Vi kommer alltså att resa till Capri och Amalfi, orter som den vanlige turisten oftast besöker över en dag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi kommer alltså att resa till Capri och Amalfi, orter som den vanlige turisten oftast besöker över en dag."

Transkript

1 Bästa resenärer! Vi kommer alltså att resa till Capri och Amalfi, orter som den vanlige turisten oftast besöker över en dag. Fördelen för oss är att vi kommer att hinna uppleva ön på ett helt annat sätt eftersom vi befinner oss där under flera dagar. Jag kommer att visa er : Villa San Michele den kände Axel Munthes drömbostad med en av Italiens tio vackraste trädgårdar. Vi vandrar runt i Anacapri (övre Capri) och bekantar oss med byn. Vi kommer att besöka berget Monte Solaro med fantastisk utsikt från 589m. höjd. Vi vandrar runt i Capri (den nedre mer mondäna byn)och tar oss till Augustus trädgård(en park anlagd och skänkt till Capriborna av den kände industrimagnaten Alfred Krupp) Är Via Krupp öppen - en fantastisk promenadväg uthuggen i klipporna som leder till Marina Piccola (den lilla hamnen) kommer vi att gå den. Man kan bada i Marina Piccola. För dem som vill kan fyren Il Faro få ett besök för bad i havet. När vi har bekantat oss med ön och känner till den någorlunda - kan jag ordna en örundtur med båt och bad men det beror på hur vi känner det och om vi vill. Den kommer i så fall att kosta extra. (Beror även på väderleken) Varje dag gör vi en utflykt till olika platser, men skulle det vara så att någon vill göra en utflykt på egen hand kan man naturligtvis säga till. Man måste inte gå med mig.

2 Förslag om man vill gå på egen hand. Den icke katolska kyrkogården i Capri I den minimala rondellen söker man sig utmed den livligt trafikerade vägen mot havet. Utmanar man trafiken och håller sig intill husväggarna når man efter en ca 5-10 min promenad Il cimitero acattolico anlades den och här kan man förstå att det på Capri under denna tid bodde en hel del ickecapresare. Vairetéartisten Grace Fields pampiga grav finns här t.ex. Tiberius Villa på toppen av monte Tiberio. En rätt ansträngande vandring uppför en sluttande väg utmed vilken man passerar olika capresiska villor. På plats mäktig utsikt mot Sorrento halvön. Skulle vilja kalla denna vandring strapats eftersom lutningen är påtaglig.fast är det behaglig temperatur kan det gå riktigt bra! La Piazzetta (Piazza Umberto I) Det lilla torget i Capri men ack så omtalat i hela världen! Här kan man slå sig ned och beskåda människor från hela världen och plötsligt kan t.ex. Sofia Loren, Prinsessan av Monaco eller Tom Cruise dyka upp Sägas skall dock att beställer man en kaffe här eller tar en öl, får man betala mer än på andra platser. Sentiero dei Fortini är en vandringsled som tar ca tre timmar drygt att gå. Makalöst vackra omgivningar kantar denna fortens väg som är en delvis stenlagd och lättpromenerad väg, men här finns även trappor man måste gå i.

3 Feniciska trappan Skulle någon vilja gå ner de 941 trappstegen går man Viale Axel Munthe förbi Villa San Michele och genom den gamla stadsporten. Strax därefter kan man börja sin vandring med naturen som ackompanjatör. Man bör dock vara mycket van att gå och ha starka ben. Vill man bara gå en liten bit i den går ju det utmärkt. Det var via den här trappan man tog sig upp från hamnen till Anacapri och man kan känna historiens vingslag och förstå alla de som bar tunga bördor på sina huvuden uppför denna trappa. La Migliera En behaglig promenad som tar ca min och visar ett Anacapri långt bortom turistområdena. Gå förbi stolliften på Via Caposcuro från Piazza Vittoria. Följ vägen rakt fram. När den delar sig i två delar går ni till vänster, genom metallräckena som står som skydd för att man ej ska kunna cykla eller åka för fort där. Målet: En fantastisk utsiktplats i stillhet och man passerar även Parco Filosofico skapad av Lennart Adler Karlsson vars Villa Mariann ligger i närheten av den vackra utsiktsplatsen. Roligt att gå in i parken och fundera lite på vad de olika citaten betyder det är bara att gå in. Om ni kommer till utsiktsplatsen kan ni gå lite till vänster uppför en liten höjd. Där kommer ni att se en madonna omgiven av en liten park. En mycket uppfriskande promenadsträcka, enkel att gå men tar som sagt ca 30 min dit och 30 min hem. Bra att ha med sig vatten att dricka. Mot slutet av promenaden passerar man även en restaurang som heter Da Gelsomina där den hungrige kan inta en liten lunch. Promenadvägen har belysning på kvällen.

4 Smått och gott Apotek- Farmacia, finns på torget Piazza Vittoria Bankomat finns alldeles till vänster om ingången till stolliften. Gå bara 10 m ca på Via Caposcuro ser ni banken. Det finns även en bankomat en bit bort på huvudgatan i Anacapri Via Orlandi. Ni måste passera kyrkan S. Sofia men strax efter den,efter vägens sväng finns den. Bussen tar man från Piazza Vittoria och det står på den vart den åker. Vill man åka till Il Faro fyren eller Grotta Azzurra blå grottan, kan man fortsätta den trafikerade vägen förbi piazza Vittoria från vårt hotell räknat och följa den tills man kommer till ett busstorg. Där ser man tydligt vilken buss man ska ta. Det går bra att betala på bussen. I juni kostade biljetten 1.80 euro. Åker man till dessa två destinationer (vackra vägar)återvänder bussarna till detta torg och har det som ändhållplats på tillbakavägen. Då är det bara att gå tillbaka längst bilvägen, följa den till Piazza Vittoria och sedan hemåt.(hotel San Michele)Åker man till Capri stad stannar bussen i närheten av biljettkontoret där man köper biljetten för tillbakaresan Anacapri står det på bussen. Går man in i rätt avbalkning hamnar man vid rätt buss. Taxibilar finns på Piazza Vittoria Frukosten börjar halv 8 Middagen Ni beställer drycken och sätter upp den på ert rumsnummer. De brukar ordna middagsbord till oss. Utcheckningsdagen betalar varje rum det ni beställt,den dryck eller nåt annat extra, t. ex. ur minibaren eller vid poolen. Ni kan alltid välja om ni vill skriva upp på rummet eller betala direkt. Skulle det vara något ni undrar över vad gäller ert rum, kontakta mig eller receptionen så vi kan hjälpa er.

5 Amalfi Vi åker färja till Amalfi och närmar oss staden som man gjort i alla tider, via vattnet. Jag kommer att ha en rundvandring här. Dessutom kommer vi att besöka en fantastisk citronlund och få lära oss det mesta om dessa mycket väl hanterade frukter. Amalfi är en underbart liten pittoresk by att befinna sig i. Trappor försvinner upp än här än där, och jag kan ge lite tips på var man kan gå för att via trappor ta sig till fina platser. Il Duomo Den imponerande Domen i morisk normandisk stil vittnar om en stad med en anrik historia. Varande en av de fyra sjörepublikerna ( ) hade Amalfi kontakt med orienten och genom affärer, utbyten av varor glänste Amalfi under denna tid. Egentligen bestod kyrkan av två basilikor som hörde ihop men under 1300-talet förändrades strukturen så Basilica del Crocifisso blev en del för sig. Klocktornet byggdes talet. Där barrikaderade sig amalfitanerna 1389 när staden anfölls av pirater. Museo della Carta I Amalfi har det ända sedan 900-talet producerats papper för hand av oerhört god kvalitet. Även idag levererar Amalfi papper till Vatikanen i Rom. Ett trevligt museum som ligger i närheten av den citronlund vi kommer att besöka. Intressant att lära sig om hur papper producerades under medeltiden.

6 Ravello En av utflykterna går till den exklusiva byn Ravello, känd för sitt omfattande konsertprogram som äger rum under somrarna och som en viktig stad i sjörepubliken Amalifi. Byn bär spår av flera palats från1200-talet då staden hade ca inv. Dessutom bjuder byn på två vackra trädgårdar. Villa Rufolo och Villa Cimbrone. Vi kommer att besöka Villa Cimbrone (klippspets) med anor från 1100-talet. Villan ägdes av välbärgade familjer som Accongiogioco under 1100-talet och Fusco på 1200-talet. Tidigare var en romersk villa placerad på området. I slutet av 1800-talet besökte Lord Grimthorpe (Ernest Beckett) platsen och blev överförtjust. Han köpte den 1904 och anlade den trädgård vi ser idag inspirerad av tidigare ägare. Atrani När vi åker till Ravello kommer vi att passera Atrani Italiens minsta kommun till ytan. Den är 0.12km2 och har 851 inv. Skulle någon vilja-kan man ta sig en promenad dit och vandra i denna pyttekommun med anor från romartiden men framför allt 900-talet. Den tillhör en av de byar som utvalts i organisationen I borghi più belli d Italia de vackraste byarna i Italien. Världsarv Kusten är utvald till världsarv i och med sin skönhet, människors förmåga att sedan medeltiden anpassa sig till naturen i odlingshänseende samt de betydelsefulla arkitektoniska och konstnärliga värden man finner i byarna här.

7 Smått och gott I denna lilla pittoreska stad finner man det mesta kring torget Piazza del Duomo eller kring deras enda gata Via Lorenzo di Amalfi. En bankomat till vänster om trappan upp till Domen och en till i andra änden av torget, snett bakom er. Ni kommer att hinna utforska den men gör gärna små avstickare upp i gränder, se var ni hamnar. Jag kommer att ge förslag på vissa speciella trappor man kan ta (om man vill). Jag kommer även att berätta för er om Sant Andrea som är stadens skyddshelgon och som firas i juni och i november. Prova gärna en Delizie di limone -Amalfis kända bakverk. Benvenuti a l isola di Capri e a Amalfi! La vostra guida Cissi Jakobsson

Romresan Text och bilder: Bertil Berglund

Romresan Text och bilder: Bertil Berglund Romresan 2016 I den årliga långresan, har den här hösten 49 reslystna pensionärer rest åtta dagar till Italien. Avresa från Piteå busstation till Luleå Airport, därifrån till Arlanda och sedan vidare till

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

Dag ett, 27 april 2011

Dag ett, 27 april 2011 Dagbok: Romresan Dag ett, 27 april 2011 Vi landade på Roms flygplats, Fiumicino, runt elvatiden tror jag. Vädret var på topp och solen lös hela dagen. Det kändes som att man hade åkt fram två månader i

Läs mer

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran

Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran Cinque Terre - fem små byar vid Italienska rivieran När vi lämnade Lugano i Schweiz for vi i princip rakt söderut. Vägen var i vår karta märkt som en motorväg, men det var den smalaste och krokigaste motorväg

Läs mer

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden

ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA. Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden SPF SENIORERNA SOLVÄNDAN OCH SYD ÖLAND ITALIEN MED LJUVLIGA TOSCANA LÄS, LÄR OCH RES Tid: 13-20 september, avresa: kl.01.50 från: Träffpunkten Färjestaden Pris: c:a 9500 kr/ person i dubbelrum, enkelrum:

Läs mer

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg.

-MonACO- Med kaktus och mörka grottor. -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner och berg. -MonACO- Med kaktus och mörka grottor -CANNES- Lyxig badort för turister och fast boende. -MONACO- Litet land med mycket att uppleva, tack vare sin storlek. -CANYON VERDON- Europas Grand Canyon. Med raviner

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO!

RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! RESTAURANG REKOMDENDATIONER I COMO! Restaurang The Market Place The Market Place är en nyöppnad restaurang med en mysig och internationell atmosfär. Restaurangens rätter bygger på enkla råvaror och ingredienser

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Veneto är ett mycket omväxlande landskap med otroligt vacker natur i form av berg & dalar, kulturstäder och inte minst italiens största sjö, Gardasjön

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019

Resa till Florens Montalcino. Onsdag till söndag maj 2019 Resa till Florens Montalcino Onsdag till söndag 23-26 maj 2019 Information om resan Pris: 14.000 kr per person (enkelrumstillägg 1.500 kr) Priset inkluderar: o o o o o 1 natt på fyrstjärnigt hotell i centrala

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

Amalfikusten och Capri, Sorrento Amalfi, 7 nätter Sida 1 av 6. Vandra i Italien. Amalfikusten & Capri, 7 nätter Sorrento Amalfi, 6 vandringsdagar

Amalfikusten och Capri, Sorrento Amalfi, 7 nätter Sida 1 av 6. Vandra i Italien. Amalfikusten & Capri, 7 nätter Sorrento Amalfi, 6 vandringsdagar Amalfikusten och Capri, Sorrento Amalfi, 7 nätter Sida 1 av 6 Vandra i Italien Amalfikusten & Capri, 7 nätter Sorrento Amalfi, 6 vandringsdagar Att vandra längs Amalfikusten & Capri är en sann njutning

Läs mer

Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05

Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05 Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05 I en liten by i nationalparken Montseny 45 min norr om Barcelona driver Kristin Ehrenborg och hennes sambo ett B&B. Här delar de sin dröm med

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 BYGGPROGRAMMET ÅK.2 STAFFANGYMNASIET Innehållsförteckning Slutrapport...3 Första dagen (Måndag)...3 Andra dagen (Tisdag)...3 Tredje dagen (Onsdag)...3 Fjärde dagen (Torsdag)...3

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer.

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Guidad Rundresa - Toscana - (max. 8 resenärer) Upptäck ett vackert landskap, charmiga bergsbyar och ett

Läs mer

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Toscana. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Toscana Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T o s c a n a Toscana - Guidad Resa Bli inspirerad av pittoreska byar, historiska städer och natursköna vingårdar på

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

Vandringsleder. Sommar

Vandringsleder. Sommar Vandringsleder I och omkring Kittelfjäll och Henriksfjäll finns en rad trevliga utflyktsmål som bjuder på både natur- och kulturupplevelser och om det är rätt säsong och tid möjligheter till fiske samt

Läs mer

Vandring på ön Tabarca fredagen den 12 april 2019

Vandring på ön Tabarca fredagen den 12 april 2019 Vandring på ön Tabarca fredagen den 12 april 2019 La isla de Tabarca eller la Plana som den också kallas, ligger 30 min båtresa utanför Santa Pola. Ön är liten, 1.800 m lång och 400 bred samt 15 hög maximalt.

Läs mer

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND

KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Viajar EXTREMADURA Svensk översättning resa KULTURRESA TILL SPANIENS INLAND Nu har du tillfälle att uppleva Spanien och dess inland pa ett nytt och annorlunda sätt. Vi erbjuder hög kvalitet, naturupplevelser,

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Min resa i Japan Min resa börjar på centralen i Malmö där min avdelning samlades (Turning torso). Där sa vi hej då till ens kära familj och bar oss av till Kastrup med tåg. Efter att vi äntligen hade checkat

Läs mer

Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan

Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan 2015 06 03 Inga kommentarer Guide och info för Formel 1 resor till Italien & Monza Innan du åker på en Formel 1 resa till Italien & Monza bör du läsa

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning.

Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning. Resebrev nr 1, 2015 Åter tillbaks i Finike igen Perioden hemma över hjul o nyår Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning. Åter tillbaks

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN MULTISPORTRESA 10 DAGAR Denna resa tar dig till hjärtat av Dalmatien som ska utforskas med kajak, mountainbike och vandring. Kajak är det perfekta färdmedlet för att

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Resa till Barolo Onsdag till söndag den maj 2018

Resa till Barolo Onsdag till söndag den maj 2018 Resa till Barolo Onsdag till söndag den 16-20 maj 2018 Välkommen att uppleva vindistriktet Barolo i Piemonte, norra Italien. Barolo är sedan 1980 klassificerat som DOCG och åtnjuter den kanske högsta prestigen

Läs mer

Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016

Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016 Telemark Döveförening till Bulgarien 8 dagar 2016 Dag 1: Vi flyger till Burgas Vår reseledare möter upp på Oslo Flygplats/Gardermoen. Flyg till Burgas. Efter ett par timmar i luften, landar vi i Bulgarien

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET

KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET KAPTEN VANDA OCH VATTENMYSTERIET Någon har lämnat vattenspår i hela Staffanstorp. Hjälp Kapten Vanda att lista ut vem det är! Ett blött spel för hela familjen. Spelet utgår ifrån: Torget Spelet är skapat

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2011

ÄVENTYRSVANDRING 2011 Vi som gjorde vandringen var Elsa, Eva Marie, Eva, Lena, Gertrud och Inga-Lill. Pingstafton tog vi ett tidigt tåg från Malmö till Mjölby och bytte till bussen som släppte av oss i Hästholmen. Packningen

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Via Francigena, Orvieto Isola Farnese och Rom, 9 nätter 1(6) Vandra i Italien. Peterskyrkan i Rom

Via Francigena, Orvieto Isola Farnese och Rom, 9 nätter 1(6) Vandra i Italien. Peterskyrkan i Rom Via Francigena, Orvieto Isola Farnese och Rom, 9 nätter 1(6) Vandra i Italien Peterskyrkan i Rom Via Francigena Orvieto Isola Farnes och Rom 7 vandringsdagar Den sista sträckan av Via Francigena bjuder

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna.

Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Resebrev nr 7, 2011, 13 juni 2 juli. Igenom hela Eseiska havet o bort mot Kos o Rhodos, som tillhör ögruppen Dodekaneserna. Efter Egina stad så tar vi os söder ut på ön o kommer till Perdika, en mycket

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator

En åtta genom byn. Bild 2. Swedbank. Bild 1. Fjäråsvägen. Bild 3. Tvärdalsvägen Bild 4. OK Rävenstugan Bild 5. En av våra Fänagator En åtta genom byn Sätilas centrum, i den meningen att det är mitt i byn, är vägskälet där Fjäråsvägen kommer upp från Storåns dalgång, och ansluter till vägen som antingen bär till Björlanda och Göteborg,

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01

Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 Gijon La Coruna - Porto 2009-08-01 2009-09-01 När vi lägger till i Gijon hör vi ett himla oväsen ifrån staden. Självklart är det ca 15 säckpipeblåsare som håller på att stämma sin instrument. Det roliga

Läs mer

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det

PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK. Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det PROGRAM FÖR VANDRING I SAREK NATIONALPARK VÄLKOMNA! Den här turen är för dig som som gillar utmaningar och vill uppleva det vilda Sarek nationalpark. Det är tillsammans med lokala, certifierade guider

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Här fanns det en uteservering så det passade bra med en löksoppa och en kopp kaffe innan vi gav oss på den gamla fina staden.

Här fanns det en uteservering så det passade bra med en löksoppa och en kopp kaffe innan vi gav oss på den gamla fina staden. Dagen efter Gibraltarbesöket så siktade vi in oss på bergsbyar och Ronda. Den första bergsbyn hette Casares och var en riktig mysig by. På husfasader har lokala konstnärer målat bymotiv på kakelplattor.

Läs mer

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Söndagen den 7 augusti samlades 53 Frejamedlemmar för resa till Tavastehus i Finland. Resan gick med Lönns buss från Sundsvall vid 9-tiden på morgonen och

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Sinnenas stig GNESTA

Sinnenas stig GNESTA Sinnenas stig GNESTA Välkommen till denna promenad där du ska få en sinnesupplevelse samtidigt som du får en härlig vandring i Gnestas vackra miljö. Fokus är på DIG och dina sinnen, tanken är att du ska

Läs mer

TOSCANA - En resa i blåregnets tid

TOSCANA - En resa i blåregnets tid TOSCANA - En resa i blåregnets tid En resa i blåregnets tid, en poetisk titel som lockade 22 personer att stiga upp i gryningen den 21 april för att uppleva vackra trädgårdar i Toscana. Vi blev rikt belönade.

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Vykort från Castro, Isla de Chiloé

Vykort från Castro, Isla de Chiloé Vykort från Castro, Isla de Chiloé Chiloé är en mycket stor ö, några mil söder om Puerto Montt. Den är 25 mil lång från norr till söder och c:a 5-6 mil från öster till väster. Inga berg på ön är över 1000

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Logg fra n A lva. Elevlogg: Hej alla loggläsare! Datum: 1 februari. Elevloggare: Elin J. Personalloggare: Linda

Logg fra n A lva. Elevlogg: Hej alla loggläsare! Datum: 1 februari. Elevloggare: Elin J. Personalloggare: Linda Logg fra n A lva Datum: 1 februari Elevloggare: Elin J Personalloggare: Linda Position: Förtöjda i Puerto Restinga, El Hierro Planerat datum för att segla vidare: I morgon eftermiddag Beräknad ankomst

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Åter i Thailand. Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28)

Åter i Thailand. Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) 1 På internetcaféet fyller jag mitt avlånga computer pad office-block med namn på flygbolag och volontärcenter, kollar väder och

Läs mer

Bodensjön runt 5-13 juli 2016

Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Jubileumsresa Ryssbybygdens Buss firar 30 år Bodensjön runt 5-13 juli 2016 Achim Mende/Internationale Bodensee Tourismus GmbH Cykla Bodensjön runt 9 dagar 2016 firar Ryssbybygdens Buss 30 år. Detta firar

Läs mer

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman,

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, Resa till Frankrike och Alsace 15-21 september, 7 dagar. OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, annalenakullman09@gmail.com, 0730-687838 Resan genomförs med en modern turistbuss med

Läs mer

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Typ av boende: villa Plats: DUBROVNIK - KROATIEN Antal rum: 7 Max antal gäster: 13 Badrum: 7 Pool: Ja Hav avstånd: 100 m Början vid: 13.700 1 / 5 {gallery}vfr/dubrovnik3{/gallery}

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape En vinresa av och med BKWine Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape Vinresa med ekologiska förtecken! 29 juni 3 juli 2011 Följ med och njut av fina sommardagar innan den stora turistinvasionen har hunnit

Läs mer

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand

Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand Någon hade lag upp min hårborste på handfatet (2005-03-28) Åter i Thailand 1 Onsdag 23 mars, ankomst På väg från flygplatsen ser vi det som är verkligt farligt med Thailand: Trafiken. På en timmes färd

Läs mer

Vandra i Skottland. West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar

Vandra i Skottland. West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar West Highland Way, Milngavie Fort William, 10 nätter 1 Vandra i Skottland West Highland Way, 10 nätter Milngavie Fort William, 9 vandringsdagar West Highland Way är en klassisk vandring som startar strax

Läs mer

APULIEN MATERA NATUR -, KULTUR& SPRÅKRESA UPPLEV DET GENUINA ITALIEN TILLSAMMANS MED SANDRA TROEDSSON MASTROLEO

APULIEN MATERA NATUR -, KULTUR& SPRÅKRESA UPPLEV DET GENUINA ITALIEN TILLSAMMANS MED SANDRA TROEDSSON MASTROLEO NATUR -, KULTUR& SPRÅKRESA UPPLEV DET GENUINA ITALIEN TILLSAMMANS MED SANDRA TROEDSSON MASTROLEO APULIEN & MATERA E U : S K U LT U R H U V U D S TA D 2019 TRANI, SASSI DI MATERA, BARI, GRAVINA DI PUGLIA,

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015

FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRILUFTSGRUPPENS VANDRINGSPROGRAM VT-2015 FRISKIS PÅ GÅNG På Vinterstigar i Skrylle, lördag 17/1 Följ med på en frisk vintervandring med F&S Friluft i naturreservatet Skrylle. Vi vandrar in på den smala

Läs mer

Vandra i Skottland. St Cuthbert s Way, 7 nätter Melrose Lindisfarne, 6 vandringsdagar

Vandra i Skottland. St Cuthbert s Way, 7 nätter Melrose Lindisfarne, 6 vandringsdagar St Cuthbert s Way, Melrose Lindisfarne, 7 nätter 1(5) Vandra i Skottland St Cuthbert s Way, 7 nätter Melrose Lindisfarne, 6 vandringsdagar St Cuthbert s way är en underbar led som följer St Cuthberts liv

Läs mer

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser!

Natur och Nöje. 6-7 maj Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! Natur och Nöje 6-7 maj 2017 Följ med ut på en bussfärd fullproppad med intryck och upplevelser! I dagarna 2 kastar vi oss mellan fridfull natur och glamoröst kvällsliv. Vi ska bl.a. få se visenter ströva

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte.

Vattnet i Donau är inte sämre än i Mälaren och folk badar i Donau. Hur det förhåller sig längre nedströms, i de forna öststaterna vet jag inte. Hej alla, Tänk om jag skulle börja detta lilla epos över Donau Radweg med att skriva åk aldrig Donau Radweg med cykel!! Det hade varit katastrofalt. Istället skriver jag till alla cykelfans Åk Donau Radweg

Läs mer