A N VÄ N DA R MA N UA L

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "A N VÄ N DA R MA N UA L"

Transkript

1 ANVÄNDARMANUAL

2 Stanley 2 Innehåll Grundläggande användning... Sid 3 Hur och när du använder STANLEY Guard Appinställningar: Huvudmeny... Sid 7 Snabbguide till kontaktpersoner, bakgrundsbilder och andra inställningar Appinställningar: Undermeny för profiler... Sid 10 Anpassa din larmprofil STANLEY Guard webbsida: Larmsida... Sid 11 Vad dina kontaktpersoner ser STANLEY Guard webbsida: Ditt konto... Sid 12 Se dina larm och hantera din profil Introduktion Vi har utvecklat en App som ska vara så enkel som möjligt att använda. Om du hamnar i en farlig situation, om du blir förföljd eller attackerad så ska du få hjälp fort. STANLEY Guard är byggd för din enkelhet och vår snabbhet.

3 VANLIGT ANVÄNDANDE 3 Vi har valt ett proaktivt sätt för att hantera din trygghet och säkerhet före, under och efter en potentiellt farlig situation och det är därför STANLEY Guard fungerar i tre enkla steg: Steg 1: Aktivera STANLEY Guard Starta STANLEY Guard FÖRE varje potentiellt farlig situation t ex INNAN du börjar gå hem eller skall till en plats med högre hotbild. Vi spårar dig i realtid från det ögonblick STANLEY Guard slås på, även om du inte larmat än. Vi gör detta för att kunna se var du gått för att i efterhand kunna ge bättre uppgifter till t ex polis för att kunna höra vittnen eller samla andra typer av bevis som kamerabilder eller dyl om det skulle behövas. Steg 2: Larma Om du känner dig hotad så kan du skicka ett larm genom att antingen skaka telefonen eller svepa över skärmen (om detta är aktiverat). Därefter sker OMEDELBART och automatiskt flera saker: Larmet skickas Så fort du larmat så skickas din nuvarande position och den rutt du färdats sedan du startade STANLEY Guard till dina kontaktpersoner via SMS och e-post samt till STANLEY Security. Från detta ögonblick och framåt så övervakas din position i realtid av dina kontaktpersoner och STANLEY Security. Samla bevis STANLEY Guard spelar dolt och automatiskt in video och ljud så fort ett larm har skapats. Eftersom det finns risk att den som attackerar dig också försöker stjäla eller förstöra din telefon så skickas videosekvenserna direkt till våra säkra servrar så de blir synliga på STANLEY Guard webbsidan. Det betyder att dina kontaktpersoner omedelbart kan se och höra vad som skett vilket förbättrar deras möjlighet att hjälpa dig.

4 VANLIGT ANVÄNDANDE 4 Återkallning av larm Larmet kan bara återkallas genom att slå in din födelsedag som en pinkod (dag /mån). I en stressad situation är det mindre troligt att du kommer att komma ihåg en pinkod som du skapade för flera månader sedan. Din födelsedag är då lättare att komma ihåg. När du slagit in din födelsedag (dag/mån) som pinkod så skickas ögonblickligen ett meddelande till dina kontaktpersoner att du är OK. Steg 3: Aktivera det lokala larmet Du kan använda det lokala larmet för att försöka skrämma bort en förövare. Detta gör du helt enkelt genom att skaka telefonen igen. När du aktiverar det lokala larmet så kommer telefonen att larma med hög signal och lampan på din telefon kommer att börja blixtra för att dra till sig maximal uppmärksamhet. Aktivera det lokala larmet om du känner att en situation börjar bli farlig och därför vill varna de som hotar dig att de är övervakade och därmed avskräcka dem från att fortsätta hota dig. Stänga av det lokala larmet Det lokala larmet kan bara stängas av genom att slå in din födelsedag (dag/mån) som pinkod. När du slagit in din födelsedag som pinkod så skickas ögonblickligen ett meddelande till dina kontaktpersoner.

5 RESEFUNKTIONEN 5 Resefunktionen Översikt och användning Resefunktionen kan trygga dig under din resa. När du använder denna funktion så kommer dina kontaktpersoner att informeras om vart du skall så de kan bistå dig om du får problem. Välj en startpunkt och en slutpunkt, tryck sedan på Starta Resa. Du kan också lägga till noteringar om din resa om du vill informera dina kontaktpersoner om du t ex planerar att stanna till i en butik på vägen. Du kan kontrollera din resa genom att trycka på den interaktiva kartan. När du kommit fram kommer Appen att fråga dig om du är säker och trygg. Om du väljer Nej så kommer du att ges möjlighet att larma. Spara Resmål För resmål du besöker ofta kan du trycka på den lilla stjärnan till höger på reseöversiktsskärmen för att tillfrågas om att skriva in namnet på platsen så den sparas för framtida användande. För att komma åt dina sparade platser, tryck på sökfältet så öppnar sig en lista längst ner. Ta emot meddelande om startad resa Din kontaktpersoner (eller du själv, om någon angett dig som kontaktperson) kommer få ett SMS och ett e-postmeddelande med en länk till en webbsida där man kan se information om resan. Avbryt en resa För att avbryta en resa, tryck på Avbryt Resa längst ner på reseskärmen. Du kommer då uppmanas att ange din födelsedag (dag/mån) som pinkod. Efter det kommer Appen att återgå till stand-by läge.

6 MÖTESLARM 6 ANVÄNDA MÖTESLARM Sätta upp ett möte Möteslarmsfunktionen kan hjälpa dig i riskfyllda situationer, t ex när du skall träffa en okänd person eller arbeta ensam där du riskerar att skada dig utan att någon kan upptäcka att du är i nöd vilket kan leda till livsfara. Denna funktion fungerar i låst skärmläge, alltså ett idealiskt verktyg för ensamarbetare eller för diskret användande i handväskan eller i fickan. Tryck på ikonen för Möte och välj hur länge mötet skall vara. Fyll även i noteringar om mötet om du vill att information om ditt möte skickas till dina kontaktpersoner och larmcentralen som kan skicka ut hjälp eller kalla på polis i händelse av larm. Sätta igång timer När du har fyllt i mötesnoteringar, tryck på Ange varvid mötestimern kommer att börja räkna ner. Dålig täckning, slut på batteri eller andra problem med telefonen kommer inte att inverka på att larm ges då timern har räknat ner klart. Förvarningssystem Systemet sänder ut en förvarning innan ett larm skickas genom en vibration eller ett ljud som ger dig möjligheten att lägga på tid eller avbryta nedräkningen. Avbryta ett möte Timern kan bara stängas av genom att du slår in din födelsedag (dag/mån) som pinkod. Detta avbryter timern både på din telefon och på molnservern. Möteslarmsfunktionen stödjer också möjligheten att slå in en hotkod (9999) som skickar ett larm om att du har blivit tvingad att avbryta mötet, vilket ger alla information om ökad risk och att hotnivån har ökat.

7 MÖTESLARM 7 Man Down-funktion När den bör användas Denna funktion ger användare som utför riskfyllda uppdrag möjligheten att skicka larm omedelbart så fort de blir orörliga. Ensamarbetare som utför riskfyllda uppdrag där de kan falla, fastna eller bli medvetslösa är exempel på lämpliga användare. Hur den fungerar I mötesmenyn aktiverar du funktionen genom att kryssa i rutan för Man Down. Din telefon kommer därefter att känna av dina rörelser. Om dina rörelser upphör kommer ett larm att ljuda lokalt på din telefon som sedan följs av ett utgående larm. Konfiguration av inställningar för Man Down I inställningsmenyn i Appen kan du definiera en inaktivitetsnivå för Man Down och andra inställningar som känslighet o s v. Vi rekommenderar starkt att du provar av olika inställningar då det kan variera mellan olika telefonfabrikat. Avbryta Man Down Man Down kan avbrytas på samma sätt som du avbryter ett möteslarm. Välj Avbryt och slå in din födelsedag (dag/mån) som pinkod. Viktigt att tänka på Även om Man Down erbjuder en robust funktion för ensamarbetare så bör det inte vara den enda försiktighetsåtgärden när man utför riskfyllt arbete. Vänligen följ arbetsmiljöregler och vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att göra arbetsmiljön säker.

8 FUNKTIONER 8 Extrafunktioner Förklarade funktioner Dolt larm (Endast Android) Dolt larm fungerar även när Appen ligger i bakgrunden och/eller i skärmlåst läge. Du kan larma genom att trycka på volymökningsknappen minst fem gånger i rad. På grund av hårdvarubegränsningar är denna funktion inte tillgänglig på Windowstelefoner eller iphones. HOTKOD Om du har blivit tvingad under hot att återkalla ett larm eller avbryta en larmfunktion slår du in 9999 istället för din födelsedag som pinkod. Det ser då ut som Appen accepterar återkallningen men Appen skickar då i själva verket ett prioriterat larm som ger larmcentralen information om att du har tvingats att återkalla larmet under hot. Appen är fortfarande aktiv fast den ser ut att vara utloggad. Hjärtpuls Hjärtpulsfunktionen ger användaren en trygghet i att ett larm har utlösts genom att en pulserande vibration känns när larmet har utlösts.

9 APPINSTÄLLNINGAR 9 INSTÄLLNINGAR Huvudmeny Testlarm Testa ditt STANLEY Guard larm för att se att det fungerar. Bakgrundsbild Gör din larmvy personlig med hjälp av en egen bild i det personliga profilläget. Kontaktpersoner Ange dina kontaktpersoner här genom att lägga till dem antingen via adressboken eller manuellt. Tryck bara på + för att komma igång. Larmprofiler Det finns tre unika larmprofiler. Olika situationer kräver olika sätt att larma på då det t e x inte alltid är säkert att låta en hotfull person veta att du har larmat. Personlig Det personliga profilläget ger dig exakt information om i vilket läge STANLEY Guard är efter första skakningen. Det behöver dock inte vara uppenbart för andra som tittar på din telefon. Efter andra skakningen kommer telefonen att övergå i lokalt larmläge med blixtrande ljus och alarmljud. Du kan anpassa denna profil med en valfri bild för att maskera larmet ytterligare. Avskräckning Denna profil gör det mycket uppenbart för vem som helst som tittar på telefonen att ett larm har utlösts och att både GPS-position och videosekvens har skickats. Detta för att avskräcka en förövare från att fortsätta sitt hotfulla beteende eller stjäla telefonen. Efter andra skakningen kommer telefonen att övergå i maximalt larmläge med blixtrande ljus och alarmljud. Dolt läge I vissa lägen vill man inte att någon skall märka att ett larm har skickats. Det kan vara i en trängd situation där man t o m känner personen ifråga som är hotfull och där en medvetenhet om att ett larm är skickat kan få motsatt effekt och istället öka risken för våld. Det dolda läget är helt tyst och dolt från att ses på telefonens skärm. Det behövs ingen andra skakning eftersom allt är hanterat automatiskt och dolt för din säkerhets skull.

10 APPINSTÄLLNINGAR 10 Undermeny profiler Du kan också anpassa din profil genom att välja redigera under varje profil. Där kan du Larmvolym Ställ in ljudnivån för larm. Vi rekommenderar maximalt läge för att ha största avskräckande effekt. Blixtljus vid larm Slå på eller av funktion. Dubbeltryck för att utlösa larm (iphone) Utlös larm genom att dubbeltrycka på din iphone. Svepläge för att utlösa larm (Android) Utlös larm genom att svepa över larmfältet på din Androidtelefon. Skaka för att utlösa larm Slå på eller av funktionen. Videosekvenslängd Längden på varje videosekvens kan ställas in mellan 10 till 30 sekunders längd. Vi rekommenderar kortare videosekvenser eftersom de kommer att laddas upp snabbare via ditt mobila nätverk. Antal videosekvenser Ange hur många videosekvenser mellan 1 och 10 som skall spelas in och laddas upp vid larm. Vi rekommenderar ett färre antal videosekvenser än det maximala eftersom de kommer att laddas upp snabbare via ditt mobila nätverk. Du kan alltid återställa Appen till ursprungsinställningar genom att välja ÅTERSTÄLL Skakstyrka Anpassa hur mycket skakning som behövs för att utlösa ett larm Puls Detta slår på en hjärtpuls för att förvissa dig om att STANLEY Guard är aktiv och redo att larma vilket ger dig en ökad känsla av trygghet.

11 STANLEY GUARD WEBBSIDAN 11 STANLEY GUARD WEBBSIDAN Larmsidan När ett larm har utlösts av användaren så skickas omedelbart en länk till larmsidan till kontaktpersonerna via SMS och e-postmeddelande. Larmsidan innehåller all information som har samlats från larmet som t ex spårningsinformation och videosekvenser men också annan information om användaren som kan skickas till andra om det behövs. STANLEY Guard gör detta för att säkerställa att all information sparas tryggt och säkert på distans. Spårning Larmsidan har spårningsmöjlighet och visar var användaren är i Google Maps. Spårningsinformationen uppdateras var 45:e sekund så dina kontaktpersoner kan följa dina rörelser både före och efter ett larm i realtid. Larmstatus Statusraden ger dig information om när användaren är spårad och när platsinformationen har uppdaterats. Denna del av sidan talar också om datum och tid för larmet. Video Larmsidan visar videosekvenserna som laddats upp automatiskt från telefonen när användaren har utlöst ett larm. Dina kontaktpersoner kan därmed se vad som händer och avgöra hur de kan hjälpa dig på bästa sätt. Spårningsikoner Dina uppgifter Användaren kan lägga till information om sig själv för att underlätta för kontaktpersonerna att så exakt som möjligt kunna beskriva användaren för räddningstjänsten, polis eller andra hjälpinstanser! När du tittar på en rutt som en användare har tagit så symboliserar GRÖNT rutten från när användaren aktiverade STANLEY Guard Appen. När användaren har utlöst ett larm så blir rutten RÖD. STANLEY Guard skölden symboliserar användarens nuvarande position.

12 STANLEY GUARD WEBBSIDAN 12 Ditt användarkonto På STANLEY Guard webbsidan kan du logga in och hantera ditt konto, uppdatera din profil och titta på alla dina larm. När du är inloggad så kommer du åt flera menyer. Till höger är ett exempel på en larmlista som innehåller en översikt över ditt senaste larm och detaljer om övriga larm om du skulle vilja återvända till dem. Mina Larm Mina personuppgifter Alla larm registreras och sparas på den säkra servern eftersom dessa kan behövas som bevisföring vid en framtida polisanmälan. Larmen visar var och när du utlöste larmet tillsammans med de videosekvenser som laddades upp vid varje larmtillfälle. Här kan du lägga till mer uppgifter om dig som t ex fysiska attribut och språkkunskaper etc. Informationen är synlig på larmsidan som dina kontaktpersoner får en länk till vid larm eftersom det kan hjälpa dina kontaktpersoner att beskriva dig för polis och räddningstjänst. Mina kontaktpersoner Mina prenumerationer Här hanterar du dina kontaktpersoner (detta kan även göras från Appen i telefonen). När du lägger till en användare kommer de att få ett e-postmeddelande om att du har lagt till dem som kontaktperson. Här kan du enkelt ändra dina prenumerationer i STANLEY Guard. Vi ger en enkel och fullständig överblick över ditt konto och dess status. Prenumerationer kan avslutas när som helst och avtalas på rullande tre månaders avtalstid. Kontakta oss STANLEY Guard är en revolutionerande personlig säkerhetstjänst som förbättrar personsäkerhet för alla genom innovativ teknikutveckling. Vi uppdaterar och förbättrar prestanda och funktioner i tjänsten och om du är intresserad av att veta mer så kontakta oss på

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 Installation Hämta och installera NetAlert till din iphone från App Store. När appen är installerad, starta NetAlert och följ instruktionerna under Första gången.

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Med NetAlert är du aldrig ensam.

Med NetAlert är du aldrig ensam. Med NetAlert är du aldrig ensam. Ett personlarm för alla. NetAlert, marknadsledande personlarm för mobiler och datorer, ökar tryggheten i riskmiljöer och vid ensamarbete. Allt fler utsätts för otrygghet

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Med NetAlert är du aldrig ensam.

Med NetAlert är du aldrig ensam. Med NetAlert är du aldrig ensam. Så här fungerar det. För tryggare arbetsmiljö.!! Kollega. Larm central. NetAlert, marknadsledande personlarm för mobiler och datorer, ökar tryggheten i riskmiljöer och

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 Installation Hämta och installera NetAlert till din telefon från Android market. Följ därefter instruktionerna under Första gången. Vad är NetAlert? NetAlert är

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Snabbguide Hemtelefon i mobilen

Snabbguide Hemtelefon i mobilen Snabbguide Hemtelefon i mobilen Helt nya möjligheter att ringa billigt! Com Hem Kundservice 0771-55 00 00 comhem.se Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat appen kan du börja ringa. Hemtelefon

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

NYHET. Alerty. Säkerhet Trygghet Assistans. Utgåva 1.13

NYHET. Alerty. Säkerhet Trygghet Assistans. Utgåva 1.13 NYHET Alerty Säkerhet Trygghet Assistans Utgåva 1.13 Alerty - Mer än ett personlarm. Alerty är en mobilapplikation som laddas ner direkt till din smartphone. Larm skickas via Premium-SMS till förvalda

Läs mer

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d...

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d... Användarmanual Användarmenyn När larmsystemet är i frånkopplat läge kan användarmenyn nås genom att en användare skriver in sin PIN-kod. Från användarmenyn kan larmsystemet sedan larmas på, sättas i skalskyddsläge,

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

SoftAlarm. Lättanvänt trygghetslarm via din familj och vänner ANVÄNDARGUIDE. Enkelt att bygga upp och ändra ditt sociala nätverk

SoftAlarm. Lättanvänt trygghetslarm via din familj och vänner ANVÄNDARGUIDE. Enkelt att bygga upp och ändra ditt sociala nätverk SoftAlarm AB ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm Lättanvänt trygghetslarm via din familj och vänner Kalla enkelt på hjälp med SoftAlarm vid otrygghet eller skada. Larm med Hitta-funktion Enkelt att bygga upp och ändra

Läs mer

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server o ch telefon sker över internet

Läs mer

Manual - Ledningskollen i mobilen

Manual - Ledningskollen i mobilen 8010 Manual Ledningskollen i mobilen.docx Manual - Ledningskollen i mobilen Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Inkluderade funktioner 3. Manualens upplägg 4. Kortversion av manualen 4.1 Registrera

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Resledaren Användarguide iphone Innehåll

Resledaren Användarguide iphone Innehåll Resledaren Användarguide iphone Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 15 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa... 20

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Användarhandledning - Skogsappen

Användarhandledning - Skogsappen Användarhandledning - Skogsappen Detta dokument utgör användarhandledningen till mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i n g S y s t e m s A B, D r o t t n

Läs mer

Trygghet vid ensamarbete Alerty Personlarmsapp

Trygghet vid ensamarbete Alerty Personlarmsapp Trygghet vid ensamarbete Alerty Personlarmsapp Version 1.36 Problemen vid ensamarbete Hot & våld och fallolyckor är det vanligaste arbetsmiljöproblemen. Ett traditionellt personlarm är otympligt, lätt

Läs mer

MBX Mobilapp. Inloggning. Mobilapplikationens huvudmeny. MBX Mobilapp - 2016

MBX Mobilapp. Inloggning. Mobilapplikationens huvudmeny. MBX Mobilapp - 2016 MBX Mobilapp MBX mobilapplikation finns både för Android och iphone, och gränssnittet är i princip detsamma på de båda plattformarna. I detta dokument används skärmbilder från Android. Inloggning För att

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto.

Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto. Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto. När det gäller konto och appar på kommunens ipads så gäller ett konto per ipad. Detta innebär att man inte får dela appar mellan verksamhetens ipads.

Läs mer

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android...

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... Säker inloggning Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... 6 Installation av Microsoft Authenticator

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN

ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN VER 1.0 ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN 2015-04-20 1 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 2 1.1 App-version... 2 2 2.1 ANVÄNDARE OCH BESÄTTNING... 2 Inloggning... 2 2.2

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 Installation Hämta och installera NetAlert till din iphone från App Store. När appen är installerad, starta NetAlert och följ instruktionerna under Första gången.

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.6

Användarmanual. Meetings 1.6 Användarmanual Meetings 1.6 Revisionsnummer: 2 Dokumentnamn: Meetings by Formpipe 1.6 - Användarmanual ipad Datum: 2014-03-30 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (24) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 Besökslista Vid inloggning i appen kommer den inloggade användarens besökslista visas Knappen längst upp till vänster är utloggningsknapp och knappen uppe till

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Användarmanual. Meetings app 1.7

Användarmanual. Meetings app 1.7 Användarmanual Meetings app 1.7 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: Meetings App 1.7 Datum: 2012-12-19 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (27) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 2 FÖRKRAV OCH

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 1.11.3 Innehåll HUVUDMENY 3 SÖK ADRESS 3 SÖK PERSON, SÖK FÖRETAG 3 SÖK I NÄRHETEN 3 FAVORITER 3 KARTA 3 TJÄNSTER 4 DESTINATIONSINFORMATION

Läs mer

Användarmanual för Bird Alarm. Användarmanual

Användarmanual för Bird Alarm. Användarmanual Användarmanual 1 Innehåll 1. Webbsidan www.birdalarm.com... 3 1.1. Skapa profil och regler... 3 1.2. Skapa regler... 4 1.3. Aktuella larm på www.birdalarm.com... 5 1.4. Filtrering av larm... 5 1.5. Fler

Läs mer

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 och senare kan användas på mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara inloggad på Messenger från olika platser på samma

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 4 3. Meddelande 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Bambusermanual - Plattformen distans

Bambusermanual - Plattformen distans Bambusermanual - Plattformen distans Av: Sofie Sjöstrand, Nätverket SIP Senast reviderad: 2012-09-16 Innehåll Om Bambuser och manualen... 2 Registera ett konto... 3 Dashboard - din startsida... 4 Dashboard

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Skapa konto... 4 Startsidan... 4 Att söka med sökord... 5 Sök... 5 Filtrering - vad vill du se för träffar?... 6 Spara filter, lägga till

Läs mer

Rutin för hantering av personlarm SRT306

Rutin för hantering av personlarm SRT306 Rutin för hantering av personlarm SRT306 1(8) Innehåll 1. Slå på och av 2. Ladda 3. Laddningsstatus 4. Larma 5. Larmvägar 6. Positionering med GPS 7. Delat larm flera användare 8. Larm av misstag 9. Larmplan

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI sli.se/gr Skapa konto Klicka på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i kommun och skola, får du en lista på "träffar"

Läs mer

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net ios-appen Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net 1 Fokus på tillgänglighet Med ios-appen kan alla som använder en iphone eller ipad med ios operativsystem få enkel tillgång

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med smartphone-appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Välj

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

1 Klicka i sökrutan och skriv en del av. 2 Här ser du om dina kollegor är tillgängliga. 3 Klicka på den kontakt som du vill öppna.

1 Klicka i sökrutan och skriv en del av. 2 Här ser du om dina kollegor är tillgängliga. 3 Klicka på den kontakt som du vill öppna. Söka efter och öppna kontakter 5 När du öppnar appen FrontOffice visas sidan Kontakter. Klicka i sökrutan och skriv en del av namnet. Ju mer du skriver desto färre resultat visas. Under FrontOffice Kontakter

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska

Läs mer

Använda Google Apps på din Android-telefon

Använda Google Apps på din Android-telefon Använda Google Apps på din Android-telefon Om du vill använda e-post, kontakter och kalender för Google Apps på din Android-enhet ska du och dina användare göra följande: 1. Öppna skärmen Konton och synkroniseringsinställningar

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android Så här använder du Legimus app för Android Innehåll Vad är Legimus?... 3 Talsyntes... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 4 Så här söker du en talbok... 5 Ladda

Läs mer

Golfshot Plus. Android Användarhandbok Version 4.0

Golfshot Plus. Android Användarhandbok Version 4.0 Golfshot Plus Android Användarhandbok Version 4.0 Innehåll Hemskärm 3 Välj en Anläggning 13 Maximera 24 Scorekort 6 Rundinställningar 14 batterilivslängd Statistik 7 Hållista 15 Supportresurser 25 GolfNow

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar Texttelefoni.se En förmedlingstjänst från PTS Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar Innehåll ALLMÄN INFORMATION Introduktion 3 Mobilapp för smarta telefoner eller surfplatta 3 Ladda ner

Läs mer

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra)

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) fr.o.m 10 juni 2011 Introduktion... 2 Inloggning... 2 E-post... 3 Samla e-posten i konversationer eller som separata meddelanden... 3 Skicka e-post... 3 Adresslistor...

Läs mer

Säkerhetskopiera mobilen

Säkerhetskopiera mobilen Säkerhetskopiera mobilen gratis och helautomatiskt 7 Bästa gratistipsen 7 För Android, Iphone och Windows Phone 7 Säkerhetskopiera till Dropbox. Så fixar du automatisk säkerhetskopiering av mobilen Visst

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen och administrera växeln Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint.

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CELLIPS HÄNVISNING

ANVÄNDARMANUAL CELLIPS HÄNVISNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Användarmanual Cellips hänvisning... 2 1. Hänvisningsstatus... 2 2. Generella inställningar... 2 2.1 Ljudfil med ditt namn vid talad hänvisning... 2 2.2 Gått

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Om du gör ett misstag när du trycker in din användarkod - tryck helt enkelt in den rätta koden.

Om du gör ett misstag när du trycker in din användarkod - tryck helt enkelt in den rätta koden. ANVÄNDARMANUAL Sida Premier 4/86 Användarmanual. Larmsystemets handhavande Introduktion Innan du försöker att hantera larmsystemet skall du försäkra dig om att du kan koppla till och från systemet på alla

Läs mer

Användarmanual. Installation av hemlarm. Kom igång med ditt nya hemlarm

Användarmanual. Installation av hemlarm. Kom igång med ditt nya hemlarm Användarmanual Installation av hemlarm Kom igång med ditt nya hemlarm på 07-7 7 00 så hjälper vi dig att justera dina inställningar. Bild. Följande utrustning ska finnas i din kartong:. Larmenhet. Strömkabel.

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter.

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Användarmanual 88 SEA för iphone OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Välkommen! Grattis och välkommen till världen kring 88 SEA. 88 SEA är en komplett sjökortsnavigator

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Innehållsförteckning Innan du använder din Brother-maskin... Definitioner av anmärkningar... Varumärken... Introduktion... Hämta

Läs mer

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12 Manual Lead tracking Version 1.0 2013-12-12 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Om manualen... 3 1.2 Om tjänsten... 3 2 Använd tjänsten för första gången... 4 2.1 Installera applikationen... 4 2.2

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Produktinformation I-1. Paketets innehåll I-2. Omkopplare smart kontakt Frontpanel Snabbinstallationsguide CD med snabbinstallationsgui den

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Handbok - CMG Office Web

Handbok - CMG Office Web Handbok - CMG Office Web CMG Office Web CMG Office Web är portalen för ditt företags interna kommunikation. Med Office Web kan du hitta dina medarbetares telefonnummer, organisationstillhörighet och aktiviteter.

Läs mer

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Inställningar Innan du använder denna app första gången så måste du ställa in den. Meny knapp Tryck på Meny knappen på startsidan och sedan Settings. Välj

Läs mer

Manual till GPS tracker CT2200

Manual till GPS tracker CT2200 Manual till GPS tracker CT2200 Version: 1.0 Copyright Bucken 1. Ladda upp trackern Användarmanual GPS tracker Efter ca: 6 timmar ska den röda laddningsindikatorn slockna. 2. Skaffa simkort Refillkort från

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Kom igång med mobil kortbetalning

Kom igång med mobil kortbetalning Babs Micro Kom igång-guide Kom igång med mobil kortbetalning Tack för att du har valt Babs Paylink som leverantör! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig. Kortläsaren

Läs mer

Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline

Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline Föreberedelser av föreningsadministratör: Alla ledare som vill registrera närvaron för LOKstödsaktiviteter via mobilen/lok-fliken i IdrottOnline ska

Läs mer

TIME CARE POOL. Användarhandledning för vikarier

TIME CARE POOL. Användarhandledning för vikarier TIME CARE POOL Användarhandledning för vikarier Allmänt De moment som du som vikarie skall göra i Time Care Pool gör du via en websida som du når via Göteborg Stadens nätverk (www.personalingangen.goteborg.se)

Läs mer

JVC CAM Control (för Windows) Användarguide

JVC CAM Control (för Windows) Användarguide JVC CAM Control (för Windows) Användarguide Svenska Detta är en instruktionsmanual för mjukvaran (för Windows) för Live Streaming Camera GV-LS2/GV-LS1 skapad av JVC KENWOOD Corporation. Operatörssystemet

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

X-Route Användarmanual Innehåll

X-Route Användarmanual Innehåll X-Route Användarmanual Innehåll Innehåll och Produktspecifikation... 2 X-Route Elektronisk Körjournal Produktspecifikation... 2 Kom igång med X-Route Elektronisk Körjournal... 3 För in Mjukvarunyckel...

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer

Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad

Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad Innehåll Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 5 Så här söker du en talbok... 5 Ladda ner

Läs mer

Användarmanual Legimus för. Android

Användarmanual Legimus för. Android Användarmanual Legimus för Android Innehåll Användarmanual Legimus för Android... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en talbok... 4 Ladda ner taltidningar...

Läs mer

Installation av Android-mobiler

Installation av Android-mobiler Installation av Android-mobiler Anm! För detaljer avseende installation hänvisas till dokumentation levererad med din mobil. Installera mymmx på Android-mobiler: 1. Starta webbläsaren på din mobil. 2.

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Smart Touch 09. Bruksanvisning 09-4

Smart Touch 09. Bruksanvisning 09-4 Smart Touch 09 Bruksanvisning 09-4 Smart Touch 09 Pos 1. Pos 15. Pos 2. Pos 14 Pos 3. Pos 13. Pos 4. Pos 5. Pos 6. Pos 7. Pos 12. Pos 11. Pos 10. Pos 8. Pos 9. Bilden visar Smart Touch för fullt utrustad

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505 Kom igång med Telia Touchpoint App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint App

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION]

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] 2015 HSK Fotboll Anna Nerlich [ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] Detta dokument hjälper hemsideansvarig att skapa innehåll till lagets lagsida på hskfotboll.se. Version 1.2 2015-02-15 Om hur

Läs mer

RAY MOBILT KUNDKORT STÖDDA TELEFONER OCH FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ANVÄNDNING AV KORTET

RAY MOBILT KUNDKORT STÖDDA TELEFONER OCH FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ANVÄNDNING AV KORTET 1 RAY MOBILT KUNDKORT Det mobila kundkortet är ett kort som kan laddas ned till mobiltelefonen. Det motsvarar det traditionella kundkortet av plast. I det har kundens namn, kundnummer och kortets giltighetstid

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Användare Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy G2-20 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC enligt SSF 1014 för security grade 2 (larmklass 2) Miljöklass

Läs mer