Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik"

Transkript

1 Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

2 Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 22 Audi SQ5 TDI Teknik 36 Audi ultra 48 Chassi, Offroad, ESC 38 TFSI 50 Audi drive select 40 TDI 52 MMI Multi Media Interface 42 hybrid 54 Audi connect 46 quattro 56 Hjälpsystem Utrustning Audi QR-koder Upplev Audi ännu kvickare: Ladda ner en QR-app till din smartphone och skanna sedan av QR-koden. Du kan också använda länken i din webbläsare. Övrigt 60 Audi exclusive 82 Utrustnings- och designpaket, innertak 62 Glanspaket svart, Audi exclusive 84 Dekorinlägg 63 Optikpaket Offroad Audi exclusive 86 Belysning och speglar 64 Audi exclusive line 88 Utrustning utvändigt 66 S line 90 Utrustning invändigt 70 Styleguider 94 Infotainment 72 Lacker 97 Hjälpsystem 74 Fälgar/däck 98 Teknik 76 Säten/sätesklädslar 101 Audi tilläggsgaranti 102 Audi Original-tillbehör 112 Innehållsförteckning 106 Tekniska data 120 Fascinerande Audi 110 Mått Utrustningen på de avbildade bilarna hittar du på sid Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

3 Audi Q5 5 Att vilja ha. Att förändra. Ny intelligens. Varje generation har sina egna ideal. Det spelar ingen roll om det handlar om arbetssituation, fritidsaktiviteter eller familjeplanering allt förändras. Och det är bra! För det är endast förändring som leder till nytänkande. Audi har alltid följt denna devis och byggt bilar som blivit till måttstockar för andra. En av dessa bilar är Audi Q5. Den övertalar inte, den övertygar genom att vara bränslesnål utan att göra avkall på körglädjen, och genom att vara sportig utan att vara oförnuftig. Den är en kombination av genomtänkt teknik och traditionella egenskaper som intelligens, komfort och styrka. Upplev det själv ombord på progressiva Audi Q5. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid Q5

4 6 Audi Q5 Utan make-up. Uttrycksfull. Nytt utseende. Att Audi Q5 har en vass och utpräglad design är något man märker direkt: De breda baklyktorna ger bilen en stark utstrålning. I kombination med xenon plus-strålkastare (tillval) är baklyktorna av LED-typ och har ett distinkt ljusband. Den genomarbetade diffusorn och de nedtill tillplattade ändrören ger bakpartiet en ännu mer maskulin look. Både praktisk och snygg: den breda bakluckan. Förutom att ge bilen ett utseende det inte går att ta miste på, gör den breda bakluckan det extra bekvämt att lasta i och ur även stora och otympliga saker. En stag- och skarvfri, gnistrande blank takreling med tillhörande avtagbart takräcke ingår i standardutrustningen. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

5 Markerade linjer, släta ytor, en motorhuv med utpräglat 3-dimensionell utformning Audi Q5 utstrålar både sportighet och elegans. En utstrålning med pondus: Med sin längd på mm och en bredd på mm drar den blickarna till sig. Trots sina mått har den ett av de bästa cw-värdena (luftmotstånds koefficienten) i klassen, bl.a. tack vare sin coupé-liknande taklinje. Och att det handlar om en kraftfull bil framgår också det vid en första anblick: De gjutna 20"-aluminiumfälgarna (tillval) med 5-armsdesign blänker elegant under skärmbreddarna. En mängd olika fälgar, från 17 till 20 tum stora, ger dig massor av möjligheter att ge bilen en personlig prägel. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

6 10 Audi Q5 En nytolkning av den typiska Audi-fronten: Den noggrant utarbetade single frame-grillen, i högglanspolerad svart lackering och med kromade lameller, dimljusen fram, omringade av kromsargar, luftintagen på sidorna med sina svarta högglanspolerade stag, och de trapetsformade stötfångarna alla bidrar till bilens speciella karaktär. Många andra detaljer förstärker detta intryck: I de elektriskt inställbara ytterbackspeglarna sitter en integrerad LED-blinker. Xenon plus-strålkastarna (tillval) är försedda med LEDvarselljus bestående av lysdioder vars särpräglade, homogena ljusband inte går att ta miste på. Om man så vill, kan xenon plus-strålkastarna även förses med adaptivt kurvljus som följer vägen och lyser upp den brett när man kör in i en kurva. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

7 Audi Q5 13 Att visa styrka. Att behålla fri rörlighet. Att nå nya mål. Starka men samtidigt snåla: motorerna till Audi Q5. TFSI-motorerna är på samma gång sportiga och komfortabla och har en välkommen låg förbrukning. 2.0 TFSI-motorn är begåvade med ventilstyrningen Audi valvelift som kan bidra till att sänka bränsleförbrukningen. TDI-motorerna är av common rail-typ och karakteriseras av sin mycket jämna och tysta gång och av sina smidiga köregenskaper. Samtliga motorer är som standard utrustade med start/stopp-system och energiåtervinning. Detta betyder: Du tar dig fram effektivare, utan att behöva offra något av körglädjen. Bra utrustning lägger grunden för bra resor. Den standardmonterade elektromekaniska servostyrningen är hastighetsberoende och ger ännu mer precis styrning och ännu bättre bekvämlighet. Dessutom förbrukar den endast energi när den ger aktivt servostöd, och alltså inte när du kör rakt fram. Ännu mer smidighet tillsammans med en helt suverän körkänsla erbjuder den dynamiska styrningen (tillval). För den enastående körstabiliteten svarar å andra sidan det dynamiska chassit. Genom sin förfinade fjädrings-/ dämpnings avstämning kan chassit erbjuda hög åkkomfort i kombination med avkoppling av bästa sort på långfärd med fortsatt hög smidighet. quattro permanent 4-hjulsdrift hjälper dig hålla spåret bättre i kurvor, på snö, på regnvåta vägbanor och i nästan alla typer av terräng. Förutom en manuell växellåda står 2 andra växellådsvarianter till förfogande: S tronic växellådan med dubbla kopplingar och 8-växlade tiptronic. Båda dessa växellådor kan om man så önskar även växlas från tillvalet multifunktionsratt med växlingspaddlar. Genom att S tronic-växellådan är försedd med dubbla kopplingar, ligger nästa växel redan i innan du väljer den. Det här gör att du kan växla både bekvämt och sportigt utan att knappt märka några effektsvackor alls vid växlingarna! Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

8 14 Audi Q5 Släpp vardagen. Behåll kontrollen. Prioritera på nytt sätt. Den ena vägen är inte den andra lik, en del mer utmanande än andra. Bra då att ha en bil som är förberedd på det oförutsedda. Audi Q5 är full av tekniska innovationer som hjälper dig att komma fram till destinationen på ett bättre sätt. Ut i terrängen! Audi Q5 låter dig erövra även krävande terräng. De låsningsfria bromsarna (ABS) innehåller en funktion som gör att bromskraften förbättras så snart du kör offroad. Även den elektroniska stabiliseringskontrollen (ESC) hjälper dig när du lämnat allfarvägen för terrängen: Med en enkel knapptryckning kan t.ex. antispinnsystemet (ASR) förbättra greppet och på så sätt erbjuda bättre körstabilitet. Tillvalet farthållare ser till att hålla den inmatade hastigheten konstant, både på plana vägar och bland bergen i riktigt branta backar tar istället den standardmonterade utförskörningshjälpen hand om detta. Den adaptiva farthållaren (tillval) hjälper föraren att hålla avståndet till framförvarande fordon. Det integrerade systemet Audi braking guard håller koll på omvärlden och varnar föraren med ljud- och ljussignaler om risken för en kollision med ett identifierat hinder är överhängande. Systemet kan t.o.m. gripa in aktivt med en kort inbromsning om så skulle behövas. I hastigheter under 30 km/h kan detta system t.o.m. bromsa ned bilen till stillastående om det finns risk för en kollision. Och det finns fler förarhjälpsystem du kan välja som tillval för din Audi Q5: Filbyteshjälpen Audi side assist och spårhållningsassistenten Audi active lane assist, som i nödfall kan hjälpa till med mjuka ingrepp i styrningen. Audi parkeringshjälp plus informerar föraren om avståndet till framför- och bakomvarande fordon (beroende på körriktning), både på en display och med hjälp av ljudsignaler. Man kan även välja Audi parkeringshjälp plus med backkamera. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

9 16 Audi Q5 Mer plats. Större krav. Nya möjligheter. Att kunna köra avslappnat och alltid ha full överblick i en Audi Q5 är detta en självklarhet. Det räcker med ett ögonkast för att de överskådligt och ergonomiskt placerade instrumenten ska förse föraren med massor av nyttig information. Förarinformations systemet (tillval) hjälper dig på ett aktivt sätt att spara bränsle genom att visa olika förbrukningsdata och spartips. Till stor hjälp är också den integrerade pauspåminnaren som analyserar körningen och vid längre körningar rekommenderar föraren en paus. MMI Navigation plus (tillval) visar kartorna i 3D och ger dig även direkttillgång till de olika ljudkällorna. I kombination med tillvalet Audi connect inklusive biltelefon får du t.o.m. tillgång till en WLAN-hotspot i bilen. Mer information om detta hittar du på sid. 54 under rubriken Audi connect. Ljudet tål verkligen att lyssna till. Via AUX-IN-ingången (fr.o.m. bilstereo concert) eller tillvalet Audi music interface kan du dessutom spela upp musiken från din ipod eller ett USB-minne. Och för verkliga musikälskare står Bang & Olufsen Sound System till buds. Njut av utsikten i de bekväma sätena med sin förhöjda sittposition mycket avkopplande! Mjuka tyger eller, om man så vill, finaste läder sprider en känsla av välbehag. Ryggstödens lutning bak är ställbar, och de kan också fällas ned från bagageutrymmet med en fjärrutlösare. Tillvalet panoramaglastak erbjuder dig härlig utsikt, verklig rymdkänsla och en praktiskt taget helt dragfri tillförsel av frisk luft. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

10 18 Audi Q5 Det rymliga bagageutrymmet tycks kunna sluka allt man behöver ha med sig för en avkopplande semester, efter lite seriös shopping eller på den spontana weekend resan. Den låga lasthöjden gör bilen extra lätt att lasta i och ur. Likaså praktisk och bekväm är genomlastningsbredden på mm. Under lastutrymmesgolvet döljer sig ett extra förvaringsutrymme* som om man så önskar kan förses med ett smutstråg*. Med tillvalet baksäte plus, som kan skjutas 100 mm i längdled och är försett med en genomlastningsanordning blir bagageutrymmes volymen ännu större. Fäller man ner ryggstöden bak, kan last utrymmesvolymen utökas ännu mer. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid * Gäller ej Q5 hybrid quattro.

11 En resa i Audi Q5 går mot sitt slut. Total komfort och sportighet, avkoppling och dynamik. Audi Q5 övertygar med sin intelligenta teknik och sina många möjligheter till individuell anpassning för det är du själv som bäst kan avgöra vad som är viktigt just för dig. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

12 22 Audi SQ5 TDI Kraft. Omedelbart. Att göra varenda dag till ett äventyr. En perfekt bil står parat: Audi SQ5 TDI. En SUV som bjuder på sportig S-design, innovativ teknik och är praktisk i vardagen. SQ5 TDI är ett levande bevis på vår devis Vorsprung durch Technik på ett alldeles speciellt sätt: Det här är den första S-modellen någonsin med en dieselmotor under huven. Låt ett fantastiskt äventyr ta sin början! Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid SQ5 Audi SQ5 TDI

13 24 Audi SQ5 TDI Motoreffekt (kw) 250 Motorvridmoment (Nm) Motoreffekt Vridmoment Motorvarvtal (varv/min) 650 Det speciella med dubbelturbomotorn V6 3.0 TDI: Redan vid låga varvtal har du tillgång till ett mäktigt vridmoment på hela 650 Nm. Motorn utvecklar sin kraft på ett både harmoniskt och dynamiskt sätt över hela varvtalsspektrat. Resultatet är en verkligt imponerande acceleration. Nm Spontan. Väl tilltagna 313 hk gör att Audi SQ5 TDI klarar accelerationen från 0 till 100 km/h på endast 5,1 sekunder. Och eftersom det här handlar om en TDI-motor, sker allt på ett mycket effektivt sätt. Motordynamiken tas om hand och leds på ett intelligent sätt vidare av quattro permanent 4-hjulsdrift. Systemet ser till att exakt så mycket av motorns drivkraft som behövs leds till respektive hjul. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 107.

14 26 Audi SQ5 TDI Kördynamik. 8-stegad. Snabbare men ändå bränslesnålare 8-stegade tip - tronic gör det möjligt. Det dynamiska växlingsprogrammet (DSP) använder du via växelspaken eller via växlings paddlarna bakom ratten. I automatläget kan du välja mellan programmen D (normal) och S (sport) efter hur du själv vill ha det. Med tillvalet Audi drive select kan du själv bestämma växlingspunkterna och vilken karaktär din bil ska ha. Det utpräglat styva S-chassit hjälper dig köra sportigt. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 107.

15 28 Audi SQ5 TDI Fascination. Omedelbart.

16 Audi SQ5 TDI 31 Bilkännaren ser direkt att det här är en modell som hör till S-familjen det skvallrar bl.a. de horisontella dubbla kromlisterna i den platinagrå single fram-grillen om, liksom SQ5-märkena på kylargallret och bakpartiet eller de svartlackerade bromsoken fram med sina SQ5- märken som skymtar genom de 20 tum stora fälgarna. De nya kristalleffektlackerna Estoril-blå och pantersvart imponerar med sin lyster. Ytterbackspeglar i aluminiumoptik, xenon plus-strålkastarnas band av LED-varselljus, de ovala dubbla ändrören alla förstärker de den dynamiska utstrålningen ännu mer. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 107.

17 Audi SQ5 TDI 33 Sportstolarna, klädda i finnappa (tillval) och prydda med SQ5 - prägling i ryggstöden, erbjuder enastående komfort och ger ett utmärkt stöd för kroppen också i kurvorna. Med den läderklädda multifunktionssportratten med 3-ekersdesign har du alltid din Audi SQ5 TDI i ett fast grepp. Den är dekorerad med ett SQ5- emblem, har kontrasterande sömmar och kan om du så önskar fås i en version som är tillplattad nedtill. Alltid i synfältet: displayen till MMI Multi Media Interface. MMI Navigation plus (tillval) visar kartorna i 3D och ger dig även direkttillgång till de olika ljudkällorna. Om du så önskar kan du utrusta din bil med Audi connect inklusive biltelefon liksom med trådlös uppkoppling till Internet via en WLAN-hotspot. Naturligtvis får du då också tillgång till de många tjänster som Audi connect stödjer. Mer information om detta hittar du på sid. 54/55. Kombiinstrumentet har en speciell S-design: grå instrumenttavlor, vita visare och nya visarnav i aluminiumoptik. Även växlingspaddlarna på den läderklädda multifunktionsratten med 3-ekersdesign, pedalerna och fotstöden är utförda i aluminiumoptik. Som standard levereras dekorinläggen i mattborstad aluminium eller, om man så vill, i den nya, sensationella kombinationen aluminium/beaufort-trä i svart. Man kan också få dem i Carbon Atlas eller pianolacksvart. Atmosfär. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid Alltid.

18 34 Audi SQ5 TDI Fascination. Om och om igen.

19 36 Audi ultra Med Audi ultra på prispallen: Audi R18 ultra Audi ultra: Tema viktminskning De krav som ställs på dagens bilar står ofta i motsatsförhållande till varandra. Å ena sidan ska bilarna erbjuda mer effekt och bättre komfort, å andra sidan ska de vara bränslesnålare och ännu effektivare. Audi ultra upphäver detta motsatsförhållande. Vi testar varenda liten detalj i provbänk. Krav: Hög funktionalitet vid lägsta möjliga vikt. Resultat: en intelligent mix av olika material som t.o.m. gör det möjligt att göra motorerna mindre. Dessa gör en lättare bil lika pigg som det förr krävdes en större motor för var det t.ex. en R18 TDI bestyckad med en V6-motor som tog hem segern vid det prestigefyllda 24-timmarsloppet på Le Mans året innan svarade den segerrika föregångaren R15 TDI för samma bedrift, men då med en stor V10- motor som drivkälla. Vartenda gram som vikten sänks med gör försprånget större. Audi ultra, vår banbrytande och framtidsinriktade lättviktskonstruktionsteknik, är mer än summan av sina delar. Den kombinerar innovativa material, intelligenta konstruktionsprinciper och resursbesparande tillverkningsprocesser i ett och samma koncept. Många av de viktbesparande åtgärder som ingår i Audi ultra kommer redan i dag till användning i Audi Q5. Det börjar redan med karossen. Stålskalskonstruktionen på Audi Q5 kombinerar låg vikt med hög styvhet. Den skräddarsydda bottenplattan är uppbyggd av olika material kvaliteter med olika styrka. På så sätt används endast precis så mycket material som behövs på varje enskilt ställe. Det flitiga användandet av varm- och kallpressat stål med hög hållfasthet har gjort det möjligt att använda tunnväggig plåt i karossen. Aluminiumkomponenterna på fram- och bakaxeln liksom de lätta gjutna aluminiumfälgarna sänker inte bara vikten utan också den ofjädrade massan vilket i sin tur förbättrar åkkomforten. Även bromsarna är av lättviktskonstruktion vilket sänker vikten ytterligare. Drivteknik som t.ex. turboladdning och direktinsprutning av bränslet har givit Audis motorer allt högre prestanda. De moderna TDI- och TFSImotorerna till Audi Q5 får ut högre effekt ur lägre cylindervolym och är betydligt lättare än motsvarande motorer i tidigare serier. Speciellt imponerande är kombinationen av en 4-cylindrig förbränningsmotor och en hybridmotor. Audi Q5 hybrid quattro är en av de första fullhybriderna som är utrustade med ett litiumjonbatteri. Det är denna typ av batterier som i dag är de lättaste. Alla lättviktskomponenter inverkar dessutom på andra komponenter vars dimensioner också de kan göras mindre. Resultatet är en fortlöpande utvecklingsprocess mot allt lägre vikt och allt högre effektivitet. Uttryckt i siffror drar en bil vars vikt sänkts med 100 kg upp till 0,3 liter mindre per 100 km. Aluminiumplåt Aluminiumprofil Varmpressat stål * Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid Kallpressat stål

20 38 TFSI Topplock med integrerad avgaskylning Audi valvelift system och dubbel kamaxelinställning Dubbelt FSI/MPI-insprutningssystem Lågfriktionsmotor Helektronisk kylmedelsreglering Lång utvecklingstid. Tusentals testkilometer. Varför allt detta? Efter ett par sekunder kommer du att förstå. 2.0 TFSI-motor (225 hk) Audi Q5 utnyttjar TFSI-teknikens fördelar. Och det fina med denna är att den kombinerar fördelarna med FSI med en turboladdare för ännu högre uteffekt. Tack vare denna kombination av FSI-teknik och överladdning, får bilen inte bara anmärkningsvärt låg förbrukning utan dessutom imponerande dynamik och ännu bättre drag. Det här är något du märker tydligt när du låter den 225 hk starka 2.0-TFSI-motorn visa vad den går för. I kombination med den 8-växlade växellådan tiptronic accelererar den upp bilen från km/h på 7,1 sekunder. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid Ännu sportigare acceleration bjuder 3.0 TFSI quattro på. Den innovativa mekaniska överladdningen med sin laddluftkylare gör den 6-cylindriga motorn till ett rent krutpaket som både är högeffektivt och fascinerande sportigt. Motoreffekten på 272 hk talar för sig själv. Och lika imponerande som det maximala vridmomentet, är vridmomentskurvan: Det maximala vridmomentet på 400 Nm uppnås redan vid v/min och finns tillgängligt upp till v/min. Den spontana responsen i kombination med den enastående kraftutvecklingen över hela varvtalsområdet gör denna 6-cylindriga motor perfekt lämpad för extra sportig och dynamisk körning. Det tar bara 5,9 sekunder för Audi Q5 att accelerera upp från 0 till 100 km/h, och då finns det ändå gott om kraftreserver. Alla TFSImotorerna är som standard utrustade med det effektiva start/stopp-systemet och med energiåtervinning.

21 40 TDI Dubbelturbo med variabel turbingeometri Förbättrad laddluftkylare Högtrycksinsprutningssystem bar Avgasturboladdare med förbättrad ställbar turbingeometri Topplock med optimerade insugskanaler, 2-delad kylare Högtrycksinsprutningssystem bar Friktionsminimerad motor TDI Olje- och vattenpumparna anpassade för de ökade kraven Tryckreglerad oljepump Innovativ temperaturhantering med separat kylning av vevhuset/topplocket. Eller om vi uttrycker det på ett annat sätt: Var sitter tanken? 3.0 TDI-motor (313 hk) Varannan Audi som säljs i dag är en diesel. Det som idag är en självklarhet väckte stor uppståndelse för 20 år sedan då Audi revolutionerade marknaden med den första TDImotorn på 2,5 liter. Och under åren som gått har innovationer som t.ex. common rail-tekniken gjort TDI-motorn ännu effektivare. Insprutningsmunstycken finfördelar och doserar bränslet effektivt. Det här har gjort att motorerna blivit ännu bränslesnålare sedan den första TDI-motorn lanserades på marknaden samtidigt har motoreffekten höjts! Därför var det inte mer än logiskt att en dieseldriven bil fick ta steget in i motorsportens värld. Och det med framgång: 2006 vann en Audi R10 TDI det legendariska 24-timmarsloppet på Le Mans och blev därmed den första dieseldrivna bilen i loppets historia att lyckas med denna bravad. Och triumfen har upprepats flera gånger. 150 eller 177 hk stark 2.0 TDI-motorn i Audi Q5 imponerar redan de första metrarna. 2.0 TDI quattro S tronic på 177 hk har ett maximalt vridmoment på 380 Nm redan vid v/min och levererar en jämn drivkraft av imponerande styrka. Det tar bara 9,0 sekunder att komma upp i 100 km/h. Audi Q5 2.0 TDI (177 hk) quattro S tronic är förutom med katalysator och ett standardmonterat dieselpartikelfilter även utrustad med en kväveoxid-/(denox)-katalysator med AdBlue *-tank. I kombination med andra innovationer och den högeffektiva återföringen av avgaserna, sänks utsläppen av kväveoxider. Ännu kraftfullare ångar Audi Q5 fram med en 3.0 TDI-motor under huven. Med sin effekt på 245 hk och ett vridmoment på 580 Nm accelererar den upp bilen från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder. Men den suveräna körkänslan finns där även när du inte ska köra om sportig och utmanande och på samma gång avslappnande och effektiv, eftersom start/stopp-system och energiåtervinning är standard för alla modeller med TDI-motor. Den vassaste dieselmotorn sitter i Audi SQ5 TDI: en dubbelturboladdad 3,0-liters V6-TDI-motor på 313 hk som klarar av accelerationen från 0 till 100 km/h på kvicka 5,1 sekunder. Den här prestandan är något som är typiskt för Audi precis som effektiviteten: massor av intelligenta lösningar och åtgärder, som t.ex. temperaturhantering, lägre friktion, sänkt vikt, energiåtervinningssystem, start/stopp-system, bidrar till sänkt bränsleförbrukning. Det går inte åt mer än 6,8 liter diesel per 100 km, motsvarande utsläpp på 179 g CO₂/km. Dessa värden gör SQ5 TDI till den effektivaste S-modellen från Audi. Det maximala vridmomentet på 650 Nm finns tillgängligt redan från v/min och kraftutvecklingen är jämn och respektingivande. 3.0 TDI-motor (245 hk) * Inregistrerat varumärke för Verbandes der Automobilindustrie e.v. (VDA). Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

22 42 hybrid Fulladdad med framtidsinriktade idéer. Hybrid-kraftelektronik: styr energiflödet mellan högspänningsbatteriet och elmotorn och förser bilen med elektricitet. Tack vare ny teknik säkerställs hög funktionalitet och ett kompakt format. Elmotor: kombinerar effektivitet och dynamik och fungerar beroende på körsituationen och de aktuella kraven endera som drivmotor, generator eller startmotor. Uteffekten ligger på 40 kw och elmotorn levererar ett vridmoment på 210 Nm. Den kompakta och enastående lätta elmotorn är förbunden med vevaxeln via en koppling. Detta parallellhybridkoncept sörjer för en direkt överföring av drivkraften. Resultat: imponerande acceleration och startprestanda i så gott som alla körsituationer. Litiumjonbatteri: bestämmer hybriddrivningens prestanda och räckvidd. Jämfört med konventionella nickelmetallhybrid-batterier (NiMh) erbjuder det två väsentliga fördelar: För det första har de högre effekt tack vare sin höga energidensitet. För det andra är de betydligt lättare tack vare sin kompakta konstruktion. Sist men inte minst innebär det här också fördelar för volymen i bagageutrymmet: I grundmodellen av Q5 är det 460 liter ovanför lastgolvet. Den aktiva batterikylningen ger förbättrad utnyttjandegrad och längre livslängd. Audi Q5 hybrid quattro är en av de första fullhybrid-suv:ar som utrustats med ett litiumjonbatteri. quattro: fördelar kontinuerligt drivkraften till alla de fyra hjulen för bättre grepp och driv. På så sätt kan elmotorns fulla vridmoment på ett imponerande sätt föras ned i vägbanan redan från start. Hybriddrivning. Som den fullhybrid den är kan Audi Q5 hybrid quattro tillfälligt köras helt elektriskt och nästan helt utsläppsfritt. Det är de effektstarka litiumjonbatterier som för första gången används i en SUV-hybrid som gör detta möjligt. Det viktoptimerade konstruktionssättet för samtliga hybridkomponenter gör att du kan köra på ett extra effektivt sätt. Hybridtekniken i Audi Q5 hybrid quattro ger dig möjlighet att välja mellan 3 körprogram. Kör t.ex. helt elektriskt i EV-läget i upp till 100 km/h och nära nog ljudlöst. En helt ny körkänsla! Vid en konstant hastighet på 60 km/h blir räckvidden i detta läge upp till 3 km. Det här ger Q5 hybrid quattro bättre fartresurser och räckvidd än nästan alla andra fullhybrider. När förbränningsmotorn och elmotorn arbetar tillsammans bjuds du dessutom på körglädje av bästa slag. Resultatet är nämligen inte bara betydligt sänkta förbruknings- och utsläppsvärden, utan också bättre körprestanda. Här visar sig Audi Q5 hybrid quattro Performance som en verkligt effektiv kraft. 2.0 TFSI-Motor¹: 5 gånger vald till Engine of the Year ². Tydlig effektivitetsförbättring genom samtidig ökning av vridmomentet med hjälp av det variabla ventilstyrningssystemet Audi valvelift system. I kombination med den likaså vridmomentstarka elmotorn blir därför accelerationerna extra dynamiska. ¹ Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid ²Den prestigefyllda utmärkelsen International Engine of the Year Awards är ett pris som delas ut av välrenommerade motorjournalister från mer än 30 länder: UKIP Media & Events Ltd. 8-stegad tiptronic: innehåller elmotorn och styr via en koppling förbindelsen med förbränningsmotorn. Förenar växlingskomfort med sportighet och effektivitet. Det dynamiska växlingsprogrammet (DSP) fastställer själv lämplig växlingstidpunkt och anpassar sig efter förarens individuella körstil. Elektromekanisk servostyrning: höjer effekten genom att styrkraften inte hämtas från förbränningsmotorn utan, vid behov, drivs med el. e-klimatanläggning: drivs fristående från förbränningsmotorn via en elektrisk klimatkompressor. Detta gör att klimatanläggningen alltid kan användas även när bilen drivs fram på elektricitet liksom när förbränningsmotorn stängs av när bilen står stilla.

23 44 hybrid 2 stapeldiagram visar i 5-minutersintervall hur mycket bränsle förbränningsmotorn förbrukar (orange) resp. elmotorns återvinningsnivå (grön). Elmotorn assisterar förbränningsmotorn Energiåtervinning Eldrift Boosting Kombinerad drift i hybridläge med förbränningsmotor och elmotor Förbränningsmotor 100 % Gräns för start av förbränningsmotorn i eldriftsläge (EV) QR-kod Eldriftsområde Vill du se Audi Q5 hybrid quattro i full aktion skanna då in den här QR-koden med din smartphone. Du kan också gå in på Bilen körklar Varje bil har sin egen karaktär. Den här har tre. Energiåtervinning vid inbromsning och när bilen rullar fritt laddar batteriet Litiumjonbatteriets laddningsstatus Kraftig inbromsning Tändning avslagen På powermätaren i instrumentinsatsen kan du alltid avläsa det aktuella hybridläget som t.ex. ren eldrift, effektboost, energiåtervinning och hybridsystemets tillgänglighet. Om du sen vill köra extra bränslesnålt eller hellre sportigt det är en fråga om inställning: Välj helt enkelt mellan 3 körlägen för att uppleva hybridsystemet i Audi Q5 hybrid quattro precis som du själv vill ha det. Eldriftsläget är anpassat för ett utvidgat elektriskt körläge och aktiveras med en enkel knapptryckning. Du kan också välja läget D som balanserar förbrukningen och prestandan på ett effektivt sätt. Och i läget S blommar den fulla prestandapotentialen ut i en sportig avstämning av förbränningsmotorn och växellådan ackompanjerat av elmotorns boostfunktion. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 108.

24 46 quattro Varför bara använda 2 hjul när bilen har 4? quattro permanent 4-hjulsdrift. quattro är en permanent 4-hjulsdrift. Om hjulen på den ena axeln förlorar väggreppet och riskerar att börja slira, leds drivkraften över till den andra axeln automatiskt och kontinuerligt fördelad av den självspärrande mellandifferentialen med sin hjulspecifika momentfördelning*. Grundfördelningen ligger på 40 : 60 d.v.s. 40 % av drivkraften på framhjulen och 60 % på bakhjulen. Fördel: bättre grepp och framdrivning vid acceleration, och mer säkerhet tack vare det imponerande väggreppet. Så mycket vad gäller tekniken, men det som gör quattro så speciell är känslan! Som om bilen ligger klistrad på vägen, säger många kunder. Vi uttrycker det så här: quattro ger föraren mer känsla för vägen och därför också mer säkerhet. quattro-drivlinan i Audi Q5 sörjer för enastående traction och körsäkerhet. * Hjulspecifik momentreglering finns ej för Q5 hybrid quattro. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

25 48 Chassi, Offroad, ESC Individuell bakhjulsupphängning med trapetslänkar 5-länkad framaxel Dynamisk. Bekväm. Suverän. Chassit visar karaktär. Även en SUV ska kännas sportig och smidig att köra. I Audi Q5 sörjer ett dynamiskt chassi med 5-länkad framaxel och en bakhjulsupphängning med trapetslänkar för just detta. Bägge dessa gör att kraften snabbt kan byggas upp och erbjuder enastående körstabilitet, hög åkkomfort och förträfflig spårstabilitet. Audi SQ5 TDI har ett S-sportchassit som är sänkt med 30 mm. Den speciella S-avstämningen är anpassad efter bilens kraftfulla dynamik. Du kan också välja ett chassi med adaptiv dämparreglering. Den praktiskt taget steglösa dämpningen anpassar sig automatiskt och på bråkdelar av en sekund efter de aktuella körförhållandena. Dämparregleringen upphäver det klassiska motsatsförhållandet mellan sportig och komfortabel fjädring och är speciellt effektiv i en SUV med hög tyngdpunkt och långa fjädervägar. Den elektroniska stabiliseringskontrollen ESC ger intelligent teknisk uppbackning. Naturligtvis är detta fordonsstabiliseringssystem standard. En speciell sensor känner av om du har monterat det medföljande takräcket. Systemet anpassar sig i så fall efter den högre tyngdpunkten till följd av lasten på taket. Lika smart är den standardmonterade elektromekaniska servostyrningen. Denna är hastighetsberoende vilket betyder att den ger en precis styrkänsla i högre hastigheter men gör det också enklare att parkera genom att ge mer stöd i låga hastigheter. Och när du känner för en tur i terrängen: Med en sluttningsvinkel på 25, en rampvinkel på 17,6, en stigförmåga på 31 och en markfrigång på 200 mm är det inte mycket som stoppar en Audi Q5.* ABS med väggreppsoptimering känner av om du kör offroad och optimerar i så fall sina funktioner för detta. Och med en enkel knapp tryckning kan du även ställa in ESCassistansen på offroad. I det här läget ser bl.a. ASR till att väggreppet blir bättre, även om underlaget består av sten eller grus. Utförskörningshjälp är standard och hjälper föraren att hålla den förinställda hastigheten, även i mycket branta backar. Och tillvalet dragkrok från fabrik, inklusive ekipagestabilisering, hjälper till att förhindra att släpet kommer i gungning till följd av t.ex. stark sidvind eller spår i vägbanan. * Uppgifterna gäller ej Q5 hybrid quattro, SQ5 TDI eller Q5 med framhjulsdrift. Värden för bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp hittar du på sid. 106.

Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Vorsprung durch Technik

Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 32 Audi Q5 hybrid quattro Teknik 36 Audi effektivitet 50 Chassi, Offroad, ESC 38 Audi ultra 52 Audi drive select

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 sedan och S6 Avant

Läs mer

Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Vorsprung durch Technik

Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Vorsprung durch Technik A7 Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A7 Sportback 22 Audi S7 Sportback Teknik 34 Innovationer 40 quattro 46 Dynamik 36 Audi ultra 42 Audi LED-matris-strålkastare

Läs mer

Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback. Vorsprung durch Technik

Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback. Vorsprung durch Technik A7 Audi A7 Sportback Audi S7 Sportback Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A7 Sportback 24 Audi S7 Sportback Teknik 38 Audi effektivitet 52 Adaptiv luftfjädring 40 Audi ultra 54 Audi

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid 30 Audi

Läs mer

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite A4 Avant Totalpris 323 600 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A4 Avant Motor 8K50QC\0 2.0 TDI clean diesel 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 4,6 l CO2-utsläpp:

Läs mer

Vorsprung durch Technik

Vorsprung durch Technik Utrustning Audi A6/A6 Avant Komfortsäten fram med minnesfunktion 74 Krockkuddar, fullstora 92 Krokar 86 Lacker 68, 69 LED-baklysen 80 LED-strålkastare 80 Ljus-/regnsensor 80 Ljuspaket (in- resp. utvändigt)

Läs mer

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite Q5 Totalpris 368 100 SEK Produktnr. Beskrivning Pris Q5 Motor 8RB0Q9\1 2.0 TDI clean diesel quattro 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,6 l CO2-utsläpp: 147

Läs mer

A4 Sedan. A4 Sedan. Audi Konfigurator. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

A4 Sedan. A4 Sedan. Audi Konfigurator. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi Konfigurator A4 Sedan Totalpris Per månad (Bilförmån) 463 100 SEK Per månad 3 165 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A4 Sedan Motor 8K2069\0 2.0 TFSI quattro 6-växlad Power: 155(211) kw(hk) Bränsleförbrukning:

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite A8 Totalpris 850 900 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A8 Motor 4HC0UA\0 3.0 TDI clean diesel quattro tiptronic Power: 190(258) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,9 l CO2-utsläpp: 155

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

A3 Sedan. A3 Sedan. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör

A3 Sedan. A3 Sedan. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör Audi unite A3 Sedan Produktnr. Beskrivning A3 Sedan Motor 8VSBR9\0 2.0 TDI quattro Sport 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 4,7 l CO2-utsläpp: 122 g/km (EU6) Stadskörning:

Läs mer

Business by Audi. Bygg din Audi idag.

Business by Audi. Bygg din Audi idag. HELA DENNA BILAGA ÄR EN AUDI HELA DENNA BILAGA ÄR EN AUDI Audi Konfigurator configurator.audi.se A4 Avant 2.0 TDI quattro S tronic Business by Audi. Per månad 2 770 SEK (Bilförmån) Bygg din Audi idag.

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Audi A5 Sportback. Audi Vorsprung durch Technik

Audi A5 Sportback. Audi Vorsprung durch Technik A5 Audi A5 Sportback Audi Vorsprung durch Technik 02 Innehåll 04 06 14 Inledning Chassi Säkerhet Kupé 16 Design Motor Körglädje Audi S5 Sportback 18 20 22 28 30 34 38 Audi exclusive, Audi exclusive line

Läs mer

Kampanj-prislista Renault Trafic

Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanjmodeller HK Växellåda L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line 1.6 dci Single Turbo Inkl. manuell luftkonditionering, bränslevärmare, tidur samt genomlastninglucka

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST?

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? MÖT EN NY GENERATION PEUGEOT. De senaste åren har vi målmedvetet arbetat med att ta Peugeot till en högre nivå i alla led. Kvalitet, komfort och design har givetvis varit

Läs mer

Fakta och cirkapriser

Fakta och cirkapriser Fakta och cirkapriser Q5 Motoralternativ 2.0 TFSI 2.0 TFSI 2.0 TFSI 3.2 FSI hk 180 211 211 270 Växellåda Manuell 6-växlad Manuell 6-växlad S tronic 7-växlad S tronic 7-växlad Motorbeskrivning 4-cyl, 4

Läs mer

Provkör och njut vårt sparprogram.

Provkör och njut vårt sparprogram. Vårt sparprogram, innehåll: Modell Effekt Br. förbr. CO 2 /km Pris från Audi A3 1.6 TDIe 105 hk/250 Nm 4,1 l/100 km 109 g 206.800 kr Audi A3 1.6e 102 hk/148 Nm 6,8 l/100 km* 162 g* 187.500 kr Audi A4 2.0

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

Liten bil i stor stad

Liten bil i stor stad BIL / PROVKÖRNING Liten bil i stor stad Lilla up! klarar stresstestet i småbilarnas huvudstad alldeles galant. Aldrig har Roms gränder och gator med kullerstenar och branta backar känts så enkla att erövra.

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

Audi A1. Audi Vorsprung durch Technik

Audi A1. Audi Vorsprung durch Technik A1 Audi A1 Audi Vorsprung durch Technik Sid. 16 Dragningskraft Teknik Sid. 4 En upplevelse Audi A1 28 TFSI /TDI 30 Infotainment och anslutningsmöjligheter Sid. 31 32 Chassi och styrning/säkerhet Utrustning

Läs mer

Utgåva 2. Cross Caddy

Utgåva 2. Cross Caddy Utgåva 2 Cross Caddy Cross Caddy Life 03 Cross Caddy Life lockar till äventyr med sitt tuffa ut seende. Designat underredsskydd i silver och svarta skärm breddare ger distinkt off-road-prägel. Första intrycket

Läs mer

Tankar och teknik för. långsiktig miljöhänsyn.

Tankar och teknik för. långsiktig miljöhänsyn. Tankar och teknik för långsiktig miljöhänsyn. Vill du köra effektivt? Välj en Audi. Vorsprung durch Technik är vår devis sedan många år, och ett uttryck som förpliktigar. Det gäller inte bara dynamiska

Läs mer

Sedan Sport. Fakta och cirkapriser

Sedan Sport. Fakta och cirkapriser Sedan Sport Fakta och cirkapriser A3 Motoralternativ 1.4 TFSI 1.4 TFSI COD 1.4 TFSI COD hk 125 140 140 Växellåda Manuell Manuell S tronic 7-växlad Motorbeskrivning 4-cyl, 4 ventiler per cylinder, dubbla

Läs mer

Audi Konfigurator. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

Audi Konfigurator. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi Konfigurator Q7 Totalpris Per månad (Bilförmån) 871 400 SEK Per månad 6 564 SEK Produktnr. Beskrivning Pris Q7 Motor 4MB0E1\1 3.0 TDI quattro tiptronic Power: 200(272) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen

En liten bil med stora utrymmen Nya Kia 1 design En liten bil med stora utrymmen Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom att Venga är

Läs mer

Nya Passat en ny era.

Nya Passat en ny era. Nya Passat en ny era. Med nya Passat introducerar Volkswagen en av de mest progressiva bilarna i mellanklassen någonsin. Med innovativa assistans-, infotainment-, komfort- och drivsystem visar vi vägen

Läs mer

Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen

Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen Suzukis bästsäljares efterträdare nya Swift nu i ny version med fyrhjulsdrift. Fjärde generationen Suzuki Swift, som introducerades i Sverige i september i fjol, kommer

Läs mer

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT lista och Tillval PRISER Kod Engine Norm Växellåda Storlek HK exkl moms DC1E2 212SB6 1,6 R9M FAP Twin Turbo S/S EURO5 6-vxl manuell (PF6) L2 H1 120 hp 282 000 kr DC1E2 212SA6

Läs mer

Volvo Personvagnar AB

Volvo Personvagnar AB Volvo Personvagnar AB C30 Electric Annelie Gustavsson, Produkt chef Page 1 Drive towards zero Varför elektrifiering C30 Electric Utmaningar Page 2 Drive Towards Zero Vision : Att konstruera bilar som inte

Läs mer

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL

Avensis NYA TOYOTA TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL Avensis NYA TOYOTA EN LÄNGE EFTERLÄNGTAD NYHET PREMIÄR I JUNI 2015 TOYOTA SAFETY SENSE ÄNNU HÖGRE SÄKERHET SOM STANDARD TOYOTA TOUCH 2 TEKNIKEN SOM GER DIG FULL KONTROLL DESSUTOM Ny dynamisk design Helt

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Nissan e NV200 Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Prislista Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Cirkapris exkl. Moms SEK 25% moms SEK Rek. cirkapris SEK Framhjulsdrift

Läs mer

Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris

Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Bilerbjudande 2014 Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Passat Alltrack Golf Passat Premium R Tiguan Sharan Golf Sportscombi Ett erbjudande till Tennisförbundet Så här gör du

Läs mer

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning.

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. Sparsam körning Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. men det finns flera sätt att spara bränsle och miljö! Bilens egenskaper Bilen har en

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

Vi älskar motvind! Team EcoRide Göteborg 2015

Vi älskar motvind! Team EcoRide Göteborg 2015 Vi älskar motvind! Det är nu 2015 och intresset för våra elcyklar och dess möjligheter är inspirerande. Det är spännande att få uppleva hur allt fler väljer elcykeln framför bilen. Genom minskad förbrukning

Läs mer

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business.

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business. Pris inkl. moms från: Billån+1 från: Leasing+1 från: Förmånsvärde2 från: Alltid med Edition: V220 SE Edition lång (163 hk) V220 Avantgarde Edition lång (163 hk) 463.900 kr 4.505 kr/mån 3.595 kr/mån 3.100

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

Nya Opel Corsa Enjoy Modellår 2016 - Utgåva 2015-10-16 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Nya Opel Corsa Enjoy Modellår 2016 - Utgåva 2015-10-16 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Nya Opel Corsa Enjoy år 216 Utgåva 215116 l/1 km CO2 g/km Vägskatt (215) Kamrem eller Enjoy Corsa Enjoy 3dörrars/5dörrars Ord. Kampanjpris 1.4 ECOTEC 9 hk MT5 5,2/5,2 121/122 58/62 8/8 Kedja 14 129 9 1.4

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS.

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. Skandinaviens mest nöjda bilägare i mellanbilsklassen kör Toyota Prius 2007-2010. - AUTOINDEX 2011 Hybridåret 2012. Smygpremiär 3 X Prius. Som Priusägare är du redan

Läs mer

Porsche Macan MY14 Macan S Diesel

Porsche Macan MY14 Macan S Diesel Macan S Diesel 595.000 kr PRnr Övrig merutrustning Pris (inkl) 9Q6 Indikering av hastighetsbegränsning Färgpriser Pris (inkl) Exteriörfärger N0 Agate Grey Metallic 8 800kr 2T Jet Black Metallic 8 800kr

Läs mer

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation 2014-02-14 Sida 1 av 5 Standardutrustning Kupé och Interiör Läderklädd sportratt, ställbar i höjd- och längdled Sportstolar i läderklädsel Elmanövrerade och eluppvärmda

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Våra rehabprodukter AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel: 0 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show

Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show 03.15/15.01.20/PL Mazda lanserar inte mindre än fem nya bilmodeller under 2015. Två av dem, Mazda2 och Mazda6, finns med på Stockholm Lifestyle

Läs mer

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Suzuki presenterar efterföljaren till sin bästsäljare den helt nya Swift. Med Swift lanserade Suzuki 1983 en modell som kommit att bli synonym med

Läs mer

ryckigt Kör 28 PORSCHEMAG

ryckigt Kör 28 PORSCHEMAG PorscheMag17_28-33_Jarlmark.qxp:Layout1 11-03-03 Kör 12.59 Sida 28 ryckigt Vad går all bensin egentligen åt till när vi kör? Dagligen tar ingenjörerna hos Porsche väldigt avancerade beräkningar till hjälp

Läs mer

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör www.peugeot.se gör din peugeot 2008 personligare När du ska välja utrustningsnivå till din nya Peugeot 2008 öppnar sig en hel värld av möjligheter. Ett perfekt läge

Läs mer

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw SD75, SD115, SD135 VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw Kraft att prestera. Volvo introducerar SD75, SD115 och SD135 envalsvältar kraftfulla maskiner konstruerade för överlägsen kompaktering. Valet av amplitud,

Läs mer

ATV WHERE EVER YOU ARE

ATV WHERE EVER YOU ARE ATV WHERE EVER YOU ARE 1 dinli WHERE E Centhor 800 cc Centhor 700 cc Lig 450 2 VER YOU ARE htning cc thunder 350 cc cobia 50 cc 3 Centhor 800 cc Vägregistrerad, får framföras med A- eller B-körkort Tekniska

Läs mer

Starkare och sportigare nya Scirocco och Scirocco R lanseras nu i Sverige

Starkare och sportigare nya Scirocco och Scirocco R lanseras nu i Sverige PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2014-10-16 Datum Starkare och sportigare nya Scirocco

Läs mer

Prislista. Ford Transit Connect. Connect L1 Ambiente 1 Motor Växellåda Exkl moms. Connect L1 Trend 2 Motor Växellåda Exkl moms

Prislista. Ford Transit Connect. Connect L1 Ambiente 1 Motor Växellåda Exkl moms. Connect L1 Trend 2 Motor Växellåda Exkl moms Prislista Ford Transit Connect Connect L1 Ambiente 1 Motor Växellåda Exkl moms Ambiente 1.6TD075 M5 137.756:- Ambiente 1.0T 100 M6 137.756:- Ambiente 1.6TD095 M5 159.356:- Ambiente 1.5TD120 MPS 182.556:-

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

Nya Passat Alltrack December Juni 2015 2014

Nya Passat Alltrack December Juni 2015 2014 Nya Passat Alltrack December Juni 2015 2014 Nya Passat Alltrack 2.0 TSI 220 DSG6 GT 2.0 TDI 190 DSG6 GT 2.0 TDI 240 DSG7 GTS Nu fortsätter succén med Passat Alltrack. Kombinationen av kraftfulla effektiva

Läs mer

Nya Honda Jazz. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se

Nya Honda Jazz. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se Nya Honda Jazz Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Den här bilagan är avsedd att ge en kortfattad överblick över de vanligaste funktionerna i Sensus Infotainment och hjälpa dig att

Läs mer

Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS

Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS PRESS info P11Z01SE / Per-Erik Nordström 2 december 2011 Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS Scania blir först med en ny avancerad farthållare som använder GPS för att

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Funktioner/innställningar 3.1 Batteri -/felindikator 3.2 Assistans funktion

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid Tillbehör Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EXTERIÖR Sätt lite extra lyx på bilen du älskar Samtliga tillbehör exteriört är lackade i bilens färg. Främre nedre sidospoiler Sidokjol Bakre nedre sidospoiler

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris Pure Impulse 2Z21 1 359 000 Teknisk data Model kod NM CO2- utsläpp g/km Räckvidd (el) km Räckvidd

Läs mer

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR Det fina med tre hjul eller hur ALLA ska kunna cykla. Varför ska man sluta cykla när man blir äldre? Eller varför ska man inte få möjligheten att uppleva en cykeltur om

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

större än du tror! lilla

större än du tror! lilla PROVKÖRNING Liten och kaxig. Upp ur asfalten ploppar små suvmodeller och Audi hänger på trenden. Snart kommer också Volvo, Mercedes, Alfa och Perfekta stadsbilar: små, höga, fyrhjulsdrivna. 6 15/2011 större

Läs mer

Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in.

Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in. Volkswagen Financial Services Finansiering. Försäkring. Mobilitet. Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in. All-in har utformats för att göra det så enkelt som möjligt för företag med en eller att

Läs mer

På följande sidor kan du läsa om hur en vanlig bilist kan spara tusenlappar och samtidigt bidra till att dämpa växthuseffekten.

På följande sidor kan du läsa om hur en vanlig bilist kan spara tusenlappar och samtidigt bidra till att dämpa växthuseffekten. spara pengar och dämpa växthuseffekten Med rätt tryck i däcken rullar bilen bättre. Det minskar bränsleförbrukningen. Det tjänar du pengar på. Samtidigt minskar du dina utsläpp av växthusgasen koldioxid.

Läs mer

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden PRESSINFORMATION 2014-03- 05 Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden Hakka- skydd ger trygghet och garanterar att resan kan fortsätta vid en däckskada Nokian Hakka sommardäck

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S80 1999 1/8 Den 28 maj 1998 visades Volvo S80 för första gången. Bilen var den första att byggas på den nyutvecklade P2-plattformen, men också den bil som lanserade Volvos nya formspråk med sin

Läs mer

Microcar. News. innovation. DCI Révolution. www.microcar.se. Fabriqué en France

Microcar. News. innovation. DCI Révolution. www.microcar.se. Fabriqué en France Microcar NYHET Ny collection AV Microcar M8 Coffee & Chocolate innovation Ny MOTORTEKNIK DCI Révolution News wwwmicrocarse MICROCAR M8 FINNS NU MED AIRCONDITION Fabriqué en France excellence M 8 C&C fr

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Sportback. Fakta och cirkapriser

Sportback. Fakta och cirkapriser Sportback Fakta och cirkapriser A3 Sportback Motoralternativ 1.2 TFSI 1.2 TFSI 1.4 TFSI 1.4 TFSI hk 105 105 125 125 Växellåda 7-växlad 7-växlad Motorbeskrivning 4 cyl, 2 ventiler per cylinder, en överliggande

Läs mer

harmoni elegans utseende

harmoni elegans utseende Crossover Stor Frihet 28 29 harmoni elegans utseende En helt unik modell som med sina atletiska drag och sin rymliga elegans alltid är beredd. Med stora glasytor runt bilen är det lätt för föraren att

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID INTRODUKTION 1. Hur fungerar Prius Laddhybrid? Prius Laddhybrid tillhör gruppen Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) och är en laddbar parallellhybrid. I en parallellhybrid

Läs mer

Sportback e-tron. Fakta och cirkapriser

Sportback e-tron. Fakta och cirkapriser Sportback e-tron Fakta och cirkapriser A3 Sportback e-tron Motoralternativ 1.4 TFSI e-tron hk 204 Växellåda S tronic Motorbeskrivning 4-cyl, 110 kw bensinmotor, 4 ventiler per cylinder, dubbla överliggande

Läs mer

Fakta och cirkapriser

Fakta och cirkapriser Fakta och cirkapriser A1 Motoralternativ 1.2 TFSI 1.4 TFSI 1.4 TFSI 1.6 TDI hk 86 122 122 105 Växellåda Manuell 5-växlad Manuell 6-växlad S tronic Manuell 5-växlad Motorbeskrivning 4 cyl, 4 ventiler per

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR.

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. BEHÅLL KÖRUPPLEVELSEN året runt. MINI Original-hjul är resultatet av de bästa kombinationerna av däck och fälgar. De är omsorgsfullt designade

Läs mer

Davis. för alla. Åka till sjön för att bada med

Davis. för alla. Åka till sjön för att bada med Davis Det finns något för alla. Åka till sjön för att bada med familj och vänner, hämta den nya sogruppen från möbelaären, köra uppför branta serpentinvägar, erövra livliga småstäder... Livet har rätt

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO S70/V70 1997 1/9 En ny Volvo-epok inleds 1997 då marknadsledaren och bästsäljaren Volvo 850 lämnar över stafettpinnen till sin efterträdare sedanmodellen Volvo S70 och herrgårdsmodellen Volvo V70.

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81.

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. VOL-V-O får snart premiär hos landets alla Volvohandlare. Se efter i din lokala tidning för exakt tid och dag. Då är du hjärtligt välkommen in för

Läs mer

DEN NYA C - KLASSENS KOMBIMODELLER

DEN NYA C - KLASSENS KOMBIMODELLER DEN NYA C - KLASSENS KOMBIMODELLER DEN NYA C - KLASSEN 03 Dynamik i större stil Nya C - Klass kombi. Suverän och flexibel. Det är föreningen av dynamik och utrymmeskomfort som gör den nya C - Klassens

Läs mer

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Priser, utrustning, specifikationer, färger Prislista Cirkapris exkl. 25% moms Rek. cirkapris Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Moms SEK SEK SEK Combi-5 Efter 40.000

Läs mer

Kia räddningsmanual. Högvoltbatteri max spänning 300 volt. Exteriör identifiering. 8:e positionen i chassienumret är ett D.

Kia räddningsmanual. Högvoltbatteri max spänning 300 volt. Exteriör identifiering. 8:e positionen i chassienumret är ett D. Kia räddningsmanual OPTIMA HYBRID Exteriör identifiering 8:e positionen i chassienumret är ett D. Högvoltbatteri max spänning 300 volt Identifiering Nedanstående skiljer Kia Optima Hybrid från en konventionell

Läs mer

RENAULT MASTER. Prislista & Produktfakta. från 7,8 l / 100 km. Cirkapriser gäller from 2012-05-30 Ändrad 2012-08-01

RENAULT MASTER. Prislista & Produktfakta. från 7,8 l / 100 km. Cirkapriser gäller from 2012-05-30 Ändrad 2012-08-01 RENAULT MASTER Prislista & Produktfakta Cirkapriser gäller from 2012-05-30 Ändrad 2012-08-01 Nu med ännu lägre förbrukning! från 7,8 l / 100 km NYHET: Master Flak & Master Konceptskåp Alla rekommenderade

Läs mer

Produktkatalog. Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700. Upplev den maxade körglädjen

Produktkatalog. Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700. Upplev den maxade körglädjen Produktkatalog Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700 Upplev den maxade körglädjen Från början var nog betydelsen av ordet ATV inte tänkt att innefatta stadstrafik. Terrängen

Läs mer

FIAT PERSONBILAR. PRIsÖVERSIKT 1 oktober 2010

FIAT PERSONBILAR. PRIsÖVERSIKT 1 oktober 2010 FIAT PERSONBILAR PRIsÖVERSIKT 1 oktober 2010 INNEHÅLL: fiat Panda MY Sida 3 fiat 500/500c Sida 4 Fiat punto evo sida 7 Fiat qubo sida 9 fiat DoblÒ sida 12 version fiat panda MY Km/l CO2 g/km Dynamic Dynamic

Läs mer

Insight. Honda Hybrid Collection

Insight. Honda Hybrid Collection Insight Honda Hybrid Collection Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer