Den 7 maj höll Skånska Fältrittklubben sitt ordinarie årsmöte på Jägersro.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den 7 maj höll Skånska Fältrittklubben sitt ordinarie årsmöte på Jägersro."

Transkript

1 SFKs årstämma Den 7 maj höll Skånska Fältrittklubben sitt ordinarie årsmöte på Jägersro. Här följer en information från mötet. När protokollet från mötet är justerat och godkänt kommer det att läggas ut på vår hemsida. Flera viktiga frågor avhandlades och många beslut togs under det nästan tre timmar långa mötet. Det fanns en stor enighet bland de drygt 100 medlemmarna på mötet och styrelsens samtliga förslag godtogs och godkändes. Den fråga som tog upp mest tid var avtalskonflikten mellan Skånska Fältrittklubben och Skånska Travsällskapet. SFKs advokat Johan Gadd fanns på plats för att bringa klarhet i de juridiska turerna. Det som i september ifjol endast handlade om en omförhandling av det nuvarande JTGavtalet har under de senaste månaderna utvecklats till något som i kan bli en rättsprocess rörande två, eller egentligen tre olika avtal på Jägersro. JTG-samarbetet, eller JTG-avtalet, inleddes 1982 och har sedan förnyats vid ett antal tillfällen, senast Sedan samarbetets början har STS och SFK upplåtit sina respektive verksamheter till JTG. Föreningen har åtagit sig att handha verksamheten på Jägersro och anordna trav och galopplöpningar med totalisator. Det var detta avtal som SFK sade upp för omförhandling i ett brev daterat den 12 september Sedan finns det ytterligare ett avtal, det så kallade Nyttjanderättsavtalet. Detta ingicks mellan SFK och STS 1977 och reglerar SFKs nyttjande av Jägersro för tävlingar och träning. Enligt detta nyttjanderättsavtal erhöll SFK en kontinuerligt nyttjanderätt av galoppbanorna, för såväl träning som tävling. Avtalet reglerar vidare nyttjanderätten av de publika utrymmena, boxutrymmena, pressrum, totalisatorutrymmena med mera under tävlingsdagarna. Samtidigt som nyttjanderättsavtalet upprättades skrevs även ett hyresavtal avseende kontorslokalerna på banan. Den 3 april 2009 mottog SFK en uppsägning från STS avseende detta nyttjanderättsavtal. STS sade upp avtalet per den 31 december SFK gör gällande att nyttjanderätten enligt såväl 1977 års nyttjanderättsavtal som det samtidigt upprättade kontorshyresavtalet utgör hyresrätter som omfattas av reglerna om hyra i jordabalken. Och om det mot SFKs bestridande inte skulle vara att betrakta som hyresavtal måste det i vilket fall betraktas som ett anläggningsarrende. Uppsägningen uppfyller varken de formkrav som gäller för uppsägning av ett hyresavtal eller för ett anläggningsarrende. Dessutom omfattas kontorshyresavtalet över huvud taget inte av uppsägningen. En uppsägning som inte uppfyller formkraven ska betraktas som ogiltig. SFK har dessutom inhämtat ett rättsutlåtande från juridisk expertis vid Lunds Universitet där det ytterligare slås fast att uppsägningen av 1977 nyttjanderättsavtal är ogiltig eftersom den saknar såväl orsak till uppsägning som underrättelse till nyttjanderättshavaren om att talan kan väckas vid hyresnämnden. Avtalet kan därför tidigast sägas upp till utgången av 2016.

2 Vad gäller JTG avtalet gör SFK gällande att avtalet inte sagts upp till upphörande. Styrelsens avsikt var endast att påkalla en omförhandling. STS hävdar å sin sida att nyttjanderättsavtalet är korrekt uppsagt samt att JTG-avtalet upphör att gälla den 30 september STS har dessutom begärt utträde ur JTG från och med februari Skånska Fältrittklubben kommer att inleda en rättsprocess för att fastställa, dels att JTG avtalet inte är uppsagt för upphörande och allt jämnt löper vidare, dels att SFK har fortsatt nyttjanderätt till Jägersro oaktat om samarbetet inom JTG upphör eller ej. Följande rättsliga åtgärder kommer att bli aktuella: Skiljeförfarande. SFK begär att en skiljenämnd fastställer att STS uppsägning av 1977 års nyttjanderättsavtal är ogiltigt och att avtalet löper vidare åtminstone fram till utgången av SFK kan också komma att begära att skiljenämnden fastställer att JTG-avtalet inte är uppsagt för upphörande. Ansökan om stämning i allmän domstol. SFK yrkar att domstol fastställer att 1977 års kontorshyresavtal inte är uppsagt och att avtalet löper vidare. Kvarstad. SFK begär kvarstad i tingsrätten om det finns så kallad sabotagerisk, det vill säga om STS förhindrar SFK att nyttja Jägersro innan tvisterna är avgjorda. Polisanmälan. Om STS den 1 oktober 2012 stänger ute SFK och/eller själv börjar nyttja det hyresobjekt som är föremål för tvist kan det vara föremål för egenmäktigt förfarande. Om en skiljenämnd fastställer att 1977 års nyttjanderättsavtal löper vidare och om STS senare skulle säga upp avtalet till utgången av 2016 har SFK möjlighet att kräva ersättning från STS om SFK tvingas flytta från Jägersro. SFK har även en möjlighet att hos hyresnämnden begära uppskov med avflyttning med upp till två år om det är fråga om ett lokalhyresavtal. Advokat Johan Gadds bedömning var att SFK har goda möjligheter att vinna en eventuell process. Det finns motsvarande rättsfall som styrker att nyttjanderättsavtalet är ett hyresavtal eller åtminstone ett anläggningsarrende. Rättsliga åtgärder kommer nu att vidtas ganska snart. Ett eventuellt skiljeförfarande kan ta cirka ett år. Ett beslut i skiljedom går inte att överklaga i en andra instans. Frågan om kontorshyresavtalet kan i allmän domstol däremot ta upp till tre år att behandla. Om SFK begär kvarstad blir det en separat process. Frågan om att inleda en rättslig process mot STS var den första av totalt fem punkter i de framtida riktlinjerna för galoppen på Jägersro. Stämman gav styrelsen mandat att nu inleda den rättsliga processen.

3 Benny Carlsson redogjorde för bakgrunden: Svensk Galopps tidigare ordförande Benny Carlsson betonade att det som hänt på Jägersro det senaste halvåret har kopplingar betydligt längre bak i tiden. Redan 2001 tillsattes den s k Cartautredningen som resulterade i vissa förändringar och effektiviseringar med syfte att spara pengar. Fyra år senare gjordes en ytterligare en utredning. Denna fick till följd att samordningen blev större mellan kanslierna på främst Täby och Svensk Galopp samt att galoppen fick en nationell sportchef. Både Jägersro och Täby tröttnade emellertid snabbt på samordningen, inte minst på grund av att det var svårt att hitta skärningspunkter om hur och i vilken form det så kallade JTG samarbetet skulle hanteras. Kraven från såväl ATG som staten om att både trav- och galoppsporten måste effektiviseras fanns emellertid kvar. För att frigöra mer ekonomiska medel till de aktiva går det inte att ha en VD, en sportchef och en anläggningschef på varje bana. Av den anledningen gjordes ytterligare en tredje utredning, Galoppsportens Framtidsutredning, som blev klar I kölvattnet av denna drog galoppen igång ett flertal projekt. Ett handlade om att skapa en nationell galopporganisation. Under den processen gjordes ett försök att se över samarbetet på Jägersro. Här lyckades emellertid den dåvarande ordföranden för JTG övertyga ATG om att den processen kunde skötas lokalt. Den styrgrupp som tillsattes under ledning av SFKs dåvarande ordförande fick dock aldrig full insyn i verksamheten på Jägersro. JTGs ordförande drev även frågan om att lägga ner SFK helt och istället låta JTG representera skånegaloppen i Svensk Galopp. Men eftersom STS har majoritet i föreningen JTG skulle ett sådant förfarande per automatik innebära att travet förde skånegaloppens talan i Svensk Galopp. Av just den anledningen stoppades förslaget. Enligt Benny Carlsson har SFK och galoppsporten två stora utmaningar: 1. Idag har SFK två olika stadgar att rätta sig efter. Det nämligen JTG som utser Skånes ledamöter i Svensk Galopps fullmäktige. Enligt Svensk Galopps stadgar är de emellertid utsedda av SFK. 2. I den gamla galopporganisationen fördelades i stort sett samtliga ekonomiska medel direkt ut till banorna. Svensk Galopp kunde inte uträtta speciellt mycket. I den nya organisationen är det emellertid Svensk Galopp som ska sköta den operativa delen av sporten. Det finns egentligen ingen anledning att oroa sig för att den ekonomiska fördelningen ska bli ofördelaktig för någon bana eftersom denna regleras via ett antal parametrar som ATG fastställt. Fördelningen mellan regionerna kan inte Svensk Galopp ändra på. Benny Carlsson påtalade avslutningsvis att turbulensen på Jägersro förmodligen var ofrånkomlig och att situationen hade uppkommit förr eller senare. Han uttryckte även sin stora besvikelse över dem som tolkar uppsägningen för omförhandling som ett avslut för galoppverksamheten på Jägersro.

4 En ny tävlings- och träningsanläggning i Skåne Parallellt med tvisten pågår även en process med syfte att finna ny mark för att bedriva träning och tävling av galopphästar i Skåne. Det är Skånska Fältrittklubben som äger och driver frågan. I detta arbete är det dock viktigt att det råder en samsyn mellan SFK och Svensk Galopp. Skånska Fältrittklubben ansvarar för en kontinuerlig avrapportering till Svensk Galopp. Svensk Galopps styrelse har under mars månad tagit beslut om att stödja alternativa finansieringslösningar som kan möjliggöra en ny bana i Skåne. Även ATG kommer med stor sannolikhet att spela en viktig roll i den fortsatta processen. Skånska Fältrittklubben har tillsatt en arbetsgrupp bestående av Dag Johansson, Peter Jardby och Benny Carlsson vars mål är att presentera ett lämpligt markområde för en ny galoppbana i september Projektledare Dag Johansson gav en kort lägesrapport: Arbetsgruppen har under de senaste sex veckorna jobbat med att hitta lämpliga markområden i en fyra mil stor radie från Malmö, primärt längs de större trafikstråken. I stort sett har arbetsgruppen redan hunnit detaljstudera varje fastighetskarta i nio olika kommuner för att finna tillräckligt stora markområden och skiften. För närvarande finns det ett 30-tal platser som kan vara av intresse. Sedan en tid tillbaka har SFKs styrelse även tillsatt en referensgrupp bestående av Ulf Persson, Paul Petersson, Bo Ahlqvist, Lennart Jr Reuterskiöld, Hans Inge Larsen samt Peter Åberg. Referensgruppen har tillsammans med styrelsemedlemmarna fått rangordna 21 olika kriterier om vad en ny bana bör uppfylla enligt samma modell som gjordes i samband med köpet av mark för en ny bana i huvudstadsregionen. Resultatet kommer att sammanställas inom kort. Nästa steg i processen är att inleda samtal med de kommuner som har lämpliga markområden för att höra deras inställning. Det är mycket viktigt att en eventuell ny bana anläggs i en kommun som är välvilligt inställd till hästsport. Också i denna fråga fick styrelsen stämmans förtroende att fortsätta processen. Detta gällde även för de resterande tre punkterna under huvudrubriken Framtida riktlinjer för galoppsporten i Skåne : Avtal Styrelsen fick mandat att förhandla fram ett nytt, alternativt omförhandla nuvarande avtal mellan STS, SFK och ATG. JTG som eventuell part i ett sådant avtal är högst beroende på utvecklingen av föreningen eftersom en av medlemmarna, STS, har begärt utträde. Ett eventuellt nytt avtal kan inte träda i kraft förrän det godkänts av stämman.

5 Långsiktig målsättning Ett långsiktigt mål för SFK är att uppnå EN galopporganisation med tre resultatenheter enligt det organisationsplan som fullmäktige fastslog Ändrade förutsättningar Om förutsättningarna radikalt skulle förändas kommer Skånska Fältrittklubben att kalla till en ny stämma för att få förnyade mandat. Stadgeändringsförslag från stadgekommittén Två av styrelsens stadgeändringsförslag godtogs inte av medlemmarna på SFKs extrastämma i början av april. Dessa återgick därmed till sin ursprungliga lydelse. Resterande stadgeändringsförlag fick för andra gången bifall av medlemmarna och blir därmed gällande. Förändringar i styrelsen Valberedningen hade föreslagit stämman att utöka styrelsen med två medlemmar för att lättare hantera alla de utmaningar som väntar de närmaste åren. Valberedningens förslag, Anders Klemedsson och Lars Göransson, fick bifall av stämman och valdes in i styrelsen. Ordförande Jacqueline Henriksson fick förnyat mandat i ytterligare tre år. Efter över tio år i SFKs styrelse avslutade Christer Ljung sitt uppdrag på grund av att han nått åldersgränsen för styrelseledamöter. Christer avtackades under stora applåder i slutet av stämman. Hans plats i styrelsen ersätts av Staffan Lidström. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen Kring denna fråga fördes en viss diskussion. Argument framfördes att styrelsen inte kan beviljas full ansvarsfrihet med anledning av att uppsägningen av JTG-avtalet inte var tillräckligt förankrad bland medlemmarna. Ett sådant stort beslut borde behandlats på en stämma enligt paragraf 19 i SFKs stadgar. Här betonade emellertid ordförande Jacqueline Henriksson än en gång att SFK endast har sagt upp driftsavtalet på Jägersro för omförhandling. Vidare framfördes argumentet att styrelsens handlande var korrekt eftersom det så kallade JTG-avtalet inte är det enda avtal som reglerar galoppens rätt att bedriva verksamhet på Jägersro. En part som varit en aktör på banan i 100 år måste självklart ha rätt att ändra villkoren i avtalet. Stämman beviljade därefter styrelsen ansvarsfrihet.

Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018

Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018 Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018 Plats: Jägersro, Derby Club Tid: kl 18.00 19.00 Närvarande: 2 hedersmedlemmar och 63 medlemmar Övriga: Camilla Alm Andersson,

Läs mer

Protokoll fört vid höststämman inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 19 november 2018

Protokoll fört vid höststämman inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 19 november 2018 Protokoll fört vid höststämman inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 19 november 2018 Plats: Derby Club, Jägersro Tid: kl 18.00 19.30 Närvarande: 3 hedersmedlemmar och 48 medlemmar Övriga: Stefan Olsson,

Läs mer

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN 1 Skånska Fältrittklubben är en ideell förening som har till ändamål att samverka med Svensk Galopp (SG) och/eller annan organisation för att anordna galopptävlingar. Föreningen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 17 oktober 2016 (nr 8)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 17 oktober 2016 (nr 8) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 17 oktober 2016 (nr 8) Tid: kl 17.30 20.20 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Larsson, Jan Carlson, Staffan Lidström,

Läs mer

Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013. Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol

Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013. Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013 Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol Efter slutfört uppdrag överlämnar valberedningen nedanstående förslag till ledamöter

Läs mer

STADGAR för Svensk Galopp

STADGAR för Svensk Galopp STADGAR för Svensk Galopp antagna vid ordinarie föreningsstämma den 17 oktober 2015 och fastställda vid extra stämma för Svensk Galopp den 30 januari 2016 1 Föreningens firma och medlemmar Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9) Plats: Jägersro, logerna Tid: kl 16.00 17.45 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Larsson, Jan

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 21 augusti 2017 (nr 6)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 21 augusti 2017 (nr 6) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 21 augusti 2017 (nr 6) Plats: Jägersro, Derby Club Tid: kl 16.00 20.20 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Gellström,

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (8) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 5 februari 2008 T 3305-05 KLAGANDE MS Ombud: Advokat SF och jur.kand. MS MOTPART Bostadsrättsföreningen Sjökadetten, 716000-0803 c/o Bengt

Läs mer

SFK ÖPPET DISKUSSIONSMÖTE I SAMARBETE MED SGS,

SFK ÖPPET DISKUSSIONSMÖTE I SAMARBETE MED SGS, Svensk Galopp Förstudie: Galoppbana Skåne SFK ÖPPET DISKUSSIONSMÖTE I SAMARBETE MED SGS, 160929 SFK ÖPPET DISKUSSMÖTE I SAMARBETE MED SGS _V6_160929 Syfte med mötet Informera om tillsatt förstudie Informera

Läs mer

Rev. 2008-11-03 HYRESJURIDIK

Rev. 2008-11-03 HYRESJURIDIK PM Rev. 2008-11-03 HYRESJURIDIK Att tänka på vid uppsägning av lokaler...3 Adressaten...3 Objektet...3 Tiden...3 Sättet...3 Innehållet...4 Bevakning...4 Acceptfristen...4 Hänskjuta till hyresnämnden...5

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 maj 2018 (nr 4)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 maj 2018 (nr 4) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 maj 2018 (nr 4) Plats: Jägersro, styrelserummet Tid: kl 16.00 20.30 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Gellström,

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM. Mål nr. meddelad i Stockholm den 3 april 2014 T 2386-12. KLAGANDE Boultbee (Västerås) AB, 556682-1483 Box 730 721 20 Västerås

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM. Mål nr. meddelad i Stockholm den 3 april 2014 T 2386-12. KLAGANDE Boultbee (Västerås) AB, 556682-1483 Box 730 721 20 Västerås Sida 1 (8) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 3 april 2014 T 2386-12 KLAGANDE Boultbee (Västerås) AB, 556682-1483 Box 730 721 20 Västerås Ombud: Advokat A A och advokat T J MOTPART Spago

Läs mer

CHECKLISTA. För uppsägning av lokalhyresavtal. www.svenskhandeljuridik.se

CHECKLISTA. För uppsägning av lokalhyresavtal. www.svenskhandeljuridik.se CHECKLISTA För uppsägning av lokalhyresavtal www.svenskhandeljuridik.se 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Inledning...3 Det indirekta besittningsskyddet...3 Hyresvärdens uppsägning för villkorsändring...3

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 11 december 2017 (nr 9)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 11 december 2017 (nr 9) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 11 december 2017 (nr 9) Plats: Jägersro, styrelserummet Tid: kl 16.00 20.30 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Gellström,

Läs mer

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning LEGAL#11620599v1 Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning Antagna vid avdelningsmöte den 22 mars 2014 och godkända av advokatsamfundets styrelse den 3 oktober 2014 att gälla fr. o. m. den

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 20 mars 2017 (nr 2)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 20 mars 2017 (nr 2) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 20 mars 2017 (nr 2) Plats: Jägersro, Derby Club Tid: kl 16.00 20.00 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Håkan Birger, Per

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 24 november 2003 T 402-02 KLAGANDE Tylömarks Förvaltning Aktiebolag, 556477-5178, Box 14048, 167 14 BROMMA Ombud: jur. kand. G-BG MOTPART

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Promemoria avseende tolkning av föreningsstadgar

Promemoria avseende tolkning av föreningsstadgar 1 (5) Promemoria avseende tolkning av föreningsstadgar 1. Bakgrund 1.1. Föreningen grävande journalister ( Föreningen ) har sökt vårt biträde i anledning av vissa frågor som uppkommit rörande tolkning

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172

Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 Stadgar för Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening Org. nr: 769620-1172 1 Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Solel i Sala och Heby Ekonomisk Förening, och som i dessa stadgar benämns föreningen,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 9 maj 2016 (nr 5)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 9 maj 2016 (nr 5) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 9 maj 2016 (nr 5) Tid: kl 15.00 17.20 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Larsson, Jan Carlson, Håkan Birger, Johannes

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1999:116) om skiljeförfarande Utfärdad den 29 november 2018 Publicerad den 4 december 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om lagen (1999:116)

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Antagna på Pannkakskyrkans Riksorganisations konstituerande årsmöte 2011-10-05, med ändringar antagna på årsmötet 2012-04-29, 2013-04-21, 2014-03-30 och 2015-03-21.

Läs mer

VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING

VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING 1 VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BOLAGSORDNING FÖR VÄSTERVIK BIOGAS AB Fastställd av kommunfullmäktige 2008-02-28, 13 1 Bolagets firma Bolagets firma är Västervik Biogas AB. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar för Sveriges Ornitologiska Förening BirdLife Sverige

Stadgar för Sveriges Ornitologiska Förening BirdLife Sverige Stadgar för Sveriges Ornitologiska Förening BirdLife Sverige Antagna vid årsmöte 2015-04-18 och fastställda vid årsmöte 2016-04-09 1 Namn och status Föreningens namn är Sveriges Ornitologiska Förening

Läs mer

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

STADGAR HÄLSINGBORGS BYGGMÄSTARFÖRENING (Föreningen)

STADGAR HÄLSINGBORGS BYGGMÄSTARFÖRENING (Föreningen) STADGAR HÄLSINGBORGS BYGGMÄSTARFÖRENING 843000-1778 (Föreningen) 1 Bakgrund Bakgrunden till dessa stadgar återfinnes i en handling daterad 2001-05-18 i vilken en historisk tillbakablick lämnas och en vision

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 11 maj 2007 T 871-05 KLAGANDE Fastighetsaktiebolaget Uman, 556029-2970 Nygatan 21 903 29 UMEÅ Ombud: Advokat C Ä MOTPART Bruwi UTDV 90392

Läs mer

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Stadgar för Björkstadens miljöbilpool 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening.

Läs mer

BESLUT Stockholm

BESLUT Stockholm SVEA HOVRÄTT Rotel 020104 BESLUT 2019-01-22 Stockholm Mål nr ÖH 54-19 Sid 1 (5) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Hyresnämnden i Göteborg, beslut 2018-12-04 i ärende nr 5061-18, se bilaga A PARTER Klagande J.N., Motpart

Läs mer

Stadgar antagna Org.nr: Syllingevägen 17, Veddige Tel

Stadgar antagna Org.nr: Syllingevägen 17, Veddige Tel Stadgar antagna 2018 Org.nr: 749600-1145 Syllingevägen 17, 432 67 Veddige Tel. 0340-64 64 00 1 Föreningens firma Föreningens firma är VARBERGSORTENS ELKRAFT ek. för. 2 Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta

Läs mer

reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4

reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4 Stadgar för Bilpool i Sala ek. för. antagna vid föreningsstämma 2007-03-29 reviderade 2007-05-16 av styrelsen i enlighet med konstituerande föreningsmöte 2007-03-29, 4 --------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, bildad av registrarer för den nationella

Läs mer

Innehållsförteckning. Stadgar för Bilpoolarna i Uppsala ekonomisk förening. Föreningens namn är Bilpoolarna i Uppsala ekonomisk förening.

Innehållsförteckning. Stadgar för Bilpoolarna i Uppsala ekonomisk förening. Föreningens namn är Bilpoolarna i Uppsala ekonomisk förening. Innehållsförteckning Stadgar för Bilpoolarna i Uppsala ekonomisk förening... 1 1. Namn... 1 2. Säte... 1 3. Ändamål... 1 4. Organ... 1 5. Medlemskap... 2 6. Medlemmars rättigheter och skyldigheter gentemot

Läs mer

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Stadga för Ungdomsrådet i (Kommun/Stadsdel)

Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Stadga för Ungdomsrådet i (Kommun/Stadsdel) Guide till Sveriges ungdomsråds exempelstadga Detta är guiden till Sveriges ungdomsråds exempelstadga. Som du kan se så är texten skriven i två färger. Detta är för att den turkosa färgen är den förklarande

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande.

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande. Stadgar för Pacta 1 Ändamål Pacta är ett arbetsgivarförbund för kommunalförbund och företag. Pacta är en ideell förening som har till ändamål att tillvarata och främja sina medlemmars gemensamma intressen

Läs mer

Trollhättans E-handelsförening STADGAR

Trollhättans E-handelsförening STADGAR Trollhättans E-handelsförening STADGAR 2016-10-04 1 Föreningens firma Föreningens firma och namn är Trollhättans E-handelsförening. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Stadga för Teknologernas Centralorganisation

Stadga för Teknologernas Centralorganisation Stadga för Teknologernas Centralorganisation 1 Syfte 1.1 Teknologernas Centralorganisations syfte är att stödja studiesociala och/eller kontaktskapande aktiviteter för medlemsföreningarnas studenter. 2

Läs mer

STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING

STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING Bildad 1987-05-10 Stadgarna ändrade vid föreningsstämmor 1995-06-18 och 1996-06-16 2004-06-13 och 2005-06-12 Förslag till ändringar 2014-06-08 i

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i bostadsrättslagen (1991:614) Utfärdad den 31 maj 2018 Publicerad den 8 juni 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om bostadsrättslagen (1991:614)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 23 januari 2017 (nr 1)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 23 januari 2017 (nr 1) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 23 januari 2017 (nr 1) Plats: Jägersro, styrelserummet Tid: kl 16.00 20.30 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Larsson,

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM

HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Sida 1 (5) HÖGSTA DOMSTOLENS DOM Mål nr meddelad i Stockholm den 2 juli 2007 T 4171-05 KLAGANDE STS Skoglund Transport System i Göteborg AB:s konkursbo, 556620-2924 c/o Advokat Bo Stefan Arleij Lilla Bommen

Läs mer

Hyresförhandlingslag (1978:304)

Hyresförhandlingslag (1978:304) Hyresförhandlingslag (1978:304) Källa: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=1978:304 Datum: 26 januari 2010 Inledande bestämmelser 1 Förhandling om hyresförhållanden i fråga om bostadslägenheter

Läs mer

STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP. Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018.

STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP. Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018. STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018. Andra och slutgiltiga beslutsomgången av dessa ändringar äger rum

Läs mer

Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering

Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering Svensk Galopps stadgar har några oklarheter som bör åtgärdas. Denna motion syftar till att förtydliga och förändra delar av stadgarna så att

Läs mer

Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18

Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18 ÖLME FIBER ekonomisk förening STADGAR Antagna den 2012-10-04 Uppdaterad 2012-10-10 Reviderad 2012-10-23 Reviderade 2013-06-18 1 Föreningsnamn Föreningens företagsnamn är ÖLME FIBER ekonomisk förening.

Läs mer

Stadgar för Det Nya Förbundet DNF. Bilaga 1A

Stadgar för Det Nya Förbundet DNF. Bilaga 1A Stadgar för Det Nya Förbundet DNF Bilaga 1A Stadgar för DNF 1 Ändamål Föreningens firma är DNF. DNF är en arbetsgivarorganisation för bolag, stiftelser, föreningar samt kommunalförbund som bedriver verksamhet

Läs mer

STADGAR för Svedala Företagsgrupp ekonomisk förening. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980.

STADGAR för Svedala Företagsgrupp ekonomisk förening. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980. Ändringen är i kursiv stil under respektive paragraf Firma 1 Föreningens firma är Svedala företagsgrupp ekonomisk förening. Föreningens firma är Svedala

Läs mer

Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård

Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård FÖRFATTNING 2.12 Fastställda vid ordinarie föreningsstämma 1999-06-22 Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård 1 Föreningens firma är Staffanstorps Företagshälsovård Ekonomisk förening. Föreningens

Läs mer

Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1. NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening.

Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1. NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening. Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1 NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening. OMFATTNING 2 Föreningen förvaltar fisket i Munksjön-Rocksjöns

Läs mer

Föreningens firma. Föreningens ändamål. Styrelsens säte. Medlemskap. Inträdesansökan. 6 Medlem skall delta i föreningen med A-insatser.

Föreningens firma. Föreningens ändamål. Styrelsens säte. Medlemskap. Inträdesansökan. 6 Medlem skall delta i föreningen med A-insatser. 1 Föreningens firma är VARBERGSORTENS ELKRAFT ek. för. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att anskaffa, producera och distribuera energi till medlemmarna samt

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Stadgar Antagna 2014

Stadgar Antagna 2014 Stadgar Antagna 2014 Syllingevägen 17-432 67 VEDDIGE Tel. 0340/64 64 00 1 Föreningens firma är VARBERGSORTENS ELKRAFT ek. för. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 22 augusti 2016 (nr 7)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 22 augusti 2016 (nr 7) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 22 augusti 2016 (nr 7) Tid: kl 16.00 20.20 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Larsson, Jan Carlson, Staffan Lidström

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association).

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association). STADGAR Dessa stadgar har antagits vid Föreningsstämma 23:e mars 2015 och är en uppdatering av ursprungliga Stadgar antagna på Ordinarie Föreningsstämma från 26:e juni 2013 samt uppdateringar vid extra

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN Dom nr 99/03 Mål nr B 88/03

ARBETSDOMSTOLEN Dom nr 99/03 Mål nr B 88/03 ARBETSDOMSTOLEN Dom nr 99/03 Mål nr B 88/03 Sammanfattning Fråga om anställningsskyddslagens preskriptionsregler är tillämpliga på viss talan. Postadress Telefon Box 2018 08-617 66 00 kansliet@arbetsdomstolen.se

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 2 oktober 2017 (nr 7)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 2 oktober 2017 (nr 7) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 2 oktober 2017 (nr 7) Plats: Jägersro, styrelserummet Tid: kl 16.00 20.00 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Gellström,

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Antagna vid konstituerande stämma 2012-11-15 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen för byggvarudeklarationer. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

4 Styrelsen består av lägst fyra och högst nio ordinarie ledamöter med högst tre suppleanter.

4 Styrelsen består av lägst fyra och högst nio ordinarie ledamöter med högst tre suppleanter. Stadgar för Hamnens Företagsgrupp, ideell förening ( Gällande fr o m 2015--) FIRMA 1 Föreningens firma är Hamnens Företagsgrupp, ideell förening. ÄNDAMÅL 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemsföretagen

Läs mer

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län.

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län. Stadgar Kapitel 1 Säte, sammansättning och ändamål 1 Säte Södertörns s säte är Huddinge kommun i Stockholms län. 2 Sammansättning Södertörns är en opolitisk, icke religiös sammanslutning av studenter vid

Läs mer

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN Stadgarna antagna vid årsmötet den 19 april 2013 1 ÄNDAMÅL Svenska Kyltekniska Föreningen, nedan benämnd Föreningen, har till ändamål att befordra utvecklingen

Läs mer

ASPO Sverige. Ändamål och syfte

ASPO Sverige. Ändamål och syfte ASPO Sverige Ändamål och syfte Peak Oil, d.v.s. oljeutvinningsstoppen, och konsekvenserna utav de fossila resursernas ändlighet är betydelsefulla för samhället på grund av det stora beroendet av fossil

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014)

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla, stödja och bedriva motionsverksamhet för alla åldrar, samt i övrigt verka

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening

Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening 1 Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening Antagna den 2010-03-16. Reviderade: 2010-04-21; 2010-10-07; 2013-01-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Landsbygdsnät i Tranemo ekonomisk förening.

Läs mer

STADGAR för Destination Åsnen

STADGAR för Destination Åsnen STADGAR för Destination Åsnen 1 Föreningens firma är Destination Åsnen, ideell förening 2 Föreningen skall verka för utveckling av besöksnäringen i Åsnenområdet och för att området ska vara en attraktiv

Läs mer

1 Styrelsens ordförande, Per Höjgård, hälsade stämmodeltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad.

1 Styrelsens ordförande, Per Höjgård, hälsade stämmodeltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad. PROTOKOLL fört vid extra bolagsstämma med aktieägarna i Temporär Förvaltning i Stockholm AB (publ), 556468-1491 ( Bolaget ), i Stockholm, kl. 10.00 11.00, den 9 juli 2009. 1 Styrelsens ordförande, Per

Läs mer

Guide till SECO:s exempelstadga

Guide till SECO:s exempelstadga Guide till SECO:s exempelstadga Guide till SECO:s exempelstadga Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna

Läs mer

STADGAR för föreningen TELLUS

STADGAR för föreningen TELLUS STADGAR för föreningen TELLUS 1 Föreningens namn Föreningens namn är i Uddevalla 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att genom berättarprogram skapa möjligheter för alla att delge sina berättelser

Läs mer

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte Inkomna motioner till 2013 års årsmöte 1. Motion: Att låta styrelseledamot medverka i valberedningen I många föreningar använder man sig av ett arbetssätt där en av styrelsen utpekad styrelseledamot medverkar

Läs mer

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet.

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet. STADGAR POLISENS HUNDFÖRARFÖRBUND 1. Förbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen samt vara rådgivande organ till Svenska Polisförbundet i frågor rörande polishundtjänsten. Förbundet

Läs mer

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund 1 Ändamål Förbundets namn är Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, i det följande kallat Förbundet. Förbundet har till ändamål att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum Sidan 1 av 5 Ekonomiska Föreningen S:t Anna Skärgård 725000-5308 Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum 1 Mötets öppnande Ekonomiska Föreningens ordförande, Bengt Imberg, hälsade alla deltagare

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060209 DOM 2013-11-19 Stockholm Mål nr F 5627-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-05-23 i mål nr F 1430-13, se bilaga A KLAGANDE G S MOTPART

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Hovrätten ändrar hyresnämndens beslut endast på så sätt att Ali Mohammed Al Taee ges uppskov med att flytta till den l juni 2013.

Hovrätten ändrar hyresnämndens beslut endast på så sätt att Ali Mohammed Al Taee ges uppskov med att flytta till den l juni 2013. SVEA HOVRÄTT BESLUT Målnr Avdelning 02 2013-03-11 ÖH 10885-12 Rotel 020101 Stockholm Sid l (2) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Hyresnämnden i Stockholm, beslut 2012-11-20 i ärende nr 7661-12, se bilaga A KLAGANDE

Läs mer

Riksbyggens brf. PROTOKOLL Årsmöte Verksamhetsåret 10/11 Umeåhus Nr 7 23 Nov. 2011

Riksbyggens brf. PROTOKOLL Årsmöte Verksamhetsåret 10/11 Umeåhus Nr 7 23 Nov. 2011 Slag av sammanträde: Ordinarie föreningsstämma Tid: 19.00 22.00 Plats: Föreningslokalen, Mariehemsvägen 13E Närvarande: Enligt bifogad närvarolista a) Stämmans öppnande Dennis Larsson förklarade ordinarie

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

STADGAR. för. Svensk Galopp

STADGAR. för. Svensk Galopp STADGAR för Svensk Galopp antagna vid ordinarie föreningsstämma (årsstämma) den 18 juni 2016 och fastställda vid ordinarie höststämma för Svensk Galopp den 22 oktober 2016 1 Föreningens firma och medlemmar

Läs mer

1 Föreningens firma är Ängebo Folkets Hus förening, Ekonomisk förening i Svågadalen och samlingslokalens namn är Svågagården.

1 Föreningens firma är Ängebo Folkets Hus förening, Ekonomisk förening i Svågadalen och samlingslokalens namn är Svågagården. 1 Föreningens firma är Ängebo Folkets Hus förening, Ekonomisk förening i Svågadalen och samlingslokalens namn är Svågagården. 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Hudiksvalls Kommun. 3 Föreningen har

Läs mer

3 Val av ordförande för stämman Till ordförande valdes Kjell Blanklin. Anders Ekman var ordförande för paragraf 14-18.

3 Val av ordförande för stämman Till ordförande valdes Kjell Blanklin. Anders Ekman var ordförande för paragraf 14-18. Lagnövikens Samfällighetsförening (LSFF) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 20 april 2013. 1 Stämman öppnas Stämman öppnades av Samfällighetsföreningens ordförande Anders Ekman som hälsade

Läs mer

STADGAR FÖR INTRESSENTFÖRENINGEN FÖR PROCESSÄKERHET. Föreningens benämning är Intressentföreningen för processäkerhet (IPS).

STADGAR FÖR INTRESSENTFÖRENINGEN FÖR PROCESSÄKERHET. Föreningens benämning är Intressentföreningen för processäkerhet (IPS). IPS 1999 INTRESSENTFÖRENINGEN FÖR PROCESSÄKERHET STADGAR FÖR INTRESSENTFÖRENINGEN FÖR PROCESSÄKERHET 1 Benämning Föreningens benämning är Intressentföreningen för processäkerhet (IPS). Med processäkerhet

Läs mer