Servage AB (publ) Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Servage AB (publ) Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2009"

Transkript

1 1 (43) Servage AB (publ) Org.nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2009

2 2 (43) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Servage i korthet... 3 Nyckeltal... 3 Året i korthet... 4 VD-ord... 5 Affärsidé, mål och strategier... 6 Förvaltningsberättelse... 8 Verksamheten Marknad Servages verksamhetsområden Organisation Policy för lönesättning för VD och övriga ledande befattningshavare Styrelse Aktieutveckling och ägarstruktur Riskhantering Framtidsutsikter Förslag till vinstdisposition Koncernens resultaträkning Koncernbalansräkning Koncernens Eget kapitalrapport Koncernens kassaflödesanalys Moderbolagets resultaträkning Moderbolagets förändring av eget kapital Moderbolagets balansräkning Kassaflödesanalys för moderbolaget Nyckeltal Flerårsöversikt Definitioner Noter, gemensamma för moderbolag och koncern... 28

3 3 (43) Servage i korthet Servage är ett företag med kunder i 180 länder som erbjuder ett stort sortiment av molnbaserade prenumerationstjänster, så kallad programvara som tjänst (Software as a Service, SaaS). Servages SaaS portal baseras på en innovativ molntjänst som möjliggör en helt ny typ av IT-avdelning utan egna investeringar. Servages tjänsteutbud inkluderar generell outsourcing, dedikerad och virtuell hosting, Unified Communication samt ett stort sortiment av affärsapplikationer. Företaget grundades 2001 och är sedan 2005 börsnoterat på NGM Equity. Nyckeltal Nyckeltal 2009* 2008 (belopp i tkr) jan-dec jan-dec Nettoomsättning EBITDA EBITDA-marginal, % 18,9% 17,5% Rörelseresultat Rörelsemarginal, % -18,5% 9,4% Resultat efter skatt Resultat per aktie, SEK -1,89 0,69 Kassaflöde före förändringar i rörelsekapitalet Kassaflöde från den löpande verksamheten Avkastning på eget kapital efter skatt, % -15,3 % 4,8% Avkastning på sysselsatt kapital, % -13,0 % 4,5% Likvida medel Soliditet, % 75,7% 79,5% Nettoskuldsättning Nettoskuldsättningsgrad -8,8% -2,8% Börskurs vid periodens slut, SEK 8,90 5,65 Antalet aktier vid periodens utgång, tusental Antal anställda vid periodens slut 30 20

4 4 (43) Året i korthet Inkråmsförvärv av Nord Solutions AB Förvärvet av inkråmet av Nord Solutions tecknades 27 augusti Detta förstärker Servages ställning inom segmentet mjukvara som tjänst, Software as a Service (SaaS) genom en ökad produktportfölj. Goodwillnedskrivning Trots att vi fortsätter att ha en stabil lönsamhet har det rådande marknadsklimatet gjort att vi genomfört en nedskrivningsprovning av goodwillposten, vilken har lett till en nedskrivning av goodwill på 12,5 MSEK under tredje kvartalet. Utveckling i Indien Servage har under året fördjupat våra kontakter i Indien för att få nya samarbetspartners till våra utvecklingsprojekt. Försäljningsavdelning Servage har under året satsat på att bygga en försäljningsavdelning som hanterar en kvalificerad försäljning mot kunder som är mer än 100 anställda. Detta har under det sista kvartalet börjat ge resultat genom att vi tagit några viktiga order inom detta område.

5 5 (43) VD-ord Året som gått har vi bevisat att även större företag kan realisera hela sin IT-avdelning med hjälp av prenumerationsbaserade tjänster från vårt koncept ThePerfectCloud. Servage har på allvar etablerat sig som ett allternativ till traditionella outsourcingföretag. Där traditionalisterna föreslår gigantiska, ofta irreversibla, outsourcingprojekt erbjuder vi ett betydligt mindre riskabelt allternativ: Evolutionär molnbaserad outsourcing! Kunderna kan prenumerera på de delar av sitt IT- och telefonibehov de anser är bäst lämpat för outsourcing. Kunderna uppskattar flexibiliteten och den minskande risken medan vi uppskattar deras allt snabbare beslutsprocesser. Vårt erbjudande, som baserats på idén att även större affärer kommer att flytta ut till nätet i form av prenumerationstjänster, börjar få en allmän acceptans på marknaden. Vi ser detta både på kunders beteende och på att fler och fler analysinstitut börjar skriva om hur prenumerationsbaserade tjänster håller på att bli ett reellt allternativ även för större företag. Nästan alla har nu hört talas om Molnet. Under året har vi fått ett betydande antal profilkunder vilket bevisar att vår satsning mot komplexare och komplettare lösningar gett resultat. Samtidigt är det en balansgång att inte komplicera verksamheten så att skalbarheten går förlorad. Vi tror att vi både kan öka medelfaktureringen per kund betydligt och fortsätta vara skalbara tack vare den stora innovationsgraden hos våra medarbetare i Sverige, Tyskland och Indien. Hela vårt koncept bygger på detta faktum som ger de produktivitetsvinster som möjliggör sänkta kostnader för våra kunder. Under perioden och efter periodens utgång har vi valt att nyttja bemyndigandet från bolagstämman att återköpa egna aktier. I skrivande stund äger Servage 1,15 % av de utestående aktierna. Trots att större delen av föregående år präglats av den kraftiga recensionen i världekonomin har Servage lyckats både växa omsättning (+14,4%) och EBITDA (+23,7%). Att rörelseresultatet var negativt beror på en nedskrivning av Goodwill på 12,5 MSEK. Kassaflödet från den löpande verksamheten under året var tkr (+28,3%). Vi gör bedömningen att vi har alla förutsättningar att kunna fortsätta generera fina kassaflöden. Detta sammantaget med att bolaget är skuldfritt med en nettokassa på kr gör att styrelsen kommer att rekommendera att årstämman beslutar om en utdelning om 0,5 kr per aktie. Året som gått kan således sammanfattas relativt positivt för alla våra intressenter: Medarbetare, kunder och oss aktieägare. Ari Liukko, VD P.S. Även allmänheten har fått nytta i form av positiva miljöeffekter från vår vindkraftsdrivna och energieffektiva molntjänst.

6 6 (43) Affärsidé, mål och strategier Servage har som mål att skapa värde för bolagets ägare genom god tillväxt och hög lönsamhet, vilket i sin tur är ett resultat av att kunderna ser Servage som en attraktiv leverantör av kvalitativa och kostnadseffektiva tjänster utförda av kvalificerade och motiverade medarbetare. Affärsidé Servages affärsidé är att under eget varumärke erbjuda ett stort sortiment av molnbaserade prenumerationstjänster inom IT och telefoni, även benämnt programvara som tjänst eller Software as a Service (SaaS). Målgruppen är främst små och medelstora företag. Bolagets ambition är att kontinuerligt attrahera allt större företag och organisationer som kunder. Vision Servages vision är att framgångsrikt dominera sina utvalda marknader med en ledande position för kunder, anställda och ägare. Mål Servage skall etableras som ett starkt varumärke. Servage vill vara pionjär på att utnyttja ny teknologi och nya affärsmöjligheter som nya typer av innovativa prenumerationsbaserade högvärdestjänster via Internet. Servage skall erbjuda målgruppen små och medelstora företag en kostnadsminskning om cirka procent på utvalda kommunikationstjänster. Servage skall vara och uppfattas som den driftsäkraste partnern inom området programvara som tjänst. Servage har ambitionen att fortsätta förvärva företag för att komplettera utbudet och fortsätta växa med bibehållen kontinuerlig lönsamhet. Servage har målsättningen att lansera allt fler av företagets Internetbaserade produkter på en internationell marknad. Strategi Strategin för Servage är att under eget varumärke erbjuda prenumerationsbaserade tjänstepaket inom området programvara som tjänst (SaaS) till ett konkurrenskraftigt pris med en tjänsteplattform där kunderna ej behöver utföra investeringar i maskiner och programvaror. Enkelhet och trygghet kombinerat med prisvärdhet är hörnstenarna i bolagets strategi. Teknikutveckling Bolaget kommer kontinuerligt att utveckla sin plattform så att den kan fortsätta uppfattas som marknadsledande.

7 7 (43) Marknadsstrategi Servage One Solution-webbhosting är avsett att vara den mest attraktiva lösningen för små och medelstora företag på en global marknad. Denna skall i första hand marknadsföras via bolagets kundkrets samt via Internet. Strategin är vidare att till denna kundbas och andra större bolag erbjuda ett komplett sortiment av prenumerationsbaserade IT-tjänster samtidigt som större kunder erbjuds ett modernt kundanpassat outsourcingupplägg med en stor andel av distansleverans över internet. Förvärvsstrategi Förvärvsstrategin har modifierats något så att vi i första hand är intresserade av att köpa kundbaser där kostnadssynergier kan erhållas och där nya försäljningskanaler erhålls. Mindre vikt läggs vid ökat utbud av tjänster. Genom att ha en i förväg genomtänkt målbild och en plattform som möjliggör att tjänsterna integreras i en enkel helhet skapas ökat kundvärde samtidigt som kostnaderna minskas. Målet är att uppnå en ökad konkurrenskraft som kan omsättas i ökade marginaler och/eller snabbare tillväxt.

8 8 (43) Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Servage AB (publ) org nr får härmed avge årsredovisning för perioden 1 januari 31 december Om inte annat anges, redovisas samtliga belopp i tusentals kronor. Information inom parentes avser föregående räkenskapsår, det vill säga Ord som Servage, bolaget, koncernen och liknande uttryck avser i samtliga fall moderbolaget, Servage AB, och dess dotterbolag. Redovisningen omfattar: Förvaltningsberättelse Resultaträkning, koncern och moderbolag Balansräkning, koncern och moderbolag Kassaflödesanalys, koncern och moderbolag Förändring i eget kapital, koncern och moderbolag Noter, koncern och moderbolag De finansiella rapporterna godkändes för utfärdande av bolagets styrelse den 26 april 2010.

9 9 (43) Verksamheten 2009 Väsentliga händelser under året Årets väsentliga händelser beskrivs på sidorna 3-4 under rubrikerna Året i korthet och VD-ordet. Händelser efter räkenskapsårets utgång Personalnedskärning Under första kvartalet har det skett en personalnedskärning med 20%. Inga övriga väsentliga händelser har inträffat under Omsättning och resultat i koncernen Omsättningen för helåret uppgår till tkr ( tkr). Rörelseresultatet uppgår till tkr (3 414 tkr). Finansnettot är 46 tkr (22 tkr), vilket ger ett resultat efter finansnetto på tkr (3 437 tkr). Trots rådande marknadsförhållande är det en tillväxt på 14,4% på omsättningen och EBITDA har ökat med 23,7%. Investeringar Nettoinvesteringar i materiella anläggningstillgångar uppgår till tkr (2 244 tkr) under Nettoinvesteringar i immateriella anläggningstillgångar uppgår sammantaget till 750 tkr (554 tkr). Likviditet och kassaflöde Likvida medel uppgick till tkr den 31 december 2009 (2 421 tkr). Under perioden är kassaflödet före förändring av rörelsekapitalet tkr. Rörelsekapitalet har under perioden förändrats med -835 tkr. Summerat är kassaflödet från den löpande verksamheten tkr (5 570 tkr). Finansiell ställning Det egna kapitalet vid periodens slut är tkr ( tkr) vilket motsvarar en soliditet på 75,7 % (79,5%). Eget kapital per aktie uppgår till 11,36kr (13,35 kr) och vinsten per aktie -1,89 kr( 0,76 kr). Anställda Vid årets utgång hade Servage 30 st (20 st ) anställda, varav 3 st (2 st) kvinnor. Medelantalet anställda för helåret 2009 uppgick till 22,5 st (19,3 st). Personalkostnaden uppgick under perioden till tkr ( tkr) Medarbetarstatistik 2009 Medelantal anställda: 22,5 Totalt antal anställda per den 31 december: 30 Könsfördelning: 11% kvinnor, 89 % män Medelålder: 31 Moderbolaget Nettoomsättningen består i sin helhet av internt fakturerade tjänster.

10 10 (43) Marknad Servage adresserar den globala marknaden för prenumerationsbaserade högvärdestjänster. Numera benämns dessa som molnbaserade SaaS tjänster. Detta område har fortsatt växa och trenden är att även allt större företag väljer att köpa molnbaserade tjänster. T ex investmentbanker som GP Bullhound i London börjar intressera sig för området och talar om SaaS 2.0 där även komplexare och integrerade lösningar erbjuds som SaaS tjänster. Rent generellt kan sägas att en allt större del av programvaran kommer att levereras som tjänst. Nedan bifogas Goldmans estimat om hur SaaS andelen förändras från 2009 till Enligt Gartner förväntas SaaS omsättningen uppgå till $ 8 miljarder 2009, en ökning med 21,9% från 2008 ( $ 6.6bn). Marknaden kommer att uppvisa konsekvent tillväxt till 2013 då hela världens SaaS intäkter förväntas att uppgå till $ 16 miljarder för företagsapplikationer. Den viktigaste faktorn för denna tillväxt är att leverantörerna fortsätter att utveckla allt mer avancerade och allt mer integrerade företagstjänster. Kundernas brist på likviditet har också drivit på övergången till prenumerationsbaserade tjänster. Nedan redovisas Gartners prognos för SaaS marknaden.

11 11 (43)

12 12 (43) Servages verksamhetsområden Servage erbjuder idag en hel IT-avdelning som prenumerationsbaserad tjänst. Vårt koncept ThePerfectCloud som erbjuder en rad fördelar som inte ens mycket stora företag mäktar med utan extern hjälp. De viktigaste egenskaperna är garanterad driftsäkerhet med dubblerade datorhallar och replikerad data, automatisk omstart i sekundär datorhall, linjärt skalbart moln av virtuella servrar samt en stor pool av teknisk expertis. Tack vare detta koncept har vi har fått förtroende att drifta verksamhetskritiska system för företag med miljardomsättning. Denna utveckling har bara börjat. Vi räknar med att successivt öka vår marknadsföring av detta unika koncept ThePerfectCloud. Servage erbjuder ett stort utbud av standardiserade tjänster inom följande områden: Grupprogramvara Telefoni Affärsstöd Infrastruktur Webbhosting

13 13 (43) Organisation Det noterade Servage AB (publ) har tre rörelsedrivande dotterbolag. Levonline AB är det svenska dotterbolaget där all personal i Sverige är anställd och som ansvarar för tjänsteområdena Outsourcing och IT-hotell samt vissa strategiska funktioner för tjänsteområdet One Solution. Dotterbolaget Servage Communication ansvarar för telefoniverksamheten. Servage GmbH ansvarar för drift av tjänsteområdet One Solution. Supporten och en del utveckling är outsourcad till tre indiska samarbetspartners. Med hjälp av dessa partners kan global support och offshore utveckling erbjudas till större kunder. Verksamheten leds av nedanstående ledningsgrupp: Ari Liukko, VD Maria Myräng, Ekonomichef Sten Hubendick, Teknisk chef Björn Palm, Försäljning IT Samuel Beckstrand, Försäljning Telefoni Jan Boysen, Platschef Tyskland Figur 1. Servages organisation finns i Sverige, Tyskland och Indien.

14 14 (43) Policy för lönesättning för VD och övriga ledande befattningshavare Styrelsens förslag om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare 2010 överensstämmer i huvudsak med de riktlinjer som beslutades av årsstämman 2009 och baseras på redan ingångna avtal mellan Bolaget och respektive ledande befattningshavare. Med ledande befattningshavare avses verkställande direktören och övriga personer som ingår i koncernledningen. Målsättningen med riktlinjerna för lön och ersättningar som möjliggör att personer med högsta möjliga kompetens såväl kan rekryteras som att behållas inom koncernen. Ersättningen består av fast lön, rörlig lön, pension och övriga förmåner. Den rörliga ersättningen får inte överstiga den fasta lönen och skall bestämmas av i förväg uppställda mål avseende ekonomiska nyckeltal eller andra mål för befattningshavarens ansvarsområden. Styrelsen skall äga rätt att frångå riktlinjerna om det i ett enskilt fall finns särskilda skäl för detta. Styrelse Styrelsen består av fem ledamöter enligt följande: Per Bergström, styrelseordförande, medlem av styrelsen sedan Per Bergström innehar (privat och via bolag) B-aktier och teckningsoptioner. Ari Liukko VD, grundare, styrelseledamot, medlem av styrelsen sedan Ari Liukko innehar (privat och via bolag) A-aktier och B-aktier samt teckningsoptioner. Franco Fedeli, styrelseledamot, medlem av styrelsen sedan Franco Fedeli innehar teckningsoptioner. Johan Glimskog, styrelseledamot, medlem av styrelsen sedan 2009 Johan innehar teckningsoptioner. Rune Löderup, styrelseledamot, medlem av styrelsen sedan Rune Löderup innehar (privat och via bolag) B-aktier. Av styrelsens medlemmar sitter Rune Löderup i styrelsen för Pilum AB(publ). Ingen av de resterande medlemmarna sitter i styrelsen för ett publikt företag. Styrelsens arbete Servage AB (publ) styrelse består av fem ordinarie ledamöter valda av bolagsstämman (enligt ovan). Under verksamhetsåret har styrelsen haft fem sammanträden. Styrelsens arbete följer en årlig föredragningsplan och påverkas i övrigt av den särskilda arbetsordning styrelsen fastställt rörande arbetsfördelningen mellan styrelsen och verkställande direktören. Vid styrelsens sammanträden avhandlas, förutom rapportering och uppföljning av den löpande affärsverksamheten och lönsamhetsutvecklingen, frågor rörande förvärv och väsentliga investeringar samt frågor om finansiell struktur med fokus på emissionsbeslut. Bolagsstyrningsrapport Servage har avgivit en separat Bolagsstyrningsrapport vilken kommer att föreläggas bolagsstämman samt publiceras på hemsidan.

15 15 (43) Aktieutveckling och ägarstruktur Servages aktie är noterade på NGM Equity sedan juni Handelsposten är 500 aktier och kortnamnet är SERV B. Sista betalkursen 2009 var 8,90 kr att jämföra med sista betalkurs 2008 vilken var 4,00 kr Detta motsvarar en uppgång med 122,5%. Vid utgången av 2009 var Servages börsvärde 42,9 mkr. Högsta slutkurs under året noterades 18 september och var 9,50 kr. Lägsta slutkurs var 3,90 kr, vilken noterades den 8 januari. Aktiekapital Aktiekapitalet uppgick per den 31 december 2009 till tkr och aktier fördelat på A-aktier och B-aktier. Under året har bolaget köpt egna aktier och innehar vid årets slut B-aktier. Aktieägare Antalet aktieägare uppgick vid årets slut till 456 st. Största ägarna per Namn A-aktier B-aktier Antal aktier Kapital Röster Ari Liukko * ,93% 23,26% Marc Gillberg* ,76% 14,78% Sten K Johnson * ,42% 10,95% Per Bergström * ,21% 10,77% Lars Danielsson ,80% 3,95% Övriga ,88% 36,29% Summa % 100% * genom bolag Utdelningspolicy Styrelsen gör bedömningen att bolaget under året haft ett starkt kassaflöde och även ser förutsättningar att kunna fortsätta generera fina kassaflöden. Detta sammantaget med att bolaget är skuldfritt gör styrelsen föreslår årsstämman att utdelning om 0,5 kr/aktie lämnas för verksamhetsåret 2009.

16 16 (43) Riskhantering Operationella risker Konkurrenter Servage konkurrerar med ett flertal stora och etablerade företag som har större finansiella och personella resurser. Det kan även komma nya konkurrenter som till exempel kabel- och bredbandsoperatörer inom samma valda marknadsnisch som Servage. Teknikutveckling Webbaserade lösningar är ständigt under utveckling och det finns risk att bolaget förlorar konkurrenskraft om inte löpande investeringar görs i ny teknik. Problem kan uppstå med bolagets tekniska driftsmiljö som påverkar Servage negativt. Servage är beroende av en fungerande kommunikation mot Internet och PSTN närverken. Skulle problem uppstå med denna kommunikation påverkar det bolagets möjlighet att behålla och attrahera kunder. Tillgång till utrustning och personal Bolaget är verksam i en kunskapsintensiv och högteknologisk bransch och därför beroende av kontinuerlig tillgång till erforderlig utrustning och personal som kan hantera denna. Den mjukvara som ligger till grund för bolagets tekniska lösning kommer kontinuerligt att behöva uppgraderas och utvecklas, något som kräver särskild kompetens inom applicerbara teknikområden. Om bolagets teknik inte uppdateras och vidareutvecklas i den takt som kunderna erfordrar, kan det ha negativ påverkan på Servages förmåga att behålla/eller attrahera nya kunder. Samgående och förvärv Servage har en strategi att växa genom bland annat företagsförvärv. Bolaget skall söka efter potentiella bolag där befintlig verksamhet kan integreras i Servages verksamhet och skapa skalfördelar. Det finns åtskilliga risker som är förankrade med företagsförvärv. Några av dessa risker innefattar asymmetrisk information, legala, finansiella och operationella risker. Svårigheter med integration av olika verksamheter kan uppstå. Kundflykt efter konsolidering kan också utgöra en stor risk. Risk finns att nyckelpersoner kan lämna organisationen trots att de genom avtal förbundit sig att stanna kvar i det köpande bolaget under en längre tidsperiod. Kulturkrockar kan vara svåra att gardera sig mot i förvärvsprocesser. Servage genomför alltid en noggrann due dilligence av förvärvskandidater samt utformar avtal för att minimera att ovanstående risker uppstår. Finansiella risker Valutarisk Bolaget har i dagsläget kunder i andra valutor främst EUR, USD och GBP vilket innebär att Servage har viss valutaexponering. Servage är även utsatt för valutarisk vid omräkning av årets resultat och nettotillgångar från utländskt dotterbolag.

17 17 (43) Finansieringsrisk Det kan inte uteslutas att ytterligare kapital kan komma att behövas för att finansiera Servages verksamhet i framtiden. Om en kapitalanskaffning i ett mindre gynnsamt marknadsläge skulle behöva genomföras finns risk för att en sådan kapitalanskaffning kan komma att ha en negativ på verka på Servages verksamhet eller bolagets aktieägares rättigheter. Om bolaget skaffar ytterligare finansiering genom att emittera aktier eller aktierelaterade instrument kan bolagets aktieägare komman att drabbas av utspädning medan lånefinansiering, om sådan är tillgänglig för bolaget, kan innehålla begränsande villkor som kan inskränka på bolagets flexibilitet. Det kan inte garanteras att nytt kapital kan anskaffas då behov uppstår eller att det kan anskaffas på ett för bolaget acceptabla villkor. Aktierelaterade risker En potentiell investerare i Servage bör iaktta att en investering i bolagets aktie är förknippad med risk och att det inte finns några garantier för att aktiekursen kommer att ha en positiv utveckling. Aktiekursens utveckling är beroende av en rad faktorer utöver utvecklingen av bolagets verksamhet och som står utanför bolagets kontroll. Sådana faktorer är det allmänna konjunkturläget, marknadsränta, alternativa avkastningsmöjligheter, kapitalflöden samt politisk osäkerhet. Trots att bolagets verksamhet utvecklas föreligger det således risk att en investerare vid avyttringstillfället gör en kapitalförlust. Framtidsutsikter Servage ett stort sortiment av molnbaserade prenumerationstjänster(software as a Service, SaaS). Servages SaaS portal baseras på en innovativ molntjänst som möjliggör en helt ny typ av ITavdelning utan egna investeringar. Nya affärsmodeller med fokus på kostnadseffektivitet efterfrågas oftare och det ligger helt i linje med Servages satsningar. I övrigt lämnar Servage inga prognoser.

18 18 (43) Koncernredovisningen har upprättats enligt gällande International Financial Reporting Standards (IFRS), vilka vid tidpunkten för årsredovisningens avgivande har godkänts för tillämpning inom EU. Vidare har RFR 1.1, Kompletterande regler för koncerner tillämpats. Förslag till vinstdisposition Moderbolaget Till bolagsstämmans förfogande står följande vinstmedel: Överkursfond Balanserat resultat Årets resultat Styrelsen föreslår att: till aktieägarna utdelas 0,5 SEK/aktie totalt i ny räkning balanseras Med hänvisning till ovanstående och vad som i övrigt kommit till styrelsens kännedom är styrelsens bedömning av bolaget och koncernens ekonomiska ställning att utdelning är försvarlig med hänvisning till de krav som verksamhetens art, omfattning och risker ställer på storleken av bolagets egna kapital samt bolagets och koncernverksamhetens likviditetsbehov.

19 19 (43) Koncernens resultaträkning (TSEK) Nettoomsättning Aktiverat arbete för egen räkning Råvaror och förnödenheter Övriga externa kostnader Personalkostnader Av- och nedskrivningar av materiella och immateriella anläggningstillgångar 8,9,10, Rörelseresultat Resultat från andelar i koncernbolag Finansiella intäkter Finansiella kostnader Resultat före skatt Skatt Årets resultat Övrigt totalresultat Årets resultat Omräkningsdifferens av utländska verksamheter Årets totalresultat Resultat per aktie Resultat per aktie före utspädning, kr -1,89 0,76 Eget kapital per aktie före utspädning, kr 11,36 13,35 Eget kapital per aktie efter spädning, kr 10,92 13,35 Antal aktier vid periodens slut Genomsnittligt antal aktier efter utspädning Not

20 20 (43) Koncernbalansräkning Not TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Immateriella anläggningstillgångar Balanserade utgifter för utvecklingsarbeten 8, Goodwill Materiella anläggningstillgångar Inventarier, verktyg och installationer Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Aktuella skattefordringar Övriga kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Likvida medel Kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR

21 21 (43) EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital 14 Aktiekapital Övrigt tillskjutet kapital Balanserat resultat inklusive årets resultat Summa eget kapital Kortfristiga skulder Skuld till kreditinstitut Leverantörsskulder Aktuella skatteskulder Övriga kortfristiga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa skulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER Poster inom linjen Ställda säkerheter Ansvarsförbindelser Inga Inga Koncernens Eget kapitalrapport Aktie kapita l Övrigt tillskjutet kapital Omräkn reserv Balanserat resultat inkl årets Summa eget kapital IB Nyemission Emissionskostnader S:a transaktion med ägare Justering avyttring dotterbolag års resultat Omräkn diff av utländsk verks Eget kapital Teckningsoptioner S:a transaktion med ägare Återköp av egna aktier års resultat Omräkndiff av utländsk verks -184 Eget kapital

22 22 (43) Koncernens kassaflödesanalys Not Den löpande verksamheten Rörelseresultat efter finansiella poster Övriga ej kassaflödespåverkande poster Avskrivningar och nedskrivningar Betald inkomstskatt Ökning/minskning kundfordringar Ökning/minskning övriga kortfristiga fordringar Ökning/minskning leverantörsskulder Ökning/minskning övriga kortfristiga rörelseskulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Investeringsverksamheten Investeringar i immateriella anläggningstillgångar Investeringar i materiella anläggningstillgångar Sålda materiella anläggningstillgångar 80 - Återköp egna aktier Betalda tilläggsköpeskillingar Kassaflöde från investeringsverksamheten Finansieringsverksamheten Nyemission Amorterade lån Upptagen checkräkningskredit Kassaflöde från finansieringsverksamheten Årets kassaflöde Valutadifferens likvida medel Likvida medel vid årets början Likvida medel vid årets slut

23 23 (43) Moderbolagets resultaträkning Not Nettoomsättning Råvaror och förnödenheter Övriga externa kostnader Av- och nedskrivningar av materiella och immateriella anläggningstillgångar Rörelseresultat Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter Räntekostnader och liknande resultatposter Resultat efter finansiella poster Bokslutsdispositioner Resultat före skatt Skatt på årets resultat Årets resultat Moderbolagets förändring av eget kapital Tkr Aktie kapital Reserv fond Överk urs fond Balanserat resultat Årets resultat Summa eget kapital Eget kapital Överföring fr årets resultat Nyemission Emissionskostnader Koncernbidrag Skatt koncernbidrag Årets resultat Eget kapital Överföring fr årets resultat Erhållen premie teckn optioner Koncernbidrag Skatt koncernbidrag Återköp av egna aktier Årets resultat Eget kapital

24 24 (43) Moderbolagets balansräkning TILLGÅNGAR Not Anläggningstillgångar Immateriella anläggningstillgångar Balanserade utgifter för utvecklingsarbeten Inventarier, verktyg och installationer Finansiella anläggningstillgångar Summa anläggningstillgångar Kundfordringar Fordringar hos koncernföretag Aktuella skattefordringar - 1 Övriga kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Likvida medel Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar EGET KAPITAL OCH SKULDER Aktiekapital Reservfond Summa bundet kapital Överkursfond Balanserad vinst eller förlust Årets resultat Summa fritt eget kapital Summa eget kapital Obeskattade reserver Skulder till kreditinstitut Leverantörsskulder Skulder till koncernföretag Skatteskulder 42 - Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER Poster inom linjen Ställda säkerheter Inga Inga Ansvarsförbindelser Inga Inga

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Servage AB (publ)

Årsredovisning. Servage AB (publ) Årsredovisning för Servage AB (publ) 556605-4713 Räkenskapsåret 2016 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter 5 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB ÅRETS SIFFROR Affärsverken Energi i Karlskrona AB RESULTATRÄKNING KSEK Not Nettoomsättning 1 293 017 321 292 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter -252 976-274 959 Övriga externa kostnader 2,3-19

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2015

Delårsrapport Januari mars 2015 Delårsrapport Januari mars 2015 Period 1 januari - 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgår till 68 650 (62 493) kkr motsvarande en tillväxt om 10 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 4 365

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012 Fortnox International AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 212 Fjärde kvartalet 212 Nettoomsättningen uppgick till 41 (453) tkr Rörelseresultatet uppgick till 9 65 (1 59) tkr Kassaflödet från den

Läs mer

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Kvartalet 1 januari - 31 mars 2018 Kvartalet 17 februari 31 mars 2017 Nettoomsättning 436,5 Mkr 127,6 Mkr Rörelseresultat

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Jojka Communications AB (publ)

Jojka Communications AB (publ) Årsredovisning för Jojka Communications AB (publ) Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Kassaflödesanalys 6 Noter

Läs mer

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21)

FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER (21) FJÄRDE KVARTALET 1 OKTOBER 31 DECEMBER 2013 ACKUMULERAT 1 JANUARI 31 DECEMBER 2013 1 (21) ACANDO AB (publ.) 2 (21) ACANDO AB (publ.) 3 (21) MSEK oktober - december 2013 2012 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättninomsättninresultaresultamarginal

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014

FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 FÖRSTA KVARTALET 1 JANUARI 31 MARS 2014 1 (20) ACANDO AB (publ.) 2 (20) januari - mars 2014 2013 2014 2013 2014 2013 MSEK Nettoomsättning Nettoomsättning Rörelseresultat Rörelseresultat Rörelsemarginal

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

DELÅRSRAPPORT CloudRepublic AB (publ) Januari - Mars Sammanfattning för första kvartalet 2017 (jämfört med samma period föregående år)

DELÅRSRAPPORT CloudRepublic AB (publ) Januari - Mars Sammanfattning för första kvartalet 2017 (jämfört med samma period föregående år) DELÅRSRAPPORT Januari - Mars 2017 Sammanfattning för första kvartalet 2017 (jämfört med samma period föregående år) -- Nettoomsättningen för första kvartalet uppgår till 747 TSEK, vilket är en ökning med

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(14) Torsås Fjärrvärmenät AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012

DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012 DELÅRSRAPPORT JUL SEP 2012 Fortnox International AB (publ) Fortnox International Box 10, 351 06 Växjö +46 470-32 20 00 info@fortnoxinternational.se www.fortnoxinternational.se Tredje kvartalet 2012 > Nettoomsättningen

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2016

Delårsrapport Januari mars 2016 Delårsrapport Januari mars 2016 Period 1 januari - 31 mars 2016 Nettoomsättningen uppgår till 72 353 (68 650) kkr motsvarande en tillväxt om 5,4 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 2 339

Läs mer

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Kvartalet 1 januari - 31 mars 2018 Kvartalet 17 februari 31 mars 2017 Nettoomsättning 436,5 Mkr 127,6 Mkr Rörelseresultat

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 juni 2001. HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ.

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 juni 2001. HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ. TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2001 Ökat ägande i Wihlborgs HQ.SE Holding delat i två renodlade företag; HQ.SE Aktiespar och HQ.SE Fonder HQ.SE Aktiespar har förvärvat Avanza Utvecklingen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Förvaltnings Aktiebolaget Utsikten (publ) Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-09-01-2016-08-31 Innehåll Sida

Läs mer

Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688

Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 DELÅRSRAPPORT 2011 Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2011-06-30 Verksamhet Aktiebolaget SCA Finans (publ) med organisationsnummer 556108-5688 och säte i Stockholm är ett helägt dotterbolag till

Läs mer

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143 Delårsrapport, Fortsatt fokus på att öka antalet kunduppdrag Under tredje kvartalet 2014 visade Vendator ett negativt resultat. Rörelsemarginalen för koncernen uppgick till -3,2 procent och rörelseresultatet

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2014. Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30

DELÅRSRAPPORT 2014. Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30 DELÅRSRAPPORT 2014 Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30 Verksamhet Aktiebolaget SCA Finans (publ) med organisationsnummer 556108-5688 och säte i Stockholm är ett helägt dotterbolag till

Läs mer

Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005

Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005 Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005 Resultatet efter finansiella poster blev för helåret 13,2 Mkr (1,3) Omsättningen ökade med 54,7% till 24,9 Mkr (16,1) Nettomarginalen

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till 26 585 (21 406) TSEK, en ökning med 24%. EBITDA uppgick till 5 492 (4 496) TSEK en ökning med 996 TSEK motsvarande 22%. EBITDA-marginalen uppgick till 20,7 (21,0)%,. Årets

Läs mer

Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2018

Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2018 Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2018 IA Industriarmatur Group AB (publ.) Kämpegatan 16 411 04 GÖTEBORG Telefon 031-80 95 50 info@industriarmatur.se www.industriarmatur.se

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2004 ASVH Service AB 1(8) Styrelsen och verkställande direktören för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari mars 2014

Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 99,7 Mkr (102,0) Resultat före skatt 13,3 Mkr (9,1) Resultat efter skatt 10,3 Mkr (7,1) Resultat per aktie 0,49 kr (0,34) Fortsatt

Läs mer

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för Årsredovisning för 2012-05-01-2012-12-31 4(13) Resultaträkning Not 2012-05-01-2012-12-31 2011-05-01-2012-04-30 Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter 7 155 333 48 000 12 579 803

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(18) Bed Factory Sweden Holding AB Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll

Läs mer

Malmbergs Elektriska AB (publ)

Malmbergs Elektriska AB (publ) Malmbergs Elektriska AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2005 Q2 Delårsrapport i sammandrag Nettoomsättningen ökade med 13 procent till 216 485 (191 954) kkr Resultatet efter finansiella poster ökade

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Delårsrapport 1 JANUARI 31 MARS. Omsättningen för perioden uppgick till 21,3 miljoner kronor (23,7).

Delårsrapport 1 JANUARI 31 MARS. Omsättningen för perioden uppgick till 21,3 miljoner kronor (23,7). Delårsrapport 2008 1 JANUARI 31 MARS Omsättningen för perioden uppgick till 21,3 miljoner kronor (23,7). Resultatet (EBITA) för perioden uppgick till 2,4 miljoner kronor (2,7). Detta motsvarar en rörelsemarginal

Läs mer

Delårsrapport H1-2015. SWEMET AB E-post info@swemet.se Telefon +46 13 10 05 80 Fax +46 13 10 05 80 Org. number 556675-2142 www.swemet.

Delårsrapport H1-2015. SWEMET AB E-post info@swemet.se Telefon +46 13 10 05 80 Fax +46 13 10 05 80 Org. number 556675-2142 www.swemet. Delårsrapport H1-2015 SWEMET AB E-post info@swemet.se Telefon +46 13 10 05 80 Fax +46 13 10 05 80 Org. number 556675-2142 SWEMET H1 2015 FÖRSTA HALVÅRET 2015 Intäkterna uppgick till 6,3 MSEK (6,1) Resultatet

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för Barnens Framtid

Årsredovisning för Barnens Framtid 1 Årsredovisning för Barnens Framtid 802467-1573 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Barnens Framtid 3 Org.nr 802467-1573 Ekonomisk översikt Ekonomisk översikt 2017 2016 Verksamhetsintäkter 416 501 736

Läs mer

Golfstar Nordic AB (Publ)

Golfstar Nordic AB (Publ) Årsredovisning för Golfstar Nordic AB (Publ) Räkenskapsåret 2015-10-01-2016-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. PolarCool AB

Årsredovisning. PolarCool AB 1 (11) Årsredovisning för 559095-6784 Räkenskapsåret 2017 2 (11) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Kassaflödesanalys 7 Noter 8 3 (11) Styrelsen för får härmed

Läs mer

Delårsrapport för januari-mars 2015

Delårsrapport för januari-mars 2015 Delårsrapport för januari-mars 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-03-31 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-03-31 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 30 september 2017

Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 30 september 2017 Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 30 september 2017 IA Industriarmatur Group AB (publ.) Kämpegatan 16 411 04 GÖTEBORG Telefon 031-80 95 50 info@industriarmatur.se www.industriarmatur.se

Läs mer

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548 resultaträkning Enligt Nettoomsättning 10 511 10 511 Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187 Personalkostnader -4 548-4 548 Avskrivningar materiella anläggningstillgångar -33-33 Avskrivningar

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015 AGES INDUSTRI AB (publ) Delårsrapport 1 januari s Delårsperioden Nettoomsättningen var 213 MSEK (179) Resultat före skatt uppgick till 23 MSEK (18) Resultat efter skatt uppgick till 18 MSEK (14) Resultat

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2017 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Inission AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2015

Inission AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2015 Inission AB: org.nr 556747-189 Stålvägen 4, 684 92 Munkfors www.inission.com För mer information kontakta Fredrik Berghel, Koncernchef +46 732 2 22 1 fredrik.berghel@inission.com Inission AB (publ) Delårsrapport

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2013

Delårsrapport Januari mars 2013 Delårsrapport Januari mars 2013 Period 1 januari - 31 mars 2013 Nettoomsättningen uppgår till 58 992 (43 057) kkr motsvarande en tillväxt om 37 %. Organisk tillväxt uppgår till 7 % Rörelseresultatet uppgår

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2007

Delårsrapport januari - juni 2007 Delårsrapport januari - juni 2007 - Omsättningen ökade till 276,9 Mkr (258,0) - Resultatet före skatt 51,2 Mkr (50,9) - Resultatet efter skatt 36,1 Mkr (34,8) - Vinst per aktie 1,70 kr (1,64) Omsättning

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret Årsredovisning 2006 Styrelsen och verkställande direktören för Vindico Security AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget bedriver handel med

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat 1 januari-31 december Belopp i KSEK Not 2014 2013 Nettoomsättning 2, 3 69 366 36 105 Kostnad för sålda varor -22 464-16 479 Bruttoresultat 46 902

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för SchoolSoft Svenska AB Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01 -- 2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Bråviken Logistik AB (publ)

Bråviken Logistik AB (publ) Bråviken Logistik AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 januari juni 2017 KONTAKTINFORMATION Bråviken Logistik AB (publ) ett bolag förvaltat av Pareto Business Management AB Johan Åskogh, VD +46 402 53 81 johan.askogh@paretosec.com

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2003 ASVH Service AB Styrelsen för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003. Förvaltningsberättelse Verksamhet ASVH Service

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 2 4 6 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 8 TSEK 2016 jul-sep jul-sep 2016 jan-sep jan-sep jan-dec Nettoomsättning 20 529 9 976 67 094 36 079 53 696 Aktiverat arbete 0 0 0 0 850 Handelsvaror

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT Verkställande direktören och styrelsen för New Equity Ventures International AB avger härmed följande delårsrapport för perioden 2013-01-01-2013-06-30. * Periodens intäkter under första halvåret minskade

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2017

Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2017 Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2017 IA Industriarmatur Group AB (publ.) Kämpegatan 16 411 04 GÖTEBORG Telefon 031-80 95 50 info@industriarmatur.se www.industriarmatur.se

Läs mer

Bokslutskommuniké IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 december 2018

Bokslutskommuniké IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 december 2018 Bokslutskommuniké IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 december 2018 IA Industriarmatur Group AB (publ.) Kämpegatan 16 411 04 GÖTEBORG Telefon 031-80 95 50 info@industriarmatur.se www.industriarmatur.se

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2007

Delårsrapport januari - september 2007 Delårsrapport januari - september 2007 Koncernen * - Omsättningen ökade till 389,1 Mkr (364,3) - Resultatet före skatt 80,5 Mkr (83,2) - Resultatet efter skatt 59,2 Mkr (60,2) - Vinst per aktie 2,79 kr

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni Q2 Delårsrapport Januari Juni 2009 Koncernen Januari Juni April - Juni - Omsättningen uppgick till 252,9 Mkr (277,2) - Omsättningen uppgick till 132,7 (138,8) - Resultat före skatt 41,0 Mkr (55,3)* - Resultat

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Kvartalsrapport januari - mars 2014

Kvartalsrapport januari - mars 2014 Kvartalsrapport januari - mars 2014 Omsättningen för januari-mars 2014 uppgick till 1 860 KSEK (4 980 KSEK) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till -196 KSEK (473 KSEK) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Nätverkarna AB Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 7 Fastställelseintyg

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars. Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011.

DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars. Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011. STOCKHOLM 2011-04-21 DELÅRSRAPPORT 2011 Januari mars Aktietorgetlistade bolaget Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2011. Viktiga händelser under första kvartalet Omsättningen

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

XBT Provider AB (publ)

XBT Provider AB (publ) Delårsrapport för XBT Provider AB (publ) För perioden 2015-01-01-2015-06-30 XBT Provider AB (publ) 1 Resultaträkning Belopp i kr Not 2015-01-20-2015-01-20 - 2015-06-30 2015-03-31 Nettoomsättning 2 83 213

Läs mer

DELÅRSRAPPORT CloudRepublic AB (publ) Januari - Mars 2018

DELÅRSRAPPORT CloudRepublic AB (publ) Januari - Mars 2018 DELÅRSRAPPORT CloudRepublic AB (publ) Januari - Mars 2018 - Sammanfattning januari mars 2018 (jämfört med samma period föregående år) - Omstruktureringen av verksamheten börjar synas i omsättningen - Nettoomsättning

Läs mer

Bokslutskommuniké januari - december 2008

Bokslutskommuniké januari - december 2008 Bokslutskommuniké januari - december 2008 Koncernen - Omsättningen uppgick till 514,3 Mkr (526,6) - Resultat före skatt uppgick till 98,3 Mkr (108,3)* * Exklusive jämförelsestörande poster för avvecklad

Läs mer

ÅRSREDOVISNING SENAB SERVICES AB 2015

ÅRSREDOVISNING SENAB SERVICES AB 2015 ÅRSREDOVISNING SENAB SERVICES AB 2015 1(15) Senab Services AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Sida 1 av 9. Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN Rapportperioden

Sida 1 av 9. Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN Rapportperioden Sida 1 av 9 Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2009-01-01 2009-03-31 Rapportperioden 2009-01-01 2009-03-31 Koncernens nettoomsättning i första kvartalet uppgick till 819 (1 068) tkr.

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Årsredovisning för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Räkenskapsåret 2008 Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Styrelsen för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2017

Delårsrapport Januari mars 2017 Delårsrapport Januari mars 2017 Period 1 januari - 31 mars 2017 Nettoomsättningen uppgår till 84 399 (72 353) kkr motsvarande en tillväxt om 16,6 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 2 394

Läs mer

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden.

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Delårsrapport januari - september 2008 Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Rörelseresultatet uppgick till 0,9 MSEK (1,8) för kvartalet och

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 1(14) Handelskammaren Mittsverige Org nr 262000-0352 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Delårsrapport Januari - september 2015

Delårsrapport Januari - september 2015 Delårsrapport Januari - september 2015 Period 1 juli 30 september 2015 Nettoomsättningen uppgår till 83 192 (69 703) kkr motsvarande en tillväxt om 19,4%. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till

Läs mer

Tele5 Voice Services AB Årsredovisningar i sammandrag 2001-2004

Tele5 Voice Services AB Årsredovisningar i sammandrag 2001-2004 Tele5 Voice Services AB Årsredovisningar i sammandrag 2124 Förvaltningsberättelse Viktiga händelser 2124 I januari 21 grundades Tele5 av Ari Liukko, via förvärv av bolag från före detta Telia anställda.

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT Xavitech AB (publ) (org. nr )

HALVÅRSRAPPORT Xavitech AB (publ) (org. nr ) Q2 HALVÅRSRAPPORT 219 Xavitech AB (publ) (org. nr. 556675-2837) www.xavitech.com 3 4 6 12 SAMMANFATTNING & VD HAR ORDET FINANSIELL INFORMATION XAVITECH KONCERN XAVITECH MODERBOLAG 2 SAMMANFATTNING - Resultat

Läs mer

Mertiva DELÅRSRAPPORT. Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015

Mertiva DELÅRSRAPPORT. Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015 DELÅRSRAPPORT AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015 Perioden 1 september 2014 28 februari 2015 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK Rörelseresultatet uppgick till - 0,4 (-

Läs mer

Årsredovisning. QuickCool AB 556639-3913

Årsredovisning. QuickCool AB 556639-3913 1(9) Årsredovisning QuickCool AB Styrelsen och verkställande direktören för QuickCool AB får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte annat

Läs mer

Delårsrapport. för. januari-september 2015

Delårsrapport. för. januari-september 2015 Delårsrapport för januari-september 2015 Swedish National Road Consulting AB Delårsrapport 2015-09-30 Delårsrapport för perioden 2015-01-01 2015-09-30 Postadress: Box 4021 171 04 Solna Besöksadress: Hemvärnsgatan

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %.

Nettoomsättningen uppgick till (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %. Kvartalsrapport Januari - mars 2019 Period 1 januari 31 mars 2019 Nettoomsättningen uppgick till 64 558 (54 165) kkr motsvarande en tillväxt om 19,2 %. Rörelseresultatet uppgick till 2 520 (3 217) kkr.

Läs mer