PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 13 13/14. Närvarande. Protokoll Kårstyrelsemöte KSm20 13/ Sid 1(12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 13 13/14. Närvarande. Protokoll Kårstyrelsemöte KSm20 13/14 2014-05-05 Sid 1(12)"

Transkript

1 Sid 1(12) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 13 13/14 Måndagen den 5 maj 2014 klockan Plats: Gröten plan 2, Nymble, Drottning Kristinas väg 19 * = bilaga finnes. Närvarande Anna Johansson Kim Westin Denise Fuglesang Fabian Wahlgren Nina Nilsson Victor Olsson Kim Öberg Sara Olsson Elin Malmgren Pontus Gard Jerry Pal Nicoline Jakobsson Alexander Arozin Beatrice Swensson Hugi Ásgeirsson Hannah Björk Louise Hagesjö Charlotte Permin-Fager Sara Wengström Björn Blomkvist Ordförande Vice ordförande Kårstyrelsen Kårstyrelsen Kårstyrelsen Kårstyrelsen Kårstyrelsen LG: Chef för THS Näringsliv LG: Chef för Utbildningsinflytande LG: Chef för Utbildningsinflytande LG: Evenemangschef LG: Head Of THS International LG: Kommunikationschef LG: Studiesocialt Ansvarig LG: Chefredaktör för Osqledaren LG: Projektledare för Armada LG: Mottagningsantsvarig Kanslichef Revisor Revisor

2 Sid 2(12) 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Mötesordföranden Denise Fuglesang förklarar mötet öppnat 18: Mötets behöriga utlysande* Se Bilaga Kallelse var ute 29 april att finna mötet behörigt utlyst. 1.3 Val av mötesordförande Denise Fuglesang nominerar sig själv till mötesordförande. att välja Denise Fuglesang till mötesordförande. 1.4 Val av sekreterare Denise Fuglesang nominerar Nina Nilsson till mötessekreterare. att välja Nina Nilsson till mötessekreterare. 1.5 Val av justerare Denise Fuglesang nominerar Anna Johansson till justerare. att välja Anna Johansson till justerare. 1.6 Anmälda förhinder Emma Fogelström mår dåligt och är därför frånvarande. 1.7 Adjungeringar Alla närvarande är medlemmar i THS. 1.8 Fastställande av föredragningslista* Se bilaga Denise Fuglesang yrkar på att lägga punk 2.4 Studiesocial vardag och fritid före 2.1 Näringsliv. att fastställa föredragningslistan enligt föreslagen ändring.

3 Sid 3(12) 1.9 Föregående protokoll Inga protokoll finns att lägga till handlingarna Anmälningsärenden Pontus Gard anmäler att han vill ta upp en diskussionspunkt under övrigt om SFS och bostäder. 2. Rapport 2.4 Studiesocial vardag och fritid* Ledningsgruppen Rapporterande: Evenemangschef, Studiesocialt Ansvarig, Mottagningssamordnare Louise Hagesjö meddelar att hon inte har skrivit någon rapport eftersom hon varit i Australien i tre veckor. Louise gör en muntlig rapport och berättar att allt flyter på bra med mottagningen. Fabian Wahlgren frågar Beatrice Svensson om hur det går med sammanställningen av Hur Mår Teknologen. Beatrice svarar att sammanställningen kommer bli klar innan sommaren, men att detaljer kring layout etc. är oklart när de blir färdiga. Victor Olsson säger till Jerry Pal att det är bra att vi har fått en god kontakt med Tillståndsmyndigheten. Jerry berättar att det inte är säkert att förslaget som nämns i handlingarna kommer gå igenom, samt att möten med Tillståndsmyndigheten och med sektioner kommer hållas inom närmsta tiden. Denise Fuglesang frågar Jerry Pal om att eventen inte upplevs tillräckligt studentiga. Vad beror det på och vad kan göras för att eventen ska bli mer studentiga? Jerry svarar att de funderar på att ha mer studentikosa event, t.ex. som Oktobeer-fest. Att mycket externt folk kommit på event nyligen kan bero på den marknadsföring som varit. Jerry tillägger att det i början av året var många studenter på eventen, men att antalet studenter på event minskat under våren. Detta kan bero på dålig timing med events, då det infallit nära varandra och nära tentaperioder. Denise frågar vilka nackdelar det är med att event inte är studentiga, om det är studentnytta eller även ekonomiska skäl som eventen behöver bli mer studentiga. Jerry svarar att events med externa gäster generellt sätt är mer stökiga. Jerry säger att antalet Club Nymble kommer dras ned på nästa år för att försöka göra de event som sker mer studentiga. Denise Fuglesang frågar Nicoline Jakobsson om att hon satsar på att göra färre festevent inom ESN. Nicoline svarar att ESN fått mycket kritik inom Europa för att för mycket fokus legat på fest, vilket gjort att skolor inte stödjer ESN lika mycket längre. De senaste åren har fler projekt för att skapa samhällsnytta med ESN initierats, t.ex. att utbytesstudenter får arbeta på ålderdomshem i den aktuella staden. Mer fokus på mobilitet och vad utbyte är helt enkelt. Nicoline säger att hon vill använda ESN mer för att dra nytta av dessa typer av projekt. Fabian Wahlgren frågar Nicoline Jakobsson om Sea Battle. Nicoline svarar att THS International inte kommer delta i eventen förrän en tydlig förbättring skett.

4 Sid 4(12) Denise Fuglesang frågar Jerry Pal om vad för typ av sommaraktivitet som kanske kommer bli av i Nymble. Jerry svarar att det antagligen kommer bli Bar Nymble med uteservering på terrassen. Kim Öberg frågar Beatrice Svensson om sektionslokalsrokaden. Beatrice svarar att samarbetet med KTH känns bättre nu och att sektionerna är med på banan. Alla har verkligen tagit till sig av arbetet och sagt att de ska involverar sina sektionsmedlemmar. Denise Fuglesang frågar Jerry Pal om situationen som står om programgruppen i handlingarna. Jerry svarar att läget lugnat ned sig nu, men att det fortfarande är lite ostadigt. Arbetet kommer fortsättas under nästa år och det ser positivt ut. Beatrice Svensson berättar att THS mästerskapen i fotboll gått bra med 22 stycken lag. Roligt! Denise Fuglesang yrkar på att öppna upp punkt 1.8. Fastställande av föredragningslista att öppna upp punkt 1.8. Fastställande av föredragningslista. 1.8 Fastställande av föredragningslista* Se bilaga Denise Fuglesang yrkar på att lägga punk 2.2 Fundament före 2.1 Näringsliv. att fastställa föredragningslistan enligt föreslagen ändring. 2.2 Fundament* Ledningsgruppen Rapporterande: Kanslichefen, Ordförande, Vice Ordförande, Kommunikationschefen & Osqledarens Chefredaktör Alexander Arozin berättar att avtalet med den nya skrivaren har blivit klart. Mycket bra! Victor Olsson frågar Charlotte Permin-Fager om hur det stora antalet event i Nymble nu i maj påverkar studenterna. Charlotte svarar att många event sker inom ramarna för THS. Dock kommer antalet studieplatser påverkas något. Kim Westin påpekar att det är ett event under själva tentaperioden, men att det är ett event av KTH som styrelsen godkände i höstas. Victor Olsson frågar Charlotte Permin-Fager om vad man förväntar sig för ökning i omsättning om det blir två kassor i bistron. Charlotte svarar att det förväntas bli 60 gäster till som hinner serveras per lunch, vilket gott och väl täcker kostnaderna för att ha en kassa till öppen. Fabian Wahlgren frågar Alexander Arozin om vilken efterfrågan från studenter som det visat sig finns för att kunna betala medlemsavgiften på alternativa sätt. Alexander svarar att de flesta studenter visat sig nöjda med systemet som det är, men att några studenter efterfrågat att kunna betala med Swish.

5 Sid 5(12) Denise Fuglesang frågar Alexander Arozin om var de dokument som blivit översatta till engelska finns. Alexander svarar att han har dem just nu. Denise påpekar att det vore bra om de lades upp på hemsidan snart, eftersom de efterfrågats mycket. Kim Westin svarar att dokumenten har bollats en del, vilket har förlängt processen. Alexander tillägger att det nu endast är reglementet som inte har översatts. Fabian Wahlgren frågar Hugi Ásgeirsson om hur Osqledaren kommer påverkas av att Hugis efterträdare kommer vara borta under överlämningen i juni. Hugi svarar att de kommer göra de bästa av situationen och ha en sen överlämning i juli. Anna Johansson och Kim Westin tillägger att efterträdaren kommer att vara med på en del överlämningsmoment under maj månad. Hugi säger att efterträdaren kommer missa en del information vilket gör att han kommer ligga efter övriga LG informationsmässigt, så efterträdaren kan behöva mer support när han väl börjar. Hugi Ásgeirsson berättar att Osqledaren typ gått plus minus noll av att byta från företaget Automat till News Factory. News Factory har sålt reklam aningen bättre, men då ett nummer färre av Osqledaren har tryckts i år jämfört med föregående år, samt att News Factory har en något högre provision, resulterar det i att ingen förändring skett. Hugi menar dock att det är svårt att finna ett bättre samarbete med en byrå, då Osqledaren fått mycket bra bemötande av News Factory. Denise Fuglesang frågar Charlotte Permin-Fager om vad kostnaden för justeringen av ventilationen i Nymble kommer hamna på i slutändan. Charlotte svarar att det är svårt att avgöra eftersom det är många inblandade i projektet, både examensjobbare, kurser på KTH och konsulter från WSP. Svar kommer antagligen komma i juni då flera parter är redo att komma med information. Nina Nilsson frågar Charlotte Permin-Fager om diskussionerna kring pub/bar ombyggnationerna. Charlotte förtydligar vad hon menar i handlingarna och säger att diskussionerna fortgår. 2.1 Näringsliv* Ledningsgruppen Rapporterande: Näringslivschef & Projektledare för THS Armada Sara Olsson tillägger att det borde funnits en rubrik i deras rapport kring generella samarbetspartners, eftersom det har skapats ett samarbete med FLE (Female Leader Engineer), f.d. FFLA - Future Female Leader Award. Just nu drivs projektet av gamla vinnare, men tanken är att THS Näringsliv ska ta över arbetet så småningom. KTH höll tidigare i projektet, men har lagt ned det efter kritik rörande huruvida det håller sig inom ramarna för den verksamhet KTH skall bedriva. Företag som tidigare supportat eventet är glada att THS tar över eftersom eventet är väldigt uppskattat av dessa företag. Victor Olsson frågar Hanna Björk om mentorskapsprogrammet. Hannah svarar att projektet går ur på att alla i projektgruppen kommer få en mentor på Tieto eller ÅF. Denise Fuglesang undrar om det går att bredda projektet ännu mer så att det under Armada ska gå att söka efter en mentor. Hannah svarar att det inte är omöjligt och att hon ska undersöka idén vidare.

6 Sid 6(12) Fabian Wahlgren frågar Sara Olsson om eventkalendern på hemsidan. Sara svarar att sidan inte uppdateras som den ska. Sara Olsson och Hannah Björk ska prata med KTH för att åtgärda problemet, så att KTH kontaktar företaget som skapat kalendern. Victor Olsson frågar Hannah Björk om fakturasystemet som nämns i handlingarna. Hannah svarar att tanken är att det ska finnas en fakturamall som alla kan använda för att skapa fakturor och som sedan lätt kan föras in i THS bokföringssystem Hogia, vilket skulle minska på det administrativa arbetet för personalen som arbetar med bokföring. Denise Fuglesang frågar Sara Olsson om vad som ska hända efter presentationen av ATEC som ska genomföras. Sara svarar att det ska utvärderas hur projektet kan föras vidare till efterträdare. Denise Fuglesang frågar Sara Olsson om de färdighetsfokuserade eventen som finns med i verksamhetsplanen. Sara svarar att det inte har blivit några rent färdighetsfokuserade event under våren, fokus har snarare legat på att diskutera hur den typen av event kan genomföras och att arbeta fram ett koncept. Med färdighetsfokuserade event menas att deltagarna ska få ut något av det, få ett verktyg som kan användas. Mötesordförande ajournerar mötet 19:00. Mötesordförande återupptar mötet kl 19: Utbildning* Ledningsgruppen Rapporterande: Cheferna för Utbildningsinflytande & Head of THS International Kim Öberg frågar CFU om det som står om betygssättning av examensjobb i handlingarna. Elin Malmgren svarar att KTH inte har underkänt ett enda examensarbete de senaste tre åren, samt att betygssättningen är olika på olika institutioner. Att endast ha pass or fail som betyg kommer antagligen leda till ett mer rättvist system. Pontus Gard tillägger att KTH från början tänkt titta på problematiken med betygssättningen som den är nu, men sedan bestämt sig för att först införa pass or fail-systemet och sedan utvärdera det. UKÄ har lett till att fler examinatorer nu har koll på vad ett examensarbete innebär. Denise Fuglesang frågar om det här även kommer att användas på kandidatexamensarbeten och om det finns några nackdelar med byte av betygssystem. Elin svarar att det även gäller kandidatexamensarbeten. Pontus svarar att en nackdel är att det i andra länder är viktigt med att få bra betyg på sitt examensarbete för att få jobb. I Sverige har betyget inte samma betydelse för företagen, men det kan finnas en problematik med studenter som vill jobba på företag utomlands, samt utbytesstudenter. Kim Öberg säger att handboken som CFU har gjort är mycket bra och ger beröm för den. Nina Nilsson frågar Nicoline Jakobsson om varför ortscampi inte hänger med lika snabbt i internationalisering av mottagningarna. Nicoline svarar att det rör Haninge och Telge. Varför de inte hänger med är oklart. Nicoline anser att vi bör satsa på att få de internationaliserade mottagningarna att funka centralt först, sedan försöka få konceptet ut till ortscampi. Pontus Gard tillägger att Telges utbildning är en magisterutbildning och

7 Sid 7(12) att många internationella studenter som kommer dit inte är intresserade av att engagera sig. Ofta hamnar de internationella studenter i gemensamma klasser, vilket gör att de inte vill engagera sig i studentkåren för att få en gemenskap. Denise Fuglesang frågar CFU om hur det ser ut inför SFS-fum som inträffar snart. Pontus Gard berättar att det ser bra ut. 2.5 THS Organisationsstruktur - Slutrapport* Anna Johansson Anna Johansson berättar att undersökningen kring THS organisationsstruktur har fokuserat på att undersöka syftet med THS organisation och hur THS uppfattas idag. Slutsatserna är de som nu som nu ligger i förslag till reglementet, samt den motion om KF:s arbetssätt som Erik Lindström lagt till KF5. Undersökningen visar även på vilka sektioner som står längre ifrån THS Centralt. Anna uppmuntrar LG att använda rapporten som underlag. 3. Beslutsuppföljning 3.1 Styrelsebeslut* Se bilaga Styrelsebeslut 1314-KS är avklarad. 3.2 Styrelsens action points Styrelsen går igenom action points. 4. Stadfästelse av delegationsbeslut 4.1 Stadfästelse av eventuella presidiebeslut Inga ärenden att behandla. 4.2 Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut Inga ärenden att behandla. 4.3 Stadfästelse av eventuella projekt- och föreningsbeslut Inga ärenden att behandla. 5. Bordlagda ärenden 5.1 Beslut om kårföreningsstatus - Högerteknologerna* Se Bilaga 5.1

8 Sid 8(12) att bordlägga ärendet. 5.2 Val av THS Chef för Utbildningsinflytande för verksamhetsåret 14/15 att bordlägga ärendet. Denise Fuglesang yrkar på att öppna upp punkt 7.1 Övriga frågor. att öppna upp punkt 7.1 Övriga frågor. 7.1 Övriga frågor SFS och bostäder. Pontus Gard berättar att det under förra årets SFS-fum diskuterats att höja SFS presidiets arvode, eftersom det är svårt att hitta boende i Stockholm där presidiet måste arbeta. SFS-fum bestämde dock att arvodet ska ligga kvar på samma nivå. THS och SU kom då att tänkta på att de skulle kunna ha diskuterats med SSSB tidigare om problematiken skulle gå att lösa genom att öronmärka två bostäder till SFS presidium. Pontus tar nu upp diskussionen på nytt inför årets SFS-fum och undrar om THS styrelse tycker det är intressant att låta öronmärka 2 bostäder hos SSSB för SFS presidium. Fabian Wahlgren svarar att det känns logiskt, så länge som SSSB är med på det. Hugi Ásgeirsson påpekar att det antagligen inte är korridorsrum som är aktuella att öronmärka för presidialerna. Denise Fuglesang och Nina Nilsson svarar att det är upp till SSSB att avgöra vilka rum som ska erbjudas och att presidialerna själva får välja om de vill ha de rummen eller inte. Nicoline Jakobsson föreslår att någorlunda centrala bostäder borde erbjudas presidialerna, men att typ av bostad inte är diskuterbart. Anna Johansson påpekar att det viktiga är om THS tycker att konceptet är en bra idé eller inte, så att THS och SU i så fall kan ta upp och driva frågan i SSCO som bestämmer över SSSB. THS styrelsen landar i att vi är positiva till förslaget och att frågan kommer tas upp inom SSCO av THS representanter i SSCO:s styrelse SSCO:s studentråd Det är SSCO:s studentråd på torsdag 8/5 och två studenter har ansökt om att sitta i studentrådet för THS räkning. De är Per-Viktor Bryntesson och Viktor Hektor, vilka anses vara lämpliga kandidater. Anna Johansson kommer att nominera dem till SSCO:s studentråd och sedan ta ett presidiebeslut på att dem får representera THS på SSCO:s studentråd. Ledningsgruppen lämnar mötet kl Mötesordförande ajournerar mötet 19:55. Mötesordförande återupptar mötet kl 20:04 En medlem i THS har anlänt kl 20.04: Björn Blomkvist, revisor.

9 Sid 9(12) Denise Fuglesang yrkar på att öppna upp punkt 1.3 Mötesordförande att öppna upp punkt 1.3 Mötesordförande. 1.3 Val av mötesordförande Denise Fuglesang nominerar Anna Johansson till mötesordförande. att välja Anna Johansson till mötesordförande. 6. Valärenden 6.1 Nominering till bolagsstyrelse för Teknisk Högskolelitteratur i Stockholm AB* Se Bilaga 6.1 Anna Johansson yrkar på att vi i PM för val lägger in ett förtydligande kring hur val till bolagsstyrelser ska genomföras. att I THS PM för val lägga till ett stycke som förtydligar hur val till bolagsstyrelser ska genomföras. Anna Johansson yrkar på att uppdra Kim Westin att i THS PM för bolagsstrategi definiera vad THS anser är bolagsstyrelseordförandes roll. att Att uppdra Kim Westin att i THS PM för bolagsstrategi definiera vad THS anser är bolagsstyrelseordförandes roll. Fabian Wahlgren yrkar på att i att-sats 1 i motionen stryka styrelseordförande, samt lägga till en att-sats där det står att Denise Fuglesang väljs till Styrelseordförande för verksamhetsåret 13/14. Revisorerna frågar hur många som sökt till rollen som styrelseordförande för bolaget. Kim Westin svarar att det endast är Denise Fuglesang som sökt rollen. att nominera Denise Fuglesang, Charlotte Permin-Fager, Roland Bergqvist och Petter Djupfeldt på två års mandat i styrelsen för Teknisk Högskolelitteratur i Stockholm AB för verksamhetsåret 2014/2015 och verksamhetsåret 2015/2016. att nominera Denise Fuglesang till styrelseordförande för Teknisk Högskolelitteratur i Stockholm AB verksamhetsåret 2014/2015.

10 Sid 10(12) att nominera Emma Fogelström, Fabian Assarson, Terese Skog och Victor Olsson på ett års mandat i styrelsen för Teknisk Högskolelitteratur i Stockholm AB för verksamhetsåret 2014/ Nominering till bolagsstyrelse för Tekniska Högskolans Studentkonsulter AB* Se Bilaga 6.2 Anna Johansson yrkar på att i att-sats 1 i motionen stryka styrelseordförande och suppleant, samt lägga till en att-sats där det står att Stefano Dell Orto väljs till Styrelseordförande för verksamhetsåret 13/14. att nominera Stefano Dell Orto, Johanna Lundin, Peter Grundström och Maria Jansson på två års mandat i styrelsen för Tekniska Högskolans Studentkonsulter AB för verksamhetsåret 2014/2015 och verksamhetsåret 2015/2016. att nominera Stefano Dell Orto till styrelseordförande för Tekniska Högskolans Studentkonsulter AB för verksamhetsåret 2014/2015. att nominera Fabian Wahlgren, Felix Grunewald, Johannes Mitbö, Kim Westin och Ulrika Ljungman på ett års mandat i styrelsen för Tekniska Högskolans Studentkonsulter AB för verksamhetsåret 2014/2015. Vad gäller arvodesnivåer för THS bolagsstyrelser kommer diskussion att föras på ett senare styrelsemöte. Anna Johansson yrkar på att öppna upp punkt 1.5 Val av justerare att öppna upp punkt 1.5 Val av justerare. 1.5 Val av justerare Anna Johansson nominerar Kim Öberg till justerare. att välja Kim Öberg till justerare. 7. Övrigt 7.1 Övriga frågor Inget mer att tillägga. 7.2 Sammanfattning till hemsidan Nina Nilsson skriver sammanfattning till hemsidan. 7.3 Nästa möte Nästa möte är ett valmöte den 19 maj 2014 kl. 18:00.

11 Sid 11(12) 7.4 Val av nästkommande mötesordförande Anna Johansson nominerar Anna Johansson till nästkommande mötesordförande. att välja Anna Johansson till nästkommande mötesordförande. 7.5 Mötets avslutande Mötesordförande Anna Johansson förklarar mötet avslutat kl. 21:23.

12 Sid 12(12) Vid protokollet Nina Nilsson Mötessekreterare Justeras Denise Fuglesang Mötesordförande Anna Johansson Mötesordförande Kim Öberg Justerare

Morgan Wiström Kandidat, Studiesocialt Ansvarig Elinor Wilow Icke-medlem Mikael Ekström Kandidat, Evenemangschef Philip Westman Icke-medlem

Morgan Wiström Kandidat, Studiesocialt Ansvarig Elinor Wilow Icke-medlem Mikael Ekström Kandidat, Evenemangschef Philip Westman Icke-medlem Sid 1(6) PROTOKOLL Torsdagen den 10 april 2014 klockan 18.00 Plats: Stora Gasque, Nymble, Drottning Kristinas väg 19 * = bilaga finnes. Närvarande Anna Johansson Ordförande Terese Lind Medlem Kim Westin

Läs mer

Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen 14/15. Cecilia Molinder Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15

Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen 14/15. Cecilia Molinder Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15 Sid 1( 9) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 01 14/15 Måndagen den 11 September 2014 klockan 18.00 Plats Sammanträdesrummet, plan 1, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Teddy Juhlin- Henricson

Läs mer

Mötesordföranden Denise Fuglesang förklarar mötet öppnat 18:07. Denise Fuglesang nominerar sig själv till mötesordförande

Mötesordföranden Denise Fuglesang förklarar mötet öppnat 18:07. Denise Fuglesang nominerar sig själv till mötesordförande Sid 1(7) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 15 13/14 Måndagen den 10 mars 2014 klockan 18.00 Sammanträdesrummet, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande Anna Johansson Kim Westin Denise Fuglesang Emma Fogelström Nina

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-17

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-17 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-17 Tisdagen 10 april 2012 kl. 18.00 Gröten, Nymble Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Sara Wengström Egil Antonsen Ragnvald Løkholm Alvestad Robin Norström

Läs mer

1.3 Val av mötesordförande Vide Richter nominerar Vide Richter till mötesordförande.

1.3 Val av mötesordförande Vide Richter nominerar Vide Richter till mötesordförande. Sid 1(5) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 03 15/16 Torsdagen den 22 oktober 2015 klockan 18.00 Plats Sammanträdesrummet, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Terese

Läs mer

PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 14 11/12. Närvarande. Kårstyrelsen. Övriga. Föredragingslista Kårstyrelsemöte KSm14 11/12 2012-02-06 Sid 1(6)

PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 14 11/12. Närvarande. Kårstyrelsen. Övriga. Föredragingslista Kårstyrelsemöte KSm14 11/12 2012-02-06 Sid 1(6) Sid 1(6) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 14 11/12 Måndagen den 6 februari 2012 klockan 16.00 Sammanträdesrummet Nymble Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Elias Lindqvist Sara Wengström Egil

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 11/12-KSM-1

MÖTESPROTOKOLL 11/12-KSM-1 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 11/12-KSM-1 Måndag den 8e augusti 2011 kl 18:00 Sammanträdesrummet, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Ivan Milles Robin Norström

Läs mer

THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Oskar Hektor Kårstyrelsen 15/16

THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Oskar Hektor Kårstyrelsen 15/16 Sid 1(7) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 01 15/16 Måndagen den 24 augusti 2015 klockan 18.00 Plats (Sammanträdesrummet, Nymble) * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Pontus Gard Kårordförande 15/16 Oskar

Läs mer

PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 2 2009/2010. Tisdagen den 11 augusti 2009. kl. 18.00, sammanträdesrummet, Nymble Drottning Kristinas väg 15

PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 2 2009/2010. Tisdagen den 11 augusti 2009. kl. 18.00, sammanträdesrummet, Nymble Drottning Kristinas väg 15 PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 2 2009/2010 Tisdagen den 11 augusti 2009 kl. 18.00, sammanträdesrummet, Nymble Drottning Kristinas väg 15 Närvarande: Kårstyrelsen Tobias Porserud Jana Emmerich Annika Blix Kristoffer

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 0910-KS-19

MÖTESPROTOKOLL 0910-KS-19 MÖTESPROTOKOLL 0910-KS-19 Kårstyrelsemöte 19 09/10 Tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.00, Sammanträdesrummet, Nymble Närvarande: Kårstyrelsen: Tobias Porserud Jana Emmerich Per Stånge Annika Blix Kristoffer

Läs mer

Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15. Kårstyrelsen 14/15. Olle Gynther Zillén THS Kårledning Nicoline Jakobsson

Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15. Kårstyrelsen 14/15. Olle Gynther Zillén THS Kårledning Nicoline Jakobsson Sid 1(9) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 07 14/15 Torsdagen den 15 december 2014 klockan 18.00 Plats: Gröten, Nymble Närvarande THS Kårstyrelse Cecilia Molinder Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10 Måndagen den 5 december 2011 kl. 18.00 LG-rummet, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Ivan Milles (från 18:11) Elias

Läs mer

Chef för utbildningsinflytande. Sara Blomqvist Chef för utbildningsinflytande 12/13. Per-Viktor Bryntesson Chef för utbildningsinflytande 12/13

Chef för utbildningsinflytande. Sara Blomqvist Chef för utbildningsinflytande 12/13. Per-Viktor Bryntesson Chef för utbildningsinflytande 12/13 Sid 1(10) PROTKOLL Kårstyrelsemöte 22 11/12 Måndagen den 25 juni 2012 klockan 18.00 Kröken, Nymble Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Elias Lindqvist Egil Antonsen Ivan Milles Robin Norström

Läs mer

Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2

Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2 Sida 1 (7) Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2 Tisdagen den 17 december klockan 17:15 i sal 4112 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Mötet öppnades 17.13 1.2 Val av mötesordförande Karin Fernström 1.3 Val

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1011-KSM-17

MÖTESPROTOKOLL 1011-KSM-17 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 1011-KSM-17 Torsdagen 14 april 2011 kl. 18.00 Gröten, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Ivan Milles Elias Lindqvist Klara Andersson Tobias Porserud Johan

Läs mer

3.1. Stadfästelse av KP-006-Firmateckning* Sara Emilsson Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut

3.1. Stadfästelse av KP-006-Firmateckning* Sara Emilsson Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut Föredragingslista Kårstyrelsemöte KSm10 11/12 2011-12-05 Sid 1(2) FÖREDRAGNINGSLISTA Kårstyrelsemöte 10 11/12 Måndagen den 5 dec 2011 klockan 18.00 Plats, LG-Rummet * = bilaga finnes. 1. Formalia 1.1.

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 15 oktober 2014 Daniel Lundell, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 Tid: Måndagen den 8 september 2014 klockan 17.58 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande

Läs mer

2.1. Ekonomirapport Halvår* Emma Fogelström. 4.2. Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut

2.1. Ekonomirapport Halvår* Emma Fogelström. 4.2. Stadfästelse av eventuella studeranderepresentationsbeslut Föredragningslista Kårstyrelsemöte KSm4 12/13 2012-12-03 Sid 1(2) FÖREDRAGNINGSLISTA Kårstyrelsemöte 9 12/13 Måndagen den 3 december 2012 klockan 18.00 Plats: Sammanträdesrummet, Nymble * = bilaga finnes.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Kallelse skickades ut en vecka innan mötet. För kallelse se bilaga. Kårstyrelsen beslutar att finna mötet behörigt utlyst.

Kallelse skickades ut en vecka innan mötet. För kallelse se bilaga. Kårstyrelsen beslutar att finna mötet behörigt utlyst. Protokoll Kårstyrelsemöte KSm 6 13/14 2013-11-04 Sid! 1(! 10) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 6 13/14 Måndagen den 4 november 2013 klockan 18.00 Gröten, Nymble *= bilaga finnes.! Närvarande Anna Johansson Kim

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Kårstyrelsemöte 14 15/ Formalia. 2. Valärenden. 3. Beslutspunkter. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Mötets behöriga utlysande*

FÖREDRAGNINGSLISTA. Kårstyrelsemöte 14 15/ Formalia. 2. Valärenden. 3. Beslutspunkter. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Mötets behöriga utlysande* Föredragingslista Kårstyrelsemöte KSm14 15/16 2016-05-02 Sid 1(2) FÖREDRAGNINGSLISTA Kårstyrelsemöte 14 15/16 Måndagen den 2 maj 2016 klockan 18.00 Plats: Gröten, Nymble * = bilaga finnes. 1. Formalia

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1011-KS-4

MÖTESPROTOKOLL 1011-KS-4 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 1011-KS-4 Måndagen 11 oktober 2010 kl. 18.00 Ledningsgruppsrummet, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Ivan Milles Elias Lindqvist Klara Andersson Karl Fallgren

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11 Adress: Lindstedsvägen 3, Stockholm (E36) Sektionsmöte nr 3, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-02-11 Tid: 17.33 18.57 Närvarande: Se punkt

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 10 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2014-06-02 Tid: Kl. 17:00 Plats: Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry Drefeldt* Amanda

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Kårstyrelsemöte 04 11/ Formalia. 2. Beslutsuppföljning. 3. Stadfästelse av delegationsbeslut. 4.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Kårstyrelsemöte 04 11/ Formalia. 2. Beslutsuppföljning. 3. Stadfästelse av delegationsbeslut. 4. Föredragingslista Kårstyrelsemöte KSm04 11/12 2011-10-10 Sid 1(2) FÖREDRAGNINGSLISTA Kårstyrelsemöte 04 11/12 Måndagen den 10:e Oktober 2011 klockan 18.00 Plats: sammantrdesrummet Nymble * = bilaga finnes.

Läs mer

3.1. Val av studeranderepresentanter i nomineringskommittéen för prorektor* Anna Johansson

3.1. Val av studeranderepresentanter i nomineringskommittéen för prorektor* Anna Johansson Föredragingslista Kårstyrelsemöte KSm1 13/14 2013-08-11 Sid 1(2) FÖREDRAGNINGSLISTA Kårstyrelsemöte 1 13/14 Söndagen den 11 augusti 2013 klockan 10.00 Norra vägen 3, Sorunda * = bilaga finnes. 1. Formalia

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 18 14/15

Protokoll Styrelsemöte 18 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 14 juli 2015 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 18 14/15 Tid: Måndag den 11 maj 2015 klockan 18.00 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg Sektionen för Medieteknik Stockholm 20131022 Styrelsemöte den 23 oktober 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Kl 17:31. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Lukas,

Läs mer

Nina Nilsson Medlem; tillträdande styrelseledamot 13/14

Nina Nilsson Medlem; tillträdande styrelseledamot 13/14 Sid 1(6) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 18 12/13 Måndagen den 22 april 2013 klockan 18.00 Plats: Kröken, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande Emma Fogelström Henrik Jonhed Oscar Mo Anna Persson Sara Emilsson

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Styrelsemöte 3 juni 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 1.1 NYMBLE 2007-11-07 Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 PROTOKOLL 0708-KF-91 Närvarande j n närvarande vid n:te justeringen av röstlängden Injusterade

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11. Närvarande. Bilagor: Formalia. a. Mötets öppnande. b. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. c. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11. Närvarande. Bilagor: Formalia. a. Mötets öppnande. b. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. c. Val av justeringsperson Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11 Måndagen den 14/11-2016 kl. 18:12. Mötesrummet, Dragskåpet, Teknikringen 36B Närvarande Emma Ingo, ordförande Johan Forsberg, vice ordförande Charlotte Karlsson, sekreterare

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet för W-sektionen

Protokoll från styrelsemötet för W-sektionen Sida 1 av 5 Plats: Hemma hos Nina Nilsson Datum: 18 februari 2013 Tid: Kl. 18.30-22.30 Närvarande:Elin Hellmér (Ordförande), Johannes BedoireFivel (PAS), Josefin Wiking (NLG), Linn Fröström (Mottagningsansvarig),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1011-KS-3

MÖTESPROTOKOLL 1011-KS-3 Sid 1(7) MÖTESPROTOKOLL 1011-KS-3 Måndagen 6 september 2010 kl. 18.00 Stora Gasque, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Ivan Milles Elias Lindqvist Klara Andersson Tomas Hiselius

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Protokoll Extra KSm 08/09

Protokoll Extra KSm 08/09 Protokoll Extra KSm 08/09 Tisdagen den 22 Juli 2008 18.05 21:30, Sammanträdesrummet, Nymble Närvarande, ordinarie Viktor Tullgren Ordförande Madelein Keskitalo Ledamot Per Stånge Ledamot Jan Wrzosek Ledamot

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet Samsek Pontus Neander Sekreterare Protokoll Årsmöte 14/15 PROTOKOLL ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-27 Tid: 15:15 Plats: Samvetet Närvarande Samsek Filip Åhlander Ordförande Alexandra Eriksson Vice ordförande Pontus

Läs mer

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Styrelsemöte 2 Styrelsen Närvarande ledamöter: Ronja Lundgren kårordförande Oskar Johansson vice kårordförande Viktor Andersson vice kårordförande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2 13/14

Protokoll Styrelsemöte 2 13/14 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 3 oktober 2013 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 2 13/14 Tid: Måndag 30 september 2013 klockan 17.59 Plats: Brunnen, Studiecentrum Närvarande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 11/12

Protokoll Styrelsemöte 1 11/12 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 25 augusti 2011 Linus Svensson, mötessektreterare Protokoll Styrelsemöte 1 11/12 Tid: Torsdag 18 augusti klockan 18.00 Plats: Perstorprummet, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04 Adress: Lindstedsvägen 3, Stockholm (E36) Sektionsmöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2014-03-04 Tid: 17.38-18.22 Närvarande: Se punkt

Läs mer

Styrelsemöte 140325. Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75

Styrelsemöte 140325. Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75 Styrelsemöte 140325 Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75 Närvarande röstberättigande: Närvarande övriga: Ekonomiansvarig Adjungerande Skåne Nation Amanda Lindborg Jonas Kjällgren Simon Göransson Marta

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 8 14/15

Protokoll Styrelsemöte 8 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 22 februari 2016 Daniel Lundell, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 8 14/15 Tid: Måndagen den 15:e december 2014 klockan 18.00 Plats: Perstorp, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Protokoll humanistsektionen

Protokoll humanistsektionen Sida 1/6 Humanistsektionen, konstituerande styrelsemöte, verksamhetsåret 2018/2019 Datum: 2018-07-24 Tid: 10.00-12.00 Plats: Studenternas hus Kallade: Humanistsektionens styrelse Heltidsarvoderade vid

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde # 4 10/11 Datum: 2011-02-02 Tid: 18.05 22.48 Plats: L1

Kårfullmäktigesammanträde # 4 10/11 Datum: 2011-02-02 Tid: 18.05 22.48 Plats: L1 Kårfullmäktigesammanträde # 4 10/11 Datum: 2011-02-02 Tid: 18.05 22.48 Plats: L1 PROTOKOLL 1011-KF-04 Närvarande VÄLLINGBY 2011-03-03 j n närvarande vid n:te justeringen av protokollet Injusterade ledamöter

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS # 1 Måndagen den 13/5 2015, 17:15 å Funq, Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS # 1 Måndagen den 13/5 2015, 17:15 å Funq, Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Nina Jansson Bertheussen öppnar mötet 17:15. 1.2 Val av mötesordförande Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS # 1 Måndagen den 13/5 2015, 17:15 å Funq, Tolvan, Osquars

Läs mer

Protokoll Kårstyrelsen

Protokoll Kårstyrelsen Sida 1 Kårstyrelsemöte 5 verksamhetsåret 2016/17 Datum: 2017-01-10 Tid: 17.20 20:33 Plats: Studenternas hus Närvarande: Sofia Ahlberg*, Ellinor Alvesson*, Axel Andersson, Sara Bergh*, Jessica Dahlberg*,

Läs mer

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30 THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN L1 KLOCKAN 17:30 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG ERIKA KLINGMARK JONAS HÄGGMARK ERIK FLOGVALL BJÖRN MAGNUSSON

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 9 verksamhetsåret 2015/16 Datum: 2016-05-10 Tid: Kl. 14:00 17:00 Plats: Studenternas hus/på distans Kallade: Göta studentkårs styrelse, verksamhetsrevisorerna samt kallelse@gota.gu.se

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik Styrelsemöte 6 Torsdag den 16/10 2014, 13:00 å Tolvan, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik Styrelsemöte 6 Torsdag den 16/10 2014, 13:00 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik Styrelsemöte 6 Torsdag den 16/10 2014, 13:00 å Tolvan, Stockholm Fröken Anderberg öppnar mötet kl 13:00. Väl tajmat även denna gång.

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08 Stockholm 2015-04-08 Styrelsemöte 8 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde 3 13/14 Datum: Tid: Plats: Nya Matsalen

Kårfullmäktigesammanträde 3 13/14 Datum: Tid: Plats: Nya Matsalen Kårfullmäktigesammanträde 3 13/14 Datum: 2014-02-06 Tid: 18.00 23.00 Plats: Nya Matsalen PROTOKOLL 1314-KF-3 NYA MATSALEN 2014-04-02 Närvarande j n närvarande vid n:te justeringen av protokollet Injusterade

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 12 14/15

Protokoll Styrelsemöte 12 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 27 mars 2015 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 12 14/15 Tid: Onsdag den 25:e februari 2015 klockan 17.30 Plats: Cornelis, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Mötesordföranden Denise Fuglesang förklarar mötet öppnat 18:03. Kallelse skickades ut en vecka innan mötet. För kallelse se bilaga.

Mötesordföranden Denise Fuglesang förklarar mötet öppnat 18:03. Kallelse skickades ut en vecka innan mötet. För kallelse se bilaga. Sid 1(9) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 3 13/14 Måndagen den 16 september 2013 klockan 18.00 Gröten, Nymble *= bilaga finnes. Närvarande Anna Johansson Kim Westin Denise Fuglesang Emma Fogelström Kim Öberg

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 3 15/16

Protokoll Styrelsemöte 3 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 19 oktober 2015 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 3 15/16 Tid: Tisdagen den 6:e Oktober 2015 klockan 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset

Läs mer

Umeå naturvetar- och teknologkår. PROTOKOLL F-sektionen

Umeå naturvetar- och teknologkår. PROTOKOLL F-sektionen Protokoll, F-stormöte 2 17/18 Datum 2017-12-04 Tid 17:15 Plats Kårhuset Origo F17-2 FORMALIA F17-2.1 F17-2.2 F17-2.3 F17-2.4 F17-2.5 F17-2.6 F17-2.7 Mötets öppnande Mötet öppnas 17:30 Avstängning av mobiltelefoner

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2018-05-16 Adress: Gråttan, Osquars backe 8 Sektionsmöte nr 7, Verksamhetsår 2017/2018 Datum: 2018-05-16 Tid: 17.38-19.51 Närvarande: Se närvararolista

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(7) MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4 Tid: Måndagen den 20 april 2015, kl. 18:08. Plats: Dragskåpet, Teknikringen 36B. Närvarande Aneri Patel, ordförande Michael Ekström, vice ordförande Daniel Ruotsalainen,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22 Styrelsemöte 22 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet behörigt utlyst

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2014-03-24 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Teknologkårens styrelse 2014-08-22 Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 1 13/14

Teknologkårens styrelse 2014-08-22 Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 1 13/14 2014-08-22 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

Protokoll GFS StyM /17

Protokoll GFS StyM /17 PROTOKOLL: StyM-1 2016-08-15 Protokoll GFS StyM-1 2016/17 Fört vid sammanträde med GFS styrelse Tid: 2016-08-15, 09.00 Plats: Konferensrummet, Chalmers kårhus Närvarande presidialer Håkan Bernhardsson,

Läs mer

Protokoll Fullmäktige 1 18/19

Protokoll Fullmäktige 1 18/19 Protokoll Fullmäktige 1 18/19 Fört vid sammanträde med Fullmäktige Tid:, 18:15 Plats: Villa Medici Närvarande ledamöter Olof Sternerson Edvin Helleryd Oliver Schade Farah Fakhri Amanda Karlsson Linnea

Läs mer

Protokoll. Extra Kårstyrelsemöte 1 09/10. Torsdagen den 2 juli 2009. kl. 17.30, Sammanträdesrummet, Nymble

Protokoll. Extra Kårstyrelsemöte 1 09/10. Torsdagen den 2 juli 2009. kl. 17.30, Sammanträdesrummet, Nymble Protokoll Extra Kårstyrelsemöte 1 09/10 Torsdagen den 2 juli 2009 kl. 17.30, Sammanträdesrummet, Nymble Närvarande: Kårstyrelsen Tobias Porserud Jana Emmerich Måns Östberg Kristoffer Renholm Ordförande

Läs mer

2014-04-03, kl 18.30 i C305

2014-04-03, kl 18.30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2013/2014 2014-04-03, kl 18.30 i C305 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-04-03, kl 18.30 Plats: C305 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare 61. Formalia

Läs mer

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 6 13/14

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 6 13/14 2014-02-18 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 8 15/16

Protokoll Styrelsemöte 8 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 2516 januari December 2016 2015 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 8 15/16 Tid: Onsdagen den 16:e December 2015 klockan 17.15 Plats:

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm 2018-05-22 Styrelsemöte 23 MAJ 2018 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Mötets

Läs mer

Teknologkårens styrelse Simon Persson

Teknologkårens styrelse Simon Persson 2016-02-26 Simon Persson Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden LARV-projektledare Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 11 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2011-03-03 Tid: Kl. 17.00-20.17 Plats: Centrummet, Studenternas Hus, Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 9 09/10. Tisdagen den 16 november 2009. kl. 18.00, L31, Drottning Kristinas väg 30

PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 9 09/10. Tisdagen den 16 november 2009. kl. 18.00, L31, Drottning Kristinas väg 30 PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 9 09/10 Tisdagen den 16 november 2009 kl. 18.00, L31, Drottning Kristinas väg 30 Närvarande: Kårstyrelsen Tobias Porserud Jana Emmerich Kristoffer Renholm Måns Östberg Per Stånge

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson. Henning Sjöberg (Kassör) Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson. Henning Sjöberg (Kassör) Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum 2013-12-09 Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson Johanna Johansson (Vice ordförande) Sekreterare:

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr. 817606-6333) Föreningen Energisystemteknologerna ES-sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 23 november 2011 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Martin

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 1 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2013-08-28 Tid: Kl. 16.20-17.54 Plats: Centrummet, Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry

Läs mer

Protokoll från Mästarråd

Protokoll från Mästarråd 1(8) från TraditionsMEsterIT 1 Formalia 1.1 Mötets högtidliga öppnande TraditionsMästare Björn Eklöf förklarade mötet öppnat klockan 17:06:59. 1.2 Val av mötesordförande Björn Eklöf valdes till mötesordförande.

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-04 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 10 15/16

Protokoll Styrelsemöte 10 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 15 februari 2016 Björn Sanders, Kårordförande 15/16 Protokoll Styrelsemöte 10 15/16 Tid: Torsdag den 11 februari 2016 klockan 17.15 Plats: Perstorp, Kårhuset Närvarande

Läs mer

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Styrelsemöte den 20 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:19. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla förutom Lukas Häggström.

Läs mer

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 3 13/14

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 3 13/14 2014-10-23 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde 1 15/16

Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde 1 15/16 Sid 1(6) Protokoll fört vid fullmäktigesammanträde 1 15/16 Datum: 2015-10-15 Tid: 17.15 Lokal: Östra Paviljongen F15-1 Formalia F15-1.1 Mötets öppnande Talman 14/15 Astrid Råberg, Sigmasektionen, förklarar

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150302 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150302 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Anton Rundström, ledamot Jonathan Thor, ledamot Eric Insulahn, ledamot Karolina Mildgrim, ledamot. Anslöt 13.25 Joel Furvik, ledamot. Lämnade

Läs mer

Fullmäktigesammanträde 3 14/15

Fullmäktigesammanträde 3 14/15 Sid 1(7) Fullmäktigesammanträde 3 14/15 Datum: 2014-12-11 Tid: 17.15 Lokal: Kårhuset Origo F14-3 Formalia Anmärkning F14-3.1 Mötets öppnande Talman, Astrid Råberg, förklarar mötet öppnat klockan 17.24

Läs mer

Dagordning & Bilagesamling

Dagordning & Bilagesamling Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 1 29 September 2016 Sidan 2 Dagordning sektionsmöte 1 Geosektionen torsdag den 29 September i sal E632 kl. 18:30 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 2016-12-08 Telefon: 08-16 16 82 E-post: kx@disk.su.se Hemsida: www.disk.su.se Org.nr: 802401-9047 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Mötets öppnande... 1 2 Formalia... 1 2.1 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Ledningsgruppen: Chef för Utbildningsinflytande. Ledningsgruppen: Mottagningssamordnare

Ledningsgruppen: Chef för Utbildningsinflytande. Ledningsgruppen: Mottagningssamordnare Sid 1(8) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 10 12/13 Måndagen den 17 december 2012 klockan 15.00 Plats: Musikrummet, Nymble *= bilaga finnes. Närvarande Denise Fuglesang Emma Fogleström Henrik Jonhed Johan Persson

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/ , 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/ , 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/11 2015, 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm Sektionens ordförande Nina Jansson Bertheussen

Läs mer

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Dennis Forslund.

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Dennis Forslund. 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias Thorwid 1.1 Mötet öppnas Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:41 den 12 maj 2015 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Mattias

Läs mer

Protokoll årsmöte 17 november 2016

Protokoll årsmöte 17 november 2016 Protokoll årsmöte 17 november 2016 Tid 2016-11-17 kl 16.30-18.00 Plats Stockholmsmässan, Älvsjö Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Ulrika Blom Åsa Berg Västra lokalavdelningen Björn

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 12 15/16

Protokoll Styrelsemöte 12 15/16 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 21 mars 2016 Anders Lundqvist Persson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 12 Tid: Tisdagen den 8:e Mars 2016 klockan 17.15 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande

Läs mer