PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid K 20, Skövde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Nr 4/2014 1 (6) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-09-22. Tid 2014-09-22. K 20, Skövde"

Transkript

1 PROTOKOLL Nr 4/ (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen Katarina Johansson Skövde kommun Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin Hulmarker Hjo kommun Conny Haraldsson Arbetsförmedlingen Susanne Sandgren projektledare Fullföljda studier 1 3 Rickard Stenström projektledare Vi vill vara med 1 3 Lars-Erik Lindh ordförande Sof Norra Skaraborg 1-3 Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 1 Sammanträdet öppnas Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. 2 Val av justerare Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling: 3 En gemensam ESF ansökan i Skaraborg Den av förbunden i Östra Skaraborg ägda förstudien Vi vill vara med är nu inne i ett slutskede avseende de genomförda workshopen som genomförts i hela Östra Skaraborg och med ett stort antal deltagande tjänstemän från alla parter. Det som återstår är en workshop med ett antal ungdomar från Mariestad som utifrån sitt perspektiv kritiskt kommer granska och berätta om vilka behov de ser.

2 PROTOKOLL Nr 4/ (6) I förstudien som ligger till grund för arbetet, betonade förbundet vikten av att för Skaraborg knyta ihop samtliga pågående processer för att om möjligt göra en framställan om en gemensam ESF ansökan som ett paraply med underliggande delprojekt. Bäringen i att göra så ligger till att börja med i de styrdokument som finns i Eu 2020, Västra Götalands strategidokument för samma tidsperiod och Skaraborgs kommunalförbund genomförandeplan för Här ligger den gemensamma grunden för arbetet med unga utanför och som gör det möjligt att samlas under ett paraply. Susanne Sandgren, projektledare för Fullföljda studier, har sin bas på Kommunalförbundet och var en av de första som tidigt invigdes i tankarna kring vår gemensamma förstudieansökan för att det gemensamma arbetet i Skaraborg med att få fler ungdomar att slutföra sina studier inom gymnasieskolan. Susanne redogjorde för hur långt hon kommit i det arbete hon driver inom ramen för Fullföljda studier och beskrev för ledamöterna hur hon såg hur hela processen kunde hänga ihop över Skaraborg. En annan är den över Skaraborg gällande förstudien Samverkan för Skaraborgs Unga och som i sin förstudie kommit fram till ett förslag att pröva alternativa skolgångar för dem som inte vill eller kan avsluta den ordinarie skolgången. Även den förstudien ingår som en naturlig del i en eventuell kommande ESF ansökan. Rickard Stenström föredrog vår egen förstudie Vi vill vara med som har ett tydligt lokalt fokus. Parterna i respektive kommun har föreslagit gemensam mötesplats för de unga som inte kommer in på arbetsmarknaden och där de idag redan befintliga resurserna inom respektive myndighet kan mötas. En lots alternativt myndighetscoach kan komplettera mötesplatsen. Grunden i det parterna sett är att resurserna finns, men att mötet inte är organiserat efter individens behov. Nyckelord för en kommande ESF ansökan är att den görs gemensamt med övriga parter i Skaraborg, en gemensam ingång där resurserna samlas, att medfinansieringen till största delen utgörs av myndigheternas egen insats för den enskilde individen. Alla grupper med ett behov som exempelvis unga med funktionsnedsättning skall kunna nyttja sig av denna ingång. Den 7 november 2014 på förmiddagen sker en spridningskonferens på Billingehus i Skövde där en grundtanke för en gemensam ESF ansökan presenteras. Viktigt är att samtliga ingående förbundsstyrelser som äger förstudien deltar denna förmiddag.

3 PROTOKOLL Nr 4/ (6) Ett tack riktades till Susanne Sandgren och Rickard Stenström för deras föredragning. 4 Rapport överläggningar med Kommunalförbundet En tjänstemannadiskussion är inledd med Kommunalförbundet för att lyfta frågan om hur Samordningsförbunden i Skaraborg och Skaraborgs Kommunalförbund bäst kan samverka för att få ut största effekt av de insatser vi gemensamt gör inom det sociala området. Vi samverkar gällande ungdomar som varken arbetar eller studerar, men det finns än mer vi kan göra tillsammans för att uppnå ytterligare samverkansvinster. Dialogen fortgår. 5 Presidium 2015 Samtliga parter har nu godkänt förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Skaraborg. Med anledning av det har kommunernas valberedningar inför kommande val till nämnder och styrelseuppdrag, informerats om den diskussion styrelsen hade inför bildandet av det nya förbundet. En av frågorna var representationen till förbundets styrelse. En väg är att behålla den ordningen förbundet hittills haft med kommunstyrelsernas ordförande som ledamöter i styrelsen och en annan är att socialnämndernas ordförande kan vara lämpliga företrädare för kommunerna. Hälso- och sjukvårdsnämnden står inför samma process i och med att två nämnder i Skaraborg skall bli en nämnd. Det principiellt viktiga är att de ledamöter som framgent ingår i styrelsen har engagemang samt mandat att företräda respektive part i styrelsen. 6 Övriga frågor Inga förelåg.

4 PROTOKOLL Nr 4/ (6) 7 Nästa sammanträde 8 december 2014 klockan på Knistads herrgård i Skövde. Gemensamt med Sof FalköpingTidaholm samt beredningsgrupper. På dagordningen: Verksamhetsplan 2015 och budget Beslut om medlemskap i NNS. Avtackning av ledamöter och tjänstemän. Sammanträdet avslutas med en jul lunch. Kommande mötesagenda: 23 september 2014 spridningskonferens ÅKA modellen i Västra Skaraborg 2 oktober 2014 på Inredia i Tibro. Från ord till handling - hur kommuner, Af och Fk, kan stödja sociala företag 23 oktober 2014 Samordningsförbundens dag i Väst. Chalmers i Göteborg. Tema: Mänskliga rättigheter 7 november 2014 slutkonferens Vi vill vara med Billingehus Skövde Beslutsfrågor 8 Delårsrapport 2014 Fokus i delårsrapporten ligger på politisk legitimitet för det samtliga förbund presterar i hela landet. Stockholms stad planerar att bilda ett förbund från 1 januari 2015 vilket är ett viktigt steg för att förbunden som en plattform för samverkan inom rehabområdet får ökad legitimitet. Det innebär i sin tur att de gemensamma medel som idag finns avsatta till förbunden inte kommer räcka till för den verksamhet som bedrivs i förbunden och som därför gör att frågan måste upp på högsta politiska nivå. Den andra slutsatsen i rapporten är att vi i enlighet med tidigare tagna beslut låter vårt eget kapital arbete till gagn för de individer vi möter. Vi följer budget och beräknad utgående eget kapital 2014 ligger på ca Sek. Styrelsen beslöt att godkänna delårsrapporten och lade den till handlingarna.

5 PROTOKOLL Nr 4/ (6) 9 Budgetäskande 2015 Innevarande år har de två ingående förbunden till Samordningsförbundet Östra Skaraborg haft en tilldelning från staten med 4,28 miljoner Sek. Under innevarande år har båda förbunden låtit det egna kapitalet arbeta vilket gör att det beräknade egna kapitalet vid utgången av 2014 är ca SEK vilket helt ligger inom ramen för vad som är möjligt att föra med sig utan att det skall hämma nästa års tilldelning. För att få bästa möjliga start av det nya förbundets verksamhet äskas 4,5 miljoner Sek från staten. Eftersom Stockholms stad planerar att bilda ett nytt förbund den 1 januari 2015, delar av Gävleborgs län likaså samt att Öckerö kommun ansluter sig till Samordningförbundet Delta kommer den ram på 260 miljoner Sek som regeringen anslagit till förbunden inte räcka till. Därav vikten av politisk legitimitet med koppling till alla politiska nivåer för att stärka samverkansarbetet mellan myndigheterna. Styrelsen beslöt att äska 4,5 miljoner Sek för verksamhetsåret Till Försäkringskassan för verkställning. 10 Inriktningsbeslut budget 2015 Ett förslag till budget för 2015 diskuterades. I slutet av november 2014 kommer Fk att besluta om hur tilldelningen blir och den 8 december 2014 har styrelsen att fatta beslut om budgeten för Styrelsen gav uppdraget till förbundsdirektören att tillsammans med förbundschefen för FalköpingTidaholm ta fram ett gemensamt förslag till budget för det nya förbundet. De administrativa kostnaderna för det nya förbundet är beräknade och klara, det som behövs är att se över vad som kan synkroniseras redan 2015 i den nya budgeten. Uppdraget att arbeta med unga med funktionsnedsättning ingår som ett portalprojekt liksom att fortsätta arbetet med en väg in. Uppdraget riktat mot våld i nära relationer kunde startas tack vare medel som återbetalades från staten vilket gör att det är pågående över hela området under 2 års tid.

6 PROTOKOLL Nr 4/ (6) Den 7 november 2014 på eftermiddagen träffas förbundens arbetsutskott för att gemensamt ta ställning till det tjänstemannaförslag som då kommer finnas på plats. 11 Beslut att bilda Samordningsförbundet Östra Skaraborg Samtliga parter står nu bakom den nya förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Skaraborg. Organisationsnumret bibehålls men en namnändring kommer. Med stöd av att samtliga parter godkänt den nya förbundsordningen beslöt styrelsen att bilda det nya förbundet Östra Skaraborg. Organisationsnummer Sammanträdet avslutas Roland Wanner tackade för visat intresse och förklarade sammanträdet för avslutat. Vid protokollet Justerat Tomas Rosenlundh Linnéa Hultmark Roland Wanner

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 1/ (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 1/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsförmedlingen Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Catrin Hulmarker Hjo kommun Roland

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-02-17. Tid 2014-02-17. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 2/2014 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen Kjell

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10

PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2012-12-10. Tid 2012-12-10 PROTOKOLL Nr 4/2012 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Kanalhotellet Karlsborg Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 7/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Lärcenter Falköping Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3 Torgny Andersson Försäkringskassan 1-2, 7-11

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander.

1 Sammanträdet öppnas. 2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Anitha Welander. PROTOKOLL Nr 4/2010 1 (5) 2010-09-22 Sammanträde Tid 2010-09-22 Plats Petter Helénsgata 2, Skövde Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande, 1-8, 10-11 Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

1 Sammanträdet öppnas. Roland Wanner hälsade välkommen och förklarade sammanträdet för öppnat. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 2/2013 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Stadshuset, Hjo Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04

PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2010-04-16. Tid 2010-06-04 PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (5) 2010-04-16 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Servicekontoret, Skatteförvaltningen, Skolgatan 1, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-04-28. Tid 2014-04-28. K 20, Skövde

PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2014-04-28. Tid 2014-04-28. K 20, Skövde PROTOKOLL Nr 3/2014 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

Informationsärende och återkoppling:

Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Naturkraft Rehabilitering, AME, Skaraborgsgatan 19, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Claes-Göran

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 6/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Samordningsförbundets lokaler i Skövde Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/ (6) Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2008 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Kjell Sjölund Karlsborgs kommun ordförande Christer Janson Länsarbetsnämnden vice

Läs mer

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner.

Tomas Rosenlundh Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Roland Wanner. PROTOKOLL Nr 5/2015 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid Plats Närvarande Hellidens folkhögskola, Tidaholm Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling:

1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Linnéa Hultmark. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2011 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Haganäset Karlsborg Närvarande Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande 3-8 Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 2/2010 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Petter Helénsgata 2. Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra 1(6) Samordningsförbundet Östra Skaraborg PROTOKOLL Nr 1/2016 2016-02-29 Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid 9:00-12:00 Plats Stationsgatan 14, Skövde Närvarande Catrin Hulmarker, Hjo

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 5/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 5/2010 1 (7) 2010-12-03 Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2010-12-03 Plats Närvarande Knistad Hotel & konferens Torgny Andersson Försäkringskassan ordförande Anna-Britta Andersson

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Claes Jägevall. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 3/2010 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Skattekontoret, Skolgatan 2, Skövde Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-05-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/ (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid

PROTOKOLL Nr 2/ (8) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid PROTOKOLL Nr 2/2012 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande K 20, Skövde Roland Wanner Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25

PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Samordningsförbundet Skövde 2009-09-25. Tid 2009-09-25 PROTOKOLL Nr 5/2009 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson.

Karin Viklund Samordningsförbundet Östra Skaraborg. 1 Sammanträdet öppnas. Till protokollsjusterare utsågs Torgny Andersson. PROTOKOLL Nr 4/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:30 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29 PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Badhusgatan 29 Närvarande Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran Borg

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-10-01. Tid 2009-10-01. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (8) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Louise Ahlgren Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2011-02-21. Tid 2011-02-21

PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 2011-02-21. Tid 2011-02-21 PROTOKOLL Nr 2/2011 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Tid Plats Närvarande Arbetsmarknadsenheten Tibro Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48 Plats och tid Falköping kl. 8:30 11:30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen, Hasse Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid

PROTOKOLL Nr 4/ (7) Samordningsförbundet Skövde Tid PROTOKOLL Nr 4/2009 1 (7) Sammanträde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice ordförande Claes-Göran Borg

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan

PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2007-12-13. Tid 2007-12-13. AME, Gesällgatan PROTOKOLL Nr 8/2007 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande AME, Gesällgatan Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Thomas Gustafsson

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Skaraborg

Samordningsförbundet Östra Skaraborg Informationsunderlag till styrelsemötet 2017-09-12 6 Informationsärenden 6.1 Medelstilldelning 2018 Tilldelningen för 2018 är 9 210 000 och parterna har fått information om deras tilldelning. Jag har inte

Läs mer

Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet.

Claes Jägevall valdes till ordförande för sammanträdet. 3 Val av sekreterare. Tomas Rosenlundh valdes till sekreterare för sammanträdet. PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (10) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Fullmäktigesalen, Karlsborg kommun Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Catrin

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 31 mars 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24

PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Samordningsförbundet Skövde 2008-10-24. Tid 2008-10-24 PROTOKOLL Nr 6/2008 1 (7) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Anita Lindgren Skövde kommun Sewon Ekberg

Läs mer

Samordningsförbundet

Samordningsförbundet Årsredovisning 2014 Falköping/Tidaholm Ordförande: Hasse Andersson Förbunds chef: Margaretha Eriksson SAMMANFATTNING Finansiella samordningsförbund har sin grund i de strukturella faktorer som gör det

Läs mer

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Datum: 3 april 2008 Tid: Kl. 09.00 12.00 Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Närvarande: Ledamöter: Thomas Gustafsson, tjänsteman, Agneta Malmsten, tjänsteman, Gun-Marie

Läs mer

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet

2 Val av ordförande för sammanträdet. Anna-Britta Andersson valdes till ordförande för sammanträdet PROTOKOLL Nr 1/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid 2007-01-15 Plats Närvarande Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110222 Plats och tid Bengtsfors 13.00-15.30 Beslutade Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf. Lennart Jonasson Christina

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.30-15.35 Deltagande ande Conny Johansson (S) Lena Sjödahl (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre Ryden (S) LeifWalterum (C) Marie Elunan

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll

2 Val av justerare till dagens protokoll PROTOKOLL Nr 2/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Närvarande Skomakaren, Skövde Stadshus Anna-Britta Andersson ordförande Skövde kommun Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes

Läs mer

Verksamhetsplan Övergripande planering

Verksamhetsplan Övergripande planering Sydöstra Skånes Samordningsförbund bildades 2009. Medlemmar: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne, och de fyra kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad. Verksamhetsplan 2019 Samordningsförbundets

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP), Västra Götalandsregionen

Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP), Västra Götalandsregionen Tid: 2018-04-27 kl 9:00 12:00 Plats: Rullagergatan 6A Ledamöter Närvarande: Förhindrade: Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP),

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: onsdagen den 27 augusti 2014, kl 13:15-15.00 Arbetsförmedlingen Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-04 Sida l Plats och tid Öringen, stadshuset kl 8.15-11.30 Beslutande Ledamöter Pierre Ryden (S), ordförande Linnea Hultmark, (C), HSN Catrin HuJmarker (M) Petter Jönsson (Fp)

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2013/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Sammanträde Dnr 2014/01 ( 1 t.o.m. 10) 1(10) Tid: 2014-02-28 kl. 10:00 12:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Malin Welin, Försäkringskassan, vice ordförande Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 1(9) VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018 Innehåll: 1 Inledning 2 Övergripande mål, syfte och centrala begrepp 3 Samordningsförbundets uppgifter 4 Synsätt 5 Inriktning i samverkansarbetet 5.1 Stöd till en förbättrad

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-17 1 (4) HSN 1512-1461 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-08-30, p 13 Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Sammanträdesdatum. Säffle

Sammanträdesdatum. Säffle Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20130930 Plats och tid Säffle 8.30-12.00 Beslutade Ordf. Leif Johansson AF Vice ordf. Christina

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Diarienummer 2014/013-001 Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Förbundschef Per Liljebäck HAR GODKÄNTS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET ALE, KUNGÄLV, STENUNGSUND OCH TJÖRN 2014-02-21 EKONOMISK

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Christer Janson hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat.

1 Sammanträdet öppnas. Christer Janson hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. PROTOKOLL Nr 4/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-10-05 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Christer Janson Länsarbetsnämnden ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2011/013-003 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 1 juni 2018 HBS 2018/3 1 (11) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 1 juni 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:30 Tumba Bruk, Bancosalen, Botkyrka Beslutande Ledamöter Mats Einarsson

Läs mer

PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-02-26. Tid 2009-02-26. Petter Heléns gata 2, Skövde

PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Samordningsförbundet HjoTiBorg 2009-02-26. Tid 2009-02-26. Petter Heléns gata 2, Skövde PROTOKOLL Nr 2/2009 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Närvarande Petter Heléns gata 2, Skövde Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Karin Viklund Försäkringskassan

Läs mer

Årsredovisning för 2014

Årsredovisning för 2014 1(17) 2015-02-23 Dnr 2015-000 02 Årsredovisning för 2014 Sammanfattning av årets verksamhet: Styrelsen för Samordningsförbundet i Östra Skaraborg, 222 000 2253, avger härmed årsredovisning för verksamhetsåret

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.20 12.15 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2013-12-16 40-50. kl. 08.30-10.30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2013-12-16 40-50. kl. 08.30-10.30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2013-12-16 40-50 Plats och tid Tidaholm kl. 08.30-10.30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen Hasse Andersson

Läs mer

Maria Lindgren-Tuoma, förbundschef, Samordningsförbundet Skellefteå Norsjö. Styrelse Övriga För kännedom. Kansli Maria Lindgren-Tuoma

Maria Lindgren-Tuoma, förbundschef, Samordningsförbundet Skellefteå Norsjö. Styrelse Övriga För kännedom. Kansli Maria Lindgren-Tuoma 1 (5) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-04-03 Kallelse Styrelsemöte Tid/Plats Dag: fredag den 6 april 2018 Tid: kl. 09:00 12:30 Plats: Skellefteå, Hörnellgatan 17, vån 3 Detaljer: Sammankallande: Maria Lindgren-Tuoma,

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Gunilla Druve Jansson,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (14) Plats och tid Bonaren, tisdagen den 4 september 2018 kl 14:00-15:10 ande Rolf Eriksson (S), ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) 32-35 Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1(6) Plats och tid: onsdagen den 5 februari 2014. Försäkringskassan, Fredsgatan 19, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Lars Elamsson Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 1 Förvaltningsberättelse 1.1 Uppstart och bildande

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

Gustav Adolfs Torg 4A, lokal Vargö

Gustav Adolfs Torg 4A, lokal Vargö SAMRAD Samordnings förbunden i Göteborg Jan Svensson, sekr Tfn: 03 1-368 02 99 PROTOKOLL 1 (5) CÖtehoqp Stad Stdsknsh'rt Sammanträdesdatum 20 1 O- 12-08 2011-01- 1 2 Närvarande: Ledamöter: Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL l Platsochtid StadShUSet, kl 8.30-12.15 (ajournering 9.40-10.10) Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Anna J o harrsson (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Benkt-Eric Lindh (Fp) Eva-Lott Gram

Läs mer

Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg

Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg 1(13) Delårsbokslut 2012-01-01 2012-08-31 Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg Macintosh HD:Users:tomas:Documents:v-ar 2012:Samordningsförbundet SkövdeHjoTiBorg:Delårsbokslut:Delårsbokslut förbundets verksamhet

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborgs regionkontor, Gävle, kl 09.30 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordförande Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg

Samordningsförbund Gävleborg Samordningsförbund Gävleborg Dialogmöten Primärvården 16-17 februari 2015 Projektledare Tinna Cars-Björling Samordningsförbund Gävleborg bildades formellt 2014-12-15 Leds av en styrelse som består av sju

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 1(9) VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2019 Innehåll: 1 Inledning 2 Övergripande mål, syfte och centrala begrepp 3 Samordningsförbundets uppgifter 4 Synsätt 5 Inriktning i samverkansarbetet 5.1 Stöd till en förbättrad

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg

Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Box 119 21 Sammanträde 2006-06-12 404 39 Göteborg Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 12 juni kl 13.00-16.15 Plats: Arbetsförmedlingen Svingeln, Vestagatan 2 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Lennart Johansson

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-11-30 Plats och tid Arbetsförmedlingen, klockan 08.15-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101123 Plats och tid Bengtsfors 13.00-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Sjuhärads Samordningsförbund Styrelseprotokoll Org.nr Sidan 1 av 4

Sjuhärads Samordningsförbund Styrelseprotokoll Org.nr Sidan 1 av 4 Org.nr 222000-2105 Sidan 1 av 4 Organ Tid Plats Förbundsstyrelsen för Sjuhärads Samordningsförbund Onsdag den 12 december 2018 08.30-12.00 och därefter lunch Annelundsvillan, Annelunds parkväg 6, Borås

Läs mer

KALLELSE/ÄRENDELISTA Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl (Kaffe serveras från kl

KALLELSE/ÄRENDELISTA Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl (Kaffe serveras från kl KALLELSE/ÄRENDELISTA 2019-02-22 Förbundsstyrelsen Tid och plats för Fredagen den 22 februari 2019, Skövde stadshus, KS-salen kl. 08.30-12.00 (Kaffe serveras från kl 08.00.) Kallade Ledamot Ersättare Katarina

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-12-13 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 13 december 2010, klockan 10.00 14:00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101025 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 22 juni 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-07

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-07 Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.05-14.30 Deltagande ande Catrin Hulmarker (M) Kjell Sjölund (C) LeifWalterum (C) Marie Ekman (S) Claes Jägevall (FP) RolfEriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110124 Plats och tid Beslutade Bengtsfors 9.00-12.30 samt 13.30-16.00 LLG Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf.

Läs mer

Dialogmöte inför förslag om verksamhetsinriktning 2007 2009 kl 9.00 11.30

Dialogmöte inför förslag om verksamhetsinriktning 2007 2009 kl 9.00 11.30 Samordningsförbundet Göteborg Nordost PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2006/01 1(5) Tid: 20 september kl 9.00 14.30 Plats: Kvibergs vandrarhem och konferens, Kvibergsvägen 5 09.00 11.30 Dialogmöte inför förslag

Läs mer