Marstrand Gästhamn. Marknadsundersökning HHGS HandelsConsulting AB. Projektledare: Jessica Sollander

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marstrand Gästhamn. Marknadsundersökning 2010. HHGS HandelsConsulting AB. Projektledare: Jessica Sollander"

Transkript

1 Marstrand Gästhamn Marknadsundersökning 2010 Projektledare: Jessica Sollander HHGS HandelsConsulting AB

2 Rapportens upplägg Rapporten är uppbyggd kring sammanställning av de svar som respondenterna har angett. En del frågor har specificerats och svaren har delats och analyserats, detta för att ge ytterligare underlag, och ta fram information HandelsConsulting har vidare sammanställt alla frisvar och förslag på förbättringsåtgärder som framkommit genom undersökningen, kopplat till varje fråga. Därefter har alla delar i rapporten analyserats och slutligen ger HandelsConsulting förslag och rekommendationer gällande hur uppdragsivaren skulle kunna förbättra hamnen för besökarna.

3 Sammanfattning Marstrands gästhamn har generellt sätt fått goda betyg på de flesta frågor, och Marstrand som besöksmål har fått ett enastående gott betyg. Många frisvar har lämnats, vilket har gett HandelsConsulting ett bra kvalitativt underlag att lägga fram. Det högsta betyget har Marstrand som besöksmål fått, på 3,6 av 4. Det lägsta omdömet har det trådlösa internet fått. Detta betyg är inte statistiskt säkerställt då en så stor andel som 65% av respondenterna har uppgett att de inte har någon åsikt i frågan. Något intressant som har framkommit är att förstagångsbesökare är generellt något mer positiva till hamnen än återbesökande gäster, återbesökare är däremot mer positiva till Marstrand som besöksmål än föstagångsbesökarna. 391 enkäter har samlats in, vilket gör enkäten statistiskt säkerställd till 95%. Insamlingen skedde under Juli och början på Augusti 2010.

4 Inledning Bakgrund HandelsConsulting har under somrarna 2008 och 2009 kartlagt hur besökare under Marstrandsveckan upplever sitt besök. I år ombads HandelsConsulting undersöka hur gästhamnsbesökare upplever hamnen, service, faciliteter samt Marstrand som destination. Metod HandelsConsulting har tillsammans med Kungälvs Kommun utformat en enkät med 24 frågor. HandelsConsulting åkte upp till Marstrand vid sex tillfällen, utspritt under fem veckors tid, under Juli och början på Augusti Initialt var fem tillfällen planerade, dock behövdes ytterligare ett tillfälle. Vanligast var att dela ut enkäten för att respondenter sedan själv fyllde i den ombord sin båt. En del enkäter fylldes i av HandelsConsulting i samband med att man intervjuade besökarna. Detta skedde främst hos internationella gäster. 391 enkäter har samlats in, vilket gör undersökningen statistiskt säkerställd med 95% säkerhet.

5 Könsfördelning Kvinnor 38% Män 62% Fördelningen mellan kvinnor och män visar att det är cirka två tredjedelar män som svarat på enkäten. I fall då en enkät besvarats av ett sällskap är det oftast en man som besvarat den, detta kan ha lett till en ökad andel män.

6 Åldersfördelning 61 och äldre 10% % % % % Åldersfördelningen visar att det är en ganska jämn fördelning av åldersgrupper som besöker hamnen. Flertalet är dock yngre än 30, följt av åldersgruppen Den första gruppen, innefattar ett större intervall än de andra grupperna. Fördelningen är relativt jämn, endast gruppen 61 och äldre är något underrepresenterad. HandelsConsulting har bildat sig uppfattningen att de äldre besökarna har varit mindre benägna att ta del av enkäten i detta fall, då de inte vill bli störda på semestern.

7 Danmark 2% Annan 15% Nationalitet Norge 7% Sverige 76% Majoriteten, 76%, av besökarna som svarat på enkäten har varit svenska. Andelen norrmän och danskar är mindre än HandelsConsulting initialt hade förväntat. En del internationella besökare har fallit bort då enkäten inte fanns på engelska. Danskar och norrmän har i många fall besvarat den svenska enkäten, men i nästan alla andra fall har enkäten muntligt översatts och respondenten har intervjuats.

8 30 Nationaliteter, Internationella 25 Antal Då 15% av besökarna kom från andra länder än de som fanns som alternativ, så har en sammanställning av dessa gjorts. Frankrike och Tyskland är de största icke-skandinaviska länderna som är representerade. En del respondenter har uppgett att de kommer från ett annat land, men de har inte specificerat vilket, och de svaren är inte presenterade här.

9 Bostadsort i Sverige Annan 47% Göteborg 49% Kungälv 4% Hälften av besökarna är från Göteborgs kommun. Andelen respondenter från Kungälvs kommun är mycket färre än vad HandelsConsulting hade förväntat, en av anledningarna till detta kan vara att man inte väljer att turista i sin egen stad/region, och att man söker sig längre norr eller söder ut istället. Många använder Marstrand som ett stopp på vägen, vilket inte behövs i samma utsträckning om man har sin hemmahamn i Kungälv.

10 Antal Bostadsort i Sverige, "Andra" Då nästan hälften av besökarna kom från andra kommuner än Göteborg och Kungälv har dessa sammanställts. Endast orter som uppgetts av 4 eller fler respondenter visas här, resterande är del av Andra. En del har svarat att de kommer från en annan ort än Göteborg eller Kungälv, men inte uppgett vilken; dessa är också representerade under Andra. Besökare från Uppsala är välrepresenterade under undersökningsperioden. Det är tydligt att besökarna kommer från Göteborg eller närliggande kommuner i mycket stor utsträckning.

11 Båttyp Motorbåt 32% Segelbåt 68% Mer än två tredjedelar av besökarna ligger i Marstrands Hamn med en segelbåt. Det skall dock nämnas att en del respondenter har svarat både motor- och segelbåt. Detta med motiveringen att de har en segelbåt med motor. Dessa har räknats som segelbåtar. Sedemera skall det noteras att fördelningen kan vara något skev, då det har upplevts som lättare att intervjua de i motorbåtar, då de ofta ligger med aktern mot bryggan, hellre än segelbåtar, som mycket oftare ligger med fören mot bryggan.

12 40 eller större 11% % Båtarnas längd, fot % % % En dryg tredjedel har båtar mellan 21 och 30 fot. Följt av en knapp tredjedel med båtar som är något större, Svaren kan vara något skeva då prisgränsen i hamnen ligger på 32 fot och hamnpersonalen menade att många tror att de har mindre båtar än vad de verkligen har för att hamna på rätt sida av prisgränsen. Detta skulle i frågans fall innebära att alternativet fot skulle vara något större, och fot skulle vara något mindre. Cirka 10% har antingen båtar som är mindre än 20 fot, och 11% har båtar större än 40 fot.

13 flera nätter 14% Hamnbesökets längd Dagsbesök 5% 2 nätter 26% 1 natt 55% Majoriteten av hamnbesöken varar endast en natt. Många av respondenterna har varit på Marstrand för de olika eventen som hålls under säsongen, och det är främst dessa som stannar fler än två nätter. Detta är dock inte något som granskats i detalj, utan en observation HandelsConsulting har gjort.

14 Har du besökt Marstrands hamn tidigare? Nej 22% Ja 78% Väldigt tydligt är att Marstrand har en hög andel återbesökare, detta är ett gott betyg för Marstrand som hamn och besöksmål. 78% har valt att komma tillbaka. De som svarat att de inte besökt Marstrands Hamn tidigare är ca 45% svenskar och ca 55% utlänska turister.

15 Graderingsfrågor Respondenterna blev ombedda att gradera service och faciliteter i hamnen. Skalan var mellan 1 och 4, där 1 är lågt/dåligt och 4 är högt/mycket bra. De hade även möjligheten att svara Ingen åsikt. Dessa frågor är presenterade med stapeldiagram för att visa spridningen av svaren. Ett genomsnittsbetyg är också angivet.

16 250 Allmänt intryck 200 Antal Ingen åsikt Det allmänna intrycket är gott, med ett genomsnittsbetyg på 3,15 av 4. Frågan var, mer specifikt, vad är ditt allmänna intryck om Marstands hamn? Mer än hälften av alla respondenter gav det allmänna intrycket betyg 3 av 4, vilket är gott betyg, väldigt få har besvarat 1 eller 2 av 4. Bland förstagångsbesökarna är genomsnittsbetyget något högre, 3,42 av 4.

17 Antal Sanitetsfaciliteterna Ingen åsikt Sanitetsfaciliteterna, specificerade som toaletter, duschar och tvättmaskiner, har fått ett genomsnittsbetyg på 2,8 av 4. Flertalet har svarat 3 av 4, dock så har drygt en fjärdedel svarat 2 av 4, vilket är mer oroväckande, detta speglas även i frisvaren, där många kommentarer tar upp toaletterna och duscharnas skick.

18 140 Vatten- och elförsörjning 120 Antal Ingen åsikt Vatten och elförsörjningen ute på bryggorna har fått ett genomsnittsbetyg på 2,63 av 4. Även här har flertalet svarat 3 av 4. En knapp fjärdedel har svarat 2 av 4, vilket även speglas i frisvaren. Speciellt vattenförsörjningen har varit problematisk för respondenterna. Om vatten och el hade separerats hade antagligen annorlunda svar erhållits.

19 Antal Förtöjning Ingen åsikt Förtöjningen vid bryggorna har fått ett genomsnittsbetyg på 3,1 av 4. Ytterligare en gång har flertalet svarat 3 av 4. En knapp tredjedel har svarat 4 av 4, vilket är roligt.

20 300 Trådlöst internet 250 Antal Ingen åsikt Det trådlösa internet som finns i hamnen har fått ett genomsnittsbetyg, av de som angett en gradering, på 2,54 av 4. Majoriteten har valt att angiva att de inte har någon åsikt då de antingen inte använt det, inte vetat att det fanns, eller inte varit i behov av internet.

21 140 Hamnpersonalens bemötande 120 Antal Ingen åsikt Hamnpersonalens bemötande har fått genomsnittsbetyget 3,28 av 4. Cirka en tredjedel har svarat 3 av 4, 4 av 4 eller Ingen åsikt. De som svarat att de inte har någon åsikt har sagt att de inte har träffat personalen. Slutsatsen som kan dras är att de som har träffat hamnpersonalen har fått ett positivt bemötande.

22 140 Hamnpersonalens tillgänglighet 120 Antal Ingen åsikt Hamnpersonalens tillgänglighet har fått genomsnittsbetyget 2,86 av 4. Precis som i frågan angående personalens bemötande så har många svarat att de inte har någon åsikt då de inte har träffat dem, eller haft ett behov att träffa dem. Om man tar hänsyn till resultatet från Hamnpersonalens bemötande så kan man konstatera att av de som träffat eller velat träffa hamnpersonalen så upplevs de som mer välbemötande än tillgängliga. Tillgänglighet innefattar både att de finns tillgängliga på kontoret, svarar på telefon och placeringen av deras kontor.

23 120 Pris 100 Antal Ingen åsikt Prisets genomsnittsbetyg är 2,6 av 4. På en del av enkäterna som delats ut så försvann graderingen, därmed så är det inte säkert ifall 4 innebär dyrt eller billigt. Från observationer så kan det dock nämnas att den generella muntliga uppfattningen har varit att det är dyrt för vad man får, dock inte dyrare än många andra hamnar då el och vatten ingår och annars läggs på hamnkostnaden.

24 Hur har du betalat? Vart? Antal Automat Hamnkontoret Båten Ej svarat Det vanligaste betalningssättet har varit att betala med kontokort i automat. Denna möjlighet har uppskattats av besökarna. Detta verkar fungera mycket väl och avbelastar hamnpersonalen. Att ha möjlighet att betala kontant med euro har efterfrågats av flera internationella besökare. 70 personer har valt att inte svara på frågan, detta är mycket fler än på andra frågor. Anledningen till detta kan vara att respondenterna inte själva har betalat, då någon annan på båten har gjort det, eller att de inte har hunnit betala än.

25 Antal Hur har du betalat? Med vilket medel? Kontokort Kontant Ej svarat Det vanligaste betalningssättet har varit att betala med kontokort i automat. Diagrammet här visar vilket medel som används vid betalning, och kontokortsbetalning är använt i mycket större utsträckning än vad kontanter är bland respondenterna. Även på denna fråga har många valt att inte svara, detta är troligen av samma anledning som på föregående frågan.

26 Vad tycker du om möjligheten att förboka en plats? Ingen åsikt 30% Överflödigt 7% Väldigt bra 20% Bra, fast dyrt 43% Många har svarat att de tycker att det är bra att man kan förboka en plats, dock att det är för dyrt att ta det dubbla priset. Många menar även att de inte har någon åsikt, i många fall för att de inte tänker utnyttja det. De individer som uttryckt de starkaste åsikterna i den här frågan tillhör den minsta gruppen, nämligen de som svarat överflödigt. Dock skall det nämnas att de hade föredragit svarsalternativet Det är fel eller Man skall inte kunna förboka.

27 Frisvarsfrågor Många frisvar har lämnats angående de tre frisvarsfrågorna som fanns: Finns det något övrigt att önska från personalen?, Är det någon service som saknas i hamnen?, Finns det något som kan förbättras i hamnen?. Alla dessa svar har kategoriserats och redovisas på de kommande sidorna. Respondenterna har varit mycket generösa med frisvar, och det har varit många återkommande svar, vilket har gjort det lätt att se tydliga tendenser och allmänna åsikter. Sidorna är uppbyggda så att den mest återkommande kommentaren har specificerats och sedan följer andra, mindre återkommande kommentarer.

28 Finns det något övrigt att önska från personalen? Det saknas hjälp vid tilläggning Denna service erbjuds i många hamnar och är den mest återkommande kommentaren, besökarna önskar hjälp med gummibåt, eller att det finns någon form av anvisningssystem med lampor eller liknande. Vi blev ombedda att lägga oss vid Koön, där det inte går att gå i land. Skall man betala för det här skall det vara anpassat! Många har lämnat kommentarer om Koön, och med största sannolikhet menat tilläggning vid den höga kajen på Hedvigsholmen. Kommentarerna fokuserar främst på det faktum att de blivit ombedda att lägga sig där, där de inte kan lägga till ordentligt, inte gå i land, och behöver betala färjebiljetter för att komma till Marstrand. Betala båtplats med euro Att de kan informera om vädret Det är svårt att se vilka som är hamnpersonal De borde se gladare ut Vissa är trevliga, vissa är inte det Mer hjälpsamma Borde ha bättre koll, många båtar har dubbla akterförtöjningar, andra ingen Svara i telefonen Låna ut verktyg Det finns inget att anmärka på Fler hamnvärdar

29 Är det någon service som saknas i hamnen? Det saknas hjälp vid tilläggning Denna service är även här den mest återkommande kommentaren. Vi kunde inte förboka, trots att vi ville Man borde inte kunna förboka Påfyllning av fendrar Mer information på engelska Postadress på ön Längre öppettider på duschar och toaletter. Bankomat Försäljning av morgontidningar och bröd på morgonen. Väderprognoser En båtmack

30 Finns det något som kan förbättras i hamnen? Toaletterna Bättre tvål, bättre rengörning, skötbord och handdukar borde finnas, toaletterna och duscharna kan förbättras i allmänhet, de är inte lika välskötta som i andra hamnar. Duscharna skulle behöva vara mer privata. Nästan 5% av respondenterna har lämnat en frisvarskommentar på toaletter och duschar. Vatten och el tillförsel Vattentrycket är mycket dåligt, det finns inte vattenstolpar i tillräckligt stor utsträckning, det finns inte tillräckligt många slangar, det borde finnas en smidigare lösning på kran än en självavstängande. Det finns inte tillräckligt många eluttag, eluttagen fungerar inte. Nästan 10 % har lämnat en frisvarskommentar på vattentillförsel och 3% har lämnat skriftliga klagomål på eltillförseln. Fortsättning nästa sida

31 Finns det något som kan förbättras i hamnen? Forts. Bankomat Matbutik med ordentligt sortiment Dåligt att man inte får grilla, det borde man kunna vid badplatsen. Fler platser Bättra återvinning, flytta den från bryggan, containern luktar Fler dagsplatser, det är dumt att betala för att ligga 2 timmar mitt på dagen Korttidsplatser Det är för dyrt, prisnivån exkluderar familjer Informera om att internet ingår i priset Badplats, lekplats, trevligare hamnmiljö VHF radio till ön Det är för dyrt att tvätta Det saknas vågbrytare Se till att hastighetsbegränsningen hålls utanför hamnen Racebryggorna är halvfulla, och det är brist på de vanliga bryggorna Fler aktertampar Bensinstationen är felutmärkt på kartan Det finns inget som kan förbättras

32 250 Vad tycker du om Mastrand som destination? 200 Antal Ingen åsikt Marstrand som destination har fått ett mycket högt genomsnittsbetyg på 3,6 av 4. Detta är det högsta genomsnittliga betyget i hela studien, och speglas i den höga andelen återbesökare. Mycket få har svarat 1 eller 2 av 4, och lika så de som svarat att de inte har någon åsikt, och detta är ett mycket gott betyg för Marstrand som besöksmål. Bland förstagångsbesökarna är betyget något lägre, 3,4 av 4.

33 Evenemang på Marstrand 4% Fästningen 10% Varför valde ni Marstrand? Annan 13% Restaurangerna 14% Badmöjligheterna 7% Umgänge 9% Vacker natur 20% Behövde besöka hamn 12% Stadsmiljön 11% Svaren är ganska utspridda i frågan om varför man har valt Marstrand som destination. Den vackra naturen har varit det mest frekventa svaret. Många har svarat Annan, därav redovisas svaren som återfanns under Annan på nästa sida. Evenemang på Marstrand var inte ett alternativ på enkäten, men detta har lagts till här då en tillräckligt stor del respondenter besökte Marstrand för evenemangens skull. Det skall påpekas att respondenterna i många fall har valt att svara mer än ett alternativ här, vilket har lett till att så många som 765 svar har erhållits på denna fråga, vilket ger nästan 2 svar per person.

34 Varför besöker du Marstrand? Andra svar: Glass Har hört att det är en bra, trevlig plats Marstrand är trevligt Det är tradition att stanna här För historian Första stoppet Staffan Franke (båtuthyrning) Shopping Barnen vill hit För att det är Marstrand Bra ställe att avsluta semestern på Det låg på vägen Av ren vana Vänner Rolig stad Jag ska norrut/söderut Jag hoppas på att se brats/brat-sightseeing Det är känt Det är fint Fina gamla hus Mysigt Det var hård vind Jobbet Motorhaveri Hyrbåt

35 Frisvarsfrågan: Vad saknas på Marstrand? Många frisvar har lämnats angående frågan Vad saknas på Marstrand? Många svar har varit återkommande, men har även framkommit några andra intressanta svar som redovisas. Sidorna är uppbyggda så att den mest återkommande kommentarerna har specificerats och sedan följer andra, mindre återkommande kommentarer.

36 Vad saknas på Marstrand? Matbutik Bättre matbutik, med ett ordentligt sortiment och utan tomma hyllor, det bör finnas färsk frukt. Affären som ligger på Marstrandsön upplevs som för liten, men det tar emot att behöva åka färja till Koön, och inte veta ifall affären är bättre där. Gratis färja borde ingå i hamnavgiften. Torghandeln är för dyr. Systembolag Gästerna är medvetna om att det finns möjlighet att beställa från Systembolaget, dock innebär detta att man måste ligga i hamn minst två nätter. Restauranger Önskemål om bättre lunchrestauranger, en restaurang där det faktiskt serveras mat, och även kommentaren det är förvånansvärt svårt att hitta någonstans att äta middag har framkommit bland frisvaren. Bankomat Önskemål om bankomat, eller bank, är mycket återkommande. Fortsättning nästa sida

37 Vad saknas på Marstrand? Forts. Man borde känna sig mer välkommen Glassbar Kiosk som har öppet även sent Dansställe för mogen ålder Apotek som har öppet varje dag Espresso House Ett samarbete med privata båtplatser Kvalitet Marstrand känns inte äkta Det finns inget gratis internet Det är för mycket folk Möjlighet att kyla kylklampar och/eller köpa is Senare öppettider Längre säsong Bättre badplats, med hopptorn Det är högljuda båtar i hamnen Skyltning runt ön Bra att en undersökning görs En hamnaffär med båttillbehör

38 HandelsConsultings kommentarer efter projektets avslut: Det var svårare än planerat att få kontakt med besökarna, optimalt hade varit att lämna ut enkäten i samband med att de lägger till, eller när de betalar hamnavgiften. Det har varit mycket effektivt att använda en 1-4 skala, då folk är benägna att svara mittalet om de är osäkra, och ett sådant inte fanns i detta fallet. HandelsConsulting har bemötts väl av personalen på hamnkontoret uppe på Marstrand Skola, de har varit mycket gästvänliga och välkomnat oss. HandelsConsulting upplevde att det fanns bristfällig kommunikation mellan hamnen och Kungälvs Kommun, om information om möjligheterna på Marstrand, från kommunens sida och bristerna som råder på Marstrand i dagsläget från hamnens sida hade kommunicerats på ett mer effektivt sätt hade förståelsen för båda parter ökat och underlättat arbetet. HandelsConsulting är mycket tacksamma för den samarbetsvilja och flexibilitet som Kungälvs Kommun arbetar med.

39 Rekommendationer Baserat på det underlag som tagits fram från studien så vill HandelsConsulting lämna dessa rekommendationer: Se över hur information kommuniceras ut till gästerna. En del önskemål som framkommit finns redan på Marstrand, t ex, om internet erbjuds bör det finnas information om det. Ökad kommunikation och förståelse mellan Marstrands hamnkontor och Kungälvs kommun skulle förbättra verksamheten. HandelsConsulting kan hjälpa till med Workshops för att underlätta för båda parter. HandelsConsulting rekommenderar även att en uppföljning görs nästa år för att utveckla resultatet och skapa ökad förståelse för besökarnas uppfattningar och hur man kan utveckla hamnen efter besökarnas önskemål och behov.

40 Arbetsgrupp Projektledare: Jessica Sollander Kontakt: Telefon: Projektdeltagare: Kim Jonsson Mikael Brandin Sofia Refsnes Erik Persson Leonard Pettersson Emelie Sandberg Hanna Nilsson Eric Rinman Projektet har avslutats September 2010

41 Bilaga Enkäten som delades ut var utformad enligt följande: Kön Man Kvinna Ålder eller äldre Nationalitet Svensk Norsk Dansk Annan Om svensk, vilken är din bostadsort i Sverige? Göteborgs kommun Kungälvs kommun Annan Båt Motorbåt Segelbåt Antal fot eller större Hur länge i gästhamnen? Dagbesök 1 Natt 2 Nätter Flera nätter Har du besökt hamnen på Marstrand tidigare? Ja Nej

42 Bilaga forts. Vad är ditt allmänna intryck av hamnen? Dåligt Väldigt bra Ingen åsikt Hur upplever du sanitetsfaciliteterna, t ex toaletter, duschar och tvättmaskiner? Dåligt Väldigt bra Ingen åsikt Hur fungerar försörjningen av el och vatten på bryggorna? Dåligt Väldigt bra Ingen åsikt Hur upplever du förtöjningsanordningarna? Dåligt Väldigt bra Ingen åsikt Hur fungerar det trådlösa internet som förses av hamnen? Dåligt Väldigt bra Ingen åsikt Hur upplever du bemötandet från personalen i hamnen? Dåligt Väldigt bra Ingen åsikt Hur upplever du personalens tillgänglighet (att få tag på, att få deras uppmärksamhet)? Otillgängliga Väldigt tillgängliga Ingen åsikt

43 Bilaga forts. Vad tycker du om priset för en hamnplats? Väldigt billigt Väldigt dyrt Ingen åsikt Var och på vilket sätt har du/ni betalat? (två svar) I automat På hamnkontoret På båten/bryggan Med kontokort Kontant Vad tycker du om möjligheten att förboka plats? Överflödigt Bra, fast för dyrt Väldigt bra Ingen åsikt Finns det något övrigt att önska från personalen? Frisvar Är det någon service som saknas i hamnen? Frisvar Finns det något som kan förbättras i hamnen? Frisvar Hur upplever du Marstrand som destination? Mindre bra Väldigt bra Ingen åsikt

44 Bilaga forts. Varför valde ni Marstrand som destination? (Flera alternativ får väljas) Badmöjligheterna Restaurangerna/Barerna Vacker natur och omgivning Stadsmiljön Behövde besöka hamn Umgänge Fästningen Annan orsak Saknar ni något på Marstrand som resemål? Frisvar

Turistundersökning Marstrand 2009

Turistundersökning Marstrand 2009 Turistundersökning Marstrand 2009 Undersökning på uppdrag av Kungälvs kommun HHGS HandelsConsulting AB Innehåll 1. Sammanfattning, sid 3-5 2. Inledning och metod, sid 6-7 3. Resultat, sid 8-26 4. Förbättringsområden

Läs mer

Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1

Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1 Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1 Besö ksenkä t Lysekil, Hävets Hus öch Käpärutstä llningen Juli 2014 Förutsättningar: En person frågades ut

Läs mer

Utvädering av sommaren vid Umeå Camping

Utvädering av sommaren vid Umeå Camping Rapport Utvädering av sommaren vid Umeå Camping Juli-augusti 22 Fakta om rapporten Studiens genomförande Veckorna 27-31 22 Projektledare Christina Gerhardsson-Areblad, Umeå Camping Sammanställning av enkäten

Läs mer

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2008

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2008 1 (7) 2008-08-04 Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2008 Inledning Malenbadet är ett utomhusbad i Båstad och anläggningen är öppen från 1 juni 31 augusti. Malenbadet besöks årligen av mellan

Läs mer

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2012

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2012 1(7) 2012 07 26 Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2012 Inledning Malenbadet är ett utomhusbad i Båstad och anläggningen är öppen från 1 juni 31 augusti. Malenbadet besöks årligen av mellan

Läs mer

Målgruppsutvärdering Colour of love

Målgruppsutvärdering Colour of love Målgruppsutvärdering Colour of love 2010 Inledning Under sommaren 2010 gjordes en målgruppsutvärdering av Colour of love. Syftet med utvärderingen var att ta reda på hur personer i Colour of loves målgrupp

Läs mer

Hälsa och kränkningar

Hälsa och kränkningar Hälsa och kränkningar sammanställning av enkätundersökning från Barnavårdscentralen och Vårdcentralen Camilla Forsberg Åtvidabergs kommun Besöksadress: Adelswärdsgatan 7 Postadress: Box 26, 97 2 Åtvidaberg

Läs mer

Gästundersökning 2016

Gästundersökning 2016 Gästundersökning 2016 Under nio sommarveckor 2016 har 27 ungdomar samlat in mer än 2 000 enkätsvar via onlinetjänsten SurveyMonkey. Syftet med undersökningen är att få en bättre bild av vem våra besökare

Läs mer

KMS medlemsenkät 2013. Sammanställning av fria kommentarer.

KMS medlemsenkät 2013. Sammanställning av fria kommentarer. Sammanställning av fria kommentarer. Vad är föreningens/hamnens positiva sidor? Ordning och reda, välordnat, rent och snyggt (65%) Bra läge, bra skyddad hamn 52%) Trevligt, mysigt, bra atmosfär, bra gemenskap,

Läs mer

Rapport till Vara kommun om biblioteksundersökning år 2009

Rapport till Vara kommun om biblioteksundersökning år 2009 SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en biblioteksundersökning bland bibliotekens besökare. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande framgår av Bilaga. Undersökningen

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

EUROPEISKA UNIONEN Europeiska regionala utvecklingsfonden

EUROPEISKA UNIONEN Europeiska regionala utvecklingsfonden 1. Målgrupp Undersökningen riktar sig till resenärer som valt att åka buss inom destinationerna Sälenfjällen och Trysil under sportlovsveckorna våren 2013. 2. Målsättning Målsättningen är att identifiera

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Brukarundersökning. Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård. Juni 2006

Brukarundersökning. Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård. Juni 2006 Brukarundersökning Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård 2006 Juni 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att

Läs mer

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Rapportförfattare: Jenny Nordlöw Inledning Denna rapport är en del av Bergsjöns Vårdcentrals arbete för att kartlägga och förbättra

Läs mer

En av fyra tror på omfattande automatisering

En av fyra tror på omfattande automatisering Manpower Work Life Rapport 2015 Manpower Work Life Rapport 2015 Många studier har under det senaste året visat att den snabba tekniska utvecklingen gör att ungefär hälften av alla jobb kommer kunna automatiseras

Läs mer

Resultat av turismenkät utförd under simmarhelgen 2014

Resultat av turismenkät utförd under simmarhelgen 2014 Sid 1(6) Resultat av turismenkät utförd under simmarhelgen 2014 Det var 98 personer som svarade på enkäten, där fem ungdomar intervjuade gäster på tävlingsområdet. Svar som endast berör förhållanden med

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 38 36,2 B. Kvinna 65 61,9 C. Annan 2 1,9 Min ålder A. yngre än 25 år 16 15,2 B. 26 45 år 28 26,7 C. 46 65 år 26 24,8 D. äldre än 65 35 33,3 Tid för mitt

Läs mer

Utredning av färdtjänsten

Utredning av färdtjänsten 13-3-1 1 (16) Utredning av färdtjänsten Bakgrund Socialnämnden beslutade 12-11-, 122 att ge förvaltningen i uppdrag att utföra en utredning av färdtjänsten. Utredningen skulle innehålla en prisjämförelse

Läs mer

KUNGÄLVS KOMMUN MARKNADSUNDERSÖKNING. Tillfälliga besökare på Marstrand sommaren 2008. HHGS HandelsConsulting AB 2008-08-12

KUNGÄLVS KOMMUN MARKNADSUNDERSÖKNING. Tillfälliga besökare på Marstrand sommaren 2008. HHGS HandelsConsulting AB 2008-08-12 KUNGÄLVS KOMMUN MARKNADSUNDERSÖKNING Tillfälliga besökare på Marstrand sommaren 2008 HHGS HandelsConsulting AB 2008-08-12 Maria Wasserfaller Carl Öhrman Innehållsförteckning Tabell och diagramförteckning...

Läs mer

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg)

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Avresedatum: 2016 10 30 Destination: USA Arizona Cowboy i Vilda västern Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten?

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 6. Vad tycker panelen om skärgårdsutveckling. December 2009. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 6. Vad tycker panelen om skärgårdsutveckling. December 2009. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 6 Vad tycker panelen om skärgårdsutveckling December 2009 Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1.0 Inledning Piteå skärgård består av ca 500 öar som tillsammans bjuder på en specifik

Läs mer

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2009

Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2009 1 (8) 2009-10-20 Resultat av kundundersökning Malenbadet i Båstad 2009 Inledning Malenbadet är ett utomhusbad i Båstad och anläggningen är öppen från 1 juni 31 augusti. Malenbadet besöks årligen av mellan

Läs mer

Svartviks Industriminnen

Svartviks Industriminnen Svartviks Industriminnen Gästundersökning 2008 Mitt Sverige Turism 2008 1 Innehåll Metod 3 Svartvik fångar upp genomfartsresenärer 3 Samtliga turister 3 Varifrån kom besökarna? 4 Tidigare besök 4 Hur fick

Läs mer

Kvinnor och män med barn

Kvinnor och män med barn 11 och män med barn Det kan ta tid att få barn De som hade barn eller väntade barn blev tillfrågade om de hade fått vänta länge på den första graviditeten. Inte överraskande varierar tiden man försökt

Läs mer

Besökare vid Göta kanal (västra delarna) sommar 2016

Besökare vid Göta kanal (västra delarna) sommar 2016 Undersökning: Besökare vid Göta kanal (västra delarna) sommar 2016 victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Sammanfattande punkter o Undersökningen bygger

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet

MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet MEDBORGARPANELEN 2014 Rapport 4 Journal på nätet MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet Enkät nummer fyra är nu slutförd Vilket resultat! Tack alla medborgare för ert engagemang och era

Läs mer

Läsvärdesundersökning Pejl på Botkyrka

Läsvärdesundersökning Pejl på Botkyrka Läsvärdesundersökning Pejl på Botkyrka November-December 2009 INLEDNING... 4 SYFTE... 4 METOD... 4 URVAL OCH INSAMLING AV INFORMATION... 4 FRÅGEFORMULÄR... 4 DATABEARBETNING OCH ANALYS... 4 BORTFALLREDOVISNING...

Läs mer

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30

Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 2010-04-01 2013-04-30 Datum 13-6-6 1(14) Utvärdering av projekt SVUNG i Västervik 1-4-1 13-4-3 Bilaga: Frågeformulär Postadress: Tel. 7-6 88 73 Samordningsförbundet i Kalmar län Organisationsnr -189 Lögstadsgatan 98 39 Vimmerby

Läs mer

Bruce Springsteen. Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013

Bruce Springsteen. Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013 Bruce Springsteen Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING OM UNDERÖKNINGEN S. 3 KÖN OCH ÅLDER S. 4 SÄLLSKAP S. 5 HEMVIST S. 6 INFORMATION OM KONSERTEN

Läs mer

Gästhamnens verksamhet 2011

Gästhamnens verksamhet 2011 2011-11-25 Säffle kommun Ingemar Johansson, hamnkapten 2(7) Gästhamnens verksamhet 2011 Målsättning Att skapa en attraktiv gästhamn som lockar båtturister och en gästhamn som även säfflebor uppskattar

Läs mer

Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006

Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006 Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006 Bakgrund I ett av de mål som formulerades i Socialplanen framhölls vikten av att undersöka vad äldreomsorgens brukare tycker om de insatser som ges.

Läs mer

B SHOPPER PULSE 2015

B SHOPPER PULSE 2015 B SHOPPER PULSE 2015 SHOPPER PULSE 2015 01. Rapporten i korthet 02. Demografisk utveckling 03. Hur vi handlar dagligvaror 04. Hur vi handlar dagligvaror på nätet 05. Kort om uteätande med fokus på lunchen

Läs mer

En av åtta mötte sin partner på jobbet

En av åtta mötte sin partner på jobbet Manpower Work Life Rapport 2015 Manpower Work Life Rapport 2015 Vi spenderar mycket av vår vakna tid på jobbet, så det är inte konstigt att arbetslivet är en stor del av våra liv. Men hur mycket av våra

Läs mer

Borgsjö Hembygdsgård och kyrka

Borgsjö Hembygdsgård och kyrka Borgsjö Hembygdsgård och kyrka Gästundersökning 2008 Mitt Sverige Turism 2008 1 Innehåll Metod 3 Hembygdsgården fångar upp genomfartsresenärer 3 Samtliga turister 3 Varifrån kom besökarna? 4 Tidigare besök

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/161-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/161-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/161-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Gunilla Westberg Individ- och familjenämnden

Läs mer

Eurovision Song Contest Malmö 2013

Eurovision Song Contest Malmö 2013 Eurovision Song Contest Malmö 2013 En analys av direkta och dynamiska effekter Genomförd av Berglund&Wiberg consulting på uppdrag av Malmö stad och Region Skåne Juni 2013 Inledning På uppdrag av Malmö

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen. Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund

Vård- och omsorgsförvaltningen. Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund Vård- och omsorgsförvaltningen Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund Kvalitetsmätning 2010 2 Inledning 3 Syfte 3 Målgrupp 3 Arbetsprocess 3 Enkätens uppbyggnad 3 Svarsfrekvens och bortfall

Läs mer

Varannan svensk är nära sitt drömjobb

Varannan svensk är nära sitt drömjobb Manpower Work Life Rapport 2015 Manpower Work Life Rapport 2015 Sedan 2008 har Manpower Group tagit reda på svenskarnas syn på drömjobbet vilket det är, hur man når dit, och vad en arbetsgivare kan göra

Läs mer

Enkätundersökning i samarbete med MSN

Enkätundersökning i samarbete med MSN Riksförbundet BRIS Enkätundersökning i samarbete med MSN I samarbete med MSN genomförde BRIS under våren 2007 en webbaserad enkät bland 14-17- åringar. Syftet var att skaffa ett bredare underlag än det

Läs mer

Karlstad levererar! Det huvudsakliga besöksmålet med det bra bemötandet. Karlstad kommuns turismmätning 2013

Karlstad levererar! Det huvudsakliga besöksmålet med det bra bemötandet. Karlstad kommuns turismmätning 2013 Karlstad levererar! Det huvudsakliga besöksmålet med det bra bemötandet. Karlstad kommuns turismmätning 2013 SYFTE Syftet med målgruppsanalysen är att lära mer om de svenska och norska besökarna i Karlstad,

Läs mer

Resultat Enkätundersökning Lundbybadet 2014

Resultat Enkätundersökning Lundbybadet 2014 Resultat Enkätundersökning Lundbybadet 2014 Sammanfattning/Enkel analys av resultatet i korthet! HELHETEN Inga stora skillnader mellan Medley eller Kommunen som utförare! 94% har givit Lundbybadet som

Läs mer

Jämförande rapport Brukarundersökning 2010

Jämförande rapport Brukarundersökning 2010 Jämförande rapport Brukarundersökning 2010 Borås stad Eskilstuna kommun Jönköpings kommun Karlstads kommun Linköpings kommun Norrköpings kommun Västerås stad Örebro kommun Inledning Detta är en jämförande

Läs mer

Turistekonomisk analys av U 21-EM 2009 Delrapport Malmö

Turistekonomisk analys av U 21-EM 2009 Delrapport Malmö Turistekonomisk analys av U 21-EM 2009 Delrapport Malmö Turismens Utredningsinstitut 2009 Om undersökningen Om U 21-EM 2009 I juni 2009 arrangerades U21-EM i Sverige. De städer som stod värdar för evenemanget

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Innehåll Det här är No Limit Street Art Borås...5

Innehåll Det här är No Limit Street Art Borås...5 Förord Det har varit mycket roligt att få arbeta med detta projekt och vi är glada över att No Limit mottagits så positivt av Boråsare såväl som besökare. Vi är överraskade över det stora mediala intresset

Läs mer

Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar "totalt", 79 svar

Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar totalt, 79 svar Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar "totalt", 79 svar Allmänt om sammanställningen och analysen av svaren: Antal svarande yngre än 20 år 3 st 20-39 år 10 st 40-59 år 38 st 60 år och äldre 28 st

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Undersökning bland konsertbesökarna på Avicii #truetour Tele Arena mars 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING OM UNDERSÖKNINGEN S. 3 KÖN OCH ÅLDER S. 4 SÄLLSKAP S. 5 HEMVIST S. 6 INFORMATION OM KONSERTEN I FÖRSTA HAND

Läs mer

Välkommen till Ramsberg En Bygd i Bergslagen!

Välkommen till Ramsberg En Bygd i Bergslagen! PROJEKTANSÖKAN D E T T A Ä R E N P R O J E K T A N S Ö K A N K R I N G Ö L S J Ö B A D E T E N A V K O M M U N E N S, L Ä N E T S O C H B E R G S L A G E N S V A C K R A S T E B A D P L A T S E R Välkommen

Läs mer

Projekt Varbergstunneln Attitydundersökning Juni 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör

Projekt Varbergstunneln Attitydundersökning Juni 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör Projekt Varbergstunneln Attitydundersökning Juni 215 Projektnummer: TRV 213/4576 Markör Innehåll Bakgrund Syfte, metod och urval Resultat Kännedom Attityder till projektet Kontakter med Trafikverket Information

Läs mer

The International Bioenergy Days, Trollhättan 2009 Västsvenska Turistrådet Karin Olsson Oktober 2009

The International Bioenergy Days, Trollhättan 2009 Västsvenska Turistrådet Karin Olsson Oktober 2009 The International Bioenergy Days, Trollhättan Västsvenska Turistrådet Karin Olsson Oktober Viktoriagatan 13, Box 568, SE-42 22 Göteborg, Sweden, Tel +46 31 75 95, Fax +46 31 75 95 1, www.turismensutredningsinstitut.se

Läs mer

Formulärsresultat Besöksundersökning

Formulärsresultat Besöksundersökning Formulärsresultat - 2018 Besöksundersökning 1) Är det första gången du besöker Tidaholm? Ja 19 37.3% 37.3% Nej 32 62.7% 62.7% 2) Vad kommer du att besöka? Antal svar 51 Lilla havssjön, Hjo och Ödegårdsstigen.

Läs mer

Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken"

Vårt Sollentuna 2040 Framtidsparken Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken" Av Max, Theo, Lina, Ronja. 8 an i Sollentuna Musikklasser Sr INTERVJU frågor och resultat Var ska Parken vara? - Viby, Ekbacken (nära busshållplats)? Norrviken, bakom

Läs mer

Stockholm-Arlanda Airport

Stockholm-Arlanda Airport Stockholm-Arlanda Airport Postal grannundersökning 2011 Totalt Presentation Om undersökningen Resultat - Bakgrundsfrågor - Arbete och flygplatsen - Transport, information och attityder Sammanfattning Slutsats

Läs mer

SVENSKARNAS ATTITYDER TILL GRÄNSHANDEL MED ALKOHOL Rapport nr 2; regionala skillnader

SVENSKARNAS ATTITYDER TILL GRÄNSHANDEL MED ALKOHOL Rapport nr 2; regionala skillnader SVENSKARNAS ATTITYDER TILL GRÄNSHANDEL MED ALKOHOL Rapport nr 2; regionala skillnader AB HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT OM UNDERSÖKNINGEN Data samlades in under våren 2009, med hjälp av en e-post enkät. Totalt

Läs mer

HUSHÅLLS- BAROMETERN. våren 2004

HUSHÅLLS- BAROMETERN. våren 2004 HUSHÅLLS- BAROMETERN våren 2004 Rapport Hushållsbarometern våren 2004 Institutet för Privatekonomi Erika Pahne Maj 2004 Institutet för Privatekonomi 2 Föreningssparbankens HUSHÅLLSBAROMETER Inledning 4

Läs mer

Under hösten 2011 och våren 2012 har Det företagsamma Värmland genomfört sju olika typer av aktiviteter inom ramen för projektet.

Under hösten 2011 och våren 2012 har Det företagsamma Värmland genomfört sju olika typer av aktiviteter inom ramen för projektet. Under hösten 2011 och våren 2012 har Det företagsamma Värmland genomfört sju olika typer av aktiviteter inom ramen för projektet. Aktiviteterna är genomförda i olika omfattning i samtliga av Värmlands

Läs mer

Klamydiamåndagen i Västra Götaland 2010

Klamydiamåndagen i Västra Götaland 2010 Klamydiamåndagen i Västra Götaland 2010 Sammanställning av provtagningsblanketter och väntrumsenkäter Klara Abrahamsson Hivprevention i Västra Götaland Oktober 2010 Klamydiamåndagen i Västra Götaland 2010

Läs mer

Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening

Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening 1 (6) Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening Adressat Kopia Vår referens Alf Berntsson Vårt datum 03-03-18 Vår beteckning Er referens Ert datum Er beteckning Bakgrund På årsmötet 2002

Läs mer

Medborgardialog Rådhustorget

Medborgardialog Rådhustorget Medborgardialog Rådhustorget Dialogen har genomförts i form av en webenkät och en synpunktskarta. Totalt har det kommit 106 svar. Sammanställning av enkätsvar Enkäten har funnits tillgänglig på Umeå kommuns

Läs mer

Rapport till Vara kommun om undersökning av särskilt boende år 2010

Rapport till Vara kommun om undersökning av särskilt boende år 2010 om undersökning av särskilt boende SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en undersökning bland personer med särskilt boende. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande

Läs mer

Högholmen. Standardrapport

Högholmen. Standardrapport Högholmen Standardrapport 1 18,9% 7 2 37,8% 14 3 0% 0 4 32,4% 12 5 0% 0 6 eller fler 10,8% 4 1 2 3 4 5 6 eller fler Svarande Inget svar 0-17 år 28,6% 57,1% 0% 7,1% 7,1% 0% 14 23 18-35 år 33,3% 66,7% 0%

Läs mer

Uppföljning Tjörn Runt 2013

Uppföljning Tjörn Runt 2013 Uppföljning Tjörn Runt 2013, 2014-02-02 Sid 1 av 10 Uppföljning Tjörn Runt 2013 1. Om de som har svarat på enkäten 505 båtar anmälda till 2013 års jubileumsupplaga (114 stora banan, 391 lilla banan) 460

Läs mer

Hur ser företagare på Skövde som ort?

Hur ser företagare på Skövde som ort? Hur ser företagare på Skövde som ort? Attitydundersökning bland företagare, december 2017-januari 2018 Inledning Inledning Syfte Syftet med denna attitydundersökning är att: - Kartlägga hur företagen upplever

Läs mer

Mer än hälften av allt jobb går att utföra på distans

Mer än hälften av allt jobb går att utföra på distans Manpower Work Life Rapport 2015 Manpower Work Life Rapport 2015 I takt med att internet blivit en del av våra liv så har våra jobb blivit alltmer mobila. Många arbetsuppgifter är idag inte beroende av

Läs mer

Undersökning: Besökare i Bohuslän höst 2016

Undersökning: Besökare i Bohuslän höst 2016 Undersökning: Besökare i Bohuslän höst 2016 victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Sammanfattande punkter o Undersökningen motsvarar den som Turistrådet

Läs mer

Undersökning om Stureplanerna

Undersökning om Stureplanerna Undersökning om Stureplanerna 18 september 2017 Johan Orbe Om undersökningen Undersökningen genomfördes under perioden 8-15 september 2017 i Sifos webbpanel. Totalt tillfrågades 1003 personer boende i

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTER ÄR FRIHET I år firar Stena Line 50 år och därför är vi extra stolta att kunna presentera vår största kartläggning av svenskt resande med bil hittills: Bilsemesterrapporten

Läs mer

Undersökning: Besökare i Alingsås höst 2016

Undersökning: Besökare i Alingsås höst 2016 Undersökning: Besökare i Alingsås höst 2016 victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Sammanfattande punkter o Materialet domineras av svenska dagbesökare,

Läs mer

juli 2014 En undersökning om småföretagares semestervanor

juli 2014 En undersökning om småföretagares semestervanor En undersökning om småföretagares semestervanor Innehållsförteckning... 1 Sammanfattning... 2 Jobbar du på semestern?... 4 Hur många timmar en vanlig semestervecka ägnar du åt företaget?... 7 Upplever

Läs mer

Manpower Work life Rapport 2012 DRÖMJOBBET 2012

Manpower Work life Rapport 2012 DRÖMJOBBET 2012 Manpower Work life Rapport 2012 DRÖMJOBBET 2012 Alla vill ha drömjobbet. Men vad betyder det idag och vilka typer av jobb drömmer svenskarna främst om? Detta är fjärde gången som Manpower Work Life undersöker

Läs mer

Marin nedskräpning. Håll Sverige Rent

Marin nedskräpning. Håll Sverige Rent Marin nedskräpning Håll Sverige Rent Index Om undersökningen 3 Sammanfattning 4 Resultat 9 Omfattning nedskräpning 10 Strandstädning 15 Uppföljning/förebyggande arbete 19 Kampanjaktivitet 23 Övriga kommentarer

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER. Sammanfattning av föräldrars svar på enkäter för uppföljning av Terapikollovistelse 2011

FÖRÄLDRAENKÄTER. Sammanfattning av föräldrars svar på enkäter för uppföljning av Terapikollovistelse 2011 FÖRÄLDRAENKÄTER Sammanfattning av föräldrars svar på enkäter för uppföljning av Terapikollovistelse 2011 Enkäten syftar till att fånga upp föräldrars syn på kolonivistelsen och samarbetet med Terapikolonierna.

Läs mer

Båtplatsundersökning Södra Bohuslän. för Västsvenska Turistrådet

Båtplatsundersökning Södra Bohuslän. för Västsvenska Turistrådet Båtplatsundersökning Södra Bohuslän för Västsvenska Turistrådet TURISMENS UTREDNINGSINSTITUT Box 5068, 402 22 Göteborg, G Sweden Ph. +46 31 75 95 000, Fax +46 31 75 95 001 Bakgrund Efterfrågan på attraktiva

Läs mer

Vilken ort? Medlemmar i föreningen

Vilken ort? Medlemmar i föreningen Kursutvärdering Kompetenta Anordnare - omgång 3 De flesta deltagarna kommer från Blekinge och från Värmland. Diagram (n=45) Vilken ort? 2 6 7 6 Blekinge Umeå Vara Värmland Västerås Det är i huvudsak större

Läs mer

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012 Datum: 1114 Sida: 1 (9) Enkät Mariestads Stadsbibliotek 12 Mariestads Stadsbibliotek fick i uppdrag av kulturnämnden att göra en enkät om bibliotekets verksamhet. Enkäten fanns på biblioteket samt kommunens

Läs mer

ATTITYDUNDERSÖKNING I SAF LO-GRUPPEN

ATTITYDUNDERSÖKNING I SAF LO-GRUPPEN ATTITYDUNDERSÖKNING I SAF LO-GRUPPEN EN KVANTITATIV MÅLGRUPPSUDERSÖKNING DECEMBER 2007 Ullrica Belin Jonas Björngård Robert Andersson Scandinavian Research Attitydundersökning SAF LO-gruppen En kvantitativ

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Sammanställning av enkäten. Låt oss veta vad Du tycker om Badhuset

Sammanställning av enkäten. Låt oss veta vad Du tycker om Badhuset Sammanställning av enkäten Låt oss veta vad Du tycker om Badhuset Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Inledning, syfte, mål 3 Sammanställningsmetod 4 Enkätfrågor med ev. slutsatser och kommentarer

Läs mer

SHETLAND 2010. Eskadermöte #1 2010-03-30

SHETLAND 2010. Eskadermöte #1 2010-03-30 SHETLAND 2010 Eskadermöte #1 2010-03-30 Agenda Presentation Att segla eskader med oss Väderprognoser Planerna Korsa Nordsjön Segla vid Shetland Tidvatten Krav på deltagarna Bra att ha med sig Betalning

Läs mer

Sammanställning av enkät angående vatten, avlopp och avfallshantering

Sammanställning av enkät angående vatten, avlopp och avfallshantering Sammanställning av enkät angående vatten, avlopp och avfallshantering Innehållsförteckning 1 Bakgrund...3 2 Privatpersoner...3 2.1 Vatten och avlopp...4 2.2 Slamtömning...5 2.3 Frågor om avfallshantering...5

Läs mer

Avfallshantering 2009

Avfallshantering 2009 Avf_09_Arvidsjaur v1.0 SWECO Environment 2009 Enkät Avfallshantering 2009 Så här gör du Markera ditt svar för varje fråga. Under varje frågeområde har du möjlighet att skriva en fritextkommentar om du

Läs mer

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna.

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna. Så styrs Nyköping. 1. 2. MEDBORGARE KF KS 3. 7. NAMNDER 4. PRIVATA FORETAG 5. DIVISIONER & verksamheter i kommunen 6. PRODUKTION 1. KF är kommunens»riksdag«och de 61 representanterna utses vart 4:e år

Läs mer

Förstudie Norrmän i Västsverige. Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Västsvenska Turistrådet

Förstudie Norrmän i Västsverige. Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Västsvenska Turistrådet Förstudie Norrmän i Västsverige Turismens Utredningsinstitut på uppdrag av Västsvenska Turistrådet Innehåll Bakgrund sid. 3 Metod sid. 4 Norska gästnätter sid. 5 Säsongsvariation norska gästnätter i VG

Läs mer

Öppenvård, handläggare

Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 2014-0-0 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal - Genomförda intervjuer

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2017

Brukarundersökning IFO 2017 2018-01-31 Dnr: SN 2017/317 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2017 Brukares upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Besökare i Bohuslän april 2017

Besökare i Bohuslän april 2017 Undersökning: Besökare i Bohuslän april 2017 victor.johansson@vastsverige.com Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Sammanfattande punkter o o o o o o Denna rapport ger en översiktlig

Läs mer

Brukarundersökning. Socialförvaltningens reception. Juni 2006

Brukarundersökning. Socialförvaltningens reception. Juni 2006 Brukarundersökning Socialförvaltningens reception 2006 Juni 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar efter

Läs mer

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2014-01-21 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2013 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts.

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

BEHANDLARENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

BEHANDLARENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. BEHANDLARENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av terapeuter som har haft barn, ungdomar eller barn tillsammans med föräldrar på Terapikolonier sommaren 2012. Sammanfattning Utvärderingsenkäterna

Läs mer

Målgruppsutvärdering

Målgruppsutvärdering Målgruppsutvärdering Colour of Love 2011 Inledning Under sommaren 2011 genomfördes en andra målgruppsutvärdering av Colour of Love. Syftet med utvärderingen var att ta reda på hur personer i Colour of

Läs mer

Hållbar jämställdhet (HÅJ)

Hållbar jämställdhet (HÅJ) PiteåPanelen Rapport 21 Hållbar jämställdhet (HÅJ) April 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret Hållbar jämställdhet Piteå kommun har arbetat aktivt med jämställdhet i verksamheterna sedan 2009. Jämställdhet

Läs mer

Rapport Manpower Work Life PENSIONEN - EN KÄLLA TILL ORO

Rapport Manpower Work Life PENSIONEN - EN KÄLLA TILL ORO Rapport Manpower Work Life PENSIONEN - EN KÄLLA TILL ORO PENSIONEN EN KÄLLA TILL ORO Fram tills nyligen har de flesta heltidsarbetande svenskar kunnat räkna med en trygg försörjning på äldre dagar. Idag

Läs mer

UR TALRÄDSLA BLAND UNGDOMAR

UR TALRÄDSLA BLAND UNGDOMAR UR TALRÄDSLA BLAND UNGDOMAR Rapport framtagen för Utbildningsradion (UR) Beställare: Linnéa Hallgren Upplägg och rapport: Christina Persson Genomförande: April-maj 20 Projektnummer: 0209 Uppdragsgivaren

Läs mer

Sammanfattning Vistelsen i Båstad: 93% anser att vistelsen i Båstad och Bjärehalvön varit antingen mycket bra eller bra och sammantaget får Båstad/Bjärehalvön ett medelvärde om 4,4 på en femgradig skala,

Läs mer

Rapport till Vara kommun om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning

Rapport till Vara kommun om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning personlig assistent år 29/21 SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en undersökning bland personer inom kommunens omsorg om personer

Läs mer

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre

Upwind beating med Celeste. foto Max Alm-Norell. Färöarna. foto Bengt Tarre search 18 Med lust att upptacka Bengt Tarre har seglat sedan barnsben och alltid lockats av långa distanser och nya platser. Längtan efter äventyr och öppna hav resulterade så småningom i några längre

Läs mer