FAQ UPPHANDLINGEN, MEDBORGAREN OCH RESENÄREN. Tilldelningsbesked upphandling Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 1 av 9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FAQ UPPHANDLINGEN, MEDBORGAREN OCH RESENÄREN. Tilldelningsbesked upphandling Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 1 av 9"

Transkript

1 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 1 av 9 UPPHANDLINGEN, MEDBORGAREN OCH RESENÄREN 1. Vad gäller upphandlingen för typ av trafik? Serviceresor och annan anropsstyrd trafik: färdtjänst, omsorgsresor, särskoleresor, skolresor, sjukresor, tjänsteresor, kompletteringstrafik, anropsstyrd linjetrafik, ersättningstrafik för tåg och buss och skolskjuts i Nyköpings kommun. 2. Vad vill man uppnå med den här upphandlingen? Först och främst syftar upphandlingen till att säkerställa att vi har transporter för att tillgodose medborgarnas behov av trygga och säkra serviceresor. En viktig utgångspunkt i kravställningen har varit att resenären ska uppleva en bra kvalitet och en god service från det att resan beställts till dess att den är genomförd (nöjdhet, enkelhet och trygghet). Att samordna en upphandling och samordna den särskilda och allmänna kollektivtrafiken gör även att vi kan erbjuda miljöeffektiva resor i länet och använda länets samlade resurser än mer effektivt. Härutöver har vi i kravställningen sökt uppnå levande lokal taxinäring i Sörmland och kravställt sociala hänsyn för förare. 3. Varför gjorde man en upphandling? Förutom att säkerställa att vi har transporter för att tillgodose medborgarnas behov av trygga och säkra färdtjänst-, skol-och sjukresor samt övriga resor så är den här upphandlingen ett första steg i en förändrad verksamhetsidé kring organisering av kollektivtrafiken i länet. Sedan tidigare har myndigheten i uppdrag av Landstinget Sörmland och länets kommuner att ansvara för den allmänna kollektivtrafiken i Sörmlands län. Som följd av att medlemmar överlåtit vissa uppgifter även avseende den särskilda kollektivtrafiken så förberedde och upphandlade myndigheten Serviceresor och annan anropsstyrd trafik. Det här betyder att länets innevarande verksamhetsupplägg successivt kommer att förändras och trafiken och kringtjänster samlas. 4. Så man upphandlade inte för att det är ett stort missnöje med transportörer som kör idag? Hade trafiken flutit på och kunderna och vi själva hade varit nöjda och trygga hade kommuner och landsting sannolikt utlöst ytterligare option i de avtal som finns idag.

2 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 2 av 9 5. Hur ska ni säkerställa att det inte blir så igen? Vi har ökat kraven i de nya avtalen Ökad avtalsuppföljning i samverkan med transportörerna säkerställer att avtalen följs Vi kommer direkt från avtalstecknande att säkerställa att kraven uppfylls genom kontinuerlig uppföljning av uppstart och drift 6. Vilka lämnade anbud i upphandlingen? Tre Kronor Taxi (Yaqub Farance Shawqi), Swed Taxi Eskilstuna, Jian Taxi AB, Samaritens Färdtjänst o Omsorg, Haydar Jalil Dahham, Tuwa Specialtransport AB, VTV Transport och Taxi AB, Nicklas Thörne Taxi AB, P & M i Kungsör, Taxi Nyköping Oxelösund AB, Tunabergs Taxi AB, Vikbolandets taxi AB, Tuwa Intressenter AB, Top-Cabino AB, Taxi AB, Taxi Kurir i Uppsala AB, Åkerbergs Trafik AB, AB Trendtaxi och Oppunda Taxi AB. 7. Har Tuwa Specialtransport AB uteslutits på grund av det missnöje som funnits? Ja, Tuwa Specialtransport AB har gjort sig skyldig till allvarligt fel i yrkesutövningen och det är en av orsakerna till att man utesluts ur upphandlingen. Dessutom finns det formellt fel i anbudet. Exempel på det är att företaget har framfört fordon som ej varit registrerade för yrkesmässig trafik, fordonsbrister och förare som saknar utbildning. 8. Blir det en stor transportör på samma sätt som det varit med Tuwa Specialtransport AB nu? Det är sex företag som vinner uppdrag i upphandlingen. Taxi Kurir blir störst med 73 fordon, Taxi Nyköping Oxelösund vinner 43 fordon (varav 38 är skolskjuts i Nyköpings kommun), Taxi vinner 33 fordon, Nicklas Thörne Taxi vinner 5 fordon, Oppunda Taxi vinner 3 fordon och Tunabergs Taxi vinner 1 fordon 9. Hur säkerställer ni transportörenas kvalité? Oavsett företag har vi en väl planerad uppstartsprocess där myndigheten har avsatt särskilda resurser för att kontinuerligt stötta, följa upp och stämma av transportörernas uppstartsarbete. I uppstartsplanen ingår till exempel att transportörerna ska redovisa köpekontrakt på fordon i ett tidigt skede samt att det i god tid före trafikstart ska finnas anställningskontrakt med tillräckligt antal medarbetare för att utföra resor på ett bra sätt. Avstämning och uppföljning sker första gången två veckor efter avtalstecknandet.

3 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 3 av Det är många anbud som diskvalificerats, 12 av 19. Har förfrågningsunderlaget varit otydligt eller kraven för högt ställda? Vi har medvetet ställt höga krav för att verka för en hög kvalitet i kommande trafik. Flera anbudsgivare har diskvalificerats på grund av att man inte uppfyllt samtliga skallkrav. 11. Vad skiljer de här avtalen mot de nuvarande avtalen? Överlag högre krav på inom flera områden, till exempel; En utvecklad uppstartsplan med tydliga avstämningspunkter för viktiga funktioner, t ex anskaffning av fordon och rekrytering av personal. Samtliga förare skall vara certifierade innan första köruppdrag i det nya avtalet. Underentreprenörer måste anmälas i förväg och godkännas av Myndigheten. 12. Varför är det Myndigheten som ansvarar för upphandlingen nu? Kommuner och landsting kom redan under 2012 överens om att via Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet utveckla kollektivtrafiken i länet som ett sammanhållet och integrerat trafiksystem. Genom att landstinget och kommunerna successivt under hösten och våren har beslutat sig att överlåta uppgifter för upphandling och samordning av den särskilda kollektivtrafiken till Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet kunde nu nästa steg tas i de gemensamma intentionerna. Det här är ett verksamhetsupplägg som finns i många regioner och län i övriga Sverige. 13. Kommer det att bli bättre för resenären? Vår ambition är att resenären ska ha en känsla av nöjdhet och trygghet i resan.

4 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 4 av 9 AVTALET 14. När börjar avtalen gälla? Vi planerar för att trafiken ska starta den 1 juli Allmän linjelagd och anropsstyrd kollektivtrafik kan, om option utlöses, komma att starta tidigast 13 december 2015 och färdtjänst i Strängnäs kommun kan komma att starta 1 februari 2016 om option utlöses. 15. Hur många år är de nya avtalen på? Tre plus ett år. Max tolv månaders option, med sex månaders förlängning i taget. Avtalen gäller alltså längst till 30 juni Hur många transportörer kör avtalet idag (befintliga avtal)? Sjukresor och färdtjänst i samarbetet mellan landstinget och åtta kommuner: 8 (Oppunda Taxi AB, Taxi Kurir i Uppsala AB, Tuwa Specialtransporter AB, Taxi AB, Taxi Strängnäs AB, Vikbolandets Taxi AB, Tunabergs Taxi AB, Taxi Nyköping- Oxelösunds AB). Färdtjänst Strängnäs kommun: 1 (Taxi Kurir i Uppsala AB) Allmän linjelagd och anropsstyrd trafik: 6 (Taxi AB, Oppunda Taxi AB, Strängnäs Taxi AB, Vingåkers Taxi AB, Taxi Nyköping-Oxelösund AB, Svalbovikens Buss). Skolskjuts Nyköpings Kommun: 1 (Taxi Nyköping-Oxelösund AB). 17. Vilka transportörer kommer att ingå i det nya avtalet? Serviceresor: 6 (Taxi Kurir i Uppsala AB, Taxi AB, Taxi Nyköping-Oxelösund AB, Nicklas Thörne Taxi AB, Oppunda Taxi AB, Tunabergs Taxi AB). Skolskjuts Nyköpings Kommun: 1 (Taxi Nyköping-Oxelösund AB). Om optioner utlöses för Allmän linjelagd och anropsstyrd trafik och/eller för färdtjänst Strängnäs innebär detta ingen förändring i antal transportörer. Det är de transportörer som redan tilldelats uppdrag som erbjuds utökat uppdrag. 18. Kommer transportörerna att kunna ha underentreprenörer? Ja, och denna möjlighet finns med för att hålla en levande lokal taxinäring oavsett företagsform. De som lämnat anbud beskrev även, i enlighet med kravställningen, vilka underentreprenörer som preliminärt kör trafik som underentreprenör. Fyra veckor efter avtalsskrivning ska bindande avtal som motsvarar tilldelade fordon anmälas till Myndigheten och godkännas. Samma krav gäller för en underentreprenör, som för transportören.

5 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 5 av Hur många underentreprenörer kommer att köra i de nya avtalen? Det kommer att preciseras fyra veckor efter avtalsskrivning. Under utvärderingsperioden har anbudsgivare fått ange vilka underentreprenörer man avser använda men inte exakt vilka fordon som de ska köra. Detta kommer vinnande anbudsgivare att precisera när man vet vilka uppdrag man vunnit. 20. Hur lätt är det att säga upp ett avtal, om man är väldigt missnöjd? Vi avser samverka med, skapa goda förutsättningar för, och hela tiden utveckla trafiken tillsammans med transportörerna, för att resenären skall få en god resa. Om detta inte fungerar finns möjligheter för att säga upp avtal. Om transportörerna inte bidrar enligt kraven, ambitionen och andemeningen kommer detta ske.

6 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 6 av 9 EKONOMI 21. Hur mycket är avtalen totalt värda? Totalt anbudsvärde: Serviceresor: ca 300 MSEK (tre år) Skolskjuts Nyköpings kommun: ca 36 MSEK (tre år) 22. Hur stora var skillnaderna i lämnade anbud? Se bilaga Sammanställning anbudspriser för samtliga trafikeringsområden inklusive Skolskjuts Nyköpings kommun. 23. Har anbuden utvärderats enbart på lägsta pris? Anbuden har kvalificerats efter det att utvärderingsgruppen värderat ekonomisk och teknisk kapacitet, dvs att ha klarat samtliga skall-krav inklusive ökade kvalitetskrav har de anbud som bedömts kvalificerade även prisbedömts. Anbud har därefter utvärderats avseende lägsta pris. 24. Kommer kostnaderna att öka med de nya avtalen? Jämfört med det avtal som Landstinget och åtta kommuner har idag bedöms ökningen bli 12 15% i länet som helhet. I Eskilstuna ökar kostnaderna mer, ca 25% främst beroende på kraftigt ökade priser på de så kallade toppfordonen som bara körs 6 timmar per dag, ca 180 dagar per år (= skoldagar). Prishöjningen på dessa fordon har varit väntad. Skolskjutsområde Nyköpings kommun bedöms bli prisneutralt jämfört med dagens trafik.

7 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 7 av 9 FORDON OCH MILJÖ 25. Kommer det att bli nya fordon? De olika fordonstyperna har olika krav på åldersstruktur i avtalen. Samtliga fordon skall dock vara av årsmodell 2013 eller senare. Under avtalstiden får fordonen inte överskrida en angiven maxålder: Personbil (max 3 år 5 mån), Större personbil (max 4 år), Specialfordon klass 1 (max 5 år) och Buss (max 8 år). Samtliga specialfordon utom i Eskilstuna ska vara låggolvsfordon. Att kravet i Eskilstuna är annorlunda beror på särskilda bränslekrav. 26. Kommer fordonen att vara miljövänliga och drivas på förnybart bränsle? Fordonen som är stationerade i Eskilstuna kommun kommer att drivas med förnybara drivmedel (biogas, E85 samt ren el är godkända drivmedel). Övriga fordon kommer att drivas på högsta möjliga miljöklass på drivmedel som finns kommersiellt tillgängligt på aktuell plats. Kriterierna för miljöbildsdefinition från 1 januari 2013 ska uppfyllas samt även uppfylla minst utsläppsklass Euro 5 (gäller personbilar och specialfordon). 27. Varför ställs inte högre miljökrav på driften av fordonen? Avtalet över lag har en samlad lägre miljöpåverkan. Personbilar ska uppfylla Kriterierna för miljöbilsdefinition från 1 januari Marknaden begränsar tillgången på fordon med särskilda krav på bränsle. 28. Kommer man se att det är ett fordon som kör Serviceresor? Ja, det kommer man att göra. Det kommer att finnas en dekal med symbol/logotyp. 29. Kommer alla fordon att ha en speciell färg/lackering? Svar: Nej. Det är inte något krav som ställts i anbuden.

8 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 8 av 9 FÖRAREN OCH UTBILDNING 30. Hur vet ni att förarna kan spänna fast rullstolar ordentligt? Det är en viktig del av utbildningen att kunna spänna fast en rullstol. Myndigheten kommer att ha avtalsuppföljningar för att säkerställa kvalitets- och säkerhetskraven. 31. Kommer förarna att få någon särskild utbildning? Samtliga förare som kör taxi har enligt lag en taxiförarlegitimation. Dessutom ställer vi krav på att även de förare som kör skolbuss har taxiförarlegitimation. Utöver detta så skall förarna gå igenom och klara av en förarcertifiering (utbildning, teoriprov och körprov). Dessutom ansvarar samtliga transportörer för att samtliga förare får utbildning i bl a; Första hjälpen, bärhjälp, bära bår, kunna hantera trappklättrare, kunna spänna fast hjälpmedel, köra säkert och ekonomiskt samt kartläsning och navigering med navigeringssystem. 32. Duger inte taxiförarlegitimationen? Varför måste föraren genomgå en förarcertifiering? I de här avtalen så är inte enbart en taxiförarlegitimation tillräcklig. Vi vill att föraren ska ha goda förutsättningar och att resenären skall ha det bästa; den goda resan. 33. Vad innebär en förarcertifiering? Varje förare genomgår en utbildning och har sedan ett teoriprov och ett körprov. Vid godkända tester utdelas en förarcertifiering. Utbildningen omfattar en genomgång av det här avtalet, en föreläsning om t ex hjälpmedel (t ex olika typer av rullstolar) samt en genomgång av en utbildningshandbok, som är framtagen tillsammans med Svensk Kollektivtrafik, med innehåll som grundar sig på värdeord som; förståelse, säkerhet, trygghet, respekt och empati. 34. Hur vet resenären att föraren har klarat förarcertifieringen och att föraren har taxiförarlegitimation? Föraren skall ha taxiförarlegitimationen väl synlig i fordonet. Föraren skall även ha en namnbricka på sig, där man intygar att föraren genomgått och klarat samtliga utbildningar. 35. Kommer man att kunna se var föraren arbetar, d v s för vilken transportör? Det kommer att framgå på den namnbricka som föraren bär. 36. Vilka krav ställs på förarnas arbetsmiljö? I kravställningen har vi tagit sociala hänsyn. Vår avsikt är att varje människa som reser med, eller arbetar för Serviceresor, ska känna nöjdhet och trygghet. I avtalet ställs kravet att transportörer och underentreprenörer skall följa det rikstäckande kollektivavtalet Taxiföraravtalet, eller motsvarande. Här regleras även avlöning.

9 Serviceresor och annan anropsstyrd trafik Sida 9 av Vad händer med de anställda hos de företag som förlorar sina uppdrag? Det är vanligt att förare som kör i befintlig trafik erbjuds anställning hos ny transportör. 38. Varför har ni valt lägsta pris igen när det inte blev bra sist? Att göra utvärdering på andra grunder än lägsta pris är ganska komplicerat och vi har efter diskussion valt att använda lägsta pris. Vi har i stället valt att ställa höga krav i kvalificeringsdelen av anbuden. 39. Har ni ställt högre krav på förarnas förmåga att kommunicera på svenska? Det finns krav i avtalet på att förarna ska kunna svenska enligt en specificerad nivå.

RESENÄREN OCH MEDBORGAREN

RESENÄREN OCH MEDBORGAREN Sida 1 av 5 RESENÄREN OCH MEDBORGAREN 1. Vad vill man uppnå med den här upphandlingen? Upphandlingen syftar till att säkerställa transporter och för att tillgodose medborgarnas behov av trygga och säkra

Läs mer

Yttrande motion Färdtjänst i egen regi

Yttrande motion Färdtjänst i egen regi Tjänsteskrivelse H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Andren, förvaltningschef 2014-09-17 HU-HOH14-145 Nämnden för Habilitering och Utbildning Yttrande motion Färdtjänst i egen regi Bakgrund

Läs mer

Jönköpings Länstrafik - JLT

Jönköpings Länstrafik - JLT Jönköpings Länstrafik - JLT JLT är en förvaltning i Landstinget i Jönköpings län Landstinget är kollektivtrafikmyndighet skatteväxlat kollektivtrafiken 2012 (34öre) skatteväxlat färdtjänsthandläggning,

Läs mer

Vår resa med servicereseavtal

Vår resa med servicereseavtal 2018-01-18 Vår resa med servicereseavtal 10 oktober togs beslut om projekt för samordning samt uppdrag att teckna en överenskommelse med respektive medlem om myndighetens rätt att upphandla persontransporter

Läs mer

Alla vinner på certifiering av förare som kör serviceresor

Alla vinner på certifiering av förare som kör serviceresor Alla vinner på certifiering av förare som kör serviceresor Förarcertifiering med service och bemötande i fokus Riksdagen har beslutat att alla ska ha samma möjligheter att resa och för resenärer med särskilda

Läs mer

KamR 1024-15. Överprövning enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU)

KamR 1024-15. Överprövning enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) KamR 1024-15 Överprövning enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) FÖRVALTNINGSRÄTTEN I LINKÖPING Enhet 2 DOM 2015-04-02 Meddelad i Linköping Mål nr 7554-14 SÖKANDE AB Trendtaxi, 556846-7145

Läs mer

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 Sida 1 (6) Bilaga 5 Resor och transporter Sida

Läs mer

Överlämnande av ansvar för Beställningscentral och transportörsavtal i den särskilda kollektivtrafiken

Överlämnande av ansvar för Beställningscentral och transportörsavtal i den särskilda kollektivtrafiken 1 (6) Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-09-12 Dnr SBN 2012-25 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Charlotta Holmgren Samhällsbyggnadsnämnden Överlämnande av ansvar för Beställningscentral

Läs mer

Upphandlingsrapport/tilldelningsbeslut gällande Anropsstyrd trafik med taxi, UPPH

Upphandlingsrapport/tilldelningsbeslut gällande Anropsstyrd trafik med taxi, UPPH Upphandlingsenheten Christina Södergren Tfn 018-611 61 17 E-post Christina.Sodergren@lul.se Upphandlingsrapport/tilldelningsbeslut gällande Anropsstyrd trafik med taxi, UPPH2012-0041 Upphandlingens genomförande

Läs mer

Du får vad du köper. 27 maj 2014 maria.losman@ecoplan.se På uppdrag av Biogas Väst

Du får vad du köper. 27 maj 2014 maria.losman@ecoplan.se På uppdrag av Biogas Väst Du får vad du köper 27 maj 2014 maria.losman@ecoplan.se På uppdrag av Biogas Väst Succépusslet Policy Upphandling Uppföljning internt av avrop/inköp Uppföljning externt hos leverantörer Policy 1. Sitt

Läs mer

Region Skåne genom dess förvaltning Skånetrafiken

Region Skåne genom dess förvaltning Skånetrafiken Region Skåne genom dess förvaltning Skånetrafiken 1 (5) Region Skåne genom dess förvaltning Skånetrafiken Dnr 115/2012 080 avseende Entreprenörer för serviceresor 2012 Region Skåne genom dess förvaltning

Läs mer

Jönköpings Länstrafik

Jönköpings Länstrafik Jönköpings Länstrafik Jönköpings Länstrafik AB bildades 1980. 1 januari 2012 - en förvaltning i Landstinget i Jönköpings län - Jönköpings Länstrafik. Landstinget är den nya kollektivtrafikmyndigheten.

Läs mer

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan. Regional tågtrafik Mälardalen 2012

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan. Regional tågtrafik Mälardalen 2012 Sida 1 (6) Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende Regional tågtrafik Mälardalen 2012 Trafikföretag inbjuds härmed att inkomma med ansökan om att delta i upphandlingen av regional tågtrafik i Mälardalen.

Läs mer

Kalmar länstrafik. Tilldelningsbeslut Servicetrafik Kalmar länstrafik en del av Region Kalmar län

Kalmar länstrafik. Tilldelningsbeslut Servicetrafik Kalmar länstrafik en del av Region Kalmar län Kalmar länstrafik Tilldelningsbeslut Servicetrafik 2020 Kalmar länstrafik en del av Region Kalmar län Upphandlingens genomförande Upphandling har skett i form av förhandlat förfarande i enlighet med lagen

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Tillämpningsanvisningar för färdtjänst Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Ansvarig för att dokumentet är aktuellt och att aktuell version publiceras på intranätet

Läs mer

... \?... PROTOKOLL Sammanträdesdatum NYKÖPINGS KOMMUN Kommunala Anhörigrådet. Stadshuset, Sal B kl. 09:00-11 :30.

... \?... PROTOKOLL Sammanträdesdatum NYKÖPINGS KOMMUN Kommunala Anhörigrådet. Stadshuset, Sal B kl. 09:00-11 :30. NYKÖPINGS KOMMUN Kommunala Anhörigrådet PROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, Sal B kl. 09:00-11 :30 Politiker och representanter Johan Schenström (M), vice ordförande Mimmi Grip, ledamot

Läs mer

2015-11-05 Conny Karlsson Trafik-/Produktionschef. Pensionärsråd. Kalmar 2015-05-11. En del av Landstinget i Kalmar län

2015-11-05 Conny Karlsson Trafik-/Produktionschef. Pensionärsråd. Kalmar 2015-05-11. En del av Landstinget i Kalmar län 2015-11-05 Conny Karlsson Trafik-/Produktionschef Pensionärsråd Kalmar 2015-05-11 Information Nöjdhet - punktlighet - resande R18. Totalt sett, vilket sammanfattande betyg vill du ge hela resan, d.v.s.

Läs mer

Bilaga A Uppdragsavtal tillika ägardirektiv

Bilaga A Uppdragsavtal tillika ägardirektiv Bilaga A Uppdragsavtal tillika ägardirektiv Uppdragsavtal träffat mellan å ena sidan de regionala kollektivtrafikmyndigheterna i Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västmanland, Örebro och Östergötlands

Läs mer

DOM 2015-11-11 Meddelad i Jönköping

DOM 2015-11-11 Meddelad i Jönköping KAMMARRÄTTEN I JÖNKÖPING Avdelning 1:3 DOM 2015-11-11 Meddelad i Jönköping Mål nr 1036-15 1 KLAGANDE Taxi Nyköping-Oxelösund Aktiebolag, 556296-4683 Blommenhovsvägen 22 B 611 39 Nyköping Ombud: Advokaterna

Läs mer

Motion om utökade bussförbindelser i Mariefred

Motion om utökade bussförbindelser i Mariefred KF 22:1 KF 22:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE KF 22:3 Stabsavdelningen Handläggare Kristina Welin Tel. 0152-292 45 Kommunstyrelsen Dnr KS/2013:423-034 2015-03-19 1/2 Motion om utökade bussförbindelser i Mariefred Kommunstyrelsen

Läs mer

Heini-Marja Suvilehto

Heini-Marja Suvilehto MILJÖANPASSAD UPPHANDLING AV TRANSPORTER Heini-Marja Suvilehto BEHOVS- ANALYS UPPHANDLING VILKA KRAV KAN MAN STÄLLA HÅLLBAR UPPHANDLING AV FORDON OCH TRANSPORTER UPPFÖLJNING BEHOVSANALYS FORDON Kan ni

Läs mer

Samråd inför upphandling

Samråd inför upphandling 2018-02-19 Conny Karlsson Strategisk utvecklingschef Samråd inför upphandling serviceresor och närtrafik 180205 Västervik - 180206 Kalmar 2018-01-31 Inledning Lars/Karl-Johan Varför har vi samråd inför

Läs mer

Serviceresor - förstudie

Serviceresor - förstudie Revisionskontoret PM NR 2/2014 Serviceresor - förstudie Helena Olsson Juni 2014 Postadress: Revisionskontoret, J A Hedlunds väg 5, 291 85 Kristianstad Besöksadress: Ambulansvägen, Hus 19, Centralsjukhuset

Läs mer

OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Örnsköldsviks kommun

OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Örnsköldsviks kommun Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland Direktupphandling SÄKO 2015 Dnr:14/00379 OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Örnsköldsviks kommun Avser: Färdtjänst, riksfärdtjänst, sjukresor, kommunresor/ kommuntransporter

Läs mer

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att resa med egen bil, med buss eller tåg kan du ansöka om att få resa med färdtjänst.

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att resa med egen bil, med buss eller tåg kan du ansöka om att få resa med färdtjänst. Vad är färdtjänst? Alla kan inte resa med länets bussar och tåg. Om du har en funktionsnedsättning kan det till exempel vara svårt att gå på en buss med trappor eller att köra in med rullstol på ett tåg.

Läs mer

Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad lagstiftning för ökad samordning (SOU 2018:58)

Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad lagstiftning för ökad samordning (SOU 2018:58) Promemoria 1(5) 2018-08-31 KOMMUNLEDNINGSKONTOR KLK Utredning och tillsyn Marie Björkman Näringsdepartementet Avdelningen för bostäder och transporter Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad

Läs mer

Fortsatt biogassatsning i nya upphandlingar Gasdagarna Båstad

Fortsatt biogassatsning i nya upphandlingar Gasdagarna Båstad Fortsatt biogassatsning i nya upphandlingar Gasdagarna Båstad 2019-05-16 klt.se Något om Kalmar län 240 000 invånare Ca 550 fordon i kollektivtrafiken Den gröna näringen är omfattande kött, ägg och mjölk

Läs mer

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar.

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar. 1 (5) UPPHANDLING AV KIMITOÖNS KOMMUNS SKOLSKJUTSAR 2013-2015 KEMIÖNSAAREN KUNNAN 2013-2015 KOULUKULJETUSTEN HANKINTA ANBUDSFÖRFRÅGAN på skolskjutsar och mattransport Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar

Läs mer

Skolskjutsundersökning

Skolskjutsundersökning Skolskjutsundersökning Sammanställning av enkätfrågor till kommunerna i Stockholms län Lasse Holm 2002 Notat 0209 Förord Det bör vara en självklarhet att alla skolbarn ska kunna färdas säkert till och

Läs mer

OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Härnösands kommun

OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Härnösands kommun Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland Direktupphandling SÄKO 2015 Dnr:14/00379 OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Härnösands kommun Avser: Färdtjänst, riksfärdtjänst, sjukresor, kommunresor/ kommuntransporter

Läs mer

Utmaningar och möjligheter i lands- och glesbygd. Anna-Karin Malm Jönköpings Länstrafik Landstinget i Jönköpings län

Utmaningar och möjligheter i lands- och glesbygd. Anna-Karin Malm Jönköpings Länstrafik Landstinget i Jönköpings län Utmaningar och möjligheter i lands- och glesbygd Anna-Karin Malm Jönköpings Länstrafik Landstinget i Jönköpings län JLT Serviceresor - kort bakgrund 2002 - start för samordning av färdtjänst- och sjukresor

Läs mer

BILAGA 1 2015-06-12 1 (20) S w e co T ra n spo r t S yste m AB. Bilaga 1 till rapporten Översyn av allmän anropsstyrd kollektivtrafik I Sörmlands län.

BILAGA 1 2015-06-12 1 (20) S w e co T ra n spo r t S yste m AB. Bilaga 1 till rapporten Översyn av allmän anropsstyrd kollektivtrafik I Sörmlands län. 2015-06-12 Särskilt resande i Sörmlands län I denna bilaga redovisas kompletterande underlag till rapporten Översyn av allmän anropsstyrd kollektivtrafik i Sörmlands län, gällande den särskilda anropsstyrda

Läs mer

Dokumenttyp Dokumentkategori Sida Styrande dokument Tillämpningsföreskrifter 1 (5) Förvaltning Upprättat av Upprättat datum Länstrafiken Länstrafiken, Elisabeth Bystedt 2013-03-01 Verksamhet Reviderat

Läs mer

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2014-10-14 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst

Läs mer

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken.

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken. REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ÖREBRO LÄN Nedanstående regler gäller fr.o.m. 2001-11-01. De är fastställda av styrelsen för Länstrafiken Örebro AB 2001-09-27. Senaste ändring beslutad 2013-02-13. Färdtjänst Färdtjänst

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Tillämpningsanvisningar för färdtjänst Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Ansvarig för att dokumentet är aktuellt och att aktuell version publiceras på intranätet

Läs mer

Ulla Sahlström 2013. Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst

Ulla Sahlström 2013. Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst Ulla Sahlström 2013 Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst Innehållsförteckning Begrepp och avgränsningar 1 Den regionala kollektivtrafikmyndigheten 1 Den allmänna kollektivtrafiken

Läs mer

Justering av förslag till Samarbetsavtal avseende särskild kollektivtrafik

Justering av förslag till Samarbetsavtal avseende särskild kollektivtrafik TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Handläggare Magnus Höög 023-77 70 54 magnus.hoog@regiondalarna.se Datum 2015-06-01 Arbetsutskottet Diarienummer RD 2015/40 Justering av förslag till Samarbetsavtal avseende särskild

Läs mer

Antal Trafikuppdrag/avtal

Antal Trafikuppdrag/avtal Medlemmar Svensk Kollektivtrafik Upphandlingsplan för Trafikupphandlingar 2015 Upphandling av avtal år 2015 Planerad tilldelning Antal bussar/tåg/taxi Trafikstart Blekingetrafiken Resanderäkning tågtrafik

Läs mer

Medlemmar Svensk Kollektivtrafik Upphandlingsplan för Trafikupphandlingar från 2013. Pågående/planerad Upphandling av avtal år 2013

Medlemmar Svensk Kollektivtrafik Upphandlingsplan för Trafikupphandlingar från 2013. Pågående/planerad Upphandling av avtal år 2013 Medlemmar Svensk Kollektivtrafik Upphandlingsplan för Trafikupphandlingar från 2013 2013 Planerad tilldelning Hallandstrafiken Anropsstyrd trafik Pågående 2014-07-01 150 småfordon 2015-07-01 Kollektivtrafikförvaltningen

Läs mer

att ingå avtal med Uppsala läns landsting om färdtjänstresor med kollektivtrafiken samt

att ingå avtal med Uppsala läns landsting om färdtjänstresor med kollektivtrafiken samt Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-03-03 26 Subventionerade färdtjänstresor med kollektivtrafik SN-2016/56 Beslut Arbetsutskottet föreslår socialnämnden besluta att ingå avtal med Uppsala

Läs mer

Kommunalt regelverk för färdtjänst för kommunerna Alvesta, Lessebo, Ljungby, Tingsryd, Uppvidinge och Växjö Från den 1 januari 2013

Kommunalt regelverk för färdtjänst för kommunerna Alvesta, Lessebo, Ljungby, Tingsryd, Uppvidinge och Växjö Från den 1 januari 2013 Kommunalt regelverk för färdtjänst för kommunerna Alvesta, Lessebo, Ljungby, Tingsryd, Uppvidinge och Växjö Från den 1 januari 2013 Fastställt av - Regionfullmäktige 2012-10-12, 46 - Kommunstyrelsen Ljungby

Läs mer

TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN

TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN Sid 1(5) TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN 2019-06-01 INLEDNING Färdtjänst beviljas med stöd av lagen om färdtjänst (SFS 1997:736) och gällande tillämpningsanvisningar.

Läs mer

BILAGA 6.1: INSTRUKTION TILL ANBUDSFORMULÄR SÄKO 2015

BILAGA 6.1: INSTRUKTION TILL ANBUDSFORMULÄR SÄKO 2015 KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 6.1: INSTRUKTION TILL ANBUDSFORMULÄR SÄKO 2015 Instruktion till anbudsformulär,

Läs mer

Alla vinner på certifiering av förare i kollektivtrafiken

Alla vinner på certifiering av förare i kollektivtrafiken Alla vinner på certifiering av förare i kollektivtrafiken Förarcertifieringen har kommit för att stanna Parallellt med att kollektivtrafikens roll blir allt större och viktigare, ökar behovet av välutbildade

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Färdtjänst är en särskild kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänsten är till för personer med ett varaktigt funktionshinder och som har

Läs mer

Hur kan vi vara säkra på att vi gör den goda affären?

Hur kan vi vara säkra på att vi gör den goda affären? Hur kan vi vara säkra på att vi gör den goda affären? - ett kort seminarium om hur man formulerar, förvaltar och följer upp avtal - Kristian Pedersen, Advokatfirman Delphi - Rikard Blom, e-avrop SOI:s

Läs mer

https://ext.ltkalmar.se/avantra/customer/kalmar/modules/purchase/question/client/d...

https://ext.ltkalmar.se/avantra/customer/kalmar/modules/purchase/question/client/d... Sida 1 av 6 1 Fråga: Hur ska jag veta hur jag ska lägga in min tillgänglighet tidsmässigtg som enbilsåkare kan inte jobba dygnet runt det bryter mot kör o vilotidslagen? Hur fordon ska vara tillgängliga

Läs mer

Region Skåne genom dess förvaltning Skånetrafiken

Region Skåne genom dess förvaltning Skånetrafiken Region Skåne genom dess förvaltning Skånetrafiken 1 (5) 2014-05-28 Region Skåne genom dess förvaltning Skånetrafiken Dnr 697/2013 avseende Entreprenörer för Serviceresor 2014 Region Skåne genom dess förvaltning

Läs mer

Er storregionala samverkansorganisation. - Vi har kunskapen, stärker samverkan mellan regionala aktörer och underlättar övergången till fossilfrihet.

Er storregionala samverkansorganisation. - Vi har kunskapen, stärker samverkan mellan regionala aktörer och underlättar övergången till fossilfrihet. Er storregionala samverkansorganisation - Vi har kunskapen, stärker samverkan mellan regionala aktörer och underlättar övergången till fossilfrihet. Utmaningen Vad är teknikneutralitet? Vi satsar på teknikneutralt

Läs mer

* KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG. Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31

* KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG. Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31 Uppsala * KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31 Nämnden för hälsa och omsorg Beställningscentral och organisation av resor

Läs mer

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. Skoltrafik i andra län

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. Skoltrafik i andra län Utredning av skoltrafik i Uppsala län Slutrapport Bilaga 18 Skoltrafik i andra län KTN2013-0050 Kollektivtrafikförvaltningen UL December 2013 1 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Dalarnas län... 3 2.1 Skolskjuts...

Läs mer

MODELLAVTAL ANROPSSTYRD TRAFIK. mellan. Länstrafikbolag A. och. Trafikföretag B. avseende. [Trafikobjekt]

MODELLAVTAL ANROPSSTYRD TRAFIK. mellan. Länstrafikbolag A. och. Trafikföretag B. avseende. [Trafikobjekt] Kommentar: Avtalsmodellen för Anropsstyrd trafik utgörs av fyra huvuddokument (1) Modellavtal, (2) Allmänna avtalsvillkor, (3) Trafikbeskrivning och (4) Bilagor. Modellavtalet är begränsat till att reglera

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 nämnden är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten styrs av lagen om

Läs mer

Förutsättningar för ett samlat regelverk för skolskjuts, färdtjänst, sjukresor och allmän kollektivtrafik

Förutsättningar för ett samlat regelverk för skolskjuts, färdtjänst, sjukresor och allmän kollektivtrafik Förutsättningar för ett samlat regelverk för skolskjuts, färdtjänst, sjukresor och allmän kollektivtrafik Sara Rhudin Sveriges Kommuner och Landsting Allmän och särskild kollektivtrafik Allmän kollektivtrafik

Läs mer

BILAGA En ny kollektivtrafiklag (SOU 2009:39) Sammanfattning

BILAGA En ny kollektivtrafiklag (SOU 2009:39) Sammanfattning BILAGA En ny kollektivtrafiklag (SOU 2009:39) Sammanfattning Sammanfattningen är i sin helhet hämtad från utredningens sammanfattning. Hela utredningen kan laddas ner från nedanstående länk http://www.regeringen.se/sb/d/11344/a/125734

Läs mer

Upphandlingspolicy för RUM

Upphandlingspolicy för RUM Upphandlingspolicy för RUM Slupskjulsvägen 34, 111 49 Stockholm Inledning Detta dokument beskriver riktlinjer och rutiner för genomförande av upphandlingar inom RUM. Dokumentet beskriver en komplett upphandlingsprocess.

Läs mer

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik 1(7) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-01-19, punkt 9 Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik

Läs mer

Välkommen! En presentation om Västra Götalandsregionen, Regionservice och Inköp

Välkommen! En presentation om Västra Götalandsregionen, Regionservice och Inköp Välkommen! En presentation om Västra Götalandsregionen, Regionservice och Inköp Det goda livet Presentation om Inköp Innehåll Västra Götalandsregionen Regionservice.... Inköp... Marknadsanalys... Miljökrav

Läs mer

Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster. Dnr Af 2012/ Ver 1.0

Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster. Dnr Af 2012/ Ver 1.0 Sida: 1 av 14 Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster Dnr Af 2012/060444 Ver 1.0 Sida: 2 av 14 1. Utvärdering upphandling av avtal avseende IT- juristtjänster...3 1.1 Allmän information...3

Läs mer

Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN

Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN 2018-01-01 På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Landstinget Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för

Läs mer

Svenska Färdtjänstföreningen. Per Junesjö SFF. Per.junesjo@yahoo.se +4670 7872590 2010-05-31

Svenska Färdtjänstföreningen. Per Junesjö SFF. Per.junesjo@yahoo.se +4670 7872590 2010-05-31 Svenska Färdtjänstföreningen Per Junesjö SFF Per.junesjo@yahoo.se +4670 7872590 2010-05-31 Vad är Färdtjänstföreningen? Föreningen vänder sig till kommuner och trafikhuvudmän Föreningen har bildats för

Läs mer

Motion om biogas i Strängnäs

Motion om biogas i Strängnäs TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2016:120-034 Strategienheten 2017-02-03 1/5 Handläggare Elin Hjorth 0152-292 31 Motion om biogas i Strängnäs Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Antagande av leverantörer - upphandling av vägburen ambulanssjukvårdstjänst i Stockholms län

Antagande av leverantörer - upphandling av vägburen ambulanssjukvårdstjänst i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-02-01 1 (8) HSN 2017-0194 Handläggare: Britt Stålhandske Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-02-20 Antagande av leverantörer - upphandling av vägburen

Läs mer

100% fossilfri kollektivtrafik

100% fossilfri kollektivtrafik 2016-09-21 Karl-Johan Bodell Trafikdirektör 100% fossilfri kollektivtrafik Jönköping 12 sep -16 Uppdraget Att genomföra upphandlingen av expressbusstrafik, landsbygdstrafik, stadstrafik, närtrafik och

Läs mer

Har vi lärt oss något?

Har vi lärt oss något? Har vi lärt oss något? - Om Energikuppen i Söderköping Sandra Ljungdahl Energi- och klimatstrateg 0121-181 14 sandra.ljungdahl@soderkoping.se Söderköpings behov och hemläxor Söderköping har deltagit i

Läs mer

Motion om biogas i Strängnäs

Motion om biogas i Strängnäs KF 25:1 KF 25:2 KF 25:3 KF 25:4 KF 25:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2016:120-034 Strategienheten 2017-02-03 1/5 Handläggare Elin Hjorth 0152-292 31 Motion om biogas i Strängnäs Förslag

Läs mer

Färdtjänstens organisation i Västmanlands län

Färdtjänstens organisation i Västmanlands län Styrdokument 1 Trafikförsörjningsprogram för Fagersta kommuns färdtjänst och riksfärdtjänst Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2016-02-22, 19. Ersätter tidigare trafikförsörjningsprogram antaget av KF 2012-08-28,

Läs mer

Internavtal 2015 med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende transporter till och från daglig verksamhet

Internavtal 2015 med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende transporter till och från daglig verksamhet .3 Uppsala OMSORGSFÖRVALTNINGEN ON 2M5 --- Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2015-06-30 OSN-2015-0287 Rev 2015-08-11 Omsorgsnämnden Internavtal 2015 med Styrelsen Uppsala vård och omsorg

Läs mer

1 Inledning Bakgrund

1 Inledning Bakgrund KOMPLETTERINGSTRAFIKEN I SÖRMLANDS LÄN 2015-10-30 1 Inledning Detta PM är en del av leveransen i uppdraget gällande omdefinition av kompletteringstrafiken i Sörmlands län. Övriga delar av leveransen är

Läs mer

Bestämmelser Tillstånd för färdtjänst beskrivs i Lag om färdtjänst (1997:736) enligt följande paragrafer:

Bestämmelser Tillstånd för färdtjänst beskrivs i Lag om färdtjänst (1997:736) enligt följande paragrafer: 1(7) Förvaltningsnamn Avsändare Regelverk för färdtjänst Färdtjänst Allmänt Färdtjänst är en kompletterande kollektiv transportform till de allmänna kommunikationerna. Val av fordon eller transportform

Läs mer

Samverkansavtal om utveckling av regionaltågstrafiken i Östra Sverige

Samverkansavtal om utveckling av regionaltågstrafiken i Östra Sverige Samverkansavtal om utveckling av regionaltågstrafiken i Östra Sverige Samverkansavtal träffat mellan de regionala kollektivtrafikmyndigheterna i Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västmanland, Örebro och

Läs mer

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare:

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare: Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00 Deltagare: Leif Nilsson, ordf. Region Dalarna Claes Annerstedt, VD Dalatrafik Bengt Benjaminsson, Trafikchef Dalatrafik Bakgrund: Idag den 9 februari presenterar

Läs mer

Upphandling av ramavtal avseende lastbilstransporter.

Upphandling av ramavtal avseende lastbilstransporter. Upphandling av ramavtal avseende lastbilstransporter. Välkommen att lämna anbud i ovanstående upphandling avseende lastbilstransporter. Anbud skall ha lämnats senast måndagen den 9 januari 2012. Märk anbudet

Läs mer

UPPDATERAD Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2013-04-01 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för färdtjänstlegitimeringen i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst i Älvkarleby kommun

Riktlinjer för färdtjänst i Älvkarleby kommun Riktlinjer för färdtjänst i Älvkarleby kommun Antagen av: Kommunfullmäktige, 2019-06-17 52 Senast reviderad: 2019-05-07 108 ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Cecilia Vainio, enhetschef. 1 (5) Innehåll

Läs mer

Miljökrav vid upphandling av fordon och transporter

Miljökrav vid upphandling av fordon och transporter Miljökrav vid upphandling av fordon och transporter En upphandlares vardag Innehåll Kort presentation av Västra Götalandsregionen Miljöarbetet i Västra Götalandsregionen Miljökrav fordon personbilar och

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 14 RESEPOLICY FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2003-03-31

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 14 RESEPOLICY FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2003-03-31 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 14 RESEPOLICY FÖR ESLÖVS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2003-03-31 Denna policy gäller för medarbetare, inhyrd medarbetare, och förtroendevalda inom Eslöv kommun

Läs mer

Miljökrav Skolskjutsar

Miljökrav Skolskjutsar Miljökrav Skolskjutsar Miljökrav Skolskjutsar Stadskontoret upphandlingsenheten 2011-10-11 1 av 6 Bakgrund Jönköpings kommun köper årligen varor, tjänster och entreprenader för cirka 2000 miljoner kr.

Läs mer

BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:8 ÅNGE KOMMUN

BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:8 ÅNGE KOMMUN KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 2.7: TRAFIKBESKRIVNING TRAFIKUPPDRAG 10:8 ÅNGE KOMMUN Sid 1 av 10 Datum 2014-12-01

Läs mer

MILJÖSTYRNINGSRÅDETS UPPHANDLINGSKRITERIER FÖR TUNGA FORDON MILJÖSTYRNINGSRÅDET VERSION 3.0 DATUM 2009-12-21 UPPHANDLINGS- KRITERIER FORDON

MILJÖSTYRNINGSRÅDETS UPPHANDLINGSKRITERIER FÖR TUNGA FORDON MILJÖSTYRNINGSRÅDET VERSION 3.0 DATUM 2009-12-21 UPPHANDLINGS- KRITERIER FORDON UPPHANDLINGS- KRITERIER OMFATTNING TUNGA För att vara säker på att du använder senaste versionen av detta dokument besök www.msr.se/kriterier/. Där finns också mer information om Miljöstyrningsrådets upphandlingskriterier.

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av hjälpmedelscentralsverksamhet

Antagande av leverantör - upphandling av hjälpmedelscentralsverksamhet Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-05-20 1 (6) HSN 1112-1556 Handläggare: Marika Berggrund Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-06-18, p 18 Antagande av leverantör - upphandling av hjälpmedelscentralsverksamhet

Läs mer

Bilagor Barnchecklista Upphandling landsbygdens skolskjuts Skolskjuts på landsbygden

Bilagor Barnchecklista Upphandling landsbygdens skolskjuts Skolskjuts på landsbygden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Barn- och utbildningsförvaltningen 2013-05-06 Dnr: 2013/483-UAN-610 Stefan Zangelin - as305 E-post: stefan.zangelin@vasteras.se Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Underrättelse om Tilldelningsbeslut Objekt Linjetrafik Västerbotten

Underrättelse om Tilldelningsbeslut Objekt Linjetrafik Västerbotten Underrättelse om Tilldelningsbeslut Objekt 18001-18005 Linjetrafik Västerbotten Lycksele 2017-03-10 Innehållsförteckning Underrättelse om tilldelningsbeslut... 1 1 Upphandlingsrapport... 2 2 Lagen om upphandling...

Läs mer

Information Funktionshinderrådet

Information Funktionshinderrådet Bilaga 1 2016-08-02 Karl-Johan Bodell Trafikdirektör Information Funktionshinderrådet Kalmar den 26 maj 2016 Trafikupphandling 2017 Uppdraget Att genomföra upphandlingen av expressbusstrafik, landsbygdstrafik,

Läs mer

OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Kramfors kommun

OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Kramfors kommun Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland Direktupphandling SÄKO 2015 Dnr:14/00379 OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Kramfors kommun Avser: Färdtjänst, riksfärdtjänst, sjukresor, kommunresor/ kommuntransporter

Läs mer

Trafikpliktsutredning avseende skärgårdstrafik Nyköping

Trafikpliktsutredning avseende skärgårdstrafik Nyköping Trafikpliktsutredning avseende skärgårdstrafik Nyköping Sammanfattning Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet har genomfört trafikpliktsutredning gällande skärgårdstrafik Nyköping. Slutsatsen av utredningen

Läs mer

Trafikförsörjningsprogram Sörmland. Oskar Jonsson, Länstrafiken Mälardalen

Trafikförsörjningsprogram Sörmland. Oskar Jonsson, Länstrafiken Mälardalen Trafikförsörjningsprogram Sörmland Oskar Jonsson, Länstrafiken Mälardalen Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Regional kollektivtrafikmyndighet i Södermanlands län enligt lagen (2010:1065) om kollektivtrafik

Läs mer

Conny Karlsson Utvecklingschef. Pensionärsrådet. Kalmar den 31 maj En del av Landstinget i Kalmar län

Conny Karlsson Utvecklingschef. Pensionärsrådet. Kalmar den 31 maj En del av Landstinget i Kalmar län 2016-06-01 Conny Karlsson Utvecklingschef Pensionärsrådet Kalmar den 31 maj 2016 Trafikupphandling 2017 Uppdraget trafikupphandling 2017 Att genomföra upphandlingen av expressbusstrafik, landsbygdstrafik,

Läs mer

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10 Sidan 1 av 6 Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende busstrafik Avtalsområde S6 Linje 10 Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län inbjuder härmed till ansökan om att delta

Läs mer

Göteborgs Stad. Resevillkor för riksfärdtjänstresor

Göteborgs Stad. Resevillkor för riksfärdtjänstresor Göteborgs Stad Resevillkor för riksfärdtjänstresor 151203 Resevillkor för riksfärdtjänstresor Dessa resevillkor är en del i Göteborg Stad Färdtjänstens arbete för trygga och säkra resor. De innehåller

Läs mer

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd.

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd. GEMENSAMT REGELVERK FÖR FÄRDTJÄNST I JÖNKÖPINGS LÄN För den som är färdtjänstberättigad i Jönköpings län finns det möjlighet att ansöka om färdtjänst. Färdtjänst kan efter behov erbjudas i olika former.

Läs mer

Svar på skrivelse "Förloras värdefull medarbetarkompetens på grund av whistleblowing"

Svar på skrivelse Förloras värdefull medarbetarkompetens på grund av whistleblowing Stockholms läns landsting Trafiknämnden Handläggare: Sara Catoni 08-686 1937 1(3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Identitet 2013-01-12 TN 1211-0239 STYRELSESAMMANTRÄDE 2013»02-0 5 [ÄRENDE tili Svar på skrivelse

Läs mer

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster 1 (6) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Bo Stålhammar Entreprenadupphandlare Datum 2014-03-28 Diarienr (åberopas) A230.980/2013 Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade

Läs mer

Policy. för resor. Diarienummer: KS2010/0187.100. Gäller från: 2011-01-01

Policy. för resor. Diarienummer: KS2010/0187.100. Gäller från: 2011-01-01 Diarienummer: KS2010/0187.100 Policy för resor Gäller från: 2011-01-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Fullmäktige 2010-09-28 Utarbetad av: Kommunledningsförvaltningen, kansliavdelningen Revideras

Läs mer

MÅL FÖR TÄTORTERNAS OCH LANDSBYGDENS KOLLEKTIVTRAFIK 2012 2016.

MÅL FÖR TÄTORTERNAS OCH LANDSBYGDENS KOLLEKTIVTRAFIK 2012 2016. Styrdokument Dokumenttyp: Plan Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2012-10-08 154 Ansvarig: Utredningssekreteraren Revideras: Vart fjärde år Följas upp: Årligen MÅL FÖR TÄTORTERNAS OCH LANDSBYGDENS

Läs mer

Upphandlingsenheten. 13 medarbetare. materialkonsulent. olika inriktningar hos upphandlarna/kategorisering. under 2013 genomfördes 230 upphandlingar

Upphandlingsenheten. 13 medarbetare. materialkonsulent. olika inriktningar hos upphandlarna/kategorisering. under 2013 genomfördes 230 upphandlingar UPPHANDLING Upphandlingsenheten 13 medarbetare materialkonsulent olika inriktningar hos upphandlarna/kategorisering under 2013 genomfördes 230 upphandlingar förvaltar ca 400 avtal Hur ska vi upphandla,

Läs mer

Dnr Ten 2011/812 Upphandling av driftentreprenader för parkskötsel och barmarksunderhåll 2012-2015

Dnr Ten 2011/812 Upphandling av driftentreprenader för parkskötsel och barmarksunderhåll 2012-2015 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-02-02 Tekniska nämnden Dnr Ten 2011/812 Upphandling av driftentreprenader för parkskötsel och barmarksunderhåll 2012-2015 Förslag till beslut Tekniska nämnden beslutar enligt

Läs mer