ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-09-05"

Transkript

1 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Odet Klaff, ersättare för Elisabeth Edlund Thomas Lidberg Maria Lind Peder Griph Lars-Åke Bergstrand, ersättare för Siw Gustavsson Sirvan Mostafaey Lars-Erik Nilsson Björn Moum Carl Donnér, ersättare för Kenneth Axelsson Åsa Merving Sören Söderström Astrid-Marie Jonsson Leif Carlzon Ej tjänstgörande Kerstin Gustavsson Anki Sjöö-Törner Tommy Risarp Ulf Dahl Niklas Johnson Anders Byström Emmelie Dahl Mira Wedenberg Lennart Pettersson Carin Palm Marie Karlsson Övriga deltagande Närvarorätt Andreas Capilla, kommunchef Rune Tessin Anita Sjösvärd, kommunsekreterare Bertil Jonsson Utses att justera Maria Lind och Sören Söderström Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Anita Sjösvärd Lennart Haraldsson Maria Lind Sören Söderström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Åtvidabergs kommunstyrelse Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagning Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Underskrift

2 Ks 141 Dnr 2012-KS Framflyttning av budgetbeslut Kommunfullmäktige har i mars 2012 i samband med beslut om budgetdirektiv antagit tidplan för budgetarbetet Föreligger nu förslag om framflyttning av budgetbeslut i kommunfullmäktige till novembersammanträdet. Kommunstyrelsens handläggning Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att budgetbeslut inför 2013 fattas vid kommunfullmäktiges sammanträde i november 2012.

3 Ks 142 Dnr 2012-KS Kommunchefsorganisation - översyn Kommunstyrelsen har vid sitt sammanträde i juni 2012 beslutat att en översyn av nu gällande kommunchefsorganisation skall genomföras. Nuvarande kommunchefsorganisation består av fem kommunchefer med ett delat och roterande kommunchefsuppdrag. Samtliga kommunchefer är även förvaltningschefer/stabschefer. Kommunchefsuppgifterna är fördelade mellan cheferna. Formell kommunchef är en person i taget med ett rullande tvåmånaders schema. Kommuner är komplexa organisationer som har flera ansvarsområden och uppdrag. I det kommunala ansvaret omfattas bland annat att vara serviceleverantör inom t ex skola, vård och omsorg. Kommuner har även ansvaret för att arbeta med demokratifrågor samt att säkerställa att den politiska processen fungerar. Det finns en omfattande lagstiftning som reglerar kommunens ansvar och befogenheter, där uppdraget för kommunen är att säkerställa att kommunal verksamhet bedrivs enligt gällande lag och praxis. Kommunen har även ett geografiskt ansvar och ett uppdrag att arbeta med samhällsutveckling. Visionen om framåtanda skall leda till tillväxt inom områdena ekonomi, befolkning och näringsliv. Tillväxt är garanten för en långsiktig hållbarhet för kommunen. Bakgrund och beredning framgår av kommunchef Kerstin Skarin och biträdande kommunchef/socialchef Andreas Capilla upprättad tjänsteskrivelse angående förslag till ny kommunchefsorganisation. Förslaget skall ses som en viljeinriktning och inte ett detaljerat organisationsschema. Huvudinriktningen på en ny kommunchefsorganisation har tagit sin utgångspunkt från de positiva erfarenheter av delat ledarskap som kommunen har gjort under de senaste åren. Det innebär att ett fortsatt delat ledarskap förordas framför en ensam kommunchef. Kommunen har två huvuduppgifter, dels samhällsaktör (externt fokus), dels serviceleverantör (internt och medborgarfokus). Förslaget till ny kommunchefsorganisation innebär därför att fördela kommunchefskapet på två heltidstjänster men med olika uppdrag. De två kommuncheferna har dock ett gemensamt ansvar för att skapa en helhetssyn med kom-

4 forts Ks 142 munens vision som ledstjärna och är därtill varandras ersättare vid frånvaro. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i augusti 2012 behandlat förslaget till ny kommunchefsorganisation. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar anta ny kommunchefsorganisation i enlighet med föreliggande förslag att gälla från och med den 1 oktober Kommuncheferna ges i uppdrag att forma underliggande förvaltning i enlighet med förslaget till ny organisation med återrapportering på kommunstyrelsens sammanträde i oktober Kommunstyrelsens handläggning Kommunstyrelsens beslut Beslut om nu gällande kommunchefsorganisation bestående av fem kommunchefer med ett delat och roterande kommunchefsuppdrag upphäves. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar anta ny kommunchefsorganisation i enlighet med föreliggande förslag att gälla från och med den 1 oktober Kommuncheferna ges i uppdrag att forma underliggande förvaltning i enlighet med förslaget till ny organisation med återrapportering på kommunstyrelsens sammanträde i oktober 2012 Anteckning till protokollet Anders Byström begär och får till protokollet antecknat att folkpartiet anser att den nya kommunchefsorganisation som föreslås fördelas på två heltidstjänster skall bestå av en kommunchef och en biträdande kommunchef.

5 Ks 143 Dnr 2012-KS Motion kommunchefsuppdraget - besvarande Vid kommunfullmäktiges sammanträde i juni 2012 har RuneTessin väckt ett ärende genom motion angående kommunchefsuppdraget. Motionären anför bland annat att rekrytering av kommunchef är en svår uppgift. Sökandena är få och ännu färre har tillräckliga meriter och kvalifikationer. Kommunen tar därför alltid en risk vid en anställning. Motionären anför vidare att ett alternativ är att rekrytera internt. Kommunen har nu under en tid använt t f förvaltningschefer i ett rullande schema. De har under sin period haft möjlighet att visa sin förmåga att ta ansvar och att effektivt ta tag i och utföra uppgifter, som annars blir liggande. De har haft möjlighet att genomföra utredningar och föreslå direktiv. Ett annat alternativ är att göra en nyrekrytering av kommunchef. Den roterande modellen ger ingen möjlighet till att anta en verklig chefsroll. Man kan inte vara chef fullt ut två månader för att sedan under tio månader vara underordnad samma förvaltningschefer som man nyligen lett. Vi får en svag osjälvständig förvaltning, som hota av sammanblandning av politikers och tjänstemäns uppdrag, något som majoriteten ofta varnar för. Med anledning av ovanstående yrkar Miljöpartiet enligt följande: 1. Låt en konsult genomföra en oberoende undersökning av förtjänster och brister hos de båda alternativen, ett med chef i en överordnad, tydlig chefsroll och ett med roterande chefsskap. 2. Beskrivningen av tjänsten/de dubbla tjänsterna bör ha tydliga ansvarsområden. Av en kommunchef krävs ett tydligt ledarskap och god initiativkraft. Sättet att leda kan däremot vara varierande beroende på personlighet hos kommunchef och personal inom förvaltningarna. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige har vid nämnda sammanträde beslutat remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning.

6 forts Ks 143 Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Inför kommunstyrelsens sammanträde i september föreligger förslag till kommunfullmäktige om antagande av en ny kommunchefsorganisation. (ks 142/2012). Av förslaget framgår att ett fortsatt delat ledarskap förordas framför en ensam kommunchef. Kommunen har under de senaste åren levt med en organisation bestående av ett delat ledarskap och har goda erfarenheter av detta. Förslaget till ny kommunchefsorganisation är därför att fördela kommunchefskapet på två heltidstjänster men med olika uppdrag. Den ena kommunchefen ges i uppdrag att ansvara för de delar i kommunen som rör dess roll som serviceleverantör, d v s ett inåt perspektiv mot organisationen, men också med ett perspektiv med ett starkt medborgarfokus. Den andra kommunchefen får uppdraget att fokusera externt och leda arbetet med att utveckla kommunens roll som samhällsaktör. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Ovanstående motion avseende Kommunchefsuppdraget får i och med förslag till ny kommunchefsorganisation anses besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen avseende Kommunchefsuppdraget får i och med beslut om ny kommunchefsorganisation anses besvarad.

7 Ks 144 Dnr 2011-KS Sammanträdesdagar nyinrättat fastighetsutskott Kommunfullmäktige har i november 2011 beslutat godkänna förslag till sammanträdesdagar för år 2012 avseende kommunfullmäktige, kommunstyrelse, planerings- och ekonomiutskott, vård- och omsorgsutskott samt socialt myndighetsutskott, barn- och utbildningsutskott, kultur- och samhällsbyggnadsutskott samt personalutskott. Kommunfullmäktige har i juni 2012 beslutat att inrätta ett fastighetsutskott under kommunstyrelsen. Med anledning därav föreslås 2012 års sammanträdesförteckning kompletteras med sammanträdesdag för detta utskott enligt följande: 11 september 16 oktober 13 november 4 december Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar komplettera 2012 års sammanträdesförteckning med ovan angivna sammanträdesdagar för kommunstyrelsens fastighetsutskott. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar komplettera 2012 års sammanträdesförteckning med ovan angivna sammanträdesdagar för kommunstyrelsens fastighetsutskott..

8 Ks 145 Dnr Kvartalsrapport ej verkställda beslut enligt SoL och LSS Rapport till kommunfullmäktige och kommunrevisionen över antal gynnande beslut enligt Socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade som inte verkställts inom tre månader från dagen för beslutet, eller avbrott i verkställighet. Ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 SoL och 9 LSS per den 30 juni Vård- och omsorgsutskottets förslag till kommunstyrelsen Rapporten överlämnas till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för kännedom. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar foga informationen till handlingarna.

9 Ks 146 Dnr 2012-KS Årsprognos Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i september 2012 en årsprognos baserad på utfall till och med juli månad Av redovisningen framgår att budget anger ett resultat om 14,1 miljoner kronor. Prognostiserat resultat uppgår till 16,6 miljoner kronor, vilket är 2,5 miljoner kronor bättre än budget. Prognos för slutavräkning för kommunalskatt samt kommunal fastighetsavgift är 4,7 miljoner kronor bättre än budget. Prognos för verksamhetens nettokostnader överstiger budget med 11,7 miljoner kronor. Prognos för finansnetto är 0,2 miljoner kronor sämre än budget. Engångsintäkter Återbetalning av AFA för 2007 och 2008 uppgår till cirka 9,7 miljoner kronor Försäljning av Bottnarna 7,3 miljoner kronor Engångskostnad Etablering av tillfälliga lokaler vid Långbrottsskolan 3 miljoner kronor.

10 Ks 147 Dnr 2012-KS Förordnande som kommunchef Kommunstyrelsen har framlagts ett förslag till ny kommunchefsorganisation där kommunchefskapet fördelas på två heltidstjänster men med olika uppdrag. Utifrån sin erfarenhet och kompetens förordas att Andreas Capilla förordnas som kommunchef med uppdrag att ansvara för de delar i kommunen som rör dess roll som serviceleverantör, d v s ett inåt perspektiv mot organisationen, men också med ett perspektiv på starkt medborgarfokus. Uppdraget är att utveckla kvalitet och kostnadseffektivitet samt att få ihop organisationerna för att nå bästa service och helhetssyn till fördel för våra invånare i kommunen. Denna kommunchef blir ansvarig chef över kommunledningsförvaltningens kansli och cheferna för vård- och omsorgsförvaltningen samt barn- och utbildningsförvaltningen. Utifrån sin erfarenhet och kompetens förordas att Kerstin Skarin förordnas som kommunchef med uppdraget att fokusera externt och leda arbetet med att utveckla kommunens roll som samhällsaktör, d v s att arbeta för att skapa tillväxt och attraktivitet genom att satsa på bland annat marknadsföring, turism/besöksnäring samt näringslivsutveckling. Denna kommunchef blir ansvarig chef över cheferna för kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen samt fastighetsförvaltningen. De två kommuncheferna har ett gemensamt ansvar för att skapa en helhetssyn med kommunens vision som ledstjärna och är därtill varandras ersättare vid frånvaro. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar - under förutsättning av kommunfullmäktiges beslut om antagande av ny kommunchefsorganisation - att Andreas Capilla förordnas som kommunchef samt att Kerstin Skarin förordnas som kommunchef.

11 forts Ks 147 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar - under förutsättning av kommunfullmäktiges beslut om antagande av ny kommunchefsorganisation - att Andreas Capilla förordnas som kommunchef samt att Kerstin Skarin förordnas som kommunchef.

12 Ks 148 Dnr 2012-KS Referens för ett privat företag - riktlinjer På förekommen anledning har Sverre Moum och Sören Söderström vid personalutskottets sammanträde i mars 2012 aktualiserat frågan om att som chef stå som referens och göra uttalanden för privat företags verksamhet. Personalutskottet har vid nämnda sammanträde beslutat uppdra till HR-avdelningen att utreda lämpligheten att kommunen medverkar vid kundreferenser gällande privata företag. Vid personalutskottets sammanträde i juni 2012 redovisar HR-chefen ett förslag till riktlinjer för chefer/medarbetare gällande uttalanden för privata företag/ställa upp som referent på hemsidor eller liknande. Efter genomgång och eventuella synpunkter behandlas föreliggande förslag till riktlinjer på nytt vid utskottets sammanträde i augusti Personalutskottets handläggning Sören Söderström meddelar att Centerpartiet återkommer vid ärendets behandling i kommunstyrelsen. Personalutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar anta riktlinjer för chefer/medarbetare gällande uttalanden för privata företag/ställa upp som referent på hemsidor eller liknande i enlighet med föreliggande förslag. Kommunstyrelsens handläggning Sören Söderström yrkar att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med personalutskottets förslag med den ändringen att sista stycket, med början rad 5 När vi som tjänstemän... stryks i förslaget till riktlinjer. Sverre Moum yrkar bifall till personalutskottets förslag.

13 forts Ks 148 Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Sverre Moums yrkande jämte Sören Söderströms ändringsyrkande, varvid han finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla Sverre Moums yrkande. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar anta riktlinjer för chefer/medarbetare gällande uttalanden för privata företag/ställa upp som referent på hemsidor eller liknande i enlighet med föreliggande förslag. Anteckning till protokollet Anders Byström begär och får till protokollet antecknat att folkpartiet stöder Sören Söderströms ändringsyrkande.

14 Ks 149 Dnr 2012-KS Rekryteringsförfarande avseende förvaltningschefer Nuvarande regler för rekrytering av förvaltningschefer antogs av kommunstyrelsen i mars Enligt dessa regler ligger huvudansvaret för rekrytering av förvaltningschefer på respektive nämnd/styrelse. Formellt anställningsbeslut fattas dock av kommunstyrelsen. Reglerna anger även att en rekryteringsgrupp bildas med representanter från arbetsgivaren genom berörd nämnd samt kommunstyrelsen, fackliga organisationer och företrädare för arbetsplats och personalavdelning. Med anledning av bland annat ändringar i den politiska organisationen bör dessa regler omarbetas. Personalutskottets handläggning Personalutskottet har vid sitt sammanträde i juni 2012 beslutat uppdra till HR-avdelningen att till personalutskottets sammanträde i augusti redovisa ett förslag till en revidering av nu gällande regler för rekrytering av förvaltningschefer. Vid dagens sammanträde föreligger reviderat förslag avseende rekrytering av förvaltningschefer enligt följande: Kommunchefen bildar en rekryteringsgrupp som formulerar kravprofil och annonsunderlag. I rekryteringsgruppen föreslås ingå två strategiska personer från förvaltningen, en företrädare för HR-avdelningen och max tre representanter som utses av kommunens samverkansgrupp. HR-avdelningen handlägger ärendet i samråd med rekryteringsgruppen. Huvudregeln är en intervjugrupp. Personalutskottet föreslår därvid att kommunstyrelsen delegerar till kommunchefen att anställa förvaltningschefer. Anställningsbeslut avseende kommunchef fattas dock av kommunsty-

15 relsen. forts Ks 149 Personalutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar anta regler för rekrytering av förvaltningschefer i enlighet med reviderat förslag. Kommunstyrelsen beslutar delegera till kommunchefen att anställa förvaltningschef. Kommunstyrelsen beslutar upphäva tidigare beslut, , 74, avseende rekrytering av förvaltningschefer. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med personalutskottets förslag.

16 Ks 150 Dnr 2011-KS ITSAM-avtal Från och med 1 juli 2012 består Kommunalförbundet ITSAM av följande medlemmar: Boxholms, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidabergs och Ödeshögs kommuner. Förbundsordning och reglemente, som beskriver förbundet ur ägarperspektivet och utgör den juridiska grunden för förbundet, har antagits av respektive medlems fullmäktigeförsamling. Ytterligare ett styrdokument ITSAM-avtalet reglerar ITSAMs uppdrag ur medlemskommunernas kundperspektiv. I detta beskrivs IT- SAMs konkreta uppdrag, gränsdragningar mellan medlemmarnas och Kommunalförbundets ansvar och de ekonomiska villkoren. Fullmäktige har uppdragit till kommunstyrelsen att besluta om att anta och underteckna avtalet i vederbörlig ordning. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sammanträde i augusti 2012 behandlat föreliggande förslag till ITSAM-avtal. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar anta föreliggande ITSAM-avtal. Kommunstyrelsen beslutar om framtida revisioner av detta avtal. Ovanstående beslut gäller under förutsättning av samtliga medlemskommuners styrelsebeslut. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

17 Ks 151 Dnr 2012-KS Reviderat naturvårdsprogram för Linköpings kommun remiss Från Linköpings kommun föreligger reviderat naturvårdsprogram för synpunkter. Programmet består av tre delar: Natur och naturvård i Linköping (del 1) beskriver bland annat Linköpings natur i stora drag och lagstiftningen som berör naturvården Strategier och åtgärder (del 2) beskriver vilka insatser kommunen planerar att göra inom naturområdet under perioden 2013 till Objektskatalogen är en digital karta som redovisar samtliga kända, värdefulla naturområden i kommunen. Linköpings kommuns första naturvårdsprogram antogs av dess kommunfullmäktige i maj I april 2008 antog kommunfullmäktige nya strategier och åtgärder för perioden Eventuella synpunkter på det reviderade naturvårdsprogrammet skall vara Linköpings kommun tillhanda senast den 24 september Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sammanträde i augusti 2012 beslutat överlämna reviderat naturvårdsprogram för Linköpings kommun till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen för handläggning. Kommunekologen har tagit del av remisshandlingarna och har inget att erinra mot det reviderade naturvårdsprogrammet för Linköpings kommun. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Åtvidabergs kommun har inget att erinra mot föreliggande reviderat naturvårdsprogram för Linköpings kommun.

18 forts Ks 151 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

19 Ks 153 Dnr 2012-KS Rapporter Hemsjukvårdsreformen Thomas Lidberg informerar om pågående arbete för införande av hemsjukvård i Östergötland. Tidpunkten för ett införande kommer troligtvis att förskjutas. Det är fortfarande stora frågor som inte är utredda. Ordföranden och Thomas Lidberg har deltagit i ett seminarium där processen har diskuterats med ansvariga inom landstinget. Avsikten är att bilda en förhandlingsgrupp med socialnämndsordförande och ett antal kommunstyrelseordförande representerade. Kontinuerlig avrapportering i kommunstyrelsen. Kollektivtrafikråd Från Landstinget i Östergötland förelåg av Trafiknämnden fastställd beslutsversion av regionalt trafikförsörjningsprogram (RTP). Programmet har bearbetats utifrån de synpunkter som framkommit vid de samråd som genomförts under våren. Åtvidabergs kommun ställde sig bakom beslutsversionen. Styrelsemöte i Åtvidabergs Vatten AB och Åtvidabergs Renhållning AB Ordföranden i bolagen informerar från styrelsens senaste möte. Därvid har ansökan om nytt vattenskyddsområde för Örens vattentäkt behandlats och överlämnats till kommunen. Samordningsförbundet Centrala Östergötland Thomas Lidberg informerar om Samordningsförbundets pågående verksamhet och beredningsgruppens förslag till projektansökningar.

20 Ks 154 Delegationsbeslut Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av kommunstyrelsen antagen delegationsordning. Dessa beslut redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegationsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegation. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar godkänna redovisningen av delegationsbeslut och foga dem till dagens protokoll.

21 Ks 155 Dnr 2012-KS Valärende anhållan om entledigande Lars-Erik Nilsson har i skrivelse av den 5 september 2012 anhållit om entledigande från sitt uppdrag som ledamot i den politiska samrådsgruppen för lärande och arbetsmarknad inom ÖSTSAM L 15. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar bifalla anhållan om entledigande. Till ny ledamot i den politiska samrådsgruppen för lärande och arbetsmarknad inom ÖSTSAM L 15 utses Åsa Merving. Omedelbar justering Denna paragraf förklaras omedelbart justerad Ordförande Justerare

22 Ks 156 Dnr 2012-KS Valärende anhållan om entledigande Lars-Erik Nilsson har i skrivelse av den 5 september 2012 anhållit om entledigande från sitt uppdrag som ledamot tillika ordförande i kommunstyrelsens barn- och utbildningsutskott. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar bifalla anhållan om entledigande. Till ny ledamot tillika ordförande i kommunstyrelsens barn- och utbildningsutskott utses Åsa Merving. Omedelbar justering Denna paragraf förklaras omedelbart justerad Ordförande Justerare

23 Ks 157 Dnr 2012-KS Valärende anhållan om entledigande Åsa Merving har i skrivelse av den 5 september 2012 anhållit om entledigande från sitt uppdrag som ledamot tillika vice ordförande i kommunstyrelsens vård- och omsorgsutskott. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar bifalla anhållan om entledigande. Till ny ledamot tillika vice ordförande i kommunstyrelsens vård- och omsorgsutskott utses Mira Wedenberg. Omedelbar justering Denna paragraf förklaras omedelbart justerad Ordförande Justerare

24 Ks 158 Dnr 2012-KS Valärende anhållan om entledigande Åsa Merving har i skrivelse av den 5 september 2012 anhållit om entledigande från sitt uppdrag som ledamot tillika vice ordförande i kommunstyrelsens sociala myndighetsutskott. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar bifalla anhållan om entledigande. Till ny ledamot tillika vice ordförande i kommunstyrelsens sociala myndighetsutskott utses Mira Wedenberg. Omedelbar justering Denna paragraf förklaras omedelbart justerad Ordförande Justerare

25 Ks 159 Dnr 2012-KS Valärende - fastighetsutskott Enligt nu gällande politiska organisation arbetar på kommunstyrelsens uppdrag sex utskott planerings- och ekonomiutskottet, barn- och utbildningsutskottet, vård- och omsorgsutskottet, sociala myndighetsutskottet, personalutskottet och kultur- och samhällsbyggnadsutskottet. Kommunfullmäktige har vid sammanträde i juni 2012 beslutat att inrätta ett ytterligare utskott under kommunstyrelsen - ett fastighetsutskott med ansvar för den samlade fastighetsförvaltningen i kommunen som nu även innefattar Industribyggens fastighetsbestånd. Kommunstyrelsen har att utse 5 ledamöter och 2 ersättare i fastighetsutskottet. Kommunstyrelsens beslut Ledamöter Lennart Haraldsson, ordförande Lars-Erik Nilsson, vice ordförande Elisabeth Edlund Björn Moum Sören Söderström Ersättare Lars-Åke Bergstrand Tommy Risarp Omedelbar justering Denna paragraf förklaras omedelbart justerad Ordförande Justerare

26

27

28

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, Onsdagen den 29 oktober 2008 kl 18.00 20.50 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-03

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-03 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 13.30 14.30 Beslutande Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Thomas Lidberg (S) Maria Eklund (S) Peder

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga.

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga. Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, Åtvidaberg, onsdagen den 27 februari, kl. 13.30-15.05. Mötet ajournerades kl. 14.55-15.00 Beslutande ledamöter Kommunfullmäktiges

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:20 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg, (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson, (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Fastighetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, 13,30-15.00 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson, (S), ordförande Lars-Erik Nilsson (M) Sören Söderström (C) Marianne

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-03-02

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-03-02 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 16.15 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Elisabeth Edlund Thomas Lidberg Maria Lind Peder Griph Siw Gustavsson Sirvan Mostafaey

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.30 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse, (M), ordförande Lennart Haraldsson, (S), vice ordförande Ulf Dahl,

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.05 Beslutande Ledamöter Sverre Moum, (m), ordförande Lennart Haraldsson, (s), vice ordförande Ulf Dahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Bo Hasselblad (M) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga. Anita Sjösvärd, kommunsekreterare

Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga. Anita Sjösvärd, kommunsekreterare Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg kl 18.00-19.55 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge. Kerstin Gustavsson,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30-11.00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesdatum 2015-02-25. Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare se bilaga.

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesdatum 2015-02-25. Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare se bilaga. Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Borken, Yxnerum Hotel & Conference, Yxnerum, 25 februari 2015, kl 13.30 15.15 Beslutande ledamöter s samtliga ledamöter med undantag av Erica åhdin (S), Beryl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:40 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Sverre Moum, (M), ordförande Lennart Haraldsson, (S), vice ordförande Ulf Dahl,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 17.30 18.45 Beslutande Ledamöter Elisabet Edlund (S), ordförande Mira Wedenberg (M), vice ordförande Thomas Lidberg (S) Emmelie Rexhell (S) Peder Griph

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.00- Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Anki Sjöö-Törner (S), ersättare för Magnus Hesse (M) Ulf Dahl (S) Marie

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Anläggningsregister nedskrivning av poster

Anläggningsregister nedskrivning av poster Kf 108 Ks 160 Dnr 2007-248 043 Anläggningsregister nedskrivning av poster Under år 2006 upprättades ett nytt anläggningsregister. För de poster i det gamla registret där verklig tillgång inte kunde verifieras

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse, (M), ordförande Lennart Haraldsson, (S), vice ordförande Ulf Dahl,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.40 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Mira Wedenberg (M) Sören Söderström (C)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Edlund (S), ordförande Bo Hasselblad (M), vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Carl Donnér

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(18)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(18) Sammanträdesprotokoll Sida 1(18) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, Åtvidaberg, onsdag den 29 augusti kl. 14.00-16.50 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Lars

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Reglemente för fastighets och servicenämnden

Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente för fastighets och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente 2014-11-17, 181 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Sören Söderström

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Ärendenummer KS2017/239 VALN2016/2 Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Dokumenttyp Beslutad av Gäller fr.om. Gäller t.om. Reglemente Kommunfullmäktige 2017-06-12 Tillsvidare Ersätter Gäller för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27 Kf 144 Ks 208 Dnr 2007-269 269 Medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening Ärendebeskrivning Åtvidabergs kommuns intresseanmälan om medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening har behandlats av föreningens

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 12:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Sammanträdesdatum 2014-05-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Sammanträdesdatum 2014-05-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 12.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Thomas Lidberg (S), ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M)

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M) 2014-11-11 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl August-rummet, kommunkontoret Tisdagen den 11november 2014 klockan 9:30-11:30 Ove Bäck (C), ordförande Maria Gustafsson (S), 2:e vice

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-03-31 Anslags nedtagande: 2011-04-21

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-03-31 Anslags nedtagande: 2011-04-21 Kommunstyrelsens arbetsuskott 2011-03-14 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2011-03-14 klockan 08.00-16.30 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Jan-Olof Andersson (C) Ing-Britt

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Barn- och utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-04-26 1 (9) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.10 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2010-11-03

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2010-11-03 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 16.00 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Maria Lind Thomas Lidberg Kerstin Gustavsson Peder Griph Elisabeth Edlund Åsa Merving,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Sirwan Mostafaey (S) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-02-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-02-04 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Elisabet Edlund (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Thomas Lidberg (S) Emmelie Rexhell (S) Anki Sjöö-Törner

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(7) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 09:00 ande Ledamöter Mira Wedenberg (M), Ordförande Elisabet Edlund (S), 1:e vice ordförande 10 Sirvan Mostafaey (S) Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Bildningscentrum Facetten, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Dahl, S Astrid-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31, KF 166 Dnr: KS 2015/90 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter avseende gator och väghållning, parkverksamhet, nyttjande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2015-12-10 237 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: tills vidare A: Socialnämndens verksamhet Verksamhetsområde

Läs mer

1 ( 8 ) Sammanträdesprotokoll 2011-01-24. Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.

1 ( 8 ) Sammanträdesprotokoll 2011-01-24. Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15. Sammanträdesprotokoll 1 ( 8 ) 2011-01-24 Kommunstyrelsens personalutskott Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.30 ande Roger Fredriksson Kenneth Michaelsson Roger Gardell JanAnders

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-04-15

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-04-15 Plat och tid Seionalen, Gamla kommunalhuet, kl 18.00 18.50 Belutande Kommunfullmäktige amtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Nil Holmberg, Clae Drougge, Kertin Gutavon, Lar-Erik Nilon, Kenneth

Läs mer

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns kommuner Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Reglemente för fastighets- och servicenämnden

Reglemente för fastighets- och servicenämnden Reglemente för fastighets- och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för fastighets- och servicenämnden Reglemente 2014-11-17 181 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2012-04-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2012-04-25 Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg Onsdagen den 25 april 2012 kl 14.00-16.25 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för: Johan Knutsson, Lars Rasch, Siw

Läs mer

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef 1(5) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 12 februari 2019 kl 13:30-14:55 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Peter Skog Lindman (S) Susanne Karlsson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(8) Plats och tid Bysjön, kommunhuset, kl 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), Ordförande Carl Donnér (M), 1:e vice ordförande Kenneth Hallberg (S) Lotta

Läs mer

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019 Dnr 9018/111.109 Ny politisk organisation 2019 Det fattades i början av mandatperioden 2015-2018 beslut om att göra en utvärdering av den politiska organisationen i Robertsfors kommun under 2017. Syftet

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer