Vad är nytt i Solid Edge ST7

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad är nytt i Solid Edge ST7"

Transkript

1 Siemens PLM Software Vad är nytt i Solid Edge ST7 Re-imagine what s possible Fördelar Hundratals efterfrågade förbättringar Flexiblare 3D-modellering för att undvika flaskhalsar Starkare marknadsföring med fotorealistiska bilder Snabbare genomförande av konstruktionsprojekt Kraftfulla appar Förhöjd användarupplevelse Sammanfattning Programvaran Solid Edge ST7 från Siemens PLM Software ger dig snabb och flexibel 3D modellering, mer effektiv design management, kraftfulla nya appar och en förbättrad användarupplevelse som får dig att upptäcka fler möjligheter, t.ex.: Snabbare och mer flexibel 3D-modellering av parter och sammanställningar, fotorealistiska renderingar och förbättrad produktion av 2D-ritningar gör att du kan få fram produkter med bättre design och få ut dem snabbare på marknaden. Utökad visuell projekthantering gör att du kan arbeta mer effektivt och slutföra projekt snabbare. Utökade möjligheter för design, tillverkning och samarbete genom nya, kraftfulla och utökade Solid Edge-appar som snabbar upp hela processen från design till tillverkning. Förbättrat användargränssnitt och enklare tillgång till ledande designteknik gör att både uppstartsföretag och etablerade tillverkare kan minska produktutvecklingstiden. Accelerera din 3D-modellering Snabbare och mer flexibel 3D-modellering av parter och sammanställningar, utökad användning av Synchronous Technology, fotorealistisk rendering och förbättrad produktion av 2D-ritningar gör att du kan designa bättre produkter och få ut dem på marknaden innan konkurrenterna. Solid Edge 7 kommer med hundratals förbättringar som våra kunder har önskat; här är några av de viktigaste:

2 Vad är nytt i Solid Edge ST7 Det här får du: Nytt 3D-skissverktyg för snabbare modellering Kurvor med fast längd Utbredning av alla 3D-modeller Ytterliggare förbättrad Synchronous Technology Attraktiva fotorealistiska bilder Snabbare konstruktionsdesign och förbättrade verktyg för att rita komponenter Snabbare produktion av ritningar enligt internationella standarder Utökade hanteringsmöjligheter för visuell design Utökat Solid Edge Appsprogram Månadsabonnemang för mer flexibilitet och tillgänglighet Mer omfattande studiepaket och användarcommunity Snabbare inlärning tack vare handledningar och tipsrutor 3D Sketch 3D Sketch finns nu för parter, sammanställningar och plåtkomponenter vilket snabbar upp många modelleringsscenarier, t.ex. genom att definiera tredimensionella kurvor för rörbockning. 3D Sketch kan också modellera rör och ledningar som är bockade i fler än ett plan, och i konstruktionsmiljön definiera exakta kurvor för rör, kablar och slangar. Kurvor med fast längd Nu kan du designa trådliknande delar så att de får en fast längd, som bibehålls även om någon av ändpunkterna flyttas. Det gör att det går snabbare att placera komponenter av slang- och kabeltyp som köps in i partier av en viss längd. Förbättrad implementering av Synchronous Technology för att snabba upp fler designfunktioner Solid Edge med Synchronous Technology har stöd för accelererad design, snabbare förändring och förbättrad återanvändning av importerad data. Utökad implementering av Synchronous Technology till områden såsom igenkänning av avfasning och kontroll av offsetytor gör att designuppgifter kan utföras mer effektivt och att importerad data blir lättare att använda. Enkel och kraftfull fotorealistisk rendering Skapa fantastiska fotorealistiska bilder av produkter som du designat med Solid Edge med hjälp av den tätt integrerade renderingsfunktionen som kommer i Solid Edge Classic och Premium. Lösningen använder KeyShot, det snabbaste och enklaste sättet att skapa vackra produktbilder under pågående modellerings arbete. Du kan rendera samtidigt som du designar. Alla ändringar av modellen uppdateras automatiskt i den renderade bilden med hjälp av Live Link -funktionen, utan att du behöver välja om material definera om animationer, eller uppdatera några andra inställningar. Bilderna visas i KeyShots fönstret medan modelleringen pågår.

3 Intuitiv 3D-mätning Gränssnittet för 3D-mätning gör att du enklare kan genomföra mer omfattande 3D-mätningar och ger dig utmärkt kontroll över vilken mätinformation som presenteras. Du kan göra flera 3D-mätningar med ett och samma kommando och resultaten presenteras på skärmen så att du får snabb och tillförlitlig mätdata. Heltäckande materialspecifikation Ett mer intuitivt och grafiskt gränssnitt för att lagra, kategorisera och tillämpa materialspecifikationer. Gränssnittet har förbättrade funktioner för att förhandsgranska material, och du kan även lägga till egna egenskaper. Materialinformation kan importeras från externa källor och lagras i olika bibliotek för att passa olika avdelningar inom organisationen. Standardbaserad håldefiniering Ett mer intuitivt och grafiskt gränssnitt för att styra håldefiniering. Det nya gränssnittet har utökat stöd för internationella standarder och kan användas för delar, konstruktioner och plåtkomponenter. Skapa utbredning från 3D-modell Det går nu snabbt att ta fram tillverkningsinformation för komponenter som ska tillverkas genom formning, stansning eller djupdragning genom att med Create Blank -kommandot skapa en utbredning av valfri 3D-modell. Formbarheten hos olika material bedöms och utbredningar beräknas.

4 Snabbare och mer flexibel sammanställnkonstruktion Duplicering av komponenter i konstruktioner Kommandot Duplicate Component gör det snabbare att designa konstruktioner i vilka identiska komponenter används på flera olika ställen och med olika orientering. Nya komponenter kan skapas som kopior av befintliga komponenter genom att ange ny orientering och position. kontrollera ouppdaterade komponenter inom en konstruktion, samt uppdatera och spara dem med hjälp av kommandot Component Tracker Utritning av komponenter längs en kurva Du kan rita ut ett mönster av komponenter längs en 3D-kurva, så att kurvan styr både position och orientering av komponenterna. I exemplet nedan används en spiralformig kurva för att bestämma plats och orientering för ett antal komponenter. Du kan införa referenskonstruktioner från en högre sammanstälnings nivå, så att den informationen kan användas i designprocessen, samtidigt som du behåller rätt generation på stycklistan (BOM - bill of materials ). Du kan också ange att vissa konstruktioner ska vara förenklade konstruktioner, dvs. att de inte expanderar automatiskt. Det gör att du får bättre prestanda när du jobbar med stora konstruktioner, samtidigt som konstruktionerna kan utökas vid behov. Högre produktivitet vid framtagning av 2D-ritningar Det är lättare att placera koordinatdimensioner då dimensioner kan flyttas och orienteras, vilket gör att ritningsprocessen blir mer effektiv och att det blir lättare att skapa tydliga ritningar som följer internationell standard. Högre produktivitet vid arbete med mycket stora konstruktioner Med alternativet Limited Update får du mer kontroll över om sammanställningar beräknas om eller inte när du öppnar eller sparar dem. Det gör att du får snabbare svarstider när du arbetar med stora konstruktioner. Du kan också Den dynamiska visningen av ritningar under pågående placering har utökats till alla vytyper (multiple, principal, auxiliary, section and detail views). En ny funktion för att ta ut delar eller delkonstruktioner

5 från en konstruktion på högre nivå och placera vyer av dem, gör att det blir enklare att specificera komponenter från konstruktioner på högre nivå Mer kraft med nya appar Ett utökat utbud av både egna och externa appar gör Solid Edge till mer än bara ett designverktyg. Nu finns det integrerade lösningar för produktkatalog, simulering, tillverkning och stöd för mobila enheter för komponenter. Det fungera för både egna standardkomponenter och katalogsortiment. Hitta 3D CAD-modeller snabbt och lätt med mobil produktkatalog PARTSolutions-lösningen för standardoch katalogdelar från CADENAS kan nu användas med mobila enheter. En ny app för Android- och ios-enheter ger mobil tillgång till strukturerade produktkataloger från över 400 tillverkare. Effektivisera din konstruktions hantering Den visuella Design Management-stilen i Solid Edge SP har gjorts ännu mer transparent; bl.a. går det nu att se flera förhandsgransknings-/egenskapskort samtidigt och få mer information i webbklienten. Stödet för listattribut har också förbättrats så att flera attribut kan väljas och användas vid sökning. Ett ny arbetsflöde samlar interaktion mellan användare till en och samma plats så att det blir lättare att starta och arbeta med arbetsflöden. När du startar ett arbetsflöde kan du välja vilka användare som ska granska och godkänna det. Automatiska länkar till konstruktioner och komponenter kan skapas när komponenter skapas och granskas. Solid Edge Simulation ger snabbare analys Det inbyggda verktyget Solid Edge Simulation kan digitalt validera parter och sammanställningar i Solid Edge-miljön med hjälp av finita elementanalys (FEA). Du kan nu specifera och använda valfritt antal processorer. En funktion för att specificera och lagra globala preferenser har också lagts till, så att du direkt kan tillämpa samma preferenser på flera analyser.

6 Inbyggda CAM-funktioner med CAMWorks till Solid Edge Solid Edge inbyggda CAMWorks-lösning från Geometric har utökats till att innehålla funktioner för fleraxlig fräsning, trådgnistning och svarvfräsning. Med stöd för Solid Edge-sammanställningar kan NC-programmeraren se alla inställningar (inkl. fixturer) medan verktygsbanor skapas. Förbättrat stöd för Microsoft Surface Pro Microsoft Surface Pro har komplett stöd för Solid Edge-designverktyg och nu även utökat stöd för fingerrörelser. Du kan t.ex. panorera i 2D och rotera i 3D genom att dra med ett finger, och zooma genom att nypa med två fingrar. Förhöjd användarupplevelse Släpp lös din kreativa potential med enklare tillgång till ledande designprogram och det mest intuitiva Solid Edgegränssnittet hittills. Med nya kursplaner och studiematerial till universiteten kan fler studenter lära sig Solid Edge. En ny startsida, handledningar och fler tipsrutor underlättar inlärningen för alla användare. Mer lättillgängligt tack vara månadsprenumeration, användarcommunity och förbättrat studiepaket I samband med lanseringen av Solid Edge ST7 utökas möjligheten till månadsprenumeration till över 20 länder, vilket ger ett flexibelt sätt att få tillgång till klassledande designprogram. Månadsprenumeration gör det också lättare för uppstartsföretag att komma igång utan stora kapitalbehov. Och redan etablerade tillverkningsföretag får nytta av månadsprenumerationen genom att de lättare kan möta toppar i efterfrågan på designresurser. Solid Edge har en växande användarcommunity där alla kan dela kunskap och lära av varandra. En webbplats med tusentals diskussioner, frågor och svar, lokala träffar och unika Solid Edge University-evenemang för varje land. Solid Edge-studiepaketet har en ny kursplan och ett utökat studiematerial som lärare kan använda för att leda grundoch fortsättningskurser för ingenjörsstuderande.

7 Ett mer intuitivt användargränssnitt ger snabbare inlärning Många nya förbättringar av användargränssnittet har gjorts för att nya användare ska komma igång snabbare och enklare, samtidigt som det hjälper erfarna användare att arbeta mer effektivt. En visuell startsida ger enklare tillgång till mallar, senaste dokument, instruktionsfilmer, onlinecommunity och standarddelar. Handledningar anpassade efter användares individuella behov gör programmet mer lättillgängligt, och den förbättrade 3D-orienteringen, quick view cube, gör att du snabbt förstår modellorientering och kan välja standardvyer. De nya tipsrutorna har mer text, mer grafik och länkar till instruktionsfilmer, och du kan själv styra hur detaljerad information som ska visas. Kontakt Siemens PLM Software Sverige Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. Siemens och Siemens-logotypen är registrerade varumärken tillhörande Siemens AG. D-Cubed, Femap, Fibersim, Geolus, GO PLM, I-deas, JT, NX, Parasolid, Quality Planning Environment, Solid Edge, Syncrofit, Teamcenter och Tecnomatix är varumärken eller registrerade varumärken tillhörande Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. eller dess dotterbolag i Förenta staterna och andra länder. Alla övriga logotyper, varumärken, registrerade varumärken och tjänstemärken är egendom tillhörande respektive ägare Y10-SV 8/14 o2e

NYHETER I INVENTOR 2012

NYHETER I INVENTOR 2012 NYHETER I INVENTOR 2012 NYHETER I INVENTOR 2012 Här nedan följer en kort beskrivning av de flesta nyheterna och förbättringarna i Autodesk Inventor 2012 jämfört med Autodesk Inventor 2011. AUTODESK INVENTOR

Läs mer

Nyheter i IRONCAD v2015

Nyheter i IRONCAD v2015 Nyheter i IRONCAD v2015 Bättre och snabbare hantering av filer vid öppna och spara. En ny välkomstdialog när programmet startas eller ingen fil är öppen, för att skapa nya filer eller öppna tidigare filer.

Läs mer

Pressinformation Nyheter i korthet Edgecam 2013R2

Pressinformation Nyheter i korthet Edgecam 2013R2 Pressinformation Nyheter i korthet Edgecam 2013R2 Pressinfo om nyheter i korthet i Edgecam 2013R2 1 av 6 Edgecam fortsätter utvecklas med fokus på nytta för användaren. Edgecam öppnar en helt ny portal

Läs mer

Dynamic Review for Models ProjectWise Navigator

Dynamic Review for Models ProjectWise Navigator Dynamic Review for Models ProjectWise Navigator Magnus Cullberg Application Engineer, Bentley Systems Arbetsflöde för Dynamiskt Samarbete Arbete pågår Ordna & Publisera Granska, Analysera Förbättra Bentley

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

Min syn på visuella verktyg i produktutvecklingsprocessen

Min syn på visuella verktyg i produktutvecklingsprocessen Mälardalens Högskola Min syn på visuella verktyg i produktutvecklingsprocessen KPP306 Produkt- och processutveckling Joakim Vasilevski 10/4/2012 Innehåll Sammanfattning... 2 Inledning... 3 Skisser... 3

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

CAD. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

CAD. Ämnets syfte. Kurser i ämnet CAD Ämnet cad (computer aided design) behandlar hur man använder olika programvaror för att konstruera och designa verkliga och virtuella objekt. I ämnet är geometri grunden för att, via skiss och ritteknik,

Läs mer

CAD. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

CAD. Ämnets syfte. Kurser i ämnet CAD Ämnet cad (computer aided design) behandlar hur man använder olika programvaror för att konstruera och designa verkliga och virtuella objekt. I ämnet är geometri grunden för att, via skiss och ritteknik,

Läs mer

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6.

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. Adobe Fireworks CS6 Marketing Copy för Channel Partners Adobe Fireworks CS6 Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. HUR

Läs mer

NYHETER I INVENTOR 2012

NYHETER I INVENTOR 2012 NYHETER I INVENTOR 2012 NYHETER I INVENTOR 2012 Här nedan följer en kort beskrivning av de flesta nyheterna och förbättringarna i Autodesk Inventor 2012 jämfört med Autodesk Inventor 2011. AUTODESK INVENTOR

Läs mer

För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com

För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Komma igång Grid 3 Svensk översättning av Leena Öberg på Picomed (www.picomed.se) För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Välkommen till Grid 3 ger dig

Läs mer

Framtidens produktion

Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens Framtidens produktion Siemens är en pionjär inom Future of Manufacturing. Vi hjälper Sveriges industrier att ta klivet upp till

Läs mer

Release Notes för CET Designer 2.6

Release Notes för CET Designer 2.6 Release Notes för CET Designer 2.6 19 september 2011 Fotolabb Fotolabb är ett inbyggt verktyg för att skapa fotorealistiska bilder i CET Designer. Fotolabb genererar framkallningar av högsta kvalitet och

Läs mer

Nyheter i korthet. Edgecam Workflow 2016R1 ett stort steg framåt för fräsning, svarvning och trådgnistning

Nyheter i korthet. Edgecam Workflow 2016R1 ett stort steg framåt för fräsning, svarvning och trådgnistning Nyheter i korthet Edgecam Workflow 2016R1 ett stort steg framåt för fräsning, svarvning och trådgnistning Den senaste version av Edgecam förstärker Edgecams ledande position inom CAM världen, inte mindre

Läs mer

Nyheter i Creo Simulate 2.0:

Nyheter i Creo Simulate 2.0: Nyheter i Creo Simulate 2.0: Nya beräkningsfunktioner: 1. Utökning av icke-linjära analyser: Efter att snyggt och intuitivt implementerat generell plasticering fortsätter PTC med att utveckla den icke-linjära

Läs mer

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III är konstruerat för att inspektera komponenter både direkt i produktionsflödet och offline för stickprovskontroll.

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

SKOLFS. beslutade den maj 2015.

SKOLFS. beslutade den maj 2015. Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2010:244) om ämnesplan för ämnet cad i gymnasieskolan och inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå; beslutade den maj 2015. Med stöd av

Läs mer

SolidWork Composer competence

SolidWork Composer competence SolidWork Composer competence Kiwanotech AB är företaget som erbjuder en helhetslösning från idé till färdig produkt. Vi på Kiwanotech AB arbetar ständigt för att bredda vår kunskap och effektivisera oss

Läs mer

Skapa professionella försättsblad i Pappersvyn

Skapa professionella försättsblad i Pappersvyn Skapa professionella försättsblad i Pappersvyn Ett sätt att göra en offert unik och professionell kan till exempel vara att skapa ett försättsblad som ger ett stilrent och organiserat intryck, se vårt

Läs mer

Hantering av externa länkar i IRONCAD

Hantering av externa länkar i IRONCAD Hantering av externa länkar i IRONCAD Det här dokumentet är tänkt att ge dig som användare bättre kunskap kring hanteringen av externa länkar i IRONCAD. Vi går igenom de flesta sammanhang där externa länkar

Läs mer

Komma igång med Klassrum Lärarhandledning för appen Klassrum för ipad

Komma igång med Klassrum Lärarhandledning för appen Klassrum för ipad Komma igång med Klassrum Lärarhandledning för appen Klassrum för ipad Nu introducerar vi Klassrum Klassrum är en kraftfull ny app för ipad som hjälper dig att vägleda eleverna i deras lärande, dela arbeten

Läs mer

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY Sjukhus Den öppna och integrerade säkerhetsplattformen. PACOM Unison är en öppen och integrerad säkerhetslösning som gör det möjligt för dig att hantera passer-,

Läs mer

Visa stora ikoner utan text i Command Manager = Större arbetsyta

Visa stora ikoner utan text i Command Manager = Större arbetsyta Att anpassa gränssnittet i SolidWorks är enkelt. Högerklicka i antingen Command Manager eller statuslisten och välj Customize i listan, här finns alla verktyg som används för att anpassa SolidWorks gränssnitt.

Läs mer

Transit NXT. Kontextkänslig översättning och lokalisering Ergonomisk design Nya funktioner Processoptimerat användargränssnitt

Transit NXT. Kontextkänslig översättning och lokalisering Ergonomisk design Nya funktioner Processoptimerat användargränssnitt Transit NXT Kontextkänslig översättning och lokalisering Ergonomisk design Nya funktioner Processoptimerat användargränssnitt STAR Group Your single-source provider for corporate product communication

Läs mer

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton.

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton. Snabbstartsguide Microsoft OneNote 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig minimera din inlärningskurva. Växla mellan pekskärm och mus

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

Om så önskas kan givetvis ramverket kompletteras med funktionalitet och anpassas helt efter kundens önskemål.

Om så önskas kan givetvis ramverket kompletteras med funktionalitet och anpassas helt efter kundens önskemål. NSI Ramverk Beskrivning WEBfactory är tredje generationens SCADA-system och är det första helt baserad på standardiserad webb-teknik. Fördelen med denna teknik är många, förutom att Internet Explorer är

Läs mer

Komma igång med Skolarbete. Lärarhandledning för appen Skolarbete för ipad

Komma igång med Skolarbete. Lärarhandledning för appen Skolarbete för ipad Komma igång med Skolarbete Lärarhandledning för appen Skolarbete för ipad 1 Välkommen till Skolarbete Innehåll Välkommen till Skolarbete Innan du börjar Skapa din första uppgift Lägg till filaktiviteter

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal är en enkel, webbaserad ingång till ProMark både när det gäller att registrera sin egen tid, sina uppgifter, sin information och att utföra specifika arbetsuppgifter. körs i en webbläsare och kan även

Läs mer

Komma igång med Klassrum 2.1. En lärares guide till appen Klassrum för ipad

Komma igång med Klassrum 2.1. En lärares guide till appen Klassrum för ipad Komma igång med Klassrum 2.1 En lärares guide till appen Klassrum för ipad Introduktion till Klassrum Klassrum är en mångsidig ipad-app som hjälper dig att vägleda eleverna i lärandet, dela arbeten och

Läs mer

SOLIDWORKS 2015 - Nyheter

SOLIDWORKS 2015 - Nyheter SOLIDWORKS 2015 är en spännande release, fullspäckad med nya funktioner och nya produktivitetsförbättringar som hjälper dig med nya och kraftfulla funktioner, prestandan ökar betydligt och en förbättrad

Läs mer

Omfattande Innovativt Affärsorienterat

Omfattande Innovativt Affärsorienterat Omfattande Innovativt Affärsorienterat Världsledande leverantör av teknisk information för fordonseftermarknaden www.autodata-group.com VÄRLDLEDANDE LEVERANTÖR av teknisk information för fordonseftermarknaden

Läs mer

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk.

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt de nya utgåvorna...4 Tre sätt att köpa Windows...10 Uppgradering på en befintlig dator...12 Navigera i Windows 8...14 Sälja in Windows 8...18 Möt Windows 8.

Läs mer

Desigo CC nästa generations integrerade byggnadsautomationssystem. Öppen design för förbättrad prestanda. siemens.se/desigocc

Desigo CC nästa generations integrerade byggnadsautomationssystem. Öppen design för förbättrad prestanda. siemens.se/desigocc Desigo CC nästa generations integrerade byggnadsautomationssystem Öppen design för förbättrad prestanda siemens.se/desigocc Desigo CC sätter ny standard för integrerade byggnadsautomationssystem Desigo

Läs mer

Microsoft Dynamics NAV 2015

Microsoft Dynamics NAV 2015 Microsoft Dynamics NAV 2015 Business Solutions Göteborg Prästgårdsgatan 28 431 44 Mölndal Stockholm Parmmätargatan 24 112 24 Stockholm Innehåll 3 Dynamics NAV 2015 för tablets 4 Förbättrad användarupplevelse

Läs mer

Min syn på visuella verktyg i produktutvecklingsprocessen

Min syn på visuella verktyg i produktutvecklingsprocessen Min syn på visuella verktyg i produktutvecklingsprocessen Mälardalens Högskola Philip Åhagen 4/13/2011 Innehåll Sammanfattning... 3 Ordlista... 4 Inledning... 4 Skisser... 5 Varför skissa?... 5 Olika typer

Läs mer

Quadri DCM Handledning för administratörer och användare i projekt som kör Quadri DCM. Version 19.20 2014-08-15

Quadri DCM Handledning för administratörer och användare i projekt som kör Quadri DCM. Version 19.20 2014-08-15 Quadri DCM Handledning för administratörer och användare i projekt som kör Quadri DCM Version 19.20 2014-08-15 Innehåll Syfte... 2 Inledning... 3 Begreppslista... 4 Förberedelser... 6 Quadri Model Manager

Läs mer

Gör inställningar för HaasConnect genom att gå till HaasCNC.com och klicka på MyHaas.

Gör inställningar för HaasConnect genom att gå till HaasCNC.com och klicka på MyHaas. HaasConnect Fjärrövervakning av maskiner. Tillgängligt på maskiner med NextGen-manöversystem. Från Next Generation-manöversystemet kan du, och andra som du utser, få e-post- och SMSmeddelanden om en Haas-maskins

Läs mer

ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ

ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ Praktiska råd för projektörer 5 MINUTERS LÄSTID ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD Den hårda konkurrensen i en osäker ekonomi kombinerat

Läs mer

ibooks Author Komma igång

ibooks Author Komma igång ibooks Author Komma igång Välkommen till ibooks Author, ett lätt sätt att skapa snygga och interaktiva Multi-Touch-böcker för ipad och Mac. Börja med proffsiga Apple-designade mallar med mängder av eleganta

Läs mer

Vanliga partnerfrågor WorkloadIQ Vanliga frågor och svar 17 augusti 2010

Vanliga partnerfrågor WorkloadIQ Vanliga frågor och svar 17 augusti 2010 Vanliga partnerfrågor www.novell.com WorkloadIQ Vanliga frågor och svar 17 augusti 2010 V a d ä r m a r k n a d e n f ö r I n t e l l i g e n t W o r k l o a d M a n a g e m e n t? Marknaden för Intelligent

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Om bokförfattaren och Rita med SketchUp... 8 Bra att veta... 9 Programspråk och förklaringar:... 9 Finns funktionen i gratisversionen (Make)?... 9 Musen är

Läs mer

Rätt information till rätt person vid rätt tillfälle

Rätt information till rätt person vid rätt tillfälle Rätt information till rätt person vid rätt tillfälle System för samverkan, effektivitet och konkurrenskraft Du håller säkert med om att ditt företags kanske mest värdefulla tillgång består av all den information

Läs mer

NYHETER I AUTOCAD 2005

NYHETER I AUTOCAD 2005 NYHETER I AUTOCAD 2005 Nedan följer en kort beskrivning av nyheter och förbättringar i AutoCAD 2005, jämfört med AutoCAD 2004. Nyheterna är inte ordnade i speciell ordning. UTÖKADE HJÄLPFUNKTIONER Rullgardinsmenyn

Läs mer

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan.

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Där efter går du till rutan Skapa ny katalog och väljer där att Skapa ny produktkatalog.

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

GLOBAL SERVICEANSÖKAN. För återförsäljare

GLOBAL SERVICEANSÖKAN. För återförsäljare GLOBAL SERVICEANSÖKAN För återförsäljare Guide för att komma igång 25 september 2013 Besök www.plantronics.com OBS: Systemet är känsligt för dina webbläsarinställningar. T.ex.: om du har brittiska inställningar

Läs mer

Revu handledning: Spara markeringsverktyg i Verktygslådan

Revu handledning: Spara markeringsverktyg i Verktygslådan Revu handledning: Spara markeringsverktyg i Verktygslådan Verktygslådan i Revu låter dig lägga till markeringar i dina PDF-filer på ett effektivt sätt. Verktygslådan sparar de verktyg du använder oftast

Läs mer

Skydda dina virtuella system i tre steg

Skydda dina virtuella system i tre steg SOLUTION BRIEF: SKYDDA DINA VIRTUELLA SYSTEM I TRE STEG........................................ Skydda dina virtuella system i tre steg Who should read this paper Företag som vill ha hjälp med att hitta

Läs mer

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Fungerande affärsinformation Hantera arbetsflödet Att hämta, organisera och dela affärsinformation Sharpdesk är ett av branschens mest populära dokumenthanteringssystem.

Läs mer

... ...2 Introduktion... ... ... ... ... ... ... ...3 Fillet Success... ...7 Camera View Settings... ...8 Self Intersecting Sweeps...

... ...2 Introduktion... ... ... ... ... ... ... ...3 Fillet Success... ...7 Camera View Settings... ...8 Self Intersecting Sweeps... Innehåll Nyheter i Inventor 2014...2 Introduktion......2 CADCAM-it... 2 AUTODESK... 2 AUTODESK INVENTOR... 2 Sketch Design...3 Fillet Success...7 Camera View Settings...8 Self Intersecting Sweeps...9 Self

Läs mer

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA MODULSYSTEM DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR God avkastning på investeringen i form av minskade

Läs mer

Bioluminiscens. Används för hygienkontroll. 3M Clean-Trace -systemet för hygienövervakning och hygienhantering

Bioluminiscens. Används för hygienkontroll. 3M Clean-Trace -systemet för hygienövervakning och hygienhantering Bioluminiscens. Används för hygienkontroll. 3M Clean-Trace -systemet för hygienövervakning och hygienhantering 3M Clean-Trace -systemet för hygienövervakning och hygienhantering 3 Upptäck det nya systemet

Läs mer

FluidSIM 3.5. Pneumatik Hydraulik

FluidSIM 3.5. Pneumatik Hydraulik FluidSIM 3.5 Pneumatik Hydraulik Högkvalitativ grund- och vidareutbildning Utmärkt programvara FluidSIM kan användas inom många olika områden; som ett naturligt verktyg för kursdeltagaren inom skola och

Läs mer

Snabbstartsguide. Navigeringsfönster Använd navigeringsfönstret om du vill flytta runt i publikationen, lägga till och ta bort sidor.

Snabbstartsguide. Navigeringsfönster Använd navigeringsfönstret om du vill flytta runt i publikationen, lägga till och ta bort sidor. Snabbstartsguide Microsoft Publisher 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden så att du så snabbt som möjligt ska komma igång. Verktygsfältet Snabbåtkomst

Läs mer

w w w. d a t a m. s e

w w w. d a t a m. s e Hall D Monter D04:30 2013 Elmia Subcontractor 12-15 november w w w. d a t a m. s e +++ Division Software Använd den här formningsblomman COPRA RF: Fem funktioner och moduler varför COPRA RF är effektivare

Läs mer

Förord...6 Författare...7 WITU AB...7 Bokens upplägg...8 Målsättning...8. Revit Architecture...9

Förord...6 Författare...7 WITU AB...7 Bokens upplägg...8 Målsättning...8. Revit Architecture...9 Innehåll Förord...6 Författare...7 WITU AB...7 Bokens upplägg...8 Målsättning...8 Architecture...9 Architecture...9 Architecture för studenter...9 BIM...10 Att arbeta med...11 s familjer och element...12

Läs mer

Engineering Bases viktigaste egenskaper

Engineering Bases viktigaste egenskaper Engineering Bases viktigaste egenskaper Med Engineering Base intåg på den Svenska marknaden är det många företag som inom de närmaste åren kommer att se över strategin kring sitt CAD system och utvecklingen

Läs mer

Snabbguide Interaktiv bok steg för steg

Snabbguide Interaktiv bok steg för steg Snabbguide Interaktiv bok steg för steg I SAMARBETE MED DIG Gleerups interaktiva böcker utvecklas i samarbete med elever och lärare runtom i Sverige. Det gör att innehåll och funktioner är framtagna för

Läs mer

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac

Komma igång med Klassrum. En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Komma igång med Klassrum En lärarhandledning om appen Klassrum för Mac Presentation av Klassrum för Mac Klassrum är en mångsidig app för ipad och Mac som hjälper dig att vägleda eleverna i lärandet, dela

Läs mer

GRÄNSSNITTSDESIGN. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

GRÄNSSNITTSDESIGN. Ämnets syfte. Kurser i ämnet GRÄNSSNITTSDESIGN Ämnet gränssnittsdesign behandlar interaktionen mellan dator och människa med fokus på designaspekterna i utveckling av användbara, tillgängliga och tilltalande gränssnitt. Det innehåller

Läs mer

Guide Autodesk Account

Guide Autodesk Account Denmark Germany Norway Sweden Guide Autodesk Account Administering av licenskonton Telefon: 010 211 69 00 Mail: info@nticad.se Website: www.nti.dk/sv Innehåll KOM IGÅNG FRÅN START TILL MÅL... 3 INNAN DU

Läs mer

IRONCAD Grundutbildning

IRONCAD Grundutbildning IRONCAD Grundutbildning Multimediabaserat utbildningsmaterial för IRONCAD 2015 Information om detta utbildningsmaterial Detta utbildningsmaterial är multimediabaserat, vilket innebär att man genom att

Läs mer

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey

Mamut Open Services. Mamut Kunskapsserie. Kom i gång med Mamut Online Survey Mamut Open Services Mamut Kunskapsserie Kom i gång med Mamut Online Survey Kom i gång med Mamut Online Survey Innehåll MAMUT ONLINE SURVEY... 1 KOM I GÅNG MED MAMUT ONLINE SURVEY... 3 MAMUT-ANVÄNDARE:

Läs mer

IRONCAD KONFIGURATIONER

IRONCAD KONFIGURATIONER IRONCAD KONFIGURATIONER IRONCAD har något som kallas för konfigurationer eller configurations på engelska. Det innebär att sammanställningar, parter och features i en och samma 3D-fil kan ha olika positioner

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Tre nya modeller med bättre portabilitet,

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Nyheter i Topocad 17. Mätdata. Nya beräkningsfunktioner. Mätdataprotokollet

Nyheter i Topocad 17. Mätdata. Nya beräkningsfunktioner. Mätdataprotokollet Nyheter i Topocad 17 Mätdata Nya beräkningsfunktioner Beräkningsfunktion 3D Svep Funktionen använder inmätt linje och sveper en symbol längs med linjen. På samtliga 3D-funktioner kan man nu ange Produktkod.

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

«Skapa en attraktiv och»

«Skapa en attraktiv och» Butikskommunikation Varuexponering Innovation & ny teknologi Butiksinredning «Skapa en attraktiv och» säljande butiksmiljö som stärker konsumentens köpupplevelse Vi arbetar hand i hand med både detaljhandel

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings ver. 1.0-2014 360 emeetings för Apple ios Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings hjälper dig och din verksamhet att minska

Läs mer

En mobil strategi fö r PLM-anvä ndare

En mobil strategi fö r PLM-anvä ndare En mobil strategi fö r PLM-anvä ndare White paper Bä ttre beslut var som helst, nä r som helst Teamcenter -programvarans Mobility-app ansluter smidigt din mobila arbetsstyrka till din Teamcenter-aktiverade

Läs mer

Axalon Office Connector

Axalon Office Connector Axalon Office Connector Produkten åtgärdar Brister i integrationen mellan Office och SharePoint. Använda samma dokumentmallar i Office som i SharePoint. Att finna lagringsplats för dokument bland SharePoints

Läs mer

SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS

SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS GER DIN TEKNISKA KOMMUNIKATION EN NY DIMENSION KRAFTFULLA MEN ENKLA LÖSNINGAR SOM HJÄLPER DIN VERKSAMHET ATT VÄXA Du lägger ned betydande mängder tid och pengar på att

Läs mer

Etikettskrivare för kontor och professionell användning

Etikettskrivare för kontor och professionell användning Etikettskrivare för kontor och professionell användning Innehåll 2 Professionell DYMO-märkning kan öka effektiviteten på ditt kontor. Namn- och identifieringsdokumentation, arkiveringsfack och datormedia

Läs mer

Hantering av externa länkar i IRONCAD

Hantering av externa länkar i IRONCAD Hantering av externa länkar i IRONCAD rev.2012.6 Det här dokumentet är tänkt att ge dig som användare bättre kunskap kring hanteringen av externa länkar i IRONCAD. Vi går igenom de flesta sammanhang där

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

The Complete Property Management System

The Complete Property Management System The Complete Property Management System HotSoft 8 Cloud Solution Med vår nya hosting-lösning får du tillgång till HotSoft 8 via säkra tunnlar över internet. HotSoft 8 körs via en server hos Hoist Cloud

Läs mer

After Effects Lathund

After Effects Lathund After Effects After Effects Lathund After Effects En komposition är det samma som ett filmklipp i After Effects. En komposition kan vara hela filmen/ animationen eller så använder man sig av flera kompositioner

Läs mer

Projecticon PKS. Microsoft Project och dokumenthantering

Projecticon PKS. Microsoft Project och dokumenthantering Projecticon PKS Microsoft Project och dokumenthantering "Kunskap och färdigheter inom trafik är nyckelbegrepp hos oss. Då krävs exakthet och en inarbetad metodik eftersom vi bland annat levererar kritiska

Läs mer

Vrida detalj samt flytta nollpunkt 1

Vrida detalj samt flytta nollpunkt 1 Vrida detalj samt flytta nollpunkt 1 Innehåll 1. Flytta detalj till nollpunkten... 2 2. Vrida detalj samt flytta nollpunkt.... 5 Vrida detalj samt flytta nollpunkt 2 1. Flytta detalj till nollpunkten I

Läs mer

1 fe & 1 trollkarl. 2 dagar utan barnen. 2 maskeradkostymer och mina barns gränslösa fantasi. 1 fulländad maskin som syr + broderar

1 fe & 1 trollkarl. 2 dagar utan barnen. 2 maskeradkostymer och mina barns gränslösa fantasi. 1 fulländad maskin som syr + broderar BERNINA 580 I 560 1 fe & 1 trollkarl mönster och flera olika broderimotiv 1 fulländad maskin som syr + broderar dagar utan barnen 1 glas saft 7 pannkakor med jordgubbssylt maskeradkostymer och mina barns

Läs mer

Lexmark Applikationer

Lexmark Applikationer Lexmark Applikationer Hjälp dina kunder få ut mesta möjliga av deras lösningskompatibla Lexmark-skrivare med en eller flera funktioner Lexmarks program har utformats för att hjälpa företag att spara tid

Läs mer

Huvudfunktioner Arbetet i DEROB-LTH är grupperat i sju huvudfunktioner: File, Project, Case, Library, Model, Simulation och Results.

Huvudfunktioner Arbetet i DEROB-LTH är grupperat i sju huvudfunktioner: File, Project, Case, Library, Model, Simulation och Results. DEROB-LTH Bakgrund DEROB-LTH, som är en förkortning för Dynamic Energy Response of Buildings, kommer ursprungligen från University of Texas och enbart skrivet på engelska. Programutvecklingen, som är knuten

Läs mer

1 fe & 1 trollkarl. 2 dagar utan barnen. 2 maskeradkostymer och mina barns gränslösa fantasi. 1 fulländad maskin som syr + broderar

1 fe & 1 trollkarl. 2 dagar utan barnen. 2 maskeradkostymer och mina barns gränslösa fantasi. 1 fulländad maskin som syr + broderar BERNINA 580 I 560 1 fe & 1 trollkarl 2 mönster och flera olika broderimotiv 1 fulländad maskin som syr + broderar 2 dagar utan barnen 12 glas saft 7 pannkakor med jordgubbssylt 2 maskeradkostymer och mina

Läs mer

NYHETER I AUTOCAD MECHANICAL 2009

NYHETER I AUTOCAD MECHANICAL 2009 NYHETER I AUTOCAD MECHANICAL 2009 Nedan följer en kort beskrivning av nyheter och förbättringar i AutoCAD Mechanical 2009. Nyheterna är inte ordnade i speciell ordning. ASSOCIATIVE HIDE FOR BLOCKS Kommandot

Läs mer

Effektiva möten när alla sinnen är med

Effektiva möten när alla sinnen är med Effektiva möten när alla sinnen är med SMART Visuell samarbetslösning Effektiva möten lokalt och på distans Valet av SMART Board Interaktiv skärm var enkelt eftersom SMART har en etablerad organisation

Läs mer

PRODUKTUTVECKLING 3. CAD & 3D-ritning. Erik Almers 2011-01-10

PRODUKTUTVECKLING 3. CAD & 3D-ritning. Erik Almers 2011-01-10 PRODUKTUTVECKLING 3 CAD & 3D-ritning PM Erik Almers 2011-01-10 Detta fördjupningsarbete handlar om hur man kan använda sig utav 3d-modelering i en produktutvecklingsprocess. Betonar även vikten av 3d-modeleringen

Läs mer

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles.

Komma igång NSZ-GS7. Network Media Player. Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång SE Network Media Player NSZ-GS7 Rätt till ändringar förbehålles. Komma igång: ON/STANDBY Slår på eller stänger av spelaren. Styr anslutna enheter med en enda fjärrkontroll: För att du ska kunna

Läs mer

skriva ut för alla Enkelt att

skriva ut för alla Enkelt att Om eleverna/studenterna vet hur det går till att skicka e-post eller ta sig till en webbsida då kan de också göra sina utskrifter via EveryonePrint Enkelt att skriva ut för alla EveryonePrint är det perfekta

Läs mer

WEO Plug-In Cartridge

WEO Plug-In Cartridge WEO Plug-In Cartridge WEO Plug-In Cartridge - Hydrauliska anslutningar som sparar tid, utrymme och pengar Den flexibla lösningen som minskar dina kostnader Minimera monterings- och testtider. Tillverka

Läs mer

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN Epson EB-1400Wi-serien SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN projicera upp till: flera användare kan anteckna skriv ut, spara och dela UTVECKLAD FÖR FÖRETAG INTEGRERAT SYSTEM FÖR INTERAKTIVA MÖTESRUM

Läs mer

Artologik Survey&Report. Nya funktioner, september 2014

Artologik Survey&Report. Nya funktioner, september 2014 Artologik Survey&Report Nya funktioner, september 2014 1 Innehållsförteckning Statistik... 3 Kräv byte av lösenord... 3 E-postbekräftelse till enkätägare när enkäten stängs... 4 Respondenters användarnamn

Läs mer