SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande"

Transkript

1 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN Beslutande Parti Namn s Björn Jönsson s Kenneth Hovold s Kerstin Persson s Gull-Britt Jönsson m Gunilla Nordgren, ordförande m Per Mattsson, 182 och 198 m Bengt Ohlsson, ej 182 och 198 m Lennart Wikström sd Tom Thörnquist sd Per Uvgård bp Birgitta Delring fp Per-Olof Lindgren fyp Lars Lundgren, , c Ingegerd Eriksson, 182 c Kristina Larsson Övriga närvarande (ersättare och tjänstemän) Parti Namn s Jan-Göran Petersson Bengt Ericsson, kommundirektör s Lars Schultz Bengt Nilsson, kanslichef s Peter Henriksson Elisabeth Larsson, socialchef, 182, 198 m Bengt Ohlsson, 182 och 198 Richard Pawlik, personalchef, 182, 198 sd Lena Thörnquist Fredrik Löfqvist, teknisk chef, 182 sd Ingrid Pedersen bp Bo-Göran Håkansson c Ingegerd Eriksson, , 183, 198 mp insynsplats René Lundström kd insynsplats Gert-Åke Malmgren s Socialdemokraterna fyp Föryngringspartiet m Moderata samlingspartiet c Centerpartiet sd Sverigedemokraterna mp Miljöpartiet bp Barapartiet kd Kristdemokraterna fp Folkpartiet v Vänsterpartiet

2 3 Ks 170 Dnr Årsredovisning för 2006 för Bostads AB Svedalahem, Svedala Exploaterings AB och Sturupsaxelns Exploaterings AB Det föreligger årsredovisningar för 2006 för Bostads AB Svedalahem, Svedala Exploaterings AB och Sturupsaxelns Exploaterings AB. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att lägga årsredovisningarna till handlingarna.

3 4 Ks 171 Dnr Svar på motion om skyltning till tågstationen Kommunfullmäktige har till tekniskt utskott för beredning överlämnat en motion från Anette Jelvemark Nordqvist, fp, med förslag att informationsskyltningen i Svedala ses över och att det snarast blir en skyltning till tågstationen. Tf gatu- och parkchefen har i skrivelse framfört att skyltning till stationen kommer att göras i samband med att Timmergatan färdigställs i sommar. Vad gäller skyltning till centrum och till parkeringar i centrum kommer denna att ses över under hösten. Skyltning till allmänna inrättningar görs enligt av kommunen antagna riktlinjer för vägvisning till kommersiella mål. Tekniskt utskott har beslutat föreslå kommunfullmäktige att motionen ska anses besvarad med att skyltning till stationen görs i samband med att Timmergatan färdigställs i sommar. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att motionen härmed ska anses som besvarad med hänvisning till: att skyltning till järnvägsstationen kommer att göras i samband med att Timmergatan färdigställs under hösten, att skyltning till centrum och till parkeringar i centrum kommer att ses över under hösten, samt att skyltning till allmänna inrättningar kommer att göras enligt av kommunen antagna riktlinjer för vägvisning till kommersiella mål.

4 5 Ks 172 Dnr Svar på motion om uppsättande av papperskorgar och hundlatriner längs kommunens gång- och cykelvägar Kommunfullmäktige har till tekniskt utskott för beredning överlämnat en motion från Jörgen Persson, v, med förslaget att nedskräpningen längs kommunens gång- och cykelvägar kartläggs och att papperskorgar och hundlatriner sätts upp längs tätorternas gång- och cykelvägar. Tf gatu- och parkchefen har i skrivelse framfört att kommunen generellt har en god standard vad gäller papperskorgar men att vissa mindre kompletteringar krävs fortlöpande. Tätheten mellan papperskorgarna är 120 m på gång- och cykelvägar med en tätare komplettering på torg och andra publika platser. Tekniskt utskott har beslutat föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till att kommunen har en god standard och täthet vad gäller papperskorgar och hundlatriner.

5 6 Ks 173 Dnr Svar på motion om utbildning i feministiskt självförsvar Kommunfullmäktige har till utbildningsutskottet för beredning överlämnat en motion från Jörgen Persson, v, med förslag att utbildning i feministiskt självförsvar bör anordnas på högstadiet, på gymnasiet samt som tillval även inom vuxenutbildningen. Utbildningsutskottet har föreslagit att motionen besvaras enligt förslag från utbildningsenheten. Utbildningsutskottets förslag innebär att det inte skall startas regelrätta utbildningar i feministiskt självförsvar i kommunens skolor. Däremot kan skolorna få i uppdrag att undersöka om det bland flickorna i grundskolans högre årskurser och på gymnasiet finns ett intresse att få en kurs i feministiskt självförsvar. I så fall kan en sådan kurs anordnas av skolan under någon eller några lektioner, till exempel inom ämnet idrott. Tom Thörnquist, sd, yrkar att det ska undersökas om utbildning ska anordnas i självförsvar för både flickor och pojkar och inte bara omfatta en undersökning bland flickorna i grundskolans högre årskurser och på gymnasiet. Ordföranden framställer proposition på bifall till förslag att uppdra åt Utbildning att undersöka om det bland flickorna i grundskolans högre årskurser och på gymnasiet i Svedala finns ett intresse att få en kurs i feministiskt självförsvar kontra Tom Thörnquists förslag om en kurs i självförsvar, och finner att kommunstyrelsen beslutat att avslå Tom Thörnquists förslag. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt Utbildning att undersöka om det bland flickorna i grundskolans högre årskurser och på gymnasiet i Svedala finns ett intresse att få en kurs i feministiskt självförsvar. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att det inte skall startas regelrätta utbildningar i feministiskt självförsvar i kommunens skolor, dock kommer Utbildning, enligt kommun-

6 7 Forts Ks 173 styrelsens uppdrag, att undersöka om det bland flickorna i grundskolans högre årskurser och på gymnasiet finns ett intresse att få en kurs i feministiskt självförsvar, och att motionen härmed skall anses som besvarad.

7 8 Ks 174 Dnr Svar på medborgarförslag om rondell på väg 108 i korsningen med Börringevägen Kommunfullmäktige har till tekniskt utskott för beredning överlämnat ett medborgarförslag från Ulf Jonsson, Enskiftevägen 8, Svedala, med förslag om att kommunen och Vägverket gör en rondell på väg 108 i korsningen med Börringevägen snarast för att skapa en trafiksäker korsning för bilister. Det framgår i skrivelse från trafikingenjören att trafiksäkerhetsrådet har bedömt att den föreslagna nyinvesteringen i en ny rondell inte är ekonomisk motiverad. Kameror har nyligen satts upp och korsningen planeras att byggas om till en planskild korsning. Vidare vill rådet uppmärksamma närheten till järnvägen, ca 200 m. Vid en bomfällning riskerar cirkulationsplatsen att blockeras och omvänt finns risk för att en köbildning skulle kunna medföra att bilar står på spåren när det är dags för bomfällning. Vägverkets kommunsamordnare har bedömt att hastighetskameran har haft effekt. Ombyggnaden av korsningen väg 108/Börringevägen och korsningen med järnvägen finns med i vägverkets planer för men planen revideras just nu och den nya planen kommer att sträcka sig mellan , framgår det av skrivelsen. Tekniskt utskott har beslutat föreslå kommunfullmäktige att medborgarförslaget avslås. Förslagsställaren Ulf Jonsson har varit närvarande vid tekniskt utskotts behandling av ärendet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att avslå medborgarförslaget med hänvisning till; att en investering i en rondell inte är ekonomiskt

8 9 Forts Ks 174 motiverad utifrån Vägverkets planerade ombyggnad, att hastighetskamera nyligen har satts upp i korsningen med Börringevägen vilken enligt vägverket har haft effekt, samt att närheten till järnvägen vid en bomfällning riskerar att blockera cirkulationsplatsen och omvänt riskerar köbildning kunna medföra att bilar står på spåren när det är dags för bomfällning.

9 10 Ks 175 Dnr Yttrande över åtgärdsprogram för bevarande av lökgroda Länsstyrelsen har i remiss till kommunen översänt ett förslag till åtgärdsprogram för lökgrodan vilken är klassificerad som missgynnad i den nationella rödlistan. Det framgår att arten finns i Svedala kommun. Naturvårdsverket har gett länsstyrelsen uppdraget att ta fram programmet liksom att samordna och verka för att programmet genomförs. Åtgärdsprogrammet varar mellan och dess kostnader finansieras av Naturvårdsverket med upp till kronor. Kommunstyrelsens ordförande har överlämnat ärendet till miljöutskottet. Miljöutskottet har givit ordföranden i uppdrag att avge yttrande i enlighet med på mötet presenterat förslag då remisstiden inte medger att ärendet behandlas i utskottet innan kommunstyrelsens sammanträde i augusti. Miljöutskottets ordförande har i yttrande till kommunstyrelsen ställt sig positiv till åtgärdsprogrammet för bevarande av Lökgrodan Pelobates fuscus. Det ses som positivt att åtgärdsprogram för bevarande av enskilda arter tas fram så att medel som är öronmärkta för bevarande av enskilda arter kan avsättas på nationell nivå liksom att samordning sker genom att länsstyrelsen kommer att koordinera arbetet. Kommunstyrelsen beslutar att meddela länsstyrelsen att någon erinran inte finns mot förslaget till åtgärdsprogram.

10 11 Ks 176 Dnr 06.3 Utvärdering av ungdomsparlamentet i Svedala kommun Kommunfullmäktige har , 23, givit gruppen Medborgarinflytande i uppdrag att i början av 2007 lämna en utvärdering av ungdomsparlamentets verksamhet under Gruppen Medborgarinflytande har i skrivelse överlämnat en utvärdering av ungdomsparlamentets verksamhet under I utvärderingen har synpunkter inhämtats från ungdomsrådet som bereder ärenden till parlamentet. Ungdomsrådet har ett flertal förslag till hur arbetsformerna kan utvecklas och de vill i större utsträckning än idag få tillfälle att lämna synpunkter inför politiska beslut. Gruppen Medborgarinflytande föreslår kommunstyrelsen att ungdomsrådet alternativt ungdomsparlamentet ska vara remissinstans i alla frågor som på olika sätt berör ungdomar. Gruppen Medborgarinflytande föreslår kommunstyrelsen att kommunfullmäktige beslutar om följande ändringar och tillägg i arbetsordningen för ungdomsparlamentet: - Gymnasieelever från kommunen som inte går på Svedala gymnasieskola ska också kunna väljas till ungdomsparlamentet och ungdomsrådet. - För ledamöter i ungdomsparlamentet och ungdomsrådet är den övre åldersgränsen 21 år. - Ungdomsparlamentet sammanträder 2-4 gånger per läsår. Kommunfullmäktige har , 23, antagit arbetsordning för ungdomsparlamentet. Ordföranden Gunilla Nordgren, m, yrkar att utskotten ska uppmanas att ha en positiv inställning till att använda ungdomsparlamentet som remissinstans i frågor som särskilt berör ungdomar. Lars Lundgren, fyp, yrkar att ungdomsparlamentet ska vara remissinstans i alla frågor som på olika sätt berör ungdomar.

11 12 Forts Ks 176 Lennart Wikström, m, yrkar att ungdomsparlamentet ska vara remissinstans i frågor som särskilt berör ungdomar och beslut om remissinstans ska fattas i varje särskilt fall. Han yrkar också bifall till Gunilla Nordgrens förslag. Kristina Larsson, c, och Kerstin Persson, s, yrkar bifall till Gunilla Nordgrens respektive Lars Lundgrens förslag. Kenneth Hovold, s, yrkar bifall till Lennart Wikströms och Gunilla Nordgrens förslag. Per-Olof Lindgren, fp, yrkar bifall till Lennart Wikströms förslag. Ordföranden framställer proposition på bifall till att ungdomsparlamentet ska vara remissinstans i frågor som på olika sätt bedöms beröra ungdomar och beslut om ungdomsparlament ska vara remissinstans fattas i varje särskilt fall kontra Lars Lundgrens förslag att ungdomsparlamentet ska vara remissinstans vid alla frågor som på olika sätt berör ungdomar, och finner att kommunstyrelsen beslutat enligt det förstnämnda förslaget. Kommunstyrelsen beslutar att utse ungdomsparlamentet till remissinstans i frågor som på olika sätt särskilt bedöms beröra ungdomar och att beslut om remissinstans ska fattas i varje särskilt fall, att uppdra åt ungdomsparlamentet att arbeta vidare med de i utvärderingen omnämnda förslagen till förbättringsåtgärder, samt att entlediga gruppen Medborgarinflytande från sitt uppdrag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att godkänna den företagna utvärderingen,

12 13 Forts Ks 176 att anta framlagt förslag till ändringar i arbetsordningen för ungdomsparlamentet, samt att uppmana utskotten att ha en positiv inställning till att använda ungdomsparlamentet som remissinstans i frågor som särskilt berör ungdomar.

13 14 Ks 177 Dnr Ansökan om tilläggsanslag från Börringe Bygdegård ekonomisk förening Börringe Bygdegård ekonomisk förening har i skrivelse med hänvisning till föreningens ekonomiska problem anhållit om ett engångsbelopp på kronor och att det kommunala bidraget fortsättningsvis blir kronor per år fr o m Bidraget är för närvarande kr/år. Kommunstyrelsens ordförande har överlämnat ärendet till kulturutskottet för yttrande. Kulturutskottet har beslutat föreslå kommunstyrelsen att avslå ansökan från Börringe Bygdegård om engångsbelopp och höjt bidrag. Gull-Britt Jönsson, s, yrkar bifall till kulturutskottets förslag att avslå begäran om engångsbelopp samt föreslår att frågan om höjt bidrag för 2008 till kr ska prövas i samband med upprättande av förslag till budget. Kristina Larsson, c, yrkar bifall till Gull-Britt Jönssons förslag. Per Uvgård, sd, yrkar bifall till den föreliggande ansökan från Börringe Bygdegård ekonomisk förening. Gert-Åke Malmgren, kd, begär och får till protokollet antecknat att han instämmer i Gull-Britt Jönssons synpunkter. Ordföranden framställer proposition på bifall till att avslå begäran om engångsbidrag samt att föreslå att frågan om höjt bidrag prövas i samband med upprättande av förslag till budget för 2008 kontra Per Uvgårds förslag om att bifalla ansökan, och finner att kommunstyrelsen har beslutat att avslå begäran om engångsbidrag och att pröva frågan om ett årligt bidrag inför budget 2008.

14 15 Forts Ks 177 Kommunstyrelsen beslutar att avslå ansökan från Börringe Bygdegård ekonomisk förening om engångsbelopp och att pröva frågan om höjt årligt bidrag till kr i samband med upprättande av förslag till budget för 2008.

15 16 Ks 178 Dnr Begäran om ökat bidrag från föreningen för aktiviteter i Klågerupshallen Föreningen för aktiviteter i Klågerupshallen har i skrivelse framfört att föreningen behöver ett bidrag på kronor per år för att klara av driften av gamla idrottshallen i Klågerup enligt det avtal som gäller mellan kommunen och föreningen. Föreningen framför också en önskan om att få utfört vissa reparationsarbeten på idrottshallens utsida. Kommunstyrelsens ordförande har överlämnat ärendet till kulturutskottet för yttrande och begärt att få en redovisning av föreningens nuvarande bidrag. Kulturutskottet har beslutat föreslå kommunstyrelsen att avslå ansökan om bidrag och att överlämna ärendet till Miljö och teknik för åtgärder enligt det nyttjanderättsavtal som finns mellan kommunen och föreningen. Det framgår att kommunens bidrag till föreningen idag är ca kronor. Mellan Svedala kommun och föreningen för aktiviteter i Klågerupshallen finns ett sedan 1999 gällande nyttjanderättsavtal och driftavtal avseende Klågerupshallen. Avtalet gäller till och med Gull-Britt Jönsson, s, yrkar bifall till nedanstående beslut. Kommunstyrelsen beslutar att avslå ansökan om bidrag till föreningen för aktiviteter i Klågerupshallen, att uppdra åt Miljö och teknik att genomföra åtgärder på Klågerupshallen enligt gällande nyttjanderättsavtal.

16 17 Ks 179 Dnr Nedsättning av aktiekapitalet för Svedala Exploatering AB samt ändring av bolagsordningen för aktiebolaget Kommunledningen har i skrivelse föreslagit enligt beslut av årsstämman för Svedala Exploatering AB att bolaget ska inbetala kronor till ägaren, Svedala kommun, genom nedsättning av sitt aktiekapital. Inbetalningen är föranledd av att bolaget idag inte driver någon verksamhet. Årsstämman har beslutat hemställa hos kommunfullmäktige att ändra i 6 i bolagets bolagsordning såtillvida att aktiekapitalet skall utgöra lägst kronor och högst kronor istället för nuvarande gränser om lägst kronor respektive kronor. Vidare föreslås också att bolagsordningen ändras i vissa redaktionella avseenden, bl a ändras ordet bolagsstämma till årsstämma. Vidare har årsstämman beslutat nedsätta sitt aktiekapital från nuvarande 1,3 Mkr till kronor genom indragning av aktierna 5001 till , varvid dessa löses med ett nominellt belopp på 100 kr/aktie samt att ett sammanlagt belopp på kronor skall inbetalas kontant till ägaren, Svedala kommun, när Bolagsverket har godkänt åtgärden. Gull-Britt Jönsson, s, yrkar bifall till nedanstående förslag. Kommunstyrelsens föreslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att godkänna Svedala Exploaterings ABs utdelning till ägaren på kronor, att godkänna nedsättningen av aktiekapitalet från 1,3 mkr till kronor, samt att godkänna framlagt förslag till ändrad bolagsordning för Svedala Exploatering AB.

17 18 Ks 180 Dnr Utseende av revisor i kommunala stiftelser för 2007 till och med 2010 års räkenskaper Kommunfullmäktige har , 58, beslutat att för tiden från och med 2004 års räkenskaper till och med revisionen för 2006 års räkenskaper utse godkänd revisor Bengt-Åke Hägg som ordinarie revisor och auktoriserad revisor Anders Thulin som ersättare, båda från Öhrlings PriceWaterhouseCoopers, med avseende på Nils och Maja Fredrikssons stiftelse, Emilia Perssons sitftelse och Svedalamässans stipendiestiftelse. Kommunfullmäktige har , 44, beslutat att för tiden från och med 2004 års räkenskaper till och med revisionen för 2006 års räkenskaper utse som ordinarie revisor Bertil Bengtsson, fp, med Lars Granelli, m, som ersättare för följande av kommunens förvaltade stiftelser: Stiftelsen A G Danielssons fond, Stiftelsen Browns fond, Skolstiftelsen, Social samstiftelse och Ellen Perssons stiftelse. Kanslienheten har infordrat prisuppgift på revisionsuppdraget från tidigare anlitade revisorer. Öhrlings PriceWaterhouseCoopers har i skrivelse lämnat prisuppgift på revision av stiftelserna under , vilka ersättningar utgör en mindre höjning jämfört med beloppen Kommunstyrelsen beslutar att till kommunfullmäktige för tiden från och med 2007 års räkenskaper till och med revisionen för 2010 års räkenskaper överlämna frågan om utseende av ordinarie revisor samt ersättare för följande av kommunen förvaltade stiftelser: Stiftelsen A G Danielssons fond Stiftelsen Browns fond Skolstiftelsen Social samstiftelse Ellen Perssons stiftelse Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

18 19 Forts Ks 180 Kommunfullmäktige beslutar att för tiden från och med 2007 års räkenskaper till och med revisionen för 2010 års räkenskaper utse godkänd revisor Bengt- Åke Hägg som ordinarie revisor och auktoriserad revisor Anders Thulin som ersättare, båda från Öhrlings PriceWaterhouseCoopers, med avseende på Nils och Maja Fredrikssons stiftelse, Emilia Perssons stiftelse och Svedalamässans stipendiestiftelse.

19 20 Ks 181 Dnr Revisionsberättelser avseende årsredovisningen 2006 för av kommunens förvaltade stiftelser Det föreligger revisionsberättelser för årsredovisningen för 2006 från godkänd revisor Bengt-Åke Hägg avseende Nils och Maja Fredrikssons stiftelse, Emilia Perssons stiftelse och Svedalamässans stipendiestiftelse. Det föreligger revisionsberättelse för årsredovisningen för 2006 från revisorn Bertil Bengtsson avseende A Danielssons stiftelse, Stiftelsen Browns fond, Skolstiftelsen, Social Samstiftelse och Ellen Perssons stiftelse. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige, i egenskap av styrelse för samtliga av kommunen förvaltade stiftelser Kommunfullmäktige beslutar att lägga revisionsberättelserna till handlingarna.

20 21 Ks 182 Dnr Information om Sveriges Kommuner och Landstings jämförelse av Svedalas grundskola och äldreomsorg Sveriges Kommuner och Landsting har gjort en jämförelse avseende grundskolan och äldreomsorgen för Sveriges kommuner. Vid dagens sammanträde redovisar socialchefen och utbildningschefen jämförelsen för Svedalas del. Kommunstyrelsen beslutar att notera informationen till protokollet.

21 22 Ks 183 Dnr Titel 005 Avtal om överlåtelse av fiberkabel mellan Bara- Klågerup samt disposition av köpeskillingen Kommunledningen har upprättat förslag till avtal med Tele2 (före detta Sydkraft Bredband) där kommunen överlåter fiberkanalisationen mellan Bara och Klågerup mot en köpeskilling på kronor och i övrigt på i avtalet angivna villkor. Det framgår i skrivelse från ekonomichefen att i övergången till BAS nätet (Bredband för alla i Skåne) ingick att Sydkraft Bredband skulle överta fiberkanalisationen. Detta skedde i praktiken i november 2006 men avtalstecknandet har dragit ut på tiden på grund av oklara markägarförhållanden. Enligt ekonomichefen avses köpeskillingen att användas för den fortsatta BAS-utbyggnaden, bl a etablering av bredband i Skabersjöstationen samt intern fiberkanalisation för att minska externa kostnader. Ekonomichefen redogör för ärendet vid dagens sammanträde. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtalet. Kommunstyrelsens föreslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att köpeskillingen får användas för den planerade bredbandsutbyggnaden.

22 23 Ks 184 Dnr Yttrande över ändrad organisationsstruktur för Region Skånes marknadsföringsverksamhet Kommunförbundet Skåne har till kommunstyrelsen i Skånes kommuner för yttrande senast den 21 september 2007 översänt ett förslag från Region Skåne till ny organisationsstruktur för marknadsföringsverksamheten. Kommunförbundet Skånes styrelse vill särskilt veta; - hur kommunerna ställer sig till förslaget vad gäller bolagsstruktur, verksamhetsinriktning och inflytande, - kommunernas uppfattning om utformning, nivå och inriktning på fortsatt medfinansiering av verksamheten, samt - om kommunerna har alternativa förslag för sitt engagemang inom verksamhetsområdena. För att få en tydligare ansvarsfördelning av Skånes marknadsföring föreslås att Region Skåne bildar ett helägt moderbolag med uppgift att samordna och styra verksamheten som delas upp i tre dotterbolag; ett för den investeringsfrämjande verksamheten, ett för evenemangsverksamheten och ett för att vidareutveckla och stärka turismen i Skåne. Det föreslås att det nuvarande bolaget Position Skåne AB begärs i frivillig likvidation. Enligt förslaget ska styrelsen för moderbolaget bestå av fem ledamöter och fem suppleanter som representerar regionen och två ledamöter och två suppleanter som är nominerade av kommunförbundet. Kommunförbundet Skåne erbjuds också ett direkt delägarskap i det dotterbolag som ska verka för att stärka turismen. Kommunernas årliga driftbidrag till Position Skåne är 0,5 öre/skattekrona vilket för Svedala kommun år 2007 blev kronor. Kommunstyrelsen beslutar att meddela att någon erinran inte finns mot förslaget, samt

23 24 Forts Ks 184 att meddela att kommunen är beredd att lämna driftbidrag även framgent i nivå med dagens bidrag.

24 25 Ks 185 Dnr Planprogram för Bara Centrum Utvecklingsutskottet har fått information om ett förslag till planprogram för Bara Centrum och därvid beslutat att behandla det vid sammanträdet i augusti. Utvecklingsutskottet beslöt vid sammanträdet att under rubriken säkerhet och risk ta bort följande text: Räddningstjänsten har för lång insatstid för att kunna nå Bara vid en brand i flerbostadshus. Insatsmöjlighet från Räddningstjänsten bör dock utredas separat i den fortsatta detaljplaneprocessen. I detta arbete bör lokalisering av en mindre station för tidig insats i Bara utredas. Till dagens sammanträde har viss revidering av planprogrammet skett enligt förslag daterat Ambitionen med förslaget är att ta ett helhetsgrepp i Bara Centrum, med syfte att skapa en levande och attraktiv miljö, samt att ta tillvara den potential som ortens geografiska läge innebär genom bebyggelseutveckling. Förslaget innebär en förtätning med främst bostäder. Cirka 300 nya bostäder planeras. Enligt planförslaget är förslaget ännu inte färdigutvecklat. Frågor kring exakt placering av byggnaderna, våningsantal, utformning m m skall utvecklas ytterligare. Förslaget innebär att området i centrums södra del bebyggs med 4 punkthus i 8-12 våningar. Bebyggelsen beräknas rymma cirka 140 lgh. Inom områdets norra del föreslås en rad hus, i östvästlig riktning, i 4-5 våningar. Mellan dem och Baraskolans resp Hattstugans förskolas gård placeras större stadsvillor, också i 4-5 våningar. Sammantaget beräknas bebyggelsen i norra delen rymma cirka 170 bostäder. Planförslaget innebär att ytor för idrott och rekreation tas i anspråk för bebyggelse. Därför föreslås fotbollsplan samt tennisoch boulebanor omlokaliseras till ett område närmast den nya idrottsplatsen. Detta ingår också i planförslaget. Idrottshallen flyttas dock till nordväst om centrumanläggningen.

25 26 Forts Ks 185 Kommunstyrelsen har uppdragit åt bygg och miljö att framlägga förslag till planprogram för bebyggelse vid Bara centrum grundat på FOJAB:s skiss bebyggelse söder om och även norr om centrumanläggningen. Det har uppdragits åt bygg och miljö att framlägga förslag till planprogram för nytt läge för idrottshall, tennisbanor och grusbouleplan i anslutning till den befintliga fotbollsplanen vid Spångholmsskolan. T f stadsarkitekten redogör för ärendet vid sammanträdet. Utvecklingsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt bygg- och miljönämnden att upprätta förslag till detaljplan/detaljplaner för Bara Centrum och området vid Spångholmsskolan med det reviderade planprogrammet som grund med tillägg att planområdet ska avgränsas genom att även omfatta platsen för idrottshall, parkering och idrottsområdet vid Spångholmsskolan, samt att exploatören skall svara för samtliga kostnader för upprättande av detaljplan/detaljplaner. Birgitta Delring, bp, yrkar att det ska förekomma särskilt boende i projektet. Per Uvgård, sd, yrkar att de fyra punkthusen ska vara i högst 6 våningar. Lars Schultz, s, begär och får antecknat till protokollet att han anser att Solgården ska vara det första alternativet när det gäller utbyggnad av särskilt boende i norra kommundelen. René Lundström, mp, begär och får till protokollet antecknat att han anser att en fristående konsult ska utreda vilket energislag som ska användas för fjärrvärmeanläggningen.

26 27 Forts Ks 185 Bo-Göran Håkansson, bp, begär och får till protokollet antecknat att han anser att särskilt boende ska ingå i projektet. Ordföranden framställer proposition på bifall till utvecklingsutskottets förslag kontra Per Uvgårds förslag om att bebyggelsen ska utgöra högst 6 våningar, och finner att kommunstyrelsen beslutat enligt utvecklingsutskottets förslag. Ordföranden framställer proposition på bifall till utvecklingsutskottets förslag kontra Birgitta Delrings förslag om särskilt boende, och finner att kommunstyrelsen beslutat enligt utvecklingsutskottets förslag, men votering begärs då. Följande voteringsproposition uppställs och godkänns: Den som vill bifalla utvecklingsutskottets förslag röstar Ja. Den det ej vill röstar Nej. Vinner Nej har kommunstyrelsen avslagit Birgitta Delrings yrkande. Omröstningen ger till resultat 9 Ja och 4 Nej. För Ja-propositionen röstar: Björn Jönsson, s, Kenneth Hovold, s, Kerstin Persson, s, Gull-Britt Jönsson, s, Lennart Wikström, m, Per-Olof Lindgren, fp, Lars Lundgren, fyp, Kristina Larsson, c, och Gunilla Nordgren, m. För Nej-propositionen röstar: Tom Thörnquist, sd, Per Uvgård, sd, Bengt Ohlsson, m, och Birgitta Delring, bp. Kommunstyrelsen beslutar att bifalla utvecklingsutskottets förslag.

27 28 Ks 186 Dnr Yttrande över ansvarskommitténs slutbetänkande: Hållbar samhällsorganisation med utvecklingskraft (SOU 2007:10) Finansdepartementet har för yttrande senast översänt ansvarskommitténs slutbetänkande: Hållbar samhällsorganisation med utvecklingskraft (SOU 2007:10). Kommunförbundet Skåne har med skrivelse översänt ett arbetsmaterial som underlag för ett yttrande över betänkandet. I arbetsmaterialet finns hänvisningar till Region Skånes förslag till yttrande. Det båda yttrandena kommer att stämmas av mot varande inför Kommunförbundet Skånes slutliga utformning av sitt yttrande. Det avses ske vid förbundsstyrelsens sammanträde Kommunstyrelsen beslutar att ansluta sig till Kommunförbundet Skånes yttrande.

28 29 Ks 187 Dnr Upprättande av detaljplan för del av Svedala 100:9 inom Östra industriområdet Bygg och miljö har i skrivelse föreslagit att bygg- och miljönämnden får i uppdrag att ändra detaljplanen för del av Svedala 100:9 genom enkelt planförfarande och avseende det markområde som Moltex AB har förvärvat av kommunen för utökning av sin fastighet Svedala 126:8. Kommunstyrelsen har godkänt avtal om fastighetsreglering med Moltex AB för förvärv av området om cirka 390 kvm fastigheten Svedala 100:9. Enligt avtalet skall ändring av detaljplanen ske, enligt vad nu föreslås, vilket skall bekostas av Moltex AB, vilket också anges i avtalet. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt bygg- och miljönämnden att ändra detaljplanen för del av Svedala 100:9.

29 30 Ks 188 Dnr Yttrande över överklagande av kommunfullmäktiges beslut att försälja fastigheten Svedala 1:84, f d poliskontor (mål nr , domare 107) Länsrätten har i skrivelse anmodat kommunen att senast inkomma med yttrande med anledning av överklagande från Ulf Perlman, Tegelbruksvägen 1, Svedala av kommunfullmäktiges beslut , 58, att försälja fastigheten Svedala 1:84, f d poliskontor. Kanslienheten har upprättat förslag till yttrande i ärendet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att avge yttrande i ärendet i enlighet med framlagt förslag.

30 31 Ks 189 Dnr Höjning av sotningstaxan och årsarvodet för skorstensfejarmästaren samt taxa för brandskyddskontroll Räddningstjänsten har framlagt förslag till höjning av sotningstaxan, årsarvodet till skorstensfejarmästaren samt taxan för brandskyddskontroll, i samtliga fall från och med Skorstensfejarmästaren har i skrivelse begärt höjning av sotningstaxan, taxan för brandskyddskontroll samt det kommunala årsarvodet fr o m den 1 maj Skorstensfejarmästaren har i ny skrivelse med hänvisning till träffade överenskommelser mellan Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund begärt att sotningstaxan höjs från och med den 1 juli Höjningen av sotningstaxan och årsarvodet för skorstensfejarmästaren har blivit försenat genom att en överenskommelse mellan Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund har dragit ut på tiden. De båda centrala parterna har överenskommit att för de kommuner som beslutat om tillämpning av sotningsindex, vilket Svedala kommun har gjort, höjs sotningstaxan från den 1 juli 2007 med 4,37 %. Av överenskommelsen framgår att det uppstår ett överhäng på 1,09 % genom att kostnaden fördelas på 9 månader istället för 12 månader. Detta kommer att avräknas på nästa års indexuppräkning som sker från den 1 april 2008, enligt Sveriges Kommuner och Landstings information. Kommunfullmäktige har godkänt sotningstaxa, skorstensfejarmästararvode och taxa för brandskyddskontroll. Kommunfullmäktige har beslutat att uppdra åt kommunstyrelsen att årligen justera sotningstaxan och skorstensfejarmästararvodet med förändring i sotningsindex och justera taxan för brandskyddskontroll enligt den timtaxa som fastställs av Skåne-Blekinge läns Brandbefälsförening. Ändring av taxorna och arvode har skett enligt kommunfullmäktiges beslut. Enligt praxis har sotningstaxa kunnat höjas retroaktivt på grund av

31 32 Forts Ks 189 sent träffad central överenskommelse mellan Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna framlagt förslag till höjning av sotningstaxan, att gälla från och med , att godkänna framlagt förslag till årsarvode om kr för skorstensfejarmästaren, att gälla från och med , att godkänna framlagt förslag till taxa för brandskyddskontroll, med beloppet 715 kr exkl moms, att gälla från och med , samt att upphäva gällande sotningstaxa, kommunalt årsarvode för skorstensfejarmästaren samt taxa för brandskyddskontroll

32 33 Ks 190 Dnr Skorstensfejarmästaren; Begäran om ersättning på grund av reducerat sotningsåtagande Profina Juridik har i skrivelse, som ombud för skorstensfejarmästaren, begärt en uppjustering av sotningstaxan alternativt en kontant ersättning på grund av inkomstbortfall beroende på att kommunen har medgivit sotning i egen regi på 36 fastigheter. Bygg- och miljönämnden har medgivit Malmö Stad att sota i egen regi på 36 fastigheter belägna i Svedala kommun. Räddningschefen har i avgivet yttrande avstyrkt framställningen och förslagit att kommunstyrelsen kvarstår i sitt beslut , 58, att inte medge någon ekonomisk ersättning med hänvisning till att antalet objekt utgör en mycket marginell del av det totala antalet. Räddningschefen hänvisar också till att de aktuella fastigheterna inte längre ingår i föreskriven sotning och därmed ej omfattas av avtalet. Det hänvisas också till att beslutet att medge sotning i egen regi är indirekt en naturlig följd av den ändrade lagstiftningen med Lagen om skydd mot olyckor. Kommunstyrelsen har , 58, behandlat en framställning från skorstensfejarmästaren om att en ekonomisk uppgörelse måste träffas mellan honom och Svedala kommun, i det fall kommunen väljer att tillmötesgå Malmö Stads hemställan om sotning på egna fastigheter. Kommunstyrelsen beslutade att meddela skorstensfejarmästaren att kommunen inte är beredd att medge någon ekonomisk ersättning med hänvisning till att antalet objekt som Malmö Stad önskar sota i egen regi, 36 st, utgör en marginell del av det totala antalet sotningsobjekt, som uppgår till mellan och st. Mellan skorstensfejarmästaren och Svedala kommun finns ett i november 1975 tecknat avtal. Enligt 4:e Lagen om skydd mot olyckor kan kommunen medge en fastighetsägare att utföra eller låta annan utföra sotning på den egna fastigheten. I gällande avtal med skorstensfejarmästaren anges att skorstensfejarmästaren skall utföra all föreskriven sotning och följa gällande lag-

33 34 Forts Ks 190 stiftning, förordningar, förskrifter m m. I avtalets 10 anges att skorstensfejarmästaren är skyldig att underkasta sig sådana ändringar i åligganden enligt avtalet som följer av lagstiftning. Kommunstyrelsen beslutar att inte ändra sitt beslut , 58, vilket innebär att kommunen inte är beredd att medge någon ekonomisk ersättning med hänvisning till att antalet objekt som undantagits från sotning, 36 st, utgör en marginell del av det totala antalet, som uppgår till mellan och st objekt, samt att dessutom hänvisa till att enligt 4:e Lagen om skydd mot olyckor kan kommunen medge en fastighetsägare att utföra eller låta annan utföra sotning på den egna fastigheten, dels också hänvisa till mellanvarande avtals 2 vari sägs att skorstensfejarmästaren är skyldig att utföra all föreskriven sotning och i övrigt följa gällande lagstiftning, förordningar, föreskrifter m m samt avtalets 10 att skorstensfejarmästaren är skyldig att underkasta sig sådana ändringar i åliggandena enligt avtalet som följer av lagstiftning.

34 35 Ks 191 Dnr Begäran från Svenska kyrkan om upprättande av detaljplan för del av Svedala 63:3, församlingshemmet Bygg och miljö har i skrivelse föreslagit att detaljplan upprättas med enkelt planförfarande enligt Svenska kyrkans önskemål för del av Svedala 63:3 och i enlighet med inlämnat skissförslag. Syftet är att kunna bygga till församlingshemmet vid kyrkan med bl a kök och mötesrum i markplan. Gällande detaljplan är för aktuellt område avsatt för allmänt ändamål och får ej bebyggas. Exploateringsgruppen har tillstyrkt förslaget. Bygg och miljö anför i skrivelsen att miljökonsekvensbedömning inte behöver upprättas. Enligt reglementet för kommunstyrelsen beslutar kommunstyrelsen efter förslag från utvecklingsutskottet om uppdrag om upprättande av detaljplan med undantag av enklare planer. Tillförordnad statsarkitekten redogör för ärendet. Utvecklingsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt bygg-och miljönämnden att upprätta detaljplan Kommunstyrelsen beslutar att bifalla utvecklingsutskottets förslag

35 36 Ks 192 Dnr Rapportering av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen Myndighetsnämnden för socialtjänst och skola har överlämnat en rapport till kommunfullmäktige avseende icke verkställda gynnande beslut enligt socialtjänstlagen. Av rapporten framgår att det per hos Myndighetsnämnden för socialtjänst och skola fanns inga inom tre månader icke verkställda beslut. Genom en ändring från och med den 1 juli 2006 i socialtjänstlagen och kommunallagen har det införts en rapporteringsskyldighet avseende ej verksställda gynnande beslut enligt 4 kapitlet 1 socialtjänstlagen. Rapportering skall ske till länsstyrelsen, kommunens revisorer och kommunfullmäktige. Till kommunfullmäktige skall socialnämnden (för Svedalas del Myndighetsnämnden för socialtjänst och skola) lämna statistikrapport över hur många gynnande beslut enligt 4 kapitlet 1 socialtjänstlagen som inte verkställts inom 3 månader från dagen för respektive beslut. I rapporten skall anges vilka typer av bistånd dessa beslut gäller samt hur lång tid som förflutet från dagen för respektive beslut. Uppgifterna i rapporten skall vara avidentifierade. Det skall således inte gå att härleda uppgifterna i rapporten till en enskild person. Inte heller skall nämnden ange skälen till varför de rapporterade besluten inte är verkställda. Meningen är inte att skapa en diskussion kring enskilda ärenden. Däremot skall det framgå hur stor del av de ej verkställda besluten som gäller kvinnor respektive män. Rapportering skall göras en gång per kvartal. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att lägga rapporten till handlingarna.

36 37 Ks 193 Dnr Förvärv av del av Vinninge 4:5 i Klågerup Det föreligger förslag till överenskommelse med Fastighets AB L E Lundberg, enligt vilket kommunen skall förvärva cirka kvm av del av Vinninge 4:5 mot en köpeskilling av 10 kr/kvm och i övrigt på i överenskommelsen angivna villkor. Förvärvet avser ett markområde söder Klågerupsskolan och syftet är att på detsamma lagra överskottsmassor för dagvattendamm som anläggs vid bostadsområdet sydost Klågerupsskolan. Kommunen har tidigare försökt förvärva mark söder bostadsområdet av annan markägare, men överenskommelse har inte kunnat träffats. Kostnaden för markförvärv och fastighetsbildning belastar investeringsprojektet för dagvattendammen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att godkänna överenskommelsen.

37 38 Ks 194 Dnr Förvärv av Bosarp 1:10 samt del av Bosarp 1:11 i Svedala Kommunledningen har framlagt förslag till köpeavtal mellan Svedala kommun och Jan Erik Ohlsson, Marietorps Allé 3 D, Malmö, Ingela Magnusson, Gåsgatan 6, Bara, Örjan Ohlsson, Allégatan 35, Ekenässjön samt Staffan Ohlsson, Banvallsgatan 9 C, Trelleborg, enligt vilket kommunen skall förvärva Bosarp 1:10 samt del av Bosarp 1:11 mot en köpeskilling av 5,4 mkr och i övrigt på i köpeavtalet angivna villkor. Markförvärvet avser ca 30 ha åkermark belägen nordväst om Krågeholm fram till Bosarpsvägen, för en köpeskilling av 5,4 mkr, motsvarande 18 kr/kvm. Fastigheterna är obebyggda. Till köpeskillingen tillkommer kostnad för fastighetsbildning om 19 tkr. Syftet med förvärvet är att säkra mark för utbyggnad på sikt inom Svedala tätort. Del av området ingår i utbyggnad enligt förslag till översiktsplan för kommunen. Om den slutliga översiktsplanen, som kommunfullmäktige fastställer, får en annan inriktning med mindre expansion västerut, kan marken användas för att byta mot annan mark som i så fall behövs. Enligt köpekontraktet skall handpenning utbetalas med 540 tkr i samband med att kommunstyrelsen tillstyrkt avtalet. Björn Jönsson, s, och Bengt Ohlsson, m, yrkar bifall till förslaget till förvärv. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att godkänna framlagt förslag till köpeavtal, samt att anvisa 5,4 mkr samt kostnader för fastighetsbildningen, att utgå ur investeringsbudgeten.

38 39 Ks 195 Dnr Yttrande över ansökningar om statlig tillsyn och rätt till bidrag till fristående gymnasieskolor läsåret 2008/2009 I remisser från Skolverket har Svedala kommun beretts tillfälle att yttra sig, enligt 2 kap, 2, förordningen om fristående skolor, över tretton ansökningar om att starta fristående gymnasieskolor i andra kommuner läsåret 2008/2009. Ansökningarna föreligger för följande skolor: 1. Baggium AB (Malmö kommun) 2. B & T Education AB (Malmö kommun) 3. Framtidsgymnasiet i Göteborg AB (Malmö kommun) 4. Hvilan Utbildning AB (Staffanstorp kommun) 5. IT Gymnasiet Sverige AB ( Malmö kommun) 6. Liber Hermods AB (Malmö kommun) 7. Jensen Education AB (Lunds kommun) 8. Ljud och Bildskolan LBS AB (Lunds kommun) 9. Lärande i Östergötland AB (Malmö kommun) 10. Maharishi institut för kreativ Intelligens (Malmö kommun) 11. NTI-skolan (Malmö kommun) 12. Peabskolan (Malmö kommun) 13. Vittra Utbildning AB (Malmö kommun) Kommunstyrelsen har överlämnat ärendet till utbildningsutskottet för yttrande. I skrivelse tillstyrker verksamhetsområde Utbildning bifall till de tretton föreliggande ansökningarna om att få starta fristående gymnasieskolor. Utbildningsutskottets ordförande har i skrivelse tillstyrkt ansökningarna, då utbildningsutskottet inte har något sammanträde i augusti. Kommunstyrelsen beslutar att meddela att någon erinran inte finns mot de föreliggande ansökningarna.

39 40 Ks 196 Delegerade ärenden Delegationsbeslut: Från Kommunledningen - Yttrande enligt förköpslagen 46/07, 48/07, 49/07, 50/07, 51/07, 52/07, 53/07, 54/07, 55/07, 56/07, 58/07, 60/07 - Yttrande över kameraövervakning, Veolia Transport Sverige AB, 57/07 - Yttrande över kameraövervakning vid Sturup Airport Hotel i Svedala AB, 59/07 - Svar om förlängd tid för yttrande, 60/07 - Bidrag till föreningen PRO Svedala, Dnr Ny beslutsattestant för IT-enheten från och med Avstämningsmöte med Vårdförbundet gällande lönerevision 2007, Från Utbildning - Anställningar/lönebeslut (5 st), Utökning av tjänst, Ny lön, Enskilda löneförhandlingar (6 st), Utbildningschefens beslut om att inte bevilja busskort för Dennis Bengtsson Från Miljö och teknik - Tillfällig avstängning från sophämtning, Nyttjanderättsavtal, Attestförteckning, Anställning av tf servicechef, Totalentreprenader (2 st), Renovering Rödluvans förskola, Ombyggnad av tak, Marbäcks förskola, Papptäckning (2 st), Årsavtal avseende löpandeberäkningsarbeten, Anställning av tf stadsarkitekt, Anställning av gatu- och parkchef, Från Personalutskottet - Protokoll

40 41 Forts Ks 196 Från Ekonomiutskottet - Minnesanteckningar Protokoll

41 42 Ks 197 Meddelande och skrivelser Läggs följande skrivelser till handlingarna: 1. Dnr Planförslag över fördjupad översiktsplan för vindkraft finns utställt för samråd t o m 31 augusti. Informationsmöte för allmänheten kommer att hållas den 15 augusti Länsstyrelsens förordnande av Benny Jönsson att förrätta borgerlig vigsel i Svedala kommun den 7 juli Kommunstyrelsens yttrande till Länsrätten över Bertil Perssons överklagande av kommunfullmäktiges beslut om godkännande av avtal om fastighetsreglering för tillköp av mark till befintliga fastigheter på Fåraborg. Kommunstyrelsen har bemyndigat ordföranden efter samråd med vice ordföranden att avge yttrande då remisstiden var kort. Statistiska centralbyråns erbjudande om medborgarenkät under hösten Sveriges Kommuner och Landstings skrift 310 val som redovisar vad som hände i kommun- och landstingsvalen Dnr Länsstyrelsens information om att en våtmarksstrategi för Skåne har blivit antagen och om möjligheten att söka medel för anläggning och restaurering av våtmarker i odlingslandskapet. 7. Andreas Ohlssons e-postbrev om problem med ordningen bland badgäster och om felparkerade bilar vid badet i Bara.

42 43 Forts Ks Dnr Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelande rörande Kyrkskolan med krav på åtgärder för att komma till rätta med störande buller. 9. Vägverkets information om nya hastighetsgränser som innebär att det blir möjligt för myndigheterna att använda 10-steg i intervallet km/tim. Vägverket arbetar med att ta fram riktlinjer för hur de olika hastighetsgränserna bör användas och verkets avdelning i Skåne kommer att bjuda in kommunerna till ett informationsmöte med preliminärt datum den 10 oktober. 10. Dnr Reumatikerförbundet i Trelleborgs ansökan om bidrag för Kommunstyrelsens ordförande har i remiss överlämnat ärendet till socialchefen. I skrivelse framför socialchefen att föreningen kommer att beviljas bidrag ur vård och omsorgs budget. 11. Sveriges Kommuner och Landstings skrivelse med erbjudande om stöd i processen med att genomföra Ansvarskommitténs förslag om bildande av 6-9 nya län och regionkommuner. 11. Dnr Köpenhamn kommuns skrivelse med förfrågan om att få köpa mark i Svedala kommun för att anlägga kolonilotter till sina invånare. Kommundirektören har besvarat skrivelsen. 12. Regeringens beslut att fördela 145 Mkr till landets kommuner efter invånarantal. Medlen skall användas för att förbereda sociala insatser till personer med psykiska funktionshinder inför en reform inom den psykiatriska tvångsvården.

43 44 Forts Ks Länsstyrelsens beslut om tillstånd för ett vindkraftverk på fastigheten Torkelstorp 2:2 i Svedala kommun. 14. Miljöutskottets beslut om att förslagsställaren till ett medborgarförslag ska få tillsänt information om när utskottet ska behandla ärendet och en inbjudan att närvara. 15. Dnr Miljöutskottets beslut att godkänna yttrande över remiss Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om skydd mot internationella hot mot människors hälsa som ordföranden har undertecknat. Kommunstyrelsens ordförande har i delegationsbeslut vilket anmäldes avgivit yttrande i ärendet. 16. Ann-Magreth Albins skrivelse med förslag om dels att det anordnas en bomässa i Bara med anledning av kommande byggnation och dels att biblioteken i Bara och Klågerup förses med turistinformation. 16. Dnr Planförslag över detaljplan för del av Svedala 43:6, 43:7, 1:7 Furen 2 finns utställt t o m den 20 augusti. Planområdet berör en mindre del av stadsparken samt del av kvarteret söder om Furugatan. 17. Kommuninvests skrivelse med besked om insatsemission i insatskapital år Svedala kommun får sin samlade insats uppräknad med 2,6 %. Genom beslut vid föreningsstämman har insatsemission skett med kronor vilket medför ett sammanlagt belopp om kronor med medlemsinsatsen och tidigare insatsemissioner. 18. Krisberedskapsmyndighetens årliga uppföljning 2006.

44 45 Forts Ks Integrationsverkets skrivelse om ersättningshandläggarnas nya hemvist efter att verket lagts ned och om förändringar i ersättningsförordningen 1990: Länsstyrelsens beslut att bifalla en ansökan om att få använda metallsökare för två områden nära Torup. Sökanden har årligen fått tillstånd för samma områden sedan Sveriges Kommuner och Landstings rapporter med jämförelser av olika indikatorer som mäter kvaliteten på kommunernas grundskola och äldreomsorg. 24. Sveriges Kommuner och Landsting styrelses förslag till inriktningsdokument , inför förbundets kongress november Myndigheten för Skolutvecklings beslut om slutligt statsbidrag för utbildning av vuxna Svedala kommun ska återbetala kronor till Skolverket. 26. Myresjöhus ansökan om marktilldelning från kommunen. 27. Pensionsförvaltning Juni månad Dnr Miljö- och tekniks svarsbrev till familjerna Samuelson och Centlow-Ingesson angående planterad rödek på Jägmästaregatan i Svedala.

45 46 Forts Ks Dnr Länsstyrelsens beslut att prövning inte ska ske av beslut att anta detaljplan för del av Svedala 25:12 m fl (Disponentparken). 30. Dnr Länsstyrelsens beslut att prövning inte ska ske av beslut att anta detaljplan för del av Tejarp 6:25 m fl i Klågerup. 30. Dnr Länsstyrelsens beslut att prövning inte ska ske av beslut att anta detaljplan för del av Vinninge 2:18 m fl i Klågerup. 31. Länsstyrelsens beslut om förlängning av projekttid fram till 1 mars 2008 avseende bidrag till naturvård för projektet Bara Tegelbruksområde. 32. Tillbudsrapport från E.ON om en incident med en avgrävd gasledning i Bara. 33. Länsrättens dom och beslut med avslag på Bergkvarabuss överklagan och avskrivning av målet rörande B.K Buss begärda överprövning. Målen avser överklaganden av Svedala, Staffanstorp och Lomma kommuners beslut att avbryta upphandlingen av persontransporter med buss. 34. Näringsdepartementets utskick av inriktningsunderlag från bl a Vägverket och Banverket inför regeringens proposition om inriktning av åtgärderna i järnvägs- och väginfrastrukturen under planeringsperioden Kommunerna får underlaget för kännedom och i de fall kommuner vill lämna synpunkter ska en regional sammanställning av dessa ske innan den 17 oktober 2007.

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Ledamöter Sverker Nordgren, M Bengt Ohlsson, M Bertil Holmgren, M Göran Jepsson, M Björn Jönsson, S, vice ordf Anders Gsaxner, S Lars-Owe Edberg, S Tom

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn S Lars-Ove Edberg S Alexandros Kiotseridis S Jan-Göran Petersson, från 18.00 Alf Persson S M Bengt Ohlsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s m m bp sd Namn Torsten Åhman Alexandros Kiotseridis Jan-Göran Petersson Bengt Ohlsson Göran Jepsson Anders Swahn

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-01-09

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-01-09 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson s Anne Strömberg m Gunilla Nordgren sd Lena Thörnquist s Gull-Britt Jönsson m Göran

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Närvarolista tekniskt utskott Beslutande Lars-Owe Edberg, S, till 12 ej beslut Alf Persson, S Jan-Göran Petersson, S Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M (ordf)

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Jan-Göran Petersson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-01-10

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-01-10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson fp Per-Olof Lindgren m Gunilla Nordgren s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Alf Persson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom Thörnquist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2008-06-17

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2008-06-17 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2008-06-17, klockan 18.00-21.15 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Heléne Klapp s Anne Strömberg m Linda Allansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10 2 Sammanträdesdatum Närvarolista Ledamöter Per-Olof Lindgren, FP, ordf Björn Jönsson, S Sverker Nordgren, M Bertil Holmgren, M Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M Lars-Owe Edberg, S Per Uvgård, SD Tom Thörnqvist

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2006-08-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2006-08-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 45 Förslag till framtida organisation för Utbildning Från Utbildningsenheten föreligger förslag till en förändrad organisation för verksamhetsområde Utbildning från

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2006-05-10

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2006-05-10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson bp Bo-Göran Håkansson m Gunilla Nordgren s Ambjörn Hardenstedt s Inga Hansson mp René

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Sjödiken, kl 18:30-19:45 Beslutande se sid 2 Övriga deltagare se sid 2 Utses att justera Leif Göthed Datum för justering

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-05-09

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-05-09 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson fp Örjan Ulfshagen m Krister Klyft s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena Thörnquist

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2007-02-19, klockan 18.00-19.50 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Jesper Sennertoft s Anne Strömberg m Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-12-04

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-12-04 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2007-12-04, klockan 18.00-20.30 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Jesper Sennertoft bp Carin Falck m Linda Allansson,

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN Beslutande Parti Namn s Björn Jönsson s Kenneth Hovold s Kerstin Persson s Gull-Britt Jönsson m Gunilla Nordgren, ordförande m Per Mattsson m Bengt Ohlsson sd Tom Thörnquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-04-16 24 Sida Kf Dnr 55/2012 706 Patientavgift för inkontinenshjälpmedel Kommunstyrelsens beslut Förslag till kommunfullmäktige Förslag till

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2006-11-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2006-11-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 52 Sammanställning av resultat 2006 Från utbildningsenheten föreligger sammanställning över betyg i årskurs 9 och nationella prov i årskurs 9 och 5. Rapporten har

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Ambjörn Hardenstedt och Hans Järvestam

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Ambjörn Hardenstedt och Hans Järvestam 1(8) Plats och tid Sjödiken, måndagen den 11 juni 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2014-10-01 Kommunfullmäktige Tid 2014-10-13, kl. 19:00 Plats Bilagor Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Samtliga bilagor har skickats ut

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2005-09-19

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2005-09-19 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 35 Förslag till policy angående kostnader i samband med klassresor, utfärder och dylikt Utbildningsutskottet har 2005-04-18 uppdragit åt verksamhetsområde Utbildning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 1 Plats och tid Naverlönnsalen, kl. 17.00-18.05 Beslutande Se sid 2 i protokollet Övriga deltagare Se sid 2 i protokollet Utses att justera Sebastian Svärdebrandt Datum för justering 2015-02-09 Underskrifter

Läs mer

, kl Jan Herbertson. Daniel Pedersen. Emma Sjöberg

, kl Jan Herbertson. Daniel Pedersen. Emma Sjöberg Plats och tid Naverlönnsalen 2016-02-29, kl 17.00-18.30 Paragrafer 24-37 Beslutande Övriga deltagande Se nästa sida Se nästa sida Underskrift sekreterare Jan Herbertson Underskrift ordförande Daniel Pedersen

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-11-26

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-11-26 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson m Gunilla Nordgren s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena Thörnquist sd Tom Thörnquist

Läs mer

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB ÖSTERÅKERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2013-03-20 AU 6:22 Dnr. KS 2013/94-107 Utdrag: akten, KS Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB Ärende

Läs mer

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman.

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman. PROTOKOLL fört vid årsstämma med aktieägarna i CATENA AB (publ), 556294-1715, i Göteborg den 21 april 2008, kl 16:30 17:30 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Henry Klotz. 2

Läs mer

Närvarolista kultur och fritid

Närvarolista kultur och fritid 2(15) Närvarolista kultur och fritid Beslutande (ej denna) Parti Namn Parti Namn BP Birgitta Delring, Ordf S Lise-Lott Gsaxner, Led M Ulf Lennerling, 1:e v. ordf MP Per-Ola Valastig, Led S Hellen Boij-Ljungdell,

Läs mer

Naverlönnsalen, kommunhuset, ingång B , kl NR ÄRENDE BILAGA. 1. Val av justeringsmän samt fastställande av tid för protokolljustering.

Naverlönnsalen, kommunhuset, ingång B , kl NR ÄRENDE BILAGA. 1. Val av justeringsmän samt fastställande av tid för protokolljustering. 1(1) KUNGÖRELSE Plats och tid Naverlönnsalen, kommunhuset, ingång B 2015-10-14, kl 19.00 Anmälda medborgarförslag behandlas först. NR ÄRENDE BILAGA 1. Val av justeringsmän samt fastställande av tid för

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Bolagsordning för AB SOLOM Fastställd av kommunfullmäktige 2012-12-12, 135, Dnr 2011/277 KS.024 Antagen av bolagsstämman 2013-01-30 Reviderad av kommunfullmäktige 2013-05-29, 60, Dnr 2011/277 KS 024

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(15) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 12 juni 2017 kl 17:00-18:15 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27 Kf 144 Ks 208 Dnr 2007-269 269 Medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening Ärendebeskrivning Åtvidabergs kommuns intresseanmälan om medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening har behandlats av föreningens

Läs mer

Närvarolista kultur och fritid

Närvarolista kultur och fritid 2(10) Närvarolista kultur och fritid Beslutande Parti Namn Parti Namn BP Birgitta Delring, Ordf S Lise-Lott Gsaxner, Led M Ulf Lennerling, 1:e v. ordf MP Per-Ola Valastig, Led S Hellen Boij-Ljungdell,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-19 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.35 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef/bitr

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 6 oktober 2015 klockan 8.30 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) 2. Nyttjanderättsavtal pendelparkering

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Ägardirektiv för Sollentuna Energi AB Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige 2010-06-09, 44 Fastställda av bolagsstämman 2010-06-22 att gälla från och med 2011-01-01 Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Ändringar av AB Svenska Bostäders bolagsordning avseende bolagskategori

Ändringar av AB Svenska Bostäders bolagsordning avseende bolagskategori Utlåtande 2004: RI (Dnr 023-4102/2004) Ändringar av AB Svenska Bostäders bolagsordning avseende bolagskategori Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. AB Svenska Bostäders bolagsordning

Läs mer

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner Kommunstyrelsen 2009-08-19 1 (7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16.15 Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass, KD Carina Jönsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Dan Nilsson, M och Ulf Lennerling, M

Dan Nilsson, M och Ulf Lennerling, M 1(15) Plats och tid Nötesjö Konferenshotell, onsdagen den 7 december 2016 kl 17:00-17:40 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-03-23 KOMMUNSTYRELSEN Tid 17:00-17:05 Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner Erica Bjärsved ekonomichef Emma Dahlgren

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2 1(8) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 25 oktober 2018 kl 17:00-19:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Revidering av bolagsordningar

Revidering av bolagsordningar SÖDERTÄLJE Tjänsteskrivelse KOMMUNSTYRELSENS KONTOR 2009-02-02 " Kommunstyrelsen Revidering av bolagsordningar Sammanfattning av ärendet Koncernstyreisen i Telge har beslutat föreslå revideringar i bolagsordningarna

Läs mer

Ks 132 Dnr 06/

Ks 132 Dnr 06/ 2 Ks 132 Dnr 06/303 114 Yttrande - Laglighetsprövning enligt kommunallagen, tillsättning av obehörig lärare, Mål nr:22008-06 Förslag till Ekerö kommunens yttrande till Länsrätten i mål nr 22008-6 godkänns.

Läs mer

Svedala Kommuns 6:01 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 6:01 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Bolagsordning för Bostadsaktiebolaget Svedalahem antagen av kommunfullmäktige 2014-02-10, 23 Gäller från 2014-03-01 FIRMA 1 Bolagets firma är Bostadsaktiebolaget Svedalahem. BOLAGETS

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 1 april 1998, klockan 17.00-17.25 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Annica Eriksson Torbjörn

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-08-23

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-08-23 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Pensionärsrådet Beslutande Namn Knut Magnusson, ordförande (SPF) John Wallén (SPF) Karl-Axel Persson, (SPF) Herman Henriksson (PRO) Ragnar Olsson (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.1.1 Sid 1 (5) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2010/430 2011-03-01 Ks 2011-01-18 5 2015/11 2015-02-01 Ks 2015-01-20 3 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

Läs mer

Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta STRÖMSTADS KOMMUN Ärenden Sida 29 (38) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-10-24 KS/2013 0412 KF Revidering av bolagsordning för Strömstadsgaragen Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-11-11

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-11-11 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Alf Persson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom Thörnquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Kommunföretag AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2014-05-22

Sammanträdesprotokoll Årsstämma. Ärendeförteckning 2014-05-22 2014-05-22 Ärendeförteckning 1 Stämmans öppnande... 2 2 Val av ordförande vid stämman, utseende av protokollförare.. 2 3 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 4 Val av protokollsjusterare... 3

Läs mer

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 158 (168) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdag 26 februari 2015, kl. 10.00-12.05 Beslutande Jeanette Wäppling (v), ordförande Lars Alriksson (m) vice

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-12-23 KS-2014/1679.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Meddelandeblad. Nya bestämmelser om rapporteringsskyldighet och särskild avgift (sanktionsavgift) i socialtjänstlagen

Meddelandeblad. Nya bestämmelser om rapporteringsskyldighet och särskild avgift (sanktionsavgift) i socialtjänstlagen Meddelandeblad Mottagare: kommunstyrelsen, socialnämnd eller motsvarande, förvaltningschefer med ansvar för individ- och familjeomsorg, handikappomsorg och/eller äldreomsorg, kommunens revisorer, länsstyrelser,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:22 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Styrelsen för Huddinge

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

EKERÖ KOMMUN. Kommunstyrelsen Ks 30. Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

EKERÖ KOMMUN. Kommunstyrelsen Ks 30. Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2 Ks 30 Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Ordföranden informerade att det blir extra sammanträde i kommunstyrelsen den 14 maj och i kommunfullmäktige den 28 maj. _ 3 Ks 31 Dnr 02/KS26

Läs mer

Svedala Kommuns 6:02 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 6:02 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Bolagsordning för Svedala Exploaterings Aktiebolag SVEDAB antagen av kommunfullmäktige 2014-02-10, 23 Gäller från 2014-03-01 FIRMA 1 Bolagets firma är Svedala Exploaterings Aktiebolag

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer