Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten"

Transkript

1 Svenska Simförbundet Heliosgatan Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2017/ Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser och kap. 8 Simning i öppet vatten Svenska Simförbundets styrelse har beslutat att göra ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser enligt bilaga. Svenska Simförbundets regelkommitté har beslutat att göra ändringar i kap. 8 Simning i öppet vatten enligt bilaga. Ändringarna träder i kraft den 18 maj. Enligt uppdrag Mikael Jansson Förbundschef Bilagor: Ändringar i kap. 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser Ändringar i kap. 8 Simning i öppet vatten Kursiv text i bilagorna är kommentarer som inte ingår i regeltexten. Tel: Org nr Svensk Simidrott i samarbete med Fax: Bankgiro info@svensksimidrott.se Plusgiro

2 FINA har via ändringar i FINA Handbook , Part II, By Laws, beslutat om ändring i reglerna för öppet vatten. Ändringarna rör såväl användning av våtdräkt samt närmare precisering av våtdräktens utseende. RK har i samråd med representanten för simidrotten öppet vatten beslutat om ändringar i Kapitel 8 samt Anvisningarna. I det ändrade Nationellt tillägg till regel 808 beskrivs att vid nationella mästerskap ska anges i inbjudan under vilka förutsättningar användning av våtdräkt är tillåten. Därför föreslås sista meningen utgå nedan. 303 Tävlingsbassäng --- Svenska mästerskap i masterssimning öppet vatten ska äga rum enligt bestämmelserna i kap 8. Tävlingen kan arrangeras som separat lopp eller inbakad i ett befintligt långlopp. Våtdräkt ska vara tillåten utom då tävlingen är inbakad i långlopp där arrangören inte tillåter våtdräkt. Svenska mästerskap i masterssimning öppet vatten ska äga rum enligt bestämmelserna i kap 8. Tävlingen kan arrangeras som separat lopp eller inbakad i ett befintligt långlopp.

3 I samråd med såväl sportchef simning som landslagets tävlingsläkare föreslås borttag av möjligheten att via besök hos tävlingsläkare undgå straffavgiften för sen strykning. Det föreslås således borttag i regel och av texten utan godtagbar anledning. Denna möjlighet är redan tidigare borttagen internationellt. För de grenar som går i direktfinaler behöver regel kompletteras. Eftersom direktfinaler kan gå såväl i försökspass och finalpass som enbart i finalpass föreslås för flexibilitetens skull att bestämmelserna om avanmälan till grenar som avgörs genom direktfinal beskrivs i inbjudan till resp. mästerskap. I övrigt föreslås en enhetlighet i orden, samt i regel att tekniken gör det möjligt att anmäla lagsammansättningar på annat sätt än via anmälningslista. Regel 305.5, 6 och Återtagande av anmälan av simidrottare, som inte kan starta i en tävlings första tävlingspass ska ske senast kl dagen före passets början. Avanmälan för nästa dags tävlingspass i samma tävling ska ske senast 30 minuter efter dagens sista tävlingspass. Anmälningsavgift ska alltid betalas och återbetalas inte vid återtagande av anmälan. SSF:s styrelse äger rätt att ålägga förening som utan godtagbar anledning återtar anmälan senare än vad som ovan nämnts, en straffavgift som angetts i inbjudan Avanmälan av simidrottare, som inte kan starta i en tävlings första tävlingspass ska ske senast kl dagen före passets början. Avanmälan för nästa dags tävlingspass i samma tävling ska ske senast 30 minuter efter dagens sista tävlingspass. Avanmälan till de grenar som simmas som direktfinaler ska ske på sätt som angetts i inbjudan. Anmälningsavgift ska alltid betalas och återbetalas inte vid avanmälan. SSF:s styrelse äger rätt att ålägga förening som avanmäler senare än vad som ovan nämnts, en straffavgift som angetts i inbjudan.

4 305.6 För lagtävling i simning gäller att lagsammansättning och inbördes startordning skriftligen ska inlämnas på angivet sätt på SSF anmälningslista. En av två metoder kan förekomma: a) Senast 1 timme före resp. tävlingspass b) Till tävlings första tävlingspass senast kl dagen före passets början och för nästa tävlingspass i samma tävling senast 30 minuter efter avslutat pass. Namnuppgifter och angiven startordning får därefter inte ändras. Utbyte av simmare är tillåtet mellan försök och final. Startar förening med flera lag i samma gren får utbyte inte ske så att simmare, som i försök deltagit i ett av föreningens lag, överflyttas till annat lag i finalen. I Sum-Sim får sådant utbyte ske mellan region- och riksfinalen, dock att simmare som deltagit i lag som diskvalificerats inte får ingå i lag i riksfinalen i den grenen. Simmare får inte heller delta i flera åldersklasser i samma typ av lagsimning i regionsfinal respektive riksfinal. Laguppställning, som inges senare än vad inbjudan föreskriver, accepteras endast om en straffavgift, som angetts i inbjudan, samtidigt betalas För lagtävling i simning gäller att lagsammansättning och inbördes startordning ska inlämnas på sätt som angetts i inbjudan. En av två metoder kan förekomma: a) Senast 1 timme före resp. tävlingspass b) Till tävlings första tävlingspass senast kl dagen före passets början och för nästa tävlingspass i samma tävling senast 30 minuter efter avslutat pass. Namnuppgifter och angiven startordning får därefter inte ändras. Utbyte av simmare är tillåtet mellan försök och final. Startar förening med flera lag i samma gren får utbyte inte ske så att simmare, som i försök deltagit i ett av föreningens lag, överflyttas till annat lag i finalen. I Sum-Sim får sådant utbyte ske mellan region- och riksfinalen, dock att simmare som deltagit i lag som diskvalificerats inte får ingå i lag i riksfinalen i den grenen. Simmare får inte heller delta i flera åldersklasser i samma typ av lagsimning i regionsfinal respektive riksfinal. Laguppställning, som inges senare än vad inbjudan föreskriver, accepteras endast om en straffavgift, som angetts i inbjudan, samtidigt betalas.

5 305.7 Avstår tävlande från deltagande i final eller semifinal ska avanmälan ske senast 30 minuter efter respektive grens slut i försöks- eller semifinaltävlingen. Finalist eller semifinalist som utan godtagbar anledning uteblir från start utan föreskriven avanmälan, kan av SSF:s styrelse åläggas en straffavgift som angetts i inbjudan. Finalist eller semifinalist, som med eller utan avanmälan uteblir från start i final, noteras inte i semifinal- eller finaltävlingens officiella resultatlista för tävlingsgrenen Avstår tävlande från deltagande i final eller semifinal ska avanmälan ske senast 30 minuter efter respektive grens slut i försöks- eller semifinaltävlingen. Finalist eller semifinalist som uteblir från start utan föreskriven avanmälan, kan av SSF:s styrelse åläggas en straffavgift som angetts i inbjudan. Finalist eller semifinalist, som med eller utan avanmälan uteblir från start i final, noteras inte i semifinal- eller finaltävlingens officiella resultatlista för tävlingsgrenen.

6 I samråd med sportchef simning föreslås borttag av denna bestämmelse som får betraktas som obsolet. Den har funnits med åtminstone sedan 1968 och ägde möjligen tillämpning då. Nu saknas anledning att inte skilja rakt av på rekord på kort och lång bana. Upplysningsvis kan tilläggas att inga nu gällande rekord har samma tid på kort och lång bana. 333 Svenskt rekord och svenskt juniorrekord Svenskt rekord i simning är bästa resultat, som uppnås av svensk medborgare, eller i lagsimning av lag som består av svenska medborgare, som är medlemmar i till SSF ansluten förening, vid tävlingar inom Sverige eller utomlands, där SSF:s tävlingsoch rekordbestämmelser eller motsvarande FINA-bestämmelser följts. Svenskt rekord resp. svenskt juniorrekord kan sättas på alla i regel 332 upptagna distanser samt på de distanser, där svenskt mästerskap anordnas. I lagsimning noteras rekord separat för landslag och föreningslag. Rekord på 50 m-bana, som är bättre än gällande rekord på 25 m-bana, ska även gälla som rekord på 25 m-bana. Svenskt rekord i simning är bästa resultat, som uppnås av svensk medborgare, eller i lagsimning av lag som består av svenska medborgare, som är medlemmar i till SSF ansluten förening, vid tävlingar inom Sverige eller utomlands, där SSF:s tävlingsoch rekordbestämmelser eller motsvarande FINA-bestämmelser följts. Svenskt rekord resp. svenskt juniorrekord kan sättas på alla i regel 332 upptagna distanser samt på de distanser, där svenskt mästerskap anordnas. I lagsimning noteras rekord separat för landslag och föreningslag.

7 FINA har via ändringar i FINA Handbook , Part II, By Laws, beslutat om ändring i reglerna för öppet vatten. Ändringarna rör såväl användning av våtdräkt samt närmare precisering av våtdräktens utseende. RK har i samråd med representanten för simidrotten öppet vatten beslutat om nedanstående ändringar i Kapitel 8. Se också separat dokument Anvisningar för SSFs sanktionerade tävlingar i simning i öppet vatten som också uppdaterats. Regel 808 Simdräkt och våtdräkt Simdräkten vid tävlingar i öppet vatten får inte täcka nacke eller axlar och får inte gå nedanför vristerna. Alla simdräkter ska även i övrigt överensstämma med de kriterier FINA beskriver. Nationellt tillägg: Vid nationell tävling ska arrangören i inbjudan ange om våtdräkt inte är tillåtet. Strumpor och/eller handskar är inte tillåtet. Simdräkten får inte täcka nacke och får inte gå över axlar eller nedanför vrister. Våtdräkten ska helt täcka bål, rygg, axlar och knän samt får inte gå över nacke, handleder och vrister. Alla simdräkter och våtdräkter ska även i övrigt överensstämma med de kriterier FINA beskriver. Nationellt tillägg: Vid nationella mästerskap anges i inbjudan om våtdräkt får användas och förutsättningar för användning. Vid övriga nationella tävlingar är Anvisningar för SSF:s sanktionerade tävlingar i simning i öppet vatten vägledande.

Avsnitt B. 3 Mästerskap och rekordbestämmelser. Mästerskapsbestämmelser. Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters SM)

Avsnitt B. 3 Mästerskap och rekordbestämmelser. Mästerskapsbestämmelser. Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters SM) Avsnitt B 3 Mästerskap och rekordbestämmelser Mästerskapsbestämmelser Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters SM) 301 Omfattning SM och JSM i simning på 25 m bana och 50 m bana anordnas årligen

Läs mer

Avsnitt B. 3 Mästerskap och rekordbestämmelser. Mästerskapsbestämmelser. Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters-sm) 301 Omfattning

Avsnitt B. 3 Mästerskap och rekordbestämmelser. Mästerskapsbestämmelser. Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters-sm) 301 Omfattning Avsnitt B 3 Mästerskap och rekordbestämmelser Mästerskapsbestämmelser Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters-sm) 301 Omfattning SM och JSM i simning på 25 m bana och 50 m bana anordnas årligen

Läs mer

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 2 och 3

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 2 och 3 Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2016/1 2016-01-22 Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 2 och 3 Styrelsen har beslutat om ändringar i tävlingsbestämmelserna

Läs mer

Avsnitt B. 3 Mästerskap och rekordbestämmelser. Mästerskapsbestämmelser. Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters SM)

Avsnitt B. 3 Mästerskap och rekordbestämmelser. Mästerskapsbestämmelser. Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters SM) Kap 3 Mästerskaps- och rekordbestämmelser Avsnitt B 3 Mästerskap och rekordbestämmelser Mästerskapsbestämmelser Svenska Mästerskap (SM, JSM, USM/Sum-Sim, masters SM) 301 Omfattning SM och JSM i simning

Läs mer

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9

Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9 Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2015/6 2015-09-30 Ändringar av tävlingsbestämmelserna kapitel 9 Regelkommittén har beslutat om ändringar i tävlingsbestämmelserna

Läs mer

Öppna Svenska Mästerskapen i Masterssimning 2010

Öppna Svenska Mästerskapen i Masterssimning 2010 Växjö Simsällskap & Svenska Simförbundet inbjuder till Öppna Svenska Mästerskapen i Masterssimning 2010 Tävlingen är öppen för registrerade Masterssimmare från Sverige och världen i övrigt. i samarbete

Läs mer

Tävlingsbestämmelser för parasimning

Tävlingsbestämmelser för parasimning Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2016/8 2016-12-14 Tävlingsbestämmelser för parasimning Svenska Simförbundets regelkommitté har beslutat att införa regler

Läs mer

Ändringar i kap. 6 vattenpolo

Ändringar i kap. 6 vattenpolo Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Kungörelse 2017/1 2017-02-14 Ändringar i kap. 6 vattenpolo Svenska Simförbundets regelkommitté har beslutat att göra ändringar i kap.

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag.

Skall publiceras på arrangörens & Skånes simförbunds hemsida samt mailas ut till distriktets klubbar senast fyra veckor före första tävlingsdag. Generella och övergripande regler som gäller för samtliga tävlingar där Skånes simförbund är arrangör. För ytterligare & mer specifika regler avseende respektive tävling, se tävlingen var för sig längre

Läs mer

Svenska Simidrott, Norrköpings Kappsimningsklubb och Norrköpings kommun inbjuder till Sum-Sim juli 2019 i Norrköping

Svenska Simidrott, Norrköpings Kappsimningsklubb och Norrköpings kommun inbjuder till Sum-Sim juli 2019 i Norrköping 2019-04-25 Svenska Simidrott, Norrköpings Kappsimningsklubb och Norrköpings kommun inbjuder till Sum-Sim 10 14 juli 2019 i Norrköping Tävlingsplats: Centralbadet (50m), 8 banor, Norrköping Invigning: Onsdag

Läs mer

UPPDATERAD

UPPDATERAD UPPDATERAD 2014-05-12 Tävlingsplats: Lindarängsbadet (50m), Malmö Invigning: Onsdagen 25 juni kl. 17.30 Tävlingstider: Insimning: Åldersklasser: Försökstävlingar Finaltävlingar Onsdagen 25/6 kl. 18.00

Läs mer

Svenska Simidrott, Norrköpings Kappsimningsklubb och Norrköpings kommun inbjuder till Sum-Sim juli 2019 i Norrköping

Svenska Simidrott, Norrköpings Kappsimningsklubb och Norrköpings kommun inbjuder till Sum-Sim juli 2019 i Norrköping 2019-04-24 Svenska Simidrott, Norrköpings Kappsimningsklubb och Norrköpings kommun inbjuder till Sum-Sim 10 14 juli 2019 i Norrköping Tävlingsplats: Centralbadet (50m), 8 banor, Norrköping Invigning: Onsdag

Läs mer

Tävlingsplats: Borås Simarena, Alidebergsbadet, 50 meter/ 8 banor - utomhus

Tävlingsplats: Borås Simarena, Alidebergsbadet, 50 meter/ 8 banor - utomhus Tävlingsplats: Borås Simarena, Alidebergsbadet, 50 meter/ 8 banor - utomhus Invigning: Torsdag 19 juli kl 16.30 Tävlingstider: Insimning: Åldersklasser: Försökstävlingar Finaltävlingar Torsdagen den 19

Läs mer

Skånska mästerskapen och Juniormästerskapen

Skånska mästerskapen och Juniormästerskapen Skånska mästerskapen och Juniormästerskapen Kvaltider Pressen Beslutas av Skåne Sim. Kvaltider gäller framöver. Är en simmare kvalad i minst en gren får anmälan ske i flera grenar även om kvaltiden ej

Läs mer

10-11 november 2018 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor).

10-11 november 2018 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor). Västsvenska Simförbundet i samarbete med Svenska Simförbundet inbjuder härmed till Regionsfinalen i 2018 års SVENSKA UNGDOMSMÄSTERSKAP (Sum-Sim) I SIMNING 10-11 november 2018 i Göteborg, Valhallabadet

Läs mer

Skall publiceras senast 4 veckor före första start på föreningens och Skåne Sims hemsida ( SK ) samt utsändas via till distriktens föreningar.

Skall publiceras senast 4 veckor före första start på föreningens och Skåne Sims hemsida ( SK ) samt utsändas via  till distriktens föreningar. Skånska mästerskapen och Juniormästerskapen Kvaltider Beslutas av Skåne Sim. Kvaltider gäller framöver. Är en simmare kvalad i minst en gren får anmälan ske i flera grenar även om kvaltiden ej har uppnåtts.

Läs mer

Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna

Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna KUNGÖRELSE 2010/2 2010-01-25 Förändring av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna Regelkommittén har beslutat om ny lydelse av kapitel 9 i tävlingsbestämmelserna enligt bilaga. Enligt uppdrag Jan Olsson Generalsekreterare

Läs mer

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm.

Regionfinalerna äger rum den november. Riksfinalen arrangeras sedan den december i Stockholm. Skellefteå Simsällskap S34 och Svensk Simidrott inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim för Norrland och Mellannorrland i Skellefteå den 10-11 November Regionfinalerna

Läs mer

HÄRNÖSANDS SIMSÄLLSKAP REGIONSFINAL SUM-SIM NOVEMBER 2017 I HÄRNÖSAND

HÄRNÖSANDS SIMSÄLLSKAP REGIONSFINAL SUM-SIM NOVEMBER 2017 I HÄRNÖSAND HÄRNÖSANDS SIMSÄLLSKAP OCH MELLANNORRLANDS SIMFÖRBUND I SAMMARBETE MED SVENSKA SIMFÖRBUNDET INBJUDER HÄRMED IN TILL REGIONSFINAL SUM-SIM 11-12 NOVEMBER 2017 I HÄRNÖSAND Sista etappen i Sum-Sim blir riksfinalen

Läs mer

INBJUDAN till års regionsfinal av Svenska Ungdomsmästerskap (Sum-Sim) i simning

INBJUDAN till års regionsfinal av Svenska Ungdomsmästerskap (Sum-Sim) i simning INBJUDAN till 2016 års regionsfinal av Svenska Ungdomsmästerskap (Sum-Sim) i simning Svenska Simförbundet i samarbete med E.ON och Södertörns Simsällskap Inbjuder härmed samtliga simföreningar i Stockholms

Läs mer

Kvalperiod 1 maj 2014 22 maj 2015 resp. 26 oktober 2014 10 oktober 2015

Kvalperiod 1 maj 2014 22 maj 2015 resp. 26 oktober 2014 10 oktober 2015 Skånska mästerskapen och Juniormästerskapen Kvaltider Förening vilken inte har e-mail skall ha inbjudan Beslutas av Skåne Sim. Kvaltider gäller framöver. Är en simmare kvalad i minst en gren får anmälan

Läs mer

Information om återkommande tävlingar

Information om återkommande tävlingar Information om återkommande tävlingar DM/JDM i 50m-bassäng avgörs perioden vecka 22-24 (lördag-söndag) med vecka 23 som första alternativ. Tävlingen genomförs över två dagar. För att ha möjlighet att kunna

Läs mer

INBJUDAN. Hemsida: Via klicka på logga för Masters-SM 2017

INBJUDAN. Hemsida: Via  klicka på logga för Masters-SM 2017 INBJUDAN Svenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb har nöjet att bjuda in till 2017 års Öppna Svenska Mastersmästerskapen (25m) i Eskilstuna 24-26/3 2017 Tävlingsplats: Arrangör: Munktellbadet, Holger

Läs mer

Ändringar av stadgar. Kungörelse 2016/

Ändringar av stadgar. Kungörelse 2016/ Kungörelse 2016/2 2016-06-09 Ändringar av stadgar SSF-mötet har beslutat om ändringar i stadgarna reglerna 102, 113, 120, 153, 164 och 180 samt i Normalstadgar för Simdistriktsförbund (SDF), enligt bilaga.

Läs mer

Inbjudan. Svenska Simförbundet och Helsingborgs Simsällskap hälsar välkomna till 2016 års Öppna Masters-SM (25m) den 6-8 maj.

Inbjudan. Svenska Simförbundet och Helsingborgs Simsällskap hälsar välkomna till 2016 års Öppna Masters-SM (25m) den 6-8 maj. Inbjudan Svenska Simförbundet och Helsingborgs Simsällskap hälsar välkomna till 2016 års Öppna Masters-SM (25m) den 6-8 maj. Tävlingsplats: Arrangör: Hemsida: Filborna Arena, Filbornavägen 101A, Helsingborg

Läs mer

Svenska Simförbundet och Malmö Kappsimningsklubb inbjuder till Sum-Sim juli 2017 i Malmö

Svenska Simförbundet och Malmö Kappsimningsklubb inbjuder till Sum-Sim juli 2017 i Malmö Svenska Simförbundet och Malmö Kappsimningsklubb inbjuder till Sum-Sim 12 16 juli 2017 i Malmö Tävlingsplats: Lindängsbadet (50m), Malmö Invigning: Onsdag den 12 juli kl. 17.40 Tävlingstider: Försök Finaler

Läs mer

MASTER SM 2016 BURLÖV

MASTER SM 2016 BURLÖV PM Svenska Simförbundet och Simklubben Sydsim hälsar Välkomna till 2016 års Öppna Masters-SM (50m) den 18-19november. Tävlingsplats: Arrangör: Tävlingsledare: Hemsida: Burlövsbadet Badhusvägen 7 ARLÖV

Läs mer

12-13 november 2016 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor).

12-13 november 2016 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor). Västsvenska Simförbundet i samarbete med Svenska Simförbundet och E. ON inbjuder härmed till Regionsfinalen i 2016 ÅRS SVENSKA UNGDOMSMÄSTERSKAP (Sum-Sim) I SIMNING 12-13 november 2016 i Göteborg, Valhallabadet

Läs mer

Inbjudan Sum-Sim Regionsfinal 2013

Inbjudan Sum-Sim Regionsfinal 2013 Inbjudan Sum-Sim Regionsfinal 2013 Svenska Simförbundet i samarbete med eon inbjuder härmed till 2013 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (Sum-Sim) Tävlingsdatum: Lördagen den 9 November och Söndagen

Läs mer

För ledare och aktiva vid SM i simning för juniorer på Högevallsbadet i Lund 2-5 December 1999

För ledare och aktiva vid SM i simning för juniorer på Högevallsbadet i Lund 2-5 December 1999 PM För ledare och aktiva vid SM i simning för juniorer på Högevallsbadet i Lund 2-5 December 1999 SK Poseidon och Svenska Simförbundet hälsar aktiva och ledare varmt välkomna till Lund och årtusendets

Läs mer

SM/JSM i simning november 2018 i Stockholm

SM/JSM i simning november 2018 i Stockholm PM SM/JSM i simning 14 18 november 2018 i Stockholm Tävlingsplats: Hemsida SM: Eriksdalsbadet 25m och 8 banor. http://sim-sm2018.se/ Tävlingstider: Dag Försök Final Onsdag 14/11 09:30 17:30 Torsdag 15/11

Läs mer

SUM-SIM RIKSFINALER 2012

SUM-SIM RIKSFINALER 2012 Page 1 of 5 SUM-SIM RIKSFINALER 2012 Sum-Sim i samarbete med INBJUDAN Inbjudan i utskriftvänlig PDF fil Svenska Simförbundet i samarbete med EON inbjuder härmed till 2012 års Svenska Ungdomsmästerskap

Läs mer

Utdrag ur Avsnitt C, kap 4 Simning. Simregler

Utdrag ur Avsnitt C, kap 4 Simning. Simregler Utdrag ur Avsnitt C, kap 4 Simning Detta dokument uppdaterades 2018-08-03 av simdomare.se. Kolla alltid om reglerna uppdaterats sedan dess på Svenska simförbundets hemsida. Senaste ändring rör formuleringen

Läs mer

Mellannorrlands Simförbund och Sundsvalls Simsällskap hälsar alla deltagande föreningar VARMT VÄLKOMNA!

Mellannorrlands Simförbund och Sundsvalls Simsällskap hälsar alla deltagande föreningar VARMT VÄLKOMNA! Mellannorrlands Simförbund och Sundsvalls Simsällskap hälsar alla deltagande föreningar VARMT VÄLKOMNA! Mellannorrlands Simförbund och Sundsvalls Simsällskap inbjuder härmed till: Norrländska Mästerskapen

Läs mer

SM INBJUDAN 2009. Göteborg Sim och Svenska Simförbundet hälsar välkomna till SM (25 m) i Göteborg den 26-29 november 2009

SM INBJUDAN 2009. Göteborg Sim och Svenska Simförbundet hälsar välkomna till SM (25 m) i Göteborg den 26-29 november 2009 SM INBJUDAN 2009 Göteborg Sim och Svenska Simförbundet hälsar välkomna till SM (25 m) i Göteborg den 26-29 november 2009 TÄVLINGSPLATS ARRANGÖR SM HEMSIDA Valhallabadet 25 m bassäng, 8 banor Göteborg Sim

Läs mer

Avgiften skall vara betald senast den 12 november, i annat fall tillåts ej start.

Avgiften skall vara betald senast den 12 november, i annat fall tillåts ej start. Härnösands Simsällskap i samarbete med klubbarna i Mellannorrlands simförbund, Svenska Simförbundet och E. ON inbjuder härmed till Regionfinalen (Norrbotten, Västerbotten och Mellannorrland) i 2011 ÅRS

Läs mer

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2.

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Uddevalla Sim inbjuder till DM/JDM (25m) 2018 i simning Walkesborgsbadet, Uddevalla den 6-7 oktober. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: Avanmälan: Efteranmälan:

Läs mer

Inbjudan till. SUM - SIM Regionsfinal 2012

Inbjudan till. SUM - SIM Regionsfinal 2012 Inbjudan till SUM - SIM Regionsfinal 2012 Svenska Simförbundet i samarbete med E.ON och Örebro Simallians inbjuder härmed samtliga simföreningar i Mellansvenska Simförbundet och Värmlands Simförbund till

Läs mer

Omräkning: Anmälningstider gjorda i 50m bassäng räknas om till 25m tider, se tabell sidan 5.

Omräkning: Anmälningstider gjorda i 50m bassäng räknas om till 25m tider, se tabell sidan 5. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Varberg Falkenberg Sim inbjuder till DM i simning Håstens Simhall, Varberg den 5-6 nov 2011. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl.

Läs mer

Norrländska Mästerskapen Riktlinjer Fastställd vid Simmartinget: Sid 1(8) Norrländska Mästerskapen. - Riktlinjer

Norrländska Mästerskapen Riktlinjer Fastställd vid Simmartinget: Sid 1(8) Norrländska Mästerskapen. - Riktlinjer Sid 1(8) Norrländska Mästerskapen - Riktlinjer 1 Sid 2(8) Bakgrund Dessa Riktlinjer skall ligga till grund för arrangerandet av Norrländska Mästerskapen. Riktlinjerna skall årligen revideras och fastställas

Läs mer

Härnösands Simsällskap tillhanda senast lördagen den 26/ kl

Härnösands Simsällskap tillhanda senast lördagen den 26/ kl Härnösands Simsällskap i samarbete med klubbarna i Mellannorrlands simförbund, Svenska Simförbundet och E.ON inbjuder härmed till Regionfinalen (Norrbotten, Västerbotten och Mellannorrland) i 2013 ÅRS

Läs mer

1. Definitioner... 3 2. Funktionärer och deras uppgifter... 3 3. Starten... 3 4. Tävlingsplatsen... 3 5. Loppet... 3 6. Målgång... 4 7.

1. Definitioner... 3 2. Funktionärer och deras uppgifter... 3 3. Starten... 3 4. Tävlingsplatsen... 3 5. Loppet... 3 6. Målgång... 4 7. + 2013-06-09 1. Definitioner... 3 2. Funktionärer och deras uppgifter... 3 3. Starten... 3 4. Tävlingsplatsen... 3 5. Loppet... 3 6. Målgång... 4 7. Simdräkt och våtdräkt... 4 8. Säkerhet... 5 9. Administration

Läs mer

SUNDSVALL SIM 9-10 JUNI 2018

SUNDSVALL SIM 9-10 JUNI 2018 INBJUDAN TILL SUNDSVALL SIM 9-10 JUNI 2018 I SAMARBETE MED PLATS: REGLER: Himlabadets 50m bassäng, 8 banor. Tävlingen är sanktionerad av Svenska simförbundet. TÄVLINGSTIDER: Insim Tävlingsstart Pass 1:

Läs mer

Kungörelse 2011/

Kungörelse 2011/ Kungörelse 2011/2 2011-10-03 Styrelsen fattade på sitt möte den 16 april beslut om ändringar av tävlingsbestämmelsernas kapitel 2 och 3, vilka bifogas. Enligt stadgans 110 träder ändringarna i kraft tre

Läs mer

SUNDSVALL ARENA CUP SEPTEMBER 2018

SUNDSVALL ARENA CUP SEPTEMBER 2018 INBJUDAN TILL SUNDSVALL ARENA CUP 29-30 SEPTEMBER 2018 Varmt välkommen till Sundsvall Arena Cup 2018 i Njurunda Simhall, Njurunda. I SAMARBETE MED PLATS: Tävlingen avgörs i fyra pass i Njurundahallens

Läs mer

Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410

Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410 Motion 2018/1 Motion 2018/1 Styrelsens yttrande angående motion från Mellannorrlands simförbund gällande regel 410 Styrelsen för Mellannorrlands Simförbund har motionerat om en förändring av regel 410.

Läs mer

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2.

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Varbergs Sim inbjuder till DM/JDM (25m) 2016 i simning Håstens Simhall, Varberg den 15-16 oktober. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: Avanmälan: Efteranmälan:

Läs mer

Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015

Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015 Jönköpings Simsällskap inbjuder till Sum-Sim Region Jönköping 14-15 november 2015 Tävlingsplats: Rosenlundsbadet, Jönköping (50m bassäng med vägg 25m) Arrangör: Jönköpings Simsällskap. Tävlingsdatum: 14-15

Läs mer

SUNDSVALL SIM MAJ 2019

SUNDSVALL SIM MAJ 2019 INBJUDAN TILL SUNDSVALL SIM 25-26 MAJ 2019 Sundsvalls Simsällskap har det stora nöjet att inbjuda er klubb och era simmare till Sundsvall Sim 2019. Välkomna till Himlabadets m bassäng, Sundsvall. I SAMARBETE

Läs mer

INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim

INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim INBJUDAN Svensk Simidrott och Södertälje Simsällskap inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim Tävlingsdatum: Lördag den 10 november och söndag den 11 november 2018 Tävlingsplats:

Läs mer

INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim

INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim INBJUDAN Svenska Simförbundet i samarbete med inbjuder härmed till 2015 års Svenska Ungdomsmästerskap i simning (25m), Sum-Sim Tävlingsdatum: Lördag den 14 november och söndag den 15 november 2015 Tävlingsplats:

Läs mer

Nordic Masters. open. 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige

Nordic Masters. open. 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige Nordic Masters open 5-6-7 OKTOBER 2007 Bollnäs sverige Bollnäs Simsällskap och Svenska Simförbundet inbjuder härmed till Öppna Nordiska Mastersmästerskapen i Simning 2007 Tid: 5 7 oktober 2007 Plats: Simhallen,

Läs mer

Svenska Simförbundet och Södertälje SS hälsar välkomna till 2011 års Junior-SM (25 m) i Södertälje den 3 6 februari 2011

Svenska Simförbundet och Södertälje SS hälsar välkomna till 2011 års Junior-SM (25 m) i Södertälje den 3 6 februari 2011 Svenska Simförbundet och Södertälje SS hälsar välkomna till 2011 års Junior-SM (25 m) i Södertälje den 3 6 februari 2011 Tävlingsplats Arrangör Sydpoolen 25 m bassäng, 8 banor Svenska Simförbundet och

Läs mer

Inbjudan. Svenska Simförbundet och Jönköping Simsällskap hälsar välkomna till 2018 års Öppna Masters-SM (25m) den mars

Inbjudan. Svenska Simförbundet och Jönköping Simsällskap hälsar välkomna till 2018 års Öppna Masters-SM (25m) den mars Inbjudan Svenska Simförbundet och Jönköping Simsällskap hälsar välkomna till 2018 års Öppna Masters-SM (25m) den 23-25 mars Tävlingsplats: Rosenlundsbadet, Elmiavägen 4, Jönköping Arrangör: Jönköpings

Läs mer

15-18/ Eddahallen Skellefteå Välkomna!

15-18/ Eddahallen Skellefteå Välkomna! Skelleftesim S.34 och Västerbottens Simförbund hälsar alla simföreningar i Norrbotten, Hälsingland, Mellannorrland, Medelpad och Gästrikland varmt välkomna till 2010 års Norrländska mästerskap i simning.

Läs mer

INBJUDAN TILL SUM-SIM REGION FÖR MELLANSVENSKA SIMFÖRBUNDET

INBJUDAN TILL SUM-SIM REGION FÖR MELLANSVENSKA SIMFÖRBUNDET INBJUDAN TILL SUM-SIM REGION 2018 FÖR MELLANSVENSKA SIMFÖRBUNDET Svenska Simförbundet, Mellansvenska Simförbundet och Örebro Simallians inbjuder till 2018 års Svenska Ungdomsmästerskap Regionsfinal i simning

Läs mer

Grand Prix i simning januari 2018 Malmö

Grand Prix i simning januari 2018 Malmö Grand Prix i simning 27-28 januari 2018 Malmö Denna inbjudan gäller endast svenska föreningar. Övriga föreningar och förbund ska använda den engelskspråkiga inbjudan som innehåller för dessa anpassad information.

Läs mer

Svenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb hälsar välkomna till 2017 års Öppna Svenska Mastersmästerskapen (25m) i Eskilstuna 24-26/3 2017

Svenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb hälsar välkomna till 2017 års Öppna Svenska Mastersmästerskapen (25m) i Eskilstuna 24-26/3 2017 PM Svenska Simförbundet och Eskilstuna Simklubb hälsar välkomna till 2017 års Öppna Svenska Mastersmästerskapen (25m) i Eskilstuna 24-26/3 2017 Tävlingsplats: Arrangör: Tävlingsledare: Munktellbadet, Holger

Läs mer

Kommer att finnas på VSSF hemsida, under V 21 samt på livetiming.

Kommer att finnas på VSSF hemsida,   under V 21 samt på livetiming. Västsvenska Simförbundet i samarbete med SK Elfsborg inbjuder till DM/JDM (50 m) 2014 i simning (50 m) i Alidebergsbadet, Borås den 7-8 juni 2014. 50m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda

Läs mer

Säsongs- och tävlingsplanering

Säsongs- och tävlingsplanering Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Säsongs- och tävlingsplanering för simning 2017-2020 Slutversion - uppdaterad 2019-06-05 Tel: 010-476 53 00 Org nr 80 20 02-9719 Svensk

Läs mer

Norrländska Mästerskapen I SIMNING 2011

Norrländska Mästerskapen I SIMNING 2011 Sundsvalls Simsällskap hälsar alla simföreningar i Västerbotten, Norrbotten, Hälsingland, Ångermanland, Medelpad, Jämtland, Härjedalen, Lappland & Gästrikland varmt välkomna till 2011 års Norrländska Mästerskaperna

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2018 för seniorer, juniorer och veteraner Svenska Skridskoförbundets

Läs mer

Kungsbacka Simsällskap. har nöjet att inbjuda Er till. Kungsbacka TYR Open. 3 4 oktober 2015 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor)

Kungsbacka Simsällskap. har nöjet att inbjuda Er till. Kungsbacka TYR Open. 3 4 oktober 2015 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor) har nöjet att inbjuda Er till Kungsbacka TYR Open 3 4 oktober 2015 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor) PLATS: TIDTAGNING: Kungsbacka Simhall, 25m 8 banor. Elektroniskt, Livetiming ÅLDERSKLASSER:

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2015 för Allsvenskan 2015 För att klubb ska få Har betalt sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och delta med lag i Svenska Ridsportförbundet. Allsvenskor krävs att

Läs mer

Kungsbacka Simsällskap. har nöjet att inbjuda Er till. Kungsbacka TYR Open. 1 2 oktober 2011 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor)

Kungsbacka Simsällskap. har nöjet att inbjuda Er till. Kungsbacka TYR Open. 1 2 oktober 2011 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor) har nöjet att inbjuda Er till Kungsbacka TYR Open 1 2 oktober 2011 i Kungsbacka, Kungsbacka Simhall (25m, 8 banor) PLATS: TIDTAGNING: Kungsbacka Simhall, 25m 8 banor. Elektroniskt, Livetiming ÅLDERSKLASSER:

Läs mer

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2.

Funktionärer: Antal funktionärer per förening fastställs när startlistan är klar, se sidan 2. Västsvenska Simförbundet i samarbete med SK Elfsborg inbjuder till DM/JDM & UGP 3 (50 m) 2015 i simning i Alidebergsbadet, Borås den 5-7 juni 2015. 50m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda

Läs mer

8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor).

8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet (25m, 8 banor). Västsvenska Simförbundet i samarbete med Svenska Simförbundet och E. ON inbjuder härmed till Regionsfinalen i 2014 ÅRS SVENSKA UNGDOMSMÄSTERSKAP (Sum-Sim) I SIMNING 8-9 november 2014 i Göteborg, Valhallabadet

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner REGELVERK ! Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2017 för juniorer, seniorer och veteraner

Läs mer

Tävlingsplanering

Tävlingsplanering Beslutat vid styrelsens möte i Stockholm 2008-03-15 Version 2-uppdaterad 2008-09-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 1.1 Bakgrund 1.2 Utgångspunkter 1.3 Metod 2. Planeringsprinciper 2.1 Grundläggande

Läs mer

REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning

REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning Regler för År/tidsperiod 2018 Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina

Läs mer

För löpande information om tävlingen, PM, mat och logierbjudande se Trollhättans SS hemsida, under Tävlingar Egna Arrangemang.

För löpande information om tävlingen, PM, mat och logierbjudande se Trollhättans SS hemsida,  under Tävlingar Egna Arrangemang. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Trollhättans SS inbjuder till DM/JDM & UGP 3 (50 m) 2016 i simning i Arena Älvhögsborg, Trollhättan den 10-12 juni. 50m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan Avanmälan

Läs mer

Grand Prix i simning januari 2017 Malmö

Grand Prix i simning januari 2017 Malmö Grand Prix i simning 28-29 januari 2017 Malmö Tävlingsplats: Arrangörer: Hylliebadet (50m), Malmö Svenska Simförbundet och Malmö Kappsimningsklubb Tävlingstider: Försök Finaler Lördag 28/1 10.00 17.00

Läs mer

1.2 Appendix TX avdelning B kommer att användas (bifogas inbjudan)

1.2 Appendix TX avdelning B kommer att användas (bifogas inbjudan) Inbjudan till Neptunkryssarpokalen 2019. Tävling: Neptunkryssarpokalen 2019. Datum: 2019-06-15 till 2019-06-16 Arrangör: Nyköpings Segelsällskap 1. Regler 1.1 Kappseglingen genomförs i överensstämmelse

Läs mer

PM Sum-Sim (25m) Svenska Simförbundet & Helsingborgs Simsällskap hälsar er varmt VÄLKOMNA

PM Sum-Sim (25m) Svenska Simförbundet & Helsingborgs Simsällskap hälsar er varmt VÄLKOMNA PM Sum-Sim (25m) Svenska Simförbundet & Helsingborgs Simsällskap hälsar er varmt VÄLKOMNA till Sim-Sim Riksfinal (25 m) i Helsingborg den 5-7 december 2014 Tävlingsplats Arrangör Hemsida Filborna Arena

Läs mer

SUNDSVALL ARENA CUP 7-8 SEPTEMBER 2019

SUNDSVALL ARENA CUP 7-8 SEPTEMBER 2019 INBJUDAN TILL SUNDSVALL ARENA CUP 7-8 SEPTEMBER 2019 Sundsvalls Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda er klubb och era simmare till Sundsvall Arena Cup 2019. Välkomna till Himlabadets m bassäng, Sundsvall.

Läs mer

Nationellt mästerskap i luftgevär 2011

Nationellt mästerskap i luftgevär 2011 På uppdrag av Svenska Skyttesportförbundets gevärssektion inbjuder Trollhättebygdens Sportskytteklubb och Umeå Skytteförening till Nationellt mästerskap i luftgevär 2011 Tävlingsdagar Lördagen den 5 november

Läs mer

MEDARRANGÖRSREGLER VSSF Mästerskaps & Förbundstävlingar

MEDARRANGÖRSREGLER VSSF Mästerskaps & Förbundstävlingar MEDARRANGÖRSREGLER Startavgifter fastställs av VSSF årligen. Fr o m 2018-06-01 är startavgiften enligt nedanstående modell. VSSF Mästerskapstävlingar DM/JDM - Startavgifter: 70 kr för ind. start och 90

Läs mer

INBJUDAN. Svenska Simförbundet och KSLS hälsar välkomna till 2010 års Junior- SM (25 m) i Kristianstad den 4-7 februari 2010

INBJUDAN. Svenska Simförbundet och KSLS hälsar välkomna till 2010 års Junior- SM (25 m) i Kristianstad den 4-7 februari 2010 INBJUDAN Svenska Simförbundet och KSLS hälsar välkomna till 2010 års Junior- SM (25 m) i Kristianstad den 4-7 februari 2010 TÄVLINGSPLATS ARRANGÖR Tivolibadet i Kristianstad, 25 m bassäng, 8 banor KSLS

Läs mer

SUNDSVALL OPEN & UGP JANUARI 2019

SUNDSVALL OPEN & UGP JANUARI 2019 SSS SUNDSVALL OPEN & 2 2019 INBJUDAN TILL SUNDSVALL OPEN & 2 26-27 JANUARI 2019 Sundsvalls Simsällskap har det stora nöjet att inbjuda er klubb och era simmare till Sundsvall Open & 2 2019. Välkomna till

Läs mer

Kost & Logi: Kost: Skövde SS erbjuder lunch på Restaurang Vallegrillen (90 kr/st.), glöm inte meddela ev. allergier. Boka på kansli@skovdess.

Kost & Logi: Kost: Skövde SS erbjuder lunch på Restaurang Vallegrillen (90 kr/st.), glöm inte meddela ev. allergier. Boka på kansli@skovdess. Västsvenska Simförbundet i samarbete med Skövde SS inbjuder till DM/JDM (25m) 2015 i simning Arena Skövde, Skövde den 17-18 okt 2015. 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl.

Läs mer

Inbjudan till 2018 års upplaga av Vårsimiaden

Inbjudan till 2018 års upplaga av Vårsimiaden Inbjudan till 2018 års upplaga av Vårsimiaden Skånes Simförbund i samarbete med SK Poseidon inbjuder till årets Vårsimiad TÄVLINGSPLATS Högevallsbadet, Lund 25m x 8 banor, helautomatisk eltidtagning Tävlingen

Läs mer

På uppdrag av Svenska Skyttesportförbundets gevärssektion. inbjuder. Sjuhäradsbygdens Sportskytteklubb och Umeå Skytteförening.

På uppdrag av Svenska Skyttesportförbundets gevärssektion. inbjuder. Sjuhäradsbygdens Sportskytteklubb och Umeå Skytteförening. På uppdrag av Svenska Skyttesportförbundets gevärssektion inbjuder Sjuhäradsbygdens Sportskytteklubb och Umeå Skytteförening till Svenskt Mästerskap i Nationellt Luftgevär 2016 Information Tävlingsdagar:

Läs mer

Inbjudan till 2019 års upplaga av Vårsimiaden

Inbjudan till 2019 års upplaga av Vårsimiaden Inbjudan till 2019 års upplaga av Vårsimiaden Skånes Simförbund i samarbete med SK Poseidon inbjuder till årets Vårsimiad TÄVLINGSPLATS Högevallsbadet, Lund 25m x 8 banor, helautomatisk eltidtagning Tävlingen

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2015-03-30 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

Norrlands simförbund och Skelleftesim. hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA

Norrlands simförbund och Skelleftesim. hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA Norrlands simförbund och Skelleftesim hälsar alla föreningar VARMT VÄLKOMNA och inbjuder härmed till: Norrländska Mästerskapen i simning 2018 och till VÅGSPELET Norrländska Mästerskapen är en öppen tävling

Läs mer

Tävlingen kommer att finnas på livetiming.se

Tävlingen kommer att finnas på livetiming.se Svenska simförbundet & Skånes simförbund i samarbete med Ängelholms SS, Ystad SS samt Föreningen Trelleborg Sim inbjuder er till SUM-SIM region i Ängelholm/Ystad den 10 11 november 2018! TÄVLINGSPLATS

Läs mer

Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning

Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Västsvenska Simförbundet inbjuder till DM/JDM 25m i simning Valhallabadet, Göteborg den 26-27 okt 2013, 25m bassäng, 8 banor, eltidtagning Anmälan: VSSF tillhanda senast kl. 12.00 fredagen den 11/10 2013.

Läs mer

Säsongs- och tävlingsplanering

Säsongs- och tävlingsplanering Svenska Simförbundet Heliosgatan 3 120 30 Stockholm svensksimidrott.se Säsongs- och tävlingsplanering för simning 2017-2020 Slutversion - uppdaterad 2017-02-21 Tel: 010-476 53 00 Org nr 80 20 02-9719 Svensk

Läs mer

Svenska Simförbundet och Helsingborgs Simsällskap hälsar välkomna till 2016 års Öppna Masters-SM (25m) den 6-8 maj.

Svenska Simförbundet och Helsingborgs Simsällskap hälsar välkomna till 2016 års Öppna Masters-SM (25m) den 6-8 maj. PM Svenska Simförbundet och Helsingborgs Simsällskap hälsar välkomna till 2016 års Öppna Masters-SM (25m) den 6-8 maj. Tävlingsplats: Arrangör: Filborna Arena, Filbornavägen 101A, Helsingborg Vi strävar

Läs mer

Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge

Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge Inbjudan till 2010 års upplaga av Sim á Lund GUL Challenge SK Poseidon inbjuder härmed till årets upplaga Detta är ett bra och välkommet komplement till SM & SUM SIM Vi erbjuder alla 100 meters distanser

Läs mer

RM i parasimning maj 2018 i Södertälje

RM i parasimning maj 2018 i Södertälje Svenska Simförbundet och Södertälje Simsällskap inbjuder till: RM i parasimning 26-27 maj 2018 i Södertälje Tävlingsplats: Sydpoolen, Södertälje (25m 8 banor) Tävlingstider: Dag Pass Insim Start Fredag

Läs mer

PM SM/JSM Svenska Simförbundet och Västsvenska Simförbundet hälsar er välkomna till SM/JSM (25 m) i Göteborg den november 2013

PM SM/JSM Svenska Simförbundet och Västsvenska Simförbundet hälsar er välkomna till SM/JSM (25 m) i Göteborg den november 2013 PM SM/JSM 2013 Svenska Simförbundet och Västsvenska Simförbundet hälsar er välkomna till SM/JSM (25 m) i Göteborg den 20-24 november 2013 TÄVLINGSPLATS SM HEMSIDA TÄVLINGSTIDER AVANMÄLAN AVSIMNING CAFETERIA

Läs mer

Mellansvenska Cupen 2019

Mellansvenska Cupen 2019 Mellansvenska Cupen 2019 www.msbgf.se Klassindelning Indelning av klasser görs enligt nedan baserat på årets säsongshandikapp på filt. Klass A Klass B Klass C Klass D Ungdom < - 8,9 9,0 12,9 13,0 18,9

Läs mer

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA)

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Version 2013-12-15 Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Manual 3: Anmälan till tävling Innehåll Inledning... 1 Om IndTA... 1 Anmäla till tävling för föreningsmedlem...

Läs mer

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009

Svensk Tennis Norr. TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 TEK-05-T-02 för Norrlands Masters 2009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.0 2008-11-16 Simon Elfving Första utkastet - - Simon Elfving 2008-11-27 TENNISNORR 2 (5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Vi inbjuder till. Yngre (50m) Klass 13 ÅR Klass 12 ÅR Klass 11 ÅR o Yngre

Vi inbjuder till. Yngre (50m) Klass 13 ÅR Klass 12 ÅR Klass 11 ÅR o Yngre Vi inbjuder till Yngre (50m) Klass 13 ÅR Klass 12 ÅR Klass 11 ÅR o Yngre Centralbadet Norrköping Lördag Kl. 8.30 och 14.50 Söndag Kl. 8.20 och 14.50 Arrangör Norrköpings KK Simsätt och Distanser Klass

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 för Allsvenskan Häst 2018 För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer

Motioner och Propositioner till Svenska Bågskytteförbundets stämma 2009

Motioner och Propositioner till Svenska Bågskytteförbundets stämma 2009 Dokumentversion 2009-03-10 Motioner och Propositioner till Svenska Bågskytteförbundets stämma 2009 SBF... 2 Proposition 1 Begränsningsregler för klasser... 2 Proposition 2 Ändring om hantering av våra

Läs mer

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner

Simförbundsmötet april 2016 Scandic Star Sollentuna. Motioner Simförbundsmötet 16-17 april 2016 Scandic Star Sollentuna Motioner Motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016 SK Ägir vill lämna in följande motion till Svenska Simförbundets årsmöte 2016: Att beräkningen

Läs mer