Almanacka Strömsunds kommun Straejmien tjïelte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Almanacka 2014. Strömsunds kommun Straejmien tjïelte"

Transkript

1 Almanacka 2014 Strömsunds kommun Straejmien tjïelte

2 GOTT NYTT ÅR 2014 Sveriges Viktigaste Jobb Sveriges Viktigaste Jobb är en satsning som drivs av SKL Sveriges kommuner och landsting för att öka intresset och kunskapen kring jobben i välfärdssektorn. Enligt beräkningar kommer välfärdssektorn behöva nyrekrytera över medarbetare åren 2010 till 2019 utifrån kommande pensionsavgångar. I Strömsunds kommun har beräkningar gjorts som pekar på ett rekryteringsbehov på minst 50 tjänster per år de kommande åren. Framtida pensionsavgångar kan ses som ett hot eller en utvecklingsmöjlighet. Väljer vi att se utvecklingsmöjligheten kan det även innebära en inflyttning till kommunen men vi måste även vara medvetna om att behovet av nyrekrytering finns i alla kommuner. Det ställer stora krav på kommunen att vara attraktiv och att vara bra som arbetsgivare antogs ett personalpolitiskt program i kommunfullmäktige. Programmet, som ska revideras kontinuerligt, är ett hjälpmedel för att tillförsäkra kommunens anställda en bra personalpolitik. I programmet anges att Strömsunds kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare med goda hälsofrämjande arbetsplatser som kännetecknas av arbetsglädje och bra resultat. En attraktiv arbetsgivare ska kunna erbjuda trygga anställningsvillkor med grundanställning på heltid och jämställda, konkurrenskraftiga löner. I budgeten för 2014 har särskilda medel avsatts för inrättande av en personalchef och för att upprätta en arbetsmarknadsenhet och bemanningsenhet. Genom bemanningsenheten skapas möjligheter att tillsvidareanställa en del av de timanställda vikarierna och ge möjlighet till heltidstjänstgöring. För att vara en attraktiv kommun krävs även att det finns en bra service och ett rikt kultur- och föreningsliv i de olika kommundelarna. Lyckas vi med att samla alla krafter som finns hos näringslivet, lokala aktörer, frivilligorganisationer, studieförbund med flera har vi goda förutsättningar att vara en attraktiv kommun och en attraktiv arbetsgivare. På kommunstyrelsens vägnar vill jag önska er alla ett Gott Nytt År. Gudrun Hansson, kommunalråd

3 Sveriges Viktigaste Jobb en kampanj från Sveriges kommuner och landsting (SKL) Det finns 233 olika jobb inom kommunen, här är några av dem. Årets kalender visar upp tolv av våra kommunanställda. De är några av över en miljon anställda i Sveriges kommuner och landsting som dagligen ger dig som medborgare, företagare och besökare olika välfärdstjänster. Kommunerna i Sverige är mycket stora arbetsgivare. Normalt är kommunen den överlägset största arbetsgivaren inom kommunens geografiska yta. Hade vi varit ett företag skulle vi kunna presentera oss på följande sätt i en annons. På kommande sidor ska jag ge en liten beskrivning vad som ryms bakom slagorden i annonsen. Serviceföretaget Strömsunds kommun Jämtlands tredje största företag Service till medborgare besökare företagare Erbjudandet till dig 50 till 100 nya jobb varje år 233 olika yrken på massor av platser Mer än hundra års almanackor Strömsunds kommun har över årsarbetare en jämförelsemetod för att göra om deltidstjänster till jämförbara heltider. Omräknat så kan de som är anställda i dag vara månadsprofiler i de hundra kommande årens almanackor. I verkligheten är det ännu fler individer som under ett år har en anställning i kommunen. Kombinera trygghet och dina intressen med arbete. Om kommunen var ett företag skulle vi kunna beskriva oss så här!

4 Tio procent Mycket av den kommunala verksamheten vi genomför bygger på att människor tar hand om människor. Det är därför svårt att göra liknande maskinella rationaliseringar som görs inom skogen, jordbruket och industrin. Även i framtiden kommer det att behövas många anställda i kommunerna. Över stor yta, med utspridd befolkning bedriver vi service dygnet runt, året runt på tio orter samt över hela ytan. I kommuner med liknande struktur är cirka tio procent av invånarna anställda i kommunen. Mycket av den kommunala verksamheten bygger på att människor tar hand om människor. Här är en bild från omsorgen. 49 år, kvinna och undersköterska är den vanligaste kommunanställde i Strömsund. Vanligaste jobbet och 232 andra Statistiskt sett är en 49-årig kvinna som arbetar som undersköterska den vanligaste kommunanställde. I skrivande stund finns det nio stycken undersköterskor som under 2014 blir 49 år: Ann-Charlotte, Maritha, Carina, Maj-Britt, Maria, Ronny, Heidie, Annika och Ann-Christine. Utöver undersköterska finns det 232 andra olika jobb i kommunen. Det gör att de allra flesta har goda chanser att hitta sitt drömjobb på hemmaplan. Sveriges viktigaste jobb Finns det då jobb som är viktigare än andra blir den naturliga motfrågan till rubriken. De välfärdstjänster som kommunen erbjuder är en grund för samhällets utveckling. Genom en bra barnomsorg och skola utvecklas våra unga till goda samhällsmedborgare och blir anställningsbara. Omsorgen om de äldre och de med särskilda behov ger alla möjligheter till ett värdigt liv. Vatten och avlopp samt en god miljö bidrar till god hälsa. Det är därför vi med stolthet kan säga att våra kommunanställda har Sveriges viktigaste jobb. Välfärdstjänsterna är dock beroende av att det finns företag som skapar sysselsättning och skatteintäkter. Våra företag gör fantastiska insatser då de driver sina företag i konkurrens med andra. Men: SKL:s kampanj Sveriges Viktigaste Jobb ska bidra till att öka kunskapen om kommunala jobb och nyansera bilden av kommunen som arbetsgivare. *SKL = Sveriges kommuner och landsting. Genom utbildning skapas arbetskraften för framtidens jobb. Genom omsorg om barn, gamla och de med särskilda behov kan ledningen och de anställda i företaget fokusera på jobbet. Genom rent vatten och god miljö, kultur och fritid, skapas goda livsbetingelser. Vi gör skillnad och bidrar till ett bättre samhälle. Det är därför vi i detta sammanhang kan säga att våra kommunanställda har Sveriges viktigaste jobb.

5 50 till 100 nya jobb varje år En nyetablering av ett företag som ger 50 till 100 nya jobb skulle få stora rubriker i våra lokala medier. Verkligheten är dock att det varje år i vår organisation finns ett ersättningsbehov på 50 till 100 anställda. Detta genom cirka 50 pensionsavgångar och avgångar av andra skäl. Men då detta sker fortlöpande och efter hand så får det inte den uppmärksamhet som det kanske förtjänar. Vi behöver bli fler som jobbar Förutom kommunens behov av personal finns det även stora framtida behov inom näringslivet. Då kommunens framtida verksamhet är ganska stabil kan vi ge en prognos för framtiden. Företagens planering beror ju på konjunkturerna, det vill säga hur stor försäljningen blir. Hur som helst kommer inte de årskullar som går ut gymnasiet att räcka till för de framtida arbetskraftsbehoven. På många håll studeras vad som behöver göras för att vi även i framtiden ska kunna ha en väl fungerande välfärd och konkurrenskraftiga företag. Det finns många förslag som tillsammans kommer att bättra på situationen. Tidigare inträde på arbetsmarknaden, det vill säga att man snabbare blir klar med gymnasium och eventuella vidare studier. Höjd pensionsålder. Ökad sysselsättning hos de som redan är anställda, exempelvis förbättra möjligheter till att arbeta heltid. Få in de som står utanför på arbetsmarknaden, exempelvis förbättra möjligheterna för personer med funktionsnedsättningar. Fortsatta rationaliseringar, exempelvis ytterligare IT-stöd. Dagens gymnasieungdomar är framtidens arbetskraft. Både inom kommunen och näringslivet finns stora framtida behov av nyanställningar. Trots de problem som ovan redovisas så har Sverige jämfört med många länder ett gynnsammare utgångsläge inför framtiden. Vi har en högre nativitet, det vill säga varje kvinna föder i genomsnitt två barn. Vi har en större andel kvinnor på arbetsmarknaden. Vi har en högre pensionsålder. Länder som förutsätts få särskilt svårt är de sydeuropeiska länder som redan har det svårt med hänsyn till den ekonomiska krisen. Det finns ett årligt behov av 50 till 100 nyanställda. De årskullar som går ut gymnasiet kommer inte att räcka till för de framtida arbetskraftsbehoven. Men inte ens detta räcker. Vi behöver bli fler. Det är därför kommunen aktivt jobbar med inflyttningsprojekt och har en generös flyktingmottagning. För en del som kommer från andra länder kan det dock ta några år innan man är anställningsbar. Detta kan jämföras med de 20 till 25 år det tar för våra barn att nå lika långt.

6 Trygga jobb Jämfört med de företag som varje dag baserar sin överlevnad på att tillverka och sälja i konkurrens med andra har den kommunala verksamheten en större stabilitet. Den befolkningsminskning som funnits med hänsyn till rationaliseringar inom jord- och skogsbruk och industrin har nu avstannat. Det har under de senaste åren fötts fler barn än tidigare. Strömsunds kommun har också en stor andel av befolkningen som är äldre. Detta gör att det finns ett stabilt behov av välfärdstjänster till våra medborgare under överskådlig tid. Kombinera trygghet och dina intressen med arbete Vill du förverkliga din dröm om ett tryggt och bra boende som ger dig möjlighet att hålla på med dina intressen? Då finns det goda möjligheter för dig som vill jobba i Strömsunds kommun. Kommunen har sin verksamhet över hela kommunen. På följande platser finns kommunal verksamhet lokaliserad: Strömsund, Backe, Hoting, Rossön, Hammerdal, Gäddede, Jorm, Kyrktåsjö, Norråker, Fyrås. Näringslivschefen Anders Blomberg kombinerar sitt Det finns alltså en chans för dig att arbete och flytt till kommunen med sina stora fritidsintresse friluftsliv och jakt. hitta jobb på flera olika platser samtidigt som du kan ägna tid åt dina intressen. Exakt vad som finns på varje ort hittar du på vår hemsida Visste du att det är väldigt billigt att bo i Strömsunds kommun? Villaägarna genomför årligen så kallade boendekostnadsutredningar för att undersöka möjligheten för en barnfamilj att bosätta sig i småhus i landets 290 kommuner. Vilken inkomst krävs för att en tvåbarnsfamilj ska kunna köpa ett hus till medelkostnad i landets kommuner? I Lidingö krävs det högst inkomst för att köpa ett småhus. Där krävs bruttoinkomst på en miljon kronor och huset beräknas kosta sju miljoner kronor. I Strömsund räcker det med en bruttoinkomst på kronor och här är medelkostnaden på ett hus kronor. På många ställen kan du hitta ännu billigare hus.

7 Jämställdhet Jämställdhet är en högt prioriterad fråga i vår kommun. Vi arbetar med detta såväl i vår organisation som i hur vi bedriver vår service. Statistik är ett viktigt redskap för att kunna reflektera över skillnader. Vår service till medborgarna har utvecklats genom att vi synliggjort verksamheternas traditionella sätt att arbeta. Därefter har vi kunnat göra förändringar. Statistiken har också gett oss tillfälle till reflektion inför framtidens behov av arbetskraft. Idag är 20 procent av de kommunanställda män, detta innebär att en ökad andel män behövs i framtiden för vi ska kunna lösa våra välfärdstjänster. Idag är bara 20 procent av de kommunanställda män det kommer att behövas fler män för att Chefsjobb en möjlighet för dig! kommunen ska kunna lösa sina välfärdstjänster. För att kunna erbjuda våra välfärdstjänster krävs det ledare som tar ansvar och utvecklar verksamheten. Pensionsavgångarna innebär också goda möjligheter för dig som vill ha ett chefsjobb såväl om du redan är anställd eller om du har en annan bakgrund. Vi behöver också arbeta med att upptäcka och stimulera de redan anställda som har intresse och lämplighet att axla ett större ansvar. Rekrytering och bemanningsenhet En trygg anställning med möjlighet till heltid är en viktig del i jämställdhetsarbetet. Kommunen har därför som ambition att öka möjligheterna till detta. Analyser har visat att arbetstid motsvarande 30 till 40 heltider varje månad bemannas med vikarier. Kommunen har därför beslutat att inrätta en bemanningsenhet och den är nu under uppstart. Detta ger möjlighet att tillsvidareanställa ett antal vikarier. Kommunen har också skapat möjligheter till barnomsorg nattetid. Detta ökar ensamståendes möjligheter på arbetsmarknaden. Fler får heltid. Möjlighet till heltid ökar attraktiviteten och möjligheten att behålla anställda. Vi arbetar kontinuerligt med att ge fler möjligheter att välja heltid. Kommunen har beslutat att inrätta en bemanningsenhet det ger möjlighet att tillsvidareanställa vikarier! Möjlighet till barnomsorg nattetid införs det hjälper ensamstående.

8 Räddningstjänst är också ett kommunalt jobb Räddningstjänsten bidrar till vår trygghet genom förebyggande arbete och direkta insatser vid olyckor och bränder. Räddningstjänsten är en kommunal angelägenhet. Strömsunds kommun har genom Jämtlands Räddningstjänstförbund valt att samarbeta med flertalet av länets kommuner i denna fråga. På fem platser i kommunen, Gäddede, Hammerdal, Strömsund, Hoting och Backe finns det deltidskårer som dygnet runt, året runt är beredda att rycka ut. Räddningstjänsten har kontinuerligt behov av ny personal. Detta ger också dig, kvinna och man, möjlighet att vara med i ett gott kamratskap, göra nytta och ha ett extraknäck. Strömsunds kommun ser mycket positivt på att du som är anställd i kommunen också är med i räddningstjänsten. Mer information Mikael Glantz på IT-avdelningen arbetar även som deltidsbrandman. Kommunen ser mycket positivt på att anställda också är med i räddningstjänsten. Foto: Tore Torstensson Förr, nu och framtiden Mina första kontakter med kommunal verksamhet var på 1960-talet då min morfar bodde på ett ålderdomshem och min mamma började jobba som hemsamarit. Under och 1980-talet skedde en omfattande utbyggnad av den offentliga sektorn. Det syntes nästan inga begränsningar i ambitionen att skapa ett bra samhälle och en god sysselsättning. Under 1990-talet skedde det utifrån det ekonomiska läget omfattande rationaliseringar. Sedan dess har det också varit en begränsning i antalet nyanställda. Detta har skapat en myt om att de inte finns några jobb vilket, som jag redovisat, inte stämmer. Dagens kommunala verksamhet omspänner idag ett allt större ansvarsområde med otroligt många olika befattningar. Även kraven på de flesta jobb har skärpts; certifiering och licens, kunna använda IT, rapportering och uppföljning etc Födelseår 45 Kommunanställda Antal anställda Framtiden rymmer många utmaningar. Rationaliseringar kommer i första hand att ske för att arbetskraften inte räcker till. Till en del kan en fortsatt IT-utveckling bidra till rationaliseringen. Det är dock svårt att rationalisera en verksamhet som kräver att människor tar hand om andra människor. Dessutom sker den mesta kommunala verksamheten hemma hos eller nära medborgarna. Detta gör också att kommunsammanslagningar i sig inte ger någon rationalisering.

9 Cirka elva procent kommunens anställda arbetar med ledning, uppföljning och kontroll eller med andra ord administration. I Jämtlands åtta kommuner arbetar i genomsnitt elva procent med administration. Norrköping har ungefär lika många invånare som Jämtland, där arbetar också cirka elva procent av de anställda med administration. Detta gör att kommunsammanslagningar i sig inte ger någon rationalisering. Däremot behöver vi jobba mer tillsammans kring specialister av olika slag. Detta innebär inte med automatik att specialisten måste finnas i den största orten. Reflektioner I annonsen på min första sida beskriver vi kommunen som Jämtlands tredje största företag som ger service till: Medborgare Företagare Besökare Det finns skillnader mellan kommunens verksamhet och ett traditionellt företag. Det handlar inte om att det ena är bättre än det andra utan om att vi har olika roller och regelverk. Det handlar dessutom framförallt om att båda behövs och är beroende av varandra. Begreppet Service till medborgare, företagare och besökare ger också tillfälle till reflektioner. Vi har inte obegränsade resurser, vare sig ekonomiskt eller personellt. Viss service kan och ska bara ges till de som har särskilda behov. Utmaningen för den som är anställd är att med kall hjärna och varmt hjärta ta sig an utmaningarna i Sveriges Viktigaste Jobb. Till dig som redan är anställd vill jag tacka för goda insatser under det gångna året. Till alla er andra säger jag välkommen att lära dig mer om kommunen och välkommen som en framtida medarbetare. Mer information finns på kommunens hemsida God Jul & Gott Nytt År Anders Andersson Kommunchef

10 Cathrine Reinemyr, Strömsund, projektledare inom framtids- och utvecklingsförvaltningen. Cathrine arbetar även med inflyttarservice och hjälper de som är intresserade av att flytta till kommunen. Läs hela intervjun med Cathrine på Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

11 Hedenvindplaketten Hedenvindplaketten delas ut till författare som har skrivit i Gustav Hedenvind-Erikssons anda. Förslag på mottagare ska vara inlämnat senast 1 februari 2014 till Kultur- och fritidsavdelningen, Box 500, Strömsund. Januari Tsiengele När bostaden blir kall och mörk Att vistas i en bostad utan ljus, värme och vatten en längre tid innebär en stor påfrestning. Ett beredskapsförråd med filtar, batterier, stearinljus, konserver och vattendunkar är värdefullt om det händer Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta Erland Gunnar, Gunder Sigurd, Sigbritt Jan, Jannike Frideborg, Fridolf Knut Felix, Felicia Laura, Lorentz Hjalmar, Helmer Gäddede: Revy med Garvsyra Hoting: Revy med Garvsyra Strömsund: Revy med Garvsyra Skollov Skolornas vårtermin startar Nyårsdagen 1 Trettondedagsafton Sönd. e. nyår Trettondedag jul 2 1 e. trett.d. Tjugondedag jul Anton, Tony Hilda, Hildur Henrik Fabian, Sebastian Agnes, Agneta Vincent, Viktor Frej, Freja Erika Paul, Pål Bodil, Boel Göte, Göta Karl, Karla Diana Gunhild, Gunilla Ivar, Joar Tåsjö: Tåsjödalen Classic Ski, skidtävling Tullingsås: Quilty, Irländsk musik Strömsund: Popsnöret, Hembygdsgården Strömsund: Cruisingträff 2 e. trett.d. 4 3 e.trett.d. Förintelsens minnesdag 5 Konungens namnsdag Besök kommunens hemsida Med reservation för eventuella ändringar

12 Rickard Svensson, Backe, fastighetsskötare hos Strömsunds Hyresbostäder AB med ansvar för fastigheterna i Backe och Rossön. Det kommunala bostadsbolaget har totalt 889 lägenheter i kommunen. Läs hela intervjun med Rickard på Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

13 Vit februari 2014 I år samarbetar Strömsunds kommun, skoteralliansen, förarbevisutbildare och polisen i en skoternykterhetskampanj. Så ta ställning du också skoteråkning och alkohol hör inte ihop! Februari Goevte Säkrare snöskoteråkning Anpassa körningen efter väder och terräng. Kör inte fortare än att du kan stanna inför oväntade hinder. Visa ansvar, hänsyn, kör inte på okända isar och undvik att köra i mörker. Mer info: Max, Maximilian Kyndelsmässodagen Disa, Hjördis Ansgar, Anselm Agata, Agda Sikås: Revy Dorotea, Doris Rikard, Dick Berta, Bert Fanny, Franciska Iris Yngve, Inge Evelina, Evy Agne, Ove Valentin Sigfrid Julia, Julius 5 Kyndelsmässodagen Sikås: Revy Strömsund: Konsert, Ströms kyrka Strömsund: Småstjärnorna, Folkets Hus Samernas nationaldag Sikås: Revy Sikås: Revy Strömsund: Rockabilly, Folkets Hus Strömsund: "Värst på flon", skotertävling m m Strömsund: Lydnadsprov för hundar, Ridhuset 6 5 e.trett.d. 7 Alla hjärtans dag Septuagesima Alexandra, Sandra Frida, Fritiof Gabriella, Ella Vivianne Hilding Pia Torsten, Torun Mattias, Mats Sigvard, Sivert Torgny, Torkel Lage Maria Vaajma: Matdagar, Kortreist mat Vaajma: Matdagar, Kortreist mat Strömsund: Lydnadsprov hundar, Ridhuset Vaajma: Matdagar Strömsund: Draghundstävling, Amundsen Race Vaajma: Matdagar, Kortreist mat Strömsund: Draghundstävling, Amundsen Race Sexagesima Strömsund; Draghundstävling, Amundsen Race Strömsund: Popsnöret, Hembygdsgården Hammerdal: Garvsyra Strömsund: Cruisingträff Backe: Jippodag, Landsomberget 8 9 Besök kommunens hemsida Med reservation för eventuella ändringar

14 Veronica Orell, Orrnäs, undersköterska på det särskilda boendet Älvgården i Backe. Inom kommunen finns det 290 undersköterskor. Läs hela intervjun med Veronica på Foto: Tore Torstensson

15 Bidrag och stipendier inom fritid och kultur 31 mars är sista dag att nominera kultur- och ledarstipendiater. 1 april är sista ansökningsdag för föreningar att söka bidrag. Ansökan om driftbidrag skickas till Teknik- och serviceförvaltningen. Alla övriga till Kultur- och fritidsavdelningen. Mer information: Mars Njoktje Säker på is. Ispik, isdubbar, räddningslina och flytväst eller en rätt packad ryggsäck är utrustning du alltid bör ha med dig när du ger dig ut på isar. Men det viktigaste av allt är att ta med sig en kompis. Det är inte säkert att du kan ta dig upp själv ur en isvak Albin, Elvira Ernst, Erna Gunborg, Gunvor Adrian, Adriana Tora, Tove Sportlov Strömsund: Skattjakt, Köpmanna Ebba, Ebbe Sportlov Camilla Siv Torbjörn, Torleif Edla, Ada Edvin, Egon Viktoria Greger Matilda, Maud Kristoffer, Christel Herbert, Gilbert Backe: Jippodag med skoterdemo, Landsomberget 9 Finska Sametingets invigningsdag Fastlagssöndagen Sportlov Sportlov Kyrktåsjö: Fettisdag med kams Sportlov Rossön: Sigvard Jonssons minne, skidor Lövberga: Pimpeltävling, Gåxsjön Strömsund: Strömstareräkning Backe: Stenhammarsloppet, skidor Besök kommunens hemsida 10 Fettisdagen Askonsdagen Internationella kvinnodagen 1 i fastan 11 Kronprinsessans namnsdag 2 i fastan Gertrud Edvard, Edmund Josef, Josefina Strömsund: Ugglekväll Norråker: Slädhundstävling, Joakim, Kim start Beaver Trap Trail Norråker: Slädhundstävling, Bengt start Bäveropen Strömsund: Födelsedagsjoggen, Löpartävling Kennet, Kent Norråker: Slädhundstävling och vintermarknad Gerda, Gerd Gabriel, Rafael Marie Bebådelsedag Ralf, Rudolf Malkolm, Morgan Jonas, Jens Holger, Holmfrid Ester. Emanuel Strömsund: Popsnöret, Hembygdsgården Strömsund: Cruisingträff Stora Blåsjön: Snowroller Party 12 Vårdagjämningen Jungfru Marie beb. dag 13 Trad samisk högtidsdag Våffeldagen Sommartid börjar Midfastosöndagen 14 Med reservation för eventuella ändringar

16 Thomas Blom, Kyrktåsjö, VA-maskinist och samordnare på teknik- och serviceförvaltningen. Han är en av fem VA-maskinister i kommunen. Han säkerställer bland annat att vårt dricksvatten håller bra kvalitet. Läs hela intervjun med Thomas på Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

17 Strömsund Turism personal och arrende kiosk Strömsund Turism söker sommarpersonal till Strömsunds Camping och turistbyrå. Info: Vill du arrendera kiosk/gatukök vid friluftsbadet i Strömsund? Lämna skriftligt anbud (exkl moms) i slutet kuvert märkt Arrende kiosk Svar/ansökan: Strömsund Turism, Box 500, Strömsund senast 25 april Harald, Hervor Gudmund, Ingemund Ferdinand, Nanna Marianne, Marlene Irene, Irja Vilhelm, Helmi Irma, Irmelin Nadja, Tanja Otto, Ottilia Ingvar, Ingvor Ulf, Ylva Liv Artur, Douglas Tiburtius Olivia, Oliver Äspnäs: Pimpeltävling, Lillallvattnet Gäddede: Flyktingloppet, skidor Gäddede: Flyktingloppet, skidor Skollov Strömsund: Modevisning, Folkets Hus Strömsund: Hundutställning, Dunderhallen Sikås: Påskvandring med familjescouterna Ulriksfors: Lydnadsprov för hundar Patrik, Patricia Strömsund: Påskparad Besök kommunens hemsida April Voerhtje 14 5 i fastan 15 Romernas nationaldag Palmsöndagen Elias, Elis Valdemar, Volmar Olaus, Ola Amalia, Amelie Annika, Anneli Allan, Glenn Georg, Göran Påsklov Strömsund: Cruisingträff Vega Påsklov Sista dag för ansökan om sommarjobb på Strömsunds Camping Markus samt arrende kiosk/gatukök. Påsklov Teresia, Terese Engelbrekt Ture, Tyra Tyko Mariana Fyrverkerier. Förbered ditt fyrverkeri i god tid och rigga upp pjäserna enligt bruksanvisningen. Håll dig på säkert avstånd och luta dig aldrig över en antänd fyrverkeripjäs. Tänk på att både människor och djur kan bli skrämda av fyrverkerier. Många djur lider av smällandet och blir oerhört stressade. Rossön: PitStop Kommunkontoret stänger kl 12 Tullingsås: Påskbuffé Blåsjön: Blåsjöblåset, störtloppstävling Görvik: Pimpeltävling Påsklov Majbrasa i Backe, Rossön, Silsjönäs, Görvik, Norråker, Strömsund, Havsnäs och Jansjö Kommunkontoret stänger kl 12 Skärtorsdagen Långfredagen Påskafton Påskdagen Annandag påsk 17 2 i påsktiden 18 Valborgsmässoafton Konungens födelsedag Med reservation för eventuella ändringar

18 Susanne Lövgren, Kyrktåsjö, förskollärare på Rödluvans förskola i Hoting. I kommunen finns 14 förskolor där 57 förskollärare arbetar. Tillsammans med övrig personal tar de hand om 449 barn. Läs hela intervjun med Susanne på Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

19 Anmäl alltid era evenemang till turistbyrån Anmäl till Strömsunds Turistbyrå, se, eller Sista dag för att vara säker på att komma med i sommartidningen är den 15 maj. Det är även viktigt att löpande under året anmäla evenemang till turistbyrån eftersom allt läggs in i evenemangs kalendern på kommunens hemsida Valborg Filip, Filippa John, Jane Monika, Mona Gothard, Erhard Marit, Rita Carina, Carita Strömsund: Popsnöret, Hembygdsgården Åke Reidar, Reidun Esbjörn, Styrbjörn Märta, Märit Charlotta, Lotta Linn, Linnea Halvard, Halvar Sofia, Sonja Ronald, Ronny Rossön: Bingo Kommunkontoret öppet Skollov Strömsund: Naturvårdsveckan Strömsund: Fågelutflykt Strömsund: Vattudalsloppet, löptävling Strömsund: Vårmarknad, Granngården Besök kommunens hemsida Maj Suehpede Första maj 18 3 i påsktiden 19 Europadagen 4 i påsktiden Rebecka, Ruben Erik Majken, Maj Karolina, Carola Konstantin, Conny Henning, Hemming Desirée, Desideria Ivan, Vanja Urban Vilhelmina, Vilma Blenda, Beda Ingeborg, Borghild Kommunkontoret stänger kl Rossön: Bingo Yvonne, Jeanette Strömsund: Cruisingträff Kommunkontoret öppet Vera, Veronica Skollov Petronella, Pernilla Säker eldning. Det gäller att undvika att ta risker när du eldar hemma på tomten eller ute i naturen. Se alltid till att du kan släcka elden. Och tänk på grannarna så att röken inte stör. Glöm inte att ta reda på om räddningstjänsten i din kommun har utfärdat eldningsförbud. Strömsund: Köpmannamarknad Ulriksfors: Lydnadsprov för hund Strömsund: Köpmannamarknad Norges nationaldag 5 i påsktiden 21 Mors dag Bönsöndagen 22 Kristi himmelsfärds dag Med reservation för eventuella ändringar

20 Jörgen Jönsson, Karbäcken, kostchef på Strömsunds kommun samt kock i Hoting-Tåsjöområdet. I kommunen tillagas årligen referensportioner (alla måltider och mellanmål). Läs hela intervjun med Jörgen på Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

21 Betalsopsäckar Betalsopsäckar är ett alternativ för dig som har fritidshus och inte kan ha ett sopkärl. Betalsopsäcken finns på flera försäljningställen, där den fulla säcken också kan lämnas. För närmaste köpställe ring Kundtjänst eller se kommunens hemsida Juni Ruffie Flytvästar och flytplagg. Flytvästar ska vara CE-märkta (EUkrav för en säker väst). Endast räddningsvästar vänder dig rätt i vattnet, även om du är medvetslös. Flytplagg, seglarväst eller flytoverall är inte lika säkra men har fördelen att de är smidiga att använda. Idag finns även självuppblåsbara västar Gun, Gunnel Rutger, Roger Ingemar, Gudmar Solveig, Solbritt Bo Gustav, Gösta Robert, Robin Eivor, Majvor Börje, Birger Svante, Boris Bertil, Berthold Eskil Aina, Aino Håkan, Hakon Margit, Margot Axel, Axelina Görvik: Tårtkalas Strömsund: Cruisingträff och Naturnatta Kommunkontoret stänger kl Besök kommunens hemsida Sönd. före pingst 23 Världsmiljödagen Danmarks grundlagsdag Hammerdal, Strömsund, Kyrktåsjö, Sikås, Backe: Nationaldagsfirande Rossön: Bingo Nationaldagen Tullingsås: Tullingsåsdagen Hammerdal och Gåxsjö: Ingemars musikdag Strömsund: Cruisingträff, båthamnen Skolornas vårtermin slutar Brattbäcken: Tåsjö-flåset, löptävling Hoting: Marknad Hoting: Marknad Strömsund: Slöjdmässan öppnar Pingstafton Pingstdagen Annandag pingst 24 Hel. trefaldighets dag Torborg, Torvald Björn, Bjarne Germund, Görel Linda Alf, Alvar Paulina, Paula Adolf, Alice Johannes Döparens dag David, Salomon Rakel, Lea Selma, Fingal Leo Peter, Petra Elof, Leif Hoting: 25/6 10/8 Slöjdmässa Strömsund: 16/6 17/8 Slöjdmässa Rossön: Bingo Strömsund: Cruisingträff Islands nationaldag Midsommarfirande: Strömsund, Hammerdal, Rossön, Blåsjön Midsommarfirande: Havsnäs, Görvik, Hillsand, Jansjö Midsommarafton Havsnäs: Nattvandring Rossön: Frluftsgudstjänst Hillsand: Gåbingo Hoting: Slöjdmässan öppnar Rossön: Bingo Strömsund: Cruisingträff, Båthamnen Sommarsolståndet Midsommardagen Johannes Döparens dag 26 Gåxsjö: Musik i sommarkväll Strömsund: Dressyrtävling Kyrktåsjö: Musik vid Tåsjö stränder 1 Ramadan Sikås: Kruskalas Kyrktåsjö: Musik vid Tåsjö stränder Havsnäs: Servering, Sågbacken 2 e. tref. 27 Med reservation för eventuella ändringar

22 Anja Johansson, Hoting och Lena Norrman, Tullingsås, socialsekreterare. Det känns meningsfullt och viktigt att kunna bidra till att hjälpa människor i kris. Läs hela intervjun med Anja och Lena på Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

23 Avläsning av vattenmätare? Strömsunds kommun skickar ut självavläsningskort till kunder som har vattenmätare. Det är viktigt att du läser av din vattenmätare och skickar in dessa uppgifter senast 31 juli 2014 för att vår preliminära debitering av din förbrukning ska bli så rätt som möjligt. Ditt avläsningskort kommer med posten håll utkik efter det! Aron, Mirjam Rossön: Bingo Hillsand: Gåbingo Rosa, Rosita Strömsund: Onsdagskul i centrum Vållan/Jormvattnet: Fäboddag Vaajma: Fjällfiskedagar Aurora Strömsund: Cruisingträff, Båthamnen Vaajma: Fjällfiskedagar Ulrika, Ulla Hillsand: Sommarcafé Laila, Ritva Esaias, Jessika Klas Kjell André, Andrea Eleonora, Ellinor Herman, Hermine Joel, Judit Skansen Alanäs: sommarens guidningar startar Besök kommunens hemsida Juli Snaltje 27 Backe: Fjällsjömarknaden Hotingtravet: travdag, dans Hammerdal: Musikkväll Ringvattnet: 24 tim gäddfisketävling Vaajma: Fjällfiskedagar Backe: Fjällsjömarknad Havsnäs: Servering Hoting: Ponnytrav Hammerdal: Utflykt Vackermyren Ringvattnet: 24 tim gäddfisketävling Vaajma: Fjällfiskedagar 3 e. tref. Hotingtravet: Travdag Strömsund: Onsdagskul i centrum och Cruisingträff Rossön: Bingo Hillsand: Gåbingo Hoting: Ponnytrav Jörgen, Örjan Strömsund: Dunderkastet 28 Kyrktåsjö: Kamsdag Hoting: Travdans Vållan/Jormvattnet: Fäboddag Hoting: Hotingtravet, travdag Rossön: Hembygdsdag Strömsund: Dundermarknaden Strömsund: Dundermarknad Bjurälven: Utflykt Jansjö: Kamsdag Gåxsjö: Musik i sommarkväll Hammerdal: Kruskalas, Hembygdsg Strömsund: Dundermarknad Havsnäs: Allaktivitetsdag Äspnäs: Cafékväll 4 e. tref. Folke Kronprinsessans födelsedag 29 Ragnhild, Ragnvald Rossön: Bingo Hillsand: Gåbingo Norråker: Loppis Reinhold, Reine Strömsund: Onsdagskul i centrum Bruno Fredrik, Fritz Sara Margareta, Greta Johanna Magdalena, Madeleine Emma Kristina, Kerstin Jakob Jesper Marta Botvid, Seved Olof Algot Elin, Helena Grilltider. Använd miljövänliga tändvätskor vid tändning av briketter och kol, eller ta en eltändare till hjälp som både är säkrare och miljövänligare. Efter avslutad grillning, släck kvarvarande glöd och aska med vatten eller placera grillen försedd med lock utomhus på säker plats. Strömsund: Cruisingträff, Båthamnen Vållan/Jormvattnet: Fäboddag Hillsand: Sommarcafé Hammerdal: Musik i sommarkväll Strömsund: Cruisingträff med Byarally Rossön: Bäverloppet, löptävling Backe: Hembygdsdagen Havsnäs: Servering, Sågbacken Strömsund: Onsdagskul i centrum Rossön: Bingo Hillsand: Gåbingo Strömsund: Cruisingträff Vållan/Jormvattnet: Fäboddag Gäddede: Flyktingerittet Äspnäs: Bygdedag Havsnäs: Gofika Öjbäckbuan: Musik i sommarkväll Gåxsjö: Musik i sommarkväll Öjbäckbuan: Kauk-kurs Gäddede: Stora loppisdagen Kyrktåsjö: Hembygdsdag Öjbäckbuan: Kauk-kurs Äspnäs: Cafékväll Havsnäs: Servering, Sågbacken Rossön: Bingo Hillsand: Gåbingo Strömsund: Onsdagskul i centrum Vållan/Jormvattnet: Fäboddag Strömsund: Cruisingträff Apostladagen Hammerdal: 19/7 27/7 Sinnenas Väg Öjbäckbuan: 19/7 27/7 Kulturdagar Skansen Alanäs: Guidning 1/7 10/8 Hoting: 25/6 10/8 Slöjdmässa Strömsund: 16/6 17/8 Slöjdmässa Jansjö: Sommarcafé 1/7-31/ e. tref. 31 Med reservation för eventuella ändringar

24 Nicklas Nilsson, Hoting, lärare på Frostviksskolan i Gäddede. Nicklas bor veckovis i Gäddede. Han tillhör den skara av kommunanställda som har lång resväg till jobbet. Läs hela intervjun med Nicklas på Foto: Anna Jonasson

25 Nominera Årets Eldsjäl Det finns många engagerade och positiva människor med stor drivkraft. Hjälp oss att hitta och uppmuntra dessa eldsjälar som är så viktiga för vår bygd! Skicka din nominering med en kort motivering till Strömsunds Utvecklingsbolag, Box 500, Strömsund eller Per Karin, Kajsa Uno Stella, Estelle Brynolf Hammerdal: Musik i sommarkväll Jormvattnet: Jorm Runt Tage Viken: Vikenmässa Arne, Arnold Ulrik, Alrik Hillsand: Gåbingo Alfons, Inez Rossön: Bingo Besök kommunens hemsida Augusti Mietske 31 Kristi förklarings dag 32 Dennis, Denise Strömsund: Cruisingträff, Båthamnen Silvia, Sylvia Drottningens namnsdag Roland Gåxsjö: Musik i sommarkväll FN:s internationella urfolksdag Lars Susanna Tullingsås: Kruskalas 8 e. tref. 33 Klara Hammerdal: Surströmmingsfest, Hembygdsgård. Kaj Rossön: Bingo Strömsund: Cruisingträff, Båthamnen Hammerdal: Joelmässan Sameflaggan godkändes Hammerdal: Joelmässan Musik i sommarkväll Ulriksfors: Lydnadsprov för hund Strömsund: Dressyrtävling Verner, Valter Ellen, Lena Magnus, Måns Bernhard, Bernt Jon, Jonna Henrietta, Henrika Signe, Signhild Bartolomeus Lovisa, Louise Östen Rolf, Raoul Gurli, Leila Hans, Hampus Albert, Albertina Arvid, Vidar Att synas i höstmörkret. Allt fler lyser gula-gröna i mörkret cyklister, joggare och stavgångare, hussar, mattar och deras hundar. Reflexvästen håller på att bli var mans egendom. En billig livförsäkring. Hammerdal: Joelmässan Rossön: Bingo Skolornas hösttermin startar Strömsund: Cruisingträff Kyrktåsjö: Tåsjön runt, cykeltävling Rossön: Bingo Strömsund: Cruisingträff, Båthamnen Hoting: Hoting Old Car Meeting Hoting: Hoting Old Car Meeting Backe: Lyskväll vid Backsjön Strömsund: Svamputflykt 9 e.tref. Samerådet upprättades e.tref. 35 Svenska Sametingets invigningsdag Hoting: 25/6 10/8 Slöjdmässa Blåsjön: Träningsdagar för stående fågelhundar 18/8 24/8 Strömsund 16/6 17/8 Slöjdmässa Ammerån: EM i flugfiske 12/8 18/8 Skansen Alanäs: Guidning 1/7 10/8 11 e.tref. Med reservation för eventuella ändringar

26 Deanne Edin, Hammerdal, skoladministratör på Grevåkersskolan i Hammerdal. Det bästa med mitt jobb är att jag har så många olika arbetsuppgifter det blir aldrig tråkigt! Läs hela intervjun med Deanne på Foto: Tore Torstensson

27 Sugen på att starta företag? Nyföretagarcentrum, Arbetsförmedlingen och SUAB anordnar starta eget-information i SUAB:s lokaler varje månad träffarna annonseras i tidningen och på hemsidan Alla är välkomna! Anmälan och information: Strömsunds Utvecklingsbolag, Storgatan 20, Strömsund, , suab@stromsund.se Samuel, Sam Justus, Justina Alfhild, Alva Rossön: Bingo Gisela Adela, Heidi Lilian, Lilly Regina, Roy Alma, Hulda Anita, Annette Tord, Turid Dagny, Helny Åsa, Åslög Sture Ida Sigrid, Siri Dag, Daga Tullingsås: Surströmmingsfest Norråker: Loppis Fjällsjö: Vandringsdag Hammerdal: Brasafton, Hembygdsgården Besök kommunens hemsida September Skierede/gaekere e. tref. 37 Val till riksdagen 13 e. tref Hildegard, Magnhild Orvar Fredrika Elise, Lisa Matteus Maurits, Moritz Tekla, Tea Gerhard, Gert Tryggve Einar, Enar Dagmar, Rigmor Lennart, Leonard Mikael, Mikaela Helge Vilse i skogen. Vid turer på fjället eller i skogen gäller det att vara rätt utrustad. Bra kläder, extra mat och dryck, kompass, karta och kniv är saker som bör finnas med i packningen. Glöm inte att lämna ett färdmeddelande innan turen startas. Strömsund: Vattudalsmaran Ulriksfors: Lydnadsprov hund Strömsund: Cruisingträff 14 e. tref. 39 Höstdagjämningen 15 e. tref. 40 Med reservation för eventuella ändringar

28 Henry Sundelin, Strömsund, driftingenjör på det kommunala fjärrvärmebolaget Jämtlandsvärme AB. Fjärrvärme levereras i Strömsund, Hammerdal, Hoting, Rossön, Kyrktåsjö och Backe. Läs hela intervjun med Henry på Foto: Tore Torstensson

29 Energirådgivning Energirådgivningen ger dig kostnadsfri och opartisk rådgivning om hur du kan minska dina energikostnader. Energirådgivning, ring kommunväxeln eller mejla till Ragnar, Ragna Ludvig, Love Evald, Osvald Frans, Frank Bror Jenny, Jennifer Birgitta, Britta Nils Ingrid, Inger Harry, Harriet Erling, Jarl Manfred, Valfrid Birgit, Berit Stellan Hedvig, Hillevi Finn Tullingsås: Spelmansstämma Besök kommunens hemsida Oktober Rihkede/golke 40 Kanelbullens dag Den helige Mikaels dag Internationella barndagen 41 Sametinget i Norge öppnades Tacksägelsedagen Antonia, Toini Lukas Tore, Tor Sibylla Ursula, Yrsa Marika, Marita Sören, Severin Evert, Eilert Inga, Ingalill Amanda, Rasmus Sabina Simon, Simone Viola Elsa, Isabella Edit, Edgar Första hjäpen. En bra grund i alla hus- och reseapotek är förbandsmaterial för vård av sår och liknande. Att gå en kurs i första hjälpen gör dig förberedd att rädda liv eller lindra skada. Kurser anordnas av Röda Korset, Svenska Livräddningssällskapet och Svenska Rådet för Hjärt-lungräddning (HLR-rådet). Ulriksfors: Lydnadsprov hund Gäddede: Rosa lördag Silsjönäs: Kulturdag Skollov Skollov Skollov Strömsund: Oktobernatta Skollov Strömsund: Cruisingträff Kommunkontoret stänger kl 12 Skollov 18 e. tref. 43 FN-dagen Islamskt nyår Sommartid slutar 19 e. tref. 44 Med reservation för eventuella ändringar

30 Susanne Larsson, Hammerdal, distriktssköterska i Hammerdalsområdet. I kommunen finns 18 distriktssköterskor. Läs hela intervjun med Susanne på Foto: Tore Torstensson

31 Evenemang till 2015 års almanacka Är du arrangör och vill ha med ditt evenemang till nästa års almanacka? Anmäl det då till Strömsunds Turistbyrå, stromsund.se, eller anmalevenemang senast 18 november. November Rahka/gålkoe Gå säkrare på isiga underlag Broddar under skosulorna minskar risken för fallolyckor när det är halt ute. Hälfotsskydd har visat sig vara det mest effektiva halkskyddet, men prova dig fram till vad som passar just dig Allhelgonadagen Tobias Hubert, Hugo Sverker Eugen, Eugenia Gustav Adolf Ingegerd, Ingela Vendela Teodor, Teodora Martin, Martina Mårten Konrad, Kurt Kristian, Krister Emil, Emilia Leopold Vibeke, Viveka Besök kommunens hemsida Alla helgons dag 44 Sönd. e. alla helgons dag 45 Gustav Adolfsdagen Sametinget i Finland bildades Fars dag 21 e. tref. Mårtensafton 46 Isak Sabas, som skrev texten till samernas nationalsång, föddes Sönd. f. domssöndagen Naemi, Naima Lillemor, Moa Elisabet, Lisbet Pontus, Marina Helga, Olga Cecilia, Sissela Klemens Gudrun, Rune Katarina, Katja Linus Astrid, Asta Malte Sune Andreas, Anders Havsnäs: Julmarknad Café Nostalgi Kyrktåsjö: Julmarknad Strömsund: Cruisingträff Strömsund: Julmarknad Ankarede: Ankarede i advent Havsnäs: Julbord, Bystugan Hammerdal: Gammeldags Jul 47 Domssöndagen 48 1 i advent Med reservation för eventuella ändringar

32 Anders Blomberg, Yxskaftkälen, näringslivschef och vd i det kommunala bolaget Strömsunds Utvecklingsbolag AB (SUAB). SUAB erbjuder service, lotsning och mötesplatser för företagare och utvecklingsgrupper. Läs hela intervjun med Anders på Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

33 När du köper julklappar Tänk på att begära öppet köp när du köper julklappar. Öppet köp är frivilligt från säljarens sida och gäller bara när det står skrivet på kvittot då får du pengarna tillbaka om julklappen inte passar. Har du fler konsumentfrågor, ring: Konsument Strömsund December Goeve/jåvle-aske En brandvarnare räddar liv om du sköter den på rätt sätt. Snabb utrymning för dig och din familj kan vara skillnaden mellan liv och död. Så se till att placera den rätt och byt gamla batterier! Lämna aldrig tända ljus obevakade!! Oskar, Ossian Beata, Beatrice Lydia Barbro, Barbara Sven Nikolaus, Niklas Angelika, Angela Tullingsås: Julfest Virginia Anna Malin, Malena Daniel, Daniela Alexander, Alexis Norråker: Julskyltning Lucia Hammerdal: Julkonsert Sten, Sixten Gottfrid Assar 49 Finlands självständighetsdag 2 i advent 50 Nobeldagen Luciadagen 3 i advent Stig Abraham Isak Israel, Moses Tomas Natanael, Jonatan Adam Eva Stefan, Staffan Johannes, Johan Benjamin Natalia, Natalie Abel, Set Sylvester Skolornas hösttermin slutar Backe: Säsongspremiär Landsomberget Görvik: Julfest 4 i advent Vintersolståndet 52 Drottningens födelsedag Julafton Juldagen Annandag jul Värnlösa barns dag Sönd. e. jul 1 Nyårsafton Besök kommunens hemsida Med reservation för eventuella ändringar

34 Udda veckor Hammerdal Måndag Bredkälen, Sikås, Gåxsjö, Grenås, Fagerdal, Länglingen, Grenåskilen. Tisdag Onsdag Hämtningsschema för sopbilen 2014 Hammerdals samhälle, Håxås mot södra Edevägen, Ede, Östersundsvägen mot södra Edevägen. Harbäcken, Tullingsås, Hallviken, Edevägen, Görvik, Sörviken, Fyrås, Lorås, Kilen, Fyrsjön, Bye. Backe Torsdag Vågdalen, Stamsele, Täxan, Mårdsjön, Tjärnäset, Bofors, Vängel, Norrby, Silsjönäs, Backe samhälle, Johannesberg, Tännviken, Mullnäset, Sandviken, Ånäset. Rossön Fredag Nagasjön, Rossön, Volmvattnet, Grundsjö, Jansjö, Sunnansjö, Rudsjö, Österåsen, Trångåsen, Långåsen, Lia, Sil. Södra Torsdag Häggnäset, Västvik, Svaningen, Draganäs, Vattudalen Hillsand, Vedjeön, Bonäset, Renålandet, Älghallen, Öjarn, Kärrnäset, Södra Öhn, Bredkälsflon, Lövberga, Järvsand, Havsnäs, Nyhamn,Västvik. Gäddede Tisdag Gäddede samhälle, Spännviken, Håkafot, Fågelberget, Storvattnet, Gussvattnet, Sjulsåsen, Bågede, Torsfjärden. Tisdag En gång Härbergsdalen, Blomhöjden, Inviken, Norrsjön, varje månad: Risede. Datum för hämtning: 14/1, 11/2, 11/3, 8/4, 6/5, 3/6, 1/7, 29/7, 26/8, 23/9, 21/10, 18/11, 16/12 Återvinningscentraler (ÅVC) ÅVC finns i Strömsund (Liden), Hoting, Rossön, Gäddede (Junsternäs), Hammerdal och Gubbhögen. Tips: Sortera ditt avfall samtidigt som du lastar bilen eller släpvagnen så blir ditt besök på ÅVC smidigare. Öppettider: Kundtjänst Jämna veckor Strömsund Måndag Samhället väster om Lövbergavägen, ej Strömbacka. Tisdag Onsdag Samhället öster om Lövbergavägen, inklusive Strömbacka. Näsviken, Öhn, Ulriksfors, Bygda, Risselås, Strand. Tåsjö Torsdag Tåsjö, Kyrktåsjö, Tåsjöberget, Granbergsbyn, Västertåsjö, Brattbäcken, Karbäcken, Norråker, Tjärnmyrberget. Hoting Fredag Hotings samhälle, Rörström, Björksjönäs, Andersnäset, Sundet, Flyn, vissa efter E 45 i Lövberga. Gäddede Tisdag Björkvattnet, Vågen, Bränna, Viken, Kyrkbolandet, Sandnäset, Junsternäs, Junsterforsen, Kvarnbergsvattnet, Kycklingvattnet, Rolandstorp, Jorm, Blåsjön, Ankarede, Ankarvattnet (Stekenjokkvägen). Norra Torsdag Lidsjöberg, Gärdnäs, Harrsjön, Lillviken, Vattudalen Lövik, Skansnäset, Stornäsudden, Östra Havsnäs, Siljeåsen, Övre Lillviken, Ringvattnet, Gubbhögen, Alanäs, Alavattnet, Järilvattnet, Äspnäs, Klövsand. Allmän information På hämtningsdagen ska sopkärlet ställas fram klockan vid sopbilens färdväg om ni vill ha det tömt. Låt kärlet stå framme tills det är tömt! Sopkärlet ska stå så att lockets öppning är vänd ut mot vägbanan. Ingen ändring av tömningsdagar Även om ordinarie tömningsdag infaller på en helgdag körs turerna enligt schema även under storhelger. Frågor/information: Kundtjänst

35 Kommunreceptionens öppettider Måndag Fredag 1/5 31/ Måndag Torsdag 1/9 30/ Fredag 1/9 30/ Kommunväxelns öppettider Måndag Fredag Telefon: (vx) Telefax: E-post: Hemsida: Gemensam adress till alla verksamheter: Box Strömsund Besöksadresser i Strömsund Kommunkontoret, Storgatan Socialtjänsten, Storgatan Postadress: Box 199, Strömsund Strömsunds Turistbyrå, Folkets Hus, Ramselevägen Konsumentrådgivning, Folkets Hus, Ramselevägen Felanmälan Vid fel på kommunens gator, fastigheter, vägbelysning, vatten- eller avloppsanläggningar vill vi helst att ni gör felanmälan via hemsidan Ni har även möjlighet att ringa in er felanmälan: Under kontorstid: Kommunväxeln Övrig tid: Larmcentralen LAC-Z JÄMTLANDS VÄRME AB Jìemhten baahkedimmie Strömsunds Utvecklingsbolag (SUAB) Storgatan 20, e-post: suab@stromsund.se Jämtlandsvärme AB Kommunkontoret, Storgatan 15 e-post: jamtlandsvarme@stromsund.se Öppettider STRÖMSUNDS HYRESBOSTÄDER AB Strömsunds Hyresbostäder AB Storgatan 19, Strömsund Besökstid: , eller enligt överenskommelse. Felanmälan: eller shb.felanmalan@stromsund.se E-post: info.hyresbostader@stromsund.se Hemsida: Bibliotek Centralbiblioteket Myrgatan 4, Strömsund Gäddede bibliotek, Storgatan 40, Gäddede Hammerdals bibliotek Häradsv 33, Hammerdal Hotings bibliotek, Storgatan 37, Hoting Backes bibliotek, Läkarvägen 22, Backe Bokbilen åker runt i kommunen enligt turlista. Vill du ha besök av bokbilen eller beställa böcker? Ring bibilioteket i Strömsund eller bokbilen på BibliotekMitt.se är bibliotekens gemensamma webbplats. Här kan du exempelvis kolla öppettider, reservera och låna om böcker samt lyssna på ljudböcker. Simhallar Det finns simhallar i Hammerdal, Strömsund, Hoting och Gäddede och de är öppna under skolterminerna. Badet är gratis. Öppettider, se hemsidan: Fritidsgårdar i kommunen I kommunen finns fritidsgårdar i Strömsund, Hoting, Kyrktåsjö, Hammerdal, Ulriksfors, Backe och Gäddede och verksam heten riktar sig till barn i skolåldern. Öppettider, se hemsidan

36 Gruppförsändelse till hushåll och kontor Visste du att... almanackan trycks i exemplar och skickas till kommunens hushåll, kontor, fastighetsägare, boende utanför kommunen samt till de som flyttar hit under året! 2015 Januari 1 O 2 T 3 F 4 L 5 S 6 M 7 T 8 O 9 T 10 F 11 L 12 S 13 M 14 T 15 O 16 T 17 F 18 L 19 S 20 M 21 T 22 O 23 T 24 F 25 L 26 S 27 M 28 T 29 O 30 T 31 F Sammanträden 2014 Reservation för ändringar av sammanträdesdatum Jan Feb Mar Apr Maj Jun Kommunfullmäktige (KF) Kommunstyrelsen (KS) , Kommunstyrelsens au Miljö- och byggnämnd Barn, kultur och utb. nämnd Barn, kultur och utb. nämnd au Socialnämnd Socialnämndens au Nämnd för Närvård Frostviken Kommunrevisionen 7 4 Tillgänglighetsrådet Kommunala pensionärsrådet 11 7 Jul Aug Sep Okt Nov Dec Kommunfullmäktige (KF) Kommunstyrelsen (KS) Kommunstyrelsens au 5 2, Miljö- och byggnämnd Barn, kultur och utb. nämnd Barn, kultur och utb. nämnd au Socialnämnd Socialnämndens au Nämnd för Närvård Frostviken Kommunrevisionen 31 9 Tillgänglighetsrådet 22 8 Kommunala pensionärsrådet 3 2 Två elever vid Hjalmar Strömerskolans industritekniska program. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson Ansvarig utgivare och layout: Strömsund Turism Tryck: GTC 2013 Almanackan är delvis översatt till sydsamiska.

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Natalia, Natalie 30. Rut. Hanna, Hannele 6. Jan, Jannike 12 Frideborg, Fridolf 13.

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Natalia, Natalie 30. Rut. Hanna, Hannele 6. Jan, Jannike 12 Frideborg, Fridolf 13. 5 Januari Stefan, Staffan 7 Johannes, Johan 8 Benjamin Natalia, Natalie Abel, Set Sylvester Nyårsdagen Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida 4 Rut 5 Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar 7 August, Augusta 8

Läs mer

2016 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Abel, Set 31. Sylvester. Kasper, Melker, Baltsar. August, Augusta 8.

2016 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Abel, Set 31. Sylvester. Kasper, Melker, Baltsar. August, Augusta 8. 53 Januari Benjamin Natalia, Natalie Abel, Set 3 Sylvester Nyårsdagen Svea 3 Alfred, Alfrida Nyårsdagen Rut 5 Hanna, Hannele 6 Kasper, Melker, Baltsar 7 August, Augusta 8 Erland Gunnar, Gunder 0 Sigurd,

Läs mer

tisdag onsdag torsdag fredag lördag 6 söndag måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag tisdag

tisdag onsdag torsdag fredag lördag 6 söndag måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag tisdag Jan 0 Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Nyårsdagen Trettondedag jul Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta Felix, Felicia 0 Agnes, Agneta 0 Erland Gunnar, Gunder Sigurd, Sigbritt Jan,

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Svea. Erland. Gunnar Gunder 10. Hjalmar Helmer 17 Anton, Tony 18 Hilda, Hildur 19.

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Svea. Erland. Gunnar Gunder 10. Hjalmar Helmer 17 Anton, Tony 18 Hilda, Hildur 19. Januari Abel, Set Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida 4 Rut 00 Hanna Hannele Nyårsdagen Trettondedag jul Kasper Melker Baltsar 7 August Augusta 8 Erland Gunnar Gunder 0 Sigurd Sigbritt Jan, Jannike

Läs mer

Januari. 1 söndag. 2 måndag 3 tisdag 4 onsdag. 5 torsdag. 6 fredag. 7 lördag. 8 söndag. 9 måndag. 10 tisdag. 11 onsdag. 12 torsdag.

Januari. 1 söndag. 2 måndag 3 tisdag 4 onsdag. 5 torsdag. 6 fredag. 7 lördag. 8 söndag. 9 måndag. 10 tisdag. 11 onsdag. 12 torsdag. Januari 1 söndag Nyårsdagen Nyårsdagen 2 måndag 3 tisdag 4 onsdag Svea Alfred, Alfrida Rut 1 5 torsdag Hanna, Hannele 6 fredag Trettondedag jul Kasper, Melker, Baltsar 7 lördag August, Augusta 8 söndag

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Svea. Alfred Alfrida 4. Gunnar Gunder 10. Sigurd Sigbritt 11. Anton Tony 18.

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. Svea. Alfred Alfrida 4. Gunnar Gunder 10. Sigurd Sigbritt 11. Anton Tony 18. Januari Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred Alfrida Rut 5 Hanna Hannele 6 0 Kasper Melker Baltsar Nyårsdagen Trettondedag jul 7 August Augusta 8 Erland Gunnar Gunder 0 Sigurd Sigbritt Jan Jannike Frideborg

Läs mer

Plats för egen text och logotyp

Plats för egen text och logotyp Januari 2005 v 53 v 1 v 2 v 3 v 4 v 5 27 28 29 30 31 1 2 Alfred, Alfrida Rut Trettondagsafton Trettondag jul 3 4 5 6 7 8 9 Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar Sigurd, Sigbritt Jan, Jannike Frideborg,

Läs mer

Dec 2015 / Jan V 53. V 1 Sigurd Sigbritt. Jan Tisdag. Onsdag. Måndag. Söndag. Fredag. Torsdag. Lördag. Måndag.

Dec 2015 / Jan V 53. V 1 Sigurd Sigbritt. Jan Tisdag. Onsdag. Måndag. Söndag. Fredag. Torsdag. Lördag. Måndag. Dec 2015 / Jan 2016 28 Benjamin 29 Natalia Natalie 30 Abel Set 31 Nyårsdagen Sylvester 1 Nyårsdagen 2 Svea 3 V 53 Alfred Alfrida Jan 2016 4 Rut 5 Hanna Hannele 6 Trettondedag jul Kasper Melker Baltsar

Läs mer

Januari. 1 torsdag 2 fredag 3 lördag 4 söndag 5 måndag 6 tisdag

Januari. 1 torsdag 2 fredag 3 lördag 4 söndag 5 måndag 6 tisdag Januari 1 torsdag 2 fredag 3 lördag 4 söndag 5 måndag 6 tisdag Nyårsdagen Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Trettondedag jul Kasper, Melker, Baltsar 1 7 onsdag 8 torsdag 9 fredag 10 lördag

Läs mer

Kalender 2015 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Kalender 2015 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Kalender 2015 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Januari 2015 1 29 30 31 1 2 3 4 Natalia, Natalie Abel, Set Nyårsafton Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred,

Läs mer

Kalender 2005 Motiv från Gotland

Kalender 2005 Motiv från Gotland Kalender 00 Motiv från Gotland Januari 00 Johannes, Johan Värnlösa barns dag Benjamin Natalia, Natalie 0 Abel, Set Nyårsafton Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Trettondagsafton Hanna, Hannele

Läs mer

Motiv från Gotland. Januari Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag V. 3 Alfred, Alfrida. 10 Sigbritt, Sigurd.

Motiv från Gotland. Januari Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag V. 3 Alfred, Alfrida. 10 Sigbritt, Sigurd. Januari 00 Nyårsafton Sylvester August, Augusta Nyårsdagen Erland Svea Gunder, Gunnar Alfred, Alfrida 0 Sigbritt, Sigurd Rut Jan, Jannike Trettondagsafton Hanna, Hannele Frideborg, Fridolf Trettondedag

Läs mer

Januari. 1 fredag Nyårsdagen. 2 lördag 3 söndag 4 måndag. 5 tisdag. 6 onsdag Trettondedag jul

Januari. 1 fredag Nyårsdagen. 2 lördag 3 söndag 4 måndag. 5 tisdag. 6 onsdag Trettondedag jul Januari 1 Nyårsdagen Nyårsdagen 2 3 4 Svea Alfred, Alfrida Rut 1 5 Hanna, Hannele 6 Trettondedag jul Kasper, Melker, Baltsar 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 August,

Läs mer

Kalender 2018 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Kalender 2018 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Kalender 2018 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Januari 2018 1 2 1 2 3 4 5 6 7 Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Trettondagsafton Hanna, Hannele Trettondedag

Läs mer

Kalender 2017 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Kalender 2017 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Kalender 2017 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Januari 2017 52 26 27 28 29 30 31 1 Annandag jul Stefan, Staffan Johannes, Johan Benjamin Natalia, Natalie

Läs mer

2020 Blankettbanken.se JANUARI

2020 Blankettbanken.se JANUARI JANUARI 0 0 0 Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta Erland Gunnar, Gunder Sigurd, Sigbritt Jan, Jannike Frideborg, Fridolf Knut Felix, Felicia Laura,

Läs mer

8 Erland. 15 Laura, Lorentz. 22 Vincent, Viktor. 29 Diana

8 Erland. 15 Laura, Lorentz. 22 Vincent, Viktor. 29 Diana Januari - 0 2 1 2 3 4 Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut 1 Söndagen e nyår 2 Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar Trettondedag jul August, Augusta Erland Gunnar, Gunder Sigurd, Sigbritt Jan, Jannike

Läs mer

Kalender 2013 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Kalender 2013 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Kalender 2013 Januari Februari Mars 2004 2011 2010 April Maj Juni 2003 2012 2010 Juli Augusti September 2003 2006 2010 Oktober November December 2007 2004 2009 Januari 2013 1 2 31 1 2 3 4 5 6 Nyårsafton

Läs mer

Kalender 2019 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December

Kalender 2019 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Kalender 2019 Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Januari 2019 53 2 31 1 2 3 4 5 6 Nyårsfton Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Trettondagsafton

Läs mer

JANUARI

JANUARI JANUARI 0 0 0 0 Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta Erland Gunnar, Gunder Sigurd, Sigbritt Jan, Jannike Frideborg, Fridolf Knut Felix, Felicia Laura, Lorentz

Läs mer

januari 14 FELIX, FELICIA 21 AGNES, AGNETA 28 Karl, Karla NYÅrSDAGEN TrETToNDAGEN TIs 1 ons 2 Svea TorS 3 Alfred, Alfrida FrE 4 rut

januari 14 FELIX, FELICIA 21 AGNES, AGNETA 28 Karl, Karla NYÅrSDAGEN TrETToNDAGEN TIs 1 ons 2 Svea TorS 3 Alfred, Alfrida FrE 4 rut januari 1 TIs 1 NYÅrSDAGEN ons 2 Svea TorS 3 Alfred, Alfrida FrE 4 rut Lör 5 HANNA, HANNELE 2 Sön 6 trettondagsafton Kasper, Melker, Baltsar 7 TrETToNDAGEN August, Augusta TIS 8 erland ons 9 GuNNAr, GuNDEr

Läs mer

Januari. Nyårsdagen. Rut. Kasper Melker Baltsar Trettondagen. August Augusta. Svea. Alfred Alfrida. Hanna Hannele. Knut Tjugondedagen.

Januari. Nyårsdagen. Rut. Kasper Melker Baltsar Trettondagen. August Augusta. Svea. Alfred Alfrida. Hanna Hannele. Knut Tjugondedagen. Januari Nyårsdagen Erland Laura Lorentz Vincent Viktor Diana Svea Gunnar Gunder Hjalmar Helmer Frej Freja Gunilla Gunhild 0 Alfred Alfrida Sigurd Sigbritt Anton Tony Erika Ivar Joar Rut Jan Jannike Hilda

Läs mer

Januari 2014. Onsdag Vecka 1 Nyårsdagen 2 Torsdag. Måndag Vecka 2 Kasper, Melker, Baltsar 7 Tisdag. Måndag Vecka 3 Tjugondedag jul 14 Tisdag

Januari 2014. Onsdag Vecka 1 Nyårsdagen 2 Torsdag. Måndag Vecka 2 Kasper, Melker, Baltsar 7 Tisdag. Måndag Vecka 3 Tjugondedag jul 14 Tisdag Januari 2014 Onsdag Vecka 1 Nyårsdagen 2 Torsdag Svea 3 Fredag Alfred, Alfrida 4 Lördag Rut 5 Söndag 6 Hanna, Hannele Trettondagsafton, Söndagen e nyår Måndag Vecka 2 Kasper, Melker, Baltsar 7 Tisdag August,

Läs mer

Januari 2015. Torsdag Vecka 1 Nyårsdagen 2 Fredag. Söndagen e nyår Måndag Vecka 2. Måndag Vecka 3 Frideborg, Fridolf 13 Tisdag 14 Onsdag

Januari 2015. Torsdag Vecka 1 Nyårsdagen 2 Fredag. Söndagen e nyår Måndag Vecka 2. Måndag Vecka 3 Frideborg, Fridolf 13 Tisdag 14 Onsdag Januari 2015 Torsdag Vecka 1 Nyårsdagen 2 Fredag Svea 3 Lördag Alfred, Alfrida 4 Söndag 5 Rut Söndagen e nyår Måndag Vecka 2 Hanna, Hannele Trettondagsafton 6 Tisdag Kasper, Melker, Baltsar 7 Onsdag August,

Läs mer

Januari 2009. 2 Fredag. 3 Lördag. 4 Söndag 5. 6 Tisdag 7 Onsdag. 8 Torsdag. 9 Fredag. 10 Lördag. 11 Söndag 12. 13 Tisdag 14 Onsdag.

Januari 2009. 2 Fredag. 3 Lördag. 4 Söndag 5. 6 Tisdag 7 Onsdag. 8 Torsdag. 9 Fredag. 10 Lördag. 11 Söndag 12. 13 Tisdag 14 Onsdag. Januari 2009 Torsdag Vecka 1 Nyårsdagen 2 Fredag Svea 3 Lördag Alfred, Alfrida 4 Söndag Rut 5 Söndagen e nyår Måndag Vecka 2 Hanna, Hannele Trettondagsafton 6 Tisdag Kasper, Melker, Baltsar Trettondedag

Läs mer

Januari. måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag 31. August Erland Gunnar Sigurd Jan Frideborg Knut Augusta Gunder Sigbritt Jannike Fridolf

Januari. måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag 31. August Erland Gunnar Sigurd Jan Frideborg Knut Augusta Gunder Sigbritt Jannike Fridolf Januari 1 31 Nyårsdagen Svea Alfred Rut Hanna Kasper 2 4 5 6 1 3 Alfrida Hannele Melker Baltsar Trettondagen August Erland Gunnar Sigurd Jan Frideborg Knut Augusta Gunder Sigbritt Jannike Fridolf 2 7 8

Läs mer

Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar. Torsdag

Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar. Torsdag Jan 2019 31 1 2 3 4 5 6 Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar Nyårsdagen Trettondedag jul V 1 Jan 2019 7 8 9 10 11 12 13 August, Augusta Erland Gunnar, Gunder

Läs mer

Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia

Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia Januari 1 30 31 Nyårsdagen Svea Alfred Rut Hanna 1 2 3 Alfrida 4 5 Hannele Trettondagsafton 2 6 Baltsar Trettondagen Kasper August Erland Gunnar Sigurd

Läs mer

Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia

Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia Januari 52 måndag tisdag onsdag torsdag 27 28 29 30 31 fredag lördag söndag Nyårsdagen Svea 1 2 1 3 Alfred Rut Hanna Kasper August Erland Gunnar 5

Läs mer

Kalender God jul & gott nytt år önskar Frida & Sofia

Kalender God jul & gott nytt år önskar Frida & Sofia Kalender God jul & gott nytt år önskar Frida & Sofia Januari 1 måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag 29 30 Nyårsdagen Svea Alfred Rut 1 2 3 Alfrida 4 2 5 Hanna Kasper August Erland Gunnar Sigurd

Läs mer

August, Augusta Erland Gunnar, Gunder TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG

August, Augusta Erland Gunnar, Gunder TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG Kalender 2016 // JANUARI 2016 28 29 30 31 1 2 3 Värnlösa barns dag Nyårsdagen Söndagen e. nyår BAGE RI PROD ODUK UKTE TER 53 Benjamin 4 Natalia, Natalie Abel, Set Sylveste ter 5 6 7 8 9 10 Trettondedagsafton

Läs mer

Januari 2016. Fredag Vecka 53 Nyårsdagen 2 Lördag. Måndag Vecka 1 Rut 5 Tisdag 6 Onsdag. Måndag Vecka 2 Jan, Jannike 12 Tisdag.

Januari 2016. Fredag Vecka 53 Nyårsdagen 2 Lördag. Måndag Vecka 1 Rut 5 Tisdag 6 Onsdag. Måndag Vecka 2 Jan, Jannike 12 Tisdag. Januari 2016 Fredag Vecka 53 Nyårsdagen 2 Lördag Svea 3 Söndag Alfred, Alfrida Söndagen e nyår 4 Måndag Vecka 1 Rut 5 Tisdag Hanna, Hannele 6 Onsdag Kasper, Melker, Baltsar 7 Torsdag August, Augusta 8

Läs mer

Kalender God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia

Kalender God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia Kalender God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia Januari 53 måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag 28 29 30 31 Nyårsdagen Svea Alfred Alfrida Rut Hanna Kasper August Erland Gunnar Sigurd

Läs mer

Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta. Torsdag

Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta. Torsdag Jan 2018 1 2 3 4 5 6 7 Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta Nyårsdagen Trettondedag jul V 1 Jan 2018 8 9 10 11 12 13 14 Erland Gunnar, Gunder Sigurd,

Läs mer

Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia

Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia Almanacka God Jul & Gott Nytt År önskar Frida & Sofia Januari 2 måndag tisdag onsdag torsdag 26 27 28 29 fredag lördag söndag 30 31 Nyårsdagen 1 1 2 3 Svea Alfred Rut Hanna Kasper August Erland 4 Alfrida

Läs mer

Januari Söndag Vecka 52 Nyårsdagen Måndag Vecka 1 Svea 3 Tisdag. 4 e trettondedagen. Måndag Vecka 2 Gunnar, Gunder 10 Tisdag.

Januari Söndag Vecka 52 Nyårsdagen Måndag Vecka 1 Svea 3 Tisdag. 4 e trettondedagen. Måndag Vecka 2 Gunnar, Gunder 10 Tisdag. 2 Januari 2017 Söndag Vecka 52 Nyårsdagen Måndag Vecka 1 Svea 3 Tisdag Alfred, Alfrida 4 Onsdag Rut 5 Torsdag Hanna, Hannele 6 Fredag Kasper, Melker, Baltsar 7 Lördag August, Augusta 8 Söndag Erland 9

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Januari 2013 1 Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, 31 1 2 3 4 5 6 Alfrida Rut Hanna, Hannele Nyårsdagen Kasper, Melker, Baltsar Trettondedag jul 2 August, 7 8 9 10 11 12 13 Augusta Erland Gunnar, Gunder

Läs mer

Söklista gravbok Björketorps församling

Söklista gravbok Björketorps församling 2014-05-07 12:04:24 X Visa gravplatser utan gravrätter Ytkod: (inget) Skyltad: 2012-06-01-2014-05-07 Kultur: (inget) 1 4 32 1 Pettersson, Georg Pettersson Georg 1 5 37 1 Jakobsson, Anders Jakobsson Johanna

Läs mer

Dec 2016/Jan Jan

Dec 2016/Jan Jan Dec 2016/Jan 2017 26 27 28 29 30 31 1 Stefan, Staffan Johannes, Johan Benjamin Natalia, Natalie Abel, Set Sylvester Nyårsdagen Nyårsafton Nyårsdagen V 52 Jan 2017 2 3 4 5 6 7 8 Trettondedag jul Svea Alfred,

Läs mer

Kalender 2015. Bp_kalender_15.indd 1 2014-11-07 17.50

Kalender 2015. Bp_kalender_15.indd 1 2014-11-07 17.50 Kalender 0 Bp_kalender_.indd 0--0.0 // JANUARI 0 Nyårsafton Nyårsdagen Sönd. e. nyår Natalia, Natalie Abel, Set Sylvester Allmän namnsdag Svea Alfred, Alfrida Rut 0 Trettondagsafton Trettondag jul Hanna,

Läs mer

Å R S A L M A N A C K A

Å R S A L M A N A C K A 2 0 0 7 Å R S A L M A N A C K A Foto: Alex Börjesson Linda och Michelle januari Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag 1 1 2 Svea 3 Alfred Alfrida 4 Rut 5 Hanna Hannele 6 Kasper Melker Baltsar

Läs mer

Januari 2018 v 1 Januari 2018 v 2 1

Januari 2018 v 1 Januari 2018 v 2 1 Januari 0 v Januari 0 v Nyårsdagen Trettondedag jul 7 Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar Erland Gunnar, Gunder Sigurd, Sigbritt Jan, Jannike Frideborg, Fridolf Knut

Läs mer

V 1. Dec2014/Jan Jan V 2 Jan, Jannike. Lördag. Onsdag. Måndag. Torsdag. Söndag. Tisdag. Fredag. Lördag. Onsdag. Söndag.

V 1. Dec2014/Jan Jan V 2 Jan, Jannike. Lördag. Onsdag. Måndag. Torsdag. Söndag. Tisdag. Fredag. Lördag. Onsdag. Söndag. Dec2014/Jan 2015 29 Natalia, Natalie 30 Abel, Set 31 Sylvester 1 Nyårsdagen Nyårsdagen 2 Svea 3 Alfred, Alfrida 4 V 1 Rut Jan 2015 5 Hanna, Hannele 6 Kasper, Melker, Baltsar 7 Trettondedag jul August,

Läs mer

TISDAG Hanna, Hannele. ONSDAG Kasper, Melker, Baltsar

TISDAG Hanna, Hannele. ONSDAG Kasper, Melker, Baltsar December 204/Januari 206 v 53 Januari 206 v 2 MÅNDAG TISDAG 30 ONSDAG 3 TORSDAG Nyårsdagen FREDAG 2 LÖRDAG 3 SÖNDAG Benjamin Natalia, Natalie Abel, Set Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida 4 MÅNDAG

Läs mer

bilder från "Ljungmans filmen"

bilder från Ljungmans filmen V01 JANUARI 2015 4 Rut 1 Nyårsdagen 2 Svea 3 Alfred Alfrida V01 V02 5 Trett.d.afton Hanna Hannele 6 Trettond. jul Kasper, Melker Baltsar 7 August Augusta 8 Erland 9 Gunnar Gunder 10 Sigurd Sigbritt 11

Läs mer

TISDAG Alfred, Alfrida. FREDAG Kasper, Melker, Baltsar

TISDAG Alfred, Alfrida. FREDAG Kasper, Melker, Baltsar December 206/Januari 20 v 52 Januari 20 v MÅNDAG TISDAG 2 ONSDAG 29 TORSDAG 30 FREDAG 3 LÖRDAG Nyårsdagen SÖNDAG Stefan, Staffan Johannes, Johan Benjamin Natalia, Natalie Abel, Set Sylvester Nyårsdagen

Läs mer

SÖNDAG Kasper, Melker, Baltsar

SÖNDAG Kasper, Melker, Baltsar Januari 09 v Januari 09 v Sylvester Nyårsdagen Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele 6 August, Augusta Erland Gunnar, Gunder Sigurd, Sigbritt Jan, Jannike Frideborg, Fridolf Trettondedag jul

Läs mer

5 Må Förskola och fritidshem är öppet Ulrik, Alrik

5 Må Förskola och fritidshem är öppet Ulrik, Alrik Augusti 0 To Per Fr Karin, Kajsa Lö Tage Sö Arne, Arnold Må Förskola och fritidshem är öppet Ulrik, Alrik Ti Alfons, Inez On Dennis, Denise To Drottningens namnsdag Silvia, Sylvia Fr Roland Lö Lars Sö

Läs mer

Trollmanacken. Rolf Lidberg. Familjealmanacka. med bilder av. Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com. Julglädje

Trollmanacken. Rolf Lidberg. Familjealmanacka. med bilder av. Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com. Julglädje Trollmanacken Familjealmanacka med bilder av Rolf Lidberg Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com Julglädje ISBN ---- Januari Vinterlycka Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper,

Läs mer

Gulf Slussplan, Malmö JANUARI 2017 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG. 12 Frideborg Fridolf. 19 Henrik 20 Fabian Sebastian

Gulf Slussplan, Malmö JANUARI 2017 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG. 12 Frideborg Fridolf. 19 Henrik 20 Fabian Sebastian V52 Gulf Slussplan, Malmö JANUARI 2017 1 Nyårsdagen V52 V01 2 Svea 3 Alfred Alfrida 4 Rut 5 Trett.d.afton Hanna Hannele 6 Trettondag jul Kasper, Melker Baltsar 7 August Augusta 8 Erland V01 V02 9 Gunnar

Läs mer

Abel, Set Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Abel, Set Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Jan 2020 30 31 1 2 3 4 5 Abel, Set Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Nyårsafton Nyårsdagen Trettondedagsafton V 1 Jan 2020 6 7 8 9 10 11 12 Trettondedag jul Kasper, Melker, Baltsar

Läs mer

Januari. Svea Alfred Rut Hanna Kasper August Erland. Alfrida Hannele Melker Augusta Baltsar Trettondagen. Gunnar Sigurd Jan Frideborg Knut Felix Laura

Januari. Svea Alfred Rut Hanna Kasper August Erland. Alfrida Hannele Melker Augusta Baltsar Trettondagen. Gunnar Sigurd Jan Frideborg Knut Felix Laura Januari måndag tisdag onsdag torsdag 52 26 27 28 29 fredag lördag söndag 30 31 1 Nyårsdagen Svea Alfred Rut Hanna Kasper August Erland 1 2 3 4 5 6 7 8 Alfrida Hannele Melker Augusta Baltsar Trettondagen

Läs mer

Vandringskalender 2016

Vandringskalender 2016 Vandringskalender 2016 Januari Februari Mars 2016-01-06 Akalla foto Sven-Olov Andersson 2015-02-08 Järvafältet foto Per Nordfors 2015-03-18 Edsviken foto Per Nordfors April Maj Juni 2015-04-15 Järfälla

Läs mer

Skolbarnens Trafikkalender

Skolbarnens Trafikkalender Välkommen till Skolbarnens Trafikkalender Skolbarnens Trafikkalender har funnits i 2 år och är Sveriges mest omfattande och mest använda läromedel med tema barn och trafik. Läsåret 20/202 distribueras materialet

Läs mer

Hornsgatan, Stockholm JANUARI 2018 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG. 4 Rut 5 Trett.d.afton Hanna Hannele.

Hornsgatan, Stockholm JANUARI 2018 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG. 4 Rut 5 Trett.d.afton Hanna Hannele. Örebro Hornsgatan, Stockholm V01 JANUARI 2018 1 Nyårsdagen 2 Svea 3 Alfred Alfrida 4 Rut 5 Trett.d.afton Hanna Hannele 6 Trettondag jul Kasper, Melker Baltsar 7 August Augusta V01 V02 8 Erland 9 Gunnar

Läs mer

på 17,88 %. I detta exempel blir månadsbeloppet 910 kronor/månad och totalt återbetalningsbelopp 10 920 kronor.

på 17,88 %. I detta exempel blir månadsbeloppet 910 kronor/månad och totalt återbetalningsbelopp 10 920 kronor. Kalender 2016 Gott nytt år! Först och främst; tack för att du varit kund hos oss på Ikano Bank under 2015. Vi vill gärna underlätta din vardag. Därför tror vi du kan ha nytta av denna kalender. Den innehåller

Läs mer

mer modernt medvetet mänskligt mångsidigt Växel: FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

mer modernt medvetet mänskligt mångsidigt Växel: FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK FOTO: ULRICA HEDIN PRODUKTION: TOMAS GUSTAVSSON BILD & FORM AB Välj mer en som gör PERSONAL VÄSTERÅS, LARS BERGGREN, PHILIPPA DE LA COUR, PÄR SOMMER, NORA BARDEVIK, FREDRIK BASTÅS, DANIEL RUNG JANUARI

Läs mer

Virsbo kalendern 2013. Årsöversikt 2014. December. Oktober. September. November. Maj. Juni. Augusti. Juli. April. Januari. Februari.

Virsbo kalendern 2013. Årsöversikt 2014. December. Oktober. September. November. Maj. Juni. Augusti. Juli. April. Januari. Februari. Årsöversikt 2014 Det gamla våghuset och Vikbo, foto:elisabeth Löfberg Januari Februari Mars April 1 2 3 4 5 1 2 1 2 1 2 3 4 5 6 6 7 8 9 10 11 12 3 4 5 6 7 8 9 3 4 5 6 7 8 9 7 8 9 10 11 12 13 13 14 15 16

Läs mer

CATHARINAS KALENDER 2018

CATHARINAS KALENDER 2018 CATHARINAS KALENDER 20 Gott Nytt År! Januari 20 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag 1 1 Nyårsdagen 2 8 Erland 3 15 2 Svea Gunnar, Gunder 1 3 Alfred, Alfrida Sigurd, Sigbritt 17 4 Rut 11 Jan,

Läs mer

PG-konto Swish Barnhemmet PHYLLIS MEMORIAL. Kalender Fotograf: Caroline Eriksson

PG-konto Swish Barnhemmet PHYLLIS MEMORIAL. Kalender Fotograf: Caroline Eriksson PG-konto 90 01 18-1 Swish 19001181 Barnhemmet PHYLLIS MEMORIAL Kalender 019 Tack för att du stödjer Kampi ya Motos Barn! När du köper denna kalender bidrar du till utvecklingen av barnhemmet Phyllis Memorial

Läs mer

BAGERIPRODUKTER // JANUARI 2018

BAGERIPRODUKTER // JANUARI 2018 Kalender 08 // JANUARI 08 3 4 5 6 7 Nyårsdagen Trettondagsafton Trettondedag Jul e. trettondedagen STÄNGT Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta 8 9 0 3 4 Tjugondedag

Läs mer

Kalender Bp_kalender_14.indd

Kalender Bp_kalender_14.indd Kalender 0 Bp_kalender_.indd 0--. // JANUARI 0 Nyårsafton Nyårsdagen Trettondagsafton Sönd. e. nyår Abel, Set Sylvester Allmän namnsdag Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele 0 Trettondag jul e. trettondagen

Läs mer

Må Ti On To Fr Lö Sö. Sylvester. Nyårsdagen. August, Augusta 8. Erland. Felix, Felicia 15. Laura, Lorentz 16. Agnes, Agneta 22. Vincent, Viktor 23

Må Ti On To Fr Lö Sö. Sylvester. Nyårsdagen. August, Augusta 8. Erland. Felix, Felicia 15. Laura, Lorentz 16. Agnes, Agneta 22. Vincent, Viktor 23 Januari Januari Natalia, Natalie Abel, Set 3 Sylvester Nyårsdagen Svea 3 Läckö slott - Fotograf Mikael Johannesson Alfred, Alfrida 4 Rut 5 Hanna, Hannele 6 Kasper, Melker, Baltsar Trettondag jul 7 August,

Läs mer

SEPTEMBER. Tema En säker skolväg Aktivitet Måla, rita, skriv Vinn Reflex, julkalender, dator, pengar till klasskassan OKTOBER

SEPTEMBER. Tema En säker skolväg Aktivitet Måla, rita, skriv Vinn Reflex, julkalender, dator, pengar till klasskassan OKTOBER BESÖK GÄRNA VÅR HEMSIDA WWW.TRAFIKKALENDERN.SE Inbjudan I höst fyller Skolbarnens Trafikkalender 20 år och det ska vi fira med ett födelsedagskalas som pågår under hela läsåret. firar 20-årsjubileum Varje

Läs mer

MÅS Persson. Mötesplats

MÅS Persson. Mötesplats 2010 Mötesplats MÅS Persson Jag skapar mina egna hus och världar med humor och allvar. Det blir ibland små öar som man kan ta sig till med båt, andra gånger blir det urbana landskap med vridna och lurande

Läs mer

Tillväxt i juletid. på längden och bredden

Tillväxt i juletid. på längden och bredden Tillväxt i juletid på längden och bredden Lökväxter som amaryllis, hyacint och tulpan som vi ofta har i kruka på julen växer till från en lök och utvecklar blad, stam och blommor på bara några veckor.

Läs mer

Barnhemmet PHYLLIS MEMORIAL. Kalender 2018

Barnhemmet PHYLLIS MEMORIAL. Kalender 2018 Barnhemmet PHYLLIS MEMORIAL Kalender 2018 Tack för att du stödjer Kampi ya Motos Barn! När du köper denna kalender bidrar du till utvecklingen av barnhemmet Phyllis Memorial utanför Nakuru i Kenya. Kampi

Läs mer

Trollmanacken. Rolf Lidberg. Familjealmanacka. med bilder av. Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com.

Trollmanacken. Rolf Lidberg. Familjealmanacka. med bilder av. Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com. Trollmanacken Familjealmanacka med bilder av Rolf Lidberg Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com mtefar berättar ISBN ---- Januari Skridskoåkarna 0 Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele

Läs mer

Söklista gravbok Björketorps församling

Söklista gravbok Björketorps församling 2013-10-22 14:52:32 X Visa gravplatser utan gravrätter Ytkod: (inget) Skyltad: 1998-01-02-2013-10-22 Kultur: (inget) 1 1 36-37 1 Bergström, Gustav Bergström Edit Bergström Gustav 1 4 32 1 Pettersson, Georg

Läs mer

FÅ KOLL PÅ DITT LIVSSCHEMA!

FÅ KOLL PÅ DITT LIVSSCHEMA! A KINSHOFER COMPANY 018 019 FÅ KOLL PÅ DITT LIVSSCHEMA! Återvinning är väl ingen konst?! Om du jobbar med ett företag som är marknadsledande och har en mångårig erfarenhet av återvinningsbranschen med

Läs mer

HjärtLung i Ljungby. Rune B Johanssons gata 3, LJUNGBY

HjärtLung i Ljungby. Rune B Johanssons gata 3, LJUNGBY HjärtLung i Ljungby Rune B Johanssons gata 3, 341 30 LJUNGBY ALMANACKA 2016 Lotterikommittén i HjärtLung Ljungby. Foto: Agneta Json Granemalm 2015 års styrelse önskar alla medlemmar en riktigt God Jul

Läs mer

Tekniska förvaltningen

Tekniska förvaltningen 20 Januari Februari 09 Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December Tekniska förvaltningen Ett nytt arbetsår börjar och vi på Tekniska förvaltningen ser fram emot ett gott samarbete

Läs mer

Årets julklapp! Januari 2010 vecka 2 11 Måndag. Jan. Jannike. 12 Tisdag. Frideborg. Fridolf. 13 Onsdag. Tjugondedag jul. Knut. 14 Torsdag.

Årets julklapp! Januari 2010 vecka 2 11 Måndag. Jan. Jannike. 12 Tisdag. Frideborg. Fridolf. 13 Onsdag. Tjugondedag jul. Knut. 14 Torsdag. Jan Frideborg Knut Felix Laura Hjalmar Anton Tony Tjugondedag jul 2 e. trett.d. Årets julklapp! Träningskalendern Gymnastikens Träningskalender 2010-2011 En kalender speciellt anpassad för oss inom gymnastiken.

Läs mer

Söklista gravbok Vårfruberga-Härads församling

Söklista gravbok Vårfruberga-Härads församling Foö H 170 1 Ahlqvist Fredrik August Foö H 174 1 Johansson Emma Augusta Foö A 3 1 Inget namn angivet Sack Eva Gabriella Sack Johan Gabriel (John) Sack Louise Wilhelmina Foö A 4 1 Bennet Sack Charlotta Sack

Läs mer

Gravar utan gravrättsinnehavare.

Gravar utan gravrättsinnehavare. Gravar utan gravrättsinnehavare. Gravrätt. 1 1 26b Gravsatta Jönsson, Gunvor Anna S 1 1 36-37 Bergström, Gustav Bergström, Edit 1 10 12-12a Andersson, GERDA Olivia Andersson, KARL Johan 1 10 32-32a Jansson

Läs mer

Kalender Creative Commons

Kalender Creative Commons Kalender 2017 Creative Commons Januari v.52 v.1 v.2 v.3 v.4 v.5 1 söndag Nyårsdagen Nyårsdagen 2 måndag Svea 3 tisdag Alfred Alfrida 4 onsdag Rut 5 torsdag Hanna Hannele 6 fredag Kasper Melker Trettondagen

Läs mer

Bilaga C. BILAGA C - Markavvattning Leveäniemi dagbrott - Fastighetsförteckning Ledningsdragning

Bilaga C. BILAGA C - Markavvattning Leveäniemi dagbrott - Fastighetsförteckning Ledningsdragning FASTIGHETSBETECKNING ÄGARE SVAPPAVAARA 5:3 Statens Fastighetsverk SVAPPAVAARA 9:13 Luossavaara-Kiirunavaara AB SVAPPAVAARA 14:3 Statens Fastighetsverk SVAPPAVAARA 27:1 Statens Fastighetsverk SVAPPAVAARA

Läs mer

vaxjo.se/aktivtlov LÄS MER PÅ SIDAN 2

vaxjo.se/aktivtlov LÄS MER PÅ SIDAN 2 LAMMHULT Tillsammans med fritidsgården Unkan kan du följa med på utflykt och badkvällar eller bara softa med kompisar. För dig som är 6 12 år har vi Sommarlek igen - det är olika aktiva lekar, spel och

Läs mer

V 1 Hanna Hannele. Dec2013/Jan 2014 30. Jan 2014 6. V 2 Frideborg Fridolf. Onsdag. Måndag. Tisdag. Fredag. Torsdag. Söndag. Lördag. Torsdag.

V 1 Hanna Hannele. Dec2013/Jan 2014 30. Jan 2014 6. V 2 Frideborg Fridolf. Onsdag. Måndag. Tisdag. Fredag. Torsdag. Söndag. Lördag. Torsdag. Dec2013/Jan 2014 30 Abel Set 31 Sylvester 1 2 Nyårsdagen Svea 3 Alfred Alfrida 4 Rut 5 V 1 Hanna Hannele Jan 2014 6 Kasper Melker Baltsar 7 Trettondedag jul August Augusta 8 Erland 9 Gunnar Gunder 10 Sigurd

Läs mer

Sommarro Nr Källa AI:25a Sid 323 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 333 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 334

Sommarro Nr Källa AI:25a Sid 323 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 333 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 334 Sommarro Nr 3 1891-1896 Källa AI:25a Sid 323 Eriksson, Karl Vilhelm, Eg. f 1843 22/2 Karl Gustaf, Son f 1878 20/6 Sommarro Nr 3 1896-1899 Källa AIIa:1 Sid 333 Egare K.V. Eriksson Eriksson, Karl Vilhelm,

Läs mer

Vi kan Gotland! Nordergravar i Visby. Foto: Jenny Kiderud Januari. www.gotland.net. Abel, Set. Nyårsdagen. Benjamin. Sylvester. Natalia, Natalie.

Vi kan Gotland! Nordergravar i Visby. Foto: Jenny Kiderud Januari. www.gotland.net. Abel, Set. Nyårsdagen. Benjamin. Sylvester. Natalia, Natalie. Vi kan Nordergravar i Visby. Foto: Jenny Kiderud JANUARI Januari Måndag Tisdag Benjamin 2 Onsdag Natalia, Natalie Torsdag Abel, Set 3 Fredag Sylvester Lördag Nyårsdagen Söndag 2 Svea 3 Alfred, Alfrida

Läs mer

Trollmanacken. Rolf Lidberg. 30 år. Familjealmanacka. med bilder av. Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com.

Trollmanacken. Rolf Lidberg. 30 år. Familjealmanacka. med bilder av. Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com. Trollmanacken 0 år Familjealmanacka med bilder av Rolf Lidberg Trollska Galleriet Rolf Lidberg www.trollskagalleriet.com Fyra årstider ISBN ----0 0 Januari Vinternatt Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele

Läs mer

Almanacka. 75 kr rabatt. Köp 2 säckar proffs blomjord och få en säck kogödsel på köpet! Gå Plus! 75 kronor. vid köp av 1,5-15 kg hundeller

Almanacka. 75 kr rabatt. Köp 2 säckar proffs blomjord och få en säck kogödsel på köpet! Gå Plus! 75 kronor. vid köp av 1,5-15 kg hundeller Butiksnr Kontrollnr Till alla våra trogna kunder lämnar vi under januari månad 0% rabatt via denna kupong på lagerförda butiksvaror (ej foder). Gäller köp per hushåll vid köp för minst 00:- Går ej att

Läs mer

KALENDERSTÄLL LITET/STORT Plexi Kalenderhållare i transparent plexiglas. 92258700 Litet, 300 x 95 mm 92259700 Stort, 510 x 100 mm

KALENDERSTÄLL LITET/STORT Plexi Kalenderhållare i transparent plexiglas. 92258700 Litet, 300 x 95 mm 92259700 Stort, 510 x 100 mm STOR PLANKALENDER En vecka per uppslag, timindelad. Format uppslagen: x mm. Bordsställ: Kalenderställ Stort. 0 Spiralbunden Elegant, FSC-certifierad VIP-KALENDERN En vecka per blad, timindelad. Format:

Läs mer

Gården nr Källa AI:25a sid 318 Gården nr Källa AIIa:1 sid 308 Gården nr Källa AIIa:1 sid 309

Gården nr Källa AI:25a sid 318 Gården nr Källa AIIa:1 sid 308 Gården nr Källa AIIa:1 sid 309 Gården nr 148 1891-1896 Källa AI:25a sid 318 Eg. Bruksarbetare Berg Johansson, Johan August Vilhelm, Murare f 1866 6/4 Pettersson, Tekla Sofia, Hustru f 1869 24/9 Ernst Vilhelm, Son född i fästom 1892

Läs mer

December 2013/Januari 2014 v 1 Januari 2014 v 2

December 2013/Januari 2014 v 1 Januari 2014 v 2 December 0/Januari 0 v Januari 0 v Abel, Set Sylvester Nyårsdagen Svea Alfred, Alfrida Rut Hanna, Hannele 5 9 6 9 6 9 6 Nyårsdagen 9 6 9 6 9 6 9 6 Trettondedag jul Kasper, Melker, Baltsar August, Augusta

Läs mer

Invånare i Mo by år 1910, indelade i hushåll eller matlag

Invånare i Mo by år 1910, indelade i hushåll eller matlag Invånare i Mo by år 1910, indelade i hushåll eller matlag Namn Yrke Född år Socken Henrik Fredriksson Molin Hemäg. 50 Js. h. Eva Märta Nilsdotter 52 Js. d. Regina 83 Js. Henrik Jakob Molin Hemäg. 53 Js.

Läs mer

13 0 MILJÖ 2 ALMANACKAN

13 0 MILJÖ 2 ALMANACKAN 0 MILJÖ ALMANACKAN Hållbart resande Resor och transporter spelar en stor och viktig roll i vårt samhälle idag, inte minst för vårt sociala liv, så att vi har möjlighet att träffa varandra och se oss omkring.

Läs mer

Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar

Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar Gunnar Tonnquists släkt 4 Johan Alfred Sjöberg Soldat i Kårabo, bonde i Hjälshammar Tabell Johan Alfred Sjöberg (fk Tånnqvist). Soldat, lantbrukare. Född 20 jun 859 i Kårabo, Tånnö (F). Död 6 dec 947 i

Läs mer

Skolelever Föräldrar FYRA HÖRNSTENAR Lärare Företag Reflexexperimentet Trafik i alla ämnen Trafikbloggen Hållbara idéer Hjälmguiden Trafikteman

Skolelever Föräldrar FYRA HÖRNSTENAR Lärare Företag Reflexexperimentet Trafik i alla ämnen Trafikbloggen Hållbara idéer Hjälmguiden Trafikteman gages trafikdelseenderns syftar dialog och ndern är ungera äldrar ed sina afik- rns NAR kala nisaatt s matemtidigt sprida barns en llda. r de rnens ningar 2012 2013 Årgång 22 Skolele Välkommen till ett

Läs mer

Petersson, Anna Linnéa (f. Dahlin) f , Bälinge d , Gärdserum

Petersson, Anna Linnéa (f. Dahlin) f , Bälinge d , Gärdserum Palm, Olga Linnéa (f. Larsson) f. 1901-05-14, Ukna d. 1980-05-02, Västervik Pettersson, Alva Maria f. 1910-11-17, Gärdserum d. 1999-01-10, Åtvid Petersson, Anna Linnéa (f. Dahlin) f. 1902-04-10, Bälinge

Läs mer

Skyltade gravar där vi söker nya gravrättsinnehavare. Gamla kyrkogården

Skyltade gravar där vi söker nya gravrättsinnehavare. Gamla kyrkogården Skyltade gravar där vi söker nya gravrättsinnehavare. Gamla kyrkogården 1 A 1 14 Fager Lovisa 1 A 1 15-17 Aronsson Agnes, Alda, Oscar W 1 A 2 nr.1-3 Wiberg Bertil, Viktor, Fanny, Fredrik 1 A 2 15-16 Nilsdotter,

Läs mer

KLIMAT- SMART KALENDER 2014

KLIMAT- SMART KALENDER 2014 KLIMAT- SMART KALENDER 2014 Vardagslivets klimatpåverkan Hur vi lever till vardags har betydelse för vilken påverkan vi har på klimatet. Själva boendet och resandet betyder mest, därefter kommer maten

Läs mer

Ättlingar Gustaf EMIL Gustafsson

Ättlingar Gustaf EMIL Gustafsson Ättlingar Gustaf EMIL Gustafsson Gustaf EMIL Gustafsson. Född 1878-08-14 Risnäs, Sorsele (AC). Död 1954-04-24 Risnäs, Sorsele (AC). Familj med SARA Albertina Lundberg (Född 1880-06-12 Grannäs, Sorsele

Läs mer

Gården nr Källa AI:24a Sid 223 Fortsätter Sid 250 Gården nr Källa AI:24a Sid 250 Fortsättning fr Sid 223

Gården nr Källa AI:24a Sid 223 Fortsätter Sid 250 Gården nr Källa AI:24a Sid 250 Fortsättning fr Sid 223 Gården nr 117 1886-1890 Källa AI:24a Sid 223 Eger J. E. Eriksson fr Eskilstuna Eriksson, Johan Erik, Eg. f 1841 8/1 Carlsdtr, Kristina, Hustru f 1841 14/4 Ericsson, Anna Sofia Dotter f 1865 24/2 * Ericsson,

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

Kalender 2014. Årets ledarhundsvalpar

Kalender 2014. Årets ledarhundsvalpar Kalender 2014 Årets ledarhundsvalpar Labrador retrievern Katla har all anledning att vara stolt över sina valpar! De har ärvt alla mammas fina egenskaper som krävs för att bli en skicklig ledarhund. Katla

Läs mer

Planera! Servicekalender 2011

Planera! Servicekalender 2011 Planera! Servicekalender 0 Beställ Sortimentslista 0/0 I din hand håller du Selectas servicekalender för 0. Kalendern är till för dig som kund, så att du lätt hittar den servicedag som gäller för just

Läs mer

Nederbörd. Tillverka en regnmätare

Nederbörd. Tillverka en regnmätare Nederbörd Varför Väder I genomsnitt faller det 623 mm nederbörd per år i Sverige. Fördelat på årets alla dagar innebär det 1, 8 mm per dag. Variationerna är stora. Vissa platser i Lappland och Jämtland

Läs mer

Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 377 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 378 Sommarro Nr Källa AIIa:2 Sid 533

Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 377 Sommarro Nr Källa AIIa:1 Sid 378 Sommarro Nr Källa AIIa:2 Sid 533 Sommarro Nr 4 1896-1899 Källa AIIa:1 Sid 377 Eges af Murare J.A.V. Johansson o L. Halvarsson Johansson, Joh. August Vilhelm, Eg. Murare f 1866 6/4 Ernst Vilhelm, b.son. f. äkt. f 1892 27/8 Jakobsson, Johan

Läs mer