Netnografisk studie - Skåne Framtagen av Kairos Future och Tourism in Skåne 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Netnografisk studie - Skåne Framtagen av Kairos Future och Tourism in Skåne 2014"

Transkript

1 Birger Lallo Martin Pålsson Perry Nordeng Anders Tukler Netnografisk studie - Skåne Framtagen av Kairos Future och Tourism in Skåne 2014 Sven Persson Birger Lallo

2 BAKGRUND & SYFTE Anders Tukler Den redaktionella Skånebilden Kairos Future har på uppdrag av Tourism in Skåne genomfört en så kallad netnografisk studie för att kartlägga bilden av Skåne under 2013 på 9 olika marknader: Sverige, Danmark, Norge, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Polen, Ryssland och Kina. Källorna har huvudsakligen varit Skånerelaterade blogginlägg och statistik över Skånerelaterade internetsökningar, totalt blogginlägg och 1,9 miljoner internetsökningar exklusive den svenska marknaden. Syftet med att kartlägga vad som framkommer i bloggar och googlesök har varit att få en bredare insikt om bilden av Skåne än den som framkommer i de redaktionella medier vi bevakar. Det handlar om en bild som finns där och som inte är direkt påverkbar men som utgör en del av den totala bilden av Skåne.

3 TEMAN I BLOGGAR Teman Bortsett från destinationer är sport det största temat i bloggar om Skåne. Diskussionen handlar här främst om specifika fotbolls-, tennis- och ishockeymatcher, lag (speciellt Malmö FF) och spelare. Swedish Open är ett stort tema. Det näst största temat är näringsliv och innovation, där företag som Höganäs, Ericsson, Getinge och IKEA nämns frekvent. Den här diskussionen sträcker sig från produkter, varumärken och design till ekonomiska resultat och ledningsfrågor.

4 TEMAN I BLOGGAR Upplevelser och aktiviteter är det största temat relaterat till turism i Skåne. Bloggare skriver om cykling, ridning, utflykter, festivaler, båtar, fester och strandupplevelser i Skåne. De använder ofta ord som underbart, vackert, spännande och fantastiskt, vilket tyder på starka känslor. Musik är ett stort tema på flera marknader, framför allt beroende på att Malmö var värd för Eurovision Song Contest 2013.

5 TEMAN I BLOGGAR Värt att notera är att mat och restauranger är ett stort tema, med omnämnanden av restauranger, caféer och fikakultur samt öl, vin och barer. Norra Europa bloggar mer än övriga om kultur, inklusive konst, litteratur och film. Detta gäller i synnerhet för Danmark, kanske på grund av närheten till Skåne. Tendensen gäller även för Norge, men norska bloggar fokuserar mer på näringsliv, arkitektur och design. Flera tyska bloggar diskuterar utbildning i Skåne. De polska bloggarna om Skåne är få till antalet, men fokuserar på turismrelaterade teman som transport och attraktioner. På marknader med lägre medvetenhet om Skåne, i synnerhet Ryssland och Kina, är bloggande om destinationer och turism underrepresenterat medan bloggande om speciella intressen är överrepresenterat. Sport och musik är överrepresenterat i den ryska bloggosfären. Arkitektur och design är stort i Kina.

6 INTRESSEOMRÅDEN Bilden visar vad man söker på tillsammans med olika delar av Skåne. Regionalt intresse Genom att kombinera sökord med geografiska platser ges en bild av intresseområden inom olika regioner. Intresset i nordvästra Skåne har flera komponenter. Höganäs keramik och andra produktrelaterade sökningar är vanliga i Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Polen och Ryssland. Aktiviteter som spa och golf är också vanliga, framför allt på den svenska och den danska marknaden. Danskar söker efter information om färjan mellan Helsingborg och Helsingör. Sökningar på sport, som fotboll i Helsingborg och tennis i Båstad, förekommer men i liten utsträckning. Sökningar på nordöstra Skåne fokuserar på utbildning (Högskolan Kristianstad), aktiviteter (golf) och turism och boende. Högskolan Kristianstad utgör en stor andel av de svenska sökningarna, men är praktiskt taget okänd utanför Sverige. Turism och boende dominerar sökningarna från andra marknader, speciellt Norge, Tyskland, Nederländerna och Ryssland. Mittskåne saknas bland Skånesökningarna från flera marknader. Skånes Djurpark är en av få turismrelaterade sökningar för regionen. Utbildning är det dominerade temat för sökningar på Lund, där i synnerhet kineser intresserar sig för Lunds Universitets placering på internationella rankinglistor. Man söker även på specifika restauranger och hotell i Lund.

7 INTRESSEOMRÅDEN Malmö associeras ofta med Köpenhamn, vilket indikerar att de båda städerna ofta ingår i samma färdplan. Att resande är det klart största temat visar att Malmö är porten till Skåne. För svenskar, britter och ryssar är Malmö framför allt en plats för shopping. På andra marknader handlar sökningarna mycket om resor och boende. Norska, danska och holländska besökare intresserar sig för mat och restauranger. Sökningarna som handlar om Söderslätt domineras helt av TT Line och färjan till Travemünde. Inte överraskande kommer majoriteten av sökningarna från Tyskland. Skandinaver, britter och kineser visar även intresse för aktiviteter, i synnerhet golf. Intresset för Ystad och Österlen utmärks av fokus på natur och turistaktiviteter som simning, trolling, camping, spa, golf och cykling. Det finns många sökningar på bed & breakfast, hotell och stuguthyrning. Svenskar och danskar söker mycket på aktiviteter, medan andra marknader söker mer generellt på resor och boende. Intresse över tid Med en kombination av antalet blogginlägg och antalet Googlesökningar (Baidusökningar för Kina) från varje marknad har ett index konstruerats för att visa hur intresset för Skåne varierar över året på respektive marknad. Det skandinaviska intresset uppvisar en tydlig ökning under sommarmånaderna. Övriga europeiska marknader visar samma tendens, men här dominerar speciella evenemang. De evenemang som tilldrar sig störst intresse är Eurovision Song Contest (Maj) och Swedish Open (Juli). Antalet sökningar från Kina är för få för att kunna utläsa ett tydligt mönster.

8 INTRESSEOMRÅDEN Visuell profil För varje marknad har de bilder som visas när man söker på Skåne i Google (Baidu för Kina) kartlagts. Som jämförelse med bildanalysen baserat på Google Images, inkluderar undersökningen även icke-svenska bilder taggade med Skåne på bilddelningssiterna Flickr och Instagram. Som på de bilder som visas på Google/Baidu dominerar bilder på åkrar, raps- och sädesfält. Men bilderna här är mindre schematiska; få bilder visar kartor och flaggor. Som en konsekvens av att många bilder är kopplade till en privatperson finns det fler bilder på människor och aktiviteter, i synnerhet på Instagram. Det finns bilder på människor på gator och caféer i Malmö och Lund, från bilresor längs de skånska vägarna, eller från aktiviteter som cykelturer längs skogsstigar. Naturbilderna är många och innefattar stränder, lövskog och pilalléer. Andra vanliga motiv är slott (ofta Glimmingehus), korsvirkeshus, gårdar, väderkvarnar och vindkraftverk. Turning Torso finns på flera bilder, men även Öresundsbron, tågstationer och Lunds universitet. Generellt präglas bilderna av landsbygdsidyll och öppna landskap. Skånerelaterade kulturikoner Baserat på en i förväg definierad lista från Tourism in Skåne har sök- och bloggintresset för olika Skånerelaterade ikoner, attraktioner och restauranger kvantifierats. Två av de utvalda ikonerna dominerar i sökningarna för Skåne: Wallander och TV-serien Bron. Skillnader mellan marknaderna finns. I Tyskland finns större intresse för Henning Mankell än för hans fiktive hjälte Wallander. Ryssarna är oproportionerligt intresserade av Bron. Karin Brunk Holmqvist är populär i Norge. I Nederländerna finns relativt stort intresse för Fredrik Gertten och hans dokumentär Big Boys Go Bananas. I Storbritannien sticker antalet sökningar på filmfestivaler ut.

9 SUMMERING Summering Det största temat i bloggar om Skåne är sport, kopplat till specifika matcher. Näst störst är näringsliv och innovation, där diskussionen innefattar produkter, varumärken och ekonomiska resultat. Det största turismrelaterade temat är upplevelser och aktiviteter som beskrivs personligt och med positiva värdeord. Intresset för norra Skåne domineras av turism och aktiviteter. Intresset för Ystad & Österlen utmärks av fokus på natur. Söderslätt är starkt kopplat till färjetrafiken från Tyskland, medan Malmö präglas av bron och närheten till Köpenhamn. I Lund dominerar universitetet bilden. Efter Sverige är kännedomen om Skånska platser störst i Danmark där man intresserar sig för dagsutflyktsmål. Från Ryssland och Kina är känndomen begränsad till företag och universitet. Från Skandinavien ökar Skåneintresset under sommaren, på övriga europeiska marknader fick Eurovision Song Contest och Swedish Open tydligast genomslag. Skånerelaterade bilder är ofta idylliska bilder på åkrar, slott och gårdar. Turning Torso är också ett vanligt motiv. De klart största kulturikonerna är Wallander och TV-serien Bron. De största sökorden för shopping och attraktioner är Nova Lund, Norrgavel, Öresundsbron, Moderna Museet, Tosselilla och Dunkers kulturhus. Metod Denna studie använder sig av två huvudsakliga källor av webbaserad information för att kartlägga bilden av Skåne: bloggar och statistik på internet-sökningar. De två källorna ger olika perspektiv på medvetenheten och bilden av Skåne. Sökningar görs av de som är intresserade av Skåne eller platser i Skåne, genom att studera dessa erhålls en bild av var intresset ligger. Bloggar representerar ett aktivt uttryck från människor som rest till eller på annat sätt har kännedom om Skåne. De förstnämnda erbjuder kvantitativa insikter medan de senare ger mer nyanserade kvalitativa insikter. Tillsammans ger de en god bild av hur Skåne uppfattas på olika marknader. I blogganalysen användes alla inlägg som nämnde Skåne eller något av flera hundra skånska platsnamn inlägg uppfyllde detta kriterium, bortsett från den svenska marknaden där inlägg uppfyllde kriteriet.

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING December 2014 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på december 2014 och det ackumulerade antalet gästnätter för januaridecember

Läs mer

Statistik för Skånes inkvartering. Delårsrapport januari-juni 2015 2015-08-26

Statistik för Skånes inkvartering. Delårsrapport januari-juni 2015 2015-08-26 Statistik för Skånes inkvartering Delårsrapport januari-juni 2015 2015-08-26 Tourism in Skåne / Delårsrapport januari-juni 2015 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnattsbarometer... 4 3 Fortsatt

Läs mer

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING OKTOBER 2014 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på läget i oktober 2014 samt en jämförelse mot läget i oktober månad

Läs mer

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING Augusti 2014 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på läget i augusti 2014 samt en jämförelse mot läget i augusti månad

Läs mer

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING September 2014 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på läget i september 2014 samt en jämförelse mot läget i september

Läs mer

Foto: Joakim Lloyd Raboff. Statistik för Skånes inkvartering. Månadsrapport Mars

Foto: Joakim Lloyd Raboff. Statistik för Skånes inkvartering. Månadsrapport Mars Foto: Joakim Lloyd Raboff Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport Mars 2016 2016-06-15 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne fortsatt starkast utveckling i jämförelse med storstadsregionerna...

Läs mer

Det sammanfattande resultatet av augusti statistiken kan sammanfattas i följande. Det totala antalet gästnätter i augusti för Skåne län var 717 257

Det sammanfattande resultatet av augusti statistiken kan sammanfattas i följande. Det totala antalet gästnätter i augusti för Skåne län var 717 257 AUGUSTI 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på augusti 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januari-augusti 2013, samt en jämförelse över

Läs mer

Varumärkesundersökning: Tourism in Skåne våren 2010

Varumärkesundersökning: Tourism in Skåne våren 2010 1 Extra pressmaterial Varumärkesundersökning: Tourism in Skåne våren 2010 Urval: 1000 svenskar fördelat på 250 respondenter per följande urval: - Mälardalen inkl Stockholm, Göteborgsregionen, Sydsverige

Läs mer

Copyright Sven Persson. Gästnätter i Skåne

Copyright Sven Persson. Gästnätter i Skåne Copyright Sven Persson Gästnätter i Skåne Rapport januari oktober2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bättre än rikssnittet... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5

Läs mer

Statistik för Skånes inkvartering

Statistik för Skånes inkvartering Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport augusti 2015 2015 10 08 Tourism in Skåne / Rapporttitel Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnätter i Skåne utvecklas bättre än för Sverige totalt...

Läs mer

Antalet utländska gästnätter i september för Skåne län var 85 358

Antalet utländska gästnätter i september för Skåne län var 85 358 SEPTEMBER 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på september 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januariseptember 2013, samt en jämförelse

Läs mer

Copyright Martin Olsson. Gästnätter i Skåne

Copyright Martin Olsson. Gästnätter i Skåne Copyright Martin Olsson Gästnätter i Skåne Rapport januari november 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bättre än rikssnittet... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska...

Läs mer

Foto: Mickael Tannus. Statistik för Skånes inkvartering. Månadsrapport maj

Foto: Mickael Tannus. Statistik för Skånes inkvartering. Månadsrapport maj Foto: Mickael Tannus Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport maj 2016 2016-07-05 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne fortsatt starkast utveckling av storstadsregionerna... 4 3 Antalet utländska

Läs mer

Foto: Malin Lauterbach. Statistik för Skånes inkvartering. Månadsrapport april

Foto: Malin Lauterbach. Statistik för Skånes inkvartering. Månadsrapport april Foto: Malin Lauterbach Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport april 2016 2016-06-15 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne fortsatt starkast utveckling i jämförelse med storstadsregionerna...

Läs mer

Antalet utländska gästnätter i februari för Skåne län var 46 013

Antalet utländska gästnätter i februari för Skåne län var 46 013 FEBRUARI 2014 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på februari 2014 samt en jämförelse mot februari månad 2013. Med gästnätter på kommunnivå avses gästnätter

Läs mer

Antalet utländska gästnätter i november för Skåne län var 51 683

Antalet utländska gästnätter i november för Skåne län var 51 683 NOVEMBER 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på november 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januarinovember 2013, samt en jämförelse

Läs mer

Antalet utländska gästnätter i december för Skåne län var 54 270

Antalet utländska gästnätter i december för Skåne län var 54 270 DECEMBER 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på december 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januari-december 2013, samt en jämförelse

Läs mer

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER JULI 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på juli 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januari-juli 2013, samt en jämförelse över tid.

Läs mer

Hur uppfattas Skåne som destinationsvarumärke?

Hur uppfattas Skåne som destinationsvarumärke? Hur uppfattas Skåne som destinationsvarumärke? Epinion har, på uppdrag av Tourism in Skåne, genomfört en undersökning om Skåne som destinationsvarumärke. Undersökningen gjordes under Q1 och Q2 2013, bland

Läs mer

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER MAJ 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på maj 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januari-maj 2013, samt en jämförelse över tid. Med

Läs mer

foto Mickael Tannus Statistik för Skånes inkvartering

foto Mickael Tannus Statistik för Skånes inkvartering foto Mickael Tannus Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport september 2015 2015 11 06 Tourism in Skåne / Rapporttitel Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne fortsätter utvecklas bättre

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik december 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik december 2012 Inkvarteringsstatistik december 2012 Gästnätter län, december 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 2 000 1 736 hotell stugby/vandrarhem camping 1 500 1 000 500 0 580 237 290 144 168 173

Läs mer

Gästnätter i Skåne Månadsrapport augusti 2016

Gästnätter i Skåne Månadsrapport augusti 2016 Gästnätter i Skåne Månadsrapport augusti 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne har bäst utveckling av storstadsregionerna... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5 4 Hotell ökar

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik januari 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik januari 2012 Inkvarteringsstatistik januari 2012 Gästnätter län, januari 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 2 000 1 685 hotell stugby/vandrarhem camping 1 500 1 000 500 0 478 536 226 271 273 161 25

Läs mer

Gästnätter i Skåne Månadsrapport juli 2016

Gästnätter i Skåne Månadsrapport juli 2016 Gästnätter i Skåne Månadsrapport juli 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne har bäst utveckling av storstadsregionerna... 4 3 Väldigt positiv ökning av de utländska gästnätterna... 5 4 Hotell ökar

Läs mer

foto Bengt Flemark Statistik för Skånes inkvartering

foto Bengt Flemark Statistik för Skånes inkvartering foto Bengt Flemark Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport januari 2016 2016 03 11 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne inleder 2016 starkast av storstadsregionerna... 4 3 Danmark och Storbritannien

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik juni 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik juni 2012 Inkvarteringsstatistik juni 2012 Gästnätter län, juni 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 3 000 2 500 2 625 hotell stugby/vandrarhem camping 2 000 1 744 1 500 1 000 500 0 592 877 419 275

Läs mer

Copyright Studio e. Gästnätter i Skåne

Copyright Studio e. Gästnätter i Skåne Copyright Studio e Gästnätter i Skåne Rapport januari december 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bättre än rikssnittet... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5 4

Läs mer

Delårsrapport 2013 Utvecklingen av gästnätter januari-september 2008-2013

Delårsrapport 2013 Utvecklingen av gästnätter januari-september 2008-2013 Delårsr rapport 213 Utvecklingenn av gästnätter januari-september 28-213 INLEDNING HUR LIGGER VI TILL? Varför en rapport om hur gästnätterna i Skåne har utvecklats de tre första kvartalen 213? Svaret är

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik februari 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik februari 2012 Inkvarteringsstatistik februari 2012 Gästnätter län, februari 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 2 500 hotell stugby/vandrarhem camping 2 000 1 912 1 500 1 000 500 0 570 583 268 292 299

Läs mer

foto Malin Lauterbach Statistik för Skånes inkvartering

foto Malin Lauterbach Statistik för Skånes inkvartering foto Malin Lauterbach Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport februari 2016 2016 04 25 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne fortsatt starkast utveckling i jämförelse med storstadsregionerna...

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik oktober 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik oktober 2012 Inkvarteringsstatistik oktober 2012 Gästnätter län, oktober 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 2 500 2 332 hotell stugby/vandrarhem camping 2 000 1 500 1 000 796 500 0 279 223 244 387

Läs mer

Foto Malin Lauterbach. Gästnätter i Skåne

Foto Malin Lauterbach. Gästnätter i Skåne Foto Malin Lauterbach Gästnätter i Skåne Rapport januari-mars 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5 4 Camping ökar mest...

Läs mer

Gästnätter i Skåne. Rapport januari-maj Fotograf: Carolina Romare

Gästnätter i Skåne. Rapport januari-maj Fotograf: Carolina Romare Gästnätter i Skåne Rapport januari-maj 2017 Fotograf: Carolina Romare Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5 4 Samtliga boendeformer

Läs mer

foto Malin Lauterbach Statistik för Skånes inkvartering

foto Malin Lauterbach Statistik för Skånes inkvartering foto Malin Lauterbach Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport november 2015 2015 01 22 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne fortsätter utvecklas bättre än Sverige totalt... 4 3 Gästnätter

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik april 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik april 2012 Inkvarteringsstatistik april 2012 Gästnätter län, april 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 2 500 2 000 2 026 hotell stugby/vandrarhem camping 1 500 1 000 500 0 464 659 456 340 222 29 55

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik mars 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik mars 2012 Inkvarteringsstatistik mars 2012 Gästnätter län, mars 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 2 500 2 211 hotell stugby/vandrarhem camping 2 000 1 500 1 000 500 0 604 676 296 337 301 218 34

Läs mer

foto Leif Johansson Statistik för Skånes inkvartering

foto Leif Johansson Statistik för Skånes inkvartering foto Leif Johansson Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport december 2015 2015 02 05 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Stark utveckling för storstadsregionerna 2015... 4 3 Danmark ökar mest... 4

Läs mer

Foto: Ulf Lindgren. Gästnätter i Skåne

Foto: Ulf Lindgren. Gästnätter i Skåne Foto: Ulf Lindgren Gästnätter i Skåne Månadsrapport juni 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne fortsatt starkast utveckling av storstadsregionerna... 4 3 Antalet utländska gästnätter fortsätter att

Läs mer

Gästnätter Lund 2017

Gästnätter Lund 2017 Gästnätter Lund 217 Sammanfattning Internationella 166 84 Under 217 var antalet gästnätter i Lund 486 89 st vilket är en ökning med 1,9 % eller +8 918 gästnätter jämfört med 216. Nationella Totalt 319

Läs mer

Gästnätter i Skåne Rapport januari-april 2017

Gästnätter i Skåne Rapport januari-april 2017 Gästnätter i Skåne Rapport januari-april 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De utländska gästnätterna går starkt framåt... 5 4 Samtliga boendeformer ökar... 5 5 Positiv utveckling

Läs mer

Foto: Miriam Preis. Gästnätter i Skåne

Foto: Miriam Preis. Gästnätter i Skåne Foto: Miriam Preis Gästnätter i Skåne Rapport maj 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas starkt i utländska gästnätter under maj... 4 3 De utländska gästnätterna ökar i nästan samtliga marknader...

Läs mer

skane.com Inkvarteringsstatistik augusti 2012

skane.com Inkvarteringsstatistik augusti 2012 Inkvarteringsstatistik augusti 2012 Gästnätter län, augusti 2012 (tusen) hotell, stugby, vandrarhem och camping 3 500 3 000 2 500 3 160 2 740 hotell stugby/vandrarhem camping 2 000 1 500 1 000 500 0 791

Läs mer

Mickael Tannus. Gästnätter i Skåne

Mickael Tannus. Gästnätter i Skåne Mickael Tannus Gästnätter i Skåne Rapport januari-september 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Malmö har överlägset bäst utveckling av storstadsregionerna... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än

Läs mer

Mickael Tannus. Gästnätter i Skåne

Mickael Tannus. Gästnätter i Skåne Mickael Tannus Gästnätter i Skåne Rapport januari 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bäst av de stora länen... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 6 4 Stugbyar ökar

Läs mer

Gästnätter i Skåne. Rapport jan-mars Foto: Malin Lauterbach

Gästnätter i Skåne. Rapport jan-mars Foto: Malin Lauterbach Gästnätter i Skåne Rapport jan-mars 2018 Foto: Malin Lauterbach Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bäst av de stora länen... 4 3 Jämförelse över tid för Q1 i Skåne... 6 4 De utländska gästnätterna

Läs mer

Carolina Romare. Gästnätter i Skåne

Carolina Romare. Gästnätter i Skåne Carolina Romare Gästnätter i Skåne Rapport jan-apr 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bäst av de stora länen... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 6 4 SoL ökar mest

Läs mer

Mickael Tannus. Gästnätter i Skåne

Mickael Tannus. Gästnätter i Skåne Mickael Tannus Gästnätter i Skåne Rapport januari 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bäst av de stora länen... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5 4 Stugbyar ökar

Läs mer

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner STRATEGISK PLATTFORM För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Foto denna sida: Elise Nilsson Foto omslag: Cecilia Smitt, Carolina

Läs mer

Det totala antalet gästnätter i januari för Skåne län var 209 163. Antalet utländska gästnätter i januari för Skåne län var 50 426

Det totala antalet gästnätter i januari för Skåne län var 209 163. Antalet utländska gästnätter i januari för Skåne län var 50 426 JANUARI 2014 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på januari 2014 samt en jämförelse mot januari månad 2013. Med gästnätter på kommunnivå avses gästnätter

Läs mer

Gästnätter i Skåne. Rapport januari-juni Fotograf: Carolina Romare

Gästnätter i Skåne. Rapport januari-juni Fotograf: Carolina Romare Gästnätter i Skåne Rapport januari-juni 2017 Fotograf: Carolina Romare Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De danska gästnätterna ökar mest... 5 4 Boendeformernas utveckling... 5

Läs mer

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias.

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias. VÅRA MARKNADER En sammanfattning av den globala resenären i respektive internationell marknad som Tourism in Skåne arbetar mot, samt planerade marknadsföringsaktiviteter för 2015 MÅLGRUPPER DINKs Double

Läs mer

Mickael Tannus. Gästnätter i Skåne

Mickael Tannus. Gästnätter i Skåne Mickael Tannus Gästnätter i Skåne Rapport februari 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bäst av de stora länen... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 6 4 Stugbyar ökar

Läs mer

Gästnätter i Skåne Kvartalsrapport jan-mar Foto Anders Hjemdahl

Gästnätter i Skåne Kvartalsrapport jan-mar Foto Anders Hjemdahl Gästnätter i Skåne Kvartalsrapport jan-mar 2019 Foto Anders Hjemdahl Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Benchmark... 4 3 De utländska gästnätterna minskar... 5 4 Utveckling per boendeformer... 6 5 12 av

Läs mer

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MASTERPLAN NU BÖRJAR DET Med avstamp i den Nationella strategin för svensk besöksnäring, har Tourism in Skåne, Malmö Turism och VisitSweden tagit fram en

Läs mer

SKÅNE I SIFFROR OM TURISMEN I SKÅNE. JULI 2013. Rapporten är framtagen av:

SKÅNE I SIFFROR OM TURISMEN I SKÅNE. JULI 2013. Rapporten är framtagen av: SKÅNE I SIFFROR OM TURISMEN I SKÅNE. JULI 2013 Rapporten är framtagen av: INNEHÅLL Det lyfter inte från utlandsmarknaderna 3 Sammanfattning 4 Inledning 5 En del av strategi 2020 5 Tre olika aspekter av

Läs mer

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER APRIL 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på april 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januari-april 2013, samt en jämförelse över tid.

Läs mer

SKÅNE I SIFFROR 2013 OM TURISMEN I SKÅNE. Rapporten är framtagen av. På uppdrag av

SKÅNE I SIFFROR 2013 OM TURISMEN I SKÅNE. Rapporten är framtagen av. På uppdrag av SKÅNE I SIFFROR 2013 OM TURISMEN I SKÅNE Rapporten är framtagen av På uppdrag av INNEHÅLL Förord från VD 3 Sammanfattning 4 Inledning 5 En del av strategi 2020 5 Tre olika aspekter av turism 5 Turismens

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Malmö

Inkvarteringsstatistik för Malmö Inkvarteringsstatistik för Malmö Rapport Q1 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Malmö ökar, men något mindre än övriga storstäder... 4 3 Danmark största utlandsmarknaden, men Ryssland ökar mest... 4

Läs mer

Foto Anders Tukler. Gästnätter i Skåne

Foto Anders Tukler. Gästnätter i Skåne Foto Anders Tukler Gästnätter i Skåne Rapport jan-juli 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bättre än rikssnittet... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5 4 SoL ökar

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport Q1 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första tre månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad, men Nederländerna ökar

Läs mer

Utveckling besöksnäringen 2016

Utveckling besöksnäringen 2016 Utveckling besöksnäringen 2016 Gästnätter Västernorrlands län Sammanfattning Jämfört med 2015 minskar antalet gästnätter något, men befinner sig fortfarande på historiskt höga nivåer. Sommaren är den klart

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

Eurovision Song Contest Malmö 2013

Eurovision Song Contest Malmö 2013 Eurovision Song Contest Malmö 2013 En analys av direkta och dynamiska effekter Genomförd av Berglund&Wiberg consulting på uppdrag av Malmö stad och Region Skåne Juni 2013 Inledning På uppdrag av Malmö

Läs mer

Carolina Romare. Gästnätter i Skåne

Carolina Romare. Gästnätter i Skåne Carolina Romare Gästnätter i Skåne Rapport jan-sep 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bättre än rikssnittet... 4 3 Kvartalsutveckling Q3 över tid... 5 4 De utländska gästnätterna ökar

Läs mer

TOURISM IN SKÅNE VISIONEN NULÄGET & OMVÄRLD VÄGEN TILL FRAMGÅNG. Krinova Incubator & Science Park

TOURISM IN SKÅNE VISIONEN NULÄGET & OMVÄRLD VÄGEN TILL FRAMGÅNG. Krinova Incubator & Science Park Krinova Incubator & Science Park TOURISM IN SKÅNE - Ett av Business Region Skånes fyra dotterbolag VERKSAMHETSIDÉ Vi ska öka antalet besökare till Skåne genom att utveckla och marknadsföra destinationen.

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Malmö

Inkvarteringsstatistik för Malmö Inkvarteringsstatistik för Malmö Jan mars 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Malmö utvecklas betydligt bättre än rikssnittet under första kvartalet... 4 3 Danmark största utlandsmarknaden, men Storbritannien

Läs mer

Gunnar Magnusson. Gästnätter i Skåne

Gunnar Magnusson. Gästnätter i Skåne Gunnar Magnusson Gästnätter i Skåne Rapport helår 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklades bättre än rikssnittet... 4 3 Kvartalsutveckling Q4 över tid... 5 4 De utländska gästnätterna ökade

Läs mer

jul - 2010 jul - 2009 jan - 2011 jan - 2010 apr - 2009 apr - 2010 okt - 2010 okt - 2009

jul - 2010 jul - 2009 jan - 2011 jan - 2010 apr - 2009 apr - 2010 okt - 2010 okt - 2009 Delårsrapport 214 Utvecklingen av gästnätter januari-juni 28-214 INLEDNING EN RAPPORT OM LÄGET I HALVTID I den här rapporten presenteras läget beträffande antalet gästnätter i Skåne det första halvåret

Läs mer

Aktiviteter under 2017

Aktiviteter under 2017 Aktiviteter under 2017 Kommunikation Det är viktigt att de marknadsföringskanaler vi har och det marknadsföringsmaterial som vi producerar är sammanhängande. Genom att ha en enad bild över vår målgrupp

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking 1 Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Innehåll Inledning...3 Associationer till Sverige...4 Kännedom,

Läs mer

Carolina Romare. Gästnätter i Skåne

Carolina Romare. Gästnätter i Skåne Carolina Romare Gästnätter i Skåne Rapport jan-jun 2019 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Benchmark... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 Utlandsmarknader... 6 5 Boendeformer... 6 6 14 av Skånes kommuner ökar...

Läs mer

Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF

Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna satsar och färjetrafiken håller ställningarna Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna marknadsför Sverige och färjetrafiken håller ställningarna! Passagerarrederierna

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport januari september 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första nio månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad, men Polen

Läs mer

Gästnätter i Skåne. Rapport januari-juli Fotograf: Carolina Romare

Gästnätter i Skåne. Rapport januari-juli Fotograf: Carolina Romare Gästnätter i Skåne Rapport januari-juli 2017 Fotograf: Carolina Romare Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De danska gästnätterna ökar bra... 5 4 Boendeformernas utveckling... 6 5

Läs mer

Gästnätter i Skåne Rapport jan-aug Foto Ulf Lindgren

Gästnätter i Skåne Rapport jan-aug Foto Ulf Lindgren Gästnätter i Skåne Rapport jan-aug 2018 Foto Ulf Lindgren Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bättre än rikssnittet... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5 4 Samtliga

Läs mer

Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF

Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF Färjetrafiken en viktig del av turistnäringen 29 miljoner tar färjan Passagerarrederiernas Förening PRF Passagerarrederierna en viktig del i resenäringen Passagerarrederierna har en betydande roll i den

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Fotograf: Karoline Saether Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Rapport jan-mars 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnätterna ökar mest i Lund... 4 3 Danmark är den största utlandsmarknaden, Polen

Läs mer

Bilden av Göteborg som destination i de skandinaviska länderna 2016

Bilden av Göteborg som destination i de skandinaviska länderna 2016 Bilden av Göteborg som destination i de skandinaviska länderna 2016 MÅNGA OLIKA BILDER SAMSPELAR I DESTINATIONENS IMAGE RESULTAT 2001 0CH 2006: EN VÄNLIG OCH VARM STAD FAST LITE FÖR LAGOM OCH LUGN EN NY

Läs mer

Copyright: Tannus Photography. Gästnätter i Skåne

Copyright: Tannus Photography. Gästnätter i Skåne Copyright: Tannus Photography Gästnätter i Skåne Rapport januari-sep 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De danska gästnätterna ökar bra... 5 4 Boendeformernas utveckling...

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER

SAMMANFATTNING SKÅNES REGIONER JUNI 2013 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på juni 2013 och det ackumulerade antalet gästnätter för januari-juni 2013, samt en jämförelse över tid.

Läs mer

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre Tourism in Skåne Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre VÅRT UPPDRAG Som Skånes officiella marknadsbolag för besöksnäringen marknadsför, säljer och utvecklar vi Skåne som destination. Vi ska öka antalet

Läs mer

Copyright Studio e. Gästnätter i Skåne

Copyright Studio e. Gästnätter i Skåne Copyright Studio e Gästnätter i Skåne Årsrapport 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bättre än rikssnittet... 4 3 De utländska gästnätterna ökar mer än de svenska... 5 4 Hotell är den

Läs mer

Copyright: Tannus Photography. Gästnätter i Skåne

Copyright: Tannus Photography. Gästnätter i Skåne Copyright: Tannus Photography Gästnätter i Skåne Rapport januari-aug 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De danska gästnätterna ökar bra... 5 4 Boendeformernas utveckling...

Läs mer

Gästundersökning 2016

Gästundersökning 2016 Gästundersökning 2016 Under nio sommarveckor 2016 har 27 ungdomar samlat in mer än 2 000 enkätsvar via onlinetjänsten SurveyMonkey. Syftet med undersökningen är att få en bättre bild av vem våra besökare

Läs mer

foto Joakim Lloyd Raboff Statistik för Skånes inkvartering

foto Joakim Lloyd Raboff Statistik för Skånes inkvartering foto Joakim Lloyd Raboff Statistik för Skånes inkvartering Månadsrapport oktober 2015 2015 12 04 Tourism in Skåne / Månadsrapport oktober 2015 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne fortsätter

Läs mer

Copyright: Anders Hjemdahl. Gästnätter i Skåne

Copyright: Anders Hjemdahl. Gästnätter i Skåne Copyright: Anders Hjemdahl Gästnätter i Skåne Rapport januari-oktober 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De danska gästnätterna ökar... 5 4 Boendeformernas utveckling... 6 5

Läs mer

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Marknadsbeskrivningar Några av de faktorer vi tittar på vid val av marknader är gästnattsvolymer, tillväxtpotential, dygnsutlägg samt marknadens kännedom om

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Kalmar län

Inkvarteringsstatistik för Kalmar län Foto: Magnus Bremefors Inkvarteringsstatistik för Kalmar län Rapport januari-september 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnätterna i Kalmar län ökar... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad men Schweiz

Läs mer

Carolina Romare. Gästnätter i Skåne

Carolina Romare. Gästnätter i Skåne Carolina Romare Gästnätter i Skåne Rapport jan-juni 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skåne utvecklas bättre än rikssnittet... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 De utländska gästnätterna ökar mer än de

Läs mer

Copyright: Anders Hjemdahl. Gästnätter i Skåne

Copyright: Anders Hjemdahl. Gästnätter i Skåne Copyright: Anders Hjemdahl Gästnätter i Skåne Rapport januari-november 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Skånes utveckling... 4 3 De danska gästnätterna ökar... 5 4 Boendeformernas utveckling... 6

Läs mer

Passagerarrederiernas betydelse för Sveriges tillväxt

Passagerarrederiernas betydelse för Sveriges tillväxt Ordföranden har ordet Passagerarrederierna en av Sveriges bäst bevarade turismhemligheter Förra året reste fler utrikes kunder med passagerarrederierna än med flyget. Ändå är det få som uppmärksammar den

Läs mer

RAPPORT JUNI Hotellmarknaden i EU. En kartläggning av storlek och utveckling Perioden

RAPPORT JUNI Hotellmarknaden i EU. En kartläggning av storlek och utveckling Perioden RAPPORT JUNI 2019 Hotellmarknaden i EU En kartläggning av storlek och utveckling Perioden 2009 2018 INNEHÅLL Sammanfattning / 3 Inledning / 5 EU:s hotellmarknad / 7 Två miljarder gästnätter på hotell i

Läs mer

Kulturella och kreativa näringar i Skåne

Kulturella och kreativa näringar i Skåne September 217 Kulturella och kreativa näringar i Skåne STATISTIK 211-216 Definitioner och begrepp... 3 Sammanfattning... 3 Antal företag inom den kulturella och kreativa näringen... 4 Antal nystartade

Läs mer

Turismen i Helsingborg sommaren Varm VM-sommar med SM-vecka och jubilerande Eskilscup

Turismen i Helsingborg sommaren Varm VM-sommar med SM-vecka och jubilerande Eskilscup Turismen i Helsingborg sommaren 2018 Varm VM-sommar med SM-vecka och jubilerande Eskilscup 1 Hur gick sommaren 2018 för turismen i Helsingborg? Efter flera år av tillväxt så sjönk antalet gästnätter något

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län

Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län Rapport Q1 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Östergötlands utveckling under årets första kvartal... 4 3 De utländska gästnätterna går framåt... 5 4 Hotell

Läs mer

TEM 2014 Ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Sorsele kommun Inklusive åren 2001, 2011 och 2013

TEM 2014 Ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Sorsele kommun Inklusive åren 2001, 2011 och 2013 TEM 2014 Ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Sorsele kommun Inklusive åren 2001, 2011 och 2013 RESURS för Resor och Turism i Norden AB INNEHÅLL Nyckeltal turismen i Sorsele kommun

Läs mer

Foto: Anna Alexander Olsson. Stark sommar för internationella gästnätter i Helsingborg

Foto: Anna Alexander Olsson. Stark sommar för internationella gästnätter i Helsingborg Foto: Anna Alexander Olsson Stark sommar för internationella gästnätter i Helsingborg Hur går det för turismen i Helsingborg? Enligt SCB och Tillväxtverkets preliminära siffror var det totala antalet gästnätter

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport jan-mar 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första tre månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad... 4 4 SoL ökar stort

Läs mer