Christer Norrman (M) Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Christer Norrman (M) Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S)"

Transkript

1 Protokoll Nr 7 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Ingemar Johansson (C) Björn Jönsson (S) Christer Norrman (M) Ersättare Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Övriga förtroendevalda Tjänstemän Jenny Antonsson, utredningssekreterare Barbro Odelberg, informatör Catharina Rydberg-Lilja, näringslivschef 82 Henrik Lundahl, kanslichef 82, 87 William Hedman, ekonomichef 82, 87, 89 Monika Klingborg, utredare 82 Josefin Selander, planchef 82 Johan Risholm, planarkitekt, 82 Lena Nylander, planarkitekt 82 Linda Larsson, gatuchef 82 Malin Krantz, socialchef 83 Jörgen Högdin, mark-, och exploateringsingenjör 84 Torbjörn Larsson, IT-strateg 87 Anders Bengtsson, verksamhetschef 88 Paragrafer 82-91

2 Justering Ordföranden samt Jan Dickens Underskrifter Sekreterare... Jenny Antonsson Ordförande... Mari-Louise Wernersson Justerare... Jan Dickens Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Jenny Antonsson 2 (16)

3 82 Diskussion om projektet Den attraktiva staden Hur arbetar vi vidare. Dnr KS Beslut Arbetsutskottet beslutar 1 Uppdra åt kommunstyrelseförvaltningen att samordna den kommunala processen att göra Falkenberg till en attraktivare stad samt att återkomma med ett förslag på hur denna process ska se ut. Sammanfattning av ärendet Fastighetsägarna GFR har gjort en analys om hur Falkenbergs stadskärna ser ut idag, uppfattas av invånare och hur den kan utvecklas. Rapporten bygger delvis på en medborgarenkät. Medborgarenkäten visar att många invånare väljer att göra sina inköp av sällanköpsvaror på annan ort än Falkenberg. I analysen framkommer att utbud, parkering och en trevlig miljö att röra sig i är viktiga faktorer för att Falkenberg ska uppfattas som en attraktiv stad. Det är föreslaget i analysen att utbudet i stadskärnan bör utökas. Det föreslås även att existerande ytor bättre tas till vara för att skapa mer attraktiva mötesplatser. Detta innebär bland annat att utnyttja närheten till vattnet på ett bättre sätt. En förtätning av stadskärnan är ett annat förslag på hur Falkenberg kan bli mer attraktivt. Flera aktörer är inblandade i projektet Den attraktiva staden och det är väsentligt att projektet blir ett samarbete mellan samtliga inblandade. I dagsläget är det oklart vad som behöver göras och vem som har ansvar för frågan. För kommunens del handlar det om att starta upp en process där en drivande styrgrupp formulerar en målbild och en arbetsordning. 3 (16)

4 83 Information om hemsjukvården. Dnr KS Beslut Arbetsutskottet beslutar 1 Godkänna förslag till tidsplan för framtidens hemsjukvård. Sammanfattning av ärendet Utredningen av framtidens hemsjukvård i Halland är klar och en dialog- och förankringsprocess tar vid i varje kommun och region. Nästa träff för avstämning i kommunberedningen är Vid detta möte skall respektive kommun och regionen förorda ett av de tre förslag till organisation av hemsjukvården som tagits fram. Schemat nedan är ett förslag till körordning i Falkenbergs kommun. Datum Forum Aktivitet KSAU Fastställa tidsplan SN Tjänstemannadragning förslaget KSAU Tjänstemannadragning förslaget till Politisk dialog i respektive parti SNAU Diskussion/övervägande om inriktning KSAU Diskussion/beslut om inriktning (Ordf. och FC från SN deltar) KB Inriktning Falkenberg KB Politisk styrgrupp utifrån inriktning 4 (16)

5 84 Ändring av prissättning av tre småhustomter inom exploateringsområdet vid Slättenvägen. Dnr KS KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Ändring av försäljningspriset för de tre småhustomterna Bill och Bull 1 samt Maja Gräddnos 1 och 2 till kr/tomt exkl anslutningsavgifter (va, el mm). Beslutsunderlag Stadsbyggnadskontorets yttrande Kommunstyrelsens beslut den 9 november 2010, ( 235- Dnr: Ks ) rörande utbyggnad av infrastruktur samt prissättning av tomter inom exploateringsområdet vid Slättenvägen. Kalkyl för exploateringsområdet Slättenvägen Karta tillhörande ärendet Sammanfattning av ärendet Stadsbyggnadskontoret fick uppdrag av kommunstyrelsen den 9 november 2010, 235, att starta upp exploateringsprojektet Slättenvägen (med 13 småhustomter). Infrastrukturen (gator, grönområden, va) för området är nu utbyggd. Bullervall och lekplats anlagda och tomter avstyckade och avröjda. Stadsbyggnadskontoret avser att under våren påbörja försäljning, via den kommunala tomtkön, av de 13 småhustomterna för ett beslutat pris om kr/tomt. Vid utbyggnaden av de allmänna anläggningarna har det dock visat sig att de geotekniska förhållandena på vissa delar av området var sämre än förväntat. Nya geotekniska utredningar är framtagna som visar att för tre av småhustomterna krävs speciell grundläggning då blivande hus inklusive platta ej får belasta marken mer än 10 kpa. Innebär att för dessa tomter erfordras kompensationsgrundläggning med ca 0,5 meter cellplast under husen. Dessa tre småhustomter är Bill och Bull 1 samt Maja Gräddnos 1 och 2. Stadsbyggnadskontoret föreslår att priset för de tre berörda småhustomterna sänks från kr/tomt till kr/tomt för att kompensera för de sämre förhållandena inom dessa tomter. Övriga tomtpriser inom området föreslås vara oförändrade. Ekonomi Stadsbyggnadskontorets kalkyl för exploateringsprojektet visar att kostnaderna för utbyggnad av anläggningar på allmän platsmark och bullervall, ingående markvärde, 5 (16)

6 förskottering av va-utbyggnad, plankostnader, förrättningskostnader mm blir ca 6,1 miljoner. Försäljningsintäkterna (samt återbetalning av va-utbyggnaden) bedöms med ny föreslagen prissättning bli ca 9,7 miljoner. Först efter försäljning av tomtmark påverkas kommunens finansiella resultat (försäljningsintäkter avräknas då mot nedlagda kostnader som lagerförts). 6 (16)

7 85 Fiskeområde Halland - medlemskap. Dnr KS Beslut Arbetsutskottet beslutar 1 Teckna medlemskap i Fiskeområde Halland för 2013 och Beslutsunderlag Kommunstyrelseförvaltningens beslutsförslag Sammanfattning av ärende Fråga har av Claës Ljung (M) uppkommit avseende eventuellt medlemskap i Fiskeområde Halland. Föreningen syftar till att skapa nya arbetstillfällen inom fiskenäringen och övriga närliggande verksamheter med inriktning på fiske. Projekt inom fiskeområdet skall utveckla fiskenäringen i linje med den strategi som fastställts för Hallands fiskeområde. Vidare skall fiskeområdet fungera som en plattform där olika/berörda näringar möts och tillsammans verkar för att driva och utveckla sina verksamheter framåt. Fiskeområde Halland skall stödja innovativa idéer och samverkansformer vilka leder till utvecklingen och diversifiering av fiskenäringen. Syftet för en kommun att bli medlem kan vara att få insyn i arbetet och påverka utvecklingen. Att ha representanter i styrelsen kan förstås också öka inflytandet och delaktigheten för kommunen och dess invånare. Inom Leader-projekten kan konstateras att de kommuner som engagerat sig i styrelsen har fått fler projekt till kommunen. Ekonomi Medlemskapet kostar 1000 kr/ år. Fiskeområde Halland har ca: 1,1 miljoner kr per år t.o.m från Europeiska fiskefonden att fördela till olika projekt. Projekt som ska få stöd från fiskeområdet måste finna matchande finansiering från offentliga finansiärer, till exempel kommun, länsstyrelse eller andra statliga myndigheter. Region Halland har enligt föreningens hemsida utlovat medfinansiering inom fiskeområdet. Styrelseledamöter får arvode från föreningen, offentligt anställda fullgör uppdrag på arbetstid och erhåller inget arvode. Övervägande Kommunstyrelseförvaltningen förordar att medlemskap tecknas 2013 och (16)

8 86 Skolelever och studiebesök i koncentrationsläger. Dnr KS Beslut Arbetsutskottet beslutar 1 Bordlägga ärendet till kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse från kultur- och fritidsförvaltningen Tjänsteskrivelse från barn- och utbildningsförvaltningen Kanslienhetens yttrande Sammanfattning av ärendet Kommunstyrelsen beslutade att uppdra åt kommunstyrelseförvaltningen att i samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen utreda möjligheterna att genomföra studieresor för elever och lärare till något koncentrationsläger. Syftet var att upplysa om Förintelsen och konsekvenser av främlingshat. Kanslienheten har begärt in yttranden från berörda förvaltningar vilka i korthet anför följande: Barn- och utbildningsförvaltningen i sammandrag: Skolan har ett tydligt uppdrag att utbilda demokratiska medborgare. Läroplanen säger bland annat: utbildningen ska förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på ( ) främlingsfientlighet och intolerans måste bemötas med kunskap, öppen diskussion och aktiva insatser. I historieämnet är förintelsen också ett särskilt kunskapsområdet eleverna ska lära sig om. Många skolor arrangerar resor till koncentrationsläger idag. Det kan ske genom att t e x samtliga elever i en viss årskurs får åka eller att ett urval av elever får åka från olika klasser eller skolor. Förvaltningen bedömer vidare att om aktiviteten på allvar ska ge avsedd verkan så ska resan vara en del av den ordinarie utbildningen och inte en självständig aktivitet. Den ska vara en del av en välplanerad undervisning, vilket innebär att eleverna arbetar med ämnet innan och/eller efter resan på hemskolan. Förvaltningen anser också att samtliga elever i en årskurs bör åka. På så sätt skapas ett brett engagemang för dessa frågor och det kan på ett naturligt sätt ingå i den ordinarie 8 (16)

9 undervisningen. Engagemanget från personalen är viktigt, inte minst då det kräver mycket planering för att samordna en resa. Förvaltningen menar att det kan uppstå likvärdighetsproblem om man centralt från förvaltningen bestämmer vilka klasser/elever som ska få åka. Kultur- och fritidsförvaltningen: Förvaltningen ställer sig positiv till att kommunen via skolorna genomför studieresor. Förvaltningen kan se en möjlighet att för egen del se goda möjligheter i att samarbeta med barn- och utbildningsförvaltningen/övriga förvaltningar och ge projektet en ännu större arena på flera områden, såsom spridning och samverkan kring kunskaper och kompetenser. Till skolans redan pågående arbete kring allas värde och fritidsledarnas arbete kring attityder och mångfald kan dessa studieresor ses som ett bra komplement. Samverkan kan ske genom arbetsinsatser och personal tex genom uppföljning och spridning av reseskildringar, föreläsningar på skolor, bibliotek och utställningar i Kuben. Till studieresan bör tid avsättas för diskussioner och värderingsövningar knutna till mångfald. Ekonomi Ekonomin styrs naturligtvis av val av ambitionsnivå och antal resenärer. Sett till ett räkneexempel som bygger på barn- och utbildningsförvaltningens huvudspår att i så fall arrangera resor för hela årskullar uppskattas följande: Åk 1 på gymnasiet har innevarande år 440 elever, Åk 9 på grundskolan har 390. Med en uppskattad resekostnad om ca 3000 kr/elever handlar det således om ca 1,2 Mkr/år för en sådan satsning, i resekostnader. Sannolikt fordras därtill en tämligen ingående planeringsdel i ett sådant förfarande som i sig lär generera en idag svåruppskattad kostnad. Övervägande Ambitionsnivåer och arrangemang kring studieresor till europeiska koncentrationsläger eller andra liknande samtidshistoriska platser i t e x forna Jugoslavien (t e x Srebrenica) i avsikt att utbilda om tolerans kontra fascism måste ses som en politisk prioriteringsfråga. Givetvis ska ambitionsnivån sättas i relation till andra verksamhetsbehov och andra angelägna prioriteringar i ett begränsat ekonomiskt ramverk. Redan idag genomförs resor till Berlin och Sachsenhaussen (ett arbetsläger under 2:a världskriget) i regi av gymnasieskolans språkprogram i Tyska språket. Ett tjugotal elever i årskurs 1 på gymnasiet reser under våren tillsammans med ett par lärare och aktiviteten har lärare pågått i drygt 20 år. Kommunstyrelseförvaltningen har i samtal med lärare som deltagit i dessa resor erfarit att resorna har varit betydelsefulla, trots sina begränsningar i termer av deltagande elever. De elever som deltagit har fått betydande erfarenheter och bestående intryck av dessa resor och har vid hemkomsten - för andra elever och vuxna kunnat relatera till sina upplevelser. Vidare har det angetts att gymnasieskolan nu av effektiviseringsskäl överväger att avsluta denna aktivitet. 9 (16)

10 Kommunstyrelseförvaltningen gör bedömningen att dessa resor som genomförs i regi av gymnasieskolan alltjämt kan antas uppfylla ett syfte - även om skolan är av uppfattningen att det mest önskvärda skulle vara att låta en hel årskurs samtidigt få tillfälle att ta del av samma upplevelser, tillsammans och ämnesintegrerat. Sålunda föreslår kommunstyrelseförvaltningen att kommunstyrelsen ur sitt anslag för oförutsedda medel för 2014 prövar frågan vid en aktiv ansökan från gymnasieskolan eller kultur- och fritidsförvaltningen. Yrkande, propositionsordning och beslut Jan Dickens (S) yrkar att ärendet bordläggs till kommande möte då han inte anser arbetsutskottet vara redo för beslut. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner det antaget. 10 (16)

11 87 Diskussion om bredbandsutbyggnad. Beslut Arbetsutskottet beslutar 1 Bjuda in representanter från Varberg Energi samt Falkenbergs Energi AB till kommande sammanträde för att diskutera bredbandsutbyggnaden i kommunen. Sammanfattning av ärendet Information om kommunens bredbandsutbyggnad och vilka möjligheter som finns för framtida utveckling på området. Varbergs bredbandsutbyggnad lyfts som ett exempel på hur Falkenberg skulle kunna utvecklas. 11 (16)

12 88 Utredning om behov och åtgärder i syfte att ge likvärdiga förutsättningar för barn och ungdomar i Falkenbergs kommun. Dnr KS KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Anteckna att socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden via barn- och ungdomspolicygruppen har genomfört sitt uppdrag enligt kommunfullmäktiges beslut 46/12 om utredning av behov och åtgärder i syfte att ge likvärdiga förutsättningar för barn och ungdomar i Falkenbergs kommun. 2 Uppdra åt dessa nämnder att behandla barn- och ungdomspolicygruppens förslag och i sina budgetar redovisa ekonomiska konsekvenser. 3 Uppdra åt kommunstyrelseförvaltningen att i budgetarbetet kostnadsberäkna de åtgärder som berör kommunstyrelsens egna verksamheter. Beslutsunderlag Skrivelse från barnpolicygruppen med redovisning av behov och tänkbara åtgärder för att ge likvärdiga förutsättningar för barn och ungdomar i Falkenbergs kommun. Yttrande från socialnämnden 27/13. Sammanfattning av ärendet Kommunfullmäktige behandlade enligt 46/12 en motion från Per Sjövall (V) och Eva Kronwall (V) om handlingsplan för minskad barnfattigdom. Fullmäktige beslöt då att uppdra åt socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden att genom barn- och ungdomspolicygruppen utreda behov och tänkbara åtgärder i syfte att ge likvärdiga förutsättningar för barn- och ungdomar i Falkenbergs kommun. Utredningsarbetet skulle enligt fullmäktiges beslut återrapporteras till kommunstyrelsen. Barn- och ungdomspolicygruppen, som består av företrädare för socialförvaltningen, barnoch utbildningsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen, har nu enligt uppdraget överlämnat en utredning i ärendet. Information om förslaget har lämnats i socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden. De två sistnämnda har då inte framfört några ytterligare synpunkter, medan socialnämnden markerat att man inte helt ställer sig bakom gruppens bedömning av vissa ekonomiska konsekvenser. 12 (16)

13 Ekonomi Kanslienheten konstaterar, liksom barn- och ungdomspolicygruppen, att vissa av de föreslagna åtgärderna har en påverkan på kommunens ekonomi. Förutom socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden berörs även kommunstyrelsen. Barn- och ungdomspolicygruppen föreslår att respektive nämnd får bedöma de ekonomiska konsekvenserna. Övervägande Kanslienheten bedömer att barn- och ungdomspolicygruppen har genomfört sitt uppdrag att utreda behov och tänkbara åtgärder i syfte att ge likvärdiga förutsättningar för barn och ungdomar i Falkenbergs kommun. Eftersom de ekonomiska konsekvenserna endast delvis är utredda finns inte förutsättningar att nu framlägga konkreta förslag om genomförande av de åtgärder som barn- och ungdomspolicygruppen har presenterat. Kanslienheten föreslår därför att berörda nämnder får ta ställning till förslagen och i sina budgetförslag redovisa ekonomiska konsekvenser av de åtgärder som respektive nämnd anser ska genomföras. Yrkande, propositionsordning och beslut Mari-Louise Wernersson (C) yrkar att orden ta ställning till i andra stycket i beslutsförslaget ersätts med behandla samt att orden av de åtgärder som respektive nämnd anser bör genomföras som står sist i samma mening stryks. Ordförande ställer proposition på yrkandet och finner det bifallet. 13 (16)

14 89 Information om vattenförsörjning och avloppshantering inom området Eftra by. Dnr KS Sammanfattning av ärendet Margareta Björksund, VD för Vatten & Miljö i Väst AB (VIVAB), informerar om vattenförsörjning och avloppshantering inom området Eftra by. Miljö- och hälsoskyddsnämnden har tidigare uppmärksammat för Länsstyrelsen i Hallands län att majoriteten av avlopp i Eftra by är dåliga. Länsstyrelsen har återkommit till kommunen med önskning om förtydligande och VIVAB har yttrat sig. Främst informeras om vilket ansvar kommunen bör ha i frågan enligt 6 i Lagen om allmänna vattentjänster. 14 (16)

15 90 Inkommande ärenden. Dnr KS Rolf Landholm informerar om hur det går med ärendet om bowlinghallens maskiner. Arbetsmiljöverket har kommit med föreläggande på maskinerna då de anser att säkerheten brister. Åtgärder på maskinerna ska ha vidtagits senast (16)

16 91 Kurser/Anmälningar Beslut Arbetsutskottet beslutar anteckna till protokollet förteckning över inkomna skrivelser m m, daterad Bilaga AU 91 /13 16 (16)

2013-03-19. Ändring av prissättning av tre småhustomter inom exploateringsområdet vid Slättenvägen. Dnr KS 2010-527

2013-03-19. Ändring av prissättning av tre småhustomter inom exploateringsområdet vid Slättenvägen. Dnr KS 2010-527 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-03-19 84 Ändring av prissättning av tre småhustomter inom exploateringsområdet vid Slättenvägen. Dnr KS 2010-527 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

2010-02-16. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

2010-02-16. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2010-02-16 49 Utbyggnad av infrastruktur samt prissättning av tomter KS, KF inom exploateringsområde

Läs mer

2013-05-21. Exploatering samt prissättning av två småhustomter inom del av Skrea 6:64 (vid Skrea Skola). Dnr KS 2013-207

2013-05-21. Exploatering samt prissättning av två småhustomter inom del av Skrea 6:64 (vid Skrea Skola). Dnr KS 2013-207 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2013-05-21 168 Exploatering samt prissättning av två småhustomter inom del av Skrea 6:64 (vid Skrea Skola).

Läs mer

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-01-28 Sammanträdestid 15.00-15.10 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Christer Norrman (M) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD) Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S)

Christer Norrman (M) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD) Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2013-03-26 Sammanträdestid 8.30-12.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Claës-L

Läs mer

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2010-06-01 Sammanträdestid 08.00 16.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän Mari-Louise

Läs mer

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-03-08 97 Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS 2015-105 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 147 Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS 2015-22 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 172 Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. (AU 192) KS 2014-24 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Uttala sig

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-08-11 185 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD)

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD) Protokoll Nr 20 Sammanträdesdatum 2013-09-02 Sammanträdestid 08.30 10.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L Ljung (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-12 137 Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S)

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S) Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sammanträdestid 09.00-10.00 Tekniska nämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Conni

Läs mer

Motion om anläggande av hundrastgårdar. KS

Motion om anläggande av hundrastgårdar. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-12 136 Motion om anläggande av hundrastgårdar. KS 2015-20 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sammanträdestid Lars Fagerström (L) Georgia Ferris (KD) Rebecka Kristensson (S) Jan Berge (MP)

Protokoll Sammanträdesdatum Sammanträdestid Lars Fagerström (L) Georgia Ferris (KD) Rebecka Kristensson (S) Jan Berge (MP) Protokoll Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sammanträdestid 08.00-09.45 Nr 10 FALKENBERG Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Mari-Louise Wernersson

Läs mer

Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363

Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2012-02-07 42 Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Utbyggnad av infrastruktur samt tecknande av va-avtal som berör Smedjeholms industriområde. KS 2014-69

Utbyggnad av infrastruktur samt tecknande av va-avtal som berör Smedjeholms industriområde. KS 2014-69 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-11 37 Utbyggnad av infrastruktur samt tecknande av va-avtal som berör Smedjeholms industriområde. KS 2014-69

Läs mer

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet.

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-05-15 131 Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Dnr KS 2011-415 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Motion om att ta fram handlingsplan för att minska barns och ungas exponering av gifter i vardagen. (AU 395) KS

Motion om att ta fram handlingsplan för att minska barns och ungas exponering av gifter i vardagen. (AU 395) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 31 Motion om att ta fram handlingsplan för att minska barns och ungas exponering av gifter i vardagen. (AU 395) KS 2014-322

Läs mer

Medborgarförslag om belysning av Rådhusets fasad. (AU 154) KS

Medborgarförslag om belysning av Rådhusets fasad. (AU 154) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 141 Medborgarförslag om belysning av Rådhusets fasad. (AU 154) KS 2013-363 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77

Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77 112 Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77 KS Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Anteckna delrapporten

Läs mer

Motion om öppen förskola i Ullared. (AU 114) KS 2014-332

Motion om öppen förskola i Ullared. (AU 114) KS 2014-332 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 125 Motion om öppen förskola i Ullared. (AU 114) KS 2014-332 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1 Bifalla motionen och ge barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Motion om öppen förskola i Ullared. KS

Motion om öppen förskola i Ullared. KS 25 Motion om öppen förskola i Ullared. KS 2014-332 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Bifalla motionen med tilläggen att i utredningen i första

Läs mer

Politisk organisation efter valet KS

Politisk organisation efter valet KS 22 Politisk organisation efter valet 2014. KS 2013-48 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta: 1. Barn- och utbildningsnämnd: Antalet ledamöter i nämnden är oförändrat - 13 ordinarie

Läs mer

Remiss Styrmedel för att förebygga uppkomst av avfall i syfte att främja en cirkulär ekonomi (SOU 2017:22). KS

Remiss Styrmedel för att förebygga uppkomst av avfall i syfte att främja en cirkulär ekonomi (SOU 2017:22). KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-30 177 Remiss Styrmedel för att förebygga uppkomst av avfall i syfte att främja en cirkulär ekonomi (SOU

Läs mer

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 12 Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sammanträdestid 13.15 - Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

2012-03-13. Motion om upprättande av handlingsplan för minskad barnfattigdom. (AU 43) Dnr KS 2011-401

2012-03-13. Motion om upprättande av handlingsplan för minskad barnfattigdom. (AU 43) Dnr KS 2011-401 kommunstyrelsen i Falkenberg 2012-03-13 53 Motion om upprättande av handlingsplan för minskad barnfattigdom. (AU 43) Dnr KS 2011-401 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets Förslag.

Läs mer

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-11-01 343 Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS 2016-431 Beslut

Läs mer

Motion om att alla barn från fem år ska ges möjlighet att delta i simskola. (AU 57) KS

Motion om att alla barn från fem år ska ges möjlighet att delta i simskola. (AU 57) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-03-14 74 Motion om att alla barn från fem år ska ges möjlighet att delta i simskola. (AU 57) KS 2016-352 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Uppdrag i budget 2014 - fastställande av uppdragshandlingar.

Uppdrag i budget 2014 - fastställande av uppdragshandlingar. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-12-10 377 Uppdrag i budget 2014 - fastställande av uppdragshandlingar. KS 2013-422 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 47 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-09 178 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130

Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 340 Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-16 392 Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Motion om kommunal handlingsplan för minskad barnfattigdom. KS

Motion om kommunal handlingsplan för minskad barnfattigdom. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-05-17 167 Motion om kommunal handlingsplan för minskad barnfattigdom. KS 2015-376 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 60 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Motion om att alla barn från fem år ska ges möjlighet att delta i simskola. KS

Motion om att alla barn från fem år ska ges möjlighet att delta i simskola. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-03-07 57 Motion om att alla barn från fem år ska ges möjlighet att delta i simskola. KS 2016-352 KS. KF Beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 20 Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Kommunfullmäktige har 2013-03-26 42 antagit planförslaget för Ullarp 1:74 m. Beslutet härom är anslaget på kommunens anslagstavla 2013-04-03

Kommunfullmäktige har 2013-03-26 42 antagit planförslaget för Ullarp 1:74 m. Beslutet härom är anslaget på kommunens anslagstavla 2013-04-03 Datum 2013-04-04 Kommunstyrelseförvaltningen 0346-88 60 00 stadsbyggnad@falkenberg.se Detaljplan för Ullarp 1:74 m fl Hallands län Meddelande om antagande av planförslag. Kommunfullmäktige har 42 antagit

Läs mer

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05

Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Protokoll Nr 22 Sammanträdesdatum 2012-10-02 Sammanträdestid 8.30-11.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 268 Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Stig Agnåker (C) Per-Gunnar Andersson (S)

Stig Agnåker (C) Per-Gunnar Andersson (S) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2016-06-28 Sammanträdestid 14.30 15.15 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Per Svensson (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Utredning om behov och åtgärder i syfte att ge likvärdiga förutsättningar för barn och ungdomar i Falkenbergs kommun.

Utredning om behov och åtgärder i syfte att ge likvärdiga förutsättningar för barn och ungdomar i Falkenbergs kommun. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-03-19 88 Utredning om behov och åtgärder i syfte att ge likvärdiga förutsättningar för barn och ungdomar i

Läs mer

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Utvärdering av webbsändning av kommunfullmäktiges sammanträden. KS

Utvärdering av webbsändning av kommunfullmäktiges sammanträden. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-12-13 394 Utvärdering av webbsändning av kommunfullmäktiges sammanträden. KS 2016-248 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka

Läs mer

Motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum. (AU 309) KS 2013-219

Motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum. (AU 309) KS 2013-219 kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-11-05 233 Motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum. (AU 309) KS 2013-219 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Medborgarförslag om att ta bort sly utmed kajkanten i Ätran uppströms Tullbron. KS 2015-60

Medborgarförslag om att ta bort sly utmed kajkanten i Ätran uppströms Tullbron. KS 2015-60 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-08-18 218 Medborgarförslag om att ta bort sly utmed kajkanten i Ätran uppströms Tullbron. KS 2015-60 KS, KF

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 306 Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS 2014-382 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S)

Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S) Kerstin Klang (SD) Elisabet Karlsson (L) Anita Andersson (KD) Ulla Lindén (S) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-05-23 Sammanträdestid 09:15-09:30 samt 10:50-10:55 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Thomas Fagenheim (S)

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

2013-10-15. Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392

2013-10-15. Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg IO 2013-10-15 311 Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Motion om återinförande av kommunal handikappomsorg information. KS 2014-471

Motion om återinförande av kommunal handikappomsorg information. KS 2014-471 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-26 158 Motion om återinförande av kommunal handikappomsorg information. KS 2014-471 Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-01-14 17 Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr Beslutsförslag 2014-05-12 Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Marie-Louise Svensson Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr 2011-287

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.35. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annette Hallberg (S) tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark). KS 2015-261

Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark). KS 2015-261 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-09-15 244 Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark).

Läs mer

Motion om att detaljplaneanläggning av nytt område för bostäder i Vessigebro inordnas i programmet för kommunens planarbete.

Motion om att detaljplaneanläggning av nytt område för bostäder i Vessigebro inordnas i programmet för kommunens planarbete. 'O Nte NY NY Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-02-15 FALKENBERG 1 53 Motion om att detaljplaneanläggning av nytt område för bostäder i Vessigebro

Läs mer

Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407

Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 33 Renovering av Söderskolans kök. KS 2014-407 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1 Godkänna genomförande av investeringsprojekt renovering

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M) 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.30 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M) Ej tjänstgörande ersättare Gunnar Bengtsson (S) Rolf Svensson (C) Övriga deltagare

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-04-05 138 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Läs mer

Lars Fagerström (L) Marcelle Farjallah (S) Susan Pettersson (KD)

Lars Fagerström (L) Marcelle Farjallah (S) Susan Pettersson (KD) Kommunstyrelsens arbetsutskott Protokoll Nr 7 Sammanträdesdatum 2018-03-20 Sammanträdestid 8.30-11.50 Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Per Svensson (S),

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-01-19 15 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS 2015-301 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119

Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-08-19 237 Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Detaljplan för Hjortsberg 3:37 planavtal. KS

Detaljplan för Hjortsberg 3:37 planavtal. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-26 154 Detaljplan för Hjortsberg 3:37 planavtal. KS 2013-423 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Ledamöter. Övriga närvarande

Ledamöter. Övriga närvarande Protokoll KS Näringslivs- o arbetsmarknadsutskott Sammanträdesdatum 2019-02-14 Sammanträdestid 13:00-15:00 Ledamöter Per Svensson (S), ordförande Göran Janko (M), vice ordförande Rebecka Kristensson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Motion om att personer som arbetat inom daglig verksamhet i Falkenbergs kommun ska erbjudas minnesgåva. KS

Motion om att personer som arbetat inom daglig verksamhet i Falkenbergs kommun ska erbjudas minnesgåva. KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-04-05 136 Motion om att personer som arbetat inom daglig verksamhet i ska erbjudas minnesgåva. KS 2015-297 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-24 1(6) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: kl. 16.00-16.45, Nya Folkets Hus Karlskoga Annika Engelbrektsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedequist (FP) Ove Gunnarsson (S) Anita

Läs mer

2014-09-09. Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

2014-09-09. Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-09-09 209 Motion om att undersöka möjligheten att ta del av de extra statliga medel avsatta för lärare för att öka elevernas möjlighet att nå målen. (AU 235) KS 2013-335

Läs mer

Medborgarförslag om åtgärder för att förbättra trafikmoralen på gång- och cykelbanor m.m. KS

Medborgarförslag om åtgärder för att förbättra trafikmoralen på gång- och cykelbanor m.m. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-08-19 233 Medborgarförslag om åtgärder för att förbättra trafikmoralen på gång- och cykelbanor m.m. KS 2014-108

Läs mer

Motion om utökat antal solcellspanelladdare för elbil. (AU 299) KS 2014-117

Motion om utökat antal solcellspanelladdare för elbil. (AU 299) KS 2014-117 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-12-01 298 Motion om utökat antal solcellspanelladdare för elbil. (AU 299) KS 2014-117 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs terminal AB. (AU 343) KS

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs terminal AB. (AU 343) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-11-08 303 Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs terminal AB. (AU 343) KS 2016-431 KF Beslut

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 74 Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Reviderade principer för investeringsprocessen med anledning av bildandet av kost- och städservice. KS

Reviderade principer för investeringsprocessen med anledning av bildandet av kost- och städservice. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-06-10 189 Reviderade principer för investeringsprocessen med anledning av bildandet av kost- och städservice.

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Medborgarförslag om Anställ en kommunjurist! Viktigt att kommunen tar jävsfrågorna på allvar (AU 47) KS

Medborgarförslag om Anställ en kommunjurist! Viktigt att kommunen tar jävsfrågorna på allvar (AU 47) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-03-08 102 Medborgarförslag om Anställ en kommunjurist! Viktigt att kommunen tar jävsfrågorna på allvar (AU 47) KS 2014-442 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Medborgarförslag om att avskaffa parkeringsavgifterna under ett år i Falkenbergs kommun och istället prova P- skivemodellen. (AU 228) KS 2014-195

Medborgarförslag om att avskaffa parkeringsavgifterna under ett år i Falkenbergs kommun och istället prova P- skivemodellen. (AU 228) KS 2014-195 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-09-09 202 Medborgarförslag om att avskaffa parkeringsavgifterna under ett år i och istället prova P- skivemodellen. (AU 228) KS 2014-195 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Motion om att utreda förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. (AU 180) KS 2014-83

Motion om att utreda förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. (AU 180) KS 2014-83 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 160 Motion om att utreda förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. (AU 180) KS 2014-83 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 272 Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS 2014-405 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer