Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2014"

Transkript

1 Krogtäppans Samfällighetsförening Sida 1 (6) Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2014 Kommentarer Konto 4010 Värme (fjärrvärme) Samfälligheten har rörligt pris på fjärrvärmen vilket gör att vi budgeterat enligt de prognoser vi får från Vattenfall över tänkt förbrukning samt lagt in en marginal. Värmekostnaden stiger med 5,3 % i årets budget. Konto 4020 Vatten Vi budgeterar för likartad kostnad som år Konto 4030 El gemensam Vi budgeterar för att el-kostnaden minskar för föreningen Konto 4150 Kabel-tv Vi har förlängt kabel-tv avtalet vilket gör att kostnaden sjunker för föreningen from juli Konto 4205 Vår och höststädning Kostnader kopplade till våra städdagar som ex jord mm samt lokalhyra för träff med längombuden vår & höst. Konto 4206 Markförbättringar Markansvariga kommer att använda pengarna till ogräsbekämpning av grusfotbollsplanen, blomlådor vid alla infarter, reparationer av kantstenar samt nya papperskorgar med lock. Även röjning av högt gräs och sly vid samtliga lekplatser ingår i denna kostnad. Konto 4210 Snöröjning Vi budgeterar för likartad kostnad som år Vi kommer fortsättningsvis ligga på en budgetnivå på ca kr. En liten komplikation som även är en fördel är att vintersäsongen är för oss i budgeten jan-mars och okt-dec. Vilket innebär att vi redan vet när vi gör budgeten hur jan-mars har varit och kan parera den kostnadsdelen i budgeten. Om kostnaden överstiger budgeten så räknar styrelsen med att kunna betala extra kostnader via föreningens balanserade resultat. Konto 4213 Containerhyra Marginell förändring med hänsyn tagen till ev. prisjustering. Konto 4214 Gräsklippning Kostnader för våra gräsklippare, reparationer och bensin Konto 4216 Trivselåtgärder Vi höjer beloppet till 400 kr per år och fastighet. En anpassning till kostnadsutvecklingen Kostnaden avser trivselskapande åtgärder vid våra städdagar. Konto 4218 Styrelsekostnader Styrelsemöteskostnader

2 Krogtäppans Samfällighetsförening Sida 2 (6) Konto 4219 Årsstämma/infomöten Kostnader för lokalhyra stämma och infomöten. Konto 4221 Administrativa kostnader Diverse olika pgmkostnader samt licenser samt fortsatt utveckling av vårt vatten och värmedebiteringssystem. Konto 4222 Datorkostnad Inköp av en bärbar dator med tillbehör som ersättning för den gamla stationära datorn i styrelserummet. Konto 4223 Kopiering Kostnader för vårt serviceavtal på kopieringsmaskinen. Kostnaden avser även kopiering av mtrl till nya längombudspärmen som inte blev av år I år skall vi göra allt för att längombudspärmen skall bli reviderad och klar. Även papper till kopiatorn ingår i detta konto. Konto 4227 Underhållspärm Kostnader enligt vårt serviceavtal med HSB. Kostnaden indexuppräknad. Konto 4228 Medlemskap Villaägarna Kostnader för vårt serviceavtal som täcker medlemsregister, lagfartsförteckning samt utprintning av vår samfällighetsräkning. Avtalet innehåller även en försäkring för samfällighetens åtagande. Konto 4240 El Denna kostnad avser driftkostnader som ej täcks av underhållskostnaden för gatu/parkering/parkbelysning. Stora samfälligheten belastas med 85 % av kostnaden och garagesamfälligheten med 15%. Att kostnaden är högre i år beror på att beloppet skall täcka elarbetet och nytt elskåp som en följd av dräneringsjobbet vid hus 260. Konto 4241 Internet Kostnaden avser underhåll och förvaltningskostnader av vår hemsida samt pgmkostnader. Konto 4256 Värmeanläggning drift Kostnader som skall täcka åtgärder i undercentral 1 och 2. Med vår erfarenhet från läckan på fjärrvärmens stamnät 2013 så kommer vi budgetera för ev. läcksökning med kr automatisk påfyllning av expansionskärlen. Allt för att snabbare kunna hantera ev. kommande läckage. I detta konto ligger även kostnader för konsultjobb och rapporter av Anders Svanäng som avser åtgärdsförslag för våra undercentraler. Konto 4257 Ledningar Kostnader för ev. spolning av föreningens ledningar. Konto 4258 Fastigheter (vvs) Kostnader om föreningen måste åtgärda något av det som är föreningens ansvar hos någon av föreningens medlemmar gällande värme och vatten. Konto 4259 Byggnader (hus)

3 Krogtäppans Samfällighetsförening Sida 3 (6) Kostnader för att åtgärda våra undercentraler invändigt/utvändigt som ej täcks av underhållsfonden. Konto 4260 Trafikkostnader Föreningen kommer att köpa ytterligare fler portabla gupp så att vi kan använda dem på de platser där behov finns. Detta konto kommer även att belastas med ev. kostnader för borttransport av felaktigt parkerade fordon. Vi kommer även att belasta detta konto med inköp av trafikskyltar. Utredningen om våra trafikregler kommer även att belasta detta konto. Konto 5010 Styrelsearvode Arvode till styrelsen 8 pers * 20,250 kr / person före skatt enligt den indexuppräkning som beslutades vid stämman Arvodet oförändrat 2014 eftersom indexuppräkningen var negativ. Konto 5011 (Nytt konto) Ersättning utöver styrelsearvode. har diskuterat med valberedningen och meddelat att ordförande och kassör i första hand behöver ha ersättning utöver styrelsearvodet för nedlagd tid. Arbetsinsatser som behöver göras är bokslutsarbete och årsbokslut samt att budgetarbetet kräver att dessa 2 personer behöver ta ledigt från sina ordinarie arbeten. Dessutom så ökar arbetsinsatserna på dagtid, som också kräver ledigt från arbete, för att träffa myndigheter, kommunen och entreprenörer. Beloppet på kontot fördelar ordföranden och kassör mellan sig efter årligt förslag som beslutas i styrelsen och skall ses som kompensation för förlorad arbetsförtjänst. Ersättningen betalas som arvode. Konto 5015 Underhållsgruppen Kostnader för de hus/personer som ingår i underhållsgruppen. Denna grupp kommer att utföra arbeten mest inom Mark-ansvarigas arbetsområde. Avsikten är att gruppen skall minska våra kostnader för entreprenörer samt medverka till ett fräscht och snyggt Krogtäppan. Med de erfarenheter vi har från 2013 så gör vi en nystart av gruppen Konto 5020 Revisionsarvode Kostnader för våra revisorer. Konto 5610 Sociala kostnader Sociala kostnader för kostnaderna på konton Konto 7981 Avskrivning/amortering värme & kallvattenmätare. (uh-kostnad) Kostnader enligt beslut på stämman år 2011 för att byta mätare. Lånet är på 2 Mkr och löper på 15 år. Lånet togs för att uh-fondens pengar inte räckte för denna åtgärd. Mätarna är nu installerade och används för att ge underlag för individuell debitering. Konto 8020 Ränteinkomster budgeterar inte för några ränteinkomster även fast det brukar bli så i verkligheten. Konto 8120 Räntekostnader Räntekostnader som hör ihop med lånet se konto Konto 8170 Bankkostnader Bankkostnader för vårt avtal med Nordbanken.

4 Krogtäppans Samfällighetsförening Sida 4 (6) Budgetkommentarer till Budget garagesamfälligheten 2014 Allmänt kan konstatera att garagesamfällighetens underhållsfond har de pengar som möjliggör att styrelsen kan slutföra det som återstår av panelreparationer så var ambitionen att bli klar med samtliga garage men pengarna räckte bara till att bli klar med garage 1-6 eftersom vissa garage upptäcktes vara sämre än beräknat. Men i år gör vi klart garage Efter detta års planerade åtgärd så är samtlig panel bytt samt vindskivor/knutar klara. I underhållsplanen läggs nu in kontroll och tänkt målning av garagepanelen med ett intervall av 5 år. Allt för att garagen skall hålla för lång tid framåt planerar nu för översyn av garagetaken vilket innebär att garagesamfälligheten får räkna med fortsatt avsättning till underhållsfonden. Samtidigt så är lånet för garageportarna helt betald under 2014 och ger en positiv kostnadsbild för kommande års garagesamfällighetskostnad. Konto 4340 El garage El-kostnad som betalas av de som har garage i länga. Konto 4345 Elreparationer Kostnader för att åtgärda el-fel vid våra garage i länga som ej täcks av underhållskostnaden. Konto 4346 Byggnadsreparationer Kostnader som skall täcka reparationer på garageportar samt lås som ej är uh-kostnader. Konto 7980 Amortering lån Amortering av det lån som togs när vi byte garageportar. Lånet helt betalt Konto 8120 Räntekostnader Räntekostnader som hör ihop med lånet se konto 7980.

5 Krogtäppans Samfällighetsförening Sida 5 (6) Underhållskostnader När styrelsen fastställer och beräknar underhållsbehovet så utgår den från ett underlag som framtagits av HSB. Detta underlag innehåller de kostnader som avser mtrl, utrustning och hantverkare för underhåll av den teknisk livslängd som olika saker är upptagna med i Krogtäppans anläggningsbeslut. ansvarar för att årligen beakta underhållsbehovet åt medlemmarna när budgetbehandlingen görs. fortsäter med en hög genomförandetakt av planerade underhållsåtgärder. Ambitionsnivån och inriktningen framgår av Verksamhetsplan kan konstatera att det finns stora behov av underhållsåtgärder och blev i årets planering tvungen att prioritera hårt och skjuta en del åtgärder framåt eftersom underhållsfonden pengar inte räcker för att genomföra allt på en gång. kan inte heller ta ut en allt för stor samfällighetsavgift av medlemmarna för att göra åtgärder utan måste balansera behov mot drift och underhållsfonden. ser framför sig att vi de närmsta åren har ett underhållsbehov på ca 500,000 kr/år I budgeten så framgår underhållskostnaderna av följande konton Stora samfälligheten 62xx årliga underhållskostnader Garage samfälligheten 7220 årliga underhållskostnader Gräs, plantering och markkomplettering Efterarbeten av snöskadan vid hus som åtgärdades Arbeten med snöskada från 2013 vid hus samt kostnad för framtagning av grönyteplan Skogsvård Fortsatta åtgärder för gallring av träd i ytor bakom undercentral 1 och 2 samt ytan längs med infartsvägen mot grusfotbollsplanen. Vi blev inte klara med det arbetet under Hårdgjorda Underhåll/reparationer av vissa asfaltsytor Lekytor Kostnaden avser lekplatsbesiktning av certifierad besiktningsman samt att det som då påpekas görs för resten av dessa pengar Byggnader utvändigt Panelåtgärder på undercentral 1 och 2 samt byte av dörrar Värmeanläggning Installation av avgasningsanläggning i respektive undercentral för att säkerställa att värmeledningar och radiatorer ej rostar inifrån. Minskat syreinnehåll förbättrar värmevattnets värmeöverföringskapacitet Belysning Armaturbyte av 36 st armaturer samt provmontage av 4 st armaturer vid hus 95 och 282. Arbetet kommer sen att fortsätta 2015 och framåt tills all armatur är

6 Krogtäppans Samfällighetsförening Sida 6 (6) bytt enligt plan. Denna åtgärd förväntas leda till lägre belysning/elkostnad för föreningen Styrsystem Byte av huvudpump i undercentral 1 för att säkerställa högre tryckkapacitet. Konto 8800 (stora samfälligheten) Detta konto avser den kostnadsberäkning som visar vad kostnaden blir med hänsyn tagen till 1/20 del och som skall täcka underhållsbehov via fonden 20 år framåt samt årets beräknade behov. Vi har arbeten kostnadsmässigt som gör att vi måste ta ut ur uh-fonden den summa som visas på detta konto. Utöver detta så finns det underhållskostnader som inte täcks av underhållsfonden och som Samfälligheten har tagit lån för att finansiera. Konto 8801 (garage samfälligheten) Detta konto avser den kostnadsberäkning som visar vad kostnaden blir med hänsyn tagen till 1/20 del och som skall täcka underhållsbehov via fonden 20 år framåt samt årets beräknade behov. Vi har arbeten kostnadsmässigt som gör att vi måste ta ut ur uh-fonden den summa som visas på detta konto. Konto 7220 Byggnader (garage samfälligheten) Underhåll/reparationer av garagepanel gäller G7-G10. Efter denna års åtgärd är garagepanelen åtgärdad för många år framåt vill poängtera för samfällighetens medlemmar att det vi kallar för samfällighetsräkningen innehåller 3 delar, värme, kallvatten och den renodlade samfällighetsavgiften som avser ex snöröjning, lekparker, gemensam el och underhållskostnader nu och för framtiden. Snittkostnaden för värme och vattenkostnaden är 66 % (68% år 2013) av den totala samfällighetsräkningen. Den renodlade samfällighetsavgiften är 34% (32% år 2013). Värme och vattenkostnaden har man alltid oavsett boendeform men vi har valt att ha dessa kostnader med i samfällighetsavgiften för att hålla nere administrationskostnaden. Samfällighetskostnaden/räkningen snittmässigt per år för ett hus på Krogtäppan är för 2014 enligt budgetförslaget kr. Per kvartal 7431 kr därav är värme och vatten 4939 kr och resten 2461 kr är den renodlade samfällighetsavgiften.

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2013

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2013 Krogtäppans Samfällighetsförening 2012-03-06 Sida 1 (3) Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2013 Kommentarer Konto 4010 Värme (fjärrvärme) Samfälligheten har from 2013 rörligt pris på fjärrvärmen

Läs mer

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2012

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2012 Krogtäppans Samfällighetsförening 2012-03-06 Sida 1 (6) Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2012 Kommentarer Konto 4010 Värme (fjärrvärme) Vattenfall har höjt kostnaderna för fjärrvärmen

Läs mer

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2015

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2015 Krogtäppans Samfällighetsförening 2015-03-11 Sida 1 (6) Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten 2015 Kommentarer Konto 4010 Värme (fjärrvärme) Samfälligheten har rörligt pris på fjärrvärmen.

Läs mer

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten GA6 2016

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten GA6 2016 Krogtäppans Samfällighetsförening 2016-03-04 Sida 1 Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten GA6 2016 Kommentarer Allmänt kommer from 2016 att enligt regelverket för samfälligheter att ha en

Läs mer

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten GA6 2017

Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten GA6 2017 Krogtäppans Samfällighetsförening 2017-03-17 Sida 1 Budgetkommentarer till Budget stora samfälligheten GA6 2017 Kommentarer Allmänt har from 2016 ett beslutat regelverket för samfälligheter att ha en budget

Läs mer

Utgifts- och inkomststat GA6 Stora samfälligheten

Utgifts- och inkomststat GA6 Stora samfälligheten KROGTÄPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2018-03-11 1(10) Dagordningspunkt: 13a Utgifts- och inkomststat GA6 Stora samfälligheten Enligt 15 i stadgarna ska styrelsen lämna förslag om utgifts- och inkomststat

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Styrelsen Sida 1 (10) Förvaltningsberättelse för Krogtäppans samfällighetsförening avseende verksamhetsåret. Styrelse Hus Verksamhetsområde Staffan Sillén 56 Ordförande samt Hemsidan och Uh-plan Birgitta

Läs mer

Resultaträkning med budgetuppföljning GA INTÄKTER

Resultaträkning med budgetuppföljning GA INTÄKTER Styrelsen Sida 13 (22) Resultaträkning med budgetuppföljning GA6 2017 INTÄKTER Budget 2017 Utfall Värme 3800000 3800000 Vatten 820000 820000 El 105600 105600 Samfällighetsavgifter 2516500 2516500 Slutreglering

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Styrelsen Sida 1 (9) Förvaltningsberättelse för Krogtäppans samfällighetsförening avseende verksamhetsåret. Styrelse Verksamhetsområde Staffan Sillén 56 Ordförande Birgitta Larsson 116 Sekreterare Ewa

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Styrelsen Sida 1 (11) Förvaltningsberättelse för Krogtäppans samfällighetsförening avseende verksamhetsåret. Styrelse Hus Verksamhetsområde Staffan Sillén 56 Ordförande samt Hemsidan och Uh-plan Birgitta

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Styrelsen för Biets Samfällighetsförening kallar härmed er till Biets årsstämma. Datum Måndagen den 27 april 2017 Tid Kl 19:00 Plats Mariedalssoklan i Vänersborg PROGRAM OCH BIFOGADE

Läs mer

Verksamhetsplan för 2002

Verksamhetsplan för 2002 Verksamhetsplan för 2002 1. Långsiktig underhålls- och förnyelseplan Den långsiktiga planen ligger till grund för årets budgetförslag vad avser inriktning och prioritering av större underhålls- och förnyelsearbeten.

Läs mer

Resultat- och balansrapport för 2010

Resultat- och balansrapport för 2010 Bilaga 3a Klevbergets Samfällighetsförening 1 Resultatrapport Räkenskapsår: 10-01-01-10-12-31 Budget 2010 2010 2009 Rörelsens intäkter Nettoomsättning Not 3011 1 Medlemsavgifter 282 900,00 282 900,00 282

Läs mer

Kvarteret Myggans Samfällighetsförening

Kvarteret Myggans Samfällighetsförening Kallelse Kvarteret Myggans Samfällighet håller ordinarie föreningsstämma Söndagen den 26 februari 2012 kl. 18.00 i Blå lokalen. Välkomna 1. Öppnande. 2. Mötets behöriga utlysande. 3. Förslag till dagordning.

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 577 Älvsjö i Centrum Nuvarande årsavgift 798 kr/m2 och år Budgeterad årsavgift 814 kr/m2 och år FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 kvm bostadsyta 6 159 Styrelsens förslag RÖRELSENS INTÄKTER Budget 2012

Läs mer

Årsstämma 28 november 2013

Årsstämma 28 november 2013 Handlingar för årsstämma 28:e november 2013 sida 1 av 14 Årsstämma 28 november 2013 Observera att varje fastighet har 1 röst. Om ni är 2 som äger huset gemensamt och bara en närvarar på årsstämman, måste

Läs mer

Budget Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018.

Budget Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018. November 2018 Budget 2019 Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018. Budgeten för 2019 presenteras här i form av resultaträkning där intäkter och kostnader

Läs mer

Kallelse extra årsstämma

Kallelse extra årsstämma Kallelse extra årsstämma Extra årsstämma 2017 i Sörskogens samfällighetsförening Tid: Måndagen den 9 oktober kl. 19:00 Plats: Huddingegymnasiets Aula, Gymnasietorget 1 Årsstämman är beslutande organ för

Läs mer

Presentationer på Stämman 2015 Dennis Westin

Presentationer på Stämman 2015 Dennis Westin Presentationer på Stämman 2015 Dennis Westin Underhållsplan för Akalladalen Ritnings arkiv Individuell värmemätning. Hur går det Individuell värmemätning. Installationen Fortums debitering Samfällighets

Läs mer

Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning. Budget 2017

Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning. Budget 2017 November 2016 Föreningslokalen Blå huset efter takrengöring och målning Budget 2017 Denna budget för 2017 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 14 november 2016. Månadsavgifterna 2017

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 428 Gläntan i Vallentuna Nuvarande årsavgift 722 kr/m2 och år Budgeterad årsavgift 722 kr/m2 och år FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 kvm bostadsyta 3 489 Styrelsens förslag RÖRELSENS INTÄKTER Budget

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2014

NSSF Förvaltningsberättelse 2014 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma år 2013. Frösakull Ängar ekonomisk förening

Ordinarie föreningsstämma år 2013. Frösakull Ängar ekonomisk förening Ordinarie föreningsstämma år 2013 Frösakull Ängar ekonomisk förening Dagordning 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av stämmoordförande. 4. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare.

Läs mer

Tillgångar

Tillgångar Uppdaterad 19-01-23 Tillgångar 2018-12-31 Bank (1930): 995 190,92 Bank exkl. reparationsfond: 639 650,31 Penningmarknadsfond: 262 839,90 uppdaterad 31 dec Överskott per fastighet: Reparationsfond: Räntefond

Läs mer

Tillgångar

Tillgångar Uppdaterad 19-01-23 Tillgångar 2018-12-31 Bank (1930): 995 190,92 Bank exkl. reparationsfond: 639 650,31 Penningmarknadsfond: 262 839,90 uppdaterad 31 dec Överskott per fastighet: Reparationsfond: Räntefond

Läs mer

Överskott ) ,10 enl årsmötesbeslut 436,14. Överskott ) ,86 enl årsmötesbeslut 827,24. Avsättning ,00

Överskott ) ,10 enl årsmötesbeslut 436,14. Överskott ) ,86 enl årsmötesbeslut 827,24. Avsättning ,00 Uppdaterad 2018-01-09 Tillgångar 2018-12-31 Bank (1930): 856 892,14 Bank exkl. reparationsfond: 501 351,53 Penningmarknadsfond: 263 464,22 ej uppdaterad 31 dec Överskott per fastighet: Reparationsfond:

Läs mer

KALLELSE TILL GESSIE VILLASTAD SAMFÄLLIGHETS FÖRENINGS ÅRSMÖTE TORSDAGEN DEN 16 APRIL 2015 KL. 19:00 FÖRENINGSHUSET

KALLELSE TILL GESSIE VILLASTAD SAMFÄLLIGHETS FÖRENINGS ÅRSMÖTE TORSDAGEN DEN 16 APRIL 2015 KL. 19:00 FÖRENINGSHUSET KALLELSE TILL GESSIE VILLASTAD SAMFÄLLIGHETS FÖRENINGS ÅRSMÖTE TORSDAGEN DEN 16 APRIL 2015 KL. 19:00 I FÖRENINGSHUSET Fullmakt och dagordning för årsmöte bifogat för bilagor till dagordning hänvisas till

Läs mer

Budgetförslag 1 2011-10-01-2012-09-30

Budgetförslag 1 2011-10-01-2012-09-30 Gulsippan 2011-11-03 Budgetförslag 1 2011-10-01-2012-09-30 Medlemsavgifter Uträkning av intäkter 1600x91 (kv 4/11) 145 600 kr Vatten 192 920 kr 1600 1 91 145 600 kr 1600x91x3 (kv 1-3/12) 436 800 kr El

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN

INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN 28 JANUARI 2015 LQE-AVTAL MED HSB SKÅNE LQE utvidgat ekonomiskt avtal LQE Långsiktig Qvalitets Ekonomi VERKSAMHETSÅRET Årsstämma Leveransplan Kallelser Årlig

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013 Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 7 PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Klevbergets samfällighetsföreningar nr 1 och 2, torsdagen den 25

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma

Kallelse till föreningsstämma Kallelse till föreningsstämma Datum: Torsdag den 21 maj 2015 Tidpunkt: kl 19.00 Lokal: Samlingslokalen port H Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av stämmoordförande 4.

Läs mer

Årsstämma i Stenyxans Samfällighet. Måndag den 23 mars 2015 Klockan 19.00

Årsstämma i Stenyxans Samfällighet. Måndag den 23 mars 2015 Klockan 19.00 Årsstämma i Stenyxans Samfällighet Måndag den 23 mars 2015 Klockan 19.00 Dagordning 1 val av ordförande för stämman 2 val av sekreterare för stämman 3 val av två justeringsmän 4 styrelsens och revisorernas

Läs mer

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Årsredovisning 2016 Föreningens stadgar Föreningens gällande stadgar har registrerats av Lantmäteriet 1995-12-04, Dnr 95/762 Föreningsstämmor Ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2011

Verksamhetsberättelse för år 2011 Verksamhetsberättelse för år 2011 Sittande styrelse: Benny Horndahl Kenneth Jerreholt Veronica Kjellin Peter Widlund Martin Fleetwood Ordförande Kassör Sekreterare Ord. ledamot Ord. ledamot Antal styrelsemöten:

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE KALLELSE TILL ÅRSMÖTE Medlemmarna i Äppelträdgårdens Samfällighetsförening kallas härmed till årsmöte. Söndagen 21 mars 2010, kl 15.00 till 17.00 i Sjöscouternas nya lokal (Ekebyhovsbacken), Ekerö Gällstao,

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Lutan i Malmö nr 2256. Budget 2007-2008. Avseende perioden 2007-09-01 -- 2008-08-31

HSB Bostadsrättsförening Lutan i Malmö nr 2256. Budget 2007-2008. Avseende perioden 2007-09-01 -- 2008-08-31 HSB Bostadsrättsförening Lutan i Malmö nr 2256 Budget -2008 Avseende perioden -09-01 -- 2008-08-31 Datum: -09-26 Upprättad av: Adelaide Yamoah, tfn: 040-35 77 75 Innehållsförteckning Sidan Förutsättningar

Läs mer

PLATS:!Kvarterslokal)2!

PLATS:!Kvarterslokal)2! Sida1(9 KALLELSE ÅRSMÖTEISKOGSMYRANSSAMFÄLLIGHETSFÖRENING TID: Tisdagenden27mars2018kl19.00 PLATS:Kvarterslokal2 Årsmöteshandlingarbifogas. Välkomna Underlagtillårsmöte2018SLUTLIG180312.docxUnderlagtillårsmöte2018SLUTLIG180312.docx

Läs mer

Samfälligheten Humlens underhållsplan

Samfälligheten Humlens underhållsplan Samfälligheten Humlens underhållsplan Huddinge 2015-01-12; Objekt som förvaltas av samfälligheten, och dess framtida bedömda underhåll. Objekt 1; Ledningar i mark a. VVS 250 000 SEK för nya ledningar Okänd

Läs mer

Budgetförslag 2016, 485 Brf Nybodahöjden 1

Budgetförslag 2016, 485 Brf Nybodahöjden 1 förslag 2016, 485 Brf Nybodahöjden 1 Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror s 3011 Årsavgift, Bostad 2,541 1,905 2,541 75% 2,541 2,541 3030 Hyresintäkt, Garage, moms 11 6 9 71% 9 9 3031 Hyresintäkt,

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2009

NSSF Förvaltningsberättelse 2009 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2009 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Håkan Westman, ordförande, Mikael Lyckinger, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare, Nicklas

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN KOPPLAD TILL BUDGET

UNDERHÅLLSPLAN KOPPLAD TILL BUDGET UNDERHÅLLSPLAN KOPPLAD TILL BUDGET Kursledare Anders Österlund Gunilla Litzull Avslutning senast ca klockan 20:30 Mål för kvällen Grundläggande förståelse Konkreta tips Vad kan ni göra själva? Vad ska

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2017

NSSF Förvaltningsberättelse 2017 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2017 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustafsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2015

NSSF Förvaltningsberättelse 2015 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2015 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 1(8) Ekdalens samfällighetsförening Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Lindhaga Samfällighetsförening

Lindhaga Samfällighetsförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2008-01-01 till 2008-12-31 Möten Under det gångna verksamhetsåret, har styrelsen haft 9 sammanträden varav 1 varit konstituerande. Olika arbetsgrupper har dessutom haft egna

Läs mer

Presentationer på Stämman 2013 Dennis Westin

Presentationer på Stämman 2013 Dennis Westin Presentationer på Stämman 2013 Dennis Westin Underhållsplan för Akalladalen Individuell värmemätning. Lönar det sig Individuell värmemätning. Installationen Fortums sätt att debitera fjärrvärme Underhållsplanen

Läs mer

Budgetsammanställning

Budgetsammanställning Kund: 7343 Malma backes samfällighetsföre Budgetår: 2017 17/18 Budgetsammanställning Printdate: 2017-03-03 14:39 1 Kommentarer Enligt mitt budgetförslag krävs en intäktsökning med 1 309 513 kr för att

Läs mer

Presentationer på Stämman 2014 Dennis Westin

Presentationer på Stämman 2014 Dennis Westin Presentationer på Stämman 2014 Dennis Westin Underhållsplan för Akalladalen Ritnings arkiv Individuell värmemätning. Hur går det Individuell värmemätning. Installationen Fortums sätt att debitera fjärrvärme

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Samfälligheten Porfyren Kallelse till årsstämma Styrelsen hälsar medlemmarna Välkomna till ordinarie årsstämma Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 19.00 i Lillsjöskolans matsal Verksamhetsberättelse och övriga

Läs mer

Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr 71 64 22-1231

Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr 71 64 22-1231 Halvårsredovisning per 30 juni 2013 Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr 71 64 22-1231 får härmed avge Halvårsredovisning för perioden 1 januari - 30 juni 2013 Innehåll Sidan Förvaltningsberättelse med

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2018

NSSF Förvaltningsberättelse 2018 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2018 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustafsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Monica Wittikko, sekreterare,

Läs mer

Hylliedals Samfällighetsförening

Hylliedals Samfällighetsförening Årsbokslut för Hylliedals Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Hylliedals Samfällighetsförening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen och för Hylliedals Samfällighetsförening, får

Läs mer

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening Allmän information Sjöfruns samfällighet består av radhus och fristående hus på Sjöfruvägen Tomtebo, Umeå. Här finns 76 hushåll. Gemensamma

Läs mer

Årsredovisning. Brf Killingen 22

Årsredovisning. Brf Killingen 22 Årsredovisning för Brf Killingen 22 Räkenskapsåret 2005 Brf Killingen 22 1(9) Styrelsen för Brf Killingen 22 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet

Läs mer

Gillmarkens Samfa llighetsfö rening

Gillmarkens Samfa llighetsfö rening Föreningen Kallar till årsstämma Tid: tisdagen den 28 april kl. 18.00 Plats: Föreningslokalen Stallbacken 1. OBS. Ta med stol!!! Upprättande av röstlängd 1. Val av ordförande för stämman. 2. Val av sekreterare

Läs mer

Brf Örebrohus 18 Resultat- och balansräkning för verksamhetsåret 2002/2003

Brf Örebrohus 18 Resultat- och balansräkning för verksamhetsåret 2002/2003 Brf Örebrohus 18 Resultat- och balansräkning för verksamhetsåret 2002/2003 Du hittar mer information på vår hemsida Innehåll Resultaträkning sida 2 Balansräkning 3 Notförklaringar 5 Resultat och Balansräkning

Läs mer

Vargskinnets Samfällighetsförening. Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011

Vargskinnets Samfällighetsförening. Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011 Vargskinnets Samfällighetsförening Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011 Styrelsen 2011 Ordförande Mats Löfström Vargvägen 136 Sekreterare Stina Israelsson Vargvägen 58 Ledamot Tomas Östberg Vargvägen

Läs mer

RÖRELSENS INTÄKTER

RÖRELSENS INTÄKTER Höjning Tkr 4960 Hälsovården SFF 46,1% 982 Bromma U- o I U- o I GA1 GA2 GA3 GA4 Avser tusentals kronor - tkr 2016 2017 Belopp Procent Belopp Procent Belopp Procent Belopp Procent Årsavgift samfällighet

Läs mer

Kopparhaga Samfällighet Årsredovisning Kopparhaga Samfällighetsförening 2018

Kopparhaga Samfällighet Årsredovisning Kopparhaga Samfällighetsförening 2018 Årsredovisning sförening 2018 Dagordning Kopparhaga årsstämma 2019 1. Årsstämmans öppnande 2. Fråga om årsstämmans behöriga utlysande 3. Val av ordförande för stämman 4. Val av sekreterare för stämman

Läs mer

Nedanstående framtida räntor är antagna för framtida omsättningar; 2014 =2,0% 2015 = 1,7% 2016 = 2,0% 2017 = 2,75% 2018 = 3,0%

Nedanstående framtida räntor är antagna för framtida omsättningar; 2014 =2,0% 2015 = 1,7% 2016 = 2,0% 2017 = 2,75% 2018 = 3,0% Föreningens lånekorg är stor därför är alla ränteförändringar av stor vikt. Nedan föreningens lånekorg per 1 december 2014 då budgeten presenterades på info/diskussionsmöte. Nedanstående framtida räntor

Läs mer

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 8:e ordinarie årsstämma / Klockan 18.

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 8:e ordinarie årsstämma / Klockan 18. Kallelse Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 8:e ordinarie årsstämma Tid: 213 24/4-212 Klockan 18.3 Plats: BRF Brunnsängens gårdshus Innehåll: Dagordning Resultat

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Samfälligheten Porfyren Kallelse till årsstämma Styrelsen hälsar medlemmarna Välkomna till ordinarie årsstämma Onsdagen den 16 mars 2016 kl. 19.00 i Lillsjöskolans matsal Verksamhetsberättelse och övriga

Läs mer

Erikslunds Femte Samfällighetsförening

Erikslunds Femte Samfällighetsförening Erikslunds Femte Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie Höststämma den 3 november 2011. Styrelsens ordförande Stig Hedlund hälsade mötesdeltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 1.

Läs mer

Styrelse och revisorer

Styrelse och revisorer Årsredovisning 2009 för Bostadsrättsföreningen Folkungaträdet 4 Styrelsen för Brf Folkungaträdet 4 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma

Kallelse till föreningsstämma Kallelse till föreningsstämma Datum: Torsdag den 8 maj 2014 Tidpunkt: kl 19.00 Lokal: Samlingslokalen port H Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av stämmoordförande 4. Anmälan

Läs mer

Lätteglets Samfällighetsförening Org. nr:

Lätteglets Samfällighetsförening Org. nr: 1 (8) Verksamhetsberättelse för år 2013 Styrelsen får härmed framlägga verksamhetsberättelse för perioden 2013-01-01--2013-12-31. Föreningens ändamål Föreningen förvaltar anläggningssamfällighet för gemensam

Läs mer

BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018

BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018 BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018 Konjunkturinstitutet och andra officiella bedömare anser att konjunkturen kommer att stiga men har en skakig väg framför sig. Med konjunktur stiger även inflation, räntor och

Läs mer

HANDLINGAR TILL ÅRSSTÄMMA

HANDLINGAR TILL ÅRSSTÄMMA HANDLINGAR TILL ÅRSSTÄMMA BERGSJÖPLATÅNS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Samfällighetslokalen 2015-03-25 kl.1900 OBSERVERA!!! Om ni är två ägare till Er fastighet och endast en ägare kan komma till årsstämman, måste

Läs mer

Budget Status: 2010-10-15 Budget 2011 (belopp i kkr)

Budget Status: 2010-10-15 Budget 2011 (belopp i kkr) Brf Storstugan Budget 2011 Budget Status: 2010-10-15 Budget 2011 (belopp i kkr) Not Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror Årsavgifter, bostäder 29 452 Hyror, lokaler och antennplatser 1 236 Hyror, p-platser

Läs mer

Humlevägens Samfällighetsförening

Humlevägens Samfällighetsförening Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Sida 1 av 2 Styrelsemöte Tid: 20 februari 2018 kl. 19.30 Plats: Humlevägen 59 Närvarande: Ruth Nathorst Westfelt, Carina Johansson, Lovisa

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diana 23 769624-8454 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Diana 23 får härmed avge följande årsredovisning för föreningens förvaltning för tiden 2013-01-01-2013-12-31

Läs mer

Flerårsbudget. BRF Avi Upprättad av Christoffer Werhof Malmö

Flerårsbudget. BRF Avi Upprättad av Christoffer Werhof Malmö Flerårsbudget Brf Avi Enligt Underhållsplan 10% höjning 2012 5% 2013-2016 därefter 2% årligen Flerårsbudget BRF Avi 2011-01-28 Upprättad av Christoffer Werhof Malmö Flerårsbudget - AVI 2011 SAMMANFATTNING

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2011

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2011 646 Kandelabern 269 Nuvarande årsavgift 809 kr/m2 och år erad årsavgift 809 kr/m2 och år FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2011 kvm bostadsyta 11 365 Styrelsens förslag 2011 B/P % Prognos Utfall 2009 RÖRELSENS

Läs mer

Underhållsplan 2019 till 2026

Underhållsplan 2019 till 2026 Underhållsplan 2019 till 2026 Beslutad av styrelsen 2018-10-15 Zetterlundsvägens Samfällighetsförening Zetterlunds väg 119, 186 54 Vallentuna www.zetterlund.org info@zetterlund.org Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Underhållsplan 2016 till 2021

Underhållsplan 2016 till 2021 Underhållsplan 2016 till 2021 Beslutad av styrelsen 2016-09-21 Zetterlundsvägens Samfällighetsförening Zetterlunds väg 119, 186 54 Vallentuna www.zetterlund.org info@zetterlund.org Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 2013-12-31 Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 Underhållsplan 2014 Budget (tkr) Fogning av murar och krön 250 Mossbekämpning av betongkanter på loftgångar och balkonger 50 Nya plåtdörrar i garaget

Läs mer

Beträffande föreningens resultat och ställning i övrigt hänvisas till följande resultat- och balansräkning med noter.

Beträffande föreningens resultat och ställning i övrigt hänvisas till följande resultat- och balansräkning med noter. Föreningens ekonomi Taxeringsvärdet för föreningens fastigheter är för inkomståret 2009-50 334 000 kronor Föreningen hade vid årets slut lån på 5,265 miljoner vilket gör cirka 150 000 kronor per lägenhet.(cirka

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2011

NSSF Förvaltningsberättelse 2011 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2011 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Åke Josefsson, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare, Anders

Läs mer

Extrastämma. Välkommen till : Kyrkmossens Samfällighetsförening

Extrastämma. Välkommen till : Kyrkmossens Samfällighetsförening Välkommen till : Extrastämma Kyrkmossens Samfällighetsförening VÄNLIGEN TA MED PENNA, DÅ DET KAN BLI SLUTEN OMRÖSTNING. ÄR NI TVÅ ELLER FLER DELÄGARE AV FASTIGHETEN OCH ALLA INTE KAN NÄRVARA, GLÖM EJ TA

Läs mer

Nyhetsbrev och kallelse till årsstämma Björkhaga Samfällighet

Nyhetsbrev och kallelse till årsstämma Björkhaga Samfällighet Nyhetsbrev och kallelse till årsstämma Björkhaga Samfällighet Hej! Hoppas sommaren varit skön och vilsam för er alla. Årsstämma September har anlänt och med det Björkhaga samfällighets årsstämma för 2016.

Läs mer

Ängsrutans Samfällighetsförening

Ängsrutans Samfällighetsförening Årsbokslut för Ängsrutans Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter 5 Ängsrutans Samfällighetsförening

Läs mer

Underhållsplan 2015 till 2021 Beslutad av styrelsen Reviderad Reviderad

Underhållsplan 2015 till 2021 Beslutad av styrelsen Reviderad Reviderad Underhållsplan 2015 till 2021 Beslutad av styrelsen 2013-10-21 Reviderad 2014-10-14 Reviderad 2015-09-14 Zetterlunds väg 119, 186 54 Vallentuna www.zetterlund.org info@zetterlund.org Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 23 mars 2010. 1 Mötets öppnande. Ordförande Magnus Bergsten hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Fråga om

Läs mer

Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr. 71 64 22-1231

Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr. 71 64 22-1231 Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr. 71 64 22-1231 får härmed avge KVARTALSRAPPORT för perioden 1 januari - 30 september 2013 Sidan Förvaltningsberättelse samt ekonomisk redogörelse 1 Resultaträkning

Läs mer

Halvårsredovisning. för. Brf Söderberga Allé. Org nr 769601-8022

Halvårsredovisning. för. Brf Söderberga Allé. Org nr 769601-8022 Halvårsredovisning för Brf Söderberga Allé Org nr 769601-1 januari 30 juni 2012 Förvaltningsberättelse Resultatet under det första halvåret visar ett negativt resultat med ca 84 000 SEK (164 320) efter

Läs mer

Underhålls- och förnyelseplan. 1 Inledning. 2 Buffert för oförutsedda utgifter

Underhålls- och förnyelseplan. 1 Inledning. 2 Buffert för oförutsedda utgifter Underhålls- och förnyelseplan 1 Inledning Samfällighetsföreningens uppgift är att förvalta samfällighetens anläggningar. Styrelsen är samfällighetens verkställande organ och har att agera inom de ramar

Läs mer

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i Utbyvägens Garage- och Ledningssamfällighetsföreningar kallas till ordinarie föreningsstämma. TISDAGEN

Läs mer

ÅRSSTÄMMA 2008 SAMFÄLLIGHETEN SYRET

ÅRSSTÄMMA 2008 SAMFÄLLIGHETEN SYRET ÅRSSTÄMMA 2008 SAMFÄLLIGHETEN SYRET Dagordning I. Val av ordförande för stämman II. III. IV. Val av sekreterare för stämman Val av två justeringsmän Styrelsens och revisorernas berättelse Torsdagen den

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala för perioden den 1 september 2012 31 augusti 2013

Förvaltningsberättelse för Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala för perioden den 1 september 2012 31 augusti 2013 Förvaltningsberättelse för Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala för perioden den 1 september 2012 31 augusti 2013 ASF Timjanen Ordinarie stämma 2013 Bilaga 3 7 Sida 1 av 4 Styrelse Styrelsen har

Läs mer

111. Belysning, Sandning och plogning: a. Ronny har pratat med Per Karlsson om problemen som varit när det fryser på slask.

111. Belysning, Sandning och plogning: a. Ronny har pratat med Per Karlsson om problemen som varit när det fryser på slask. Humlevägens Samfällighetsförening https://humlevagen.wordpress.com/ Sida 1 av 2 Styrelsemöte Tid: 20 mars 2018 kl. 19.30 Plats: Humlevägen 51 Närvarande: Ruth Nathorst Westfelt, Carina Johansson, Lovisa

Läs mer

Förslag till finansiering av underhållsplan för Rydebäck III - Fröholmen Samfällighetsförening år 2011-2027

Förslag till finansiering av underhållsplan för Rydebäck III - Fröholmen Samfällighetsförening år 2011-2027 Förslag till finansiering av underhållsplan för Rydebäck III - Fröholmen Samfällighetsförening år 2011-2027 Gränsdragningar mellan Samfälligheten och kommunen Vad är GA1 och GA2 GA1 avser de som har en

Läs mer

Underhålls- och förnyelseplan för Bärnstenens samfällighet 2015

Underhålls- och förnyelseplan för Bärnstenens samfällighet 2015 1. Underhålls- och förnyelseplan Underhålls- och förnyelseplan för Bärnstenens samfällighet 2015 Genom en lagändring som började gälla den 1 januari 1990 infördes en bestämmelse i 19 andra stycket lagen

Läs mer

2008-06-18. Årsredovisning för. Brf Kullen 769604-6098. Räkenskapsåret 2007

2008-06-18. Årsredovisning för. Brf Kullen 769604-6098. Räkenskapsåret 2007 2008-06-18 Årsredovisning för Brf Kullen Räkenskapsåret 2007 Styrelsen för BRF Kullen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Föreningen registrerades den 1999-07-08.

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012

FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 646 Kandelabern 269 Nuvarande årsavgift 771 kr/m2 och år Budgeterad årsavgift 771 kr/m2 och år FÖRSLAG TILL RESULTATBUDGET ÅR 2012 kvm bostadsyta 11 365 Styrelsens förslag RÖRELSENS INTÄKTER Budget 2012

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN EXTRA STÄMMA 2014 11 13 I FOLKETS HUS, ÅKERSBERGA SÖRA VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING, ORG 716416 9307

PROTOKOLL FRÅN EXTRA STÄMMA 2014 11 13 I FOLKETS HUS, ÅKERSBERGA SÖRA VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING, ORG 716416 9307 PROTOKOLLFRÅNEXTRASTÄMMA2014 11 13 IFOLKETSHUS,ÅKERSBERGA SÖRAVÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 11 13 SÖRAVÄSTRASAMFÄLLIGHETSFÖRENING,ORG716416 9307 EXTRASTÄMMA2014 11 13 SIDA1AV6 1. Stämmans öppnande

Läs mer

Att bo och vara medlem i Krogtäppans samfällighetsförening

Att bo och vara medlem i Krogtäppans samfällighetsförening Krogtäppans Samfällighetsförening Att bo och vara medlem i Krogtäppans samfällighetsförening Du bor i ett hus på Krogtäppan. Ditt hus/fastighet med tomt äger du och ansvarar för själv. Utanför tomtgränsen

Läs mer

Samfällighetsföreningen Västerängen 1

Samfällighetsföreningen Västerängen 1 Årsredovisning för Samfällighetsföreningen Västerängen 1 Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6-8 Underskrifter

Läs mer

Halvårsredovisning per 30 juni 2015. Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr 71 46 22-1231

Halvårsredovisning per 30 juni 2015. Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr 71 46 22-1231 Halvårsredovisning per 30 juni 2015 Styrelsen för Brf Soltunet med org.nr 71 46 22-1231 får härmed avge Halvårsredovisning för perioden 1 januari - 30 juni 2015 Innehåll Sidan Förvaltningsberättelse med

Läs mer