Telefon

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Telefon 08-44 55 880 info@blackboxab.se www.blackboxab.se"

Transkript

1 Kundreferenser M e d i a K o m m u n i k at i o n I n d u s t r i D e ta l j h a n d e l Telefon info@blackboxab.se

2 McDonald s valde BLACK BOX för signalöverföringen Som ett led i förenklandet av information till sina kunder beslöt McDonald s att införa ett digitalt mediekoncept. Detta innebär att alla menytavlor är flexibla och kan anpassas till olika delar av dagen, säsonger och diverse teman eller events. Bildskärmarna är applicerade över restaurangdisken. Det finns både ekonomiska och miljövänliga vinster att göra med denna typ av lösningar. Digitalt koncept Man använder sig av högupplösta skärmar för att framföra olika budskap som menyer, intern-tv, information och olika erbjudanden. McDonald s anlitade Visual Art för att ta fram själva mediekonceptet med framställning av digitalt material och digitala TV-sändningar etc. Visual Art står även för distribution av all information. När det gäller den tekniska biten med signalöverföringen till bildskärmarna ingick man ett samarbete med Black Box som har stor erfarenhet av denna bit. Flytta mediedatorn Lösningen möjliggör att man kan flytta undan själva mediedatorn från bildskärmarna (och restaurangdisken) för att enklare kunna underhålla den, men även för att den fysiskt inte får plats ute vid restaurangdisken. Signalöverföringen sker med vanlig CATx-kabel. Samtliga McDonald s restauranger i Sverige har nu utrustats med detta digitala mediekoncept. BLACK BOX har installerat flera liknande lösningar inom både industri, sjukvård, försvar och skolväsende. Det finns stora fördelar med att förlänga arbetsplatsen på en PC. PC avger buller och värme En PC avger både buller och värme och kräver dessutom utrymme. Med denna typ av lösningar så slipper användarna att vistas i miljöer med dåligt arbetsklimat, och vid service av PC behöver inte IT-teknikerna ligga på golvet och krypa ute i arbetsmiljön för att uppgradera den. Vidare kan man ersätta dyra och omoderna industri PC. Istället införskaffar man sig en billigare och modernare PC av standardtyp eftersom man kan placera och låsa in den i en skyddad miljö. Vinster Det finns alltså både ekonomiska och miljövänliga vinster att göra med denna typ av lösningar. För att inte tala om skyddet mot sabotage och stöld som man får på köpet.

3 Tekniska Verken Vår referenskund Tekniska Verken i Linköping är ett regionalt företag som verkar för ett väl fungerande och långsiktigt hållbart samhälle. De har totalt cirka privat- och företagskunder som drar nytta av produkter och tjänster gällande el, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, avfallshantering, bredband och biogas. u Gärstadverkets fjärde panna har väckt stor uppmärksamhet. Detta är ett landmärke att fästa blicken på för alla som kör förbi Linköping på E4:an. Black Box var den enda leverantör som kunde tillhandahålla den helhetslösning vi ville ha. Tekniska verken välkänt landmärke. Hållbara lösningar Tekniska Verken är ett utpräglat miljöföretag. Verksamheten bygger på att skapa långsiktigt hållbara lösningar för ett väl fungerande samhälle med minsta möjliga belastning på miljön. Deras anläggningar omfattas av en mängd lagar, tillstånd, villkor och regler. Inom varje affärsområde finns miljöingenjörer som arbetar med att se till att alla lagar och övriga krav följs på ett bra sätt. Tekniska Verken sökte efter en KVM Extender lösning för att från sex operatörsplatser kunna övervaka 20 stycken datorer. Detta för att förbättra arbetsplatserna i operatörsrummet, så man slapp värme och ljud från datorerna. Man valde att flytta ner dessa i ett separat teknikrum. Detta gjorde det även enklare för teknikerna att kunna utföra service och underhåll. På detta sätt så förbättrar man arbetsmiljön både för operatörerna och för datorerna. Detta ger längre livslängd på utrustningen och mindre kylning/värme vilket sparar både pengar och miljö. Övervaka 20 stycken datorer Tekniska Verken sökte efter en KVM Extender lösning för att från sex operatörsplatser kunna övervaka 20 stycken datorer. Detta för att förbättra arbetsplatserna i operatörsrummet, så man slapp värme och ljud från datorerna. Man valde att flytta ner dessa i ett separat teknikrum. Detta gjorde det även enklare för teknikerna att kunna utföra service och underhåll. På detta sätt så förbättrar man arbetsmiljön både för operatörerna och för datorerna. Detta ger längre livslängd på utrustningen och mindre kylning/värme vilket sparar både pengar och miljö.

4 Black Box blev lösningen för SVT Med KVM Extenders förlängs avståndet mellan dator och användarverktyg som tangentbord, skärm och mus. Det innebär bland annat förenklad access till information och arbetsmaterial på ett stort antal servrar eller hårddiskar. SVT valde sina lösningar från Black Box. SVT:s entré Black Box KVMlösningar har genererat i en större flexibilitet för oss och är också en lösning som gör att vi både sparar tid och resurser. Den nya lösningen I oktober 2009 invigde SVT den nya tekniken i lokalerna på Gärdet i Stockholm. Den nya lösningen kommer från Black Box och innebär bland annat en centralisering av tekniken inom ljud, bild och ljussättning och en enklare access till produktionsmaterialet. KVM står för Keyboard, Video och Mouse. Tekniklösningen gör det även enklare för tekniker att kunna utföra service och underhåll. Anders Wallin, Systemdesigner och Joakim Källgren, Projektledare SVT. Flexibla lösningar effektiviserar I SVT:s nya redigeringsrum är det lugnt och tyst. Det enda ljud som hörs är det svaga surret från luftkonditioneringen. Miljön är behaglig och arbetsbordet och rummet inrymmer endast användarverktygen för produktionsarbetet. Under bordet sitter en mottagare fastskruvad och ur väggen vid ena sidan kommer ett par kablar fram, som genom Black Box KVM-förlängning dragits från serverrummet. Långsiktigt billigare samt hållbart Genom Black Box KVM-lösning blir det både långsiktigt billigare samt hållbart ur miljösynpunkt, säger Anders Wallin, systemdesigner SVT. Genom att vi samlat alla datorer och hårddiskar i ett enda rum och sedan förlängt upp det, krävs det ingen extra kylning av datorer i separata rum utan det räcker med kylning i endast ett. På så sätt blir det både mer effektivt och dessutom billigare, eftersom det minskar kostnaderna per redigeringsrum ganska drastiskt. Bättre arbetsmiljö Arbetsmiljön för medarbetarna har dessutom förbättras påtagligt, eftersom både värme och högt ljud från datorerna helt eliminerats. Nu kan vi kolla upp vilken av datorerna som helst på skärmen, eftersom samtliga skärmar är kopplade till växeln där alla datorer och informationsplattformar är samlade.

5 TV4 fick i en lösning flera funktioner för kontrollrummen TV4 är Sveriges största TV-kanal. I TV4-huset i Stockholm sköts utsändningen av TV4 s alla kanaler. ServSwitch Octet har förenklat vår serverdrift samt underlättat uppbyggnaden av de nya programkontrollerna. Kontroll av serverdriften via Octet I hjärtat av serverhallen sitter Serv- Switch Octet och sköter växlingen mellan programkontrollen och servrarna för sändning. Eftersom alla andra servrar också är kopplade till systemet sköter man även kontrollen av serverdriften via Octet systemet. Peter Stridsberg på TV4 säger: Serv- Switch Octet har förenklat vår serverdrift samt underlättat uppbyggnaden av de nya programkontrollerna Installation och drift förenklades när TV4:s kontrollrum byggdes om.

6 C MORE valde en pålitlig partner Betal-TV leverantören C MORE expanderade nyligen. De behövde därför ett nytt system med enklare serverhantering och utrymme att växa. Systemet skulle ge flera användare samtidig åtkomst till både PC och servrar. Lösningen blev KVM teknik. Med Black Box hjälp har systemet som används för inspelning, textning och livesändning blivit smidigare. Black Box lösningen tog bort ljudet och värmen från servrarna på användarstationen, vilket är en nyckelfaktor i studiomiljö. Vi har samarbetat med Black Box i ungefär 14 år och sätter båda kvalitet främst. Lösningen blev KVM teknik för C MORE. Åtkomst för fler användare Betal-TV leverantören C MORE expanderade nyligen. De behövde därför ett nytt system med enklare serverhantering och utrymme att växa. Systemet skulle ge flera användare samtidig åtkomst till både PC och servrar. Lösningen blev KVM teknik. C MORE Entertainment AB är den ledande betal- TV leverantören i Norden. Flexibelt system C MORE Entertainment AB erbjuder högklassig TV under märket CANAL+ och har abonnenter. Det nya systemet skulle vara mer flexibelt och förenkla hanteringen av servrarna som används för inspelning, textning och livesändning. Därför vände de sig till oss, en pålitlig partner. Dygnet-runt support De visste av erfarenhet att vi kunde möta deras höga krav på kvalitet och dygnet runt support. Black Box teamet arbetade nära C Mores egna tekniker för att designa en lösning som är effektiv, lätt att hantera och ekonomisk. I kriterierna ingick att systemet måste ge minst 16 samtidiga användare åtkomst till 200 servrar. Det skulle även ge företaget utrymme att lägga till flera användare och servrar i framtiden när sändningarna utökas ytterligare. KVM teknik Det nya systemet baseras på ServSwitch Octet, en keyboard/video/ mus (KVM) switch med toppmodern serverhantering och med serie samt audiostöd. Alla servrarna flyttades ut ur kontrollrummet. ServSwitch Octet switchar inrättades för att koppla ihop servrarna med en vägg av monitorer och till flera KVM användarstationer för teknikerna i studion. Största utmaningen var att installera det nya systemet utan sändningsavbrott. C More är extremt nöjda.

7 Holmen Paper i Norrköping effektiviserade 150 servrar Holmen Paper I Norrköping har valt Black Box för att effektivt administrera alla deras 150 servar i Norrköping samt i Holmen Paper IT:s datorhall i Braviken. Holmen Paper AB Produktionskapaciteten uppgår till ca 2,0 miljoner ton per år. Omsättningen är ca 10 miljarder kronor. Antalet anställda är ca Man producerar tryckpapper för främst dagstidningar, tidskrifter, veckotidningar, bilagor, reklamtryck och telefonkataloger. Fabriken, Braviken Perfekt IT lösning Black Box har gett oss den perfekta lösningen för att kunna administrera servrarna via IP så det är mycket sällan vi behöver åka ut till fabriken säger Willis Brinkeback. I datahallarna finns Black Box Serv- Switch Octet som är en KVM-switch för upp till 16 samtidiga användare, för att komma åt servrarna i fabriken så använder vi ServSwitch Wizard IP, vi har även en ServSensor Camera samt en PowerSwitch från Black Box säger Ulf Johansson. Startar om med Power Switch På ServSensor Camera finns att antal olika mätgivare för temperatur, luftfuktighet mm. Om vi får ett larm från ServSensor så kan vi via kameran se om det är något vi kan åtgärda själva innan det går ett larm till vår larmoperatör. Med PowerSwitch kan vi starta om servrarna via IP om något har hängt sig totalt. Holmen Paper AB med huvudkontor i Norrköping ingår i Holmenkoncernen. En av Europas ledande tillverkare Holmen Paper är en av Europas ledande tillverkare av trähaltigt tryckpapper med totalt fyra pappersbruk i Norrköping, Hallstavik, Vargön och Madrid. Willis Brinkeback kör remote till... Fabriken, Braviken

8 Arla effektiviserar driften i Götene På Arla i Götene tillverkas ost samt allt smör, Bregott och Lätt & Lagom som säljs i Sverige. När man gjorde om i produktionen så kontaktades Black Box för att hitta en bra extender lösning för att flytta bort alla datorer i fabriken. Black Box ordnade så att alla datorer är samlade i ett rum med kylning. Driftsäkrare lösning Fördelen med detta är datorerna är skyddade från vätskor i fabriksmiljön samt att det blir en driftsäkrare lösning. Nu slipper jag gå ner i produktionshallarna för att stoppa i USB-minnen för att t ex göra uppgraderingar. Lösningen är både tidsoch kostnadsbesparande säger Henrik Persson som är El/Automations Ingenjör på Arla i Götene. Black Box Extender Dual Head Arla i korthet ARLA FOODS är ett globalt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av danska och svenska mjölkbönder. Vi har produktion i 13 länder, försäljningskontor i ytterligare 20 länder, och mer än medarbetare sammanlagt. Våra produkter säljs under välkända varumärken i mer än 100 länder. Inga datorer i kontrollrummet = Tystare och svalare arbetsmiljö. Kontrollstation för smörtillverkning. Datorrummet med alla datorer kopplade till en ServSwitchClassic och en lokal arbetsplats. Genom konceptet Närmare Naturen har vi åtagit oss att göra våra produkter fria från konstgjorda färg- och smakämnen och att begränsa vår användning av tillsatser. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter. Lokal manöverplats vid Lätt & Lagom bandet

9 Wenströmska Gymnasiet effektiviserar datoranvändningen På Wenströmska Gymnasiet i Västerås är elevernas PC numera säkrade i ett eget rum. Samtidigt är elevernas arbetsplatser (KVM/USB) placerade i en öppen, gemensam area. Detta skapades med hjälp av 150 st KVM Extenders (ACU4001A). Nu har eleverna fått tillgång till en öppen IT-miljö. Eftersom alla PC är förlängda med Black Box Extenders så har vi fått bättre säkerhet. Vi slipper samtidigt sabotage och stöld. Antalet elever per dator har ökat på Wenströmska gymnasiet. Teknik parallellt med pedagogik Wenströmska är ett av Sveriges största gymnasier. Förändringen har gjorts i samarbete med oss. Den har resulterat i att behovet av specifika klassrum, med låsta dörrar och allt vad det innebär, har försvunnit. Wenströmska utnyttjar därmed det bästa av två världar: BLACK BOX teknik parallellt med sin egen pedagogik. Access hela dagarna Mohammad Vaez är IT-pedagog och har varit inblandad i projektet från början. Han berättar att eleverna nu kan ha access till datorerna hela dagarna. Innan var de tvungna att vänta på ett ledigt klassrum, eller på att en lärare skulle komma och låsa upp ett klassrum. Eftersom även USB-porten förlängts så kan eleverna fortfarande använda sina USB-minnen vid arbetsplatsen precis som de är vana vid. Fler elever per dator Innan förändringen stod många PC tidvis oanvända. Eleverna kom inte åt dem under vissa tider, helt enkelt på grund av att de var inlåsta. Nu har Wenströmska lyckats med att banta ned sin PC-park, samtidigt som antalet timmar när datorerna kan användas fritt har utökats. Antalet elever per dator har således ökat. Sparar pengar Detta sparar både mycket pengar och energi och gör miljön gladare. Dessutom slipper eleverna problemet med värmen och ljudet som PC:ns fläktar genererar. Skolans tekniker kan även arbeta och underhålla en PC utan att störa eleverna ute vid arbetsplatserna. Alla datorerna blir också automatiskt skyddade från både skadegörelse och stöld.

10 Black Box Extender perfekt för KTH! När KTH skulle bygga om en del av sina datorsalar valdes ett nytt koncept. Samtliga datorer flyttades ut från elevsalarna. Därför är det nu möjligt att serva och uppgradera datorerna utan att störa eleverna. Eleverna har gott om plats i skolsalen. En av de viktigaste faktorerna när detta projekt skulle förverkligas var att bildkvalitén inte fick försämras. Minskat värme och fläktljud Inte nog med det! Tack vare den här lösningen har värme och fläktljud i elevsalarna minskats. Dessutom är datorerna säkrade. Byggdes in Alla datorer (över 100 stycken) byggdes in i rackskåp tillsammans med BLACK BOX CATx Extenders, i en så kallad teknikkorridor. Skrivarna placerades utanför elevsalarna. Förlängningen från teknikkorridoren till elevernas arbetsplatser sker via vanlig rak standard CAT5, CAT5e eller CAT6 kablage. BLACK BOX tog hänsyn till detta och levererade en ny typ av extenderlösning med så kallad deskew-teknik. Denna levererar en kristallklar bild, även på stora TFT-skärmar. Ytterligare fördelar Andra fördelar med att flytta ut datorerna är att de nu befinner sig i en dammfri miljö med bra kylning och att eleverna får mer plats vid sina skrivbord. Ur säkerhetsaspekt slipper vi dessutom stöldboxar för varje enskild dator, säger Herwig Horn, systemadministratör och projektledare för projektet. Flödet från teknikkorridoren till elevernas arbetsplats sker via rak standard CAT5, CAT5e eller CAT6- kabage.

11 Problem på Chalmers löstes med CAT 5 kabel Bullrande och platskrävande PC-burkar var ett problem i klassrum på Chalmers Tekniska högskola. När Kemisektionens Dataservice byggde om ville de skapa en ren och ergonomisk miljö. Lösningen kom från Black Box. Med Black Box hjälp löstes våra kabelproblem. Det är praktiskt med denna typ av kabel om man i framtiden önskar flytta utrustningen. Vanlig enkel CAT 5 kabel Vi låste helt enkelt in alla PC (i detta fall 55 stycken) i ett skyddat och låsbart rum. Sedan förlängdes varje uppsättning skärm/mus/tangentbord från PC:n in till klassrummet, med en vanlig enkel CAT 5 kabel. Praktisk kabel Det är mycket praktiskt med denna typ av kabel om högskolan i framtiden önskar flytta utrustningen vidare. Räckvidden är på upp till 300 meter tillsammans medblack BOX KVM Extenders. Mindre värme och buller På detta sätt eliminerades värme och buller. Dessutom sparades plats i klassrummen samtidigt som de värdefulla datorerna skyddades från brand och stöld. Alla kablar på plats. Användandet av CAT 5 kablage gjorde att kabeldragningen blev mycket smidig. En hel del kabel fanns också redan dragen i infrastrukturen. Alla PC är inåsta och skyddade.

12 Black Box Tekniklösning effektiviserar Danderyds Sjukhus På det stora akutsjukhuset tillbringar läkarna många timmar vid datorskärmar i granskningsrum på avdelningen för Klinisk Fysiologi. På sjukhuset har man därför med hjälp av teknik från Black Box låtit samla datorerna på avdelningen i ett enda serverrum och med en KVM- Extenderlösning förlängt avståndet mellan datorerna och användarverktygen. Vi fick möjlighet att både kunna förbättra och förenkla arbetssituationen genom Black Box KVM-lösning. Danderyds sjukhus. Ny tekniklösning från Black Box I samband med en ombyggnad av ett våningsplan installerades samtidigt den nya tekniklösningen från Black Box. - Vi skulle bygga om ett våningsplan där vi utför ultraljudsundersökningar av hjärtat, med fem undersökningsrum samt en granskningsstation där man på bildskärmarna plockar upp bilderna som har genererats i undersökningsrummen, berättar Anders Nygren, avdelningschef Klinisk Fysiologi. Ett tangentbord och två bildskärmar vid varje arbetsstation är målet när allt är fullt utbyggt. samtliga datorer i ett annat rum och bara behålla användarverktygen vid granskningsstationerna. När vi sedan flyttade in i det nya granskningsrummet behövde vi heller inte installera någon luftkonditionering, eftersom det inte längre var nödvändigt i och med att de värmegenererande datorerna kunde avlägsnas, säger Lars-Göran Nordin. Stor skillnad med många fördelar Luften i granskningsrummet är behaglig med enbart vanlig ventilation och det råder djup koncentration bland medarbetarna vid arbetsstationerna i en lugn och behaglig atmosfär. Snett bakom en av skärmarna på arbetsbordet finns en liten svart dosa placerad från vilken ett par kablar försvinner in i ett vägguttag bredvid, som genom Black Box KVM-förlängning dragits från datorerna i det externa datorrummet. Förenklat arbetssituationen - Vi fick då möjlighet att både kunna förbättra och förenkla arbetssituationen genom Black Box KVM-lösning, berättar Lars-Göran Nordin, överläkare Klinisk Fysiologi. Och det vi fick möjlighet till då var att kunna placera Lars-Göran Nordin, överläkare och Anders Nygren avdelningschef.

13 Säkert med dator UTAN dator i operationssalen... På operationssalarna på Arvika sjukhus, finns inga datorer. Men väl tangentbord, mus och skärm. Alla datorer finns i ett väl kylt rum utanför salarna och innebär en billigare, flexiblare och säkrare lösning än att ha en specialanpassad dator i operationssalarna, säger Ove Lundström, medicinteknisk ingenjör på Arvika sjukhus. Själva datorn ligger idag utanför operationssalen. Black Box har levererat en infrastrukturlösning som kommer att stå sig. Specialanpassade datorer I en operationssal behövs datorer bland annat för att sköta all adminsistration under operationen. På så sätt kan en patients operation vara färdigdokumenterad när denne lämnar operationssalen. Dessutom behövs datorerna för att inhämta information. Under operationens gång kan personalen till exempel behöva gå igenom patienthistorik, journaler, digitala röntgenbilder eller PM om rutiner. Problemet med datorer i operationssalar och röntgenavdelningar är att specialanpassade datorer är dyra och ambitionen är att ha så lite teknisk utrustning som möjligt i exempelvis en operationssal. Smidig lösning När landstinget i Värmland byggde om sina fem operationssalar på Arvika sjukhus hittade Ove Lundström med personal på sjukhuset, tillsammans med Black Box en smidig och säker lösning på problemen. Själva datorn ligger idag utanför operationssalen, men är sammankopplad via fiberkabel in till operationssalen där skärm, mus och tangentbord finns. Det gör att datorn avger värme och ljud i ett klimatkontrollerat datorrum där den har perfekt arbetsmiljö och där det är enkelt för it-stödpersonal att arbeta med datorerna. Eftersom en operationssal är tänkt att användas så stor del av dygnet som möjligt, var hon tidigare tvungen att arbeta när det fanns möjlighet, med stillestånd i operationssalen eferåt. Ja, då ska salen saneras och säkras innan en ny operation kan påbörjas. Dessutom är datorer dammsamlare och under särskilt ortopedoperationer måste rummet vara så dammfritt som möjligt, säger hon och konstaterar att den problematiken är ett minne blott. Kylt datorrum Enda problemet är att ha plats för ett kylt datorum. På Arvika sjukhus, med bara fem operationssalar var det inget större problem. Men hade de haft 20 salar hade situationen kanske varit en annan. Fördelarna är stora, både handhavande- mässigt, patientsäkerhetsmässigt och ekonomiskt. med den valda lösningen finns full flexibilitet att välja både datorer, extendrar och all övrig utrustning.

14 Gokart Stockholm Vi gör ett besök på Sveriges största och modernaste gokartanläggning eller kanske hellre aktivitetsanläggning, för här finns mer än bara gokart. Sedan gokarthallen öppnade hösten 2008 har det varit full fart, bokstavligen. Kompletta tävlingsrace Vi får hit många företagsgrupper som kör våra anordnade race, populärast är nog vårt Grand Prix som innehåller ett komplett tävlingsrace och avslutas på prispallen med bucklor berättar Patrik Jansson som är en av ägarna. Femkampsanläggning Sommaren 2009 vidareutvecklades hallen och inrymmer nu även en femkampsanläggning och även den bakomliggande tekniken har moderniserats. Vi ville öka känslan i anläggningen men också servicegraden. Vi hade en idé hur vi ville att det skulle se ut och upplevas men visste inte om det ens var möjligt. Black Box förverkligade idéer Vi fick kontakt med Black Box som faktiskt hade precis det vi behövde för att förverkliga vår idé och plan säger Patrik. Idag inrymmer anläggningen en av Sveriges längsta banor som är 550 meter och banans utformning har fått stor uppmärksamhet bland proffesionella förare. Komplett informationssystem Bilarna har fyrtaktsmotorer på 270 kubik. Nytt tidtagningssystem är installerat och med hjälp av Black Box finns ett komplett informationssystem som består av en VGA Matrisswitch och VGA Extenders där gästerna kan följa alla resultat och kommande race på stora tv-skärmar. Konferensrum, bastu, bar, scen för liveband och en stor femkampshall gör anläggningen till ett nöjespalats för företag, svensexor och kompisgäng.

15 Andra exempel på Black Box lösningar: Flygledartornet, Stockholm Arlanda När det nya flygledartornet på Arlanda planerades bestämde projektledarna på ett tidigt stadium att alla PC-servrar för deras olika applikationer skulle skyddas och låsas in i säkra datarum under jord. På så sätt sparade man plats för personal i tornet. Detta underlättade även för teknikerna vid underhåll. Applikationer för Extenders: Kontorslandskap Industrimiljö TV-/Radiostudios Offentliga miljöer Köpcentrum Larmcentraler Operatörscentraler Extenders löser problem med: Säkerhet Slitage Skadegörelse Ljud Värmeutveckling Service och underhåll Nytt kontrollrum på SSAB i Luleå samt ABB s operatörsstationer på LKAB Black Box har även hjälpt till med applikationer som förbättrar arbetsplatserna inom processindustrin, bland annat det nya kontrollrummet på SSAB i Luleå samt ABB s nya operatörsstationer på LKAB. Att flytta datorerna bort från industrimiljön förbättrar driftsäkerhet och underlättar service. Lättare att växa för Gävle kommun För många företag och organisationer har IT och datorkraft vuxit väldigt fort de senaste åren. Gävle kommun är en av dem som valde att anlita oss. Det resulterade i en investering i en ServSwitch Multilösning. SerwSwitch Multilösning För många företag och organisationer har IT och datorkraft vuxit väldigt fort de senaste åren. Gävle kommun är en av dem som valde att anlita oss. Det resulterade i en investering i en Serv- Switch Multilösning. Per Rosshagen som arbetar med driften på Gävle kommuns IT-avdelning tycker att fördelarna är många: Vi har märkt att vi nu kan integrera samtliga servers i ett system. Det underlättar både övervakning och hantering. Nu är vi också mer flexibla inför framtida utökningar av serverparken. Byggt ut systemet I samarbete med Black Box har vi successivt byggt ut vårt system och anpassat det efter våra behov. Numera har vi en ServSwitch Summit kopplad på toppen av vårt befintliga system. Det förenklar ytterligare anslutningen av nya servrar, säger Per Rosshagen. Den största fördelen är att vi nu kan integrera samtliga servers i ett system.

16 Digitala skyltar i butikerna Vår lösning med Digitala Skyltar i alla butiker har förbättrat driftsäkerheten, samt upplevelsen då vi kan förmedla samma budskap på fler skärmar. Allt som påverkar upplevelsen för kunden positivt ger i längden en ökad försäljning. Vi är mycket nöjda med Lisö samt Black Box lösningen Fredrik Skålander, Etableringschef 3 Black Box har tillsammans med sin samarbetspartner Lisö El & Ljusdesign installerat en smart Digital Signage lösning till 3 s samtliga 49 butiker i Sverige. Informationen som finns lagrad på en central server på 3 s huvudkontor skickas ut till de lokala servrarna butikerna. Från de lokala servrarna distribueras informationen via Black Box VGA-Extenders över vanligt CAT5/6-kablage till bildskärmarna på flera ställen i butikerna. Kontakta Black Box om ni behöver hjälp en Digital Signage lösning i en enskild butik/företag eller ett större projekt. Hoppas att ni har funnit några intressanta idéer i vår referenslista. Vill ni ha ett förslag på en lösning för er verksamhet, vänligen kontakta oss på Black Box Box 4490, Hässelby Telefon info@blackboxab.se

Kundreferenser. Detaljhandelsförsäljning Media Kommunikation Industri

Kundreferenser. Detaljhandelsförsäljning Media Kommunikation Industri Utgåva 2 Maj 2009 Kundreferenser Detaljhandelsförsäljning Media Kommunikation Industri T e l e f o n : 0 8-4 4 5 5 8 8 0 F r i s u p p o r t w w w. b l a c k b o x a b. s e A P P L I K AT I O N E R O C

Läs mer

KUNDREFERENSER. Telefon 08-44 55 880 info@blackboxab.se www.blackboxab.se

KUNDREFERENSER. Telefon 08-44 55 880 info@blackboxab.se www.blackboxab.se M E D I A S J U K H U S I N D U S T R I D E TA L J H A N D E L KUNDREFERENSER Telefon 08-44 55 880 info@blackboxab.se www.blackboxab.se KVM Extenders i operationssalarna på lasarettet i Ystad Samtidigt

Läs mer

Enklare vardag och framgång med BLACK BOX kvalitet. Service med fri telefonsupport 24/365

Enklare vardag och framgång med BLACK BOX kvalitet. Service med fri telefonsupport 24/365 Grön IT Enklare vardag och framgång med BLACK BOX kvalitet. Service med fri telefonsupport 24/365 Referenskund SVT Public service 2 8 Digital Signage NEC Nyhet! DKM Digital KVM över fiber 3 9 Ett nytt

Läs mer

KVM CATx och Fiber Extenders

KVM CATx och Fiber Extenders kvm Extenders KVM CATx och Fiber Extenders KVM VGA CATx Extenders Finns med: SingleHead, DualHead och QuadHead PS2 och USB HID Audio Serieport USB 1.1 och USB 2.0 Transparent Videoupplösning upp till 1920x1200

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Operatörsbord Kontrollrumsbord

Operatörsbord Kontrollrumsbord Operatörsbord Kontrollrumsbord RackTech har marknadens bredaste sortiment av bord för operatörsrum, kontrollrum, övervakningscentraler, larmcentraler osv. Man finner våra operatörsbord i alla typer av

Läs mer

Ett steg längre inom Print och IT

Ett steg längre inom Print och IT Ett steg längre inom Print och IT TDO som IT-partner. Alla företag är i behov av IT-kompetens, men det är inte alla företag som kan eller vill anställa en IT-specialist. Låt oss berätta hur vi kan ta över

Läs mer

Projektarbete Belysning

Projektarbete Belysning Projektarbete Belysning Av: Victor Karlsson, Fredrik Patriksson Stjernspetz, Henrik Byström Handledare: Jörgen Lantz HT/VT -06/-07 1 Innehållsförteckning Projektarbete Belysning... 1 1 Inledning... 4 2

Läs mer

Till ditt skrivbord som tjänst via Internet

Till ditt skrivbord som tjänst via Internet Till ditt skrivbord som tjänst via Internet UITs koncept är enkelt och kan sammanfattas med Inga burkar. Genom att anlita oss kan du helt enkelt glömma dyra investeringar i servers och programvara. Inte

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION SIGNEX Lyft blicken och se möjligheterna... DIGITAL KOMMUNIKATION NÄR DEN ÄR SOM BÄST -INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Inom detaljhandeln har man sett att rörliga bilder i butiken ökar

Läs mer

Henrik Asp. Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR

Henrik Asp. Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR Henrik Asp DEL 1 KOMPONENTER OCH PROGRAMVARA DEL 3 EFTER KÖPET 1. INTRODUKTION TILL BOKEN... 3 2. DATORNS HISTORIA... 4 A. Pc...5 B. Mac...6 C. HTPC...7 3. DATORNS

Läs mer

Effektiv och smidig kommunikation

Effektiv och smidig kommunikation Effektiv och smidig kommunikation TAL TEXT VIDEO TAL TEXT VIDEO Ökad tillgänglighet, förbättrad kundservice och effek tivare försäljning. Med våra unika kommunikationslösningar är det möjligt. Vi har en

Läs mer

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor Serverrack med kyla Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop Racktech har ett heltäckande utbud för bästa möjliga kylning av serverrack med hjälp av kall korridor, EHDC Open Loop samt EHDC Closed

Läs mer

Canal Digital Kabel-TV. Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset

Canal Digital Kabel-TV. Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset Canal Digital Kabel-TV Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset Tv ska vara en trygghet och en självklarhet Vår affärsidé är att leverera det mest attraktiva utbudet till tv-tittarna och vi står för

Läs mer

Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska

Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska VVS VÄRME, VENTILATION, SANITET & KYLA 7 yrkesbeskrivningar med många möjligheter Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska Finns även att ladda ner på engelska och arabiska på installatorsforetagen.se/yrken

Läs mer

Skapa en komplett och fungerande arbetsplats.

Skapa en komplett och fungerande arbetsplats. Skapa en komplett och fungerande arbetsplats. Tänk lite längre. Du kryper in under bordet där kablarna har trasslat ihop sig. Sladdarna hänger som lianer från din dator där den står på golvet och bara

Läs mer

De här herrarna är inga gröngölingar precis, även om de ser lite gröna ut i ansiktena just här. Niklas Lundström, Elektro-Kapsel; Mats Ohlsson,

De här herrarna är inga gröngölingar precis, även om de ser lite gröna ut i ansiktena just här. Niklas Lundström, Elektro-Kapsel; Mats Ohlsson, De här herrarna är inga gröngölingar precis, även om de ser lite gröna ut i ansiktena just här. Niklas Lundström, Elektro-Kapsel; Mats Ohlsson, projektledare på Midroc; och Kent Åkerlund från Siemens kan

Läs mer

UNIK INNOVATION SOM FÖRBÄTTRAR ARBETSYTOR

UNIK INNOVATION SOM FÖRBÄTTRAR ARBETSYTOR UNIK INNOVATION SOM FÖRBÄTTRAR ARBETSYTOR En möbelintegrerad USB-C kontakt Snygg design Kabelsanerat En kabel till allt I skrivbord: laddning + internet + dockning I konferensbord: laddning + internet

Läs mer

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00

+ Kunder berättar. Älvsbyhus AB. Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 + Kunder berättar + AB Kontaktperson: Magnus Burström IT chef Besöksadress: Ställverksvägen 6 942 81 Älvsbyn Telefon: 0929-162 00 Hustillverkaren som gör det möjligt för fler att bygga nyckelfärdiga hus

Läs mer

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling

Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling GUIDE Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling Inom de flesta branscher utvecklas idag nya och innovativa applikationer och tjänster för att bättre kunna monitorera, analysera och styra

Läs mer

Allt inom tv för hotell

Allt inom tv för hotell Allt inom tv för hotell Vi kan hotell-tv! Vi erbjuder helhetslösningar som inkluderar varje element i en fungerande hotelltv-lösning, från tv-apparater, mottagning, tv-kanaler och infokanal till installation,

Läs mer

Infrakulvert Vallastaden

Infrakulvert Vallastaden Infrakulvert Vallastaden Ett samarbete för framtiden Tekniska verken i Linköping och Uponor Infra är båda innovativa företag, som med stora kunskaper och engagemang jobbar utifrån det gemensamma målet

Läs mer

Vattenfall InHouse. Det hållbara sättet att stärka ert varumärke

Vattenfall InHouse. Det hållbara sättet att stärka ert varumärke Vattenfall InHouse Det hållbara sättet att stärka ert varumärke Hållbarhet är det viktigaste för framtiden Idag ställer era kunder krav. De förväntar sig att hotellrummets värme och livsmedelsaffärens

Läs mer

Total överblick med webbaserad larmservicecentral.

Total överblick med webbaserad larmservicecentral. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Total överblick med webbaserad larmservicecentral. EagleEye är en molnbaserad tjänst som erbjuder en central, modern och kraftfull funktion för övervakning och säker

Läs mer

2-pelarstativ AERO FLEX Belastning: 100 kg utbredd last. Färg: Svart, silver 9006, vit, krom.

2-pelarstativ AERO FLEX Belastning: 100 kg utbredd last. Färg: Svart, silver 9006, vit, krom. 2-pelarstativ AERO FLEX Belastning: 100 kg utbredd last. Färg: Svart, silver 9006, vit, krom. Alternativa utföranden på fot till Aero och Classic. AERO FLEX För skivbredd 1050 2400 mm 675 1175 mm 595 1255

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Effektiva och energisnåla!

Effektiva och energisnåla! Honeywell luftkylare: Effektiva och energisnåla! Honeywell luftkylare är det perfekta alternativet för dig som behöver kyla ner luften men som inte har lust eller möjlighet att göra hål i väggen för att

Läs mer

Ett väldigt kundvänligt företag. Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet

Ett väldigt kundvänligt företag. Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet Ett väldigt kundvänligt företag Offert till Bankebergs Mellangård Samfällighet Bankebergs Mellangård Samfällighet Offert Digitalt basutbud Innan vi presenterar vad vi kan erbjuda er vill vi berätta lite

Läs mer

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla.

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Samuelsson & Partner är Sveriges enda renodlade digitala låssmed. Vi är experter på moderna låssystem som gör livet enklare och tryggare. Eftersom vi

Läs mer

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem

RENZ. KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem RENZ KOLLEKTION 2015 Fastighetsboxar Serviceboxar Digitala lösningar Fastighetssystem 1 RENZ INTELLIGENTA SERVICEBOX -Få din vara levererad direkt till bostaden E-handeln fortsätter att växa och med Renz

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

Enkel Digital Skyltning

Enkel Digital Skyltning Enkel Digital Skyltning på några minuter... färdiga, enkla och stabila system från Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen

Läs mer

Landstingets IT-Service Helårsbedömning 2002-08

Landstingets IT-Service Helårsbedömning 2002-08 IT -chef 05-07-26 1(5) Landstingsstyrelsen Landstingets IT-Service Helårsbedömning 2002-08 Kundperspektivet Landstingets IT-Service, LIS, har två övergripande uppdrag: Ansvara för drift, förvaltning och

Läs mer

Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Comfort Digisystem - Hörselprodukter i offentliga miljöer

Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Comfort Digisystem - Hörselprodukter i offentliga miljöer Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Comfort Digisystem - Hörselprodukter i offentliga miljöer Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Dagligen vistas miljontals människor i offentliga miljöer som

Läs mer

HDMI via IP-förlängare p

HDMI via IP-förlängare p HDMI via IP-förlängare - 1080p Product ID: IPUSB2HD3 Med denna HDMI över IP-förlängare kan du dela en HDMI-skärm eller -projektor med en trådlös eller trådad dator på ditt nätverk. Med intuitiva kontroller

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

Försäljning & installation...

Försäljning & installation... Om oss... Scenteknik Kalmar AB är sedan starten 2001 beläget i Kalmar på ostkusten. Vår verksamhet omfattar ljud och ljusteknik samt mediautrustning för alla tänkbara situationer. Det är bara Din fantasi

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn KONSULTATION 2011 2012 2013 2014 2015 Från dröm till verklighet Med läget under kontroll får du en säker och effektiv produktion. Då kan du

Läs mer

Kontakta mig på 0455-619705 eller via min E-post roger@nortic.se så berättar jag mer!

Kontakta mig på 0455-619705 eller via min E-post roger@nortic.se så berättar jag mer! Nortic är ett modernt biljettverktyg byggt för att klara framtidens krav på flexibilitet och tillgänglighet. Idag har Nortic cirka 300 kunder som hanterar hela sin biljettförsäljning snabbt och enkelt

Läs mer

Stilrena lokaler för stora och små möten centralt beläget på Kungsholmen.

Stilrena lokaler för stora och små möten centralt beläget på Kungsholmen. Stilrena lokaler för stora och små möten centralt beläget på Kungsholmen. Vi förverkligar din idé om det perfekta mötet Vi har länge känt att det saknas en självklar mötesplats på Kungsholmen. Därför öppnade

Läs mer

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Västra Götaland. Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Västra Götaland Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för

Läs mer

Din guide till IP. Tema trådlöst IP DECT och WLAN. Porttelefonsystem Bild och ljud i porten via SIP. Övervaka talkvalitet VoIPFuture ny leverantör

Din guide till IP. Tema trådlöst IP DECT och WLAN. Porttelefonsystem Bild och ljud i porten via SIP. Övervaka talkvalitet VoIPFuture ny leverantör for you Nummer 4 2010 Din guide till IP Ur innehållet Tema trådlöst IP DECT och WLAN Porttelefonsystem Bild och ljud i porten via SIP Övervaka talkvalitet VoIPFuture ny leverantör Talk Telecom Distribution,

Läs mer

Metric Power. Sveriges ledande kunskaps- och produktleverantör av kraftsystem. Mycket kunskap Samlad kraft

Metric Power. Sveriges ledande kunskaps- och produktleverantör av kraftsystem. Mycket kunskap Samlad kraft Metric Power Sveriges ledande kunskaps- och produktleverantör av kraftsystem Mycket kunskap Samlad kraft Version 1.0 2013 MYCKET KUNSKAP SAMLAD KRAFT Metric Power Systems AB är Sveriges ledande leverantör

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

RAYCORE by MELBYE. När det är viktigt med funktion, kvalitet och design

RAYCORE by MELBYE. När det är viktigt med funktion, kvalitet och design RAYCORE by MELBYE När det är viktigt med funktion, kvalitet och design FLEXIBLA LÖSNINGAR FÖR STABIL UPPKOPPLING OCH MINDRE TID PÅ SUPPORT Det moderna hemmalivet ställer nya krav på hastighet, funktion

Läs mer

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR

T3 Airframe. det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe det perfekta displaysystemet SPARA ARBETE TRANSPORT TID & PENGAR T3 Airframe - ger oslagbar flexibilitet och stabilitet med ett fåtal skickligt utformade komponenter. Med vårt nya, unika och

Läs mer

Betala Aldrig För Kabel-TV Eller Abonnemang Igen? Denna Enhet Låter Dig Kolla På Dina Favoritkanaler Gratis

Betala Aldrig För Kabel-TV Eller Abonnemang Igen? Denna Enhet Låter Dig Kolla På Dina Favoritkanaler Gratis NYHETER PRYLAR FOTO DESIGN RECENSIONER Betala Aldrig För Kabel-TV Eller Abonnemang Igen? Denna Enhet Låter Dig Kolla På Dina Favoritkanaler Gratis By Mattias Hägg 2 okt., 2017 PRESENTERAD I: PC TECH MAGAZINE

Läs mer

Infrakulvert Vallastaden

Infrakulvert Vallastaden Infrakulvert Vallastaden Ett samarbete för framtiden Tekniska verken i Linköping och Uponor Infra är båda innovativa företag, som med stora kunskaper och engagemang jobbar utifrån det gemensamma målet

Läs mer

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart.

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Våra gedigna kunskaper och långa erfarenhet borgar för att allting fungerar som planerat. Låt oss hjälpa er att

Läs mer

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA En av våra servicebilar FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA HISTORIA Freetrailer grundades i Danmark 2003 och kom till Sverige 2008. Bakom den rullande succén står ett par danska herrar med grundtanken

Läs mer

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit Samfälligheten Seraljen Projektgruppen Från Seraljen Imran Bukhari (191) Babis Karassavas (115) Leif Warbrandt (101) Från Ownit Kjell Lindqvist (Telenor Sverige)

Läs mer

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE Så delar du filer utan att bli övervakad 7 Gratisalternativ till dyra molntjänster 7 Skyddar dig mot NSA-spioneri 7 Så funkar Bittorrent Sync. Dela filer utan att bli övervakad Tycker du att nätdiskar

Läs mer

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Full En framtidssäker fart in i framtiden. uppkoppling Internet, TV och telefoni för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare En ny digital infrastruktur byggs ut vad betyder det för dig? Fiber är framtidens

Läs mer

DATA CIRKEL VÅREN 2014

DATA CIRKEL VÅREN 2014 DATA CIRKEL VÅREN 2014 Ledare: Birger Höglund och Sten Halvarsson Sida:1 av 6 Kursdag 22 januari 2014 Olika kablar: Sten berättade och visade upp olika möjligheter att ansluta kablar till dator och telefoner.

Läs mer

Sätt användaren i centrum Förenklad Åtkomst VGR

Sätt användaren i centrum Förenklad Åtkomst VGR Sätt användaren i centrum Förenklad Åtkomst VGR 16.30 17.00 Förenklad Åtkomst till patientuppgifter i VGR - Mikael Johansson och Jesper Litzén, VGR En historia om hur viktigt snabb och säker åtkomst av

Läs mer

Getinge Care. Service med omsorg

Getinge Care. Service med omsorg Getinge Care Service med omsorg Peace of mind från början till slut Namnet Getinge Care valdes med största omsorg. Vi vill uppfylla dina behov och maximera värdet av din investering. Reservdelar Försäljning

Läs mer

En Player är den mediaspelare som förmedlar budskapet till era skärmar. Det finns tre olika modeller att välja mellan alla med olika fördelar.

En Player är den mediaspelare som förmedlar budskapet till era skärmar. Det finns tre olika modeller att välja mellan alla med olika fördelar. PLAYipp Produkter PLAYERS En Player är den mediaspelare som förmedlar budskapet till era skärmar. Det finns tre olika modeller att välja mellan alla med olika fördelar. De två nya modellerna av PLAYport

Läs mer

Standardisera teknisk miljö i allmänna salar

Standardisera teknisk miljö i allmänna salar Standardisera teknisk miljö i allmänna salar Bakgrund Under november 2014 till januari 2015 så samlade vi in information från IKTpedagoger och lärare på de olika fakulteterna. IT-avdelningen tog över ansvaret

Läs mer

Energimyndighetens satsningar på grön IT

Energimyndighetens satsningar på grön IT Energimyndighetens satsningar på grön IT IT-chef Björn Lundkvist med myndighetens solceller i bakgrunden. För Energimyndigheten är grön IT viktigt Vi ska leva som vi lär och vara ett föredöme för andra

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

Marina 2009. Design Kvalité Miljö Säkerhet

Marina 2009. Design Kvalité Miljö Säkerhet Produktkatalog Marina 2009 Design Kvalité Miljö Säkerhet Marina 2009 Design Kvalité Miljö Säkerhet Om företaget Vi vill vara marknadsledande när det gäller design, kvalité, miljö och säkerhet. Vi ser framåt

Läs mer

Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten.

Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten. Barn- och utbildningsförvaltningen Johanna Andersson Epost: johanna6.andersson@vasteras.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-09-16 Sida 1 (1) Diarienr UAN 2018/02246-1.3.6 P. 15 Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter

Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter Det har aldrig varit enklare att ansluta sig ReSound Unite är en serie trådlösa tillbehör som gör att du kan ansluta din

Läs mer

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT Anslut ett fibernät till ert område 1 Fiber till ditt hushåll Nu har du möjligheten att ansluta dig till det senaste inom nöje och kommunikation. Genom en fiberanslutning via oss uppgraderar du ditt hem

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

IRL KALMAR 2013-03 - 13

IRL KALMAR 2013-03 - 13 IRL KALMAR 2013-03 - 13 AGENDA Björn och Fredrik Om vår ägare Om oss i Europa och Sverige Vår organisation lokalt Vår funktion/erbjudande Presentation Kamerabevakning OM VÅR ÄGARE: STANLEY BLACK & DECKER

Läs mer

GOR BioSystem Ett biologiskt reningssteg för fettavskiljare

GOR BioSystem Ett biologiskt reningssteg för fettavskiljare GOR BioSystem Ett biologiskt reningssteg för fettavskiljare Sätt turbo på din gamla fettavskiljare. Att trimma en gammal fettavskiljare ger både prestanda och ekonomi. Traditionella fettavskiljare fungerar

Läs mer

Vi arbetar för en mindre fossil värld. HÄR PRESENTERAR VI TRE EXEMPEL FRÅN VERKLIGHETEN.

Vi arbetar för en mindre fossil värld. HÄR PRESENTERAR VI TRE EXEMPEL FRÅN VERKLIGHETEN. Vi arbetar för en mindre fossil värld. HÄR PRESENTERAR VI TRE EXEMPEL FRÅN VERKLIGHETEN. Pemco har flexibla energi lösningar. I vårt fall står Pemco för investeringen av anläggningen medan vi betalar för

Läs mer

Vattenfall InHouse. Energisystem i mikroformat för bostadsrättsföreningar

Vattenfall InHouse. Energisystem i mikroformat för bostadsrättsföreningar Vattenfall InHouse Energisystem i mikroformat för bostadsrättsföreningar En helhetslösning för hållbar el, värme och laddning Det unika med InHouse är enkelheten Solceller, värmepumpar och laddboxar till

Läs mer

Fordonsverkstäder. För den moderna verkstaden - design och funktionalitet

Fordonsverkstäder. För den moderna verkstaden - design och funktionalitet Fordonsverkstäder För den moderna verkstaden - design och funktionalitet Förbättra din verkstad Nederman lösningar ger: Design och funktionalitet Bättre säkerhet och ergonomi Mindre slitage på utrustningen

Läs mer

Våra kärnvärden din trygghet

Våra kärnvärden din trygghet Våra kärnvärden din trygghet JUPP är en förkortning av våra kärnvärden; Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Dessa värden är viktiga för oss och vi jobbar ständigt med dem, till och med när

Läs mer

VDSL2 Ethernet förlängarpaket över enkeltrådig kabel - 10/100 Mbps - 1,5 km

VDSL2 Ethernet förlängarpaket över enkeltrådig kabel - 10/100 Mbps - 1,5 km VDSL2 Ethernet förlängarpaket över enkeltrådig kabel - 10/100 Mbps - 1,5 km Product ID: 110VDSLEX2EU StarTech.coms VDSL2 Ethernet förlängarpaket gör att du kan ansluta ett fjärrnätverkssegment eller en

Läs mer

USB 2.0 över Gigabit LAN eller direkt Cat5e/Cat6 Ethernet-förlängningssystem med 4 portar upp till 100 m

USB 2.0 över Gigabit LAN eller direkt Cat5e/Cat6 Ethernet-förlängningssystem med 4 portar upp till 100 m USB 2.0 över Gigabit LAN eller direkt Cat5e/Cat6 Ethernet-förlängningssystem med 4 portar upp till 100 m Product ID: USB2G4LEXT2 USB2G4LEXT2 USB 2.0-förlängningssystem med 4 portar gör att du kan förlänga

Läs mer

BOX OFFICE BOX OFFICE / INFORMATION BOX OFFICE / SITUATIONSPLAN BOX OFFICE Ett modernt koncept för kontorshus, med lika höga krav på estetik och design hand i hand med samma miljötänk som vi använder

Läs mer

Manual. Kontering av IT-kostnader

Manual. Kontering av IT-kostnader Manual Kontering av IT-kostnader Innehåll Bakgrund 3 IT-utrustning 3 Ex. Datorer och kringutrustning 3 Ex. Servrar och IT-infrastruktur 3 Ex. AV/kringutrustning 3 Ex. Skrivare och kringutrustning 3 Redovisning

Läs mer

Datorvagnar UniPremiumserien

Datorvagnar UniPremiumserien Datorvagnar UniPremiumserien De stöldskyddande vagnarna, har plats för 8, 12, 20, 24 eller 32 bärbara datorer med dockningsstationer som står stabilt på utdragbara hyllor. Dessutom finns en modell för

Läs mer

VI BESÖKER. Food AB,

VI BESÖKER. Food AB, IDENTITET PRODUKTMÄRKNING & SPÅRBARHET VI BESÖKER Procordia Food AB, Fågelmarafabriken Vitt pigmentbläck Besök oss på mässorna Santa Maria 2 EN INFORMATIONSTIDNING FRÅN SVENSKA ALLEN Svenska Allen levererar

Läs mer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter CLOUDair Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer 2 CLOUDair CLOUDair Det enklaste sättet

Läs mer

Operatörsrum rådgivning

Operatörsrum rådgivning Operatörsrum rådgivning Med en lång och unik kunskap om operatörsrum/kontrollrum/driftcentraler kan RackTech hjälpa er att skapa en driftsäker och genomtänkt operatörsmiljö. Med förståelse för operatören

Läs mer

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se

Din Trygghet. Dygnet Runt. www.lh-alarm.se Din Trygghet Dygnet Runt www.lh-alarm.se Vår syn på säkerhet Trygghet är målet, säkerhet är vägen. Och säkerhet uppnås genom pålitliga samarbetspartners och driftsäkra larmsystem. För oss på LH Alarm handlar

Läs mer

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8).

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Beskrivning av nya Aquila 3 Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Aquila 3 är helt kompatibel

Läs mer

FIBER. Installationshandbok. Rev. 2016.02

FIBER. Installationshandbok. Rev. 2016.02 FIBER Installationshandbok Rev. 2016.02 Bekräftelse Hej Vi vill meddela dig att din Fiberanslutning är klar för användning! Beställda tjänster är nu inkopplade och är klara att användas. Är detta fel så

Läs mer

5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning

5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning GUIDE 5 frågor som hjälper dig i valet av redundant lösning När vår uppkoppling blir allt mer affärskritisk ökar också kraven på att den ska vara robust och säker. En butik som inte kan ta betalt och ett

Läs mer

El, Automation & Process

El, Automation & Process El, Automation & Process El, Automation & Process Genom åren har vi byggt upp en mycket bra erfarenhet där vi idag åtar oss uppdrag inom projektering, dimensionering, konstruktion, dokumentation och programmering

Läs mer

Monitorarmar för LCD-monitorer

Monitorarmar för LCD-monitorer Monitorarmar för LCD-monitorer 438-LA61 Kompromisslös design Design i förening med funktion och prestanda när det är som bäst. En elgant 2-armad monitorarm med fem vridbara leder för stor flexibilitet.

Läs mer

Vi har släppt lös ängeln i rummet -

Vi har släppt lös ängeln i rummet - Vi har släppt lös ängeln i rummet - Dynamisk Funktion Tidigt i processen. Kunskapen om Connecto Pro Image och att produkten ritas in i ett tidigt skede, möjliggör inte bara estitiska - utan också ekonomiska,

Läs mer

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse PureConnect Förenkla och säkerställ kvaliteten i kundrelationerna Vi valde PureConnect för dess enkla allt-i-ett-arkitektur Vi ville inte längre

Läs mer

Introduktion till MultiQ International AB

Introduktion till MultiQ International AB Introduktion till MultiQ International AB Vad gör MultiQ? MultiQ är ett ledande företag inom Digital Signage och bildskärmslösningar för publika miljöer - Kunder över hela världen men främst norra Europa

Läs mer

HUR MAN LYCKAS MED BYOD

HUR MAN LYCKAS MED BYOD HUR MAN LYCKAS MED BYOD WHITE PAPER Innehållsförteckning Inledning... 3 BYOD Checklista... 4 1. Val av system... 4 2. Installation och konfiguration... 5 3. Prestanda... 5 4. Valfrihet ökar upplevelsen...

Läs mer

Gränslös kommunikation

Gränslös kommunikation Ericsson enterprise multimedia server Gränslös kommunikation Den nya generationen multimedielösningar för företagskommunikation Kunnig personal och högeffektiva arbetssätt är viktiga faktorer om ett företag

Läs mer

Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går?

Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går? Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går? Vår ide är en E-pad som får dig att hålla koll på kostnaderna. Den räknar

Läs mer

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag

Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Fjärrvärme Enkelt och pålitligt i din vardag Vad är fjärrvärme? Fjärrvärme är en effektiv och hållbar energilösning som ger dig en enkel och pålitlig vardag. Det är den vanligaste uppvärmningsformen i

Läs mer

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Tre nya modeller med bättre portabilitet,

Läs mer

Effektiv och smidig vårdkontakt

Effektiv och smidig vårdkontakt Effektiv och smidig vårdkontakt TAL TEXT VIDEO TAL TEXT VIDEO Digitaliseringen av vården är på framfart. Från och med 2016 erbjuder den moderna sjukvården valfrihet inte bara för vem du besöker, utan också

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

Bygg med Vision. HomIQ

Bygg med Vision. HomIQ HomIQ Beskrivning: Har du åkt hemifrån och är orolig att du kanske glömt spisen på? Med HomIQs nya system får du full kontroll över el, värme och larm i huset, genom ett knapptryck på din PC, ipad, iphone

Läs mer