Göteborgs universitet Behovsanalys - intranät

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göteborgs universitet Behovsanalys - intranät"

Transkript

1 Göteborgs universitet Behovsanalys - intranät

2 Vad är e8 framgångsrikt intranät?

3

4 Ny8a för verksamheten 6 intervjuer med chefer & ledare Kartläggning av nuvarande pla7ormar Workshop med 6 idégivare Användarnas behov Webbaserad enkät med totalt 484 komple@a svar 20 korta intervjuer Konceptuell design Skisser på de vikegaste åtgärderna i effektkartan

5 Ny8a för verksamheten

6 Många upplever att mer och mer administration har lagts på läraren, forskaren, prefekten osv i och med att antalet sekreterare och administratörer har blivit färre. Det gör också att många tycker att de har mindre tid till att göra sitt verkliga jobb. Det sista vi vill ha är ytterligare ett system som vi måste försörja med information.

7 Det är bara 80% som egenrapporterar, mycket beroende på att det är för krångligt. Likadant så får vi betalt utifrån hur många publikationer vi publicerar i den gemensamma databasen, men den processen är så krånglig att den del har struntat i lägga in sina publikationer där. Många system är bara output fokuserade och har inget fokus på den som ska använda dem.

8 Viktigt att inte späna bågen för högt i första skedet. Vi behöver få upp en version 1.0 av intranätet som främst bör ha korrekt och aktuell information strukturerad på ett sätt så att man kan hitta den. Detta tillsammans med små verktyg som kan förenkla ens egna administration.

9 Idag finns samma/liknande info på flera olika platser vilket gör att risken för att infon är föråldrad eller felaktig ökar. Man måste lägga mycket tid på att leta och det är inte säkert att man litar på det man hittar. Vilket ofta resulterar i att man gör fel.

10 Vi har ett behov av enhetlighet, men det är en svår fråga. Vi har hållt på i 10 år och har nog nått vägs ände nu. Vi har nu äntligen lyckats få en gemensam webb utåt, bara det har tagit lång tid.

11 Intranätet borde utveckla de gemensamma samtalen och vara en gemensam infokanal. Skapa känslan av att man är del av något större. Bättre solidaritet till helheten.

12 Även om 9 av 10 kontakter inte ger något så är vi övertygade om att den 10:e är så viktig för oss att det är värt det. Det går inte att på förhand säga vilka korsbefruktningar som ger något, det händer ofta när man minst anar det.

13 Det som folk använder mest ska få mest fokus, inte allt det andra. Snabbt och effektivt att hitta de som flest är intresserade av.

14 Resultat från workshopen 1. EffekIvisera det administraiva så a8 man kan fokusera på det rikiga jobbet 2. Minska avstånd mellan ledning- medarbetare och medarbetare i mellan. Snabbare och ökad vetskap. Känslan av a8 Illhöra samma familj. 3. Fler som samarbetar. Lä8are a8 samarbeta, sänka trösklarna. 4. Minska bruset/osäkerheten. En tydlig plats. Veta var man ska hi8a det man letar euer

15 Lättare att göra ett bra jobb.

16 Lättare att göra ett bra jobb. EFFEKTIVITET 1. Snabbare egen administration - mer tid till det verkliga jobbet EFFEKTIVITET 2. Lättare att hitta vad som gäller och enklare att utföra - enklare att göra rätt och följa rutiner KULTUR 3. Bättre koll på vad som händer runt omkring mig och på GU centralt KUNSKAP 4. Minska tröskeln för samverkan med andra

17

18

19 Användarnas behov

20 TOPP 10 - vad man vill göra på e8 intranät 1. Hi%a en person (telefonnr, kompetens etc) 2. Hi%a en blanke% 3. Rapportera sjukledighet, semester, föräldrarledighet etc. 4. Interna nyheter från fakulteten/insgtugonen 5. Boka lokaler, fika med mera 6. Lathundar & manualer 7. InformaGon från ledningen 8. Riktlinjer, policies, regler och rugner 9. Samarbeta med andra (dela dokument, forum, cha% mm) 10. Utbildning & kompetensutveckling

21 TOPP 10 - förbä8ringar jämfört med nu 1. En inloggning Gll alla system 2. Bä%re sökfunkgon 3. Enklare a% hi%a informagon jag letar ever 4. Förenkla min administragon (och därmed spara Gd) 5. Tjänster som är enklare a% använda (egenrapportering etc) 6. Färre antal klick 7. Bort med dubblerad informagon 8. Innehåll som är bä%re strukturerat 9. Tydligare navigagon 10. Enklare a% hi%a den person jag letar ever

22 Målgrupper i prioriteringsordning 0. Sökaren 1. Egenadministratören 2. Den undrande 3. Kontaktsökaren 4. Nyhetsläsaren 5. Samarbetaren 6. Hjälpsökaren

23 0. Sökaren Vill snabbt hi8a något jag letar euer, men vet inte rikigt var jag ska leta. Ibland vet jag exakt namn på det jag letar euer, ibland är jag mer vag. Lösning: En sökfunkeon för mycket. Möjlighet söka i nyheter, handböcker, telefonkatalogen etc. Smart sortering av sökträffar uefrån vad jag förmodligen letar emer. Hjälp gällande synonymer, förslag, rä@stavning etc. Fler som upplever a- det går snabbt a- hi-a det de letar e6er på intranätet.

24 1. Egenadministratören Vill kunna hantera sådant som rör den egna administraionen på e8 smidigt och snabbt sä8, utan a8 behöva fråga andra eller lägga för mycket Id på det. Lösning: En samlad plats med informaeon som rör mig och min anställning. Skapa enkla funkeoner för vanligt förekommande administraeon direkt i intranätet. Förenkla system som jag behöver använda mig av för a@ sköta min administraeon. Fler som upplever a8 den egen administraionen är snabb och effekiv.

25 2. Den undrande Vill ha svar på något som rör mi8 arbete eller min anställning, Ill exempel hur man ska u^öra en viss ruin eller vad som gäller i en viss situaion. Lösning: Tillhandahåll olika handböcker på en central plats Tydliggör eventuella avvikelser eller Ellägg som gäller på en användares insitueon RuEner för a@ säkerhetställa a@ informaeonen är aktuell och korrekt Fler som upplever a- det är lä- a- hi-a korrekt och aktuell informa<on om vad som gäller.

26 3. Kontaktsökaren Vill komma i kontakt med en annan del av organisaionen för a8 få svar på en fråga, samarbeta etc. Lösning: En telefonkatalog där man kan hi@a både personer och platser inom GU. Möjlighet a@ söka på kompetens, roll, namn, telefonnummer med mera. Möjlighet för individer och platsansvariga a@ själva redigera informaeonen. Fler som upplever a- det är enkelt a- hi-a personer och platser samt korrekt kontak<nforma<on <ll dessa.

27 4. Nyhetsläsaren Vill veta vad som händer runt- omkring mig och vara uppdaterad. Jag vill själv välja hur jag tar del av nyheter. Lösning: En bra mix av lokala och centrala nyheter och evenemang, som är relevanta för mig. Gör det busenkelt publicera nyheter på intranätet för undvika man hellre använder andra kanaler. Samla gemensamma nyheter med nyheter från min fakultet, insetueon och avdelning i en och samma lista. Fler relevanta och intressanta nyheter som läses och engagerar (både centralt och lokalt).

28 5. Samarbetaren Vill veta vad som händer runt- omkring mig och vara uppdaterad. Jag vill själv välja hur jag tar del av nyheter. Lösning: En integrerad samarbetsplauorm där användare själva kan skapa samarbetsplatser. Möjlighet samarbetsplatser man själv vill delta i. Fler som samarbetar i olika former (projekt, nätverk etc) och bidra <ll ökade kontaktytor.

29 6. Hjälpsökaren Vill få hjälp med något de inte klarar själva. Allt från a8 boka en resa Ill hjälp med datorn eller med a8 sä8a upp en whiteboard. Även kunna rapportera sådant som är trasigt etc. Lösning: En helpdesk- funkeon där man kan anmäla ärenden (även bokningsförfrågningar), läsa vanliga frågor, se instrukeonsvideos, ställa en fråga, få driminformaeon etc. Fler som upplever a- det är enkelt a- få svar på supporcrågor och få hjälp i support- ärenden.

30 7. Hjälpsökaren (inga skisser) Vill få hjälp med något de inte klarar själva. Allt från att boka en Gör det möjligt för andra än bara support resa till hjälp med datorn eller med personal att svara på frågor att sätta upp en whiteboard. Även Markera svar som kommer från anställd kunna rapportera sådant som är supportpersonal trasigt etc. Tillhandahåll en väluppdaterad FAQ för olika områden Vill snabbt få ett svar på sin fråga Gör det möjligt för andra att få notifieringar när Lösning: vissa typer av frågor har inkommit En helpdesk-funktion där man kan anmäla ärenden, läsa vanliga Enkelt formulär för att anmäla ett ärende frågor, se instruktionsvideos, ställa Lista mina anmälda ärenden tillsammans med en fråga, få driftinformation etc. status Vill snabbt och lätt kunna anmäla ett ärende och lita på att det tas om hand Skicka ett mail när ett ärende har ändrat status Mätområde: Fler som upplever att det är enkelt att få svar på supportfrågor och få hjälp i supportärenden. Möjlighet att som administratör välja om en plats ska vara helt öppen, läsbar eller helt stängd Möjlighet att själv skapa och administrera en samarbetsyta Möjlighet att bjuda in andra Möjlighet att dela och versionshantera filer Möjlighet att författa dokument tillsammans Möjlighet att diskutera olika ämnen Vill enkelt kunna samarbeta med flera personer runt ett visst ämne/företeelse Möjlighet för externa att delta i en samarbetsplats Möjlighet att dela kalender 6. Samarbetaren Möjlighet att ha gemensamma att-göra-listor Vill enkelt kunna samarbeta med andra i projekt, kompetensnätver Möjlighet att söka bland olika samarbetsplatser med mera. Vill också kunna hitta Lista vilka samarbetsplatser en viss existerande samarbetsplatser som person tillhör i dennes profil kan vara relevanta. Se till att viktiga samarbetsplatser skapas redan från start (för lärare, forskare, administratörer etc) Lösning: Vill hitta relevanta och aktiva nätverk att delta i En integrerad samarbetsplatform Möjlighet att se samarbetsplatser baserat på aktivitet och antal medlemmar där användare själva kan skapa samarbetsplatser. Skicka regelbundet mail till ägare av samarbetsplatser med låg aktivitet och fråga om platsen ska arkiveras Mätområde: Fler som samarbetar i olika former Prioritera backup, redundans och prestanda Skall kunna lita på att samarbetsplatsen (projekt, nätverk etc) och bidra till fungerar och är säker ökade kontaktytor. Gör det möjligt att enkelt posta ett tips utan att först behöva leta reda på rätt samarbetsplats Vill enkelt kunna dela med sig/bidra utan allt för stor insats Möjlighet att bevaka samarbetsplatser via mail och RSS Visa samarbetsplatser med nytt innehåll på startsidan Samla notifieringar från samarbetsplatser Vill veta när det finns något nytt att ta del av under "Min anställning" Göteborgs Universitets intranät Lättare att göra ett bra jobb 1. Snabbare egen administration - mer tid till det verkliga jobbet 0. Sökaren Möjlighet att söka utifrån sådant man Vill snabbt hitta något jag letar efter, men vet Hjälp till när man inte får rätt träffar känner till (t ex datum, person, genom att visa relaterade sökningar inte riktigt var jag ska leta. kompetens, område, nyckelord etc) Visa sökresultatet allteftersom man skriver Ibland vet jag exakt namn på det jag letar Kategorisera sökresultatet utifrån typ (t Visa antal träffar i varje kategori efter, ibland är jag mer vag. ex nyheter, person, system etc) Möjlighet att bara se träffar i en viss kategori Visa vad i innehållet som genererade sökträffen Lösning: Vill snabbt hitta rätt baserat på det jag vet Smartare sökresultat som lyfter fram det En sökfunktion för mycket. Möjlighet att söka Hantera felstavningar och synonymer som har högst relevans genom att ge förslag "Menade du..." i nyheter, handböcker, personalkatalogen etc. Smart sortering av sökträffar utifrån vad Hantera synonymer om man inte vet exakt vilket ord man ska använda jag förmodligen letar efter. (terminalglasögon vs arbetsglasögon) Hjälp gällande synonymer, förslag, Gör det möjligt att starta sökningar i andra system från intranätet (t ex UB:s sökfunktioner) rättstavning etc. Möjlighet att söka i de samarbetsplatser användaren är medlem i Mätområde: Vill ha en plats att utgå från Fler som upplever att det går snabbt att hitta Möjlighet att hitta system via sökfunktionen (t ex telefonhänvisning, Agresso) det de letar efter på intranätet. Visa antalet semesterdag man har kvar, rapporterad frånvaro de senaste 4 1. Egenadministratören Hämta upp relevant information från veckorna, lönespecar etc underliggande system Vill kunna hantera sådant som rör min Vill ha koll på min anställning i stort Visa nuvarande telefonhänvisning egna administration på ett smidigt och snabbt sätt, utan att behöva fråga andra Förenkla vanligt använda funktioner i eller lägga för mycket tid på det. system som Agresso, GUP och GUL Gör det möjligt att direkt från intranätet Lösning: göra vissa uppgifter (t ex rapportera En samlad plats med information som rör frånvaro, hänvisa telefonen) utan att behöva gå till själva systemet bakom mig och min anställning. Vill snabbt och enkelt sköta sådant som rör min anställning utan att behöva fråga andra Länka alltid till relevant info i personalhandboken Enkla funktioner för vanligt förekommande administration direkt på intranätet. Möjlighet att enkelt komma åt andra Samlingssida för alla tjänster med system från en och samma plats. tillhörande driftsinformation, lathundar etc Förenkla system som jag behöver Möjlighet att se kontoutdrag för sin anställning använda mig av för att sköta min (friskvårdspengar kvar, smesterdagar etc) och administration. eventuella projekt man deltar i Möjlighet att se notifiieringar från andra Mätområde: system på en samlad plats Fler som upplever att den egen Vill få överblick över det dagliga Visa viktiga påminnelser kopplade till rollen men även till administrationen är snabb och effektiv. anställningen i stort (glöm inte att kursschemat ska vara inne om x dagar, ansök om semester senast om x dagar etc) Gör de busenkelt att publicera nyheter och evenemang (annars kommer de skickas som mail istället) Gör det möjligt för alla att publicera Samla alla nyheter på en plats meddelande till sin egna avdelning Gör det möjligt att välja att bara se de viktigaste nyheterna/evenemangen Vill ha koll och vara uppdaterad Gör det möjligt att se en sammanfattning av de viktigaste nyheterna de senaste x veckorna Möjlighet att själv välja hur man vill ta del av nyheter/evenemang (i mobilen, e- post, RSS, på webben etc) Skriv kort och koncist och behandla bara en nyhet per artikel Skriv på ett mer personligt sätt Använd bilder på personerna som berörs i Skall uppleva nyheterna som relevanta nyheten och engagerande Visa alltid bild och kontaktuppgifter på avsändaren av en nyhet Möjlighet att filtrera för att bara se det lokala En sida för alla sorters nyheter & evenemang Möjlighet att sortera nyheter utifrån datum eller utifrån hur viktig nyheten är Skall ta del av både centrala och lokala En puff per nivå (gemensam, fakultet, nyheter & evenemang Möjlighet att genom puffar på andra institution, avdelning) sidor lyfta upp viktiga nyheter Gör det möjligt att söka på personer via det vanliga sökfältet i övre högra hörnet Möjlighet att söka på roll, kompetens, ansvarsområde, organisatorisk placering, geografisk placering med mera. Uppmana regelbundet till att ladda upp en bild för de som ännu inte har gjort det Möjlighet att ha bild för att urskilja Gör det enkelt att ladda upp vilken bild som helst och personer med samma namn låt webbplatsen förminska och beskära Kunna navigera vidare till en persons eller plats chef Möjlighet att kunna navigera vidare till en plats där en viss person sitter Vill hitta en person/plats/funktion utifrån det Möjlighet att se en karta man vet (chefen för X, resebyrån, institution Möjlighet att söka utan att veta exakt hur Y, någon som är duktig på Z etc) ett efternamn stavas Beskrivning av vilken kompetens man besitter Tydliga kontaktuppgifter Kortfattad och tydlig information om olika Koppla till personer, nyheter, artiklar är geografiska och organisatoriska platser inom GU relaterade till avdelningen Konsekvent information om respektive verksamheten (lika utförlig överallt) Gör det möjligt att spara kontakter som favoriter 5. Nyhetsläsaren Vill veta vad som händer runtomkring mig och vara uppdaterad. Jag vill själv välja hur jag tar del av nyheter. Lösning: En bra mix av lokala och centrala nyheter och evenemang, som är relevanta för mig. Gör det busenkelt att publicera nyheter på intranätet för att undvika att man hellre använder andra kanaler. Mätområde: Fler relevanta och intressanta nyheter som läses och engagerar (både centralt och lokalt) 4. Kontaktsökaren Vill komma i kontakt med en annan del av organisationen för att få svar på en fråga, samarbeta etc. Vet sällan var jag ska börja leta. Lösning: En telefonkatalog där man kan hitta både personer och platser inom GU. Möjlighet att söka på kompetens, roll, namn, telefonnummer med mera. Möjlighet för individer och platsansvariga att själva redigera informationen. 2. Lättare att hitta vad som gäller och enklare att göra rätt 3. Bättre koll på vad som händer runt omkring mig och på GU centralt 4. Minska tröskeln för samverkan med andra Ökad användning & nytta Fler som använder intranätet regelbundet och fler som upplever intranätet som enkelt & användbart 2. Den undrande Vill ha svar på något som rör mitt arbete eller min anställning, till exempel hur man ska utföra en viss rutin eller vad som gäller i en viss situation. Lösning: Tillhandahåll olika typer av handböcker, instruktioner och rutiner så som ekonomihandbok, personalhandbok, arbetsmiljöhandbok, grafisk profil, chefshandbok, inköp, lathundar etc med länk till blanketter och annat som behövs för att göra rätt. Samla allt på en plats. Mätområde: Fler som upplever att det är lätt att hitta korrekt och aktuell information om vad som gäller. Länka vidare till samarbetsplatser för en Lista regler, rutiner, rättigheter, viss roll där ämnet eventuellt har möjligheter etc utifrån roll (t ex lärare > diskuterats vidare vad gäller juridiskt vid underkännande? Att tänka på vid kursstart etc) Lista vanliga frågor och svar Lista grundläggande info för nyanställda Utifrån roll, organisatorisk tillhörighet och Visa i första hand sådant som är geografisk placering Vill göra rätt relevant för användaren Visa information som gäller på min fakultet som komplement Lista olika regler, rutiner etc baserat på tid på året (saker som gäller vid kursstart, inför semestern etc) Bättre sökmöjligheter i uppslagsverket Visa alltid vart i strukturen man är Skapa en logisk hierarkisk informationsstruktur där man förstår vart man är Enklare att "bläddra" fram information på Gör det möjligt att navigera utanför flera olika sätt (t ex situation: "Jag har hierarkin genom taggar varit på tjänsteresa...") Utse en ansvarig för de olika delarna i strukturen Visa alltid länkar till relaterad information (korslänkning) Möjlighet att använd en "lokal" Vill enkelt kunna hitta det de letar efter sökfunktion som enbart söker inom det och förstå det som står där aktuella området Möjlighet att lägga alla typer av sidor till favoriter som alltid är enkelt åtkomliga Gör det möjligt att betygsätta innehållet Koppla förkortningar och svåra ord till en ordlista Länka alltid till relaterade blanketter/ tjänster/system Möjlighet att tipsa om sådant man saknar Möjlighet att ställa frågor till författaren via kommentarsfältet eller e-post Visa alltid annan relaterad information/ tjänster i anslutning till det man för närvarande tittar på Vill veta mer om... Visa alltid vem som äger och/eller är författare till ett visst innehåll Vissa alltid kopplingar till relevanta personer för allt innehåll Lista vilka som är med i ett visst projekt Visa vilka som är med i ett visst nätverk Rutin för att gå igenom och revidera eller ta bort gammal information Områdesansvariga och ämnesansvariga för allt innehåll på intranätet för att undvika dubbel/likvärdig information på flera ställen Visa när det börjar gälla Visa när information gäller Visa när det slutar gälla (om möjligt) Vill känna sig trygga med att den info de Visa publiceringsdatum hittar är rätt och gäller Visa författare och/eller innehållsägare på allt innehåll Möjlighet att söka när man är på språng (i mobilen) Kunna lägga till saker som den egna bloggen, twitter etc till profilen Kunna använda nyckelord för att beskriva sin kompetens och sitt intresseområde Möjlighet att själv uppdatera alla uppgifter i profilen Visa automatiskt status från telefonhänvisnignen Vill kunna visa upp sin egna kompetens och hålla sin profil aktuell Lyfta fram människor på lämpliga ställen på intranätet. Mätområde: Fler som upplever att det är enkelt att hitta personer och platser samt korrekt kontaktinformation till dessa. Tydliggör eventuella undantag som finns kopplat till informationen (t ex ett styrdokument som inte gäller en viss institution Tydliggör om andra regler kan gälla på den inloggades fakultet/institution och länka till den informationen Visa alltid en persons profil i samband med innehåll som personen har skapat eller omnämns i (t ex författare till en nyhet, författren till en publikation, vinnaren till ett pris etc) &{MAP_NAME} Mindjet

31 Konceptdesign

32 Startsidan, sök & nyheter

33

34 Gemensamma nyheter blandas med nyheter från den egna fakulteten, insgtugonen och avdelningen. Möjlighet a% filtrera bland nyheterna samt ändra sorteringsordning.

35 Alla kan posta nyheter för sin nivå.

36 Evenemang fungerar likadant. Här lyvs frågor från Hur gör jag... som är aktuella just nu för den inloggade användaren.

37 Visar de verktyg som den inloggade användaren använder mest. Visar de mest använda samarbetsplatserna samt hur mycket ny% som finns för respekgve plats. Puffar för sådant som är vikggt över längre Gd. En gemensam, en för fakultetsnivån och en för insgtugonsnivån.

38 NoGfieringar, stjärnmärkta sidor samt telefonhänvsing ligger allgd längst upp Gll höger.

39 NoGfieringar, och påminnelser fälls ut när man klickar på ikonen.

40 Stjärnmärkta sidor fälls ut när man klickar på ikonen.

41 Möjlighet a% direkt hänvisa telefonen genom a% klicka på ikonen.

42 SökfunkGonen visar e% översiktligt sökresultat allt eversom man skriver.

43 Sökresultatet kategoriseras ugfrån de olika avdelningarna på intranätet. Relaterade sökningar hjälper användaren a% komma vidare om hon inte hamnar rä%. Länkar för a% söka vidare i andra databaser.

44 Sökmotorn hanterar synonymer och felstavningar genom a% ge förslag på rä% sökterm.

45 Relaterade nyheter visas allgd i högerspalten. I större utsträckning jobba med illustrerande bilder i nyheter. Kort och koncist, personligt Glltal. De senaste nyheterna för den aktuella nivån visas. Fokus på vad läsaren ska känna, göra, tänka.

46 EGke%er gör det möjligt a% hi%a andra liknande nyheter. Läsarna kan allgd kommentera en nyhet. Bredvid kommentaren visas både bild och namn på den som kommenterar.

47 Hur gör jag...

48 Möjlighet a% söka enbart inom den här avdelningen. All informagon om hur man gör samlat på e% ställe. Kategoriserat ugfrån lämpliga ämnen

49 Rekommenderat visar e% redakgonellt urval av argklar. Populärt visar det som är mest visat de senaste sju dagarna. Senast uppdaterat visar ny% och nyligen uppdaterat innehåll. Möjlighet för användare a% Gpsa om innehåll som de saknar eller inte hi%ar.

50 Man ser mer info om förfa%aren när man för muspekaren över namnent I högerspalten visas allgd relaterade argklar och blanke%er/tjänster kopplade Gll argkeln. Om den egna fakulteten har komple%erande informagon visas det längst ner.

51 Användaren har en möjlighet a% u%rycka om innehållet hjälpte dom. Innehållet kan kommenteras.

52 Telefonkatalogen

53 Möjlighet a% fritextsöka på namn, kompetens, telefonnr etc Mer avancerade sökkriterier gör a% man kan avgränsa sökresultatet. Här visas användarens sparade personer och platser

54 Exempel på en platssida Visar var i organisagonen platsen hör hemma. Visar underliggande geografiska och organisatoriska platser. Visar nyheter och publikagoner från platsen när sådana finns.

55 Exempel på en personsida Personen ansvar själv för a% uppdatera sin profil. Möjlighet a% koppla Gll personens blogg eller annat RSS flöde. Kompetens och intressen u%rycks med egke%er.

56 Länkar Gll platser där personen arbetar. Visar vilka samarbetsplatser personen är med i.

57 Verktyg

58 Här listas alla de verktyg som finns Gllgängliga. Under respekgve verktyg listas eventuella snabbverktyg.

59 RespekGve verktyg har en egen sida med informagon. Möjlighet a% ansöka om Gllgång Gll systemet. DriVsinformaGon och lathundar.

60 Möjlighet a% växla Gll det bakomliggande systemet vid behov. Exempel på snabbfunkgon för a% rapportera frånvaro.

61 Exempel på snabbverktyg för reseräkning.

62 Samarbetsplatser

63 Möjlighet a% snabbposta Gll samarbetsplatser man är medlem i direkt från intranätet. Förmodligen e% fristående verktyg som integreras med intranätet. De mest använda samarbetsplatserna visas Gllsammans med mängden ny% innehåll.

64 Vem som helst kan skapa en ny samarbetsplats. I högerspalten visas de mest akgva samt nya samarbetsplatser.

65 Samarbetsplatser kan vara helt öppna, enbart Gllgänglig för a% läsa eller privata. Man behöver allgd gå med i platsen för a% få Gllgång Gll den. Medlemmarna i platsen visas upp med bilden från telefonkatalogen samt länk Gll profilen.

66 Samarbetsplatsen gör det möjligt a% posta meddelanden, diskutera i e% forum samt dela filer, a%- göra- listor och kalender. När användaren öppnar samarbetsplatsen visas den i själva verktyget

67 Min anställning

68 Översikten visar sådant som rör mig och min anställning i stort. NoGfieringar och påminnelser från andra system och som rör min roll. Eventuella budgetar som påverkar mig.

69 Visar antalet dagar och kronor jag har kvar i sånt som rör min anställning. Senast rapporterade frånvaron. Mina senast a%esterade fakturor.

70 Möjlighet a% avgöra vad och hur ova man vill få mail från intranätet.

71 Möjlighet a% själv bestämma vad man vill ha nogfieringar och påminnelser om. Påminnelser kopplat Gll rollen. NoGfieringar från vanliga system

72 Mobilt

73 Nyheter i mobilen.

74 Hänvisa telefonen.

75 Söka ever personer & platser. Se påminnelser.

76 Processen fortsättningsvis Tydliggöra idén och underlä8a beslut Effektkartläggning Målgruppsanalys Konceptdesign Kostnadsanalys och teknikval Förankring Grafiskt koncept Bygga så a8 önskad effekt kan uppstå Detaljdesign Grafisk form Kvalitetssäkring Projektledning Gränssni%sutveckling Följa upp och förbä8ra Mätning och uppföljning Hjälp a% skriva Hjälp med organisagon Utvecklingsplan

77 Tack för mig!

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

NÄRING FÖR NYFIKNA. Användarhandbok

NÄRING FÖR NYFIKNA. Användarhandbok NÄRING FÖR NYFIKNA Användarhandbok Innehåll 1. Logga in... s.1 2. Glömt dina inloggningsuppgifter... s.2 3. Navigera på Förskoleforum... s.4 3.1 Artiklar... s.5 3.1.1 Artiklar kategoriserade efter ämne...

Läs mer

NYCKELN DIÖS INTRANÄT

NYCKELN DIÖS INTRANÄT NYCKELN DIÖS INTRANÄT I designen av intranätet har fokus varit att hålla information relevant och personlig med en ambition om att all information ska riktas mot målgrupper och alltid finnas tillgänglig

Läs mer

Resultat från sammanställning och analys av webbenkät.

Resultat från sammanställning och analys av webbenkät. Resultat från sammanställning och Övrigt Svarsfrekvens Svarsfrekvensen är låg. Bortfallet medför att inga övergripande slutsatser rörande de samtliga anställdas åsikter kan fasställas. Däremot kan enkätsvaren

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll

Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll Guide - intranät 2013 Sida 1 (18) 2013-08-01 Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll Vårt intranät är ett gemensamt arbetsverktyg som används av samtliga förvaltningar. Alla medarbetare

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se Manual för Kalmar kommuns Nya intranät piren.kalmar.se Innehåll Inloggning och aktivering av ditt konto... 3 Inställning vid första inloggning... 3 Arbetsytan på Piren... 4 Hjälp... 4 Dina profilinställningar...

Läs mer

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23 DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Systemkrav 3 2 Logga in 4 3 Översikt 5 4 Verktygsfält och funktioner 6 4.1 Översikt gränssnitt

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET

MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET Sida 0 av 17 Version: 124 (EL) MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET Beskrivning och instruktioner för Skyltsystemet. 2010-10-01 Jerntorget Sverige AB JERNTORGET SVERIGE AB BOX 256, 792 24 MORA TFN: 0250-141 00 FAX:

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Lite om lanseringstankar

Lite om lanseringstankar Lite om lanseringstankar Carina Asplund Informationsstrateg (internkommunikation) och projektledare för nytt intranät Björn Hagström Systemintegratör (webb) och projektmedlem i intranätprojektet med speciellt

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Snabbguide för användare Användarmanual 2015 Inloggning...4 Webbklienten...5 Den övre delen...6 Hänvisningar...7 Tidsangivelser och datum...9 Söka efter kollegor...10 Snabbsök...10 Avancerad sökning...10

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr.

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr. Lathund Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org.nr. 556565-2590 SE INNEHÅLL LATHUND, INTERAXO... 2 1 Varför är det olika färg och utseende

Läs mer

En introduktion till SLI.SE

En introduktion till SLI.SE En introduktion till SLI.SE Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola,

Läs mer

Innehållsförteckning. SoftOne Mobil

Innehållsförteckning. SoftOne Mobil Innehållsförteckning Om SoftOne Mobil... 3 Snabbstartsguide... 4 Aktivera mobilanvändare... 4 Bestäm synliga fält i mobilen... 4 Ladda ner appen... 4 Fakturering... 5 Mina ordrar... 5 Orderdetaljer...

Läs mer

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Användningsbeskrivning SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-05-24 Upprättat dokument från arbetsmaterial Inge

Läs mer

En guide till. Skövde Kontorscenters Webbutik. www.skovdekontorscenter.se

En guide till. Skövde Kontorscenters Webbutik. www.skovdekontorscenter.se En guide till Skövde Kontorscenters Webbutik www.skovdekontorscenter.se www Vår Webbutik Det skall vara enkelt och smidigt att handla av oss. I vår webbutik hittar du hela vårt sortiment och kan i lugn

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

En liten introduktion till Mediakatalogen

En liten introduktion till Mediakatalogen En liten introduktion till Mediakatalogen Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du

Läs mer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer Skapa aktivitet för nätverksmotorer För att skapa en aktivitet behöver du vara inloggad på nätverkets hemsida. När du skapar en aktivitet måste du som motor ansöka om att få visa den i gemensamma På Gångkalendern

Läs mer

DOTPROJECT Manual. Projektledare och administratör har tillgång till fler funktioner och mer information än andra roller i det webbaserade systemet.

DOTPROJECT Manual. Projektledare och administratör har tillgång till fler funktioner och mer information än andra roller i det webbaserade systemet. Projektarbeta med DOTPROJECT Projektplattformen Dotproject kan användas direkt via webben med en vanlig webbläsare. Systemet är framförallt lämpligt om du snabbt och enkelt vill dela all projektinformation,

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker 24 november 2009 Bakgrund Ålder: 20, 25 Kön: Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: Marknadsföringsprogrammet, Engelska fristående kurs. Internetvana

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

En introduktion till SLI.SE. April 2015

En introduktion till SLI.SE. April 2015 En introduktion till SLI.SE April 2015 Registrera konto Om du inte ser den här bilden, klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola, får du en lista

Läs mer

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla 1.0 Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla gör det lättare för personer med olika typer av funktionsnedsättningar

Läs mer

Välkommen till denna Fronterintroduktion för YH distanselever på Vuxenutbildning Skövde

Välkommen till denna Fronterintroduktion för YH distanselever på Vuxenutbildning Skövde Välkommen till denna Fronterintroduktion för YH distanselever på Vuxenutbildning Skövde Med hjälp av denna introduktion kan du på egen hand börja bekanta dig med Fronter. På första närträffen kommer vi

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student

Användarmanual Vklass lärplattform. Student Användarmanual Vklass lärplattform Student Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 52 Innehållsförteckning Om Vklass lärplattform... 4 Videomanualer... 5 Inloggning till Vklass... 6 Vad är

Läs mer

MANUAL HR-WEBBEN. Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare. Redigerad

MANUAL HR-WEBBEN. Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare. Redigerad MANUAL HR-WEBBEN Generell manual för dig som rapporterar som medarbetare Redigerad 05-0-9 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... HJÄLPTEXTER OCH MANUALER... SPRÅKVAL... MIN SIDA... INSTÄLLNINGAR.

Läs mer

PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE

PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE MITTUNIVERSITETET Styrdokument PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE DNR MIUN 2013/1089 Publicerad: 2013-06-27 Beslutsfattare: Universitetsdirektör Yasmine Lindström Handläggare: Kicki Strandh Beslutsdatum: 2013-06-19

Läs mer

Lathund för webbshop

Lathund för webbshop Lathund för webbshop Ocay.se version 2014-12 Nu har vi lanserat nya ocay.se och därför släpper vi en ny guide för hur sidan används. Även om mycket uppdaterats layoutmässigt och under skalet kommer mycket

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI sli.se/gr Skapa konto Klicka på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i kommun och skola, får du en lista på "träffar"

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Nya funktioner i EPI6 Bilder hantering för nyheter

Nya funktioner i EPI6 Bilder hantering för nyheter Nyheter i EPI6 Nya grunden för SMC:s hemsida heter EPI6, vilket står för version 6. Vi hade tidigare version 4. Detta var ett för stort versionsbyte för att enkelt migrera över alla sidor. Därför flyttas

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Lathund för bytet till SportAdmin. Gif Nike

Lathund för bytet till SportAdmin. Gif Nike Lathund för bytet till SportAdmin Gif Nike Aktiviteter 1. Synka medlemmar/ledare/föräldrar 2. Flytta document 3. Lägga in aktiviteter/utskick 4. Hemsida 5. Appar 6. Närvaro Supportmaterial sportadmin Har

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Manual för projektansvariga på arvsfonden.se 20140611, ver2. Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på

Läs mer

Snabb guide för användare

Snabb guide för användare Snabb guide för användare Användarmanual 2014 Table of Contents Snabbguide för användare SourceTech Telllus...3 Inloggning...4 Webklienten...5 De olika delarna i webklienten...6 Hänvisningar...7 Hur fungerar

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Skapa konto... 4 Startsidan... 4 Att söka med sökord... 5 Sök... 5 Filtrering - vad vill du se för träffar?... 6 Spara filter, lägga till

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Introduktion till Fronter för lärare

Introduktion till Fronter för lärare Introduktion till Fronter för lärare Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och vilka verktyg det finns i kursrum och programrum. För mer information om de specifika verktygen hänvisas till

Läs mer

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Augusti 2011 Guide för lärare - Grundskola Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Denna guide beskriver hur du dokumenterar individuella mål och överenskommelser i Unikum. Här beskrivs hur du

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

Så kommer du igång med Kontrollwiki

Så kommer du igång med Kontrollwiki Så kommer du igång med Kontrollwiki Livsmedelsverket Så kommer du igång Få koll på kontrollen Nu kan du snabbt och enkelt få svar på alla dina frågor om livsmedelskontroll. Vårt nya webbaserade verktyg

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

BYGGSAMVERKAN VÄSTRA GÖTALAND INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN HUR KOMMER MAN IN PÅ SAMVERKANSPORTALEN? VÄLKOMMEN!

BYGGSAMVERKAN VÄSTRA GÖTALAND INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN HUR KOMMER MAN IN PÅ SAMVERKANSPORTALEN? VÄLKOMMEN! INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN Den här handboken är tänkt att hjälpa alla att använda portalen på ett strukturerat och trevligt sätt. Vi är 48 kommuner och bortåt 300 handläggare av olika slag och

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Guidelines WI/WS, version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin. Version 1,

Guidelines WI/WS, version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin. Version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin Version 1, 2010-10-1. Innehållsförteckning 1. Syftet med Komin 3 1.1 Mål för din sida... 3 1.1.2 Honnörsord 3 1.2 Målgrupper... 3 2. Ditt ansvar

Läs mer

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Innehåll Snabbstart och användarmanual 4 Personalhandbokens uppbyggnad 5 Redigeringsläget 6 Att redigera i personalhandboken 7 Publicering av de redigerade

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Lathund för Lifos-systemet

Lathund för Lifos-systemet BFD12 080926 1 (10) 2012-02-03 Lathund för Lifos-systemet Beskrivning av förändringar i det nya systemet som lanserades i september 2011 Innehåll Informationsinnehållet... 2 Behörighet... 2 Ny struktur...

Läs mer

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden?

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden? Målgrupper Med målgrupper menar vi - Ett behovs- eller beteendemönster - i relation till fallskärmsförbundets kommunikation - som är relevant för vårt syfte Syfte - Transparens och insyn ger delaktighet,

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 Innehållsförteckning Inloggning för Personal... 3 Status... 3 Här och Nu... 4 Hitta Barn... 4 Vem är Var... 4 Information om Barn... 4 Avtal... 5

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Utökad sökning i Cisions mediedatabas

Utökad sökning i Cisions mediedatabas Utökad sökning i Cisions mediedatabas Utökad sökning Använd funktionen Utökad sökning för att söka i mediedatabasen efter en viss typ av medier eller kontaktpersoner. Du kan ta fram helt nya listor eller

Läs mer

Sammanställning av webbenkät december 2015

Sammanställning av webbenkät december 2015 Sammanställning av webbenkät december 2015 Bakgrund I december 2015 bjöds kommuninvånare in för att vara med att påverka utvecklingen av kommunens digitala tjänster. Inbjudningar gick ut via webbplats,

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör Manual DF Respons Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF Reviderad 2017-12-08 Lena Olsson, systemadministratör 1 Innehåll RAPPORTERA AVVIKELSE.... 3 LÄSA OCH HANTERA AVVIKELSERAPPORT I DF RESPONS... 5 INLOGGNING

Läs mer

NYA PLANERA & KALENDERN SÅ FUNKAR DE. Länk: (använd din galento-login) Feedback:

NYA PLANERA & KALENDERN SÅ FUNKAR DE. Länk:  (använd din galento-login) Feedback: NYA PLANERA & KALENDERN SÅ FUNKAR DE Länk: http://planera.aftonbladet.se (använd din galento-login) Feedback: planera.it@aftonbladet.se 1 3 nya verktyg PLANERA Ersätter 7x Lansering: 15 maj KALENDERN Ersätter

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Reumatikerförbundets Webbpolicy

Reumatikerförbundets Webbpolicy Reumatikerförbundets Webbpolicy 120608 Reumatikerförbundet Webbpolicy Den här webbpolicyn gäller för Reumatikerförbundets samtliga organisationsled. Den vilar på Reumatikerförbundets värdegrund. Ytterst

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

För enklare och tryggare affärer

För enklare och tryggare affärer För enklare och tryggare affärer Innehåll Skapa en förfrågan 02 Mina kontouppgifter 04 Mina förfrågningar 05 Sök förfrågningar 06 Meddelandecentret 08 Produktutguide Projektverktyget 10 Min företagsprofil

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik!

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Sedan vi lanserade webbutiken 2006 har denna snabbt blivit en av våra viktigaste kanaler och andelen kunder som väljer att handla på webben ökar hela

Läs mer

Dahl eshop. många smarta funktioner

Dahl eshop. många smarta funktioner Dahl eshop många smarta funktioner Dahl eshop många smarta funktioner Välkommen till Dahl eshop, butiken som är öppen även när vi har stängt. Här kan du handla när du vill, både från datorn, surfplattan

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

Lathund Yammer. Logga in Yammer. Vad är Yammer?

Lathund Yammer. Logga in Yammer. Vad är Yammer? Denna lathund lär dig att använda Yammer i Office 365. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du praktiska övningar som hjälper dig att komma igång. Vad är Yammer? Yammer är företagets

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Manual för medieadministratörer och redaktörer

Manual för medieadministratörer och redaktörer Manual för medieadministratörer och redaktörer Version 2.0 Datum: 2018-07-20 Innehåll Innehåll... 1 Support... 2 Kontaktuppgifter... 2 Logga in med ditt AD konto... 3 Behörigheter... 3 Arkiv... 4 VGR Fritt...

Läs mer