Detaljplan för Svartbröder 16 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan 7)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Svartbröder 16 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan 7)"

Transkript

1 PÄ 22/2014a Detaljplan för Svartbröder 16 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan 7) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration Utlåtande efter samråd

2 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Svartbröder 16 i Lund, Lunds kommun GRANSKNINGSHANDLING UPPRÄTTAD: PÄ 22/2014a

3 Vad är en detaljplan? En detaljplan styr hur marken får användas för ett område inom kommunen exempelvis för bostäder, kontor, handel och industri. Detaljplanen får även reglera placering, utformning och utförande. En detaljplan består av en plankarta som är juridiskt bindande och en planbeskrivning som beskriver plankartan. Planbeskrivningen, som inte är juridisk bindande, ska underlätta förståelsen för plankartans innebörd. Planprocessen Detaljplaneprocessen regleras i plan- och bygglagen och syftar till att pröva om ett givet förslag till markanvändning är lämpligt. I processen ska allmänna och enskilda intressen vägas mot varandra. Planprocessen kan hanteras antingen med enkelt eller normalt planförfarande. Under samråd och granskning ges möjlighet för sakägare, myndigheter och andra berörda att inkomma med synpunkter. Förändringar i planprocessen infördes dock varför planer påbörjade efter detta datum ska hanteras antingen med standardförfarande eller utökat förfarande. 2 (20)

4 INNEHÅLL INLEDNING... 4 Sammanfattning... 4 Handlingar... 4 Medverkande... 4 Plansökande... 4 FÖRUTSÄTTNINGAR... 5 Tidigare ställningstaganden... 5 Plandata och markägoförhållanden... 7 Befintlig stadsbild och markanvändning... 7 Kulturmiljö... 8 Service... 9 Trafik... 9 Natur... 9 Teknisk försörjning PLANFÖRSLAG Planens syfte Övergripande karaktär och disposition Markanvändning och gestaltning Trafik Teknisk försörjning GENOMFÖRANDE Organisatoriska åtgärder Tekniska och ekonomiska åtgärder Fastighetsrättsliga åtgärder KONSEKVENSER Miljökonsekvenser Sociala konsekvenser (20)

5 INLEDNING Sammanfattning Detaljplanens syfte är att pröva lämpligheten att tillåta bostadsändamål och ändamål för centrum inom planområdet. Befintliga förhållanden bekräftas därmed. Syftet med detaljplan är att reglera befintligt gathus med rivningsförbud, planen tillåter dock förändringar av gathuset. Förslaget innebär att fasaden på befintligt gathus byggs om och att befintliga gårdsbyggnader rivs och ersätts med bebyggelse i två våningar. Både gathuset och gårdsbyggnaderna får en modernare utformning samtidigt som de karaktärsdrag och särskilda värden som bebyggelsen har behålls. Handlingar Till detaljplanen finns följande handlingar: Plankarta med planbestämmelser och illustration Planbeskrivning (denna handling) Övriga handlingar som ligger till grund för förslaget (tillgängliga på Stadsbyggnadskontoret. Handlingarna är gjorda på uppdrag av sökanden): Utredning angående så kallat priviligierat servitut från år 1852, gjord av Lantmäteriets fastighetsbildningskontor i Malmö, daterad (aktbilaga 4) Undersökning av murverksstatus, gjord av Niras, daterad (aktbilaga 5) Detaljplaneprocessen följer plan- och bygglagen SFS 2010:900. Detaljplanen genomförs enligt standardförfarande enligt ny plan- och bygglag som trädde i kraft 1 januari Standardförfarandet tillämpas då förslaget till detaljplan är förenligt med översiktsplanen och länsstyrelsens granskningsyttrande, och inte är av betydande intresse för allmänheten eller i övrigt av stor betydelse. Detaljplanen antas inte heller medföra en betydande miljöpåverkan. Medverkande Planarkitekt: Karin Jönsson och Julia Johansson Biträdande planchef: Lotta Wallin Bygglovsarkitekt: Pia Laike Stadsantikvarie: Henrik Borg Lantmätare: Kristin Håkansson På fastighetsägarens uppdrag har Fojab arkitekter tagit fram förslag till nya byggnader/illustrationsplan m.m. Plansökande Per Wargéus, fastighetsägare 4 (20)

6 FÖRUTSÄTTNINGAR Tidigare ställningstaganden Översiktliga planer Enligt ÖPL-2010, Lunds kommuns översiktsplan, ligger fastigheten inom område där utbyggnaden av staden företrädesevis ska ske genom förtätning. Värna och vinna staden fördjupning av översiktsplanen för staden Lund Enligt Värna och vinna staden beskrivs bland annat att Lund har en mångfacetterande bebyggelse som har avgörande betydelse för upplevelsen av stadens karaktär och kvalitéer. Ändringar av befintlig bebyggelse ska ske varsamt så att varje tidsepoks kvalitéer tillvaratas och stadens historiska utveckling förblir fattbar. Vid ändring och ombyggnad ska material, färgsättning och utförande i detaljer anpassas till byggnadens karaktär. Tillägg och förändringar ska utföras med respekt för helheten. Detaljplaner Gällande detaljplan, Svartbröder 16 är markerad med röd streckad linje. 5 (20)

7 Området är i gällande detaljplan reglerat med användningen bostäder, handel och kontor endast i bottenvåning. I gällande plan regleras bebyggelsen på fastigheten som kulturhistoriskt intressant (skyddsbestämmelsen q). Gathuset regleras med: - III våningar - Byggnadshöjden 7 meter - Användningen bostäder, handel och kontor, handel och kontor endast i bottenvåning Det norra gårdshuset regleras med: - I våning - Byggnadshöjden 4,5 meter - Användningen bostäder, handel och kontor. Det södra gårdshuset regleras med: - II våningar - Byggnadshöjden 5,5 meter - Användningen bostäder, handel och kontor, handel och kontor endast i bottenvåning. I övrigt är fastigheten prickmarkerad (mark som inte får bebyggas) samt plusmarkerad, (mark för uthus eller garage). Genomförandetiden för gällande detaljplan gick ut Bevaringsprogram Byggnaden finns redovisad i bevaringsprogrammet Lunds stadskärna bevaringsprogram Krafts rote". I gathuset ingår resterna av ett envåningshus byggt 1798 och som 1852 byggdes till på bredden och höjden. Gathuset har idag en modernare fasad från På gården finns gårdshus i form av halvhus i en och två våningar. Ursprungligen har de innehållit packhus, brygghus, stall m.m. Både gårdshusen och gathuset är hårt renoverade men har en gammal prägel. Befintligt gathus. Befintliga gårdsbyggnader. 6 (20)

8 Riksintresse för kulturmiljö Hela planområdet ingår i riksintresseområdet Lunds stadskärna, M:K 87. Det oregelbundna medeltida stadsplanemönstret med tillskott från senare tider, tomtstruktur och platsbildningar är signifikant för staden samt bebyggelsens skala, volym och placering. Gaturummets karaktär, platsbildningarna och gårdsrummen är viktiga stadsbyggnadselement. Dagvattenstrategi Lunds kommun har tillsammans med VA SYD tagit fram en dagvattenstrategi för Lunds kommun daterad Godkänd av kommunstyrelsen samt godkänd av VA SYDs ägarnämnd Plandata och markägoförhållanden Orienteringskarta med utritat planområde i rött. Planområdet omfattar fastigheten Svartbröder 16. Fastigheten är privatägd. Befintlig stadsbild och markanvändning Fastigheten har en smal och avlång form. Gathuset ligger i liv med gatan och är två våningar högt med en inredd vind. På taket finns tre takkupor mot gatan. På gården finns två gårdshus i en respektive två våningar. Gårdshusen är utformade som halvhus och ligger i den östra kanten av fastigheten. Inom fastigheten finns bostäder och i gathuset finns det även lokaler för en butik. 7 (20)

9 Både gathuset och gårdsbyggnaderna är i behov av stora renoveringar. Efter en undersökning som fastighetsägaren låtit ta fram om gårdshusens kondition kan man konstatera att gårdsbyggnaderna är i dåligt skick: - Västra väggen består av halstensbränt handlaget massivt tegel med utvändig puts. Väggen visade inga allvarligare skador. - Östra väggen i gårdsbebyggelse förmodas bestå av en äldre/ursprunglig korsvirkeskonstruktion med äldre och nyare ytskikt in- och utvändigt. Väggen uppvisar lokala allvarliga skador på framförallt timra på bottenplan. Väggen lutar även omkring 8 cm per meter på de värsta partierna och är instabil. Väggen är även totalt beroende av anslutande väggkonstruktioner för stadgan. Om den östra väggen ska kunna bevaras måste den repareras till stora delar, vilket är kostsamt och komplicerat. Att räta upp den lutande väggen kräver omfattande demontering och ommurning. Den östra sidan av väggen mot grannfastigheten bör tilläggsisoleras utvändigt om gårdsbyggnaden ska kunna användas till bostadsändamål, vilket då inskränker på grannens tomtmark. Kulturmiljö Historik Kvarteret Svartbröder begränsas av gator från tidigt medeltid och kvarterets form är även oförändrad sedan dess. I kvarteret Svartbröder har den äldsta bebyggelsen genom arkeologiska undersökningar kunna dateras till Dagens tomtgränser har anor tillbaka till medeltiden. Tomterna var vid medeltidens slut parcellindelat i smala, djupa tomter. I det nordöstra hörnet fanns tre större tomter bevarade. Under 1800-talet slogs några av de smalare tomterna ihop, medan den största tomten delades upp i tre. Kvarterets centrala läge har medfört att det har varit intensivt utnyttjat. På 1500-talet var alla tomter bebyggda. Tomtägarna var bland annat kyrkliga tjänstemän och olika slags hantverkare. Vid 1600-talets slut bodde det 5 skomakare i kvarteret. Kartor från 1783 och 1784 visar att det låg en obruten rad av hus längs Skomakaregatan medan det bara fanns spridd bebyggelse i resten av kvarteret. Bebyggelsen i kvarteret var vid 1800-talets början tät och präglades av stadsbönder. Gathusen var i en och två våningar och inne i kvarteret fanns ett gytter av stall, gödselstäder, dass, vagns- och drängkammare med mera. Bebyggelsen i kvarteret var då byggda av korsvirke med tegeltak. Det första eftermedeltida huset av tegel i kvarteret byggdes år Ett antal tegelhus uppfördes längs Krafts torg vid 1800-talets mitt. Många av husen i kvarteret härstammar från den perioden, även om flera av dem är kraftigt ombyggda. Den östra delen dominerades fram till år 1969 av enklare bebyggelse. I den sydvästra delen förtätades kraftigt kring sekelskiftet 1900, och ett antal stora hyreshuslängor uppfördes på gårdarna. 8 (20)

10 Kulturhistorisk intressant bebyggelse I gällande detaljplan regleras gathuset och gårdshusen med planbestämmelsen q, skyddsbestämmelse. Bestämmelsen innebär att bebyggelsen är kulturhistoriskt intressant enligt PBL. I PBL 8 kap 13 står det att om en byggnad är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt får den inte förvanskas. Arkeologi Den planerade exploateringen berör känd fornlämning. För fastigheten har det inte gjorts några arkeologiska förundersökningar, dock har det gjorts en undersökningsplan som även skickats till Länsstyrelsen. I den finns bl.a. redovisat att kulturlagerdjupet på platsen är mellan 2,45 5 meter. Vid arkeologiska undersökningar på tomt nr 12-14, nuvarande 23, kunde den äldsta bebyggelsen dateras till omkring år Kvarteret Svartbröder har varit föremål för flera arkeologiska observationer, mellan 1895 och 2006, men de är inte ordentligt bearbetade och/eller sammanställda. En sammanställning från år 1993 visar att det grävts för diverse ledningar och grundläggningar, men att även en hel del fynd har tagits emot. I samband med grundgrävning för nybyggnad i kv. Svartbröder 23 genomfördes år en arkeologisk undersökning, där man undersökte en mindre del av exploateringsområdet mer intensivt. Där dokumenterades det brunnar, en välbevarad husgrund från 1500-talet, en ugn, en myntskatt påträffades också samt bevarat virke, stolpar och pinnar som format gärden. Service Kommersiell service Klädbutik finns i bottenplan på gathuset. Planområdet ligger i centrum och det finns många butiker och kommersiell service i området. Trafik Fastigheten ligger längs Skomakaregatan. På en aktuell del av Skomakaregatan är det förbud mot fordonstrafik, det gäller dock inte cykeltrafik, varutransport eller fordon med tillstånd. Natur Markradon Baserat på genomförda radonmätningar klassificeras planområdet som normalriskområde. (Normalriskmark kbq/m 3 och högriskmark >50 kbq/m 3.) 9 (20)

11 Luftföroreningar Miljökvalitetsnormerna för utomhusluft enligt 5 kap miljöbalken gäller för svaveldioxid, bly, kvävedioxid, kolmonoxid och partiklar (PM 10). Enligt miljöförvaltningens uppgifter överskrids inte miljökvalitetsnormerna inom Lunds kommun. Luftföroreningarna ligger inom godtagbara nivåer inom planområdet. Teknisk försörjning Ledningar, VA-SYD Röda linjer visar kombinarat system. Blåa linjer visar vattenledningar. Ledningar, Kraftringen Röda linjer visar fjärrvärme. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten- och avlopp i Skomakaregatan. Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenätet. 10 (20)

12 PLANFÖRSLAG Planens syfte Detaljplanens syfte är att pröva lämpligheten att tillåta bostadsändamål och ändamål för centrum inom planområdet. Befintliga förhållanden bekräftas därmed. Syftet med detaljplan är att reglera befintligt gathus med rivningsförbud, planen tillåter dock förändringar av gathuset. Gårdsbebyggelsen föreslås förändras och höjas till två våningar. Övergripande karaktär och disposition Förslaget innebär att fasaden på befintligt gathus byggs om och att befintliga gårdsbyggnader rivs. Ny bebyggelse orienteras enligt befintlig struktur. Både gathuset och gårdsbyggnaderna får en modernare utformning samtidigt som de karaktärsdrag och särskilda värden som bebyggelsen har tas tillvara. Skomakaregatan Skomakaregatan Plan över ny bebyggelse, takplan och bottenplan. Illustrationer gjorda av Fojab arkitekter och Zero architects. Markanvändning och gestaltning Gathuset Befintligt gathus är i behov av stora renoveringar. I de skisser som fastighetsägaren låtit ta fram redovisas förslag till hur fasaden mot gatan kommer att förändras. I den östra kanten av byggnaden föreslås en vertikal del klädd i mässing. Här finns som idag ingång till trapphus i gathuset. Befintliga fönster i bottenvåning delas upp i tre vertikala skyltfönster. Fönsterindelningen för befintliga fönster på andra våningen justeras. 11 (20)

13 Takkupor i takfall justeras något. Mot gården föreslås befintlig takkupa byggas om och en ny takkupa uppförs med utgång till en takterass. Planförslaget innebär att användningen bostäder bekräftas. Planen tillåter även centrumverksamhet. BC Bostäder och centrum. Förklaring: Användningen bostäder och centrumverksamhet tillåts inom planområdet. 6,5 Högsta byggnadshöjd i meter. Takkupor och frontespiser får uppföras utan att påverka beräkningen av byggnadshöjden. II Högsta antal våningar. Fasadritning som visar hur gathuset förändras. Till höger ses den mässingsklädda delen. Illustrationen visar även en förändrad fönsterindelning. Illustration gjord av Fojab arkitekter och Zero architects. Gårdshusen Den nya gårdsbebyggelsen föreslås kunna uppföras i två våningar. Fastighetsägarens avsikt är att gårdsbebyggelsen närmast gathuset får mer traditionell utformning än gårdsbebyggelsen längre in på tomten, som får en modernare utformning. På så vis kan den historiska kopplingen avläsas i bebyggelsen och kontrasterna mellan de olika delarna framhävs. De båda delarna föreslås vara sammanbyggda. 12 (20)

14 Planritning som visar gårdsbebyggelsen. Fasadritning på gårdsbebyggelse. Fasadritningen visar att gårdsbebyggelsen visuellt är uppdelad i två ihopbyggda delar. Gathuset redovisas till höger. Illustrationer gjorda av Fojab arkitekter och Zero architects. Varsamhet och skydd för befintlig bebyggelse På grund av att gathuset har ursprung från 1700-talet och därför har en historisk dignitet har gathuset åsatts rivningsförbud och varsamhetsbestämmelser i enlighet med 8 kap 13 PBL. Föreslagna planbestämmelser: r Byggnaden får inte rivas. k 1 Takfoten ska utgöras av en profilerad gesims f 1 Taktäckning ska vara skivtäckt plåt, huggen skiffer eller enkupigt lertegel. 13 (20)

15 Profilerad takfotsgesims. Trafik Fastigheten ligger längs Skomakaregatan. På en aktuell del av Skomakaregatan är det förbud mot fordonstrafik, det gäller dock inte cykeltrafik, varutransport eller fordon med tillstånd. Parkering Gällande parkeringsnorm ska tillämpas. Teknisk försörjning Vatten-, avlopp- och dagvattenhantering Området ligger inom verksamhetsområde för VA. VA SYD ansvarar för att ta hand om dagvattnet. Fastigheten är idag redan kopplad till befintliga vatten och avloppssystem i Skomakaregatan. El, tele och bredband Befintliga förhållanden fortsätter råda. Renhållning Utrymme för sophantering föreslås på gården. 14 (20)

16 GENOMFÖRANDE Organisatoriska åtgärder Genomförandetid Planen har en genomförandetid på 5 år från det datum den vinner laga kraft. Före genomförandetidens utgång får mot berörda fastighetsägares bestridande detaljplanen ändras eller upphävas endast om det är nödvändigt på grund av nya förhållanden av stor allmän vikt, vilka inte kunnat förutses vid planläggningen. Efter genomförandetidens utgång får planen ändras eller upphävas utan att rättigheter som uppkommit genom planen beaktas. (4 kap 40 PBL). Tekniska och ekonomiska åtgärder Utbyggnad, ansvarsfördelning och kostnadsfördelning av gemensamma tekniska anläggningar Dag- och spillvattennätet i Skomakaregatan är kombinerat och fastigheten har inte har någon separat dagvattenservis. Vid nybyggnad rekommenderas att separera dag- och spillvatten inom fastigheten för att undvika framtida krav på separering vid en eventuell utbyggnad av duplikatsystem i gatan. Vid exploatering bekostar exploatören eventuell flytt av den telekabel som finns inom fastigheten. Kostnad för framtagande av detaljplan Detaljplanen bekostas av exploatören genom planavtal. Fastighetsrättsliga åtgärder Fastighetsbildning Ett genomförande av detaljplanen erfordrar ingen fastighetsbildning. Rättigheter Fastigheten Svartbröder 16 har rätt till passage över Svarbröder 17 i enlighet med utredning daterad som Lantmäteriets fastighetsbildningskontor i Malmö gjort. Rättigheten är ej inskriven i fastighetsregistret. 15 (20)

17 KONSEKVENSER Miljökonsekvenser Miljöbedömning enligt miljöbalken Stadsbyggnadskontoret bedömer med vägledning av förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar att planförslaget inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan i den mening som avses i 6 kap miljöbalken och i 4 kap 34 PBL. Behovet av miljöhänsyn vid genomförandet av detaljplanen belyses därför inte i en miljöbedömning enligt 6 kap miljöbalken. Vid den behovsbedömning som utförts har följande ställningstagande gjorts: Genomförande av planförslaget innebär att användningen bostäder och centrumverksamhet föreslås. Gällande detaljplan medger bostäder, handel och kontor. Planområdet berör riksintresse för kulturmiljövård, Lunds stadskärna M:K 87. Planområdet ligger inom känt fornlämningsområde. Planområdet är redan bebyggt med bostäder och handel. Förslaget innebär att befintligt gathus byggs om och förändras. Planförslaget innebär att befintlig gårdsbebyggelse rivs och att nya gårdsbyggnader uppförs i två våningar. Gårdsbebyggelsen orienteras och placeras liksom den befintliga bebyggelsen. Exploateringen innebär en något ökad exploateringsgrad. I gällande plan finns skyddsbestämmelse om att kulturhistoriskt värdefull bebyggelse inte får förvanskas. Stadsbyggnadskontoret gör dock bedömningen att den förändring av gathuset som föreslås inverkar positivt på riksintresset för kulturmiljön och den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen. Sammantagande är den påverkan som planförslaget förutses få sådan att den inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Påverkan på riksintressen Planförslaget påverkar riksintresset för Lunds stadskärna i den mån att gathusets fasad förändras. Gathuset har åsatts rivningsförbud samt varsamhetsbestämmelser och utformningsbestämmelser för de karaktärsdrag och värden som är viktiga för helhetsmiljön. Befintlig gårdsbebyggelse rivs och ersätts med ny gårdsbebyggelse. Planbestämmelser reglerar våningshöjd och byggnadshöjd. Sammantaget bedöms inte planförslagets genomförande medföra någon betydande påverkan på riksintresset. 16 (20)

18 Miljökvalitetsnormer Miljökvalitetsnormerna för utomhusluft enligt 5 kap miljöbalken gäller för svaveldioxid, bly, kvävedioxid, kolmonoxid och partiklar (PM 10). Enligt miljöförvaltningens uppgifter överskrids inte miljökvalitetsnormerna inom Lunds kommun. Luftföroreningarna ligger inom godtagbara nivåer inom planområdet. Trafiktillskottet från den förändring som planförslaget innebär bedöms inte förändra nivåerna för befintlig bebyggelse. I stort sett allt dagvatten i Lunds kommun rinner till Höje å och Kävlingeån via dagvattenledningar, diken och små vattendrag. Enligt Vattenmyndighetens beslut om statusklassificering och miljökvalitetsnormer för ytvatten har Höje å dålig ekologisk status med kravet att uppnå god ekologisk status 2027, Kävlingeån har otillfredsställande ekologisk status med kravet att uppnå god ekologisk status De olika vattendragen i Lunds kommun som fungerar som dagvattenrecipienter har klassificerats efter hur stort flöde och vilka mängder av närsalter och föroreningar recipienterna kan tåla/ta emot beroende på deras speciella förutsättningar. I dagvattenstrategin redovisas klassificering av de olika recipienternas känslighet. Planområdet ingår i avrinningsområdet Höje å. Markradon Vid normalriskmark ska byggnader utföras radonskyddade. Vid högriskmark ska byggnader utföras radonsäkrade. Stadsbild Stadsbilden påverkas av fasadförändring för gathuset. En något högre gårdsbebyggelse tillåts inom planområdet. Föreslagna förändringar och nybyggnationer bedöms lämpliga för fastigheten och för kvarteret i stort. Kulturhistoriskt intressant bebyggelse Gathuset föreslås få rivningsförbud, vilket är en reglering som verkar positivt på kulturmiljön. Gathuset föreslås även få varsamhetsbestämmelser och utformningsbestämmelser vilket verkar säkerställer den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen. Gårdsbebyggelse avses rivas. Detaljplanen medger en något högre bebyggelse än vad som tillåts idag. Befintlig gårdsbebyggelse är i sådant dåligt skick så att bevarande av den inte är lämpligt eller ändamålsenligt. Den nya gårdsbebyggelsen anpassas i volym, skala och placering enligt nuvarande gårdsbebyggelse. Fastighetsägaren har låtit ta fram ritningar på en gårdsbebyggelse som väl passar in i miljön men som samtidigt utformas med en mer modernare prägel. Den modernare utformningen för den norra delen av gårdshuset tydliggör de karaktärsdrag som den äldre bebyggelsen har. Arkeologi Inom planområdet finns känd fornlämning. Alla markingrepp kräver tillstånd från länsstyrelsen enligt 2 kap. Kulturminneslagen. 17 (20)

19 Solförhållanden Fastighetsägaren har låtit ta fram skuggstudier för den föreslagna bebyggelsen. Skuggstudien visar vårdagjämning 21 mars kl.10,12 och 16 samt sommarsolståndet 21 juni kl. 10, 12 och 16. Studierna visar att Svartbröder 16 skuggas vid de flesta tidpunkter utom mitt på dagen på sommaren. Föreslagen gårdsbebyggelse i två våningar kommer att påverka skuggbilden både för den egna tomtens skuggning men även för intilliggande fastighet Svartbröder 17. Inom kvarteret Svartbröder finns flera smala tomter med en tät gårdsbebyggelse. Gårdsmiljöerna i kv. Svartbröder ligger därmed redan idag i skugga. Vår kl. 10 Sommar kl. 10 Vår kl. 12 Sommar kl (20)

20 Vår kl. 16 Sommar kl. 16 Hälsa och säkerhet Följande riktvärden för trafikbuller, enligt regeringens proposition 1996/97:53, ligger till grund för planeringen. Bostäder, vård- och undervisningslokaler: ekvivalentnivå ute frifältsvärde 55 dba inne 30 dba maxnivå ute frifältsvärde 70 dba ( vid uteplats) inne 45 dba ( nattetid ) Utifrån översiktliga bullerberäkningar visar bullerförhållandena följande: Dagens bullernivåer är 52 dba ekvivalent nivå vid fasad mot Skomakaregatan. På gården uppgår bullernivåerna till 40 dba ekvivalent nivå. Den förändring som planen föreslår innebär inte något trafiktillskott. Förändringar i bullernivåer förväntas därmed inte öka. Bullernivåerna håller sig inom gällande riktvärden för buller för den föreslagna exploateringen. 40 dba ekv.nivå 52 dba ekv.nivå Kartan visar bullernivåer ekvivalent nivå. 19 (20)

21 Sociala konsekvenser Barnperspektivet Detaljplanen medger bostäder och centrumverksamhet inom planområdet. Detaljplanens syfte är att reglera befintlig bebyggelse och utveckla de kulturhistoriska värdena. Planförslaget innebär att några bostäder kan uppföras på en befintlig gård i ett centrumnära läge. I stort sätt innebär detaljplanen att befintlig bebyggelse kan förändras och byggas om och att gårdsbebyggelsen rivs och ersätts. Detaljplanen berör inte direkt barn eller barns miljöer. Vid utarbetande av planförslaget har hänsyn till barns intressen, behov och situation i enlighet med barnkonventionen tagits. Tillgänglighet Vid utarbetande av planförslaget har kravet på god tillgänglighet och användbarhet för funktionshindrade beaktats. Hur kraven på tillgänglighet i 8 kap 4 (byggnader) och 8 kap 9 PBL (tomter) i detalj kommer att tillgodoses avgörs i samband med byggnads- och markprojekteringen och därmed vid kommande bygglovprövning. Planförslaget innebär att lägenhetsbredderna blir smala och de mindre bostäderna kan i praktiken bli svåra att bo i för en person med rörelsehinder. För att lägenheterna ska bli tillgängliga för besök för person som är rörelsehindrad eller för person som drabbas av temporär rörelsenedsättning kan man behöva ställa krav på dörrbredden till respektive toalett. Hur det löses redovisas i samband med bygglovshanteringen. STADSBYGGNADSKONTORET I LUND Lotta Wallin biträdande planchef Julia Johansson planarkitekt 20 (20)

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) Upprättad 2014-02-10 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

1281K-P68. Detaljplan för Döbeln 1-3 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 23/2011a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P68. Detaljplan för Döbeln 1-3 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 23/2011a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING PÄ 23/2011a Detaljplan för Döbeln 1-3 i Lund, Lunds kommun (Skomakaregatan) Upprättad 2012-11-09 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING 1 (13) Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 44/2007a Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2009-10-26 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING 1 (8)

Läs mer

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) Upprättad 2013-01-18 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Klostergården 1:3 m fl i Lund, Lunds kommun (Arena-P)

Detaljplan för Klostergården 1:3 m fl i Lund, Lunds kommun (Arena-P) PÄ 36/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Klostergården 1:3 m fl i Lund, Lunds kommun (Arena-P) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Egino 14 i Dalby, Lunds kommun (Lundavägen 10)

Detaljplan för Egino 14 i Dalby, Lunds kommun (Lundavägen 10) PÄ 24/2014a Detaljplan för Egino 14 i Dalby, Lunds kommun (Lundavägen 10) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING Detaljplan för Egino 14 i Dalby,

Läs mer

Detaljplan för Maria Magle 4 i Lund, Lunds kommun (Magle Stora Kyrkogata 8)

Detaljplan för Maria Magle 4 i Lund, Lunds kommun (Magle Stora Kyrkogata 8) PÄ 06/2016a Detaljplan för Maria Magle 4 i Lund, Lunds kommun (Magle Stora Kyrkogata 8) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING Detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för del av Sammeten 14 i Genarp, Lunds kommun Sandvägen 47 A

Detaljplan för del av Sammeten 14 i Genarp, Lunds kommun Sandvägen 47 A PÄ 09/2016a Detaljplan för del av Sammeten 14 i Genarp, Lunds kommun Sandvägen 47 A Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING Detaljplan för del

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun PÄ 15/2016 Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING Upphävande av detaljplan för

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Dnr: KS.2018.0362 ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Ändring av detaljplan för fastigheten Druvan 11 Eslöv kommun, Skåne Län Upprättad: Figur 1. Orienteringskarta för planområdet.

Läs mer

Detaljplan för Ugnen 6 i Lund, Lunds kommun (Hantverksgatan 6)

Detaljplan för Ugnen 6 i Lund, Lunds kommun (Hantverksgatan 6) PÄ 2/2015a Detaljplan för Ugnen 6 i Lund, Lunds kommun (Hantverksgatan 6) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration Detaljplan för Ugnen 6 i Lund, Lunds kommun

Läs mer

1281K-P22. Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 25/2006a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING

1281K-P22. Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 25/2006a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING PÄ 25/2006a 1281K-P22 Detaljplan för Inteckningen 4 m fl i Lund, Lunds kommun (Magistratsvägen 22) Upprättad 2011-09-30 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad Dnr: 813/2016 22 juni 2017 Ändring av stadsplan (1283K-6204) för Kvarteren Laxen m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 22 juni 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Antagen

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun PÄ 8/2002a Detaljplan för Lagfarten 4 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2008-09-19 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING

Läs mer

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 1(10) PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 2(10) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med planförslaget är att möjliggöra för att, på fastigheten Ärlan 1, sammanbygga bostadshuset med friggeboden

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Detaljplan för del av Sandby 67:2 i Södra Sandby, Lunds kommun

Detaljplan för del av Sandby 67:2 i Södra Sandby, Lunds kommun PÄ 04/2018 Detaljplan för del av Sandby 67:2 i Södra Sandby, Lunds kommun (Kyrkogången) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration Flygfoto med markerat planområde

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg)

Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg) PÄ 24/2010 Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg) Upprättad 2011-02-07 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration

Läs mer

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning 1 (9) Samrådsbeslut, SBU, 2015-06-25 Antagande, KS, 2015-12-0 Laga kraft, 2016-01-0 Detaljplan för Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Rättvik Rättviks kommun Plan- och genomförandebeskrivning Plannr. B 325

Läs mer

Upphävande av tomtindelning för Krösenet 10 i Furulund, Kävlinge kommun

Upphävande av tomtindelning för Krösenet 10 i Furulund, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Upphävande av tomtindelning för Krösenet 10 i Furulund, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: KS 2018/30 Aktnr: 1261-P2018/2 FÖRENKLAT FÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD ANTAGANDE LAGAKRAFT Strategiska

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 19 februari 2016 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 mars 2016 STANDARD FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 januari 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Enkelt planförfarande Kartan visar

Läs mer

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

Detaljplan för del av Stora Råby 34:7 i Lund, Lunds kommun (Stora Råby byaväg Bjällerupsvägen)

Detaljplan för del av Stora Råby 34:7 i Lund, Lunds kommun (Stora Råby byaväg Bjällerupsvägen) PÄ 1/2005a Detaljplan för del av Stora Råby 34:7 i und, unds kommun (Stora Råby byaväg Bjällerupsvägen) Upprättad 2009-11-20 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun

Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun Planbeskrivning Antagandehandling Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun HANDLINGAR -

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus.

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus. PLANBESKRIVNING 1(5) Planavdelningen 2010-10-01 Dp 2010-03063-54 Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2010-03063-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

Detaljplan för Aspeholm 1 i Genarp, Lunds kommun (Heckebergavägen 3)

Detaljplan för Aspeholm 1 i Genarp, Lunds kommun (Heckebergavägen 3) PÄ 21/2014a Detaljplan för Aspeholm 1 i Genarp, Lunds kommun (Heckebergavägen 3) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING Detaljplan för Aspeholm

Läs mer

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2013-12-20 PBN 2013-000745 018-727 47 52 Detaljplan för Norby 53:11 och Norby 53:4 Tillägg till gällande detaljplan för Norby,

Läs mer

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Granskningshandling April 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Tillägg nr 3 till planbeskrivning Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9

Tillägg nr 3 till planbeskrivning Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9 Handläggare: Niklas Idesjö, tfn 0322-61 60 64 Dnr 2015.112 211 Samråds/granskningshandling Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9 Tillägg nr 3 till planbeskrivning 2015-04-27

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Söder 60:5, Sockerbruksgränd

Söder 60:5, Sockerbruksgränd PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011-03-14 Antagen av BMN: 2011-05-25 Dnr: 10BMN376 Laga kraft: 2011-06-29 Handläggare: Sari Svedjeholm Söder 60:5, Sockerbruksgränd Detaljplan för bostäder Gävle kommun,

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING 1 (7) Ändring av detaljplan för del av Bergslagssjukhuset, Läkaren 7 Fagersta kommun Västmanlands län Följande detaljplan berörs: S 99 - Stadsplan för Brinellvägens nya sträckning mellan

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/ DP 4-B-29:2

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/ DP 4-B-29:2 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/55.318 DP 4-B-29:2 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg

Läs mer

Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg)

Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg) GRANSKNINGSHANDLING PÄ 3/2012a Detaljplan för Sofieberg 1 m fl i Lund, Lunds kommun (Tunaparken Tunavägen Warholms väg) Upprättad 2013-11-07 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Söder 37:5, kvarteret Råmärket (del av) Detaljplan för bostäder och centrum Gävle kommun, Gävleborgs län

Söder 37:5, kvarteret Råmärket (del av) Detaljplan för bostäder och centrum Gävle kommun, Gävleborgs län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-11-30, REV 2011-01-26 Antagen av BMN: 2011-02-24 Dnr: 10BMN342 Laga kraft: 2011-03-24 Handläggare: Thobias Nilsson Söder 37:5, kvarteret Råmärket (del av) Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203

Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203 Antagen av TN 20XX-XX-XX Vunnit laga kraft 20XX-XX-XX Plannr 203 Dnr 261/12 Ändring av detaljplan för Kv. TOLVAN (Expo-Huset) Pl 203 ANTAGANDEHANDLING TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING FASTIGHETSFÖRTECKNING

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Sankt Botulf 11 i Lund, Lunds kommun (Botulfsgatan Svartbrödersgatan - Skomakaregatan)

Detaljplan för Sankt Botulf 11 i Lund, Lunds kommun (Botulfsgatan Svartbrödersgatan - Skomakaregatan) SAMRÅDSHANDLING PÄ 28/2015a Detaljplan för Sankt Botulf 11 i Lund, Lunds kommun (Botulfsgatan Svartbrödersgatan - Skomakaregatan) Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser och

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

PILEN 2. SAMRÅDSHANDLING Planförfattare: Hans Bååthe Arkitekt SAR/MSA I: FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten

PILEN 2. SAMRÅDSHANDLING Planförfattare: Hans Bååthe Arkitekt SAR/MSA I: FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten KUS/2012/0121 Enkelt planförfarande Befintlig bebyggelse mot Kungsgatan. Ändring genom tillägg till detaljplanen I:381 för fastigheten PILEN

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

Östra Hässleholmsgårdsområdet

Östra Hässleholmsgårdsområdet Ändring av detaljplan, upprättad 2017-04-07 Ursprunglig detaljplan, laga kraft 1990-01-15 Arkivnr: A 617 Dnr: BN 2015-864 Samrådshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Hässleholmsgårdsområdet

Läs mer

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster.

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster. Dnr BTN15/93 Tillägg till detaljplan P 37-3 för Björken 1, 2, 3, 10 & 11 Öster Nyköpings kommun Granskningshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-10-06 Reviderad 2015-11-23 Dnr 2/6 Planhandlingar Detaljplanen

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län Dnr 2013-05- 30, ANTAGANDEHANDLING 2013-06-19 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2(6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Samrådshandling Januari 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer