VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013-03-25 2013-12-31"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE DRAVETS SYNDROME ASSOCIATON SWEDEN DSAS Föreningens namn är Dravets Syndrome Association Sweden förkortat DSAS DSAS är en riksomfattande, ideell, allmännyttig, partipolitisk och religiöst obunden förening med uppgift att som organisation att ta och stödja initiativ som gagnar människor med Dravets Syndrom (DS) samt tillvarata deras intressen. Föreningen skall även sprida kunskap om DS till allmänheten och vara en källa för stöd och support till skolor, förskolor och familjer. Föreningens säte är i Veberöd/Lunds kommun. 1. Fakta om året som gått Verksamheten i siffror Antal betalande medlemmar vid årets slut 74 Enskilda: 19 st. Familjer: 54 st. Företag: 1 st. Medlemsavgift Enskilda 150: - Familjer 200: -/familj Företag 750:- Organisationer 250:- Antal protokollförda styrelsesammanträden via skype: 5 20 maj, 24 juni, 14 augusti, 22 september, 25 november. Antal protokollförda styrelsesammanträden fysiskt: 3 23 mars, 21 juli, 5 september Styrelse Försäljning av Fjärilen tillverkad av Sussie Fürst Ordförande Catarina Nkembo Vice Ordförande Tina Hildesjö Persson Sekreterare delat ansvar Kassör, Medlemsansvarig Helena Berglund 1:e suppleant Jenny Bengtsson Webbansvarig/2:e suppleant Annalena Eliasson 3 suppleant Bengt Molander Firmatecknare: Helena Berglund, Catarina Nkembo, var för sig och Jenny Bengtsson.

2 Bokföring 2013: Örjan Magnusson, Veberöd Beskyddare: Mästerkockarna Stefan Holmström och Leif Mannerström Bank: Adress: Swedbank Gislaved Sandgatan 14 Kontaktperson: Christina Lust Veberöd Fjärilsfonden: bankgiro Organisations nr Pennyfonden: , Företagskonto/bankgiro: Beskrivning av genomförd verksamhet. Federationen DSEF Dravet Syndrome European Federation Catarina Nkembo blev inbjuden av franska dravetföreningen, Association de Dravet till Paris, för att grunda en Federation den 23 februari Ett flertal Dravet-föreningar i Europa deltar i projektet att grunda Federationen såsom; tyska, franska, schweiziska, portugisiska, italienska, spanska, rumänska, polska och belgiska. Anledning är att kunna arbeta mer internationellet och kunna bygga upp center, delta i forskningsprojekt mm. Vilket är omöjligt för en liten förening att göra. Under mötet i februari diskuterades målsättning, syfte och tidsplan. Det beslutades att projektet "Run to the Moon", webbsida och en mall till hur man bildar föreningar skulle skapas. Stadgar har skrivits under 2013 och nästa mål är att skriva interna lagar och träffas i Paris under våren 2014 för att kunna presentera Federationen på konferensen i Stockholm i juli, se nedan. DSAS- Dravets Syndrome Association Sweden Grundandet Vi som satte spaden i jorden var: Annalena Eliasson, Bengt Molander, Helena Berglund, Tina Hildesjö Persson, Jenny Bengtsson och Catarina Nkembo. Föreningen grundades en kall och snöig men solig dag den 23 mars 2013, i lokalerna till Lions Club Anderstorp- Gislaved. Sammankallande var Catarina Nkembo. Då valdes styrelsen enligt ovan. Arbetsuppgifterna till sekreteraren fördelades på övriga styrelsemedlemmar. Stadgar och dagordning godkänndes. I samband med grundandet öppnades en Facebooksida, (namnet idem som föreningens) och hemsida kallad Catarina informerade om mötet i Paris.

3 Fast vi aldrig träffats var det precis som vi känt varandra länge. Vi hade en mycket givande dag. Åt lunch tillsammans och hade en trevlig fikastund på eftermiddagen. Vid kom Värnamo Nyheter och skrev ett reportage om föreningens grundande. Sponsorer till detta möte var Swisstec (lokalen), Pizzeria Empoli (lunchen) och FS Development (fikat). Alla våra sponsorer fick ett collage som tack skapat av Helena Berglund. Den 5 april 2013 fick föreningen godkänt organisationsnummer från skatteverket. I maj månad fick föreningen sin hemsida. Annalena Eliasson har hjälpt till att bygga upp hemsidan allt eftersom och lägga in aktuella nyheter. Hon har även skapat styrelsens mailadresser. Hon gav även idé till loggan och skapade den till föreningen. Annalena inledde kontakten på Ågrenska så DSAS kan presenterar sig där den 5 februari I maj månad öppnades vårt konto. Helena Berglund har kontakter på Swedbank i Gislaved, Christina Lust erbjöd föreningen öppnande av företagskonto utan kostnader i 3 år. Helena har även organiserat så att fjärilen kom in till föreningen, tillverkad av Sussanne Fürst. När Fjärilen blev presenterad gav det möjlighet till föreningen att samla in pengar till forskning. Fjärilen har gjort succé. För detta ändamål finns ett speciellt Fjärilskonto. Helena har haft hand om försäljning och inköp av dessa samt varit vår kassör och medlemsansvarig första halvåret. I maj månad skickade Jenny Bengtsson ut medlemsbrev och brev till stödmedlemmar och anhöriga. Denna kampanj gav mycket gott resultat. Föreningen hade till slutet på juli 29 medlemmar. Hennes kontakter har gjort det möjligt att föreningen fått sina första flyers. Föreningen fick hjälp med layouten av Linda Kristensson och Pelle Lundgren som sponsrade för tryckning. Dessa blev klara i slutet på augusti. Jenny har även hjälpt till med uppföljning av gåvor. Andra halvåret blev Jenny medlemsansvarig och vårt språkrör. Tina Hildesjö Persson, vice vd har haft kontakter utåt för att skaffa sponsorer och beskyddare. I juli månad kom resultatet, vi har The Chiefs of Chief in Swedish Kitchen Leif Mannerström och Stefan Holmström som beskyddare. Hon tog upp förslaget om utställning på Sjukhus i Sverige av 12 målade Dravets barn under Dravet Awareness Day den 23 juni Detta kommer att ske på sjukhus från norr till söder.

4 Den 2:e-27:e september hängde det 12 fina aquarell-tavlor på Dravet-barn på Hylte Folkbibliotek, målade av Tina Hildesjö Persson. Den 5 september hade styrelsen förmånen att träffas fysiskt på Radison SAS Hotell Göteborg Styrelsen hade möte om frågan om den ville ingå i Epilepsiföreningen. Styrelsen beslutade enigt att inte vara en underavdelning då vi inte vill bli en sekundär fråga utan vara egen förening och kunna påverka själva. Den 6 september hade föreningen sitt första offentliga framträdande. En familjekonferens om Dravet Syndrom på Konferenscentrum Wallenberg i Göteborg. Denna konferens var på initiativ av Överläkare Tove Hallböök på Drottning Silvias Sjukhus i Göteborg. Här hade ett flertal medlemmar i föreningen chansen att för första gången träffa likasinnade och byta erfarenheter. Träffen var mycket lyckad. Man kom från när som fjärran. Mycket känslor, trevligt mötande och gemensamma erfarenheter. Emotionellt blev det vinst för alla och ekonomiskt för föreningen. Föreningen sålde fjärilar för 6000:-. Här deltog även Desitin Dk, läkemedelsbolaget som säljer Diacomit. Tina Nörgaard från Desitin var på gång att skriva ett häfte på Svenska om Dravet Syndrom vilket publicerades i september. Eftersom vi fick presentera föreningen var vi alla där från styrelsen. Under pauserna kunde man fika och mingla, prata med medlemmar, läkare, personer från styrelsen och köpa fjärilar och andra saker från föreningen som t.ex. tändsticksaskar, målade av Barbros Schuler, löpare, förkläde, grytlappar målade av Mariann Hildesjö. Här var det många som skrev upp sig på lista för medlemskap. Mycket skratt och glädje. Efter detta möte skickade Jenny Bengtsson ut ytterligare medlemsbrev till alla de som skrivit upp sig på mötet i Göteborg. Även detta utskicka gav mycket goda resultat med ytterligare antal medlemmar. En diamant och en stjärna lämnade oss Ett tungt mörker har legat över många av familjerna i föreningen detta första kvartal med svåra tider av sjukdom och anfall. Två familjer har förlorat sina två flickor. Detta fick oss alla att bli lite omtöcknade. DSAS har skickat blommor till de berörda och många anhöriga till dessa familjer skänkte minnesgåvor till föreningen i flickornas namn. Vi tackar alla för dessa minnesgåvor och tänker på de berörda familjerna att de ska finna ljuset och glädjen i tillvaron igen. Övrig kuriosa I media har föreningen fått utrymme i Värnamo Nyheter, Veberöds Nya Tidning och Epilepsia.

5 Föreningen har också förekommit i samband med familjers historia i olika tidskrifter. Bl. Kollegan, (Calles Pappa), Synapsen (Calle och Carina), och Hallands tidning 17 augusti 2013 (Nils och Tina). Föreningen har också fått gåvor där privatpersoner legat bakom insamling. Antingen genom att sälja egna produkter och sedan skänka insamlade medel till föreningen. Många medlemmar har också varit mycket aktiva i att sälja fjärilar och skänkt pengar till föreningen. Även utomstående har skänkt gåvor till föreningen. Vi tackar alla för sina insatser hur de än är gjorda. Föreningen finns även med på dravetsfoundation.org. 3. Verksamhetsplan för 2014 Onsdag 5 februari presentation och föreläsning om DSAS på Ågrenskan av Annalena Eliasson och Jenny Bengtsson Onsdagen den 26 mars 2014 Gemensam global kampanj, KLÄ DIG I LILA, TÄND ETT LJUS, kl offentligt eller hemma. Lördagen den 29 Mars Årsmöte på Sahlgrenska Sjukhuset Mars 2014 Odla tomatplanter för försäljning av medlemmar med Fjäril runt om i landet på olika torg, marknader och till vänner och anhöriga. Tisdagen den 8 april Barnvecka i Malmö på initiativ av Biocodex. Många specialiserade läkare och sjuksköterskor, samarbetsparter Tove Hallböök. DSAS är inbjudenden 8 april av Desitin Danmark. På konferensen kommer även Catherine Chiron, en av Europas bästa läkare. Hon har arbetat tillsammans med Charlotte Dravet i många år. Hon är den som arbetat med att Diacomit framställdes och kom ut på marknaden. Träffen i Malmö är kl Våren/sommaren 2014 Familjeaktivitet var är inte bestämt, kom med förslag. Tänk på att kommunikationer måste vara bra och att vi måste ha ett sjukhus i närheten. Föreningen har dessutom fått pengar från Prins Carl Gustafs Stiftelse på för familjeaktivitet till sommaren Maj försäljning av tomatplantor med fjärilar i. På torg, marknader och till vänner. Så frön, beställ dina fjärilar hos Helena och sälj dem 25:- för plantan (går till verksamheten) och 150:- för fjärilen (går till forskning om Dravet Syndrom). Totalt 175:-

6 Maj 2014 Stadgar och interna regler ska skrivas på för Federationen. Var och när detta ska ske är inte bestämt. Antingen i Paris eller i Madrid. Kostnader måste sponsras. Söndagen den 23 juni 2014 Dravets Awarendes Day, första internationella dagen för DS. De som medverkar förutom DSAS är. (med reservation för att någon förening tillkommit). Den 23/6-7/ (föreningens bidrag till Dravet Awareness Day) kommer Dravet uppmärksammas i Sverige på olika sjukhus. Bland annat Drottning Silvias sjukhus, Astrid Lindgrens Sjukhus, Halmstad sjukhus, Kiruna Lasarett och något sjukhus i södra Sverige. Här kan man se 12 tavlor av Dravet-barn, i aquarell, målade av Tina Hildesjö Persson. Den 29 juni 3 juli Internationell Konferens i Stockholm om Epilepsi. DSAS kommer på något sätt. Finansieringen är inte löst ännu. DSAS arbetar med Federationen för att kunna lösa detta på ett praktiskt sätt. Dravet-föreningar och läkare över hela världen kommer att delta. Dravet-föreningar vill presentera sitt forskningsmaterial. Hur DSAS deltagande kommer att se ut är förmodligen tillsammans med Federationen och de andra Dravet-föreningarna. 4. Ekonomisk rapport Balans och Resultaträkning för delbokslutet tom 31/ Se bifogad bilaga. Budget för 2014 Se förslag Tankar för framtiden Arbetsuppgifter att informera allmänhet och myndigheter om Dravets Syndrom och om de problem och behov som är förenade med Dravets Syndrom (DS)

7 att främja en förbättrad vård och behandling samt effektiv rehabilitering för personer med DS att motverka fördomar om DS att påverka samhällsplaneringen så att den bättre tillgodoser drabbade med DS sociala situation bl.a. beträffande arbete, utbildning och boende. att verka för vetenskaplig forskning och utveckling inom DS att verka för bildande av läns/region- och lokalföreningar för personer med DS och andra som vill verka för ett främjande av vården att genom förenings- och studieverksamhet m.m. medverka till att bryta den isolering som DS kan leda till att samarbeta med andra organisationer för funktionshindrade såväl inom som utom landet På sikt arbeta för Starta fond för forsking Starta fond för rehabilitering och rekreation Föreningens existens hänger idag på (5 personers) frivilliga insatser. Arbetsuppgifterna har under året utförts av alla med stort engagemang. Även om vi alla haft det tufft periodvis har vi alltid haft bra stämning, gjort så gott vi kan och haft bra sammanhållning. För att föreningen ska kunna växa och uppfylla ovanstående målsättningar krävs att fler engagerar sig. Alla insatser är värderfulla, små som stora. Engagera dig i en kommitté som passar dig. Din medverkan är viktig! Din röst är viktig! Din kunskap är viktig! Ditt nätverk är viktigt! Dela med dig du gör det möjligt för andra att få det bättre! Utbildningskommitté Läkemedelskommitté Federationskommitté Försäljningskommitté Insamlingskommitté Ambassadörskommitté Medlemskommitté Aktivitetskommitté PR/marknadsföringskommitté Hemsida/sociala medier Forskningskommitté Supportkommitté till familjer Rehabkommitté

8

DSAS årsmöte den 29 mars 2014

DSAS årsmöte den 29 mars 2014 DSAS årsmöte den 29 mars 2014 Plats : Förmaket på Sahlgrenska Sjukhuset, Göteborg Tid: 09.30-12.00 13.00-16.30 Närvarande: Styrelsen: Ordförande Vice Ordförande Kassör Webbansvarig Medlemsansvarig Catarina

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 DRAVETS SYNDROME ASSOCIATON SWEDEN DSAS Föreningens säte är i Veberöd/Lunds kommun. 1. Fakta om året som gått

Verksamhetsberättelse 2014 DRAVETS SYNDROME ASSOCIATON SWEDEN DSAS Föreningens säte är i Veberöd/Lunds kommun. 1. Fakta om året som gått Verksamhetsberättelse 2014 DRAVETS SYNDROME ASSOCIATON SWEDEN DSAS Föreningens säte är i Veberöd/Lunds kommun. 1. Fakta om året som gått Verksamheten i siffror Medlemsavgift Enskilda 150: - Familjer 200:

Läs mer

Hur startar man en lokalförening?

Hur startar man en lokalförening? Hur startar man en lokalförening? Din patientförening när bindväven inte fungerar Innehåll Sid. 4 Sid. 5 Sid. 5 Sid. 6 Sid. 6 Sid. 7 Sid. 7 Sid. 8 Sid. 9 Sid. 10 Sid. 11 Sid. 12 Sid. 14 Syfte Bjud in till

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 DRAVETS SYNDROME ASSOCIATON SWEDEN DSAS Föreningens säte är i Veberöd/Lunds kommun. Verksamheten i siffror Antal betalande medlemmar vid årets slut: Enskilda: 18 Familjer: 81

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar

Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar Senast reviderade av förbundsstämman 2016-05-28. 1. Förbundets namn Förbundets namn är: Huvudvärksförbundet,

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom:

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom: STADGAR FÖR SYRISKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 NAMN & SÄTE Namnet är Syriska Riksförbundet i Sverige förkortas till SYRF. SYRF har sitt säte i Stockholm. 2 MÅLSÄTTNING SYRF s målsättning är följande: Integration,

Läs mer

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb 2 Varför starta mc-klubb? Att starta en mc-klubb innebär att man samlas runt det gemensamma intresset motorcykeln. En SMC-klubb visar genom

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Bröstcancerföreningen i Örebro län är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening, vars medlemmar huvudsakligen utgörs av bröstcancerbehandlade. MEDLEMSKAP Bröstcancerföreningen

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid Riksföreningen för Ögonsjukvårds 42:e årsmöte

Protokoll fört vid Riksföreningen för Ögonsjukvårds 42:e årsmöte Protokoll fört vid Riksföreningen för Ögonsjukvårds 42:e årsmöte Plats: Malmö, Malmö Live Datum: 30 aug 2018 1 Årsmötet öppnas Susanne Albrecht, ordförande i Riksföreningen för Ögonsjukvård, förklarar

Läs mer

Årliga medlemsmötet. Örkelljunga brukshundklubb 2015.03.15

Årliga medlemsmötet. Örkelljunga brukshundklubb 2015.03.15 Årliga medlemsmötet Örkelljunga brukshundklubb 2015.03.15 1 Dagordning på Södra Aktivitetsgruppen årliga medlemsmöte 2015.03.15 1. Justering av röstlängd 2. Val av mötesordförande 3. Ledningsgruppens anmälan

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Bilda förening. så funkar det

Bilda förening. så funkar det Bilda förening så funkar det Vad är en förening? En förening kan startas av ett antal personer som har samma intresse och vill göra något tillsammans. En förening är demokratisk. Det betyder att du som

Läs mer

Verksamhetsberättelse WAiK 2012

Verksamhetsberättelse WAiK 2012 Verksamhetsberättelse WAiK 2012 1. Fakta om året som gått Antal medlemmar vid årets slut: 114 stycken Medlemsavgift: För privatpersoner 40 kr per år. För företag, andra föreningar och organisationer 200

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen.

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. Stadgar Tjejzonen Antagna vid årsmötet 20 april 2016 1 NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. 2 ÄNDAMÅL - Att arbeta preventivt och stärka den psykiska hälsan hos målgruppen. - Erbjuda medmänskliga möten

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Protokoll 2010-11-13 Intacts Vänners styrelsemöte

Protokoll 2010-11-13 Intacts Vänners styrelsemöte Protokoll 2010-11-13 Intacts Vänners styrelsemöte Plats: Trefaldighetskyrkan Örebro Lunchuppehåll planeras 12.00 13.00 Närvarand: Britt-Marie Strandahl Carl Anders Alsätra Ulla Winroth Ordförande Vice

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Att bilda förening för en sällsynt diagnosgrupp

Att bilda förening för en sällsynt diagnosgrupp Att bilda förening för en sällsynt diagnosgrupp - Tips och anvisningar för dig som vill starta en diagnosförening Innehåll - Stadgar och annat grundläggande - Att bilda en förening - När föreningen har

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas ERIS. ERIS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2 FÖRBUNDET

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs Förkortad översättning av IKFC () i Göteborgs stadgar sep. 1989/feb. 94/feb. 2001/31 maj 2002/ 5 feb 2011/ 26 jan 2013 9 sidor Sidan 2 av 9 Förkortad översättning av IKFC:s stadgar 1 Benämning: Föreningens

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor.

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. Styrelseposter 2014 Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. För att söka en plats i Kids of Ugandas styrelse 2014

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

2.3. Medlemsavgift Medlemsavgiftens storlek beslutas av årsmötet och är för närvarande 150 SEK per familj.

2.3. Medlemsavgift Medlemsavgiftens storlek beslutas av årsmötet och är för närvarande 150 SEK per familj. FÖRÄLDRAFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802491-9592 1 ÄNDAMÅL Föreningen är en fristående föräldraförening, som arbetar för att stärka samarbetet mellan föräldrar/elever och skola. Föreningens uppgift

Läs mer

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12)

ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) ATT BILDA EN LOKALFÖRENING - råd och tips om hur man bildar och arbetar i en förening (uppdaterad 2014-03-12) Vad är en ideell förening? En förening kan bildas av ett antal personer med ett gemensamt intresse.

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

Stadgar Riksorganisationen Reacta

Stadgar Riksorganisationen Reacta Stadgar Riksorganisationen Reacta 1. ORGANISATIONENS NAMN Organisationens namn är Reacta och har sitt säte i Stockholm. 2. MÅLGRUPP Organisationen är en sammanslutning av ungdomar i hela Sverige. 3. ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Barnsköterskeföreningen i Sverige. Verksamhetsberättelse för 2014

Barnsköterskeföreningen i Sverige. Verksamhetsberättelse för 2014 Barnsköterskeföreningen i Sverige Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelse: Britt-Marie Bengtsson Ordförande/Kassör Göteborg Agneta Persson Vice Ordförande Malmö Rose-Marie Berghänel Sekreterare Göteborg

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN Reviderade och antagna av årsmötet i mars 2013 Föreningens namn är Västbergaträffen med organisationsnummer 802004-6937. Västbergaträffens hemvist är Stockholm. Västbergaträffen

Läs mer

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3.

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3. 1 Februari 2012 Föreningen hade den 31/12 2011, 92 huvudmedlemmar och 27 familjemedlemmar=totalt 119 medlemmar. Den 31/12 2010 var antalet huvudmedlemmar 104 och antalet familjemedlemmar 30. STYRELSE 2011

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist Stadgar Förening alfa-1-antitrypsinbrist 13 november 2004 1 Föreningens namn Föreningens namn är Alfa 1 Sverige Förening alfa-1- antitrypsinbrist (AAT-brist). 2 Föreningens ändamål / uppgift Föreningens

Läs mer

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) är en yrkesförening för sjuksköterskor som har eller genomgår specialistutbildning till distriktssköterska.

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR)

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Organisationsnummer 802402 4831 Grundstadgar antagna vid årsmöte den 2 maj 1996 Ändring av stadgar antagna vid årsmöte 19 mars 2005, 25 mars 2006 Stadgar reviderade

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

STADGAR Augusti 2014

STADGAR Augusti 2014 STADGAR Augusti 2014 INNEHÅLL KAPITEL 1. ALLMÄNNA STADGAR 1 Namn 2 Ändamål 3 Obundenhet 4 Föreningens säte KAPITEL 2. VERKSAMHET 1 Verksamheten 2 Räkenskapsår KAPITEL 3. MEDLEMMAR 1 Medlemskap 2 Medlemskrav

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

Stadgar för PIO Primär immunbrist organisationen

Stadgar för PIO Primär immunbrist organisationen Stadgar för PIO Primär immunbrist organisationen Reviderade 2012 Stadgar för PIO Primär immunbrist organisationen Reviderade vid årsmötet år 2012 Stadgar för PIO Primär immunbrist organisationen 1 Namn

Läs mer

Justeringspersoner tillika rösträknare: Helena Cederholm, Åsa Maria Kraft.!

Justeringspersoner tillika rösträknare: Helena Cederholm, Åsa Maria Kraft.! Protokoll från F Lunds årsmöte den13 april 2014. Närvarande: Tove Gladh, Helena Cederholm, Anna Tomasson, Björn Lundberg, Åsa Maria Kraft, Annika Åkerblom, Pernilla West, Angelica Kauntz, Daniel Beckman,

Läs mer

Stadgar för Föreningen Lilla barnets fond

Stadgar för Föreningen Lilla barnets fond Stadgar för Föreningen Lilla barnets fond Antagna 2008-10-09 1 Namn Föreningens namn är Föreningen Lilla barnets fond. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Uppgifter Föreningen ska stödja

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

Att starta förening hur gör man det?

Att starta förening hur gör man det? Att starta förening hur gör man det? Läs hjälpredan med liten ordlista Kultur - och fritidsförvaltningen en del av Hultsfreds kommun Finns det ingen förening som passar dig? Vill du starta en egen? Då

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för regionförening inom Brottsofferjouren Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Regionstadgar Innehåll 1 Föreningens namn, säte och organisation... 2 2

Läs mer

Stadgar för Ökenodlarna Antagna på konstituerande möte i Annes hus Hjulmakaregatan 35, Göteborg

Stadgar för Ökenodlarna Antagna på konstituerande möte i Annes hus Hjulmakaregatan 35, Göteborg Stadgar för Ökenodlarn Sida 1 av 5 Stadgar för Ökenodlarna Antagna på konstituerande möte 2016-05-03 i Annes hus Hjulmakaregatan 35, 41261 Göteborg NAMN OCH SÄTE 1. Föreningen är en ideell förening vars

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Alopeciförbundet Sverige

Alopeciförbundet Sverige STADGAR Alopeciförbundet Sverige 2016-04-16 Namn Verksamhetens namn är Alopeciförbundet Sverige. Förbundet är en ideell partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning vars medlemmar huvudsakligen har

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 7 2015-03-05 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 5:e mars 2015, klockan 16.30. Styrelserummet, Department of Peace and

Läs mer

Protokoll fört vid CK-mötet den 10 maj 2002 i Helsingborg

Protokoll fört vid CK-mötet den 10 maj 2002 i Helsingborg ACoA, CK-mötesprotokoll från Helsingborg, 10/5-2002 1/5 Förkortningar: CK Centralkommittén CK-gruppen den grupp som gör service inför CK-mötet Gsr Gruppservicerepresentant SK Servicekontoret LK Litteraturkommittén

Läs mer

Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA)

Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA) Stadgar föreningen Erfane Halghe Swedish Association (EHSA) Föreningen vill sprida Dr Mohammad Ali Taheris lära Erfane Halghe, dess undergrupper samt de två komplementärmedicinska metoder Faradarmani och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inbjuder till 45:e årsmötet Fredag den 22 februari 2013 Kl 18.00 45-årsjubiléumsfest Kl 19.00 Lokal: Polarisgården Varmt välkomna! 2 3 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING

Läs mer