IARV IANEJUM FIBER EKONDMISK FORENINE Sida 1 av 7

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IARV IANEJUM FIBER EKONDMISK FORENINE Sida 1 av 7"

Transkript

1 IARV IANEJUM FIBER EKONDMISK FORENINE Sida 1 av 7 Datum Till Kommunstyrelsen ivara Kommun Larv Ldngjum Fibervillmed detta brev informera Erom pi hurforeningen ser pa kontakterna med Era tjdnstemin samt kontakterna med Varabostiiders ordfdrande och VD, om eventuell anslutning frdn tex Skolan i Larv samt anslutning av Varabostdders ldgenheter i Larvs By. Foreningens medlemmar beslutande med acklamation pi foreningsstiimma att fdreningen skulle bygga och iga ett komplett fiberndt, vilket ocksi ger full bestdmmanderdtt med de fordelar som det innebdr. Efter stdmman och beslutet meddelade vi Kommundirektcir Gert Norell pi telefon om vdrt beslut i bredbandsfrigan. Vi berittade ocksi att vi var beredda att diskutera med kommunen om att hyra svart fiber till tex Larv skola genom fdreningens ndtt. En annan friga som vi tog upp med Gert vid det telefonsamtalet var att nar nu Larv var klassat om landsbygd si skulle iven Varabostiiders ligenheter i Larv kunna anslutas med samma bidrag frdn Ldnsstyrelsen och Post och Telestyrelsen beviljade vdra andra abonnenter i fdreningen. Gert Norell skulle kontakta Hans pi Varabostdder i den frigan. Vi ndmnde ockss fdr Gert Norell att b6de regionen och kommunen skulle spara ca 1 miljon eftersom vi i vir frirening hade en av "vita fliickar'' som Regionen beviljat pengar till. Att kommunen skulle spara lika mycket kommunala skattepengar, ndrvi byggde sjiilva, var pi grund av att De skulle sdtta in lika stor summa i bidrag som regionen. Efter en tid kontaktade Hans Axblom oss och vi triffades och gick igenom frigor och De skulle ha ett mote och komma tillbaka. Efter n6gra dagar fick vi svar pi mail att: Hans Axblom hans.axblom@varabostader.se L7 apr till mig, gronsaker Hej Alf Vi har beslutat att awakta med fiber di det kraftigt negativt piverkar vir resultatriikning. Handlar om ca 3,5-4,0 miljoner om vi ska vara med i alla samhdllen ddr vi har fastigheter. Det omfattas dessutom av ett styrelsebeslut som miste tas och det har vi inte forrdn i borjan pd juni. Vdnligen Hans Axblom PA ndsta sida finns vdrt svar. Larv Ldngjum Fiber Ekonomisk Forening Ldngjum Anders Heljesg6rden VARA hemsida:

2 I.ARV IANEJUM FIBER EKDNNMISK FORENINE Sida 2 av 7 Tif f Varabostider datum 2Ot2-O4-22 att. Hans Axblom Hej Hans Tack frir Ditt mail den 2OT2-O4-L7. Jag har n6gra frsgor om Ditt och Carl-Axels svar s6 jag bcirjar med att kopiera in Din text. "Vi har beslutat att avvakta med fiber d6 det kraftigt negativt pdverkar vir resultatriikning. Handlar om ca 3,5-4,0 miljoner om vi ska vara med i alla samhiillen diir vi har fastigheter. Det omfattas dessutom av ett styrelsebeslut som miste tas och det har vi inte forrdn i bdrjan p5 juni. Viinligen Hans Axblom" Ndgra frdgor och tankar: - Era bostiider ligger i Larv som numera riiknas som landsbygd. - Vara kommuns intentioner iir att alla pi landbygden skall ha tillgdng till bredband (vilket vi tycker iir bra). - Detta borde vijl ocksi giilla Vara Kommuns hyresgdster i Larv genom det Kommunala bostadsbolaget? - Kommunen har i sin lt-plan angett att samhiillena skall6tgdrdas niir landsbygen iir klar. - Samhiillena ha har viil genom tidigare satsningar av Kommunen tillgsng bredband? - Har inga Kommunala fastigheter i samhiillena til196ng till bredband i dag? - Ert argument att det "kraftigt negativt p6verkaresultatrdkningen forst6r Vi inte riktigt d5 det iir en lsngsiktig investering att dra in bredband i byggnader och di bor ha en l6ng avskrivn ingstid. - Vir uppfattning iir att Kommunen totalt spar upp mot 1 miljon i kommunala skattepengar ndr Larv Liingjum Fiber bygger sitt eget niit. Detta gdller ocks6 VGR som ocksi sparar upp mot 1 miljon. Detta eftersom Valeberg som ligger i Larv Liingjums Fibers geografiska omrsde utg6r ca en femtedel av de "Vita" fldckarna som 169 till grund for bidraget frin VGR pi 5,6 miljoner samt att kommunen dd skulle satsa samma summa. - Niir Vi triiffades beriittade Du Hans att Ni hade styrelsemote den l juni men att Jan-Erik Wallin, Carl-Axel Olsson och Du Hans skulle ta beslut och liimna besked p6 m6ndag kv5ll. - Ditt svar som vi fick niigon dag senare vidarebefordra jag tillvir ordforande Hans Lundmark som kontaktade Jan-Erik som inte var underrdttad om beslutet. - Ni har tidigare anmiilt Ert intresse och skickat underlag till oss och vi har pratats vid om fr6gan j telefon och kommit overens om kontakt efter P6sk och all v6r information finns pa var hemsida. Det som iir forvsnande dr att Ni kanske inte har blivet informerade om lt-planen och vilka intentioner och beslut politikerna har tagit om bredband. Vi i Styrelsen har svarat p6 Ditt mail Hans och fbrs6kt ge vir syn pa denna frdga och hoppas att Ni tiinker om och liimnar ett positivt svar. For Vi anser att frigan nu bara giiller Era Bostiider i Larv. Ar det inte s6 att iframtiden fodras det att hvresbostiider har bredband for att vara attraktiva for att vara l6ttare att hyra ut? Mvh Alf Bonander Larv Ldngjum Fiber Ekonomisk Fdrening Ldngjum Anders Heljesg6rden VARA Mobiltelefon: hemsida:

3 IARV IANEJUM FIBER EKBNOMIsK FORENINE Sida 3 av 7 Efter det mailet pratade vi med Hans Axblom och han berdttade att for Deras del gdllde det bara pengar och att De skulle ha ett mote med kommun om finansiering och att styrelsem<itet skulle vara den 11juni. Efter det fick vi fdljande mail. Hans Axbtom hans.axblom@varabostader.se 13 jun till mig, gronsaker, Jan-Erik Hej Alf, Vi har i bolaget tagit beslut att frin Larv Ldngjum Fiber Ekonorniska ftirening infordra en juridisk korrekt offbrt di vi har uppmdrksarnmats pi att en direktupphandling kan komma att sti i strid mot reglerna enligt LOU (lagen om offentlig upphandling) som vi omfattas av di vi dr ett heldgt kommunalt bolag. Vi ser helst att offerten omfattas av en total installation inklusive allt markarbete och installationsarbeten pi tomt och i liigenheter. Vi behover ft)r att innan sernestrar kunna ta beslut, offerten senast innan juni minads utgflng. Vtinligen Hans Axblorn Efter det skickade vi f6ljande svar. Till datum 2Ot2-O6-27 Vara Bostiider AB att Hans Axblom VARA Frin Larv Ldngjum Fiber Objekt: Bredband Larv Hej Hans. Tack for Ditt mail angiende infodrande av en juridisk korrekt offert. Du ndmner ocksd att Ni uppmdrksammats pi att en "direktupphandling" kan komma att sti i strid mot reglerna for offentlig upphandling enligt LOU. Larv Liingjum Fiber Ekonomisk Forening Ldngjum Anders Heljesg6rden VARA Telefon: hemsida:

4 IARV rarvs-rum FIBER EKT]NDMISX TORENINE Sida 4 av 7 De som har uppmdrksammat Er om offentlig upphandling kiinner De till alla forutsdttningar i detta 6rende? tex. - Bredbandsfdreningar i Vara Kommun dr ekonomiska foreningar. - Larv Ldngjum Fiber dr ocksi en ekonomisk forening som bestir av medlemmar. - stadgarna framgir vad for rdttighet och skyldighet medlemmar har. - Alla medlemmarskall behandlas lika. - stadgarnanges kriteriet for att f5 bli medlem. - Grundtanken iir att insatsen skall vara momsfri. - Insatsen skall vara lika for alla medlemar per hel uppkoppling. - Insatsenstorlek fastliggs efter slutbesiktning av ndtet. Enligt dessa forutsdttningar si sdljer inte fdreningen andelar eller uppkopplingar utan det 6r enligt stadgarna medlemen i foreningen som betalar in insattser till foreningen i relation till antalet anslutningar som medlem i foreningen onskar koppla upp. Vivillocks6 informera om att Larv Ldngjum Fiber hargjort en offentlig upphandling. Detta krivs av en fdrening enligt Ldnsstyrelsen di forening kommer att tilldelas over euro i bidrag till kanalisationen. - Vi genomfdrd en offentlig upphandling av entreprenaden enligt regler i LOU och det var tre anbudsgivare med ibedomningen. Sd det kravettrorviinte kan hindra attvara Bostdderatt s6ka medlemskap i fdreningen. - Vi har handlat upp en totalentreprenad enligt ABT 06 med 5 5r garanti. - Niir det gdller avtalet med entreprendr enligt ABT 06 har vi anlitat en kdnd Markkonsultfirma i virt omrdde som arbetar mot Kommuner och andra foretag i Viistra Sverige med likvdrdiga kontrakt. Ldnsstyrelsen Eftersom Larv inte 5r nigon titort utan riiknas som landsbygd giller samma regler ddr som i foreningens ovriga omride for att fi bidrag till bredbandsnit. Vi har skickat Er forfrdgan till Liinsstyrelsen for att fd klarhet i vad som gdller ang6ende bidragsreglerna for ett kommunalt bolag. De ser inga problem ur stodets synvikel att det dr ett kommunalt bolag men anser att alla medlemar betalar lika mycketill foreningen. De antar ocksi att Vara Bostiider blir medlemmar precis som all a nd ra. Detta dr delar ur mailet till Varabostdder vad gdller regler fcir att fi ta del av bidragen frin Ldnsstyrelsen och PTS. Pi 14 ldgenheter iir det rdtt stora pengar som bidraget frin Ldnsstyrelsen och PTS sparar om man dr medlen i foreningen. I vir fiirening fins det rstt minga aktiebolag som ir medlemar si det borde inte vara nigot problem (det gir ett ryckte att nigon har ringt och frigat varfiir inte Varabostdders bostider har gitt med och da fett svaret att det kanske inte 5r ldmpligt fiir ett Aktiebolag att vara med i en fdrening)!!! Larv Liingjum Fiber Ekonomisk Forening Liingjum Anders Heljesg6rden VARA e-post alf@bonander.se Mobiltelefon : hemsida : larv.se/

5 LARV uirue-rum FIBER EKONNMISK FORENINE Sida 5 av 7 Naturligtvis kan vi undersoka om fiireningen fir silja anslutningar, som inte har fitt ta del av Ldnsstyrelsens bidrag, innan det gitt S 5r som dr Deras regler for forsdljning. Om Varabostdder nu har lost finansieringen och dnskar betala mer per anslutning si skall naturligtvis undersoka dven det alternativet. Svartfiber. Som vi tidigare ndmnt erbjod vi vid telefonsamtalet med Gert Norell att vi var villiga att diskuter att Vara Kommun fick hyra fiber i virt ndt till tex Larv skola. Det uppfattade vi di att Gert tyckte var positivt och han dnskade oss lycka till. Efter det hdrde vi inget mer frdn Kommunen i den frigan forriin 18 juli dd Gert Norell ringde och ville ha mote med foreningen. Vi onskade en enkel agenda fcir m6tet di mdtena blir effektivare om parterna dr forberedda pi frigorna. Som svar pi det fick vi veta att det bara var ett informellt mote om samarbete. Vi trdffades dagen efter i badhusparken. Eftersom det inte skrevs nsgot protokoll pi motet si gor vi hir ett kort redogorelse hur vi uppfattade motet. - Vi berdttade att det tog vdldigt 16ng tid for Varabostdder att komma fram till beslut ja eller nej och Gert skulle stdta p6 Hans ner de skulle trdffas den 30 augusti. - Gert Norell frigade om De skulle kunna ligga slang i vir kanalisation och vi foreslog att det dr battre att kommunen hyr fiber i v5r ledning (svarfiber) vilket dr det mest vanliga mellan fiberdgare och externa kunder som vill forfoga over en egen ledning i ett ndt. Det dr pa det sdttet som Vara Net skall hyra ut ledningar till olika anvdndare. Och kan Vara Kommun hyra ut fiber genom Vara Net si borde iiven Kommunen Kunna hyra pi liknande villkor till nigon speciell punkt i virt foreningsndt. - Vi frigade mellan vilka punkter som De ville diskutera men det svarade de inte pi utan Mia Forsiing frdgade istdllet efter en karta 6ver vir fiirening och pi det svarade vi att det finns pi v6r hemsida. - Vi uppfattade ocksi att Mia Forsiing skulle undersoka mellan vilka punkter som forfr6gan gdllde och komma tillbaka tills med det. Pi motet beslutades ocks6 om ett nytt mote och Norell foreslog den 16 augusti d6 det var den dagen som han hade mojlighet pi grund av semestern. Vi skulle undersdka om en representant frin vir KO kunde vara med och iterkomma om besked om tiden. - Dagen efter motet meddelade vi Gert att det inte gick att ha mcitet den dagen utan tillsammanskulle vi diskutera fram en ny tid. Vi meddela di ocksd att vi under ndsta vecka behovde veta mellan vilka punkter de skulle behova fiber. Gert Norell lovade di att ringa till Mia Forsdng och be henne ringa oss. Larv Ldngjum Fiber Ekonomisk Frirening Liingjum Anders Heljesg6rden VARA e-post alf@bonander.se hemsida : larv.se/

6 IARV IANEJUM FIBER EKONOMISK FORENINE Sida 6 av 7 Borjan niista vecka ringde Mia Forsdng och vi berdttade att punkterna som hon skulle ta fram m6ste vi fi reda pi denna vecka for att inte stoppa upp var byggnation eftersom vi redan hade kommit si 16ngt med vira ledningar. Vi pipekade ocks6 att vi skulle fi uppgifterna skriftligt och att hon skulle skicka mail och bekrdfta. Den 25 juli skickade Mia mail och bekrdftade telefonsamtalet. Mia Forsdng mia.forsang@vara.se 25 jul till mig, Linus Hej! Linus hos oss har tel: Han skickar tdnkt projektering till dig denna veckan. MVH Mia Mia Forsdng IT-chef Vara kommun Vara Tel: 0s mia.forsanq@vara.se Tyviirr Har Vi i Larv Ldngjum Fiber inte fett nigra uppgifter, som vi blev lovade i mailet frin Mia Forsdng,varken pi mail eller per brev och ingen annan fr6n kommunen har visat intresse att tala om var Kommunen onskade samarbete med fiber. Och Vi har fortfarande inte fitt nigot svar i frdgan om Larv Skola. Vad gdller Varabostdder fick vi vid telefonsamtal av Hans Axblom i b6rjan av juli, ndr vi ringde till honom, besked om att De flyttade fram beslutet till direkt efter semestern och ndr vi ringe till Carl- Axel islut av juli berdttade han att det skulle drdjat-2 veckortill innan vi skulle fi besked di Hans Axblom fortfarande hade semester. Nu har det gitt mer dn en minad efter beskedet frin Carl -Axel och vi vdntar fortfarande pi svar ett svar ja eller nej eller frsga om mer information. Larv Ldngjum Fiber Ekonomisk Forening Ldngjum Anders Heljesg6rden VARA hemsida: htip://larvlanqiumfiber.larv.se/

7 I.ARV rarue-rum FTBER EKONOMIsK FNRENINE Sida 7 av 7 Nu iir det inte ovanligt att tider som Vara Kommuns organisation ger inte h6ller. Vi vill med detta brev informera Er politiker ivara Kommun. For det dr ju si att det dr Ni politiker som har det yttersta ansvaret och vi har ingen vetskap om och hur Ni informeras. Di byggnationen av v6rat fiberndt har kommit l6ngt och vi hsller vir tidplan si hoppas vi att Ni fdrstir att vi omgiende nu vill ha svar. Law 2OL2-O9-L6...? / 4 -f*r/t'z**4 -Ha ns Lundma rk/ordfora re MAlf Bona nder/projektleda re Larv Ldngjum Fiber Ekonomisk Forening 'l Liingjum Anders Heljesgdrden VARA Mobiltelefon : hemsida:

INFORMATION. YffiffiSSffiru. fasa# Vindraganvagen B. - --t- -----

INFORMATION. YffiffiSSffiru. fasa# Vindraganvagen B. - --t- ----- YffiffiSSffiru fasa# Vindraganvagen B INFORMATION Efter semestern kommer vi att p6borja fonstermdlningen p6 Er fastighet (Vindragarvdgen 8). o Arbetena med fonstermdlningen kommer att pdborjas under vecka

Läs mer

ffilsl',mn' =dfg. setffixbaollahi Socialsekreterare Enheten for Forsorjning och Stod Individ och familj eomsorgen Gotland Kommun 0498-263328

ffilsl',mn' =dfg. setffixbaollahi Socialsekreterare Enheten for Forsorjning och Stod Individ och familj eomsorgen Gotland Kommun 0498-263328 =dfg. ffilsl',mn' I (1) Socialfdrvaltningen I ndivid- och familjeomsorg Abdollahi Setare Tel: 0498 269000 Avierfiird, Urban Salomon Jungmansgatan 953tr, 62152 VISBY Hej Urban! Oversiinder utredningen till

Läs mer

Protokoll fran ordinarie stdmma for Skredsviks fiber ek. fcir.

Protokoll fran ordinarie stdmma for Skredsviks fiber ek. fcir. Protokoll fran ordinarie stdmma for Skredsviks fiber ek. fcir. Tid och plats: sdndagen den 19 apr1l2015 i bygdens hus, Skredsvik. $1. Miitets iippnande Frireningens ordforande Kj ell-ake Karlsson cippnar

Läs mer

Månadsbrev augusti 2015

Månadsbrev augusti 2015 Datum 2015-09-15 Månadsbrev augusti 2015 Många klagar på att det inte har varit någon bra sommar men jag måste säga att det nog har varit en av de bästa semestersomrarna jag haft på länge. Jag gick mer

Läs mer

$ 4 F0regiende protokoll 20120917. Godkiindes och lades till handlinsarna. D) Medlemsregistratornsrapport Klubben har ca 550 medlemmar

$ 4 F0regiende protokoll 20120917. Godkiindes och lades till handlinsarna. D) Medlemsregistratornsrapport Klubben har ca 550 medlemmar Protokoll fiirt vid sammantrlide med Specialklubben f6r Shih Tzu den 6-7/10 i Giiteborg Niirvarande: Nils-olof Bratt (ordf.), Harald Andersson, Anette Hdkansson, Therese Gustafsson, Sture Wistrand, Mia

Läs mer

Protokoll frin ordinarie stdmma fdr Skredsviks fiber ek. for.

Protokoll frin ordinarie stdmma fdr Skredsviks fiber ek. for. Protokoll frin ordinarie stdmma fdr Skredsviks fiber ek. for. Tid och plats: sdndagen den 15 juni 2014 i bygdens hus, Skredsvik. $1. Miitets iippnande Foreningens ordftjrande Ingrid Karlsson oppnar m6tet.

Läs mer

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan!

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! I en tidigare post Bredbandsbolaget Suger berättade jag lite om Bredbandsbolagets usla support och lovade er en redovisning av de mailkonversationer

Läs mer

fu"k ,#rms,,4t*lp..kni* Tomas Jansson, VD J6nny Gardtman, sekreierare Jerker Lindstrom (S) SAi,t,lANTRADESPRoToKoLL 1(10) 2014-12.

fuk ,#rms,,4t*lp..kni* Tomas Jansson, VD J6nny Gardtman, sekreierare Jerker Lindstrom (S) SAi,t,lANTRADESPRoToKoLL 1(10) 2014-12. a,#rms,,4t*lp..kni* SAi,t,lANTRADESPRoToKoLL Kr.mfors ilcdiateknik AB 2014-12.11 1(10) Ann xet, Horndberget kl. 13.00-15.10. Rainor Melander (S), ordl. Jonne Norlin (S) Tj6mlg0r6nda sget. Thomas Nasholm

Läs mer

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar 2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar Vår information att Arne förtydligat att de 5000 återbetalas både vid tillträde av ny campingvärd alternativt vid avflyttning

Läs mer

PROCESSBESKRIVNING BYALAG. Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät

PROCESSBESKRIVNING BYALAG. Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät PROCESSBESKRIVNING BYALAG Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät Bredband i hela Sverige Målet för bredbandspolitiken är att Sverige ska ha bredband i världsklass. För att kunna realisera

Läs mer

RRCET. tbotoe"xxxl/ 10 augusti 1996. Jcirgen Gustavsson & Mats Areskoug

RRCET. tbotoexxxl/ 10 augusti 1996. Jcirgen Gustavsson & Mats Areskoug RRCET tbotoe"xxxl/ 10 augusti 1996 Jcirgen Gustavsson & Mats Areskoug ronscnema 12.w 13.00 14.00 15.00 r6.00 t7.w 18.00 19.00 20.00 2r.w 22.ffi 23.00 24.00 Den glada ankan-tiiltet Gustaf Adolf-tiiltet

Läs mer

Protokol I fcirt vid Tissel skogs fiberfciren i ngs i rsstd m ma

Protokol I fcirt vid Tissel skogs fiberfciren i ngs i rsstd m ma Protokol I fcirt vid Tissel skogs fiberfciren i ngs i rsstd m ma 2016-06-02 1. Motets iippnande. Kent Wdrnebo hiilsade vdlkommen till 6rsstdmman och forklarade motet oppnat. Representanter frin Telia var

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

Arsredovisning. Stiftelsen fdr njursjuka 802425-9171. Rdkenskapsiret. f6r

Arsredovisning. Stiftelsen fdr njursjuka 802425-9171. Rdkenskapsiret. f6r ? t ; Arsredovisning f6r Stiftelsen fdr njursjuka 802425-9171 Rdkenskapsiret 2013 [ ^ Stiftelsen fdr njursjuka 1(7) Styrelsen fdr Stiftelsen fdr njursjuka fir hdrmed avge irsredovisning fdr rdkenskapsiret

Läs mer

Protokoll fran Alanasets Sndskoterklubb

Protokoll fran Alanasets Sndskoterklubb ft Protokoll fran Alanasets Sndskoterklubb S1. Val av ordf6rande och sekreterare fdr m6tet samt m6tets oppnande. M6tet valde Peder Liinasaari till motesordf6rande tillika motessekreterare. Motet oppnades

Läs mer

WfYm,, AhIKOfu4 2008-03- 0 +

WfYm,, AhIKOfu4 2008-03- 0 + WfYm,, Datum 2408-02-29 VAr beteckning BTN 2007-0719 I (3) Stads byg g nadskontoret Plan- och bygglov G6ran Nimmersj6 Delegationsbeslut B 086 Protokoll ftirt dver iirenden handlagt enligt 6 kap 33 $ kommunallagen

Läs mer

716407-0984. Postnummer. Telefonnummer. trgen oereckning. Hus A, Gdrd B. (-koordinat 6176653,1. rostnummer Postort. Postnummer rostort. Lund.

716407-0984. Postnummer. Telefonnummer. trgen oereckning. Hus A, Gdrd B. (-koordinat 6176653,1. rostnummer Postort. Postnummer rostort. Lund. fgover er Agarens namn Brf Jdrn6ldern C/O SBC Djdknegatan 2 E-postadress - Kon ifter Energideklaration rersonnummer/organisationsnummer 716407-0984 Postnummer 21135 Telefonnummer Postort Malmo vlobilte

Läs mer

Diskussion angående prioritering och kostnader.

Diskussion angående prioritering och kostnader. Diskussion angående prioritering och kostnader. Fram tills vi har fått en offert och bestämt oss för att börja fiberdragning så är kostnaderna enligt sidan medlemmar på hemsidan. Innan vi fattar ett beslut

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska

Läs mer

Ö-bladet. 2007:4 En hälsning från Föreningen Flatön

Ö-bladet. 2007:4 En hälsning från Föreningen Flatön Ö-bladet 2007:4 En hälsning från Föreningen Flatön Föreningen Flatön tackar för det gångna året och önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år 2008 Leader på Orust Arbetet med att få igång Leader

Läs mer

Oscar Hjerpe rippnade foreningsstdmman och hiilsade alla vdlkomna. S 1 Oppnande

Oscar Hjerpe rippnade foreningsstdmman och hiilsade alla vdlkomna. S 1 Oppnande Bostadsrdttsfiirening HSB Byggnadslagen i Lund I (4) Protokoll fort vid ordinarie foreningsstdmma Onsdagen den 6 maj 2015, kl. 19.00-2L.30 S 1 Oppnande Oscar Hjerpe rippnade foreningsstdmman och hiilsade

Läs mer

STADGAR fiir Bredband i Nora Ekonomisk fiirening

STADGAR fiir Bredband i Nora Ekonomisk fiirening STADGAR fiir Bredband i Nora Ekonomisk fiirening $ l. Firma Frireningens firma iir Bredband i Nora ek.f. $ 2, F'iireningens $indamil 1. Fcireningen, som iir en ekonomisk ftlrening, har till sitt andamii

Läs mer

1. Stdmmans tippnande

1. Stdmmans tippnande PROTOKOLL FORT VID BOSTADSRATTSFORENINGEN MATTBANDET I STOCKH OLMS FOREN IN GSSTAMMA DAG: 015-05-5 TID FOR STAMMAN: 19.00 PLATS: Matsalen pi S6dra Latin (Skaraborgsgatan 14) istockholm NARVARANDE: Enligt

Läs mer

vuffl/ fff(th4 Ruth Astr<im 17 FoLKHocsKoLA 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEN TOR VINDELNS FOLKHOCSTOT,T $$20-30 2010-06-08 Kl 09:00-13:00

vuffl/ fff(th4 Ruth Astr<im 17 FoLKHocsKoLA 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEN TOR VINDELNS FOLKHOCSTOT,T $$20-30 2010-06-08 Kl 09:00-13:00 .lalt }V' VINDELNS 17 FoLKHocsKoLA 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEN TOR VINDELNS FOLKHOCSTOT,T Datum och tid Sammantriidesplats Beslutande $$20-30 2010-06-08 Kl 09:00-13:00 Htirsalen, Vindelns folkhrigskola Bertil

Läs mer

Bredbandsutbyggnad i Söderköpings kommun

Bredbandsutbyggnad i Söderköpings kommun Tjänsteskrivelse 1 (6) Kommunstyrelseförvaltningen Susanne Sandlund Kommunstyrelsen Bredbandsutbyggnad i Söderköpings kommun Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att - godkänna projektorganisation

Läs mer

Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad i Rostorp. Ger dig lite mer.

Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad i Rostorp. Ger dig lite mer. Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad i Rostorp 1. Ger dig lite mer. Kort inledning Information från nätägare Malmö stad Information från entreprenör FNC kring infrastruktur Information

Läs mer

Protokoll fiir IAL:s virirsmiite Solidaritetsriirelsens Hus" Stockholm" 14-15 mars 2009. Dag 1,2009-03-16. $ 4 Val av miitessekreterare

Protokoll fiir IAL:s virirsmiite Solidaritetsriirelsens Hus Stockholm 14-15 mars 2009. Dag 1,2009-03-16. $ 4 Val av miitessekreterare Intemationella Arbetslag Tegeviksgatan 40 I 1640 Stockholm Protokoll fiir IAL:s virirsmiite Solidaritetsriirelsens Hus" Stockholm" 14-15 mars 2009 Dag 1,2009-03-16 N?irvarande: Josefin Lindgren, Danild

Läs mer

sl Foreningens fi rma iir Bo stadsrdtt sforening en T egn6rgat an Stockholm.

sl Foreningens fi rma iir Bo stadsrdtt sforening en T egn6rgat an Stockholm. Stadgar f6r Bostadsrdttfdreningen Tegn6rgatan 1 g Fi5reningens Firma och sdfe sl Foreningens fi rma iir Bo stadsrdtt sforening en T egn6rgat an Stockholm. i.* l.; gl. :* 3.. re g i sre rades stdgar, stadgeindring

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Gotska GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Gotska GK står

Läs mer

Bredband för gör-det-självare. eller. Själv är bäste dräng. eller. Hur man själv kan skapa ett konkurrenskraftigt nätverk

Bredband för gör-det-självare. eller. Själv är bäste dräng. eller. Hur man själv kan skapa ett konkurrenskraftigt nätverk Bredband för gör-det-självare eller Själv är bäste dräng eller Hur man själv kan skapa ett konkurrenskraftigt nätverk Daniel Elvin och Sven Karlsson HSBs Brf Fagotten i Lund Vad har vi gjort? Vi ville

Läs mer

Medlemsmöte 2012-10-28

Medlemsmöte 2012-10-28 Medlemsmöte 2012-10-28 Dagordning 1 Val av mötesordförande. 2 Val av sekreterare och justeringsmän. 3 Dagordningens godkännande. 4 Lägesrapport. 5 Presentation av kanalisationsförslag. 6 Övriga ärenden.

Läs mer

Byalagsfiber med Skanova. Så här får byalaget fiber utanför tätorten

Byalagsfiber med Skanova. Så här får byalaget fiber utanför tätorten Byalagsfiber med Skanova Så här får byalaget fiber utanför tätorten Med oss som samarbetspartner får ni ett högklassigt fibernät Nu kan vi dra fiber för bredband, tv och telefoni åt dig som bor på landsbygden!

Läs mer

B o stad sriitts ffi rening en. I{ybodaberget

B o stad sriitts ffi rening en. I{ybodaberget B o stad sriitts ffi rening en I{ybodaberget Vdlkommen till BRF Nybodaberget! Vi vill med detta brev ftirs

Läs mer

NÄSBYVIKENS BÅTSÄLLSKAP

NÄSBYVIKENS BÅTSÄLLSKAP Sida 1 (1) Protokoll 639 fört vid E-Styrelsemöte 2011-04-28/29 E-mail konversation: Ulrik Clemens (UC), vice ordförande Håkan Fritz (HF), kassör Peter Wedin (PW), sekreterare Staffan Bjernekull (SB), hamnkapten

Läs mer

Hej Gunnar! För ordningens skull tycker jag att du kan besvara nedanstående gulmarkerade fråga //mvh Harry

Hej Gunnar! För ordningens skull tycker jag att du kan besvara nedanstående gulmarkerade fråga //mvh Harry Skickat: den 24 december 2012 20:51 Till: 'Gunnar Håkansson' Hej Gunnar! För ordningens skull tycker jag att du kan besvara nedanstående gulmarkerade fråga //mvh Harry Är det sant att det var meningen

Läs mer

Fibergruppen - Ett helhetskoncept. www.fibergruppen.se

Fibergruppen - Ett helhetskoncept. www.fibergruppen.se Fibergruppen - Ett helhetskoncept Vad är fiber? Fiber är en kabeltyp där man använder optiskt ljus för dataöverföring istället för elektriska pulser (ADSL). Tekniken möjliggör blixtsnabb uppkoppling, både

Läs mer

LffiTLfi$I $ilyogi. Si gordu

LffiTLfi$I $ilyogi. Si gordu Inspir a tio n Si gordu IT II LffiTLfi$I $ilyogi Ett tydligt och enkelt typsnitt vars flode litt gir att folja behover inte vara motsatsen till snygg,cool eller nytankande form. Vi triffar tre formgivare

Läs mer

Protokoll från årsmöte Tom/Limmanäs VA Samfällighetsförening (under bildande) Datum: 2014-04-09 i Fjärås Församlingshem kl 18:30-20:00

Protokoll från årsmöte Tom/Limmanäs VA Samfällighetsförening (under bildande) Datum: 2014-04-09 i Fjärås Församlingshem kl 18:30-20:00 Årsmötesprotokoll 2014-04-09 Protokoll från årsmöte Tom/Limmanäs VA Samfällighetsförening (under bildande) Datum: 2014-04-09 i Fjärås Församlingshem kl 18:30-20:00 1. Mötets öppnande. Föreningens ordförande

Läs mer

: :. '. =f# = ', ...i ,.**9.31

: :. '. =f# = ', ...i ,.**9.31 =f# = ',,.**9.31...i : :. '. -- E\, -5c@J1A-ete:r= Kroatien fortsitter att fasci nera P5 Scandjet dr vi stolta over att presentera detta 5rs version av Kroatienguiden. Vi har gjort v6rt basta for att ge

Läs mer

HLM-Fiber i Lund 2013-12-11

HLM-Fiber i Lund 2013-12-11 http://www.bruce.se/hlmfiber HLM-Fiber i Lund 2013-12-11 Hej grannar! Nu börjar det röra på sig. Vi har efter informationsmötet i tisdags redan fått in ett 70-tal beställningar och är på väg mot de 147

Läs mer

- Avtal; Kontakta Håkan Lindgren, tel. 070 370 75 95. Mail: ordforande@bokenasfiber.se

- Avtal; Kontakta Håkan Lindgren, tel. 070 370 75 95. Mail: ordforande@bokenasfiber.se Frågor och svar. Senast uppdaterad 2016-03-14 Här har vi sammanställt vanligt förekommande frågor och svar på dessa. Nedanstående är information från styrelse och styrelsen friskriver sig från ev. felaktigheter.

Läs mer

ORDNINGSREGLER (smihus)

ORDNINGSREGLER (smihus) ORDNINGSREGLER (smihus) for Bostadsrattsforen i ngen BRF Gota Det hdr bor Du veta om fdreningens ordningsregler! Ansvar for ordningen Styrelsens uppgift 6r att ta hand om den lopande forvaltningen av foreningen

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Från: Datum: Till: Ämne: Fwd: SV: AIK Hockeys samarbetspartners kallar till möte Från: Datum: Till: Ämne:

Från: Datum: Till: Ämne: Fwd: SV: AIK Hockeys samarbetspartners kallar till möte Från: Datum: Till: Ämne: Från: Datum: 15 februari 2015 04.02.44 CET Till: "jg@minklubbmittansvar.se" Ämne: Fwd: SV: AIK Hockeys samarbetspartners kallar till möte Hej Jonas! Skickar dig ett gammalt mejl

Läs mer

Skulle det bli billigare än vad vi har tänkt oss så går det att återbetala upp till 5 000kr av insatsen.

Skulle det bli billigare än vad vi har tänkt oss så går det att återbetala upp till 5 000kr av insatsen. F: När försvinner det fasta telefonnätet? Telia har beslutat att det vanliga telefonnätet på landsbygden ska vara avvecklat senast 2020 men troligen kommer många ledningar plockas ner långt innan dess.

Läs mer

#g-{.rfl. ffi LANSSTYHELSEN VASIEBNORBLANO. Beslut om projektstitd. Beslutsnummer 2013-81655. BeSlut 2013-12-18. Beslutsfattare

#g-{.rfl. ffi LANSSTYHELSEN VASIEBNORBLANO. Beslut om projektstitd. Beslutsnummer 2013-81655. BeSlut 2013-12-18. Beslutsfattare & ffi LANSSTYHELSEN VASIEBNORBLANO E!roFd*r lodtrildoldco t( hnd$todrdt idloo; bropa h sbrr i hfldrty$bof,&.0 BeSlut 2013-12-18 Beslutsnummer 2013-81655 Beslut om projektstitd Ldnsstyrelsen beslutar att

Läs mer

Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker 2. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker

Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker 2. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker Kommando Holger Meins. Det här är fru Stoecker. Vi har två läkare här. Min man är inte helt frisk. Kan ni inte byta ut honom

Läs mer

Instruktioner till frågeformuläret Kanalisation

Instruktioner till frågeformuläret Kanalisation Instruktioner till frågeformuläret Kanalisation Kontaktuppgifter (fråga 1) besvaras av samtliga respondenter. Svar på frågeformuläret fylls i via ett webbaserat formulär. Svar ska lämnas senast 15 februari

Läs mer

$HQrcKAN. ffimte$m. lpp@rn. $h@hu 2t/$20rt. varmtvfrrlkontmma. titl Amgelhotmml. tffihfrlsaff. Engelholms. Arrangtir: Karateklubb.

$HQrcKAN. ffimte$m. lpp@rn. $h@hu 2t/$20rt. varmtvfrrlkontmma. titl Amgelhotmml. tffihfrlsaff. Engelholms. Arrangtir: Karateklubb. $HQrcKAN ffimte$m lpp@rn $h@hu 2t/$20rt tffihfrlsaff Er varmtvfrrlkontmma 3G titl Amgelhotmml Engelholms Arrangtir: Karateklubb Shotokan SHOTOKAN KARATE SM Shobu lppon Angelholm 2011 I T TAvLING DATUM

Läs mer

Fiber på landsbygden. Handbok för byalag

Fiber på landsbygden. Handbok för byalag Fiber på landsbygden Handbok för byalag 1 Innehåll Inledning 3 Byalag 4 Byalagsprocessen steg 1 Information & intresse 5 Byalagsprocessen steg 2 Affärsform & föreningsbildande 5 Att bilda ekonomisk förening

Läs mer

I samma båt. Vill ha fiberanslutning: Robust med hög kvalitet Så billigt som möjligt

I samma båt. Vill ha fiberanslutning: Robust med hög kvalitet Så billigt som möjligt I samma båt Vill ha fiberanslutning: Robust med hög kvalitet Så billigt som möjligt (installation och drift) Så snabb som möjligt Så snart som möjligt Så enkelt och smidigt som möjligt Vi är inget företag

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

medlemmarna viilkomna.

medlemmarna viilkomna. Protokoll f6rt vid drsstiimma i Brf Fillbdnken, Tdby. Stdmman holls onsdagen 201g_04_ 11, kl. 19.00 iangsholmsskolan, Linbastuvdgen L, 1g7 65 Tdby L. StHmman rippnas Ledamot Jova nna Sjcilande r cippnar

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

4. Hur ofta deltar du i föreningsaktiviteter? Ofta Ibland Aldrig 5. I vilken kommun bor du?

4. Hur ofta deltar du i föreningsaktiviteter? Ofta Ibland Aldrig 5. I vilken kommun bor du? Hej! Jag heter Miri Stryjan, och gör denna enkät för en uppsats i nationalekonomi på Stockholms Universitet. Uppsatsen handlar om globalisering, migration och att skicka pengar till sitt hemland. Enkäten

Läs mer

INFO-möte Bredband via FIBER i Vrankunge Torsdagen den 19 okt 2017 Kl.18:30

INFO-möte Bredband via FIBER i Vrankunge Torsdagen den 19 okt 2017 Kl.18:30 INFO-möte Bredband via FIBER i Vrankunge Torsdagen den 19 okt 2017 Kl.18:30 Dagordning Bakgrund. Nuläge Framtid Frågor Bakgrund Politisk målsättning 95% av alla hushåll. Vi har ansökt om Eu-bidrag från

Läs mer

Som sjöingenjör, skall man välja er framför *Den motsatta fackets namn* och i så fall varför? Vad är det för skillnad på SBF och SFBF helt enkelt?

Som sjöingenjör, skall man välja er framför *Den motsatta fackets namn* och i så fall varför? Vad är det för skillnad på SBF och SFBF helt enkelt? Fackförening Någonting för dig? En fackförening är en arbetstagarorganisation som sluter samman arbetstagare från en viss yrkeskår (yrkesförbundsprincipen) eller arbetsplats (industriförbundsprincipen)

Läs mer

STYRELSEN FOR VINDELNS FOLKHOCSI(OT,.q, Vindelns folkhcigskola, umeifilialen

STYRELSEN FOR VINDELNS FOLKHOCSI(OT,.q, Vindelns folkhcigskola, umeifilialen I (5) PROTOKOLL STYRELSEN FOR VINDELNS FOLKHOCSI(OT,.q, Datum ch tid Sammantriidesplats Beslutande $$12-2s 2012-04-20 Kl 10:00-15:00 Vindelns flkhcigskla, umeifilialen Bertil Hlmberg (s) rdftirande Kenth

Läs mer

Fibergruppen En helhetslösning. www.fibergruppen.se

Fibergruppen En helhetslösning. www.fibergruppen.se Fibergruppen En helhetslösning Fiber till Gärdala Vilka är Fibergruppen? Fibergruppen är en partner till Telia och Skanova Access. Vi hjälper till med hela fiberprocessen, från administration och ekonomi

Läs mer

Bredband Gotland. Bredband Till Alla 2013-08-08 ASM

Bredband Gotland. Bredband Till Alla 2013-08-08 ASM Bredband Gotland Bredband Till Alla 2013-08-08 ASM Sockenmodellen ALLA FÅR VARA MED ALLA HJÄLPS ÅT ALLA SKALL HA RÅD Sockenmodellen är ett kostnadseffektivt sätt att bygga och driva optiska fibernät i

Läs mer

Arsredovisning. Legevind Ekonomisk Fiirening. 76960t-62s7. Riikenskapsiret. fdr

Arsredovisning. Legevind Ekonomisk Fiirening. 76960t-62s7. Riikenskapsiret. fdr \- Arsredovisning fdr \, Legevind Ekonomisk Fiirening 7696t-62s7 Riikenskapsiret 26 L Legevind Ekonorn isk Forening 76961-6257 1(6) Styrelsen for Legevind Ekonomisk Forening far hiirmed avge Arsredovisning

Läs mer

Månadsbrev december 2014

Månadsbrev december 2014 Månadsbrev december 2014 En lång höst har äntligen börjat antyda vinter och än är inte hoppet ute för en vit jul. På bredbandsfronten har det varit en förvirrad höst med regler som ändras, nya förhållanden

Läs mer

Skaftö fiber 2015-07-05 Ekonomisk Förening org nr 769625-4106

Skaftö fiber 2015-07-05 Ekonomisk Förening org nr 769625-4106 Till våra medlemmar i Skaftö Fiber Skaftö Fiber har glädjen att informera om att vi tillsammans med Empower ämnar börjar gräva för fiberkabel inom en snar framtid.. För de medlemmar som inte var med på

Läs mer

Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag

Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag Beslut Datum 2015-06-15 Diarienummer 1363-2738/2014 Process 3.5.1 NN Sigtuna kommun Stadsbyggnadskontoret Södergatan 20 195 85 MÄRSTA Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag

Läs mer

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också.

Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Eltel gillar bredband på landsbygden. Vi bygger det också. Innehåll Parlör Bättre bredband åt folket Varför skaffa bredband Din checklista Eltel + byanät = sant Kontakta din lokala samarbetspartner 2 3

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

Fiber i Bråbacka (?) 2014-11-29

Fiber i Bråbacka (?) 2014-11-29 Fiber i Bråbacka (?) 2014-11-29 Agenda Syfte och mål Varför fiber? Erbjudande och krav från Tibro Energi Vilka tjänster finns att köpa Principer för förläggning Vem gör vad? Projekt FIBER I BRÅBACKA Tidplan

Läs mer

. Homciopatiska institutet Ostersund och homeopaten Olof Theodor Axell.

. Homciopatiska institutet Ostersund och homeopaten Olof Theodor Axell. F i. Homciopatiska institutet Ostersund och homeopaten Olof Theodor Axell. Au Kerstin Ellert HoMOoPATsrca lrusrrrurer OSTERSUND @ Inledning Ostersund var fthn bdrjan av 1900-talet och anda in pi 1980-talet

Läs mer

FRÅGOR OM DITT RESANDE NORMALT Här vill vi att ni svarar hur ni brukar resa, när ni INTE är med i tävlingen Pedal for Medal

FRÅGOR OM DITT RESANDE NORMALT Här vill vi att ni svarar hur ni brukar resa, när ni INTE är med i tävlingen Pedal for Medal Startenkät Pedal for Medal Hej deltagare i Pedal for Medal. Bra cyklat - kul att tävlingen kommit igång på allvar! Denna enkät är ett underlag för att se hur du och ditt lag förbättras under tävlingen.

Läs mer

tyd L/lilt Protokolf ftirt vid telefonsammantriide med Specialklubben liir Shih Tzu den 3/12 2012

tyd L/lilt Protokolf ftirt vid telefonsammantriide med Specialklubben liir Shih Tzu den 3/12 2012 Protokolf ftirt vid telefonsammantriide med Specialklubben liir Shih Tzu den 3/12 2012 Niirvarande: Nils-Olof Bratt (ordf.), Harald Andersson, Therese Gustafsson, Sture Wistrand, Mia Hagman, Anette H8kansson,

Läs mer

Anslutningsavtal bredband

Anslutningsavtal bredband Avtalsnr (fylls i av Gäsene Fiber) Anslutningsavtal bredband Detta avtal är upprättat mellan nedanstående medlem. (nedan kallad Medlemmen) och Gäsene Fiber Ekonomiska Förening org.nr 769627-6810 (nedan

Läs mer

Ka rsh.r^o. Arsta 20.15 Hjdlmaren, Hjdlmarsv. 43, 30:- 21.00 Valla krog, Valla Torg 57,29:- 22.01Tvdrbanan Valla torg-globen. OBS: sista avgangen"

Ka rsh.r^o. Arsta 20.15 Hjdlmaren, Hjdlmarsv. 43, 30:- 21.00 Valla krog, Valla Torg 57,29:- 22.01Tvdrbanan Valla torg-globen. OBS: sista avgangen Ka rsh.r^o SA var det dags att kdnna sig som en gdteborgare - det vill s iga full pi sparvagn. Vi beklagar att vi inte kan starta l ingre ut pa lirye 12, men det fanns inga krogar 6ppna pa passande tider

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Närvarande politiker: Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson kommunchef, Robert Svensson samhällsbyggnadschef och

Läs mer

F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut?

F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut? F: Kan jag skriva kontrakt om anslutning trots att tiden för tecknande av kontrakt har gått ut? S: Nej. Vi har beviljats bidrag för att bygga fibernät åt de som redan har kontakt med oss och det går inte

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA FIXAR FIBER!

EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA FIXAR FIBER! EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA FIXAR FIBER! VARFÖR SKA DU SKAFFA FIBER? I Emmaboda kommun ska det i princip vara möjligt att få tillgång till bredbandskapacitet och tjänster på lika villkor, oavsett

Läs mer

BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND

BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND Fibernät med EU-stöd Fibernät Tillgång till bredband och Internet är idag lika självklart som tillgång till elektricitet och

Läs mer

k>1 / Från: Skickat: den 16 september 2015 13:44 'johan.wedenlid@trafikverket.se' SV: Norra Kolonnvägen 16, Sollentuna Till: Khayyami, Majid Amne:

k>1 / Från: Skickat: den 16 september 2015 13:44 'johan.wedenlid@trafikverket.se' SV: Norra Kolonnvägen 16, Sollentuna Till: Khayyami, Majid Amne: k>1 / Khayyami, Majid Från: Skickat: Till: Amne: Khayyami, Majid den 16 september 2015 13:44 'johan.wedenlid@trafikverket.se' SV: Norra Kolonnvägen 16, Sollentuna Hej Johan! Jag kommer att skriva ett tjänsteutlåtande

Läs mer

8i. st"ruclfarret. Verksamhebplan 16r Ar 2011. Kursverksamhet. Trdningsverksamhet. Medlemsantal

8i. struclfarret. Verksamhebplan 16r Ar 2011. Kursverksamhet. Trdningsverksamhet. Medlemsantal 8i. st"ruclfarret Bilaga 5 Verksamhebplan 16r Ar 211 Swingkattens verksamhet iir och blir vad medlemmama gdr den till. Fdreningen har m6nga entusiastiska och id6rika medlemmar som bidrar till att utveckla

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

(Pt. t1 L'n. Arsredovisning. Bostad s rdttsfore n i n gen TEGNERGATAN 19. Fci rva ltn i n gs berdtte I se. Atgard

(Pt. t1 L'n. Arsredovisning. Bostad s rdttsfore n i n gen TEGNERGATAN 19. Fci rva ltn i n gs berdtte I se. Atgard Bostadsrdttsforeningen Tegnergatan 19 Arsredovisning Bostad s rdttsfore n i n gen TEGNERGATAN 19 Slyre/sen fdr hdrmed avge drsredovisning fdr rd)kenskapsdret 1 januari - 31 december. Fci rva ltn i n gs

Läs mer

Avtal om anslutning fibernät (före byggnation av anläggning) (version 2016-04-11)

Avtal om anslutning fibernät (före byggnation av anläggning) (version 2016-04-11) Från Forntid till Nutid Sida 1 av 5 Avtal om anslutning fibernät (före byggnation av anläggning) (version 2016-04-11) Avtalet är upprättat mellan Klövedal Fiber Sydväst ekonomisk förening med organisationsnummer

Läs mer

re rson n u m m er/organ isation snu m m er 716407-0984 )ostnummer Ielefonnummer =gen beteckning Hus T, gdrd C (-koordinat 61 76683,662

re rson n u m m er/organ isation snu m m er 716407-0984 )ostnummer Ielefonnummer =gen beteckning Hus T, gdrd C (-koordinat 61 76683,662 fbouer et ns qgarens namn Brf JdrnAldern C/O SBC Djdknegatan 2 i-postadress Energideklaration re rson n u m m er/organ isation snu m m er 716407-0984 )ostnummer 21135 Ielefonnummer Postort Malmo Vobiltelefonnumm

Läs mer

UFOS projekt Erfarenheter av driftentreprenader en utvärdering

UFOS projekt Erfarenheter av driftentreprenader en utvärdering UFOS projekt Erfarenheter av driftentreprenader en utvärdering I detta frågeformulär har vi sammanställt ett antal frågor som gäller hur driftentreprenader upphandlas och genomförs. Undersökningen riktar

Läs mer

Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber!

Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber! Säg ja till framtiden - rusta ditt hus med fiber! 12 steg om hur du kan få fiberanslutning till din fastighet Vi har gjort det möjligt - nu är det upp till dig! Under hösten 2012 har Ljungby kommun och

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

Erbjudande från Greby Götlunda Fiberförening, om delägande i fibernät för TV, telefon och internet

Erbjudande från Greby Götlunda Fiberförening, om delägande i fibernät för TV, telefon och internet Erbjudande från Greby Götlunda Fiberförening, om delägande i fibernät för TV, telefon och internet Nu går tåget. Projektering pågår för anläggande av fibernät i Greby-Götlunda-Torpomad området. Vi vill

Läs mer

Enligt särskild närvarolista. Miljö och samhällsnämndens ordförande Stig-Lennart Karlsson hälsar välkommen.

Enligt särskild närvarolista. Miljö och samhällsnämndens ordförande Stig-Lennart Karlsson hälsar välkommen. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kristineberg samhälle inom Lycksele kommun Inbjudan Närvarande Information/samråd Miljö och Samhällsnämnden har inbjudit till plansamråd tisdagen den 27 mars 2012 i Thornégården,

Läs mer

TILLSAMMANS BYGGER VI FIBERMOTORVÄGEN TILL FRAMTIDEN HLM-Fiber i Lund

TILLSAMMANS BYGGER VI FIBERMOTORVÄGEN TILL FRAMTIDEN HLM-Fiber i Lund M1 TILLSAMMANS BYGGER VI FIBERMOTORVÄGEN TILL FRAMTIDEN HLM-Fiber i Lund Slide 1 M1 Marg16; 2008-12-10 akea akea är ett anläggningsbolag som verkar i södra och västra Sverige Kabelavdelningen utför alla

Läs mer

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT Anslut ett fibernät till ert område 1 Fiber till ditt hushåll Nu har du möjligheten att ansluta dig till det senaste inom nöje och kommunikation. Genom en fiberanslutning via oss uppgraderar du ditt hem

Läs mer

Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde. VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20

Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde. VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20 Kärrsmossen-Koppsäng-Prästgården Fiberområde VÄLKOMNA till information och möte för bildande av KKP Fiber Ekonomisk förening 2015-09-20 Bakgrund KKP Fiber Henrik Samuelsson, initiativtagare Får tilldelat

Läs mer

Informationsmöte om. Fiberutbyggnaden i Torstorp och Hagakullen. måndag den 1 juni 2009

Informationsmöte om. Fiberutbyggnaden i Torstorp och Hagakullen. måndag den 1 juni 2009 Informationsmöte om Fiberutbyggnaden i Torstorp och Hagakullen måndag den 1 juni 2009 Vad kommer det att kosta? Behöver jag bestämma mig nu eller kan jag vänta? Vad behöver jag göra själv? När är det hela

Läs mer

Möte Att skapa ett byanät i Hardeberga och Sjöstorp Torsdagen 28:e januari 2016

Möte Att skapa ett byanät i Hardeberga och Sjöstorp Torsdagen 28:e januari 2016 Möte Att skapa ett byanät i Hardeberga och Sjöstorp Torsdagen 28:e januari 2016 Välkomna! Dagordning En presentation om den tänkta processen (20 min): 1. Vad är målet 2. Varför behövs en bredsbandslösning

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015 FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015 Presentation av Anna Åsbergh ord. ledamot Anna arbetar på Lärarförbundets expedition på onsdagar. Övriga dagar jobbar hon som gymnasielärare på Bessemerskolans

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 2010-10-14 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:69 (ÅVC) I GNOSJÖ TÄTORT Plats: Kommunhuset, Sessionssalen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Lägesrapport från bredbandsgruppen i januari 2016

Lägesrapport från bredbandsgruppen i januari 2016 Lägesrapport från bredbandsgruppen i januari 2016 Vårt bredbandsprojekt lever - men förutsättningarna har förändrats Det har varit tunnsått med uppdateringar från oss i bredbandsgruppen om vad som händer

Läs mer

,UI[Llf[JtllIll nni INTERPRESS 372G03. RETURVEcKA 31

,UI[Llf[JtllIll nni INTERPRESS 372G03. RETURVEcKA 31 il HH I,UI[Llf[JtllIll nni INTRPRSS 372G03 RTURVcKA 31 2 JIrl A N cii rc brjade jbba vid l6-iring ch frtsatinm psten under mi.nga fyttade till Thailand. Dir in skapat sig ett helt nytt liv, fast han sitter

Läs mer

FORSLAG 2013-tr-21 NARINGSLIVETS TRANSPORTRAD GREEN CARGO AB SKOGSINDUSTRIERNA SVENSK HANDEL

FORSLAG 2013-tr-21 NARINGSLIVETS TRANSPORTRAD GREEN CARGO AB SKOGSINDUSTRIERNA SVENSK HANDEL NARNGSLVETS TRANSPORTRAD GREEN CARGO AB SKOGSNDUSTRERNA SVENSK HANDEL FORSLAG 2013-tr-21 Fiirslag till miite med Alliansgruppen i Riksdagens Trafikutskott: Ta fram alternativa ltisningar till att kraftigt

Läs mer