Uppföljning av Ky- och Yh-utbildning 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Ky- och Yh-utbildning 2011"

Transkript

1 Uppföljning av Ky- och Yh-utbildning 2011 Tenis rapport

2 1(9) Inledning Enheten för statisti om utbildning och arbete vid Statistisa centralbyrån (SCB) genomförde under hösten 2011 en postenät på uppdrag av Myndigheten för yreshögsolan. Syftet med enäten var att sapa ett underlag för uppföljning och analys av Ky- och Yh-utbildning. Undersöningen genomfördes som en post- och webbenät med två påminnelser med nya enäter samt ett tac- och påminnelseort. Populationen utgjordes av Ky-/Yh-studenter som avslutat sin utbildning under år Totalt var det personer som besvarade enäten, vilet motsvarar 64,8 procent av den totala populationen, efter rensning av övertäcning. Med övertäcning är svarsfrevensen 64 procent. Andreas Svenning var undersöningsledare, Michael Franzén metodsansvarig och Inga-Britt Svalstedt (enätenheten) produtionsansvarig. Population och urval Populationen, d.v.s. de objet som man vill unna dra slutsatser om, utgjordes av Ky-/Yh-studenter som avslutat sin utbildning under år Urvalsramen sapades från Studeranderegistret Ky/Yh. Den totala populationen uppgic till individer. Efter exludering av övertäcning återstod individer.

3 2(9) Seretess och utlämnande Med frågeblanetten följde ett informationsbrev där uppgiftslämnarna unde läsa om undersöningens bagrund, syfte och att undersöningen genomfördes i samarbete mellan Myndigheten för yreshögsolan och SCB. Informationsbrevet informerade om vila register som ommer att användas, samt från vilet register som urvalet dragits. Vidare informerades respondenterna om att svaren är syddade av Personuppgiftslagen och Seretesslagen, att insamlade uppgifter redovisas så att inga ensilda individers svar an utläsas och att det var frivilligt att delta i undersöningen. Behandlingen av personuppgifter i undersöningen har anmälts till SCB:s juridisa ansli. Variabler Blanetten bestod av 11 numrerade frågor. Förutom de variabler som samlades in via frågeblanetten hämtades variabler från följande register: Studeranderegistret Ky/Yh (utbildningsuppgifter) Registret över totalbefolningen (befolningsuppgifter) Utbildningsregistret (uppgift om utbildning) Datainsamling Frågeblanetterna sändes till uppgiftslämnarna med post. Det första utsicet gjordes Ett tac- och påminnelseort sändes ut Därefter sändes två påminnelser ut med nya enäter. Den första påminnelsen sändes ut och den andra Insamlingen avslutades Tabell 1. Besrivning av inflödet. Antal och procent. Antal Procent Efter första utsic ,5 Efter top ort ,7 Efter enätpåminnelse ,4 Efter enätpåminnelse ,3 Svar Bortfall ,9 Övertäcning 125 1,2 Population ,0

4 3(9) Bortfall Bortfallet består dels av objetsbortfall, som innebär att frågeblanetten inte är besvarad alls, och av partiellt bortfall (uppgift sanas) som innebär att vissa frågor på blanetten inte är besvarade. Om bortfallet siljer sig från de svarande, med avseende på undersöningsvariablerna, så an sattningarna som grundar sig på enbart de svarande vara seva. För att reducera bortfallssevheten har viter beränats med hjälp av alibrering (se bilaga). Objetsbortfall an bland annat bero på att uppgiftslämnaren inte är villig att delta i undersöningen, att uppgiftslämnaren inte går att nå eller att uppgiftslämnaren är förhindrad att medvera, t.ex. på grund av sjudom. Objetsbortfallet i denna undersöning redovisas i tabell 2. Tabell 2. Besrivning av objetsbortfall Antal Ej avhörda Postretur 138 Förhindrad medveran 1 Ej anträffad 12 Avböjd medveran 16 Enät inommen blan 3 Övertäcning 125 Totalt Partiellt bortfall an bero på att en fråga är svår att förstå, är änslig, att uppgiftslämnaren glömmer att besvara frågan eller att lämpliga alternativ sanas.

5 4(9) Databeredning Databeredningen genomfördes på enätenheten vid SCB. Frågeblanetterna sannades med programvaran ReadSoft DOCUMENTS for FORMS. Kontroller genomfördes under och efter registreringen. Då ontrollerades bland annat att endast valida värden föreom i materialet. I samband med att undersöningen avslutades gransades materialet med hjälp av frevenstabeller. Svarsdatafilen ompletterades med bagrundsvariabler från register och med viter för uppräning till populationsnivå. Följande redovisningsvariabler har använts som alibreringsinformation och summerar därför ocså upp till registertotalerna: - Utbildningsnivå, - Födelseland (indelning norden eller inte norden) - Utbildningsområden - Ålder - Kön Vitberäning och estimation Viter har tagits fram så att resultat an redovisas för hela populationen och inte bara för de svarande. Viterna ompenserar för objetsbortfallet men inte för det partiella bortfallet. Viterna i denna undersöning an besrivas med formeln: w = d v där w = den totala viten för objet d=designvit v= alibreringsvit Designviten är den del av viten som beror på urvalsdesignen. Vid bortfall an det vara så att vissa grupper av urvalet svarar i större utsträcning än övriga, t.ex. an vinnor svara i högre grad än män. Om de grupper som svarat i högre grad har en annan fördelning på undersöningsvariablerna än övriga an detta ha en snedvridande effet på resultatet. För att ompensera för detta har alibreringsviter använts. Viterna bygger på antagandet att ramen återspeglar populationen väl och därmed att över- och undertäcningen är försumbar. För mer utförlig besrivning av alibreringsestimatorn se Lundström och Särndal (2001): Estimation in the Presence of Nonresponse and Frame Imperfections, Statistics Sweden.

6 5(9) För beräning av sattningen av totaler används följande formel: Yˆ = w r y där w = den totala viten för objet y = variabelvärde för objet summering ser av de svarande (r) Och för beräning av sattningen av medelvärden används följande formel: Yˆ = där r w r w y w = den totala viten för objet y = variabelvärde för objet summering ser av de svarande (r) Kalibreringen och de tabeller som presenteras i denna rapport har tagits fram enligt de formler som presenteras ovan med hjälp av SAS och variansprogrammet ETOS.

7 6(9) Tabellerna Tabellerna har ränats upp till populationsnivå, vilet innebär att resultatet avser hela populationen och inte endast de svarande. Antalsuppgifterna är således sattningar av antal personer i populationen med den atuella egensapen. Att antalet individer är olia för olia frågor beror på hoppinstrutioner då olia delpopulationer avses. I andelstabellerna är värdena avrundade till närmaste heltal och värden under 0,5 är därmed avrundade till noll. Tabellerna har seretessgransats så att celler som bygger på mindre än tre svarande har pricats. Mycet osära sattningar, där onfidensintervallet är större än andelssattningen, har ocså pricats. Kvalitet SCB tillämpar en bred definition på valitet. För att hålla en hög valitet och täca valitetsdimensionerna används ontroller i undersöningen olia faser, allt från undontater till doumentation och uppföljning. I SCB:s MIS 2001:1 Kvalitetsbegrepp och ritlinjer för valitetsdelaration av officiell statisti ges en ingående besrivning av SCB:s valitetsbegrepp och de olia valitetsomponenterna. Nedan besrivs de begrepp som har betydelse för denna undersöning. Innehåll Statistisa mått Materialet lämpar sig bäst att redovisas som procentuella andelar för hela målpopulationen och fördelat på olia redovisningsgrupper. Redovisningsgrupper Ofta redovisas statisti inte bara för hela populationen utan ocså för delgrupper (redovisningsgrupper). Redovisningsgrupper i den här undersöningen har avgränsats både med hjälp av registervariabler och variabler som erhållits genom enätens frågor. Följande redovisningsvariabler från register har använts i tabellerna: - Ålder - 31 dec Utbildningsområde - Utbildningsnivå (Yh/Ky) - Födelseland - Högsta uppnådda utbildningsnivå - Kön - Län - NUTS1

8 7(9) Tillförlitlighet Ramtäcning Täcningsfel, under- och övertäcning, innebär att urvalsram och population inte helt stämmer överens. Undertäcning innebär att vissa enheter som ingår i populationen sanas i urvalsramen. Övertäcning innebär att enheter som inte ingår i populationen ändå finns i urvalsramen. Ett sätt att minsa täcningsfelen är att ha bra och uppdaterade register. Det register som använts för populationen är Studeranderegistret Ky/Yh och valitén bedöms som god. Mätning Ett fel som an uppstå vid mätning är att lämnade uppgifter siljer sig från fatisa uppgifter. Felet allas mätfel och an uppomma då respondenten inte minns de fatisa uppgifterna, missförstår frågan eller medvetet svarar felatigt. Bearbetning Vid den manuella och masinella bearbetningen av datamaterialet an så allade bearbetningsfel uppstå. Exempel på bearbetningsfel är registreringsfel och odningsfel. Dessa fel an förhindras och upptäcas i de ontroller som genomförs vid dataregistreringen. I den här undersöningen bedöms registreringsfelet vara försumbara. Bortfall Bortfallsfel inträffar om objeten i bortfallet och de svarande siljer sig åt (har en annan fördelning) avseende undersöningsvariablerna. Kalibrering har använts för att reducera bortfallsfelet. Atualitet SCB:s arbete omfattade enätonstrution, trycning, databearbetning samt framställning av tabeller, alibreringsrapport och tenis rapport. Materialet levererades enligt överensommelse veca 44, år Jämförbarhet och samanvändbarhet Jämförbarhet över tiden Enäten är årligt återommande och Myndigheten för yreshögsolan har för avsit att inte införa för stora förändringar från år till år. Detta möjliggör jämförelser mellan åren och användande av tidsserier. Tillgänglighet och förståelighet SCB levererar tabeller tillsammans med den här rapporten. Användning och spridning regleras i SCB:s allmänna avtalsvillor.

9 8(9) Användning av tabellerna För att unna läsa tabellerna måste (oftast) inställningar i Excel ändras. 1. Excel 2003 För att tabellerna sall fungera måste säerhetsnivån vara medel. Detta ontrolleras genom att gå in under "Vertyg - Maro - Säerhet - Säerhetsnivåflien" När Excel-filen öppnas sall även marot ativeras. Vissa funtioner stöds inte av äldre versioner av Excel. Knappar Pdf och Pdf Alla fungerar inte i Excel Excel 2007 Välj Excel-alternativ Säerhetscenter Inställningar för säerhetscenter Maroinställningar Marera rutorna Ativera alla maron och Åtomst till objetmodell för VBA-projet betrodd. Övrigt Bilaga 1: Kalibreringsrapport

Uppföljningsundersökning. Lärare. Teknisk rapport

Uppföljningsundersökning. Lärare. Teknisk rapport Uppföljningsundersökning Lärare Teknisk rapport Inledning Enheten för statistik om utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under perioden mars - juni 2011 en postenkät på uppdrag

Läs mer

Uppföljningsundersökning. Elever. Teknisk rapport

Uppföljningsundersökning. Elever. Teknisk rapport Uppföljningsundersöning Elever Tenis rapport Inledning Enheten för statisti om utbildning och arbete vid Statistisa centralbyrån (SCB) genomförde under perioden mars - juni 2011 en postenät på uppdrag

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan Föräldrar 2012-09-10 Inledning Enheten för Utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under våren

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Ungar & Medier medievardagen för barn och unga 2013-04-12 Inledning Enkätenheten vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under perioden

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN

STATISTISKA CENTRALBYRÅN STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(6) Enkät till lärare Inledning vid Statistiska centralbyrån (SCB) har under mars juli 2005 genomfört en enkätundersökning till lärare på uppdrag av Göteborgs universitet. Undersökningen

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Utvärdering av läroplansförtydligande i fritidshem - rektorer 2018-07-20 010-479 40 00 www.scb.se Inledning Enheten för statistik om utbildning

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Enkät till folkhögskollärare Folkhögskollärare 2013-03-23 Inledning Enheten för Utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Utvärdering av läroplansförtydligande i fritidshem - personal 2018-07-20 010-479 40 00 www.scb.se Inledning Enheten för statistik om utbildning

Läs mer

Fakta om undersökningen

Fakta om undersökningen Medborgarnas attityder 2017 Fakta om undersökning Fakta om undersökningen Population och urval Populationen, d.v.s. de objekt som man vill kunna dra slutsatser om, utgjordes av samtliga invånare i åldern

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Utvärdering av läroplansförtydligande i fritidshem - huvudman 2018-08-13 010-479 40 00 www.scb.se Inledning Enheten för statistik om utbildning

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Föräldraundersökning 2012 2013-02-09 Inledning Enheten för statistik om utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan Lärare 2012-08-31 Inledning Enheten för Utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under våren

Läs mer

Uppföljning av KY-utbildning

Uppföljning av KY-utbildning STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2010-11-11 1(15) Uppföljning av KY-utbildning Inledning Enheten för statistik om utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under perioden augusti oktober

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder. Kunskapsmöten unga lärare - forskare

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder. Kunskapsmöten unga lärare - forskare Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Kunskapsmöten unga lärare - forskare 130111 Inledning Enheten för statistik om utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistiens framställning version 1 1 (14) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Analyser och statisti om befolningens utbildning Ämnesområde Utbildning och forsning Statistiområde Befolningens utbildning Produtod

Läs mer

Akademisk frihet i praktiken

Akademisk frihet i praktiken STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2005-05-20 1(1) Teknisk rapport Akademisk frihet i praktiken Inledning Enheten för utbildning och arbetsmarknadsstatistik vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under perioden

Läs mer

Intolerans Enkätundersökning bland gymnasieelever i årskurserna 1 och 3 år 2009/2010 Uppdragsgivare: Forum för levande historia

Intolerans Enkätundersökning bland gymnasieelever i årskurserna 1 och 3 år 2009/2010 Uppdragsgivare: Forum för levande historia Intolerans Enkätundersökning bland gymnasieelever i årskurserna 1 och 3 år 2009/2010 Uppdragsgivare: Forum för levande historia Teknisk rapport STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2010-11-01 1(12) Innehåll Inledning...

Läs mer

Europaparlamentsval, valdeltagandeundersökningen

Europaparlamentsval, valdeltagandeundersökningen Statistisa centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (18) Europaparlamentsval, valdeltagandeundersöningen 2014 ME0110 Inneåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistiområde... 2 0.3 SOS-lassificering...

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder EP7 Enkät årskurs 9 2014-06-13 Inledning Enheten för statistik om utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under perioden

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan - Lärare 2015-09-04 Inledning Enheten för utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under perioden

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan Yngre elever 2012-11-27 Inledning Enheten för Utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN

STATISTISKA CENTRALBYRÅN STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(8) Enkät till elev Inledning vid Statistiska centralbyrån (SCB) har under mars juli 2005 genomfört en enkätundersökning till elever på uppdrag av Göteborgs universitet. Undersökningen

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attidyer till skolan Yngre elever 2018-12-03 010-479 40 00 www.scb.se Inledning Enheten för statistik om utbildning och arbete vid Statistiska

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN

STATISTISKA CENTRALBYRÅN STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2013-04-12 1(7) Kalibreringsrapport 1 Inlening I en urvalsunersöning är allti sattningarna behäftae me urvalsfel beroene på att enast en elmäng (urval) av populationen stueras.

Läs mer

Vad tycker medborgarna om nedskräpningen i sin kommun? - En analys av tilläggsfrågor från medborgarundersökningen 2011 2013.

Vad tycker medborgarna om nedskräpningen i sin kommun? - En analys av tilläggsfrågor från medborgarundersökningen 2011 2013. Vad tycker medborgarna om nedskräpningen i sin kommun? - En analys av tilläggsfrågor från medborgarundersökningen 2011 2013. Resultat Resultat Varje vår och höst sedan 2005 erbjuder Statistiska centralbyrån

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Enkät till studiecirkeldeltagare Studiecirkeldeltagare År 2013 Februari 2014 Inledning Enheten för Utbildning och arbetsmarknad vid Statistiska

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder. Lärares tidsanvändning Vt 2012

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder. Lärares tidsanvändning Vt 2012 Tenis Rapport En besrivning av genomförande och metoder Lärares tidsanvändning Vt 2012 Inledning Statistisa centralbyrån (SCB) genomförde under perioden december 2011 och juli 2012 en tidsanvändningsundersöning

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistiansvarig myndighet Statistisa centralbyrån Statistiens framställning version 1 1 (9) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Elevpaneler för longitudinella studier Ämnesområde Utbildning och forsning Statistiområde

Läs mer

Hundar, katter och andra sällskapsdjur 2012

Hundar, katter och andra sällskapsdjur 2012 Hundar, katter och andra sällskapsdjur 2012 2(33) Innehållsförteckning 2 1. Allmän information 3 1.1 Teckenförklaring 3 2. Resultat 4 2.1 Antal hundar och katter 4 Tabell 2.1.1 Antal hundar och katter

Läs mer

Hundar katter och andra sällskapsdjur 2012 en SCB-undersökning

Hundar katter och andra sällskapsdjur 2012 en SCB-undersökning Hundar katter och andra sällskapsdjur 2012 en SCB-undersökning Kontaktperson: Ann-Marie Karlsson Enhet: Statistikenheten e-postadress: statistik@jordbruksverket.se Datum: 2013-03-04 Kort beskrivning av

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan - Lärare 2018-11-28 010-479 40 00 www.scb.se Inledning Enheten för statistik om utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån

Läs mer

Innehållsförteckning. Förpackningsstatistik 2014 MI0307

Innehållsförteckning. Förpackningsstatistik 2014 MI0307 Förpackningsstatistik 2014 MI0307 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens innehåll och tillförlitlighet

Läs mer

Deltagare i svenskundervisning för invandrare (sfi) 2008

Deltagare i svenskundervisning för invandrare (sfi) 2008 STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(24) Deltagare i svenskundervisning för invandrare (sfi) 2008 UF0539 Innehåll 0 Allmänna uppgifter SCBDOK 3.1 1 Innehållsöversikt 0.1 Ämnesområde 0.2 Statistikområde 0.3 SOS-klassificering

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan Yngre elever 2015-09-18 Inledning Enheten för utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under

Läs mer

Vuxnas lärande A. Allmänna uppgifter UF0518

Vuxnas lärande A. Allmänna uppgifter UF0518 Vuxnas lärande 2002 UF0518 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Utbildning och forskning. A.2 Statistikområde Befolkningens utbildning. A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik Statistiken

Läs mer

Nybörjare i komvux. A. Allmänna uppgifter UF0523

Nybörjare i komvux. A. Allmänna uppgifter UF0523 Nybörjare i komvux 2003 UF0523 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Utbildning och forskning. A.2 Statistikområde Befolkningens utbildning. A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik

Läs mer

Kalibreringsrapport Elevpaneler - enkätundersökning

Kalibreringsrapport Elevpaneler - enkätundersökning STATISTISKA CENTRALBYRÅN 014-05-8 1(6) Kalibreringsrapport Elevpaneler - enätunersöning 1 Inlening I en urvalsunersöning är allti sattningarna behäftae me urvalsfel beroene på att enast en elmäng (urval)

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistiens framställning version 1 1 (13) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Undersöningarna av barns levnadsförhållanden (Barn-ULF) Ämnesområde Levnadsförhållanden Statistiområde Barns levnadsförhållanden Produtod

Läs mer

Forskarexaminerades arbetsmarknad 2003

Forskarexaminerades arbetsmarknad 2003 Forskarexaminerades arbetsmarknad 2003 UF0522 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Utbildning och forskning A.2 Statistikområde Befolkningens utbildning A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella

Läs mer

Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510

Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510 BV/UA 2016-03-04 1(6) Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Tekniska rapporter Attityder till vuxenutbildningen 2012

Tekniska rapporter Attityder till vuxenutbildningen 2012 Tekniska rapporter Attityder till vuxenutbildningen 2012 I denna PDF finns tekniska rapporter från Statistiska Centralbyrån (SCB) som beskriver genomförande och metoder för de olika undersökningar som

Läs mer

Kalibreringsrapport. Bilaga 1(6)

Kalibreringsrapport. Bilaga 1(6) Bilaga 1(6) Kalibreringsrapport 1 Inlening I en urvalsunersöning är allti sattningarna behäftae me urvalsfel beroene på att enast en elmäng (urval) av populationen stueras. Ett annat fel uppommer om vi

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN

STATISTISKA CENTRALBYRÅN STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-11-17 1(6) Kalibreringsrapport 1 Inlening I en totalunersöning uppommer fel om vi inte lycas få svar från alla personer (bortfall) om e avvier från e svarane me avseene på

Läs mer

Kalibreringsrapport. Bilaga 1(6)

Kalibreringsrapport. Bilaga 1(6) Bilaga 1(6) Kalibreringsrapport 1 Inlening I en urvalsunersöning är allti sattningarna behäftae me urvalsfel beroene på att enast en elmäng (urval) av populationen stueras. Ett annat fel uppommer om vi

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistiens framställning version 1 1 (11) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Undersöningen om vuxnas deltagnde i utbildning Ämnesområde Utbildning oc forsning Statistiområde Befolningens utbildning Produtod UF0538

Läs mer

Hur kan ny kunskap komma till bättre användning i skolan. Del 2 Bilagor

Hur kan ny kunskap komma till bättre användning i skolan. Del 2 Bilagor Hur kan ny kunskap komma till bättre användning i skolan Del 2 Bilagor 2012/13:RFR10 BILAGA 1 Litteratursökning Litteratursökningar genomfördes databaserna Campbell Library, Cochrane Library, Eric, Oxford

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan Äldre elever 2018-11-28 010-479 40 00 www.scb.se Inledning Enheten för statistik om utbildning och arbete vid Statistiska

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan Äldre elever 2015-09-18 Inledning Enheten för utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under

Läs mer

Gymnasieungdomars studieintresse Läsåret 2002/03

Gymnasieungdomars studieintresse Läsåret 2002/03 Gymnasieungdomars studieintresse Läsåret 2002/03 UF0513 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Utbildning och forskning. A.2 Statistikområde Befolkningen och utbildning. A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges

Läs mer

Utvärdering av salmonellabekämpning

Utvärdering av salmonellabekämpning Bilaga 11 Utvärdering av salmonellabekämpning Kvalitetsdeklaration 499 Bilaga 11 SOU 2010:106 Innehåll 0 INLEDNING...502 1 STATISTIKENS INNEHÅLL...502 1.1 Statistiska målstorheter...502 1.1.1 Undersökningsenhet

Läs mer

Hjälp oss stärka framtidens medier

Hjälp oss stärka framtidens medier Hjälp oss stärka framtidens medier Resultatrapport Augusti 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING RESULTATRAPPORT Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Resultat... 4 Efterfrågan och förtroende för nyhetsmedier... 4 Tillgång

Läs mer

Inträdet på arbetsmarknaden bland gymnasieavgångna

Inträdet på arbetsmarknaden bland gymnasieavgångna Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (25) Inträdet på arbetsmarknaden bland gymnasieavgångna 2012 UF0512 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Folkhögskolan vår- och hösttermin 2016 UF0510

Folkhögskolan vår- och hösttermin 2016 UF0510 BV/UA 2017-02-03 1(7) Folkhögskolan vår- och hösttermin 2016 UF0510 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser till äldre personer och personer med funktionsnedsättning 2013 HS0116 och HS0117

Kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser till äldre personer och personer med funktionsnedsättning 2013 HS0116 och HS0117 Statistik och jämförelser 2015-01-13 1(6) Kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser till äldre personer och personer med funktionsnedsättning 2013 HS0116 och HS0117 Innehållsförteckning A Allmänna uppgifter...

Läs mer

Ämnesprov årskurs 6: resultat 2012 UF0129

Ämnesprov årskurs 6: resultat 2012 UF0129 BV/UA 2012-11-22 1(9) Ämnesprov årskurs 6: resultat 2012 UF0129 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Medlemsundersökning inom Småföretagarnas Arbetslöshetskassa

Medlemsundersökning inom Småföretagarnas Arbetslöshetskassa Medlemsundersökning inom Småföretagarnas Arbetslöshetskassa Enkätundersökning 214 Uppdragsgivare: Småföretagarnas Arbetslöshetskassa Rapport Enkätenheten 214-2-13 Innehållsförteckning Inledning... 2 Population

Läs mer

Arbetsutvecklingsrapport

Arbetsutvecklingsrapport Arbetsutveclingsrapport Vad tycer bruarna? Den andra länsgemensamma bruarundersöningen för personer med insatsen bostad med särsild service enligt LSS Författare: Eva Rönnbäc Rapport: nr 2011:7 ISSN 1653-2414

Läs mer

Statistiska centralbyråns författningssamling

Statistiska centralbyråns författningssamling SCB-FS 2016:17 Utkom från trycket den 28 september 2016 Statistiska centralbyråns föreskrifter om kvalitet för den officiella statistiken; beslutade den 14 juni 2016. Statistiska centralbyrån (SCB) föreskriver

Läs mer

Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510

Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510 BV/UA 2016-11-11 1(7) Folkhögskolan vår- och hösttermin 2015 UF0510 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Arbetskraftsbarometern 2008 UF0505

Arbetskraftsbarometern 2008 UF0505 Befolkning och välfärd 2008-12-01 1(9) Arbetskraftsbarometern 2008 UF0505 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

Omförhandling och byten av elavtal 2011 EN0305

Omförhandling och byten av elavtal 2011 EN0305 RM/ET 2013-01-08 1(7) Omförhandling och byten av elavtal 2011 EN0305 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Högutbildade utrikes födda

Högutbildade utrikes födda Högutbildade utrikes födda UF0529 Denna dokumentation är upprättad i efterhand Detta dokument avser referensåret 2004. Det är framtaget 2018, och innehåller den information som var känd 2004. Det innebär

Läs mer

Attityder kring SBU:s arbete. Beskrivning av undersökningens upplägg och genomförande samt resultatredovisning

Attityder kring SBU:s arbete. Beskrivning av undersökningens upplägg och genomförande samt resultatredovisning Attityder kring SBU:s arbete Beskrivning av undersökningens upplägg och genomförande samt resultatredovisning Hösten 2010 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING ANALYSRAPPORT Sammanfattning... 1 Inledning...

Läs mer

Ämnesprov årskurs 3: resultat 2010 UF0125

Ämnesprov årskurs 3: resultat 2010 UF0125 BV/UA 2011-04-06 1(7) Ämnesprov årskurs 3: resultat 2010 UF0125 I denna beskrivning redovisas först administrativa och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas

Läs mer

KVALITETSDEKLARATION

KVALITETSDEKLARATION 2017-12-06 1 (11) KVALITETSDEKLARATION Inträdet på arbetsmarknaden Ämnesområde Utbildning och forskning Statistikområde Befolkningens utbildning Produktkod UF0512 Referenstid Aktuella förhållanden april

Läs mer

Årskurs 9-elevregistret 2004/05

Årskurs 9-elevregistret 2004/05 Årskurs 9-elevregistret 2004/05 UF0101 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Utbildning och forskning A.2 Statistikområde Skolväsende och barnomsorg A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Attityder till skolan Äldre elever 2012-11-26 Inledning Enheten för Utbildning och arbete vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under

Läs mer

Samhällets utgifter för kultur Referensår Produktkod KU0501

Samhällets utgifter för kultur Referensår Produktkod KU0501 2014-11-10 1(7) Samhällets utgifter för kultur Referensår 2012 2013 Produktkod KU0501 I denna beskrivning redovisas först administrativa och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Hälso- och sjukvård som kommunen ansvarar för enligt 18 hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), HSL Statistikår: 2008, juni (mätmånad) SO0309 och SO0310

Hälso- och sjukvård som kommunen ansvarar för enligt 18 hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), HSL Statistikår: 2008, juni (mätmånad) SO0309 och SO0310 Socialtjänstavdelningen/Statistikenheten 2009-11-20 1(7) Hälso- och sjukvård som kommunen ansvarar för enligt 18 hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), HSL Statistikår: 2008, juni (mätmånad) SO0309 och

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Hälsa på lika villkor Västra Götaland 2015-06-22

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Hälsa på lika villkor Västra Götaland 2015-06-22 Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Hälsa på lika villkor Västra Götaland 2015-06-22 Inledning Enkätenheten vid Statistiska centralbyrån (SCB) genomförde under perioden februari

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Statistik om socialtjänstinsatser till äldre och personer med funktionsnedsättning efter regiform 2016

Kvalitetsdeklaration Statistik om socialtjänstinsatser till äldre och personer med funktionsnedsättning efter regiform 2016 2017-02-27 1(6) Avdelningen för Statistik och Jämförelser Lina Boberg Kvalitetsdeklaration Statistik om socialtjänstinsatser till äldre och personer med funktionsnedsättning efter regiform 2016 Ämnesområde

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistikens framställning version 1 1 (17) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Lönestrukturstatistik, statlig sektor (SLS) Ämnesområde Arbetsmarknad Statistikområde Löner och arbetskostnader Produktkod AM0104

Läs mer

Elevpaneler för longitudinella studier 2014 Panel 8 UF0501 Innehåll

Elevpaneler för longitudinella studier 2014 Panel 8 UF0501 Innehåll Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (16) Elevpaneler för longitudinella studier 2014 Panel 8 UF0501 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering...

Läs mer

Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser Innehållsförteckning. Beskrivning av statistiken HS0116 1(7) HS0116

Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser Innehållsförteckning. Beskrivning av statistiken HS0116 1(7) HS0116 Beskrivning av statistiken 2016-05-12 HS0116 1(7) Avdelningen för statistik och jämförelser Lina Boberg Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser 2015 HS0116 I denna beskrivning redovisas först

Läs mer

Svenska utlandsskolor: elever, lärare och utbildningsresultat 2006/07 UF0115. Innehållsförteckning

Svenska utlandsskolor: elever, lärare och utbildningsresultat 2006/07 UF0115. Innehållsförteckning BV/UA 2007-02-13 1(9) Svenska utlandsskolor: elever, lärare och utbildningsresultat 2006/07 UF0115 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och

Läs mer

Inträdet på arbetsmarknaden bland gymnasieavgångna 2012 UF0512. Innehållsförteckning

Inträdet på arbetsmarknaden bland gymnasieavgångna 2012 UF0512. Innehållsförteckning BV/UA 2012-11-14 1(16) Inträdet på arbetsmarnaden bland gymnasieavgångna 2012 UF0512 I denna besrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersöningen samt dess syfte och histori. Därefter redovisas

Läs mer

Gymnasieungdomars studieintresse Läsåret 2001/02

Gymnasieungdomars studieintresse Läsåret 2001/02 Gymnasieungdomars studieintresse Läsåret 2001/02 UF0513 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Utbildning och forskning. A.2 Statistikområde Befolkningen och utbildning. A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges

Läs mer

Särskola för vuxna (Särvux) 2008 UF0110

Särskola för vuxna (Särvux) 2008 UF0110 Avdelningen för befolkning och välfärd 2009-02-27 1(7) Särskola för vuxna (Särvux) 2008 UF0110 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser 2016

Kvalitetsdeklaration Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser 2016 2017-05-18 1(7) Avdelningen för statistik och jämförelser Lukas Ryan Kvalitetsdeklaration Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser 2016 Ämnesområde Hälso- och sjukvård Statistikområde Hälso-

Läs mer

Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2007

Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2007 BV/UA 2008-12-17 1(9) Befolkningens studiedeltagande Höstterminen 2007 UF0507 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Undersökning om läsvanor och läsförmåga bland Sveriges invånare. På uppdrag av Myndigheten för tillgängliga medier

Undersökning om läsvanor och läsförmåga bland Sveriges invånare. På uppdrag av Myndigheten för tillgängliga medier Undersökning om läsvanor och läsförmåga bland Sveriges invånare På uppdrag av Myndigheten för tillgängliga medier Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Inledning... 1... 3 Läsförmåga och behov av hjälpmedel...

Läs mer

1(6) Datum 2011-10-03. Anna Björkesjö Klara Jakobsson. Nedskräpning i stadens centrala gatumiljö. - Nyköping 2011. Metod- och kvalitetsrapport

1(6) Datum 2011-10-03. Anna Björkesjö Klara Jakobsson. Nedskräpning i stadens centrala gatumiljö. - Nyköping 2011. Metod- och kvalitetsrapport Datum 2011-10-03 1(6) Anna Björkesjö Klara Jakobsson Nedskräpning i stadens centrala gatumiljö - Nyköping 2011 Metod- och kvalitetsrapport 2(6) Metoddokumentation Målpopulation Målpopulationen för en skräpmätning

Läs mer

Demografisk analys: Tabeller & diagram 2015 BE0701

Demografisk analys: Tabeller & diagram 2015 BE0701 Befolkning och välfärd/prognosinstitutet 2016-06-08 1(9) Demografisk analys: Tabeller & diagram 2015 BE0701 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och

Läs mer

Grundskolan: Slutbetyg 2007/08 UF0101

Grundskolan: Slutbetyg 2007/08 UF0101 BV/UA 2008-01-16 1(7) Grundskolan: Slutbetyg 2007/08 UF0101 I denna beskrivning redovisas först allmänna och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser 2017

Kvalitetsdeklaration Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser 2017 2019-01-17 1(7) Avdelningen för statistik och jämförelser Jimi Löfman Kvalitetsdeklaration Statistik om kommunala hälso- och sjukvårdsinsatser 2017 Ämnesområde Hälso- och sjukvård Statistikområde Hälso-

Läs mer

A.1 Ämnesområde Hälso- och sjukvård A.2 Statistikområde Hälso- och sjukvård A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik

A.1 Ämnesområde Hälso- och sjukvård A.2 Statistikområde Hälso- och sjukvård A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella statistik Hälso- och sjukvårdens verksamhet statistik om vårdtillfällen, vårdtid, operationer, läkarbesök Referensår : vårdtillfällen, vårdtid, operationer: 2003 läkarbesök: 2004 HS0205 A. Allmänna uppgifter A.1

Läs mer

Ämnesprov årskurs 9: resultat 2010

Ämnesprov årskurs 9: resultat 2010 Ämnesprov årskurs 9: resultat 2010 UF0116 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Utbildning och forskning A.2 Statistikområde Skolväsende och barnomsorg A.3 Statistikprodukten ingår i Sveriges officiella

Läs mer

Hyror i bostadslägenheter (HiB)

Hyror i bostadslägenheter (HiB) Statistiska centralbyrån SCBDOK 3.2 1 (17) Hyror i bostadslägenheter (HiB) 2014 BO0406 Innehåll 0 Allmänna uppgifter... 2 0.1 Ämnesområde... 2 0.2 Statistikområde... 2 0.3 SOS-klassificering... 2 0.4 Statistikansvarig...

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna: elever per 15 oktober Oktober 2011 UF0110

Särskild utbildning för vuxna: elever per 15 oktober Oktober 2011 UF0110 Avdelningen för befolkning och välfärd 2012-03-29 1(8) Särskild utbildning för vuxna: elever per 15 oktober Oktober 2011 UF0110 I denna beskrivning redovisas först administrativa och legala uppgifter om

Läs mer

Hälso- och sjukvårdens verksamhet statistik om vårdtillfällen, vårdtid, operationer och läkarbesök Referensår: 2006 HS0205

Hälso- och sjukvårdens verksamhet statistik om vårdtillfällen, vårdtid, operationer och läkarbesök Referensår: 2006 HS0205 Hälso- och sjukvårdsavdelningen 200-11-30 1(8) Hälso- och sjukvårdens verksamhet statistik om vårdtillfällen, vårdtid, operationer och läkarbesök Referensår: 2006 HS0205 I denna beskrivning redovisas först

Läs mer

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder

Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Teknisk Rapport En beskrivning av genomförande och metoder Nedskräpning i stadens centrala gatumiljö 2013-07-05 Borås Inledning Enheten för Miljö- och turismstatistik vid Statistiska centralbyrån (SCB)

Läs mer

Inträdet på arbetsmarknaden bland gymnasieavgångna 2006 UF0512

Inträdet på arbetsmarknaden bland gymnasieavgångna 2006 UF0512 BV/UA 2006-12-05 1(35) Inträdet på arbetsmarnaden bland gymnasieavgångna 2006 UF0512 En besrivning av inträdet på arbetsmarnaden bland högsoleexaminerade återfinns längre ner i detta doument. I denna besrivning

Läs mer

Nationella prov årskurs 9: resultat 2016 UF0116

Nationella prov årskurs 9: resultat 2016 UF0116 BV/UA 2016-12-01 1(9) Nationella prov årskurs 9: resultat 2016 UF0116 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter redovisas undersökningens

Läs mer

Allmänna val, valresultat, preliminärt röstberättigade 2014 ME0104

Allmänna val, valresultat, preliminärt röstberättigade 2014 ME0104 BV/DEM 2013-10-01 1(9) Allmänna val, valresultat, preliminärt röstberättigade 2014 ME0104 I denna beskrivning redovisas först allmänna uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik. Därefter

Läs mer

Teknisk rapport Enkät om kunskaper och attityder till trafiksäkerhet 2007 (VV27), Trafiksäkerhetsenkäten 2007

Teknisk rapport Enkät om kunskaper och attityder till trafiksäkerhet 2007 (VV27), Trafiksäkerhetsenkäten 2007 Datum Beteckning 2007-07-04 850957-2/164835 853259-0/174775 Ert datum Er beteckning Enheten för transportstatistik TR80A 2007:6289 Ingemar Ekander RM/TRP Teknisk rapport Enkät om kunskaper och attityder

Läs mer

Innehållsförteckning. Socialstyrelsen BESKRIVNING AV STATISTIKEN SO Socialtjänstavdelningen/Statistikenheten (7)

Innehållsförteckning. Socialstyrelsen BESKRIVNING AV STATISTIKEN SO Socialtjänstavdelningen/Statistikenheten (7) Socialtjänstavdelningen/Statistikenheten 2009-11-20 1(7) Hälso- och sjukvård som kommunen ansvarar för enligt 18 hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), HSL Statistikår 2007, september (mätmånad) SO0309

Läs mer

Samhällets utgifter för kultur Referensår Produktkod KU05

Samhällets utgifter för kultur Referensår Produktkod KU05 2016-10-17 1(6) Samhällets utgifter för kultur Referensår 2014 2016 Produktkod KU05 I denna beskrivning redovisas först administrativa och legala uppgifter om undersökningen samt dess syfte och historik.

Läs mer

Äldre vård och omsorg. Kommunala insatser enligt socialtjänstlagen samt hälso- och sjukvårdslagen

Äldre vård och omsorg. Kommunala insatser enligt socialtjänstlagen samt hälso- och sjukvårdslagen Äldre vård och omsorg. Kommunala insatser enligt socialtjänstlagen samt hälso och sjukvårdslagen 2004 SO0309 A. Allmänna uppgifter A.1 Ämnesområde Socialtjänst A.2 Statistikområde Äldre och handikappomsorg

Läs mer

KVALITETSDEKLARATION

KVALITETSDEKLARATION 2018-04-11 1 (10) KVALITETSDEKLARATION Analyser och statistik om befolkningens utbildning Ämnesområde Utbildning och forskning Statistikområde Befolkningens utbildning Produktkod UF0549 Referenstid Hösten

Läs mer

KVALITETSDEKLARATION

KVALITETSDEKLARATION 2018-11-22 1 (7) KVALITETSDEKLARATION Samhällets utgifter för kultur Ämnesområde Kultur och fritid Statistikområde Samhällets utgifter för kultur Produktkod KU05 Referenstid 2017 2018-11-22 2 (7) Statistikens

Läs mer