Sammanträdesdag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdag 2007-10-25"

Transkript

1 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid kl Plats Norrlidshemmet Omfattning ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel Akinder (s) Jan Petersson (s) Mikael Palmqvist (s) Ginn Berggren Eklund (v) Kerstin Edvinsson (m) Rolf Wahlberg (m) Birgitta Nordlöw (fp) Ruth Pahlm (kd) Ersättare Övriga närvarande Zymer Kuqaj (s) Therese Wernersson (m) Marika Danielsson (c) Maria Roos (kd) Lars-Åke Nordin Lars Axelsson Magnus Levin Cecilia Frid Annika Lindquist Christina Erlandsson Eva Andersson UllaBritt Söderström Ingrid Jirsell Simlund Mia Bremner 97 Charlotte Dahlgren 97 Janet Smedberg 97 Åsa Berg 97 Sekreterare Agneta Järkelid Justerat Steve Sjögren Rolf Wahlberg Ordförande Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2007 intygar:

2 Omsorgsnämnden Information om rehabiliteringen 2006 ansökte nämnden om stimulansbidrag för vården och omsorgen om de mest sjuka äldre. Regeringen tilldelade Kalmar kommun kronor i stimulansbidrag. Dessa pengar fördelades bland annat till 1,0 tjänst som sjukgymnast/arbetsterapeut riktat mot korttidsplatserna på Norrlidshemmet och Smedängen. Vidare beviljades 0,05 tjänst per korttidsplats för att öka möjligheterna för baspersonal att genomföra rehabiliteringsinsatser på korttidsboendena. Vid dagens sammanträde informerar enhetschef Christina Erlandsson, sjuksköterska Mia Bremner, sjukgymnasterna Charlotte Dahlgren och Janet Smedberg samt arbetsterapeut Åsa Berg om hur dessa pengar har använts. De utökade resurserna har möjliggjort att ett större antal personer har fått träning av sjukgymnast, sjukgymnastbiträden och av baspersonal. Träningen har stor betydelse för att personer med till exempel fraktur eller stroke kan flytta tillbaka till hemmet och vara mer självständiga i sin vardag, vilket medför mindre behov av hemtjänst och hjälpmedel. 98 Budgetuppföljning efter september 2007 (dnr AO 2007/26 042) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 16 oktober Budgetuppföljningen efter nio månader visar att driftsbudgeten kan komma att överskridas med 25 milj kr. Uppdraget till enheterna är att på månadsbasis komma i ekonomisk balans. Flertalet enheter ser ut att kunna lyckas med detta. Undantaget är bemanningsservice där särskild åtgärdsplan med tillhörande tidsplan håller på att verkställas. Omsorgsnämnden överlämnar budgetrapporten avseende september månad till kommunledningskontoret.

3 Omsorgsnämnden Personalförsörjningsplan för (dnr AO2007/53 027) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 10 oktober 2007 Omsorgsförvaltningens rekryteringsbehov kommer att vara stort under de närmaste åren. Förändringar i behovet av tjänster sker ständigt, vilket bland annat styrs av befolkningsunderlag och personalrörlighet. En god personalförsörjning kräver långsiktig och medveten personalplanering på alla nivåer. Personalsekreterare Eva Andersson redovisar förslag till personalförsörjningsplan. Mot bakgrund av skrivningen i planen påpekar Ingegerd Petersson (c) att Kalmar kommun inte längre tar emot praoelever utan att detta sköts på annat sätt. Rolf Wahlberg (m) menar att en analys borde göras av möjligheterna att anlita externa bemanningsföretag vilket borde kunna vara intressant även för andra förvaltningar. Meddelas att presidiet planerar att ge möjligheter för nämnden att fördjupa sig i personalfrågor. Det kan förslagsvis ske i samband med nämndens sammanträde i februari 2008 genom att förmiddagen avsätts till dessa diskussioner. Omsorgsnämnden uppdrar till presidiet att utforma en halv dags fördjupning i personalfrågor för nämnden. Förslag till personalförsörjningsplan återremitteras tills detta har genomförts. 100 Riktlinje för utbetalning av ekonomiskt stöd enligt 9 2 LSS vid ordinarie personlig assistents sjukfrånvaro (dnr AO 2007/96 737) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 16 oktober Regeringsrätten har konstaterat att kommunerna inte kan åläggas att betala ut ekonomiskt stöd vid ordinarie assistents sjukfrånvaro som överstiger faktiska kostnader. Utifrån detta rättsfall har Sveriges kommuner och landsting (SKL) lämnat rekommendationer för att underlätta handläggning och bedömning vid begäran om utbetalning av kostnader vid ordinarie personlig assistents sjukfrånvaro.

4 Omsorgsnämnden Utredningssekreterare UllaBritt Söderström redovisar förslag till riktlinje för utbetalning av ekonomiskt stöd vid ordinarie personlig assistents sjukfrånvaro baserat på SKL:s rekommendationer. Omsorgsnämnden fastställer Riktlinje för utbetalning av ekonomiskt stöd enligt 9 2 LSS vid ordinarie personlig assistents sjukfrånvaro. Riktlinjen gäller från och med den 1 november Byte av faddrar (dnr AO 2007/97 749) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 17 oktober I februari 2007 fördelade omsorgsnämnden fadderuppdrag mellan ledamöter och ersättare. Sedan dess har två ersättare lämnat sina uppdrag i omsorgsnämnden. Kommunfullmäktige har nu valt nya ersättare varför fadderuppdragen bör övergå till dem. Vidare har det skett en organisationsförändring i Lindsdal och Läckeby som motiverar en justering i fördelningen av uppdrag. Omsorgsnämnden fördelar fadderuppdrag enligt nedan: Zymer Kuqaj (s) SoL 12 och LSS 9 Ellinor Scheffer (mp) SoL 17 och HSL-enheten Gunnel Akinder SoL 9, SoL 10 oxh LSS 3 Kerstin Edvinsson (m) SoL 3, SoL 21 och SoL Avgift för kommunal hemsjukvård (dnr AO 2007/98 743) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 18 oktober Nuvarande ansvarsfördelning innebär att landstinget ansvarar för all hälso- och sjukvård till personer i ordinärt boende. Enskilda som är bedömda som hemsjukvårdspatienter är avgiftsbefriade. Vid tillfälliga hembesök och besök på primärvårdsmottagningar gäller en avgift om 80 kr. Detta gäller besök/hembesök av disktriktssköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast. Under förutsättning att kommunaliseringen av hemsjukvården sker föreslås att kommunen inledningsvis ska ta ut samma avgift som idag tillämpas inom landstinget. Hembesök ska erbjudas endast de personer som inte själva eller med hjälp av andra kan ta sig till en primärvårdsmottagning. Dessa hembesök är kommunens ansvar. Primärvårdens bedömning av patientens hälsotillstånd och behov av hembesök har

5 Omsorgsnämnden tolkningsföreträde. Dessa hembesök omfattar sjukvårdande behandling, provtagning eller bedömning av hjälpmedelsbehov. Avgiftsbefrielse kan medges i vissa fall. Omsorgsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att införa avgift med 80 kr per hembesök för kommunal hemsjukvård. Avgiften ska gälla från om med den 1 januari 2008 och under förutsättning att kommunalisering av hemsjukvården genomförs. 103 Lägesrapport avseende bemanningsservice Omsorgsnämnden beslöt vid sitt sammanträde i september att en lägesrapport avseende bemanningsservice ska lämnas varje månad. Förvaltningschef Lars-Åke Nordin meddelar att förvaltningen haft en träff med personaldelegationen angående bemanningsservice. Diskussioner ska ske med Kommunal om den strukturella övertaligheten och hur man ska kunna åtgärda denna. Dessutom vidtas åtgärder löpande inom bemanningsservice. För närvarande är det hårt tryck på bemanningsassistenterna att boka ut så mycket som möjligt på långa turer. Förändringar av schema pågår. Heltiderna är fortfarande ett stort problem. Bemanningsservice SoL har visat plusresultat i augusti och september. LSS-sidan är fortfarande inte i balans på månadsbasis. I september har man fått ökade introduktionskostnader på grund av att fler enheter går in i fullservice från bemanningsservice. I februari kommer alla enheter att vara helt anslutna. Ett stort bekymmer är att korta bokningar överväger. Det är oklart vad detta beror på. 104 Kommunalisering av hemsjukvården i Kalmar län (dnr AO 2007/65 014) Primärkommunala nämnden sammanträder idag. Allt tyder på att det blir ett avtal om övertagande av hemsjukvården. Kommunfullmäktige måste fatta beslut i november. Innan dess måste omsorgsnämnden bereda ärendet. Detta innebär sannolikt att ett extra sammanträde kommer att hållas. ar har skett med Södermöre kommundel angående fördelning av medlen. Tjänstemännen är överens om att Södermöre redan vid övergången ska tilldelas pengar motsvarande 3,0 tjänster. Det innebär en tidig växling av framtida utrymme i en s k strut.

6 Omsorgsnämnden Personal med mer än 50 % av arbetsuppgifter som kan hänföras till hemsjukvård erbjuds verksamhetsövergång till kommunen. Om det blir fler som tackar ja till övergång än vad som finns i underlaget ska landstinget skicka med pengar till detta. När det gäller läkarmedverkan kommer ett ramavtal att tecknas. Hjälpmedlen ligger kvar hos lands-tinget under de kommande tre åren. För detta tecknas ett särskilt avtal. 105 Revidering av principer för tecknande av avtal med andra kommuner avseende bostad med särskild service för barn och ungdomar, vuxna, 17 och 17 a LSS En översyn pågår av principer för tecknande av avtal med andra kommuner i fråga om bostad med särskild service. Partigrupperna har diskuterat principerna och är överens om att omsorgsnämnden kan hyra ut till andra kommuner om möjligheter finns. Kalmar kommuns resurser måste beaktas i första hand. Det finns inte ekonomiskt utrymme för att skapa något nytt. Ärendet återkommer för beslut. 106 Rapporter avseende egenvård, omsättning, köer Egenvårdsinsatserna uppgår till 5,4 årsarbetare i september. Situationen när det gäller korttidsplatser och permanenta platser är fortfarande ansträngd. För närvarande är behoven störst av boende med inriktning äldre. Åtta beslut om särskilt boende äldre och fyra beslut om särskilt boende demens har inte kunnat verkställas. Protokollsanteckning Birgitta Nordlöw (fp) antecknar: Från folkpartiets sida anser jag att det är djupt olyckligt att omsorgsnämnden tvingats att minska ner på antalet platser i särskilda boenden. Orsaken är ju att detta gjorts för att komma tillrätta med obalansen i ekonomin. Jag hoppas och förväntar mig att man så snart detta är möjligt utökar antalet särskilda boendeplatser eftersom det är en tydlig tendens på ökad efterfrågan. Ruth Pahlm (kd), Maria Roos (kd), Therese Wernersson (m), Kerstin Edvinsson (m), Rolf Wahlberg (m) och Ingegerd Petersson (c) instämmer i protokollsanteckningen.

7 Omsorgsnämnden Ginn Berggren Eklund (v) meddelar att det är även vänsterpartiets förhoppning att utöka antalet särskilda boendeplatser när ekonomin så medger. 107 Frisknärvaro och sjukfrånvaro Genomgång av aktuell statistik gällande frisknärvaro och sjukfrånvaro. Sjukfrånvaron fortsätter att sjunka. Omsorgsförvaltningen antecknar informationen till protokollet. 108 Anmälningsärenden För kännedom anmäls följande ärenden. Rapport till länsstyrelsen att inga icke verkställda beslut och inga avbrott i verkställigheten finns den 30 september Protokollsutdrag, 164, från kommunfullmäktige den 24 september 2007 angående fyllnadsval av två ersättare i omsorgsnämnden, Zymer Kuqaj (s) och Ellinor Scheffer (mp) Avtal mellan omsorgsförvaltningen och Psykiatriska kliniken, landstinget i Kalmar län, om kostnadsfördelning avseende vård/boende och resekostnader för placering på Forsagården i Mönsterås. Sammanställning av myndighetshandläggarnas delegationsbeslut enligt socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade under tiden 19 september 19 oktober Rapport från fadderbesök Kerstin Edvinsson (m) rapporterar från besök vid Bryggaren. Ny gruppindelning ska börja tillämpas innebärande en utegrupp och en innegrupp. Man har börjat diskutera handlingsplan och stämningen är positiv. Viss renovering ska ske vid Bryggaren. Utemiljön har setts över av Sommardesign. Kalmarhem ska ta fram kostnadsförslag.

8 Omsorgsnämnden Fråga om fallolyckor Kerstin Edvinsson (m) undrar var som görs för att förebygga fallolyckor. Enligt statistik ligger Kalmar kommun högst i länet vad gäller detta. Förvaltningschefen Lars-Åke Nordin meddelar att MAS Annika Lindquist utarbetar ett dokument som ska gälla för både ordinärt och särskilt boende. 111 Enhetschefernas arbetsfördelning Ruth Pahlm (kd) önskar en utredning och uppföljning av enhetschefernas arbetsfördelning. Hon önskar därvid att följande frågor ska belysas. Hur mycket tid finns för att vara ledare? Hur mycket tid finns för att vidareutveckla personalen i bemötandefrågor? Hur mycket tid finns för handledning och bearbetning i svåra frågor? Hur mycket tid finns för att arbeta med gruppdynamikens möjligheter och problem? Hur stor del av enhetschefernas tid går åt till administrativa uppgifter, möten och konferenser? Hur mycket tid läggs på chefernas utveckling att bli LEDARE för verksamheten? Högskolestuderande bör kunna vara behjälpliga med utredningen och uppföljningen. Omsorgsnämnden antecknar frågorna för vidare handläggning.

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-23 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 13-22 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-01-29

Sammanträdesdag 2009-01-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-29 Tid kl 13.00-14.55 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 1-19 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-27 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 106-118 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-10-26 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgskontoret Omfattning 109-122 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-06-26

Sammanträdesdag 2008-06-26 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-06-26 Tid kl 13.00-16.15 Plats Magistern Omfattning 91-105 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-27 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 157-174 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-09-24

Sammanträdesdag 2008-09-24 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-09-24 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 119-136 ande Ingegerd Petersson (c) ordförande Jean Welander (mp)

Läs mer

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-01-21 Tid kl 13.00-14.00 Plats Stensberg Omfattning 1-9 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel Akinder

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-09-23 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 117-134 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-04-29

Sammanträdesdag 2009-04-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-29 Tid kl 13.30-16.00 Plats Norrlidshemmet Omfattning 55-67 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-12-17 Tid kl 11.00-14.45 Plats Oxhagshemmet Omfattning 171-194 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-10-30

Sammanträdesdag 2008-10-30 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-10-30 Tid kl 13.00-17.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 137-156 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean

Läs mer

Sammanträdesdag 2007-02-22

Sammanträdesdag 2007-02-22 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-02-22 Tid kl 12.30-16.45 Plats Omsorgskontoret Omfattning 18-35 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-06-29 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 64-79 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-03-18 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 24-35 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-29 Tid kl 13.00-16.00 Plats Skälby gård Omfattning 75-90 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel Akinder (s) Jan Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-12-18 Tid kl 11.00-14.30 Plats Oxhagshemmet Omfattning 175-193 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Tid kl 13.00-16.00 PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-06-25 Plats Stensberg Omfattning 84-98 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:30-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 94-105 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag 2006-05-23

Sammanträdesdag 2006-05-23 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-05-23 Tid kl 13.00-15.30 Plats Omsorgskontoret Omfattning 49-63 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-11-22 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgskontoret Omfattning 123-137 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Lene Sejr Sörensen

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-08-19 Tid kl 13.00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 79-91 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-04-22 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 36-50 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, Kalmar Omfattning 52-64 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-09-28 Tid kl 13.00-15.15 Plats Omsorgskontoret Omfattning 95-108 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-03-26 Tid kl 13.00-16.15 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 37-54 ande Steve Sjögren (S) ordförande Gunnel Akinder (S)

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-04-20 Tid kl 13.00-15.40 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 43-56 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl.13:00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 28-38 ande Folke Fagerlund (KD), ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande Jan Petersson (S)

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-12-20 Tid kl 10.00-13.30 Plats Samlingssalen, Stensberg Omfattning 129-144 ande ordförande Jean Welander Ersättare Övriga närvarande Zymer Kuqaj

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-02-18 Tid kl 13.00-16.05 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 10-23 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:35 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 104-118 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid 20 juni 2012 kl. 13:00 16:15 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-79 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-10-21 Tid kl 12.30-16.40 Plats Oxhagshemmet Omfattning 109-125 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B Omfattning 9-15 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-03-04 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Översyn av omsorgstaxan och HSL avgifter

Översyn av omsorgstaxan och HSL avgifter UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2015-10-22 82 Översyn av omsorgstaxan och HSL avgifter Dnr ON 2015/0059 Handlingar Tjänsteskrivelse 2015-10-09 Avgifter för kommunal hemsjukvård och installation av trygghetslarm

Läs mer

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-24 Tid kl 13.00-15.45 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 16-28 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 38-50 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl ,

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl , VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl. 08.00 09.00, 12.00 14.30. Beslutande Bengt Ivan Lidqvist Willy Nilsson Petra Jonsson, 106-108, Gunnar

Läs mer

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar

Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar 2010-01-19 9 8-24 Tid 14.00-16.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Södra Långgatan 62, plan 1, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Ann-Christin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30 11:45 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-75 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Hans Andersson (S) från

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 22 november 2018 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 73-82 Beslutande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 1-11 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10) 2007-11-13 1 (10) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 14.00 Beslutande Ledamöter John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (s) 2:e vice ordf Göran Blomberg (m) Kerstin

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Ajournering mellan 25 och 26 kl

Ajournering mellan 25 och 26 kl Omsorgsnämnden 2015-04-08 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta 8 april 2015 kl. 14.15 16.05 Ajournering mellan 25 och 26 kl. 15.00 15.10 Justerade paragrafer 23-32 ande Mats Martinsson

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-02-10 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar Omfattning 1-15 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Tid kl Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Omfattning Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande

Tid kl Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Omfattning Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL LSS-rådet 2007-05-29 Tid kl 18.30 20.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 15-26 Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande Cecilia Strömberg (s) Barn- och ungdomsnämnden

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-06-10

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-06-10 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée Solstad (S) Gerd Johansson

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S)

Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Stig Roos (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Göran Hahne (M) Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström PROTOKOLL 1(20) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s vice ordförande Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2014-12-18 KS 2013/0583 50044 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart Förslag

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-12-13 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-03-11

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2015-03-11 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll *HEDEMORA Sammimträdesdatum 1 (12) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Tellus, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-02-19, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-29 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

ON Protokoll

ON Protokoll ON Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 övriga närvarande Ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden)

Gun-Britt Johansson. Ingrid Dahlberg, Ns Marina Antfolk-Samuelsson, s, tjg ers. Margareta Åkerlund. 120-141 (129-141 enskilda ärenden) PROTOKOLL 1(23) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt Johansson, c Ingrid

Läs mer