Studentpresentation. Bild 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studentpresentation. Bild 1"

Transkript

1 Studentpresentation Bild 1 HUR HITTAR DU SVERIGES BÄSTA UNIVERSITET? Hur hittar du Sveriges bästa universitet? Gör du det genom att prata med kompisar och lyssna till historier om färgglada overaller med lustiga märken på? Gör du det genom att kolla nätet eller bläddra i glassiga kataloger, där studenter skrattar med böcker under armen? Det finns många skäl till att en student väljer det ena universitetet framför det andra. En del vill helst av allt flytta hemifrån. Andra vill festa och träffa kompisar, och det är nog gott och väl. Men till Örebro universitet ska du söka för utbildningens skull. Det är så vi ser det, och det är så vi vill ha det. Bild 2 ÖREBRO. SÅ MYCKET NÄRMARE ÄN DU TROR. Örebro Göteborg Örebro Helsingborg Örebro Härnösand Örebro Jönköping Örebro Karlstad Örebro Linköping Örebro Luleå Örebro Lund Örebro Malmö Örebro Norrköping Örebro Stockholm Örebro Sundsvall Örebro Umeå Örebro Uppsala Örebro Västerås Örebro Växjö Örebro Östersund 257 km 389 km 402 km 177 km 111 km 98 km 788 km 415 km 430 km 94 km 163 km 365 km 574 km 152 km 85 km 268 km 436 km Örebro universitet är närmare än du tror. Peka ut Örebro och berätta att Örebro ligger ca 20 mil från Stockholm och ca 30 mil från Göteborg. Har du möjlighet, kolla gärna upp hur långt det är mellan Örebro och den stad som ni besöker.

2 Bild 3 Örebro universitet studenter 90 program 800 kurser > 100 professorer 500 doktorander 3 fakulteter 8 institutioner Örebro universitet är idag en språngbräda till din fortsatta karriär inom forskning eller näringsliv. Här studerar cirka studenter. Örebro universitet erbjuder 800 fristående kurser, 60 utbildningsprogram och 30 program på avancerad nivå. Här arbetar mer än 100 professorer, över 600 lärare och forskare och här knyts ständigt nya internationella kontakter i ett mångfasetterat vetenskapligt utbyte. I detta moderna campus möts all denna kunskap, all denna forskning och all den energi som är grunden för framåtskridande och utveckling och vi har mycket att erbjuda. Bild 4 Attraktivt utbud av programutbildningar Läkarprogrammet Civilekonomprogrammet Juristprogrammet Psykologprogrammet Sjuksköterskeprogrammet Lärarprogrammet Kulinarisk kock och måltidskreatör Personalvetarprogrammet Ingenjörsprogram Medie- och kommunikationsprogrammet Socionomprogrammet Systemvetenskapliga programmet Exempel på några av våra attraktiva utbildningar. Civilekonomprogrammet, Läkarprogrammet, Juristprogrammet, Psykologprogrammet, Sjuksköterskeprogrammet, Lärarprogrammet, Kulinarisk kock och måltidskreatör, Personalvetarprogrammet, Ingenjörsprogram, Medie- och kommunikationsprogrammet, Socionomprogrammet, Systemvetenskapliga programmet

3 Bild 5 Upptäck världen via Örebro universitet! Utbytesstudier Praktik/verksamhetsförlagd utbildning och ex-jobb Minor Field Studies (MFS) Bli inspirerad och följ vår blogg som skrivs av några av våra studenter som har valt att upptäcka världen via Örebro universitet. Inledningstext Som student vid Örebro universitet ligger världen öppen för dig. Använd en eller två av dina terminer till att åka utomlands och plugga, göra praktik/verksamhetsförlagd utbildning eller ex-jobb eller samla material till din uppsats. Utbytesstudier Hur går ett seminarium till i Frankrike? Hur skriver man PM i Japan? Vill du veta mer? Åk som utbytesstudent till något av våra 150 avtalsuniversitet. Du får tillgodoräkna dig studierna i din examen och på så sätt förlänger du inte din studietid. Åker du inom Europa kan du dessutom få stipendium! Praktik/verksamhetsförlagd utbildning och ex-jobb När det är dags att omsätta dina teoretiska kunskaper från universitetsstudierna i praktik så kan du göra din praktik/verksamhetsförlagda utbildning eller ditt ex-jobb utomlands. Gör du praktik/verksamhetsförlagd utbildning eller ex-jobb inom Europa eller inom en internationell organisation har du dessutom chans att få stipendium! Minor Field Studies (MFS) Lockar det dig att skriva din uppsats på C- eller avancerad nivå om utvecklingsländer? Möjligheten finns att åka till landet ifråga och samla material till uppsatsen. Du får då ett stipendium på kr!

4 Bild 6 VÄLKOMMEN HEM På Örebro universitet startar vi terminen för nya studenter med introduktionen. Introduktionen har ett späckat schema fullt av bra och roliga aktivteter. Det är till för att Du ska komma in i studielivet så snabbt som möjligt. Vi erbjuder t.ex. föreläsningar för Dig som vill förbättra Din studieteknik, det finns också guidningar på biblioteket, prova-på-vecka på gymmet och mycket annat för att du ska lära känna campus. Men allt är inte bara studier, det finns också massor av tillfällen att träffa studiekamrater, nya vänner och kontakter. Våra kårsektioner har planerat mängder av roliga saker för att Du och de i Ditt utbildningsområde ska kunna umgås och tillsammans lära känna Örebro stad och Örebro universitet. Bild 7 Campus Örebro Örebro universitet består av två campus; Campus Örebro och Campus Grythyttan. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad. På en samlad yta rör du dig mellan föreläsningar, restaurangerna och ditt eget boende. På campus Örebro finns de flesta av våra program och kurser. När kvällen kommer tar du cykeln ner till de många uteserveringarna och klubbarna. För besökaren är Örebro ofta en överraskning, med massor av butiker, gallerior, mysiga kaféer och restauranger. Men Örebro och vårt universitet har också ett rikt friluftsliv att erbjuda, och är du idrottsintresserad lär du inte bli besviken här finns elitidrottens underhållning och alla förutsättningar för din egen träning.

5 Bild 8 Restaurang- och hotellhögskolan Grythytte akademi 500 studenter Forskarutbildning Forskning Stark näringslivskontakt I Grythyttan, ca sju mil norr om Örebro, ligger Restaurang- och hotellhögskolan, Grythytte Akademi. Här bedrivs undervisning och forskning inom ämnet måltidskunskap och värdskap. På Campus Grythyttan finns de studenter som utbildar sig på programmen Hotell och värdskap, Kulinarisk kock och måltidskratör, sommelier och måltidskreatör. Vissa delar av Måltidsekologprogrammet är också förlagda på campus Grythyttan. Bild 9 Studentbostad Bostadsbolagen i Örebro erbjuder studentboende i ett tiotal områden. Utbudet är varierat: enkelrum eller kompisboende, möblerat eller omöblerat, nära Campus eller närmare centrum. En sak är gemensamt för alla studentlägenheter, du har tillgång till Internet via bredband. Boende vid Campus Örebro Boende vid Campus Grythyttan Boende vid Campus Örebro Studentlägenheter är antingen rum i en korridor eller en vanlig lägenhet som endast får hyras av studenter. Det finns ofta speciella fördelar med dessa lägenheter, exempelvis lägre hyra, hyresfria sommarmånader eller bredband som ingår i hyran. Du kan välja mellan att hyra studentrum möblerat eller omöblerat. De flesta studentlägenheterna ligger i närheten av campus, men en del av dem hittar du i andra delar av Örebro. Några saker som kan vara bra att komma ihåg vid flytten är att skaffa en bra hemförsäkring och att i förväg hålla koll på de kostnader som eget boende innebär, till exempel telefonabonnemang och tv-licens. Peka gärna ut på bilden var studentgatan, muttrarna etc ligger, men förklara även att en del lägenheter ligger utanför bilden en bit från campus Örebro. Boende vid Campus Grythyttan Även vid universitetets campus i Grythyttan är bostadssituationen god. Det finns gott om alternativ för dig som behöver någonstans att bo. Om du studerar vid Campus Grythyttan finns det studentlägenheter i Grythyttan och Hällefors. Bor du Grythyttan har du gångavstånd till Campus Grythyttan, bor du Hällefors är det pendlingsavstånd med bil eller buss på ca 10 min.

6 Bild 10 Bostadsgaranti Att vid terminsstarten stå utan bostad är inte bra. Därför erbjuder Örebro bostäder (ÖBO) våra studenter som flyttar in till Örebro bostadsgaranti. Dessutom är hyrorna bland de lägsta i landet. Läs mer om Öbos bostadsgaranti på Om du vill omfattas av ÖBOs bostadsgaranti för studenter, måste du läsa minst halvfart och studierna ska bedrivas på Örebro universitet med studieort i Örebro, bostadsgarantin gäller alltså inte Campus Grythyttan. Du kan anmäla dig till bostadsgarantin från den 15 juli till 1 oktober (höstterminen) och från 15 december till den 15 februari (vårterminen). Bor du i eller inom pendelavstånd från Örebro omfattas du inte av vår bostadsgaranti. Bild 11 Akutboende Om du kommit in på andra eller tredje antagningen, och alltså inte kunnat ställa dig i bostadskö i god tid anordnas - om det inte finns lediga bostäder - akutboende. Läs mer om akutboende på Örebro studentkårs hemsida utboende/bostadsgaranti på Ansvarar för akutboendet gör Örebro studentkår som vid varje terminsstart hjälper studenter utan boende. På detta sätt kan man få tid i ytterligare cirka en månad att hitta en bostad.akutboendet som det ser ut idag. Uppdatera dig på Örebro studentkårs hemsida om detta blir aktuellt för dig. Akutboendet kostar 500:-/vecka, och man skriver kontrakt per vecka. Betalningen sker per påbörjad vecka så även om du bara bor måndag till onsdag är det 500kr som gäller. Du måste även komma ihåg att säga upp akutboendet när du hittat eget boende. Tänk på att akutboendet endast ska vara en sista utväg när det är svårt att få en bostad. Det innebär att det är viktigt att du börjar söka efter bostad i tid. Du kan hitta en lista på hyresvärdar i Örebro och närliggande kommuner genom att trycka på fliken bostad. Krav för att få nyttja Akutboendet För att få tillgång till en akutbostad finns det vissa krav som du som student måste uppfölja. Det första är att du ska vara registrerad hos ÖBO samt skickat in ditt antagningsbesked till dem för att stå i bostadsgarantinskön. Det andra vi kräver är att du är medlem i Örebro studentkår. Detta gör du antingen direkt hos oss eller här på vår hemsida. Så det du bör komma ihåg innan är alltså att: Registrera dig hos ÖBO både för vanlig bostadskö och för bostadsgarantin Bli medlem i Örebro studentkår

7 Bild 12 Skugga en student Vi erbjuder dig en student att skugga på följande program: Civilekonomprogrammet Juristprogrammet Psykologprogrammet Ämneslärarprogrammet (inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 7-9) Socionomprogrammet Personalvetarprogrammet Byggingenjörsprogrammet Samhälls- och beteendevetenskapliga programmet Hur är det att vara student vid Örebro universitet? Är det stor skillnad mellan universitetsstudier och gymnasiestudier? Nu har du chansen att följa en student under en dag. Du får delta i studentens vardag, följa med på föreläsningar, seminarium eller grupparbete. Skugga en student går till så att du gör en intresseanmälan till det program du vill skugga. En student tar sedan kontakt med dig och ni bestämmer tillsammans vilken dag du kommer och besöker studenten och Örebro universitet samt vad du vill ha ut av dagen. Kanske vill du följa med på en lektion eller seminarie, gå på rundvandring eller träffa en studievägledare (tid hos studievägledare måste bokas). Örebro universitet bjuder dig och studenten på lunch, resan till och från Örebro universitet står du själv för. Bild 13 DU OCH DINA STUDIER Att skapa sig fungerande studierutiner är avgörande för dig och din utveckling. Att studera på universitet skiljer sig till stor del från att studera på gymnasiet. Här läser du ett ämne i taget, ofta under fem veckor för att sedan tenta av det. Andra examinationsformer kan till exemepel vara Pm där du enskilt eller i grupp fördjupar dig inom ett ämne. När du har läst några terminer fördjupar du dig inom ett område genom att skriva en uppsats, detta sker oftast på B nivå och C nivå. Vi tror att det är viktigt att så tidigt som möjligt få en bra balans mellan studier och fritid. Det kan till en början kännas som mycket frihet att kanske bara ha scehmalagda föreläsningar endast några timmar några dagar i veckan. Men mellan föreläsningarna skall du ta till dig kurslitteraturen på egen hand. Därför är det viktigt att tidigt finna en studieteknik som fungerar för dig. Detta kan även våra studievägledare hjälpa dig med. Att läsa 30 hp under en termin motsvarar heltidsjobb med 40 h arbetsvecka.

8 Bild 14 En students ekonomi/månad (exempel) Inkomster Bidrag: ca kr Lån: ca kr Totalt: ca kr Ekonomi Utgifter Hyra: 2500 kr Kurslitteratur: kr Mat (inklusive äta ute): 2500 kr Träningskort: 100 kr Telefon: 500 kr Hygien: 400 kr Totalt: ca 6500 kr Kvar totalt: ca 1716 kr Exempel på hur ekonomin kan se ut för en student som studerar 30 hp/termin. Bild 15 SÅ HITTAR DU SVERIGES BÄSTA UNIVERSITET Vi är övertygade om individens egna val och preferenser. Mycket av det du möter på Örebro universitet bejakar just denna vitala del av människan. Om du ser dig omkring så har alla du möter sina unika visioner, precis som du har din. Örebro universitet kan möta och förverkliga dessa drömmar. Med hårt slit och med en god portion envishet kan vi tillsammans se till att Örebro universitet blir det du söker. Att det blir Sveriges bästa universitet för dig.

9 Bild 16 Universitetsdagarna Örebro universitet öppet hus 7 8 mars Programpresentationer Låna en student Vägvisare Prova-på-lektioner Under universitetsdagarna får du ett unikt tillfälle att se Örebro universitet från insidan. Du får möjlighet att gå på programpresentationer och prova-på-lektioner. Passa på att besök vår lounge där du kan låna en student för en stund. Till lånestudenten kan du ställa alla dina frågor om hur det är att vara student vid Örebro universitet. Bild 17 Gör ditt förstahandsval! Sista ansökningsdag är 15 april till hösten 2012 Tack för oss och hoppas att vi ses på Örebro universitet. Fråga om någon har några frågor.

STUDIER & STUDENTLIV # 2015/2016 PLUGGANU

STUDIER & STUDENTLIV # 2015/2016 PLUGGANU STUDIER & STUDENTLIV # 2015/2016 PLUGGANU Studera 18 utomlands Välkommen hit 4 välkommen hem Upplev studentlivet i Uppsala 11 Läs om våra utbildningsprogram 22 CAMPUS GOTLAND det bästa av två världar 12

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Johanna Rygaard och Nora Hjertén. Första flytten

Johanna Rygaard och Nora Hjertén. Första flytten Johanna Rygaard och Nora Hjertén Första flytten FF Första Flytten är till för dig som är på väg eller funderar på att flytta hemifrån för första gången inom Linköping. Vi kommer att besvara viktiga frågor

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

www.saco.se/studieval Välja yrke

www.saco.se/studieval Välja yrke Välja yrke Högskolevalet 2014/2015 sista ansökningsdag 8 maj 2015 ansök på www.nph.se NAPRAPAT Utbilda dig till Ett givande yrke för dig som vill arbeta med människor och hälsa. Läs mer på nph.se innehåll

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

INGENJÖRSMATTEN SÅ LYCKAS DU! Tips på hur du bäst klarar matten på högskolan

INGENJÖRSMATTEN SÅ LYCKAS DU! Tips på hur du bäst klarar matten på högskolan INGENJÖRSMATTEN SÅ LYCKAS DU! Tips på hur du bäst klarar matten på högskolan 1 ATT BÖRJA PÅ EN INGENJÖRS UTBILDNING KAN KÄNNAS ÖVERVÄLDIGANDE. Klasserna är större, böckerna tjockare och tempot högre Och

Läs mer

Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell

Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell CIVILINGENJÖR I Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell Tekniska högskolan vid Linköpings universitet LiU EXPANDING REALITY Det är både KUL & KRÄVANDE att plugga

Läs mer

VILL DU HA ETT AV VÄRLDENS VIKTIGASTE JOBB DÄR DU PÅVERKAR SVERIGES FRAMTID?

VILL DU HA ETT AV VÄRLDENS VIKTIGASTE JOBB DÄR DU PÅVERKAR SVERIGES FRAMTID? VILL DU HA ETT AV VÄRLDENS VIKTIGASTE JOBB DÄR DU PÅVERKAR SVERIGES FRAMTID? 2015 2016 REKTOR HAR ORDET Välkommen till MDH! Här börjar din resa som kommer att ge dig ny kunskap, nya vänner och många upplevelser.

Läs mer

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT!

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Varför ska jag åka iväg som utbytesstudent? LÄR DIG SPANSKA I ECUADOR, spela musik i Ungern, teckna manga i Japan, spela amerikansk fotboll i USA eller varför inte

Läs mer

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK FORMGE DIN FRAMTID PÅ STENEBY Steneby är en kreativ kultur- och utbildningsmiljö i Dalsland drygt 17 mil norr om Göteborg. Här finns två skolor: Stenebyskolan

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola

Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola Akademin för hälsa, vård och välfärd Distansstudier öppnar nya möjligheter för dig som inte har möjlighet att

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Budgetrådgivarnas guide till bra ekonomi

Budgetrådgivarnas guide till bra ekonomi KONSUMENT HALMSTAD Budgetrådgivarnas guide till bra ekonomi När du slutat gymnasiet har du möjlighet att själv bestämma vad du ska göra med ditt liv. Samtidigt ska du kanske fatta många svåra beslut.

Läs mer

inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13

inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13 ko oi og ko an inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13 2 Innehåll: världen väntar...5 Mer än en handelshögskola...6 stora, lilla lund... 8 Tänk

Läs mer

lärarutbildniing på distans

lärarutbildniing på distans Kolla kau in.se vå /lar are rn /dis tan ya f sfil m lärarutbildniing på distans Förskola, Förskoleklass Fritidshem Grundskolans tidigare år Grundskolans senare år och/eller gymnasieskolan Kompletterande

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

Om man får vara med mer och bestämma över sig själv då skulle det bli roligt

Om man får vara med mer och bestämma över sig själv då skulle det bli roligt Om man får vara med mer och bestämma över sig själv då skulle det bli roligt Elevers medskapande i lärprocessen 7,5 p Höstterminen -07 Kursansvarig Inger Brännström Johansson Annika Ehn-Magnusson 1 Inledning

Läs mer

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen

Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen Vad blir jag? Tidigare studenter på Högskolans miljö- och naturprogram berättar om arbetslivet efter examen FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina

Läs mer

Program~ VALET TILL GYMNASIESKOLAN I STOCKHOLMS LÄN GUIDEN

Program~ VALET TILL GYMNASIESKOLAN I STOCKHOLMS LÄN GUIDEN Program~ VALET TILL GYMNASIESKOLAN I STOCKHOLMS LÄN 2007 GUIDEN UPPDATERING/SENASTE NYTT 19 OKTOBER, 2006 Gymnasiereformen inställd Skolminister Jan Björklund meddelade den 11 oktober att han tänker blåsa

Läs mer

Vill du leka med mig? En studie om små barns kontaktförsök på Öppna förskolan. Anna Nilsson

Vill du leka med mig? En studie om små barns kontaktförsök på Öppna förskolan. Anna Nilsson Institutionen för pedagogik och didaktik Vill du leka med mig? En studie om små barns kontaktförsök på Öppna förskolan. Anna Nilsson Examinationsuppgift Kvalitetsutveckling genom aktionsforskning 7,5 hp.

Läs mer

Så blir Norrköping bättre för ungdomar!

Så blir Norrköping bättre för ungdomar! 2014-08-12 Så blir Norrköping bättre för ungdomar! - Förslag från Unga kommunutvecklare 2014 KS 2013/0967 EKONOMI- OCH STYRNINGSKONTORET Innehållsförteckning Inledning... 3 Metod... 3 Vilka är vi?... 4

Läs mer

Internationella programkontorets rapportserie nr 33. Internationella utbyten för högre utbildning 2010 Internationella programkontoret

Internationella programkontorets rapportserie nr 33. Internationella utbyten för högre utbildning 2010 Internationella programkontoret Internationella programkontorets rapportserie nr 33 Internationella utbyten för högre utbildning 2010 Internationella programkontoret LU representanter i samspråk med flickor i en moské i Damaskus. foto:

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

HA KUL OCH LEVA LIVET

HA KUL OCH LEVA LIVET RAPPORT 2013:5 HA KUL OCH LEVA LIVET EN RAPPORT OM HUVUDSTADSREGIONENS UNGA UNGDOMSRAPPORT 2013:5 1 DEN UNGA STADEN DEN ATTRAKTIVA PLATSEN ETT ATTRAKTIVT STOCKHOLM MÅSTE VARA ATTRAKTIVT FÖR UNGA MÄNNISKOR.

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Attityd 12 13. Attityd12 13 Studenter är framtidens entreprenörer

Attityd 12 13. Attityd12 13 Studenter är framtidens entreprenörer Attityd12 13 Studenter är framtidens entreprenörer 1 Innehållsförteckning Slutsatser... 5 Om Drivhuset... 6 Bakgrund, mål och syfte... 6 Hur undersökningen gått till... 7 Om resultaten... 8 Vem har besvarat

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare?

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare? Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare Rollkoll Vad gör en god man och förvaltare? 1 Rollkoll är ett projekt som genomförs av Riksförbundet frivilliga samhälls arbetare (RFS)

Läs mer