Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:00. Ann-Katrin Karlsson. Margareta Henricsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:00. Ann-Katrin Karlsson. Margareta Henricsson"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets Hus, Blå Forell, kl. 10:00-13:45 Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Ann-Katrin Karlsson Maria Landström Mats Pettersson Lennart Johansson 102 Kommunsekreterare Sekreterare Kommunchef Förvaltningschef SAM Utses att justera Justeringens plats och tid Eric Palmqvist och Magnus Johansson Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:00 Underskrifter Sekreterare Ann-Katrin Karlsson Paragraf Ordförande Margareta Henricsson Justerande Eric Palmqvist Magnus Johansson BEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag Paragraf Organ Sammanträdesdatum Anslags uppsättande Anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Förvaltningsbyggnaden Underskrift Ann-Katrin Karlsson

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (25) INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDAN Godkännande av dagordning Information från revisorerna Information om samhällsomvandlingen Utökning av uppförande av antal lägenheter på kvarteret Forsheden Valdistriktsindelning med utgångspunkt i samhällsomvandlingen Landsbygdsstrategi för Gällivare kommun Motion av Paula Palmqvist (SD) och Eric Palmqvist (SD) - Indragna bidrag Gällivare Folkets Husförening Delgivningar Interpellation av Eric Palmqvist (sd) och Paula Palmqvist (sd) - Statliga medel för att rusta upp skollokaler och utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem Fyllnadsval av ersättare i valnämnden Fyllnadsval av ledamot och ersättare i barn-, utbildning- och kulturnämnden Fyllnadsval av ersättare i kommunfullmäktiges valberedning Fyllnadsval av ersättarombud i Norrbottens Kommuner Fyllnadsval av ledamot och ersättare i socialnämnden Entledigande av ersättare i kommunfullmäktiges valberedning Fyllnadsval av ersättare i kommunfullmäktiges valberedning

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (25) Motioner 2017

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (25) 100 Godkännande av dagordning KS/2017: beslutar att godkänna dagordningen. s ordförande ställer frågan om godkännande av dagordning.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (25) 101 Information från revisorerna KS/2017: beslutar att lägga ärendet till handlingarna. I revisorernas reglemente 21 ska revisorerna löpande redovisa resultatet av sin granskning till fullmäktige. Vid dagens sammanträde föreligger ingen information.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (25) 102 Information om samhällsomvandlingen KS/2017: beslutar att tacka för informationen och lägga ärendet till handlingarna. Som stående ärende vid kommunfullmäktiges sammanträden informerar förvaltningschefen för samhällsbyggnadsförvaltningen om det aktuella läget gällande samhällsomvandlingen. Lennart Johansson informerar om; Utvecklingsplan Sandviken Programarbete äldreboende II Forsen projektering Ny förskola Mellanområdet detaljprojektering Friidrottshall förstudie Detaljplan Vägmästaren Detaljplan Överläraren 1 Detaljplan Kunskapshuset Kunskapshuset detaljprojektering Is- och evenemangsarena System/detaljprojektering Sjöparken parkområde Program Multiaktivitetshus GCSS-tunnel E 45 Repisvaara GC-väg Repisvaara-Dundret Detaljplan Gällivare 76:1 Detaljplan Hasseln Kommunalhemmet 5 och 6 Detaljplan för Vassara 10 Exploateringsprojekt Silfwerbrandshöjden Detaljplan Andra Sidan Detaljplan Borgargatan Vård- och omsorgsboendet Forsgläntan.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (25) 103 Utökning av uppförande av antal lägenheter på kvarteret Forsheden KS/2017: beslutar att tidigare uppdrag utökas till ca 80 lägenheter på Forsheden. beslutade 12 december att ge TOP bostäder AB i uppdrag att i egen regi uppföra, äga och förvalta upp till 60 lägenheter på kvarteret Forsheden. Ordförande för TOP bostäder AB har inkommit med en skrivelse 24 april 2017 där de begär att tidigare uppdraget utökas till ca 80 lägenheter på Forsheden. Ekonomiska konsekvenser Inga. Konsekvenser för barn och ungdomar Inga. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige beslutar att tidigare uppdrag utökas till ca 80 lägenheter på Forsheden. Underlag 1. TOP bostäder AB skrivelse Kommunstyrelsen Yrkande Claes Danell (S) yrkar med instämmande av Fredric Olofsson (MaV), Eric Palmqvist (SD) och Lars Alriksson (M) att tidigare uppdrag utökas till ca 80 lägenheter på Forsheden.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (25) 104 Valdistriktsindelning med utgångspunkt i samhällsomvandlingen KS/2017: beslutar att hos Länsstyrelsen i Norrbottens län begära fastställande av nya valdistrikt. En erfarenhet från arbetet med att genomföra valen till europaparlamentet, riksdags-, landstings- och kommunfullmäktige 2014, var att de distrikt som fastställts inför valen inte längre var lämpliga utifrån antalet personer i röstlängderna. Med vetskap om att samhället fortsätter att förändras på så sätt att nya bostadsområden tillkommer och befolkningen i Malmberget minskar har valnämnden tagit ställning till att ta fram förslag på ny valdistriktsindelning. Nämnd- och utredningsavdelningen fick därför i uppdrag att se över den nuvarande valdistriktsindelningen. Den föreslagna valdistriktsindelningen innebär att antalet valdistrikt minskas från 14 till 10. Det blir i många fall så att väljarna får en naturligare väg till vallokalen och den enklav som funnits i Koskullskulle försvinner. Ambitionen har också varit att de valdistrikten ska blir så lika i storlek som möjligt utifrån antalet valberättigade, med hänsyn taget till att man i framtiden antingen får dela på eller slå ihop valdistrikt allt eftersom samhällsbilden förändras. Ekonomiska konsekvenser En ny indelning i valdistrikt kan minska kommunens kostnad för det allmänna valet när det gäller kostnader i form av eventuella lokalhyror, och arvoden till valarbetare. Konsekvenser för barn och ungdomar Inga kända konsekvenser. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att hos Länsstyrelsen i Norrbottens län begära fastställande av nya valdistrikt.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (25) Underlag 1. Valnämnden Utredning. 3. Analys och prognoser för valdistrikt. 4. Presentation av förslag till nya valdistrikt. 5. Sammanställning av byggprojekt. 6. Karta över LKAB:s flyttområden i Malmberget. 7. Analys av Valmyndighetens statistikfil per 1 mars Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsen Yrkande Eva Alriksson (M) yrkar att hos Länsstyrelsen i Norrbottens län begära fastställande av nya valdistrikt.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (25) 105 Landsbygdsstrategi för Gällivare kommun KS/2016: beslutar att fastställa Landsbygdsstrategi för Gällivare kommun enligt förslag, att framarbetad handlingsplan/matris delges kommunfullmäktige. Gällivare kommun har arbetat aktivt med landsbygdsutveckling i omgångar, men det har saknats en sammanhållen och långsiktig inriktning för arbetet. Av den anledningen har den politiska ledningen lämnat uppdrag till Utvecklingsenheten att utforma en landsbygdsstrategi. Strategi är framtagen i syfte att prioritera de arbetsområden som gäller för kommunens insatser gällande landsbygdsutveckling samt tillvägagångssätt/förhållningsätt/arbetssätt under arbetets gång. Landsbygdsstrategin är ett verktyg för att implementera kommunplanens styrkorts målsättningar gällande kommunens bygder. Målet är att så långt möjligt landsbygdssäkra beslut och insatser för att skapa ett Gällivare i balans. Strategin ska också bidra till att kommunens medborgare vet vad de kan förvänta sig av kommunen, vilket ansvar olika aktörer har samt vilka åtgärder och insatser för utveckling av lands- och glesbygd som kommunen har för avsikt att göra. Strategin ska styra inriktningen för kommunens landsbygdsarbete och ge underlag för att kunna avsätta resurser för arbetet och för att ge långsiktighet och kontinuitet i arbetet. Strategin är uppdelad efter tre målområden med ett antal delmål kopplade till varje. Förslaget till landsbygdsstrategi har remitterats internt i kommunen samt till externa intressen och aktörer. Föreliggande förslag har omarbetats med hänsyn till remissvaren och bifogat finns en samrådsredogörelse. Ekonomiska konsekvenser Inledningsvis bedöms insatser knutna till Landsbygdsstrategin kunna genomföras inom befintliga ekonomiska ramar.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (25) Konsekvenser för barn och ungdomar Ärendet bedöms medföra positiva konsekvenser för barn och ungdomar, främst på landsbygden. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa Landsbygdsstrategi för Gällivare kommun enligt förslag, att framarbetad handlingsplan/matris delges kommunfullmäktige. Underlag 1. Förslag till Landsbygdsstrategi för Gällivare Kommun Samrådsredogörelse från remissförfarandet. 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsen Yrkande Bror Wennström (MaV) yrkar med instämmande av Birgitta Larsson (S), David Väyrynen (V) Pernilla Fagerlönn (V) och Lars Alriksson (M) att fastställa Landsbygdsstrategi för Gällivare kommun enligt förslag, att framarbetad handlingsplan/matris delges kommunfullmäktige.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (25) 106 Motion av Paula Palmqvist (SD) och Eric Palmqvist (SD) - Indragna bidrag Gällivare Folkets Husförening KS/2017: beslutar att avslå motionen med hänvisning till att Gällivare kommun och Gällivare Folkets Hus har ingått avtal om uppdragsersättning och att Gällivare Folkets Hus årligen lämnar in verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning till kommunen som en del i förutsättningarna för att bidrag utbetalas. Reservation Sverigedemokraterna reserverar sig mot beslutet till förmån för eget lagt förslag. Motion av Paula Palmqvist (SD) och Eric Palmqvist (SD) gällande indragna bidrag Gällivare Folkets Husföreningen har inkommit till Gällivare kommun Motionärerna påtalar att Gällivare Folket Hus den 11 januari 2017 har exkluderat en stor grupp människor från att kunna hålla möte i deras lokaler. Motionärerna framför att motiveringen är att man inte hyr ut till främlingsfientliga, rasistiska, exkluderande eller ickedemokratiska partier enligt Gällivare Folkets Hus Facebooksida kl. 15:58. Vidare skriver motionärerna att man på detta sätt utestängt en politisk förening från att kunna boka deras lokaler för möten och utbildning. Motionärerna påtalar att å ena sidan hyr man inte ut åt de som i deras tycke exkluderar, samtidigt som man själv exkluderar en politisk förening för att man sätter en självvald etikett på den som vill hyra lokalen. Sverigedemokraterna anser därför att Gällivare kommun inte längre ska främja Folkets Husföreningen med ekonomiska medel. Detta då Gällivare Folkets Husförening inte delar Gällivare kommuns värdegrund enligt motionärerna och de anger kommunplanen som källa om att Alla medborgare är lika värda och ska bemötas med respekt. Kommunen strävar efter att ha jämlikhet och jämställdhet i fokus i alla kontakter med medborgare, organisationer och företag (Kommunplan sid 3). I motionen framgår det att Folkets Husföreningen i Gällivare årligen får ekonomiskt stöd för samlingslokaler om kr och att detta enligt

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 (25) motionärerna är pengar som borde gå till annan verksamhet som främjar kommunens samtliga medborgare. Motionärerna vill att Gällivare kommun med omedelbar verkan drar in de ekonomiska bidragen för Gällivare Folkets Husförening till dess att föreningen antagit nya stadgar eller ny policy som inkluderar kommunens alla medborgare. Vidare vill motionärerna att Gällivare kommun årligen utvärderar Gällivare Folkets Husföreningens värdegrund så att ekonomiska bidrag inte betalas ut till en exkluderande verksamhet. Ekonomiska konsekvenser Medel för bidraget finns i budget. Konsekvenser för barn och ungdomar Inga kända. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen med hänvisning till att Gällivare kommun och Gällivare Folkets Hus har ingått avtal om uppdragsersättning och att Gällivare Folkets Hus årligen lämnar in verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning till kommunen som en del i förutsättningarna för att bidrag utbetalas. Underlag 1. Motion. 2. Kommunstyrelsen Yrkande Eric Palmqvist (SD) yrkar att bifalla motionen. Lars Alriksson (M) yrkar med instämmande av Johannes Sundelin (S) att avslå motionen med hänvisning till att Gällivare kommun och Gällivare Folkets Hus har ingått avtal om uppdragsersättning och att Gällivare Folkets Hus årligen lämnar in verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning till kommunen som en del i förutsättningarna för att bidrag utbetalas. Propositionsordning Ordförande ställer Eric Palmqvists förslag mot Lars Alriksson m.fl. förslag till beslut under proposition. Efter gjorda propositioner finner ordförande att kommunfullmäktige har beslutat i enlighet med Lars Alriksson m.fl. förslag.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 (25) Votering Votering begärs varvid följande propositionsordning läses upp: Den som yrkar i enlighet med Lars Alriksson röstar Ja. Den som yrkar i enlighet med Eric Palmqvist röstar Nej. Efter uppropet finner ordföranden att 33 Ja-röster och 2 Nej-röster har avgetts samt 6 frånvarande. Ordföranden finner därmed att kommunfullmäktige har beslutat i enlighet med Lars Alriksson. Voteringslista bilägges protokollet.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 (25) 107 Delgivningar KS/2017: beslutar att lägga förteckningen till handlingarna. 1. KS 2017:30/107 Lapplands kommunalförbund har 11 maj 2017 inkommit med protokoll från direktionsmöte KS 2017:30/107 Lapplands kommunalförbund har 11 maj 2017 inkommit protokoll från direktionsmöte KS 2017:37/107 Informationsteknik i Norrbotten AB har 8 maj 2017 inkommit med protokoll från årsstämman KS 2017:463/106 Patientnämnden i Norrbotten har 26 april 2017 inkommit med verksamhetsrapport KS 2017:339/107 AB Malmfältens Kraftverk har 4 maj 2017 inkommit med årsredovisning för räkenskapsåret KS 2017:47/104 Gällivare Socialdemokratiska arbetarekommun har 5 april 2017 inkommit med verksamhetsberättelse 2016 samt granskningsintyg. 7. KS 2017:47/104 Vänsterpartiet i Gällivare har 3 april 2017 inkommit med verksamhetsberättelse samt granskningsintyg. 8. KS 2017:47/104 Norrbottens sjukvårdsparti har 15 maj 2017 inkommit med verksamhetsberättelse 2016 samt granskningsintyg.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 (25) 9. KS 2017:40/106 Föreningen Sveriges Vattenkraftskommuner och regioner FSV har 4 april 2017 inkommit årsbokslut 2016 med revisionsberättelse. 10. KS 2017:21/101 Förteckning över motioner.

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 (25) 108 Interpellation av Eric Palmqvist (sd) och Paula Palmqvist (sd) - Statliga medel för att rusta upp skollokaler och utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem KS/2017: beslutar att anse att interpellationen är besvarad. Eric Palmqvist (SD) och Paula Palmqvist (SD) har inkommit med en interpellation angående möjligheten att ansöka om statliga medel för att rusta upp skollokaler och utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem. Barn-, utbildning- och kulturnämndens ordförande Karl-Erik Taivalsaari (V) har utarbetat ett skriftligt svar som har tillställts kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare. Underlag 1. Interpellation. 2. Svar på interpellation. Interpellationsförfrågan Ordföranden ställer frågan till kommunfullmäktige om interpellationen får ställas. bifaller att interpellationen får ställas. Interpellationen besvaras vid dagens sammanträde.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 (25) 109 Fyllnadsval av ersättare i valnämnden KS/2014: beslutar att utse Tomas Junkka (S) till ersättare i valnämnden. Fyllnadsval av ersättare i valnämnden efter Carina Engman (S) upptas till behandling. Föreligger val för perioden 29 maj december Förslag till beslut s valberedning föreslår kommunfullmäktige att utse Tomas Junkka (S) till ersättare i valnämnden. Underlag s valberedning s valberedning s valberedning

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 (25) 110 Fyllnadsval av ledamot och ersättare i barn-, utbildning- och kulturnämnden KS/2014: beslutar att utse Rolf Häggqvist (S) till ledamot och Eva Gidblom (S) till ersättare i barn-, utbildning- och kulturnämnden. Johannes Sundelin (S) har den 15 mars 2017 avsagt sig uppdraget som ledamot i barn-, utbildning- och kulturnämnden. Föreligger fyllnadsval av ledamot och ersättare i barn-, utbildning- och kulturnämnden för tiden 29 maj december Förslag till beslut s valberedning föreslår kommunfullmäktige besluta att utse Rolf Häggqvist (S) till ledamot och Eva Gidblom (S) till ersättare i barn-, utbildning- och kulturnämnden. Underlag 1. s valberedning s valberedning

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 (25) 111 Fyllnadsval av ersättare i kommunfullmäktiges valberedning KS/2014: beslutar att utse Laila Furskog (S) till ersättare i kommunfullmäktiges valberedning. Fyllnadsval av ersättare i kommunfullmäktiges valberedning efter Johannes Sundelin (S). Föreligger val för perioden 29 maj oktober Underlag 1. s valberedning Yrkande Birgitta Larsson (S) yrkar att utse Laila Furskog (S) till ersättare i kommunfullmäktiges valberedning.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21 (25) 112 Fyllnadsval av ersättarombud i Norrbottens Kommuner KS/2014: beslutar att lämna ärendet vakant till kommunfullmäktiges sammanträde 20 juni Fyllnadsval av ersättarombud i Norrbottens Kommuner efter Joakim Nordstrand (MP). Föreligger val för tiden 29 maj december Underlag 1. s valberedning s valberedning

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22 (25) 113 Fyllnadsval av ledamot och ersättare i socialnämnden KS/2014: beslutar att utse Gunnel Eriksson (S) till ledamot och Martin Alveblom (S) till ersättare i socialnämnden. Fyllnadsval av ledamot och ersättare i socialnämnden efter Jari Törmänen (S). Föreligger val för perioden 29 maj december Förslag till beslut s valberedning föreslår kommunfullmäktige besluta att utse Gunnel Eriksson (S) till ledamot och Martin Alveblom (S) till ersättare i socialnämnden. Underlag 1. s valberedning s valberedning

23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23 (25) 114 Entledigande av ersättare i kommunfullmäktiges valberedning KS/2014: beslutar att godkänna entledigande av Lena Lindberg (S) som ersättare i kommunfullmäktiges valberedning. Lena Lindberg (S) har den 31 mars 2017 inkommit med en begäran om entledigande av uppdrag som ersättare i kommunfullmäktiges valberedning. Förslag till beslut att godkänna entledigande av Lena Lindberg (S) som ersättare i kommunfullmäktiges valberedning. Underlag 1. Avsägelse.

24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 (25) 115 Fyllnadsval av ersättare i kommunfullmäktiges valberedning KS/2014: beslutar att utse Monica Eriksson (S) till ersättare i kommunfullmäktiges valberedning. Fyllnadsval av ersättare i kommunfullmäktiges valberedning efter Lena Lindberg (S). Föreligger val för perioden 29 maj oktober Yrkande Birgitta Larsson (S) yrkar att utse Monica Eriksson (S) till ersättare i kommunfullmäktiges valberedning.

25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25 (25) 116 Motioner 2017 KS/2017: beslutar att lämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Fram till sammanträdet har följande motion inkommit; Motion av Eric Palmqvist (SD) och Paula Palmqvist (SD) Minska antal ledamöter i Gällivare kommunfullmäktige. KS 2017:505/101.

26 GÄLLIVARE KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESLISTA Datum: Ärenden: N = Närvarande A = Avstår röst Omröstningar F = Frånvarande T = Tjänstgörande 106 ja nej ja nej ja nej ja nej Ledamöter Alriksson, Lars M N X Alriksson, Eva M N X Nordvall Hedström, Monica M N X Josefsson, Ingrid M F Liljergren, Per-Åke M F Blom, Benny M N X Fulford, Katarina M N X Larsson, Birgitta S N X Lindberg, Lena S F Åhlén, Maria S N X Sundelin, Johannes S N X Eriksson, Nina S F Axelsson, Roland S F Persson, Clary S N X Ärlebrand, Steve S N X Rantapää, Mats S N X Normark, Ulf S F Pohjanen, Margareta S F Junkka, Tomas S N X Öqvist, Frank S F Eriksson, Gunnel S F Heldeskog, Birgitta S F Danell, Claes S N X Eriksson, Monica S N X

27 GÄLLIVARE KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESLISTA Datum: Ärenden: N = Närvarande A = Avstår röst Omröstningar F = Frånvarande T = Tjänstgörande 106 ja nej ja nej ja nej ja nej Ledamöter Wäppling, Jeanette V F Eriksson, Stig V N X Taivalsaari, Karl-Erik V N X Sundqvist-Apelqvist, Katinka V F Fagerlönn, Pernilla V N X Lehtipalo, Henrik V F Öderyd, Isabelle V F Ölvebo, Henrik MP F Liinanki, Mattias MP F Nyman, Dagmar MP N X Ovrell, Stefan MP F Palmqvist, Eric SD N X Palmqvist, Paula SD N X Nordgren, Bernt NS F Henricsson, Margareta NS N X Wennström, Bror MaV N X Olofsson, Fredric MaV N X

28 3 GÄLLIVARE KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESLISTA Datum: Ärenden: N = Närvarande A = Avstår röst Omröstningar F = Frånvarande T = Tjänstgörande 106 Ja nej ja nej ja nej ja nej Ersättare Martinsson, Michael M F Henriksson, Amy M F Wahlström, Per (ersätter Ingrid Josefsson) M T X Wahlström, Anna Maria M F Normark, Tony (ersätter Lena Lindberg) S T X Eriksson, Vivi S F Furskog, Laila (ersätter Nina Eriksson) S T X Tina, Kent S F Hellström, Monica (ersätter Roland Axelsson) S T X Johansson, Magnus (ersätter Margareta Pohjanen) S T X Johansson, Lars-Erik S F Burman, Anna (ersätter Ulf Normark) S T X Karlsson, Tommy S F Väyrynen, David (ersätter Jeanette Wäppling) V T X Lehtipalo, Ann-Christin (ersätter Katinka Sundqvist Apelqvist) V T X Haarala, Ove (ersätter Henrik Lehtipalo) V T X Forsberg, Kristina (ersätter Isabelle Öderyd) V T X Olofsson, Simon MP F Pettersson, Andreas (ersätter Henrik Ölvebo) MP T X Johansson, Nicklas (ersätter Bernt Nordgren) NS T X Eriksson, Göte NS N

29 GÄLLIVARE KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESLISTA Datum: Ärenden: N = Närvarande A = Avstår röst Omröstningar F = Frånvarande T = Tjänstgörande 106 Ja nej ja nej ja nej ja nej Ersättare Isaksson, Anneli MaV N Isaxon, Gun MaV N OMRÖSTNINGSRESULTAT: frånv

Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00

Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 22 januari 2018 kl. 09:30-17:20 Mats Rantapää

Läs mer

Utdragsbestyrkande. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) GÄLLIVARE KOMMUN Kommunfullmäktige

Utdragsbestyrkande. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) GÄLLIVARE KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 6 november 2017, kl. 10:00-16:10 Enligt bifogad sändlista Övriga deltagande Mats Pettersson, kommunchef

Läs mer

Kommunledningskontoret, , klockan 10:00. Lars Nilsson. Margareta Henricsson. Britt-Marie Sandvärn

Kommunledningskontoret, , klockan 10:00. Lars Nilsson. Margareta Henricsson. Britt-Marie Sandvärn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 6, kl. 10:00-11:06 Utses att justera Justeringens plats och tid Britt-Marie Sandvärn Kommunledningskontoret, 2017-03-20, klockan 10:00 Underskrifter

Läs mer

Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden fredag 15 december 2017, kl. 11:30. Underskrifter Sekreterare Maria Landström

Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden fredag 15 december 2017, kl. 11:30. Underskrifter Sekreterare Maria Landström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) Plats och tid Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 11 december 2017, kl. 10:00-17:00 Ajournering Kl. 10:15-10:35 Kl. 12:00-13:00 Kl. 13:10-13:15 214 Beslutande Enligt bifogad

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Mats Pettersson Lennart Johansson Eric Palmqvist (SD), kl Förvaltningsbyggnaden, , kl. 10:30. Ann-Katrin Karlsson

Mats Pettersson Lennart Johansson Eric Palmqvist (SD), kl Förvaltningsbyggnaden, , kl. 10:30. Ann-Katrin Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 657 (662) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1,, kl. 08:00-10:00 Ajournering kl. 08.50-09.20 Ajournering kl. 09.45-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jeanette

Läs mer

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15 Kl.

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 10:00. Ann-Katrin Karlsson. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 10:00. Ann-Katrin Karlsson. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets Hus, Blå Forell, kl. 10:00-16:00 Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Ann-Katrin Karlsson Mats Pettersson

Läs mer

Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 5 februari 2018 kl. 10:00-16:00. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 15:00

Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 5 februari 2018 kl. 10:00-16:00. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 15:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Ajournering Jäv Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 5 februari 2018 kl. 10:00-16:00

Läs mer

Sammanträdesrum 5, klockan 13:30-15:30. Sammanträdet ajourneras 14:15 14:30. Kommunkansliet, , klockan 11:00

Sammanträdesrum 5, klockan 13:30-15:30. Sammanträdet ajourneras 14:15 14:30. Kommunkansliet, , klockan 11:00 AMMANTRÄDEPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid ammanträdesrum 5, klockan 13:30 15:30 ammanträdet ajourneras 14:15 14:30 JanErik Apelqvist Kommunkansliet,

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2014-09-15 09-23 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: GÄLLIVARE Plats: Stadshotellet Dnr: 201-10758-14 Rösträkningen och fördelningen av

Läs mer

Plats och tid Rum 6 i kommunhuset, kl. 13:00-14:05. Kommunkansliets postrum, , klockan 11:00.

Plats och tid Rum 6 i kommunhuset, kl. 13:00-14:05. Kommunkansliets postrum, , klockan 11:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Rum 6 i kommunhuset, kl. 13:00-14:05 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Kommunkansliets postrum, 2017-12-15, klockan 11:00 Underskrifter

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:00. Maria Landström. Jeanette Wäppling. Benny Blom

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:00. Maria Landström. Jeanette Wäppling. Benny Blom SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1, Fredag 12 april 2019 kl. 13:15-14:25 Utses att justera Justeringens plats och tid Benny Blom Förvaltningsbyggnaden,,

Läs mer

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 158 (168) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdag 26 februari 2015, kl. 10.00-12.05 Beslutande Jeanette Wäppling (v), ordförande Lars Alriksson (m) vice

Läs mer

Plats och tid Rum 6, kommunhuset, kl. 13:00-14:45. Kommunledningskontoret, , klockan 12:45

Plats och tid Rum 6, kommunhuset, kl. 13:00-14:45. Kommunledningskontoret, , klockan 12:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Rum 6, kommunhuset, kl. 13:00-14:45 Utses att justera Justeringens plats och tid Ajournering Jan-Erik Apelqvist Kommunledningskontoret, 2017-01-20, klockan 12:45

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:30. Ann-Katrin Karlsson. Jeanette Wäppling. Tomas Junkka

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:30. Ann-Katrin Karlsson. Jeanette Wäppling. Tomas Junkka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 734 (742) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1, kl. 16:00-16:25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Jeanette Wäppling (V) Lars

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 10:00-11:15. Postrummet kommunkansliet, , klockan 13:30.

Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 10:00-11:15. Postrummet kommunkansliet, , klockan 13:30. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 10:00-11:15 Utses att justera Justeringens plats och tid Carina Engman Postrummet kommunkansliet, 2018-02-28, klockan 13:30 Underskrifter

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:30. Anneli Silverhav. Iris Dimitri. Steve Ärlebrand

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:30. Anneli Silverhav. Iris Dimitri. Steve Ärlebrand SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden sammanträdesrum 2, Tisdag 19 juni 2018, kl. 14:00 17:00 Ajournering kl.16:20-16:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Steve Ärlebrand

Läs mer

Plats och tid Folkets Hus Gällivare, kl. 10:00-16:45

Plats och tid Folkets Hus Gällivare, kl. 10:00-16:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 313 (335) Plats och tid Folkets Hus Gällivare, kl. 10:00-16:45 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Ann-Katrin Karlsson Lennart Johansson Catharina Gustafsson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:30. Anneli Silverhav. Iris Dimitri. Valborg Fältholm

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:30. Anneli Silverhav. Iris Dimitri. Valborg Fältholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 3, kl.15:00-17:10 Utses att justera Justeringens plats och tid Valborg Fältholm Förvaltningsbyggnaden, 2017-12-14, kl.

Läs mer

Plats och tid Gällivare Folkets Hus, Blå Forell, kl. 10:00-16:10

Plats och tid Gällivare Folkets Hus, Blå Forell, kl. 10:00-16:10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (50) Plats och tid Gällivare Folkets Hus, Blå Forell, kl. 10:00-16:10 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Ann-Katrin Karlsson Lennart Johansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare 80 Ann-Katrin Karlsson

Underskrifter Sekreterare 80 Ann-Katrin Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 173 (177) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 10 april 2014, kl. 09.30-10.15 Beslutande Tommy Nyström (s), ordförande Birgitta Larsson (s) Roland

Läs mer

2015-03-02. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, fredagen den 6 mars 2015, kl. 13.30. Underskrifter Sekreterare 15-27 Ann-Katrin Karlsson

2015-03-02. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, fredagen den 6 mars 2015, kl. 13.30. Underskrifter Sekreterare 15-27 Ann-Katrin Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 33 (58) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets Hus, M-salen Måndagen den 2 mars 2015, kl. 13.00-18.45 Se bifogad närvarolista Övriga deltagande Lennart Johansson, kommunchef,

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2018-09-10 09-18 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2018-09-09 Kommun: GÄLLIVARE Plats: Edens Event & Festvåning Dnr: 201-11403-2018 Rösträkningen och fördelningen

Läs mer

2014-03-03. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Lars-Erik Holmberg, vattenrådet 14 Sven-Erik Nilsson, revisor 15

2014-03-03. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Lars-Erik Holmberg, vattenrådet 14 Sven-Erik Nilsson, revisor 15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 18 (53) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets Hus, Gällivare Måndagen den 3 mars 2014, kl. 10.00 17.20 Enligt bifogad sammanträdeslista Övriga deltagande Lennart Johansson,

Läs mer

2014-05-07. Underskrifter Sekreterare 25-29 Lars Nilsson. Margareta Henricsson

2014-05-07. Underskrifter Sekreterare 25-29 Lars Nilsson. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 48 (57) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden rum 3 10:00 12:00 Beslutande Laila Furskog /, ordförande (S) Tommy Krigsman (Ns) Ove Haarala (V) Ingrid Josefsson (M) Britt-Marie Sandvärn

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Monica Nordvall-Hedström

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Monica Nordvall-Hedström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 85 (93) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden sammanträdesrum 3 10:00 12:25 Beslutande Laila Furskog (S), ordförande Jan-Erik Apelqvist (S) Ove Haarala (V) Margareta Henricsson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 4 Onsdag 29 maj 2019 kl. 08:00-09:45. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 09:45

Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 4 Onsdag 29 maj 2019 kl. 08:00-09:45. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 09:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 4 Onsdag 29 maj 2019 kl. 08:00-09:45 Kl. 09:05-09:35 256 Benny

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 5, Onsdag 23 januari 2019 kl. 10:00 11:15 Utses att justera Margareta Henricsson Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden,

Läs mer

2015-11-09. Förvaltningsbyggnaden, 2015-11-12, klockan 15.00. Maria Landsström. Margareta Henricsson

2015-11-09. Förvaltningsbyggnaden, 2015-11-12, klockan 15.00. Maria Landsström. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 288 (311) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets Hus, blå forell, Gällivare, kl. 10.00 17.30 Ajournering kl. 10.00-10.20 Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, torsdag 9 maj, klockan 10:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, torsdag 9 maj, klockan 10:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 6, onsdag 8 maj 2019 kl. 13:30-14:40 Utses att justera Margareta Henricsson Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden,

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdag den 17 januari 2019 kl10:00-10:15

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdag den 17 januari 2019 kl10:00-10:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdag den 17 januari 2019 kl10:00-10:15 Utses att justera Justeringens plats och tid Eva Alriksson Förvaltningsbyggnaden

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Ove Haarala. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 52-56

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Ove Haarala. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 52-56 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 97 (105) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden Laila Furskog (S), ordförande Ove Haarala (V) Jan-Erik Apelqvist (S) Margareta Henricsson (Ns) Ingegärd Hjerpe (S) Gun

Läs mer

2014-08-27. Underskrifter Sekreterare 36-44 Lars Nilsson. Laila Furskog. Margareta Henricsson

2014-08-27. Underskrifter Sekreterare 36-44 Lars Nilsson. Laila Furskog. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 71 (84) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden rum 3, 10.00 12.20 Beslutande Laila Furskog (S), ordförande Jan-Erik Apelqvist (S) Ove Haarala (S) Margareta Henricsson (Ns) Ingegärd

Läs mer

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl. 10:00-16:20. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 13:00

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl. 10:00-16:20. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 13:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl. 10:00-16:20 Kl.

Läs mer

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 9 oktober 2017 kl. 10:00-16:40

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 9 oktober 2017 kl. 10:00-16:40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (43) Plats och tid Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 9 oktober 2017 kl. 10:00-16:40 Ajournering kl. 11:40-13:00 Beslutande Jäv Enligt bifogad sändlista. Lars Alriksson (M)

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , klockan 12:00. Maria Landström. Jeanette Wäppling. Magnus Johansson

Förvaltningsbyggnaden, , klockan 12:00. Maria Landström. Jeanette Wäppling. Magnus Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden sammanträdesrum 1 Torsdag 13 december 2018 kl. 09:00 10:10 Utses att justera Justeringens plats och tid Magnus Johansson Förvaltningsbyggnaden,,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg Lars Nilsson Gun-Britt Taivalsaari/D. Ove Haarala

Underskrifter Sekreterare Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg Lars Nilsson Gun-Britt Taivalsaari/D. Ove Haarala SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 22 (31) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 5 10:00 11:00 Beslutande Laila Furskog, (s) ordförande Ove Haarala (v) Ingrid Josefsson (m) Monica Öjemalm (s) Ingegärd Hjerpe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 118 (159) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 118 (159) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 118 (159) Plats och tid Beslutande Folkets Hus Gällivare, Blå Forell, kl. 10:00-20:00 Ajournering kl. 17.00-17.05 Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Ann-Katrin Karlsson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, torsdagen den 9 juni 2016 kl. 13:00 16:00

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, torsdagen den 9 juni 2016 kl. 13:00 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, torsdagen den 9 juni 2016 kl. 13:00 16:00 Bernt Nordgren Ordförande Britt-Marie Wiklund till 15:25 Tomas

Läs mer

Tisdag 20 juni 2017 kl. 10:00-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00. Maria Landström ,

Tisdag 20 juni 2017 kl. 10:00-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00. Maria Landström , SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (46) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Blå Forell Tisdag 20 juni 2017 kl. 10:00-15:15 Enligt bilagd närvarolista Övriga deltagande Ann-Katrin Karlsson Maria Landström Mats Pettersson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:00. Ann-Katrin Karlsson. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 15:00. Ann-Katrin Karlsson. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 404 (450) Plats och tid Beslutande Folkets Hus Gällivare, Blå Forell,, kl. 10:00-16:10 Ajournering kl. 11.35-11.40 Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Plats och tid Rum 4 kl. 10:00-12:00, kl. 10:00-11:15. Postrummet, kommunkansliet, , klockan 09:00.

Plats och tid Rum 4 kl. 10:00-12:00, kl. 10:00-11:15. Postrummet, kommunkansliet, , klockan 09:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rum 4 kl. 10:00-12:00, kl. 10:00-11:15 Utses att justera Justeringens plats och tid Laila Furskog Postrummet, kommunkansliet, 2018-06-05, klockan 09:00 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid kl. 13:00-16:00 Beslutande Bernt Nordgren Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund Michael Martinsson AnnaMaja Larsson Laila Furskog Rigmor Matti Mayvor Larsson Bo

Läs mer

Måndagen den 20 april 2015, kl

Måndagen den 20 april 2015, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 108 (118) Plats och tid Beslutande Folkets Hus Gällivare Måndagen den 20 april 2015, kl. 09.30-15.20 Se bifogad närvarolista Övriga deltagande Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum 3, kommunhuset, kl. 10:00-11:46 Utses att justera Jan-Erik Apelqvist

Plats och tid Sammanträdesrum 3, kommunhuset, kl. 10:00-11:46 Utses att justera Jan-Erik Apelqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kommunhuset, kl. 10:00-11:46 Utses att justera Jan-Erik Apelqvist Justeringens plats och tid Postrummet, kommunkansliet, 2018-05-07, klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (24) 2008-02-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (24) 2008-02-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (24) Plats och tid ande Folkets Hus Skaulo Puoltikasvaara, Måndagen den 4 februari 2008 kl13:00-15.30 Enligt bifogad deltagarlista Övriga deltagande Utses att justera Lennart

Läs mer

2014-03-19. Underskrifter Sekreterare 16-20 Lars Nilsson. Gun Isaxon

2014-03-19. Underskrifter Sekreterare 16-20 Lars Nilsson. Gun Isaxon SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 32 (40) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, 10:00 11:30 Beslutande Laila Furskog, (s) ordförande Ingrid Josefsson (m) Gun Isaxon (skp) Tommy Krigsman (ns) Jan-Erik Apelqvist

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6,, kl. 09:00 09:20 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-06-04, kl. 14:00 Underskrifter

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (26) Måndagen den 7 april 2008, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (26) Måndagen den 7 april 2008, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (26) Plats och tid ande Gällivare Folkets Hus Måndagen den 7 april 2008, kl. 13.00-17.45 Enligt bifogad deltagarlista Övriga deltagande Utses att justera Lennart Johansson,

Läs mer

Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 10 december 2018 kl. 10:00-16:20. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00

Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 10 december 2018 kl. 10:00-16:20. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (102) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 10 december 2018 kl. 10:00-16:20

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S) Nämnd Plats och tid Utses att justera Rådhuset, 18:00-20:20 Sven-Erik Lindestam (S) Justeringens plats och tid Rådhuset,, kl. 21:00 Paragrafer 155-161 Underskrifter John Staffas (S), ordförande Stéphanie

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00 Beslutande Bernt Nordgren Ulla-Britt Jonsson Anneli Isaksson Ann-Christin

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, torsdag 20 december, klockan 11:00. Ulla Segerlund. Britt-Marie Wiklund. Margareta Pohjanen

Förvaltningsbyggnaden, torsdag 20 december, klockan 11:00. Ulla Segerlund. Britt-Marie Wiklund. Margareta Pohjanen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 6, Tisdag 18 december 2018 kl. 08:15-11:25 Utses att justera Margareta Pohjanen Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden,

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

2015-06-23. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden onsdag 24 juni 2015, kl. 13.30. Underskrifter Sekreterare 196-200 Maria Landström

2015-06-23. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden onsdag 24 juni 2015, kl. 13.30. Underskrifter Sekreterare 196-200 Maria Landström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 411 (423) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdag 23 juni 2015, kl. 13.00 16.10 Beslutande Övriga deltagande Jeanette Wäppling (V), ordförande Lars Alriksson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, tisdagen den 2 juni 2009, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, tisdagen den 2 juni 2009, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, tisdagen den 2 juni 2009, kl 13.00 14.00 Beslutande Övriga deltagande Börje Johansson(s) ordförande Karl-Erik Taivalsaari

Läs mer

Rolf Wennebjörk Lennart Johansson 137 Göran Sandström Henrik Jakobsson Förvaltningsbyggnaden, , kl.

Rolf Wennebjörk Lennart Johansson 137 Göran Sandström Henrik Jakobsson Förvaltningsbyggnaden, , kl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 215 (281) Plats och tid Beslutande Folkets Hus Gällivare, Blå Forell,, kl. 10:00-19:15 Ajournering kl. 15.05-15.30 Se bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Ann-Katrin

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

Måndagen den 17 november 2014, kl :35 Ajournering kl Ajournering kl

Måndagen den 17 november 2014, kl :35 Ajournering kl Ajournering kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 196 (267) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Folkets Hus Gällivare Måndagen den 17 november 2014, kl. 13.00 19:35 Ajournering kl. 15.00 15.10 Ajournering kl. 16.50 16.55

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (6) 2008-01-30 GÄLLIVARE KOMMUN Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, onsdagen den 30 januari 2008, kl 10:00-12.00, 14.00 15.00, Ajournering kl 12.00 14.00 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael Rydberg (S) 2:e vice ordf. Shahram Behrouz (S), tjg. ersä.

Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael Rydberg (S) 2:e vice ordf. Shahram Behrouz (S), tjg. ersä. JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-29 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 10.00 11.22 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Närvarande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, torsdagen den 8 februari 2018 klockan 13:00 14:15 Ledamöter Henrik Ölvebo Ulla-Britt Jonsson Marie Leandersson Mayvor

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

2011-01-13. Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 2 Torsdagen den 13 januari 2011 kl. 10:00-12:00. Sekreterare f Mats Nilsson

2011-01-13. Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 2 Torsdagen den 13 januari 2011 kl. 10:00-12:00. Sekreterare f Mats Nilsson C5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (19) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 2 Torsdagen den 13 januari 2011 kl. 10:00-12:00 Rita Poromaa, (s) ordförande Roland Nirkn (s)

Läs mer

Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Maria Petersson, nämndsekreterare Liza Yngström, samhällsplanerare 3

Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Maria Petersson, nämndsekreterare Liza Yngström, samhällsplanerare 3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (32) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets Hus, Gällivare Måndagen den 26 januari 2015, kl. 13.00-18:15 Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Lennart Johansson,

Läs mer

2014-01-13. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Liza Yngström, samhällsplanerare, 1

2014-01-13. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Liza Yngström, samhällsplanerare, 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (7) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Måndagen den 13 januari 2014, kl. 10.00 10.25 Beslutande Övriga deltagande Tommy Nyström (s), ordförande Birgitta

Läs mer

Rådhuset, måndagen den 15 oktober 2018 kl.13: Ajournering :41, 13:45-50, 14:02-14:04

Rådhuset, måndagen den 15 oktober 2018 kl.13: Ajournering :41, 13:45-50, 14:02-14:04 1(14) Plats och tid Beslutande Rådhuset, måndagen den 15 oktober 2018 kl.13:15-14.30 Ajournering 13.38 13:41, 13:45-50, 14:02-14:04 Ledamöter Se lista på sidan 2 Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:30

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-05-04, klockan 10:30

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 09:30. Ann-Katrin Karlsson. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 09:30. Ann-Katrin Karlsson. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (52) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets Hus, Blå Forell,, kl. 10:00-20:00 Ajournering kl. 17.05-17.10 Ajournering kl. 19.05-19.10 Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 53 (87) 2010-04-12. Gällivare Folkets Hus, måndagen den 12 april 2010, kl.13:00-21:10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 53 (87) 2010-04-12. Gällivare Folkets Hus, måndagen den 12 april 2010, kl.13:00-21:10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 53 (87) Plats och tid Beslutande Gällivare Folkets Hus, måndagen den 12 april 2010, kl.13:00-21:10 Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Lennart Johansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Thon Hotel kl. 19.00 Beslutande Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Birigtta Jansson, kommunchef Johan Örnberg, ekonomichef Justerare Justeringens

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Anitha Lata (S) Catherine Persson (S) Helmuth Petersén (SD) Ina Liljeberg (M) Lars Mikkelä (M) Nils-Gunnar

Läs mer

Gällivare sjukhus aula, Gällivare Måndagen den 28 maj 2012, kl. 11:00-17:05. Enligt bifogad närvarolista

Gällivare sjukhus aula, Gällivare Måndagen den 28 maj 2012, kl. 11:00-17:05. Enligt bifogad närvarolista SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 99(135) Plats och tid Beslutande Gällivare sjukhus aula, Gällivare Måndagen den 28 maj 2012, kl. 11:00-17:05. Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 7 februari 2017 kl. 14:00 16:30

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 7 februari 2017 kl. 14:00 16:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 7 februari 2017 kl. 14:00 16:30 Bernt Nordgren Ordförande Anneli Isaksson Tomas Junkka Ulla-Britt

Läs mer

2014-01-20. Underskrifter Sekreterare 1-10 Lars Nilsson. Monica Nordvall-Hedström

2014-01-20. Underskrifter Sekreterare 1-10 Lars Nilsson. Monica Nordvall-Hedström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (21) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Förvaltningsbyggnaden Laila Furskog, (s) ordförande Ove Haarala (v) Ingrid Josefsson (m) Jan-Erik Apelqvist (s) Gun Isaxon (skp)

Läs mer

Valnämnd. Anna-Lena Engström (MP) ersätter Emil Erdelius (MP)

Valnämnd. Anna-Lena Engström (MP) ersätter Emil Erdelius (MP) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Särörummet, stadshuset Klockan 17-18 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Alf Olofsson (S), ordförande Christian Johansson (M), vice

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 25 oktober 2016 kl. 13:00 14:35 Beslutande Ulla-Britt Jonsson Michael Martinsson Tomas Junkka Elisabeth

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 13 december 2016 kl. 13:00 16:00 Beslutande Bernt Nordgren Tomas Junkka Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-10-05, kl. 08:00 Underskrifter

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl

Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl.10.00-12.30. Pernilla Fagerlönn, ordförande Lennart

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2014-10-27 71 Tid och plats Måndagen den 27 oktober 2014 kl. 14.00-14.45 Sessionssalen, förvaltningsbyggnaden Beslutande Övriga deltagare Se bifogad deltagar-/ uppropslista Bilaga 1 Maria

Läs mer

Catrine Mattsson, administrativ chef. Justeringens plats och tid Godkännande via mail, underskrift den 20 september 2017

Catrine Mattsson, administrativ chef. Justeringens plats och tid Godkännande via mail, underskrift den 20 september 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (16) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden kl.10.00-11.40. Pernilla Fagerlönn, ordförande Lennart Albinsson, vice ordförande Ellen Lundgren, Finska klubben Gällivare

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30 Pernilla Fagerlönn Ordförande Birgitta Larsson Dagmar Nyman

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer