NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD"

Transkript

1 NÅGRA INLEDANDE ORD FRÅN VD Varmt välkommen till en spännande och fullmatad höst i våra TVkanaler. Om jag ska sammanfatta hösten på MTG TV så skulle jag vilja göra det på två sätt: En kombination av nytt och gammalt är nyckeln till varje framgångsrik tablå. Även om vi har fokus på att med glimten i ögat vara nyskapande och innovativa, så får vi aldrig sluta vårda de program som redan har etablerat sig som tittarfavoriter. Vi måste hålla ut hela vägen in i kaklet. Därför har vi fullt fokus på att låta våra klassiska program leva längre i tablån och vi gör även en ordentlig satsning till jul. Vi har jobbat hårt för att öka vår framförhållning i alla led och har lagt stor tyngd på att förankra vår vision och vårt varumärke hos produktionsbolagen två viktiga grundpelare för att skapa en bra och balanserad ton i samtliga av våra tablåer. Jag är övertygad om att du kommer se resultatet av detta under hösten i samtliga av våra kanaler. Och naturligtvis oavsett på vilken plattform. Vi ligger redan i framkant online och satsar nu ännu hårdare. Sammanfattningsvis: det är otroligt kul att konstatera att suget efter bra rörligt innehåll aldrig varit större, och att vi på MTG TV är väl rustade att möta det suget vare sig det är på TV, på webben eller i mobilen. Nu kör vi! Varma hälsningar, Joachim Nordlind VD för MTG TV

2 Fascinerande och oväntade historier. Program som både underhåller och berör. Ett överraskande och nytänkande tilltal. Mer underhållning, helt enkelt.

3 MARIA MÖTER (prel. titel) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 6 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Maria Montazami har länge drömt om att en dag ha ett boende i Sverige. Nu blir hennes dröm sann. Nu tar hon med sig hela familjen Montazami till ett sommarhus på svenska västkusten. I denna idyll bjuder Maria in olika svenska profiler hon är nyfiken på att träffa och vissa av dem kanske hon inte ens vet vilka de är. Än. Folkkära Maria Montazami kommer säkerligen piffa upp huset med en och annan tofs och bjuda på många oförglömliga uttryck som bara hon kan.

4 SVENSKA HOLLYWOODFRUAR Succéserien Svenska Hollywoodfruar är tillbaka. Denna säsong tillkommer ett eller ett par nya namn som öppnar dörren till sina lyxiga liv i Los Angeles. Efter en turbulent säsong förra hösten blir det dags att mötas igen och tala ut om dusterna som varit. Maria Montazami är mer folkkär än någonsin och är hemma igen på amerikansk mark för att landa i sig själv och ta hand om sin familj. Gunilla Persson har storslagna projekt på gång. SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

5 ATT VARA NY! Foto: Leif R Jansson / SCANPIX I Att vara kommer den kände folkkäre skådespelaren Björn Kjellman att träda in i rollen som en kändis. Med sin gedigna bakgrund som skådespelare och artist är han perfekt att göra ombytta roller med några av Sveriges främsta celebriteter. Varje vecka har Björn Kjellman gjort grundlig research på sitt aktuella intervjuobjekt och har en hel vägg med bilder och klipp som inspiration för att helt kunna gå in i rollen. Det slutar med att kändisen sitter och intervjuar sig själv i form av Björn Kjellman. Räkna med berörande och ärliga porträtt där intervjupersonen öppnar sig på ett helt annat sätt än vi varit med om tidigare. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

6 BROTTSKOD NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I sex år har svenska folket fängslats av Fredrik Johnssons och Kristofer Hanssons radiodokumentärer i P3 om händelserna som skakade Sverige. Deras fängslande berättarröster har följt med oss i hängmattan på semestern, på långa flygresor under hektiska arbetsveckor eller bara som sällskap en vanlig vardagskväll. Nu är det dags för Fredrik och Kristofer att ta sina dokumentärer till TV-rutan. I höst sänds de åtta första avsnitten av Brottskod i TV3. Första säsongen tar Fredrik och Kristofer upp de dramatiska historierna om Örnligan med Liam Norberg, Konstkuppen mot Moderna museet, jakten på Ioan Ursut som sköt två poliser och fem andra starka berättelser.

7 EFTERLYST SÄSONG: 47 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Sveriges äldsta kommersiella TV-program går in på sin 47:e säsong med Hasse Aro och experten Thomas Bodström vid rodret. Efterlyst fortsätter att effektivt lösa brott år efter år. I våras hjälpte Efterlyst polisen med att sätta nazisterna som mördade 22-åriga Joakim i Vallentuna bakom lås och bom, ett av många fall där polisen grep grova brottslingar tack vare TV3. I Efterlyst kan tittarna som vanligt följa polisens arbete med att lösa ouppklarade brott och även hjälpa polisen att hitta efterlysta kriminella. Med detaljerade redogörelser och offerintervjuer försöker Hasse Aro att få eventuella vittnen i TV-publiken att minnas vad de sett eller hört. Vid sin sida har han advokaten och författaren Thomas Bodström som kommenterar de aktuella fallen och fördjupar tittarnas förståelse för rättssamhället.

8 STALKERS SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Förföljd och trakasserad. I programserien Stalkers tar vi upp detta växande samhällsproblem. I år blir svenskar utsatta för någon form av kontinuerlig förföljelse och trakasserier. I programmet granskar vi några av dessa hemska, fascinerande och ofta gripande fall. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände artisten. Men Stalkers nöjer sig inte med att berätta historierna. Det unika är att vi försöker att få slut på förföljelserna för gott. Programledarna Hasse Aro och Sanna Lundell har därför anlitat ett team av experter som granskar varje fall in i minsta detalj i syfte att konfrontera stalkern.

9 RENÉES RUBRIKER NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Renées rubriker gör Renée Nyberg en djupdykning i aktuella ämnen och tar upp intressanta företeelser, häpnadsväckande händelser och gripande människoöden till diskussion. I varje avsnitt bjuds gäster in till studion, men vi får också följa med Renée ut på exklusiva reportageresor jorden runt. Där gör hon nedslag i verkligheten och möter människor som öppenhjärtigt berättar om sina livsöden och erfarenheter.

10 LYXFÄLLAN SMS-lån, krediter och ett vanvettigt spenderande. Obetalda räkningar gömda i garderoben. En ekonomisk ond spiral som tyvärr alltför många dras ned i. Än en gång måste Lyxfällans experter Patrick Grimlund och Magnus Hedberg rycka ut till svenskar vars privatekonomi och liv är på väg att bokstavligen gå under. Med lika delar ekonomikunskap, värme och tuffa sanningar har Lyxfällan under fjorton säsonger blivit en svensk TV-klassiker. Flerfaldigt prisbelönt och en av TV3s största tittar succér genom tiderna. SÄSONG: 15 ANTAL AVSNITT: 16 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Nytt för denna säsong är att Lyxfällans experter dessutom gör återbesök hos familjer som tidigare varit med i programmet. Vad händer när kamerorna slocknar och experternas råd måste omsättas i praktiken?

11 TV-TUBEN (prel. titel) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Humor, kända komiker, roliga klipp från TV och nätet allt samlat i ett och samma program. I TV-tuben är det alltid nära till skratt. Tittaren bjuds på roliga YouTubeklipp som sedan ska kommenteras och analyseras eller till och med återges i en sketch av svenska komiker. Det här är programmet både vuxna och barn kan titta på tillsammans. Programledare är Tobbe Blom, bland Sveriges barnfamiljer även känd som Tobbe Trollkarl.

12 PLURAS JUL NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 5 LÄNGD: 4x60 och 1x120 min VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Välkommen hem till Pluras och Måns härliga härliga julfirande. Den här gången är de hemma hos Måns på Södermalm. I fyra julglittriga program får vi vara med när radarparet lagar julmat och pyntar inför vinterns stora högtid. Det blir såväl julens klassiker som oväntade favoriter och Pluras hemliga snapskryddningar. För visst är de väl värda en knapp mellan gröt och gris? Och när allt är klart är det dags för Plura och Måns att bjuda in till en glad och galen uppesittarkväll den 23 december där det ska rimmas och delas ut julklappar. Tillsammans med nära och kära avnjuter de sitt julfirande i andakt och god stämning. God jul!

13 KÄNDISHOPPET SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 9 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I Kändishoppet lär sig svenska kändisar undvika magplask. De vågar ta steget ut från den höga trampolinen och visa upp spektakulära simhopp som de lärt sig på kort tid. Hur de klarar utmaningen bedöms av riktiga simhoppsdomare och Sveriges mesta simhoppsexpert Ulrika Knape. Kändishoppet bygger på formatet Stars in danger som skapades av det tyska produktionsbolaget Brainpool och har varit en tittarsuccé i hemlandet sedan Programmet har sänts i flera länder. Kändishoppet blev omtyckt av tittarna i våras och nu är programmet tillbaka på TV3 med vissa förändringar. Hösten bjuder på fler avsnitt där fler deltagare än tidigare tävlar genom att kasta sig ut från höga höjder och bjuda på avancerade simhopp. Programledare är Adam Alsing och Carin da Silva.

14 ENSAM MAMMA SÖKER Kärleksfesten är tillbaka. Nu får tre nya hoppfulla singelmammor chansen att träffa sitt livs stora kärlek genom en pirrande dejtingresa det är dags för en ny och efterlängtad säsong av Ensam mamma söker. My, Therese och Madelene tog i våras chansen att hitta kär leken i TV3. Gensvaret var överväldigande och beundrarbreven forsade in till dem. Nu är det upp till bevis för de brevskrivare som valts ut. Kommer årets ensamma mammor att hitta den stora kärleken? Programledare är Magdalena Graaf. SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: 14 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

15 SOMMARTIDER NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Grillfester som spårar ur. Den där husvagnsfamiljen som har exakt likadana träningsoveraller. Den otroligt obekväma stämningen när du ska basta med svärmor efter midsommarsnapsen. I TV3s nya humorserie Sommartider låter vi några av Sveriges bästa komiker koppla grepp på svenskarnas sommar och semestervanor. Sketcher om misslyckade bilsemestrar varvas med djupa samtal om flintastekar, tjejgängsresor och vad som helst som luktar industrisemester. Sommartider? Hej, hej!

16 TONÅRSBOSSEN SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 11 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Din tonåring vill ha en svindyr jacka, en spelkonsol eller en ny Iphone. Och tonåringen har noll koll på vad familjens ekonomi tillåter. Nu blir det ändring på det. I Tonårsbossen tar ton åringen över ansvaret för familjens ekonomi under en månad. Ekonomiexperten Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala bruttoinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Och allt kapital som blir över får tonåringen fritt välja vad det ska spenderas på. Det blir ombytta roller när tonåringen ska lägga en budget och förhoppningsvis få ökad förståelse för pengars värde. Blir det en ny jacka, eller något hela familjen verkligen behöver?

17 DJURAKUTEN När människans bästa vänner skadar sig eller blir sjuka kan det bli både smärtsamt och kostsamt. När det som inte får hända ändå händer är det personalen på Strömsholms Djursjukhus och Roslagstulls Djurklinik som tar hand om våra små familjemedlemmar. För tredje säsongen möter vi personalen, experterna och eldsjälarna som hittar sjukdomarna och botar djuren. Vi lär känna djuren, ägarna, veterinärerna och följer med på den känslomässiga bergoch dalbana som ett sjukhusbesök innebär. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 24 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

18 THE BLACKLIST NY! SÄSONG:1 ANTAL AVSNITT: TBA Han är kriminell och efterlyst över hela världen. Då gör Raymond Reddington (James Spader) en helomvändning ingen hade kunnat förutspå. Plötsligt anger han sig själv och meddelar att han är villig att avslöja namnen på alla han någonsin jobbat med i den undre världen. Men Red, som han kallas, har ett motkrav. Han tänker endast samarbeta med den nyutexaminerade FBI agenten Elizabeth Keen som han till synes inte har någon kontakt med. The blacklist var en av de mest omtalade nyheterna på LA Screenings. Emmyvinnaren James Spader var uppvaktad för huvudrollen i flera nya serier denna säsong i Hollywood men valde att tacka ja till just The blacklist. Han har en gedigen skådespelarkarriär i ryggen och har bland annat synts i tv-serierna Boston legal och The office.

19 MOTIVE NY! Följ med på en nervkittlande och helt bakvänd brottsutredning. I Motive börjar varje avsnitt med att vi får veta både vem som mördats, och vem mördaren är. Sedan handlar allt om att reda ut den kanske viktigaste och svåraste frågan varför? Motive utspelar sig i Vancouver i Kanada, och i täten för mord utredningarna kämpar den vresiga mordutredaren Angie Flynn och hennes team med att pussla ihop ledtrådarna. Vad finns det för kopplingar mellan offret och mördaren? Vilket är motivet? Det blir inte lättare av att Angie ständigt måste jonglera jobbet med sin roll som ensamstående mamma. I huvudrollerna ser vi Kristin Lehman (Brottet) och Louis Ferreira (Breaking bad). SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: TBA

20 AMERICA S GOT TALENT NY! Världens största talangtävling i TV är tillbaka med sin mest storslagna säsong hittills. En lång kö av hoppfulla amerikanska artister står nu i kö för att försöka imponera på America s got talents hårda domarpanel. Juryn består av supermodellen Heidi Klum, Spice Girls-stjärnan Mel B, radioprofilen Howard Stern och komikern Howie Mandel. Programledaren Nick Cannon håller ihop den spretiga raden av alltifrån sångare och dansare till ormmänniskor och trollkarlar. Ung som gammal, supertalang eller glad amatör deltagarna kämpar till det yttersta i hopp om att vinna den amerikanska befolkningens hjärtan och prispengarna på en miljon dollar. SÄSONG: 8 ANTAL AVSNITT: TBA

21 MISTRESSES NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Hemligheter. Svek. Sex, kärlek och vänskap. I det amerikanska dramat Mistresses följer vi fem kvinnor och deras liv och karriärer. Vi träffar framgångsrika advokaten Savannah som kämpar för att bli delägare på byrån och bilda familj med maken Harry. Hennes syster Josslyn är raka motsatsen en seriedejtande partytjej utan en tanke på morgondagen. Systrarnas bästis April har nyligen förlorat sin make och är nu ensam med en tioårig dotter. Även vännen Karen har förlorat en man som dock var gift med någon annan. Ett förhållande som chockade hans änka Elizabeth lika mycket som hans död gjorde. I huvudrollen som Savannah ser vi Alyssa Milano, känd från bland annat Melrose Place, Förhäxad och My name is Earl.

22 REVENGE SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Revenge innehåller allt som skapar de dramatiska känslor en vitglödgad hämnd bottnar i. När Emily Thorne anlände till The Hamptons, semesterort för USAs rika och berömda, var Louis Vuitton-väskan fylld av kyligt planerad vedergällning. I förra säsongen fick dock Emily reda på att hennes mamma fortfarande var vid liv, så den onda planen fick vänta ett tag. Men tro inte för en enda sekund att hon glömt och förlåtit. Emily Thorne kommer inte att dra sig tillbaka förrän hennes egen variant av rättvisa skipats.

23 PROJECT RUNWAY Succéprogrammet där talangfulla unga designers tävlar mot varandra är tillbaka med en elfte säsong. Programledaren Heidi Klum ska nu syna 16 nya deltagare i sömmarna. I juryn har det skett lite förändringar, Michael Kors har ersatts av designern Zac Posen. De lyckliga designers som tar sig långt i tävlingen får åka till Europa närmare bestämt Berlin, Barcelona, London och Paris för att hämta inspiration. Några av gästdomarna är Christian Siriano, Bette Midler, Susan Sarandon och Kristin Davis. Det kan också hända att Michael Kors dyker upp på ett hörn. Denna säsong hade premiär i USA våren SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: 14

24 MASTERCHEF USA Amatörkockar från hela USA får chansen att bevisa att de har vad som krävs för att bli nästa Masterchef. Deltagar na lagar sina signaturrätter i hopp om att domarna ska låta dem gå vidare i tävlingen. Programledaren Gordon Ramsay är mest känd för sitt temperamentsfulla humör och sitt internationella imperium av Michelinbelönade restauranger. SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 20 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

25 THE MENTALIST SÄSONG: 6 ANTAL AVSNITT: TBA Jag är inte synsk. Jag är bara uppmärksam. I The mentalist möter vi Golden Globe-nominerade skådespelaren Simon Baker i rollen som den charmerande poliskonsulten Patrick Jane. Inom CBI, California Bureau of Investigation, är Jane ökänd för sin totala brist på respekt för regler, samt för sitt förflutna som medium. Men hans knivskarpa observationsförmåga har löst många brott och CBI-teamets chef Theresa Lisbon håller honom ständigt om ryggen. Och under ytan lurar Janes besatthet av mannen som mördade hans fru och barn, den gäckande seriemördaren Red John. UNFORGETTABLE SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Det finns saker du vill minnas. Och det finns saker du desperat vill glömma. I Unforgettable följer vi polisen Carrie Wells som lider av hypertymesi, en sällsynt sjukdom som innebär att hon minns allt hon någonsin har upplevt, en förmåga hon gärna använder i jakten på illgärningsmän. Samtidigt plågas hon av att inte kunna glömma alla vidrigheter hon sett som polis. Carrie Wells spelas av Poppy Montgomery.

26 BONES SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: TBA Sedan 2005 är kriminalserien Bones en av de mest populära serierna i USA. Nu går Bones in på säsong nio och vi får följa hur doktor Temperance Bones Brennan klarar av det nya livspusslet med barn och livspartnern, FBI-agenten Seeley Booth. Nu måste de sam arbeta för att lösa svåra och ofta mystiska såväl som morbida brott på jobbet. Sam tidigt som familjelivet ska fungera när de kommit hem. Brennan är den bästa rättsmedicinska antro pologen och tillsammans med den kaxiga FBI-agenten Booth är de ett oslag bart team. Bones är skapad av Hart Hanson och är löst baserad på författaren och rättsmedicinska antro pologen Kathy Reichs liv. I huvudrollerna ser vi Emily Deschanel och David Boreanaz. CHICAGO FIRE SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 22 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY I NBC-serien Chicago fire följer vi den dramatiska vardagen på brandstation 51 i den amerikanska storstaden Chicago. Det handlar om allt från dramatiska husbränder till barnfamiljer som sitter fast i brinnande bilar och larm om drunkningstillbud i Chicago river. För de modiga brandmännen på brand - station 51 går alltid offren före deras egen säkerhet. Serien handlar också om rivaliteten mellan de ärrade männen och skuldkänslorna efter den dödsolycka som drabbar stationen.

27 NAVY CIS SÄSONG: ANTAL AVSNITT: 13 Navy CIS handlar om den amerikanska flottans brottsutredande avdelning NCIS. I spetsen för gruppen har vi den kompetente och kaxige Jethro Gibbs. Han får som vanligt uppbackning av sitt ytterst skickliga team där Anthony DiNozzo, Ziva David, Timothy McGee, Donald Ducky Mallard och den originella kriminalteknikern Abby Sciuto ingår. I rollerna ser vi Mark Harmon, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Sean Murray, David McCallum samt Pauley Perrette. I USA drar Navy CIS storpublik säsong efter säsong. NCIS: LOS ANGELES SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 60 VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY NCIS: Los Angeles är en spin off på Navy CIS och handlar om enheten Office of Special Projects (OSP), den grupp som tar hand om de allra grövsta brottslingarna. Avdelningen har vidsträckta befogenheter och arbetar ofta under täckmantel. I centrum står de två agenterna G. Callen och Sam Hanna, spelade av Hollywoodstjärnan Chris O Donnell och hiphoplegendaren LL Cool J. Callen och Hanna kallas in till de känsligaste, svåraste och farligaste utredningarna. Deras jobb innefattar allt från att spåra terrorister till att jaga elitsoldater som misstänks för att vara inblandade i grova brott.

28 Det självklara valet för unga män i alla åldrar. TV6 är aldrig pretto. Din frizon och din ständiga polare. Du vet varför.

29 PARADISE HOTEL SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Relationssåpan nummer ett är äntligen tillbaka då Paradise hotel åter slår upp sina portar. I ett av världens lyxigaste boenden på Mexikos stillahavskust ska några unga, snygga singlar checka in. De har aldrig tidigare träffats och måste snabbt hitta en partner att dela rum med. Den som inte lyckas hamnar i singelrummet och får extra stor press på sig. För den som inte blir vald vid parceremonin i slutet av veckan måste genast packa väskorna och åka hem. Varje vecka checkar nya jokrar in, alla fast beslutna att bryta upp de existerande paren. Vägen till final kantas av lögner, vänskap, intriger, kärlek och svek. I Paradise hotel kan vad helst kan hända. Hur långt är hotellets gäster villiga att gå för att vinna?

30 112 AINA I sin iver att visa upp polisens arbete från den allra bästa sidan klantar poliserna på Hällby station ofta till det. Poliser som lånar ut vapen till allmänheten. Poliser som inte ens upptäcker ett rån om det så sker på den pizzeria de sitter och äter på, eller en polis som hellre tar en joint än jagar buset. Humorserien 112 Aina blandar det bästa ur polis dokumentärer som Cops med succékomedier som Kopps i bästa mockumentärstil. Första säsongen blev en omedelbar succé på TV6 Play och i sociala medier hos en ung målgrupp som uppenbarligen törstar efter ännu mer Aina. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY

31 NEVER EVER (DO THIS AT HOME) NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Man kan inte gå omkring och vara rädd för alla faror precis hela tiden. Därför testar Never ever alla säkerhetsrisker och varningstexter du kan tänka dig. Här utforskar vi den miljö där majoriteten av alla olyckor sker: hemmet. Allt för att du som tittare ska slippa testa själv. Programledarna Martin Boman och Lena Sahlgren vattenfyller ett rum, sotar skorstenen med dynamit och skjuter lerduvor inomhus. Minst en gång kommer huset att fatta eld. Allt sker på riktigt och brand försvaret är självklart på plats.

32 DEFIANCE NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Året är 2046 och det stora kriget i universum har ödelagt jordens yta. Utomjordingar har ändrat allas livs förhållanden och inte till det bättre. Allt börjar med att den mystiske Nolan anländer till den lilla staden Defiance. Tillsammans med stadens borgmästare Amanda Rosewater, stadens mäktigaste man Rafe McCrawley och ett par ambitiösa utomjordingar försöker Nolan bygga ett nytt samhälle ur ruinerna av det gamla. Snart börjar en händelseutveckling som hotar den bräckliga freden, och för att överleva krävs nu gängets hela styrka, mod och kämpaglöd.

33 ANGER MANAGEMENT Den första säsongen av Anger management blev ännu en succé för Charlie Sheen. Premiäravsnittet i USA sågs av nära sex miljoner människor, ett nytt tittarrekord för amerikansk kabel-tv. Sedan dess har också priser och nomineringar börjat hitta till programmet, bland annat nominerades Charlie för en ALMA-award för sin roll. Nu är säsong tre här i serien där Sheen spelar terapeuten Charlie Goodson, specialist på ilska och våldsamma beteenden. Kommer han till sist klara av utmaningen att tygla sitt eget humör? SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY

34 2 ½ MÄN SÄSONG: 11 ANTAL AVSNITT: TBA LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Varats olidliga svårhet fortsätter att locka fram skratt även denna säsong av 2 ½ män när vi återser de socialt handikappade figurerna hemma hos Walden Schmidt. Ashton Kutcher spelar den sexiga IT-miljardären Walden som kämpar på med sina misslyckade kärleksrelationer. Hans ofrivillige kompis Alan Harper brottas med en märklig livssituation, där han och hans son tvingas vara inneboende hos Schmidt eftersom de inte har råd med eget boende. Hemhjälpen Berta behåller sin position som damen med fräckaste svadan i amerikansk TV.

35 AMERICAN DAD NY! SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: 20 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY American dad är en tecknad komediserie skapad av Seth MacFarlane som även står bakom succéserien Family guy. I American dad följer vi den överspände och något korkade CIA-agenten Stan Smith och hans familj i Langley Falls. Stan är ständigt redo för nya terrorattacker och har till och med ett terroralarm på sitt kylskåp. Stans fru Francine är långt mycket smartare än den bimbo hon utger sig för att vara. Sonen Steve är ännu smartare och blir såklart mobbad ibland även av sin pappa. Dottern Hayley är en ultraliberal tjej som vill hjälpa allt och alla. Hemma hos familjen Smith bor även den snyltande och alkoholiserade utomjordingen Roger som gillar att klä ut sig för att försöka passa in. Och sist och verkligen minst i familjen: en överintelligent guldfisk som heter Klaus. Låter det sjukt? Såklart det är. Sjukt roligt.

36 1600 PENN NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Familjen Gilchrist är en ganska vanlig amerikansk familj, i alla fall på ytan. Det finns ett vuxet problembarn. Tonåringar som är smartare än sina lärare och en troféfru till styvmor som desperat försöker charma barnen. En ganska vanlig familj, förutom den lilla detaljen att far i huset råkar vara USAs president. När vi andra hämtar på dagis och har fredagsmys så roar familjen Gilchrist utländska storpampar, arrangerar hemliga politiska möten och släcker bränder bildligt och ibland bokstavligt talat. Ett helt vanligt familjekaos, med andra ord. I en familj som kan avfyra kärnvapen. President Gilchrist spelas av Hollywoodstjärnan Bill Pullman (Independence day, Lost highway) och hans fru av Jenna Elfman (Dharma & Greg).

37 INK MASTER USA SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 13 VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY I den första säsongen av Ink master USA gjorde tio skickliga tatuerare upp i stenhårda tatueringstävlingar och bisarra utmaningar. Nu har det blivit dags för ytterligare 16 bläckkonstnärer att bedömas av rockstjärnan Dave Navarro och hans stenhårda jury. Och det är mycket som står på spel. Hedern. Äran. Ett pris på dollar. Den första säsongen av Ink master USA gjorde under våren 2012 tittarsuccé på amerikanska kabelkanalen Spike och i juryn hittar vi kända mästertatueraren Oliver Peck samt Chris Nunéz, känd från realityserien Miami ink. GRIMM SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: TBA Grimm är fantasyserien om Portlandpolisen Nick Burkhardt som motvilligt får veta att han tillhör en gammal väktarsläkt som kallas Grimm. Väktarnas uppgift är att skydda människan mot alla mardrömsvarelser med hjälp av ett sjätte sinne och uråldrig kunskap som går i arv. Nick följer sina instinkter för att rädda oskyldiga från namnlösa fasor. Mörkrets makter gör allt de kan för att mörda varje Grimm som står i deras väg, och inför tredje säsongen är det svårt för Nick att hålla sin identitet hemlig.

38 THE EXES SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Tre män med samma skilsmässoadvokat som buntas ihop i samma lägenhet och tvingas dela liv med varandra. Du gissade rätt, det luktar trubbel. Vi kan även utlova en hel del skratt på vägen. Inte minst på grund av den smarta rollsättningen med kända humorprofiler som Wayne Newman Knight och Donald Dr Christopher Turk Faison. The Exes är en älskvärd komediserie om tre frånskilda män som delar lägenhet med varandra, mittemot hyresvärden Holly som till råga på allt är killarnas skilsmässoadvokat. Efter att Holly (som spelas av Kristen Johnston från Tredje klotet från solen) presenterat sin nya klient Stuart för hans nya rumskamrater tjejtjusaren Phil och den sarkastiske Haskell, börjar saker och ting bli knas. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 min VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY MEN AT WORK Milo har blivit dumpad av sitt livs kärlek. Kollegorna Gibbs, Neal och Tyler försöker peppa Milo så att han ska komma in i matchen igen som vänner bör. De gör det ganska dåligt som grabbgäng gör. Som tur är så är de fyra killarna snäppet bättre på att sätta ihop tidningen Full Steam. I USA har Men at work beskrivits som en manlig motsvarighet till Sex and the City. Den första säsongen var en av fjolårets största publiksuccér i USA och drog över 2,5 miljoner tittare varje vecka. I rollen som Milo ser vi Danny Masterson, känd som den ständigt pårökte Hyde i sitcomklassikern That 70s show. Men at work är skapad av manusförfattaren och skådespelaren Breckin Meyer (Road trip, Franklin and Bash). SÄSONG: 24 ANTAL AVSNITT: 9 LÄNGD: 30 min SIMPSONS När Simpsons för första gången visades som en del av The Tracey Ullman Show 1987 kunde seriens skapare Matt Groening knappast ana vad som komma skulle. Nu har Simpsons vunnit alla tänkbara priser och slagit oräkneliga rekord. Folk världen över har provocerats av och skrattat ihjäl sig åt den gulhyade familjen som gjort stadsnamnet Springfield välkänt över hela världen. Pappa Homer, mamma Marge, sonen Bart samt döttrarna Lisa och Maggie har blivit som älskade familjemedlemmar för fansen.

39 FAMILY GUY SÄSONG: 12 ANTAL AVSNITT: 9 LÄNGD: 30 min Peter Griffin är stor, glad och högljudd och på de flesta mätbara sätt en fullständig idiot. Han säger precis vad han tycker, helst vid exakt fel tid och på sämsta tänkbara plats. Peter bor i Quahog, Rhode Island med sin paranta fru Lois och deras barn: överviktige och intellektuellt utmanade Chris samt smarta och smådeppiga nörden Meg. Familjens minsting Stewie går förvisso fortfarande i blöjor, men det hindrar honom inte från att smida planer på världsherravälde och mödramord. Familjens hund heter Brian och är beviset på att människans bästa vän både kan vara alkoholiserad och prata som en vuxen. Låter det som en vettig familj? Naturligtvis inte. Den är ju tecknad. Och förbannat rolig. SÄSONG: 9 ANTAL AVSNITT: TBA LÄNGD: 30 min HOW I MET YOUR MOTHER Ted Mosby vill berätta för sina barn om hur det gick till när han träffade deras mamma. Detta har han inte lyckats med fullt ut under de åtta säsonger som How I met your mother har visats. Ted Mosby får därför ett nionde försök. Allt började när Teds bästa kompis Marshall berättade att han tänkte fria till sin flickvän Lily. Just i det ögonblicket slog det Ted att han måste sätta fart om han också vill finna den rätta. Hans vän Barney hjälper honom med denna stora uppgift. Barney har dock en del ovanliga åsikter och lätt bisarra förslag på hur man träffar tjejer. SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: 11 FACE OFF Succéserien Face off är tillbaka för en fjärde säsong. Face off kan närmast liknas vid ett Project runway där deltagarna istället för kläder skapar special - effekter i filmindustrins sminkrum. Här får vi följa 12 tävlande som blandar smink, proteser, 3D-design, verklighetstrogna robotar och andra knep. Allt för att skapa fantastiska fantasifoster som hade platsat i många Hollywoodproduktioner. Vinnarna kan dessutom få se sina alster i stora filmproduktioner.

VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK. popcorn. Unga tankar om film och filmvåld

VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK. popcorn. Unga tankar om film och filmvåld VÅLDSSKILDRINGSRÅDETS SKRIFTSERIE NR. 28 2002 REDAKTÖR: ANN KATRIN AGEBÄCK popcorn Unga tankar om film och filmvåld innehåll Förord 5 Inledning 9 Wow! Puh! Film! 17 Action, skräck, porr och tecknat 51

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Fullt när hon skulle föda TISDAG 21 JUNI DE FLYDDE VÅLDET PÅ BALKAN MARIA VILL VÄRVA TJEJER BOIS TOG FÖRSTA HEMMASEGERN

Fullt när hon skulle föda TISDAG 21 JUNI DE FLYDDE VÅLDET PÅ BALKAN MARIA VILL VÄRVA TJEJER BOIS TOG FÖRSTA HEMMASEGERN Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 25. DE FLYDDE VÅLDET PÅ BALKAN För 20 år sedan startade det blodiga inbördeskriget på Balkan. City har pratat med tre skåningar som flydde våldet. VÄRLDEN

Läs mer

Folkets Bio presenterar. En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet

Folkets Bio presenterar. En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet Folkets Bio presenterar En film från Olympia Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television med stöd av Svenska Filminstitutet Långt från Jordbro En film om några av Jordbrobarnens barn En film

Läs mer

INNEHÅLL. VAD HANDLAR FILMEN OM?... 22 BERÄTTELSEN SOM VÄV... 22 Hur det kan se ut... 24 Aktiv huvudperson... 24

INNEHÅLL. VAD HANDLAR FILMEN OM?... 22 BERÄTTELSEN SOM VÄV... 22 Hur det kan se ut... 24 Aktiv huvudperson... 24 INNEHÅLL förord...1 1 INLEDNING... 3 ANDRA SKOLOR... 5 OM FILMERNA... 6 FILMTIPS... 7 2 HUR SKA DET GÅ?... 9 Inlevelse och dramaturgi... 10 Författaren som marionettmästare... 12 NYCKELSCENER... 12 Hur

Läs mer

Tänk om han också fått chansen att komma hit

Tänk om han också fått chansen att komma hit Åtta män berättar om sig själva och mötet med Manscentrum i Haninge Tänk om han också fått chansen att komma hit En reflektion från en av de intervjuade männen vars kompis satt häktad för misshandel av

Läs mer

ONS 30 JUNI. ALLSÅNGEN ÄR TILLBAKA Anders Lundin drog i går kväll igång en ny säsong av Allsång på Skansen.

ONS 30 JUNI. ALLSÅNGEN ÄR TILLBAKA Anders Lundin drog i går kväll igång en ny säsong av Allsång på Skansen. Kryss & serier: HÄR LARMAS OFTAST OM SKOTTLOSSNING City har kartlagt det senaste årets larm om skottlossning i Landskrona. Vi tar alla larm på fullaste allvar, säger närpolischef Mats Karlsson. ALLSÅNGEN

Läs mer

PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING

PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING PÅ VÄG MOT ÅTERHÄMTNING Ett studiematerial om att hantera svåra psykiska besvär Tommy Engman Studiematerialet är framtaget av Återhämtningsprojektet, som är ett samarbete mellan Riksförbundet för Social

Läs mer

DAGYBLADET. Bostadsbristen påverkar oss! Hur bostadsbrist påverkar unga + Vägen till din första bostad s.3-4. Allt om JAZZ + lite till

DAGYBLADET. Bostadsbristen påverkar oss! Hur bostadsbrist påverkar unga + Vägen till din första bostad s.3-4. Allt om JAZZ + lite till DAGYBLADET Bostadsbristen påverkar oss! Hur bostadsbrist påverkar unga + Vägen till din första bostad s.3-4 Den trendiga välgörenheten Volontärarbete blir bara mer och mer populärt bland ungdomar s.8-9

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

INSIDE DEN NAKNA SANNINGEN OM NUDIE. Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER. Butikskoncepten du inte visste fanns

INSIDE DEN NAKNA SANNINGEN OM NUDIE. Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER. Butikskoncepten du inte visste fanns RETAIL NEWS INSIDE Retail news INSIDE NUMMER 1 2014 AMF FASTIGHETER VI BLICKAR UTÅT Butikskoncepten du inte visste fanns Nytt magasin! LÄS OM RETAILTRENDER, BUTIKSKONCEPT & INTRESSANTA PROFILER NÖRDARNA

Läs mer

FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för. par

FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för. par FÖRSVARSMAKTENS GUIDE för par där någon av er ska göra utlandstjänst 1 2 INNEHÅLL Allmän information 3 När man är ifrån varandra... 4 Tiden före insatsen 6 Vad är det som gör att vissa vill åka på insats?

Läs mer

The Work av Byron Katie

The Work av Byron Katie The Work av Byron Katie En introduktion Ingen kan ge dig frihet utom du själv. Denna lilla bok visar hur man gör. Byron Katie Det här häftet presenterar kärnan av The Work av Byron Katie. Tusentals häften

Läs mer

Hur du maximerar ditt liv/brian Houston En 31 dagars andakt

Hur du maximerar ditt liv/brian Houston En 31 dagars andakt Hur du maximerar ditt liv/brian Houston DAG 1: Ett välsignat liv Det är Guds önskan och plan att alla ska få leva ett välsignat liv. I Bibeln, har välsignad olika betydelser. Att leva ett välsignat liv

Läs mer

anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama

anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama anna olofsson & michaela neumann JAG ÄR MoDIGARE NU En kreativ handbok i drama Kontakta oss gärna! Anna: anna.olofsson.dramapedagog@gmail.com Michaela: mikkan.neumann@gmail.com Du kan beställa Jag är modigare

Läs mer

norrkoping Stormen Gudrun yr igen sid 32 Ferrari till alla i Finspång sid 20 sept 2013 Aldrig mer semester sid 18 Skolfoto Mitt i högsäsongen sid 12

norrkoping Stormen Gudrun yr igen sid 32 Ferrari till alla i Finspång sid 20 sept 2013 Aldrig mer semester sid 18 Skolfoto Mitt i högsäsongen sid 12 norrkoping magasinet för dig i norrköping sept 2013 experttips Aldrig mer semester sid 18 spännande resmål Rhodos sid 38 ekonomi Ferrari till alla i Finspång sid 20 gudrun Schyman, politik Stormen Gudrun

Läs mer

GÄNGEN I BETONGEN BIKERDRÖMMAR OCH GANGSTA RAP

GÄNGEN I BETONGEN BIKERDRÖMMAR OCH GANGSTA RAP GÄNGEN I BETONGEN BIKERDRÖMMAR OCH GANGSTA RAP Jag har respekt för Hells Angels eftersom det var det första gänget i Skandinavien. Och jag har ännu större respekt för Bandidos, eftersom de vågade stå upp

Läs mer

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv.

Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Träff 5 Att vara schysst mot sig själv. Översikt De fem djuren...5 min Repetition av träff 4, 3, 2 och 1...10 min Genomgång av att öva mellan träffarna...10 min Dansa jobbig tanke...15 min Festinbjudan...15

Läs mer

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE

EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE EN GUIDE FRÅN LIVSHANDBOKEN.SE Stärk din motivation 34 coachande sidor: Väck drivkraften som tar dig i mål 2 Innehållsförteckning Om författaren...3 Inledning... 4 1. Välj en kristallklar målbild...5 2.

Läs mer

Sex and the City En kvalitativ studie om serien och karaktärerna Ninella Adrović

Sex and the City En kvalitativ studie om serien och karaktärerna Ninella Adrović Sex and the City En kvalitativ studie om serien och karaktärerna Ninella Adrović C-uppsats 15 hp Medie- och kommunikationsvetenskap Vårterminen 2011-03-01 Handledare: Madeleine Wetterskog Examinator: Ebba

Läs mer

magasinet Les Binet #4.11 dm-trender du måste känna till Succéresan Så skapade Stena Line lojalitetsprogrammet Extra Jakten på den trogna kunden

magasinet Les Binet #4.11 dm-trender du måste känna till Succéresan Så skapade Stena Line lojalitetsprogrammet Extra Jakten på den trogna kunden Posten Tidernas bästa julkampanjer Bli transparent eller halka efter! magasinet En tidning om direktmarknadsföring från Posten DR-akademien #4.11 dm-trender du måste känna till Succéresan Så skapade Stena

Läs mer

Läsning ger oss vingar

Läsning ger oss vingar Läsning ger oss vingar Lärare samtalar om läsupplevelser och läslust med barn och ungdomar Maria Glawe, Maria Helle, Charlotta Hemlin, Victoria Kåberg och Jenny Antonsson Inledning O mäktiga féer, ge mitt

Läs mer

En överlevnadsguide för personer med Aspergers syndrom. Av Marc Segar

En överlevnadsguide för personer med Aspergers syndrom. Av Marc Segar En överlevnadsguide för personer med Aspergers syndrom Av Marc Segar Originalets titel: A survival guide for people with Asperger syndrome Översättning: Ingrid Flöistrup Textbearbetning: Gunilla Gerland

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

s k a j a g g ö r a?

s k a j a g g ö r a? V a d s k a j a g g ö r a? 31 brev till kvinnojourerna och tjejjourerna 1 Manifest Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem.

Läs mer

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé

En praktisk handbok. idé. idé idé. idé. idé En praktisk handbok Entreprenörskap handlar om att utveckla nya er och att omsätta dessa er till något värdeskapande. Värdet kan skapas i företag, i offentlig verksamhet och i föreningslivet. REGERINGEN

Läs mer

Mycket vilar på mig. När en anhörig har hemtjänst. Mymmel Blomberg

Mycket vilar på mig. När en anhörig har hemtjänst. Mymmel Blomberg Mycket vilar på mig När en anhörig har hemtjänst Mymmel Blomberg Mycket vilar på mig När en anhörig har hemtjänst mel Blomberg Mymmel Blomberg FoU SocialCentrum Region Halland FoU-verksamheten på Region

Läs mer

Intrigpapper Mörkrets Tid 2-4 oktober 2009

Intrigpapper Mörkrets Tid 2-4 oktober 2009 Intrigpapper Mörkrets Tid 2-4 oktober 2009 Världen Så skapades en misslyckad plats, vacker och förstulen från skaparens sanna och mörka intention. En problematisk plats, både skön och fruktansvärd i sig

Läs mer

KORPÖGAT. T o r s å k e r s S o c k e n t i d n i n g. Spara och Slösa

KORPÖGAT. T o r s å k e r s S o c k e n t i d n i n g. Spara och Slösa KORPÖGAT T o r s å k e r s S o c k e n t i d n i n g Årgång 8 Mars 2010 Pris 10:- Något i hästväg För 30 år sedan tog experterna till orda och klassade hästen som ett fornminne eftersom hästen ansågs ha

Läs mer