Nyheter i Norstedts Bokslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3"

Transkript

1 Nyheter i Norstedts Bokslut Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version Övrigt Informationssökning är uppdaterad med senaste uppgifter om deklarationskurser m.m. I K2-mallen skrivs nu uppgift om "Någon vinst eller förlust finns ej att disponera" ut om så är fallet. Förenklat årsbokslut kunde i vissa slumpmässiga fall skrivas ut utan siffror. Detta är rättat. Det går nu att på bilagan för Maskiner och inventarier, skattemässiga avskrivningar hämta saldon till ingående skattemässigt restvärde utan problem. Koncernuppgifterna på noterna för Anställda och personalkostnader samt på noten för Andra långfristiga värdepappersinnehav skriv nu ut även i de fall uppgifter om moderföretaget inte skrivs ut. Nyckeltalet T42 Varulagrets omsättningshastighet, räknar nu med raden R3 i stället för R3.1. Bilagor och Not Beräkningsunderlaget vid halv fastighetsavgift på småhus och hyreshus har justerats för 2013 och 2014 på bilagan för Beräknad fastighetsskatt och fastighetsavgift. Länken till bilagan för Beräknad fastighetsskatt och fastighetsavgift 2014 på bilagan för Sammanställning slutlig skatt fungerar nu. Bokslutsverifikationen på bilagan för Beräkning av avkastningsskatt tar nu skillnaden mellan UB på kontosaldot och summan på bilagan. Bilagan för beräkning av Särskild löneskatt - Avdraget för ITP-delar med 0,13 % på årslönesumman på lönedelar upp till 7,5 prisbasbelopp och 0,40 % på årslönesumman på lönedelar över 7,5 prisbasbelopp har reducerats med 50 % för Fakturorna från juni - december 2013 reduceras med 86 %. Detta motsvarar en reduktion på 50 % för hela år Alecta hänvisar till sitt internetkontor eller till fakturorna från Collectum för att ta fram löneskatteunderlaget. För manuell inmatning av underlaget på bilagan kan punkt 4 användas under avsnittet E. Underlag ITP-del. Alternativt, använd fältet för Reduktion. Bilagan för beräkning av skuld FORA - Försäkringspremien på Avtalspension SAF-LO, lönedelar upp till 7,5 inkomstbasbelopp är 4,5 % för Endast 3,75 % debiteras dock arbetsgivaren (ändrat i april 2013). Bilagan för beräkning av skuld till FORA har uppdaterats med denna ändring. Färdiga eller påbörjade bokslut uppdateras inte automatiskt med denna ändring. I de fall får du ändra %-satsen manuellt. Kontonamnet på 2123 och framåt får nu rätt benämning i noten för Obeskattade reserver Periodiseringsfond (12)

2 Nyheter i version Noter i mallarna för K2 och Årsbokslut som togs bort i version Vissa noter, som inte behöver upprättas enligt K2-regelverket eller i ett årsbokslut, togs bort i version Har dessa noter använts i tidigare versioner försvinner de då bokslutet öppnas i den nya versionen. Vi har med denna uppdatering rättat till det. Noterna försvinner inte vid inläsning. Noten för Anställda och personalkostnader för större företag samt noten för Avskrivningar och nedskrivningar är dessutom återigen tillgängliga i mallarna även på nya uppdrag. Samma sak gäller för noten Bokslutsdispositioner i årsbokslutsmallen. OBS! Notera att upplysning om avskrivningar enligt BFNAR 2008:1, punkt 19.2, ska anges i tid och som en redovisningsprincip. Bilagan för beräkning av fastighetsavgift/fastighetsskatt Bilagan för beräkning av fastighetsavgift för år 2012 och 2013 har justerats. Två beloppsfält hade hamnat på varandra längst ner på sidan ett. Summan längst ner på första sidan på bilagan för år 2013 uppdateras nu också. Analys Skattesatsen på sidan Tilläggsinformation i analysmodulen har ändrats till 22 % även för räkenskapsår som slutar Denna ändring påverkar inte färdiga eller påbörjade bokslut per Du får uppdatera skattesatsen manuellt på sidan Tilläggsinformation genom att klicka på knappen för uppdatera (blå, böjd pil på) längst till höger om raden för skattesats. Nyckeltal som använder raden B25 Justerat eget kapital i sin formel påverkas av skattesatsen, t ex Soliditeten. 2 (12)

3 Nyheter i version Analys Analysmodulen har kompletterats med en Kassaflödesanalys enligt BAS nyckeltal. Kassaflödesanalys Som ett led i företagsanalysen kan du nu sammanställa och bedöma företagets kassaflöde. Kassaflödet omfattar företagets in- och utbetalningar under räkenskapsåret/perioden. Genom att ställa upp kassaflödet som en analys kan du få information om varifrån medlen kommit (t ex genom vinstgivande verksamhet eller extern upplåning), till vad medlen använts (t ex ökning av rörelsekapitalet eller investeringar) och om företaget kunna klara sin egen kapitalförsörjning Övrigt Bokslut- och periodbokslutsrapporten går nu att skapa om och det går även att spara dem som egna mallar. Inställningen på noterna för "Använd exakta summor vid utskrift" sparas till nästa gång bokslutet öppnas. Inställningen visas när årshandlingen skrivs ut i tusentals kronor. Inställningen för "Visa verifikationsnummer" på utskriften av resultat- och balansrapporten sparas. Datum för "Utdelningen skall betalas till aktieägarna senast åååå-mm-dd" på uppgiftssidan till vinstutdelning förs nu återigen över till årsstämmoprotokollet. Funktionen Hämta nyheter till K2-mallen i årsredovisningen ger en extra varning om att texter i förvaltningsberättelsen försvinner. Detta p g a ändringen vi gjorde i mallen i version vad gäller typsnitten på rubrikerna. Fastighetsskattebilagan för taxering 2013, sid två Beräkning av fastighetsavgift för hyreshus räknar nu rätt för värdeår 2001 och framåt. Jord- och skogsbrukskontoplanen (LRF Konsult) har uppdaterats till 2013 års version. Processtöd Ny version av processtödet finns att installera på Norstedts Boksluts supportsida på Hjälptexten till Reko-punkterna har uppdaterats med de nya Reko-numren i tredje upplagan av Rekoboken. Nyheter i version Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Versionen är årsuppdaterad med procentsatser och övriga uppgifter inför 2012 års bokslut samt även för brutna som slutar 2013 så långt vi känner till. Vi har även uppdaterat K2- och årsbokslutsmallen samt lagt in ny funktionalitet i årsredovisningsdelen. Vi kan dessutom presentera en utvidgning av tilläggsmodulen Budget och prognos som handlar om målsimulering. Läs om detta och alla övriga viktiga nyheter nedan. Bilagor Bilagan för Lager i jordbruk, djur (140B) är uppdaterad med skatteverkets föreskrifter om den genomsnittliga produktionsutgiften för djur i jordbruk, SKVFS 2012:15. 3 (12)

4 Bilagan för beräknad fastighetsskatt/avgift är uppdaterad för deklarationsår 2014, dvs för räkenskapsår som slutar Procentsatserna är uppdaterade för år 2013 på bilagorna för Fora (2950A) och Beräknad särskild löneskatt (2514). Avkastningskatt på kapitalförsäkringar är ändrade fr. o. m. den 1 januari Skattesatsen är höjd till 30%. Bilagan för Beräknad avkastningsskatt (2515) uppdaterades med beräkningshjälp, en fördjupningsdialog, för dessa ändringar. Uppgifterna i fördjupningsdialogen är nu flyttad så de ligger direkt på bilagan. Billistorna är uppdaterade med 2013 års priser på bilagorna för Privata kostnader och uttag (BPJ och BPR) Nytt fält har lagts till för beräkning av schablonränta på investeringsfonder på bilagan för Skattemässiga justeringar (BSJ). Denna uppgift är ny på deklarationsblanketten 2S. Uppgiften exporteras till Norstedts Skatt och den importeras även från Norstedts Skatt om beräkningen har gjorts i skatteprogrammet. Årshandlingen OBS! Tänk på att du måste hämta nyheter till årshandlingen för att ändringar vi gör i mallarna mellan versionerna ska slå igenom i årshandlingen! Det gör du under menyn Årshandling/Skapa om/hämta nyheter årshandlingar. Från och med denna version kommer du inte kunna fortsätta att arbeta med den tidigare tekniken för årshandlingen. På startsidan finns en arbetsgång som beskriver övergången till ny teknik. Avrundningsrad i avsnittsindelningen för resultat- och balansräkningen I avsnittsindelningen för resultat- och balansräkningen väljer du på fliken Inställningar avrundningsrad. Nu kan du välja avrundningsrad för utgående balans och ingående balans var för sig, dvs. du kan ha olika avrundningsrader för UB respektive IB. Val av datumformat (åååå-mm-dd - åååå-mm-dd) för kalenderår Kalenderår skrivs ut som "2012" på försättsbladet, i löptext i årshandlingen och som rubrik till noterna. Nu kan du välja att få det utskrivet med formatet " ". Inställningen finns under menyn Årshandlingar, Formatinställningar för årshandlingen. 4 (12)

5 Ändra utseende (layout) på utskriften av noterna Du kan nu aktivera en inställning som gör att du kan ändra utseende på utskriften av noterna. Inställningen finns under menyn Verktyg, Inställningar, fliken Årshandlingar. Bocka för "Visa noternas mall-flik (layout)". När du editerar en not i notöversikt visas en flik för Mall. Den innehåller s k sektioner m.m. som hämtar uppgifter från inmatningssidan. Vid behov kan du ändra/lägga till uppgifter här och även ändra utseende (layout), t ex om du vill ta bort eller lägga till en kolumn. Lägger du till rader och kolumner är det på mall-fliken du måste fylla i uppgifter, inte på inmatningssidan. Du kan även ändra rubrikstorlek och teckensnitt. Om du ångrar dig kan du klicka på bakåtpilen högst upp på sidan. På så sätt återställer du mall-sidan till sitt ursprungliga utseende. Vinstutdelningsdokumentet Det går nu att välja datumformat även i vinstutdelningsdokumentet. Innehållsförteckningen Sidhänvisningen är nu högerställd. Flerårsöversikten Decimaler på nyckeltal som visas i % är nu förvalt. Förslag på hur negativa nyckeltal ska visas står nu med "neg", med gemena bokstäver. Kassaflödesanalysen Årskonvertering gör på justeringskolumnerna i kassaflödesanalysen. Redovisnings- och värderingsprinciper som Not 1 Du kan nu välja att numrera Redovisnings- och värderingsprinciper som Not 1. Nothänvisning görs till rubrikerna i sidhuvudet för Resultaträkningen, balansräkningen och kassaflödesananlysen. Inställningen för det ligger på sidan för Allmänna inställningar under menyn Årshandlingar. OBS! Du måste hämta nyheter till årshandlingen för att detta ska fungera. När du väljer denna funktion, att principerna ska vara Not 1, får rubriken för Redovisnings- och värderingsprinciper samma rubrikstorlek som övriga noter. Den är mindre jämfört med om principerna inte numreras. Rubriken Noter skrivs då ej heller ut. Ny not för Räntekostnader och liknande resultatposter En ny not för Räntekostnader och liknande resultatposter har lagts till I mallen. Noten för eget kapital för handelsbolag/enskild firma Rubrikerna på noten för eget kapital för handelsbolag/enskild firma är nu editerbara. 5 (12)

6 Revisionsberättelserna Revisionsberättelserna är uppdaterade med FAR:s senaste ändringar (januari 2013). Årsbokslutsmallen Årsbokslutsmallen har rensats från redovisningsprinciper som ej är relevanta för ett årsbokslut. Du får inte heller längre förslag på noter som inte är ett krav enligt BFL. Följande noter är inte längre förvalda: Resultat från andelar i koncernföretag Resultat från andelar i intresseföretag Resultat från övriga värdepapper och fordringar som är anläggningstillgångar Bokslutsdispositioner Alla noter under rubrikerna Immateriella och finansiella anläggningstillgångar Pågående arbeten Aktier och andelar, omsättningstillgångar Obeskattade reserver Noterna Anställda och personalkostnader för större företag och Inköp och försäljning mellan koncernföretag finns inte längre valbara. Ny formatmall Nu finns även formatmallen Arial 10 at välja mellan. Innehållet i K2-mallen har jämförts med vad det står i BFNAR 2008:1 Årsredovisning i mindre aktiebolag. Innehållet har justerats på följande punkter: Förvaltningsberättelsen i K2-mallen Enligt BFNAR 2008:1 Mindre aktiebolag, ska förvaltningsberättelsen upprättas med rubrikerna Verksamheten, Flerårsöversikt och Resultatdisposition. Till rubriken Verksamheten finns underrubrikerna Allmänt om verksamheten, Väsentliga händelser under och efter räkenskapsåret samt Egna aktier. I K2-mallen har vi därför lagt till huvudrubriken Verksamheten och gjort rubrikerna Allmänt om verksamheten, Väsentliga händelser under och efter räkenskapsåret samt Egna aktier som underrubriker till den med kursiv stil. Enligt BFNAR 2008:1 Mindre aktiebolag, punkt 5.6 ska kommentar lämnas om nettoomsättningen varierar mer än 30 procent mellan åren. Ett företag som inte redovisar någon nettoomsättning behöver inte ange någon sådan. Ett företag som redovisar resultaträkningen i förkortad form ska lämna uppgift om bruttoresultat i stället för nettoomsätttning. En ny rubrik, Kommentar till Flerårsöversikten, har därför lagts till där du kan skriva kommentarer om detta. 6 (12)

7 Redovisningsprinciper I K2-mallen Texten i redovisningsprincipen "Årsredovisningen är upprättad i enlighet med..." har uppdaterats exakt med vad som står i BFNAR 2008:1. Denna princip är nu också alltid förvald, även då det är första året som K2-regelverket följs. Ny redovisningsprincip för "Värdering av utländsk valuta" har lagts till. Redovisningsprincipen "Oförändrat från föregående år" är inte längre förvald. Det står inte i BFNAR 2008:1 att den ska vara med. Vi valde dock att ha den kvar som valbar. Redovisningsprincipen om "Ändrade redovisningsprinciper" är borttagen då den inte är relevant enligt K2-regelverket. Till redovisningsprincipen om Tjänste- och entreprenaduppdrag har rubriktext lagts till. Texten "Avskrivning sker linjärt över den förväntade nyttjandeperioden med hänsyn till väsentligt restvärde" har tagits bort i principen om avskrivningar. Det står nu endast "Tillämpade avskrivningstider". Ny rubrik för "Avskrivningstid längre än fem år" under Immateriella anläggningstillgångar har lagts till. Nya rubriker har lagts till enligt punkt 19.2 (BFNAR 2008:1) om Ej linjär avskrivning och Avskrivning till restvärde. Redovisningsprincipen om "Förvaltningsfastigheter" har tagits bort då den inte gäller enligt K2-regelverket. Noter I K2-mallen Noten Avskrivning och nedskrivning visas inte längre i notöversikten eftersom upplysning om det anges i redovisningsprinciperna. Noterna för Anställda och personalkostnader för större företag samt noten Nedskrivningar finansiella anläggningstillgångar och kortfristiga placeringar visas inte längre i notöversikten då upplysning om dessa poster inte behöver lämnas enligt K2-regelverket. Följande noter föreslås inte längre eftersom inte upplysning om posterna behöver lämnas: o Bokslutsdispositioner o Aktier och andelar, omsättningstillgångar o Obeskattade reserver OBS! Dessa ändringar påverkar inte årsredovisningen då du hämtar nyheter till årshandlingen. De slår igenom endast då du skapar om noterna eller skapar enligt K2-mallen första gången. 7 (12)

8 Övrigt Reko Hjälptexterna i Rekodokumenten har uppdaterats med nya nummer enligt utgåva 2013 av boken Reko - Svensk standard för redovisningstjänster. I uppdragsbrevet för redovisningstjänster har en ny rubrik för Budget och prognos lagts till med hänvisning till Reko 330 Uppdragsavtal och 575 Budgetar och prognoser. Kontrollbalansräkningen Om ingen revisor är vald kommer inte texten längre med i kontrollbalansräkningen om "yttrande avseende denna kontrollbalansräkning har lämnats". Utskrift av huvudboken Utskriften av huvudboken under Rapporter innehåller nu samma uppgifter som utskriften av huvudboken i saldobalansen. Det innebär att finns både verifikationstext och transaktionstext i SIEfilen skrivs även detta ut i huvudboken under Rapporter. Skriv ut I Skriv ut dialogen har ordningen på de olika delarna ändrats. Tilläggsmoduler hamnar nu efter Årshandlingsdelen. Optimering Översyn har gjorts vad gäller import SIE, öppna/spara bokslutsfiler mm, vilket resulterar i att det nu ska gå snabbare. Bibliotek med kontrollfrågor Biblioteket med kontrollfrågor under menyn Verktyg går nu att skriva ut. Du kan välja att skriva ut alla frågor, byråfrågor (egna frågor som du har skapat) och systemfrågor (Norstedts Juridiks mall). Bokslutskontroll på ej klarmarkerade kontrollfrågor Det görs nu en bokslutskontroll på om alla kontrollfrågor har klarmarkerats eller inte. Bakgrundskontoplanen Bakgrundskontoplanen är uppdaterad till 2013 års version. Följande konton har tagits bort: 2114 Periodiseringsfond vid 2014 års taxering 2115 Periodiseringsfond vid 2015 års taxering Följande konton har lagts till: 2123 Periodiseringsfond Periodiseringsfond Periodiseringsfond Periodiseringsfond Föreningsavgifter, avdragsgilla 8 (12)

9 6982 Föreningsavgifter, ej avdragsgilla Följande konto har ändrat namn: 8920 Skatt på grund av ändrad beskattning Periodbokslut Fler uppgifter på bilagorna ligger kvar då du förlänger en period och gör ett nytt periodbokslut. Antal filer på startsidan Antal filer går nu återigen att ändra till fler än fem. Utskrift av resultat- och balansrapporten Inställningssidan för utskrift av resultat- och balansrapporten har utökats med val om du vill skriva ut verifikationsnumren på rapporten eller inte. Analys Branschnyckeltal Det finns nu branschstatistik från SCB från 2011 inlagd i programmet. Branschjämförelse skapar du i programmet i Analys/Branschjämförelse/Import av branschnyckeltal/skapa branschfil. Grafer Graferna i analysmodulen har blivit skarpare och färgskalan har förändrats. Fullständing rapport =>Analysrapport "Fullständig rapport" har bytt namn till "Analysrapport". Här kan du välja vad du vill ha med i en samlad rapport med försättsblad. Rapporten sidnumreras nu också. Utskrift av nyckeltalsanalys Vid utskrift av sidor från nyckeltalsanalysen kan du nu välja att skriva ut alla rader eller endast markerade rader. Nya/förändrade nyckeltal I fjärde upplagan av boken BAS Nyckeltal har det tillkommit två nyckeltal och ett nyckeltal har fått ändrat benämning. Nya nyckeltal: T46 Balanslikviditet T47 Balanslikviditet inkl outnyttjad check Ändrad benämning: T49 Lånegrad har bytt benämning till T51 Lånegrad. 9 (12)

10 Nyheter Budget prognos simulering Detta är en tilläggsmodul som du nu kan testa och utvärdera t o m Målsimulering Nyhet! I budget och prognos har du sedan tidigare kunnat simulera Vad händer om? på ett enkelt sätt. Att ändra t ex kostnader, pris, moms, ränta eller kredittid har direkt slagit igenom hela vägen från resultatbudget till kassaflödesanalysen. I den här versionen har vi även lagt till målsimulering. Med målsimulering anger du ett mål (t ex avkastning på eget kapital eller en viss vinst) och hur detta mål skall uppnås (t ex ökad försäljning). Programmet ger tillbaka ett svar hur mycket t ex försäljningen behöver öka för att nå det angivna målet. Det går även att simulera på flera variabler (multipla simuleringsmöjligheter). Modulen har en prova på period till den 31 maj där du som ännu inte har budget/prognos får prova denna. Se vidare Steg för steg-guiden i pdf-format som du hittar på översiktssidan i budget. Där finns mycket exempel på hur du kan arbeta med budget/prognos/simulering och utvecklas som rådgivare för dina kunder. Grundinställningar Följande förbättringar har gjorts på sidan för grundinställningar: I fliken Investeringar ska ingående anskaffningsvärde för avskrivningsbara anläggningstillgångar anges för att avskrivningar skall beräknas i resultatbudget. Du kan nu även lägga in beloppet i fliken Grundinställningar. Vi har lagt till en kolumn för Nyckeltal föregående år i Grundinställningar. För bruttovinst och lagrets omsättningshastighet ser du nu företagets värde föregående år. Föregående år måste vara upplagt i Basuppgifter och du måste också ha importerat en SIE4-fil för året. Vi har lagt till en kolumn för Branschjämförelse i Grundinställningar. Om du skapat en statistikfil (skapa branschfil i branschjämförelse) ser du bruttovinst för jämförbara företag direkt på sidan. Övrigt budget/prognos Följande justeringar har gjort i övrigt i modulen: Bolagsskatten i budget/prognos har ändrats till 22 %. Ändringen slår bara igenom på nya budgetar. Om du vill ändra på redan upprättade budgetar görs detta enkelt på sidan för Inställningar. Det går nu att ange moms och kredittid separat även för raden Övriga personalkostnader. Detta kan vara bra om det på raden finns stora kostnader som betalas med kredit, t ex konferenser. Det går nu ändra konton som knutits på en egen rad i prognos så att det stämmer med budget. Det är nu enklare att få en korrekt uppföljning på en upprättad budget. Det går nu att skapa fältanteckningar i budget. Högerklicka på ett fält och välj Ny fältanteckning. 10 (12)

11 I förra versionen lade vi in möjligheten att skapa budget från en prognos. Detta var ett stort steg mot att enklare kunna upprätta en budget för nästkommande år när innevarande år inte är klart. I den här versionen har vi även lagt möjligheten att fördela värden enligt en budget eller prognos. I Grundinställningar kan du ange procenttal för lönebikostnader. Om du lämnar fältet tomt utan värde kan du nu ange ett belopp i resultatbudget istället för att beloppet räknas ut från lönekostnader. Det går nu att förflytta sig i budget med Tabb-tangenten. Det går nu att skriva ut sidan Grundinställningar. 11 (12)

12 Kontaktinformation Webbsupport och FAQ-listor Programsupport E-post Telefon BAS Analys BAS Kontera Rätt Norstedts Anläggningsregister Norstedts Bokslut Norstedts Byrå Norstedts Boutredning Norstedts Dokument (samt frågor om Fastighet Avtal) Norstedts Ekonomianalys Norstedts Klient (i samband med Skatt) Norstedts Klient (i samband med Bokslut & Revision) Norstedts Koncern Norstedts Lön Norstedts Revision Norstedts Skatt Norstedts Tidbok Norstedts Transaktionsanalys Gemensamt faxnummer till all programvarusupport är Tekniksupport Gemensam support för alla våra program och digitala produkter. Har du frågor av teknisk karaktär, som installation och nätverk, besvaras detta av våra datatekniker. Tel Fax Kundservice Till Kundservice kan du ställa frågor angående ditt abonnemang, priser, licenser, nybeställningar, ändring av abonnemang, adressändring med mera. Tel Fax Säljare Kontakta vår säljavdelning om du vill veta mer om våra programvaror inom skatt och ekonomi, diskutera förmånspaket, användarutbildningar, e-kurser och annan utbildning etc. Tel Fax (12)

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Versionen är årsuppdaterad med procentsatser och övriga uppgifter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1.1 Analys Analysmodulen har kompletterats med en Kassaflödesanalys enligt BAS nyckeltal. Kassaflödesanalys Som

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut. Norstedts

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Läs om vad som är nytt i version 2012.2 och bli ännu mer effektiv. Bland annat har vi

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler till

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av förbättringar för att enklare kunna justera för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Kristina Dahlberg Produktchef Uppdatering 2012.3.1 Version 2012.3.1 är en uppdatering av version 2012.3. Licenshanteraren är uppdaterad plus en bilaga i programmet.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Kristina Dahlberg Produktchef Version 2011.D.1 är en uppdatering av version 2011.D och innehåller följande rättningar; Notnumret skrivs nu återigen ut

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.2 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Den stora nyheten i denna version är anpassningar till K3-regelverket.

Läs mer

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 Capego Bokslut 1.8 Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 De viktigaste nyheterna i denna version är: Förbättrad hantering av anteckningar och kommentarer vid periodbokslut Nya K2-mallar för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.4 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi nu Norstedts Processtöd. Ett hjälpmedel

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Eivor Bonder Produktchef Version 2013.1.1: Version 2013.1.1 är en uppdatering av version 2013.1 av Norstedts Revision. Följande är nytt/ändrat: Uppdaterade

Läs mer

Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut

Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Anette Lindahl Produktspecialist Vi har fått många frågor kring premier och avgifter till FORA. Och vill därför reda ut begreppen premier och avgifter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut 2012.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2012.1.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har vi fokuserat på att få in punkter från den önskelista som finns från

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Inledning Denna handledning beskriver hur du upprättar en koncernårsredovisning med den moderna tekniken i Norstedts Bokslut med hjälp av Norstedts Koncern.

Läs mer

Årsredovisning ONETOOFREE AB

Årsredovisning ONETOOFREE AB Årsredovisning för ONETOOFREE AB 556729-7758 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 556729-7758 1 (7) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget utvecklar och tillhandahåller spel på internet

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Företagarna Stockholms stad service AB

Företagarna Stockholms stad service AB Årsredovisning för Företagarna Stockholms stad service AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Företagarna Stockholms stad service AB Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Företagarna Stockholms

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsredovisning för Testbolaget AB

Årsredovisning för Testbolaget AB Årsredovisning för avseende perioden 2016-01-01-2016-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad representant för () intygar dels att denna kopia av årsredovisningen stämmer överens med originalet, dels att

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Org.nr 556383-6856 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Åkarnas Service i Mellansverige AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget

Läs mer

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Årsredovisning för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Svenska Tecknare Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers Hornsgatan 103 SE-117 28 Stockholm, Sweden T: +46 8 556 029 10 info@svenskatecknare.se www.svenskatecknare.se Föreningen Svenska

Läs mer

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE 1(9) FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Kronhaga Strand EK 769622-0313 1(1) 226 809,00 207 900,00. Rörelsens kostnader

Kronhaga Strand EK 769622-0313 1(1) 226 809,00 207 900,00. Rörelsens kostnader 1(1) Resultatrapport (t o m ver 3) 2013/14 2012/13 Nettoomsättning 3040 Avgifter 132 300,00 3740 Öresutjämning 9,00 Summa nettoomsättning 9,00 132 300,00 Övriga rörelseintäkter 3910 Hyresintäkter 226 800,00

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för 769610-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut

Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut Inledning I november 2008 släpptes den första versionen - version 2008.2.5 - av Norstedts Bokslut som grundas på den nya teknik vi kommer att arbeta med framöver. Med

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb 1(10) Årsredovisning Styrelsen för får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01 - Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i hela kronor (sek).

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut Företag 2012.A Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Nedan kan du läsa om vad som

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golf AB 556437-5797 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golf AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Norra Tangen Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Norra Tangen Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Norra Tangen Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 6 Brf Norra Tangen

Läs mer

Visma Bokslut. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Bokslut. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Bokslut Ekonomilösningar som du vill ha det Välkommen till Visma Bokslut För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar. Tips

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Saltsjön Magasin IV Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening Årsredovisning för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 769631-5840 Räkenskapsåret 2017 Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 1 (6) Styrelsen för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF)

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) Årsredovisning för Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) 802417-2812 Räkenskapsåret 2009 11 11 2010 12 31 Org.nr 802417-2812 1 (8) Styrelsen för Stockholms funktionshindrades fiskeförening

Läs mer

Friskis & Svettis Linköping

Friskis & Svettis Linköping Årsredovisning för Friskis & Svettis Linköping Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter 6 Friskis

Läs mer

Inkomstdeklaration 4. Handelsbolag - taxeringen. Särskild självdeklaration. 1.1 Underlag för särskild löneskatt. Underlag för avkastningsskatt

Inkomstdeklaration 4. Handelsbolag - taxeringen. Särskild självdeklaration. 1.1 Underlag för särskild löneskatt. Underlag för avkastningsskatt Skatteverket 0771567 567 Inkomstdeklaration 4 Handelsbolag taxeringen Kalenderår 2012 Namn (firma), adress Räkenskapsår Fr.o.m. T.o.m. M Samråd enligt SFS 1982:668 har skett med Näringslivets Regelnämnd.

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Handelskammaren Mittsverige Org nr 262000-0352 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Källatorp Golf AB

Källatorp Golf AB Årsredovisning för Källatorp Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Källatorp Golf AB intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Björkliden Bodaholm Golf AB

Björkliden Bodaholm Golf AB Årsredovisning för Björkliden Bodaholm Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening

Årsredovisning. Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening Årsredovisning för Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening 769601-1571 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen och verkställande direktören för Kronholmen Golf AB får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 -- 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Carl-Michael Unger Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2011-05-06

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg Årsredovisning för Föreningen Social Omsorg 802006-9251 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Föreningen Social Omsorg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad

Läs mer

Årsbokslut. Företagarna i Täby

Årsbokslut. Företagarna i Täby Årsbokslut för 816000-1999 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

KKV i Nacka Servicebolag AB

KKV i Nacka Servicebolag AB Årsredovisning för KKV i Nacka Servicebolag AB Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 7 Fastställelseintyg

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb Årsredovisning för När Golfklubb 834001-2106 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för När Golfklubb, med säte i Gotland, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark

Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark Årsredovisning för Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark Räkenskapsåret 2014-01-01 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter

Läs mer

Kooperativa Åryd Ekonomisk Förening

Kooperativa Åryd Ekonomisk Förening Årsredovisning för Kooperativa Åryd Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och

Läs mer

Källatorp Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

Källatorp Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Källatorp Golf AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening

Årsredovisning. Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening Årsredovisning för Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening 769613-6725 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2.1 Kristina Dahlberg Produktchef Version 2012.2.1 är en uppdatering av version 2012.2 och innehåller följande förbättringar; Import från Edison Bilagor Importen avbryts

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund Revision 2018.2 Eivor Bonder - Produktchef Revision Välkommen till en ny version av Revision, 2018.2. Nytt i denna version är främst: Uppdaterade Uppdragsbrev enligt FAR:s senaste mallar samt 3 uppdaterade

Läs mer

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb Årsredovisning för Onsjö Golfklubb 862500-5403 Räkenskapsåret 2015 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 1 (8) Styrelsen för Onsjö Golfklubb,

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Visma Koncern. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Koncern. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Koncern Ekonomilösningar som du vill ha det Välkommen till Visma Koncern För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar. Tips

Läs mer

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp

TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp TENTAMEN FEGA60 Externredovisning för affärsjurister 10 hp Datum: Tisdag 20 december 2016 Tid: 14.00 17.00 Lärare: Charlotte Hemmingsson Tentamen omfattar totalt 50 poäng. För G krävs 30 poäng. För VG

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening Årsredovisning för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening 769626-4147 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golfklubb

Årsredovisning. Skellefteå Golfklubb 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golfklubb 894700-4423 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golfklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017.

Läs mer

Årsredovisning. Smedby Affärsfastighets AB

Årsredovisning. Smedby Affärsfastighets AB Årsredovisning för Smedby Affärsfastighets AB 556835-2347 Räkenskapsåret 2010 12 22 2011 12 31 1 (8) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget ska bedriva förvaltning av fastigheter och värdepapper

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB Årsredovisning för Eskilstuna Ölkultur AB 556688-0026 Räkenskapsåret 2017 2 (9) Styrelsen och verkställande direktören för Eskilstuna Ölkultur AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017.

Läs mer

Gagnef Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

Gagnef Golf AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Gagnef Golf AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Föreningen har

Läs mer

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening Årsredovisning för 769608-6433 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Föreningen har

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Årsredovisning för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Räkenskapsåret 2008 Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Styrelsen för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Eskilstuna Ölkultur AB

Eskilstuna Ölkultur AB 1(11) Eskilstuna Ölkultur AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5

Läs mer

Smedby Affärsfastighet AB

Smedby Affärsfastighet AB Årsredovisning för Smedby Affärsfastighet AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Lessebo Åkericentral AB

Lessebo Åkericentral AB Årsredovisning för Lessebo Åkericentral AB Räkenskapsåret 2005-01-01-2005-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

GKS Drift AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

GKS Drift AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för GKS Drift AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Inkomstdeklaration 4 Särskilda uppgifter - Handelsbolag Utg 23

Inkomstdeklaration 4 Särskilda uppgifter - Handelsbolag Utg 23 Skatteverket 0771567 567 Särskilda uppgifter Handelsbolag Namn (firma), adress Fr.o.m. M Samråd enligt SFS 1982:668 har skett med Näringslivets Regelnämnd. Information om hur man fyller i blanketten finns

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening 716439-7072 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för 716439-7072 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Under året har

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Haglösa 716407-3764 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Haglösa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer