Kallelse till ordinarie föreningsstämma i Brf Kannan 13. Datum: Torsdagen den 16 maj 2013, kl Plats: Karlbergs skola, Norrbackagatan 31-33

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till ordinarie föreningsstämma i Brf Kannan 13. Datum: Torsdagen den 16 maj 2013, kl 19.00. Plats: Karlbergs skola, Norrbackagatan 31-33"

Transkript

1 Kallelse till ordinarie föreningsstämma i Brf Kannan 13 Datum: Torsdagen den 16 maj 2013, kl Plats: Karlbergs skola, Norrbackagatan Dagordning 1. stämmans öppnande 2. val av ordförande vid stämman 3. anmälan av ordförandens val av protokollförare 4. godkännande av röstlängd 5. fastställande av dagordningen 6. val av två justerare, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera protokollet 7. fråga om kallelse behörigen skett 8. styrelsens årsredovisning 9. revisorernas berättelse 10. beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen 11. beslut i anledning av föreningens vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen 12. beslut i fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 13. fråga om arvoden till styrelsen 14. val av ordförande, styrelseledamöter och suppleanter 15. val av revisorer och suppleant 16. val av valberedning 17. övriga anmälda ärenden 18. stämmans avslutande Sida 1 (7)

2 För de medlemmar som önskar deltaga genom ombud Medlem får utöva sin rösträtt genom ombud. Endast annan medlem, make eller närstående, som varaktigt sammanbor med medlemmen får vara ombud. Ombud får inte företräda mer än en medlem. Ombudet skall förete en skriftlig, dagtecknad fullmakt. Fullmakten gäller högst ett år från utfärdandet. FULLMAKT Härmed befullmäktigas att företräda Namn på den som ska företräda bostadsrättshavaren lägenhetsnummer (tresiffrigt) Namn på bostadsrättshavaren vid ordinarie föreningsstämma i Brf Kannan 13 i Stockholm torsdagen den 16 maj Fullmakten gäller endast för denna ordinarie föreningsstämma. Stockholm den / 2013 Bostadsrättshavarens egenhändiga namnteckning, bevittning krävs ej Namnförtydligande Sida 2 (7)

3 Motion Årsstämma Brf Kannan Motion angående alternativ användning av föreningens lokaler mot gård Skriven av Martin Holst, medlem och boende Denna motion syftar till att se över ett alternativt användningsområde för de lokaler föreningen har mot vår härliga innergård. I dagsläget har vi två lokaler mot gård, den ena hyrs av Youth For Understanding och den andra av Montessoriförskolan. Sammanfattning: Förslaget vill göra så att det är vi medlemmar och bostadshyresgäster som i första hand ska ha möjlighet att nyttja vår vackra innergård, se till att färre obehöriga rör sig i vår fastighet och minska slitage och skador. Anledningarna är flera: 1. Säkerhetsaspekten När vi har lokaler mot gård vistas en stor mängd personer på innergården som inte hör till föreningen. Det leder också till att det är verkningslöst att byta portkod då den nya sprids i onödigt stora kretsar (gäster till YFU, föräldrar, morföräldrar, farföräldrar, vänner, barnvakter till förskolebarnen etc.) Detta gör det svårt för oss att kunna ha koll på vilka som rör sig inom fastigheten och risken för inbrott ökar. Hösten 2011 hade vi ett flertal källarinbrott som skedde kort efter det att förskolan lämnat ett fönster på glänt, fått inbrott och fått sin nyckel till vår källare stulen. Vid dessa inbrott fick minst fem av våra medlemmar sina förråd länsade. Självklart går det inte att helt utesluta andra orsaker än förskolans försvunna nyckel, men det som är helt klart är att antalet som har tillträde till källaren bör begränsas. 2. Slitage/skador Att ha en förskola mot en innergård sliter självklart mer på innergården än att inte ha det. Barn leker och måste få leka. Däremot har vi sett flera tecken på att det är för lite personal på förskolan. Trots restriktioner från styrelsen om att barnen t.ex. inte får leka i rabatter, rita på fasaden med kritor etc. så sker detta ändå. Föreningen lägger stora pengar på underhållet av gården och våra byggnader och har även stort engagemang från trädgårdsgruppen och det är därför tråkigt när gården slits så pass mycket som den gör. Vidare har vi under 2012 haft två källaröversvämningar som med stor sannolikhet härrör sig från förskolan. På Norrbackagatan 70A-B har en dagbrunn satts igen med en kubikmeter sand och översvämning skedde, vilket förstörde flera medlemmars innehåll i sina källarförråd. På Torbjörn Klockares gata skedde översvämning på grund av ett flertal plastspadar var nedkörda i dagbrunnen. Dessa skador kostar föreningen stora pengar och det känns onödigt att vi medlemmar ska stå för dessa skador som vi inte har orsakat. Sida 3 (7)

4 Motion Årsstämma Brf Kannan Störning Förskolan och YFU nyttjar gården trots att de egentligen inte har rätt till det vilket hindrar oss boende att njuta av den. YFU har vid ett flertal tillfällen nyttjat uteplatsen på kullen och därmed hindrat oss medlemmar att använda utemöbler och grill. När förskolans barn leker blir ljudnivån på innergården hög på grund av resonans. De medlemmar som t.ex. jobbar natt har då svårigheter att sova, medlemmar som satt sig på innergården för en vilsam stund får det knappast vilsamt. 4. Nyttjanderätt En lokalhyresgäst har aldrig rätt att nyttja en innergård i anslutning till lokalen, om inte detta står tydligt i hyreskontraktet. Detta står inte inskrivet i YFU:s eller Montessoriförskolans hyreskontrakt, men det hindrar inte dessa för att regelbundet nyttja vår innergård som är till för oss medlemmar och våra bostadshyresgäster. Exempel på andra lösningar: Upplåt förskolans lokal med bostadsrätt till en ny medlem. Vi borde få in cirka 5 miljoner. Om vi säger att räntan är ca 4% i genomsnitt över tid på föreningens lån innebär det en månatlig kostnadsbesparing på ca kr per månad för föreningen om insatsen och upplåtelseavgiften används till att betala av på föreningens lån. Lägg därtill månadsavgiften på drygt 5000 så får vi in ca i månaden enbart för den lokalen. Om jag är rätt informerad betalar förskolan cirka i månaden för sina lokaler. Enbart genom att sälja förskolans stora lokal har vi tjänat in detta. Om vi lägger till att vi kan hyra ut förskolans förråd tjänar vi in än mer. Dessutom har förskolan en lokal mot gatan, bredvid Kungsböle bygg och den skulle vi kunna hyra ut till annat företag alternativt bygga om till ett cykelrum som föreningen desperat behöver och kanske då få bort några cyklar från innergården och därmed frigöra yta. YFU:s lokal kan vi sälja av en del som en etta eller tvåa efter ombyggnad. Hela YFU:s lokal går inte att bygga om till bostad, det vet vi sedan tidigare, men den del som inte går att nyttja som bostad skulle vi t.ex. kunna bygga om till en övernattningslägenhet för släkt och vänner till föreningens medlemmar att hyra per natt. Alternativt cykelrum, större styrelserum, bastu/relax, hobbyrum etc. Det finns många möjligheter då den lokalen redan har två ingångar. Därför föreslår jag stämman att ge styrelsen i uppdrag att komma ur dessa hyresavtal så snart möjlighet finns och hitta ett alternativt användningsområde för våra hyreslokaler mot gård som gagnar samtliga medlemmar i föreningen. Stockholm Martin Holst Sida 4 (7)

5 Styrelsens svar på Martin Holsts motion rörande alternativ användning av föreningens hyreslokaler mot gård Styrelsens yttrande Martin Holst har i en motion föreslagit att de av föreningens hyreslokaler som är belägna mot innergården avvecklas i syfte att möjliggöra en alternativ användning av lokalerna. De aktuella lokalerna upplåts för närvarande med hyresavtal till en förening (Vikingagatan 45) respektive en förskola (Norrbackagatan 70a). Vad gäller lokalen Vikingagatan 45 löper hyresavtalet med Youth for Understanding till och med september En tidigare utredning har visat att denna lokal av tekniska skäl inte kan byggas om till bostad varför en försäljning inte är ett alternativ. En alternativ användning av lokalen som inte innebär försäljning (t.ex. upplåtelse som cykelförråd eller hobbyrum) skulle inte generera något ekonomiskt värde för föreningen. Samtidigt skulle föreningen gå miste om hyresintäkterna för lokalen. Lokalen har tidigare visat sig svår att hyra ut. Styrelsen är därför av uppfattningen att en eventuell villkorsändring, t.ex. restriktioner rörande gårdsanvändning, eller uppsägning av nuvarande avtal bör anstå. I fråga om förskoleverksamheten i lokal Norrbackagatan 70a har hyresavtalet under våren 2013 omförhandlats. Avtalet är treårigt. Styrelsen har inför förhandlingen, bl.a. med anledning av Martin Holsts motion men också mot bakgrund av de investeringskostnader som krävs för att möjliggöra fortsatt förskoleverksamhet i lokalen, utvärderat alternativen. En ombildning av lokalen till bostadsrätt skulle visserligen ge ett kapitaltillskott till föreningen men skulle samtidigt innebära att intäkterna från lokalhyra uteblev. De villkor som framförhandlats inom ramen för det nya avtalet innebär dessutom en ökning av föreningens hyresintäkter. Hyran ska även ses som ersättning för det ökade slitage på trapphus och gård som verksamheten genererar. Alternativet försäljning har även utvärderats utifrån möjligheten att använda inkomsterna från försäljningen till amorteringar. Osäkerheten i en sådan kalkyl är betydande men styrelsen har gjort bedömningen att det inte vore ekonomiskt fördelaktigt för föreningen. Styrelsen menar därför att den nuvarande användningen av lokalen, som innebär att lokalen bevaras som ekonomisk tillgång för föreningen och som ger betydande hyresintäkter, för närvarande är att föredra framför alternativen. Styrelsen är därför av uppfattningen att en eventuell villkorsändring eller uppsägning av hyresavtalet med förskolan bör anstå. Bostadsrättsföreningens kommersiella lokaler upplåts på marknadsmässiga villkor och är en betydande inkomstkälla för föreningen. De utgör därtill en dold tillgång med stigande marknadsvärde, vilket stärker föreningens ekonomi. För att tillvarata föreningens ekonomiska intressen ser styrelsen kontinuerligt över föreningens hyresavtal och omförhandlar villkoren för dessa vid avtalsperiodens slut. Styrelsen föreslår: med ovanstående motivering att årsstämman med avslår motionen Sida 5 (7)

6 Styrelsens förslag till Årsstämman 2013 Erbjudande till hyresgäster att förvärva bostadsrätt eller erhålla flyttbidrag Styrelsen föreslår att årsstämman fattar beslut om att erbjuda våra hyresgäster (11 st.)att förvärva sina hyresrätter som bostadsrätter. Erbjudandet innebär en möjlighet för hyresgästerna att till en rabatt om 15 procent av beräknat marknadsvärde förvärva bostadsrätten eller att erhålla ett flyttbidrag om 5000 kr/kvm om de avslutar sitt hyresavtal och överlämnar lägenheten till föreningen. Syftet med förslaget är att stärka föreningen ekonomiskt. Att antalet medlemmar i föreningen genom åtgärden samtidigt skulle öka ses som positivt. Det är viktigt att ett erbjudande till våra hyresgäster av dessa upplevs som en möjlighet och att erbjudandet inte på något sätt är tvingande. Hyresgästerna har rätt att fortsätta hyra sin lägenhet till dess att de själva väljer att avsluta avtalet och flytta. Erbjudandet kommer därför att formuleras med tre alternativ för hyresgästen: 1. välja att bo kvar som hyresgäst 2. anmäla intresse att förvärva bostadsrätten 3. anmäla intresse för att avsäga sig hyresrätten och att erhålla ett flyttbidrag För att om möjligt undvika avgiftsökningar för medlemmarna har styrelsen i budgetarbetet försökt att hitta vägar för att minska våra kostnader. En åtgärd som har stor och varaktig effekt är om vi genom amorteringar sänker våra räntekostnader Idag uppgår föreningens banklån till ca 53 mkr. Marknadsvärdet för föreningens hyreslägenheter, reducerat med 15 procent, är 30 mkr. Om samtliga hyresrätter omvandlas till bostadsrätter enligt förslaget med reducerade marknadspriser, kan föreningen genom att amortera minska banklånen till ca 23 mkr. Det innebär att föreningens årliga räntekostnader kan minska med ca kr/år vid en ränta på 3 procent Förslaget innebär att: Respektive lägenhet värderas till ett marknadsvärde baserat på de försäljningar av lägenheter med liknande storlek och läge som förekommit under 2011, 2012 och I erbjudandet till hyresgästerna reduceras detta marknadsvärde med 15 procent. Det är ett positivt erbjudande, samtidigt som det innebär att man som köpare ev. inte behöver lämna någon kontantinsats till banken vid ev. banklån utan har möjlighet att låna hela summan. Styrelsen föreslår att storleken på ett flyttbidrag ska vara 5000 kr/kvm, det är ca 2/3 av den reduktion på 15 procent som erbjuds vid köp. (En försäljning av en lägenhet om 76 kvm till reducerat pris kan minska föreningens kostnader med ca kr/år. Om en lägenhet på 76 kvm överlåts till hyresgästen för 3,230 mkr. 15 procent reduktion) beräknat från ett marknadspris på 3,8 milj. kr ( kr/kvm), innebär det att föreningens kostnader totalt minskar med ca kr per år, med hänsyn taget till räntekostnader och lägre hyresintäkt.) Sida 6 (7)

7 Styrelsens förslag till Årsstämman 2013 Styrelsen föreslår: Att årsstämman ger styrelsen i uppdrag att erbjuda de hyresgäster som hyr föreningens lägenheter (11 st.) att avsluta sitt hyresavtal och förvärva bostadsrätten till respektive lägenhet. Beloppet för att förvärva bostadsrätten blir marknadsvärdet reducerat med 15 procent. (Beräkningen av marknadsvärde baseras på de försäljningar av lägenheter med liknande storlek och läge som förekommit under 2011, 2012 och 2013) alternativt att erbjuda flyttbidrag om 5000 kr/kvm för de som väljer att avsluta sitt hyresavtal och överlämnar lägenheten till föreningen. Sida 7 (7)

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

Brf Örby Slott Årsredovisning 2018 PO indd :02

Brf Örby Slott Årsredovisning 2018 PO indd :02 Brf Örby Slott Årsredovisning 2018 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA Du och övriga medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Vilunda i Upplands Väsby kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Dag: Måndag den 25 april 2016 Tid: 18:45 (registrering

Läs mer

ÅRSREDOVISNING ÅR 2011 BRF RUNÖ GÅRD I ÅKERSBERGA

ÅRSREDOVISNING ÅR 2011 BRF RUNÖ GÅRD I ÅKERSBERGA ÅRSREDOVISNING ÅR 2011 BRF RUNÖ GÅRD I ÅKERSBERGA Org. nr. 716420-2306 Årsredovisningen är framställd och tryckt av Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB KALLELSE Medlemmar i Bostadsrättsföreningen Runö

Läs mer

KALLELSE ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till

KALLELSE ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till HSB BRF STIGARNA - ÅRSREDOVISNING FÖR 2018 KALLELSE Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: onsdag 8 maj 2019, kl. 19.00 Plats:

Läs mer

HSB BRF PEPPARKVARNEN

HSB BRF PEPPARKVARNEN HSB BRF PEPPARKVARNEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Tisdagen den 30 juni 2009 klockan 19.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det?

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften, hyran gånger 12) täcker föreningens

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013 HSB BRF DYNAN Årsredovisning 2013 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder.

Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder. Kallelse till extra föreningsstämma i HSBs Brf Färjan angående konvertering av råvind till bostäder. Nu har du chansen att påverka ett väldigt viktigt beslut gällande ditt boende och därmed din investering.

Läs mer

Hägersten 16/3, Välkommen! Styrelsen Brf Rovfågeln

Hägersten 16/3, Välkommen! Styrelsen Brf Rovfågeln Hägersten 16/3, 2017 Kallelse och dagordning - ordinarie årsstämma i Brf Rovfågeln Medlemmar i Brf Rovfågeln kallas till ordinarie årsstämma i Brf Rovfågeln. Medlemmar är de som äger sin andel i Brf Rovfågeln,

Läs mer

HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING

HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter...

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 2 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2 3. Processgång... 3 4. Ekonomi... 3 5. Kontaktuppgifter... 4 6. Kallelse till informationsmöte samt extra föreningsstämma...5

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Brf ÅRSREDOVISNING. Verksamhetsåret 2009-05-01 till 2010-04-30

Brf ÅRSREDOVISNING. Verksamhetsåret 2009-05-01 till 2010-04-30 Brf ÅRSREDOVISNING Verksamhetsåret 2009-05-01 till 2010-04-30 Byggnationen i Brf Gunilla utfördes av I Sjölanders Byggnads AB. Produktionskostnaden inklusive kostnader för tomt, lagfart, trädgårdsanläggning

Läs mer

KALLELSE. Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE. Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: Tisdagen den 27 april 2010 klockan 19,00 Från klockan 18,30 finns det fika.

Läs mer

Anteckningar

Anteckningar 2012 2011 Anteckningar Brf. Ekhammar 2012 Kallelse till föreningsstämma HSB:s Brf. Ekhammar i Upplands-Bro Föreningslokal Mullbärsstigen 35 Dagordning vid brf. Ekhammars ordinarie föreningsstämma den 20130321,

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm Handlingar till ordinarie föreningsstämma 2017-02-09. HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm 2017-01-20 KALLELSE Härmed kallas föreningsmedlemmarna i HSB

Läs mer

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende.

Läs mer

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman.

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman. Inbjudan Föreningens årsstämma kommer i år att hållas på Mornington Hotell, Norrbyvägen 30, Tisdagem den 21 Maj 2018. Det kommer att vara affischerat i entrén. Konferenslokalen är högst upp! Agenda för

Läs mer

HSB BRF BANDHAGEN ÅRSREDOVISNING

HSB BRF BANDHAGEN ÅRSREDOVISNING HSB BRF BANDHAGEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT Årsta 170523 KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT Tisdagen den 13 juni 2017 klockan 19.00 Lokalen på DAGORDNING 1. Stämman öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Fastställande

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

HSB BRF VIKINGEN ÅRSREDOVISNING

HSB BRF VIKINGEN ÅRSREDOVISNING HSB BRF VIKINGEN ÅRSREDOVISNING 2018 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016

Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016 Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016 1 Stämmans öppnande 2 Upprättande av röstlängd 3 Val av ordförande vid stämman 4 Anmälan av ordförandens val av protokollförare

Läs mer

Sollentuna KALLELSE

Sollentuna KALLELSE KALLELSE Sollentuna 2016-05-05 Härmed kallas medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Silverdals Kulle 1 till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 1 juni kl. 19.00 i Tintomararummet, Sollentuna bibliotek,

Läs mer

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till 2017-05-15 Bostadsrättsföreningen Hugin, Lund KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till FÖRENINGSSTÄMMA TID: Tisdagen den 30 maj 2017, kl 19.00 PLATS:

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Pålsundet. Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal

HSB Bostadsrättsförening Pålsundet. Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal HSB Bostadsrättsförening Pålsundet Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal KALLELSE Medlemmarna i HSB:s Bostadsrättsförening Pålsundet i Stockholm kallas härmed

Läs mer

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 1. Bakgrund I början av 2011 visade en enkät att intresset av att bygga balkonger var stort bland bostadsrättsföreningens medlemmar. Därefter bilades

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Berglandets Årsstämma 2015

Bostadsrättsföreningen Berglandets Årsstämma 2015 Bostadsrättsföreningen Berglandets Årsstämma 2015 Onsdagen den 27 maj Tid: 19.00 Plats: Brf Bergakungens lokal Becksjudarvägen 35 bv Efter stämman serveras kaffe med dopp Hjärtligt välkommen! Styrelsen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Innehåll 1 Firma... 2 2 Ändamål och verksamhet... 2 3 Föreningens säte... 2 4 Insats och årsavgift... 2 5 Styrelsen... 3 6 Firmatecknare... 3 7 Förvaltning...

Läs mer

Välkommen till Brf Bågens B. stämma 2010

Välkommen till Brf Bågens B. stämma 2010 Välkommen till Brf Bågens B stämma 2010 Dagordning 1. Öppnande samt val av ordförande vid stämman 2. Anmälan av ordförandens val av protokollförare 3. Godkännande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan

ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan I Helsingborg Med Dagordning för ordinarie stämma BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Åre Sjö 6 Stadgar för Åre Sjö 6 Antagna den 8/1 2008 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 6. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras.

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras. Protokoll Föreningsstämma 2011 2011-05-22 1 (5) Protokoll HSB:s Bostadsrättsföreningen Stureby i Stockholm Slag av sammanträde Föreningsstämma Mötesdatum 2011-05-17 Tid 19:00 Plats Föreningslokalen Skönviksvägen

Läs mer

Viktig information från styrelsen

Viktig information från styrelsen Viktig information från styrelsen Informationsmöte Styrelsen ordnar 12 februari kl. 19.00 ett informationsmöte för föreningens boende med Johan Bengtsson från Balco och Carita Schönbaum från HSB Sydost

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i Brf Sjömannen 7 till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Onsdagen den 18 juni 2008 klockan 18:30 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Floragården Antagna den 22 april 2002 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Floragården 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma Brf Slottsterrassen Kallelse till ordinarie föreningsstämma Styrelsen för Brf Slottsterrassen kallar härmed till föreningsstämma och hoppas att alla medlemmar har möjlighet att delta. Tid: torsdag 10 maj

Läs mer

Årsredovisning 2015 för Brf Sandvik

Årsredovisning 2015 för Brf Sandvik Årsredovisning 2015 för Brf Sandvik 716418-6889 KALLELSE Medlemmarna i HSB:s bostadsrättsförening SANDVIK nr 267 kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Torsdagen den 19 maj år 2016 klockan 19.00

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Datum: tisdag 21 maj 2019 Klockan: Lokal: Föreningslokalen, Hus 3 BV

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Datum: tisdag 21 maj 2019 Klockan: Lokal: Föreningslokalen, Hus 3 BV DAGORDNING KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Datum: tisdag 21 maj 2019 Klockan: 19.00 Lokal: Föreningslokalen, Hus 3 BV 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordningen. 3. Val av stämmoordförande. 4.

Läs mer

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg KALLELSE till Extra Föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg Dag: Tisdag den 16 september 2014 Klockan: 19:00 Plats: Dalheimers Hus DAGORDNING 1. Stämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i Brf Volontären kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats 28 januari 2019 kl 18.00 på Västra Berga Skola, matsalen. Anmälan Meddelande

Läs mer

Stadgar Brf Valdemarsro

Stadgar Brf Valdemarsro Bostadsrättsförning Valdemarsro 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Brf Valdemarsro. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Vandraren 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA Onsdag 30 maj kl

Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA Onsdag 30 maj kl Bostadsrättsföreningen Berglandet ÅRSSTÄMMA 2018 Onsdag 30 maj kl. 19.00 Vi ses i Brf Bergakungens lokal - Becksjudarvägen 35 BV Kaffe med dopp serveras VARMT VÄLKOMMEN! DATUM PLATS BRF BERGLANDET Kallelse

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14 och 2011-04-20 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1. 2 Ändamål och verksamhet.

Läs mer

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012

Brf Svalan 32-38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 Brf Svalan 32-38 38 STÄMMOHANDLINGAR TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 14 JUNI 2012 1 Brf Svalan 32-38 Kallelse till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Lidingö SK Hansbolls lokal Svalvägen 32, ingång på baksidan

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014.

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSBs bostadsrättsförening Tunö i Kista kyrka den 21 maj 2014. 1 Stämmans öppnande Efrem Rhawi, ordförande, hälsade alla välkomna till årsstämman i HSBs

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Antagna den 23 maj 2018. 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Duetten. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002

Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002 Stadgar för bostadsrättsföreningen Nora Kungsholmen Antagna den 9 oktober 2002 1 Föreningens namn (firma) är Nora Kungsholmen. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Videdalshus Ekonomisk Förening (VEF)

Videdalshus Ekonomisk Förening (VEF) Videdalshus Ekonomisk Förening (VEF) KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMAN 2018 Datum/tid: Onsdagen den 23 maj 2018 kl. 18.30. Insläpp/registrering från kl. 18.00. Plats: Videdalsskolans matsal. Föreningens styrelse

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Antagna den 2014-05-26 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Stavgränd med organisationsnummer 769622-5551. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖREHUS 4 Antagna

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖREHUS 4 Antagna STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÖREHUS 4 Antagna 2017-10-17 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Örehus 4. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Ordlista. Andelstal. Andrahandsuthyrning

Ordlista. Andelstal. Andrahandsuthyrning Ordlista Beskriver hur stor procentuell andel man har i föreningen och hur stor andel av årsavgifterna som lägenheten skall betala. Andelstalet visar också varje lägenhets andel av föreningens tillgångar

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Läckögården. Föreningen har till ändamål att främja sina medlemmars ekonomiska intressen genom att i

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Bostadsföreningen Hemfrid UPA 746000-1584 Personligt meddelande till alla medlemmar i Bostadsföreningen Hemfrid u.p.a. Kallelse till årsmöte 2015 Datum: Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 18.00-20.00 Plats:

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Antagna den 21 oktober 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Årsredovisning 2018 BRF Tibble

Årsredovisning 2018 BRF Tibble Årsredovisning 2018 BRF Tibble Att bo I en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14, 2011-04-20, 2015-09-17 och 2017-11-19 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1 2 Ändamål

Läs mer

Kallelse. Ordinarie föreningsstämma. Dagordning. Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Onsö 1 kallar härmed till. Tid: klockan 19.

Kallelse. Ordinarie föreningsstämma. Dagordning. Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Onsö 1 kallar härmed till. Tid: klockan 19. kallar till föreningstämma onsdagen den 15 april 2015 Kallelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Onsö 1 kallar härmed till Ordinarie föreningsstämma Tid: 2015-04-15 klockan 19.00 Plats: Lokal Tuben,

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

KALLELSE. Välkomna!

KALLELSE. Välkomna! 2017-05-17 KALLELSE Medlemmarna i Brf Måttbandet i Stockholm kallas till ordinarie föreningsstämma onsdagen 31 maj 2017, kl. 19.00 i aulan, Åsö Gymnasium, Blekingegatan 55, Stockholm Dagordning, styrelsens

Läs mer

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen.

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen. 219498/12 Stadgar för ii311 Havsterassen Antagna den 2012-04-26 20 12060406105 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Havsterassen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014.

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014. Lund 2015-04-21 Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014.

Läs mer

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING 1 FÖRENINGENS FIRMA OCH SÄTE Föreningens firma är HSB Vind Umeå ekonomisk förening. Föreningens styrelse har sitt säte i Umeå, Umeå kommun. 2 ÄNDAMÅL Föreningens

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Antagna den 27/3 2007 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Välten 9. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden

Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden Förslag till - Stadgar för Bostadsrättsföreningen Tunabostaden 1 Föreningens firma, ändamål och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Tunabostaden. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen JASMINEN 3 1 Föreningens namn antagna den 10 januari 2006 Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Reg nr: 469625-4502 Antagna den 8 april 2013, 19 maj 2015, 2 mars och x juli 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsförenimgen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 (org.nr. 769619-1803) Antagna den 7 mars 2011, reviderade den 28 november 2012, den 2 september 2013 och den 17 juni 2015. 1 Föreningens namn och firmateckning

Läs mer

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening Stadgar 1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening 2. Ändamål: (hur ska medlemmarna ekonomiska intressen tillgodoses) Föreningen har som ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Klockan bjuder föreningen på Smörgåstårta och dryck. Årsmötesförhandlingarna börjar kl 19.00

Klockan bjuder föreningen på Smörgåstårta och dryck. Årsmötesförhandlingarna börjar kl 19.00 Kallelse till ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Brf Elkvarn, Gustavsberg Tid: onsdag 22 april 2015, kl. 19.00 Plats: Gustavsgården, Biblioteket Dagordning: 1. Stämmans öppnande 2. Fastställande av röstlängd och

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Riddarsporren 24

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Riddarsporren 24 Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Riddarsporren 24 Föreningens styrelse kallar här till ordinarie föreningsstämma, torsdagen den 26 april 2018, klockan 19.00 i Norrmalmskyrkan, Norrtullsgatan

Läs mer

Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Regnbågens kooperativa hyresrättsförening har till ändamål att främja medlemmarnas

Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Regnbågens kooperativa hyresrättsförening har till ändamål att främja medlemmarnas Stadgar för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening (ekonomisk förening) i Stockholm. Förslag inför höstens stämma 2012 1 Firma Föreningens firma är Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. 2 Föreningens

Läs mer

BRF SLOTTSDALEN i Gustavsberg

BRF SLOTTSDALEN i Gustavsberg BRF SLOTTSDALEN i Gustavsberg ÅRSREDOVISNING Org.nr 769600-1267 Räkenskapsåret 2016 Kallelse till årets föreningsstämma den 20 maj 2017 se inlaga. 2017-05-02 Brf Slottsdalen Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING

STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING 1 STADGAR för VIDEDALSHUS EKONOMISK FÖRENING Gällande från och med 2015-11-12 Organisationsnummer 746000-9678 1. Föreningsnamn Föreningens firma är Videdalshus Ekonomisk Förening. 2. Ändamål och verksamhet

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 HSB BRF 97 KUNGSÄNGSPORTEN VÄLKOMMEN TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 Härmed kallas medlemmarna i HSB BRF 97 Kungsängsporten i Uppsala till extra föreningsstämma. DATUM: Torsdagen

Läs mer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer 769618-5185 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Medlems skyldigheter 4 Insats 5 Medlemsavgift 6 Uteslutning 7 Avgång 8 Styrelse 9 Firmateckning

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Bostadsrätt från A till Ö

Bostadsrätt från A till Ö Styrelsen för Brf. Nissöga har sammanställt denna ordlista för er boende. Vi hoppas att denna ordlista kan vara ett stöd vid era bostadsrättsfrågor. Bostadsrätt från A till Ö Andelstal Beskriver hur stor

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 BRF Odin 20 Sidan 1 av (5) PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 DEN 9 MAJ 2012 KLOCKAN 19:00 IDUNGATAN 14 1 Stämmans öppnande Ingvar Palm hälsade alla varmt välkomna till ordinarie årsstämma

Läs mer

Föreningens firma och ändamål. Föreningens säte. Medlemskap i föreningen. Räkenskapsår och årsredovisning

Föreningens firma och ändamål. Föreningens säte. Medlemskap i föreningen. Räkenskapsår och årsredovisning Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Loket7. Föreningen har till ändamål att i föreningens hus upplåta bostadslägenhet för permanent

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 1 av 5 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 Antagna 2011-05-17 Ändrade 2015-05-24 1 Föreningen namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Malmö Värnhem 13 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening.

1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening. Stadgar Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens firmanamn är Klockarfjället 2 Fritid Ekonomisk Förening. 2 Ändamål & verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF Med anledning av gällande lagstiftning behöver Hanaholm 789 BRF uppdatera sina stadgar senast 30 juni 2018. En ändring av stadgar kräver genomröstning vid två stämmor, varpå vi ordnar med en extra-stämma

Läs mer