PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7 mm, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNING T.O.M PLANOMRÅDE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7 mm, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län GRANSKNING 2014-03-21 T.O.M. 2014-04-25 PLANOMRÅDE"

Transkript

1 Diarienummer Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7 mm, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING GRANSKNING T.O.M PLANOMRÅDE ÖP SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT 1 (11)

2 HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av följande: denna planbeskrivning med illustrationer detaljplanekarta med planbestämmelse, skala 1:500 fastighetsförteckning (ej bilagd) utlåtande angående trädstatus mm. Bil. 1 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med detaljplanen är att genom utökning av fastighetens areal möjliggöra tillbyggnad av befintlig huvudbyggnad. Fastighetsägarens önskan är att få köpa till den del av fastigheten Ängelholm 3:52 som han disponerat och skött sedan 2009 och har ett nyttjanderättsavtal på 20 år. PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande och förväntas kunna antas av Kommunfullmäktige andra kvartalet FÖRENLIGT MED 3, 4 OCH 5 KAP. MILJÖBALKEN Avvägningen mot 3, 4 och 5 kap Miljöbalken är gjord i ÖP 2004, se nedan under rubriken Tidigare ställningstagande; Översiktsplan" Konsekvenserna av planen förväntas inte ge upphov till överskridande av gällande miljökvalitetsnormer. Se nedan under rubriken Behovsbedömning av miljöbedömning; Miljökvalitetsnormer. 2 (11)

3 PLANDATA Lägesbestämning och areal Planområdets läge framgår av översiktskartan på försättsbladet. Planområdet omfattar fastigheterna Gräsanden 7 och del av fastigheten Ängelholm 3:52 och avgränsas av i väster Karl XVs bros norra brofäste, i norr av Villagatan, i öster av fastigheten Gräsanden 3 samt i söder av Rönne å. Planområdets areal är cirka 2340 kvm. Markägoförhållanden Fastigheten Gräsanden 7 ägs av Stenfalkenboet AB, delen av fastigheten Ängelholm 3:52 ägs av kommunen men har sedan 2009 disponerats av Stenfalkenboet, som har ett nyttjanderättsavtal med giltighetstiden 20 år. Fastighetsägaren önskar nu förvärva den kommunägda marken. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Översiktsplan I gällande översiktsplan för Ängelholms kommun, ÖP 2004, är området utpekat som område för blandad befintlig bebyggelse med bostäder, service och arbetsplatser. Detaljplaner Planområdet är detaljplanelagt genom en lagakraftvunnen stadsplan från den 4 december 1953, planens genomförande tid är utgången. Detaljplaneprogram På grund av planområdets ringa storlek upprättas inte planprogram. Riksintressen Området gränsar till Rönne å som är riksintresse för naturvård och friluftsliv i hela sin sträckning genom Ängelholms kommun. Kommunala beslut i övrigt I enlighet med kommunstyrelsens beslut i oktober 2012 ska genom upprättande av detaljplan, pröva förutsättningarna för nya bostäder på del av fastigheterna Ängelholm 3:52 och Gräsanden 7. BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Stadsarkitektkontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som åsyftas i Plan- och bygglagen 4 kap 34 eller i Miljöbalken 6 kap 11, med utgångspunkt från kriterierna i bilaga 2 och 4 till MKB-förordningen (1998:905). En miljöbedömning enligt miljöbalken bedöms därför inte behöva upprättas. Miljökvalitetsnormer Från och med sommaren 2003 finns miljökvalitetsnormer för sju typer av ämnen i luft. De är kvävedioxider och kväveoxider, partiklar (PM10), bensen, 3 (11)

4 svaveldioxid, bly, ozon och kolmonoxid. Ängelholm kommuns miljökontor har under vinterhalvåret genomfört mätningar av luftens kvalitet vid mätpunkt i Ängelholms centralort. De genomförda mätningarna visar värden för kväveoxid, svaveldioxid och bensen som inte överskrider miljökvalitetsnormen. För bly, ozon och kolmonoxid utfördes inga mätningar (bly mäts generellt bara i särskilt utsatta områden). Värdet för partiklar kan ibland närma sig normen. Sedan den 22 december 2009 finns även miljökvalitetsnorm för yt- och grundvatten. I det fortsatta planarbetet skall hädanefter en redovisning av hur åtgärder inom det aktuella planområdet kan komma att påverka de miljökvalitetsnormer som vattenmyndigheten för Västerhavet beslutat om. De vattenförekomster som främst kan beröras av detta planförslag är grundvattenförekomsten Ängelholm- Ljungbyhed och ytvattenförekomsten Rönne å, Rössjöholmsån och Hunnerödsbäcken. Vattenförekomst Planområdet gränsar till Rönne å. Ytvattenstatus bedöms som kvantitativt och kvalitativt god. Planförslagets genomförande bedöms inte medföra sådan påverkan på grundvattnet att miljökvalitetsnormerna inte kan hållas. Fisk- och musselvatten Den angränsande Rönne å är ett fisk- och musselvatten område, detaljplanen förväntas inte ge några negativa effekter på beståndet. Slutsats Konsekvenserna av planen förväntas inte ge upphov till överskridande av gällande miljökvalitetsnormer. Området närmast bron, i gällande plan parkmark, men på grund av otillgängligt läge inte använd som sådan. Marken är iordningsställd av angränsande markägare som från 2009 har ett 20- årigt nyttjanderättsavtal. Kommunen har därför beslutat att sälja marken till nyttjanderättsinnehavaren. I bakgrunden flerbostadshus och lasarettsområdet. 4 (11)

5 FÖRUTSÄTTNINGAR, FÖRÄNDRINGAR OCH KONSEKVENSER Natur Mark och vegetation Från brofästet och till grannfastigheten i öster har marken vårdats och skötts som en tomt. Landskapsbild Intrycket av området domineras av Rönne å och Karl den XVs bro. Bebyggelsen i kvarteren utmed Villagatan kan betecknas som relativt stora stadsvillor, av vilka den nu aktuella byggnaden är den största. I den närbelägna korsningen Villagatan, Storgatan och Östergatan finns hyreshus med lägenheter och lokaler. Två flerbostadshus med lokaler i hörnet Storgatan, Villagatan och Östergatan. Se även bild på sidan 4 med flerfamiljshus och lasarett. Geotekniska förhållanden och radon En detaljerad geoteknisk undersökning kommer att genomföras innan byggstart, stor hänsyn kommer att tas på grund av det å nära läget. I det sammanhanget kommer även den eventuella radonrisken att belysas. 5 (11)

6 Fornlämningar Hela fastigheten är klassad av länsantikvarien som lagskyddat kulturlager. Suterrängvåning kommer att finnas på tillbyggnaden i överensstämmelse med det befintliga huset. Markingrepp eller markförändrande åtgärder kräver Länsstyrelsens tillstånd enligt kulturminneslagens 2 kap. Sådant tillstånd kommer att sökas. Risk för skred, erosion och höga vattenstånd Någon risk för högt vattenstånd finns inte, byggnaderna inom fastigheten ligger mellan 4- till 6 meter över Rönneås medelvattenstånd. Med det planerade grundläggningssättet kommer det heller inte att finnas risk för skred. I en erosionsutredning för Rönne å utförd av Norkonsult AB sommaren 2013 ges sträckan inom planområdet som beteckningen E1, ingen synlig erosionsskada. Det finns fungerande erosionsskydd med stenfyllning inom fastighetens gräns mot ån. Erosionsskydd i form av stenfyllning mot Rönne å Bebyggelseområdet Bostäder Fastigheten kommer efter ombyggnaden att innehålla cirka Lägenheterna är på två, tre och fyra rum och av normalstorlek. Upplåtelseformen är hyresrätt. Det finns tankar på att huset ska kunna fungera som ett boende + 65 med extra service. Verksamheter Intentionen i detaljplanen är att fastigheten ska innehålla enbart bostäder, gällande plan säger bostäder, dock har här funnits tandläkarpraktik sedan Av hävd finns verksamheten här och kommer att finnas till dess den avvecklas eller flyttar. I samband med om- och tillbyggnad kommer vissa förberedande arbeten för övergång till enbart bostäder att ske. På avloppsidan rengörs stammar enligt regler och föreskifter. Stambyte är planerat till för den del som utgör tandläkarpraktik. 6 (11)

7 Offentlig och kommersiell service Planområdet är centralt beläget och all nödvändig service finns i närområdet. Tillgänglighet Byggnader inom planområdet ska utformas på ett sådant sätt att de blir tillgängliga även för personer med nedsatt rörelseförmåga. Detta uppylles genom att hiss anordnas för tillbyggnaden, upp till vindsplanet. Byggnadskultur och gestaltning Tillbyggnaden följer i stil den befintliga byggnaden, vilket ger byggnaden en mer symetrisk utformning. Tillbyggnaden har efter samrådet minskats till 9,5 meter inklusive hiss och trapphus mot Östergatan och bron. Husets byggnadshöjd är satt till 9,5 meter i denna höjd är inte sutterrängplanet inräknat, inte heller frontespiser, takkupor samt utformningsdelar för hiss och trapphus. Fotomontage, fastigheten Gräsanden7 med tillbyggnaden till vänster Friytor Lek och rekreation Området som önskas förvärvas utgörs i gällande plan av parkmark men har på grund av sitt läge inte använts för sitt ändamål. Området tillförs fastigheten Gräsanden 7. Det bör påpekas att ägaren till Gräsanden 7 stått för all plantering och skötsel av området sedan ett nyttjanderättsavtal av marken trätt i kraft , avtalet gäller i 20 år från detta datum. För rekreation finns stora allmänt tillgängliga områden utmed Rönne å åt väster och då på ömse sidor om ån. 7 (11)

8 Gator och trafik Gatunät, gång- och cykeltrafik Gatunätet består av stads/villagator med lokaltrafik, med bil- och cykeltrafik blandad samt trottoarer för gångtrafik. I Rönneåprojektet finns tankar på förbättringar av en gång- och cykelled på södra sidan av Rönne å från Järnvägsbron till Mejeribron. För att kunna passera Karl XV s bro föreslås en flytbrygga anläggas under bron. Denna lösning påverkar inte den här aktuella planen. Ansvaret för brofästet och vägbanan åvilar kommunen och regleras i ett särskilt avtal som även innehåller servitut för tillträde vid reparationer. Kollektivtrafik Hållplats för kollektivtrafik för både lokaltrafikens bussar och regionbussar finns vid lasarettets entré med ett avstånd på cirka meters. Turtätheten är god. Parkering All parkering sker inom fastigheten. Parkeringsnormen för flerbostadshus i dag är 0,8-1,0 platser/lägenhet. (Översyn av parkeringsnormen pågår, fastigheten kommer att följa den parkeringsnorm som gäller vid tillbyggnadstillfället). Planen visar på möjligheten att anlägga minst en plats per lägenhet plus en handikapp plats, vid en kvardröjande tandläkarpraktik reserveras efter överenskommelse 2 platser för denna samt 11 platser och en handikapp plats för de boende. Störningar Det rör sig här om tillbyggnad av ett befintligt bostadshus i innerstadsmiljö, vid ombyggnad eller tillbyggnad bör eftersträvas att alla lägenheter ges en lugn och skyddad sida. Här vänder sig det befintliga husets entrésida mot en lugn villagata och husets sida för utevistelse mm mot en minst lika lugn å- sida. Från Villagatan och söderut är trafiken på Östergatan och Karl XV s bro begränsad till kollektivtrafik, taxi och servicefordon. Den nya husdelen ligger cirka 13 meter från bullerkällans mitt och tillbyggnaden är gavelställd mot Östergatan. Hiss- och trapphus förläggs hit och kommer därmed att vara bullerdämpande för bakomliggande lägenheterna. Gällande riktvärden för trafikbuller ska innehållas. Teknisk försörjning Vatten och avlopp, dagvatten Vatten och avloppsnätet är utbyggt i området. När det gäller dagvatten skall fördröjning ske innan utsläpp till det kommunala nätet. Max 1,5l/s x ha dagvatten får släppas ut från fastigheten. Fördröjningen borgar för att en viss rening sker av dagvattnet, vilket är positivt i förhållandet till den nya miljökvalitetsnormen för grund- och dagvatten. Ytvattenförekomsten i detta fall Rönne å bedöms i detta fall påverkas ytterst marginellt. Fastigheten har goda möjligheter att ta hand om och fördröja dagvatten i nom befintliga gräsytor och planteringsytor. Den övre delen av fastigheten kan anslutas till dagvattenledningar i gatan. Tele och bredband Finns utbyggt i området. 8 (11)

9 Skanova har en kabel som passerar genom området, för denna inrättas ett u- område. Tillbyggnaden kan komma i konflikt med kabeln, u- området är därför vidgat för att kunna omfatta en mindre omläggning. Omläggningen bekostas av markägaren. Värme Finns i området. El Finns i området. Avfall Av tekniska kontoret anlitad entreprenör svarar för avfallshantering enligt kommunens föreskrifter. ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetiden är 10 år från den dag planen vinner laga kraft. Den tomtindelning för kvarteret Gräsanden 7, C 262, som fastställdes , upphör att gälla. Lovplikt beträffande trädfällning gäller på plankartan inom med n markerat område utmed brofästet på Karl XVs bro. STRANDSKYDD Strandskyddet som genom planläggningen återinträder föreslås upphävas. Särskilda skäl för upphävandet föreligger då den aktuella platsen är belägen på redan ianspråktagen mark, detta genom att det från år 2009 finns ett 20- årigt nyttjanderättsavtal mellan kommunen och ägaren till fastigheten Gräsanden 7. På grund av detta förhållande har kommunen beslutat sälja marken till nyttjanderättsinnehavaren och vårdaren av marken. PLANENS GENOMFÖRANDE Organisatoriska frågor Planförfarande Detaljplanen för handläggs med normalt planförfarande och förväntas kunna antas av Kommunfullmäktige första- andra kvartalet Tidplan Detaljplanen var föremål för samråd under juli augusti Granskning av planen kommer att ske under mars- april 2014, med ett godkännande av byggnadsnämnden i april samt antagande- och lagakrafthantering i maj- juni Genomförandetid Genomförandetiden är 10 år från den dag planen vinner laga kraft. Huvudmannaskap Efter planens antagande finns ingen allmän platsmark inom planområdet. 9 (11)

10 Avtal Planavtal är upprättat mellan kommunen och fasighetsägaren. Köpeavtal och eventuellt exploateringsavtal ska upprättas mellan Ängelholms kommuns kommunledningskontor och fastighetsägaren. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Fastighetsbildning Detaljplanen ligger till grund för den fastighetbildning som krävs. Den del av fastigheten Ängelholm 3:52 som genom ett 20- årigt nyttjanderättsavtal från 2009 disponerats och samutnyttjats med fastigheten Gräsanden 7 föreslås slås samman till ny fastighet. Den sydvästra gränsen mot Rönne å tolkas in efter strandlinje och fastighetsgräns. Nödvändiga fastighetsindelningsbestämmelser för bildande av servitut för underhåll av bro kommer att prövas enligt 3 kap 1 och 5 kap 4 fastighetsbildningslagen. EKONOMISKA FRÅGOR Planekonomi Planavtal har upprättas mellan fastighetsägaren och stadsarkitektkontoret. TeliaSonera Skanova Access AB har en kabelanläggning på nuvarande fastigheten Ängelholm 3:52. För kabelanläggningen som nu föreslås hamna på kvartersmark inrättas ett u- område. Krävs det flyttningar eller andra åtgärder för att säkerställa bolagets anläggningars funktion ska detta bekostas av fastighetsägaren. U- området anpassas till en eventuell flyttning. Tekniska utredningar En kemtvätt har funnits registrerad på fastigheten, enligt uppgift har dock igen tvättverksamhet funnits på platsen utan möjligen enbart inlämning. En geoteknisk undersökning inför grundläggning av tillbyggnaden ska utföras. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Planhandlingarna har upprättats av planarkitekt Ralph Blomqvist, Stadsarkitektkontoret. Fastighetsförteckningen har framtagits av Anna Simes tekniska kontoret och Lars- Gunnar Ludvigsson Kommunledningskontoret. - Medverkande tjänstemän har från Stadsarkitektkontoret varit: Mariann Martell - Medverkande tjänsteman har från Kommunledningskontoret varit: Lars- Gunnar Ludvigsson STADSARKITEKTKONTORET Ängelholm den 25 februari 2014 Pontus Swahn Stadsarkitekt Ralph Blomqvist Planarkitekt 10 (11)

11 Information enligt personuppgiftslagen (PUL) Som information vill vi upplysa om att personuppgifter som inkommer i ärendet behandlas endast i detta specifika planärende samt vid utlämnande av handlingar enligt offentlighetsprincipen. Källor: Till fastighetsförteckning är; fastighetsinformationsregistret (FIR), statens personadressregister (SPAR). Byggnadsnämnden ansvarar för denna information. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter används eller om du vill att dessa skall ändras är vi tacksamma för skriftligt besked om detta till Byggnadsnämnden, Ängelholm. 11 (11)

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2013-09-19 T.O.M. 2013-10-10 Enkelt planförfarande Planområde ÖP SAMRÅD

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län

Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län Diarienummer Detaljplan för del av fastigheten Ängelholm 3:37, Repslagarbanan, Kronotorp, Ängelholms stad, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2012-11-01-2012-11-22 Kyrkogården vid Heliga

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer Detaljplan för fastigheten Gräsanden 7, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

DELAR AV ÄNGELHOLM 2:47 OCH 2:48 SAMT DEL AV MARS 1, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN. Älvsborgsgatan. Gamla vägen VENUS 1. Margretetorpsvägen ÄNGELHOLM

DELAR AV ÄNGELHOLM 2:47 OCH 2:48 SAMT DEL AV MARS 1, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN. Älvsborgsgatan. Gamla vägen VENUS 1. Margretetorpsvägen ÄNGELHOLM Diarienummer -0 SAMRÅDSHANDLING DELAR AV ÄNGELHOLM : OCH : SAMT DEL AV MARS, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅD 0--0 T.O.M. 0-0- PLANBESKRIVNING Lupingatan PIGGVAREN SJÖHÄSTEN MANETEN 0 SKÖLDPADDAN SJÖBORREN

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Planbeskrivning Granskning 2014-03-31 till 2014-04-28

Planbeskrivning Granskning 2014-03-31 till 2014-04-28 , Nybroområdet, Ängelholms kommun, Skåne län Planbeskrivning Granskning 2014-03-31 till 2014-04-28 Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp HEMBYGDSPARKEN

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

SAMRÅD. Diarienummer 10-1216 1 (8) UTSTÄLLNING ÖP SAMRÅD. Mot Hjärnarp. 200 m GÅNARP GÅNARP TOARP TÅSTARP 3:19 3:22 21:1 7:7 36:1 3:20 8:8 6:1 23:1

SAMRÅD. Diarienummer 10-1216 1 (8) UTSTÄLLNING ÖP SAMRÅD. Mot Hjärnarp. 200 m GÅNARP GÅNARP TOARP TÅSTARP 3:19 3:22 21:1 7:7 36:1 3:20 8:8 6:1 23:1 Diarienummer SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN FL, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅD 2011-06-28 T.O.M.. 2011-08-05 PLANBESKRIVNING N GÅNARP 43:1 M. :7 3:22 3:19 Gudebäcken GÅNARP 21:1 GÅNARP 36:1 7:7 3:20

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antaget förslag Dnr 2005.248.214 PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Detaljplan för Del av Örnen 7 i Klippans kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (5) PLANBESKRIVNING Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta i skala

Läs mer

Planbeskrivning Samråd 2014-09-03 till 2014-10-01

Planbeskrivning Samråd 2014-09-03 till 2014-10-01 Magnarp 58:56 m.fl, Magnarp, Ängelholms kommun Planbeskrivning Samråd 2014-09-03 till 2014-10-01 Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp MAGNARPS BYAVÄG

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING

UTSTÄLLNINGSHANDLING UTSTÄLLNINGSHANDLING UTSTÄLLNING 2010-0-0 T O M 2010-06-0 DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN WILLAN, ÄNGELHOLMS KOMMUN 2 6 12 4 11 LOMMEN 9 6 Villagatan 9 GRÄSANDEN 4 10 WILLAN TUSENSKÖNAN 1 Åsbogatan VITSIPPAN

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

DP 1084. Detaljplan för fastigheten Tallen 8, Villa så kul, Nybroområdet, Ängelholms kommun, Skåne län. Planbeskrivning

DP 1084. Detaljplan för fastigheten Tallen 8, Villa så kul, Nybroområdet, Ängelholms kommun, Skåne län. Planbeskrivning , Nybroområdet, Ängelholms kommun, Skåne län Planbeskrivning Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp HEMBYGDSPARKEN PLANOMRÅDE RÖNNE Å HAVSBADSVÄGEN IDROTTSGATAN

Läs mer

Markören 16. Detaljplan för fastigheten. i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet

Markören 16. Detaljplan för fastigheten. i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet Dnr KS 55/2008 Detaljplan för fastigheten Markören 16 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet Upprättad 2008-05-15 Antagen 2008-06-03 Laga kraft 2008-06-26 2 (5) Dnr

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Detaljplan för del av Rebbelberga 25:16 och 26:12 m fl.(ny cirkulationsplats E6- Klippanvägen), Älvdalen/ Midgården, Ängelholms kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Rebbelberga 25:16 och 26:12 m fl.(ny cirkulationsplats E6- Klippanvägen), Älvdalen/ Midgården, Ängelholms kommun, Skåne län Diarienummer Detaljplan för del av Rebbelberga 25:16 och 26:12 m fl.(ny cirkulationsplats E6- Klippanvägen), Älvdalen/ Midgården, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2015-01-16 T.O.M. 2015-02-16

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län Rektangel markerar planområdets läge PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för ORRSKOGEN Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i maj 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Karl-Erik Sigfrids GRANSKNINGSHANDLING PLANDATA Planhandlingarna är följande:

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Majblomman 1, Willan, Ängelholms kommun, Skåne län S:16. Brandstationen 5. 4 Ambulans. Brandstation 6:6 ÄNGELHOLM

Detaljplan för fastigheten Majblomman 1, Willan, Ängelholms kommun, Skåne län S:16. Brandstationen 5. 4 Ambulans. Brandstation 6:6 ÄNGELHOLM Detaljplan för fastigheten Majblomman, Willan, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 0-0- T.O.M. 0-0-0 Enkelt planförfarande Tegelbruksbron LOMMEN GRÄSANDEN :0 S: TORDMULEN Villagatan : :

Läs mer

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Datum Diarienummer 1 (8) PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

DELAR AV ÄNGELHOLM 2:47 OCH 2:48 SAMT DEL AV MARS 1, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN. Älvsborgsgatan. Gamla vägen. Margretetorpsvägen VENUS 1 ÄNGELHOLM

DELAR AV ÄNGELHOLM 2:47 OCH 2:48 SAMT DEL AV MARS 1, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN. Älvsborgsgatan. Gamla vägen. Margretetorpsvägen VENUS 1 ÄNGELHOLM DP 0 Diarienummer -0 DELAR AV ÄNGELHOLM : OCH : SAMT DEL AV MARS, KARLSLUND, ÄNGELHOLMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PIGGVAREN EN MANETEN 0 N 9 SJÖBORREN : SANEMONEN KANTARELLEN CHAMPINJONEN JÄRNAN NEN MURKLAN

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i oktober 2017 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2017-02-15 Antagen

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling Antagandehandling Datum Dnr 2017-02-02 2016-0222 1 (6) Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN Standardförfarande 2 (6) PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR

KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR Granskningshandling Datum 2016-12-17 2016-0222 1 (7) Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN Standardförfarande 2 (7) PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Anneli Sundin Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Anneli Sundin 2015-3488 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till Stadsplan för Sofielund m.m. (Pl 71), avseende Boländerna 23:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Detaljplan för Sjöryd 1:123 och 1:124

Detaljplan för Sjöryd 1:123 och 1:124 ANTAGANDEHANDLING 123 Detaljplan för Sjöryd 1:123 och 1:124 i Mullsjö, Mullsjö kommun Dnr 2014/2042 Denna handling har utarbetats av planarkitekt Anna Säfström i samarbete med berörda tjänstemän inom Mullsjö

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Planbeskrivning Samråd 2014-04-08 till 2014-05-06

Planbeskrivning Samråd 2014-04-08 till 2014-05-06 , Munka Ljungby Ängelholms kommun Planbeskrivning Samråd 2014-04-08 till 2014-05-06 Svenstorp Hjärnarp Vejbystrand Magnarp Barkåkra Munka Ljungby Ängelholm Höja Strövelstorp gen vä nga ellju n så rk la

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

Planbeskrivning Samråd till

Planbeskrivning Samråd till , Skörpabäcken, Ängelholm, Ängelholms kommun Planbeskrivning Samråd 2014-06-04 till 2014-07-31 ÖSTRA VÄGEN Svenstorp Vejbystrand Magnarp Hjärnarp Barkåkra Ängelholm Munka Ljungby Höja Strövelstorp COOP

Läs mer

Husaren:1 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan för. Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen

Husaren:1 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan för. Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAG A N D E H A N D L I N G tillhörande ändring av detaljplan för Husaren:1 Maratonvägen 2a mfl, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen 2014-01-07

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Utöver planbeskrivningen finns följande planhandlingar:

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G sid1 (3) Ängelholms kommun B 308 Detaljplan för KV SAMSKOLAN M M i Ängelholms stad P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av: - Plankarta med bestämmelser -

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 m m, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅD 2015-06-25 T.O.M. 2015-08-07.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 m m, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅD 2015-06-25 T.O.M. 2015-08-07. Diarienummer Detaljplan för fastigheten Strutsen 18 m m, Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2015-06-25 T.O.M. 2015-08-07 Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT 1 (10)

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9)

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9) 1(9) Datum: Diarienummer: 2014-04-10, rev. 2014-06-03 2014/60 Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats:

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling September 2014 Ändring av stadsplanen för Hönekulla 1:114 m.fl. SOLÄNGSOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Tillägg till planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster.

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster. Dnr BTN15/93 Tillägg till detaljplan P 37-3 för Björken 1, 2, 3, 10 & 11 Öster Nyköpings kommun Granskningshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-10-06 Reviderad 2015-11-23 Dnr 2/6 Planhandlingar Detaljplanen

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

Planområde. Antagen av byggnadsnämnden:

Planområde. Antagen av byggnadsnämnden: Detaljplan för Grusåsen 3 (Junkaremålsskolan) i Tranås stad, Tranås kommun Upprättad i maj 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 296/08 Planområde Antagen av byggnadsnämnden:

Läs mer

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling

Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planbeskrivning - Detaljplan för Tofsvipan 2, Ändring genom tillägg, Vaggeryds tätort, Vaggeryds kommun Samrådshandling Planen är ute på samråd under tiden 2014-08-08 t.o.m. 2014-09-29. Synpunkter på detaljplanen

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 PLANBESKRIVNING Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8 - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 Antagandehandling 2018-08-07 PBL 2010:900

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer