Katarina Gälldin Stipendieresa Amsterdam och Barcelona

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Katarina Gälldin 2010-09-07. Stipendieresa Amsterdam och Barcelona"

Transkript

1 Katarina Gälldin Stipendieresa Amsterdam och Barcelona

2 Inledning Jag heter Katarina Gälldin och är nyexaminerad från Hotell- och Restauranghögskolan i Grythyttan. Där läste jag ett treårigt kandidatprogram inom Hotell och Värdskap. Tack vare detta stipendium fick jag chansen att besöka två mycket unika hotell i Europa. Jag valde citizenm i Amsterdam och W Hotel i Barcelona. Valet grundade sig på att båda hotellen är nyöppnade, designinriktade och ligger i två mycket spännande städer. Jag hade även hört talas om båda hotellen innan och blev nyfiken på deras innovativa lösningar och nytänkande inom hotellbranschen. Innan min avresa tog jag kontakt med båda hotellen i hopp om att få träffa en manager för ett kort möte. På citizenm fick jag kontakt med två olika managers men på W hotel var det svårare. Jag upplevde två fantastiska hotell som var mycket inspirerande och givande och jag hade en väldigt rolig resa. Jag vill ge ett stort tack till Scandics styrelse som har möjliggjort denna resa! citizenm Amsterdam Unikt koncept citizenm har identifierat en ny typ av resenär som håller på att förändra hotellen runt om i världen. Dessa moderna människor är professionella, självständiga upptäcktsresande som söker kultur, shopping och respekterar platserna de besöker. De reser både långt och kort och är unga i sinnet. Dessa resenärer delar ett gemensamt begär: lyxigt prisvärt boende. Namnet för resenärerna är citizen mobile och det är därifrån hotellen har fått sitt namn. citizenm öppnade sitt första hotell 2008 med 230 rum vid Amsterdams flygplats. I april 2009 slog portarna upp för det andra hotellet i centrala Amsterdam med 215 hotellrum. Efter stor framgång håller kedjan på att expandera i både Europa och i USA. Sommaren 2010 öppnades ett nytt hotell i Glasgow och fler hotell planeras i London, Paris och New York. Hotellet som inte följer några normer Det som skiljer citizenm från andra hotell är framförallt deras självservice. Själv- check in/check ut, bokning av rum kan endast ske via internet och det finns ingen room-service.

3 citizenm är också väldigt unik på marknaden eftersom de är ett budgethotell som erbjuder lyx, modern design, hög standard och väldigt bra värdskap. Francisco Sordo som är manager för citizenm hotel Amsterdam airport berättade om två anledningar till varför de kan vara ett lyxigt budgetdesignhotell. Dels handlar det om att utnyttja byggnaden på rätt sätt för att ta till vara på varje litet utrymme. Hotellet har små rum, de är endast 14 kvm och har en väldigt unik design för att få plats med alla nödvändiga tillbehör som behövs i ett hotellrum. Ett exempel på det är duschen och toaletten som har placerats mitt i rummet i form av runda glasbås. Den andra anledningen är att de håller personalkostnaderna nere. citizenm arbetar inom en platt organisation och behöver därför inte anställa så många för varje nivå. De leasar även städpersonal vilket drar ned kostnaderna. Francisco Sordo berättade hur viktigt det är att anställa bra människor. citizenm värderar inte lång erfarenhet inom branschen utan det betydelsefulla är att den anställde passar in, har en bra attityd och klickar med cheferna. Ägaren till citizenm värdesätter internationalitet och anställer därför medvetet olika nationaliteter. Näst intill alla som jobbar inom hotellet har ett utländskt ursprung. Personalen har även väldigt flexibla arbetsuppgifter så att de inte behöver vara låsta vid en och samma arbetsplats. Bokning och in- och utcheckning Det är en väldigt smidig och personligt anpassad bokning som citizenm har utformat för sin hemsida. Det ges tre olika prisalternativ när man har valt datum för ankomst och avfärd beroende på vad just dina behov är. Antingen kan man välja det billigaste alternativet prepaid och betala i förskott vid bokningen och då sker inga ändringar eller någon återbetalning. För mellanalternativet no change som är 10 Euro dyrare sker betalning vid

4 incheckning, inga ändringar, återbetalningar eller avbokningar kan göras. För ytterligare 10 Euro kan man få ett flexible pris och då betalar man rummet vid incheckning och ändringar och avbokningar är möjligt fram till klockan 18:00 på ankomstdagen. Oavsett vilket alternativ som väljs får man välja mood i rummet när bokningen är genomförd. Exempel på detta är relax, romance, party, business och lokalt tema. Andra valmöjligheter som erbjuds är temperatur, färg, musik, språk och om solskyddet ska vara uppe eller nere vid ankomst. In- och utcheckningen var också väldigt enkel och framförallt snabb. Det tog cirka en halv minut för mig att checka in. Det fanns sex pekskärmar vid entrén där jag skulle knappa in bokningsnummer, adress eller efternamn och sedan stämma av att bokningen var rätt. Därefter var det bara att ta sitt eget nyckelkort och hålla det framför en sensor som registrerade alla uppgifter. Utcheckningen gick lika lätt och snabbt. Om man hade några övriga betalningar för telefon eller mat/dryck betalades dessa med kort vid skärmarna och sedan fick man välja om man ville ha kvittot via , utskrift eller både och. När detta var klart fick man gradera hotellet från 1-10 i avseende till olika aspekter som service, mat, rummet och helhet. Nyckelkortet fick man även behålla som souvenir eller bruka på andra citizenm hotell. I närheten av skärmarna stod alltid en såkallad ambassador för att hjälpa till om det var några problem eller funderingar. Jag träffade Adchara som var Manager On Duty på citizenm Amsterdam City och hon berättade att denna självservice är perfekt för européer och skandinaver just för att dessa gäster är väldigt självständiga till skillnad från asiater som har större behov av uppmärksamhet och betjäning. Hon berättade även att den feedback de har fått om självservicen har i stort sett bara varit positiv. Det är moderna gäster som bokar citizenm och det är just dem gästerna som hotellet har som största målgrupp. Adchara menar att alla bokningar sker mer och mer över internet och just därför har de valt att inte ta några bokningar via telefon då det även är väldigt tidssparande för personalen. Hon sa också att det känns säkrare för gästen att boka via internet eftersom många kan känna sig osäkra att ge ut sitt kreditkortsnummer över telefon. Hela 60 % av citizenm s gäster bokar via deras egna hemsida.

5 Rummet Hotellrummen erbjuder en blandning av både budget- och lyxstandard. I det 14 kvm stora rummet finns det en 2x2 meter stor säng, LCD tv, fönster från golv till tak, ett litet bord, fåtölj, regndusch, två olika schampon, tvål, hårtork, toalett, handfat, spegel, extra handdukar och kuddar, gratis trådlöst internet och filmer. Dock ingen garderob. Det som är mest unikt med dessa hotellrum är Philips MoodPad med pekskärm som kontrollerar allt i rummet: tv, musik, persienner, temperatur, färgbelysning och väckarklocka. Den lilla pekskärmen är löstagbar och laddas vid sängkanten så att det är enkelt att styra allt från sängen. Det finns även eluttag precis vid sängen vilket gör det smidigt att ladda mobilen eller arbeta med datorn. Den stora king-sizesängen är specialtillverkad endast för citizenm och för att göra bäddningen smidigare för housekeeping går den att fälla upp så att den blir som en stor bäddsoffa.

6

7 Lounge/canteenM På första plan ligger hotellets lobby, lounge, vardagsrum, arbetsrum, canteenm och fyra imac för utlåning. Alla utrymmen är allmänna med exklusiva möbler och häftig modern design och inredning. Francisco Sordo berättade att när lobbyn designades tänkte de på att gästerna ska känna sig som hemma och vara fria, oavsett om de vill arbeta, ta det lugnt, kolla på TV eller läsa en bok. Han anser att citizenm är ett roligt hotell med en skön och avslappnad atmosfär. Hotellet ska vara en plats för människor att mötas på. De har samlat ihop utrymmena, till exempel att bistron och lobbyn sitter ihop. Francisco menar att i många hotell ser man att alla människor sitter så långt ifrån varandra som möjligt. På citizenm vill de istället underlätta för att skapa möten. Som i lobbyn/bistron har de ett långt smalt bord där gästerna lätt kan sitta och prata med varandra som vid ett vanligt matsalsbord. Francisco gillar Amsterdam City just för att det har en helt annan atmosfär än hotellet vid flygplatsen där det mest bor affärsresenärer. Jag satt och åt frukost och klockan var strax före 11. Francisco berättade att vid den här tiden brukar lobbyn vara helt tom i flygplatshotellet då alla har åkt men i det här hotellet är det ett skönt flow av människor hela tiden.

8

9 Min upplevelse citizenm är verkligen ett hotell i min smak. Det är väldigt modernt och nytänkande med cool design och snygg inredning. Jag tycker att de har lyckats väldigt bra med känna sig som hemma känslan. Trots den trendiga inredningen är atmosfären avslappnad och bekväm. Människor sitter här och där och har det trevligt och pratar med varandra. Lobbyn är mysig och välkomnande och de trevliga ambassadörerna ger ett väldigt bra mottagande och finns i närheten för att hjälpa till. Jag tycker att det är smart att man som gäst kan välja själv om man vill ha hjälp eller inte. Vissa gäster vill ha en snabb check-in och klarar sig utmärkt själva medan andra gäster vill ha mer uppmärksamhet och prata med någon av hotellets personal vid ankomsten.

10 Hotellets canteenm (bistro) har ett brett utbud av fräscha rätter och olika varianter av drycker. Frukosten är en favorit. För endast 100 kronor erbjuds en påse med apelsinjuice, croissant, smör, marmelad, frukt, yoghurt med müsli och valfritt nybryggt kaffe. Frukostserveringen fungerar väldigt effektivt på detta sätt och allting smakade bra. Rummet kändes lite litet men det fungerar utmärkt om man bara är en person. Sängen var stor och skön och det kändes lyxigt med gratis internet och film. Dock var det trådlösa internet sådär då det glappade väldigt mycket men eftersom det var gratis kändes det som en bagatell. Regnduschen var något utöver det vanliga och dörrarna var väldigt täta då det inte hamnade en enda droppe utanför. En sak som var mindre bra var att borden i rummet var väldigt små, de hade absolut ingen arbetsyta och fåtöljen var inte ergonomisk utan mer designmässigt utformad. citizenm s tekniska lösning med Philips MoodPad fungerade mycket bra. Den var enkel att använda och det var suveränt att man kunde styra allt från den. Det var en tyst och bra AC och funktionen att man kunde använda både persienner och solskydd var bra då rummet blev totalt mörklagt. En annan funktion som var unik var att ljuset i rummet kunde varieras i olika färger som styrdes med pekskärmen. Beroende på vilket tema som valdes skiftade belysningen i varierande färger. Det fanns även ett stort utbud av olika slags musikgenrer. Om det strulade med MoodPaden kunde personalen återställa det från deras dator. Hotellet känns genomtänkt, allt ifrån detaljer i hotellrummet till en fräsch tjejig doft inne på damtoaletten i lobbyn. Dessutom kan man hitta små humoristiska inslag i hotellet som gör det lite roligare och bekvämare. citizenm har en väldigt skön atmosfär som jag aldrig har upplevt på något annat hotell. Gäster satt i vardagsrummet och pratade eller kollade på TV och jag upplevde aldrig någon stel känsla. Jag tycker att det var ett mycket bra billigt budgetdesignhotell med en känsla av lyx som jag absolut kommer att återvända till. Bilden nedan tog jag första kvällen och jag tycker att den reflekterar väldigt bra den känsla jag menar att citizenm har på sitt hotell. Övrigt En aspekt som jag hade tänkt observera var hur väl miljömedveten citizenm är. Dessvärre verkar inte hotellet arbeta i så stor utsträckning med miljö. Adchara berättade att de källsorterar allt skräp men de verkar inte ha någon särskild miljöpolicy. Dock sparar de in på papper tack vare all teknologi. De ber på sin hemsida att som gäst inte skriva ut sin bokningsbekräftelse och all information sker på deras hemsida eller via , vilket är mycket bra. Jag fick med mig ett vist råd av Adchara som var att man ska lära sig att uppskatta sin personal. Oftast är det personalen som arbetar i fronten som vet mer om hotellet än en manager som sitter på kontoret. Det är särskilt viktigt att uppskatta housekeeping som har ett väldigt tungt och tufft arbete. Alla som arbetar på ett hotell måste ha förståelse för varandra och varje persons arbetsuppgifter.

11

12 W hotel Barcelona Worldwide WOW. Now. W hotel Barcelona slog upp portarna i april Hotellet ingår i kedjan Starwood Hotels & Resort Worldwide som finns över hela världen. I dagsläget finns det 37 stycken olika W hotell och konceptet är att erbjuda både design och bekvämlighet. W hotell har som varumärke att vara innovativa, moderna och design- och livsstilsinriktade. Hotellen är individuella och unika. Varje hotell erbjuder en unik mix av design och har passion för mode, musik och underhållning. Hotellen vill skapa en WOW känsla för alla gäster. W hotel i Barcelona har 473 rum, varav 67 är sviter. Hotellet är utformat som ett stort segel i glas och står mäktigt längst en av Barcelonas stränder. Det är den världskände arkitekten och katalanen Ricardo Bofill som har designat hotellet. Inspirationen har han hämtat från havet och han säger att han föreställde sig en enorm glasbåt som flöt på Medelhavet. I folkmun kallas hotellet för La Vela, seglet av spanjorerna. Ett nyöppnat strandhotell i lyx och flärd Hela hotellet känns väldigt hippt och modernt. Direkt när man kommer in genom svängdörrarna möts man av lobbyn som är mörk men har väldigt högt i tak. Det spelas funky musik och inredningen är cool med glittriga väggar och stor golvyta. Det finns fyra stycken diskar för in/utcheckning och ett långt bord med stolar där conciergerna sitter, eller whatever/whenever som W hotel kallar det. På samma plan finns även en liten butik, lounge, bar, restaurang, konferensrum och utgång till ett soldäck med biffiga solstolar och pool. Hit har endast hotellets gäster tillträde. För att komma upp till baren Eclipse som ligger på 26:e våningen finns det en snabbhiss och under kvällarna står det en välklädd värd vid hissen som tar med gästerna upp. För att bli insläppt måste du bo på hotellet annars finns det en gästlista man skriver på. Inredningen i hotellet är väldigt avskalad, modern men också mjuk. Annars erbjuder hotellet allt vad ett femstjärnigt hotell kan tänkas göra. Lobbyn

13 Lounge med bar Wonderful room and fantastic suite Första natten I Barcelona bodde jag i ett wonderful room med king-size bed och utsikt över havet. Alla hotellrum på W hotel i Barcelona har antingen havsutsikt eller utsikt över staden. Rummen har stora fönster från golv till tak och har alla faciliteter som ett hotellrum bör ha. Stort skrivbord med en bekväm stol, stora garderober, en liten sittplats vid fönstret, stora helkroppsspeglar, regndusch, minibar och öppna ytor. Andra natten bodde jag i en fantastic suite och den var även utrustad med badkar, två handfat, soffgrupp och två TVapparater. Rummen var väldigt ljusa och behagliga. Även dessa hotellrum var utrustade med ett system som gjorde att man kunde styra både ljus och persienner från sängen. En smart grej som fanns vid duschen var att det fanns plats för handdukar och morgonrock bakom ett duschdraperi alldeles vid duschen. Det gjorde att handduken var väldigt lättillgänglig när man hade duschat klart och ingenting var blött.

14

15 Min upplevelse Jag tycker att det var ett väldigt häftigt hotell men eftersom det var väldigt stort kändes det opersonligt och stelt. Designen var utöver det vanliga med ljusskiftningar, mönster på väggar och snygga möbler. Personalen klädde sig modernt men ändå avslappnat. Det kändes som ett väldigt trendigt hotell med en väldigt bred målgrupp. Allt från barnfamiljer till gamla pensionärer. Jag åt middag i hotellets restaurang Wave och det var väldigt god mat och service. I restaurangen skiftade belysningen i olika färger på ett diskret sätt som aldrig blev störande. Även W hotel arbetar med alla sinnen då man kände en speciell doft överallt som var hotellets signaturdoft. Jag blev väldigt väl omhändertagen av hotellets personal som gav service på högsta nivå. Det kändes lyxigt och gav bevis på att det är ett förstaklassigt hotell.

16 En slutkommentar Sammanfattningsvis kan jag säga att båda hotellen har varit en otrolig upplevelse som kommer att vara ett minne för livet. citizenm var ett hotell som föll mer i min smak men W hotel var väldigt häftigt. Det var två hotell som skilde sig åt i många aspekter och därför var det intressant att göra en jämförelse och se likheter och olikheter. Jag blev väldigt fascinerad av effektiviteten på citizenm, att det tog under en minut att checka in/ut. På W hotel tog det kanske 5-10 minuter att checka in och personalen hade så fullt upp med pappersarbete och kreditkort att jag kände mig som en jobbig gäst och de blev allt mer stressade ju mer gäster som klev in genom dörren. När jag skulle checka ut var proceduren i stort sätt likadan. Jag fick stå i kö minuter innan jag ens fick komma fram till receptionsdisken och då tog det ytterligare några minuter innan allt var klart. Personalen var dock väldigt trevliga under både in- och utcheckning men lika trevligt bemötande fick jag även på citizenm. Där hade personalen tid att fråga om hjälp och småprata lite. Jag tror att koncept som citizenm kommer att bli betydande i framtiden. Självservice, effektivitet och smidighet tror jag människor kommer att uppskatta på hotell, speciellt affärsresenärer. Jag kände mig väldigt bekväm med det just för att det gick snabbt och jag fick samtidigt bra service. Atmosfären var så hemtrevlig och skön på citizenm att jag tror alla skulle trivas där. Genom den moderna tekniken tror jag att citizenm vinner många unga och resvana gäster men även andra människor med som är nyfikna på något nytt. Även sängen är en ny innovativ lösning i hotellet. Med en egentillverkad säng så stor som 2x2 meter och är inklämd mellan två väggar går den ändå att bädda väldigt snabbt och duschkabinen är tydligen den tätaste i världen. citizenm är ett väldigt bra exempel på ett nytänkande och effektivt hotell som sparar mycket pengar då det endast är fyra personer per skift som sköter 215 rum. Ett annat plus som citizenm får är för deras gratis internet och filmer. På W hotel var det dyrt och dålig uppkoppling. Genom att dra in på vissa saker och vara generösa med andra är ett smart drag som citizenm vinner på. En genomgående trend på båda hotellen är att hotellrummen är sparsamma på utrymme. Just att badrummen inte är ett eget rum med väggar som tar extra mycket plats. På citizenm var duschen och toaletten i fokus i rummet då de stod i mitten och på W hotel var badkaret och handfaten alldeles intill sängen och duschen och toaletten var uppdelade i små utrymmen. Båda hotellen kändes väldigt trendiga men på W hotel var det mer liv och rörelse. På soldäcket spelade en DJ med schyst chill out musik och de hade även flera barer över hela området. Jag skulle rekommendera alla att besöka både citizenm och W hotel.

17 Tack för en rolig resa och otrolig upplevelse!

Våra hotell. Bli granne med Mälaren. Sveriges IT-centrum. Idéernas stad

Våra hotell. Bli granne med Mälaren. Sveriges IT-centrum. Idéernas stad Våra hotell De säger att goda ting kommer i tre, och vi är benägna att hålla med. StayAt har nämligen just tre lägenhetshotell i ett i Lund och två i Stockholm. Våra hotellägenheter erbjuder kök, där man

Läs mer

Känn dig som hemma när du jobbar borta.

Känn dig som hemma när du jobbar borta. Känn dig som hemma när du jobbar borta. 1 Om StayAt Boende med plats för livet. StayAt är alternativet till traditionella hotellrum. En plats där du kan känna dig som hemma, samtidigt som du får ett gästvänligt

Läs mer

Hotellbokning CPUP-dagarna 24-25 oktober 2016

Hotellbokning CPUP-dagarna 24-25 oktober 2016 Hotellbokning CPUP-dagarna 24-25 oktober 2016 Nedanstående hotell erbjuder rum för kongressdeltagarna för bokning före 2016-09-24. Priserna är per rum och natt och inkluderar frukost och moms. Alla bokningar,

Läs mer

TEXT ULRIKA LINDGREN FOTO MIKAEL DAMKIER. KÖKET ÄR HEMMETS HJÄRTA. Familjen gillar att laga mat och önskade en rejäl köksö att samlas kring.

TEXT ULRIKA LINDGREN FOTO MIKAEL DAMKIER. KÖKET ÄR HEMMETS HJÄRTA. Familjen gillar att laga mat och önskade en rejäl köksö att samlas kring. Magi MAGI VID SJÖN HEMMA HOS vid sjön Mathias och Christina hade länge drömt om att bygga ett riktigt magiskt hus, med alla de där detaljerna och funktionerna som de längtat efter. Och de visste redan

Läs mer

Minimalism med känsla. text Malin Crafoord foto Tove Falk-Olsson

Minimalism med känsla. text Malin Crafoord foto Tove Falk-Olsson Stora fönster. För att få in maximalt med dagsljus men samtidigt undvika insyn har endast den nedersta halvan av fönsterglasen frostats. Badkar från Duravit och handduksvärmare från Bryan Perry. Handdukar,

Läs mer

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011 Frederikshavn är beläget på norra Jylland i Danmark. Här finns aktiviteter för hela familjen. Du hittar fina sandbadstränder på bägge sidor av staden. Alldeles norr om Frederikshavn finner ni Danmarks

Läs mer

COURTYARD BY MARRIOTT STOCKHOLM

COURTYARD BY MARRIOTT STOCKHOLM COURTYARD BY MARRIOTT STOCKHOLM Nedan finner du dels information angående våra konferenslokaler och även förslag på priser på konferenslokaler och rum. Observera att priserna kan variera beroende på datum

Läs mer

BESTÄLLT AV SVENSKA AMERIKA LINIEN AB (S.A.L), FÖR TRAFIK MELLAN GÖTEBORG, SVERIGE OCH NEW-YORK, USA.

BESTÄLLT AV SVENSKA AMERIKA LINIEN AB (S.A.L), FÖR TRAFIK MELLAN GÖTEBORG, SVERIGE OCH NEW-YORK, USA. FARTYGET BESTÄLLT AV SVENSKA AMERIKA LINIEN AB (S.A.L), FÖR TRAFIK MELLAN GÖTEBORG, SVERIGE OCH NEW-YORK, USA. FÄRDIGSTÄLLT 1966 PÅ JOHN BROWN & CO, CLYDEBANK SKOTTLAND LÄNGD: 201.33 (M) BREDD: 26.57 (M)

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

pressrelease Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya Fröjel Resort slår upp portarna påsken 2011

pressrelease Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya Fröjel Resort slår upp portarna påsken 2011 Visby, 2011-03-02 Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya slår upp portarna påsken 2011 En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme på nyhetssidorna

Läs mer

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök Visby, 2011-07-14 Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme

Läs mer

MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan.

MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan. MCI har bokat upp ett antal hotellrum för att garantera boende till er deltagare på SFAI-veckan. Vi arbetar utifrån förste man/kvinna till kvarn... principen, så vad gäller nedan hotell, reserverar vi

Läs mer

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse

Topphemligt Boende. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik Vercruysse Topphemligt Boende Från övergivet hus till lyxbostad, galleri, restaurang och boutique. Graanmarkt 13 i Antwerpen blev Ilse Cornelissens och Tim Van Gelovens drömprojekt. Text Cecilia Öfverholm Foto Frederik

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Bali Jimbaran och Ubud

Bali Jimbaran och Ubud Bali Jimbaran och Ubud Resa till Bali som passar dig som vill ha en romantisk och privat upplevelse med 5 dagar sol och bad blandat med 5 dagar exotisk upplevelse i regnskogen. 2 fantastiska hotell, Kupu

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HOTEL TYLÖSAND

VÄLKOMMEN TILL HOTEL TYLÖSAND VÄLKOMMEN TILL HOTEL TYLÖSAND Hotel Tylösand ligger bakom höga sanddyner utanför Halmstad vid Sveriges finaste badstrand. Hotellet är designat för konferens, rekreation och nöje och kan erbjuda ett stort

Läs mer

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg Bara några få tramptag till city Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg 1 En ny puls i Göteborg Uppskattar du charmiga kvarter med skön avspänd atmosfär? Då är Kvillebäcken

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Bali Jimbaran och Ubud

Bali Jimbaran och Ubud Bali Jimbaran och Ubud Resa till Bali som passar dig som vill ha en romantisk och privat upplevelse med 5 dagar sol och bad blandat med 5 dagar exotisk upplevelse i regnskogen. 2 fantastiska hotell, Kupu

Läs mer

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero

Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kultur och strand 12 dages magisk rundresa till Cuba. Kultur i Havanna och strandsemester i Varadero Kulturel rundresa med 2 Kultur och Strand 12 dages rundresa till Kuba Havanna - Varadero - Havanna Denna

Läs mer

press release Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Visby, 20. juni 2012

press release Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Visby, 20. juni 2012 Visby, 20. juni 2012 Förstklassig semester: Fröjel Resort på Gotland Fröjel Resort har ett fantastiskt läge utmed Visbys södra kustremsa och bjuder på en härlig känsla av välbefinnande och lyx i till synes

Läs mer

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell

Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Sommarfest Sandhamns Seglarhotell Klassisk sommarfest på mysiga Sandhamn med övernattning. Lägg till konferens eller aktivitet vid behov! Memento har tagit fram ett klassiskt sommarfest upplägg på Sandhamn

Läs mer

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob.

Kasinokampen. Trekamp, tvårätters middag, 1 glas öl/vin/alk., fri entré och garderob. Kasinokampen Trekamp och middag Satsa på en annorlunda och rolig kasinokväll med trekamp och en tvårättersmiddag. Utmana varandra i de vanligaste kasinospelen. Avsluta sedan kvällen med att fira vinnarna

Läs mer

Patientenkät Väntrumsmilj

Patientenkät Väntrumsmilj Patientenkät Väntrumsmilj 1. I vilket väntrum sitter du? 1. I vilket väntrum sitter du? n A. Sunderby sjukhus 79 100 100 100 179 100 B. Kalix vårdcentral 0 0 0 0 0 0 C. Hortlax vårdcentral 0 0 0 0 0 0

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Eric Kuster. Inredarnas. inredarnas hemligheter

Eric Kuster. Inredarnas. inredarnas hemligheter Inredarnas Hemligheter Eric Kuster Den nederländske inredningsdesignern Eric Kuster har skapat sin egen nisch genom myntandet av begreppet metropolitan luxury storstadslyx. Hans fingertoppskänsla för denna

Läs mer

ETT LYCKAT MÖTE VÄLKOMMEN TILL NYBYGGDA STUDIO MEETINGPOINT. Förbättra ditt innehåll. Processledning. Hotell och mat.

ETT LYCKAT MÖTE VÄLKOMMEN TILL NYBYGGDA STUDIO MEETINGPOINT. Förbättra ditt innehåll. Processledning. Hotell och mat. Möten. Med mera. VÄLKOMMEN TILL NYBYGGDA STUDIO MEETINGPOINT Malmös mest genomtänkta möteslokaler, ett stenkast från Centralstationen! STUDIO är ett hus byggt för möten. En arbetsplats med inbyggt innovationsstöd.

Läs mer

Var hittar tomten oss svenskar i år?

Var hittar tomten oss svenskar i år? PRESSMEDDELANDE 12 december 2016 Var hittar tomten oss svenskar i år? Vi svenskar firar först och främst jul inom Sveriges gränser. Flertalet väljer emellertid att övernatta på hotell i samband med julfirandet

Läs mer

Do it Event. Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013

Do it Event. Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013 Do it Event Konferens/golfresa till Portugal Algarve 2013 Portugal är ett av de mest populära länderna i Europa för soltörstande golfare. Framförallt Lissabonområdet och Algarvekusten lockar med massor

Läs mer

Alla våra kunder är lika viktiga, stora som små.

Alla våra kunder är lika viktiga, stora som små. Alla våra kunder är lika viktiga, stora som små. Möbler och inredning för slott, herrgård, hotell, rederi, konferensanläggning, restaurang, spa, eller vandrarhem Innehåll: Receptionen sid 4 Hotellrummet

Läs mer

(Det här är Roundhay Park som är en stor park i Leeds)

(Det här är Roundhay Park som är en stor park i Leeds) (Det här är Roundhay Park som är en stor park i Leeds) Barn och fritidsprogrammet Sabina Dahlström BF2C 2007 Boende Jag bodde i en underbar familj. Det var pappan som heter Simon och mamman som heter Helen.

Läs mer

Palais de la Cambre. Stilfullt i. sommardrink. svenska lanthus. chicago lockar. husbåten. 8 000 kr N 05 2014. inspirerande läsning

Palais de la Cambre. Stilfullt i. sommardrink. svenska lanthus. chicago lockar. husbåten. 8 000 kr N 05 2014. inspirerande läsning säsongens snyggaste sidobord dynor stolar kuddar bärbart ljud till bryggan 5 inspirerande läsning bryssel São Paulo london dorset melbourne shanghai Warszawa N 05 2014 59 KRONOR 80 NOK vinn digitalt hemsystem

Läs mer

Välkommen ombord. Bekvämt. Lugn och ro. 1 klass. Laddad och uppkopplad. Mat och dryck. Information och underhållning

Välkommen ombord. Bekvämt. Lugn och ro. 1 klass. Laddad och uppkopplad. Mat och dryck. Information och underhållning SJ Snabbtåg Smart som tåget. På tåget kan du sjunka ner i en bekväm fåtölj, slå upp datorn och jobba undan lite. Eller bara koppla av, se en film, läsa en bok. Du kan umgås med ditt resesällskap och om

Läs mer

till drömhus Från dröm hemma hos

till drömhus Från dröm hemma hos Från dröm till drömhus När Linda och Christofer ärvde en tomt vid Tullingesjön söder om Stockholm visste de att de ville bygga sitt drömhus där. Men det var lättare sagt än gjort. Tomten låg visserligen

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt Klienternas utmärkande tankar om kliniken Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt En av kärnpunkterna till att kunderna tar hjälp av er klinik är att kiropraktik kort och gott har hjälpt dem. Som ni

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

ZHelhet. Träningsresa. Program. entaio m. Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive

ZHelhet. Träningsresa. Program. entaio m. Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive Resa för kropp & själ Mat & motion, möten & motivation upplev härliga Turkiet och tänk bara dig själv! Träningsresa Turkiet / Side 28 april 2012 All inclusive ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten

Läs mer

ÖPPETTIDER För aktuella öppettider vad gäller Gute Grill & bar: frukost, Midag, After Ski, Skistarshop mm se anslag i hissar och reception

ÖPPETTIDER För aktuella öppettider vad gäller Gute Grill & bar: frukost, Midag, After Ski, Skistarshop mm se anslag i hissar och reception Välkommen RECEPTION Bemanning alla dagar 24 timmar om dygnet under vintersäsongen, mitten av december till april. Övriga tider på året, se anslag i hissar och reception. Receptionen erbjuder mat, tilltugg,

Läs mer

Endast 3 timmars tidsskillnad: när klockan är 12 i Sverige är den 15 i Dubai.

Endast 3 timmars tidsskillnad: när klockan är 12 i Sverige är den 15 i Dubai. FastighetsQuinnorna Syd inbjuder till resa med studiebesök till Dubai/Abu Dhabi/Förenade Arabemiraten 18-25 januari 2014 + tilläggsdagar för sol & bad 25-30 januari 2014 Burj Khalifa, världens högsta byggnad,

Läs mer

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte. När de gick på visningar föll valet snabbt på Trivselhus.

Läs mer

Radisson Blu Riverside Hotel

Radisson Blu Riverside Hotel M O D E R N I N T E R I Ö R www.inredningsnyheter. se En specialbilaga från Modern Interiör Radisson Blu Riverside Hotel SPEKTAKULÄRT OCH INNOVATIVT IFS KONTOR MICROSOFT Intrum Justitia inreds med grön

Läs mer

I samarbete med

I samarbete med Kinas GP 2015 Shanghai 9 14 april Upplev Kinas största stad, Shanghai. Här byggs det nya skyskrapor i rasande fart och det moderna i kombination med det europeiska koloniala arvet gör Shanghai till en

Läs mer

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER ISLAND ********** 26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER Vilket annat land i vår närhet kan vara mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de

Läs mer

EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG

EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG GT30 på Grev Turegatan i Stockholm är mer än bara fina kontor i bästa läge. Mycket mer. Det är en inspirerande mötesplats för nyskapande företag i olika branscher.

Läs mer

Företag X Italien 2-7 Mars 2013 Offert

Företag X Italien 2-7 Mars 2013 Offert Datum: 2013-02-05 Företag X Italien 2-7 Mars 2013 Offert Fix Travel Er resebyrå för en lyckad resa! We Fix It Företag/Kund X Kundansvarig/Projektansvarig Åsa Melander Fix Travel AB Brädgårdsvägen 28 236

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som uppfyller

Läs mer

Kusten är. av jonas mattson. 58 home & country

Kusten är. av jonas mattson. 58 home & country Kusten är klar av jonas mattson Thomas och Helen i Göteborg har genom åren byggt flera hus i New England-stil. Om man inte visste bättre skulle man vid åsynen av deras lyckade byggnationer kunna svurit

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING

BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING BADRUM SKAPA RÄTT BELYSNING TALLIN SKAPA EN PERFEKT KÄNSLA Trenden är tydlig vi spenderar allt mer tid i våra badrum och ställer högre krav på att få till den där perfekta känslan. Ska ditt badrum kännas

Läs mer

Pampig villa i original

Pampig villa i original Pampig villa i original Strax söder om Malmö ligger området Bellevue. På en av gatorna står en charmig 20-tals villa. Här har Per och Cecilia Bertland bott sedan augusti 2006 men huset köpte de redan i

Läs mer

Villa Opatija 1 VILLA OPATIJA 1. Typ av boende: villa Plats: Opatija - KROATIEN

Villa Opatija 1 VILLA OPATIJA 1. Typ av boende: villa Plats: Opatija - KROATIEN Villa Opatija 1 VILLA OPATIJA 1 Typ av boende: villa Plats: Opatija - KROATIEN 1 / 6 Antal rum: 4 Max antal gäster: 8 Badrum: 2 Pool: Ja Hav avstånd: 150 m Början vid: 3,360 {gallery}vfr/opatija1{/gallery}

Läs mer

Den perfekta semestern i Lappland

Den perfekta semestern i Lappland Den perfekta semestern i Lappland I ett unikt servicekoncept förs två bekväma, förstklassiga hotell samman med Levi Summit Kongress- och utställningscenter. Det vidsträckta vildmarksområdet i de finska

Läs mer

SJ Nattåg. T251613-SJ-nattaget.indd 1 08-09-04 13.00.19

SJ Nattåg. T251613-SJ-nattaget.indd 1 08-09-04 13.00.19 SJ Nattåg T251613-SJ-nattaget.indd 1 08-09-04 13.00.19 Nattåget Att åka nattåg är ett smart sätt att resa. Du tar tillvara på tiden genom att sova eller vila medan du reser. Ska du vara framme tidigt på

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

och modernt funktionellt Ljust och öppet Modernt

och modernt funktionellt Ljust och öppet Modernt Modernt funktionellt Bertil och Ingrid hade bott i området i nästan tjugo år när granntomten blev till salu. På tomten stod en sommarstuga och paret bestämde sig snabbt för att ta tillfälle i akt och köpa

Läs mer

din självklara mötesplats

din självklara mötesplats din självklara mötesplats WTC SKEPPSGATAN 040-627 83 80 WTC JUNGMANSGATAN 040-627 11 00 www.wtcmalmo.se WTC JUNGMANSGATAN: TOKYO TOKYO är vår största konferenslokal som lämpar sig väl för konferenser,

Läs mer

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Från kontor till modern funkis Luise Ljungby och Rasmus Kjær hade bott mitt emot det gamla kontoret som tillhörde Århus universitet i ett år när det blev till salu. Trots att de bara hade bott i sitt dåvarande

Läs mer

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET

MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 27/10 1/11 2012 TURKIET MATRIX WORLD TOUR 2012 TURKIET 27 OKTOBER 1 NOVEMBER 2012 Följ med Matrix på ett fantastiskt frisörarrangemang på gränsen mellan den österländska och västerländska

Läs mer

ÖNSKEHUSET VID ÄLVEN Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven.

ÖNSKEHUSET VID ÄLVEN Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. ÖNSKEHUSET VID ÄLVEN Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. Stor klädkammare. Och altaner med både morgon- och kvällssol. Caroline

Läs mer

Hotellfakta. Välkommen till Sveriges mest spännande hotell! Tfn +46 (0)143-315 30 hotel@klosterhotel.se www.klosterhotel.se

Hotellfakta. Välkommen till Sveriges mest spännande hotell! Tfn +46 (0)143-315 30 hotel@klosterhotel.se www.klosterhotel.se Välkommen till Sveriges mest spännande hotell! Hotellfakta Enligt VISITAS definition är vi ett fyrstjärnigt hotell och vi är även ett Miljömärkt hotell. Vi är ett av Countrysides och Smultronställens utvalda

Läs mer

Ersättning för flygresa vid utebliven väckning på hotell

Ersättning för flygresa vid utebliven väckning på hotell SVERIGES HOTELL- OCH RESTAURANGFÖRETAGARE Ansvarsnämnden PROTOKOLL 2009-05-28 Sammanträde på Mörkö Närvarande: Ordförande Tom Beyer Ledamöter Anitha Bondestam Vanja Aronson Per Olding Ola Johansson Sekreterare

Läs mer

En ovanligt fantastisk adress.

En ovanligt fantastisk adress. S a n n e g å r d e n residens - En ovanligt fantastisk adress. Som på Manhattan fast hemma i Göteborg. Bilden är en illustration. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma. En vacker fasad på en

Läs mer

KREATIVA MÖTEN VID HAVET

KREATIVA MÖTEN VID HAVET KREATIVA MÖTEN VID HAVET STORA OCH SMÅ KONFERENSER PÅ SCANDIC I KARLSKRONA VÄLKOMMEN TILL SCANDIC KARLSKRONA HOTELLET VID VATTNET De som inte kommer från Blekinge tror inte att det är sant när dom ser

Läs mer

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS!

PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Boendepaket Våren 2014 PACKAT OCH KLART FÖR EN UPPLEVELSE I FÖRSTA KLASS! Vissa av våra gäster gör så lite de kan under hotellvistelsen hos oss hela miljön inbjuder ju till just lugn och ro. Andra vill

Läs mer

tillgänglighetsstandard

tillgänglighetsstandard Scandics tillgänglighetsstandard Här kan du ta del av vår tillgänglighetsstandard på 110 punkter. Den har tagits fram genom att vi noga följt gästens väg ända från parkeringen och vidare genom hela hotellet.

Läs mer

Gästinformation Patienthotellet & Guldkornet kök och kafé Centralsjukhuset Karlstad

Gästinformation Patienthotellet & Guldkornet kök och kafé Centralsjukhuset Karlstad Gästinformation Patienthotellet & Guldkornet kök och kafé Centralsjukhuset Karlstad 1 Patienthotellet & Guldkornet kök och kafé Centralsjukhuset 651 85 Karlstad RECEPTION: 48 350 RESTAURANG: 48 308 Telefonnumret

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

BRÖLLOPSPAKET OFFERT 2018

BRÖLLOPSPAKET OFFERT 2018 BRÖLLOPSPAKET OFFERT 2018 B R Ö L L O P PÅ V I L L A L A M A D O N N A Vi p å Vi l l a La Ma d o n n a v i l l e r b j u d a d i g e n o f ö rg l ö m l i g b rö l l o p s u p p l e v e l s e! I en miljö

Läs mer

KONFERENS BLAND TOPPARNA. Möten och avkoppling i exklusiv miljö.

KONFERENS BLAND TOPPARNA. Möten och avkoppling i exklusiv miljö. KONFERENS BLAND TOPPARNA Möten och avkoppling i exklusiv miljö. PRISEXEMPEL KONFERENSPAKET Deluxe TREEHOTEL KONFERENS Likt ett av våra trädrum, The Cabin, kan även ni försvinna in bland norrländska, högresta

Läs mer

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster.

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster. 2012 NY HET ER Se ditt kök med nya ögon Utmana dig själv. Utmana dina föreställningar. Låt dig inspireras på nytt. Hos HTH är vi experter på att se kök i helt nya perspektiv och att ge dig inspirerande

Läs mer

Linköpings Vandrarhem & Hotell

Linköpings Vandrarhem & Hotell Tips på boende under SM-veckan i Linköping! TeoTess Vandrarhem Fogdeg. 33 586 47 LINKÖPING 013-470 73 10 www.teotess.se Vi är ett privatägt vandrarhem som tillhandahåller logi för både kortare och längre

Läs mer

KREATIVA MÖTEN VID HAVET

KREATIVA MÖTEN VID HAVET KREATIVA MÖTEN VID HAVET STORA OCH SMÅ KONFERENSER PÅ SCANDIC I KARLSKRONA VÄLKOMMEN TILL SCANDIC KARLSKRONA HOTELLET VID VATTNET De som inte kommer från Blekinge tror inte att det är sant när dom ser

Läs mer

BOKA DIN RESA PÅ

BOKA DIN RESA PÅ Vårt folkkära landslag Tre Kronor är regerande mästare efter en fantastisk finalseger mot Kanada i Köln. Är du sugen på att följa dem vid kommande VM som spelas i Danmark? Sverige kommer spela gruppspelet

Läs mer

När materialen får tala

När materialen får tala kök när materialen får tala När materialen får tala HUSET Bostadsrätt om 225 kvm på Östermalm. KÖKET Klassiskt med moderna inslag, ritat av Martin Zetherström och Svante Bengtsson på 2BK Arkitekter. Mycket

Läs mer

7 bilder som inte borde saknas i Din annons

7 bilder som inte borde saknas i Din annons 7 bilder som inte borde saknas i Din annons Sätt Dig in i de hyresgästers situation som söker efter en semesterbostad. Vilka bilder skulle Du vilja se innan Du bokar en semesterbostad? Skulle Du göra en

Läs mer

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan.

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. K U LT U R KO N FE R E N S M ÖT E N S P O RT Alla vägar (och tågspår) bär till Alingsås. Oavsett om du tar bilen eller tåget har du inte långt

Läs mer

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan.

För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. För små och jättestora konferenser. Och allt där emellan. K U LT U R KO N FE R E N S M ÖT E N S P O RT Alla vägar (och tågspår) bär till Alingsås. Oavsett om du tar bilen eller tåget har du inte långt

Läs mer

Magiskt. i cederträ. Text Micaela Nordberg Foto Richard Powers & Shai Gil. Vårt Nya Hus 41

Magiskt. i cederträ. Text Micaela Nordberg Foto Richard Powers & Shai Gil. Vårt Nya Hus 41 Magiskt i cederträ Med vackra vandringsstråk och branta skidbackar inpå knuten har arkitektbyrån AKB ritat ett modernt hus med fantastiskt ljusinsläpp. Som fasad har man valt cederträ - ett doftande träslag

Läs mer

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

kaxiga detaljer Micaela Nordberg Fredrik Hedén Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Exteriört har familjen målat huset i en vit bruten kulör. För ett modernt uttryck har man valt att ta in silver som accentfärg, på bland annat vindskivor och stuprör funkis med kaxiga detaljer Det var

Läs mer

BOKA DIN RESA PÅ

BOKA DIN RESA PÅ Vårt folkkära landslag Tre Kronor är regerande mästare efter en fantastisk finalseger mot Kanada i Köln. Är du sugen på att följa dem vid kommande VM som spelas i Danmark? Sverige kommer spela gruppspelet

Läs mer

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo

En lyxig egendom strax bakom kustlinjen, gångavstånd till stranden in Ferragudo sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 1.400.000 Konstruerad (år) 2003 område (län) Lagoa Tomtarea 9360 Stad Konstruktion område 584 sida 3/5 På landsbygden, nära fiskebyn, golfbanor och inom gångavstånd från

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Komfort och Kvalitet. Duschkabiner & ångbastukabiner

Komfort och Kvalitet. Duschkabiner & ångbastukabiner Komfort och Kvalitet Duschkabiner & ångbastukabiner 2014 170 970 1830 Duschkabiner NYHET 2014! Vår nya stilrena kabin med svängdörrar. 6301 Duschkabin 6301 är vår nya stilrena och prisvärda duschkabin

Läs mer

Vintererbjudanden 2008

Vintererbjudanden 2008 Vintererbjudanden 2008 Weekend i Göteborg Välkommen till Göteborg och upplev Sveriges vackra västkust. Vi erbjuder första klassens hotellmiljö och en stad med mat och nöjen för alla. Radisson SAS Scandinavia

Läs mer

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel 2014 UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel UPPLEVA tv, ljudsystem och 3D-glasögon har 5 års kostnadsfri garanti. nyhet BESTÅ/UPPLEVA kombination med tv 55 /2.1 ljudsystem 17 175:B240xD40, H202cm.

Läs mer

ntracithus Arkitektur och design med attityd

ntracithus Arkitektur och design med attityd ntracithus Arkitektur och design med attityd Antracithus med tornet i fokus Alla Antracithus börjar med ett torn. Tornet förenar och karaktäriserar våra hus och skapar en fantastisk rymd och atmosfär.

Läs mer

REDAKTION. Bland navkapslar, stress och korrekturläsning

REDAKTION. Bland navkapslar, stress och korrekturläsning REDAKTION Bland navkapslar, stress och korrekturläsning 4 8 10 12 14 16 17 21 22 24 MED FOKUS PÅ DESIGN Det räcker inte att kunna konsten att blåsa glas, utan det gäller också att kunna överleva som hantverkare.

Läs mer

TRUE BLU GÖTEBORG HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

TRUE BLU GÖTEBORG HOTELS DESIGNED TO SAY YES! TRUE BLU GÖTEBORG RADISSON BLU SCANDINAVIA HOTEL Södra Hamngatan 59, S-401 24 Göteborg, Sverige T: +46 (0)31 7585 000 F: +46 (0)31 7585 001 reservations.gothenburg@radissonblu.com radissonblu.com/hotel-gothenburg

Läs mer