Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7"

Transkript

1 Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7 En sammanfattning av den viktigaste information du bör känna till som boende i föreningen Uppdaterat informationsmaterial mars 2006

2 Innehåll: Bostadsrätt så funkar det!...3 Vad innebär det att äga en bostadsrätt?...3 Vad används avgiften till?...3 Stadgarna styr föreningen...3 Vad gör styrelsen?...3 Styrelsen väljs av årsstämman du och dina grannar...3 Träffa dina grannar och hjälp till!...4 Skötsel av hus och trädgårdar...4 Så når du rätt person!...4 Felanmälan och jour...4 Du och föreningen vem ansvarar för vad?...5 Ibland behöver föreningen komma in i din lägenhet...5 Grannsämja...5 Får du hyra ut lägenheten?...5 I extrema fall du kan bli av med nyttjanderätten till din bostad...7 Hur försäkras huset och hur försäkras lägenheten?...7 Får du bygga om i lägenheten hur du vill?...7 Kulturhistorisk miljö husens yttre ska bevaras...7 De här reparationerna/underhållet bekostar föreningen...8 Gemensamma utrymmen, kabel-tv och bredband...8 Källare: förråd, matkällare och cykelrum...8 Vi har tre tvättstugor på Hökmossevägen och en hobbylokal på Tångvägen Kabel-TV...9 Bredband...9 Så gör du med dina sopor!...9 Grovsopor allt får inte ställas i grovsoprummet...9 Farligt avfall får du inte lämna i soppåsen eller i föreningens grovsoprum!...10 Förpackningsinsamling på Korpmossevägen...11 Tidningar läggs i gröna lådorna (inte bredvid) (11)

3 Information till dig som bor i Riksbyggens bostadsrättsförening Stockholmshus nr 7 Föreningen består av 8 hus med sammanlagt 106 lägenheter. Husen har adresserna Borrvägen 18-20, Hökmossevägen 5-7, 9-11, 13-15, och 14-16, samt Tångvägen 17-23, 20-22, och I varje hus finns uthyrda utrymmen i källarna och dessutom finns en butikslokal på Tångvägen 23. Bostadsrätt så funkar det! Vad innebär det att äga en bostadsrätt? Som bostadsrättsinnehavare är du medlem i en ekonomisk förening. Det är föreningen som äger fastigheterna, men du har nyttjanderätten till din lägenhet, ditt förråd och din matkällare så länge du själv önskar. (Om du inte missköter dig extremt, se nedan.) Vad används avgiften till? Varje månad betalar du en avgift till föreningen för gemensamma utgifter, som uppvärmning, underhåll av fastigheterna och sophämtning. Dessa avgifter är tillsammans med hyrorna för uthyrda lokaler föreningens enda inkomster. Därför spar vi alla pengar genom att hålla ner kostnader för till exempel el, vatten och sophämtning. Stadgarna styr föreningen I stadgarna beskrivs de lagar och grundregler som gäller för föreningen. De uppdaterades efter gällande lag i och med årsstämman Det finns också en lag, bostadsrättslagen, som styr verksamheten. Vad gör styrelsen? Styrelsen är ansvarig för driften av föreningen och ledamöterna väljs på ett eller två år av årsstämman. Styrelsen består av cirka tio personer, valda som antingen ledamöter eller suppleanter. Av dessa är två representanter från Riksbyggen (en ledamot och en suppleant). Ledamöterna och suppleanterna ansvarar för olika områden, vilka kan du se på listan som sitter i trappuppgången. De som är intresserade av att vara med i styrelsen, eller på annat sätt driva någon fråga, är alltid välkomna att höra av sig. Styrelsen väljs av årsstämman du och dina grannar En gång om året hålls ordinarie föreningsstämma, oftast i februari. Till denna kallas alla medlemmar och varje lägenhet har en röst. 3 (11)

4 Vid den ordinarie föreningsstämman, som vanligen kallas årsstämma, redovisas verksamhetsberättelsen för det gångna året och en styrelse väljs. Här diskuterar vi också gemensamma angelägenheter, till exempel föreningens ekonomi och reparationer. Du kan lämna motioner till stämman, förslag som stämman fattar beslut om. För att stämman ska ta upp motionen ska den lämnas till styrelsen minst en månad i förväg. Föreningen kan samlas till stämma för att fatta beslut även vid andra tillfällen än årsstämman. Det kan till exempel behövas när frågor som kräver beslut av föreningsstämma inte kan vänta till årsstämman. Träffa dina grannar och hjälp till! Ett annat bra tillfälle att träffa dina grannar i föreningen och styrelsen och samtidigt göra ett handtag är vår- och höststädningarna. Då krattar vi löv och städar gemensamma utrymmen ute och inne. Du får i god tid meddelande om datum i brevlådan. Föreningen behöver medlemmar som vill hjälpa till. Vill du inte ta på dig ett styrelseuppdrag kan du ändå göra en insats. Hör gärna av dig till styrelsen med idéer! Skötsel av hus och trädgårdar Eftersom styrelsen inte själv kan sköta allting så har vi lagt ut viss förvaltning på entreprenad, bland annat hämtning av grovsopor, trappstädning, fastighetsskötsel och löpande trädgårdsskötsel. Har du synpunkter på hur något av detta sköts kan du kontakta någon i styrelsen, så tar vi upp det med entreprenörerna. Så når du rätt person! I varje trappuppgång finns det en förteckning över styrelse, förvaltare och övriga kontaktpersoner liksom vad var och en har för ansvarsområden samt telefonnummer och e-postadresser. Meddelanden till styrelsen, förslag samt ros och ris kan lämnas i postlådan i tvättstugekorridoren på Hökmossevägen Felanmälan och jour Varannan vecka inventerar Riksbyggen fastigheterna, då åtgärdas fel såsom trasiga lysrör och gnisslande entrédörrar. Om fel uppkommer som kräver ett snabbt åtgärdande kan en felanmälan göras. Felanmälan kan göras på kontorstid (vardagar ) på telefon Felanmälan är en tjänst som Riksbyggen tillhandahåller och föreningen debiteras per anmälan, men tjänsten ska naturligtvis användas vid behov. På andra tider (endast akuta fel när risk finns för skada på person och egendom) på telefon (11)

5 Dygnet runt kan du anmäla fel per e-post: Har du gjort en felanmälan som gäller ett allmänt utrymme (exempelvis en ytterdörr, cykelrum eller liknande) är det bra om du också sätter upp ett meddelande om att du felanmält. Då slipper dina grannar upprepa felanmälan. När det gäller fel på värmen åker Riksbyggens felavhjälpare normalt inte ut och åtgärdar förrän fler än en anmälan kommit in från samma trapphus. Det beror på att det kan vara olika hur man upplever om det är tillräckligt varmt eller inte. Någon kanske känner sig frusen trots att det inte är något fel på värmen. I tvättstugan har vi ett system med förtryckta felanmälansblanketter. En sådan fyller man i efter att man anmält fel på en maskin, och sätter den på maskinen. På så sätt behöver inte nästa person i tvättstugan göra felanmälan. Du och föreningen vem ansvarar för vad? Ibland behöver föreningen komma in i din lägenhet Vid speciella tillfällen, som fastighetsreparationer, kan föreningen behöva komma in i din lägenhet. Du blir informerad i förväg när detta blir aktuellt. Det är din skyldighet att släppa in dessa personer, eller att lämna en nyckel som de kan använda. Till skillnad från en hyresrätt finns det ingen huvudnyckel till lägenheterna i föreningen. Får föreningen inte tillträde till din lägenhet kan du personligen bli ersättningsskyldig för eventuellt arbete. Grannsämja Det är, så klart, vi grannar som tillsammans skapar den boendemiljö vi önskar. Blir du störd av grannar bör ni i första hand reda ut problemen tillsammans. En god regel är att undvika att till exempel spela hög musik, använda sin tvättmaskin, spika, slipa och såga efter kl. 21 på vardagar. Får du hyra ut lägenheten? Om du vill hyra ut lägenheten under en viss tid kan det ske efter styrelsens godkännande. Tillstånden beviljas i normala fall på maximalt ett år i taget. Giltigt skäl kan vara utlandstjänst, studier på annan ort eller att prova på en ny boendeform (till exempel att bli sambo). Personer som hyr i andra hand har inte alltid samma intresse av att värna om boendemiljön. Därför är styrelsen restriktiv med tillstånd till andrahandsuthyrning. Styrelsen måste ha godkänt ansökan om andrahandsuthyrning innan hyresgästen flyttar in. Funderar du på att hyra ut i andra hand ska du i så god tid som möjligt kontakta den i styrelsen som är ansvarig för detta. Namn och telefonnummer står på anslagstavlan i din trappuppgång. Vill du hyra ut en del av lägenheten behövs inget tillstånd förutsatt att du själv bor kvar i lägenheten. Du bör då vara uppmärksam på att våra stadgar ( 36) säger att den du hyr ut till 5 (11)

6 (har som inneboende) inte får innebära att andra medlemmar eller föreningen som helhet blir lidande. Se även under punkten nedan. 6 (11)

7 I extrema fall du kan bli av med nyttjanderätten till din bostad Du kan bli av med nyttjanderätten till lägenheten. Detta regleras i stadgarna 40, och kan ske om: Betalning av insats eller upplåtelseavgift inte görs inom två veckor efter påminnelse Lägenheten hyrs ut i andra hand utan tillstånd Lägenheten används till annat än som bostad Innehavaren har inneboende som är till skada för föreningen Ohyra sprids genom vårdslöshet Lägenheten vanvårdas Föreningen vägras tillträde till lägenheten utan giltig anledning Det bedrivs brottslig verksamhet i lägenheten Denna åtgärd blir endast aktuell vid mycket allvarliga missförhållanden och efter upprepade tillsägelser. Om det går så långt att föreningen blir tvungen att vräka innehavaren har föreningen rätt till ersättning för eventuella skador. Hur försäkras huset och hur försäkras lägenheten? Fastigheten är försäkrad av föreningen. Däremot går ditt lösöre på din hemförsäkring. Tänk på att skaffa en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. En vanlig hemförsäkring täcker inte till exempel vattenskador som inträffat vid trasig diskmaskin och dylikt. Får du bygga om i lägenheten hur du vill? Ombyggnader eller reparationer som ändrar planlösningen på lägenheten kräver tillstånd från styrelsen. Ett exempel är om du vill riva eller bygga en vägg. Andra exempel som kräver tillstånd är ändring av rör- och el-dragningar, samt åtgärder som påverkar ventilationen. Detsamma gäller för fönster, ytterdörr och balkongdörr (bortsett från målning på insidan av fönster och balkongdörr som det är fritt fram med). Endast kolfilterfläktar är tillåtna. Man får inte ansluta någon fläkt till ventilationskanalerna. En grundregel är att det är bättre att fråga styrelsen en gång för mycket än att låta bli! Kulturhistorisk miljö husens yttre ska bevaras Husen i vår förening ingår i en kulturhistoriskt värdefull miljö. Det innebär att stadsbyggnadskontoret har i uppgift att bevaka så att inga åtgärder görs på husen som påverkar den värdefulla miljön negativt. Om vi i föreningen, eller någon enskild boende, vill göra något som kräver bygglov eller bygganmälan, så kommer de vid stadsbyggnadskontoret knappast att tillåta några större utvändiga ändringar, t.ex. byte av fasadfärg, fasadmaterial, balkongfronter m.m. Allt du vill göra som påverkar byggnaden utvändigt måste du kontakta styrelsen och få tillstånd för. Behövs bygglov ser styrelsen till att göra en sådan ansökan i samarbete med dig. Du behöver inget tillstånd för att ställa ut bord, stolar och andra lösa saker på balkongen eller hänga blomlådor på balkongens insida. Sådant som kräver tillstånd är t.ex. om du vill sätta 7 (11)

8 upp skärmar som vindskydd på din balkong eller glasa in den, fästa spaljéer för blommor i väggen, sätta upp markis, etc. De här reparationerna/underhållet bekostar föreningen Reparationer som listas under rubrikerna nedan bekostas av föreningen. Övriga reparationer ordnas och bekostas av lägenhetsinnehavaren själv. Generellt Reparationer av de ledningar för avlopp, värme, gas, elektricitet, vatten och ventilationskanaler som tjänar mer än en lägenhet. Underhåll av ledningar för avlopp, gas, el och vatten som föreningen försett lägenheten med och som inte är synliga i lägenheten. Vatten och sanitet Rensning av golvbrunnar och avlopp i delar som inte är lättåtkomliga. Avstängning av stam för byte av blandare mm. El och värme Justering av termostat och radiator. Underhåll av vattenfyllda radiatorer och värmeledningar som föreningen försett lägenheten med. Detta gäller dock inte målning, som lägenhetsinnehavaren själv ansvarar för. Byte av huvudsäkring (sitter i el-skåp i källaren). Gemensamma utrymmen, kabel-tv och bredband Källare: förråd, matkällare och cykelrum Varje lägenhet har ett källarförråd och en matkällare som är märkta med lägenhetsnumret. Om du önskar ett extra källarförråd kanske det finns någon granne som inte utnyttjar både sitt förråd och sin matkällare. Håll både förråd och matkällare låsta med hänglås även om du inte har några värdesaker där, tyvärr finns det risk för påhälsning i källarna. I trapphuset och i källargångarna får inga saker stå. Cyklar och barnvagnar får stå i cykelrummet i källaren. Andra föremål kan ställa till problem för dina grannar och för dem som ska utföra arbeten, och ökar dessutom brandrisken. För grovsopor finns ett separat sophus, se nedan. Motorcyklar är inte tillåtna i källarutrymmena. Vi har tre tvättstugor på Hökmossevägen Tvättstugorna ligger i källaren på Hökmossevägen Ingången är vid södra gaveln. Tänk på att behandla maskinerna väl det är du själv (via månadsavgiften) som betalar för el, vatten och slitage. Två av tvättstugorna bokas på bokningstavlor utanför respektive tvättstuga, den tredje är en jourtvättstuga som får användas så fort den blir ledig. Om du tappat bort nyckeln till 8 (11)

9 tvättcylindern, kontakta styrelsen. Det är inte tillåtet att ta andras tider var och en har rätt att disponera sin tid som man själv vill. Om man inte planerar att utnyttja hela sin bokade tid kan man notera den tid som man inte tänker utnyttja på en lista vid tvättstugan. Det finns ingen begränsning för hur ofta man får boka, men man har bara en bokningscylinder så det går bara att boka en tid i taget. Vi bör alla, självklart, efter varje besök i tvättstugan torka av tvättmaskinerna, ta bort ludd från torktumlaren och sopa golvet. Är soppåsen full byter du ut den. När det gäller fel på maskinerna i tvättstugan, se under Felanmälan och jour. och en hobbylokal på Tångvägen 21 I anslutning till pannrummet på Tångvägen 21 finns ett hobbyrum där man kan snickra, måla, etc. Verktyg och material får man stå för själv. När man är färdig måste man städa upp efter sig. Nyckel till hobbyryummet är samma som till tvättstugan. Kabel-TV Föreningen har ett kabel-tv-nät som drivs av UPC. SVT1 och SVT2 samt TV4 finns tillgängligt i alla lägenheter utan annan kostnad än den vanliga TV-avgiften. Övrigt utbud, som kräver betalning, hittar man på UPCs informationskanal. Bredband Föreningen har installerat eget bredbandsnät som vi har kontrakt med Bredbandsbolaget att leverera bredbandstjänster i. När nya tjänster blir tillgängliga i vårt bredbandsnät kommer information om detta att gå ut med våra informationsblad. Föreningen har en egen hemsida som är under uppbyggnad och beräknas vara färdig under Webbadressen är Så gör du med dina sopor! Vill du veta mer om avfallshantering och -sortering kan du beställa en guide från renhållningsförvaltningen, telefon: , eller besöka renhållningsförvaltningens webbsidor under Så här ser hanteringen ut i vår förening och vårt bostadsområde: Grovsopor allt får inte ställas i grovsoprummet På gården mellan Tångvägen och Hökmossevägen finns ett grovsoprum. Dit passar din tvättstugenyckel. Där får du ställa in enstaka möbler och kartonger. Det finns även en behållare för elavfall (d.v.s. allt som har sladd eller batterier, t.ex. hemelektronik, lampor (bara armatur, inte glödlampor), mobiltelefoner, etc.). Andra grovsopor, som byggavfall och kyl/frysskåp, måste du själv frakta till något mottagningsställe. Det närmaste är Östberga återvinningscentral vid Enskedefältet. Se karta 9 (11)

10 nedan eller på Gula Sidornas kartsidor: 55C3. Öppettider: Måndag-torsdag 10-20, fredag 10-16, lördag-söndag 9-16 Ta för vana att frakta bort så mycket grovsopor som möjligt till Östberga själv, på så vis kan vi gemensamt spara kostsam avfallshantering. Särskilt i samband med större mängder grovsopor, till exempel när man flyttar ut, är det inte acceptabelt om grovsoprummet används för att dumpa allt man vill bli av med. Farligt avfall får du inte lämna i soppåsen eller i föreningens grovsoprum! Så kallat farligt avfall är extra viktigt att det hanteras på ett riktigt sätt. Sådant ska absolut inte slängas i den vanliga soppåsen, hällas ut i avloppet eller lämnas i grovsoprummet. På Östberga återvinningscentral tar man kostnadsfritt emot farligt avfall. I vårt område finns dessutom en mobil miljöstation med kostnadsfri insamling av farligt avfall. Under 2006 kommer den att stå vid T-banestationen Telefonplan kl. 19:00-19:45 under följande datum: 13/4, 10/8 och 5/10. Till den mobila miljöstationen (liksom på Östberga) kan du lämna följande farliga avfall: Färg- lack- och limrester Lösningsmedel t.ex. thinner, lacknafta, penseltvätt, bensin, terpentin, fotogen,tsprit och aceton Bilbatterier Småbatterier Diverse oljor t.ex. spillolja, smörjolja och motorolja Fotokemikalier t.ex. framkallare och fix Rengöringsmedel t. ex. silverputs, kalkborttagare, polish, blekmedel, golv- och ugnsrengöringsmedel och fläckborttagningsmedel Bekämpningsmedel t. ex. insektsspray, ogräsmedel och träskyddsmedel Diverse övriga kemikalier t. ex. batterisyra, ammoniak, lut och kalklösare Kvicksilverhaltigt material t.ex. äldre febertermometrar Lysrör, glödlampor och lågenergilampor 10 (11)

11 Förpackningsinsamling på Korpmossevägen Förpackningar (glas, papper/kartong, metall, plast) lämnas för återvinning till återvinningsstation. Den närmaste finns i hörnet av Korpmossevägen / Nitvägen. Tidningar läggs i gröna lådorna (inte bredvid) Tidningar samlas in i de gröna behållarna som står uppställda vid grovsoprummet. Här ska endast tidningar, reklamblad och liknande läggas, inte kartonger och andra pappersförpackningar Vi i styrelsen hoppas att detta informationsmaterial ger dig svar på de frågor du kan ha, och att du trivs i vår förening! 11 (11)

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Ordningsregler för Brf Trasten 7 och 8

Ordningsregler för Brf Trasten 7 och 8 Ordningsregler för Brf Trasten 7 och 8 För allas vår trevnad som boende i husen är det viktigt att du har kunskap om och följer föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Det är styrelsens uppgift

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Brf Geväret Västeråshus nr. 6 www.brfgeväret.se Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Lägenhetspärm Brf Geväret, Västeråshus nr 6 Att tänka på... 3 Vad innebär bostadsrätt... 3 Nyttjanderätten kan förverkas...

Läs mer

Välkommen. Kammakargatan 21. till. Brf.

Välkommen. Kammakargatan 21. till. Brf. Välkommen till Brf. Kammakargatan 21 VÄLKOMMEN Vi hälsar dig som är nyinflyttad välkommen till bostadsrättsföreningen Kammakargatan 21. I denna broschyr hittar du information om föreningen och annat som

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN

HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORSHAMMAREN 1-4 HANDBOK HUR MAN BOR I TORSHAMMAREN Gemensamt boende är gemensam trevnad Rev 081118 1( 6) Innehåll: 1. Inledning 2. Styrelsen 3. Gemensamma utrymmen Tvättstugor Vindar

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Brf Blåvingen3 TRIVSELREGLER för Brf Blåvingen 3 Förutom Brf Blåvingens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Ansvar för ordningen Styrelsen har till uppgift att ta hand om den löpande

Läs mer

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor

TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen För vem gäller reglerna Vad händer om ordningsreglerna inte följs Har Du frågor TRIVSELREGLER Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst!

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst! Sta~eliusbladet 2015 Nr2 Ansvarig ulgivare: KedaIdör.: ADita LjungsIrom,. Hg 47 Medan vi sover skapa spindlar konst! En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51 Öppet hus på expeditionen

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA HANS JANSSON

VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA HANS JANSSON VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA 2016 02 09 HANS JANSSON VAD ÄR DET EGENTLIGEN JAG HAR KÖPT? NI ÄGER HUSET TILLSAMMANS! En bostadsrättsförening är en ekonomisk

Läs mer

Har du farligt avfall hemma?

Har du farligt avfall hemma? Har du farligt avfall hemma? Innehåll 3 Lämna in ditt farliga avfall - ditt bidrag till en bättre miljö! 4 Här kan du lämna farligt avfall, el-avfall och småbatterier 5 När du behöver tömning ringer du

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen.

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen. Från A till Ö i vår förening Andrahandsupplåtelse Om du vill hyra ut din lägenhet (så kallad andrahandsupplåtelse) måste du ha tillstånd av styrelsen. Lämna in din ansökan i god tid. Otillåten andrahandsuthyrning

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

UPPSLAGSBOK - Brf Yxan

UPPSLAGSBOK - Brf Yxan UPPSLAGSBOK - Brf Yxan Här finns nästan allt du som bor i bostadsrätt behöver veta och i föreningens stadgar finns mer att läsa. Vi i Styrelsen 2011/2012 är Ordförande Daniel Carlsson Uppg. 15, 070-675

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Ordningsregler och information

Ordningsregler och information 1 (8) Ordningsregler och information Senaste revision: 2015-06-30 Vid eventuella frågor om ordningsreglerna kan styrelsen kontaktas via styrelsen@kvadraten21.se För vem gäller reglerna Ordningsreglerna

Läs mer

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7]

[INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] 2009-2010 Information för boende Brf Eriksberg Dalen 7 [INFORMATION BRF ERIKSBERG DALEN 7] Eliegatan 4, 17273, Sundbyberg - Org nr. 715200-0373 Innehåll Innehåll... 2 Att bo i bostadsrätt... 3 Vårat hus...

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad är en bostadsrätt? Äger jag min lägenhet? Många som köpt en bostadsrätt tror också att de äger lägenheten. Onekligen lätt att tro, med tanke på priset man får

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. Minnet 15. Januari 2011. Bostadsrättsföreningen. Organisationsnummer 769621-1460

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. Minnet 15. Januari 2011. Bostadsrättsföreningen. Organisationsnummer 769621-1460 Handbok Tips, regler och bestämmelser Januari 2011 Bostadsrättsföreningen Minnet 15 Organisationsnummer 769621-1460 Innehåll 1 En handbok för föreningsmedlemmar... 3 2 Om föreningen och huset... 3 3 Allmänna

Läs mer

Trivselregler för BRF Hexametern 2

Trivselregler för BRF Hexametern 2 Trivselregler för BRF Hexametern 2 Kortfattad sammanställning för att informera föreningens medlemmar. Omfattar regler samt övrig viktig information. Vi är alla grannar, boende i samma hus, med olika livssituationer,

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2013-02-14 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5

för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren 3-5 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler: Ansvar för trivseln Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7)

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7) Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA 2010 Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B Informationsskrift 1 (7) Information om HSB 10 ÅSVID Bo i bostadsrätt Du är medlem i bostadsrättsföreningen

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. Mars 2007. www.fabriken32.se

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. Mars 2007. www.fabriken32.se Handbok Tips, regler och bestämmelser Mars 2007 www.fabriken32.se Innehåll En handbok för föreningsmedlemmar 5 Om föreningen och huset 5 Allmänna ordningsregler 6 Förvaltning 6 Att renovera 6 För vilka

Läs mer

Den roliga delen, det är att lära sig sopsortera rätt!! En konst som tar högst 4 minuter om dagen efter lite träning.

Den roliga delen, det är att lära sig sopsortera rätt!! En konst som tar högst 4 minuter om dagen efter lite träning. BRF Hängboken 2011-10-06 Soprummets är en av de viktigaste funktionerna för de boende men också ett klassiskt ämne för diskussion och irritation. Hur det än informerats och beslutats kommer det alltid

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift

Trivselregler för dig som bor i Vad händer om reglerna inte följs? Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Topasberget. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Topasberget Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen PLOGEN. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen PLOGEN Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm Funderar du på att renovera din lägenhet? Som bostadsrättshavare har du många rättigheter, men även en del skyldigheter. Att äga en bostadsrätt innebär inte att du äger lägenheten. Det innebär medlemskap

Läs mer

Välkommen. till Ängelholmshus nr

Välkommen. till Ängelholmshus nr Välkommen till Ängelholmshus nr 7 Vi tycker det är roligt att du valt att flytta hit och vi hoppas att du skall finna dig väl tillrätta i din lägenhet. När du läser igenom den här välkomstbroschyren skall

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Välkommen till Brf Killingen 34

Välkommen till Brf Killingen 34 Välkommen till Brf Killingen 34 Vårt hus, byggt 1936, är ett klassiskt funkishus ritat av arkitekt Sture Frölén och uppfört av byggherre NW Carlsson. Sture Frölén blev känd för sina elegant utformade bostadshus

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2017 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum.

OBS! Tillåt ingen annan än boende i huset nyttja våra sopkärl och grovsoprum. Från A till Ö - Brf Nya Plogen 12 Alla vi medlemmar i bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 äger nu gemensamt, genom föreningen, vårt hus. Det innebär att vi alla måste vara delaktiga i skötsel och beslut

Läs mer

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler.

ORDNINGSREGLER. För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. ORDNINGSREGLER För bostadsrättsföreningen Vasa i Täby. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

FARLIGT AVFALL. Läs mer på: www.sopor.nu www.el-kretsen.se www.naturvardsverket.se www.rvf.se www.sakab.se

FARLIGT AVFALL. Läs mer på: www.sopor.nu www.el-kretsen.se www.naturvardsverket.se www.rvf.se www.sakab.se Läs mer på: www.sopor.nu www.el-kretsen.se www.naturvardsverket.se www.rvf.se www.sakab.se Piteå Renhållning & Vatten 0911 931 00 info@pireva.se Www.pireva.se FARLIGT AVFALL 26 000 ton farligt avfall samlas

Läs mer

BRF RIKSDALERN Fr om 2014-01-01 gäller nya regler för soprummen för 19 A och B samt 23 A och B

BRF RIKSDALERN Fr om 2014-01-01 gäller nya regler för soprummen för 19 A och B samt 23 A och B Sida 1 av 6 BRF RIKSDALERN Fr om 2014-01-01 gäller nya regler för soprummen för 19 A och B samt 23 A och B Bakgrund SRV återvinning AB har tillsammans med kommunen beslutat att avsluta insamlingen av icke

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare April 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Trivsel- och förhållningsregler

Trivsel- och förhållningsregler Dessa trivsel- och förhållningsregler gäller dig som boende i bostadsrätt på Lötmogatan 7 i Hägersten och är ett komplement till föreningens stadgar. Så fungerar en bostadsrättsförening En bostadsrättsförening

Läs mer

A till Ö Så här fungerar det på Brf Erstagatan 28

A till Ö Så här fungerar det på Brf Erstagatan 28 A till Ö Så här fungerar det på Brf Erstagatan 28 Andrahandsuthyrning Vill du hyra ut i andra hand p.g.a. arbete, studie på annan ort, sambotest eller något annat giltigt skäl så ska du ansöka om tillstånd

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN

ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN ALLMA NNA REGLER FÖ R HSB:S BRF. ARBÖRRAREN Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7.

Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Adresser Brf Södersiluetten har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Andrahandsuthyrning Bostadsrättsinnehavaren får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Tavastgatan 31

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Tavastgatan 31 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Tavastgatan 31 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller.

Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. ORDNINGSREGLER Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet. Här är de regler som gäller. DET HÄR BÖR DU VETA Styrelsens uppgift är att

Läs mer

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En sorts ekonomisk förening Medlemmarna äger sitt hus gemensamt Egna stadgar 1 MEDLEMMAR I BRF Betalar en insats Har andel

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 Medlem och bostadsrättshavare i Porslinsbruket 23 Välkommen som medlem och bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening

Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening Brf Porfyren Detta är en informationsfolder för dig som bor i Porfyren. I denna finns en stor del av vad du behöver veta som boende i vår förening Styrelsen Rev 2015-01-13 Innehåll 1. Vår bostadsrättsförening:...

Läs mer

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Fråga A2 Hur nöjd är du med följande när det gäller hämtningen av hushållsavfallet?

Fråga A2 Hur nöjd är du med följande när det gäller hämtningen av hushållsavfallet? Några frågor om hämtning av hushållsavfallet Fråga A1 Hur ofta hämtas ditt hushållsavfall? Välj det alternativ som stämmer bäst Varje vecka Varannan vecka Var fjärde vecka Fråga A2 Hur är du med följande

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden

ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden ORDNINGSRELGER för Bostadsrättsföreningen Raden Ansvar Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Ordningsreglerna gäller såväl bostadsrättshavare

Läs mer

KUNGEN 3 ORDNINGSREGLER

KUNGEN 3 ORDNINGSREGLER KUNGEN 3 ORDNINGSREGLER ÅR 2013-2014 Tornslingan 35 142 61 Trångsund 769623-1187 www.kungen3.se Som medlem i föreningen delar du vårt gemensamma ansvar för ordning och reda, både i och utanför din lägenhet.

Läs mer

För allas trevnad och säkerhet, vid eventuell utrymning av fastigheten, är därför trapphus och källargångar inga avställningsytor.

För allas trevnad och säkerhet, vid eventuell utrymning av fastigheten, är därför trapphus och källargångar inga avställningsytor. Stockholm juni 2009 Välkommen till Snöfrid 1 I detta utskick får du en samlad och matnyttig information som gäller oss som bor i Snöfrid 1. För aktuell information från styrelsen, gå in på www.snofrid.com.

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Ordningsreglerna skall ses som ett komplement till bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler och Miljö- och Hälsoskyddslagen.

Ordningsreglerna skall ses som ett komplement till bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler och Miljö- och Hälsoskyddslagen. Ordningsregler För att vi skall få ett trevligt boende finns en del saker som vi bör tänka på för oss som bor inom brf. Teleskopet. Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor

Läs mer

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE

Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Ordnings- och trivselregler för Brf. RIBE Varför har vi regler? Ofta handlar regler om ting som är rena självklarheterna. Men det självklara är inte alltid självklart för alla. Därför behöver vi ibland

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19

Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 Välkommen till HSB brf. NETTO Thulegatan 19 2012-01-04 ATT BO MED BOSTADSRÄTT... 4 STYRELSEN... 5 FÖRVALTNINGEN... 6 FASTIGHETSSKÖTSEL & FELANMÄLAN... 7 FÖRSÄLJNING AV BOSTADSRÄTT OCH ANDRAHANDSUTHYRNING...

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016

Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016 Brf Starrbäcken 2 Trivsel- och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Starrbäcken 2 fastställda av styrelsen den 10 mars 2016 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Undvik störande vattenspolning samt användande av badkar och dusch mellan klockan 22.00-07.00.

Undvik störande vattenspolning samt användande av badkar och dusch mellan klockan 22.00-07.00. För allas trivsel Visa hänsyn till dina grannar och anpassa ljudnivån på TV, stereo och musikinstrument till en nivå som ej stör dina grannar. Speciellt gäller detta nattetid mellan kl. 22.00-07.00. Ska

Läs mer

Styrelsen 2015-05-01

Styrelsen 2015-05-01 Östersund Styrelsen 2015-05-01 Information och regler för boende i Brf Nejonögat Östersund 1 Innehållsförteckning Brf Nejonögat.... 3 Lägenheter och lokaler:... 3 Om att bo i bostadsrätt.... 3 Demokrati....

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Kälkbacken 1

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Kälkbacken 1 Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Kälkbacken 1 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen

Läs mer