Sammanträdesdatum. Ingrid Nilsson, sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum. Ingrid Nilsson, sekreterare"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Blad 1 (36) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Almen, kommunkontoret i Strömsund, klockan Karin Stierna (c), ordförande Jan-Olof Andersson (m) Lennart Oscarsson (s) Gudrun Hansson (s) Mikael Stedt (s) Lars Andreasson (s) Anette Bergqvist (s) Eva Sjölander (s) Göran Edman (rd) Anna Forsner Andersson (rd) Göran Espmark (c) Britt-Inger Roos (m) Tony Olofsson (rd), tjg ersättare Siv Johansson (rd), tjg ersättare Kerstin Sjöberg (v), tjg ersättare Övriga Ingrid Nilsson, sekreterare närvarande Anneli Svensson, kommunledningsförvaltningen/ekonomi, 93 PO Eriksson, kommunchef, 94 Jimmy Anjevall, Energikontoret, 106 Örjan Eriksson, Energikontoret, 106 Utses att justera Lennart Oscarsson Justeringens Kommunkansliet, Strömsund, plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ingrid Nilsson Ordförande..... Karin Stierna Organ Justerare... Lennart Oscarsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum då anslag Datum då anslag sätts upp tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet, Strömsund

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr Information om budgetförutsättningar Chefen för kommunledningsförvaltningen informerar om budgetförutsättningar Justering (sign)

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Information om sjukfrånvaro Antalet sjukdagar bland de anställda i Strömsunds kommun har sedan år 2001 minskat successivt, dock i långsam takt. Det är främst långtidsfrånvaron som har minskat beroende på att kommunen arbetat effektivt med rehabiliteringsinsatser. Antalet deltidssjukskrivna har ökat, eftersom försäkringskassan och läkarna numera arbetar på ett annat sätt genom att man ofta sjukskriver personal på halvtid. Korttidssjukfrånvaron är kostsam för kommunen, eftersom man då måste betala sjuklönekostnad. Kostnaderna för långtidssjukskrivna är endast marginella. Sjuktalen ska nu analyseras ytterligare och fortsatt information kommer att lämnas till kommunstyrelsen framöver. Justering (sign)

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr Yttrande över betänkande SOU 2007:105 Territoriellt samarbete inom EU Näringsdepartementet har skickat rubricerat betänkande på remiss till bl.a. Strömsunds kommun för yttrande senast den 5 maj Förslag till yttrande har upprättats av utredningschefen vid kommunledningsförvaltningen/kansli. Beredning Arbetsutskottet 59/2008 Kommunstyrelsens beslut Yttrande avges enligt bilaga. Beslutsexpediering Näringsdepartementet Justering (sign)

5 YTTRANDE Territoriellt samarbete inom EU - SOU 2007:105 EG:s förordning 1082/2006 om europeisk gruppering Utredningen har analyserat och bedömt hur denna förordning förhåller sig till svensk rätt och vilka anpassningar av lagar och förordningar som behövs. En gruppering är en ny juridisk person för territoriellt samarbete inom EU. Grupperingen ska ha som mål att underlätta och främja gränsöverskridande, nationellt/regionalt/lokalt samarbete mellan dess medlemmar med syftet att stärka den ekonomiska och sociala sammanhållningen. En gruppering ska bestå av medlemmar som finns på minst två medlemsstaters territorier. Medlemmar i en gruppering kan vara medlemsstater och regionala eller lokala myndigheter. Det kan också vara organ som regleras av offentlig rätt i enlighet med bestämmelser i ett EGdirektiv om samordning av förfarandena vid offentlig upphandling av byggentreprenader, varor och tjänster. Bildandet av en gruppering är frivilligt. Grupperingen agerar på sina medlemmars vägnar och utför de uppgifter som medlemmarna ger den. Uppgifterna ska främst vara begränsade till genomförande av program eller projekt som medfinansieras genom Europeiska regionala utvecklingsfonden, Europeiska socialfonden och Sammanhållningsfonden. Uppgifterna får också omfatta andra åtgärder med eller utan ekonomiskt bidrag från gemenskapen. Ett beslut om att bilda en gruppering fattas på initiativ av grupperingens blivande medlemmar som sedan har att upprätta förslag till avtal och stadga. Utformningen av avtal och stadga regleras närmare i förordningen 1082/2006. Deltagande i en gruppering ska sedan godkännas av respektive medlemsstat.

6 YTTRANDE Nationell anpassning av EG-förordningen Utredningen har kommit fram till att i följande fall kan eller ska Sverige besluta om kompletterande regler i lagform eller författning/föreskrift: - En grupperings uppgifter - En medlems deltagande i en gruppering m.m. - Bildandet av en gruppering, samt vilka regler som ska gälla för offentliggörande och avgifter - En grupperings rättskapacitet - Årsredovisning, årsberättelse och revision - Kontroll av förvaltning av offentliga medel - Likvidation, insolvens och betalningsinställelse - Upphörande av en gruppering - Domstolsprövning - Skyddet för tredje man Kommunens synpunkter Strömsunds kommun ser det angeläget och positivt att här aktuell EGförordning får en nationell anpassning. Möjligheten att delta i en gruppering blir ur ett kommunalt perspektiv ytterligare en kompetensutvidgning som sannolikt kan få stor betydelse för framtiden. Kommunen ser det också angeläget att få möjlighet att bilda en gruppering tillsammans med en kommun eller annan organisation i Norge. Kommunen har därutöver förhoppningen att den svenska anpassningen inte leder till ett alltför komplicerat regelverk för bildandet av en gruppering.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr , , 003 Ägardirektiv för de kommunala bolagen Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 24 oktober 2007, 244, att ge kommunchefen i uppdrag att samordna framtagandet av nya ägardirektiv för de kommunala bolagen. Upprättade förslag till direktiv har sedan skickats till de politiska partierna och de kommunala bolagen för synpunkter. Synpunkter har kommit in från Rättvis Demokrati. Beredning Arbetsutskottet 61/2008 Yrkande Gudrun Hansson (s) yrkar att första stycket under Allmänt i ägardirektiven för Strömsunds Hyresbostäder AB får följande lydelse: Bolaget är en del av kommunens verksamhet och en resurs inom den kommunala koncernen. Bolaget ska i samverkan med andra aktörer trygga den framtida bostadsförsörjningen, verka för integration samt öka valfrihet och inflytande i boendet. Bolaget ska kunna erbjuda bostäder av varierande standard med god kvalitet och servicenivå till skälig kostnad. Bolaget står under kommunstyrelsens uppsikt och har att följa av kommunfullmäktige utfärdade direktiv. Proposition Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag och Gudrun Hanssons tilläggsyrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag och tillägg enligt Hanssons yrkande. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ägardirektiv fastställs för Jämtlandsvärme AB, Strömsunds Hyresbostäder AB och Strömsunds Utvecklingsbolag AB. Bilaga Justering (sign)

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Jäv De ledamöter i kommunstyrelsen, som även är ledamöter/ersättare i någon av bolagsstyrelserna deltar inte i beslutet om ägardirektiv för denna styrelse. Justering (sign)

9 1 (2) ÄGARDIREKTIV FÖR JÄMTLANDSVÄRME AB Ägardirektiv för Jämtlandsvärme AB, nedan kallat bolaget, antaget av kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, nedan kallad kommunen Allmänt Bolaget är en del av kommunens verksamhet och en resurs inom den kommunala koncernen. Bolaget står därför under kommunstyrelsens uppsikt och har att följa av kommunfullmäktige utfärdade direktiv. Förutom lag och annan författning regleras bolagets verksamhet genom Bolagsordning Ägardirektiv Särskilda direktiv utfärdade av kommunfullmäktige Avtal mellan kommunen och bolaget Tillämpliga delar av för kommunen gällande riktlinjer och policies Bolagets affärsidé och utgångspunkter Bolaget ska leverera värme till anslutna abonnenter. Bolaget ska uppfattas som en nära, trygg och långsiktigt säker leverantör som erbjuder miljöanpassade värmelösningar för god totalekonomi. Med hänsyn till miljö och kostnad ska företrädesvis biobränslen användas för värmeproduktion. Verksamhetsinriktning Produktion av värme i en större fjärrvärmeanläggning ger fördelar med avseende på miljö, pris, bekvämlighet och tillförlitlighet. Bolaget säljer värme till offentlig verksamhet, privata konsumenter och andra fastighetsägare inom Strömsunds kommun.

10 2 (2) Bolaget ska Tillhandahålla värme till anslutna abonnenter på ett tillfredsställande sätt Förvalta och underhålla bolagets anläggningar Aktivt leda erforderlig utveckling och förbättring av bolagets verksamhet Anpassa utrustning och bränslen för att sänka bolagets kostnader och minimera utsläpp till vatten och luft Aktivt marknadsföra sina tjänster för att vinna nya kunder. Ekonomiska mål Bolaget ska bedriva verksamheten på affärsmässiga villkor och sträva efter en utveckling som ger förutsättningar för ekonomisk stabilitet. Bolaget ska konsolideras för att på egen hand klara normala investeringar. Större investeringar görs i samråd med ägarna. Bolaget ska verka för ett lägsta möjliga energipris för anslutna abonnenter samtidigt som en rimlig vinst uppnås. Bolagets ägare ska erhålla en årlig avkastning på 15 % på aktiekapitalet. Bolaget ska varje år fastställa flerårsplan för de närmaste räkenskapsåren. Kommunfullmäktiges beslut ska inhämtas i frågor av principiell beskaffenhet.

11 1 (2) ÄGARDIREKTIV FÖR STRÖMSUNDS HYRESBOSTÄ- DER AB Ägardirektiv för Strömsunds Hyresbostäder AB, nedan kallat bolaget, antaget av kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, nedan kallad kommunen Allmänt Bolaget är en del av kommunens verksamhet och en resurs inom den kommunala koncernen. Bolaget ska i samverkan med andra aktörer trygga den framtida bostadsförsörjningen, verka för integration samt öka valfrihet och inflytande i boendet. Bolaget ska kunna erbjuda bostäder av varierande standard med god kvalitet och servicenivå till skälig kostnad. Bolaget står under kommunstyrelsens uppsikt och har att följa av kommunfullmäktige utfärdade direktiv. Förutom lag och annan författning regleras bolagets verksamhet genom Bolagsordning Ägardirektiv Särskilda direktiv utfärdade av kommunfullmäktige Avtal mellan kommunen och bolaget Tillämpliga delar av för kommunen gällande riktlinjer och policies Bolagets affärsidé och utgångspunkter Tillgången till bostad är en grundläggande välfärdsfråga. Bolaget är kommunens helägda verktyg för att bidra till att detta mål uppnås. Bolaget ska i detta medverka till att trygga en framtida adekvat bostadsförsörjning i kommunen. Verksamhetsinriktning Bolaget ska Tillhandahålla goda bostäder till konkurrenskraftiga hyror i välskötta fastigheter och bostadsområden Förvalta sitt bestånd effektivt och utveckla förvaltningsformer där hyresgästerna är delaktiga och tar aktivt ansvar för sin boendemiljö

12 2 (2) Anpassa boendeutbudet efter den variation av efterfrågan och behov som finns i kommunen Verka för att bostadsbeståndet och bostadsområden bidrar till en hållbar samhällsutveckling Ekonomiska mål Bolaget ska Bedriva verksamheten på affärsmässiga villkor och sträva efter en utveckling som ger förutsättningar för ekonomisk stabilitet Samverka inom kommunkoncernen för att inom denna åstadkomma synergieffekter och effektivitetsvinster Konsolideras för att på egen hand klara normala investeringar. Större investeringar görs i samråd med ägarna Sträva efter att höja sin soliditet till 20 %. Bolaget ska varje år fastställa en ekonomisk och verksamhetsmässig flerårsplan för de närmaste räkenskapsåren. Kommunfullmäktiges beslut ska inhämtas i frågor av principiell beskaffenhet.

13 1 (2) ÄGARDIREKTIV FÖR STRÖMSUNDS UTVECKLINGS- BOLAG AB Ägardirektiv för Strömsunds Utvecklingsbolag AB, nedan kallat bolaget, antaget av kommunfullmäktige i Strömsunds kommun, nedan kallad kommunen. Allmänt Bolaget är en del av kommunens verksamhet och en resurs inom den kommunala koncernen. Bolaget står därför under kommunstyrelsens uppsikt och har att följa av kommunfullmäktige utfärdade direktiv. Förutom lag och annan författning regleras bolagets verksamhet genom Bolagsordning Ägardirektiv Särskilda direktiv utfärdade av kommunfullmäktige Avtal mellan kommunen och bolaget Tillämpliga delar av för kommunen gällande riktlinjer och policies Bolagets affärsidé och utgångspunkter Ett starkt, varierat och framgångsrikt företagande är en förutsättning för en kommuns och regions utveckling. Bolaget är ett av kommunens verktyg för att bidra till att detta mål uppnås. Verksamhetsinriktning Bolagets huvuduppgift är att stödja utvecklingen av befintligt näringsliv samt stimulera till nyföretagande. Bolaget ska därutöver bistå vid nyetableringar. Bolaget ska Erbjuda kontakter och tjänster till kommunens näringsliv Främja samverkan mellan företag och erbjuda efterfrågad utbildning Bistå i marknadsföringen av kommunens näringsliv Stödja besöksnäringen i dess utveckling genom att bidra till ökat antal aktörer och förbättrat samarbete Stärka kommunen som attraktiv etableringsort för företag

14 2 (2) Ekonomiska mål Bolaget ska bedriva verksamheten på affärsmässiga villkor och sträva efter en utveckling som ger förutsättningar för ekonomisk stabilitet. Bolaget ska varje år fastställa handlingsprogram för de närmaste tre räkenskapsåren. Kommunfullmäktiges beslut ska inhämtas i frågor av principiell beskaffenhet eller av större vikt.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr Driftbidrag till Strömsunds Konstforums verksamhet Strömsunds Konstforum anhåller i en skrivelse inkommen den 17 oktober 2007 om driftbidrag till verksamheten. Beredning Arbetsutskottet 62/2008 med förslaget att ansökan avslås. Yrkanden * Göran Espmark (c) yrkar att föreningen erhåller ett tillfälligt driftbidrag med kronor. Medel anvisas ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov. * Lennart Oscarsson (s) yrkar tillägget att kommunen och Konstforums styrelse ska ha ett möte för diskussion om den framtida verksamheten. Proposition Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag och Göran Espmarks yrkande samt Lennart Oscarssons tilläggsyrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med Espmarks yrkande med tillägg enligt Oscarssons yrkande. Kommunstyrelsens beslut 1 Föreningen erhåller ett tillfälligt driftbidrag med kronor. 2 Medel anvisas ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov. 3 Kommunen och Konstforums styrelse ska ha ett möte för diskussion om den framtida verksamheten. Beslutsexpediering Strömsunds Konstforum Barn-, kultur- och utbildningsnämnden Justering (sign)

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr Ansökan om farthinder efter Blomstervägen, Strömsund Föräldrar till barn vid Blomslingans förskola, Strömsund, har i en skrivelse inkommen den 2 november 2007 framställt om att det anläggs farthinder på Blomstervägen. Anledningen är att de upplever trafiken som intensiv och med dålig efterlevnad av där gällande hastighetsbegränsning. Uppenbart saknas också parkeringsmöjligheter på samma sida av vägen som förskolan är belägen. Föräldrar som lämnar och hämtar sina barn måste då enligt skrivelsen gå över Blomstervägen. Yttranden i ärendet har inhämtats från Vägverket, Polisen, barn- och utbildningsförvaltningen och kommunens gatukontor. Förfrågan har då också omfattat hastighetsbegränsning till 30 km/h som ett alternativ till farthinder. Yttranden Vägverket anser att miljön kring en förskola ska vara skyddad och att hastighetsbegränsning till 30 km/h därmed inte är befogad. De tillstyrker att farthinder av typ busskuddar anläggs. Polisen ser inget hinder för varken farthinder eller hastighetsbegränsning. Förvaltningschefen för barn- och utbildningsförvaltningen anser att farthinder alternativt en hastighetsbegränsning till 30 km/h bör införas dagoch kvällstid. Kommunens gatuingenjör har muntligt rekommenderat en hastighetsbegränsning i stället för farthinder. Erfarenheterna har visat att befintliga farthinder förlorar sin effekt under snöperioden. Sammanfattande redovisning till föräldragruppen Utredningschefen har i ett e-brev den 15 januari 2008 till föräldragruppens kontaktperson sammanfattat remissyttranden och ställt frågan om en hastighetsbegränsning till 30 km/h kan vara ett godtagbart alternativ till farthinder. I sitt svar den 12 februari 2008 meddelar dock föräldragruppen att de är rörande överens om att det är vägbulor de vill ha på Blomstervägen. Justering (sign)

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Utredningschefen vid kommunledningsförvaltningen/kansli föreslår följande: 1 Kommunen anlägger farthinder i form av vägbulor efter Blomstervägen. De placeras lämpligen i anslutning till den vägskylt Varning för barn som finns uppsatt. 2 Kommunstyrelsen rekommenderar barn- och utbildningsförvaltningen att med fastighetsägaren förhandla fram säkrare parkeringsmöjligheter för de föräldrar som har sina barn vid Blomslingans förskola. Beredning Arbetsutskottet 63/2008, enligt följande: 1 Kommunen anlägger farthinder efter Blomstervägen. De placeras lämpligen i anslutning till den varningsskylt barn som finns uppsatt. 2 Kommunstyrelsen rekommenderar barn- och utbildningsförvaltningen att med fastighetsägaren förhandla fram säkrare parkeringsmöjligheter för de föräldrar som har sina barn vid Blomslingans förskola. Komplettering Efter uppdrag har teknik- och serviceförvaltningen beräknat kostnaderna för uppförande av farthinder typ vägbula efter Blomstervägen. Kostnaden för en vägbula av enklare typ (som finns vid Bikupans fritidshem på Verkstadsgatan) beräknas till ca kronor. För en vägbula av typen busskudde enligt vägverkets önskemål beräknas kostnaderna till ca kronor. Moms tillkommer. Yrkande Britt-Inger Roos (m) yrkar att kommunen i nuläget endast beslutar om punkt 2 i arbetsutskottets förslag, d.v.s rekommenderar barn- och utbildningsförvaltningen att med fastighetsägaren förhandla fram säkrare parkeringsmöjligheter för de föräldrar som har sina barn vid Blomslingans förskola. Fungerar inte detta får man senare ta ställning till att anlägga farthinder. Justering (sign)

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Proposition 1 Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag och Britt-Inger Roos yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Omröstning Omröstning begärs. Den som stöder Britt-Inger Roos yrkande röstar ja. Den som stöder arbetsutskottets förslag röstar nej. Vid omröstningen avges 4 ja-röster och 11 nej-röster (se omröstningsbilaga). Kommunstyrelsen har därmed beslutat i enlighet med arbetsutskottets förslag. Kostnaderna för vägbulor blir då upp till kronor, beroende på vilken typ av bulor teknik- och serviceförvaltningen väljer. Kommunstyrelsens beslut 1 Kommunen anlägger farthinder efter Blomstervägen. De placeras lämpligen i anslutning till den varningsskylt barn som finns uppsatt. 2 Kommunstyrelsen rekommenderar barn- och utbildningsförvaltningen att med fastighetsägaren förhandla fram säkrare parkeringsmöjligheter för de föräldrar som har sina barn vid Blomslingans förskola. 3 Medel, upp till kronor, finansieras inom teknik- och serviceförvaltningens budget för gator/vägar. Beslutsexpediering Föräldrarådet, Kristina Ottosson Blomslingans förskola Barn-, kultur- och utbildningsnämnden Teknik- och serviceförvaltningen Justering (sign)

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr Försäljning av fastigheten Strömsund Svarvaren 2 Per Olof Rudfjäll, Strömsund, har uttryckt önskemål om att få förvärva fastigheten Strömsund Svarvaren 2. Han äger i dag Strömsund Svarvaren 1. Avsikten med förvärvet är att få mer yta för att uppföra en carport. Ägaren till grannfastigheten Strömsund Svarvaren 3 är inte intresserad av ytterligare markförvärv. Fastighetens bokförda värde är kronor. Förhandlingar med Rudfjäll har lett till förslag att han får förvärva fastigheten för kronor. Teknik- och serviceförvaltningen föreslår i en skrivelse den 13 mars 2008 att kommunen ska sälja fastigheten Strömsund Svarvaren 2 till Per Olof Rudfjäll, Strömsund, för kronor. Rudfjäll svarar för ansökan om lagfart och lagfartskostnaden. Beredning Arbetsutskottet 64/2008 Kommunstyrelsens beslut 1 Kommunen ska sälja fastigheten Strömsund Svarvaren 2 till Per Olof Rudfjäll, Strömsund, för kronor. 2 Rudfjäll svarar för ansökan om lagfart och lagfartskostnaden. Beslutsexpediering Per Olof Rudfjäll Teknik- och serviceförvaltningen Ekonomi Justering (sign)

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr Ägardirektiv för Norra Jämtlands Räddningstjänstförbund Förslag till ägardirektiv har upprättats. Driftbudgetramarna för budget 2009 och flerårsplan utgår från 2008 års ramar. Resurstillskottet med 1 Mkr för utbildningssatsning 2008 upphör Enligt överenskommelse vid ägarsamrådet den 11 juni 2007 tillförs 0,8 Mkr för utökat investeringsutrymme från 2009 t.o.m Vid ägarsamrådet den 31 januari 2008 överenskoms bl.a. att ägarkommunerna avskriver fordran med totalt 3,8 Mkr för fordon och utrustning som förbundet övertagit från ägarkommunerna. Detta ger ett ökat investeringsutrymme för förbundet från Beträffande sambandssystemet RAKEL utgår ägarkommunerna från att staten klarar ut/står för finansieringen. Statsbidraget till Certus-projektet förutsätts täcka den ökade hyreskostnaden vid samlokaliseringen t.o.m Indexuppräkningen från 2008 till 2009 års nivå uppgår till 3,4 % för personalkostnader och 2 % för övriga kostnader (och intäkter). I ägardirektiven 2008 ingick, utöver indexuppräkningen med 3,5 % för personalkostnader, ett ytterligare tillskott med 500 tkr för Kommunals löneavtal , enligt en preliminär avstämning av löneökningsutrymmet. En ny avstämning har nu gjorts av Kommunals löneutfall , höjningen av de särskilda ersättningarna (OB, jour etc.) från den 1 juli 2008 samt kostnadsökning för räddningstjänstpersonal i beredskap (deltidsbrandmän). Avstämningen visar att kostnadsökningarna ryms inom indexuppräkningen för personalkostnader inklusive de 500 tkr som tillförts från Budgetramen minskas med 95 tkr för sänkt PO-pålägg. För bestäms indexuppräkningen i kommande års ägardirektiv. För budgetåret 2009 uppgår förbundets totala budgetram/bidrag till tkr varav från Östersund tkr (49 %), Krokoms kommun tkr (26 %) och Strömsunds kommun tkr (25 %). Förutom ovan angiven budgetram har Östersunds kommun budgeterat tkr för pensionskostnader (SÅP) för heltidsanställda brandmän som inte täcks inom det generella PO-påslaget (skuld till förbundet). Justering (sign)

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Beredning Arbetsutskottet 65/2008 Komplettering Efter arbetsutskottets sammanträde har ägarsamråd den 25 april 2008 föreslagit vissa ändringar i ägardirektiven. Proposition Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag och de ändringar som föreslagits av ägarsamrådet och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag efter de ändringar som föreslagits av ägarsamrådet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1 Ägardirektiv antas enligt bilaga. 2 Kostnaden för åren finansieras i respektive års budget. Jäv På grund av jäv deltar inte Gudrun Hansson (s) och Göran Espmark (c) i handläggningen av ärendet. Justering (sign)

22 Ägardirektiv för Norra Jämtlands Räddningstjänstförbund Sida: 1(3) Upprättat april 2008 Beslutad av: Resp ägarkommun ÄGARDIREKTIV för Norra Jämtlands Räddningstjänstförbund Adress Regementsgatan 23, Östersund Förbunds- Upprättad av ägarna , giltigt fr.o.m , ordning reviderad Konsortialavtal Upprättat av ägarna Ägardirektiv Gäller fr.o.m. Direktivens innehåll: Antagna av kommunfullmäktige i Krokoms kommun, Strömsunds kommun och Östersunds kommun 2009 och tillsvidare 1 Ekonomiska mål och riktlinjer. Direktionen skall senast under november månad året före budgetåret fastställa budget och flerårsplan för förbundet inom den ram som medlemmarna enats om. Direktionen skall samråda med medlemmarna om förslaget till budget senast den 15 september. Inget överskridande av budgeten accepteras. Det är fastställd budget som gäller och direktionen har ansvar för att detta följs. Om direktionen upptäcker att ett överskridande av budget är på väg att ske skall direktionen omedelbart besluta om åtgärder för att minska kostnaderna. 2 Ekonomiska förutsättningar budget 2009 och flerårsplan Driftbudgetramarna för budget 2009 och flerårsplan utgår från 2008 års ramar. Resurstillskottet med 1 Mkr för utbildningssatsning 2008 upphör Enligt överenskommelse vid ägarsamrådet 11 juni 2007 tillförs 0,8 Mkr för utökat investeringsutrymme från 2009 t.o.m Vid ägarsamrådet den 31 januari 2008 överenskoms bl.a. att ägarkommunerna avskriver fordran med totalt 3,8 Mkr för fordon och utrustning som förbundet övertagit från ägarkommunerna. Detta ger ett ökat investeringsutrymme för förbundet från Beträffande sambandssystemet RAKEL utgår ägarkommunerna från att staten klarar ut/står för finansieringen. Statsbidraget till Certus-projektet förutsätts täcka den ökade hyreskostnaden vid samlokaliseringen t.o.m Indexuppräkningen från 2008 till 2009 års nivå uppgår till 3,4 % för personalkostnader och 2 % för övriga kostnader (och intäkter).

23 Ägardirektiv för Norra Jämtlands Räddningstjänstförbund Sida: 2(3) Upprättat april 2008 Beslutad av: Resp ägarkommun I ägardirektiven 2008 ingick, utöver indexuppräkningen med 3,5 % för personalkostnader, ett ytterligare tillskott med 500 tkr för Kommunals löneavtal , enligt en preliminär avstämning av löneökningsutrymmet. En ny avstämning har nu gjorts av Kommunals löneutfall , höjningen av de särskilda ersättningarna (OB, Jour etc) från 1 juli 2008 samt kostnadsökning för räddningstjänstpersonal i beredskap (deltidsbrandmän). Avstämningen visar att kostnadsökningarna ryms inom indexuppräkningen för personalkostnader inklusive de 500 tkr som tillförts från Budget ramen minskas med 95 tkr för sänkt PO-pålägg. För bestäms indexuppräkningen i kommande års ägardirektiv. För budgetåret 2009 uppgår förbundets totala budgetram/bidrag till tkr - varav från Östersund tkr (49 %), Krokoms kommun tkr (26 %) och Strömsunds kommun tkr (25 %). Förutom ovan angiven budgetram har Östersunds kommun budgeterat tkr för pensionskostnader (SÅP) för heltidsanställda brandmän som inte täcks inom det generella PO-påslaget (skuld till förbundet). 3 Informationskrav Förbundet skall utan dröjsmål överlämna följande information till kommunen: Årsredovisning Förbundets bokslut ska inlämnas till medlemmarna i början av mars. Det reviderade bokslutet, inklusive lekmannarevisorernas rapport, ska vara ägarna tillhanda senast den 20 mars. Delårsrapporter Förbundet skall redovisa delårsrapporter till ägarna per 30 april och 31 augusti. Rapporterna ska innehålla prognos för helårsresultat och vara medlemmarna tillhanda ca 20 maj och ca 20 september. I delårsrapporten per 31 augusti skall även delårsbokslut redovisas. Exakta tidpunkter meddelas i början av året. Statistikuppgifter Förbundet ansvarar för erforderlig redovisning av verksamhetsstatistik (uppgifter till SCB, enkäter etc). Övrig information Medlemmarna har rätt att under löpande år kalla förbundets direktion och ledning för information om förbundets verksamhet och ekonomi.

24 Ägardirektiv för Norra Jämtlands Räddningstjänstförbund Sida: 3(3) Upprättat april 2008 Beslutad av: Resp ägarkommun Nyckeltal jämförelser med andra räddningstjänster Uppdras till direktionen att utarbeta nyckeltal jämförelser med andra räddningstjänster. 4 Speciella verksamhetskrav Policydokument Förbundet skall upprätta egna policydokument. Detta arbete har påbörjats. För policies som ännu ej upprättats gäller t.ex. Östersunds kommuns policies. Upphandling Förbundet skall samordna sin upphandling med Östersunds kommuns upphandlingar samt följa den gemensamma nämndens upphandlingspolicy. Personalpolitik och jämställdhetsarbete Förbundet skall följa Östersunds kommuns personalpolitiska dokument. Extraordinära händelser Kommunfullmäktige i medlemskommunerna har fastställt Ledningsplan för respektive kommun vid extraordinära händelser. Av planen framgår organisationen av krisledningsnämnd och att planen omfattar alla verksamheter inom kommunkoncernen. Förbundet har skyldighet att ingå i kommunens organisation för extraordinära händelser och att vidta de åtgärder som följer av ledningsplanen. Således skall förbundet upprätta plan för extraordinära händelser, revidera planerna årligen och se till att planerna bygger på riskanalyser inom sin verksamhet. För Krokoms kommun För Strömsunds kommun / 2008 / 2008 Maria Söderberg Kommunstyrelsens ordförande Karin Stierna Kommunstyrelsens ordförande För Östersunds kommun / 2008 Jens Nilsson Kommunstyrelsens ordförande

25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr Årsredovisning 2007 för Norra Jämtlands Räddningstjänstförbund Årsredovisning för år 2007 föreligger. Beredning Arbetsutskottet 68/2008 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Årsredovisningen för år 2007 fastställs. Justering (sign)

26 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen Dnr Bidrag av bygdeavgiftsmedel Länsstyrelsen, Östersund, anhåller i en skrivelse den 26 februari 2008 om kommunens prioriteringar och yttrande över inkomna ansökningar om bygdeavgiftsmedel. Beredning Arbetsutskottet 69/2008 Fjällsjöfonderna Proposition 1 Ordföranden ställer proposition på arbetsutskottets förslag och finner bifall till detta. Yrkanden - Frostvikenfonderna * Jan-Olof Andersson (m) yrkar följande ändringar i arbetsutskottets förslag: Bidrag avstyrks till Handelsbolaget Maud och Olof Erikssons Tunnbrödsbageri för upprustning av lokaler m.m. (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Blåsjöns Framtid för anskaffande av pistmaskin och skotrar (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Blåsjöns Framtid för upprustning av Blåsjöliftarna m.m. (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Restaurang o Pizzeria Mermer Handelsbolag för anordnande av uteservering och anskaffande av möbler (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Forum Frostviken för anskaffande av dator, telefon m.m. (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Justering (sign)

27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Bidrag tillstyrks med kronor till Forum Frostviken Ek. Förening för byggande av observatorium (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds Skoterallians för investeringar i skoterledssystem (arbetsutskottets förslag: kronor) * Mikael Stedt (s) yrkar följande ändringar i arbetsutskottets förslag: Bidrag tillstyrks med kronor till Handelsbolaget Maud och Olof Erikssons Tunnbrödsbageri för upprustning av lokaler m.m. (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Anna-Karin Andersson, Norrtur, för anskaffande av kojor, snöskoter m.m. för draghundsverksamheten, eftersom sökanden enligt uppgift sålt sin fastighet och flyttat från orten (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Björkvattnets Byaförening för upprustning av föreningshuset (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Bidrag tillstyrks med kronor till Frostvikens Sportfiskeklubb för bro och spångning (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Håkafots Byalag för upprustning av Korpboet (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Frostvikens Pistolskytteklubb för anordnande av ny skjutvall (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Forum Frostviken Ek. Förening för parkarbeten och grillplatser (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds kommun för fiskefrämjande åtgärder (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds Skoterallians för investeringar i skoterledssystem (arbetsutskottets förslag: kronor) Justering (sign)

28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Proposition 2 Ordföranden ställer proposition på Jan-Olof Anderssons yrkande och Mikael Stedts yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med Anderssons yrkande. Omröstning Följande omröstningsproposition fastställs. Den som stöder Jan-Olof Anderssons yrkande röstar ja. Den som stöder Mikael Stedts yrkande röstar nej. Vid omröstningen avges 8 ja-röster och 7 nej-röster (se omröstningsbilaga). Kommunstyrelsen har därmed beslutat i enlighet med Anderssons yrkande. Yrkanden - Strömsfonderna * Gudrun Hansson (s) yrkar följande ändringar i arbetsutskottets förslag: Bidrag avstyrks till Faxebygdens Byalag för upprustning av föreningshus, byte av golv (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Ströms Hembygdsförening för asfaltering av gångväg samt byggande av trädäck (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds kommun för inköp av bassängbottenbeklädnad till barnpoolen på Strömsunds camping (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Bidrag tillstyrks med kronor till FMCK Nordjämtland för anskaffande av inventarier och utrustning till verkstadslokal (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds Ridklubb för anordnande av framridningsplan (arbetsutskottets förslag: kronor) Justering (sign)

29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Bidrag avstyrks till Strömsunds Ridklubb för anskaffande av hinderpark och dressyrstaket (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Vattudalens Ryttarförening för anläggande av uteridplan (arbetsutskotetts förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds Folketshusförening för anskaffande av möbler m.m. (arbetsutskottets förslag: avstyrks) * Göran Edman (rd) yrkar följande ändringar i arbetsutskottets förslag: Bidrag tillstyrks med kronor till Hallvikens VA-anläggningar Ek. Förening för förbättring av reningen av utgående spillvatten (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Bidrag tillstyrks med kronor till Hallvikens VA-anläggningar Ek. Förening för förbättring av reningen av utgående spillvatten, avloppsanläggning nr 1 (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Bidrag avstyrks till Faxebygdens Byalag för upprustning av föreningshus, byte av golv (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Faxebygdens Byalag för upprustning av föreningshus, byte av radiatorer (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Ströms Hembygdsförening för asfaltering av gångväg samt byggande av trädäck (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds kommun för inköp av bassängbottenbeklädnad till barnpoolen på Strömsunds camping (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Bidrag avstyrks till Strömsunds Golfklubb för golfbanan (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds Ridklubb för anordnande av framridningsplan (arbetsutskottets förslag: kronor) Justering (sign)

30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Bidrag avstyrks till Strömsunds Ridklubb för anskaffande av hinderpark och dressyrstaket (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Vågdalens Hembygdsförening för upprustning av hembygdsgården (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Vattudalens Ryttarförening för anläggande av uteridplan (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Renålandets Vattenförening för upprustning av vattenanläggning (arbetsutskottets förslag: kronor) Tony Olofsson (rd) yrkar följande ändringar i arbetsutskottets förslag beträffande Flåsjöbygden: Bidrag avstyrks till Övre Lillvikens Vägsamfällighet för upprustning av enskild väg (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till Maria Knutsson, Flåsjöstrands Camping, för förbättring av avloppssystemet (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Övre Flåsjöbygdens Bygdegårdsförening för luftvärmepumpar, möbler m.m. (arbetsutskottets förslag: kronor som delfinansiering inventarier) Bidrag tillstyrks med kronor till Holmsunds VA-förening för anordnande av vattenanläggning (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Bidrag avstyrks till Rörnäsets Vägsamfällighet för upprustning av väg (arbetsutskottets förslag: kronor) * Kerstin Sjöberg (v) yrkar följande ändringar i arbetsutskottets förslag: Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds Golfklubb för golfbanan (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag tillstyrks med kronor till IFK Strömsund för anläggande av tak över läktare på Strömsvallen (arbetsutskottets förslag: avstyrks) Justering (sign)

31 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. Bidrag tillstyrks med kronor till Strömsunds Ridklubb för anordnande av framridningsplan (arbetsutskottets förslag: kronor) Bidrag avstyrks till Vattudalens Ryttarförening för anläggande av uteridplan (arbetsutskottets förslag: kronor) Ajournering Efter yrkande av Karin Stierna (c) ajourneras sammanträdet klockan för överläggning i partigrupperna. Yrkande * Karin Stierna (för alliansen) yrkar bifall till Gudrun Hanssons yrkande med följande undantag: Bidrag avstyrks till Strömsunds Folketshusförening för anskaffande av möbler Bidrag tillstyrks i stället med kronor till IFK Strömsund för omklädningsrum vid Dunderhallen Proposition 3 Ordföranden ställer proposition på Gudrun Hanssons yrkande efter ändring enligt Karin Stiernas yrkande samt Göran Edmans, Tony Olofssons och Kerstin Sjöbergs yrkanden och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med Hanssons yrkande efter ändring enligt Stiernas yrkande. Kommunstyrelsens beslut 1 Ansökningarna tillstyrks och avstyrks enligt bilaga. 2 För samtliga ansökningar som avstyrks är motiveringen att det är brist på medel. Jäv På grund av jäv deltar inte Britt-Inger Roos (m) i handläggningen av Strömsfonderna. Justering (sign)

32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen forts. På grund av jäv deltar inte Göran Edman (rd) i handläggningen när det gäller ansökningar för Flåsjöbygden. På grund av jäv deltar inte Jan-Olof Andersson (m) i handläggningen av Fjällsjöfonderna. Reservationer Lennart Oscarsson (s), Gudrun Hansson (s), Mikael Stedt (s), Lars Andreasson (s), Anette Bergqvist (s) och Eva Sjölander (s) reserverar sig mot beslutet beträffande Frostvikenfonderna till förmån för Stedts yrkande. Göran Edman (rd) reserverar sig mot beslutet beträffande Strömsfonderna (förutom Flåsjöbygden) till förmån för eget yrkande. Anna Forsner-Andersson (rd), Tony Olofsson (rd) och Siv Johansson (rd) reserverar sig mot beslutet beträffande Strömsfonderna till förmån för Edmans och Olofssons yrkanden. Kerstin Sjöberg (v) reserverar sig mot beslutet beträffande Strömsfonderna till förmån för eget yrkande. Beslutsexpediering Länsstyrelsen i Jämtlands län Justering (sign)

33 STRÖMSFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Hallvikens Byalag Upprustning av f.d. skolan i Hallviken Avstyrks Avstyrks Vattudalens Kulturbåtar Intresseförening Upprustning av M/S Tärnan Havsnäs Vatten- och Avloppsföretag Ek. Förening Förbättring av avloppsnätet i Havsnäs (ytterligare bidrag) Hallvikens Byalag Upprustning av gamla landsvägen genom Hallvikens by Hallvikens VA-anläggningar Ek. Förening Förbättring av reningen av utgående spillvatten Hallvikens VA-anläggningar Ek. Förening Förbättring av reningen av utgående spillvatten (avloppsreningsanläggning nr 2 och 3) Hallvikens VA-anläggningar Ek. Förening Förbättring av reningen av utgående spillvatten (avloppsreningsanläggning nr 1) Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks 1

34 STRÖMSFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Öjarns Vägsamfällighet Rensning av vägdike efter enskilda vägen Avstyrks Avstyrks Hotel Nordica i Strömsund AB Upprustning av Grand Hotell i Strömsund samt anskaffande av inventarier Faxebygdens Byalag Upprustning av byalagets föreningshus (ytterligare bidrag), byte av golv Östra Havsnäs Byförening Uppförande av utställnings-/aktivitets- och danshall i Östra Havsnäs Faxebygdens Byalag Upprustning av byalagets föreningshus (ytterligare bidrag), byte av radiatorer Ströms Hembygdsförening Asfaltering av gångväg samt byggande av trädäck Tullingsås Byförening Upprustning av bylokalen Strömsunds kommun Inköp av bassängbottenbeklädnad till barnpoolen på Strömsunds camping Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks

35 STRÖMSFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Strömsunds kommun Iordningställande av minigolfbana vid Strömsunds Camping Avstyrks Avstyrks FMCK Nordjämtland Anskaffande av inventarier och utrustning till verkstadslokal EFS Missionsförening i Strömsund Upprustning av EFS Missionshus Övre Lillvikens Vägsamfällighet Upprustning av enskilda vägen Lövberga Byalag Upprustning av f.d.skolan Strömsunds Golfklubb Anordnande av golfbana i Strömsund (ytterligare bidrag Vattudalens Båtklubb Upprustning av f.d. flottningskajen i Strömsund Vattudalens Båtklubb Handikappanpassning av båthamnen vid brofästet i Strömsund Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks 3

36 STRÖMSFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut IFK Strömsund Anläggande av tak över läktare på Strömsvallens idrottsplats Avstyrks Avstyrks Maria Knutsson, Flåsjöstrands Camping Förbättring av avloppssystemet vid Flåsjöstrands camping Tunadalsvägens Samfällighetsförening, Havsnäs Röjning av sly efter Tunadalsvägen Strömsunds Ridklubb Anordnande av framridningsplan Strömsunds Ridklubb Anskaffande av hinderpark och dressyrstaket Strömsunds Gymnastikförening Anskaffande av matthiss, studsmatta m.m. Föreningen EQ/Mångfaldshuset, Strömsund Upprustning av Mångfaldshuset Strömsunds Konstforum Återinkoppling av fjärrvärme Strömsunds Konstforum Upprustning av Galleri Katten Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks 4

37 STRÖMSFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Vågdalens Hembygdsförening Upprustning av Vågdalens hembygdsgård Camilla Wolgers, Beppemuseet Anordnande av Bed and Breakfast samt ett vinteröppet museum Strömsunds Flygklubb Upprustning av Ladvärnet beläget vid Hallvikens Flygfält Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Övre Flåsjöbygdens Bygdegårdsförening Anskaffande av tre luftvärmepumpar, möbler m.m. till bygdegården Delfinansiering inventarier Delfinansiering inventarier Holmsunds VA-förening Anordnande av vattenanläggning Lövberga Bygdegårdsförening Installation av vattenburet värmesystem och värmepump-/jordvärme i Lövberga bygdegård samt anskaffande av bord och stolar Strömsunds Brukshundklubb Uppförande av altan på klubbhuset Tjärnnäsets Vägsamfällighet, Öhn, Strömsund Upprustning av enskilda vägen i Tjärnnäset Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks 5

38 STRÖMSFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Södra Öhns Vägsamfällighet Upprustning av enskilda vägen Södra Öhn Avstyrks Avstyrks Strömsunds Köpmannaförening Uppförande av informationstavlor i Strömsund IFK Strömsund Uppförande av omklädningsrum i anslutning till Dunderhallen Vattudalens Ryttarförening Anläggande av uteridplan Rörnäsets Vägsamfällighet Upprustning av väg till bryggan på Rörnäset i Havsnäs Strömsunds Folketshusförening Anskaffande av möbler till foajé och cafeteria i Folkets Hus Renålandets Vattenförening Upprustning av vattenanläggning IFK Strömsund Installation av snökanonanläggning i Vallberget Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks 6

39 STRÖMSFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Strömsunds Skoterallians Investeringar för att upprätthålla och förbättra kommunens skoterledssystem, ytterligare bidrag (Ansökan även upptagen under Fjällsjö- och Frostvikenfonderna) Strömsunds kommun Anskaffande av musikinstrument m.m. till musikskolan, ytterligare bidrag (Ansökan även upptagen under Fjällsjö- och Frostvikenfonderna) Strömsunds kommun Anskaffande av lekgrus, fisk, kassar och fångstfällor (Ansökan även upptagen under Fjällsjö- och Frostvikenfonderna Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Medel att fördela Näringslivsfonden Övriga bygdemedel Summa NLF=Näringslivsfonden 7

40 FJÄLLSJÖFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Baptistförsamlingen Sion Upprustning av Sionkapellet i Norråker Tåsjö Östra Bys Vägsamfällighet Upprustning av enskilda vägen 33111, Tåsjö Östra Fjällsjöhallen AB Uppförande av allaktivitetshall i Backe (ytterligare bidrag) Nordfisk AB, Hoting Byggande av två dammar för put-and-take-fiske efter öring och röding Margaretha Näsström, Frostvikens FjällFiskeCamp Upprustning av gammelstuga samt anskaffande av båthus och båtar Björksjönäs-Stornäsets Bygdegårdsförening Anskaffande av luftvärmepumpar till bygdegården, Stornäset Silsjönäs Byalag och Byutvecklingsgrupp Upprustning av Silsjönäs bygdegård samt anskaffande av inventarier Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks

41 FJÄLLSJÖFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Tåsjöns Fiskevårdsområdesförening Uppförande av anläggning för att kläcka fiskrom m.m Avstyrks Avstyrks Hotings Byggnadsförening u.p.a Upprustning av Folkets Hus i Hoting (ytterligare bidrag), taket Hotings Skoterklubb Anskaffande av pistmaskin eller skoter Hoting Turist AB Uppförande av gärdesgårdsstaket Hoting Turist AB Iordningställande av parkering, anskaffande av bastu m.m. Hoting Turist AB Byggande av museet på campingen, framtagande av broschyr m.m. Hoting Turist AB Anskaffande av traktor Bygdens Framtid, Hoting Anskaffande av ljudanläggning och bildprojektor Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks

42 FJÄLLSJÖFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Rörströmsälvens Jakt o Fiske Ek. Förening Förbättring av föreningens anläggning samt anskaffande av inventarier (ytterligare bidrag) Avstyrks Avstyrks Rörströms Hembygdsförening Upprustning av samlingslokalen Furuberg Rossöns Samhälls- och Företagarförening Upprustning av Bodumsparken samt åtgärdande av ventilationsanläggningen Bodum 1:103 Hotings IF, Skidsektionen Anskaffande av spårprepareringsmaskin Brevikuddens Förening för Vatten och Avlopp Upprustning av vatten- och avloppsnät i Jansjö Bystämman Gospel, Hoting Anskaffande av ny scenklädsel till kören Landsombergets Lift AB, Backe Anskaffande av pistmaskin ABOR AB, Rossön Anläggningsavgift för VA till fastigheten Orrnäs 1:54 Trohetens Vägsamfällighet, Rossön Upprustning av enskild väg, Södra Vangenvägen Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks Avstyrks

43 FJÄLLSJÖFONDERNA Sökande/ändamål Belopp Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsens beslut Hoting Station Handelsbolag Upprustning av Hotings station m.m Avstyrks Avstyrks Övre Tåsjödalens Framtidsförening Anskaffande av åkgräsklippare, kylskåp, bärbar dator, luftvärmepumpar m.m. Lena Harrysson, Övre Tåsjödalens Utpost Förbättring av ventilationen i restaurangen i Norråker Rossöns Golfklubb Förbättring av golfbanan samt anskaffande av greenklippare (ytterligare bidrag) Norråkers IF Upprustning av serveringen/parken i Norråker (ytterligare bidrag) Tåsjö Snöskoterklubb och Tåsjöbergets Fritidsanläggningar Ek. Förening Anordnande av motorbana på Tåsjöberget Tåsjöbergets Fritidsanläggningar Ek. Förening Anslutningskostnader för fjärrvärme Brattbäckens Samhällsförening Upprustning av Skolgården (ytterligare bidrag) Avstyrks Avstyrks 4

UTKAST ÄGARDIREKTIV för Jämtlands Räddningstjänstförbund

UTKAST ÄGARDIREKTIV för Jämtlands Räddningstjänstförbund Förslag -05-19 Sida: 1 (4) UTKAST ÄGARDIREKTIV 2018 för Jämtlands Räddningstjänstförbund Adress: Förbundsordning: Fyrvallavägen 4,Östersund Upprättad av ägarna 2007-05-03, reviderad 2009-12-17, rev 2011-10-25,

Läs mer

ÄGARDIREKTIV 2020 för Jämtlands Räddningstjänstförbund

ÄGARDIREKTIV 2020 för Jämtlands Räddningstjänstförbund Sida: 1 (6) ÄGARDIREKTIV 2020 för Jämtlands Räddningstjänstförbund Adress: Förbundsordning: Fyrvallavägen 4, Östersund Upprättad av ägarna 2007-05-03, reviderad 2009-12-17, rev 2011-10-25, rev 2014-03-12,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-09-19 Blad 1 (15) Plats och tid Björken, kommunkontoret i Strömsund, kl. 11.00-15.00 Beslutande Lennart Oscarsson (s), ordförande Karin Stierna (c) Lars Andreasson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Ansökningarna skickas på remiss till föreningar, partier m.fl. Förslag på prioriteringar har kommit in.

Ansökningarna skickas på remiss till föreningar, partier m.fl. Förslag på prioriteringar har kommit in. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-05-19 23 113 2015.160 048 Bidrag av bygdeavgiftsmedel Länsstyrelsen Jämtlands län anhåller i en skrivelse den 8 april

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 21 september 2017 RAGUNDA KOMMUN Datum 2017-09-21 Kallelse/Kungörelse Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 21 september 2017, kl. 17.00,

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR MORAPARKEN AB

ÄGARDIREKTIV FÖR MORAPARKEN AB ÄGARDIREKTIV FÖR MORAPARKEN AB Innehållsförteckning 1. Bolaget som organ för kommunal verksamhet... 3 2. Kommunens direktivrätt... 3 5. Grundläggande principer för bolagets verksamhet... 3 6. Likställighetsprinciperna...

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 184 Dnr: KS 2016/656 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se Innehåll 1.

Läs mer

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107

5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 9 (30) 2014-02-10 Ks 5. Ägardirektiv 2014 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/70-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) Plats och tid Osby, onsdagen den 6 april 2011 kl 08.30-10.00 Kl. 10.00-12.00 deltog arbetsutskottets ledamöter i information om ekonomisk brottslighet Beslutande Anders Pettersson,

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/11 Fastställd: 2018-03-26 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdagen den 24 augusti 2010, klockan 08.00, i sammanträdesrum Almen, kommunkontoret i Strömsund.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdagen den 24 augusti 2010, klockan 08.00, i sammanträdesrum Almen, kommunkontoret i Strömsund. Kommunstyrelsen kallas till sammanträde tisdagen den 24 augusti 2010, klockan 08.00, i sammanträdesrum Almen, kommunkontoret i Strömsund. Kl. 08.00-09.00 Kl. 09.00-09.30 Kl. 09.30-10.00 VD, ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s)

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s) Barn-, kultur- och utbildningsnämndens 2013-03-15 Blad 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum Almen kl 10.00-11.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2016/165 Fastställd: 2016-05-30 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Dokumentnamn Ägardirektiv Gällivare Energi AB

Dokumentnamn Ägardirektiv Gällivare Energi AB Dokumentnamn Ägardirektiv Gällivare Energi AB Dokumenttyp Diarienummer Ägardirektiv KS/2012:525 107 Beslutad av Framtagen av Gällivare Kommunfullmäktige Nämnd- och utredningsenheten Beslutad Giltighetstid

Läs mer

Ägardirektiv för AB Enköpings Hyresbostäder

Ägardirektiv för AB Enköpings Hyresbostäder ENKÖPINGS NÄMNDHUS AB 2005-03-17 Ägardirektiv för AB Enköpings Hyresbostäder Ägardirektiv för verksamheten i AB Enköpings Hyresbostäder (nedan kallat bolaget) antagna av kommunfullmäktige i Enköpings kommun

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2006-04-10

Sammanträdesdatum 2006-04-10 Gemensam nämnd för SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-04-10 Blad 1 (11) Plats och tid Forsgården, Gäddede, kl 10.00-14.45 Beslutande Ardis Lindman (s), ordförande Gunnar Geijer (c) Bojan Edfors (s) Mikael Stedt

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Ägardirektiv för Sollentuna Energi AB Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige 2010-06-09, 44 Fastställda av bolagsstämman 2010-06-22 att gälla från och med 2011-01-01 Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2009-03-24 Blad 1 (35)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2009-03-24 Blad 1 (35) Kommunstyrelsen 2009-03-24 Blad 1 (35) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Strömsund, sammanträdesrum Almen, kl. 08.00-18.15 Karin Stierna (c), ordförande Jan-Olof Andersson (m) Lennart Oscarsson

Läs mer

Ägardirektiv för Näringsliv Ulricehamn AB (NUAB)

Ägardirektiv för Näringsliv Ulricehamn AB (NUAB) 1 Ägardirektiv för Näringsliv Ulricehamn AB (NUAB) Dessa ägardirektiv gäller för verksamheten i Näringsliv Ulricehamn AB, nedan kallat bolaget, och är antagna av kommunfullmäktige den 28 januari 2013 17

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Bilaga 1 (Sid 9-10) 1 Upprop. 2 Val av protokollsjusterare samt tillkännagivande av tid och plats för protokollets justering

Bilaga 1 (Sid 9-10) 1 Upprop. 2 Val av protokollsjusterare samt tillkännagivande av tid och plats för protokollets justering 2 Plats och tid för sammanträde Onsdagen den 16 juni 2010, klockan 13.00, i Virveln på Folkets Hus, Strömsund OBS! Sammanträdet kommer att kunna följas på webb-tv via kommunens hemsida www.stromsund.se.

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för AB Sollentunahem Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige 2003-02-17, 15 Reviderade av kommunfullmäktige 2004-03-29, 42 Fastställda av bolagsstämman 2004-05-06 Reviderade av kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107

15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (35) 2014-12-01 Ks 15. Ägardirektiv 2015 för Västervik Resort AB och Västervik Biogas AB Dnr 2014/571-107 Västerviks kommun heläger Västervik Resort AB. Tillsammans

Läs mer

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell

Datum 2015-05-25. Per Jonsson (c) och Anna-Greta Strömberg (kd) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 145-156 Ulrika Thorell 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00 14.10 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande ej 146 Per Jonsson (c) 1:e vice

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Ägardirektiv för Elmen AB

Ägardirektiv för Elmen AB Kommunfullmäktige 2013-08-27 1 (5) Beslutsreferens KF 2013-09-30, 86, Dnr 2013/157 003 Elmens bolagsstämma 2013-11-05, 7 Ägardirektiv för Elmen AB 1 Styrande dokument Bolagets verksamhet regleras av kommunallagen

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad 1 (10) 2011-01-13. Anders Andersson, kommunchef Barbro Blom, tf närvårdschef Stig Willman, sekreterare

Sammanträdesdatum Blad 1 (10) 2011-01-13. Anders Andersson, kommunchef Barbro Blom, tf närvårdschef Stig Willman, sekreterare Gemensam nämnd för närvård i Frostviken Blad 1 (10) 2011-01-13 Plats och tid Uddebo, Gäddede, kl 10.00-14.30 ande Övriga närvarande Ardis Lindman (s), ordförande Bengt Bergqvist (s) Karin Näsmark (s) Gunnar

Läs mer

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 8 Den 2018-02-19 8 Dnr 2018/00028 Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunfullmäktiges beslut 1. Smedjebacken

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag ARVIDSJAURS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 2010-03-29 128 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 16.45-17.05 Beslutande Jerry Johansson (s), ordförande Ulf

Läs mer

Sammanträdesdatum. Se nästa sida. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 51-64 Ingrid Nilsson. ... Karin Stierna

Sammanträdesdatum. Se nästa sida. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 51-64 Ingrid Nilsson. ... Karin Stierna Kommunstyrelsen 2008-03-04 Blad 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Almen, kommunkontoret i Strömsund, klockan 08.00-14.50 Karin Stierna (c), ordförande Jan-Olof Andersson

Läs mer

Susanne Hansson (s), ordförande Göran Bergström (s) Gudrun Hansson (s) Simon Högberg (m) Kerstin Engkvist (c), tjg ersättare

Susanne Hansson (s), ordförande Göran Bergström (s) Gudrun Hansson (s) Simon Högberg (m) Kerstin Engkvist (c), tjg ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-02-26 Blad 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Strömsund, sammanträdesrum Almen, kl. 8.30-17.00 Beslutande Susanne Hansson (s),

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7 Kf 103/2014 Dnr Ks/K 2001.10441 REGLEMENTE FÖR TOMELILLA KOMMUN OCH DESS HELÄGDA FÖRETAG Antagen av kommunfullmäktige den 18 juni 2014, Kf 103. 1.

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14 STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 17:00 - KOMMUNSTYRELSEN Plats Ledamöter Kommunhuset, Skeppet Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef Erica Bjärsved ekonomichef Hans Gillenius

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.58 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen Blad 1 (32) Kommunkontoret, Strömsund, sammanträdesrum Almen, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen Blad 1 (32) Kommunkontoret, Strömsund, sammanträdesrum Almen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2019-04-16 Blad 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Strömsund, sammanträdesrum Almen, kl. 8.15-16.15 Susanne Hansson (s), ordförande

Läs mer

Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB

Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB 1 (5) Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB Dokumenttyp: Ägardirektiv Beslutad av: Kommunfullmäktige (2014-04-23 61) Gäller för: Vetlanda Energi och Teknik AB Giltig fr.o.m.: 2014-04-23 Dokumentansvarig:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun

Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun Kommunkansliet Till Kommunstyrelsen Datum 2016-12-19 Dnr KS 2016/0087 Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun Sammanfattning Kommunfullmäktige föreslås att vid sitt sammanträde

Läs mer

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30 1(10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

Ägardirektiv för Witalabostäder AB

Ägardirektiv för Witalabostäder AB 1 (5) Ägardirektiv för Witalabostäder AB Dokumenttyp: Ägardirektiv Beslutad av: Kommunfullmäktige (2014-04-23 61) Gäller för: Witalabostäder AB Giltig fr.o.m.: 2014-04-23 Dokumentansvarig: VD, Vetlanda

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur/Fritidsnämnden 2003-04-03 1 ( 12) ) Plats och tid Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Anders Öqvist ordf. Greger Jonsson Ingrid Hakamäki tgj. suppl. Stefan Svensson - - Siv Olofsson - - Övriga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

REGLEMENTE FÖR MORA ORSA MILJÖNÄMND

REGLEMENTE FÖR MORA ORSA MILJÖNÄMND REGLEMENTE FÖR MORA ORSA MILJÖNÄMND Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Godkännande av ägardirektiv för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB

Godkännande av ägardirektiv för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:252-003 2015-05-21 1/2 Godkännande av ägardirektiv för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00 Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00 Föredragande Ärenden Upprop och justering Stig-Åke

Läs mer

Kommunfullmäktige Bolagsstämma. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Gällivare Kommun FÖRESKRIFTER ANDRA FÖRESKRIFTER

Kommunfullmäktige Bolagsstämma. Samhällsbyggnadsförvaltningen. Gällivare Kommun FÖRESKRIFTER ANDRA FÖRESKRIFTER Gällivare Kommun Dokumentnamn Ägardirektiv TOP bostäder AB Dokumenttyp Ägardirektiv Beslutad av Kommunfullmäktige Bolagsstämma Beslutad Kf 2016-10-03 184 Diarienummer KS/2016:552/107 Framtagen av Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun

Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun Österåker Kommunkansliet Datum 2017-01-31 Dnr KS 2016/0087 Till Kommunstyrelsen Ägardirektiv för bolagen inom Armadakoncernen, Österåkers kommun Sammanfattning Kommunfullmäktige föreslås att vid sitt sammanträde

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Ägardirektiv för Smedjebacken Energi & Vatten AB

Ägardirektiv för Smedjebacken Energi & Vatten AB Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 40 Den 2017-06-19 40 Dnr 2017/00270 Ägardirektiv för Smedjebacken Energi & Vatten AB Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige fastställer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22 s Barn- och utbildningsnämnden 2006-04-25 Blad 1 (23) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum 1, kl 10.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Annie-Gerd Nyholm (s) ordförande

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/11 Fastställd: 2018-03-26 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB 2/8 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer