NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD"

Transkript

1 NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD Varmt välkommen till en spännande och fullmatad höst i våra TVkanaler. Om jag ska sammanfatta hösten på MTG TV så skulle jag vilja göra det på två sätt: En kombination av nytt och gammalt är nyckeln till varje framgångsrik tablå. Även om vi har fokus på att med glimten i ögat vara nyskapande och innovativa, så får vi aldrig sluta vårda de program som redan har etablerat sig som tittarfavoriter. Vi måste hålla ut hela vägen in i kaklet. Därför har vi fullt fokus på att låta våra klassiska program leva längre i tablån och vi gör även en ordentlig satsning till jul. Vi har jobbat hårt för att öka vår framförhållning i alla led och har lagt stor tyngd på att förankra vår vision och vårt varumärke hos produktionsbolagen två viktiga grundpelare för att skapa en bra och balanserad ton i samtliga av våra tablåer. Jag är övertygad om att du kommer se resultatet av detta under hösten i samtliga av våra kanaler. Och naturligtvis oavsett på vilken plattform. Vi ligger redan i framkant online och satsar nu ännu hårdare. Sammanfattningsvis: det är otroligt kul att konstatera att suget efter bra rörligt innehåll aldrig varit större, och att vi på MTG TV är väl rustade att möta det suget vare sig det är på TV, på webben eller i mobilen. Nu kör vi! Varma hälsningar, Joachim Nordlind VD för MTG TV

2 Fascinerande och oväntade historier. Program som både underhåller och berör. Ett överraskande och nytänkande tilltal. Mer underhållning, helt enkelt.

3 MARIA MÖTER (prel. titel) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 6 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Maria Montazami har länge drömt om att en dag ha ett boende i Sverige. Nu blir hennes dröm sann. Nu tar hon med sig hela familjen Montazami till ett sommarhus på svenska västkusten. I denna idyll bjuder Maria in olika svenska profiler hon är nyfiken på att träffa och vissa av dem kanske hon inte ens vet vilka de är. Än. Folkkära Maria Montazami kommer säkerligen piffa upp huset med en och annan tofs och bjuda på många oförglömliga uttryck som bara hon kan.

4 SVENSKA HOLLYWOODFRUAR Succéserien Svenska Hollywoodfruar är tillbaka. Denna säsong tillkommer ett eller ett par nya namn som öppnar dörren till sina lyxiga liv i Los Angeles. Efter en turbulent säsong förra hösten blir det dags att mötas igen och tala ut om dusterna som varit. Maria Montazami är mer folkkär än någonsin och är hemma igen på amerikansk mark för att landa i sig själv och ta hand om sin familj. Gunilla Persson har storslagna projekt på gång. SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

5 ATT VARA NY! Foto: Leif R Jansson / SCANPIX I Att vara kommer den kände folkkäre skådespelaren Björn Kjellman att träda in i rollen som en kändis. Med sin gedigna bakgrund som skådespelare och artist är han perfekt att göra ombytta roller med några av Sveriges främsta celebriteter. Varje vecka har Björn Kjellman gjort grundlig research på sitt aktuella intervjuobjekt och har en hel vägg med bilder och klipp som inspiration för att helt kunna gå in i rollen. Det slutar med att kändisen sitter och intervjuar sig själv i form av Björn Kjellman. Räkna med berörande och ärliga porträtt där intervjupersonen öppnar sig på ett helt annat sätt än vi varit med om tidigare. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

6 BROTTSKOD NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I sex år har svenska folket fängslats av Fredrik Johnssons och Kristofer Hanssons radiodokumentärer i P3 om händelserna som skakade Sverige. Deras fängslande berättarröster har följt med oss i hängmattan på semestern, på långa flygresor under hektiska arbetsveckor eller bara som sällskap en vanlig vardagskväll. Nu är det dags för Fredrik och Kristofer att ta sina dokumentärer till TV-rutan. I höst sänds de åtta första avsnitten av Brottskod i TV3. Första säsongen tar Fredrik och Kristofer upp de dramatiska historierna om Örnligan med Liam Norberg, Konstkuppen mot Moderna museet, jakten på Ioan Ursut som sköt två poliser och fem andra starka berättelser.

7 EFTERLYST SÄSONG: 47 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges äldsta kommersiella TV-program går in på sin 47:e säsong med Hasse Aro och experten Thomas Bodström vid rodret. Efterlyst fortsätter att effektivt lösa brott år efter år. I våras hjälpte Efterlyst polisen med att sätta nazisterna som mördade 22-åriga Joakim i Vallentuna bakom lås och bom, ett av många fall där polisen grep grova brottslingar tack vare TV3. I Efterlyst kan tittarna som vanligt följa polisens arbete med att lösa ouppklarade brott och även hjälpa polisen att hitta efterlysta kriminella. Med detaljerade redogörelser och offerintervjuer försöker Hasse Aro att få eventuella vittnen i TV-publiken att minnas vad de sett eller hört. Vid sin sida har han advokaten och författaren Thomas Bodström som kommenterar de aktuella fallen och fördjupar tittarnas förståelse för rättssamhället.

8 STALKERS SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Förföljd och trakasserad. I programserien Stalkers tar vi upp detta växande samhällsproblem. I år blir svenskar utsatta för någon form av kontinuerlig förföljelse och trakasserier. I programmet granskar vi några av dessa hemska, fascinerande och ofta gripande fall. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände artisten. Men Stalkers nöjer sig inte med att berätta historierna. Det unika är att vi försöker att få slut på förföljelserna för gott. Programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell har därför anlitat ett team av experter som granskar varje fall in i minsta detalj i syfte att konfrontera stalkern.

9 RENÉES RUBRIKER NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Renées rubriker gör Renée Nyberg en djupdykning i aktuella ämnen och tar upp intressanta företeelser, häpnadsväckande händelser och gripande människoöden till diskussion. I varje avsnitt bjuds gäster in till studion, men vi får också följa med Renée ut på exklusiva reportageresor jorden runt. Där gör hon nedslag i verkligheten och möter människor som öppenhjärtigt berättar om sina livsöden och erfarenheter.

10 LYXFÄLLAN SMS-lån, krediter och ett vanvettigt spenderande. Obetalda räkningar gömda i garderoben. En ekonomisk ond spiral som tyvärr alltför många dras ned i. Än en gång måste Lyxfällans experter Patrick Grimlund och Magnus Hedberg rycka ut till svenskar vars privatekonomi och liv är på väg att bokstavligen gå under. Med lika delar ekonomikunskap, värme och tuffa sanningar har Lyxfällan under fjorton säsonger blivit en svensk TV-klassiker. Flerfaldigt prisbelönt och en av TV3s största tittar succér genom tiderna. SÄSONG: 15 ANTAL AVSNITT: 16 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Nytt för denna säsong är att Lyxfällans experter dessutom gör återbesök hos familjer som tidigare varit med i programmet. Vad händer när kamerorna slocknar och experternas råd måste omsättas i praktiken?

11 TV-TUBEN (prel. titel) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Humor, kända komiker, roliga klipp från TV och nätet allt samlat i ett och samma program. I TV-tuben är det alltid nära till skratt. Tittaren bjuds på roliga YouTubeklipp som sedan ska kommenteras och analyseras eller till och med återges i en sketch av svenska komiker. Det här är programmet både vuxna och barn kan titta på tillsammans. Programledare är Tobbe Blom, bland Sveriges barnfamiljer även känd som Tobbe Trollkarl.

12 PLURAS JUL NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 5 LÄNGD: 4x60 och 1x120 min VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen hem till Pluras och Måns härliga härliga julfirande. Den här gången är de hemma hos Måns på Södermalm. I fyra julglittriga program får vi vara med när radarparet lagar julmat och pyntar inför vinterns stora högtid. Det blir såväl julens klassiker som oväntade favoriter och Pluras hemliga snapskryddningar. För visst är de väl värda en knapp mellan gröt och gris? Och när allt är klart är det dags för Plura och Måns att bjuda in till en glad och galen uppesittarkväll den 23 december där det ska rimmas och delas ut julklappar. Tillsammans med nära och kära avnjuter de sitt julfirande i andakt och god stämning. God jul!

13 KÄNDISHOPPET SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 9 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Kändishoppet lär sig svenska kändisar undvika magplask. De vågar ta steget ut från den höga trampolinen och visa upp spektakulära simhopp som de lärt sig på kort tid. Hur de klarar utmaningen bedöms av riktiga simhoppsdomare och Sveriges mesta simhoppsexpert Ulrika Knape. Kändishoppet bygger på formatet Stars in danger som skapades av det tyska produktionsbolaget Brainpool och har varit en tittarsuccé i hemlandet sedan Programmet har sänts i flera länder. Kändishoppet blev omtyckt av tittarna i våras och nu är programmet tillbaka på TV3 med vissa förändringar. Hösten bjuder på fler avsnitt där fler deltagare än tidigare tävlar genom att kasta sig ut från höga höjder och bjuda på avancerade simhopp. Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva.

14 ENSAM MAMMA SÖKER Kärleksfesten är tillbaka. Nu får tre nya hoppfulla singelmammor chansen att träffa sitt livs stora kärlek genom en pirrande dejtingresa det är dags för en ny och efterlängtad säsong av Ensam mamma söker. My, Therese och Madelene tog i våras chansen att hitta kär leken i TV3. Gensvaret var överväldigande och beundrarbreven forsade in till dem. Nu är det upp till bevis för de brevskrivare som valts ut. Kommer årets ensamma mammor att hitta den stora kärleken? Programledare är Magdalena Graaf. SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: 14 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

15 SOMMARTIDER NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Grillfester som spårar ur. Den där husvagnsfamiljen som har exakt likadana träningsoveraller. Den otroligt obekväma stämningen när du ska basta med svärmor efter midsommarsnapsen. I TV3s nya humorserie Sommartider låter vi några av Sveriges bästa komiker koppla grepp på svenskarnas sommar och semestervanor. Sketcher om misslyckade bilsemestrar varvas med djupa samtal om flintastekar, tjejgängsresor och vad som helst som luktar industrisemester. Sommartider? Hej, hej!

16 TONÅRSBOSSEN SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Din tonåring vill ha en svindyr jacka, en spelkonsol eller en ny Iphone. Och tonåringen har noll koll på vad familjens ekonomi tillåter. Nu blir det ändring på det. I Tonårsbossen tar ton åringen över ansvaret för familjens ekonomi under en månad. Ekonomiexperten Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala bruttoinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Och allt kapital som blir över får tonåringen fritt välja vad det ska spenderas på. Det blir ombytta roller när tonåringen ska lägga en budget och förhoppningsvis få ökad förståelse för pengars värde. Blir det en ny jacka, eller något hela familjen verkligen behöver?

17 DJURAKUTEN När människans bästa vänner skadar sig eller blir sjuka kan det bli både smärtsamt och kostsamt. När det som inte får hända ändå händer är det personalen på Strömsholms Djursjukhus och Roslagstulls Djurklinik som tar hand om våra små familjemedlemmar. För tredje säsongen möter vi personalen, experterna och eldsjälarna som hittar sjukdomarna och botar djuren. Vi lär känna djuren, ägarna, veterinärerna och följer med på den känslomässiga bergoch dalbana som ett sjukhusbesök innebär. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 24 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

18 THE BLACKLIST NY! SÄSONG:1 ANTAL AVSNITT: TBA Han är kriminell och efterlyst över hela världen. Då gör Raymond Reddington (James Spader) en helomvändning ingen hade kunnat förutspå. Plötsligt anger han sig själv och meddelar att han är villig att avslöja namnen på alla han någonsin jobbat med i den undre världen. Men Red, som han kallas, har ett motkrav. Han tänker endast samarbeta med den nyutexaminerade FBI agenten Elizabeth Keen som han till synes inte har någon kontakt med. The blacklist var en av de mest omtalade nyheterna på LA Screenings. Emmyvinnaren James Spader var uppvaktad för huvudrollen i flera nya serier denna säsong i Hollywood men valde att tacka ja till just The blacklist. Han har en gedigen skådespelarkarriär i ryggen och har bland annat synts i tv-serierna Boston legal och The office.

19 MOTIVE NY! Följ med på en nervkittlande och helt bakvänd brottsutredning. I Motive börjar varje avsnitt med att vi får veta både vem som mördats, och vem mördaren är. Sedan handlar allt om att reda ut den kanske viktigaste och svåraste frågan varför? Motive utspelar sig i Vancouver i Kanada, och i täten för mord utredningarna kämpar den vresiga mordutredaren Angie Flynn och hennes team med att pussla ihop ledtrådarna. Vad finns det för kopplingar mellan offret och mördaren? Vilket är motivet? Det blir inte lättare av att Angie ständigt måste jonglera jobbet med sin roll som ensamstående mamma. I huvudrollerna ser vi Kristin Lehman (Brottet) och Louis Ferreira (Breaking bad). SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: TBA

20 AMERICA S GOT TALENT NY! Världens största talangtävling i TV är tillbaka med sin mest storslagna säsong hittills. En lång kö av hoppfulla amerikanska artister står nu i kö för att försöka imponera på America s got talents hårda domarpanel. Juryn består av supermodellen Heidi Klum, Spice Girls-stjärnan Mel B, radioprofilen Howard Stern och komikern Howie Mandel. Programledaren Nick Cannon håller ihop den spretiga raden av alltifrån sångare och dansare till ormmänniskor och trollkarlar. Ung som gammal, supertalang eller glad amatör deltagarna kämpar till det yttersta i hopp om att vinna den amerikanska befolkningens hjärtan och prispengarna på en miljon dollar. SÄSONG: 8 ANTAL AVSNITT: TBA

21 MISTRESSES NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Hemligheter. Svek. Sex, kärlek och vänskap. I det amerikanska dramat Mistresses följer vi fem kvinnor och deras liv och karriärer. Vi träffar framgångsrika advokaten Savannah som kämpar för att bli delägare på byrån och bilda familj med maken Harry. Hennes syster Josslyn är raka motsatsen en seriedejtande partytjej utan en tanke på morgondagen. Systrarnas bästis April har nyligen förlorat sin make och är nu ensam med en tioårig dotter. Även vännen Karen har förlorat en man som dock var gift med någon annan. Ett förhållande som chockade hans änka Elizabeth lika mycket som hans död gjorde. I huvudrollen som Savannah ser vi Alyssa Milano, känd från bland annat Melrose Place, Förhäxad och My name is Earl.

22 REVENGE SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Revenge innehåller allt som skapar de dramatiska känslor en vitglödgad hämnd bottnar i. När Emily Thorne anlände till The Hamptons, semesterort för USAs rika och berömda, var Louis Vuitton-väskan fylld av kyligt planerad vedergällning. I förra säsongen fick dock Emily reda på att hennes mamma fortfarande var vid liv, så den onda planen fick vänta ett tag. Men tro inte för en enda sekund att hon glömt och förlåtit. Emily Thorne kommer inte att dra sig tillbaka förrän hennes egen variant av rättvisa skipats.

23 PROJECT RUNWAY Succéprogrammet där talangfulla unga designers tävlar mot varandra är tillbaka med en elfte säsong. Programledaren Heidi Klum ska nu syna 16 nya deltagare i sömmarna. I juryn har det skett lite förändringar, Michael Kors har ersatts av designern Zac Posen. De lyckliga designers som tar sig långt i tävlingen får åka till Europa närmare bestämt Berlin, Barcelona, London och Paris för att hämta inspiration. Några av gästdomarna är Christian Siriano, Bette Midler, Susan Sarandon och Kristin Davis. Det kan också hända att Michael Kors dyker upp på ett hörn. Denna säsong hade premiär i USA våren SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: 14

24 MASTERCHEF USA Amatörkockar från hela USA får chansen att bevisa att de har vad som krävs för att bli nästa Masterchef. Deltagar na lagar sina signaturrätter i hopp om att domarna ska låta dem gå vidare i tävlingen. Programledaren Gordon Ramsay är mest känd för sitt temperamentsfulla humör och sitt internationella imperium av Michelinbelönade restauranger. SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 20 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

25 THE MENTALIST SÄSONG: 6 ANTAL AVSNITT: TBA Jag är inte synsk. Jag är bara uppmärksam. I The mentalist möter vi Golden Globe-nominerade skådespelaren Simon Baker i rollen som den charmerande poliskonsulten Patrick Jane. Inom CBI, California Bureau of Investigation, är Jane ökänd för sin totala brist på respekt för regler, samt för sitt förflutna som medium. Men hans knivskarpa observationsförmåga har löst många brott och CBI-teamets chef Theresa Lisbon håller honom ständigt om ryggen. Och under ytan lurar Janes besatthet av mannen som mördade hans fru och barn, den gäckande seriemördaren Red John. UNFORGETTABLE SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Det finns saker du vill minnas. Och det finns saker du desperat vill glömma. I Unforgettable följer vi polisen Carrie Wells som lider av hypertymesi, en sällsynt sjukdom som innebär att hon minns allt hon någonsin har upplevt, en förmåga hon gärna använder i jakten på illgärningsmän. Samtidigt plågas hon av att inte kunna glömma alla vidrigheter hon sett som polis. Carrie Wells spelas av Poppy Montgomery.

26 BONES SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: TBA Sedan 2005 är kriminalserien Bones en av de mest populära serierna i USA. Nu går Bones in på säsong nio och vi får följa hur doktor Temperance Bones Brennan klarar av det nya livspusslet med barn och livspartnern, FBI-agenten Seeley Booth. Nu måste de sam arbeta för att lösa svåra och ofta mystiska såväl som morbida brott på jobbet. Sam tidigt som familjelivet ska fungera när de kommit hem. Brennan är den bästa rättsmedicinska antro pologen och tillsammans med den kaxiga FBI-agenten Booth är de ett oslag bart team. Bones är skapad av Hart Hanson och är löst baserad på författaren och rättsmedicinska antro pologen Kathy Reichs liv. I huvudrollerna ser vi Emily Deschanel och David Boreanaz. CHICAGO FIRE SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I NBC-serien Chicago fire följer vi den dramatiska vardagen på brandstation 51 i den amerikanska storstaden Chicago. Det handlar om allt från dramatiska husbränder till barnfamiljer som sitter fast i brinnande bilar och larm om drunkningstillbud i Chicago river. För de modiga brandmännen på brand - station 51 går alltid offren före deras egen säkerhet. Serien handlar också om rivaliteten mellan de ärrade männen och skuldkänslorna efter den dödsolycka som drabbar stationen.

27 NAVY CIS SÄSONG: ANTAL AVSNITT: 13 Navy CIS handlar om den amerikanska flottans brottsutredande avdelning NCIS. I spetsen för gruppen har vi den kompetente och kaxige Jethro Gibbs. Han får som vanligt uppbackning av sitt ytterst skickliga team där Anthony DiNozzo, Ziva David, Timothy McGee, Donald Ducky Mallard och den originella kriminalteknikern Abby Sciuto ingår. I rollerna ser vi Mark Harmon, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Sean Murray, David McCallum samt Pauley Perrette. I USA drar Navy CIS storpublik säsong efter säsong. NCIS: LOS ANGELES SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 60 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY NCIS: Los Angeles är en spin off på Navy CIS och handlar om enheten Office of Special Projects (OSP), den grupp som tar hand om de allra grövsta brottslingarna. Avdelningen har vidsträckta befogenheter och arbetar ofta under täckmantel. I centrum står de två agenterna G. Callen och Sam Hanna, spelade av Hollywoodstjärnan Chris O Donnell och hiphoplegendaren LL Cool J. Callen och Hanna kallas in till de känsligaste, svåraste och farligaste utredningarna. Deras jobb innefattar allt från att spåra terrorister till att jaga elitsoldater som misstänks för att vara inblandade i grova brott.

28 Det självklara valet för unga män i alla åldrar. TV6 är aldrig pretto. Din frizon och din ständiga polare. Du vet varför.

29 PARADISE HOTEL SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Relationssåpan nummer ett är äntligen tillbaka då Paradise hotel åter slår upp sina portar. I ett av världens lyxigaste boenden på Mexikos stillahavskust ska några unga, snygga singlar checka in. De har aldrig tidigare träffats och måste snabbt hitta en partner att dela rum med. Den som inte lyckas hamnar i singelrummet och får extra stor press på sig. För den som inte blir vald vid parceremonin i slutet av veckan måste genast packa väskorna och åka hem. Varje vecka checkar nya jokrar in, alla fast beslutna att bryta upp de existerande paren. Vägen till final kantas av lögner, vänskap, intriger, kärlek och svek. I Paradise hotel kan vad helst kan hända. Hur långt är hotellets gäster villiga att gå för att vinna?

30 112 AINA I sin iver att visa upp polisens arbete från den allra bästa sidan klantar poliserna på Hällby station ofta till det. Poliser som lånar ut vapen till allmänheten. Poliser som inte ens upptäcker ett rån om det så sker på den pizzeria de sitter och äter på, eller en polis som hellre tar en joint än jagar buset. Humorserien 112 Aina blandar det bästa ur polis dokumentärer som Cops med succékomedier som Kopps i bästa mockumentärstil. Första säsongen blev en omedelbar succé på TV6 Play och i sociala medier hos en ung målgrupp som uppenbarligen törstar efter ännu mer Aina. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY

31 NEVER EVER (DO THIS AT HOME) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Man kan inte gå omkring och vara rädd för alla faror precis hela tiden. Därför testar Never ever alla säkerhetsrisker och varningstexter du kan tänka dig. Här utforskar vi den miljö där majoriteten av alla olyckor sker: hemmet. Allt för att du som tittare ska slippa testa själv. Programledarna Martin Boman och Lena Sahlgren vattenfyller ett rum, sotar skorstenen med dynamit och skjuter lerduvor inomhus. Minst en gång kommer huset att fatta eld. Allt sker på riktigt och brand försvaret är självklart på plats.

32 DEFIANCE NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Året är 2046 och det stora kriget i universum har ödelagt jordens yta. Utomjordingar har ändrat allas livs förhållanden och inte till det bättre. Allt börjar med att den mystiske Nolan anländer till den lilla staden Defiance. Tillsammans med stadens borgmästare Amanda Rosewater, stadens mäktigaste man Rafe McCrawley och ett par ambitiösa utomjordingar försöker Nolan bygga ett nytt samhälle ur ruinerna av det gamla. Snart börjar en händelseutveckling som hotar den bräckliga freden, och för att överleva krävs nu gängets hela styrka, mod och kämpaglöd.

33 ANGER MANAGEMENT Den första säsongen av Anger management blev ännu en succé för Charlie Sheen. Premiäravsnittet i USA sågs av nära sex miljoner människor, ett nytt tittarrekord för amerikansk kabel-tv. Sedan dess har också priser och nomineringar börjat hitta till programmet, bland annat nominerades Charlie för en ALMA-award för sin roll. Nu är säsong tre här i serien där Sheen spelar terapeuten Charlie Goodson, specialist på ilska och våldsamma beteenden. Kommer han till sist klara av utmaningen att tygla sitt eget humör? SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY

34 2 ½ MÄN SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: TBA LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Varats olidliga svårhet fortsätter att locka fram skratt även denna säsong av 2 ½ män när vi återser de socialt handikappade figurerna hemma hos Walden Schmidt. Ashton Kutcher spelar den sexiga IT-miljardären Walden som kämpar på med sina misslyckade kärleksrelationer. Hans ofrivillige kompis Alan Harper brottas med en märklig livssituation, där han och hans son tvingas vara inneboende hos Schmidt eftersom de inte har råd med eget boende. Hemhjälpen Berta behåller sin position som damen med fräckaste svadan i amerikansk TV.

35 AMERICAN DAD NY! SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: 20 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY American dad är en tecknad komediserie skapad av Seth MacFarlane som även står bakom succéserien Family guy. I American dad följer vi den överspände och något korkade CIA-agenten Stan Smith och hans familj i Langley Falls. Stan är ständigt redo för nya terrorattacker och har till och med ett terroralarm på sitt kylskåp. Stans fru Francine är långt mycket smartare än den bimbo hon utger sig för att vara. Sonen Steve är ännu smartare och blir såklart mobbad ibland även av sin pappa. Dottern Hayley är en ultraliberal tjej som vill hjälpa allt och alla. Hemma hos familjen Smith bor även den snyltande och alkoholiserade utomjordingen Roger som gillar att klä ut sig för att försöka passa in. Och sist och verkligen minst i familjen: en överintelligent guldfisk som heter Klaus. Låter det sjukt? Såklart det är. Sjukt roligt.

36 1600 PENN NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Familjen Gilchrist är en ganska vanlig amerikansk familj, i alla fall på ytan. Det finns ett vuxet problembarn. Tonåringar som är smartare än sina lärare och en troféfru till styvmor som desperat försöker charma barnen. En ganska vanlig familj, förutom den lilla detaljen att far i huset råkar vara USAs president. När vi andra hämtar på dagis och har fredagsmys så roar familjen Gilchrist utländska storpampar, arrangerar hemliga politiska möten och släcker bränder bildligt och ibland bokstavligt talat. Ett helt vanligt familjekaos, med andra ord. I en familj som kan avfyra kärnvapen. President Gilchrist spelas av Hollywoodstjärnan Bill Pullman (Independence day, Lost highway) och hans fru av Jenna Elfman (Dharma & Greg).

37 INK MASTER USA SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY I den första säsongen av Ink master USA gjorde tio skickliga tatuerare upp i stenhårda tatueringstävlingar och bisarra utmaningar. Nu har det blivit dags för ytterligare 16 bläckkonstnärer att bedömas av rockstjärnan Dave Navarro och hans stenhårda jury. Och det är mycket som står på spel. Hedern. Äran. Ett pris på dollar. Den första säsongen av Ink master USA gjorde under våren 2012 tittarsuccé på amerikanska kabelkanalen Spike och i juryn hittar vi kända mästertatueraren Oliver Peck samt Chris Nunéz, känd från realityserien Miami ink. GRIMM SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: TBA Grimm är fantasyserien om Portlandpolisen Nick Burkhardt som motvilligt får veta att han tillhör en gammal väktarsläkt som kallas Grimm. Väktarnas uppgift är att skydda människan mot alla mardrömsvarelser med hjälp av ett sjätte sinne och uråldrig kunskap som går i arv. Nick följer sina instinkter för att rädda oskyldiga från namnlösa fasor. Mörkrets makter gör allt de kan för att mörda varje Grimm som står i deras väg, och inför tredje säsongen är det svårt för Nick att hålla sin identitet hemlig.

38 THE EXES SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Tre män med samma skilsmässoadvokat som buntas ihop i samma lägenhet och tvingas dela liv med varandra. Du gissade rätt, det luktar trubbel. Vi kan även utlova en hel del skratt på vägen. Inte minst på grund av den smarta rollsättningen med kända humorprofiler som Wayne Newman Knight och Donald Dr Christopher Turk Faison. The Exes är en älskvärd komediserie om tre frånskilda män som delar lägenhet med varandra, mittemot hyresvärden Holly som till råga på allt är killarnas skilsmässoadvokat. Efter att Holly (som spelas av Kristen Johnston från Tredje klotet från solen) presenterat sin nya klient Stuart för hans nya rumskamrater tjejtjusaren Phil och den sarkastiske Haskell, börjar saker och ting bli knas. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY MEN AT WORK Milo har blivit dumpad av sitt livs kärlek. Kollegorna Gibbs, Neal och Tyler försöker peppa Milo så att han ska komma in i matchen igen som vänner bör. De gör det ganska dåligt som grabbgäng gör. Som tur är så är de fyra killarna snäppet bättre på att sätta ihop tidningen Full Steam. I USA har Men at work beskrivits som en manlig motsvarighet till Sex and the City. Den första säsongen var en av fjolårets största publiksuccér i USA och drog över 2,5 miljoner tittare varje vecka. I rollen som Milo ser vi Danny Masterson, känd som den ständigt pårökte Hyde i sitcomklassikern That 70s show. Men at work är skapad av manusförfattaren och skådespelaren Breckin Meyer (Road trip, Franklin and Bash). SÄSONG: 24 ANTAL AVSNITT: 9 LÄNGD: 30 min SIMPSONS När Simpsons för första gången visades som en del av The Tracey Ullman Show 1987 kunde seriens skapare Matt Groening knappast ana vad som komma skulle. Nu har Simpsons vunnit alla tänkbara priser och slagit oräkneliga rekord. Folk världen över har provocerats av och skrattat ihjäl sig åt den gulhyade familjen som gjort stadsnamnet Springfield välkänt över hela världen. Pappa Homer, mamma Marge, sonen Bart samt döttrarna Lisa och Maggie har blivit som älskade familjemedlemmar för fansen.

39 FAMILY GUY SÄSONG: 12 ANTAL AVSNITT: 9 LÄNGD: 30 min Peter Griffin är stor, glad och högljudd och på de flesta mätbara sätt en fullständig idiot. Han säger precis vad han tycker, helst vid exakt fel tid och på sämsta tänkbara plats. Peter bor i Quahog, Rhode Island med sin paranta fru Lois och deras barn: överviktige och intellektuellt utmanade Chris samt smarta och smådeppiga nörden Meg. Familjens minsting Stewie går förvisso fortfarande i blöjor, men det hindrar honom inte från att smida planer på världsherravälde och mödramord. Familjens hund heter Brian och är beviset på att människans bästa vän både kan vara alkoholiserad och prata som en vuxen. Låter det som en vettig familj? Naturligtvis inte. Den är ju tecknad. Och förbannat rolig. SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: TBA LÄNGD: 30 min HOW I MET YOUR MOTHER Ted Mosby vill berätta för sina barn om hur det gick till när han träffade deras mamma. Detta har han inte lyckats med fullt ut under de åtta säsonger som How I met your mother har visats. Ted Mosby får därför ett nionde försök. Allt började när Teds bästa kompis Marshall berättade att han tänkte fria till sin flickvän Lily. Just i det ögonblicket slog det Ted att han måste sätta fart om han också vill finna den rätta. Hans vän Barney hjälper honom med denna stora uppgift. Barney har dock en del ovanliga åsikter och lätt bisarra förslag på hur man träffar tjejer. SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 11 FACE OFF Succéserien Face off är tillbaka för en fjärde säsong. Face off kan närmast liknas vid ett Project runway där deltagarna istället för kläder skapar special - effekter i filmindustrins sminkrum. Här får vi följa 12 tävlande som blandar smink, proteser, 3D-design, verklighetstrogna robotar och andra knep. Allt för att skapa fantastiska fantasifoster som hade platsat i många Hollywoodproduktioner. Vinnarna kan dessutom få se sina alster i stora filmproduktioner.

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE Hej! Eftersom vi alla har förändrat hur vi konsumerar underhållning så är det naturligt för oss på MTG TV att även förändra det sätt som vi ser på våra program. Därför är det

Läs mer

MORDET SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr / Ep. v. 4 Tisdag 1/5 21.00

MORDET SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr / Ep. v. 4 Tisdag 1/5 21.00 JANUARI MORDET Mordet är en serie dramadokumentärer där vi berättar gripande historier om fem svenska mordfall med offret som utgångspunkt. Vem var han/hon och vad låg egentligen bakom tragedin? Den röda

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

MILLION DOLLAR LISTING

MILLION DOLLAR LISTING TABLÅER I JUL/AUG JULI/AUGUSTI MILLION DOLLAR LISTING Yr SPONS PLAY v. 19 Tisdagar 20.00 5 Svenska mäklaren Fredrik Eklund har sålt lägenheter till Cameron Diaz, John Legend och Daniel Craig. Nu är han

Läs mer

Fräs, den lilla panterkatten

Fräs, den lilla panterkatten Fräs, den lilla panterkatten Det handlar om en liten kattunge som hade tappat bort sin mamma. Och så går han iväg, för han vill inte vara på ett ställe. Så hittar han ett hus och familjen som bor i det

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap }

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap } { ledarskap } VAD HAR PERSONER SOM WALT DISNEY, OPRAH WINFREY, STEVE JOBS OCH ELVIS PRESLEY GEMENSAMT? JO, DE HAR ALLA MISSLYCKATS. VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! V isste du att de flesta framgångsrika

Läs mer

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom Då var det dags igen för lite nya boktips! Vi hoppas ni ska bli inspirerade och komma till biblioteket och låna lite böcker! Ha det gott i solen! /Martina och Petra Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare:

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia SVT1 Kanalplats: 1 Sveriges första tv-kanal som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land.

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land. Jag träffade Elmir för att prata om hans flykt från Bosnien till Sverige när kriget bröt ut och belägringen av Sarajevo inträffade i början på 1990-talet. Han berättade hur det var precis innan det bröt

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11 Avigajl Förra söndagen sa jag att denna söndag skulle det handla om Avigail och de flesta av er såg ut som frågetecken. Och vem vet, det kanske ni kommer att göra idag också efter den här predikan. Jag

Läs mer

VANESSA. Den orädda. Joachim Masannek

VANESSA. Den orädda. Joachim Masannek VANESSA Den orädda Joachim Masannek Vanessa Den orädda Bok 3 av Joachim Masannek Illustrerad av Jan Birck Översatt och bearbetad av Marie Helleday Ekwurtzel Originalets titel: Die Wilden Fussballkerle

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING Premiär måndagen den 14 oktober klockan 16.00 - Höstens nya must- see serie VIOLETTA Violetta är en smart och levnadsglad tjej. Hon har en fantastisk sångröst som hon ärvt

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt

Läs mer

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一 Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 金 T O-_- 田 界 Gurgel Y(^_^)Y / Mårten von Torsten och borsten )( UU.. / 山 =( U Kurt ( _ ) Grabbarna grus (ˊ_>ˋ) / Lols återkomst.o :-D O Voldemort ( ) 11 september Hej skit

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 NORRBOTTEN Poliser grep utpressare Många maskerade poliser stoppade en bil i centrala Piteå i lördags. Poliserna hade vapen i händerna när dom drog ut två

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

PARNEVIKS SPONS VIAFREE

PARNEVIKS SPONS VIAFREE FEBRUARI PARNEVIKS Premiär Dag Tid Yr/Ep SPONS VIAFREE v.6 Tisdag 20.00-21.00 3/8 Parneviks är tillbaka på TV3 med en tredje säsong. Trots att familjen numera är utspridd över världen kunde de inte motstå

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Guds mission NT Gud sände sin son till världen, 12e juni 16, BK

Guds mission NT Gud sände sin son till världen, 12e juni 16, BK Guds mission NT Gud sände sin son till världen, 12e juni 16, BK Gay killens berättelse - Jag har inte läst idag om Richards liv för att provocera. - Vi som kristna behöver vishet i dessa frågor idag, då

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008.

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. (journalist) och (sexsäljare) befinner sig i en bar i Pattaya, Thailand. En intervjusituation. och det va som om

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Tjejer är någonting fint och ska inte untyttjas... Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution

Tjejer är någonting fint och ska inte untyttjas... Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution Tjejer är någonting fint och ska inte untyttjas... Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution Den mest integritetskränkande handlingen en individ kan utsättas för måste vara just påtvingade

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

Alan Turing Har du någonsin undrat vem det var som uppfann datorn? Har du någonsin undrat vem det var som gav England oddsen på att vinna det andra

Alan Turing Har du någonsin undrat vem det var som uppfann datorn? Har du någonsin undrat vem det var som gav England oddsen på att vinna det andra Alan Turing Har du någonsin undrat vem det var som uppfann datorn? Har du någonsin undrat vem det var som gav England oddsen på att vinna det andra världskriget? Han hette Alan Turing. Den 12 juni, 1912

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Göteborg för att hämta sin familj ifrån flygplatsen. Det var så kul att kolla på flygplan från nära håll tyckte Mahdi. Nu var det inte långt kvar

Göteborg för att hämta sin familj ifrån flygplatsen. Det var så kul att kolla på flygplan från nära håll tyckte Mahdi. Nu var det inte långt kvar Mötet med det okända I en av de små byarna i Ghazni som ligger i östra Afghanistan bodde det fattiga familjer. Byn kallades för ''Nawdeh''. De flesta män i byn var jordbrukare, affärsmän, bönder och vissa

Läs mer

Malin Sandstedt. Smuts

Malin Sandstedt. Smuts Smuts Smutsen bränner i såren på flickans bara fötter. Döda rosentaggar river och färgar hennes ben i rött. Hon vandrar till ljudet av sin egen viskande röst. Den vita klänningen är inte längre vit utan

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Tunadalskyrkan Luk 7: Ett heligt mysterium

Tunadalskyrkan Luk 7: Ett heligt mysterium 1 Tunadalskyrkan 130915 Luk 7:11-17 Ett heligt mysterium Olika bibelöversättningar ger olika varianter av bibeltexten. I en av de nyare The Message på svenska är det också tillrättalagt för att det lättare

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

SuperSnabbaNyheter. Örebrocupen 2016 Läs mer sidan 2-3. Artiklar Läs mer sidan 2-5. Reklam Sida 6-7. Serie och Quiz Läs mer sidan 8-9

SuperSnabbaNyheter. Örebrocupen 2016 Läs mer sidan 2-3. Artiklar Läs mer sidan 2-5. Reklam Sida 6-7. Serie och Quiz Läs mer sidan 8-9 SuperSnabbaNyheter Örebrocupen 2016 Läs mer sidan 2-3 Artiklar Läs mer sidan 2-5 Reklam Sida 6-7 Serie och Quiz Läs mer sidan 8-9 Örebro cupen innebandy När jag åkte upp till Örebro så åkte jag med min

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Josefine Ottesen Boken handlar om: Boken är en grekisk saga, som handlar om den grekiske pojken Teseus. Han börjar bli tillräckligt gammal, för att lämna sin mamma och morfar. Han vill

Läs mer

stockholm.se/medioteket cirkbloggen.se

stockholm.se/medioteket cirkbloggen.se En både varmhjärtat och humoristisk fula ankungen-berättelse från Taiwan. Om krokodilen Guji-Guji som föds in i en familj ankor. Så en dag stöter Guji-Guji ihop med tre elaka krokodiler, de vill att han

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti Två och en halv vecka sen sist. Två och en halv vecka som har varit rätt så lugna och rätt så förkylda. Det är förkylningstider nu. Många av våra

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

MARKET UPDATE TABLÅ V

MARKET UPDATE TABLÅ V MARKET UPDATE TABLÅ V. 48-52 Mammor sänds tisdagar v.43-51. Uppehåll v.49 för Handbolls EM DECEMBER PLURAS JUL Premiär Dag Tid Yr/ep PLAY v.50 Tis & Tors 21.00-21-30 2/6 Plura har gett sig ut i Stockholms

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Svenska. Förmågan: Att skriva. utvecklad. välutvecklad

Svenska. Förmågan: Att skriva. utvecklad. välutvecklad Svenska åk 9 Krönika (resonerande text) Svenska Förmågan: Att skriva Skriva en text med enkel språklig variation och textbindning samt i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och

Läs mer

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén sidan 1 Författare: Christina Walhdén Vad handlar boken om? Hamed kom till Sverige för ett år sedan. Han kom helt ensam från Afghanistan. I Afghanistan är det krig och hans mamma valde att skicka Hamed

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY

MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY TABLÅER I DECEMBER DECEMBER MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY Nu kommer ännu en säsong av den omåttligt populära deckarserien Morden i Midsomer. Vi möter John Barnaby (Neil Dudgeon) och assistenten Ben Jones

Läs mer

En liten bok om #NÄTKÄRLEK

En liten bok om #NÄTKÄRLEK En liten bok om #NÄTKÄRLEK Vi behöver mer nätkärlek! Kommentarer som smärtar. En bild som sprids. En grupp du inte får vara med i. Eller meddelanden fyllda med hat och hot. Kränkningar på nätet tar många

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013 kapitel 1 I morgon börjar sommarlovet och vi ska åka till Gröna Lund. Om sommaren fortsätter på det här sättet kommer det att bli den bästa i mitt liv. Jag sitter hemma på rummet och har just berättat

Läs mer

Tobago 2009-12-16 2010-01-05

Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Den 16 December glider vi sakta in i paradiset! Givetvis enligt skolboken, i gryningen med solen i ryggen om det oväntat skulle dyka upp ett rev! (Man o war bay är otroligt

Läs mer

Ungas attityder till att vittna

Ungas attityder till att vittna Ungas attityder till att vittna - En enkätundersökning bland 1 650 ungdomar i Stockholms län som besökte Ung08 i augusti 2007 Inledning Våga Vittna är ett arbete för att starta en dialog med ungdomar om

Läs mer

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste.

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste. 1 Ditt liv din historia Ditt liv är viktigt och har stor betydelse för alla omkring dig! Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter.

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter. KABEL-TV Brf Vetterstorp nr 1 anlitar comhem som leverantör av kabel-tv. I månadsavgiften för lägenheten ingår ett antal kanaler som ingår i comhems grundutbud. Betalkanaler utöver detta grundutbud betalar

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Alfred Nobel den olycklige uppfinnaren

Alfred Nobel den olycklige uppfinnaren Alfred Nobel den olycklige uppfinnaren funderingsfrågor, skapa ditt eget Nobelpris Ämne: Svenska, SVA, SFI, Samhällskunskap, Naturkunskap Årskurs: 6-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion och diskussion,

Läs mer

Kärleksboktips. För vuxna. Kärleksboktips för både stora och små! Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren

Kärleksboktips. För vuxna. Kärleksboktips för både stora och små! Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren Kärleksboktips Kärleksboktips för både stora och små! För vuxna Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren Astrid Lindgren berättar den sanna historien om sina föräldrars livslånga

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85

REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85 REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85 SANNING BARMHÄRTIGHET RÄTTVISA FRED Baserat på en text ur boken Reconcile: Conflict Transformation for Ordinary Christians av John Paul Lederach. Bearbetad till drama av Kat

Läs mer

Förförde sin 13 åriga elev och gifte sig sedan med honom

Förförde sin 13 åriga elev och gifte sig sedan med honom MiniMaxNr 1-2014 Förförde sin 13 åriga elev och gifte sig sedan med honom von Sydowska morden Innan kvällen var till ända den 7 mars 1932 hade fem personer förlorat livet under dramatiska omständigheter.

Läs mer

6 Foto: Anette Andersson

6 Foto: Anette Andersson 6 Foto: Anette Andersson Föräldrapress Nästan inga föräldrar anser att de själva sätter press på sina barn, men nästan hälften tycker att andra gör det. Din inställning och attityd avgör om ditt barn ska

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 9 Familj och släkt

Träna svenska A och B. Häfte 9 Familj och släkt Träna svenska A och B Häfte 9 Familj och släkt Lina Bertil Malin Karl Alfred Familjen Alms släkt Anna Familj Johan Pia Elins föräldrar Beata syskon kusiner Elin Albin Maria Familj Martin syskon syskon

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC.

FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC. 4 DRÖMMEN OM Thomas och Helen har byggt tre hus i New England-stil FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC. 5 NEW ENGLAND l med Willa

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Tunadalskyrkan e tref. Joh 11:28-44 Döden och Livet

Tunadalskyrkan e tref. Joh 11:28-44 Döden och Livet 1 Tunadalskyrkan 150920 16 e tref. Joh 11:28-44 Döden och Livet Döden och Livet är temat för dagens texter i kyrkoåret. Ett tema som genom allt som händer i världen just nu blivit mer aktuellt än någonsin.

Läs mer

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Innehållsförteckning Kapitel 1Introduktion. sid 1 Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3 Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Kapitel 4 De misstänkta. sid 7 Kapitel 5 Förhöret. sida 9 Kapitel 6 Den splitternya bilen. sida

Läs mer

Agent Angus. Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Agent Angus. Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Lärarmaterial SIDAN 1 Vad handlar boken om? Boken handlar om Angus, som gillar Ella. För att imponera på Ella, säger Angus att han är bra på att läsa av ansikten. Han säger att han vill bli mentalist (vilket

Läs mer