Hur jag firade min 30 årsdag i Tyskland!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hur jag firade min 30 årsdag i Tyskland!"

Transkript

1 Hur jag firade min 30 årsdag i Tyskland! Det hela började med att jag pratade med mina danska vänner om en träff i Tyskland som heter Mai Käfertreffen. Dem pratade om att åka ner till den så jag blev tillfrågad om jag ville följa med. Eftersom jag har ett enormt stort VW intresse som alla vet så var ju inte frågan svår. Klart att jag skulle det! Eftersom denna träff bara är en dag så tänkte jag att eftersom jag inte ville fira min födelsedag hemma så kunde jag ju lika gärna fira i Tyskland och på vilket sätt är bättre än på en folkaträff!? Sagt och gjort så bestämdes det att vi skulle åka iväg den 30 april så att vi kom ner till Hannover dagen innan där träffen skulle hållas. Hotell bokades via internet och möte bestämdes hos danskarna i Lyngby. Då jag aldrig varit hemma hos dem innan så byttes nummer och vi bestämde att jag skulle ringa när jag närmade mej mötesplatsen. Dagen innan avfärd så tvättades, servades, tankades och packades min bubbla för att stå färdig för avfärd tidigt morgonen därefter. Mina arbetskamrater tyckte att jag inte var klok i huvudet som skulle ge mig ner till Tyskland med en bil från 1966 och som de tyckte kunde rasa när som helst jag sa bara; va fan då! Skulle den lägga av så har man ju försäkring som fixar hem den och jag kan ju alltid ta tåget menade jag på! Sen är man ju i bilens hemland så det skulle ju inte vara några problem att få bilen reparerad om något skulle hända. Ja, ja sa dem och bara virrade på huvudet och menade på att han e ju som han e! Han är ju fanatiker! Så började resan till Tyskland den 30 april tidigt på morgonen Dag april. Dagen började tidigt redan kl.5,00. Jag gick upp och gjorde mig iordning och packade ut det sista i bubblan men som vanligt glömde jag vissa saker (Våra klubbtröjor till Thomas och Henrik). Färden mot Hannover från Wästantorp påbörjades ca kl.6,00 och eftersom jag var lite nervös och hetsig att komma iväg så tog det inte så lång tid som jag tänkt mig så jag var i Malmö redan 6,35 så jag gjorde ett sista tankstopp på svensk mark innan färden fortsatte. Nu var det tid att köra över bron för första gången i mitt liv för att sedan möta danskarna (Thomas & Henrik High Andersson) i Lyngby. Eftersom jag aldrig kört denna väg så var jag ute i god tid vilket resulterade i att jag var i Lyngby redan 7,30 och skulle ju igentligen inte vara där förrän kl.9,00. Jag var ju lite osäker på vägen hem till dem fast jag fått en vägbeskrivning så jag stannade och ringde, så kom Thomas och hämtade mej med deras nyinköpta VW Crew cab. Väl hemma hos dem så blev det en liten rundvandring i huset och dräglande över reservdelarna och andra grejer som fanns på hyllorna. Säger bara: fasen vilka bilar de har!

2 Men de har i mitt tycke alldeles för dåligt garage! Det var bara en klädd carport med plasttak typ! Hunden Disneys hundkorg (nos från en 51:a med ischiasluckor)! Deras Hippiebuss, 21 fönsters lyxbuss. Thomas mycket fina ghiacabbe. Thomas hade några sista minuten justeringar att göra (läs byta drivaxeldamask samt kolla oljan i växellådan)! När sen klockan blev 9 så bar det av från Lyngby genom Danmark till Rödby där färjan väntade. Färden dit gick i periodvis väldigt hetsigt tempo (marschfart ca 120 km/h). Efter diverse tankstopp så var vi väl nere i Rödby där vi skulle ta färjan till Puttgarden. Man var ju lite orolig för att mitt avgasrör skulle hacka i någonstans när man skulle på båten, men det var inga som helst problem trots att min bil är väldigt låg. Väl på båten så blev det en välbehövlig mat och vila stopp. Båtfärden över tog ungefär min. Thomas hade några sista minuten justeringar att göra (läs byta drivaxeldamask samt kolla oljan i växellådan)! När sen klockan blev 9 så bar det av från Lyngby genom Danmark till Rödby där färjan väntade. Färden dit gick i periodvis väldigt hetsigt tempo (marschfart ca 120 km/h). Efter diverse tankstopp så var vi väl nere i Rödby där vi skulle ta färjan till Puttgarden. Man var ju lite orolig för att mitt avgasrör skulle hacka i någonstans när man skulle på båten, men det var inga som helst problem trots att min bil är väldigt låg. Väl på båten så blev det en välbehövlig mat och vila stopp. Båtfärden över tog ungefär min.

3 Ja, så var då bilen åter på tysk mark igen efter ca 36 år. Färden fortsatte mot Hannover via Lübeck där vi hade ett tankstopp och var inne och tittade på en Porscheverkstad. Vi tittade på Porscharna och de som jobbade där de tittade på våra folkor. Efter en stund där så var vi på väg igen och det i ett periodvis hetsigt tempo igen (danskarna kör ibland som om dem hade stulit bilarna). Nästa stopp blev hos Custom & Speed Parts i tyskland. WOW vilken katalog dem har jämfört med svenska CSP säger jag bara. Tyvärr fanns inte mycket kvar i utställningshallen och affären för det mesta var nerpackat och på väg ner till Hannover för att visas på träffen. Efter ett välbehövligt stopp så bar det vidare igen. Det blev ytterligare ett stopp till innan vi var framme i Hannover, man måste ju ha litta mad i magen och bilfasen vill ju ha litta bensin i tanken också för och klara sig. Väl i Hannover så letade vi upp träffområdet och WOW säger jag bara! Bug Run på Mantorp och Vänersborgsträffen släng er i väggen! Efter ett besök på området och koll av de delar som vissa hade packat upp så konstaterade jag att man skulle ha haft en mindre bank och en stor lastbil med sej istället för en liten bubbla. Nu var det hög tid att hitta hotellet. Efter en del felkörningar hittade vi det och konstaterade att där ville vi inte bo. Hotellet låg utmed Autobahn och där var ett himla liv så vi hittade ett annat hotell som låg lite mer avsides och där checkade vi in. Efter incheckning och avlastning så var det tid för mad igen. Magen behöver ju sitt den också. Vi hittade en härlig grekisk restaurang som serverade god mat och som inte var så dyr heller. Budgeten var ju tyvärr inte så hemskt stor som man hade velat ju! Efter avnjuten mat så körde vi bort till träffområdet igen för en ny koll bland det som nu var uppackat och de bilar som hade kommit. Eftersom vi parkerade på området var vi tvungna att lämna det senast kl annars blev vi inlåsta. När vi kom tillbaka till hotellet hade tre bubblor till kommit dit så det blev en fin rad med bubblor där. Nu var man väldigt trött i tittorna så nu var det hög tid för sängen så att man skulle orka med morgondagen, så mister Olsson sa god natt.

4 Dag 2. 1 maj. Även denna dag började väldigt tidigt, närmare bestämt kl Man ville ju inte missa något på träffen så det var bara till att gå upp och göra sig i ordning och ner med grejerna i bilen och sen en snabb frukost innan det bar av till träffområdet igen. När vi kom dit så blev Thomas bil hänvisad till Show & Shine området, dem frågade mig om jag också ville stå där men jag tyckte att min bil inte riktigt platsade där så jag valde finbilsparkeringen som var enorm. Efter att vi hade parkerat bilarna och klistrat upp planscher om Bug In (danskarnas träff som vi var medarrangörer till) var det dags för att gå en runda på marknaden. En svensk notchback till salu för 3500 euro! Diverse förstyvningsstag till salu! Det tog bara 3 ½ timme att göra det! Och då gick jag bara över det och kollade snabbt typ! Helt otroligt! När det var avklarat så var det dags för att spana in bilarna på finbilsparkeringen och show & shineområdet och det tog minst lika lång tid det också! Det kom ju nya bilar hela tiden. Ja, jag klarade inte av att gå hela området faktiskt. Det blev för mycket av det goda som man brukar säga! Man kan inte riktigt greppa att det var så enormt stort. Men jag måste bara säga, vilka bilar! Det går inte med ord att beskriva dom. Bara show & shine tog ca 2 timmar att kolla av. Jag blev rent vilse i huvudet till slut. Där var så många intryck, idéer och upplevelser så jag bara ville hem egentligen. Under dagen så fick jag kontakt med en kille från Polen som var redaktör för en polsk VW tidning. Han berättade om en träff de har i Polen där de har en tävling där det anläggs en lerbana där de som vill sen kör med sina bilar och den som har skitigast bil efteråt vinner! Han var väldigt intresserad av att komma till Sverige och till Bug Run och även till Bug In så han fick klubbens hemside och mailadress, så att han kunde få lite info.

5 Grymt snygg motivlackning! Så här kan man också bygga en folka! Det här ekipaget var skitcoolt. Det passade ihop så himla bra. Det va bara synd att han kapat sönder en splittbil för att göra släpet! När vi då ändå är inne på ämnet släp så var detta en cool lösning på att ha ett coolt släp bakefter bubblan om man nu behöver lite extra bagageutrymme nån gång, eller?

6 En grymt cool 181:a med grym ljudanläggning kan jag lova! I mina ögon en grymt snygg bil! Kan säga att denna bil var grymt bred, låg och i mina ögon ful så den blev lite cool. Två snygga camping ekipage! Bussen är en äkta Westfalia vad jag har fått reda på och är rätt sällsynt! Grym 1303:a! Inte den lilla vingen precis!

7 En väldigt sällsynt Papler polis bubbla! En väldigt snygg buss! Hög vill ha faktor! Hur många visste att VW har gjort en pace car till Nurnburg ring? Inte jag i alla fall och snygg e den inte heller En cool Ghia! En fruktat cool notchback med Golf VR:6 motor i! Det hade ju aldrig gått i gamla Svedala!

8 En i mina ögon mycket snygg Kitcar! Tror att den satsen heter Bonita men är inte säker! En mycket fin Kübelwagen och till lika en äkta sådan!

9 Nu bestämde sig Thomas och Henrik för att vända nosen hemåt och jag min mot Wolfsburg för jag skulle ju fortsätta min resa i Tyskland så vi tog farväl av varandra och önskade varandra en lycklig och trevlig resa. Färden till Wolfsburg gick ganska bra (ja ja, någon felkörning blev det ju, det var ju bara ett par hundra meter). Det e ju inte det lättaste och både läsa karta och samtidigt köra! Detta var ju före min GPS tid! Jag stannade i Grifsburg och tittade på Mölleutställningen och deras slott/borg som finns här! Väl framme i Wolfsburg stannade jag till vid Autostadt för att lokalisera mig. Efter ett välbehövligt tankstopp så hittade jag ett Jugendherberg (vandrarhem för er som inte kan tyska) där jag fixade ett rum. Väl incheckad så var det tid för att göra stan och hitta VW museumet och någonstans att äta. Efter ett tag så hittade jag ett Mc Donalds (det är ju det ända man riktigt vet vad det är man får). Mmmm, så gött det var att få mad i magen. Mätt och trätt var man tillbaka på vandrarhemmet efter en liten nätt sightseeing i Wolfsburg. Nu var man så trött så det var bara till att sätta videokameran på laddning och sen rätt i sängen så att man kunde bli utvilad inför nästa dags upplevelser och strapatser. Dag 3. 2 maj. Dagen började segt. Trött efter resor och upplevelser sov jag ut. Var uppe och åt frukost vid 8,30 och sen blev det en stunds vila till. Jag gick upp och gjorde mig i ordning och kom iväg vid 10,30. Bort till Autostadt. Jag säger bara en sak boys and girls. Denna anläggning tog mig 6 6 ½ timme att gå över. Fy fasen vilken anläggning alltså. Den var för det första väldigt fin och för det andra väldigt intressant och fängslande. Det var svårt att greppa allting riktigt. Många fina bilar och mycket intressanta grejer man fick prova på. Typ hur det känns i ett stötdämparprov, hur det Känns i en vindtunnel och liknande saker. Här fanns också mycket information om deras bilar och historia. Mycket väl värt ett besök om ni är i Tyskland och har vägarna förbi. En svensk registrerad Scania Vabis från BP.

10 De har ett hus där kunderna kom och hämtade sina nya bilar och där fick man se hur mekanikerna la sista handen på bilarna innan leverans. Sen fick kunden en ordentlig genomgång på allt i bilen innan de fick lämna bygget. Helt kanon tycker jag. Det är så alla företag skulle gjort. Efter att gått över allt på området så var det dags för shopping av souvenirer och jag säger det igen, man skulle haft mer pengar med sej och mer plats i bilen för mycket grejer var det som man ville ha. Så här kan man ju också förvara en bil! En replika av prototypen till bubblan. Major Ivan Hursts bil. En äkta EMPI beachbuggy. Det här måste bara vara världens snyggaste bil!

11 Efter shopping så var det dags att fixa kroppsbehoven med lite mat så det blev åter igen ett besök på Mc Donalds nu när man visste var det låg. Efter avklarad måltid så bar det av till vandrarhemmet för lite avkoppling och laddning av batterier. När planeringen av morgondagens aktiviteter och resväg var avklarad så kallade sängen. En 50:a som hängde snyggt i taket! Dag 4. 3 maj. Uppe med tuppen, nästan i alla fall kl 8.00 gjorde jag mig i ordning och packade ut allt i bilen. När jag hade ätit frukost skulle jag checka ut och då visade det sej att jag kunde stanna en natt till. Kanon tänkte jag. Körde bort till VW museet men var visst en timme för tidig, ja, ja det var bara till att sitta och vänta i bilen och kolla kartan för morgondagens färd till Köningslutter till det VW museet där och fortsatt färd till Osnabrück där nästa vistelse på vandrarhem skulle vara. Så blev äntligen kl.10,00 och dom öppnade museet. Bra att man var först på plats för då kunde man ju filma och ta kort ostört. Kanon tyckte jag. Eftersom jag har varit på detta museum ett par år innan, blev jag förvånad över hur mycket de hade ändrat och byggt om. Måste säga att det var till det bättre och de hade till och med gjort skyltar på engelska nu. Jättebra gjort tycker jag. Först en runda med videokameran (tror jag fick med allt) och sedan en runda med kameran och fota allt man tyckte va intressant och sen en runda och bara kolla på allt och njuta och studera riktigt noga. Detta tog mig ca 3 ½ timme ska jag be att få tala om. Till min stora besvikelse så upptäckte jag att lagret hade flyttat och eftersom min skol och turisttyska inte är så bra (läs nästan obefintlig) så fick jag inte reda på vart det hade flyttat. Det ända jag kom fram till var att den hade gått ihop med Audi tror jag. Efter en tur i souvenirshopen och överlämnande av en affisch om Bug In så bar det av in till Wolfsburg igen för att batteriet i kameran började ta slut.

12 En bubbla helt byggd i trä! Skitcool! Om jag inte minns helt fel kom denna från Sverige! Mycket hög vill ha faktor! Hur ofta ser man en brandkårs 412:a? En oettingerbyggd 1303 som var breddad typ en halv meter per sida bak!

13 En Hebmüller polisbil! En folkataxi modell 1949! En 4 dörrars taxi! Väldigt sällsynt! En Brazilien taxi modell 1995! Två tidiga så kallade formelbilar! Michael Eriksson va fabriksförare på denna bil! VWs Pikes Peak bil med en motor fram och en bak!

14 Hittade långt om länge en affär så att jag fick tag i rätt sorts batteri. Så nu bar det av ut till slottet Wolfsburg och stadsmuseet där. Tyvärr fick man varken filma eller ta kort men jag lovar det var mycket intressant. Det finns mycket historik om när tyskarna började med KDF stadt och historiken som Volkswagen inte vill kännas vid. Tyvärr stod det mesta på tyska men det som stod på engelska var en intressant läsning. Väl värt ett besök både på VW museet och stadsmuseet. Nu var klockan så mycket så att det började skrika i tarmen igen. In till Wolfsburg centrum och Porschestrasse. Tänkte att jag skulle gå i lite affärer så här sista dagen i Wolfsburg så jag gick längs Porschestrasse och hittade en affär som bara sålde VFL Wolfsburg saker. Tänkte att här ska jag in och köpa lite souvenirer, så att jag kan bräcka vissa kompisar som är så stolta över att dom har en sådan fotbollströja. För er som inte vet vad VFL Wolfsburg är så är det Wolfsburgs fotbollslag som har Volkswagen som huvudsponsor. Jo då, ca 460 svenska kronor senare så kan jag säga att jag verkligen kan bräcka dem. En tröja, en keps och ett pins blev det! Mister Olsson ska ju vara värst!! Ja nu hade jag fått mina souvenirer så in på City gallerian och gå en sväng och för att hitta nått bra ställe att äta på (va ju lite trött på Mc Donalds). Hittade ett trevligt ställe som heter Play Off och det kan varmt rekommenderas. Megastora hamburgare och pommes och för att inte tala om portionerna! WOW! Jag brukar inte behöva lämna något efter mig men det här var löjligt mycket att äta Ja, mätt och trätt var det bara till att leta upp bilen och ta sig tillbaka till vandrarhemmet för ännu en natt och för att ladda batterierna. Det blev en liten stund framför tv:n och sen blev det sängen.

15 Dag 5. 4 maj. Dagen började som vanligt tidigt. Upp och göra sej iordning, packa ihop sina prylar och packa ut i bilen. Efter avklarad frukost och utcheckning så bar det iväg mot Köningslutter där det skulle finnas ett museum som heter Käfermodellen museum. Efter lite letande efter det så visade det inte bättre än att det låg i ett hyreshus i en av lägenheterna där och jag ringde men deras fax gick in så jag bestämde mig för att inte bry mig om det och istället fortsätta färden mot Osnabrück. Jag kan säga att det gäller nog och vara mer än en i bilen eller veta vart man ska annars blir det en del felkörningar hela tiden. Så efter en del felkörningar var jag äntligen i Osnabrück. Jag tyckte att jag hade varit förnuftig och köpt mej en stadskarta över Osnabrück vid ett av tankställena men inte fasen hjälpte det när man inte hittade gatan på kartan som vandrarhemmet låg på, så jag kom till slut in vid Hauptbahnhof (huvudjärnvägsstationen för er som inte kan tyska) och där hittade jag en skylt där det stod Jugendherberge sen var det bara till att följa skyltarna. Ja, så mycket jobb för så lite. Efter incheckning, koll och uppackning på rummet så tänkte jag att jag tar en chansning och kör bort till Karmannfabriken och kollar om det finns möjlighet att få komma in och titta på museumet. Väl borta vid Karmannwerk så ringde jag, men tji fick jag för där var bara öppet måndag kl 8.00 och framåt. Bilen som jag följde efter i den snabba färden igenom Osnabrück! Jag förstod inte riktigt vad han sa, men tror att man var tvungen att ha bokat. Han sa det fort på tyska och lite otydligt tyvärr så jag förstod att jag besvärade honom. Ja ja, det var ju en chansning. Nu fick jag se till att hitta nått att äta istället. Kom ju på att jag hade kört förbi ett Mc Donalds på väg till Karmannwerk. Tillbaka dit och handla mad (började bli riktigt trött på Mc Donalds vill jag tillägga men det är ju det ända man vet vad det är när man beställer!). Efter avklarad måltid ville jag hitta träffområdet. Medan jag körde och letade så kom det upp en tysk Käfer bredvid och vinkade till mig att hänga på och det gjorde jag. WOW vilken färd jag fick! Han körde ju inte lite fort! Stundtals var vi uppe i 120 km/h mitt inne i Osnabrück. Jag tyckte att det gick lite för fort för mig och att jag hade väldigt långt hem om något skulle hända så jag släppte honom och drog ner på tempot. Han märkte nog detta för han stannade och väntade upp mig den sista biten in till träffområdet. När vi kom dit så visade det sej att det var bara han och jag där med Käfers, resten som hade kommit var bara wasserkühlers. Gick och kollade lite och tog lite kort på den andre bubblan och filmade lite mest för att ta slut på filmen och batteriet i videokameran så att man fick nya och friska grejer till morgondagen. Alla höll på och tvätta och hade sej och jag tänkte skit, jag har ju ingen spann och tvättgrejer med mig så jag körde bort till en mack som låg vid vandrarhemmet och skinntvättade bilen så den blev lite renare i alla fall. Nu var det tid för vila och uppladdning inför morgondagen så att man kom upp i tid.

16 Dag 6. 5 maj min födelsedag. Upp tidigt och göra sig i ordning. Packa ihop alla grejer och ut med det i bilen och sen frukost och utcheckning. Nu så bar det av till träffområdet igen. Väl där så märkte jag att det var ju en stor träff ändå. Nu hade det kommit lite fler bubblor och ännu fler vattenskadade bilar. Träffen heter ju trots allt Alle sortes VW så det hade ju jag kunnat vänta mig att där kanske inte skulle vara så hemskt många luftkylda. Jag gick och kollade runt på området och tyskarna kan verkligen bygga snygga bilar. Och jag säger bara det att fasen vad det finns grejer där nere till att få bilarna tuffa. Jag kollade riktigt på bubblan jag hade hängt på igår och det var ju inte konstigt att han körde fort. Bak satt där ju en typ 4 motor som inte var liten samt att där var rejäla bromsar. Han hade byggt upp en fin monter runt sin bubbla och jag stod och dräglade lite över bilderna han hade lagt fram på bygget! Inne i hallen på träffområdet så hade dom en hel del företagsmontrar och en hel del ljudbyggen stod där och spelade så efter en stund började man bli rätt tung i huvudet av allt oväsen för alla skulle ju överrösta alla! Så nu gick jag ut och tog en rejäl titt på bilarna som stod utomhus. Tyvärr så var ju inte vädret det bästa nu, men det fick gå. Man var ju dock och väl på en VW träff när man fyllde 30 år!

17 Vid middagstid så var jag rätt så mätt på det så jag tänkte att nä nu beger jag mig hemåt moder Svea land. Jag satte mig i bilen och började köra mot Puttgarden och färjan där. Det blev ju en del stopp på vägen men jag tänkte att nu när jag ändå är på väg så kan jag ju köra så långt jag orkar och sen leta upp någonstans att sova och sen fortsätta dagen efter men ju närmre Puttgarden jag kom så bestämde jag mig för att köra hela vägen hem så det blev så! Efter en hel del tid i bilen och x antal tank, rast och matstopp så stod jag vid betalstationen på Lernacken i Sverige och skulle betala när jag märker att mitt Visakort inte fungerar så där kom ut en tjej och skulle skriva en slipp och när hon efter en stunds skrivande tittar på mig och frågar om jag fyller år idag så sa hon grattis till mej och hon var den förste som gjorde det när jag kom hem till Sverige igen. Nu återstod det bara ca 7 mil innan jag var hemma så det var ju bara en liten bit tyckte man efter alla de milen man hade i kroppen ju! Efter att ha varit inom mina föräldrar i Höör så kan jag lova er att kroppen var rätt mör när man väl stod hemma i Wästantorp igen! Det blev ingen urpackning den kvällen eftersom klockan hade hunnit bli lite över så det blev dagen efter istället. Så det blev bingen direkt istället! Ur och uppackning blev det först långt fram på förmiddagen när man vaknat efter en natts välbehövlig sömn. Epilog. Ni har nu precis suttit och läst historien om hur jag firade min 30:årsdag med att företa en resa med en gammal Bubbla till Tyskland, en resa som jag gjorde 2002 och varmt vill rekommendera att göras när det blir någon annan sådan träff i detta våras Bubblors hemland. Men var då minst två i bilen för det är många intryck som ska smältas och framför allt underlättar det när man ska orientera sig fram på vägarna till de olika orter man ska och vill besöka. Själv ångrar jag inte en sekund denna resa istället för att vara hemma i Sverige och ha ett stort kalas. Plus den sköna känslan av att både BUBBLAN och jag klarade av denna resa trots mina arbetskamraters tvivel om hur denna tur till Tyskland kunde avlöpa. Men tji fick dom. Till slut hoppas jag ni gillat vad jag tecknat ner och än en gång gör själva en sån här tur med era bilar! DE TÅL DET! Jag lovar. Tackar för ordet. VWarma VW hälsningar Mister Jens Jensa Olsson.

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010!

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Allt började med att jag sålde min 51:a T 1 lilljulafton 2009. Att jag sålde den efter nästan 15 år i min ägo berodde mycket

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016

Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016 Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016 Med detta dokument vill ledare och spelare i Tolg IF tacka för det bidrag vi fick från kommunen. Resan till Växjös vänort Schwerin kommer att bli ett minne för livet

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Olle

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Olle Innehållsförteckning Kap 1 Olle sida 2 Kap 2 Blomplockning i nationalparken sida 3 och 4 Kap 3 Bankrånet sida 5 Kap 4 Rättegången sida 6 Kap 5 videogranskningen sida 7 Kap 6 Den rätta rättegången sida

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] . Langt borta i rymden... fast inte så långt som man skulle kunna tro, ligger en liten grön planet, Grönis heter den. Planeten ser ut ungefär som

Läs mer

1. Låt mej bli riktigt bra

1. Låt mej bli riktigt bra 1. Låt mej bli riktigt bra Rosa, hur ser en vanlig dag i ditt liv ut? Det är många som är nyfikna på hur en världsstjärna har det i vardagen. Det börjar med att min betjänt kommer in med frukost på sängen.

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Första operationen september 2010

Första operationen september 2010 Första operationen september 2010 Oliver Vår son föddes med total dubbelsidig LKG-spalt. Första operationen som vi nu har genomfört gjordes när han var nästan 7 månader och då slöt de den mjuka gommen

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa

MC resa med HIMCC till Tyskland Det var vi som var på Tysklandsresa MC resa med HIMCC till Tyskland 2017 Det var vi som var på Tysklandsresa 2017-05-24 2017-05-30 Resan startar 09:30 från Biltema i Karlstad onsdagen den 24 maj 2017. 24 Maj. Idag leder turen genom Dalsland

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min Kapitel 1 SMÅLAND Vi är hemma i Malmö hos min kompis Stephanie och vi satt och tittade på tv och så tittade vi på ett program om Sveriges landskap. Sen kom Stephanie på en ide, hon sa - Jag har en ide

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Den stora katastrofen

Den stora katastrofen Den stora katastrofen H ej, det är jag här igen, Malin, jag som bor i Rukubacka med min lillasyster Fia, vår hund Rufs och mamma och pappa. Allting är bra här hos oss utom en sak. Det har hänt 4 5 en katastrof,

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av:

Detta skräddarsydda förslag till Er är planerat och sammanställt, den 15 december 2012, av: Göteborgs stolthet, F98 Qvidings FF, Spanienläger 2013 1-16 april Barcelona är en fantastisk blandning av gammalt och nytt, med världens just nu bästa fotboll, Tyvärr slängde ju Kung Zlatan in handduken

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka.

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka. SKOTTLANDSRESAN Året var 1984 och vi var 4 st. killar som för första gången skulle åka på Mc-semester. Hela våren hade gått åt till att planera resan, beställa färjebiljetter med hjälp av resebyrån i Mariestad,

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Stella Lindbäck Molly Victoria von Bubbelgum vaknade av att det lät som att ett fönster krossades. Hon vågade inte gå ner och kolla. Men hon sprang ner för trappan

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

MITT LIV SOM DIABETIKER

MITT LIV SOM DIABETIKER 20/11 2012 2/12 2012 MITT LIV SOM DIABETIKER För exakt 7 år, 1 månad, 2 veckor och 1 dag sedan hände något som skulle ändra mitt liv. Jag fick en sjukdom som heter diabetes. Jag hade börjat i första klass

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe

Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Ja då var det dags att åka med vår nya Kabe Bilen hämtade vi den 16/6 På fredagen packade vi för att åka till Tyskland via Skåne och Danmark. Lördag är det är dags att åka iväg vi stannar till i Ängelholm.

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 1. Fanns det något bra med Hälsodagen? Det var roligt Frukost och priser Ja absolut! Jag tycker att

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009

Publicerat med tillstånd Spinkis och Katta Text Lasse Anrell Bild Mati Lepp Bonnier Carlsen 2009 Första dagen på sommarlovet ska Olle åka på fotbollsläger. Det är två lag från Söderkamraterna som ska träna ihop: Olles lag och ett tjejlag. Varför ska vi träna med tjejer? undrar några killar i Olles

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

Du är den jag vill ha

Du är den jag vill ha Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Du är den jag vill ha Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livetenligtrosa.se du är den jag

Läs mer

Sune slutar första klass

Sune slutar första klass Bra vänner Idag berättar Sunes fröken en mycket spännande sak. Hon berättar att hela skolan ska ha ett TEMA under en hel vecka. Alla barnen blir oroliga och Sune är inte helt säker på att han får ha TEMA

Läs mer

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama Starka tillsammans Jag drömmer om den snygga killen i klassen frågar chans på mig, vi ska precis pussas och då väcker mamma mig med ett, - Du är försenad! Klockan är redan halv åtta. Jag springer ner för

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina bröder är 8 år gamla och mina systrar är 3 och 5år.

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Min resa i Japan Min resa börjar på centralen i Malmö där min avdelning samlades (Turning torso). Där sa vi hej då till ens kära familj och bar oss av till Kastrup med tåg. Efter att vi äntligen hade checkat

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Min APU i Polen! V10S. John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011

Min APU i Polen! V10S. John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011 Min APU i Polen! John Pettersson 5/05/2011 22/05/2011 V10S Inledning Jag heter John Pettersson och går V10S. Jag går inriktning skog på Vretagymnasiet 1a året, i den här rapporten kommer du som läser få

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år.

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år. Artikel av Tuva Klinthäll Publicerad i Smålandsposten den 18 september 2010 Kl 07.00 Klockan har precis slagit sju och det är i mitten av augusti. De allra flesta ligger och sover men inte Håkan Håkansson.

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer