En del av mig dog som anställd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En del av mig dog som anställd"

Transkript

1 D I N V A R D A G S S Ä K E R H E T V Å R T F O K U S Nr Digitala nomaden Kristian Borglund: En del av mig dog som anställd tips: Så skyddar du dina mobila enheter Ulla, 68, lever det mobila livet. Häng med henne för en dag...

2 Vad döljer sig i din dator och mobil? I dag äger cirka 60 procent av svenskarna en smartphone, sju av tio en bärbar dator och en av fem äger dessutom en surfplatta. Vi är mer mobila nu än någonsin förr. Vi lever inte bara våra liv genom dessa enheter utan de är praktiskt taget en del av vår identitet. Häromdagen åkte jag hemifrån utan min mobiltelefon. Förr hade det kvittat, men i dag fick jag panik. Plötsligt kändes det som att jag hade tappat en bit av mig själv och jag tänkte: Vad är det värsta med att vara utan telefonen en hel dag?. Jo, att inte kunna bli nådd i egenskap av förälder, vilket genast gav mig katastroftankar. Nu kunde jag plötsligt inte lugna ner min oro genom ett enkelt samtal som kollade att barnen var okej. Där och då glömde jag totalt den andra aspekten av en borttappad telefon, vad som egentligen finns i den som andra skulle kunna komma åt. Nu visste jag att den låg hemma i tryggt förvar, men vad hade hänt om jag hade glömt den på ett café eller blivit bestulen på den? I takt med att vi blir mer mobila flyter också privatliv och jobb samman allt mer och mer. Många av oss använder samma telefon och laptop på arbetstid som fritid, och totalt omedvetna bär vi omkring på såväl företagshemligheter som vänners person- och bankuppgifter och bilder, lösenord och mycket mycket mer. Det är dags att inse att även den mobila trenden kräver ett extra säkerhetstänk. Kodlås, backup-filer och säkra känslig information i datorn är ett måste i dagens samhälle. Och viktigast av allt, att aldrig någonsin lämna dessa saker utan uppsikt, framför allt inte i bilen. För plötsligt händer det och både mobil och dator är försvunna och så även en del av dig och arbetsplatsen där du jobbar. Vad gör du då? Sophie Gernandt, marknadschef mysafety. 3 snabba till vår nya vd Carl-Johan Thorsell Hur känns din nya roll på företaget? Mycket bra! Vi förbättrar oss hela tiden inom de viktigaste områdena; de som berör kundupplevelsen, och det är kul! Vilka mål har du framöver? Vi ser en väldigt kraftig tillväxt av ID-skyddskunder nu och är redan överlägsen marknadsledare inom ID-skydd. Vi har även idag ett betydande antal kunder vi borde bli mycket bättre på att dra lärdomar av. Jag skulle gärna se mer dialog mellan mysafety och våra kunder i till exempel framtagandet av nya produkter. Om du som läser detta har egna idéer får du gärna mejla mig på cj@mysafety.se. Vad ligger dig varmast om hjärtat just nu? Personalen, så klart! Utan vår ambitiösa och professionella personal, som hjälper tusentals kunder i jobbiga situationer, är mysafety ingenting.

3 Experten tipsar: 950 Så många mobiltelefoner spärrar vi på mysafety i snitt varje år. Visste du att?... Sverige anses vara det land i världen där internet har haft störst påverkan. Vi ligger i topp på World Wide Web Foundations rankinglista som täcker in allt ifrån infrastruktur, tillgängligt innehåll och internets påverkan på politik, ekonomi och sociala förhållanden. Så skyddar du dina mobila enheter Håll koll! Lämna aldrig dina värdesaker utan uppsikt och bär med dig allt på ett säkert sätt när du rör dig ute bland folk. Använd skärmlås En bra säkerhetsåtgärd är att ha ett skärmlås som automatiskt slås på efter en viss tid. Det förhindrar såväl tjuvar som tare från att komma åt värdefull eller upphitkänslig information. Tänk dig för Ladda inte ner vilka filer, appar eller program som helst de kan vara skadliga. Använd bara pålitliga källor och läs recensioner från tidigare användare. Glöm inte att göra backup Se till att den information du vill ha kvar även om enheten försvinner har en lösning för backup. Det kan vara allt från manuell backup till moln- eller synkningstjänster. Skydda din mobiltelefon Kampanjpris! Se baksidan av magazinet Plötsligt inser du att mobilen är borta, vad gör du då? Med vår mobilförsäkring räcker det med ett enda samtal, så spärrar vi både telefonen och abonnemanget samt spårar den geografiskt. Byt lösenord vid nödfall Om du förlorat en enhet där du lagrat användarnamn och lösenord bör du byta dessa på de aktuella tjänsterna så att ingen annan kan använda dem i ditt namn. Magnus Tillmann, head of security på Tre.

4 Datorn styr den digitala nomaden Att själv kunna styra över sin tid och kunna byta ut kontoret mot en solig strand när man behagar är för många bara en dröm. Men för Kristian är det verklighet. Han är en digital nomad vars arbetsplats består av... datorn! Jag styrs av inspiration och känsla, och för mig är ett bra liv ett fritt liv. Därför har jag valt att resa runt spontant och jobba de senaste åren. Med ett yrke som frilansredaktör för Metros karriärsidor styrs Kristian bara av deadlines och har inga krav på varifrån han jobbar. Vid sidan om driver han även egna entreprenörsprojekt. Jag väljer bara att arbeta med personer som förstår sig på min livsstil, det skulle inte gå annars. När vi träffar Kristian är han på besök i sin forna stad Stockholm för att mellanlanda mellan resorna. Nyligen har han jobbat en sväng i Skåne, och firat sin pappas 70-årsdag i Trollhättan, men laddar redan inför nästa resa till Indonesien. Än är han inte mätt. Vi ställer oss frågan om han alltid har varit en digital nomad, men så är tydligen inte fallet. Han har liksom många kollegor i branschen haft fast redaktörsjobb på diverse stora svenska mediebolag, men aldrig funnit sig tillrätta. Jag kände att en del av mig dog som anställd, i dag är jag mycket friare i själen! Förra året vid den här tidpunkten satt han på en strand i Indien och skrev. I år har han hunnit med en arbetsvända till såväl Kambodja, Vietnam och Filippinerna som Singapore och Malaysia. Anledningen till att jag väljer Asien är för att man kan bo så himla billigt där. En tid slog jag till och med upp ett tält på stranden och bodde gratis. Det gör att jag egentligen bara behöver jobba en dag i veckan för att gå runt, helt galet! Finns det några säkerhetsrisker tro? Ja, min största skräck är ju att bli av med datorn, där i finns hela mitt liv. Jag tar med den överallt, även när jag går på toaletten. Jag har även köpt en särskild säkerhetsväska som jag brukar låsa fast med vajer på hotellrummen när jag går ut på stan. Och ska jag bada frågar jag alltid pålitliga barnfamiljer om de kan passa datorn åt mig, säger han och visar oss väskan med alla prylar i. Vad saknar du, som andra kanske har i sin vardag? Att umgås med mina närmsta vänner. Även om jag träffar många människor när jag är ute och reser kan de inte ge mig samma värde som de som känt mig länge. Mina resor har även många gånger saknat en djupare betydelse. Jag har jobbat på härliga platser, men inte så mycket mer än så. Nu är jag ute efter en annan vinkling och därför ska min nästa resa ha ett tema som jag kallar för The fun mission. Intressant, berätta mer! Jag ska inte bara se till att själv ha roligt utan även prata med hundratals människor över hela världen om vad som gör livet roligt, enligt dem. Jag ska lyssna, testa deras tips och reflektera runt det. Allt dokumenteras på projektets videoblogg, Instagram, Twitter och Facebook. Om någon är nyfiken kan de följa mig via hemsidan jag har satt upp,

5 Foto: Jan Danielsson Mitt livsmotto är: Vi föddes för att ha kul! Du kan alltid leva ett roligare liv än vad du gör just nu frågan är bara hur?

6 Häng med en dag i Ullas mobila liv Att åldern skulle ha någon betydelse för teknikens intresse är bara en myt. Ulla Hägglund, 68, är en lika van användare som vilken tonåring som helst. Hon sköter allt via mobilen eller datorn. Vi blev nyfikna och hakade på en dag i hennes mobila liv. Ulla och hennes man ska tillbringa vintern nere i Spanien och tänker ta bilen ner. Bokning av såväl båtbiljetter som hotell sköter hon självklart online. Jag vill inte ha några tider att passa, stå och köa och dividera med säljpersonal. Nu kan jag jämföra priser i lugn och ro, få svar på alla frågor direkt och dessutom kan jag kolla upp bensinmackar och kartor så vi vet vilken bilväg som passar bäst. Ullas extradotter Hanne bor i Australien, sedan tio år tillbaka, och har tre små barn. Kontakten med dem vill hon inte förlora på grund av avståndet. Skype är bra för att det är både billigt och enkelt. Och att få se henne och alla söta barnbarnen under samtalen är så klart det som betyder allra mest!

7 På Facebook hänger Ulla dagligen och en av de bästa sakerna där inne är att hon kan söka upp gamla vänner från förr som hon inte träffat på länge. Jag har fått kontakt med både gamla arbetskamrater och barndomsvänner via Facebook, det är så smidigt och hur kul som helst! En kväll i köket, och datorn är på plats som vanligt! Jag har både en egen bank av recept, som jag fått mejlat till mig via vänner, och söker upp nya recept på alla matlagningssajter. Det är perfekt! Det är dyrt att skicka SMS till Los Angeles. Därför har Ulla skaffat sig appen WhatsApp som är en gratis chattfunktion. Där är alla konversationer samlade så man får snabbt överblick, och man kan även skicka bilder vilket jag gillar! Förutom att söka upp gamla vänner följer Ulla såväl vänners som familjens liv via Facebook. Och hunden Molly är lika nyfiken hon! Det är så bra att slippa störa dem med samtal varje dag och ändå få reda på hur de mår och vad de har för sig.

8 Kampanj! Passa på att ta del av mysafetys höstkampanj. Vi har valt ut två favorittjänster som vi erbjuder till rabatterat pris och tycker att du bör satsa på för största möjliga vardagssäkerhet! ID-skydd Mobilförsäkring Var rädd om din identitet och skydda den mot bedragare. ID-skyddet försvårar identitetsstöld samt återställer och rentvår din identitet och kreditstatus om du skulle drabbas. Varje gång något i din personliga kreditstatus förändras blir du kontaktad av oss via telefon/sms. Vid en eventuell ID-stöld assisterar vi dig och försäkringen täcker förluster upp till kr. Läs mer på mysafety.se och beställ i webbshopen, ange rabattkod höst131. En mobil försvinner lättare än man kanske tror. Med mysafetys mobilförsäkring ökar du både chanserna att få tillbaka den, med vår stöldskyddsdekal, och kan dessutom såväl spärra telefonen som abonnemanget samt spåra den geografiskt på bara några minuter. Återfår du inte mobilen ingår självriskreducering upp till kr. Läs mer på mysafety.se och beställ i vår webbshop, ange rabattkod höst132. Från 39 kr 119 kr * (Ord pris från 49 kr/år) * (Ord pris 149 kr/år) * Gäller endast första året * Gäller endast första året Erbjudandena gäller t.o.m. 8 december mysafety sponsrar Hundlöpet Hundlöpet, loppet som hundägare springer med sina hundar, anordnades i år på fyra olika orter; Sundsvall, Göteborg, Malmö och Stockholm. Totalt deltog drygt 800 ekipage. Hundlöpet är till för att skapa träningsglädje och motivation till ett mer aktivt och roligare liv för hundägare, säger grundaren Thomas Melén som också tillägger att loppet är till för alla typer av motionärer, unga som gamla, nybörjare som elitlöpare. Alla deltagare fick mysafetys egna medalj i form av vår populära husdjursbricka. Läs mer om den på mysafety.se. Säkerhetsföretaget mysafety är en ledande internationell företagsgrupp inom vardagssäkerhet. Vi erbjuder olika former av skydd för såväl privatpersoner som företag både i Sverige och utomlands. Från enkla och effektiva mysafety Nyckelbricka till breda trygghetspaket som är anpassade efter olika livsstilar från studenter till barnfamiljer. mysafety SpärrService är Sveriges största spärrtjänst med över en miljon nöjda användare. Vi samarbetar med samtliga banker och utställare av värdehandlingar samt med Posten och Polisen för att alltid ge effektivt skydd. mysafety Tegeluddsvägen 76 Box Stockholm kundservice

En del av mig dog som anställd

En del av mig dog som anställd D I N V A R D A G S S Ä K E R H E T V Å R T F O K U S Nr 3 2013 Digitala nomaden Kristian Borglund: En del av mig dog som anställd tips: Så skyddar du dina mobila enheter Ulla, 68, lever det mobila livet.

Läs mer

Jag tar aldrig risker när jag handlar online

Jag tar aldrig risker när jag handlar online DIN VARDAGSSÄKERHET VÅRT FOKUS Nr 1 2014 Bokaktuella inredaren Andrea Engsäll: Jag tar aldrig risker när jag handlar online tips: Så skyddar du dig mot dataintrång Peter fick sin ID stulen bedragaren handlade

Läs mer

Vår passande sponsring sitter mitt i prick

Vår passande sponsring sitter mitt i prick D I N V A R D A G S S Ä K E R H E T V Å R T F O K U S Nr 2 2012 Vår passande sponsring sitter mitt i prick En tryggare vardag med överfallslarm! tips: Så håller du koll på barnens värdesaker Har du barn

Läs mer

Vi var på årets största löparfest Lidingöloppet!

Vi var på årets största löparfest Lidingöloppet! DIN VARDAGSSÄKERHET VÅRT FOKUS Nr 3 2012 Vi var på årets största löparfest Lidingöloppet! Öka tryggheten för ditt husdjur frågor och svar om ID-stölder Så skyddar du dig mot bedragare som utnyttjar din

Läs mer

Så märker UC av de ökade ID-stölderna

Så märker UC av de ökade ID-stölderna Din vardagssäkerhet vårt fokus Nr 4 2013 Så märker UC av de ökade ID-stölderna Anna Bülow berättar Bedragare tog lån på 500 000 i familjen Schwarz namn. Vi hjälpte dem ur krisen! Polisen svarar på frågor

Läs mer

Vi var på årets största löparfest Lidingöloppet!

Vi var på årets största löparfest Lidingöloppet! D I N V A R D A G S S Ä K E R H E T V Å R T F O K U S Nr 3 2012 Vi var på årets största löparfest Lidingöloppet! Öka tryggheten för ditt husdjur frågor och svar om ID-stölder Så skyddar du dig mot bedragare

Läs mer

Musik bland dagens ungdomar

Musik bland dagens ungdomar Musik bland dagens ungdomar En undersökning som tar reda på hur dagens ungdomar gör då de vill lyssna på musik. Musik är för många ungdomar en mycket stor del av vardagen. Utbudet av musik och sätt att

Läs mer

Musik bland dagens ungdomar

Musik bland dagens ungdomar Musik bland dagens ungdomar En undersökning som tar reda på hur dagens ungdomar gör då de vill lyssna på musik. Musik är för många ungdomar en mycket stor del av vardagen. Utbudet av musik och sätt att

Läs mer

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

Barn och skärmtid inledning!

Barn och skärmtid inledning! BARN OCH SKÄRMTID Barn och skärmtid inledning Undersökningen är gjord på uppdrag av Digitala Livet. Digitala Livet är en satsning inom Aftonbladets partnerstudio, där Aftonbladet tillsammans med sin partner

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

Tilla ggsrapport fo r barn och unga

Tilla ggsrapport fo r barn och unga Tilla ggsrapport fo r barn och unga 25 mars 2014 Vad berättar barn för Bris om hur de mår? Hur har barn det i Sverige? Jag har skilda föräldrar och vill så gärna bo hos min pappa. Mamma har ensam vårdnad

Läs mer

TEST! Träna upp ditt minne enkelt! Sveriges främsta minnesexpert Mattias Ribbing: Säkra cykelvåren 4 användbara tips

TEST! Träna upp ditt minne enkelt! Sveriges främsta minnesexpert Mattias Ribbing: Säkra cykelvåren 4 användbara tips Din vardagssäkerhet vårt fokus Nr 1 2013 TEST! Frågan är: Vilken säkerhetsprofil är du? Sveriges främsta minnesexpert Mattias Ribbing: Träna upp ditt minne enkelt! Säkra cykelvåren 4 användbara tips Vi

Läs mer

Träna upp ditt minne enkelt!

Träna upp ditt minne enkelt! D I N V A R D A G S S Ä K E R H E T Nr 1 2013 V Å R T F O K U S TESär:TVi!lken Frågan tsprofil säkerhe? är du Sveriges främsta minnesexpert Mattias Ribbing: Träna upp ditt minne enkelt! Säkra cykelvåren

Läs mer

Bra att veta om ditt sparande. Bilaga till årsbesked 2011

Bra att veta om ditt sparande. Bilaga till årsbesked 2011 Bra att veta om ditt sparande Bilaga till årsbesked 2011 Var i livet befinner du dig? ALLA ÄR VI OLIKA och därför är det inte så konstigt att våra behov och önskemål om pensionssparande skiljer sig åt.

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT INTRANÄT BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT TEAMENGINE INTRANÄT JOBBA ÄNNU BÄTTRE TILLSAMMANS I ett företag vill man kunna fokusera på själva arbetet och uppnå stödjer och underlättar den interna kommunikationen

Läs mer

Talmanus till presentation om nätvardag 2015

Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Talmanus till presentation om nätvardag 2015 Bild 1: Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på www.surfalugnt.se om du vill ha manuset separat. Om du inte

Läs mer

Lathund för tipsare. Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget.

Lathund för tipsare. Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget. Lathund för tipsare Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget. 1 Först 1.1 Vill du vara anonym? Den journalist eller redaktion du kontaktar är enligt lag skyldig

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig.

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Hej snygging Hej Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Lyssna din lilla hora! Jag känner folk som gillar att spöa på tjejer, de tvekar inte att hoppa på ditt huvud. Vill du det???

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Är det jobbigt på jobbet?

Är det jobbigt på jobbet? Är det jobbigt på jobbet? Har inte du varit otroligt missnöjd med din arbetsplats? Vad håller din chef på med? Känner du dig trött på allt skvaller? Har du bra arbetskamrater? Känner du dig motiverad att

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

IT-utbildningar för seniorer

IT-utbildningar för seniorer IT-utbildningar för seniorer För dig 65 + i Rinkeby-Kista! tt i r sf d Våren 2018 a tn s o K Välkommen på IT-utbildning Du som är över 65 år och bor i Rinkeby-Kista har möjlighet att gå kostnadsfria kurser

Läs mer

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Bilder ur ett företagsperspektiv har sedan marknadsföringens begynnelse varit viktiga för att inspirera, väcka ett

Läs mer

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor?

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli när du blir stor? Svaret blir förmodligen olika beroende på vem som frågar. Men säkert är att CSN- blanketternas och tentornas tid är den period i livet då du bestämmer hur resten skall

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords 1 Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords Visste du att anledningen till att de flesta inte tjänar pengar med Adwords är för att du troligtvis fallit offer för alla de lögner som cirkulerar på

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman

Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman Dethär tycker vi är viktigt! De ungas röst Ann Backman En ungdomsgrupp i Österbotten Deltagare: 3 ungdomar, ålder: 15, 17 och 18 år. En ungdom var gruppansvarig och samlade ihop gruppen. Deltagarna fick

Läs mer

Hur ser ungas nätvardag ut?

Hur ser ungas nätvardag ut? Om ungas nätvardag Hur ser ungas nätvardag ut? Den vanligaste aktiviteten för 13-18-åringar är sociala medier Dagens 3-åringar använder nätet i ungefärligen samma utsträckning som 7 8-åringarna 2010 Över

Läs mer

Vinna väljarna. Samtal för samtal.

Vinna väljarna. Samtal för samtal. Vinna väljarna. Samtal för samtal. Människor påverkar människor. När vi ska bestämma oss för något, gör vi det nästan alltid genom att prata med någon vi litar på eller någon vi får förtroende för. Det

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM? Sida 1/5 BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du bäst väljer produktionsbolag Hur du bedömer ett bolags kompetens Hur du undviker att bli lurad

Läs mer

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning SÄLJGUIDE - så lyckas du med din försäljning Hej! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när webbutiken ska öppna och försäljningen

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön

Om mig 2014. Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig 2014 Snabbrapport för grundskolans år 8 per kön Om mig är en webbaserad enkät om ungdomars hälsa och livsstil som genomfördes för första gången under hösten 2014. Enkäten är ett samarbete mellan

Läs mer

ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal

ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal Har du frågor om om ipad i skolan? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Frågor om problem Vad händer

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Återupptäck glädjen med att tala i telefon

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Återupptäck glädjen med att tala i telefon Comfort Digisystem Microphone DM90 - Återupptäck glädjen med att tala i telefon Välkommen till den mobila revolutionen Idag är mobiltelefonen en stor del av vår vardag, vi använder den i arbetet, på fritiden

Läs mer

IT-Supporten. Macbook Air. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. Macbook Air. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Macbook Air Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

IT-Supporten. Chromebook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. Chromebook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Chromebook Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

IT-Supporten. HP Probook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. HP Probook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. HP Probook Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti Två och en halv vecka sen sist. Två och en halv vecka som har varit rätt så lugna och rätt så förkylda. Det är förkylningstider nu. Många av våra

Läs mer

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag

Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Talarmanus för Surfa Lugnts föreläsning 40 minuter om ungas nätvardag Du kan välja att följa det ordagrant, eller använda det som stöd och/eller som inspiration. Manuset är uppdelat per bild i presentationen.

Läs mer

Gör ditt företag mobilt. med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1

Gör ditt företag mobilt. med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1 Gör ditt företag mobilt med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1 Troligtvis arbetar de flesta av dina kunder och anställda redan mobilt, att sitta på kontoret från nio

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag.

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag. Nätverka med hjärtat och gör bättre affärer Helene Engström Innehåll Om nätverk...7 Nätverka med vem?...10 Nätverka lagom...12 Var hittar jag nätverk?... 15 Professionella affärsnätverk...16 Nätverka internationellt...22

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Mer än hälften av allt jobb går att utföra på distans

Mer än hälften av allt jobb går att utföra på distans Manpower Work Life Rapport 2015 Manpower Work Life Rapport 2015 I takt med att internet blivit en del av våra liv så har våra jobb blivit alltmer mobila. Många arbetsuppgifter är idag inte beroende av

Läs mer

Kraftsamlingen. Ny teknik i ditt hem. Vinn en fjällvecka för hela familjen. Kundförmåner. Det är bara LED som gäller. Tipsa oss om dina vänner

Kraftsamlingen. Ny teknik i ditt hem. Vinn en fjällvecka för hela familjen. Kundförmåner. Det är bara LED som gäller. Tipsa oss om dina vänner Kraftsamlingen Information och erbjudanden från Dalakraft november 2015 Tipsa oss om dina vänner Vinn en fjällvecka för hela familjen Ny teknik i ditt hem Det är bara LED som gäller Kundförmåner Stockholmspaketet

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

#NÄTSMART FÖR VUXNA. Ett material framtaget av Telia Company, baserat på Rädda Barnens skrift #Nätsmart

#NÄTSMART FÖR VUXNA. Ett material framtaget av Telia Company, baserat på Rädda Barnens skrift #Nätsmart #NÄTSMART FÖR VUXNA Ett material framtaget av Telia Company, baserat på Rädda Barnens skrift #Nätsmart INNEHÅLL Barn och nätet Hur är det otryggt på nätet? Insikter från Telias egen barnpanel Telia och

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om framtiden Hej! Förra veckan ägnade vi åt dina tillgångar och nu är vi framme vid sista kursdelen som

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

Beställ varor när du vill Dygnet runt 7 dagar i veckan året om

Beställ varor när du vill Dygnet runt 7 dagar i veckan året om Beställ varor när du vill Dygnet runt 7 dagar i veckan året om Med Mårdskog & Lindkvist Matgrossistens webbshop kan du beställa varor precis när det passar dig. Den är enkel att använda och hjälper dig

Läs mer

molntjänster Logga in med ett klick på alla dina LAJKA-GUIDE

molntjänster Logga in med ett klick på alla dina LAJKA-GUIDE Logga in med ett klick på alla dina molntjänster 7 Så funkar smarta Jolidrive 7 Koppla ihop dina nätdiskar hos Dropbox, Skydrive och Google Drive 7 Full koll på Facebook och Twitter. Smarta Jolidrive samlar

Läs mer

Kvinnor är våra favoriter

Kvinnor är våra favoriter Kvinnor är våra favoriter För oss på Bonnier Tidskrifter är skönhet ett av de viktigaste segmenten både innehållsmässigt i våra varumärken och gentemot våra annonsörer, läsare och besökare. Med våra varumärken

Läs mer

ANTON SVENSSON. Mitt kommunikationspass. Läs här om mig!

ANTON SVENSSON. Mitt kommunikationspass. Läs här om mig! ANTON SVENSSON Mitt kommunikationspass Läs här om mig! Innehåll Om mig 1 Min familj 2 Om autism 3 Så här pratar jag 4 Jag förstår bättre om du.. 5 Jag gillar 6 Jag gillar inte 7 Jag kan 8 Jag behöver hjälp

Läs mer

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste.

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste. 1 Ditt liv din historia Ditt liv är viktigt och har stor betydelse för alla omkring dig! Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och

Läs mer

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Käre vän, Vi hoppas och tror att det nya året har börjat bra för dig!!! Paulus uppmanar oss i 1kor13:5 Pröva er själva om

Läs mer

SkövdeNät Nöjd Kund Analys

SkövdeNät Nöjd Kund Analys SkövdeNät Nöjd Kund Analys Kvartal 1-2015 med jämförande index 2006, 2008, 2010, 2012 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer: 303 N=Mätningens

Läs mer

Vässa ekonomin i vinter

Vässa ekonomin i vinter Du öppnar väl ditt orange kuvert? Nu kan du göra bankärenden på nya sätt och på nya platser. Smart Safety: enklare för dig svårare för tjuven. Vässa ekonomin i vinter Januari 2009 Nytt år nya möjligheter

Läs mer

Om rapporten. Direkt effekt 2014 - PostNord

Om rapporten. Direkt effekt 2014 - PostNord Direkt effekt 0 - PostNord Om rapporten Rapporten DR-monitorn 0 bygger på resultaten från en undersökning av svenskarnas attityder till och vanor kring att ta emot reklam i olika kanaler, främst direktreklam

Läs mer

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE DET HÄR ÄR TEAMENGINE DISTRIBUERA STYRELSEMATERIALET ENKLARE Med TeamEngine styrelseplats får du och övriga styrelsemedlemmar en

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker 24 november 2009 Bakgrund Ålder: 20, 25 Kön: Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: Marknadsföringsprogrammet, Engelska fristående kurs. Internetvana

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Om barns och ungas rättigheter

Om barns och ungas rättigheter Om barns och ungas rättigheter Att barn och unga har egna rättigheter har du kanske hört. Men vad betyder det att man har en rättighet? Sverige och nästan alla andra länder i världen har lovat att följa

Läs mer

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977 En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01 Innehåll 1 Resultat i sammandrag 3 2 Bakgrund och metod 5 3 : Index 9 4 Mobilt arbetssätt 33 5 Virtuella möten 35 6

Läs mer

Tekniska prylar leder till gräl i de svenska villorna

Tekniska prylar leder till gräl i de svenska villorna PRESSMEDDELANDE 2011-12-12 Tekniska prylar leder till gräl i de svenska villorna Två av tio svenskar som bor i hus tycker att tekniken begränsar umgänget med familjen. Lika stor andel tycker att tekniken

Läs mer

Barnens Internet. Rädda Barnen på Åland Maria Söreskog. http://www.raddabarnen.ax/barnensinternet

Barnens Internet. Rädda Barnen på Åland Maria Söreskog. http://www.raddabarnen.ax/barnensinternet Barnens Internet Rädda Barnen på Åland Maria Söreskog http://www.raddabarnen.ax/barnensinternet Barnens Internet Medarrangör av skolfred Förebyggande När något hänt Kvällens innehåll Tv- och dataspel Sociala

Läs mer

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband

Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem. Mirjas guldhalsband Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem Mirjas guldhalsband www.kalleskavank.se www.rabensjogren.se Det har gått en vecka sedan Dilsa och jag löste fallet. Nu är det helg och jag cyklar bort till Mirja. Solen

Läs mer

Viktiga Personer I mitt Liv (VIPIL)

Viktiga Personer I mitt Liv (VIPIL) Viktiga Personer I mitt Liv (VIPIL) Detta frågeformulär handlar om dina relationer till viktiga personer i ditt liv: din mamma, din pappa och dina nära vänner. Var vänlig och läs instruktionerna till varje

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE Så delar du filer utan att bli övervakad 7 Gratisalternativ till dyra molntjänster 7 Skyddar dig mot NSA-spioneri 7 Så funkar Bittorrent Sync. Dela filer utan att bli övervakad Tycker du att nätdiskar

Läs mer

Varför är kommunen inblandad?

Varför är kommunen inblandad? Varför är kommunen inblandad? Simrishamns kommun arbetar aktivt för att husägare, såväl privatpersoner som företagare, ska koppla upp sig via fiber. Arbetet bedrivs genom en anställd bredbandssamordnare.

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning. Ordlista

TÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning. Ordlista ÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning Ordlista arbetsskada operationsbord såg (subst.) ta sig samman arbetsledning anmäla skadan överhängande nerv sena sönderskuren samordningstiden olyckshändelse

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

40 minuter om ungas nätvardag Ett föreläsningsmaterial från Surfa Lugnt

40 minuter om ungas nätvardag Ett föreläsningsmaterial från Surfa Lugnt 40 minuter om ungas nätvardag Ett föreläsningsmaterial från Surfa Lugnt Om Surfa Lugnt Nationellt initiativ mellan företag, myndigheter o frivilligorganisationer. Budskap Var närvarande i ditt barns vardag

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

7. Meddelanden och chatt

7. Meddelanden och chatt På Facebook kan du skicka privata meddelanden till andra användare, precis som när du skickar e-post till någon. Du kan skicka till en enda person eller till flera personer på en gång. Du kan skicka till

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG ARVIKA 12-03-29 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Arvika Datum då aktiviteten genomfördes: 29 mars 2012 Insamlingsperiod

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

Ökad digital delaktighet så kan biblioteken bidra

Ökad digital delaktighet så kan biblioteken bidra Ökad digital delaktighet så kan biblioteken bidra Föredragning för kommunstyrelsen i Mjölby 29 maj 2013 Birgitta Hellman Magnusson, bibliotekschef Riksomfattande kampanj Treårig kampanj 2011-2013 Målet

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Guide till bättre balans i livet.

Guide till bättre balans i livet. Guide till bättre balans i livet. En praktisk handledning för både arbetsgivare och anställda. Balans i livet kan betyda mycket. Hur ska vi alla kunna kombinera arbete med privatliv utan att det kostar

Läs mer