NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD"

Transkript

1 NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD Varmt välkommen till en spännande och fullmatad höst i våra TVkanaler. Om jag ska sammanfatta hösten på MTG TV så skulle jag vilja göra det på två sätt: En kombination av nytt och gammalt är nyckeln till varje framgångsrik tablå. Även om vi har fokus på att med glimten i ögat vara nyskapande och innovativa, så får vi aldrig sluta vårda de program som redan har etablerat sig som tittarfavoriter. Vi måste hålla ut hela vägen in i kaklet. Därför har vi fullt fokus på att låta våra klassiska program leva längre i tablån och vi gör även en ordentlig satsning till jul. Vi har jobbat hårt för att öka vår framförhållning i alla led och har lagt stor tyngd på att förankra vår vision och vårt varumärke hos produktionsbolagen två viktiga grundpelare för att skapa en bra och balanserad ton i samtliga av våra tablåer. Jag är övertygad om att du kommer se resultatet av detta under hösten i samtliga av våra kanaler. Och naturligtvis oavsett på vilken plattform. Vi ligger redan i framkant online och satsar nu ännu hårdare. Sammanfattningsvis: det är otroligt kul att konstatera att suget efter bra rörligt innehåll aldrig varit större, och att vi på MTG TV är väl rustade att möta det suget vare sig det är på TV, på webben eller i mobilen. Nu kör vi! Varma hälsningar, Joachim Nordlind VD för MTG TV

2 Fascinerande och oväntade historier. Program som både underhåller och berör. Ett överraskande och nytänkande tilltal. Mer underhållning, helt enkelt.

3 MARIA MÖTER (prel. titel) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 6 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Maria Montazami har länge drömt om att en dag ha ett boende i Sverige. Nu blir hennes dröm sann. Nu tar hon med sig hela familjen Montazami till ett sommarhus på svenska västkusten. I denna idyll bjuder Maria in olika svenska profiler hon är nyfiken på att träffa och vissa av dem kanske hon inte ens vet vilka de är. Än. Folkkära Maria Montazami kommer säkerligen piffa upp huset med en och annan tofs och bjuda på många oförglömliga uttryck som bara hon kan.

4 SVENSKA HOLLYWOODFRUAR Succéserien Svenska Hollywoodfruar är tillbaka. Denna säsong tillkommer ett eller ett par nya namn som öppnar dörren till sina lyxiga liv i Los Angeles. Efter en turbulent säsong förra hösten blir det dags att mötas igen och tala ut om dusterna som varit. Maria Montazami är mer folkkär än någonsin och är hemma igen på amerikansk mark för att landa i sig själv och ta hand om sin familj. Gunilla Persson har storslagna projekt på gång. SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

5 ATT VARA NY! Foto: Leif R Jansson / SCANPIX I Att vara kommer den kände folkkäre skådespelaren Björn Kjellman att träda in i rollen som en kändis. Med sin gedigna bakgrund som skådespelare och artist är han perfekt att göra ombytta roller med några av Sveriges främsta celebriteter. Varje vecka har Björn Kjellman gjort grundlig research på sitt aktuella intervjuobjekt och har en hel vägg med bilder och klipp som inspiration för att helt kunna gå in i rollen. Det slutar med att kändisen sitter och intervjuar sig själv i form av Björn Kjellman. Räkna med berörande och ärliga porträtt där intervjupersonen öppnar sig på ett helt annat sätt än vi varit med om tidigare. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

6 BROTTSKOD NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I sex år har svenska folket fängslats av Fredrik Johnssons och Kristofer Hanssons radiodokumentärer i P3 om händelserna som skakade Sverige. Deras fängslande berättarröster har följt med oss i hängmattan på semestern, på långa flygresor under hektiska arbetsveckor eller bara som sällskap en vanlig vardagskväll. Nu är det dags för Fredrik och Kristofer att ta sina dokumentärer till TV-rutan. I höst sänds de åtta första avsnitten av Brottskod i TV3. Första säsongen tar Fredrik och Kristofer upp de dramatiska historierna om Örnligan med Liam Norberg, Konstkuppen mot Moderna museet, jakten på Ioan Ursut som sköt två poliser och fem andra starka berättelser.

7 EFTERLYST SÄSONG: 47 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges äldsta kommersiella TV-program går in på sin 47:e säsong med Hasse Aro och experten Thomas Bodström vid rodret. Efterlyst fortsätter att effektivt lösa brott år efter år. I våras hjälpte Efterlyst polisen med att sätta nazisterna som mördade 22-åriga Joakim i Vallentuna bakom lås och bom, ett av många fall där polisen grep grova brottslingar tack vare TV3. I Efterlyst kan tittarna som vanligt följa polisens arbete med att lösa ouppklarade brott och även hjälpa polisen att hitta efterlysta kriminella. Med detaljerade redogörelser och offerintervjuer försöker Hasse Aro att få eventuella vittnen i TV-publiken att minnas vad de sett eller hört. Vid sin sida har han advokaten och författaren Thomas Bodström som kommenterar de aktuella fallen och fördjupar tittarnas förståelse för rättssamhället.

8 STALKERS SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Förföljd och trakasserad. I programserien Stalkers tar vi upp detta växande samhällsproblem. I år blir svenskar utsatta för någon form av kontinuerlig förföljelse och trakasserier. I programmet granskar vi några av dessa hemska, fascinerande och ofta gripande fall. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände artisten. Men Stalkers nöjer sig inte med att berätta historierna. Det unika är att vi försöker att få slut på förföljelserna för gott. Programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell har därför anlitat ett team av experter som granskar varje fall in i minsta detalj i syfte att konfrontera stalkern.

9 RENÉES RUBRIKER NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Renées rubriker gör Renée Nyberg en djupdykning i aktuella ämnen och tar upp intressanta företeelser, häpnadsväckande händelser och gripande människoöden till diskussion. I varje avsnitt bjuds gäster in till studion, men vi får också följa med Renée ut på exklusiva reportageresor jorden runt. Där gör hon nedslag i verkligheten och möter människor som öppenhjärtigt berättar om sina livsöden och erfarenheter.

10 LYXFÄLLAN SMS-lån, krediter och ett vanvettigt spenderande. Obetalda räkningar gömda i garderoben. En ekonomisk ond spiral som tyvärr alltför många dras ned i. Än en gång måste Lyxfällans experter Patrick Grimlund och Magnus Hedberg rycka ut till svenskar vars privatekonomi och liv är på väg att bokstavligen gå under. Med lika delar ekonomikunskap, värme och tuffa sanningar har Lyxfällan under fjorton säsonger blivit en svensk TV-klassiker. Flerfaldigt prisbelönt och en av TV3s största tittar succér genom tiderna. SÄSONG: 15 ANTAL AVSNITT: 16 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Nytt för denna säsong är att Lyxfällans experter dessutom gör återbesök hos familjer som tidigare varit med i programmet. Vad händer när kamerorna slocknar och experternas råd måste omsättas i praktiken?

11 TV-TUBEN (prel. titel) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Humor, kända komiker, roliga klipp från TV och nätet allt samlat i ett och samma program. I TV-tuben är det alltid nära till skratt. Tittaren bjuds på roliga YouTubeklipp som sedan ska kommenteras och analyseras eller till och med återges i en sketch av svenska komiker. Det här är programmet både vuxna och barn kan titta på tillsammans. Programledare är Tobbe Blom, bland Sveriges barnfamiljer även känd som Tobbe Trollkarl.

12 PLURAS JUL NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 5 LÄNGD: 4x60 och 1x120 min VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen hem till Pluras och Måns härliga härliga julfirande. Den här gången är de hemma hos Måns på Södermalm. I fyra julglittriga program får vi vara med när radarparet lagar julmat och pyntar inför vinterns stora högtid. Det blir såväl julens klassiker som oväntade favoriter och Pluras hemliga snapskryddningar. För visst är de väl värda en knapp mellan gröt och gris? Och när allt är klart är det dags för Plura och Måns att bjuda in till en glad och galen uppesittarkväll den 23 december där det ska rimmas och delas ut julklappar. Tillsammans med nära och kära avnjuter de sitt julfirande i andakt och god stämning. God jul!

13 KÄNDISHOPPET SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 9 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Kändishoppet lär sig svenska kändisar undvika magplask. De vågar ta steget ut från den höga trampolinen och visa upp spektakulära simhopp som de lärt sig på kort tid. Hur de klarar utmaningen bedöms av riktiga simhoppsdomare och Sveriges mesta simhoppsexpert Ulrika Knape. Kändishoppet bygger på formatet Stars in danger som skapades av det tyska produktionsbolaget Brainpool och har varit en tittarsuccé i hemlandet sedan Programmet har sänts i flera länder. Kändishoppet blev omtyckt av tittarna i våras och nu är programmet tillbaka på TV3 med vissa förändringar. Hösten bjuder på fler avsnitt där fler deltagare än tidigare tävlar genom att kasta sig ut från höga höjder och bjuda på avancerade simhopp. Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva.

14 ENSAM MAMMA SÖKER Kärleksfesten är tillbaka. Nu får tre nya hoppfulla singelmammor chansen att träffa sitt livs stora kärlek genom en pirrande dejtingresa det är dags för en ny och efterlängtad säsong av Ensam mamma söker. My, Therese och Madelene tog i våras chansen att hitta kär leken i TV3. Gensvaret var överväldigande och beundrarbreven forsade in till dem. Nu är det upp till bevis för de brevskrivare som valts ut. Kommer årets ensamma mammor att hitta den stora kärleken? Programledare är Magdalena Graaf. SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: 14 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

15 SOMMARTIDER NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Grillfester som spårar ur. Den där husvagnsfamiljen som har exakt likadana träningsoveraller. Den otroligt obekväma stämningen när du ska basta med svärmor efter midsommarsnapsen. I TV3s nya humorserie Sommartider låter vi några av Sveriges bästa komiker koppla grepp på svenskarnas sommar och semestervanor. Sketcher om misslyckade bilsemestrar varvas med djupa samtal om flintastekar, tjejgängsresor och vad som helst som luktar industrisemester. Sommartider? Hej, hej!

16 TONÅRSBOSSEN SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Din tonåring vill ha en svindyr jacka, en spelkonsol eller en ny Iphone. Och tonåringen har noll koll på vad familjens ekonomi tillåter. Nu blir det ändring på det. I Tonårsbossen tar ton åringen över ansvaret för familjens ekonomi under en månad. Ekonomiexperten Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala bruttoinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Och allt kapital som blir över får tonåringen fritt välja vad det ska spenderas på. Det blir ombytta roller när tonåringen ska lägga en budget och förhoppningsvis få ökad förståelse för pengars värde. Blir det en ny jacka, eller något hela familjen verkligen behöver?

17 DJURAKUTEN När människans bästa vänner skadar sig eller blir sjuka kan det bli både smärtsamt och kostsamt. När det som inte får hända ändå händer är det personalen på Strömsholms Djursjukhus och Roslagstulls Djurklinik som tar hand om våra små familjemedlemmar. För tredje säsongen möter vi personalen, experterna och eldsjälarna som hittar sjukdomarna och botar djuren. Vi lär känna djuren, ägarna, veterinärerna och följer med på den känslomässiga bergoch dalbana som ett sjukhusbesök innebär. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 24 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

18 THE BLACKLIST NY! SÄSONG:1 ANTAL AVSNITT: TBA Han är kriminell och efterlyst över hela världen. Då gör Raymond Reddington (James Spader) en helomvändning ingen hade kunnat förutspå. Plötsligt anger han sig själv och meddelar att han är villig att avslöja namnen på alla han någonsin jobbat med i den undre världen. Men Red, som han kallas, har ett motkrav. Han tänker endast samarbeta med den nyutexaminerade FBI agenten Elizabeth Keen som han till synes inte har någon kontakt med. The blacklist var en av de mest omtalade nyheterna på LA Screenings. Emmyvinnaren James Spader var uppvaktad för huvudrollen i flera nya serier denna säsong i Hollywood men valde att tacka ja till just The blacklist. Han har en gedigen skådespelarkarriär i ryggen och har bland annat synts i tv-serierna Boston legal och The office.

19 MOTIVE NY! Följ med på en nervkittlande och helt bakvänd brottsutredning. I Motive börjar varje avsnitt med att vi får veta både vem som mördats, och vem mördaren är. Sedan handlar allt om att reda ut den kanske viktigaste och svåraste frågan varför? Motive utspelar sig i Vancouver i Kanada, och i täten för mord utredningarna kämpar den vresiga mordutredaren Angie Flynn och hennes team med att pussla ihop ledtrådarna. Vad finns det för kopplingar mellan offret och mördaren? Vilket är motivet? Det blir inte lättare av att Angie ständigt måste jonglera jobbet med sin roll som ensamstående mamma. I huvudrollerna ser vi Kristin Lehman (Brottet) och Louis Ferreira (Breaking bad). SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: TBA

20 AMERICA S GOT TALENT NY! Världens största talangtävling i TV är tillbaka med sin mest storslagna säsong hittills. En lång kö av hoppfulla amerikanska artister står nu i kö för att försöka imponera på America s got talents hårda domarpanel. Juryn består av supermodellen Heidi Klum, Spice Girls-stjärnan Mel B, radioprofilen Howard Stern och komikern Howie Mandel. Programledaren Nick Cannon håller ihop den spretiga raden av alltifrån sångare och dansare till ormmänniskor och trollkarlar. Ung som gammal, supertalang eller glad amatör deltagarna kämpar till det yttersta i hopp om att vinna den amerikanska befolkningens hjärtan och prispengarna på en miljon dollar. SÄSONG: 8 ANTAL AVSNITT: TBA

21 MISTRESSES NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Hemligheter. Svek. Sex, kärlek och vänskap. I det amerikanska dramat Mistresses följer vi fem kvinnor och deras liv och karriärer. Vi träffar framgångsrika advokaten Savannah som kämpar för att bli delägare på byrån och bilda familj med maken Harry. Hennes syster Josslyn är raka motsatsen en seriedejtande partytjej utan en tanke på morgondagen. Systrarnas bästis April har nyligen förlorat sin make och är nu ensam med en tioårig dotter. Även vännen Karen har förlorat en man som dock var gift med någon annan. Ett förhållande som chockade hans änka Elizabeth lika mycket som hans död gjorde. I huvudrollen som Savannah ser vi Alyssa Milano, känd från bland annat Melrose Place, Förhäxad och My name is Earl.

22 REVENGE SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Revenge innehåller allt som skapar de dramatiska känslor en vitglödgad hämnd bottnar i. När Emily Thorne anlände till The Hamptons, semesterort för USAs rika och berömda, var Louis Vuitton-väskan fylld av kyligt planerad vedergällning. I förra säsongen fick dock Emily reda på att hennes mamma fortfarande var vid liv, så den onda planen fick vänta ett tag. Men tro inte för en enda sekund att hon glömt och förlåtit. Emily Thorne kommer inte att dra sig tillbaka förrän hennes egen variant av rättvisa skipats.

23 PROJECT RUNWAY Succéprogrammet där talangfulla unga designers tävlar mot varandra är tillbaka med en elfte säsong. Programledaren Heidi Klum ska nu syna 16 nya deltagare i sömmarna. I juryn har det skett lite förändringar, Michael Kors har ersatts av designern Zac Posen. De lyckliga designers som tar sig långt i tävlingen får åka till Europa närmare bestämt Berlin, Barcelona, London och Paris för att hämta inspiration. Några av gästdomarna är Christian Siriano, Bette Midler, Susan Sarandon och Kristin Davis. Det kan också hända att Michael Kors dyker upp på ett hörn. Denna säsong hade premiär i USA våren SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: 14

24 MASTERCHEF USA Amatörkockar från hela USA får chansen att bevisa att de har vad som krävs för att bli nästa Masterchef. Deltagar na lagar sina signaturrätter i hopp om att domarna ska låta dem gå vidare i tävlingen. Programledaren Gordon Ramsay är mest känd för sitt temperamentsfulla humör och sitt internationella imperium av Michelinbelönade restauranger. SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 20 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

25 THE MENTALIST SÄSONG: 6 ANTAL AVSNITT: TBA Jag är inte synsk. Jag är bara uppmärksam. I The mentalist möter vi Golden Globe-nominerade skådespelaren Simon Baker i rollen som den charmerande poliskonsulten Patrick Jane. Inom CBI, California Bureau of Investigation, är Jane ökänd för sin totala brist på respekt för regler, samt för sitt förflutna som medium. Men hans knivskarpa observationsförmåga har löst många brott och CBI-teamets chef Theresa Lisbon håller honom ständigt om ryggen. Och under ytan lurar Janes besatthet av mannen som mördade hans fru och barn, den gäckande seriemördaren Red John. UNFORGETTABLE SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Det finns saker du vill minnas. Och det finns saker du desperat vill glömma. I Unforgettable följer vi polisen Carrie Wells som lider av hypertymesi, en sällsynt sjukdom som innebär att hon minns allt hon någonsin har upplevt, en förmåga hon gärna använder i jakten på illgärningsmän. Samtidigt plågas hon av att inte kunna glömma alla vidrigheter hon sett som polis. Carrie Wells spelas av Poppy Montgomery.

26 BONES SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: TBA Sedan 2005 är kriminalserien Bones en av de mest populära serierna i USA. Nu går Bones in på säsong nio och vi får följa hur doktor Temperance Bones Brennan klarar av det nya livspusslet med barn och livspartnern, FBI-agenten Seeley Booth. Nu måste de sam arbeta för att lösa svåra och ofta mystiska såväl som morbida brott på jobbet. Sam tidigt som familjelivet ska fungera när de kommit hem. Brennan är den bästa rättsmedicinska antro pologen och tillsammans med den kaxiga FBI-agenten Booth är de ett oslag bart team. Bones är skapad av Hart Hanson och är löst baserad på författaren och rättsmedicinska antro pologen Kathy Reichs liv. I huvudrollerna ser vi Emily Deschanel och David Boreanaz. CHICAGO FIRE SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I NBC-serien Chicago fire följer vi den dramatiska vardagen på brandstation 51 i den amerikanska storstaden Chicago. Det handlar om allt från dramatiska husbränder till barnfamiljer som sitter fast i brinnande bilar och larm om drunkningstillbud i Chicago river. För de modiga brandmännen på brand - station 51 går alltid offren före deras egen säkerhet. Serien handlar också om rivaliteten mellan de ärrade männen och skuldkänslorna efter den dödsolycka som drabbar stationen.

27 NAVY CIS SÄSONG: ANTAL AVSNITT: 13 Navy CIS handlar om den amerikanska flottans brottsutredande avdelning NCIS. I spetsen för gruppen har vi den kompetente och kaxige Jethro Gibbs. Han får som vanligt uppbackning av sitt ytterst skickliga team där Anthony DiNozzo, Ziva David, Timothy McGee, Donald Ducky Mallard och den originella kriminalteknikern Abby Sciuto ingår. I rollerna ser vi Mark Harmon, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Sean Murray, David McCallum samt Pauley Perrette. I USA drar Navy CIS storpublik säsong efter säsong. NCIS: LOS ANGELES SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 60 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY NCIS: Los Angeles är en spin off på Navy CIS och handlar om enheten Office of Special Projects (OSP), den grupp som tar hand om de allra grövsta brottslingarna. Avdelningen har vidsträckta befogenheter och arbetar ofta under täckmantel. I centrum står de två agenterna G. Callen och Sam Hanna, spelade av Hollywoodstjärnan Chris O Donnell och hiphoplegendaren LL Cool J. Callen och Hanna kallas in till de känsligaste, svåraste och farligaste utredningarna. Deras jobb innefattar allt från att spåra terrorister till att jaga elitsoldater som misstänks för att vara inblandade i grova brott.

28 Det självklara valet för unga män i alla åldrar. TV6 är aldrig pretto. Din frizon och din ständiga polare. Du vet varför.

29 PARADISE HOTEL SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Relationssåpan nummer ett är äntligen tillbaka då Paradise hotel åter slår upp sina portar. I ett av världens lyxigaste boenden på Mexikos stillahavskust ska några unga, snygga singlar checka in. De har aldrig tidigare träffats och måste snabbt hitta en partner att dela rum med. Den som inte lyckas hamnar i singelrummet och får extra stor press på sig. För den som inte blir vald vid parceremonin i slutet av veckan måste genast packa väskorna och åka hem. Varje vecka checkar nya jokrar in, alla fast beslutna att bryta upp de existerande paren. Vägen till final kantas av lögner, vänskap, intriger, kärlek och svek. I Paradise hotel kan vad helst kan hända. Hur långt är hotellets gäster villiga att gå för att vinna?

30 112 AINA I sin iver att visa upp polisens arbete från den allra bästa sidan klantar poliserna på Hällby station ofta till det. Poliser som lånar ut vapen till allmänheten. Poliser som inte ens upptäcker ett rån om det så sker på den pizzeria de sitter och äter på, eller en polis som hellre tar en joint än jagar buset. Humorserien 112 Aina blandar det bästa ur polis dokumentärer som Cops med succékomedier som Kopps i bästa mockumentärstil. Första säsongen blev en omedelbar succé på TV6 Play och i sociala medier hos en ung målgrupp som uppenbarligen törstar efter ännu mer Aina. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY

31 NEVER EVER (DO THIS AT HOME) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Man kan inte gå omkring och vara rädd för alla faror precis hela tiden. Därför testar Never ever alla säkerhetsrisker och varningstexter du kan tänka dig. Här utforskar vi den miljö där majoriteten av alla olyckor sker: hemmet. Allt för att du som tittare ska slippa testa själv. Programledarna Martin Boman och Lena Sahlgren vattenfyller ett rum, sotar skorstenen med dynamit och skjuter lerduvor inomhus. Minst en gång kommer huset att fatta eld. Allt sker på riktigt och brand försvaret är självklart på plats.

32 DEFIANCE NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Året är 2046 och det stora kriget i universum har ödelagt jordens yta. Utomjordingar har ändrat allas livs förhållanden och inte till det bättre. Allt börjar med att den mystiske Nolan anländer till den lilla staden Defiance. Tillsammans med stadens borgmästare Amanda Rosewater, stadens mäktigaste man Rafe McCrawley och ett par ambitiösa utomjordingar försöker Nolan bygga ett nytt samhälle ur ruinerna av det gamla. Snart börjar en händelseutveckling som hotar den bräckliga freden, och för att överleva krävs nu gängets hela styrka, mod och kämpaglöd.

33 ANGER MANAGEMENT Den första säsongen av Anger management blev ännu en succé för Charlie Sheen. Premiäravsnittet i USA sågs av nära sex miljoner människor, ett nytt tittarrekord för amerikansk kabel-tv. Sedan dess har också priser och nomineringar börjat hitta till programmet, bland annat nominerades Charlie för en ALMA-award för sin roll. Nu är säsong tre här i serien där Sheen spelar terapeuten Charlie Goodson, specialist på ilska och våldsamma beteenden. Kommer han till sist klara av utmaningen att tygla sitt eget humör? SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY

34 2 ½ MÄN SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: TBA LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Varats olidliga svårhet fortsätter att locka fram skratt även denna säsong av 2 ½ män när vi återser de socialt handikappade figurerna hemma hos Walden Schmidt. Ashton Kutcher spelar den sexiga IT-miljardären Walden som kämpar på med sina misslyckade kärleksrelationer. Hans ofrivillige kompis Alan Harper brottas med en märklig livssituation, där han och hans son tvingas vara inneboende hos Schmidt eftersom de inte har råd med eget boende. Hemhjälpen Berta behåller sin position som damen med fräckaste svadan i amerikansk TV.

35 AMERICAN DAD NY! SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: 20 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY American dad är en tecknad komediserie skapad av Seth MacFarlane som även står bakom succéserien Family guy. I American dad följer vi den överspände och något korkade CIA-agenten Stan Smith och hans familj i Langley Falls. Stan är ständigt redo för nya terrorattacker och har till och med ett terroralarm på sitt kylskåp. Stans fru Francine är långt mycket smartare än den bimbo hon utger sig för att vara. Sonen Steve är ännu smartare och blir såklart mobbad ibland även av sin pappa. Dottern Hayley är en ultraliberal tjej som vill hjälpa allt och alla. Hemma hos familjen Smith bor även den snyltande och alkoholiserade utomjordingen Roger som gillar att klä ut sig för att försöka passa in. Och sist och verkligen minst i familjen: en överintelligent guldfisk som heter Klaus. Låter det sjukt? Såklart det är. Sjukt roligt.

36 1600 PENN NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Familjen Gilchrist är en ganska vanlig amerikansk familj, i alla fall på ytan. Det finns ett vuxet problembarn. Tonåringar som är smartare än sina lärare och en troféfru till styvmor som desperat försöker charma barnen. En ganska vanlig familj, förutom den lilla detaljen att far i huset råkar vara USAs president. När vi andra hämtar på dagis och har fredagsmys så roar familjen Gilchrist utländska storpampar, arrangerar hemliga politiska möten och släcker bränder bildligt och ibland bokstavligt talat. Ett helt vanligt familjekaos, med andra ord. I en familj som kan avfyra kärnvapen. President Gilchrist spelas av Hollywoodstjärnan Bill Pullman (Independence day, Lost highway) och hans fru av Jenna Elfman (Dharma & Greg).

37 INK MASTER USA SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY I den första säsongen av Ink master USA gjorde tio skickliga tatuerare upp i stenhårda tatueringstävlingar och bisarra utmaningar. Nu har det blivit dags för ytterligare 16 bläckkonstnärer att bedömas av rockstjärnan Dave Navarro och hans stenhårda jury. Och det är mycket som står på spel. Hedern. Äran. Ett pris på dollar. Den första säsongen av Ink master USA gjorde under våren 2012 tittarsuccé på amerikanska kabelkanalen Spike och i juryn hittar vi kända mästertatueraren Oliver Peck samt Chris Nunéz, känd från realityserien Miami ink. GRIMM SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: TBA Grimm är fantasyserien om Portlandpolisen Nick Burkhardt som motvilligt får veta att han tillhör en gammal väktarsläkt som kallas Grimm. Väktarnas uppgift är att skydda människan mot alla mardrömsvarelser med hjälp av ett sjätte sinne och uråldrig kunskap som går i arv. Nick följer sina instinkter för att rädda oskyldiga från namnlösa fasor. Mörkrets makter gör allt de kan för att mörda varje Grimm som står i deras väg, och inför tredje säsongen är det svårt för Nick att hålla sin identitet hemlig.

38 THE EXES SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Tre män med samma skilsmässoadvokat som buntas ihop i samma lägenhet och tvingas dela liv med varandra. Du gissade rätt, det luktar trubbel. Vi kan även utlova en hel del skratt på vägen. Inte minst på grund av den smarta rollsättningen med kända humorprofiler som Wayne Newman Knight och Donald Dr Christopher Turk Faison. The Exes är en älskvärd komediserie om tre frånskilda män som delar lägenhet med varandra, mittemot hyresvärden Holly som till råga på allt är killarnas skilsmässoadvokat. Efter att Holly (som spelas av Kristen Johnston från Tredje klotet från solen) presenterat sin nya klient Stuart för hans nya rumskamrater tjejtjusaren Phil och den sarkastiske Haskell, börjar saker och ting bli knas. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY MEN AT WORK Milo har blivit dumpad av sitt livs kärlek. Kollegorna Gibbs, Neal och Tyler försöker peppa Milo så att han ska komma in i matchen igen som vänner bör. De gör det ganska dåligt som grabbgäng gör. Som tur är så är de fyra killarna snäppet bättre på att sätta ihop tidningen Full Steam. I USA har Men at work beskrivits som en manlig motsvarighet till Sex and the City. Den första säsongen var en av fjolårets största publiksuccér i USA och drog över 2,5 miljoner tittare varje vecka. I rollen som Milo ser vi Danny Masterson, känd som den ständigt pårökte Hyde i sitcomklassikern That 70s show. Men at work är skapad av manusförfattaren och skådespelaren Breckin Meyer (Road trip, Franklin and Bash). SÄSONG: 24 ANTAL AVSNITT: 9 LÄNGD: 30 min SIMPSONS När Simpsons för första gången visades som en del av The Tracey Ullman Show 1987 kunde seriens skapare Matt Groening knappast ana vad som komma skulle. Nu har Simpsons vunnit alla tänkbara priser och slagit oräkneliga rekord. Folk världen över har provocerats av och skrattat ihjäl sig åt den gulhyade familjen som gjort stadsnamnet Springfield välkänt över hela världen. Pappa Homer, mamma Marge, sonen Bart samt döttrarna Lisa och Maggie har blivit som älskade familjemedlemmar för fansen.

39 FAMILY GUY SÄSONG: 12 ANTAL AVSNITT: 9 LÄNGD: 30 min Peter Griffin är stor, glad och högljudd och på de flesta mätbara sätt en fullständig idiot. Han säger precis vad han tycker, helst vid exakt fel tid och på sämsta tänkbara plats. Peter bor i Quahog, Rhode Island med sin paranta fru Lois och deras barn: överviktige och intellektuellt utmanade Chris samt smarta och smådeppiga nörden Meg. Familjens minsting Stewie går förvisso fortfarande i blöjor, men det hindrar honom inte från att smida planer på världsherravälde och mödramord. Familjens hund heter Brian och är beviset på att människans bästa vän både kan vara alkoholiserad och prata som en vuxen. Låter det som en vettig familj? Naturligtvis inte. Den är ju tecknad. Och förbannat rolig. SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: TBA LÄNGD: 30 min HOW I MET YOUR MOTHER Ted Mosby vill berätta för sina barn om hur det gick till när han träffade deras mamma. Detta har han inte lyckats med fullt ut under de åtta säsonger som How I met your mother har visats. Ted Mosby får därför ett nionde försök. Allt började när Teds bästa kompis Marshall berättade att han tänkte fria till sin flickvän Lily. Just i det ögonblicket slog det Ted att han måste sätta fart om han också vill finna den rätta. Hans vän Barney hjälper honom med denna stora uppgift. Barney har dock en del ovanliga åsikter och lätt bisarra förslag på hur man träffar tjejer. SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 11 FACE OFF Succéserien Face off är tillbaka för en fjärde säsong. Face off kan närmast liknas vid ett Project runway där deltagarna istället för kläder skapar special - effekter i filmindustrins sminkrum. Här får vi följa 12 tävlande som blandar smink, proteser, 3D-design, verklighetstrogna robotar och andra knep. Allt för att skapa fantastiska fantasifoster som hade platsat i många Hollywoodproduktioner. Vinnarna kan dessutom få se sina alster i stora filmproduktioner.

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE Hej! Eftersom vi alla har förändrat hur vi konsumerar underhållning så är det naturligt för oss på MTG TV att även förändra det sätt som vi ser på våra program. Därför är det

Läs mer

Fräs, den lilla panterkatten

Fräs, den lilla panterkatten Fräs, den lilla panterkatten Det handlar om en liten kattunge som hade tappat bort sin mamma. Och så går han iväg, för han vill inte vara på ett ställe. Så hittar han ett hus och familjen som bor i det

Läs mer

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia SVT1 Kanalplats: 1 Sveriges första tv-kanal som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING Premiär måndagen den 14 oktober klockan 16.00 - Höstens nya must- see serie VIOLETTA Violetta är en smart och levnadsglad tjej. Hon har en fantastisk sångröst som hon ärvt

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Göteborg för att hämta sin familj ifrån flygplatsen. Det var så kul att kolla på flygplan från nära håll tyckte Mahdi. Nu var det inte långt kvar

Göteborg för att hämta sin familj ifrån flygplatsen. Det var så kul att kolla på flygplan från nära håll tyckte Mahdi. Nu var det inte långt kvar Mötet med det okända I en av de små byarna i Ghazni som ligger i östra Afghanistan bodde det fattiga familjer. Byn kallades för ''Nawdeh''. De flesta män i byn var jordbrukare, affärsmän, bönder och vissa

Läs mer

AMERICA S NEXT TOP MODEL

AMERICA S NEXT TOP MODEL TABLÅER I MAJ MAJ AMERICA S NEXT TOP MODEL Premiär Dag Tid Yr SPONS PLAY v. 21 Söndag 19.00 21 Supermodellen Tyra Banks är tillbaka i den populära seriens 21:a säsong. Nu lockar nya priser och för andra

Läs mer

INTE OK. Säsong Avsnitt Längd. 1 8 30 min Visas även på TV3 play

INTE OK. Säsong Avsnitt Längd. 1 8 30 min Visas även på TV3 play HÖSTEN 2014 INTE OK I humorprogrammet Inte OK testar Felix Herngren och Brita Zackari gränserna för våra oskrivna vardagsregler. Hur många gånger är det okej att hälsa på kontorskollegan under samma dag?

Läs mer

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter.

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter. KABEL-TV Brf Vetterstorp nr 1 anlitar comhem som leverantör av kabel-tv. I månadsavgiften för lägenheten ingår ett antal kanaler som ingår i comhems grundutbud. Betalkanaler utöver detta grundutbud betalar

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap }

VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! { ledarskap } { ledarskap } VAD HAR PERSONER SOM WALT DISNEY, OPRAH WINFREY, STEVE JOBS OCH ELVIS PRESLEY GEMENSAMT? JO, DE HAR ALLA MISSLYCKATS. VILL DU LYCKAS? VÅGA MISSLYCKAS! V isste du att de flesta framgångsrika

Läs mer

Kärleksboktips. För vuxna. Kärleksboktips för både stora och små! Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren

Kärleksboktips. För vuxna. Kärleksboktips för både stora och små! Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren Kärleksboktips Kärleksboktips för både stora och små! För vuxna Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult av Astrid Lindgren Astrid Lindgren berättar den sanna historien om sina föräldrars livslånga

Läs mer

FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC.

FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC. 4 DRÖMMEN OM Thomas och Helen har byggt tre hus i New England-stil FÖR OSS HAR DET ALDRIG VARIT TAL OM ATT ANLITA NÅGON ANNAN SEDAN VI VÄL HADE FÅTT KONTAKT MED WILLA NORDIC. 5 NEW ENGLAND l med Willa

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

- Det är inte så lätt att hitta någon som kan få till en övertygande skotsk dialekt, säger Ava. Det är vårt största problem just nu.

- Det är inte så lätt att hitta någon som kan få till en övertygande skotsk dialekt, säger Ava. Det är vårt största problem just nu. 2 - Har du blivit sminkad också? undrar min fästman Jack när jag sätter mig i bilen. Hur mycket har du gått back på att göra dig i ordning för den här middagen? - Jag ville bli riktigt vacker för din skull,

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag Målet Amanda Olsson 9b 1-13 Det känns som jag har sprungit ett maraton, ibland har det gått så lätt och ibland så tungt. Jag har varit så inne i allt så jag inte sett hur långt jag kommit, inte förrän

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker.

Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker. Hej! Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker. Nu i april presenterar vi vår nya boktipsare som säkert kommer att ge er läsvärda tips. Hon heter Jenny

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Jon Ewo Vad handlar boken om? Boken handlar om Tom och Kick, som hittar två miljoner kronor, på bilverkstaden där de arbetar. De tar pengarna och sticker i en av verkstadens

Läs mer

Se, jag gör allting nytt.

Se, jag gör allting nytt. Se, jag gör allting nytt. I bibelns sista bok, uppenbarelseboken, kan man i ett av de sista kapitlen läsa hur Gud säger Se jag gör allting nytt (Upp 21:5). Jag har burit med mig de orden under en tid.

Läs mer

Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen

Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen Jenny tipsar om böcker 6-9 år Londonmysteriet -Suzanne Mortensen Del i serien Dickens detektivbyrå, som är en spännande serie om två modiga syskon som är medhjälpare åt en superskicklig och annorlunda

Läs mer

JAGAD AV HUNDAR SPONS PLAY

JAGAD AV HUNDAR SPONS PLAY OKTOBER JAGAD AV HUNDAR Yr / Ep SPONS PLAY v.40 tisdag 21.00 1 / 4 Jagad av hundar är en ny skrämmande och nervkittlande gameshow som inte liknar något du sett förut. Här måste de tävlande utföra sina

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Josefine Ottesen Boken handlar om: Boken är en grekisk saga, som handlar om den grekiske pojken Teseus. Han börjar bli tillräckligt gammal, för att lämna sin mamma och morfar. Han vill

Läs mer

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land.

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land. Jag träffade Elmir för att prata om hans flykt från Bosnien till Sverige när kriget bröt ut och belägringen av Sarajevo inträffade i början på 1990-talet. Han berättade hur det var precis innan det bröt

Läs mer

Texter om mitt liv 1/8

Texter om mitt liv 1/8 Texter om mitt liv 1/8 Texter om mitt liv 2/8 Innehållsförteckning 1. Mitt namn... 3 2. Det här är jag... 4 3. Jag och min familj... 4 4. Jag som litet barn... 5 5. Den dagen glömmer jag aldrig... 6 6.

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante

Caroline Hainer. Inte helt hundra. Volante Caroline Hainer Inte helt hundra Volante Stockholm 2013 Inledning Men är det inte bäst att bara strunta i det helt och hållet, säger jag till terapeuten. Bara utfärda ett totalt relationsförbud helt enkelt.

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

VICTORIA S SECRET FASHION SHOW

VICTORIA S SECRET FASHION SHOW DECEMBER VICTORIA S SECRET FASHION SHOW I ett år har vi väntat och nu är det äntligen dags! Victoria's änglar intar catwalken på Victoria's Secret Fashion Show. Vi ser årets sexigaste underkläder visas

Läs mer

Ingenstans att ta vägen

Ingenstans att ta vägen Ingenstans att ta vägen Vi har läst en artikel som handlar om en kille utan hem, pengar och arbete. Han kan inte svenska och bor på ett akutboende. Velibor, som han heter, tycker att man borde få mer hjälp

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Kusten är. av jonas mattson. 58 home & country

Kusten är. av jonas mattson. 58 home & country Kusten är klar av jonas mattson Thomas och Helen i Göteborg har genom åren byggt flera hus i New England-stil. Om man inte visste bättre skulle man vid åsynen av deras lyckade byggnationer kunna svurit

Läs mer

Based on a True Story 1

Based on a True Story 1 Based on a True Story 1 8 - Trip, säger jag till min före detta pojkvän. Vi måste prata. Vi befinner oss på inspelningen av hans nya film. Du vet, den där med hans filmstjärnefru, som handlar om en tjej

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Gisledagarna 2009. 29-31 maj

Gisledagarna 2009. 29-31 maj 29-31 maj Caroline af Ugglas Jessica Andersson Johan Becker från star pilots Mats Ronander Micke Rickfors Simon Norrsveden Zillah & Totte Molly Sandén - Full fart i Gislaved - Alla är hemma Snart är det

Läs mer

Man blir ju trött av att jobba!

Man blir ju trött av att jobba! Förord Ni undrar säkert varför jag skriver en bok, och framför allt varför ni ska ödsla er tid och läsa den? Jag är ju som vilken mamma som helst. Jag arbetar, hämtar, lämnar, hjälper till med läxor, lagar

Läs mer

Vad betyder ett eget hem för dig? Är det lätt eller svårt att få en egen bostad där du bor?

Vad betyder ett eget hem för dig? Är det lätt eller svårt att få en egen bostad där du bor? Denna lektion är hämtad ur Ord och lästräning av Lena Sundberg Holmberg och Kristina Asker. Ord och lästräning består av fyra häften som övar och repeterar ord tematiskt inför det nationella provet i sfi.

Läs mer

Att vara facklig representant vid uppsägningar

Att vara facklig representant vid uppsägningar Att vara facklig representant vid uppsägningar PASS När beskedet kommit Det är inte lätt att vara en av de få som vet att det är uppsägningar på gång. När kollegorna sedan får beskedet är det inte heller

Läs mer

Bli företaget kunderna älskar att köpa av

Bli företaget kunderna älskar att köpa av Workshop för småföretagare som vill framåt snabbare Bli företaget kunderna älskar att köpa av ******************************************************************************** WORKSHOP MED BJÖRN STRID OBS!

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT Nyhetsbrev nr 5, 2014 OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT - När jag tänker på hur enkelt det är att bara vara till, lyssna på kunderna, att höra vad de säger och att hjälpa dem med det som de behöver

Läs mer

LUNDSKOLAN LUNDBLADET. Nummer 1

LUNDSKOLAN LUNDBLADET. Nummer 1 LUNDSKOLAN LUNDBLADET Nummer 1 INLEDNING VÄLKOMMEN Välkommen till det första numret av vår skoltidning. Tidningen kommer att starta som en någorlunda vanlig tidning men kommer efter hand bli något mer.

Läs mer

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén sidan 1 Författare: Christina Walhdén Vad handlar boken om? Hamed kom till Sverige för ett år sedan. Han kom helt ensam från Afghanistan. I Afghanistan är det krig och hans mamma valde att skicka Hamed

Läs mer

DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014

DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014 DEN RÖDA TRÅDEN VÅREN 2014 Joachim Nordlind VD för MTG TV Det är dags att presentera våren på MTG TV. En vår som för oss faktiskt började redan i höstas eftersom tablån inte längre gör något vinteruppehåll.

Läs mer

Se-på-påse: Förskolan kan själv! Ikaros fall

Se-på-påse: Förskolan kan själv! Ikaros fall Se-på-påse: Förskolan kan själv! Ikaros fall Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Möt konsten i en visning

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari

barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari barnhemmet i muang mai tisdag 5 december - torsdag 4 januari tdet har varit full rulle sedan sist. Därför har detta brev dröjt och nu vet vi knappt hur vi ska få plats med allt som har hänt. Vi ska ju

Läs mer

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av

Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av J U L B O R D E T 2 0 1 5 Nu är det jul igen. Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner. Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i den vintriga krispiga luften. Det doftar

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Det är %!# % inte okej!

Det är %!# % inte okej! Det är %!# % inte okej! - diskussionsmaterial för olika tillfällen Just nu läser du ett material som är väldigt bra att ha med på läger och på kurser både för gamla och nya medlemmar och för lägerledare.

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

Grekiska gudar och myter

Grekiska gudar och myter Under det här arbetsområdet kommer vi att arbeta med Antikens Grekland och Romarriket. Jag kommer att hålla genomgångar, ni kommer att få ta del av den här presentationen så kommer ni själva att få söka

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

Dr. Jenkyll eller Ms Hyde

Dr. Jenkyll eller Ms Hyde Synopsis Dr. Jenkyll eller Ms Hyde Av: Elin Morberg Karaktärer Dr J. (Vore kul att göra om namnet typ Jean Enkyll --> J. Enkyll) Dr. J. är en framstående forskare med höga ambitioner som dock inte är av

Läs mer

Före och mellan filmblocken blir det pauser för mingel, bar och DJ/VJ. Denna gång fixas stämningen av...

Före och mellan filmblocken blir det pauser för mingel, bar och DJ/VJ. Denna gång fixas stämningen av... Tors 10 nov 2011 kl 18:30 på INKONST, klubbrummet. (Bergsg. 29, Malmö) Entré: 50 kr F I L M B A R #4 2011 Skånska kortfilmer med pauser för mingel, bar och DJ/VJ. Säsongens sista FILMBAR... Vårens FILMBAR:er

Läs mer

Fair play. Jag är en Fair play spelare genom att:

Fair play. Jag är en Fair play spelare genom att: Fair play Fotboll handlar om glädje! Det ska vara delad glädje alla ska få vara med på lika villkor. Fair Play handlar om att främja goda värderingar, sprida kunskap och motarbeta kränkningar inom fotbollen.

Läs mer

Ungas attityder till att vittna

Ungas attityder till att vittna Ungas attityder till att vittna - En enkätundersökning bland 1 650 ungdomar i Stockholms län som besökte Ung08 i augusti 2007 Inledning Våga Vittna är ett arbete för att starta en dialog med ungdomar om

Läs mer

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma?

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Börja Drömma Belöningar & Erkännanden Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Detta är bara början! Medan du bygger din Vemmaverksamhet, skapar du även din berättelse och sätter exempel

Läs mer

2010 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2010 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2010 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2010 Section 1, Part A Text 1 Och nu har jag nöjet att ha Magnus Nordin här i studion.

Läs mer

Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun.

Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun. FÖRETAGSJUNTAN ULFSBY GÅRD 28.2.2009 Hej! Mitt namn är Satu Nordberg, jag kommer från Kyrkogårdsö som hör till Kökar kommun. Kyrkogårdsö är en liten ö med tre gårdar, nu finns det två bosatta familjer

Läs mer

Tobago 2009-12-16 2010-01-05

Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Den 16 December glider vi sakta in i paradiset! Givetvis enligt skolboken, i gryningen med solen i ryggen om det oväntat skulle dyka upp ett rev! (Man o war bay är otroligt

Läs mer

Facit Språkvägen. för sfi kurs D

Facit Språkvägen. för sfi kurs D Facit Språkvägen för sfi kurs D Kapitel 1 Insändare 1 Den har skrivits av en person som bor i Tallbogård. 2 Han vill framföra att han tycker att det är fel av kommunen att bygga en väg rakt igenom parken

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Ett hus med utsikt över ångbåtar

Ett hus med utsikt över ångbåtar Sköna RUM Ett hus med utsikt över ångbåtar Drömhuset blev deras Egentligen skulle de fortfarande bo i sin nybyggda villa några kilometer bort. Om inte 1800-talshuset de sneglat på i över 15 år plötsligt

Läs mer

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is?

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is? Vilken smäll! SIDAN 1 Kapitel 1 En vild jakt A. Varför tror du att de stjäl sprejflaskorna? B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod:

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Stolthet och fördom - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

1. 17 Juli 2000. - Ja du HP, eller förlåt, Hasse menar jag, sa fängelsedirektören.

1. 17 Juli 2000. - Ja du HP, eller förlåt, Hasse menar jag, sa fängelsedirektören. 1. 17 Juli 2000 - Ja du HP, eller förlåt, Hasse menar jag, sa fängelsedirektören. HP var det namn han haft de senaste åtta åren som han tillbringat på den slutna avdelningen på Kumla. HP hette egentligen

Läs mer

181 kvinnor i Sverige dödats av sina män, pojkvänner och ex-män sedan år 2000. 153 då 181 nu

181 kvinnor i Sverige dödats av sina män, pojkvänner och ex-män sedan år 2000. 153 då 181 nu Publicerad: 2011-03-08 181 kvinnor i Sverige dödats av sina män, pojkvänner och ex-män sedan år 2000 153 då 181 nu För två år sedan var de 153. Förra året 168. Vi lovade att fortsätta räkna och berätta

Läs mer

Vänner kallar jag er

Vänner kallar jag er Vänner kallar jag er Av: Johannes Djerf Många utav er vet jag känner till det sociala nätverket facebook, och går man in på Johannes Djerfs profil och läser om mig så ser man inte bara vad jag gjort den

Läs mer

Berättarstunden. Termin 3: Båtäventyret. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 3: Båtäventyret. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 3: Båtäventyret Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 3 Båtäventyret Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013

kapitel 1 Publicerat med tillstånd Dilsa och den falska förälskelsen Text Petrus Dahlin Bild Sofia Falkenem Rabén & Sjögren 2013 kapitel 1 I morgon börjar sommarlovet och vi ska åka till Gröna Lund. Om sommaren fortsätter på det här sättet kommer det att bli den bästa i mitt liv. Jag sitter hemma på rummet och har just berättat

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti Två och en halv vecka sen sist. Två och en halv vecka som har varit rätt så lugna och rätt så förkylda. Det är förkylningstider nu. Många av våra

Läs mer

Jag är jävligt nöjd nu

Jag är jävligt nöjd nu Jag är jävligt nöjd nu Alexandra Dahlström om att vara kaxig, jättekär och vuxen: Jag har längtat Alexandra Dahlström har blivit 25 år gammal. Och bestämt sig. Nu satsar hon allt på skådespelandet och

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

Dagbok. Namn. Av: Agnes

Dagbok. Namn. Av: Agnes Dagbok Namn Av: Agnes Alex Lou Crazy Tristan Gänget Chloe Ken Rektorn Det här är några som kommer att vara med i dena bok. 1 2 Augusti. Tisdag Kära dagbok eller något jag vet inte riktigt. Jag har aldrig

Läs mer

Filmhandledning BUFF 2015 ABOUT A GIRL Charleen macht Schluss. Tyskland, 2014. Regi: Mark Monheim. 104 minuter. Rekommenderas för åk 7 gymn.

Filmhandledning BUFF 2015 ABOUT A GIRL Charleen macht Schluss. Tyskland, 2014. Regi: Mark Monheim. 104 minuter. Rekommenderas för åk 7 gymn. Filmhandledning BUFF 2015 ABOUT A GIRL Charleen macht Schluss. Tyskland, 2014. Regi: Mark Monheim. 104 minuter. Rekommenderas för åk 7 gymn. En filmhandledning av Sarah Olsson I dramakomedin About A Girl

Läs mer

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS.

Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. Catch the spirit BOKA EN GULDPLATS. EM I FRIIDROTT GÖTEBORG 6 AUGUSTI 006 DET STÖRSTA EVENEMANGET PÅ TIO ÅR. Under tio dagar i augusti är hela Göteborg en arena och staden sjuder av aktivitet, förväntan

Läs mer

Vänskap. xx Inspiration

Vänskap. xx Inspiration xx Inspiration Vänskap mot alla odds xx Vänskap i en segregerad stad det är vad kontaktnätet Flyktingguide Göteborg vill främja. Hanna från Sverige och Zakia från Somalia har blivit kompisar tack vare

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Analys av Hungerspelen

Analys av Hungerspelen Analys av Hungerspelen Sammanfattning av boken Hungerspelen, som är skriven av Suzanne Collins, utspelar sig i Amerikas framtid där alla stater delats upp i olika distrikt, landet kallas Panem. Katniss

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

Jonna Lindberg 2011. Min egen ö

Jonna Lindberg 2011. Min egen ö Min egen ö Tror du på gud? Han svarade inte genast. Fortsatte bara framåt i den djupa snön. Den var tung och blöt, som om den legat där i flera år och bara blivit tjockare. Säkert skulle det ta lång tid

Läs mer

En liten bok om #NÄTKÄRLEK

En liten bok om #NÄTKÄRLEK En liten bok om #NÄTKÄRLEK Vi behöver mer nätkärlek! Kommentarer som smärtar. En bild som sprids. En grupp du inte får vara med i. Eller meddelanden fyllda med hat och hot. Kränkningar på nätet tar många

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

Januari 2008. En robot försvinner av Mats Wänblad: Hcf (ca 7-9 år)

Januari 2008. En robot försvinner av Mats Wänblad: Hcf (ca 7-9 år) Januari 2008 En robot försvinner av Mats Wänblad: Hcf (ca 7-9 år) En bok i serien om D.E.Tektor, den hemlighetsfulla privatdetektiven som rycker in när polisen inte klarar av att lösa svåra fall. Hon är

Läs mer

Tunadalskyrkan 130804. Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11

Tunadalskyrkan 130804. Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11 1 Tunadalskyrkan 130804 Nådens gåvor 1 Kor 12:4-11 Den helige Ande skickar överraskande budbärare Ja så löd rubriken på ett blogginlägg som jag råkade hitta på internet. En man med en sjukdom som ibland

Läs mer

Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel

Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel Läsnyckel Skot på barnhem av Oscar K. illustrationer av Dorte Karrebæk översättning av Marie Helleday Ekwurtzel Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än

Läs mer

Uppföljning av somaliska ensamkommande flickor i Sverige Konferens Ny i Sverige 14 november 2014

Uppföljning av somaliska ensamkommande flickor i Sverige Konferens Ny i Sverige 14 november 2014 Uppföljning av somaliska ensamkommande flickor i Sverige Konferens Ny i Sverige 14 november 2014 Magdalena Bjerneld, Vårdlärare, Excellent lärare, MSc, PhD Nima Ismail, Distriktsläkare, Msc Institutionen

Läs mer