Sammanfattning av Medborgardialogen om Marnässkolans lokalisering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanfattning av Medborgardialogen om Marnässkolans lokalisering"

Transkript

1 Sammanfattning av Medborgardialog Sammanfattning av Medborgardialogen om Marnässkolans lokalisering 4-24 maj 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro LUDVIKA Carlavägen exp

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 MEDBORGARDIALOGENS BEDRIVANDE INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER MED PLANERINGSENHETENS KOMMENTARER SLUTSATS MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN MEDBORGARDIALOGENS BEDRIVANDE Den 25 februari gav samhällsbyggnadsnämnden planeringsenheten i uppdrag att göra ett planprogram för att fastställa politisk konsensus av lokaliseringen samt ta tillfället att på ett tidigt stadium kunna diskutera behov med berörda parter innan kommunens ställningstagande blir mer låsta. Planprogrammet har gjorts i form av en Medborgardialog. Medborgardialogen genomfördes under tiden 4 maj till och med den 24 maj (dock förlängd till den 28 maj) Alla gavs då ytterligare tillfälle att yttra sig över de olika alternativen för lokalisering av skolan. Medborgardialogen har annonserats i Väsman Runt och på kommunens anslagstavla. Medborgardialogens handlingar har ställts ut på planeringsenheten, Ludvika bibliotek och Frändskapshuset. Handlingarna har också funnits att tillgå på Marnässkolan och Hillängens förskola. Ett informationsbrev har delats ut till alla boende i området och till alla elever vid Marnässkolan och Hillängens förskola, detta har även översats till engelska, franska, arabiska, somali och tigrinja. Medborgardialogen har även uppmärksammats i NLT och facebookgruppen Ludvika. Tre arrangerade möten har genomförts den 21 maj för allmänheten med 11 deltagande (två tolkar i arabiska och somali fanns på plats och tolkade), den 26 maj med personalen på Marnässkolan, Även Hillängens förskolepersonal var inbjudna och den 26 maj deltog tjänstemän på verksamhetsrådet med 20 deltagare (två tolkar i arabiska och somali fanns på plats och tolkade). Dessutom har sex träffar skett i området, där handläggande tjänsteman träffat förbipasserande vid ABB Arena, ICA Matmäster och Willys (två gånger vardera). 2(8)

3 Den absoluta majoriteten var för alternativ 1, det som också diskuterades på mötena var parkeringssituationen, blivande aktivitetshus/sporthall och kraftledningen som går genom Marnäs. 2 INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN I sammanställningen har personnamn tagits bort för att avidentifiera uppgiftslämnaren. Yttrande Alternativ 0 Renovering av befintlig skola Alternativ 1 Ny skola ovanför Hillängens förskola P1 1 P2 1 P3 1 P4 1 P5 1 P6 1 P7 1 P8 1 P9 1 Alternativ 2 Ny skola på befintlig plats Summa SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER MED PLANERINGSENHETENS KOMMENTARER P1 privatperson Inkommet yttrande den 5 maj 2015 Hej, mina barn är så stora så de kommer inte att gå på den nya skolan. Däremot tycker jag att det ska bli en idrottshall som skolan ska använda samt föreningar som Ludvika FFI, Ludvika Hockey m.fl. som har sitt vid Hillängen. Även andra föreningar också. Det ska finnas bra parkeringsmöjligheter eftersom det gynnar Konstgräsplanen, Hockey, idrottshall, friidrott, fotboll när det är mycket matcher, cuper, tävlingar. Det vore bra om det fanns minst 4 omklädningsrum eftersom det är brist på det på hillängen. Om det skulle arrangeras cuper inom fotboll, hockey och kanske annan bollsport. 3(8)

4 Det blir som en mindre variant av Lugnet i Falun där flera föreningar använder friidrottshallen. Om skolan byggs norr om hillängens förskola så hindrar ju inte det från att eleverna promenerar till idrottshallen. Så mitt förslag är att ni bygger skolan på ny plats. Dessutom är det bra för då kan en ny skolgård planeras där alla eleverna har rast samtidigt och skolpersonal hjälps åt att vara rast vakter och man lär sig mer att vara med alla barn i åldern 6-12 år. Inte som nu då man bara är med sina klasskamrater man behöver få träffa sina kompisar på raster. En ny bra skola måste få kosta. Plus att eleverna får gå kvar i befintlig skola. Planeringsenhetens kommentar Du föredrar alternativ 1. Dina synpunkter om ny idrottshall och Hillängens Arena sänds vidare till lokalstrategerna och Kultur- och fritidsförvaltningen. Dina synpunkter om utformningen av den nya skolan sänds vidare till den grupp som planerar skolbyggnaden. P2 tränare för Ludvika FFI Inkommet yttrande den 6 maj 2015 Vi från Ludvika FFI är mycket angelägna om att få tillgång till en mer ändamålsenlig lokal för vår innesäsong. Friidrott är som ni nog vet en året-runt-idrott och vi håller till på Högbergsskolan vintertid för vår träning. Vi åker någon gång/månad till friidrottshallen i Falun för att kunna bedriva mer ordentliga löp-pass. När det nu ska byggas en ny idrottshall som även föreningar kan använda på kvällstid vore det toppen om man gör den ändamålsenlig för att kunna bedriva sprintträning, längdhopp och även kast. Det som behövs är några rak-banor med ca 80m längd och en eller två hoppgropar (som kan täckas över). Det finns runt om i Sverige en mäng multisportarenor byggda som man kan kika på. Det behöver INTE bli en särskilt mycket större kostnad, och man får då en hall som verkligen kan utnyttjas av friidrotten, fotbollen, ishockeyn och andra som behöver träna snabbhetsträning vintertid. Det vore en mycket klok investering att seriöst titta på förslag om detta när det nu ända ska byggas. Då kunde t ex basket och innebandy få mer träningstider i Högbergsskolans hall och friidrotten, fotbollen, mfl kan fokusera mer på att vara nära där man bedriver träningen sommartid. Jag förespråkar naturligtvis alternativ 1 som innebär att en ordentlig ändamålsenlig hall kan byggas som inte tar någon mark i anspråk från nuvarande ABBarena. 4(8)

5 Era önskemål om ny idrottshall och Hillängens Arena sänds vidare till lokalstrategerna och Kultur- och fritidsförvaltningen. P3 2 elever vid Marnässkolan Inkommet yttrande den 7 maj 2015 Vi väljer Alternativ 1 Önskar också : - skön trädgård med gräsmatta - nya bänkar och stolar - nya klassrum - bättre klättreställningar - mera svårare läxor Era synpunkter om skolans utformning skickas vidare till en grupp som arbetar med detta. Era önskemål om läxor skickas vidare till skolans rektor. P4 - privatperson Inkommet yttrande den 10 maj 2015 Utan tvekan ny skola norr om Hillängens förskola dvs alternativ nr P5 privatperson (förälder till elever vid Marnässkolan) Inkommet yttrande den 10 maj 2015 Jag röstar absolut på alt. Nr 1 Att en ny skola byggs norr om Hillängens förskola (8)

6 P6 - privatperson Inkommet yttrande den 13 maj 2015 Min synpunkter gällande Marnässkolan är att alternativ 1 är bättre tycker jag. Tack --- P7 - privatperson Inkommet yttrande den 23 maj 2015 Mina synpunkter på den framtida skolan är följande: Alternativ 1 är att föredra renovera befintlig skola. Oftast så kostar en ny skola bra mycket mer för skattebetalarna än vad man först vill tro, i Torsångs nya skola i Borlänge är man redan nu uppe i 100 miljoners belopp, så det blir oftast dyrare att bygga nytt än att renovera befintligt. Dessutom uppkommer kostnad för rivning av gamla byggnaden och att ta fram nya Det är bra väggar av tegel (underhållsfritt) men dåligt isolervärde. Då isolerar man detta innefrån och byter även fönstren ifall de är i dåligt skick. Då får vi upp ner U-värdet och kommer då minska energiläckaget betydligt, samtidigt som vi behålla rejäla tegelväggarna som är bra när man spelar fotboll osv imot. Ta in en offert på ny rördragning för värmesystemen och på ventilationen så tittar man på lite mindre lösningar än stora centrala aggregat. Rumsaggregat i varje rum för ventilationen sparar enorma kostnader på rördragning då det oftast enorma mängder rördragningar, alternativt att man sätter en stor modern frånluftvärmepump på taket med acktankar på gården( behövs en liten tillbyggnad för detta skulle jag förmoda). Fördelen med frånluftvärmepump är att man inte behöver samma slagsrördragningar som till FTX då man kan täta befintiga frånluftskanaler och sparar mycket pengar på rördragningar. Solceller på taket och satsa pengarna på lekmiljön ute som barnen kan leka och härja i, bygg en liten isanläggning så barnen kan åka skridskor på vintern, en parkorbana så att de lär sig att arbeta med kroppen och bli friska och glada. Alternativ 2 Nybyggnation Om ni väljer att bygga nytt så är mina åsikter följande: - Bygg enligt miljöbyggnad nivå silver då är det kostnadseffektivt långsiktigt. - Undvika prång då de oftast blir tillhåll för bus på kvällar - Undvik att bygga hängrännor av den typ som barnen kan klättra upp på taket med (klä in dem i plåt) - Lokalisera hustak i söderläge så att vi kan få Solceller på taket i sydläge - Undvik platta tak eller tak med dålig vinkel ( Det blir problem med tiden, prata med försäkringshandläggaren) - Abolut inte enstegstätat fasad, det blir mögelproblem med tiden 6(8)

7 - Fuktsäkra enligt Bygga F - Satsa mer på lekmiljön för barnen än på byggnaden. Låt barnen själva ge förslag, de är bra mycket mer kompetenta än vad vi kan tro. - Ett fikarum för alla anställda istället för en massa olika enhetsrum (sparar pengar och bra för integrationen på en skola). Oftast annars så ska städ ha eget fikarum, kö ett eget osv det blir kostnadsdrivande och man sammarbetar mindre. - Cykelparkeringsplatser och elbilsladdningsplatser nära byggnaden. Övrig parkering kan vara längre ifrån. Vid frågor så ring eller maila så utvecklar jag gärna. Du föredrar alternativ 0. Dina synpunkter vidarebefordras till den grupp som arbetar med skolans utformning. P8 - privatperson Inkommet yttrande den 27 maj 2015 Jag och min familj tycker att alternativ 1 är det klart bästa. Det vore bra om man i detaljplanarbetet för området också kunde tänka på trafiksituationen för Harnäsbarnen. Den nuvarade övergången vid RV66 är inte speciellt barnvänlig. Ett alternativ skulle kunna vara att ha en gång/cykelbana på "Harnässidan", parallellt med vägen förbi Radiator och med en övergång närmare Marnäs när hastigheten är betydligt lägre. Era synpunkter skickas även vidare till detaljplanehandläggaren och trafikplaneraren. 7(8)

8 P9 lärare vid Vasaskolan/särskola Inkommet yttrande den 27 maj 2015 Vi på Vasa särskola röstar för Alternativ 1, ny skola norr om Hillängens förskola. (kompletterade mail från gruppen) Era synpunkter vidarebefordras till den grupp som arbetar med skolans utformning och SoU. 4 SLUTSATS Det har kommit in nio skriftliga yttranden under medborgardialogen av dessa anser åtta att en ny skola bör byggas norr om Hillängens förskola. Denna synpunkt håller en övervägande majoritet med om under de möten som hållits under dialogtiden. Även politiker och tjänstemän i planberedningen förordar denna placering. Det är därför ingen svårighet att dra slutsatsen att en ny skola bör byggas norr om Hillängens förskola och att uppdrag att göra ny detaljplan bör ges till planeringsenheten. 5 MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Utlåtandet har upprättats av planeringsenheten. Louise Nordström enhetschef planeringsenheten Anna Lindberg samhällsplanerare 8(8)

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan 2015-04-30 MEDBORGARDIALOG - SAMRÅDSHANDLING Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan Samrådshandlingen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Utlåtandet upprättat i februari 2016 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 Plankartan med två planerade spår enligt Banverkets funktionsutredning Postadress Besöksadress

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(5) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande Upphävande av tomtindelningar I Ludvika kommun Upprättad i februari Samrådshandling

Planbeskrivning. Tillhörande Upphävande av tomtindelningar I Ludvika kommun Upprättad i februari Samrådshandling Samrådshandling Diarienummer SBN 2018/1461 Tillhörande I Ludvika kommun Upprättad i februari 2019 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen 24 0240-863 10 exp

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016 ANTAGANDEHANDLING Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen 24 0240-863

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

MEDBORGARDIALOG KLIMATSMART BYGGANDE

MEDBORGARDIALOG KLIMATSMART BYGGANDE MEDBORGARDIALOG KLIMATSMART BYGGANDE Sammanställning till webbsidan Medborgardialog klimatsmart byggande Måndagen den 29 september 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om klimatsmart

Läs mer

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju.

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju. Kompis Sverige Kan du berätta lite om Kompis Sverige? Absolut! Kompis Sverige vi jobbar med kompis förmedling. Ok! Vi vill att folk ska träffas och vi tycker idag att det är jättesvårt i Sverige att få

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 Vattenverkets byggnader Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING Upphävandet antagen av SBN 2016-12-19 133 laga kraft 2017 01-12 Tillhörande upphävande av del av detaljplan för Ludvika by 2:10 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016, reviderad oktober 2016 Postadress

Läs mer

Förslag på en tillfällig lösning

Förslag på en tillfällig lösning 1 Förslag på en tillfällig lösning Förslag på tillfällig hall. Vårt förslag på en tillfällig lösning är att bygga om en befintligt fastighet till en tillfällig innebandyhall för vår ungdomsverksamhet.

Läs mer

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

EXEMPELTEXTER SKRIVA D EXEMPELTEXTER SKRIVA D Beskriv Må bra (s. 13) En god hälsa är viktig. Om man vill ha ett långt och bra liv, måste man ta hand om både kropp och själ. Jag försöker äta rätt för att må bra. Jag väljer ofta

Läs mer

Resultat Jernvallsskolan åk 5 våren 2015

Resultat Jernvallsskolan åk 5 våren 2015 Datum 2015-04-08 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Jernvallsskolan åk 5 våren 2015 2012 38 svarande av 43 elever, 16 flickor och 22 pojkar (enligt Procapita 15/2) dvs 88 % 2013 36 svarande

Läs mer

Resultat Sätra skola åk 3 våren 2015

Resultat Sätra skola åk 3 våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Sätra skola åk 3 våren 2015 2013 23 svarande av 24 elever, 10 flickor och 13 pojkar (enligt Procapita 6/2) dvs 96 % 2014 22 svarande av 22

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Botkyrka kommun Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran Fotbollen är den största och mest spridda idrotten i Botkyrka med aktiva föreningar

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING tillhörande detaljplan för Ludvika By 2:18 m.fl Lyviksberget södra i Ludvika Redogörelsen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN 1(6) SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR: PLANPROGRAM FÖR KVARTEREN ÅLEN, BRAXEN MED FLERA GUDMUNDRÅ FÖRSAMLING, KRAMFORS KOMMUN SAMRÅDSTID Samråd hölls mellan 2014-06-09-2014-07-08 Brev har skickats till samtliga

Läs mer

Resultat Murgårdsskolan åk 5 våren 2012

Resultat Murgårdsskolan åk 5 våren 2012 Datum 2012-04-24 Norum/Westerman-Annerborn KUN2012/101 Resultat Murgårdsskolan åk 5 våren 2012 2010 29 svarande av 38 elever, 15 flickor och 14 pojkar (enligt Procapita 11/3) dvs 76 % 2011 34 svarande

Läs mer

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se 2017 idrotts- och fritidsanläggningar Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se Lokalförsörjningsplanering Det handlar om att skapa en samlad bild av många olika behov, hos många olika målgrupper, kartlagda

Läs mer

En hållbarhetsredovisning

En hållbarhetsredovisning En redovisning för kommande generationer En hållbarhetsredovisning Hållbarhetsredovisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vårt löfte 3 Introduktion Gavlia 4-5 Förmånscyklar 6-7 Fordon 8-9 Solcellsparkering 10-11

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Detta var bra 333 Varierat program teori/övningar. Positiva och inspirerande ledare. Bra grupp: åldersblandat o könsfördelat. Öppenhet i gruppen.

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD GRANSKNINGSHANDLING INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD tillhörande detaljplan för del av Ludvika Gård 8:2 Gräsmossens industriområde i Ludvika Kommun Redogörelsen upprättad i januari 2015 Postadress Besöksadress

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Tjänsteskrivelse Framtiden för Alléskolan/Humlegårdsskolan

Tjänsteskrivelse Framtiden för Alléskolan/Humlegårdsskolan Handläggare Bisse Carlsson FoG Telefon +46 (0)498 26 33 96 E-post bisse.carlsson@gotland.se Datum 2011-11-15 Tjänsteskrivelse Framtiden för Alléskolan/Humlegårdsskolan Förslag till beslut BUN Au behandlade

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

Vad tycker Tjörns unga?

Vad tycker Tjörns unga? Vad tycker Tjörns unga? Kultur- och fritidsförvaltningen 2014-10-21 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Bakgrund 3 2 Luppenkätens frisvar, årskurs 8 4 3 Återkoppling efter Luppen, årskurs 8 6 4 Luppenkätens

Läs mer

Tummen upp! Idrott och hälsa Kartläggning åk 6

Tummen upp! Idrott och hälsa Kartläggning åk 6 Tummen upp! Idrott och hälsa Kartläggning åk 6 Använd Tummen upp! för att kartlägga och bedöma elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11. PROVLEKTION: Upplevelser av fysisk aktivitet

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Dimitras resa Elevmaterial

Dimitras resa Elevmaterial Dimitras resa Elevmaterial Hej! Visste du att alla barn har rätt till en meningsfull fritid? Vi på Majblomman arbetar för att förbättra barns villkor och vi har en vision om att alla barn ska få vara med

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

PROGRAMHANDLING FRIIDROTTSHALL

PROGRAMHANDLING FRIIDROTTSHALL PROGRAMHANDLING FRIIDROTTSHALL Objekt: 1034 Benämning: Noliahall 1 Fastighetsbeteckning: Omfattning / avgränsning Projektets avgränsning är åtgärdande av skada i väggar och tak i hall 1, samtliga skadade

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Viktiga telefonnummer: Fritids: 508 156 24 (detta nummer finns vi ALLTID på) Näcken (sjukanmälan): 508 156 24 Taxiändringar/frågor: 50815621 Tom Hagman, rektor:

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Sporthallen i Malmberget

Sporthallen i Malmberget Sporthallen i Malmberget Maria Holmström 1 Innehållsförteckningen Inledning. Syfte. Bakgrund. Mål. Min vision. Bilder på Sporthallen. Sid:3 Sid:3 Sid:4 Sid:5-6 Sid:7 Sid:8-9 2 Indelning Den här rapporten

Läs mer

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Förskolan 2015 Får alla barn vara med att bestämma vad ni skall göra på förskol Får du vara med och bestämma vad ni skall göra på din förskola? Får

Läs mer

Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan

Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan Handläggare Bisse Carlsson FoG Telefon +46 (0)498 26 33 96 E-post bisse.carlsson@gotland.se Datum 2011-10-29 Tjänsteskrivning Expediering till:bun Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga?

Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga? Hur gör vi Luleå till en bättre stad för unga? En rapport utifrån de öppna frågorna i LUPP-enkäten (Lokal Uppföljning Av Ungdomspolitiken), som besvarades av unga i Luleå i åk 8 och år 2 på gymnasiet ht

Läs mer

Spring, Amina! Arbetsblad

Spring, Amina! Arbetsblad Spring, Amina! Arbetsblad Jag som har skapat de här övningarna heter Annelie Drewsen. Jag har även skrivit böckerna om Amina och flera andra böcker. Förut jobbade jag som lärare i svenska som andraspråk.

Läs mer

Medborgardialog om ny idrottshall i Strömsund

Medborgardialog om ny idrottshall i Strömsund Sammanställning Medborgardialog om ny idrottshall i Strömsund 2012-05-07, kl 18:30-20:15, Folkets Hus, Strömsund Antal deltagare Antal kvinnor Antal män Antal unga (under 20 år) 33 stycken exklusive föredragare

Läs mer

Elittränarutbildning 2014

Elittränarutbildning 2014 Elittränarutbildning 2014 Vikten av varierad träning i ung ålder - avgörande för vem som lyckas eller inte? Roger Forsberg 1 Sammanfattning Denna studie syftar till att undersöka om det läggs för stor

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8 Veckobrev för Opalen 1 v 6-8!!! 12 februari 2015 Hej alla barn och föräldrar!!!! Äntligen har det kommit snö och det är underbart att se vilken aktivitet det blir ute på än gång. Eleverna leker, bygger

Läs mer

Redovisning av delegationsbeslut på Fritids- och folkhälsonämnden

Redovisning av delegationsbeslut på Fritids- och folkhälsonämnden Redovisning av delegationsbeslut på Fritids- och folkhälsonämnden 2019-05-14 1. Föreningsenheten: Beslut om bifall 2019-04-03 på ansökan från Judiska Föreningen om anläggningsbidrag för olika säkerhetsåtgärder

Läs mer

INFORMATION En stor del av barns aktiva tid tillbringas i skolan samt i dess närmsta omgivning.

INFORMATION En stor del av barns aktiva tid tillbringas i skolan samt i dess närmsta omgivning. Stadsbyggnadsförvaltningen Miljöverkstaden Ansökan till PROJEKT SKOLGÅRD INFORMATION En stor del av barns aktiva tid tillbringas i skolan samt i dess närmsta omgivning. Forskning visar att tillgång till

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

1a. Vill du vara med och påverka frågor som berör Järfälla kommun (förutom att rösta i val)? (Kön)

1a. Vill du vara med och påverka frågor som berör Järfälla kommun (förutom att rösta i val)? (Kön) 2019-04-24 1 (5) Bilaga Sammanställning påverkan SCBs medborgarundersökning 2018 I SCBs medborgarundersökning 2018 handlade några av frågorna om påverkan. Vill du vara med och påverka frågor som berör

Läs mer

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide MEDBORGARDIALOG - en liten guide Medborgardialoger i Orsa kommun - en liten guide Infoavdelningen, Janne Bäckman, december 2010 Vad är en medborgardialog? Det är helt enkelt ett sätt att prata med människor

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Familjecentraler Brukarundersökning 2010

Familjecentraler Brukarundersökning 2010 Familjecentraler Brukarundersökning 2010 Dnr 2/7 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Genomförande... 3 Resultat... 4 Stöd från personal... 4 Frågor... 4 Råd och stöd... 4 Olika delar samlade i samma lokal...

Läs mer

Socialarbetarna MÅSTE ha ett enskilt samtal med vaije barn utan deras föräldrar, oavsett ålder, som kommer in till socialtjänsten.

Socialarbetarna MÅSTE ha ett enskilt samtal med vaije barn utan deras föräldrar, oavsett ålder, som kommer in till socialtjänsten. Inledning Maskrosbarn är en ideell förening som arbetar med att förbättra uppväxtvillkoren för ungdomar som lever med föräldrar som missbrukar eller föräldrar som är psykiskt sjuka. Syftet med rapporten

Läs mer

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev December 2009 Till alla nyhetsbrev... Rubriker: Efter sju år har flickorna sitt eget hem Första mötet Aldrig kunde jag tro Festen på El Arca som ingen kommer att glömma

Läs mer

Lässtrategier för att avkoda och förstå texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9)

Lässtrategier för att avkoda och förstå texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9) SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Amina är med sin kompis Lina i stan. Plötsligt smäller det. Amina blir rädd och börjar springa. Hon tänker på sin bror som blev skjuten i Somalia. Du är i Sverige

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET

PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET PLAN FÖR LIKABEHANDLING VID MONTESSORIFÖRSKOLAN FRÖHUSET OCH MONTESSORISKOLAN VÄXTHUSET 2009-200 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 MÅL OCH ÅTGÄRDER FÖR LÄSÅRET 09/0... 4 METODER...5 Ansvarsområden:...5...

Läs mer

109 KS.2015.0434. Handläggning av medborgarförslag om att F-huset på Västra skolan byggs till på höjden

109 KS.2015.0434. Handläggning av medborgarförslag om att F-huset på Västra skolan byggs till på höjden Sammanträdesprotokoll Sida 16 (43) 2015-09-28 109 KS.2015.0434 Handläggning av medborgarförslag om att F-huset på Västra skolan byggs till på höjden Ärendebeskrivning Kotnmunfullmäktige har mottagit ett

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015

Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015 2013 36 svarande av 45 elever, 17 flickor och 18 pojkar (enligt Procapita 6/2) dvs 80 % 2014 32 svarande

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

Möts och umgås. Äter och fikar

Möts och umgås. Äter och fikar Bilaga 3 Sammanställning av webbenkätens fritext (6 oktober - 1 november). Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter. Varje aktivitet beskrivs

Läs mer

Likvä rdig skolä krä ver likvä rdigä lä räre. En sammanställning av röster från fyra elevråd angående en likvärdig skola.

Likvä rdig skolä krä ver likvä rdigä lä räre. En sammanställning av röster från fyra elevråd angående en likvärdig skola. Likvä rdig skolä krä ver likvä rdigä lä räre En sammanställning av röster från fyra elevråd angående en likvärdig skola. Innehållsförteckningen Bakgrund... 2 Syfte... 2 Genomförande... 2 Resultat... 3

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING koncept 1(8) Samrådsredogörelse Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta

Läs mer

Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing

Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing MINNESANTECKNINGAR Robert Hagström robert.hagstrom@vargarda.se Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing Medborgardialog Medborgardialogen genomföres den 4 november i hus.

Läs mer

Uppföljning av kvalitetsgarantier i äldreboendet

Uppföljning av kvalitetsgarantier i äldreboendet FALKÖPINGS KOMMUN Socialförvaltningen Socialkontoret Elisabeth Gerhardsson, Verksamhetsutvecklare Tfn 0515-85322 E-post elisabeth.gerhardsson@falkoping.se Datum 2004-03-29 Dnr 1 (8) Uppföljning av kvalitetsgarantier

Läs mer

Det är härligt att göra mål. Det bästa är att göra en swish. Då går bollen i korgen utan att nudda ringen. Det säger swish när bollen nuddar nätet.

Det är härligt att göra mål. Det bästa är att göra en swish. Då går bollen i korgen utan att nudda ringen. Det säger swish när bollen nuddar nätet. Basket Varje lördag tränar jag basket. Vi börjar med uppvärmning. Då brukar vi leka Akta din svans. Det gäller att ta svansar från varandra. Sedan tränar vi på olika saker. Vi tränar på att ta upp bollen

Läs mer

Föreningsträdet Kulträffar. Handledning Aktiva 9 år

Föreningsträdet Kulträffar. Handledning Aktiva 9 år Föreningsträdet Kulträffar Handledning Aktiva 9 år Alma och skogsbusarna på cirkus Friidrottsdag Av volleyboll blir man glad Att vara domare Vinter i busarnas skog I vår busgrupp Att arbeta med Föreningsträdet

Läs mer

................................... ....................... .. .. .. .. .. .. .. .. ................ .. .. .. ... .. ....

................................... ....................... .. .. .. .. .. .. .. .. ................ .. .. .. ... .. .... Vandrande Skolbuss Att gå till skolan tillsammans gör barnen piggare och friskare, minskar biltrafiken vid skolorna, sparar tid på morgonen, och ger bättre luft för alla! Vill du röra på dig tillsammans

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Övning: 4- Hörn Tidsåtgång: ca 10-45 min. www.ens2000.se

Övning: 4- Hörn Tidsåtgång: ca 10-45 min. www.ens2000.se VÄRDERINGSÖVNINGAR Värderingsövningar är ett pedagogiskt sätt att träna sig i att stå för en åsikt och ett bra sätt att inleda samtal i frågor som saknar givna svar. Deltagarna ges tillfälle att tänka

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Datum 2017-01-25 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område Förslag till beslut

Läs mer

Medborgarförslag om uppvärmd inomhushall för hundträning

Medborgarförslag om uppvärmd inomhushall för hundträning Fritidsnämnden 2012-01-25 5 12 Fritidsnämndens arbetsutskott 2012-01-11 5 12 Inomhushall.p01 Dnr 11.242-008 Medborgarförslag om uppvärmd inomhushall för hundträning Ärendebeskrivning Kommunstyrelsen har

Läs mer

En bra kompis. - sagan om den goda förpackningen

En bra kompis. - sagan om den goda förpackningen En bra kompis - sagan om den goda förpackningen FRUKT 1 Det här är William och Ellen. Idag är de med sin farmor och farfar i affären. I affären är det fullt av människor och många hyllor med varor. Det

Läs mer

Om barns och ungas rättigheter

Om barns och ungas rättigheter Om barns och ungas rättigheter Att barn och unga har egna rättigheter har du kanske hört. Men vad betyder det att man har en rättighet? Sverige och nästan alla andra länder i världen har lovat att följa

Läs mer

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse Utlandsstudier Ort: Monterrey, N.L, México Stockholm, Sverige 2012-07-22 1 Inledning Våren 2012 fick jag chansen att studera

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

Bybladet. December 2014

Bybladet. December 2014 Bybladet December 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2015 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Våra informationskanaler Snösäsongen

Läs mer

NYHETSBREV NR. 2 2010

NYHETSBREV NR. 2 2010 NYHETSBREV NR. 2 2010 Hej alla medlemmar i Spårvägens Tennisklubb! Julen närmar sig med stormsteg och tennishösten här i Kärrtorps Tennishall är snart slut. Alla vi som jobbar i Spårvägens Tennisklubb

Läs mer

Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis..

Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis.. Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis.. Varför kan det vara bra att planera sin träning? Diskutera med bänkkompisen Den bästa träningen är den som blir av Så välj en aktivitet/aktiviteter

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet

MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet MEDBORGARPANELEN 2014 Rapport 4 Journal på nätet MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet Enkät nummer fyra är nu slutförd Vilket resultat! Tack alla medborgare för ert engagemang och era

Läs mer

Förslag på aktiviteter

Förslag på aktiviteter SKOLSTA SKOLAN FORUM FÖR SAMRÅD Förslag på aktiviteter Inspiration för utveckling av vi-känslan Christer Danielsson och Nina Wiberg Karlsson 2015-05-07 2015-03-19 Skapad. Christer Danielsson, Nina Wiberg

Läs mer

KÄLLDALSSKOLANS SKOLGÅRD

KÄLLDALSSKOLANS SKOLGÅRD GESTALTNING KÄLLDALSSKOLANS SKOLGÅRD UTKAST MAJ 2016 FÖRUTSÄTTNINGAR AREALFÖRDELNING Trafik/Övrigt: 5300 kvm Skolgård: 9400 kvm, 19 kvm/barn Träningsskola: 2700 kvm, 60 kvm/barn Boverkets rekommendation

Läs mer

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ungdomsfullmäktige

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 2010-10-14 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:69 (ÅVC) I GNOSJÖ TÄTORT Plats: Kommunhuset, Sessionssalen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Synpunkter som inkommit på hundrastgård

Synpunkter som inkommit på hundrastgård KOMMUNSTYRELSEN Mari Andersson, mari.andersson@kil.se 2018-05-22 Synpunkter som inkommit på hundrastgård En medborgardialog om hundrastgård har genomförts på kommunens hemsida. Här vill vi ge svar på synpunkter

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Resultat Västanbyns skola åk 3 våren 2015

Resultat Västanbyns skola åk 3 våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Västanbyns skola åk 3 våren 2015 2013 31 svarande av 36 elever, 17 flickor och 14 pojkar (enligt Procapita 6/2) dvs 86 % 2014 39 svarande

Läs mer