Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn"

Transkript

1 Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Verksamhetsplan för 2007 med MÅL OCH RIKTLINJER samt långtidsplanering för Fastställd på årsmötet

2 VERKSAMHETSIDÉ. Att vara en stark och naturlig resurs för Oskarshamnarnas friskvårdsaktiviteter. Att bedriva en kvalificerad verksamhet inom orientering, skidåkning och för aktiva inom Oskarshamns kommun. Att vara en breddklubb och samtidigt stimulera enskilda medlemmars satsningar mot eliten. Att ge ungdomar möjlighet till en bra idrottslig utbildning samt en meningsfull fritid utan droger. DROG OCH VÅLDPOLICY. Inom ramen för den verksamhet som SOK Viljan bedriver får dopingpreparat, alkohol eller andra droger inte förekomma. Filmer, Video och dataspel som innehåller grova våldsskildringar skall inte användas. Vi skall aktivt verka för att vara en klubb där våld, mobbing och rasism inte tolereras. SOK Viljan skall dessutom, som ett led i verksamheten, informera om, och med barn och ungdomar diskutera frågor som rör droger, doping, mobbing, våld och rasism. MILJÖPOLICY. - Vid klubbstugan skall engångsmaterial användas i så liten omfattning som möjligt. - Vid olika arrangemang skall engångsmaterial användas i så liten omfattning som möjligt. - Samåkning skall ske till träning och tävling i så stor omfattning som möjligt. STYRELSENS MÅL OCH RIKTLINJER FÖR VERK- SAMHETEN. - genom att bedriva en välorganiserad tävlings- och motionsverksamhet öka medlemsantalet med 10 medlemmar per år för att år 2008 ha en stabil medlemskår över 360 medlemmar.

3 - hålla ekonomin i klubben sund. Ett rörelsekapital på ca kr skall finnas innestående. - delegera uppgifter, ekonomiska resurser och ansvar i syfte att skapa förutsättning för arbetsglädje och utveckling av klubbens verksamhet. RIKTLINJER FÖR SKIDVERKSAMHETEN: - Skidsektionen skall under verksamhetsperioden arbeta för att bra motionsoch skidspår skall finnas i syfte att hålla skidkulturen vid liv och utveckla klubbstugan till tränings- och motionsanläggning. - Under verksamhetsperioden svara för skidarrangemang för barn, ungdomar och allmänheten. - I samverkan med övriga sektioner utveckla åretrunt verksamhet för ungdomar. RIKTLINJER FÖR ORIENTERINGSVERKSAMHETEN: - Orienteringssektionen skall verka för att klubben behåller och utvecklar vår ställning som en av Smålands bästa orienteringsklubbar på herr-, dam- och ungdomssidan. - Speciella insatser skall vidtas för att utveckla föreningens förmåga att genomföra tävlingsarrangemang inom orienteringen. - Aktivera och utveckla samarbetet med skolan. - I samverkan med övriga sektioner aktivera och utveckla åretrunt aktiviteter för ungdomar. ANSVAR och ORGANISATIONSPLAN. (Organisationsplan enligt bilaga) STYRELSEN: - Utarbetar inriktningen och ställer uppgifter till klubbens sektioner och kommittéer. - Utarbetar långsiktiga mål för klubbens verksamhet (5 år).

4 - Ansvarar för att klubbens personella, ekonomiska och materiella resurser tillvaratas på ett sådant sätt att det främjar de värden som klubbens medlemmar står för. - Samordnar och avväger sektionernas och kommittéernas målsättningar, verksamhetsplaner och budgetar som ligger till grund för av styrelsen utarbetad verksamhetsplan. - Utarbetar verksamhetsplan som antas på årsmöte eller allmänt möte. - Väljer och tillsätter tillfälliga kommittéer och projekt, t.ex. tävlings-, fest-, Bingolotto-ansvariga m fl. - Utvecklar och vårdar klubbens ledare. - Sammanställer klubbens årsberättelse. - Eget budgetansvar ORIENTERINGS- och SKIDSEKTIONEN: - Planerar, budgeterar, leder och följer upp all orienterings- resp skidverksamhet inom klubben. - Utarbetar målsättning och verksamhetsplan för 1 år framöver. - Föreslår för styrelsen 1 gång/år ändringar och justeringar i klubbens 5- årsplan. - Tillställer styrelsen målsättning, verksamhetsplan och budget för prövning och fastställande. - Genomför och följer upp den av medlemmarna på års- eller allmänt möte fastställda verksamheten. - Tillställer styrelsen verksamhetsberättelse över genomförd verksamhet. - Ansvarar för regelfrågor inom resp. verksamhet. (bevakar och informerar). - Följer upp utbildningsnivån och föreslår ev. åtgärder. - Eget budgetansvar.

5 ORIENTERINGSSEKTIONEN: - Planerar och leder orienteringsträningen inom klubben. - Upprättar månatliga program för tränings-, konditions- och teknikträning. - Ansvarar för laguttagningar från 17 år och äldre samt när så erfordras samordnar laguttagningar med ungdomskommittén. - Upprättar program för vilka tävlingar klubben skall delta på. - Samordnar resorna till tävlingarna. - Ansvarar för klubbmästerskap i orientering. SKIDSEKTIONEN: - Organiserar tävlings- och träningsverksamhet inom skidsporten. - Upprättar program för vilka skidtävlingar klubben skall delta på. - Samordnar resor till skid- och skidorienteringstävlingar. - Genomför klubbmästerskap på skidor. - Anordnar märkestagning på skidor. - Ansvarar för Snöskotrar och garage med material som används för skötsel av motionsspåren. UNGDOMSKOMMITTÉN: - Rekrytering av ungdomar upp till 16 år. - Genomför och följer upp nybörjar- och fortsättningskurser/träningar. - Laguttagningar upp till 16 år, samt när så erfordras samordnar laguttagningar med orienteringssektionen. - Samordnar resor till ungdomsträningar och tävlingar. - Organiserar lägerverksamhet för ungdomar.

6 - Ansvarar för Skolverksamhet genom att medverka till att skolungdomar får undervisning i orientering och kartkunskap. Deltar i projekt Handslaget. SERVICEKOMMITTÉN: - Organiserar serveringen i stugan. - Organiserar tipspromenaderna. - Organisering av Valborgsmässofirandet vid klubbstugan. - Initierar klubbens Fest aktiviteter. - Eget budgetansvar MOTIONSKOMMITTÉN: - Ansvarar för motions- och friskvårdsverksamhet sommar och vinter. - Genomför Naturpasset. - Utvecklar klubbens motionsverksamhet - Eget budgetansvar. KART- och MARKKOMMITTÉN: - Ansvarar för kartframställningen inom klubben. - Upprättar flerårsplan (5 år) för kartframställning, som lämnas till styrelsen för godkännande. - Upprättar flerårsplan (5 år) för vilka orienteringstävlingar klubben skall söka, denna plan lämnas till styrelsen för godkännande. - Kontakter och samarbete med kommunala organ inom området. - Skapa förståelse hos markägare, jägare och myndigheter för orienterings behov av marker. - Samverka och förhandla med organ inom jakt och naturvård samt friluftsoch markägarorganisationer.

7 - Sprida informationen till berörda parter. - Fortlöpande informera klubbens ledare och arrangörer om mark- och viltfrågor samt att gällande regler och överenskommelser efterlevs. - Ansvarar för samtliga markägarkontakter vid klubbens arrangemang. - Bevakar behovet av utbildning inom området. - Ansvarar för klubbmästerskap i banläggning. - Eget budgetansvar FASTIGHETSKOMMITTÉN: - Ansvarar för Klubbstugans ekonomi, drift och underhåll. - Upprättar flerårsplan (3 år) för drift och investeringar vid klubbstugan. - Vårdar och förvarar klubbens "allmänna" material, d.v.s. material som inte är sektions- eller kommitté specifik och förvaras i klubbstugan. - Handlägger vägfrågor. - Organiserar "Trivsel" arrangemanget i samband med Gökottan. - Eget budgetansvar. - Svarar för Motionsspårens skötsel och utmärkning såväl sommar som vinter. - Markavtal rörande motionsspåren. INFORMATIONSKOMMITTÉN: - Produktion av klubbtidningen "Kampen" (4 nr/år) - Ansvarar för externa (press-, företags- mm) och interna informationen. - Klubbens hemsida på Internet. - Framtagning av informationsmaterial. - Eget budgetansvar UTBILDNINGSANSVARIG:

8 - Utbildningen inom klubben. - Informera, entusiasmera och påverka medlemmar till utökad utbildning. - Hålla kontakten med sektioner och kommittéer och bevaka deras utbildningsbehov. - Söka möjliga bidrag inför och efter genomförda kurser. STATISTIKFÖRARE: - Dokumenterar statistik inom resp. verksamhetsområde. - Bevakar att medlemmarna erhåller de utmärkelser som de erövrat vid tävlingar inom rest verksamhetsområde. SPONSORGRUPPEN: - Ansvarar för klubbens arbete gentemot företag och organisationer avseende sponsring. Exempelvis - reklam på kläder - reklam på karta - sponsoravtal - Sponsringsgruppen initierar olika aktiviteter som anordnas av klubben enligt de avtal som ingås med våra sponsorer. - Eget budgetansvar ANSVARIG LOKALT AKTIVITETSSTÖD: - Sammanställning och ansökan av lokalt aktivitetsstöd till kommunen och andra organisationer. - Påverka sektioner och kommittéer om vikten av LOK-stöd och att närvarokort förs vid berättigade sammankomster.

9 ARKIVARIEN: - Dokumenterar det som skrivs i tidningarna om klubben, dess medlemmar eller verksamhet blir infört i klippboken. SPECIELLA MÅLSÄTTNINGAR FÖR ÅR ORIENTERINGSSEKTIONEN. Målsättning för träningarna är att: - genomföra organiserad träning i grupp minst två gånger/vecka under tävlingssäsong och tre gånger/vecka under icke tävlingssäsong. - planeras träningarna minst tre månader i taget och visas minst två månader åt gången samt genom s.k. veckoprogram publiceras via Viljanet och hemsidan. - stödja banläggningen till träningsorienteringar för att få en jämn och godtagbar standard på träningarna. Dessutom verka för mer tävlingslika träningar, genom inritade banor och elektroniskt stämplingssystem samt att teknikbanor med hög kvalitet då och då förekommer. - verka för fler utbildade ledare inom junior- och seniorverksamheten. Se till så att det alltid finns minst en juniortränare. - anordna träningsläger på annan ort minst en gång/år. - anordna träningsläger för andra klubbar i Oskarshamn och samtidigt verka för att Viljan marknadsförs på ett positivt sätt. - tillsammans med ungdomskommittén verka för att veckans teknikbana finns tillgänglig under vår- och höstsäsong. - behålla och utveckla juniorer och ungdomar i klubben. Målsättning med tävlingsverksamheten är att: - klubben skall vara ett topplag i tävlingar som Tjoget (bland de 15) och 25- manna (bland de 100). Klubben skall även delta med bra placeringar i elitserien, juniorcupen, Jukkola, Tiomila, SM och andra stora tävlingar. Målsättningen är att Viljan ska ha minst en juniorlandslagslöpare under

10 tidsperioden. - ta minst tre medaljer på SM under tidsperioden på juniorsidan och tre placeringar bland de tre bästa sammanlagt i juniorcupen. - Målsättning 10-mila Herr pl pl Dam pl pl Målsättning 25-manna pl pl Målsättning Tjoget pl pl SKIDSEKTIONEN: - Arrangera minst ett tävlingsarrangemang. - Arrangera KM inom skid- och terränglöpning samt barnens vasalopp. - Ansvara för minst två träningstillfällen per vecka under höst/vintersäsong. UNGDOMSKOMMITTÉN: - Målsättningen är att ha ett pojk- och/eller flicklag på U-10-mila. Ev. som kombinationslag - Klubben skall vara bland de sju bästa i klubbtävlingen "Vetlanda Team Sportia OL-Cup" inom Småland. - Minst 15 aktiva ungdomar på tävlingar. - Arrangera SOL skolan under sommaren

11 MOTIONSKOMMITTÉN. - Uppmuntra och entusiasmera klubbensmedlemmar och allmänheten till allsidig träning. - Totalt mist 200 paket på Naturpasset och Cykeltrim sålda eller som gåva. SERVICEKOMMITTÉN. - Uppnå i snitt minst 200 startande på tipspromenaderna. FEMÅRSPLANER. PLANERAD KARTPRODUKTION. År Karta Bruttokostnad/karta och år 2007: Smålandskaveln :- (resterande) 2008 SM karta östra Småland : SM karta östra Småland : Revidering av karta inför DM DM karta Anmärkning. Här redovisas endast kartor som måste fram till sökta tävlingar. Som grundmaterial till ovan planerade kartor förutsätter vi att tidigare producerade kartor kan användas. Klubben tar ställning till om vi har råd att göra revideringar utöver detta, exempelvis för ungdomsträning. Finansiering. För att finansiera kartproduktionen räknar vi med att vi även i fortsättningen ska erhålla minst :-/år i kartbidrag från kommunen och ha ett flertal annonser på varje karta. Därutöver kan det tänkas att vi hjälper till att ta fram skolkartor men utan att det ska belasta klubbens kassa. TÄVLINGSPLANERING.

12 År Tävling TC 2007: Smålandskaveln Elajohallen 2008: Nationell tvådagars Sörvik med solkustsprinten 2009 SM-medeldistan Flinshult 2010 Nationell tvådagars Flinshult? med solkustsprinten 2011 DM långdistans? KLUBBSTUGAN OCH INVESTERINGAR. Arbetet skall under den kommande femårperioden bestå av normalt underhåll och driftsarbete med undantag av att luftvärmepump installeras, inga större investeringsprojekt i övrigt är planerade. PROJEKT. Handslaget 2008 Samarbetsprojekt med skolor och ungdomskommittén Bidrag söks 2007r Särskild projektplan Projektledare:???? Smålandskavlen Planering och organisation av Smålandskavlen hösten Särskild projektplan upprättas Projektledare: Roland Nilsson, Åsa Bergfors SM 2009

13 Projektplan utarbetas i samarbete med Emådalsklubbarna. Projektledare: Roland Nilsson, Stefan Carlsson

14 SOK VILJANS ORGANISATION Bilaga STYRELSE 8 ST REVISORER VALBEREDNING OL-SEKTION SERVICEKOMMITTÉ SKID-SEKTION MOTIONSKOMMITTÉ UNGDOMS- KOMMITTÉ KART- OCH MARKKOMMITTÉ FASTIGHETS- KOMMITTÉ INFORMATIONS- KOMMITTÉ SPONSOR-GRUPP UTBILDNINGSANSVARIG STATISTIKFÖRARE OL o SKIDOR ANSV. LOK-STÖD ARKIVARIE

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Verksamhetsplan för 2011 med MÅL, UPPGIFTER och RIKTLINJER samt långtidsplanering för 2011-2015 Fastställd på årsmötet 2011-03-01 Vi snackar inte om att

Läs mer

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Verksamhetsplan för 2016 med MÅL, UPPGIFTER och RIKTLINJER samt långtidsplanering för 2016-2020 Fastställd av årsmötet 2016-03- ARBETSE Vi snackar inte om

Läs mer

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn

Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Skid- och Orienteringsklubben VILJAN Oskarshamn Verksamhetsplan för 2019 med MÅL, UPPGIFTER och RIKTLINJER samt långtidsplanering för 2019-2023 Fastställd av årsmötet 2019-03-05 Vi snackar inte om att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016.

Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016. Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2016. Klubbens mål och inriktning Klubben är en idrottsklubb som erbjuder människor att få motion och rekreation eller uppnå

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2017

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2017 2016-11-10 Verksamhetsplan för Lindebygdens OK 2017 Innehåll 1. Verksamhetsidé... 2 2. Beskrivning av verksamheten... 3 3. Större händelser och aktiviteter under året inom klubben... 6 4. Drogpolicy...

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2005 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är:

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är: Kommittéanvisningar Allmänna riktlinjer Kommittén ska på styrelsens begäran lämna in budgetförslag och verksamhetsplan i tid inför klubbens budgetprocess. Kommittén ansvarar för att föra ut relevant information

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 Reviderad på årsmöte 7 mars 2019 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande

Läs mer

Marias inrapportering till styrelsen från kommittéerna:

Marias inrapportering till styrelsen från kommittéerna: 1 Alla kommittéer. Planera Din verksamhet i nödvändig samordning med andra berörda och upprätta en verksamhetsplan. Budgetera enligt verksamhetsplan. Rapportera utfallet av verksamhetsplan och budget skriftligen

Läs mer

Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2019.

Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2019. Verksamhetsplan för Kexholms Sportklubb verksamhetsåret 1 januari 31 december 2019. Klubbens mål och inriktning Klubben är en idrottsklubb som erbjuder människor att få motion och rekreation eller uppnå

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2018

Verksamhetsplan. för Lindebygdens OK 2018 2017-11-06 Verksamhetsplan för Lindebygdens OK 2018 Innehåll 1. Verksamhetsidé... 2 2. Beskrivning av verksamheten... 3 3. Större händelser och aktiviteter under året inom klubben... 6 4. Drogpolicy...

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande mål Med kompetens och delaktighet

Läs mer

OLorganisationen. OK Alehof

OLorganisationen. OK Alehof OLorganisationen OK Alehof Innehåll Innehåll... 2 Orienteringssektionen... 3 Övergripande (ordförande)... 3 Ekonomi (kassör)... 3 Utrustning:... 4 Träffar och Utmärkelser:... 5 Utbildning-Ledare... 5 Egna

Läs mer

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 & LÅNGTIDSPLAN 2016-2025 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 Vår Verksamhetsidé är ATTUNDA OK ska vara en ideell idrottsförening med hemvist i Sollentuna,

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

SOK VILJANs årsberättelse för 2007 (64:e verksamhetsåret)

SOK VILJANs årsberättelse för 2007 (64:e verksamhetsåret) SOK VILJANs årsberättelse för 2007 (64:e verksamhetsåret) Årets stora händelse var Smålandskavlen som vi hade fått förtroendet att arrangera för tredje gång. Tävlingsarenan byggdes upp vid Elajohallen,

Läs mer

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK Verksamhetsplan 2019 IFK Tumba SOK Övergripande mål för 2019 Att i enlighet med TMOK verksamhetsplan erbjuda variationsrik orienteringsverksamhet i form av träningar och tävlingar för samtliga klubbens

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

SOK VILJANs årsberättelse för 2006 (63:e verksamhetsåret)

SOK VILJANs årsberättelse för 2006 (63:e verksamhetsåret) SOK VILJANs årsberättelse för 2006 (63:e verksamhetsåret) Året inleddes med en riktig VINTER som varade till första april. Detta medförde att S i SOK Viljan kom till heder igen och skidsektionen blommade

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL VERKSAMHETSPLAN 2008 VALLENTUNA-ÖSSEBY OL GRUNDER Vallentuna-Össeby orienteringslöpare (VÖOL) är en orienteringsklubb som verkar främst inom Vallentuna kommun och som skall ta tillvara svensk orienterings

Läs mer

Verksamhetsplan för. Godegårds SK. Avseende perioden 1:a januari 2016 till och med 31:e december 2016

Verksamhetsplan för. Godegårds SK. Avseende perioden 1:a januari 2016 till och med 31:e december 2016 Verksamhetsplan för Godegårds SK Avseende perioden 1:a januari 2016 till och med 31:e december 2016 Godegårds SK har enligt våra stadgar målsättning och uppgift att; - bedriva idrott inom följande områden:

Läs mer

INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER VERKSAMHETSPLAN 2016

INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER VERKSAMHETSPLAN 2016 JANUARI 2016-01-23 INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER EKONOMISK ÖVERSIKT VERKSAMHETSPLAN 2016 INBJUDAN TILL OK TJÄRNENS ÅRSMÖTE 2016 17 februari kl 19.00 Plats: Tjärnhuset Sedvanliga

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Eskilstuna Bangolfklubb

Eskilstuna Bangolfklubb Allmänt om kommittéuppdrag i Eskilstuna Bangolfklubb Eskilstuna Bangolfklubb står och faller med sina medlemmar. Allt arbete som utföres i föreningen är ideellt och en förutsättning för föreningens existens.

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan och budget 2017

Förslag till verksamhetsplan och budget 2017 Eslövs Friluftsklubb Förslag till verksamhetsplan och budget 2017 Skall fastställas på Årsmötet 1. Organisation Styrelse Kommittéer Ungdom Uttagning Teknisk Skidor och långlopp EFK-nytt-redaktion Valberedningen

Läs mer

SOK VILJANs årsberättelse för 2005 (62:a verksamhetsåret)

SOK VILJANs årsberättelse för 2005 (62:a verksamhetsåret) SOK VILJANs årsberättelse för 2005 (62:a verksamhetsåret) Året inleddes med en orkan med namnet GUDRUN som på en natt gjorde Småland betydligt ljusare och raserade våra tävlingsarenor. Om vi jämför med

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2018

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2018 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2018 Version 1 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar

Läs mer

Vi vill att engagemang och kvalité skall känneteckna arbetet inom småländsk orientering.

Vi vill att engagemang och kvalité skall känneteckna arbetet inom småländsk orientering. Vi ska stödja, utveckla och samordna orienteringsverksamheten inom distriktet. Vi är till för våra medlemsföreningar och dess medlemmar och vi vill bidra till ökade förutsättningar för dessa att bibehålla

Läs mer

Verksamhetsplan för 2017

Verksamhetsplan för 2017 2017-02-13 Väsby Orienteringsklubb Verksamhetsplan för 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 sida 1. Syfte 3 2. Prioriteringar 2017 3 3. Ekonomi 3 4. Tävling och Träning mål 2017 4 5. Tävlingsarrangemang mål 2017

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

WOKs vision

WOKs vision WOKs vision 2014-2020 Innehållsförteckning Verksamhetsidé...3 Värdegrund...3 Visionen...3 Verksamhetsområde...4 Arrangemang...4 Förening...4 Individutveckling...4 Mål...4 Tävla...5 Tävla elit...5 Föreningsnivå...5

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan Verksamhetsplan Verksamhetsplanen ska vara vägledande i Kristinehamns judoklubbs dagliga verksamhet. Alla medlemmar ska veta vart vi siktar, och alla är viktiga faktorer för att vi ska

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Dagordning för Vännäs OK:s årsmöte 12/4 2015

Dagordning för Vännäs OK:s årsmöte 12/4 2015 Dagordning för Vännäs OK:s årsmöte 12/4 2015 1 Årsmötets öppnande 2 Dagordningen fastställs 3 Val av mötets ordförande och sekreterare. 4 Val av mötets 2 justeringsmän som med mötets ordförande justerar

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2009 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

Organisation styrelsen.

Organisation styrelsen. Organisation styrelsen. Ordförande ( VU ) Sekreterare ( VU ) Kassör ( VU) Vice ordf Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant Suppleant Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Tävling Fastighet o underhåll Utbildning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 Tönnersjö GK Årsmöte 2018-12-16, 15.00 Tönnersjö Golfrestaurang. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2018 1. Föredragningslista 2018 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 3. Verksamhetsberättelse för Seniorkommittén

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag FN

Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag FN Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag 2016 7 FN 2016.042 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-09-01 55 Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2017 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2017 Vi ska stödja, utveckla och samordna orienteringsverksamheten inom distriktet. Vi är till för våra medlemsföreningar och dess medlemmar och vi vill bidra

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2010 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser. Vi har

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2016 Verksamhetsidé- mål och inriktning Budgetförslag Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt

Läs mer

Vi vill att engagemang och kvalité ska känneteckna arbetet inom småländsk orientering.

Vi vill att engagemang och kvalité ska känneteckna arbetet inom småländsk orientering. Vi ska stödja, utveckla och samordna orienteringsverksamheten inom distriktet. Vi är till för våra medlemsföreningar och dess medlemmar och vi vill bidra till ökade förutsättningar för dessa att utveckla

Läs mer

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Vision Kåren skall 2012 bedriva den ledande verksamheten inom Kulla Scoutdistrikt med 150 aktiva medlemmar i alla åldersgrupper FLASS (2-4 ggr/år) Valberedning

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben.

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben. Arbetsordning Detta dokument är fastställt av styrelsen för Kristianstads Brukshundklubb och ska årligen, i samband med årsmötet, ses över och vid behov revideras av styrelsen. I och med att detta styrelsedokument

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2014 KFUM ÖREBRO Orientering

Förslag till Verksamhetsplan 2014 KFUM ÖREBRO Orientering Förslag till Verksamhetsplan 2014 KFUM ÖREBRO Orientering 1. Övergripande syfte, organisation och förutsättningar Syfte Klubben skall utöva orientering på alla nivåer och alla intresserade är välkomna

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

ORGANISATION OCH ARBETSORDNING

ORGANISATION OCH ARBETSORDNING Sida 1 av 5 ORGANISATION OCH ARBETSORDNING KLUBBENS ORGANISATION Styrelse Styrelsen består av ordförande, som väljs av årsmötet, och 4-6 ledamöter jämte 1 suppleant (antal styrelseledamöter fastställs

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Sida 1 av 5 Verksamhetsplan 2019 2020 Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk bakgrund, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får

Läs mer

Lydnads/Bruks-sektor

Lydnads/Bruks-sektor Ordförande Tillsammans med sekreterare göra upp dagordning inför varje möte. Planera, genomföra och leda styrelsemöten och klubbmöten. Se till att alla som vill, kan framföra sin åsikt, idé och liknande

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar

Öka antalet medlemmar Vinna internationella medaljer Genomföra nationella och internationella tävlingar Stockholm i mars 2015 Stockholms Judoförbunds vision Stockholms Judoförbund (StJF) är ett distriktsförbund i Sverige, anslutet till Svenska Judoförbundet (SJF). StJF är ett organ för anslutna judoklubbar

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2004

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2004 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2004 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund

Hallands Orienteringsförbund 1 Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2019 2 Verksamhetsidé, mål och inriktning Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt och nationsgränser

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan och budget för 2018 Skall fastställas på årsmötet

Förslag till verksamhetsplan och budget för 2018 Skall fastställas på årsmötet 1. Organisation Eslövs Friluftsklubb Förslag till verksamhetsplan och budget för 2018 Skall fastställas på årsmötet Styrelse Kommittér Ungdom och Träning Uttagning Teknisk Skidor och långlopp EFK-Nytt-redaktion

Läs mer

Stadgar för Svenska Othelloförbundet SOF Antagna Ändrade

Stadgar för Svenska Othelloförbundet SOF Antagna Ändrade Stadgar för Svenska Othelloförbundet SOF Antagna 2003-04-24 Ändrade 2004-09-18 2011-09-10 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Organ 4 Styrelse, arbetsutskott och sessioner 5 Valprocedur 6 Särskilda

Läs mer

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen!

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Maj 2018 Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Under vintern har alla som velat fått vara med att ta fram ny design på vår tävlingströja, tights och linnen. Under ledning av Pernilla Eriksson togs

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2018 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2018 Vision Vi ska stödja, utveckla och samordna orienteringsverksamheten inom distriktet. Vi är till för våra medlemsföreningar och dess medlemmar och vi vill

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda

Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse 2013-11-21 1 (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda 2013-11-21 1 NAMN Lidingö Båtförbund, stiftat den 14 maj 1935, är ett ideellt, gemensamt förbund

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK

Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Alkohol- och Drogpolicy för Perstorps SK Det är en övergripande målsättning att alla spelare i Perstorps Sportklubb skall erhålla sådan utbildning att det främjar spelarens utveckling både som fotbollsspelare

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb Verksamhetsbeskrivning och Verksamhetsplan 2018/2019 för Boo Kanot och Skidklubb Bäst i Nacka - på vatten och snö! Verksamhetsidé Vision Boo Kanot och Skidklubb skall vara det självklara valet för såväl

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare.

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Huvudmål Öka trivseln i klubben. Både den fysiska miljön och erbjuda trevliga aktiviteter.

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 VP PALEMA 2016.docx Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 PALEMA s ändamål och uppgift, enligt ändamålsparagrafen, är att verka för en förbättrad vård och

Läs mer