PROJEKTPLAN KEVINGESKOLAN FÖRSTUDIESKEDE. Fastighet: Jungfrun 2. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden. (Underlag för program)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROJEKTPLAN KEVINGESKOLAN FÖRSTUDIESKEDE. Fastighet: Jungfrun 2. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden. (Underlag för program)"

Transkript

1 1(10) PROJEKTPLAN KEVINGESKOLAN Fastighet: Jungfrun 2 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden FÖRSTUDIESKEDE (Underlag för program) Beslutad Fastighetsnämnden Upprättad Fastighetsavdelningen Reviderad Fastighetsavdelningen Tel Box 74 Fax Danderyd

2 2(10) KEVINGESKOLAN... 1 FÖRSTUDIESKEDE... 1 PROJEKT/ VERKSAMHET... 4 FASTIGHET... 4 NUVARANDE VERKSAMHET... 4 TIDIGARE VERKSAMHETER... 4 NUVARANDE LOKALSITUATION... 4 KONTRAKT/AVTAL... 6 GÄLLANDE KONTRAKT... 6 Lokaler... 6 Bostad... 7 NYA KONTRAKT/AVTAL... 7 Lokaler... 7 Bostad... 7 TILLÄGGSHYRESAVTAL/VERKSAMHETSANPASSNINGAR... 7 Lokaler... 7 Bostad... 7 BESLUT OCH TJÄNSTEUTLÅTANDE... 7 UPPDRAGSBESKRIVNING... 7 Bakgrund... 7 Syfte... 7 Mål... 7 Avgränsningar... 7 KONTAKTPERSONER... 7, Projektavdelningen... 7 Beställare/uppdragsgivare/ kund/ myndighet... 8 Verksamhet... 8 Produktionskontoret... 8 ORGANISATION... 8 PROJEKTORGANISATION... 8 Samverkan/samråd... 8 TIDER... 8 Önskemål från verksamheten... 8 Tidplan program... 8 EKONOMI... 9 Finansiering... 9 Budget för program... 9 UPPHANDLING... 9 Avrop... 9 KVALITET OCH MILJÖ... 9

3 3(10) RISKER... 9 INFORMATION... 9 Fastighetsnämnden... 9 Allmänheten/ Övriga... 9 PROJEKTRAPPORTERING... 9 Mötesanteckningar... 9 MYNDIGHETER STADSBYGGNADSKONTORET Gällande plan HANDLINGAR Utredningar Skisser Ritningar... 10

4 4(10) PROJEKT/ VERKSAMHET Projektnamn: Kevingeskolan Fastighet Beteckning: Jungfrun 2 Objekt nr: 238 Adress: Golfvägen Populärnamn: Kevingeskolan Nuvarande verksamhet I lokalerna bedrivs skol- och fritidsverksamhet. Hyresgäst är Kevingeskolan. Kevingeskolan har förutom elever från förskoleklass till årskurs 6 även grundsärskola med inriktning träningsskola. Träningsskolan har elever från förskoleklass till årskurs 10 samt fritidshem. Kevingeskolan har även kommunens förberedelseklass. Tidigare verksamheter Fastigheten har använts som skola sedan den invigdes Nuvarande lokalsituation Kevingeskolans lokaler omfattar 5924 m 2 varav lokalarean, LOA, är fördelad på 4421m 2 medan den övriga area, ÖVA, omfattar 943m 2 och består av driftutrymmen och skyddsrum. Lokalbehov Kevingeskolans elevantal har under de senaste 10 åren vuxit med drygt 100 elever vilket lett till utrymmesproblem. Ingen utbyggnad har skett sen skolan byggdes. Lokaler såsom grupprum, arbetsrum och personalrum har fått skäras ner eller helt göras om för att skapa mer utrymme för undervisningslokaler. Undervisningslokalerna i lågstadiebyggnaderna nyttjas efter skolandagens slut som fritidslokaler. Mellanstadiebyggnadens klassrum används efter skoltid dels för eftermiddagsverksamhet för årskurs 4-6 och dels för modersmålsundervisning. Detta gör att klassrummen inte kan nyttjas av lärarna efter skoltid, vilket det finns ett behov av då majoriteten av lärarna saknar arbetsrum. Den nya läroplanen Lgr 11 förutsätter möjligheter för personal att kunna arbeta tillsammans efter det att lektionerna slutat för dagen. Lärarnas personalrum har delats av för att utöka intilliggande undervisningslokal. Personalrummet är anpassat för 34 personer och personalstyrkan är nu uppe i 65 personer. Till detta personalrum finns en personaltoalett. Personalen saknar även vilrum vilket arbetsmiljölagen föreskriver ska finnas.

5 5(10) Skolans kapprum och torkskåp är dimensionerade för 260 elever. Trots att kapprummen har försetts med fler krokar har den stadiga tillströmningen av elever medfört att flera elever måste dela på krokar som är avsedda för en elev. Det råder brist på toaletter för så väl personal som elever. Verksamheten saknar RWC-toaletter. Utbildnings- och kulturkontorets lokalförsörjningsprognos för visar på ett ökat behov skolplatser i västra Danderyd under hösten 2013 och är från och med 2016 ungefär 45st. Platsbristen kommer då att uppgå till 45 platser i västra Danderyd för att sedan successivt öka till knappt 150 platser år Detta bör beaktas i ett programarbete Verksamhetsanpassning Kevingeskolans lokaler behöver yteffektiviseras och eventuellt byggas till för att verksamheten ska ha möjlighet att bedriva undervisning som uppfyller dagens krav och behov. Nya skol- och läroplanen för 2012 ställer krav på estetisk integrering i skolundervisningen. Eleverna ska som en del i undervisningen ha möjlighet för att utföra experiment och arbeta med tekniska konstruktioner i ändamålsenliga lokaler i enlighet med de nya kursplanerna i teknik och de naturorienterande ämnena. För att tillgodose dessa krav bör det i anslutning till NO- och bildsalar finnas handfat eller diskbänk med tillgång till vatten. Skol- och fritidsverksamheten har aviserat om att det saknas rum för kreativitet såsom verkstadsrum för bild, form och snickeri. De saknar ett rum där barnens verkstadsprojekt kan stå framme och torka, utan att plockas undan för skoldagen. De saknar även grupprum för arbete med rörelseövningar, drama, med mera, i helklass under skoltid. Kevingeskolan har idag brist på grupprum. Det finns ett grupprum i mellanstadiehuset och ett litet grupprum i lågstadiehuset. Verksamhetens korridorer används därför som grupprum när eleverna arbetar i grupp eller läser i grupp. Verksamheten har uttryck önskemål om att man bygger ut skolans nätverk för att öka möjligheterna för datoranvändning i undervisningen. Tillgång till datorer i klassrum, arbetsrum och grupprum är önskvärt. Man bör i programarbetet beakta en högre användning av datorer i undervisningen. Produktionskontoret satsar på att införa en 1-1-lösning, där varje elev och lärare ska få en bärbar dator och kunna koppla upp sig mot internet via trådlösa nätverk i skolorna. Syftet är att skapa kvalitetshöjning i det vardagliga lektionsarbetet samt att ge eleverna kunskap inom IKT; informations- och kommunikationsteknologi. Hösten 2006 startades särskolan Atlantens verksamhet i nybyggda lokaler, specialanpassade för att tillgodose behoven hos elever med rörelsehinder.

6 Atlanten har uttryckt önskemål om ökad tillgänglighet för ett förbättrat samarbete. 6(10) En skolgårdsgrupp bestående av personal, elever, föräldrar och en landskapsarkitekt har arbetat fram ett förslag till ombyggnad av skolgården vilken bör beaktas i programarbetet. I ett programskede bör analyser rörande tillgänglighet och trafiksäkerhet genomföras för att garantera att verksamheten uppfyller myndighetskrav och säkerhet. Underhållsbehov Kevingeskolan är byggd 1960 och har ett behov av ytskiktsrenovering då lokalerna inte har genomgått någon större underhållsinsats sedan skolan byggdes. s entreprenör YIT har genomfört en statusbesiktning av skolans lokaler vilken visar på ett underhållsbehov och att det finns möjlighet till energibesparande åtgärder. Obligatorisk ventilations kontroll, OVK, har genomförts hösten 2011 utan anmärkning. Skolans kök har genomgått återkommande underhållsinsatser men har fortfarande ett renoveringsbehov. Personalen har aviserat om problem med kökets avlopp. Verksamheten har framfört klagomål om att lukt från fettavskiljare tar sig in i musik- och slöjdsalar via ventilationen. Ansvarig förvaltare på tekniska kontoret arbetar med att utreda problemet. Kökspersonalen har rapporterat om brister i funktionen i kökets personalutrymmen. Kökets soprum bör eventuellt byggas om för att tillmötesgå dagens krav. I anslutning till soprummet ligger kökets lastkaj vilken är i behov av större underhållsåtgärder. har tagit fram ett åtgärdsförslag som motsvarar dagens krav på tillgänglighet och sophantering och planerar att genomföra detta under hösten Skolmatsalens fönster behöver bytas ut på grund av läckage. Kontrakt/Avtal Gällande kontrakt Lokaler Nuvarande kontrakt tecknades med Kevingeskolan och löper till Kontraktet skall sägas upp minst 9 månader före den avtalade hyrestidens utgång, i annat fall förlängs kontrakt med 3 år för varje gång.

7 Bostad 7(10) Nya kontrakt/avtal Lokaler Kevingeskolans kontrakt regleras efter genomfört projekt. Bostad Tilläggshyresavtal/verksamhetsanpassningar Lokaler Bostad Beslut och tjänsteutlåtande Fastighetsnämnden gav tekniska kontoret i uppdrag att genomföra en förstudie av Kevingeskolan. Uppdragsbeskrivning Bakgrund I investeringsbudget för 2012 finns medel avsatta för Kevingeskolan. Skolan är byggd på 1960-talet och har ett utvecklings- och underhållsbehov. Verksamheten har även aviserat om behov av översyn av lokalerna ur ett verksamhetsperspektiv samt behovet av om- och tillbyggnad. Syfte Syftet med förstudien är att säkerställa verksamhetens behov av lokaler, tillgodose myndighetskrav och tillgänglighetskrav, samt att åtgärda eventuella tekniska brister i anläggningen. Mål Målet med förstudien är att skapa förutsättningar för en funktionsenlig anläggning som motsvarar krav och behov till en rimlig investeringskostnad. Avgränsningar Kontaktpersoner, fastighetsavdelningen Fastighetschef: Johan Ejbe Biträdande fastighetschef: Kristin Åberg Nilsson Förvaltare: Harry Fagerström Projektledare:

8 Lokalplanerare: Rolf Davidsson Energi: Christer Eklund 8(10) Beställare/uppdragsgivare/ kund/ myndighet Fastighetsnämnden, förstudie Verksamhet Rektor Kevingeskolan: Agneta Kenneberg (tidigare Martin Olsson) Biträdande rektor Kevingeskolan: Anna-Greta Robinson Vaktmästare: Lars Öberg Produktionskontoret Produktionsdirektör: Hans Åhnberg Organisation Projektorganisation En grupp för förstudien har satts ihop bestående av: Styrgrupp Maria Weståker, skolexpert, utbildnings- och kulturkontoret Agneta Kenneberg, rektor, Kevingeskolan Hans Åhnberg, produktionsdirektör, produktionskontoret, projektledare, tekniska kontoret Johan Ejbe, fastighetschef, tekniska kontoret Harry Fagerström, förvaltare, tekniska kontoret Arbetsgrupp Bildas vid programarbetets uppstart. Samverkan/samråd Skolpersonal via rektor. Tider Önskemål från verksamheten Tidplan program Programskede: cirka 4-6 månader. Program färdigställt i maj 2013.

9 Ekonomi 9(10) Projektkostnad prognos En tidig kostnadsbedömning visar på en projektkostnad på 65 mkr. Projektkostnaden avser ombyggnad à 5924 kvm, tillbyggnad à 200 kvm, skolgårdsåtgärder à 5000 kvm samt evakueringskostnader. I programskedet kommer en projektkalkyl att tas fram. Finansiering Budget för program Programarbetet beräknas uppgå till 2 mkr. Upphandling Avrop Under 2012 avropade tekniska kontoret, enligt ramavtal, Stadion arkitekter AB för en ytsammanställning. Kvalitet och miljö Risker - Tider (beslutsprocess och produktion) - Konjunkturläget vid upphandling - Kostnaden - Byggnadsarbetenas genomförande då byggnation kommer bedrivas intill pågående skol- och fritidsverksamhet - Etablering och logistik kring byggtrafik - Logistik kring evakuering Information Fastighetsnämnden återkommer till fastighetsnämnden efter genomfört programarbete. Allmänheten/ Övriga Projektrapportering Mötesanteckningar Under förstudien har styrgruppsmöte hållits.

10 10(10) Myndigheter Stadsbyggnadskontoret Gällande plan På Jungfrun 2 är skolverksamhet i enlighet med gällande plan. Stadsplanen, S351, är från 1971 och ger en stor byggrätt för allmänt ändamål. Det är möjligt att komplettera med ytterligare bebyggelse utan planändring. Stadsplanen tillåter bebyggelse med en byggnadshöjd på 11 m vilket möjliggör en påbyggnad med en våning på lågstadiebyggnaderna, B1 och B2. Handlingar Utredningar Miljö (radon) Statusbesiktning Ytsammanställning Obligatorisk ventilationskontroll, OVK Lokalförsörjningsprognos Skisser Landskap/skolgård Ritningar Relationsritningar Situationsplan A-plan

Bilaga 1 1(9) ENEBYBERGS PENSIONÄRSBOSTÄDER. Fastighet: Plogen 11-13, Skrindan 1, Tröskan 22. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden FÖRSTUDIESKEDE

Bilaga 1 1(9) ENEBYBERGS PENSIONÄRSBOSTÄDER. Fastighet: Plogen 11-13, Skrindan 1, Tröskan 22. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden FÖRSTUDIESKEDE Bilaga 1 1(9) PROJEKTPLAN ENEBYBERGS PENSIONÄRSBOSTÄDER Fastighet: Plogen 11-13, Skrindan 1, Tröskan 22 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden FÖRSTUDIESKEDE (Underlag för program) Beslutad 2011-12-15 Tekniska

Läs mer

MÖRBYBADET FRISKVÅRDSLOKAL. Uppdragsgivare: Kommunstyrelsen FÖRSTUDIESKEDE. Beslutad Kommunstyrelsen Danderyds kommun

MÖRBYBADET FRISKVÅRDSLOKAL. Uppdragsgivare: Kommunstyrelsen FÖRSTUDIESKEDE. Beslutad Kommunstyrelsen Danderyds kommun 1(8) PROJEKTPLAN MÖRBYBADET FRISKVÅRDSLOKAL Fastighet: Djursholm 3:165 Uppdragsgivare: Kommunstyrelsen FÖRSTUDIESKEDE (Underlag för program) Beslutad 2011-11-07 Kommunstyrelsen Danderyds kommun Upprättad

Läs mer

OM- OCH TILLBYGGNAD AV DJURSHOLMS RIDHUS. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden. Beslutad 2009-12-16 Tekniska nämnden Danderyds kommun

OM- OCH TILLBYGGNAD AV DJURSHOLMS RIDHUS. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden. Beslutad 2009-12-16 Tekniska nämnden Danderyds kommun 1(10) PROJEKTPLAN OM- OCH TILLBYGGNAD AV DJURSHOLMS RIDHUS Fastighet: Djursholm 2:206 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden PROGRAMSKEDE (Underlag för projektering) Beslutad 2009-12-16 Tekniska nämnden Danderyds

Läs mer

PROJEKTPLAN Mörbyskolan

PROJEKTPLAN Mörbyskolan 1(12) Bilaga 1 PROJEKTPLAN Mörbyskolan Fastighet: Danderyd 3:165 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden FÖRSTUDIESKEDE (Underlag för program) Beslutad 2014-xx-xx Fastighetsnämnden Danderyds kommun Upprättad

Läs mer

PROJEKTPLAN Mörbybadet renovering

PROJEKTPLAN Mörbybadet renovering 1(7) PROJEKTPLAN Mörbybadet renovering Fastighet: Danderyd, 3:165 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden FÖRSTUDIESKEDE (Underlag för program) Beslutad 2015-09-10 Fastighetsnämnden Danderyds kommun Upprättad

Läs mer

Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden. Beslutad 2009-12-16 Fastighetsavdelningen Tekniska kontoret

Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden. Beslutad 2009-12-16 Fastighetsavdelningen Tekniska kontoret 1(9) PROJEKTPLAN SPORTHALL Fastighet: Danderyd 3:165 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad 2009-12-16 Upprättad 2014-04-28 Reviderad Tel 08-568 910 00 Box

Läs mer

Beslutad 2013-XX-X Fastighetsnämnden Danderyds kommun. Upprättad 2012-12-27 Fastighetsavdelningen Tekniska kontoret

Beslutad 2013-XX-X Fastighetsnämnden Danderyds kommun. Upprättad 2012-12-27 Fastighetsavdelningen Tekniska kontoret 1(14) PROJEKTPLAN KEVINGESKOLAN Fastighet: Jungfrun 2 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden PROGRAMSKEDE (Underlag för projektering) Beslutad 2013-XX-X Fastighetsnämnden Danderyds kommun Upprättad 2012-12-27

Läs mer

PROJEKTPLAN Korttidsboende Ginnungagap

PROJEKTPLAN Korttidsboende Ginnungagap 1(6) PROJEKTPLAN Korttidsboende Ginnungagap Fastighet: Ginnungagap Uppdragsgivare: Socialkontoret FÖRSTUDIESKEDE (Underlag för program) ÖP, DP, befolkningsprognoser, LFP KS DPprocess KS KS / KF Bygglovsprocess

Läs mer

PROJEKTPLAN ENEBYBERGS PENSIONÄRS- BOSTÄDER SLUTREDOVISNING PILOTPROJEKT

PROJEKTPLAN ENEBYBERGS PENSIONÄRS- BOSTÄDER SLUTREDOVISNING PILOTPROJEKT Bilaga 1 1(9) PROJEKTPLAN ENEBYBERGS PENSIONÄRS- BOSTÄDER SLUTREDOVISNING PILOTPROJEKT Fastighet: Plogen 11-13, Skrindan 1, Tröskan 22 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning)

Läs mer

PROJEKTPLAN UPPFÖRANDE AV NYTT GRUPP-

PROJEKTPLAN UPPFÖRANDE AV NYTT GRUPP- 1(11) Bilaga 2 PROJEKTPLAN UPPFÖRANDE AV NYTT GRUPP- BOENDE FÖR FUNKTIONSNEDSATTA Fastighet: Ekologen Uppdragsgivare: Kommunfullmäktige/fastighetsnämnden AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad

Läs mer

PROJEKTPLAN Nyponet 2, Sätraängsvägen 8

PROJEKTPLAN Nyponet 2, Sätraängsvägen 8 1(6) PROJEKTPLAN Nyponet 2, Sätraängsvägen 8 Fastighet: Nyponet 2 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad 2016-03-17 Fastighetsnämnden Danderyds kommun Upprättad

Läs mer

SVEA 1, LSS-BOENDE. Uppdragsgivare: Socialkontoret. Beslutad Fastighetsnämnden Danderyds kommun

SVEA 1, LSS-BOENDE. Uppdragsgivare: Socialkontoret. Beslutad Fastighetsnämnden Danderyds kommun 1(9) PROJEKTPLAN SVEA 1, LSS-BOENDE Fastighet: Svea 1 Uppdragsgivare: Socialkontoret PROGRAMSKEDE (Underlag för projektering) Beslutad 2009-12-16 Fastighetsnämnden Danderyds kommun Upprättad 2017-01-16

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontoret Johan Ejbe PM 0614 2009-05-28 TN 2007/0275

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontoret Johan Ejbe PM 0614 2009-05-28 TN 2007/0275 1(6) Tekniska nämnden Förstudie för renovering och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 Bakgrund Tekniska nämnden har i sammanträde 2007-05-31 62 uppdragit åt Tekniska kontoret att genomföra en

Läs mer

PROJEKTPLAN Kevingeskolan, paviljonger

PROJEKTPLAN Kevingeskolan, paviljonger 1(6) PROJEKTPLAN Kevingeskolan, paviljonger Fastighet: Jungfrun 2, 238 Uppdragsgivare: /fastighetsnämnden AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad Upprättad 2016-11-23 Reviderad Tel 08-568 910

Läs mer

Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus

Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus 1(6) Fastighetsnämnden Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus Ärendet återredovisar härmed uppdraget Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus i enlighet med kommunstyrelsens

Läs mer

PROJEKTPLAN. AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) MODULBSTÄDER BÅTMANSTORPET. Fastighet: Båtmanstorpet. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden

PROJEKTPLAN. AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) MODULBSTÄDER BÅTMANSTORPET. Fastighet: Båtmanstorpet. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden 1(10) PROJEKTPLAN MODULBSTÄDER BÅTMANSTORPET Fastighet: Båtmanstorpet Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad Kommunstyrelsen Danderyds kommun Upprättad Reviderad

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

MODULBSTÄDER GYMNASIET 1. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden. Beslutad Kommunstyrelsen Danderyds kommun

MODULBSTÄDER GYMNASIET 1. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden. Beslutad Kommunstyrelsen Danderyds kommun 1(10) PROJEKTPLAN MODULBSTÄDER GYMNASIET 1 Fastighet: Gymnasiet 1 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad 2016-01-11 Kommunstyrelsen Danderyds kommun Upprättad

Läs mer

PROJEKTPLAN PROJEKTNAMN

PROJEKTPLAN PROJEKTNAMN Bilaga 1 1(9) PROJEKTPLAN PROJEKTNAMN Fastighet: Djursholm 2:437 Uppdragsgivare: Socialkontoret AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad 2009-12-16 Upprättad 2018-11-12 Ulf Sjöstrand/Kristin Åberg

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden 1(16) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 18.30 20.00 Paragrafer 47-57 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling (S) tjg ers Sven Carlsson

Läs mer

Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp)

Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 09.00 11.30 Paragrafer 11-15 Beslutande Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne

Läs mer

PROJEKTPLAN Djursholms Ridhus

PROJEKTPLAN Djursholms Ridhus 1(14) PROJEKTPLAN Djursholms Ridhus Fastighet: Djursholm 2:206 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad 2009-12-16 Tekniska nämnden Danderyds kommun Upprättad

Läs mer

Inriktningsförslag avseende ombyggnad av kök/matsal samt verksamhets- och tillgänglighetsanpassning på Kämpetorpsskolan

Inriktningsförslag avseende ombyggnad av kök/matsal samt verksamhets- och tillgänglighetsanpassning på Kämpetorpsskolan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KVALITETS- OCH EKONOMIAVDELNING EN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N DNR 09-324/3788 SID 1 (6) 2010-10-27 Handläggare: Johanna Slotteborn Telefon: 08-508 33576 Till Utbildningsnämnden 2010-11-18

Läs mer

Bilaga 1 1(11) BJÖRKDUNGENS FÖRSKOLA. Beslutad Fastighetsavdelningen Tekniska kontoret

Bilaga 1 1(11) BJÖRKDUNGENS FÖRSKOLA. Beslutad Fastighetsavdelningen Tekniska kontoret Bilaga 1 1(11) PROJEKTPLAN BJÖRKDUNGENS FÖRSKOLA Fastighet: Danderyd 3:200 Uppdragsgivare: Tekniska nämnden (Fastighetsnämnden) AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad 2009-12-16 Upprättad 2014-11-24

Läs mer

Lokalförsörjningsprocess

Lokalförsörjningsprocess Lokalförsörjningsprocess Utredning avseende Kyrkskolans lokalbehov Utredningens syfte: Beskriva Kyrkskolans utmaningar idag kopplat till nuvarande lokaler Utreda Kyrkskolans lokalbehov Belysa förslag på

Läs mer

Start-PM. i Danderyds kommun. Ny Kevingeskola vid Jungfrun 2 m.fl,

Start-PM. i Danderyds kommun. Ny Kevingeskola vid Jungfrun 2 m.fl, DANDERYDS KOMMUN START-PM 1(9) 2015-11-23 Karin Hallman Dnr KS 2015/0418 Ny Kevingeskola vid Jungfrun 2 m.fl, i Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 2(9) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning...3 2. Projekt

Läs mer

PROJEKTPLAN Brageskolan, om- och tillbyggnad

PROJEKTPLAN Brageskolan, om- och tillbyggnad 1(12) Bilaga 1 PROJEKTPLAN Brageskolan, om- och tillbyggnad Fastighet: Kv. Orren 30 Uppdragsgivare: Danderyds kommun AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad 2007-10-01 Upprättad 2015-03-31 Reviderad

Läs mer

PROJEKTPLAN Djursholms slott, Reservkraft

PROJEKTPLAN Djursholms slott, Reservkraft 1(10) PROJEKTPLAN Djursholms slott, Reservkraft Fastighet: Djursholms slott 3 Uppdragsgivare: Danderyds kommun AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Upprättad Kristin Åberg Nilsson Reviderad 2016-11-22

Läs mer

PM Skolutbyggnad Sanduddens skola Dnr BUN18/ Jacob Holm Utvecklingsledare Barn- och utbildningsförvaltningen

PM Skolutbyggnad Sanduddens skola Dnr BUN18/ Jacob Holm Utvecklingsledare Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-11-05 Jacob Holm Utvecklingsledare Barn- och utbildningsförvaltningen jacob.holm@ekero.se Skolutbyggnad Sanduddens skola Dnr BUN18/162-403 Bakgrund Antalet invånare i Ekerö kommun kommer under de

Läs mer

Förstudie. SDN Norra Hisingen. Förstudie. Klarebergsskolan lokalanpassning

Förstudie. SDN Norra Hisingen. Förstudie. Klarebergsskolan lokalanpassning Förstudie SDN Norra Hisingen 1(7) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Innehåll... 3 1.2 Bakgrund... 3 1.3 Syftet med förstudien... 3 1.4 Medverkande... 4 2. Verksamhetsbeskrivning... 4 3. Behov...

Läs mer

Genomförandebeslut för verksamhetsanpassningar i kök och matsal vid Sjöängsskolan

Genomförandebeslut för verksamhetsanpassningar i kök och matsal vid Sjöängsskolan Somar18 Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-10-10 Handläggare Monica Strandgren Telefon: 08-508 33 426 Till Utbildningsnämnden 2018-11-22 vid

Läs mer

Reviderad budget 2017 (ombudgeteringar från 2016) Fastighetsnämnd

Reviderad budget 2017 (ombudgeteringar från 2016) Fastighetsnämnd Reviderad budget 2017 (ombudgeteringar från 2016) Fastighetsnämnd Innehållsförteckning 1 Ombudgeteringar och tilläggsanslag... 3 2 Reviderad budget... 4 2.1 Reviderad budget drift... 4 2.2 Reviderad budget

Läs mer

Genomförandebeslut SISAB gällande om-, ny- och tillbyggnad av Fridhemsskolan på Kungsholmen

Genomförandebeslut SISAB gällande om-, ny- och tillbyggnad av Fridhemsskolan på Kungsholmen Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-05-22 ÄRENDE 7 Handläggare SLK: Katharina Gratschew Telefon: 08-508 29 311 Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29

Läs mer

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 1(5) KS 2009/0134 Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 Ärendet Genomförd programutredning med revideringsdatum 2010-05-11 visar på omfattande insatser gällande Fribergaskolan. Förutom de

Läs mer

Reviderat genomförandebeslut kapacitetsökning med ny- och ombyggnad, Bäckahagens skola, kv. Krysstaket 7, Bandhagen

Reviderat genomförandebeslut kapacitetsökning med ny- och ombyggnad, Bäckahagens skola, kv. Krysstaket 7, Bandhagen Tjänsteutlåtande SISAB:s styrelse 2019-05-25 Ärende 8.7 DNR: 2019-00243 2019-05-08 Handläggare: Anders Eklund Telefon 08-508 460 67 Till styrelsen för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB Reviderat genomförandebeslut

Läs mer

Inriktningsbeslut renovering och verksamhetsanpassning av Skönstaholmsskolan

Inriktningsbeslut renovering och verksamhetsanpassning av Skönstaholmsskolan Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Handläggare Emil Hjort Telefon: 08-508 11 771 Åsa Härkegård Telefon: 08-508 33 333 Till Utbildningsnämnden Inriktningsbeslut

Läs mer

Lars-Gunnar Wallin (L) 1:e vice ordförande

Lars-Gunnar Wallin (L) 1:e vice ordförande 1(11) Plats och tid Tranholmen, kl 18:30-20:05 Paragrafer 25-30, 32-33 Beslutande Torsten Sjögren (M) ordförande Ersättare Lars-Gunnar Wallin (L) 1:e vice ordförande Tord Kyhlstedt (M) Håkan Johanson (KD)

Läs mer

Inför genomförandebeslut Budgetoffert kv. Fornvården 1, Beckombergaskolan, Utbyggnad vind Hus B Styresman Sanders Väg 14

Inför genomförandebeslut Budgetoffert kv. Fornvården 1, Beckombergaskolan, Utbyggnad vind Hus B Styresman Sanders Väg 14 Sida 1av5 Stockholm den 11 oktober 2017 Vår referens: Berit Berggren Er referens: Sara Karakani Utbildningsförvaltningen Box 22049 104 22 Stockholm Inför genomförandebeslut Budgetoffert kv. Fornvården

Läs mer

PROJEKTPLAN Skogsgläntans förskola

PROJEKTPLAN Skogsgläntans förskola 1(12) Bilaga 1 PROJEKTPLAN Skogsgläntans förskola Fastighet: Djursholm 2:371 Uppdragsgivare: BUN/Produktionsstyrelsen AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Beslutad 2009-12-16 Upprättad 2014-06-27 Reviderad

Läs mer

Hemvist F-6 RÅDGIVANDE REFERENS

Hemvist F-6 RÅDGIVANDE REFERENS RÅDGIVANDE REFERENS Hemvist F-6 Bakgrund Hemvisten är elevernas bas och trygga punkt i skolan. I hemvisten finns deras studierum av olika storlek, kapprum och toaletter. Hemvistens lärare har ofta sitt

Läs mer

PROJEKTPLAN FRIBERGASKOLAN ETAPP 3-6

PROJEKTPLAN FRIBERGASKOLAN ETAPP 3-6 1(14) PROJEKTPLAN FRIBERGASKOLAN ETAPP 3-6 Fastighet: Mörbyberget 1 Uppdragsgivare: Danderyds kommun AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Upprättad Kristin Åberg Nilsson Reviderad 2016-11-22 Ulf Sjöstrand

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-19

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-19 1(10) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.34 19.53 Paragrafer 15 22 Beslutande Övriga deltagare Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve

Läs mer

Genomförandeförslag för ombyggnad av byggnaden Farsta gymnasium till grundskola - etapp 1

Genomförandeförslag för ombyggnad av byggnaden Farsta gymnasium till grundskola - etapp 1 Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-02-02 Handläggare Maria Holdo Telefon: 08-508 33 888 Till Utbildningsnämnden 2015-02-19 Genomförandeförslag

Läs mer

PM 2011-03-03. DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Christer Mörk. Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden

PM 2011-03-03. DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Christer Mörk. Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden 1(5) KS 2011/0056 Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden Kommunstyrelsens arbetsutskott har 2011-02-14 uppdragit åt kommunledningskontoret att, i samråd med socialförvaltningen,

Läs mer

Planuppdrag för Stocksundsskolan, Skolan 20 m.fl

Planuppdrag för Stocksundsskolan, Skolan 20 m.fl 1(5) Planuppdrag för Stocksundsskolan, Skolan 20 m.fl Ärendet Stocksundsskolan är en kommunal skola för åk F 6. Befolkningsprognosen visar ett ökat elevantal (barn ålder 6-12 år) under åren 2012-2017.

Läs mer

Genomförandebeslut för om-och tillbyggnad av skolbyggnad vid Hedvig Eleonora skola

Genomförandebeslut för om-och tillbyggnad av skolbyggnad vid Hedvig Eleonora skola Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-06-26 Handläggare Monica Strandgren Telefon: 08-508 33 426 Till Utbildningsnämnden 2018-08-23 tillbyggnad

Läs mer

Förslag till genomförandebeslut om uppförande av kök, matsal och undervisningslokaler i Örbyskolan

Förslag till genomförandebeslut om uppförande av kök, matsal och undervisningslokaler i Örbyskolan Utbildningsförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-06-20 Handläggare Thomas Björk Telefon: 08-508 33 847 Till Utbildningsnämnden 2013-08-22 Förslag till beslut Utbildningsförvaltningen

Läs mer

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort 2013-05- 2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort Tekniska förvaltningen har från Kommunstyrelsen fått i uppdrag att utreda vilka ytor som friställs i de olika alternativen,

Läs mer

Evakuering Skytteskolan

Evakuering Skytteskolan Evakuering Skytteskolan Under entreprenadtiden så kommer Skytteskolans elever behöva evakueras. Eftersom den nya Skytteskolan ska bli en F-9 skola så vill stadsdelen expandera sin verksamhet varje nytt

Läs mer

Inriktningsbeslut avseende utbyggnad hus A, Olovslundsskolan i kv. Olovsberg 11, Bromma

Inriktningsbeslut avseende utbyggnad hus A, Olovslundsskolan i kv. Olovsberg 11, Bromma Tjänsteutlåtande SISAB:s styrelse 2018-12-04 Ärende 8.3 DNR: 2018-00609 2018-11-02 Handläggare: Anders Eklund Telefon 08-508 460 67 Till styrelsen för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB Inriktningsbeslut

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande ombyggnation och volymökning Bäckahagens skola

Inriktningsbeslut gällande ombyggnation och volymökning Bäckahagens skola Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-09-20 Handläggare Michael Vogtmann Telefon: 08-508 33 650 Till Utbildningsnämnden 2016-10-20 Inriktningsbeslut

Läs mer

Budgetoffert Uppställning paviljong Rödabergsskolan

Budgetoffert Uppställning paviljong Rödabergsskolan [Offertmall, dat. 2014-11-04] Sida 1 av 5 074001-4739 381-2014 Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Box 22049 104 22 Stockholm Vår referens: Kamran Lotfi Stockholm 2018-02-06 Er referens: Sara

Läs mer

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall. Lägesrapport.

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall. Lägesrapport. Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Dnr 4.2-256/2016 Sida 1 (5) 2017-01-04 Handläggare Jan Lind 08-508 269 51 Till Fastighetsnämnden 2017-01-31 Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall.

Läs mer

Byggnation av ny läktare med tillhörande servicelokaler på Grimsta IP

Byggnation av ny läktare med tillhörande servicelokaler på Grimsta IP Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-02-28 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Jan Lind Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 26 951 jan.lind@stockholm.se Till

Läs mer

Lindboskolans ombyggnad. skisser och planer

Lindboskolans ombyggnad. skisser och planer Lindboskolans ombyggnad skisser och planer Barn- och utbildningsnämnden 2017 Ombyggnationen av Lindboskolan har kommit igång och är en bra bit på väg. I styrgruppen för planeringen av byggprojektet har

Läs mer

Genomförandebeslut ombyggnad av hus A och B i kv. Skolörten 1, Hässelby Villastads skola, Hässelby- Vällingby

Genomförandebeslut ombyggnad av hus A och B i kv. Skolörten 1, Hässelby Villastads skola, Hässelby- Vällingby Tjänsteutlåtande SISAB:s styrelse 2019-03-11 Ärende 7.1 DNR: 2019-00096 2019-02-15 Handläggare: Anders Eklund Telefon 08-508 460 67 Till styrelsen för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB Genomförandebeslut

Läs mer

Verksamhetsanpassning av skollokaler i Adolf Fredriks Musikklasser - genomförandeärende

Verksamhetsanpassning av skollokaler i Adolf Fredriks Musikklasser - genomförandeärende Planeringsavdelningen Norrmalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Hanna Berg Sällemark Tfn: 508 09 032 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-05-10 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Verksamhetsanpassning av skollokaler

Läs mer

Genomförandebeslut om ut- och ombyggnad på Herrängens skola

Genomförandebeslut om ut- och ombyggnad på Herrängens skola Utbildningsförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2013-12-03 Handläggare Johanna Slotteborn Telefon: 08-508 33 576 Till Utbildningsnämnden 2013-12-19 Genomförandebeslut om

Läs mer

Organisationsförändring och utbyggnad av skolor i centrala Ekerö Dnr BUN15/

Organisationsförändring och utbyggnad av skolor i centrala Ekerö Dnr BUN15/ Anders Anagrius Integrationschef 08 560 391 92 anders.anagrius@ekero.se Organisationsförändring och utbyggnad av skolor i centrala Ekerö Dnr BUN15/154-611 Inledning Kommunfullmäktige beslutade 2013-10-24

Läs mer

Bilaga 1 1(13) ENEBYBERGS PENSIONÄRSBOSTÄDER. Fastighet: Plogen 11-13, Skrindan 1, Tröskan 22. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden

Bilaga 1 1(13) ENEBYBERGS PENSIONÄRSBOSTÄDER. Fastighet: Plogen 11-13, Skrindan 1, Tröskan 22. Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden Bilaga 1 1(13) PROJEKTPLAN ENEBYBERGS PENSIONÄRSBOSTÄDER Fastighet: Plogen 11-13, Skrindan 1, Tröskan 22 Uppdragsgivare: Fastighetsnämnden PROGRAMSKEDE (Underlag för projektering) Beslutad 2009-12-16 Tekniska

Läs mer

Grundsärskolan. Särskolans rikskonferens Kristina Dahlberg, Anna Löfström Undervisningsråd För- och grundskoleenheten

Grundsärskolan. Särskolans rikskonferens Kristina Dahlberg, Anna Löfström Undervisningsråd För- och grundskoleenheten Grundsärskolan Särskolans rikskonferens 2018 Kristina Dahlberg, Anna Löfström Undervisningsråd För- och grundskoleenheten Nyheter och några vanliga frågor Obligatorisk förskoleklassen påverkar det grundsärskolans

Läs mer

Arbetsmaterial Ny skolorganisation Malmslätt och Tokarp 2013-04-05

Arbetsmaterial Ny skolorganisation Malmslätt och Tokarp 2013-04-05 Arbetsmaterial Ny skolorganisation Malmslätt och Tokarp 2013-04-05 Uppdrag Utbildningskontoret har av barn- och ungdomsnämnden fått uppdraget att ta fram förslag på ny skolorganisation för Malmslätt och

Läs mer

Inriktningsbeslut om kapacitetsökning i kök och matsal samt ventilationsåtgärder på Hökarängsskolan.

Inriktningsbeslut om kapacitetsökning i kök och matsal samt ventilationsåtgärder på Hökarängsskolan. Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2016-04-15 Handläggare Michael Vogtmann Telefon: 08-508 33 650 Till Utbildningsnämnden 2016-05-19 Inriktningsbeslut

Läs mer

PROJEKTPLAN FRIBERGASKOLAN ETAPP 1-2

PROJEKTPLAN FRIBERGASKOLAN ETAPP 1-2 1(13) Bilaga 1 PROJEKTPLAN FRIBERGASKOLAN ETAPP 1-2 Fastighet: Mörbyberget 1 Uppdragsgivare: Danderyds kommun AVSLUTSSKEDE (Underlag till förvaltning) Upprättad 2014-04-28 Fastighetsavdelningen Reviderad

Läs mer

Tjänsteskrivelse om ianspråktagande av investeringsmedel till en om- och tillbyggnad av Berghultsskolan Floda etapp 1

Tjänsteskrivelse om ianspråktagande av investeringsmedel till en om- och tillbyggnad av Berghultsskolan Floda etapp 1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) Samhällsbyggnad Kommunens verksamhetslokaler Jill Linde Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse om ianspråktagande av investeringsmedel till en om- och tillbyggnad av Berghultsskolan Floda

Läs mer

Bostads- och markförsörjningsprogram 2013-2026 för Lomma kommun

Bostads- och markförsörjningsprogram 2013-2026 för Lomma kommun Sidan 1 av 7 Södra kommundelen Vinstorp Utbyggnadsprogram/tidplan/kommmentar/förslag Vinstorpskolan kommer inte att behövas för skoländamål när Karstorpskolan är helt utbyggd, och kan därför komma att

Läs mer

Verksamhetsanalys Västerhejde skola

Verksamhetsanalys Västerhejde skola Barn- och utbildningsförvaltningen Handläggare Mats Hanell Telefon +46 (0)498 26 9803 E-post mats.hanell@gotland.se Diarienr BUN 2013/250 Datum 2013-09-11 Tjänsteskrivelse Expediering till: BUN Bilaga:

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer

Anvisning av medel för nybyggnation av sporthall, Danderyd 3:165, Vendevägen 94 A, intill Mörbybadet

Anvisning av medel för nybyggnation av sporthall, Danderyd 3:165, Vendevägen 94 A, intill Mörbybadet 1(5) KS 2011/0097 Anvisning av medel för nybyggnation av sporthall, Danderyd 3:165, Vendevägen 94 A, intill Mörbybadet Sammanfattning I beslut 2011-03-10, 21, föreslår fastighetsnämnden kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2012-07-26

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2012-07-26 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf Ärendelista 69 Renovering och byggnation av Mellbystrandsskolan och byggnation av idrottshall i Mellbystrand tidplan, kostnadsberäkning och begäran om igångsättningsbeslut

Läs mer

Genomförandebeslut ombyggnad av Lugnets skola, Hus A i kv. Innanhavet 2, Södermalm

Genomförandebeslut ombyggnad av Lugnets skola, Hus A i kv. Innanhavet 2, Södermalm Tjänsteutlåtande SISAB:s styrelse 2018-12-04 Ärende 9.2 DNR: 2018-00609 2018-10-16 Handläggare: Anders Eklund Telefon 08-508 460 67 Till styrelsen för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB Genomförandebeslut

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015. Fastighetsnämnden

Verksamhetsberättelse 2015. Fastighetsnämnden Verksamhetsberättelse 2015 Fastighetsnämnden Innehållsförteckning 1 Fastighetsnämnd... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Periodens resultat... 3 1.3 Viktiga händelser i verksamheten... 4 1.4 Mål... 5 1.5 Utmaningar

Läs mer

Så arbetar vi fram nya Annedalsskolan

Så arbetar vi fram nya Annedalsskolan Så arbetar vi fram nya Annedalsskolan Projektgrupp Områdeschef Lokalförvaltningens projektledare Utvecklingsavdelningen Intressenter & konsulter Brukargrupp Med representanter för: medarbetare, facken

Läs mer

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad.

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Sturebyskolan Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Ersätta befintlig tillfällig Paviljong Vitan med permanent byggnad. Att bygga nytt kostar pengar och tar tid det kan vi alla vara

Läs mer

Genomförandeförslag Hökarängsskolan kapacitetsökning, verksamhetsanpassningar samt ventilationsåtgärder

Genomförandeförslag Hökarängsskolan kapacitetsökning, verksamhetsanpassningar samt ventilationsåtgärder Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-08-08 Handläggare Michael Vogtmann Telefon: 08-508 33 650 Till Utbildningsnämnden 2016-08-18 Genomförandeförslag

Läs mer

Karl Johan Nybell (C), 1:e vice ordförande

Karl Johan Nybell (C), 1:e vice ordförande Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 18.30-20.15 Paragrafer 13-23, ej 21 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl Johan Nybell (C), 1:e vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Genomförandeärende om verksamhetsanpassning i Lilla Adolf Fredriks skola samt hyreshöjning

Genomförandeärende om verksamhetsanpassning i Lilla Adolf Fredriks skola samt hyreshöjning Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-01-09 Handläggare Thomas Björk/Josefin Ohlson Telefon: 076-12 33 847 Till Utbildningsnämnden 2018-02-01 Genomförandeärende

Läs mer

Inhyrningsmedgivande för paviljongetablering intill Värmdö gymnasium för Årstaskolan

Inhyrningsmedgivande för paviljongetablering intill Värmdö gymnasium för Årstaskolan Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-11-02 Handläggare Josefin Ohlson Telefon: 08-508 33 874 Till Utbildningsnämnden 2016-11-24 Inhyrningsmedgivande

Läs mer

Riktlinjer för kvalitetskrav på inomhusmiljön i skolor, förskolor, fritidshem och fritidsgårdar

Riktlinjer för kvalitetskrav på inomhusmiljön i skolor, förskolor, fritidshem och fritidsgårdar Riktlinjer för kvalitetskrav på inomhusmiljön i skolor, förskolor, fritidshem och fritidsgårdar Antaget av Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-03 137 1 (7) Datum: 2014-12-03 Dnr: 2013.Ma0072 Sida: 1 (7)

Läs mer

Produktion av driftavdelningen lokaler

Produktion av driftavdelningen lokaler LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-04-26 37 Produktion av driftavdelningen lokaler Förslag till beslut Produktionsstyrelsen beslutar Dnr

Läs mer

Om- och tillbyggnad av Edboskolans kök och lastkaj. Beställning av produktion.

Om- och tillbyggnad av Edboskolans kök och lastkaj. Beställning av produktion. KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-08-12 KS-2013/1567.252 1 (3) HANDLÄGGARE Söderquist, Mari 08-535 364 97 Mari.Soderquist@huddinge.se Kommunstyrelsen Om- och tillbyggnad

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(14) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 18.30 19.08 Paragrafer 27-36 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Fredrik Olsson (MP) ej 27 Artimis Ala Naziri (M)

Läs mer

CRAMO FLYTTBARA SKOLLOKALER

CRAMO FLYTTBARA SKOLLOKALER CRAMO FLYTTBARA SKOLLOKALER SKA NI SKAFFA FLER BARN? Eller har ni kanske redan för många barn och alldeles för lite utrymme? Då har vi den perfekta lösningen. Med Cramos flyttbara lokaler får ni mer plats

Läs mer

Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S) 2:e vice ordförande

Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S) 2:e vice ordförande 1(11) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl 18:30-20:25 Paragrafer 49-58 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S)

Läs mer

Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2

Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2 2013-10-23 1 (5) Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2 Vid nämndens möte 2013-06-04 informerades om ett första steg i utredningen om lokalfrågor inom nämndens ansvarsområde. Då redovisades

Läs mer

Förstudie. SDN Norra Hisingen. Innehållsförteckning. Förstudie. Lokalförändringar inom skolor i Tuve-Säve

Förstudie. SDN Norra Hisingen. Innehållsförteckning. Förstudie. Lokalförändringar inom skolor i Tuve-Säve Förstudie SDN Norra Hisingen Innehållsförteckning 1(19) sammanfattning 3 sid 1. Inledning... 5 2. Verksamhetsbeskrivning... 6 3. Behov... 6 4. Utrymmesbehov... 6 5. Huvudfunktioner... 6 6. Tillgängliga

Läs mer

NYCKELFÄRDIGA SKOLMILJÖER MED ÖVERRASKANDE HÖG STANDARD MODULER FÖR UTHYRNING

NYCKELFÄRDIGA SKOLMILJÖER MED ÖVERRASKANDE HÖG STANDARD MODULER FÖR UTHYRNING NYCKELFÄRDIGA SKOLMILJÖER MED ÖVERRASKANDE HÖG STANDARD MODULER FÖR UTHYRNING EN DEL AV SVERIGES SKOLARBETE SEDAN 1989 Expandia är Sveriges största leverantör av tillfälliga lokaler och har hyrt ut till

Läs mer

Upprustning av Stockholms stadsbibliotek, fastigheten Spelbomskan 16, ombyggnad, renovering och utveckling. Reviderat inriktningsbeslut. Lägesrapport.

Upprustning av Stockholms stadsbibliotek, fastigheten Spelbomskan 16, ombyggnad, renovering och utveckling. Reviderat inriktningsbeslut. Lägesrapport. Sida 1 (6) 2017-01-04 Handläggare Fastighetskontoret Lena Johanson Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 269 28 lena.johanson@stockholm.se Handläggare Karin Bolin Stockholms stadsbibliotek Telefon: 08-508

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontorets

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontorets Tjänsteutlåtande 1 (5) Orren 30; Brageskolan, sporthall, kompletterande förstudie Ärende Tekniska kontoret har genomfört en kompletterande förstudie för att utreda risker med nedgrävd sporthall. En hydrogeologisk

Läs mer

Genomförande av ombyggnad av Ale kulturrum och Da Vinciskolan

Genomförande av ombyggnad av Ale kulturrum och Da Vinciskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2018.98 Datum: 2018-03-01 Utvecklingsledare Lokalplanering Maria Palm E-post: maria.palm@ale.se Kommunstyrelsen Genomförande av ombyggnad av

Läs mer

Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar 1:1, Stavlund

Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar 1:1, Stavlund TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-02 1/4 Handläggare Jörgen Altin Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar

Läs mer

Byleskolan - Ny skolbyggnad

Byleskolan - Ny skolbyggnad 1(5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kommunfastigheter Maria Östholm Byleskolan - Ny skolbyggnad Sammanfattning Täby kyrkby och området Byle har en kraftig befolkningstillväxt bland annat till följd av omfattande

Läs mer

Protokoll från skolråd 091119

Protokoll från skolråd 091119 Protokoll från skolråd 091119 1. Närvaro, se bilaga 1. 2. Till sekreterare valdes Jenny Lund. 3. Dagordning, punkten Önskemål från BU-chef och Budgetinformation flyttas till nästa möte. 4. Övriga frågor

Läs mer

Plan för att åtgärda brister i inomhusklimatet, Altorpskolan

Plan för att åtgärda brister i inomhusklimatet, Altorpskolan BILDNINGS- Ordförandeskrivelse FÖRVALTNINGEN 2017-02-23 Ingemar Kihlström UN 215/2016 604 Sida 1 av 1 Ärende 5 Plan för att åtgärda brister i inomhusklimatet, Altorpskolan Bildningsnämndens ordförandes

Läs mer

1 (6) FM-enheten Handläggare: Helene Lindberg, 072-231 68 60 Datum Dnr 2011-03-27 LS-LFN10-026 LANDSTINGET SÖRMLAND FM-enheten/Fastighet Psykiatrisk öppenvård på Kullbergska sjukhuset PRESENTATIONSBESKRIVNING

Läs mer

Omorganisation av Skallbergsskolan, Apalbyskolan och Önstaskolan

Omorganisation av Skallbergsskolan, Apalbyskolan och Önstaskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-11-13 Sida 1 (1) Diarienr GSN 2018/02536-1.3.4 Barn- och utbildningsförvaltningen Stefan Zangelin Epost: stefan.zangelin@vasteras.se Kopia till Verksamhetschef Grundskolenämnden

Läs mer

VASA REAL. Informationsmöte

VASA REAL. Informationsmöte VASA REAL Informationsmöte 2017-04-18 Välkommen Program för kvällen: Bakgrund, planering/behov av skolplatser i staden och i Norrmalm (Utbildningsförvaltningen) SISAB:s uppdrag och processer generellt

Läs mer

FN 2018/303. Verksamhetsplan Fastighetsnämnd

FN 2018/303. Verksamhetsplan Fastighetsnämnd FN 2018/303 Verksamhetsplan 2019 Fastighetsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Nämndens ansvar och uppgifter...3 3 Nämndens utvecklingsområden...4 4 Mål...5 4.1 Hög kvalitet...5 4.2 Hög effektivitet...5

Läs mer

Startbesked för genomförandefas för exploateringsprojekt Biskopskvarn

Startbesked för genomförandefas för exploateringsprojekt Biskopskvarn TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2018:558-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/2 Handläggare Jörgen Altin Startbesked för genomförandefas för exploateringsprojekt Biskopskvarn

Läs mer

Förstudierapport för Österåkers gymnasium (Berga 6:162 m.fl.)

Förstudierapport för Österåkers gymnasium (Berga 6:162 m.fl.) Förstudierapport för Österåkers gymnasium (Berga 6:162 m.fl.) Projektbeställare Projektledare Fredrik Nestor Jessica Aoun Datum 2017-08-30 Version I Projekt-, ärendenr. KS 2017/0250 Innehållsförteckning

Läs mer