Innehållsförteckning. Sida. Förord - Studera på Runö Folkhögskola! Allmän information kurser. Svenska som andraspråk (grundskolenivå)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehållsförteckning. Sida. Förord - Studera på Runö Folkhögskola! Allmän information kurser. Svenska som andraspråk (grundskolenivå)"

Transkript

1 KURSKATALOG 2017

2 Innehållsförteckning Sida Förord - Studera på Runö Folkhögskola! Allmän information kurser Svenska som andraspråk (grundskolenivå) Svenska som andraspråk (gymnasienivå) Framtidsfrågor (gymnasienivå) Undersköterska (inriktning geriatrik) Crossmedia och design Grafisk form och kommunikation (distans) Hitta hit och ansökan

3 3 4 Studera på Runö folkhögskola! Runö folkhögskola vänder sig till dig med kort formell utbildning. Kanske är du arbetslös och kanske behöver du introduceras i det svenska arbetslivet. Eller har du intresse av att bli undersköterska eller vill lära dig mer om grafisk form, media och kommunikation? På Runö folkhögskola vistas du i en inspirerande miljö med människor från olika delar av världen. Det ger nya insikter som får dig och dina studiekamrater att växa. Våra behöriga lärare väcker din nyfikenhet att lära. Engagemang, diskussion och grupparbete och att vara en del av något större är några av de saker som kännetecknar Runö folkhögskola. Du får nya kunskaper och möjligheter, att kunna påverka din livssituation både i ditt framtida yrkesliv och i din egen personliga utveckling. Vi gillar utveckling och ny teknik och i undervisningen kan du använda våra ipads och datorer, eller dina egna enheter. Vi har täta kontakter med demokratiska rörelser och bjuder ofta in föreläsare och gör studiebesök inom ramen för din utbildning. Vi ger dig en förståelse av hur och varför du kan organisera dig för att uppnå förändring och påverka din livssituation. Alla kurserna på Runö folkhögskola vilar på värderingar om ett samhälle präglat av frihet, rättvisa, jämställdhet, jämlikhet, och solidaritet. Vi arbetar för att alla människor ska ha lika värde och lika rätt. Vår initiativtagare och huvudman är ideella föreningen LO:s folkhögskola Runö. Gunilla Kvist Studierektor Runö folkhögskola Allmän information Kursstarter: januari augusti Kurslängd: 39 veckor, ett läsår, ca På Runö folkhögskola finns tre allmänna kurser som främst vänder sig till dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och söker ett alternativ till komvux för att få grundläggande behörighet att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola. På allmän kurs studerar du gymnasiegemensamma ämnen (f.d. kärnämnen) och du kan välja olika inriktningar: Svenska som andraspråk på grundskolenivå Svenska som andraspråk på gymnasienivå Framtids- och samhällsfrågor på gymnasienivå På Runö folkhögskola finns tre profilkurser där större delen av din studietid ägnas åt det ämnesområde du väljer. De olika inriktningarna är: Cross media och design Grafisk form och kommunikation Undersköterskekurs (2 år) inriktning geriatrik Kurskostnad: Undervisningen på Runö folkhögskola är avgiftsfri men du betalar förförbrukningsmaterial, utskrifter, kopiering, studiebesök, föredragshållare och gemensamma aktiviteter kr/läsår allmän kurs, 2600kr/år profilkurs. Du bekostar själv din litteratur.

4 SVENSKA SOM ANDRASPRÅK PÅ GRUNDSKOLENIVÅ ALLMÄN KURS Bli vän med svenska språket! 6 Vill du bli bättre på att förstå svenska? Behöver du träna mer på att tala svenska? Är du nyfiken på det svenska samhället och Sveriges historia? Vill du följa med på studiebesök på intressanta platser och museum? Behöver du träna på att använda datorn? Då ska du läsa Svenska som andraspråk på grundskolenivå! Efter avslutad kurs pratar och förstår du det svenska språket betydligt bättre. Du vet mer om det svenska samhället och om svensk historia, vilket gör det lättare att ta reda på och förstå vad som händer i din omvärld. Du kommer att använda dator och Ipad som hjälpmedel. Kursen kan ge möjlighet att fortsätta med studier på gymnasienivå. Genom individuella studieplaner kan delar av studierna väljas utifrån egna önskemål och behov.

5 8 Svenska språket och samhället! Behöver du lära dig mer svenska? Behöver du djupare kunskap om det svenska samhället? Vill du spela huvudrollen i ditt liv och kunna påverka samhället? Vill du lära mer om miljö, samhälle och samlevnad i samtal med andra? Vill du lära dig söka och bearbeta information effektivt? Då ska du läsa Svenska som andraspråk på gymnasienivå! SVENSKA SOM ANDRASPRÅK PÅ GYMNASIENIVÅ ALLMÄN KURS Kursen ger fördjupade kunskaper i svenska språket och om det svenska samhället. Dina möjligheter att delta i och påverka samhällsdebatten ökar genom studier i natur, kultur och sociala villkor. Datorstöd ger dig verktyg för att söka, tolka och bearbeta information.

6 FRAMTIDSFRÅGOR AKTION FÖR INTEGRATION, RESILIENS, VAPEN / VÅLD, GENUS, MINA RÄTTIGHETER OCH AKTIVISM -ALLMÄN KURS 10 Har du intresse och engagemang i samhälls- och framtidsfrågor? Och vill få inblick i frågor som berör makt, demokrati, jämställdhet, klimatfrågor, mänskliga rättigheter och konflikthantering utifrån ett nationellt och globalt perspektiv så kan den här kursen vara intressant för dig? Utöver de behörighetsgivande ämnena, väljer du de frågor/tema som är viktiga för dig. Aktion för integration Du lär dig förstå migrationens olika orsaker och dess betydelse för samhället. Vad är integration, inkludering och aktivism? Resiliens Du får grundläggande kunskaper vad som gör mänskliga samhällen hållbara och en djupare förståelse för begreppet hållbar utveckling. Vapen & våld Vad har du för kunskaper om samhälleliga konflikters uppkomst och olika metoder att hantera dom? Vad är konflikthantering och hur kan jag påverka i det lilla och i det stora? Genus Vad betyder jämställdhet och ojämställdhet, hur uppstår det? Vi fördjupar oss i värderingar, attityder utifrån genusperspektiv. Mina rättigheter Vilka är dina rättigheter, vad säger FN-konventionen, vad är MR-frågor, diskrimineringslagstiftningen, hur kan jag bedriva opinionsbildning? Du studerar både i grupp och enskilt och har stort inflytande över dina studier. Vi gör många studiebesök och har samarbeten med olika organisationer och civilsamhället i stort. Du kommer även få anordna projekt och/eller program för skolans övriga deltagare. Utgångspunkten är dina egna kunskaper och erfarenheter och intresseområden.

7 12 Är du intresserad av att arbeta inom äldreomsorg, inom särskilt boende för äldre, inom hemtjänst eller på sjukhus? Kursen är två år och ger dig motsvarande 1850 p. Teorivarvas med praktik genom hela utbildningen. Utbildningen är framtagen med olika aktörer från arbetslivet och fackförbundet kommunal. Utbildningens innehåll utgår från gymnasieskolans vård och omsorgsprogram och innehåller ämnen som motsvarar inriktningen/yrkesutgången äldreomsorg. Du har tre praktikperioder som är direkt kopplade till ditt fördjupningsområde och du avslutar år 2 med ett projektarbete som är en sammanfattning av de kunskaper som du tillgodogjort dig under utbildningen. UNDERSKÖTERSKA- INRIKTNING GERIATRIK - SÄRSKILD KURS Ämnen år 1 Hälsopedagogik Medicin Etik och människans livsvillkor Psykiatri Psykologi Vård och omsorgsarbete Vård och omsorg vid demenssjukdom Specialpedagogik Vårdsvenska Praktik 3 veckor på vårterminen. Ämnen år 2 Äldres hälsa och livskvalitet It vård och omsorg Socialpedagogik Vård och omsorgsarbete vid demens Vård och omsorgsarbete forts Projektarbete Praktik 7 veckor, 3 veckor på höstterminen, 4 veckor på vårterminen.

8 CROSSMEDIA OCH DESIGN - SÄRSKILD KURS Brinner du för att uttrycka dig i text, bild och film? 14 Ser du en framtid inom media och kommunikation utifrån ett designperspektiv? I denna kurs får du utforska språket i text, bild och film och samtidigt ge det en form och layout. Kursen ger dig en bred kunskapsbas inom analoga och digitala mediers verktyg. Du får möjlighet att djupdyka inom olika områden och skapa material för en portfolio för fortsatta studier eller arbete. Vi har fokus på samhället där även kultur spelar en stor roll. Information och kommunikationsteknik är en viktig del i kursen och hur man får fram budskap med hjälp av olika medier. Du får analysera hur grafisk formgivning kan användas i argumentation och hurinnehållet påverkar mottagaren. Du kommer lära dig såväl användarbeteende som mediekanalers möjligheter och begränsningar. Du får erfarenhet och kunskaper om projektarbete och verktyg för att effektivisera ditt arbete samt öppna upp för din kreativitet. Exempel på projekt kan vara, grafiska profiler, webbplatser och kampanjer i t.ex. sociala medier. Utifrån projektets inriktning väljer du lämplig kanal för att nå ut med ditt budskap. Du lär dig arbeta i Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere, AfterEffects, Animate, HTML& CSS och Wordpress. Kursens mål är att ge dig grundläggande kunskaper och färdigheter inom visuell kommunikation och blandade medier. Du kan självständigt arbeta med de olika grafiska programmen. Du kommer ha en bred kunskap om färg, tryck, webbproduktion, fotografering, filmteknik och filmredigering. Du kommer kunna producera text och bild för tryck, webb och film.

9 16 Vill du få en gedigen plattform inom grafisk form och kommunikation med den senaste tekniken? Vill du få en gedigen plattform inom grafisk form och kommunikation med den senaste tekniken? Vill du utveckla din förmåga att analysera bild och text? Vill du få erfarenhet av att utforma material för marknadsföring? GRAFISK FORM OCH KOMMUNIKATION PÅ DISTANS - SÄRSKILD KURS Vill du studera på distans med regelbunden kontakt med din lärare? Vill du tillägna dig ett kritiskt tänkande och öka ditt medvetande om mediernas utformning och påverkan? Då ska du studera grafisk form & kommunikation på distans! Du studerar till största delen enskilt på distans och har ett stort inflytande över dina studier. Utgångspunkten är dina egna kunskaper och erfarenheter. Arbetet sker i olika programvaror som: InDesign, Illustrator, Photoshop och Dreamweaver, där du skapar olika typer av material.

10 17 Hitta hit och ansökan Runö folkhögskola Adress: Hälsobrunnsgatan Stockholm telefon: e-post: Välkommen med din ansökan till:

11 runo.se

Innehåll s Förord s Svenska som andraspråk på s. 6 gundskolenivå - allmän kurs. Svenska som andraspråk på s. 7 gymnasienivå - allmän kurs

Innehåll s Förord s Svenska som andraspråk på s. 6 gundskolenivå - allmän kurs. Svenska som andraspråk på s. 7 gymnasienivå - allmän kurs 2017 INNEHÅLL - KURSER Innehåll s. 2-3 Förord s. 4-5 Svenska som andraspråk på s. 6 gundskolenivå - allmän kurs Svenska som andraspråk på s. 7 gymnasienivå - allmän kurs Framtidsfrågor med s. 8-9 temaval

Läs mer

Kurs. EDIA grafik språk OMMUNIKATION SPRÅ. EDIA DESIGN grafik. katalog

Kurs. EDIA grafik språk OMMUNIKATION SPRÅ. EDIA DESIGN grafik. katalog PRÅK VÅRD samhäll e MEDIA DESIGN gra ik språk vård samh design kommunikat on VÅRD samhälle Kurs EDIA grafik språk katalog PRÅK 2017-2018VÅRD samhäll EDIA DESIGN grafik OMMUNIKATION SPRÅ PRÅK VÅRD samhäll

Läs mer

I CITY EN STUDIEOAS. Gunilla Kvist Studierektor

I CITY EN STUDIEOAS. Gunilla Kvist Studierektor RUNÖFOLKHÖGSKOLA Föreningen LOs folkhögskola Runö är en ideell förening utan vinstintresse som funnits sedan 1952. Våra huvudmän är: LO, LO:s medlemsförbund och ABF. EN STUDIEOAS I CITY På Runö Folkhögskola

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS 1 VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS Har du frågor gällande studier eller behöver hjälp med din ansökan? Kom och träffa våra lärare och studie- och yrkesvägledare! Vi hjälper dig med din ansökan! Måndag 26/10, onsdag

Läs mer

Period 1 Period 2 Period 3 Kurs Kurstid Kurstid Kurstid

Period 1 Period 2 Period 3 Kurs Kurstid Kurstid Kurstid 1 VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS Har du frågor gällande studier eller behöver hjälp med din ansökan Kom och träffa våra lärare och studie- och yrkesvägledare! Vi hjälper dig med din ansökan! Under Vuxveckan

Läs mer

Vård- och omsorgsutbildning 3 terminer Ett yrke för framtiden!

Vård- och omsorgsutbildning 3 terminer Ett yrke för framtiden! 3 terminer Ett yrke för framtiden! Utbildningen vänder sig till dig som vill ha ett spännande och omväxlande arbete inom vård och omsorg. Kombinationen att jobba med människor och goda möjligheter att

Läs mer

Kursutbud hösten 2019 Period 4-5

Kursutbud hösten 2019 Period 4-5 Haninge kommuns vuxenutbildning Kursutbud hösten 2019 Period 45 Du kan söka under perioden 23 april till 31 maj. Ansök på: 8 maj 16:0019:00 är du välkommen på en informationskväll. Då har du möjlighet

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING 2015-05-07 Välkommen till Birgittaskolans vuxenutbildning GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurs CSN poäng Närkurs eller distanskurs Biologi Biologi, två terminer 75/termin Närkurs Data Data, orienteringskurs

Läs mer

KURSUTBUD PERIOD 4-5 V Ä L K O M M E N. Marinens väg 30, Handen. Onsdag - 25 April 16:00-19:00

KURSUTBUD PERIOD 4-5 V Ä L K O M M E N. Marinens väg 30, Handen. Onsdag - 25 April 16:00-19:00 HÖSTEN 2018 KURSUTBUD HANINGE KOMMUN PERIOD 4 5 VUXENUTBILDNING Marinens väg 30, 136 81 Handen Onsdag 25 April 16:00 19:00 Onsdagen den 25 april är du välkommen på en informationskväll. Då har du möjlighet

Läs mer

På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015

På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015 På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015 Vuxenutbildningen Välkommen till Mjölby vuxenutbildning! En plats där du hittar nya vägar Nystart eller bara ett steg vidare? Med

Läs mer

KURSUTBUD PERIOD 1-2 V Ä L K O M M E N. Marinens väg 30, Handen. Sista ansökningsdag P1: 25 november P2: 8 november

KURSUTBUD PERIOD 1-2 V Ä L K O M M E N. Marinens väg 30, Handen. Sista ansökningsdag P1: 25 november P2: 8 november VÅREN 09 Marinens väg 30, 36 8 Handen KURSUTBUD HANINGE Sista ansökningsdag P: 5 november P: 8 november KOMMUN PERIOD - VUXENUTBILDNING Onsdagen den 7 november är du välkommen till en informationskväll.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS 1 VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS Har du frågor gällande studier eller behöver hjälp med din ansökan Kom och träffa våra lärare och studie- och yrkesvägledare! Vi hjälper dig med din ansökan! Tisdag 15/4 kl.

Läs mer

vuxenutbildning för dig

vuxenutbildning för dig CAS vuxenutbildning för dig Studie- och yrkesvägledarna hjälper dig att hitta rätt Nytt yrke? Högskolebehörighet? Gymnasiekompetens? Jobbkompetens? I samtal med vägledare får du hjälp med att strukturera

Läs mer

Läsåret 2018/2019. Högsby UtbildningsCenter Ringvägen 5, Högsby

Läsåret 2018/2019. Högsby UtbildningsCenter Ringvägen 5, Högsby Läsåret 2018/2019 Högsby UtbildningsCenter huc@hogsby.se Innehållsförteckning Valbara kurser på gymnasial nivå - KGY Svenska / Svenska som andraspråk 1 Engelska 1 Religion 1 Historia 1 Psykologi 1 Filosofi

Läs mer

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Vård- och omsorgsprogrammet (VO) Vård- och omsorgsprogrammet (VO) Vård- och omsorgsprogrammet (VO) ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i vård och omsorg samt ge kunskaper om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning. Efter

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS 1 VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS Har du frågor gällande studier eller behöver hjälp med din ansökan Kom och träffa våra lärare och studie- och yrkesvägledare! Vi hjälper dig med din ansökan! Måndag 18/5 kl.

Läs mer

Vård och omsorg Barn och fritid. Klassrum Distans Lärling

Vård och omsorg Barn och fritid. Klassrum Distans Lärling Vård och omsorg Barn och fritid Klassrum Distans Lärling Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig

Läs mer

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg.

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg. Gymnasial vuxenutbildning Vår och sommar 2013 www.svok.se Vårdutbildningar som leder till arbete Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för

Läs mer

Utbildningar för dig som vill jobba inom äldreomsorg och funktionsstöd

Utbildningar för dig som vill jobba inom äldreomsorg och funktionsstöd Campus Kramfors Lärcentrum för utbildning och utveckling Utbildningar för dig som vill jobba inom äldreomsorg och funktionsstöd Välkommen till Vuxenutbildningen Campus Kramfors Ansökningstider hittar du

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN. VUXENUTBILDNING

ÅTVIDABERGS KOMMUN.   VUXENUTBILDNING VUXENUTBILDNING I ÅTVIDABERGS KOMMUN VUXENUTBILDNING VUXENUTBILDNING I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen (Komvux) i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande

Läs mer

Kursutbud GYMNASIUM/GRUND Våren 2018 Period 1-2

Kursutbud GYMNASIUM/GRUND Våren 2018 Period 1-2 Kursutbud GYMNASIUM/GRUND Våren 2018 Period 12 Ansök på: Sista ansökningsdag till P1 är 29 november Sista ansökningsdag till P2 är 21 februari I webbansökan finns kursbeskrivningar. Kurslitteratur finns

Läs mer

KOMVUX BORGHOLM KURSKATALOG 2016/2017

KOMVUX BORGHOLM KURSKATALOG 2016/2017 KOMVUX BORGHOLM KURSKATALOG 2016/2017 Det livslånga lärandet Vi är den lilla ambitiösa skolan som välkomnar dig som fyllt 20 år. Här får Du möjlighet att utveckla din potential och nå dina drömmars mål.

Läs mer

Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent. Dag Distans

Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent. Dag Distans Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent Dag Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Inriktningar - fritid och hälsa samt pedagogiskt arbete Ekonomiprogrammet Inriktningar - ekonomi samt juridik IB-programmet - International

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Terminstid: Vårterminen 2016 160118-160603 Höstterminen 2016 160815-161216 prel OBS! För alla kurser gäller att de anordnas om de får tillräckligt antal sökande. Om den kurs

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Kursplan för Journalistik! - radio, webb och reportage

Kursplan för Journalistik! - radio, webb och reportage 2018-2019 Kursplan för Journalistik! - radio, webb och reportage Därför finns vi! Några av folkbildningens mål är att skapa möjligheter för människor att påverka sin livssituation, skapa engagemang för

Läs mer

Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten Engelska

Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten Engelska Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten 2016 E Engelska Undervisningen i kursen engelska inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå syftar till att eleven utvecklar kunskaper i engelska,

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING

VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING Vård- och omsorgsutbildningen går att läsa på tre respektive fyra studieperioder och innehåller alltid arbetsplatsförlagt lärande (APL). Utbildningen innehåller grundkurser

Läs mer

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 VUXENUTBILDNING KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

Vuxenutbildningen i Svedala

Vuxenutbildningen i Svedala Vuxenutbildningen i Svedala 2015/16 Komvux Gymnasiekompetens för vuxna Grundvux Grundskolekompetens för vuxna Sfi Svenska för invandrare Nils Fredriksson Utbildning NFU Välkommen till vuxenutbildningen

Läs mer

Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent. Dag Distans

Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent. Dag Distans Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent Dag Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig

Läs mer

Vård- & omsorg Barn- & fritid. Klassrum Distans

Vård- & omsorg Barn- & fritid. Klassrum Distans Vård- & omsorg Barn- & fritid Klassrum Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl förberedd

Läs mer

Socialstyrelsens allmänna råd

Socialstyrelsens allmänna råd Meddelandeblad Mottagare: Kommuner: nämnder med ansvar för verksamheter inom socialtjänsten, förvaltningschefer Nr 10/2011 December 2011 Huvudmän för yrkesmässigt bedrivna enskilda verksamheter inom socialtjänsten

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurs CSN poäng Dagkurs eller distanskurs Biologi 150 Dagkurs Data, orienteringskurs 50 Dagkurs Engelska 12 200 Dagkurs Engelska 3 200 Dagkurs Engelska 4 200 Dagkurs Fysik

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans Vårdutbildningar som leder till arbete Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för framtiden Svensk Vård & Kompetensutveckling vardkompetens@svok.se

Läs mer

Vård- och omsorg, inriktningar: akutsjukvård och äldreomsorg

Vård- och omsorg, inriktningar: akutsjukvård och äldreomsorg Vård- och omsorg, inriktningar: akutsjukvård och äldreomsorg Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med människor i olika sektorer inom vård och omsorg. Utbildningen ger dig kompetens att söka

Läs mer

Kursplan Journalistik! - radio, webb och reportage

Kursplan Journalistik! - radio, webb och reportage 2019-2020 Kursplan Journalistik! - radio, webb och reportage Därför finns vi Några av folkbildningens mål är att skapa möjligheter för människor att påverka sin livssituation, skapa engagemang för samhällsutveckling

Läs mer

Spårens koppling till gymnasieskolans gymnasiegemensamma ämnen

Spårens koppling till gymnasieskolans gymnasiegemensamma ämnen Spårens koppling till gymnasieskolans gymnasiegemensamma ämnen Tema: Hur vi fungerar i våra pedagogiska och fysiska lärmiljöer Spår: Vad vi behöver när vi kunskapar Spåret passar till gymnasieskolans samtliga

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna. Särvux. Välkommen till Särvux - en plats där du växer. Kom ihåg! Sista ansökningsdag. 1 maj. Trollhättan Y Vänersborg

Särskild utbildning för vuxna. Särvux. Välkommen till Särvux - en plats där du växer. Kom ihåg! Sista ansökningsdag. 1 maj. Trollhättan Y Vänersborg Särskild utbildning för vuxna Särvux Välkommen till Särvux - en plats där du växer Kom ihåg! Sista ansökningsdag 1 maj Trollhättan Y Vänersborg Kort om Särvux i Trollhättan och Vänersborg Särvux är för

Läs mer

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium För dig som vill arbeta med människor På Barn- och fritidsprogrammet får du som elev vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under minst 15 veckor, fördelat på tre år. Din första APL börjar redan

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål!

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål! Vuxenutbildningen På väg mot nya mål! Kurskatalog Vuxenutbildningen i Mjölby Vårterminen 2014 Välkommen till Norrgårdens Utbildningscentrum och Mjölby vuxenutbildning! En plats där Du hittar nya vägar

Läs mer

Undersköterska, 1500 p Vård och omsorg Stockholm

Undersköterska, 1500 p Vård och omsorg Stockholm Undersköterska, 1500 p Vård och omsorg Stockholm Undersköterska - en säker väg till jobb! Undersköterska är ett bristyrke och en vård och omsorgsutbildning är en säker väg till jobb. Detta är en yrkesutbildning

Läs mer

KOMVUX ÖSTERÅKER 2016

KOMVUX ÖSTERÅKER 2016 KOMVUX ÖSTERÅKER 2016 kurser i klassrum & på distans Välkommen till Vill du förändra din framtid? Vi erbjuder utbildningar på olika nivåer. Du kanske behöver slutföra studier på grundläggande och/eller

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) ska utveckla elevernas kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt

Läs mer

Kursplan för SH Samhällskunskap A

Kursplan för SH Samhällskunskap A Kursplan för SH1201 - Samhällskunskap A som eleverna ska ha uppnått efter avslutad kurs Eleven ska ha kunskap om demokratins framväxt och funktion samt kunna tillämpa ett demokratiskt arbetssätt, kunna

Läs mer

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål!

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål! Vuxenutbildningen På väg mot nya mål! Kurskatalog Vuxenutbildningen i Mjölby Höstterminen 2014 Välkommen till Norrgårdens Utbildningscentrum och Mjölby vuxenutbildning! En plats där Du hittar nya vägar

Läs mer

Bilaga 1. Förteckning över kurser som berättigar till statsbidraget Omvårdnadslyftet 2014

Bilaga 1. Förteckning över kurser som berättigar till statsbidraget Omvårdnadslyftet 2014 Förteckning över bidragsberättigade kurser 2013-11-14 Dnr 9.1-42284/2013 1(7) Regler och behörighet Åsa Pettersson asa.pettersson@socialstyrelsen.se Bilaga 1. Förteckning över kurser som berättigar till

Läs mer

Kursplan i svenska som andraspråk grundläggande GRNSVA2

Kursplan i svenska som andraspråk grundläggande GRNSVA2 Kursplan i svenska som andraspråk grundläggande GRNSVA2 Kursen ger elever med annat modersmål än svenska en möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera på svenska. Ett rikt språk ger ökade förutsättningar

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurs CSN poäng Dagkurs eller distanskurs Biologi 150 Dagkurs - ej VT17 Data, orienteringskurs 50 Dagkurs Engelska 12 200 Dagkurs Engelska 3 200 Dagkurs Engelska 4 200 Dagkurs

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Sfi Gr Gy Gymnasial vuxenutbildning Vuxenutbildningen www.sodertalje.se/vux GYMNASIAL VUXENUTBILDNING 1 Pontus Orre EULALI ARDANIAN, biträdande rektor Vuxenutbildningen Södertälje Vuxenutbildningen din

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9

ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9 ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9 UTBILDNING INOM VÅRD OCH OMSORG SID 10-13 1 ALLMÄN INFORMATION Elsa

Läs mer

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder Lär dig något nytt! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli behörig till eftergymnasial utbildning eller lära dig något nytt bara för din egen skull? I så fall är du

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

UPPSALA KOMMUNS VUXENUTBILDNING 2018

UPPSALA KOMMUNS VUXENUTBILDNING 2018 Barn- och fritidsutbildning Inriktningar: pedagogiskt arbete (finns även som lärling) och socialt arbete/funktionsnedsättning Detta är en utbildning för dig som vill arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet.

Läs mer

Regeringsredovisning undersköterskeexamen. Vård- och omsorgscollege 10-årsjubileum 4 december 2018

Regeringsredovisning undersköterskeexamen. Vård- och omsorgscollege 10-årsjubileum 4 december 2018 Regeringsredovisning undersköterskeexamen Vård- och omsorgscollege 10-årsjubileum 4 december 2018 Undersköterskeexamen Redovisning av uppdrag om förslag till justeringar i programstruktur och examensmål

Läs mer

Vård och omsorg Barn och fritid. Dag Distans

Vård och omsorg Barn och fritid. Dag Distans Vård och omsorg Barn och fritid Dag Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl förberedd

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurser CSN poäng Dagkurs eller distanskurs Biologi 150 Dagkurs Ej HT18 Data, orienteringskurs 50 Dagkurs Engelska 1 100 Dagkurs Engelska 2 100 Dagkurs Engelska 3 200 Dagkurs

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Hösten & vintern 2013 PERIODER 2013 Period 3: 3 juni 9 augusti 2013 (sista ansökan 16 maj 2013) Period 4: 12 augusti 18 oktober 2013 (sista ansökan 20 maj 2013)

Läs mer

Undersköterska, 1500 p Vård och omsorg Nacka

Undersköterska, 1500 p Vård och omsorg Nacka Undersköterska, 1500 p Vård och omsorg Nacka Undersköterska - en säker väg till jobb! Undersköterska är ett bristyrke och en vård och omsorgsutbildning är en säker väg till jobb. Detta är en yrkesutbildning

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans Vård- och omsorg Barn- och fritid Klassrum Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl

Läs mer

Kommunen skall kontinuerligt följa upp samt utvärdera skolplanen.

Kommunen skall kontinuerligt följa upp samt utvärdera skolplanen. 2010 Inledning Föreliggande plan ger uttryck för Nybro kommuns mål för verksamheten inom Barn- och utbildningsnämnden. Planen kompletterar de rikspolitiska målen. Verksamheternas kvalitetsredovisningar

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurs CSN poäng Dagkurs eller distanskurs Biologi 150 Dagkurs Data, orienteringskurs 50 Dagkurs Engelska 12 200 Dagkurs Engelska 3 200 Dagkurs Engelska 4 200 Dagkurs Fysik

Läs mer

Fritidshemmets syfte och centrala innehåll

Fritidshemmets syfte och centrala innehåll Regeringsredovisning: förslag till text i Lgr11 om fritidshemmet U2015/191/S 2015-11-23 Dnr: 2015:201 Fritidshemmets syfte och centrala innehåll Undervisningen i fritidshemmet ska utgå från den värdegrund

Läs mer

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans Vård- och omsorg Barn- och fritid Klassrum Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl

Läs mer

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans Vård- och omsorg Barn- och fritid Klassrum Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl

Läs mer

Kurskatalog. Våren 2016. www.centrumvux.se

Kurskatalog. Våren 2016. www.centrumvux.se Kurskatalog Våren 2016 www.centrumvux.se Period 1: 11 januari 18 mars sista ansökningsdag 2 december 2015 Period 1-2: 11 januari 27 maj sista ansökningsdag 2 december 2015 Period 2: 21 mars 27 maj sista

Läs mer

Samhälle. Rektor Helen Bejmar Nacka gymnasium 2

Samhälle. Rektor Helen Bejmar Nacka gymnasium 2 Samhälle Rektor Helen Bejmar 2019-01-28 2 1 Agenda Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap / Utland Särskild variant Konst och

Läs mer

2014-03-12. Läsa in gymnasiet på folkhögskola

2014-03-12. Läsa in gymnasiet på folkhögskola 2014-03-12 Läsa in gymnasiet på folkhögskola 2 (5) Sammanfattning Efterfrågan på utbildad arbetskraft växer och en gymnasieutbildning har blivit en förutsättning för att klara sig på arbetsmarknaden. Därför

Läs mer

Vård och omsorg Barn och fritid. Dag Distans

Vård och omsorg Barn och fritid. Dag Distans Vård och omsorg Barn och fritid Dag Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl förberedd

Läs mer

Vård och omsorg 2014-2015

Vård och omsorg 2014-2015 Vård och omsorg 2014-2015 Kursöversikt Vård- och omsorg karaktärsämneskurser 3 terminer heltid Termin 1 start HT 2014 Programgemensamma karaktärsämneskurser Kurskod Poäng Period/tid Termin Termin 1 Hälsopedagogik

Läs mer

Mångkulturella Folkhögskolan

Mångkulturella Folkhögskolan Mångkulturella Folkhögskolan är en folkhögskola externat belägen i nordöstra Göteborg. Skolans lokalisering var en direkt följd av att många finländare bodde i närområdet vilket innebar att skolans målgrupp

Läs mer

Kurser och kursupplägg Hösten 2016

Kurser och kursupplägg Hösten 2016 Kurser och kursupplägg Hösten 2016 Observera att kurser kan starta vid olika datum samt att vi inte kan garantera att alla kurser fungerar schematekniskt med varandra. Vid för lågt deltagande kan kurser

Läs mer

Genom journalistiken och reportagekursen vill vi på Jakobsbergs folkhögskola vara med och arbeta mot dessa mål.

Genom journalistiken och reportagekursen vill vi på Jakobsbergs folkhögskola vara med och arbeta mot dessa mål. 2015-2016 Kursplan - Reportage Bakgrund i samhället Några av folkbildningens mål är att skapa möjligheter för människor att påverka sin livssituation, skapa engagemang för samhällsutveckling samt att bredda

Läs mer

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com Curriculum Vitae Hej! Jag heter Alexander Lindebrand och jag kallar mig ett kreativt allt-i-allo. Jag jobbar främst med grafisk design, webbdesign och fotografering men jag har erfarenhet i de flesta digitalt

Läs mer

Lokal pedagogisk planering i Omikron (år 3) läsåret Sverigetema v. 45 v. 6

Lokal pedagogisk planering i Omikron (år 3) läsåret Sverigetema v. 45 v. 6 Lokal pedagogisk planering i Omikron (år 3) läsåret 10-11 Sverigetema v. 45 v. 6 När vi planerat arbetet har vi utgått från: Mål att sträva mot i läroplanen Skolan skall sträva efter att eleven: utveckla

Läs mer

Kurser och kursupplägg Hösten 2015

Kurser och kursupplägg Hösten 2015 Kurser och kursupplägg Hösten 2015 Observera att kurser kan starta vid olika datum samt att vi inte kan garantera att alla kurser fungerar schematekniskt med varandra. Vid för lågt deltagande kan kurser

Läs mer

Dessutom skall i samband med det skriftliga provet följande uppgift lämnas in skriftligen:

Dessutom skall i samband med det skriftliga provet följande uppgift lämnas in skriftligen: prövning samhällskunskap grund Malmö stad Komvux Malmö Södervärn PRÖVNING Prövningsanvisningar Kurs: Samhällskunskap Kurskod: GRNSAM2 Verksamhetspoäng: 150 Prövningen består av ett skriftligt prov och

Läs mer

Undervisningen i ämnet engelska ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

Undervisningen i ämnet engelska ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: ENGELSKA Det engelska språket omger oss i vardagen och används inom skilda områden som kultur, politik, utbildning och ekonomi. Kunskaper i engelska ökar individens möjligheter att ingå i olika sociala

Läs mer

4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2

4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2 KURSKATALOG 2016-2017 4-5 6-7 8-9 10 11 11 12-13 2 När jag började på den här skolan hade jag ganska nyligen tagit mig ur en depression, en ganska djup sådan. När jag fick beskedet att jag kommit in på

Läs mer

Utbildningsplan Dnr CF /2006. DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Digital Media Design Programme, 180 ECTS

Utbildningsplan Dnr CF /2006. DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Digital Media Design Programme, 180 ECTS HUMANISTISKA INSTITUTIONEN Utbildningsplan Dnr CF 52-671/2006 Sida 1 (6) DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Digital Media Design Programme, 180 ECTS Utbildningsprogrammet är inrättat den

Läs mer

VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux

VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux 2014-11-26 Besöksadress S:t Larsgatan 46 Postadress Klostergatan 49, 581 81 Linköping E-postadress: komvux@linkoping.se Elsa Brändströms skola/birgittavux

Läs mer

MEDIER, SAMHÄLLE OCH KOMMUNIKATION

MEDIER, SAMHÄLLE OCH KOMMUNIKATION MEDIER, SAMHÄLLE OCH KOMMUNIKATION Ämnet medier, samhälle och kommunikation har sin bas inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistikvetenskap och samhällsvetenskap. Det behandlar såväl traditionella

Läs mer

KURSUTBUD VUXENUTBILDNINGEN

KURSUTBUD VUXENUTBILDNINGEN KURSUTBUD VUENUTBILDNINGEN GRUNDLÄGGANDE & GYMNASIAL VUENUTBILDNING - OMVÅRDNADSUTBILDNING Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning är till för dig som saknar de kunskaper som barn och

Läs mer

DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG

DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG AKADEMIN FÖR HUMANIORA, UTBILDNING OCH SAMHÄLLSVETENSKAP Utbildningsplan Dnr CF 52-564/2009 Sida 1 (6) DIGITAL MEDIEDESIGNPROGRAMMET, 180 HÖGSKOLEPOÄNG Digital Media Design Programme, 180 higher educational

Läs mer

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E Nationellt och Fyrisskolans gymnasiesärskola Individuellt program Fyris E Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN

KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN KURSUTBUD 2015 VUXENUTBILDNINGEN GRUNDLÄGGANDE & GYMNASIAL VUXENUTBILDNING - OMVÅRDNADSUTBILDNING Grundläggande vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning är till för dig som saknar de kunskaper som

Läs mer

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux. Särvux

Särskild undervisning för vuxna. Välkommen att studera på. Särvux. Särvux Särskild undervisning för vuxna 2015 2016 Välkommen att studera på Särvux Särvux 1 Välkommen till särskild utbildning för vuxna på Lidingö Du som fyllt 20 år och har en utvecklingsstörning eller en hjärnskada

Läs mer