RACCOON DEVELOPMENT AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RACCOON DEVELOPMENT AB"

Transkript

1 INNEHÅLL NYHETER 2-4 ARTIKLAR 5-7 BANNERS 8-10 SIDOR AVDELNINGAR MENY TIDNINGEN MEDARBETARE FÖRSTASIDAN 27-28

2 Sid 2 NYHETER Hantera nyheter För att lägga till nyheter - klicka på symbolen Lägg till (1). Man kommer då till inmatningsläget där man kan lägga till nyheter. För att ändra i en befintlig nyhet - klicka på den önskade texten nedan (2).

3 Sid 3 NYHETER Lägg till nyheter För att lägga till nyheter, gör så här: Titel: Fyll i nyhetens titel Datum: Dagens datum är förifyllt. Önskas ett annat datum fylls det i enligt formatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Innehåll: Skriv nyhetstexten i textfältet. Distrikt: Kryssa i rutan för det distrikt som nyheten berör. Berör nyheten alla distrikt, kryssa i rutan Alla. Glöm inte att klicka på Spara längst ner på sidan, annars läggs nyheten inte upp på sidan. Ändringar på distriktsnivå sköts centralt, och kan inte utföras av respektive avdelning.

4 Sid 4 NYHETER Redigera nyheter Man redigerar nyheter genom att ändra i det fält man vill redigera. När de önskade ändringarna är gjorda, klicka på Spara (1). För att ta bort nyheten helt, klicka på Ta bort (2). Observera att det som tas bort inte går att återkalla, utan nyheten tas bort permanent.

5 Sid 5 ARTIKLAR Hantera artiklar För att lägga till artiklar - klicka på symbolen Lägg till (1). Man kommer då till inmatningsläget där man kan lägga till artiklar. För att ändra i en befintlig artikel - klicka på den önskade texten nedan (2).

6 Sid 6 ARTIKLAR Lägga till artiklar För att lägga till artiklar, gör så här: Typ: Välj mellan Remiss och Skrivelse. (Endast för kansliet, ej avdelningarna) Titel: Fyll i artikelns titel Innehåll: Skriv artikeltexten i textfältet. Artikelns datum blir automatiskt dagens datum. Glöm inte att klicka på Spara längst ner på sidan, annars läggs artikeln inte upp på sidan.

7 Sid 7 ARTIKLAR Redigera artiklar Man redigerar artiklar genom att ändra i det fält man vill redigera. När de önskade ändringarna är gjorda, klicka på Spara (1). För att ta bort artikeln helt, klicka på Ta bort (2). Observera att det som tas bort inte går att återkalla, utan artikeln tas bort permanent.

8 Sid 8 BANNERS* Hantera banner För att skapa banners - klicka på symbolen Lägg till (1). Man kommer då till inmatningsläget där man kan skapa banners. För att ändra en befintlig banner klicka på den önskade bannern nedan (2).

9 Sid 9 BANNERS Skapa banners För att skapa och lägga in nya banners, gör så här: Titel: Ge bannern en önskad titel. Bannerns titel syns bara i detta administrationsgränssnitt, och inte på själva webbsidan där bannern läggs upp. Länk: Ange vilken webbadress man ska komma till när man trycker på bannern. (Varken www. eller behövs i adressen. Skriv adressen enligt formatet sprf.se, svt.se osv.) För att välja en bild, tryck på Välj bild. När en bild är vald, tryck på Spara för att spara och lägga upp bilden.

10 Sid 10 BANNERS Redigera banners Man redigerar banners genom att ändra i det fält man vill redigera. När de önskade ändringarna är gjorda, klicka på Spara (1). För att ta bort bannern helt, klicka på Ta bort (2). Observera att det som tas bort inte går att återkalla, utan bannern tas bort permanent. * En banner (engelska för banderoll) är i webbsammanhang en klickbar bild som leder till en annan sida. De används mycket i reklamsammanhang som klickbara annonser på olika hemsidor.

11 Sid 11 SIDOR Med hjälp av detta verktyg kan man redigera befintliga sidor och även skapa sina egna sidor i systemet. För att redigera en befintlig sida, tryck på Redigera-symbolen (1) efter namnet på sidan som ska redigeras. Nu kommer texten på sidan upp. Flytta muspekaren över ett textstycke. En meny med valen Redigera och Återställ (2) visas nu. För att ändra i texten, tryck på Redigera. När texten är ändrad, tryck på Slutför. (3) Vill man återställa texten som den var innan trycker man på Återställ. För att komma tillbaka till föregående sida, tryck på Avbryt (4).

12 Sid 12 SIDOR Hantera sidor För att ta bort en befintlig sida, tryck på symbolen Ta bort (1) efter namnet på sidan som ska tas bort. Symbolen finns bara efter de sidor som inte är nödvändiga för att systemet ska fungera. För att skapa en ny sida - tryck på symbolen Ny sida (2) under rubriken Sidor och följ guiden Skapa sidor på nästföljande sida.

13 Sid 13 SIDOR Skapa sidor - Steg 1 Fyll i vilken adress som sidan ska få genom att skriva in den i fältet Adress. Adressen utgör en webbadress och får bara innehålla tecknen a-z och 1-9. Tänk på att adressen måste vara unik. Fyll sedan i den titel och rubrik som sidan ska få. Tryck därefter på Spara. Om allt ser bra ut kommer en ny symbol upp: Nästa. Tryck på symbolen för att komma till nästa steg. För att komma tillbaka till föregående steg och börja om skapandet av sidan, tryck på Avbryt eller Tillbaka.

14 Sid 14 SIDOR Skapa sidor - Steg 2 Välj vilken stilmall som den nya sidan ska få. De fyra bilderna visar hur sidan kommer att se ut när den är klar. Välj den stilmall som önskas för sidan. Även här trycker man på Avbryt för att komma tillbaka till Steg 0.

15 Sid 15 SIDOR Skapa sidor - Steg 3 För att fylla sidan med önskad information - flytta muspekaren över ett textstycke eller bilden. Nu visas en meny med valen Redigera och Återställ. För att skriva in text eller redigera redan skriven text, tryck på Redigera (1) och börja att skriva. När texten är skriven, tryck på Spara-symbolen (1) i textverktyget (disketten längst upp till vänster). För att återställa texten som den var senaste gången den sparades, tryck på Återställ. När texten är färdig kan man se hur den kommer att se ut på sidan genom att trycka på Förhandsgranska (3). Är man nöjd med sidans utseende och text trycker man på Slutför (4) för att lägga upp den nygjorda sidan på SPRF:s hemsida.

16 Sid 16 AVDELNINGAR Hantera avdelningar För skapa och registrera en ny avdelning klicka på Lägg till (1). Man kommer då till inmatningsläget där man kan skapa en ny avdelning. För att ändra uppgifterna för en befintlig avdelning klicka på den önskade avdelningen nedan (2).

17 Sid 17 AVDELNINGAR Registrera/lägg till avdelning För att registrera en ny avdelning, gör så här: Välj bokstavskategori och skriv sedan in avdelningens namn, avdelningsnummer och kontaktinformationsuppgifterna i respektive fält. Glöm inte att klicka på Spara längst ner på sidan, annars läggs avdelningen inte upp på sidan. Om man vill ändra uppgifterna för en befintlig avdelning följer man ovanstående mall, och ändrar uppgifter där det behövs. Sedan trycker man på Spara. Om man vill ta bort avdelningen helt trycker man på Ta bort. Observera att vissa avdelningar inte går att ta bort, eftersom de måste finnas permanent i systemet.

18 Sid 18 MENY Statisk meny I den statiska menyn finns de områden och det innehåll som måste finnas med i systemet för att systemet ska fungera. Man kan dock ändra namnet på länkarna. Det går till så här: Klicka på valfri länk (1), klicka därefter på utropstecknet till höger om länklistan (2) och ändra länkens namn i formuläret (3) som då visas. Tryck därefter på Spara för att ändringen ska gälla.

19 Sid 19 MENY Dynamisk meny I den dynamiska menyn kan man skapa sina egna länkar, på följande sätt: Börja med att klicka på en av länkarna i menyn, där den nya länken ska läggas. Tryck sedan på plustecknet i listan till höger. I formuläret som då visas fyller man i var den nya länken ska ligga i länklistan. Utgångspunkten är den länk i listan som man har klickat på och som är markerad. Välj var länken ska ligga, fyll i länkens namn och vart länken ska leda genom att välja ett av alternativen i rullistan under Länk. Tryck sedan på Spara under formuläret för att spara uppgifterna. Tryck därefter på Spara-symbolen till vänster om formuläret för att spara länken i listan. Det är viktigt att man trycker på båda Spara-knapparna för att uppgifterna ska sparas i länklistan. Nu ligger länken sparad i länklistan. För att ändra länkens position i listan, markera länken och flytta den med hjälp av Pilarna till höger om listan. För att byta namn på en länk, markera länken och tryck på Utropstecknet till höger om listan. I formuläret kan man nu byta namn på länken och vart den ska leda. Tryck därefter på Redigera under formuläret, och sedan på Spara. För att ta bort en länk, markera länken och tryck på Kryssymbolen till höger om listan. Tryck därefter på Spara.

20 Sid 20 MENY Dynamisk meny

21 Sid 21 TIDNINGEN Sprf-tidningen För att skapa en text om en tidning - klicka på symbolen Lägg till (1). Man kommer då till inmatningsläget där man kan skapa en text till en tidning. För att ändra i en befintlig text - klicka på den önskade texten nedan (2).

22 Sid 22 TIDNINGEN Redigera/lägg till tidningstext För att skapa en text till en tidning, gör så här: Fyll i datum, nummer och den önskade titeln på tidningstexten. Skriv sedan texten under Innehåll. Under rutan Innehåll kan man välja en pdf-fil som ska länkas till tidningstexten. Sedan kan man välja att ladda upp en bild som ska ligga i anslutning till tidningstexten. För att ta bort en uppladdad bild, tryck på Ta bort. När text, pdf-fil och eventuell bild är färdig trycker man på Spara för att lägga upp texten på hemsidan. För att ändra en befintlig tidningstext, tryck på den önskade texten och följ annars instruktionerna ovan. Glöm inte att trycka på Spara efter genomförda ändringar. För att ändra en befintlig tidningstext, tryck på den önskade texten och följ annars instruktionerna ovan. Glöm inte att trycka på Spara efter genomförda ändringar.

23 Sid 23 TIDNINGEN Redigera/lägg till tidningstext

24 Sid 24 MEDARBETARE Hantera medarbetare För att lägga upp en ny medarbetare - klicka på symbolen Lägg till (1). Man kommer då till inmatningsläget där man kan lägga upp ny medarbetare. För att ändra i uppgifterna för en befintlig medarbetare, tryck på medarbetarens namn nedan (2).

25 Sid 25 MEDARBETARE Redigera/lägg till medarbetare För att lägga till en ny medarbetare, gör så här: Personens område: Fyll i inom vilket område personen är verksam. Sortering: Sorteringen avgör i vilken ordning personerna inom området listas. Skriver man i 0 här innebär det att personen står överst, 1 innebär att personen står näst överst osv. Personens titel: Fyll i personens titel i organisationen. Personens namn: Fyll i personens namn. Bild på personen: Ladda upp en bild på personen. För att ta bort en uppladdad bild, tryck på Ta bort. Kontaktinformation: Fyll i personens kontaktuppgifter. När all information är ifylld, tryck på Spara för att lägga upp den nya medarbetaren. Tänk på att dubbelkolla sidans utseende, då textutrymmet kan vara begränsat på grund av designen. För att ändra en befintlig medarbetares uppgifter, tryck på den önskade medarbetarens namn och följ annars instruktionerna ovan. Glöm inte att trycka på Spara efter genomförda ändringar.

26 Sid 26 MEDARBETARE Redigera/lägg till medarbetare

27 Sid 27 FÖRSTASIDAN Startsidan är individuell för de olika avdelningarna, och alla avdelningar kan göra ändringar på sin startsida. För att fylla startsidan med innehåll - fyll i nedanstående formulär. Ingresstexten får vara högst 240 tecken lång, inklusive mellanslag. I rutan under textfältet syns det hur många tecken till som får plats. Starttexten får vara högst 400 tecken lång, inklusive mellanslag. I rutan under textfältet syns det hur många tecken till som får plats. Ladda sedan upp en bild. För att ta bort en uppladdad bild, tryck på Ta bort. Glöm inte att trycka på Spara för att lägga upp texten på startsidan.

28 Sid 28 FÖRSTASIDAN

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter.

Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter. Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter. När du är inloggad: 1. Klicka på plustecknet vid ditt ämne i innehållsträdet till vänster. Då fälls alla

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

DynaPahlm är användbart på många olika typer av webbplatser. Denna handbok ger dig tips och vägledning till hur du bäst använder DynaPahlm

DynaPahlm är användbart på många olika typer av webbplatser. Denna handbok ger dig tips och vägledning till hur du bäst använder DynaPahlm Användarhandbok (testsite http://www.pahlm.com/dynapahlm/ Förord DynaPahlm är levererat tillsammans med din webbplats från KM-Företagsutveckling. DynaPahlm är ett Content Management System (CMS), fritt

Läs mer

Dokumentation. Joomla - Administrationsguide 1. Logga in i administrations-gränssnittet 2. Ändra globala inställningar 2.

Dokumentation. Joomla - Administrationsguide 1. Logga in i administrations-gränssnittet 2. Ändra globala inställningar 2. Joomla - Administrationsguide Joomla - Administrationsguide 1 Logga in i administrations-gränssnittet 2 Ändra globala inställningar 2 Ändra titel 3 Artiklar, kategorier och sektioner 4 Skapa sektioner

Läs mer

När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet.

När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet. Lägga till en Nyhet När man ska lägga till en nyhet måste man vara inloggad. Klicka på hänglåset uppe i högra hörnet. Logga in Fyll i dina uppgifter som du även använder när du loggar in på eventor. Istället

Läs mer

Lägga till artiklar i Joomla

Lägga till artiklar i Joomla Lägga till artiklar i Joomla från framsidan Logga först in så att du är inloggad. Klicka sedan på Lägg till ny artikel i menyn under hem. Skriv in en rubrik på rubrikraden ej för lång! Skriv sedan artikeln

Läs mer

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått.

Logga in på din hemsideadministration genom dina inloggningsuppgifter du fått. Joomla Guide 2.5.11 MENYER Sida 1 av 41 MENYER En meny är centerpunkten på en hemsida. Det är ifrån denna man utgår om man vill navigera på hemsidan. Menyer kan vara vertikala eller horisontella och är

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats.

Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats. Församlingens Webbplats Premium Manual Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats. I Församlingens Webbplats Premium ingår ett

Läs mer

Skapa en kursvärdering

Skapa en kursvärdering Skapa en kursvärdering Tanken med ett kursvärderingssystem är att ställa frågor till studenterna och automatiskt sammanställa deras svar för presentation. En kursvärdering består av ett eller flera frågeformulär.

Läs mer

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt 1. Inställningar / Kontaktuppgifter Uppgifter som matas in i den vyn ovan visas i sidfoten på hemsidan: 2. Skapa nya sidor Om man

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

Lokala hemsidor Grundkurs

Lokala hemsidor Grundkurs Lokala hemsidor Grundkurs Inloggning 1 För att få inloggningsuppgifter till din lokalavdelning/ditt distrikt måste du höra av dig till hemsidan@skpf.se och uppge vilken mejladress vi ska skicka inloggningsuppgifter

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

GRATIS FÖR PRENUMERANTER

GRATIS FÖR PRENUMERANTER GRATIS FÖR PRENUMERANTER Exempel : Exempel : Bygg en egen Journalist Mathias Alsted Lund Flinck Som prenumerant på PC-tidningen får du din egenwebbplats helt gratis. Här kan du läsa mer om hur du får ut

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor Uppdaterad: 2017-02-13 1 Detta är en guide framtagen för att underlätta för Föreningen Nordens avdelningar och distrikt att administrera de lokala hemsidorna.

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

SJF LATHUND EPISERVER 7.0

SJF LATHUND EPISERVER 7.0 SJF LATHUND EPISERVER 7.0 LOgGA IN. Logga in URL: http://test.sjf.discoworks.se/epiui/cms SKAPA OCH REDIGERA SIDOR. Skapa sida Öppna trädnavigeringen genom att klicka på den mörkgrå struktursymbolen längst

Läs mer

Administrationsmanual för SCMS

Administrationsmanual för SCMS Administrationsmanual för SCMS Merea AB Box 69, 311 21 Falkenberg Tel: 0346-450 400 E-post: info@merea.se www.merea.se 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Skapa ny sida... 3 Skapa Nyheter...4 Redigera

Läs mer

Fördjupning Hela Människans hemsida

Fördjupning Hela Människans hemsida Fördjupning Hela Människans hemsida Prenumerationsfunktionen Prenumerationsfunktionen är en väldigt smart funktion. Den möjliggör att automatiskt skicka ut uppdateringar från er hemsida (inlägg). Det kan

Läs mer

SKAPA EN WWW-LÄNK I EN ARTIKELTEXT

SKAPA EN WWW-LÄNK I EN ARTIKELTEXT Joomla Guide 2.5.11 LÄNKAR SKAPA EN WWWLÄNK I EN ARTIKEL Sida 1 av 7 SKAPA EN WWW-LÄNK I EN ARTIKELTEXT I denna guide får du lära dig att: Skapa en www-länk till en extern hemsida i din artikeltext Guiden

Läs mer

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011.

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Syfte Detta dokument tar upp grundläggande funktioner i Argonova Systems CMS i syfte att förbereda och stödja användaren, vid sidan av och inför

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Composer är ett verktyg för att skapa attraktivare startsidor.

Composer är ett verktyg för att skapa attraktivare startsidor. Snabbguide till EpiServer CMS 5 Composer Vad är Composer? Composer är ett verktyg för att skapa attraktivare startsidor. Verktyget är dynamiskt och går ut på att en sida byggs upp med olika block som kan

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Lathund för SFÖ:s profilformulär

Lathund för SFÖ:s profilformulär Lathund för SFÖ:s profilformulär Introduktion Via webbformuläret kan du själv ändra och uppdatera dina data när som helst. Det viktigaste i den här lathunden finns även sammanfattat under menyn överst

Läs mer

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben Publicera Y-bladet Innehåll Publicera Y-bladet...1 En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben...1 Logga in...2 Logga ut...2 Att lägga till en artikel till Y-bladet...3 Ändra ett inlägg...5

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

ÄNDRA EN LÄNK. Guiden förutsätter att det finns en artikel med en redan skapad textlänk som ska ändras.

ÄNDRA EN LÄNK. Guiden förutsätter att det finns en artikel med en redan skapad textlänk som ska ändras. Joomla Guide 2.5.11 LÄNKAR ÄNDRA EN LÄNK Sida 1 av 11 ÄNDRA EN LÄNK I denna guide får du lära dig: Ändra en länk: Ändra textlänk till en extern www adress Ändra en länk: Ändra en textlänk till en PDF-länk

Läs mer

Kom igång manual. För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php

Kom igång manual. För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php Kom igång manual För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php Logga därefter in med de uppgifter du fått i din mail: https://www.procup.se/adm/login.php

Läs mer

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB FaktApp Mobilapplikation för fakturering Resultat Finans AB Innehåll FaktApp En unik tjänst från Resultat Finans AB...2 FaktApp Mobilapplikation för fakturering...3 Logga in på FaktApp...3 Registrera ditt

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

Användarmanual för Content tool version 7.5

Användarmanual för Content tool version 7.5 Användarmanual för Content tool version 7.5 TM WEB Express AB Manual Content tool 7.5 Sid 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 OM PUBLICERINGSVERKTYGET... 3 1.1 ALLMÄNT... 3 2 ÖVERSIKT... 3 3 ALLMÄNT OM WEBBSIDAN

Läs mer

Manual Webb-admin för evenemang

Manual Webb-admin för evenemang Manual Webb-admin för evenemang Version: 001 Innehållsförteckning Logga in... 1 Lägg in nytt/redigera evenemang... 3 Prenumerant... 3 Evenemang eller Aktivitet... 3 Huvudtema och Tema... 3 Huvudkategori

Läs mer

Textalk AB Krokslätts fabriker 12 431 37 Mölndal. Tel: 031 8729 20 Fax: 031 674894 info@textalk.se

Textalk AB Krokslätts fabriker 12 431 37 Mölndal. Tel: 031 8729 20 Fax: 031 674894 info@textalk.se Skapa professionell webbtidning på nolltid WebNews är ett system för Internetbaserade tidningar. Principen är enkel Du kan själv på nolltid skapa Din egen tidning direkt i Din webbläsare. WebNews är mycket

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

PRO Järbo Navigeringsguide

PRO Järbo Navigeringsguide PRO Järbo Navigeringsguide Startsida PRO Järbo Fliken Start i HUVUDMENYN är markerat. Vi befinner oss på webbplatsens STARTSIDA. Nyhetskarusellen - webbplatsens löpsedlar. Växla genom att klicka på vänstra

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Byalag.se Administrationsmanual

Byalag.se Administrationsmanual Byalag.se Administrationsmanual Snabbmeny: Återgå till huvudmenyn - Ladda hem Manual Skriv ut denna sida Inledning Du läser nu ett kompendie på hur man uppdaterar www.byalag.se på ett enkelt och smidigt

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida Redaktörens Lathund för Glokala Glokala Folkhögskolan www.glokala.se Hej och välkommen till redaktörens lathund! Detta är en snabbguide för dig som har behörigheter att skapa och uppdatera sidor på Glokalas

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23. Den i särklass vanligaste är Standardartikeln så den beskrivs i detalj nedan.

Manual HSB Webb brf 2004 03 23. Den i särklass vanligaste är Standardartikeln så den beskrivs i detalj nedan. ARTIKLAR En artikel är så att säga själva innehållet på webbsidan. Innehållet kan bestå av text och bild eller ett formulär, en anslagstavla eller liknande. Artiklar bygger på olika mallar. Man skapar

Läs mer

12 Webb och kurshemsidor

12 Webb och kurshemsidor 12 Webb och kurshemsidor Många lärare använder sig av kurswebbsidor eller egna personliga webbsidor som ett ställe att samla information och dokumentation kring sitt arbete. Om du ska skapa en webbsida,

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

3. Skapa artiklar. Videoguide. Vad är en artikel? Skapa en standardartikel

3. Skapa artiklar. Videoguide. Vad är en artikel? Skapa en standardartikel Skapa artiklar Artiklar kan ha rubrik, ingress, bild och länkar. Med artiklar förmedlar du ofta informationen på din sajt. En artikel måste läggas till i en sida för att visas. I den här guiden går vi

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Joel Sundberg 2012-02-27

Joel Sundberg 2012-02-27 CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Manual för civil.se En guide för webbansvariga Joel Sundberg 2012-02-27 Uppdaterad 2014-05-16 Malin Håkansson INNEHÅLL Förberedelser... 3 Hitta på civil.se... 3 Användare... 3 Uppdatera

Läs mer

LATHUND INNEHÅLL Inloggningslänk, Panelen Wordpress, Sidor, Nyheter Föreningssidor Bulletinen Licensierade företag Slider Formulär Menyn

LATHUND INNEHÅLL Inloggningslänk, Panelen Wordpress, Sidor, Nyheter Föreningssidor Bulletinen Licensierade företag Slider Formulär Menyn LATHUND celiaki.se 2014 06 27 INNEHÅLL Inloggningslänk, sid 2 Panelen Wordpress, sid 2 Sidor, sid 2 4 Redigera sida Skapa ny sida Ta bort sida Nyheter, sid 4 Föreningssidor, sid 5 7 Presentation och kontaktuppgifter

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar 1/17 Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar Webbplatsen är byggd i WordPress 3.8.1. Den är byggd för att på ett enkelt sätt ska kunna skapa nya föreningshemsidor och innehåller: Inloggning

Läs mer

Manual för. 2.4 KALAS Sitemanager

Manual för. 2.4 KALAS Sitemanager Manual för 2.4 KALAS Sitemanager 1. Introduktion Den här manualen skall hjälpa dig att komma igång så att du själv på ett enkelt sätt kan lägga till, redigera eller ta bort webbsidor på din webbplats.

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Skola24 MobilApp. Översikt. Inställningar

Skola24 MobilApp. Översikt. Inställningar Skola24 MobilApp Skola24 MobilApp ger möjlighet att ta del av information från Skola24 utan att vara inloggad på en dator. Åtkomst sker via en mobilapp för enheter med Android (telefon eller surfplatta)

Läs mer

Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret

Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret Sida 1 av 6 Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Sida 2 av 6 För att ändra inaktuella uppgifter, klicka på länken Föreningsuppgifter

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor 2016-10-03 1 Innehåll Hjälpfilm... 3 Logga in... 3 Översikt av sidan... 4 Nytt nyhetsinlägg (inklusive länkar)... 5 Lägg till bild... 10 Lägga till bildgalleri...

Läs mer

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar 1/17 Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar Webbplatsen är byggd i WordPress 3.8.1. Den är byggd för att på ett enkelt sätt ska kunna skapa nya föreningshemsidor och innehåller: Inloggning

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 100915 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision SiteVision AB Version 3 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygslisten...2

Läs mer

Redigera forskarprofil i EpiServer

Redigera forskarprofil i EpiServer Redigera forskarprofil i EpiServer Innehåll Logga in... 2 Navigera... 3 Favoriter... 3 Redigera innehåll på sidan... 4 Namn... 4 Signatur... 4 Är forskarstuderande... 4 Mina doktorander... 4 Visa mina

Läs mer

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide Använda Internet med hjälp av Internet Explorer Nybörjarguide Av Carl Ewnert 1 Innehåll: 1. Introduktion 3 2. Utseendet 4 3. Verktygsfältet 4 4. Börja Surfa. 5 5. Att söka på Internet 5 6. Spara en sida

Läs mer

Publicera material i Learn

Publicera material i Learn Publicera material i Learn Inne i kursrummet har du en ny meny till vänster. Har du arbetat i Fronter tidigare känner du igen dig rätt bra. Du kan publicera material i Kursinformation och i Kursmaterial.

Läs mer

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén . Inloggning För att ansöka om elcertifikat behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets ITstöd. Öppna en webbläsare och skriv in adressen www.energimyndigheten.se

Läs mer

Manual TMG isave. Version 1.1

Manual TMG isave. Version 1.1 Manual TMG isave Version 1.1 Innehållsförteckning Sida 2 1. Inledning 1.1 Om TMG isave 1.2 Inloggningsuppgifter 1.3 Mallar/Produkter/Leveranstider 1.4 Kontaktuppgifter/Support 2. Gränssnitt 2.1 Moduler/Funktioner

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Om manualen inte räcker till vänligen kontakta Madeleine Rietz på ITavdelningens supportmejl

Om manualen inte räcker till vänligen kontakta Madeleine Rietz på ITavdelningens supportmejl Denna manual vänder sig till samtliga medarbetare vid Juridiska fakulteten. Varje medarbetare är själv ansvarig för att hålla sina kontaktsidor (svenska respektive engelska) samt sin kontaktinformation

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund S2S SECRETS TO SPORTS Lathund BARKARÖ SK Hans Nehrman 2016-02-17 Detta dokument är en instruktion för användare av S2S Secrets to Sports 1. Logga in i S2S Syftet med dokumentet är att beskriva de vanligaste

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan.

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Där efter går du till rutan Skapa ny katalog och väljer där att Skapa ny produktkatalog.

Läs mer

Skapa Kommunikationswebbplatser i Office 365

Skapa Kommunikationswebbplatser i Office 365 Guide Skapa Kommunikationswebbplatser i Office 365 Innehåll Skapa en Kommunikationswebbplats... 1 Skapa Ny Sida... 3 Redigera Toppmenyn... 6 Redigera en Kommunikationswebbplats... 8 Bjud in Medlemmar...

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide!

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp Vill du gå med i skolans -organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide -organisationens administratör måste

Läs mer

NYHETER... 2 1. Skapa nyheten... 2 Välj Ny och Nyhet... 2 Skriv in nyhetens rubrik... 2 Nyheten hamnar överst i nyhetslistan... 2 2.

NYHETER... 2 1. Skapa nyheten... 2 Välj Ny och Nyhet... 2 Skriv in nyhetens rubrik... 2 Nyheten hamnar överst i nyhetslistan... 2 2. NYHETER... 2 1. Skapa nyheten... 2 Välj Ny och Nyhet... 2 Skriv in nyhetens rubrik... 2 Nyheten hamnar överst i nyhetslistan... 2 2. Skapa innehåll i nyheten... 3 Text... 3 Bild... 5 Fil... 6 Formulär...

Läs mer

Manual. För Kvinno- och tjejjouren ADAs webbplats; www.kvinnojouren-ada.nu Mars 2008

Manual. För Kvinno- och tjejjouren ADAs webbplats; www.kvinnojouren-ada.nu Mars 2008 Manual För Kvinno- och tjejjouren ADAs webbplats; www.kvinnojouren-ada.nu Mars 2008 Innehåll 1. Webplatsens innehåll 2. Skapa, redigera eller ta bort innehåll 2.1 Redigera inehåll 2.2 Ta bort innehåll

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se

1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se 1. Gå till ungdomssidan: http://www4.idrottonline.se/iksavehof-handboll/ eller följ länken till ungdomssidan på www.savehof.se 3. Gå till det arbetsrum som du administrerar genom att välja i dropdown menyn

Läs mer

Godkänn villkoren, klicka på Förhandsgranska och sedan på Spara. Klart.

Godkänn villkoren, klicka på Förhandsgranska och sedan på Spara. Klart. Liten manual till Annonsportalen För uppdrags- och arbetsgivare www.gu.se/samverkan/annonsportalen/ Att lägga in en annons i några enkla steg: Gå till Annonsportalens sida för arbetsgivare Skriv namnet

Läs mer