Utvärdering: SL Prova-på-kampanj Nacka

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utvärdering: SL Prova-på-kampanj Nacka"

Transkript

1 Utvärdering: SL Provapå_kampanj Nacka Skapat av Markus Robèrt Utvärdering: SL Prova-på-kampanj Nacka Markus Robèrt, KTH

2

3 Sammanfattning Av de 466 som fick utskicket svarade 321 vilket resulterade i en svarsfrekvens på 69 %. Många skriver att kampanjen gjorde så att de testade att åka kommunalt vilket de inte tagit sig för tidigare. De flesta är positiva till själva kampanjen och tacksamma att de fått prova att resa med SL gratis. Det har funnits synpunkter att kampanjen skulle varit längre än två veckor då man tyckt att det varit för kort tid för att göra en omställning och om man blivit sjuk eller haft mycket tjänsteresor under perioden har man inte hunnit testa. Genom kampanjen har de som använt kortet tillsammans sparat ca 7 ton CO2 och om man gör beräkningar på de biljetter som testresenärerna uppger att de köpt efter kampanjen visar det ett sammanlagt biljettutlägg på kr. Ur enkäten har vi fått fram att det som skulle få fler att resa med SL är att det blir snabbare än att resa med bil. Många har påpekat att de förlorar alldeles för mycket tid med att resa med SL. Många har förhållandevis ganska korta avstånd till arbetet och resa med bilen går fort medans resor med SL kräver många byten. Andra linjesträckningar uppges också som viktigt för att resa mer med SL. Inom Nacka kommun upplevs det som svårt att resa i vissa väderstreck. En stor del linjer går till Slussen som är knutpunkt för att byta linje och sen tillbaka till andra delar av Nacka vilket tar lång tid. Att få subventionerat SL-kort är också något som skulle kunna få fler att resa med SL. Några andra synpunkter är att det måste bli enklare att få tag i biljetter och att det måste bli billigare. Många har påpekat att zonindelningen gör att det inte är lönsamt att resa med SL i dagsläget från vissa bostadsområden i Nacka, i synnerhet i riktning mot Värmdö.

4

5 Innehåll Utvärdering: SL Prova-på-kampanj Nacka... 1 Sammanfattning Positiv feedback till SL för kampanjen Testresenärernas resmönster under kampanjen Kampanjen har medfört en ökad andel kollektivtrafikresenärer Att resa med SL fungerade bra Vad skulle få resenärerna att resa mer med SL? Diagrambilaga... 19

6

7 1 Positiv feedback till SL för kampanjen Nedan redovisas några av de synpunkter testresenärerna uttryckt gällande kampanjen: Stort TACK för er generositet! Väldigt bra initiativ! Mycket bra kampanj. lockade förhoppningsvis de som annars inte skulle provat att åka kommunalt. Den var bra, generös och motiverande. Bra kampanj och initiativ, jag ska försöka börja åka kollektivt med eller utan gratisbiljetten! :-) Väldigt positivt och välorganiserat men kanske skulle vara en månad för att få folk att ändra sina vanor. Jättebra sätt att testa hur det funkar med kollektivtrafik En bra kampanj som faktiskt ändrar mitt resmönster från nyår då jag nu har anmält mig till att köpa årskort via jobbet. :) Tack för chansen. Bra och trevlig kampanj. Tror många väljer SL i fortsättningen framför egen bil. Jag åkte samtliga arbetsdagar, även när jag jobbade sent. Vid dessa tillfällen skulle jag kanske ta bilen framöver för att komma snabbt hem. Roligt att det kom en kampanj så att man fick en spark i baken. Bussresandet fungerade bra. Har dock bilen stående på gatumark. 24- timmarsregeln gjorde att jag måste alternera mellan buss och egen bil. Bra initiativ. Jag skulle gärna byta ut bilen ibland mot kollektivtrafik under förutsättning att det fungerar smidigare än nu. Om jag kunde åka samma färdmedel hela resan och den tog c:a 30 min skulle jag reflektera. Bra med en sådan kampanj, men dum tidpunkt. När man förlorar tid på att åka med SL, är det tungt att gå upp en timme tidigare i november. Bra initiativ. Jag skulle vilja åka mer kollektivt för miljöns och ekonomins skull men som förbindelserna ser ut så lönar det sig inte. Bra ide men borde hamnat hos rätt personer, många fick som går till jobbet 7 (20)

8 2 Testresenärernas resmönster under kampanjen Prova-på-kampanjen riktades mot personer som reser med bil fem dagar i veckan. Här nedan redovisas några svar på vad som fick medarbetarna att anmäla sig till kampenjen. Ville prova förbindelserna med byten. Tidigare har de inte fungerat bra alls - tidmässigt. Jag ville prova att åka med SL till Nacka Alla vet vi ju att det är bättre för miljön att åka kommunalt Två anledningar: 1- miljötänket 2- mäta restiden till och från jobbet. Kör alltid bil, vill uppleva hur det kommer att kännas med kommunalt trafiken. Åker för mycket bil, vill värna om miljön. Jag ville börja åka kommunalt, dels för att spara in på dyra bensinkostnader men även för att få lite mera motion i form av promenader till och från hemmet/kollektivtrafiken. Ville prova på att åka kommunalt Jag har länge tänkt testa tidsåtgången för att åka buss mot bilresan. Dels en möjlighet att resa kostnadsfritt och en liten putt i baken att komma igång att resa mer kollektivt. Gratiserbjudande Nedanstående diagram visar hur ofta testresenärerna uppger att de reste med bil innan kampanjen. 64 % av de svarande reser med bil fem eller fler dagar i veckan. 8 (20)

9 Nedanstående diagram visar hur långt de svarande har till arbetet uppdelat på hur många dagar man reser med bil till arbetet. I den grupp som använder bilen en dag i veckan bor knappt 60 % högst fem kilometer bort. I gruppen med de som använder bilen fem dagar i veckan (som är den största gruppen) med 64 % av de svarande, bor 27 % högst fem kilometer bort. 23 % har högst en mil till arbetet. Nedanstående diagram visar hur många dagar respondenterna använt SL under kampanjen. 9 (20)

10 13 % har använt biljetten fem dagar i veckan, 10 % fyra dagar i veckan, 9 % sex dagar och tio dagar i veckan och 8 % sju dagar i veckan. 4 % har använt biljetten alla dagar och 10 % har inte rest med biljetten alls. I fritextsvar till denna fråga framkom att några tyckte prova-på kampanjen pågick så pass kort tid att de inte hann med att använda kortet. Några blev sjuka. Många svarar att de inte hade tid att resa kollektivt, stressigt på arbetet med många möten med korta avstånd och att de då måste ha bilen. För några var kortet inte laddat. Några svarar att de inte visste något om kampanjen. Några har svarat att de bor så otillgängligt att det varit svårt att använda biljetten. Nedanstående diagram visar var de flesta svarande har sin bostad. Diagrammet visar bara orter med fler än fem resenärer. 7 % av testresenärerna har inte uppgivit sitt postnummer. De flesta som deltagit i kampanjen bor i Saltsjö-boo eller Nacka, med 21 % respektive 16 % av de svarande. 8 % bor i Stockholms innerstad, 7 % i Saltsjöbaden och Älta och 4 % i Gustavsberg och Tyresö. Nedanstående diagram visar hur ofta de svarande använt prova-på-biljetten under kampanjen, utifrån vilken postnummeradress man angivit. Bara orter som har fler än fem resenärer redovisas. I Johanneshov har 14 % av de svarande använt prova-på-biljetten alla 14 dagar, i Saltsjöbaden 9 %, Älta 5 %, Nacka och Stockholms innerstad 4 % och i Saltsjö-boo har 2 % rest alla 14 dagar. Från Ingarö är det flest svarande som inte använt biljetten alls med 29 %. 20 % har inte använt biljetten alls från Värmdö och Hägersten. I fritextsvaren framkommer att några vill ha tätare trafik till och från Ingarö för att kunna använda sig av SL. Många önskar sig bättre tvärförbindelser, Värmdö/Gustavsberg mot Saltsjöbaden. 10 (20)

11 11 (20)

12 3 Kampanjen har medfört en ökad andel kollektivtrafikresenärer 28 % av de svarande i kampanjen uppger att de kommer att resa mer med SL framgent. Nedanstående två diagram visar hur de svarat på frågan om de kommer att resa mer med SL efter kampanjen totalt och uppdelat på respektive bostadsort. Bromma, Johanneshov och Stockholms innerstad är de som har flest positiva till att resa mer med SL. Flest negativa finns i Gustavsbergsberg och Hägersten vilket även visar var kollektivtrafiken fungerar som sämst. Det kan vara lättare att byta till kollektiva färdmedel från tex Stockholm innerstad än Gustavsberg pga att det kollektiva nätet där är mer utbyggt och kan lättare passa medarbetarnas arbetsschema. 84 % av de svarande har använt prova-på-biljetten till arbetspendling, 81 % har använt den privat och 31 % har rest med prova-på-biljetten i tjänsten. 12 (20)

13 Efter kampanjen har flest av de som svarat köpt zonbiljett med reskassa, vilket kan ses i diagrammet nedan. Nedanstående diagram visar hur resmönstret ser ut efter kampanjen, utifrån de svarandes bostadsort. Från de orter där flest bor, Nacka och Saltsjö-boo svarar mer än 50 % att de reser med SL någon dag i veckan. De flesta har svarat att de reser 1 dag/vecka. Även från Stockholms innerstad där ca 8 % bor svarar många att de reser med SL efter kampanjen. 68 % svarar att de reser privat med SL efter kampanjen och 17 % svarar att de använder sig av SL i tjänsten efter kampanjen. 13 (20)

14 4 Att resa med SL fungerade bra Nedanstående diagram visar hur de svarande upplevde hur resandet med SL fungerade. Svarsalternativen bra och mycket bra har slagits ihop för att öka läsbarheten i diagrammet. Bara orter med fler än fem resenärer har tagits med. Vi kan se att de som har utnyttjat kampanjen har upplevt att det har fungerat mycket bra att resa med SL. Mer än 60 % svarar att det fungerat bra. Från Ingarö har vi lägst antal nöjda resenärer med 40 % som anser att det fungerat dåligt. I fritextsvaren syns att det har fungerat ganska bra men tidsvinsten med bil är stor i detta område. 14 (20)

15 5 Vad skulle få resenärerna att resa mer med SL? Nedanstående diagram visar alternativen från frågan vad som skulle kunna få respondenterna att resa mer med SL. Frågan är uppdelad på bostadsort för att se om det är olika alternativ som är viktiga beroende på varifrån man reser. De alternativ där flest svarande har svarat att de skulle kunna tänka sig att byta till kollektivtrafik är att arbetsgivaren subventionerade biljetten och att SL trafiken blir snabbare än bilen. Även svarsalternativet att SL trafiken har andra linjesträckningar och att SL trafiken blir bekvämare än bilen får de svarande att kunna tänkasig att byta färdmedel. 15 (20)

16 I fritextsvaren om vad som skulle kunna bli bättre och få fler att resa med SL skriver många om fler tvärförbindelser, bättre turtäthet, färre förseningar, lägre pris och enklare biljettsystem. Nedan visas några av fritextsvaren till frågan om vad som skulle kunna få de svarande att resa mer med SL: Alldeles för höga biljettpriser för resa över t.ex Skurubron till Björknäs kostar 3 zoner. Att "korta" resor blir billigare Det tar 13 min med bil, det tar min med SL till och från jobbet! Skulle stå ut med att det tar som att cykla, min. Måste stå och vänta i min på att byta buss då jag missar bussen precis, ni borde ha bättre tider på de busar som går till Nacka från Tyresö. Rusningstrafiken är fruktansvärd. Samt att det behövs många fler bussar. Inte möjligt att resa ToR hemmet - arbetet efter kl. 17, jag kommer inte ända hem då jag måste arbeta över, vilket inträffar frekvent. Pga inga turer finns efter kl 17. Att jag som har biljett inte behöver köa. Se Berlins kollektivtrafik som till skillnad mot SL:s fungerar. Nu tar det minst dubbelt så lång tid med SL mellan bostad och arbetsplats. Löjligt krångligt att skaffa biljett. Dyrt om man inte har månadskort, att åka en kortare bit och passera en zongräns (Skurubron) gör det kommunala åkandet mycket dyrare än bilen om man ändå måste ha en bil. Mycket dåligt med dessa kort som ska fyllas på med pengar och jag har absolut ingen koll på hur mycket pengar jag har kvar på kortet för att resa. Där var kortet enklare som jag fick pröva på. Viktigt att utöka trafiken, jobbar i älta och på eftermiddagarna när man skall hem är det dåligt med bussar. speciellt 801an och 811an som man lätt skulle kunna utöka mellan i all fall. Det tar för lång tid för hemresan. En gång i timmen på mellan bussarna är på tok för lite. Bredare säten på bussen. Det är svårt att få plats med både mig själv och t ex en väska i knät. Många är för "storväxta" för SL:s säten. Svårt att åka från Gullmarsplan till Nacka. Förr gick buss 150 från Gullmarsplan, då åkte jag kollektivt, även om den för ofta inte dök upp och informationen var bristfällig. Nu så måste jag via Slussen och jag sparar mellan 40 min och 1 timme varje dag på att åka bil. Jag behöver få en bättre förbindelse, det tar dubbelt eller ibland tredubbelt med tid att resa med SL jämfört med bil. Det tar min att åka med bil från Hökarängen men kommunalt med promenader tar det 1 timme. Det får inte jag ihop med dagis hämtningar osv. 2 timmar i pendling per dag är för mycket. En direkt buss från Örbyleden (Hökarängen till Nacka C är min dröm:) Jag skulle gärna vilja kunna åka kommunalt, jag har alltid gjort det förut innan barn och flytt hit. Att SL sänker priserna! 16 (20)

17 Att nästa buss inväntar första bussen. T.ex bussen från Fisksätra för bussbyte i Forum Nacka Bussen mot Värmdö inväntar inte Fisksätrabussen utan kör ofta ifrån resenären som måste vänta på nästa viket kan ta över 10 minuter. Att bussarna går till Stockholms stad och/eller Nacka hela dagen, kvällen och på helgen. Att det blir billigare. Med den Zon-indelning som finns på Värmdö är det inte värt att åka med buss inom kommunen eller in till Stockholm. Hade det varit billigare, t ex en enhetstaxa skulle jag åka buss oftare på fritiden, idag är det på gränsen till billigare att åka 4 personer i taxi ut till Värmdö. Inte så miljövänligt. Tvärförbindelser Orminge - Igelboda skulle behöva förbättras. Framförallt om zongränsen vid Skurubron togs bort, känns inte ok att betala nästan 40 kr för att åka från Boo till Nacka stadshus, en sträcka som tar minuter jmfr med att åka Farsta-Hässelby för bara 25. Idiotiskt att dela en kommun så. Några av fritextsvaren om vad som är bra och vad som skulle kunna bli bättre med att resa med SL redovisas nedan: SL:s busschaufförer på linje 434 och 433 är trevliga. De hälsar på passagerarna när man kliver på och det är jättetrevligt och betyder mkt för mig. Kanske en artighetskod att införa på alla busslinjer? Sätena skulle kunna vara bredare. Sätt uppfällbara armstöd på alla yttersäten. (det finns bara på de främre idag, tror jag). Armstöden gör så att man sitter "trygg och säker" och slipper spänna sig och parera kurvorna när bussen svänger. Turtätheten är mycket bra. För mig personligen skulle jag uppskatta en annan linjesträckning. 3 utlovade saker som jag ser fram mot är T-banan till Nacka, upprustningen av Saltsjöbanan och Tvärbana från Gullmarsplan till Sickla. Motorvägsbussarna är ett bra alternativ så man kommer snabbt fram. Tätare turer för oss som pendlar åt "fel" håll dvs inte arbetar i stan utan åker öster ut på mornarna och väster ut på em o kväll. Inte bra som det är idag. Lättare läsa av sina innevarande pengar på kortet. Systemet med reskassa som skall aktiveras på SL-center är riktigt dåligt för oss som bor i förort utan tunnelbana. Vad är vitsen med att man kan ladda kassan via internet men sen inte kan åka? Bussarna är i allmänhet bra men trängseln i rusning är inte rolig. För att man skall kunna t ex arbeta på bussen så måste man kunna sitta. Generellt sett är det mesta bättre än för år sen. Jag skulle kunna önska en interaktiv karta på nätet där man kunde klicka på härifrån till hit och få fram alternativa resvägar. Bekvämt när man väl är ombord men kortare restider behövs och kortare väntetider. Att det vid varje busshållplats står hur många min det dröjer tills bussen kommer. Att vänta och inte veta när bussen kommer då den är försenad är jobbigt. Jag tycker att det har fungerat bra. Jag har inte känt mig stressad. Saltsjöbanan är föråldrad och vagnarna slitna. Vid förseningar dröjer det lång tid innan ersättningsbussar sätts in. Renligheten är dålig, saknas papperskorgar och det ligger 17 (20)

18 skräp i vagnarna. Konduktörerna är bra och perrongerna och likaså informationen via Reseplaneraren. I Stockholm har kollektivresandet ökat och det är mycket trängsel (speciellt vid Slussen) Ur miljösynpunk och att slippa sitta i en bil och köa (och kanske bara slösurfa istället) så är SL bra. Men det tar på tok för lång tid att åka med SL. Bättre Tvärkommunikationer inom Nacka. Bra: Egna bussfiler, slippa köer. Bättre: Tätare avgångar under kvällen, upp/nergång Slussen, reskassa är värdelöst det var bättre med förköpshäfte. Bra för miljön, minskar trafiken om fler reser kollektivt. Tvärförbindelser kan bli bättre, att inte alltid behöva resa in genom city. Chaufförer som kör mjukare och inte så ryckigt. Lätt att bli åksjuk med många bussförare! Flera bussar till Värmdö, och gärna direkt från Sickla till Värmdö. Nu måste jag byta vid Nacka Forum och därav gå en bra bit för bytet. Linjesträckningen för bussar, t.ex. Tyresö-Farsta, Tyresö-Nacka, skulle kunna vara bättre. Tycker att det är fantastiskt med denna turtäthet. Sen finns det alltid turer som ställs in och information som inte når ut vilket skulle kunna förbättras. Mera kommunikation oftare. Inte bara in mot Sthlm utan även tvärs och kors. Skönt att koppla av i rusningstrafik och att slippa bilköerna vid Skurusundet. Nynäshamn tåget är väldigt bekvämt och rymligt men bussförbindelserna till mitt arbete i Finntorp var sämre. Bussarna går för sällan och det blir långt att gå och vänta på nästa. Flera turer och bättre täckning. ( Jag jobbar ofta natt) Bussarna är överfulla på morgonen och förarna kör ryckigt och bromsar för hastigt. Gjorde mig illa en gång vid kraftig inbromsning utan relevant skäl. Har fortfarande ont i axeln av det. Jag vill ha mjukare körning och bättre förare. Fler infartsparkeringar gärna parkeringshus runt stan. Priset är saftigt då jag inte reser så långt men ändå i 3 zooner. Matarbussarna mellan Slussen och Orminge Centrum är bra. Lilla bussen 418 tar för lång tid mellan Gustavsvik och Orminge Centrum. Temperaturen i bussarna kan bli bättre. På Slussen skulle bussarna kunna köra fram för påstigning lite tidigare så slipper det bli så stressigt att hinna på innan avgångstid. Bor precis efter Skurubron och drabbas av kostnad för 2 zoner. Tycker inte systemet är så bra. Det blir dyrt att åka till Forum Nacka en tur på 5-10 min. 18 (20)

19 6 Diagrambilaga 19 (20)

20 20 (20)

21 21 (20)

22 22 (20)

23 23 (20)

24 24 (20)

25 25 (20)

26 26 (20)

BARN OCH UNGA ska spela en större roll i SLs framtid

BARN OCH UNGA ska spela en större roll i SLs framtid Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting Stockholm 2010-08-05 BARN OCH UNGA ska spela en större roll i SLs framtid Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting Stockholm T: 08-737 44 11 www.socialdemokraterna.se/stockholm

Läs mer

Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015. Page 1

Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015. Page 1 Testresenär Avslutningsmöte Vår 2015 Page 1 Testresenär vår 2015 Page 2 Syfte Att introducera bussen för bilister Att få fler att prova åka buss Att få fler att pendla med buss Att få synpunkter från ovana

Läs mer

Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun

Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun 2012-10-29 Utredning om intresset för anslutningtrafik till pendlingstrafik i Vännäs kommun -bland boende i området runt Vindelälven och Tväråbäck med omnejd i Vännäs kommun Enligt uppdrag av Vännäs kommun

Läs mer

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars Uppföljningsmöte 18.30 Mötet börjar med smörgåstårta 18.45 Framtidsvägen presenterar delar av resultat och synpunkter från enkäter 19.00 Skelleftebuss besvarar

Läs mer

November 2013. September 2013. Medborgarpanel 6. Kollektivtrafik

November 2013. September 2013. Medborgarpanel 6. Kollektivtrafik November 2013 September 2013 Medborgarpanel 6 Kollektivtrafik 1 Inledning Landstinget Kronoberg har utöver det huvudsakliga uppdraget att bedriva hälso- och sjukvård även uppdrag inom andra områden, som

Läs mer

Totalt svarade 43 personer på enkäten. Hur ofta reser du kollektivt? Pendlar du till någon annan ort än din bostadsort?.

Totalt svarade 43 personer på enkäten. Hur ofta reser du kollektivt? Pendlar du till någon annan ort än din bostadsort?. Medborgarsamråd, Tierps kommun, UL och Region Uppsala 2017-01-30 Här följer en sammanfattning av information från UL, frågor och synpunkter som togs upp på medborgarsamrådet samt frågor och synpunkter

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia AB Buss Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning

Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning 1. Vad vet du om Stockholmsförsöket? Känner du till att... a. Försöket görs under en tidsbegränsad period?

Läs mer

Uppföljning Nyanställda 2014

Uppföljning Nyanställda 2014 Uppföljning Nyanställda 2014 Resultat IMA MARKNADSUTVECKLING AB 2014-06-10 IMA MARKNADSUTVECKLING AB Almekärrsvägen 9, S-443 39 LERUM Tel.: +46 (0)302-165 60 Fax: +46 (0)302-161 77 E-post: ima@imamarknadsutveckling.se

Läs mer

Ungdomars resor. - Ungdomars upplevelser av transportsystem. Linda Hallenberg

Ungdomars resor. - Ungdomars upplevelser av transportsystem. Linda Hallenberg Ungdomars resor - Ungdomars upplevelser av transportsystem Linda Hallenberg RAP. 6 juli 2005 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...5 2 SYFTE...6 3 METOD...6 4 RESULTAT...6 4.1 T-BANAN ÄR EN OTRYGG OCH

Läs mer

EN POPULÄRVERSION AV RESEVANE UNDERSÖKNING 2018 LINNÉUNIVERSITETETS STUDENTER, VÄXJÖ RESEVANEUNDERSÖKNING LINNÉUNIVERSITETET 2018

EN POPULÄRVERSION AV RESEVANE UNDERSÖKNING 2018 LINNÉUNIVERSITETETS STUDENTER, VÄXJÖ RESEVANEUNDERSÖKNING LINNÉUNIVERSITETET 2018 S E E R R D R U U? H EN POPULÄRVERSION AV RESEVANE UNDERSÖKNING 2018 LINNÉUNIVERSITETETS STUDENTER, VÄXJÖ 1 RESEVANEUNDERSÖKNING LINNÉUNIVERSITETET 2018 2 270 SVARADE 13 % RESEVANEUNDERSÖKNING BLAND LINNÉUNIVERSITETETS

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: KR-trafik Buss Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Resultat av enkätundersökning

Resultat av enkätundersökning En undersökning bland resenärer på utbildningslinjen genomfördes i november 2012 genom en pappersenkät med nio frågor. Enkäten gavs ut både på svenska och engelska. Enkäten distribuerades till resenärer

Läs mer

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Rapport upprättad av Nathalie Randeniye, Manpower student, januari 2011 2 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Testresenärer mellan Vännäs och Umeå

Testresenärer mellan Vännäs och Umeå Testresenärer mellan Vännäs och Umeå Nu när du har börjat åka kollektivt till och från arbetet, hur tycker du att det generellt fungerar? (innan bron i Vännäsby stängdes av) 1 Mycket bättre än jag förväntat

Läs mer

Testresenärer på Öresundståget

Testresenärer på Öresundståget Testresenärer på Öresundståget Fokusområde nr 2: Pendlingsresor med tåg mellan Kalmar och Växjö Projektledare: Hannele Johansson Testperiod: 214-3-3 214-3-28 Energikontor Sydost AB Besöksadress: Västra

Läs mer

Sammanställning av anteckningar från referensgrupper gällande det nya trafikförsörjningsprogrammet

Sammanställning av anteckningar från referensgrupper gällande det nya trafikförsörjningsprogrammet UTVECKLINGSENHETEN FÖR BARNS HÄLSA OCH RÄTTIGHETER www.vgregion.se/barnhalsaratt 16 maj 2014 Sammanställning av anteckningar från referensgrupper gällande det nya trafikförsörjningsprogrammet Referensgrupper

Läs mer

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2014-01-21 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2013 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts.

Läs mer

Remsans ersättare är här. Den 1 september försvinner remsan och ersätts med reskassan som du laddar på ett SL Access-kort.

Remsans ersättare är här. Den 1 september försvinner remsan och ersätts med reskassan som du laddar på ett SL Access-kort. Remsans ersättare är här Den 1 september försvinner remsan och ersätts med reskassan som du laddar på ett SL Access-kort. Remsans ersättare är här Du får förlustgaranti. Allt du behöver göra är att registrera

Läs mer

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet Gemensam Förvaltning

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet Gemensam Förvaltning Resvaneundersökning Göteborgs Universitet Gemensam Förvaltning Resultat av enkät genomförd 2 27 oktober 2006 Kortversion Göteborg 2006-11-20 Göteborgs Stad Trafikkontoret Resvaneundersökning Göteborgs

Läs mer

Testresenärsprojektet i Riksten 2017

Testresenärsprojektet i Riksten 2017 Testresenärsprojektet i Riksten 2017 Bakgrund Under maj månad 2017 genomfördes ett testresenärsprojekt i Riksten. Testresenärsprojektet är en aktivitet inom utvecklingsprogrammet för Tullinge. Ett av målen

Läs mer

Kristinehamn upptäck kollektivtrafiken

Kristinehamn upptäck kollektivtrafiken Kristinehamn upptäck kollektivtrafiken Prova att åka kollektivt! Visste du att Kristinehamn har en bra tätortstrafik och goda pendlingsmöjligheter med både buss och tåg? Upptäck kollektivtrafiken i Kristinehamns

Läs mer

Flyglinjen. Torsby - Hagfors - Arlanda. En nödvändighet för näringslivet och en fin service för medborgaren

Flyglinjen. Torsby - Hagfors - Arlanda. En nödvändighet för näringslivet och en fin service för medborgaren Flyglinjen Torsby - Hagfors - Arlanda Foto: Ulrika Andersson En nödvändighet för näringslivet och en fin service för medborgaren Enkätundersökning om flyglinjen Torsby - Hagfors - Arlanda Resvaneundersökning

Läs mer

Strategisk analys av pendlings- och tjänsteresor avseende klimat, ekonomi och hälsa vid Ånge kommun

Strategisk analys av pendlings- och tjänsteresor avseende klimat, ekonomi och hälsa vid Ånge kommun Strategisk analys av pendlings- och tjänsteresor avseende klimat, ekonomi och hälsa vid Ånge kommun www.cero.nu Uppdrag: Strategisk klimatanalys av resvanor och tjänsteresor Beställare: Malin Leifsson,

Läs mer

Kundundersökning mars 2014

Kundundersökning mars 2014 Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia Transport Sverige Buss Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista

Läs mer

2. Är bilen du har tillgång till en miljöbil (enligt Skatteverkets definition)? (ja/nej/kan ej svara)

2. Är bilen du har tillgång till en miljöbil (enligt Skatteverkets definition)? (ja/nej/kan ej svara) Webbenkät resvanor Frågor som alla svarar på är numrerade. Större delen av frågorna är följdfrågor som ställs utifrån hur man har svarat på de numrerade frågorna. Gulmarkerat är särskilt intressant för

Läs mer

Uppskatta hur många dagar i månaden du normalt pendlar till arbetet?

Uppskatta hur många dagar i månaden du normalt pendlar till arbetet? Enkät 2 Testresenär Namn: Vad har du för sysselsättningsgrad? 100 % 75 % 50 % 25 % Annat Uppskatta hur många dagar i månaden du normalt pendlar till arbetet? 20-22 dagar/månad 16-19 dagar/månad 12-15 dagar/månad

Läs mer

Synen på att pendla kollektivt. December 2014

Synen på att pendla kollektivt. December 2014 Synen på att pendla kollektivt December 2014 2 Undersökning om synen på att pendla kollektivt Skapat av: Intermetra Business & Market Research Group AB Projektledare: Markus Lagerqvist Datum: 2014-12-19

Läs mer

Avslutningsmöte för testresenärer på Marieområdena

Avslutningsmöte för testresenärer på Marieområdena Avslutningsmöte för testresenärer på Marieområdena Kvällens upplägg 18.30 Presentation av kvällens gäster 18.40 Presentation av delar av resultatet från enkäterna 19.10 Frågestund Summering av testperioden

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Norrtåg Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Prediktiva analyser i digitala kanaler främjar innovation och samhällsnytta

Prediktiva analyser i digitala kanaler främjar innovation och samhällsnytta Prediktiva analyser i digitala kanaler främjar innovation och samhällsnytta Digitaliseringen skapar nya förutsättningar men också nya förväntningar. Människans beteende och livsstil har förändrats, digitaliseringen

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Next Jet Flyg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Luleå - Riksgränsen

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Luleå - Riksgränsen Operatör: Trafikslag: Sträcka: Norrtåg Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Stockholmsförsöket. dvs. försöket med miljöavgifter/trängselskatt och utbyggd kollektivtrafik

Stockholmsförsöket. dvs. försöket med miljöavgifter/trängselskatt och utbyggd kollektivtrafik Kunskaps- och attitydundersökning Stockholmsförsöket dvs. försöket med miljöavgifter/trängselskatt och utbyggd kollektivtrafik Telefonintervjuer med 1 6 länsbor i åldern 18-74 år 2 maj 23 maj 26 1 Om undersökningen

Läs mer

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Med vilka färdmedel skulle du vilja resa sträckan Njurunda-Sundsvall? Pendeltåg Cykla, pendeltåg, buss Cykel och

Läs mer

Kundundersökning mars Operatör: SJ AB Trafikslag: Tåg Sträcka: T30/40 Göteborg-Luleå

Kundundersökning mars Operatör: SJ AB Trafikslag: Tåg Sträcka: T30/40 Göteborg-Luleå Kundundersökning mars Operatör: SJ AB Trafikslag: Tåg Sträcka: T0/0 Göteborg-Luleå Innehållsförteckning Bakgrund och syfte s. Metodbeskrivning s. Klassificering av indexnivåer s. Prioriteringsanalys s.

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Östersund - Örnsköldsvik

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Östersund - Örnsköldsvik Operatör: Trafikslag: Sträcka: KR-trafik AB Buss Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8

Läs mer

Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs. Per Francke 101011 / 01. 101007 / Magnus Dahlström Magnus Dahlström

Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs. Per Francke 101011 / 01. 101007 / Magnus Dahlström Magnus Dahlström Ny påfartsramp vid Björknäs Datum / Version: 2010-10-11 / 01 Sidan 1 av 12 Bussutredning för ny påfartsramp vid Björknäs HANDLÄGGARE: DATUM / VERSION: Per Francke 101011 / 01 GRANSKAD (DATUM / SIGNATUR):

Läs mer

De flesta känner otrygghet i storstäder och nattetid

De flesta känner otrygghet i storstäder och nattetid Forfatter(e): Ingunn Stangeby Oslo 2004, 34 sider Sammanfattning: Trygg kollektivtrafik Trafikanters upplevelse av kollektivtrafikresor och åtgärder for att öka tryggheten. Sammanfattningsrapport Om man

Läs mer

Polisens trygghetsundersökning. Nacka polismästardistrikt 2006

Polisens trygghetsundersökning. Nacka polismästardistrikt 2006 Polisens trygghetsundersökning polismästardistrikt 2006 Rikspolisstyrelsen, Controlleravdelningen 2006 TRYGGHETSUNDERSÖKNING I NACKA POLISMÄSTARDISTRIKT ÅR 2006 OM TRYGGHETSUNDERSÖKNINGEN... 3 ATT TOLKA

Läs mer

Resultat av enkät nr 1 Testresenären

Resultat av enkät nr 1 Testresenären Resultat av enkät nr Testresenären April --9 Innehållsförteckning Bakgrund.... Kön och ålder.... Hur ofta åkte du buss den första månaden?.... Hur tar du dig från hemmet till bussen och vidare till jobbet?....

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Linköping - Västervik

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Linköping - Västervik Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia Transport Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid

Läs mer

#påväg. 500 kr. Vart är du på väg?

#påväg. 500 kr. Vart är du på väg? #påväg LsekAort! V TÄ 10 Re assa à 500 kr esk med r Vart är du på väg? #påväg VART ÄR DU PÅ VÄG? Till jobbet. Till skolan. På väg hem eller mot något nytt? Oavsett vart färden går så väljer många buss

Läs mer

Resvaneundersökning 2014 för sjötrafiken

Resvaneundersökning 2014 för sjötrafiken 1(5) Trafikavdelningen Försäljning och kundservice Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 Sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2015-09-08, info punkt 30 Resvaneundersökning 2014 för sjötrafiken Ärendebeskrivning

Läs mer

ATTITYDER TILL MILJÖ OCH ARBETSPENDLING FÖR PROJEKTET PENDLA GRÖNT AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2013

ATTITYDER TILL MILJÖ OCH ARBETSPENDLING FÖR PROJEKTET PENDLA GRÖNT AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2013 ATTITYDER TILL MILJÖ OCH ARBETSPENDLING FÖR PROJEKTET PENDLA GRÖNT AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2013 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund... 3 Syfte... 3 Målgrupp... 3 Genomförande... 3 Statistikbeskrivning...

Läs mer

NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval

NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval NY VÄG TILL MÅLET! Fem berättelser om smarta resval 1 Tiden på tåget är min gyllene stund på dagen Det finns många goda anledningar att resa kollektivt eller samåka. En viktig anledning är att det nästan

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Sammanställning av pendlingsenkäten

Sammanställning av pendlingsenkäten Antal svar: 17 Antal kvinnor: 10 (59 %) Antal män: 7 (41 %) Ålder: 13-20: 0 (0 %) 21-35: 5 (29 %) 36-50: 8 (47 %) 51-65: 4 (24 %) 65 + : 0 (0 %) Sammanställning av pendlingsenkäten De som pendlar till

Läs mer

Kundundersökning mars 2012. Operatör: Veolia Transport Sverige Trafikslag: Buss Sträcka: HAPARANDA - SUNDSVALL

Kundundersökning mars 2012. Operatör: Veolia Transport Sverige Trafikslag: Buss Sträcka: HAPARANDA - SUNDSVALL Kundundersökning mars 2012 Operatör: Veolia Transport Sverige Trafikslag: Buss Sträcka: HAPARANDA - SUNDSVALL Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Operatör:

Kundundersökning mars 2014. Operatör: Operatör: Trafikslag: Sträcka: SJ Nattåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

................................... ....................... .. .. .. .. .. .. .. .. ................ .. .. .. ... .. ....

................................... ....................... .. .. .. .. .. .. .. .. ................ .. .. .. ... .. .... Vandrande Skolbuss Att gå till skolan tillsammans gör barnen piggare och friskare, minskar biltrafiken vid skolorna, sparar tid på morgonen, och ger bättre luft för alla! Vill du röra på dig tillsammans

Läs mer

Motion gällande: Hur kan Stockholms stad förbättra och utveckla kollektivtrafiken?

Motion gällande: Hur kan Stockholms stad förbättra och utveckla kollektivtrafiken? Trafikutskottet Motion gällande: Hur kan Stockholms stad förbättra och utveckla kollektivtrafiken? Problemformulering Varje dag reser det cirka 700 000 resenärer med SL, 1 vilket innebär att 47 % av Stockholms

Läs mer

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18)

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18) 2017-04-10 1 (6) Förslag till yttrande KFKS 2017/151 Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Trafikavdelningen 105 73 Stockholm Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: DSB Småland Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

(fr14ejin t 1 2)e(fr14in t 1 2) (fr10ejin t 1 2)e(fr10in t 1 2)

(fr14ejin t 1 2)e(fr14in t 1 2) (fr10ejin t 1 2)e(fr10in t 1 2) 1. Vad vet du om Stockholmsförsöket? Känner du till att... a. Försöket görs under en tidsbegränsad period? efter Fr1_1 efter Fr1_1 Fr1_1 Antal Summa % Fr1_1 Antal Summa % ja 187 98 ja 383 96 nej 4 2 nej

Läs mer

Bilaga 2 Öppna svar Bästa resan 2011

Bilaga 2 Öppna svar Bästa resan 2011 Bilaga 2 Öppna svar Bästa resan 2011 Innehållsförteckning Ånge... 2 Sundsvall... 8 Timrå... 10 Härnösand... 17 Kramfors... 24 Sollefteå... 29 Örnsköldsvik... 35 Nordmaling... 42 Umeå... 49 1 Ånge Ja, annat

Läs mer

Elbilsförarenkät. Östersund - årets elbilsstad

Elbilsförarenkät. Östersund - årets elbilsstad Elbilsförarenkät Östersund - årets elbilsstad Bakgrundsinformation Elektronisk enkät Mätperiod 110628-111007 Svarsfrekvens: 79,8% (83/104) Könsfördelning: 71,1% män, 28,9%kvinnor Åldersfördelning: 20-30:

Läs mer

Pendlarprojektet i Söderköpings kommun

Pendlarprojektet i Söderköpings kommun Pendlarprojektet i Söderköpings kommun Fas två FÖRORD... 3 GRUPPENS SAMMANSÄTTNING... 4 BOENDE OCH ARBETSTIDER... 4 KOLLEKTIVTRAFIKENS TILLGÄNGLIGHET... 4 PÅLITLIGHET OCH RESENÄRENS NÖJDHET MED KOLLEKTIVTRAFIKEN...

Läs mer

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET VI BYGGER 16 NYA STATIONER I SKÅNE OCH SMÅLAND så att fler kan ta tåget till arbete, skola och fritid PROJEKT PÅGATÅG NORDOST OCH KRÖSATÅG Kommer du också att ta tåget? NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

Läs mer

Kundundersökning mars Operatör: Norrtåg Trafikslag: Tåg Sträcka: T35 Umeå-Sundsvall

Kundundersökning mars Operatör: Norrtåg Trafikslag: Tåg Sträcka: T35 Umeå-Sundsvall Kundundersökning mars Operatör: Norrtåg Trafikslag: Tåg Sträcka: T Umeå-Sundsvall Innehållsförteckning Bakgrund och syfte s. Metodbeskrivning s. Klassificering av indexnivåer s. Prioriteringsanalys s.

Läs mer

Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T84 Linköping-Kalmar

Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T84 Linköping-Kalmar Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T Linköping-Kalmar Innehållsförteckning Bakgrund och syfte s. Metodbeskrivning s. Klassificering av indexnivåer s. Prioriteringsanalys

Läs mer

Kundundersökning mars Operatör: Dalatrafik Trafikslag: Buss Sträcka: B121 Borlänge-Sälen

Kundundersökning mars Operatör: Dalatrafik Trafikslag: Buss Sträcka: B121 Borlänge-Sälen Kundundersökning mars Operatör: Dalatrafik Trafikslag: Buss Sträcka: B11 Borlänge-Sälen Innehållsförteckning Bakgrund och syfte s. Metodbeskrivning s. Klassificering av indexnivåer s. Prioriteringsanalys

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia Transport Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Resultat av enkät nr 2 Testresenären

Resultat av enkät nr 2 Testresenären Resultat av enkät nr Testresenären Maj 010 010-0-04 Innehållsförteckning Bakgrund...3 1. Hur ofta åkte du buss den första månaden?... 3. Vilka arbetstider har du?... 4 3. Vilket yrke har du?... 4 4. Vilken

Läs mer

Pendeltågstrafiken uppvisade relativt goda resultat i maj och punktligheten har förbättrats.

Pendeltågstrafiken uppvisade relativt goda resultat i maj och punktligheten har förbättrats. 1 2 3 Sammanfattning Denna automatgenererade månadsrapport är ett arbetsmaterial som fr.o.m. rapporteringen av januari 2011 ersätter den version av "Punktlighet i SL-trafiken" som tidigare beslutades av

Läs mer

ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013

ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013 ÖstgötaTrafikens undersökningar 2013 Kundundersökning Målgrupp: ca 36.000 Mina sidor medlemmar Svar: ca 7.600 (21%) Datainsamling: 4 maj 1 juni 2012 Marknadsundersökning Målgrupp: 4.000 medlemmar i CMA

Läs mer

EN POPULÄRVERSION AV RESEVANE UNDERSÖKNING 2018 LINNÉUNIVERSITETET, VÄXJÖ RESEVANEUNDERSÖKNING LINNÉUNIVERSITETET 2018

EN POPULÄRVERSION AV RESEVANE UNDERSÖKNING 2018 LINNÉUNIVERSITETET, VÄXJÖ RESEVANEUNDERSÖKNING LINNÉUNIVERSITETET 2018 S E E R R D R U U? H EN POPULÄRVERSION AV RESEVANE UNDERSÖKNING 2018 LINNÉUNIVERSITETET, VÄXJÖ 1 RESEVANEUNDERSÖKNING LINNÉUNIVERSITETET 2018 610 SVARADE 61 % RESEVANEUNDERSÖKNING BLAND LINNÉUNIVERSITETETS

Läs mer

Hur blir framtidens tågtrafik om resenären får välja? Lotta Schmidt & Susanne Nielsen Skovgaard WSP Analys och Strategi

Hur blir framtidens tågtrafik om resenären får välja? Lotta Schmidt & Susanne Nielsen Skovgaard WSP Analys och Strategi Hur blir framtidens tågtrafik om resenären får välja? Lotta Schmidt & Susanne Nielsen Skovgaard WSP Analys och Strategi NULÄGET 300 resenärer har fått tycka till om tågresandet mellan Stockholm och Göteborg

Läs mer

KRÖSATÅG OMBORDUNDERSÖKNING

KRÖSATÅG OMBORDUNDERSÖKNING 1 KRÖSATÅG OMBORDUNDERSÖKNING RAPPORT MAJ 2014 SKÅNETRAFIKEN OCH LÄNSTRAFIKEN KRONOBERG 2 1 SAMMANFATTNING I detta avsnitt presenteras analysens syfte, dataunderlaget och metoden samt de viktigaste resultaten.

Läs mer

Juni Pilotstudie. Konvertering av bilister. Projektledare: Västtrafik/Jonas Medin Intermetra/Anders Lindahl. Unr:

Juni Pilotstudie. Konvertering av bilister. Projektledare: Västtrafik/Jonas Medin Intermetra/Anders Lindahl. Unr: Juni 2012 1 Pilotstudie Konvertering av bilister Projektledare: Västtrafik/Jonas Medin Intermetra/Anders Lindahl Unr: 1260-1125 Bakgrund & metod 2 Bakgrund och syfte För att åstadkomma en reell förändring

Läs mer

Trafikförvaltningen Analyssektionen

Trafikförvaltningen Analyssektionen Trafikförvaltningen Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Våren 14 1 2 Sammanfattning Trafikförvaltningen har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, Stockholms län ska

Läs mer

AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys. Upplevd kvalitet i SL-trafiken

AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys. Upplevd kvalitet i SL-trafiken AB Storstockholms Lokaltrafik Marknadsanalys Upplevd kvalitet i SL-trafiken Hösten 1 1 2 Sammanfattning De senaste tio åren har kundnöjdheten i SL-trafiken haft en mycket positiv utveckling och nöjdheten

Läs mer

... 21... 22... 26... 32... 40... 50

... 21... 22... 26... 32... 40... 50 ......... 7... 13... 17... 17... 19... 1...... 3... 6... 7... 3... 3... 3... 3... 3... 37...... 1... 3...... 3 3 19 1 1 Norrlands universitetssjukhus Umeå universitet Kvinnokliniken Uminova Siencepark

Läs mer

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänsten genomför kvalitetsförbättringar för att minska förseningar

Läs mer

Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T83 Linköping-Västervik

Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T83 Linköping-Västervik Kundundersökning mars Operatör: Kalmar Länstrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: T3 Linköping-Västervik Innehållsförteckning Bakgrund och syfte s. 3 Metodbeskrivning s. Klassificering av indexnivåer s. Prioriteringsanalys

Läs mer

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning

Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning Resvaneundersökning Göteborgs Universitet - Gemensam förvaltning Resultat av enkät genomförd 2 27 oktober 2006 Göteborg 2006-11-20 Göteborgs Stad Trafikkontoret Resvaneundersökning Göteborgs Universitet

Läs mer

N Time. Trafik & Miljö

N Time. Trafik & Miljö N Time Trafik & Miljö On Time är en digital busstidstabell som ska göra det enklare för många att åka buss. On Time kan visa vart och när man ska byta buss för att minska väntetiden, Buss tiderna kommer

Läs mer

Resevaneundersökning- Kvarteret Forsete

Resevaneundersökning- Kvarteret Forsete Resevaneundersökning- Kvarteret Forsete Kön A. Man 38 38 B. Kvinna 6 6 Total 100 100 98% (100/10) Ålder A. -18 0 0 B. 18-4 11 10,8 C. 5-34 33 3,4 D. 35-44 4 3,5 E. 45-54 0 19,6 F. 55-64 13 1,7 G. 65+ 1

Läs mer

AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen. Upplevd kvalitet i SL-trafiken

AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen. Upplevd kvalitet i SL-trafiken AB Storstockholms Lokaltrafik Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Våren 11 1 2 Sammanfattning De senaste tio åren har kundnöjdheten i SL-trafiken haft en mycket positiv utveckling och nöjdheten

Läs mer

Kundundersökning mars 2014

Kundundersökning mars 2014 Operatör: Trafikslag: Sträcka: Destination Gotland Färja Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista

Läs mer

Res lönsamt. Med kunskap om alternativa kommunikationer kan företag och individer förändra invanda resmönster och nå ett mer hållbart resande.

Res lönsamt. Med kunskap om alternativa kommunikationer kan företag och individer förändra invanda resmönster och nå ett mer hållbart resande. Res lönsamt Tjäna tid, pengar och hälsa Hållbara resor är lönsamma resor. Lönsamt för alla; samhälle, företag, organisationer och privatpersoner. Färre och snabbare arbetsresor, minskat behov av parkeringsplatser

Läs mer

Resor med buss eller tåg i Västmanland

Resor med buss eller tåg i Västmanland Resor med buss eller tåg i Västmanland Här kan du läsa hur du ska göra när du vill resa med buss och tåg i Västmanland Bolaget du reser med heter VL. Du får veta var du kan köpa biljetter och hur du gör

Läs mer

frågor om höghastighetståg

frågor om höghastighetståg 12 frågor om höghastighetståg N Vad är Europakorridoren? är vi inom Europakorridoren möter människor och talar om höghastighetståg, är det några frågor som ofta återkommer. Dessa frågor handlar i hög grad

Läs mer

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18)

Yttrande över Trafikförvaltningens förslag till Trafikförändringar 2017/2018 (T18) s 1 (6) Bilaga 1 till KS protokoll 2017-05-08, 156 2017-04-10 Förslag till yttrande KFKS 2017/151 Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting Trafikavdelningen 105 73 Stockholm Yttrande över Trafikförvaltningens

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Operatör:

Kundundersökning mars 2014. Operatör: Operatör: Trafikslag: Sträcka: SJ Nattåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

Att resa med Västtrafik

Att resa med Västtrafik Att resa med Västtrafik Över tjugo? Då får du ta med tre kompisar under tjugo när du åker med periodkort. Utan att det kostar en spänn.* * Gäller på Västtrafiks fordon. Läs mer på vasttrafik.se Vad kul

Läs mer

Anmälan till testresenär - Vännäs

Anmälan till testresenär - Vännäs Anmälan till testresenär - Vännäs 8. Arbetsplats: (namn och ort) Vännäs kommun/vård och omsorgsförvaltningen. Vännäs Electrum Automation AB Umeå Umeå Energi, Umeå Umeå universiteet Barnavd.2 NUS Umeå Tandläkarhögskolan

Läs mer

Kundundersökning mars 2012. Operatör: TÅGKOMPANIET Trafikslag: Tåg Sträcka: GÄVLE - MJÖLBY

Kundundersökning mars 2012. Operatör: TÅGKOMPANIET Trafikslag: Tåg Sträcka: GÄVLE - MJÖLBY Kundundersökning mars 2012 Operatör: TÅGKOMPANIET Trafikslag: Tåg Sträcka: GÄVLE - MJÖLBY Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Sammanfattning

Läs mer

Din resa. 2015. En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015.

Din resa. 2015. En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015. Din resa. 2015 En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015. Innehåll Tidtabeller Åka buss och tåg Så köper du din resa Värmlandskortet

Läs mer

Hållplats En attitydundersökning om mobilitet, nu och i framtiden.

Hållplats En attitydundersökning om mobilitet, nu och i framtiden. Hållplats 2018 En attitydundersökning om mobilitet, nu och i framtiden. Så tycker Västra Götaland. Hållplats 2018 är en undersökning av attityder till mobilitet bland invånare i Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Ny anställning Kommentarer per kommun

Ny anställning Kommentarer per kommun Ny anställning Kommentarer per kommun Ale kommun Ha lånecyklar för kortare sträckor. Bättre kollektivtrafik mellan Lerum o Ale Att arbetsgivaren betalar en del av kostnaden för kollektivtrafiken. Subventionera

Läs mer

Bilaga 3 FOKUSGRUPPSTUDIE

Bilaga 3 FOKUSGRUPPSTUDIE Bilaga 3 FOKUSGRUPPSTUDIE Resandesituationen Njurundabommen Sundsvall Dokumenttitel: Resandesituationen Njurunda-Sundsvall Skapat av: Intermetra Business & Market Research Group AB Kontaktperson: Anders

Läs mer

Pendlarråd april 2014

Pendlarråd april 2014 Pendlarråd april Tack till dig som deltog här följer frågor och svar Flexibiliteten försvinner med platsbokning. Vad gör man som pendlare om man missar sitt tåg för att jobbet krävde några extra minuter?

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Trafikförvaltningen Analyssektionen

Trafikförvaltningen Analyssektionen Trafikförvaltningen Analyssektionen Upplevd kvalitet i SL-trafiken Våren 13 1 2 Sammanfattning Den 1 januari 13 omorganiserades verksamheten i AB SL till den nyinrättade Trafikförvaltningen inom Stockholms

Läs mer

Resvan i Flyinge. En resvaneundersökning utförd på uppdrag av Flyinge Utveckling och Skånetrafiken 2013-04-22

Resvan i Flyinge. En resvaneundersökning utförd på uppdrag av Flyinge Utveckling och Skånetrafiken 2013-04-22 Resvan i Flyinge En resvaneundersökning utförd på uppdrag av Flyinge Utveckling och Skånetrafiken Analys gjord av: Roozbeh Hashemi Nejad hashemi.roozbeh@gmail.com +46(0) 706 083 193 Daniel Svensson karldanielsvensson@gmail.com

Läs mer

KSS projekt Skåneresan

KSS projekt Skåneresan KSS projekt Skåneresan Antal anmälda klasser Helsingborg 20 1 149 elever Övriga Skåne 32-688 elever Avhopp Helsingborg - Övriga Skåne 5 klasser Nationella prov i årskurs 6 Tack Jan Björklund! Antal elever

Läs mer

Kundundersökning mars 2011. Operatör: Veolia Transport Sverige AB Trafikslag: Tåg Sträcka: Sundsvall - Trondheim

Kundundersökning mars 2011. Operatör: Veolia Transport Sverige AB Trafikslag: Tåg Sträcka: Sundsvall - Trondheim Kundundersökning mars 2011 Operatör: Veolia Transport Sverige AB Trafikslag: Tåg Sträcka: Sundsvall - Trondheim Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer

Läs mer

Resenärer ger förslag till bättre kollektivtrafik

Resenärer ger förslag till bättre kollektivtrafik Resenärer ger förslag till bättre kollektivtrafik 1 av 5 resenärer tycker att det är svårt att förstå vilken biljett de behöver och hur de ska köpa biljetterna. Hälften av resenärerna anser att meddelanden

Läs mer