 2016-11-01 Dnr: FS 1.1-531-16 Denna handläggningsordning ersätter tidigare fastställt beslut

Läs mer

Redogörelsetext för Bestämmelser för studentmedarbetare

Redogörelsetext för Bestämmelser för studentmedarbetare 2014-12-17 Redogörelsetext för Bestämmelser för studentmedarbetare Redogörelsen omfattar Överenskommelse om Bestämmelser för studentmedarbetare. Parter är Sveriges Kommuner och Landsting, Arbetsgivarförbundet

Läs mer

Ansökan till Volontäråret i S:t Lars församling

Ansökan till Volontäråret i S:t Lars församling Ansökan till Volontäråret i S:t Lars församling Läs denna instruktion noggrant innan du fyller i ansökan! Fyll i ansökan så gott du kan, glöm inte att bifoga ett foto av dig själv. Fyll i blanketten Skicka

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Arbete efter 65 års ålder

Arbete efter 65 års ålder 2011 Arbete efter 65 års ålder Sveriges läkarförbund Arbete efter 65 års ålder Sveriges läkarförbund 1 Vad gäller arbetsrättsligt? En arbetstagare har enligt 32a i lagen (1982:80) om anställningsskydd

Läs mer

Sjukpenning. Ordlista. A-kassa A-kassa betyder arbetslöshetsförsäkring som du kan få när du är arbetslös.

Sjukpenning. Ordlista. A-kassa A-kassa betyder arbetslöshetsförsäkring som du kan få när du är arbetslös. Sjukpenning Ordlista A-kassa A-kassa betyder arbetslöshetsförsäkring som du kan få när du är arbetslös. Föräldraledig Du är föräldraledig när du får föräldrapenning för att du tar hand om ditt barn och

Läs mer

EGENRAPPORTERING. Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04. Eva Johansson 021-10 15 41

EGENRAPPORTERING. Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04. Eva Johansson 021-10 15 41 2014-01-08 LATHUND EGENRAPPORTERING Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04 Eva Johansson 021-10 15 41 Innehållsförteckning sid 2 1. Om egenrapportering sid 3 2. Öppna egenrapportering sid 4

Läs mer

CY innehåll 1.0 POli

CY innehåll 1.0 POli te r & ar m b än et PO LI sk sf CY fö li ör r ga h å rä l tt la ig nd he e n oc h m än sk lig a rä tt ig he te r Sv er ig e po lic y fö r ar be ts fö rh ål la nd en Po licy Ca rl sb er g innehåll 1.0 Föreningsfrihet

Läs mer

Avtalet med Unionen är på 36 månader med ett avtalsvärde på 6,8 %.

Avtalet med Unionen är på 36 månader med ett avtalsvärde på 6,8 %. Nyheter i Flygplatsavtalet med Unionen, Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Civilekonomernas Riksförbund och förtecknade Saco-förbund samt nyheter i bilagan till Flygplatsavtalet med SEKO. KFS har tecknat ett

Läs mer

Din tjänstepension i Alecta

Din tjänstepension i Alecta 1311 2012.01 Illustration Agnes Miski Török Foto Björn Keller Produktion Alecta f ö r m å n s b e s t ä m d t j ä n s t e p e n s i o n, i t p 2 Din tjänstepension i Alecta Informationen i den här broschyren

Läs mer

Handbok för Agito Sjuksköterskeuppdrag i Sverige

Handbok för Agito Sjuksköterskeuppdrag i Sverige Handbok för Sjuksköterskeuppdrag i Sverige 1 Innehållsförteckning Innehåll VÄLKOMMEN TILL AGITO... 3 Allmän Information... 3 Kvalitetscertifierat ISO 9001... 3 Kontaktuppgifter... 3 Jourtelefon efter kontorstid...

Läs mer

Nytt semesteravtal för montör er

Nytt semesteravtal för montör er Nytt semesteravtal för montör er Gäller från och med den 1 januari 2006 om semesterår1 DO OCH LAGEN 1 Förord Du känner säkert redan till att VVS-Installatörernas semesterkassa upphör efter den 31 december

Läs mer

Handbok för Agito Sjuksköterskeuppdrag i Sverige

Handbok för Agito Sjuksköterskeuppdrag i Sverige Handbok för Sjuksköterskeuppdrag i Sverige Innehållsförteckning Innehåll VÄLKOMMEN TILL AGITO... 2 Allmän Information... 2 Kvalitetscertifierat ISO 9001... 2 Kontakt... 2 Kontaktuppgifter till Malmö...

Läs mer

Beslutad 27 april 2016 WORLD S CHILDREN S PRIZE FOUNDATION. Personalpolicy

Beslutad 27 april 2016 WORLD S CHILDREN S PRIZE FOUNDATION. Personalpolicy Policydokument: Personalpolicy Beslutad 27 april 2016 World s Children s Prize Foundation WORLD S CHILDREN S PRIZE FOUNDATION Personalpolicy Innehåll: Sida: 1. Arbetstider 2 2. Mertid 2 3. Övertid och

Läs mer

Din tjänstepension i Alecta

Din tjänstepension i Alecta förmånsbestämd pension, itp 2 Din tjänstepension i Alecta Informationen i den här broschyren vänder sig till dig som har förmånsbestämd pension itp 2 i Alecta. Din tjänstepension i Alecta förmånsbestämd

Läs mer

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL FÖRHANDLINGSPROTOKOLL Datum Parter Närvarande 2009-04-17 m fl dagar Bemanningsföretagen Sveriges läkarförbund för arbetsgivarparten Gunnar Järsjö Magnus Kendel Catherine Simons För arbetstagarparten Björn

Läs mer

Välkommen till barnomsorgen!

Välkommen till barnomsorgen! BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN INFORMATION 2015-07-01 Välkommen till barnomsorgen! HÄR HITTAR DU INFORMATION OM REGLER OCH AVGIFTER KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL OSS. Du kommer bli en viktig medarbetare

VÄLKOMMEN TILL OSS. Du kommer bli en viktig medarbetare VÄLKOMMEN TILL OSS Du kommer bli en viktig medarbetare VÄLKOMMEN TILL OSS Att börja ett nytt arbete är både spännande och stimulerande. Det innebär en ny miljö, nya arbetskamrater och nya rutiner. Det

Läs mer

Förmåner för dig. Påverka dina villkor med enskilda överenskommelser. Städhjälp, friskvård eller eget rum?

Förmåner för dig. Påverka dina villkor med enskilda överenskommelser. Städhjälp, friskvård eller eget rum? Förmåner för dig Påverka dina villkor med enskilda överenskommelser Städhjälp, friskvård eller eget rum? Bakgrund Civilekonomerna vill visa att det finns möjligheter att komma överens om fler förmåner

Läs mer

Mars 2008. Enskild överenskommelse. en möjlighet för dig att påverka dina villkor

Mars 2008. Enskild överenskommelse. en möjlighet för dig att påverka dina villkor Mars 2008 Enskild överenskommelse en möjlighet för dig att påverka dina villkor Varför enskilda överenskommelser? Vi pratar ofta om hur vi ska få ihop vårt livspussel. Vad det innebär är givetvis väldigt

Läs mer

Verksamhetsplan -etiska riktlinjer för anställda och förtroendevalda

Verksamhetsplan -etiska riktlinjer för anställda och förtroendevalda Diarienummer: Ks2013/0256.103 Verksamhetsplan -etiska riktlinjer för anställda och förtroendevalda Gäller från: 2013-07-01 Gäller för: Medarbetare och förtroendevalda i Ljungby kommun samt Kommunala bolag

Läs mer

Allmänheten om kollektivavtal

Allmänheten om kollektivavtal Akademikerförbundet SSR Allmänheten om kollektivavtal Rapport från opinionsundersökning 24 april 2009 Arne Modig 1 Sammanfattning Allmänheten om kollektivavtal Många svenskar har en positiv inställning

Läs mer

Att vara anställd i Vi Unga. - en guide till personalen

Att vara anställd i Vi Unga. - en guide till personalen Att vara anställd i Vi Unga - en guide till personalen Fastställd av förbundsstyrelsen den 1 juni 2008 Innehållsförteckning ROLLEN SOM PERSONAL I VI UNGA... 3 ANSTÄLLNINGSAVTAL... 4 LAGAR OCH FÖRSÄKRINGAR...

Läs mer

PERSONALINFORMATION FÖR DIG SOM HAR EMMABODA KOMMUN ELLER NÅGOT AV DESS BOLAG/FÖRBUND SOM ARBETSGIVARE

PERSONALINFORMATION FÖR DIG SOM HAR EMMABODA KOMMUN ELLER NÅGOT AV DESS BOLAG/FÖRBUND SOM ARBETSGIVARE 1 PERSONALINFORMATION FÖR DIG SOM HAR EMMABODA KOMMUN ELLER NÅGOT AV DESS BOLAG/FÖRBUND SOM ARBETSGIVARE ORGANISATIONSNUMMER Emmaboda kommun: 212000-0738 Emmaboda Energi och Miljö: 556372-9093 Emmaboda

Läs mer

PASS. Personaladministrativ självservice. vid Umeå universitet

PASS. Personaladministrativ självservice. vid Umeå universitet PASS Personaladministrativ självservice vid Umeå universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING PERSONALADMINISTRATIV SJÄLVSERVICE... 2 DU SOM ANSTÄLLD KAN:... 2 LÄSA... 2 Lönespecifikation... 2 Mina ärenden... 2 Personuppgifter...

Läs mer

Bestämmelser för arbetstagare som anställs särskilt i samband med krisläge

Bestämmelser för arbetstagare som anställs särskilt i samband med krisläge 2019-06-28 Bilaga 1 till Krislägesavtalet Bestämmelser för arbetstagare som anställs särskilt i samband med krisläge 1 Tillämpningsområde Om inte annat följer av lag, förordning eller statlig myndighetsföreskrift,

Läs mer

Facket är till för dig. Viktig information från Seko - facket på PostNord

Facket är till för dig. Viktig information från Seko - facket på PostNord Facket är till för dig Viktig information från Seko - facket på PostNord Seko är vår förening Facket är till för alla anställda, vare sig du är nyanställd eller har jobbat i många år. Som medlem får du

Läs mer

Bilaga 1. Mom 2:2 Medarbetaren ska fr o m åttonde sjukdagen styrka sjukfrånvaron med läkarintyg, vilket tillställs arbetsgivaren så snart som möjligt.

Bilaga 1. Mom 2:2 Medarbetaren ska fr o m åttonde sjukdagen styrka sjukfrånvaron med läkarintyg, vilket tillställs arbetsgivaren så snart som möjligt. 11 Sjuklön, sjukdrag m m har följande lydelse fr.o.m. 2019-01-01: 11 SJUKLÖN, SJUKAVDRAG M M MOM 1 Rätt till sjuklön Mom 1:1 Rätt till sjuklön föreligger för medarbetare under de första 14 kalenderdagarna

Läs mer

Ekonomiskt bistånd. Information från Tranås kommun

Ekonomiskt bistånd. Information från Tranås kommun Ekonomiskt bistånd Information från Tranås kommun Vem har rätt till ekonomiskt bistånd? Rätten till försörjningsstöd bestäms av socialtjänstlagen. Om du eller din familj har svårigheter att klara ekonomin

Läs mer

När din arbetsgivare går i konkurs. - information från Byggnads

När din arbetsgivare går i konkurs. - information från Byggnads När din arbetsgivare går i konkurs - information från Byggnads 1 Innehållsförteckning Sidan När din arbetsgivare går i konkurs...3 Varför och hur företag sätts i konkurs...3 Det här gör en konkursförvaltaren...3

Läs mer

Frågor och svar arbetsgivarintyg

Frågor och svar arbetsgivarintyg 2012-11-17 Frågor och svar arbetsgivarintyg Arbetsgivarintyget omfattar två obligatoriska sidor och en tredje sida, Komplettering av arbetsgivarintyg, som bara ska sändas in när den anställde har haft

Läs mer

Avtal för personlig assistans

Avtal för personlig assistans Avtal för personlig assistans 1. Parter Företag Assistans ViKan AB, 556848-5873, och 2. Bakgrund nedan kallad uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har enligt lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÄÅÅ

En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÄÅÅ En karriär för dig? Statliga arbeten viktiga arbeten! ÄÅ ÄÄÅÅ Utveckling och utbildning Alla statligt anställda ska ha möjlighet att utvecklas i sitt arbete, det har de statliga arbetsgivarna och de fackliga

Läs mer

Löneadministration för nybörjare.

Löneadministration för nybörjare. Löneadministration för nybörjare. BEHÖVER DU ANSTÄLLA? DÅ KAN DET VARA BRA ATT KÄNNA TILL VILKA LAGAR SOM GÄLLER. HÄR ÄR GUIDEN FÖR DIG! Vi tar ditt företagande personligt Regelverket för löneadministratören

Läs mer

Handbok för introduktion av chefer

Handbok för introduktion av chefer Handbok för introduktion av chefer Värdefullt med en bra start Den första kontakten är avgörande för den nyanställdes inställning till sitt arbete och sin arbetsplats. En väl genomförd introduktion påverkar

Läs mer

Välkommen till Nyköpings kommun

Välkommen till Nyköpings kommun Välkommen till Nyköpings kommun 1 Välkommen till oss! Du är varmt välkommen till oss i Nyköpings kommun. Vi är övertygade om att du, med din kunskap och erfarenhet, kommer att bidra till att utveckla kommunens

Läs mer

Lokal personalstadga för Varbergs kommun

Lokal personalstadga för Varbergs kommun Styrdokument 1 (6) Kommunledningskontor Christina Björned, 0340-882 13 Lokal personalstadga för Varbergs kommun Denna lokala personalstadga gäller från och med 2017-10-01 Dokumenttyp: Lokal personalstadga

Läs mer

Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring

Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring Om ersättning vid sjukdom AGS och Premiebefrielseförsäkring Maj 2010 1 AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist och dödsfall. Våra försäkringar är bestämda

Läs mer

Riktlinjer för politiska sekreterare

Riktlinjer för politiska sekreterare Riktlinjer för politiska sekreterare 2019-2022 Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning 1. 1 Inledning 3 2. 2 Partiernas rätt till

Läs mer

Så fungerar S:t Göranmodellen. Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön. 1,0p. 0,6p

Så fungerar S:t Göranmodellen. Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön. 1,0p. 0,6p Så fungerar S:t Göranmodellen Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön 0,5p 1,5p 1,0p 0,6p Vad är S:t Göranmodellen? S:t Göranmodellen är ett lokalt kollektivavtal om arbetstidsförläggning

Läs mer