Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 14:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 14:30"

Transkript

1 Bildningsnämnd (10) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 14:30 Beslutande Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias Öberg (S), Anneli Westin (S), Gösta Svensson (S), Agneta Alenius-Madsen (S), Lena Lindgren (C), Maria Nordberg (KD), Sandra Edin (KD), Osmo Heinonen-Näslund (M) Tänstg. Ersättare Bruno Sjölund (S), Britt Westman (S), Zeth Olsson (S) 14, Ingela Sandgren (M), Göran Wåhlstedth (V) ej 14 Ersättare Övriga deltagare Zeth Olsson (S), Thomas Wahlström (S), Ulrika Karlsson (S), Irene Sjödin (C), Kurt Enberg (FP), Åsa Nygren (FP) Astrid Täfvander, förvaltningschef Jonas Jakobsson, LR Christina Grewell, lärarförbundet Kristin Herold, sekreterare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Bildningsnämnd godkänner att angivna personer är närvarande vid sammanträdet samt ger dem rätt att yttra sig. Sekreterare Paragrafer Kristin Herold Ordförande Birgith Olsson Johansson Justerare. Osmo Heinonen-Näslund BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Bildningsnämnd Anslaget sätts upp Anslaget tas ned efter Förvaringsplats för protokollet Bildningsförvaltningen Underskrift Namnförtydligande. Kristin Herold

2 Bildningsnämnd (10) Innehållsförteckning 13 Informationer Praktiska Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Örnsköldsviks kommun Ansökan från Impius Vård och Utbildning AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Örnsköldsviks kommun Inackorderingstillägg till elever antagna till Nationell Idrottsutbildning NIU 2012/ Motion - kemikalier i barns vardag på förskolor och skolor Anmälan av delegationsbeslut Meddelanden... 10

3 Bildningsnämnd (10) Bin/2012:46 13 Informationer Utvecklingsgruppernas arbete Områdeschef Bo Persson är huvudansvarig för utvecklingsgruppen Personal och behörigheter. I gruppen ingår även områdeschef Lars-Åke Hägglund och gymnasiechef Christer Joald. Sakkunnig från förvaltningen är personalchef Torsten Jonsson. Gruppen har inlett ett arbete med att planera för personal- och kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Områdeschef Eva Rundkvist är huvudansvarig för utvecklingsgruppen Pedagogiska lärmiljöer och fastighet. I gruppen ingår även områdeschef Staffan Åsberg. Sakkunnig från förvaltningen är Helena Sandström-Plogander. Gruppen arbetar bl.a. med att planera för lokalförsörjning på kort och lång sikt, åtgärder för att förbättra barns och elevers arbetsmiljö. Områdeschef Kjell Nilsson är huvudansvarig för utvecklingsgruppen Samlad elevhälsa. I gruppen ingår även områdeschef Eva Rundkvist och gymnasiechef Christer Joald. Sakkunnig från förvaltningen är Eva Danielsson. Gruppen arbetar med att formulera mål/idé för elevhälsan, utarbeta strategier för hälsofrämjande och förebyggande arbete och skapa samsyn kring elevhälsans uppdrag. Områdeschef Anders Fager är huvudansvarig för utvecklingsgruppen Högre måluppfyllelse. I gruppen ingår även områdescheferna Staffan Åsberg, Bo Persson, Kjell Nilsson och verksamhetschefen för vuxnas utbildning, Curt Ahrell. Sakkunnig från förvaltningen är Karin Jadelius. Gruppen arbetar med att analyserera och planera så att förutsättningar ges för att nå högre måluppfyllelse med utgångspunkt från forskning och beprövad erfarenhet. I gruppens uppdrag ingår även att utforma en ram för det systematiska kvalitetsarbetet. Gemensamt för samtliga utvecklingsgrupper är att det kan finnas ytterligare undergrupper för specifika frågor. Bildningsnämnden tar del av informationerna.

4 Bildningsnämnd (10) Bin/2012:90 14 Praktiska Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Örnsköldsviks kommun Sammanfattning av ärendet Praktiska Sverige AB har ansökt om att starta Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism och resor fr o m läsåret 2013/14. Läget inför läsåret 2013/14 Örnsköldsviks Gymnasium har inte för avsikt att erbjuda Hotell- och turismprogrammet i sitt utbud grundat på tidigare erfarenheter att programmet lockar för få sökande bland kommunens elever. Förvaltningens kommentar Inom Örnsköldsviks gymnasium har tidigare gjorts försök med att erbjuda inriktningen Turism och resor inom Handels- och administrationsprogrammet. Utbildningen har aldrig lockat mer än ett fåtal sökande, varför den aldrig har startats. Vår bedömning är att förutsättningarna inte förändrats i och med Gy11 och att underlag saknas i kommunen. Det råder också en brist på APL-platser inom turistbranschen. De flesta av de lokala turistföretagen som skulle kunna vara aktuella som tillhandahållare av praktikplatser har sin verksamhet förlagd till sommarhalvåret, den tid då skolan har ferietid. Flertalet är enmansföretag som har svårt att ta emot praktikanter. Av erfarenhet vet vi också att det är brist på behöriga lärare inom yrkesområdet hotell och turism, något som får en negativ effekt den dagen kravet på lärarlegitimation är fullt genomfört. Bildningsnämndens beslut Bildningsnämnden är positiv till ansökan från Praktiska Sverige AB. Göran Wåhlstedth (V) deltar inte i beslutet p.g.a. jäv.

5 Bildningsnämnd (10) Bin/2012:77 15 Ansökan från Impius Vård och Utbildning AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Örnsköldsviks kommun Sammanfattning av ärendet Impius Vård och Utbildning AB har ansökt om att starta Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap, Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik, Hotell- och turismprogrammet med inriktning Hotell och konferens samt Estetiska programmet med inriktning Teater för elever med särskilda behov fr o m läsåret 2013/14. Läget inför läsåret 2013/14 Örnsköldsviks Gymnasium erbjuder samtliga av de ovan nämnda inriktningarna med undantag av Hotell- och turismprogrammets inriktning Hotell och konferens. Vi tar in behöriga elever med särskilda behov och med neuropsykiatriska funktionshinder till samtliga nationella program i vårt programutbud. Förvaltningens kommentar Örnsköldsviks Gymnasium har stor erfarenhet av att möta elever med särskilda behov och med neuropsykiatriska funktionshinder. Många elever med särskilda behov kommer till gymnasiet utan fullständig behörighet och går då inledningsvis i Introduktionsprogrammet. En del av dem går sedan vidare till nationella program, medan andra fortsätter på Introduktionsprogrammets yrkesintroduktion. Kommande läsår startas också en grupp på Introduktionsprogrammets individuella alternativ för elever med Aspergers syndrom. De alternativ som Impius vill erbjuda finns alltså redan till övervägande del inom Örnsköldsviks Gymnasium. Bildningsnämndens beslut Bildningsnämnden är positiv till ansökan från Impius Vård och Utbildning AB.

6 Bildningsnämnd (10) Bin/2012: Inackorderingstillägg till elever antagna till Nationell Idrottsutbildning NIU 2012/2013 Bakgrund Elever som via respektive specialidrottsförbund antagits till Nationellt idrottsgymnasium blir inte med automatik mottagna som förstahandssökande till de gymnasieprogram som de önskar kombinera med idrottandet. Detta medför att de inte har rätt till stöd för inackordering vilket i sin tur försvårar flytt till en annan ort och därmed möjligheten att utnyttja sin plats på den nationella idrottsutbildningen. Bildningsnämndens beslut Bildningsnämnden beslutar att elever som antagits till Nationell idrottsutbildning (NIU) 2012/2013 på annan ort har rätt till inackorderingstillägg även om de mottagits som sökande i andra hand, om villkoren i övrigt är uppfyllda.

7 Bildningsnämnd (10) Bin/2011: Motion - kemikalier i barns vardag på förskolor och skolor Sammanfattning av ärendet Bildningsförvaltningen har tagit del av miljöpartiets motion samt bygg- och miljöavdelningens yttrande rörande rubricerat ärende. Bygg- och miljöavdelningen har i sitt yttrande redovisat bakgrundsfakta vad gäller främst skadliga ämnen i plast som barn/elever kan komma i kontakt. Vidare redovisas gällande lagstiftning samt pågående utredningar och forskning i ämnet. Bildningsförvaltningens synpunkter Bildningsförvaltningen anser generellt att försiktighetsprincipen bör råda när det gäller barn, elevers och personals hälsa. Värderingar och ställningstaganden ska baseras på vetenskaplig grund och gällande lagstiftning och rekommendationer från berörda myndigheter. Medvetenheten och kunskapen om produkters innehåll och egenskaper ökar vilket bl.a. har lett till att nya produkter lanserats som är mera miljövänliga. Exempelvis har konservburkar i allt större utsträckning ersatts av s.k. wellbags. Inköpare/konsument har också fått ökade möjlighet att kontrollera att en förpackning är säker att använda till livsmedel. Detta genom nya EU förordningen nr10/2011. På livsmedelsverkets hemsida finna mycket bra information i ämnet. I samband med att nya inköpsavtal träffas kommer särskilt ovanstående att beaktas. Vad gäller förskolan så pågår ett utvecklingsarbete för att säkerställa och förbättra barnens miljö. Det görs bl.a. genom att förbättra rutiner kring systematiskt arbetsmiljöarbete och egenkontroll enligt miljöbalken. Ambitionen är att i första hand prioritera de yngre barnens arbetsmiljö. I arbete ingår att inventera och belysa risker samt säkerställa en god arbetsmiljö för barnen. I det fall det är möjligt att inventera förekomsten av hormonstörande ämnen i plast kan det vara möjligt att göra detta inom ramen för projektet. Det förutsätter att erforderlig kompetens finns att tillgå och att det kan ske inom ramen för nuvarande resurser. Barn i ålder 1-3 år kommer därvid att prioriteras eftersom de tillhör den mest utsatta gruppen. Bildningsförvaltningen följer utvecklingen inom området och finner det angeläget att värna om barnens hälsa och utveckling.

8 Bildningsnämnd (10) 17 forts. Bildningsnämndens beslut Nämnden är positiv till motionen, framför allt när det gäller att tillämpa försiktighetsprincipen för barns, elevers och personals hälsa. När det gäller att avlägsna materiel som kan ha en hälsoskadande effekt så sker detta kontinuerligt och enligt de beslut och riktlinjer som ges av de statliga myndigheterna inom hälso- och kemikalieområdet. Barn i åldern 1-3 år prioriteras då de tillhör den mest utsatta gruppen.

9 Bildningsnämnd (10) Bin/2012:47 18 Anmälan av delegationsbeslut Följande delegationsbeslut anmäls till bildningsnämnden Beslut om mottagande i grundsärskolan 14 Bildningsnämnden godkänner redovisningen.

10 Bildningsnämnd (10) Bin/2012:48 19 Meddelanden Bin 2012:115 Skolinspektionen: Information om riktad tillsyn angående klagomålshantering Bildningsnämnden tar del av meddelandena.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Bildningsnämnd 2013-02-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ers. Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf.,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-12 1 (12) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-15 1 (9) Plats och tid Beslutande Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s),

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Bildningsnämnd 2012-11-20 1 (11) Plats och tid Beslutande Tjänstg. ersättare Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf.,

Läs mer

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-09 1 (13) Plats och tid Beslutande Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 (s), ordf. (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Ruth Bergström (s), Tommy Olofsson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-11 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersätttare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen 1(2) Plats och tid Insikten, Hedslund 13:00-15:30 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Barbro Aastrup (S) Ersättare och övriga

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-15 1 (14) Plats och tid Ledamöter Tjänstg. ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(10) Plats och tid Tjädern sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 15.30. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Eva-Lena Blom,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S),

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S), Barn- och utbildningsnämnden 2009-04-07 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare: Övriga deltagare: Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45 Birgith Olsson Johansson (S), Gösta Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-17.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) 83-86 Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35. Omsorgsnämnden 2009-09-16 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe Kl 08:30-09:30, 14:30-15:35. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd)

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd) Omsorgsnämnden 2007-01-10 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-14:50. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00. Samhällsbyggnadsnämnden 2011-01-27 1 (19) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl 14:30-15:00. Beslutande ledamöter Roger Burland (S), ordförande Esbjörn Jonsson (S) Malin Westman

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-18.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Barbro Aastrup (S) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Rickard Möller (S)

Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Barbro Aastrup (S) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Rickard Möller (S) 1(2) Plats och tid Insikten 13:00-16.30 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Barbro Aastrup (S) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Rickard Möller (S) Ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 11.10 12.30 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Jessica Bredenberg (S) Josefine Thimberg (S) ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-11 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Arken, Örnsköldsvik 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S)

Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S) 1(2) Plats och tid Hedslund, Insikten 13:00-15:30 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S) Ersättare och övriga närvarande Lars Kratz, förvaltningschef

Läs mer

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Omsorgsnämnden 2007-09-14 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson (c) Lillemor Edlund

Läs mer

Margaretha von Wachenfeldt

Margaretha von Wachenfeldt Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Måndag 12 september 2011, kl

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Måndag 12 september 2011, kl 2011-09-12 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 12 september 2011, kl. 15.00-16.10 Kennet Hedlund (S) Jimmy Hjort (V) Inga-Lill Ohldin (S) Chatarina Ståhl (S) Kjell Krüger(S)

Läs mer

2011-11-18. Göran Björklund

2011-11-18. Göran Björklund KALLELSE 1 (9) 2011-11-18 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till extra sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 28 november 201 011, 1, kl 14.00. Ulf Olsson

Läs mer

Z-yU- Per-Anders Westhed (C)

Z-yU- Per-Anders Westhed (C) feel O [vlalung-sälens~kommun Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund 2016-09-28 1 Plats och tid Malung-Sälens gymnasieskola, Vansbro kl. 13:00-15:30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) ej 36 Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

Ove Wallin (C) Mikaela Jönsson (KD) 12-16, Sten Svensson (S) Johan Hagland (L) Stefan Björn (Ö) Elin Elfqvist Anna-Maria Svensson

Ove Wallin (C) Mikaela Jönsson (KD) 12-16, Sten Svensson (S) Johan Hagland (L) Stefan Björn (Ö) Elin Elfqvist Anna-Maria Svensson Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:55 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Björn Pilström (C) (vice ordförande) Sivert Åkerljung (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 14.20-16.40 Beslutande: Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar (M) Suzanne Johansson

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund 2015-11-11 1

Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund 2015-11-11 1 O Malung-Sälens kommun 2015-11-11 1 Plats och tid Kommunhuset, Malung kl. 13:00-15:20 Beslutande Per-Anders Westhed (C), ordförande Kurt Podgorski (S) Stina Munters (C) Sofia Söderström (S) Kristina Bäckman

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-22 Sida 1 (9) Kommunkontoret, Surahammar Måndag 22 april, 2013, kl. 15.00 16.

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-22 Sida 1 (9) Kommunkontoret, Surahammar Måndag 22 april, 2013, kl. 15.00 16. 2013-04-22 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 22 april, 2013, kl. 15.00 16.35 Chatarina Ståhl (S), ordförande Inga-Lill Ohldin (S) Kjell Krüger (S) Göran Jansson (M)

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 52 Samverkansavtal kring nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU).

48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 52 Samverkansavtal kring nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-04-20 46 Meddelanden. 47 Anmälan om delegationsbeslut. 48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 49 Budget 2014. 50 Införande av nytt förändrat resursfördelningssystem.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2013-03-27 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda sammanträdesrum Ljungås kl 16.30-19.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Mattias Thorängen. Henrik Axelsson. Carin Bengtsson

Mattias Thorängen. Henrik Axelsson. Carin Bengtsson Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 Sida 1 (15) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, sekreterare Jenny Dahlin, barn- och bildningschef Lasse Eklund, rektor Mia Grahn, förskolechef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, sekreterare Jenny Dahlin, barn- och bildningschef Lasse Eklund, rektor Mia Grahn, förskolechef Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sunnemo skola, slöjdsalen kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00-11:50 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Astrid Karlsson-Björkman

Astrid Karlsson-Björkman 2012-05-15 1 (17) Plats Stora Konferensrummet Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 15 maj 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Linda Strand (s), ers f Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Linda Strand (s), ers f Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2009-02-19 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 08:00-11:00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Linda Strand (s), ers f

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Tisdagen den 13 december 2011, kl 16.30 18.30 på Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Tjänstgörande ersättare Mats Ahlbom (M) Thomas Heed Miskar (FP) Lotta Claussnitzer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2017-09-12 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 12 september 2017 klockan 13.30 16.40 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin Brihall (VF)

Läs mer

Nygatan 18, Örnsköldsivk, sammanträdesrum Gottne/ 15:00-15:20, ajournerat 15:05-15:10

Nygatan 18, Örnsköldsivk, sammanträdesrum Gottne/ 15:00-15:20, ajournerat 15:05-15:10 Kultur- och fritidsnämnden 2011-01-26 1 (12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Nygatan 18, Örnsköldsivk, sammanträdesrum Gottne/ 15:00-15:20, ajournerat 15:05-15:10 Ordförande: Leif Lindholm (S)

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.00-12.55 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Anders Östervald

Läs mer

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta t91 2 NOM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Kre,,d e. ( t-t Handläggare Datum Diarienummer Ingrid Holström 2015-05-05 UBN-2015-0852 Utbildningsnämnden Ansökan från LOKS AB om godkännande som huvudman för en utökning

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-13 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Yvonne

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 10.45 12.25 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Jessica Bredenberg (S) Kristina Adolfsson (S) Peter Holm

Läs mer

Simon Sjögren (KD) Tjänstgörande ersättare Robin Karlsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Simon Sjögren (KD) Tjänstgörande ersättare Robin Karlsson (FP) Tjänstgörande ersättare 1(11) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel Markstedt (S) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Emelie Asplund (S) ersättare för Lars-Ove Jansson (S) kom kl 14.05

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

Ärende 13. Dnr: UN 18/28

Ärende 13. Dnr: UN 18/28 Ärende 13 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende Thoréngruppen ABs ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering

Läs mer

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden Bildningsnämnden 2017-02-21 1 Tid och plats Klockan 09.00-12.00, sammanträdesrum Huangshan, Kommunhuset (del av ordinarie sammanträde samma tid) Beslutande Carl-Uno Olsson (S), ordf. Ros-Marie Persson

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Bildningsnämnden Agneta Svallin, sekr., Ingrid Nandrup förv.chef, Eva Knutsson avd.chef

Bildningsnämnden Agneta Svallin, sekr., Ingrid Nandrup förv.chef, Eva Knutsson avd.chef Bildningsnämnden 2009-06-16 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, kl. 8-9:30 Beslutande Anneli Hedberg (s), ordf., Gunilla Magnusson (s) 1:e vice ordf., Lars Härnström (m) 2:e vice ordf., Sven-Åke Johansson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunkontoret, Surahammar Måndag 26 januari, 2015 kl

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunkontoret, Surahammar Måndag 26 januari, 2015 kl 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 26 januari, 2015 kl. 15.00-16.05 Kennet Hedlund (S) ordförande Akam Abdi (S) Kjell Krüger (S) Eva Björk (C) Yvonne Gmeiner (Fp) Mattias

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 13.00-13.50 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Gunnar Sporrong (MP) Kristina Adolfsson (S), 17-19 Sven

Läs mer

Barn- och Bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-01-31 1 (11) Ramnäs Hotell och Konferens, Ramnäs Måndagen den 31 januari klockan 15.00 16.

Barn- och Bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-01-31 1 (11) Ramnäs Hotell och Konferens, Ramnäs Måndagen den 31 januari klockan 15.00 16. Barn- och Bildningsnämnden 2011-01-31 1 (11) Plats och tid Beslutande Ramnäs Hotell och Konferens, Ramnäs Måndagen den 31 januari klockan 15.00 16.15 Kennet Hedlund, ordförande (S) Jimmy Hjort (V) Inga-Lill

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer