Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 8, november 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 8, november 2014"

Transkript

1 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 8, november I blickfånget Brev från ordföranden 2. Kansliet informerar Ledamöter i HSO:s nya samverkansråd Kansliträff med medlemsföreningarnas personal Invigning av RTP-S nya lokaler Styrelsens ansvar för psykosociala frågor! 3. Trafik Stationshandbok beskriver tillgänglig station på alla nivåer Trafiksignaler för kort tid för grön gubbe? Varför är det så krångligt på Centralen? Stationsinfo.se uppdateras inte längre Extratilldelning av färdtjänstresor vid trafikavstängningar? Dålig kvalitet på färdtjänstens Bil på gatan -biljetter Extra färdtjänstresor till förtroendeuppdrag enklare igen! Nya dörrknappar på pendeltågen försenade 4. Hälso- och sjukvård Den nya patientlagen IHV-dagen 20 oktober 5. Utbildning Påverka de nya avtalen för Färdtjänsten! Brott mot personer med funktionsnedsättning - Sant eller falskt? Seminarium Personcentrerad vård 1. I blickfånget Brev från ordföranden Det är grådisigt utanför mitt fönster idag och jag ser de täta köerna på E18 in mot stan bortanför Danderyds sjukhus, där byggandet av den nya akuten med nya vårdplatser m.m. har satt igång. Vädret är fortfarande milt och vi har än så länge sluppit snö och halka som kan ställa till det för många av oss när vi ska ta oss fram med färdtjänst eller på annat sätt. Färdtjänsten har nu fått krypa till korset och ändra sina rutiner när det gäller extra resor till förtroendevalda. Jag fick ju tillfälle att möta färdtjänstens byråkrati i våras och blev ganska frustrerad. Det krävdes ett antal mail, brev och telefonsamtal och en massa arbete med att skriva långa listor på alla möten jag skulle delta i som HSO:s ordförande och därtill hörande uppdrag i samverkansråd med landstinget m.m. för att få dessa extraresor. Efter all kritik så ändrar man nu rutinerna så att det ska bli enklare att ansöka om de enkla resorna. Skönt att vår kritik gav resultat till nytta för framtiden! Flera av våra representanter i de olika samverkansråden behöver ju dessa extra resor.

2 2 Det finns många synpunkter på färdtjänsten och många av våra medlemmar är beroende av den för att kunna fungera i vardagen men även för att kunna delta i föreningsmöten m.m. och det blir ju ett gyllene tillfälle att vara med och diskutera detta den 19 november när färdtjänsten kommer till HSO. Personcentrerad vård är på allas läppar och i Almedalen i somras handlade många vårdseminarier om just detta. Patienten i centrum har det talats om i många år och nu har vi alltså ett nytt ord för detta. Det är klart att vi som patienter vill vara i centrum. Vem annars ska vara det? Att bara prata om det gör ju inte vården mer personcentrerad, utan det måste också till praktiskt arbete och praktiska exempel på vad detta innebär. På vårt seminarium den 1 december om just personcentrerad vård får vi veta hur en kirurgklinik på Södersjukhuset har arbetat med just detta. De fick 2013 års patientsäkerhetspris för det arbetet och det är precis vad det handlar om personcentrerad vård ökar patientsäkerheten. Så sätt av kvällen i din almanacka och kom till ÅttiotvåAn den 1 december. Glöm inte heller att göra det till en vana att titta på HSO:s hemsida, för där ges mycket nyttig information. Nästa gång jag skriver tänder vi adventsljusen! Lena Ringstedt 2. Kansliet informerar Ledamöter i HSO:s nya samverkansråd På HSO:s Ordförandestämma den 6 oktober, som vi rapporterade om i förra Aktuell information, valdes representanterna till HSO:s samverkansråd och resursgrupper under perioden , samt de som HSO ska nominera till bidragsgruppen samma period. Till Resursgrupp Tillgänglighet valdes representanterna in i Land respektive Sjö, även om det nu bara verkar bli en grupp av det hela. Landstingsstyrelsen politik Lena Ringstedt, Afasi, Samordnare Inge-Britt Lundin, SSDF Lennart Håwestam, RSMH Maud Molander, HL Lars Ettarp, PSO Lena Ridemar, R Håkan Mandahl, STROKE Landstingsstyrelsen förvaltning Lena Ringstedt, Afasi, Samordnare Inge-Britt Lundin, SSDF Lennart Håwestam, RSMH Annika Hässler, R Lars Rekke, NjSG

3 3 Kenneth Matz, SSDF Lilia Kalmér, Hjärnkraft Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Lennart Håwestam, RSMH, Samordnare Lena Ericson, AASL Claes Stjernström, R Kim Randrup, STROKE Sven Hallberg, ÅSS Karin Rask, HL Ingrid Näsman Björk, RBU Trafikförvaltningen Inge-Britt Lundin, SSDF, Samordnare Britt Marie Färm, Mag- och tarmfören. Catharina Björkander, FUB Tomas Hellström, SDF Anders Lissegårdh, RTP-S Lasse Persson, Neuro Peter Wätterljung, STROKE LOCUM Ewa-Maj Rasmusson Säter, ÖR, Samordnare Britt-Marie Karlsson, FEB Karin Rask, HL Börje Larsson, Neuro Ritva Elg, R Bo Rundelius, SSDF Eva Söderbärj, FUB Kulturförvaltningen Stig Nyman, Hjärnkraft, Samordnare Yvonne Holmberg, AASL Göran Nilsson, HL Anita Kjellin, SSDF Margareta Krantz, R Anders Lissegårdh, RTP-S Maria Sofia Modig, SDF Resursgrupp Färdtjänst Birgitta Flognfeldt, RTP-S Carin Lemberg, R Peter Wätterljung, STROKE Resursgrupp Tillgänglighet Land Kerstin Fagerström, AASL Tomas Hellström, SDF Britt Marie Färm, Mag- och tarmfören.

4 4 Resursgrupp Tillgänglighet Sjö Lars Eklund, HL Anders Lissegårdh, RTP-S Roland Hedman, HiSL Stockholms läns sjukvårdsområde SLSO Lennart Håwestam, RSMH, Samordnare Kristina Törnblom, Neuro Annika Hässler, R Ivar Hjelm, SSDF, Mag- och tarmfören. Bidragsgruppen Lena Ringstedt, Afasi, Samordnare Lasse Persson, Neuro Annika Hässler, R Kansliträff med medlemsföreningarnas personal Kerstin Wrisemo, ansvarig för arbetsmiljö- och socialförsäkringsfrågor på KFO, var inbjuden för att gå igenom checklistan arbetsmiljö kontor som är tänkt som ett stöd i arbetet med det systematiska arbetsmiljöarbetet. Förmiddagen inleddes med en kort sammanfattning över lagstiftarens syfte med arbetsmiljölagen. De två ledorden är att Förebygga ohälsa och olycksfall och att Uppnå en god arbetsmiljö. Vad som är en god arbetsmiljö var svårt att ge ett enkelt svar på, men det inbegriper bl.a. att medarbetarna känner att de har makt och inflytande över sitt arbete, att kommunikations- och informationsflödet fungerar på arbetsplatsen, samt att arbetsplatsen genomsyras av gemensamma värderingar. Det handlar både om att begränsa riskerna och att utveckla de positiva faktorerna för att få en god arbetsmiljö. För att komma fram till en lösning på de problem som identifierats behövs en samverkan mellan arbetsgivaren, arbetstagaren och skyddsombud, där det finns ett. Med hjälp av checklistan går det lätt att identifiera problem, vad som måste åtgärdas, av vem och inom vilken tidsperiod. Det var en mycket givande förmiddag med många bra frågor och diskussioner. Vi kan konstatera att det är svårt att arbeta ensam på sitt kansli om det saknas arbetsbeskrivning eller om det är otydligt vad som förväntas. Kerstin Wrisemo avtackades med en ask choklad. Checklistan arbetsmiljö kontor: Invigning av RTP-S nya lokaler Personskadeförbundet Stockholms läns distrikt, RTP-S, flyttade till nya lokaler i slutet av september. Numera huserar föreningen på Kavallerivägen 24 i Rissne. Den 22/10 bjöd de in till öppet hus med mingel, smörgåstårta och dryck. För underhållningen stod Durlaget som uppbringade såväl allsång som andra glada tillrop. HSO i Stockholms län överlämnade en orkidé med en förhoppning om att RTP-S ska trivas i sina nya lokaler!

5 5 Styrelsens ansvar för psykosociala frågor! Kerstin Wrisemo, ansvarig för arbetsmiljö och socialförsäkringsfrågor på KFO, var inbjuden att samtala med oss om styrelsens ansvar för arbetsmiljö och de psykosociala frågorna. Kerstin inledde med att försöka identifiera vad vi menar med psykosociala frågor. Det som kom upp var bl.a. samarbetssvårigheter, bristande kommunikation, mobbing, hot och våld, och bristande rutiner. Kerstin redogjorde kort om Arbetsmiljölagen (AML) och hur det systematiska arbetsmiljöarbetet fungerar. Vem har ansvaret för arbetsmiljöarbetet och vilka sanktioner eller straff kan utdömas om man brister i sitt ansvar? Det var en mycket givande kväll med många bra frågor och diskussioner. Kerstin nämnde bl.a. att i Arbetsmiljölagens 1 kapitel ansvarar arbetsgivaren för att förebygga ohälsa och olycksfall och för att uppnå en god arbetsmiljö. Det är arbetsgivaren som bedömer god arbetsmiljö och är skyldig att informera om riskerna i arbetet. I Arbetsmiljölagen står det tydligt att arbetstagaren har en skyldighet att bidra till en god arbetsmiljö. Systematiskt arbetsmiljöarbete innebär bl.a. att arbetsförhållanden ska undersökas/utredas, riskerna i arbetet ska bedömas och det ska ske skriftligt. Därefter ska riskerna/förhållandena åtgärdas, en handlingsplan ska upprättas över vem som gör vad och när, och hur det ska utföras. Alla åtgärder ska sedan regelbundet följas upp. Det systematiska arbetsmiljöarbetet är en pågående process och det arbetsgivaren är skyldig att göra är att utreda riskerna och fastställa rutiner för hur arbetsmiljöarbetet på vår arbetsplats ska vara. Exempel på rutiner kan vara: medarbetarsamtal där arbetsmiljöfrågorna diskuteras, stående punkt på arbetsplatsträffarna, regelbunden information om risker och ständig dialog om arbetsmiljöfrågorna. Broschyren Checklista arbetsmiljö kontor finns att ladda ner här: 3. Trafik Stationshandbok beskriver tillgänglig station på alla nivåer Trafikverket har under 2014 tagit fram en Stationshandbok. Syftet med denna är att samla övergripande planeringsfrågor och konkreta utformningsfrågor i en skrift som utgår från resenärens perspektiv. På samverkansrådet med Trafikverket fick vi på senaste mötet information om boken. Handboken ger en bred belysning av de många frågeställningar som finns kring stationer och deras utformning. Här finns sammanställningar av vilka krav på tillgänglighet som finns samt var mer läsning finns att tillgå. Stationshandbok kan hämtas ner digitalt gratis från Trafikverkets publikationswebb aspx

6 6 Tidigare har järnvägen varit uppbyggd efter nationella bestämmelser och behov. Nu gäller även för svensk järnväg de nya europeiska bestämmelserna som syftar till att harmonisera järnvägen i hela Europa för att sänka järnvägens kostnader och för att öka konkurrenskraften, samt att möjliggöra för tågen att kunna framföras mellan olika medlemsländer utan tekniska problem. TSD, (Tekniska specifikationer för driftskompatibilitet) gäller för järnväg, men inte för spårvägar och tunnelbana. Trafiksignaler för kort tid för grön gubbe? På samverkansrådet med Trafikverket väckte HSO senast frågan om trafiksignalernas funktion. Uppfattningen från rådets medlemmar är att tiden för grön gubbe är för kort för att man säkert ska hinna över gatan. Trafikverkets rekommenderar att den högsta gånghastighet som man får räkna med vid tidsinställning av gröna gubbe är 5 km/h. Med andra ord räknar inte Trafikverket med att någon person går snabbare än så men däremot långsammare. De flesta trafiksignalanläggningar i Sverige finns på kommunalt vägnät. Kommunerna brukar alltid följa Trafikverkets rekommendationer eller vara generösare än så med gröntiden för fotgängare. Trots det kunde många av mötesdeltagarna vittna om att man knappt hinner över och särskilt kort upplever man det om man gångsvårigheter. Syftet med signalreglering av ett övergångsställe eller cykelöverfart är att Höja tillgänglighet för gång och cykeltrafik och/eller öka framkomlighet för fordons-och/eller kollektivtrafik. Att öka trafiksäkerheten. Signaler anses också öka tryggheten för många grupper t.ex. barn och personer med funktionsnedsättning. Det är dock inte självklart att en faktisk ökad säkerhet uppnås. Trafikverket ansvarar för anläggning, drift och underhåll av trafiksignaler på de statliga vägarna. De allra flesta trafiksignalanläggningar finns dock i stadsmiljöer där kommunen är väghållare. Kommuner behöver inte följa Trafikverkets riktlinjer utan kan ha egna riktlinjer för hur lång gröntid de gående ska ha. Ta upp frågan med din kommun, gärna genom det kommunala funktionshindersrådet, om du upplever att det är problem vid övergångsställena. Varför är det så krångligt på Centralen? Centralstation bygger om och bygger om. Man gör plats för nya Citybanans station djupt ner i jorden, man förbättrar utrymmen och passagerarflöden och kommer, när Citybanan börjar användas år 2017, också sätta igång med renoveringar av de gamla pendeltågsperrongerna.

7 7 I samverkansrådet med Trafikverket gavs nyligen information om pågående arbeten. Att det är extra krångligt att bygga om centralen framgår av ägarförhållandena: Trafikverket äger spårområdet, Jernhusen stationsbyggnaden och Trafikförvaltningen (SL) äger tunnelbanestationen. Man strävar efter att SL-anpassa skyltprogram, färger m.m. till SL-standard, men det är inte alltid så lätt med tre starka intressenter. Stationsinfo.se uppdateras inte längre Samtrafiken, som ägs av 37 trafikföretag gemensamt, driver en webbsida med tillgänglighetsinformation om alla stationer i Sverige under namnet Den har varit en bra vägledning när det gällt att planera tågresan. Denna webbsida uppdateras tyvärr inte längre utan man skriver att informationen på sidan kan vara inaktuell. Man hänvisar nu frågor gällande järnvägsstationen till respektive förvaltare. I nuläget är det oklart när sidan kommer igång igen. Samtrafiken har tagit fram Stationsinfo med finansiellt stöd från Trafikverket, Jernhusen, Rikstrafiken, Vägverket och Vinnova (tidigare KFB). Informationen på portalen har varit särskilt användbar för resenärer med funktionshinder, för barnfamiljer och för resenärer med mycket bagage. Portalen innehåller bland annat planskisser som visar stationshusets och stationsområdets planlösning och fotografier belyser interiörer och exteriörer. Extratilldelning av färdtjänstresor vid trafikavstängningar? I samverkansrådet har vi upprepade gånger framfört att man vid trafikavstängningar, planerade eller oplanerade, borde få fler resor tilldelade, eftersom man då ofta måste åka med Färdtjänsten. Vi har inte kommit längre i den frågan ännu, men ett alternativ, om du själv har svårt att ta dig fram i kollektivtrafiken vid dessa tillfällen, är att du ringer SL:s kundtjänst, telefon , och hänvisar till SL:s tillgänglighetsgaranti, så kommer du att få hjälp. Dålig kvalitet på färdtjänstens Bil på gatan -biljetter Under en tid har det varit dålig kvalitet på biljetterna Bil på gatan. Vid 6 tillfällen av 7 har det inte fungerat. Detta har gällt biljetter som levererades för ungefär ett år sedan. Biljetterna kom från en ny leverantör, och i en av leveranserna var det fel på streckkoden. Nu är det åtgärdat och problemet är förhoppningsvis ur världen. Bil på gatan -biljett får du som är färdtjänstresenär använda om du vill ta en taxi som inte är förbeställd. Taxin ska ha det runda färdtjänstmärket på någon av sidorutorna. För att genomföra resan behöver du speciella bil på gatan"- biljetter. Du ska även ha med dig ditt färdtjänstkort och vid resans start talar du om att det gäller en färdtjänstresa. Vid resans slut lämnar du en biljett per påbörjad 30-km sträcka och betalar halva taxameterbeloppet, minst 50 kronor. Ditt resesaldo minskar då med en resa oavsett längd på den gjorda resan. För att beställa biljetter ringer du till Kundservice på nummer

8 8 Extra färdtjänstresor till förtroendeuppdrag enklare igen! Trafikförvaltningen har nu tagit till sig lämnade synpunkter från bland annat HSO. Ledstjärna framöver vid hanteringen av denna ärendetyp är att det ska vara så lite krångel som möjligt och så enkelt som möjligt för de som ansöker. Detta framkom vid det senaste mötet i resursgruppen för Färdtjänst. Blanketten som ska användas när man söker dessa resor kommer att justeras på några punkter innan den läggs ut på hemsidan, bland annat så att det tydliggörs att det inte behöver vara just ett utdrag från protokoll utan kan också vara annat intyg. Vidare ska det vara möjligt att söka resor för samtliga uppdrag som man har inom en organisation vid ett och samma tillfälle. Också hanteringen av ansökningarna ska snabbas upp. Nya dörrknappar på pendeltågen försenade I tidigare artiklar har vi uppgett att de nya knapparna på pendeltågen skulle ha börjat installeras under Så blev inte fallet och i somras införde man återigen manuell öppning på tågen. Förklaringen till att knappen har dröjt har bl.a. varit att tågleverantören har haft resursbrist för att utföra bytet. Den knapp som nu sitter på tågen är svår att hitta för dem som är synskadade och dem som har rörelsesvårigheter. Följden har blivit att tåget ibland hinner åka iväg innan man lyckats trycka på knappen. I resursgruppen har vi framfört kritik för att den manuella dörröppningen infördes igen utan att den nya knappen var installerad. På ett möte med Trafikförvaltningens ansvariga i slutet av september kom vi överens om att knappen ska installeras på några testvagnar inför sommaren Då tåget stannar hörs en signal från knappen. När man trycker hörs det ett knäppljud så att man vet att man har tryckt på knappen. Samtidigt diskuterade vi andra åtgärder för att lätt komma in i vagnen innan knappen är installerad på alla vagnar. Kan man alltid öppna första och sista dörrparet så att man slipper leta efter knappen? Sensorer ovanför dörrarna så att de öppnas automatiskt om någon finns utanför? Kan spärrvakten signalera till förarna att någon behöver hjälp ombord? 4. Hälso- och sjukvård Den nya patientlagen Den nya patientlagen (2014:821) träder i kraft den 1 januari Vid HSF:s samverkansråd i oktober presenterades arbetet med implementering av lagen i Stockholms läns landsting. Projektledaren Eva Printz informerade om SLL:s sex delprojekt; kommunikation, listning, ekonomisk hantering och kostnadseffekter, förändring av fullmakt för vårdgivare, avtalsfrågor och systemfrågor. En av de största utmaningarna med lagen, enligt Eva, är de omfattande kulturförändringarna som väntar vårdpersonalen.

9 9 Under kommande månader ska SLL, via 1177.se, genomföra en informationskampanj riktad till medborgarna. Funktionshindersrörelsen skickade med en påminnelse om kampanjens tillgänglighet, det vill säga att den utformas och publiceras så att så många som möjligt kan ta del av informationen, oavsett funktionsförmåga. Läs mer om den nya patientlagen här: IHV-dagen 20 oktober Den 20 oktober höll Institutet för handikappvetenskap (IHV) en seminariedag på Nordic Light Hotel här i Stockholm. IHV är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan Linköping universitet, Örebro universitet och högskolan i Jönköping. De tre lärosätena har inriktat sitt arbete på de tre forskningsområdena arbetsliv och sysselsättning, kommunikation med särskild inriktning på hörsel och dövhet, samt mänsklig utveckling och funktionalitet i vardagen. Moderator för dagen var IHV:s ordförande Bengt Westerberg. Det var en dag fullmatad med intressanta föredrag och resultat av flera forskningsprojekt presenterades. Bland annat fick vi lyssna till Gunnel Janeslätts studier om träning och stöd för en förbättrad tidsuppfattning hos barn och unga med utvecklingstörning. Margareta Adolfsson berättade mer om implementeringen av ICF-CY (Internationell klassifikation av funktionstillstånd och hälsa; barn och ungdomsversion) inom barn- och ungdomshabiliteringen. Vi fick ta del av Patrik Arvidssons avhandling om personer med utvecklingsstörnings delaktighet i habiliteringskedjan. Johanna Gustafsson har i sin avhandling studerat huruvida så kallad Supported employment för personer med funktionsnedsättning fungerar i en svensk kontext. I slutet av dagen fick seminariets deltagare ge förslag på framtida forskningsområden. Även där framkom många bra förslag, exempelvis att göra studier om personer med funktionsnedsättning utifrån ett demografiskt perspektiv. Mer information om IHV och forskningsprojekten hittar du här: 5. Utbildning Påverka de nya avtalen för Färdtjänsten! Ons 19 november kl , ÅttiotvåAn, S:t Göransgatan 82 A Inom Färdtjänsten kommer sex olika avtal att löpa ut i början av år Formellt löper vissa av avtalen ut tidigare, men man kommer att förlänga dem så att de löper ut ungefär samtidigt. De aktuella avtalen är: Färdtjänsttaxi Specialfordon (Rullstolstaxi) Liggande transporter (Bårtransporter)

10 10 Närtrafiken (linjelagd och anropsstyrd) Telefonmottagning för beställning av resor Resegaranti & närtrafikbeställningar (Call-center) Påverka avtalen! Arbetet med upphandlingar pågår nu, men det är ännu tid att påverka avtalen. Därför bjuder vi in till ett seminarium där vi tar fram synpunkter på det som varit och hur vi vill att det ska vara. Såsom lokalkännedom, besked vid förseningar, bemötande, allergibilar, kontaktmöjligheter med kundtjänst m.m. Anmäl dig på vår hemsida! Anmälan senast den 12 nov. Brott mot personer med funktionsnedsättning - Sant eller falskt? Tors 27 november kl , ÅttiotvåAn, S:t Göransgatan 82 A Syftet med seminariet är att berätta om projektet Brottsutsatt och funktionsnedsättning, syfte, mål och resultat. Under seminariet kommer vi att diskutera hur projektets samlade erfarenheter kan vara till nytta för andra som vill arbeta med frågan. Projektet drivs av Brottsofferjouren i nära samarbete med Handikappförbunden och Studieförbundet Vuxenskolan. Alla deltagare på seminariet får boken "Våldsamt osynligt". Anmäl dig på vår hemsida! Anmälan senast den 21 nov. Seminarium Personcentrerad vård Den 1 december arrangerar HSO i Stockholms län seminariet En av vårdens största utmaningar hur fungerar personcentrerad vård i praktiken?. Det blir ett fullmatat seminarium där du som deltagare får lära dig mer om personcentrerad vårds tre ledord; partnerskap, patientberättelse och dokumentation. Kvällens föreläsare heter Sara Haile och arbetar till vardags som sjuksköterska på Kirurgavdelning 57 på SÖS. Sara kommer att berätta mer om projektet som gjorde att avdelningen tilldelades Patientsäkerhetspriset Läs mer på vår hemsida eller anmäl dig direkt! Anmäl dig senast 26 nov. HSO i Stockholms län - Funktionshindersrörelsen i samverkan S:t Göransgatan 84, 3 tr, Stockholm Tfn: , Fax: , Texttel: Webbplats: E-post: info@hsostockholmlan.se

1 Mötets öppnande Ordförande Annika Hässler hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande Annika Hässler hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (6) - Funktionshindersrörelsen i samverkan! Protokoll för styrelsen 2016-11-02 Justerat: 2016-11-23 Närvarande: Annika Hässler, ordförande Inge-Britt Lundin, 1:a vice ordförande Lennart Håwestam, 2:a

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte Justerat

Protokoll fört vid Årsmöte Justerat 1 (5) Protokoll fört vid Årsmöte 2015-05-11 Justerat 2015-06-08 1 Mötets öppnande Ordförande Lena Ringstedt hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Fråga om kallelsen skett i behörig ordning

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 8 november 2011

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 8 november 2011 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 8 november 2011 1. Kansliet Styrelsekonferensen Två ansökningar om medlemskap i HSO Stockholms län Ordförandestämman den 28 november Ledigt rum Vikariat

Läs mer

Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län

Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län Ett handlingsprogram för HSO i Stockholms län LättLäst Innehåll Förord... 5 Varför ett handlingsprogram?... 7 Tillgänglighet... 8 Bemötande...

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Stockholms län 2012-05-14 Justerat 2012-09-10

Protokoll fört vid årsmöte med Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Stockholms län 2012-05-14 Justerat 2012-09-10 Handikappföreningarnas samarbetsorgan (HSO) i Stockholms län Protokoll fört vid årsmöte med Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Stockholms län 2012-05-14 Justerat 2012-09-10 1 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte Justerat

Protokoll fört vid Årsmöte Justerat 1 (7) Protokoll fört vid Årsmöte 2016-05-16 Justerat 2016-06-21 1 Mötets öppnande Ordförande Lena Ringstedt hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Fråga om kallelsen skett i behörig ordning

Läs mer

Uppföljning av färdtjänstavtalet

Uppföljning av färdtjänstavtalet Karin Jacobsen Åsa Enrot MINNESANTECKNINGAR Uppföljning av färdtjänstavtalet Tid Fredag den 20 april 2012 kl 9.00-10.30 Plats Närvarande SL, Färdtjänsten Karin Jacobsen, KSL Åsa Enrot, Färdtjänstavdelningen

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 med ändringar i AFS 2003:4 Reglerna innehåller grundläggande krav på arbetsmiljöarbetet Reglerna utvecklar och preciserar hur arbetsgivaren ska gå tillväga för

Läs mer

HSO i Stockholms län. En presentation. Handling Samverkan Omtanke Funktionshindersrörelsen i samverkan!

HSO i Stockholms län. En presentation. Handling Samverkan Omtanke Funktionshindersrörelsen i samverkan! HSO i Stockholms län En presentation Handling Samverkan Omtanke Funktionshindersrörelsen i samverkan! HSO i Stockholms län en presentation Vad är HSO? HSO i Stockholms län - Funktionshindersrörelsen i

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 december 2010

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 december 2010 Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 december 2010 Innehåll 1. HSO:s kansli Julstängt på kansliet Förändringar på HSO:s kansli 2. HSO:s styrelse Bort med ordet handikapp 3. Ordförandestämman Ordförandestämman

Läs mer

Bild 1 av 17. Varför ska man arbeta systematiskt med att förbättra arbetsmiljön?

Bild 1 av 17. Varför ska man arbeta systematiskt med att förbättra arbetsmiljön? Varför ska man arbeta systematiskt med att förbättra arbetsmiljön? Det finns många skäl, men här är några: 1. För att det är ett lagstadgat krav. 2. För att arbetsmiljön påverkar personalens hälsa och

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 Reglerna innehåller grundläggande krav på arbetsmiljöarbetet Reglerna utvecklar och preciserar hur arbetsgivaren ska gå tillväga för att uppfylla sitt arbetsmiljöansvar

Läs mer

b. Prishöjning 2018 I Landstingsfullmäktige beslutade man om en prisjustering på 3,3% för 2018, och 3,3% för Detta innebär:

b. Prishöjning 2018 I Landstingsfullmäktige beslutade man om en prisjustering på 3,3% för 2018, och 3,3% för Detta innebär: 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Therese Gusén Annika

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 april 2012

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 april 2012 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 april 2012 1. Kansliet informerar Samverkansråden inom kulturnämnden och LOCUM Gemensam referensgrupp till projekten Dirigo, Consensio och UMiA (Ungas

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 April 2011

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 April 2011 Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 April 2011 Innehåll 1. HSO:s Årsmöte HSO håller årsmöte måndagen den 16 maj 2. HSO:s representanter HSO:s representanter utsedda till referensgrupp Hjälpmedel

Läs mer

a. Med anledning av alla inkomna punkter valde vi att prioritera dessa och hade inga egna punkter denna gång.

a. Med anledning av alla inkomna punkter valde vi att prioritera dessa och hade inga egna punkter denna gång. 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 12:00-15.00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Pehr Elfstrand Malin Strand NÄRVARANDE organisationer

Läs mer

Skyddsombud. arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö

Skyddsombud. arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö Skyddsombud arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö Arbetsgivaren och de anställda ska sam arbeta för att skapa en god arbetsmiljö. Det är fastslaget i arbetsmiljölagen. Arbetsgivaren

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 6, september 2014

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 6, september 2014 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 6, september 2014 1. I blickfånget Brev från ordföranden Diskutera din projektidé med Arvsfonden 2. Kansliet informerar Kontrollera era kontaktuppgifter!

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 5 september 2010

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 5 september 2010 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 5 september 2010 1. Ordförandestämman Ordförandestämman 4 oktober 2. Samverkan Rapport från samverkansrådet HSNf 2010-09-09 SL 3. Arbetsmarknadsfrågor

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 4 juni 2010

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 4 juni 2010 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 4 juni 2010 1. Inför sommaren 2. Förändring av uppdrag inom HSO:s presidium 3. Samverkan SL Färdtjänst 4. Utbildning, seminarier, konferenser Ta plats

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Arbetsmiljöpolicy 1(5)

Arbetsmiljöpolicy. Arbetsmiljöpolicy 1(5) Arbetsmiljöpolicy Arbetsmiljöpolicy 1(5) Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Mål... 3 Genomförande... 3 Samverkan och delaktighet... 3 Systematiskt arbetsmiljöarbete... 4 Uppföljning... 4 Avslutning...

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 8 2015-10-26 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM

Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM Liten guide för att komma igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM Ett vägledningsdokument till Arbetsmiljöverkets mallverktyg Startpaket SAM, som bygger på föreskrifterna om systematiskt arbetsmiljöarbete,

Läs mer

Möte Resursgruppen. Lokal: T-Centralen. Datum: kl. 13:00-16: Trafikförvaltningen informerar

Möte Resursgruppen. Lokal: T-Centralen. Datum: kl. 13:00-16: Trafikförvaltningen informerar 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: 2017-03-14- kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Annika

Läs mer

Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län

Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län Landstingsstyrelsens förvaltning F Administration F Kansli 1 (5) Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län

Läs mer

Framtida inriktning för färdtjänsten

Framtida inriktning för färdtjänsten Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-21 Handläggare Jazmine Hjorth Telefon: 08-508 25 640 Till Socialnämnden 2016-08-23

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter Högskolan i Gävle 2011-11-23 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter Enligt arbetsmiljölagen 3 kap 2 skall arbetsgivaren vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagaren utsätts för ohälsa

Läs mer

arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö

arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö arbetsgivarens och arbetstagarnas samverkan för en bättre arbetsmiljö Arbetsgivaren och de anställda ska samarbeta för att skapa en god arbetsmiljö. Det är fastslaget i arbetsmiljölagen. Arbetsgivaren

Läs mer

ARBETSMILJÖHANDBOK. Kris%n Kringstad VD. Irene Ma1sson Stallchef. Kansliansvarig

ARBETSMILJÖHANDBOK. Kris%n Kringstad VD. Irene Ma1sson Stallchef. Kansliansvarig ARBETSMILJÖHANDBOK MCR AB har 7 anställda och driver en ridskola reglerat genom avtal med klubben Malmö Civila Ryttareförening. Arbetsplatsen har stall med hästar, hagar, ridhus och kansli. VD är Kristin

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 maj 2010

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 maj 2010 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 3 maj 2010 1. Årsmötet Valberedning Revisorer, lekmannarevisorer och ersättare Motioner Värna föreningslivet viktigt för demokratin Fyra personer avtackades

Läs mer

SAM-guide. Om systematiskt arbetsmiljöarbete inom personlig assistans

SAM-guide. Om systematiskt arbetsmiljöarbete inom personlig assistans SAM-guide Om systematiskt arbetsmiljöarbete inom personlig assistans Arbetsmiljönämnden för personlig assistans (Ampa) är den centrala partsgemensamma arbetsmiljöorganisationen för verksamheter inom personlig

Läs mer

Protokoll 1/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt

Protokoll 1/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt 1 (6) Protokoll 1/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Tid: Måndagen den 30 januari 2017 kl 18:00-20:00 Plats: Distriktskansliet, Rissne Office Center, Kavallerivägen

Läs mer

Stärk barnets rättigheter och delaktighet

Stärk barnets rättigheter och delaktighet Stärk barnets rättigheter och delaktighet Du kan göra det bättre för barn och ungdomar HANDLINGSPLAN för arbetet med Barnkonventionen inom Stockholms läns landsting Kortversion I Stockholms län bor idag

Läs mer

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Föreskrifternas tillämpningsområde. Definition av systematiskt arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete. Föreskrifternas tillämpningsområde. Definition av systematiskt arbetsmiljöarbete AFS 2001:1 Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete Utkom från trycket Den 16 mars 2001 Beslutade den 15 februari 2001 (Ändringar införda t.o.m. 2008-09-30) Arbetsmiljöverket meddelar

Läs mer

Guide för en bättre arbetsmiljö

Guide för en bättre arbetsmiljö Guide för en bättre arbetsmiljö Hur har ni det på arbetsplatsen? Vad bidrar till att det känns bra? Hur kan det bli bättre? 1 Börja med att svara på frågorna i rutan. Svaren ger troligtvis några exempel

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 3 2016-03-21 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Funktionsrätt Stockholms län. En presentation

Funktionsrätt Stockholms län. En presentation Funktionsrätt Stockholms län En presentation Vad är Funktionsrätt Stockholms län? Funktionsrätt Stockholms län är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande funktionshinderorganisationer.

Läs mer

Se till att du vet var och vilka riskerna är!

Se till att du vet var och vilka riskerna är! Förebygg våld och hot i arbetsmiljön. Det går att skydda sig mot våld och hot i arbetet. Broschyren bygger på Arbetsmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön AFS 1993:2. Reglerna säger att Arbetsgivaren

Läs mer

Kränkande särbehandling

Kränkande särbehandling SKYDDSROND: Kränkande särbehandling datum: förvaltning eller motsvarande: arbetsplats: Bestämmelserna kring organisatorisk och social arbetsmiljö handlar bland annat om kränkande särbehandling. För att

Läs mer

Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214

Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214 Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214 Följande rutiner finns inom Sydskånska gymnasiet för att signaler om fysisk- och psykosocial ohälsa och

Läs mer

Samverkan med handikapporganisationer

Samverkan med handikapporganisationer 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Administration Kansliavdelningen Samverkan med handikapporganisationer Datum Fredagen den 13 november 2009, kl 14.00-16.00 Plats Närvarande Ej närvarande Landstingshuset,

Läs mer

2 Val av justerare (utöver ordförande) Beslutades att utse Inge-Britt Lundin att utöver ordförande justera dagens protokoll

2 Val av justerare (utöver ordförande) Beslutades att utse Inge-Britt Lundin att utöver ordförande justera dagens protokoll 1 (5) - Funktionshindersrörelsen i samverkan! Justerat 2015-05-08 Protokoll för styrelsen 2015-04-15 Närvarande: Lena Ringstedt, ordförande Inge-Britt Lundin, 1:a vice ordförande Lennart Håwestam, 2:a

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 oktober 2011

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 oktober 2011 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 oktober 2011 1. Ordförandens rader 2. Kansliet informerar Ny samordnare till kulturförvaltningens samverkansråd. Samverkan med Stockholms läns landsting

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Inledning

Arbetsmiljöpolicy. Inledning 2014-07-17 1(6) Antagen i kommunfullmäktige 83 2013-08-22 Ansvarig Personalenheten Inledning I det här dokumentet presenteras den kommunövergripande policyn samt en kortfattad presentation av de underliggande

Läs mer

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg Så fungerar FLEXLINJEN i Göteborg Välkommen till Flexlinjen Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Flexlinjen kör i begränsade områden och kan komma närmare

Läs mer

Så kan du som politiker hantera arbetsmiljöfrågor. Systematiskt arbetsmiljöarbete ett bra verktyg för politiskt valda i kommun och landsting

Så kan du som politiker hantera arbetsmiljöfrågor. Systematiskt arbetsmiljöarbete ett bra verktyg för politiskt valda i kommun och landsting Så kan du som politiker hantera arbetsmiljöfrågor Systematiskt arbetsmiljöarbete ett bra verktyg för politiskt valda i kommun och landsting Arbetsmiljöarbetet i kommun och landsting Du som är politiker

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 4 2013-03-25 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Inlämningsuppgift. Fråga 1

Inlämningsuppgift. Fråga 1 Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Andreas! g heter Lena Danås och rättar dina uppgifter! På fråga 5a vill jag att du tar reda på lite mer om SACO-förneingar på din arbetsplats. Frågorna 7 a) och

Läs mer

SKYDDSOMBUD En enkel broschyr om ditt viktiga uppdrag och samarbete för en bra arbetsmiljö

SKYDDSOMBUD En enkel broschyr om ditt viktiga uppdrag och samarbete för en bra arbetsmiljö Skyddsombud SKYDDSOMBUD En enkel broschyr om ditt viktiga uppdrag och samarbete för en bra arbetsmiljö Arbetsmiljö Arbetsgivare och arbetstagare ska samarbeta för att det ska bli en bra arbetsmiljö. Arbetsgivare

Läs mer

EDA KOMMUN ARBETSMILJÖ- POLICY

EDA KOMMUN ARBETSMILJÖ- POLICY EDA KOMMUN ARBETSMILJÖ- POLICY 070130 Innehållsförteckning: ARBETSMILJÖPOLICY... 3 1. MÅL FÖR ARBETSMILJÖN... 3 2. EN GOD ARBETSMILJÖ INNEFATTAR:... 3 3. ORGANISATION... 3 3.1 Arbetstagarens ansvar...

Läs mer

Svar på skrivelse av Robert Johansson (S) om uppföljning av anmälningar till Arbetsmiljöverket

Svar på skrivelse av Robert Johansson (S) om uppföljning av anmälningar till Arbetsmiljöverket Stockholms läns landsting 1 (4) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal och utbildning Handläggare: Jannike Wenke Landsstingsstyrelsens j\c>/c / / ^ personalutskott "****"~" Svar på skrivelse av

Läs mer

Mötesanteckningar Samverkansråd LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Mötesanteckningar Samverkansråd LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Mötesanteckningar 2018-03-26 Mötesanteckningar Samverkansråd LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Anmäl dig till flexlinjen Du kan anmäla dig via Lerums kommun på 0302-52 20 00 eller via hemsidan www.lerum.se/kollektivtrafik

Anmäl dig till flexlinjen Du kan anmäla dig via Lerums kommun på 0302-52 20 00 eller via hemsidan www.lerum.se/kollektivtrafik FLEXLINJERNA Lerum Välkommen till Flexlinjen Lerum I Lerum finns tre flexlinjer som alla får åka med. Flexlinjerna kör i begränsade områden och kan komma närmare än annan kollektivtrafik. Alla bussarna

Läs mer

Riskbedömning genom friskfaktorer

Riskbedömning genom friskfaktorer Januari 2012 Sida 1 Riskbedömning genom friskfaktorer 8 Arbetsgivaren skall regelbundet undersöka arbetsförhållandena och bedöma riskerna för att någon kan komma att drabbas av ohälsa eller olycksfall

Läs mer

Fakta om ditt uppdrag som skyddsombud i Handels. Välkommen som skyddsombud

Fakta om ditt uppdrag som skyddsombud i Handels. Välkommen som skyddsombud Fakta om ditt uppdrag som skyddsombud i Handels Välkommen som skyddsombud Skyddsombuden har verkat i över 100 år med att förbättra arbetsmiljön i Sverige. En bra arbetsmiljö kräver både samverkan och

Läs mer

Dina rättigheter som tågresenär inom EU

Dina rättigheter som tågresenär inom EU Tågresenär inom EU Dina rättigheter som tågresenär inom EU I Europa reser miljoner människor med tåg varje dag. Ibland uppstår problem på grund av inställda resor, försenade avgångar och krångliga biljettköp.

Läs mer

Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt

Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Tid: Måndagen den 11 april 2016 kl 18:00-20:10 Plats: Kansliet, Rissne Office Center, Kavallerivägen 30, Rissne, Sundbyberg

Läs mer

Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen 2018-11-27 1 (5) Konsult och uppdrag Nina Ekblom Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Måndag den 26 november 2018 Tid: Kl 18-20 Plats: Eleonoragatan 18 1. Mötets öppnande

Läs mer

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög...

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög... 2014-04-29 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Hemsjukvårdens konferensrum, Nygatan 5, Ödeshög Tisdagen 29 april 2014, klockan 10:00-12:10 Weine Bäck (KD) ordförande, socialnämnden Maria Gustafsson

Läs mer

Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet

Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Checklista för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Använd checklistan så här: Syftet med den årliga uppföljningen är att undersöka om arbetsmiljöarbetet bedrivs enligt föreskriften

Läs mer

Årlig Redovisning av Arbetsmiljöarbetet... ÅRA

Årlig Redovisning av Arbetsmiljöarbetet... ÅRA MÖLNDALS STAD Årlig Redovisning av Arbetsmiljöarbetet... ÅRA med utgångspunkt från Arbetsmiljölagen och AFS 2001:1 Systematiskt arbetsmiljöarbete. MÖLNDALS STAD Kerstin Olofsson Arbetsmiljösamordnare,

Läs mer

Körfältsskolans arbetsmiljöplan

Körfältsskolans arbetsmiljöplan Körfältsskolans arbetsmiljöplan Samverkansgruppens medlemmar: Skolledning: Maria Börjars-Wiktorsson Margareta Ögren Lärarförbundet Arbetsplatsombud: Annika Röstlund-Andersson Anna-Greta Malmborg-Husberg

Läs mer

Stöd i vardagen från Omvårdnad Gävle

Stöd i vardagen från Omvårdnad Gävle OMVÅRDNAD GÄVLE Stöd i vardagen från Omvårdnad Gävle enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Mer information och ansökan Om du har frågor eller vill ansöka om stöd, ring 026-17

Läs mer

vem har arbetsmiljöansvaret?

vem har arbetsmiljöansvaret? vem har arbetsmiljöansvaret? Både uthyraren o Arbetstagare som hyrs ut har en speciell situation genom att arbetsgivaren har svårt att påverka arbetsmiljön hos inhyraren. Det är viktigt att såväl uthyraren

Läs mer

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö STYRDOKUMENT Sida 1(10) Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö Område 1 Styrning och ledning Fastställd KSAU, 2012-04- 24, 70 Program 1.2 Personalpolitiskt program Giltighetstid Tillsvidare Plan Riktlinje

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2011

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2011 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2011 1. Information från kansliet Kort presentation från vår nya handläggare för Hälso- o sjukvård HSO har ny hemsida Moms för medlemstidningar

Läs mer

Råd vid kontakter med Arbetsmiljöverket. till arbetsgivare inom välfärdssektorn

Råd vid kontakter med Arbetsmiljöverket. till arbetsgivare inom välfärdssektorn till arbetsgivare inom välfärdssektorn Råd vid kontakter med Arbetsmiljöverket Sveriges Kommuner och Landsting har sammanställt följande råd vid kontakt med Arbetsmiljöverket. Råden är till för dig som

Läs mer

Lilla guiden till systematiskt arbetsmiljöarbete

Lilla guiden till systematiskt arbetsmiljöarbete Lilla guiden till systematiskt arbetsmiljöarbete Vad är systematiskt arbetsmiljöarbete hos oss? Jo, det är att chefen, arbetsgivaren, ser till att det inte finns risker med arbetet så någon blir skadad

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ

BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ Blad 1 BESTÄMMELSER FÖR HÄLSA OCH ARBETSMILJÖ Antagna av kommunfullmäktige 13 mars 2014 (Ersätter tidigare beslutad hälsopolicy KS 2004-08-25 samt Arbetsmiljöbestämmelser med riktlinjer för systematiskt

Läs mer

l inostingsstyrelsen

l inostingsstyrelsen Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 Ankom Stockholms läns landsting 2011-08-17 LS 1105-0719 2011-08- 1 7 l inostingsstyrelsen Dnr: Landstingsstyrelsen i 1-08- 1 7 * 0 31 Reviderad

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Guide för en bättre arbetsmiljö

Guide för en bättre arbetsmiljö Guide för en bättre arbetsmiljö Hur har ni det på arbetsplatsen? Vad bidrar till att det känns bra? Hur kan det bli bättre? 1 Börja med att svara på frågorna i rutan. Svaren ger troligtvis några exempel

Läs mer

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken.

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken. REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ÖREBRO LÄN Nedanstående regler gäller fr.o.m. 2001-11-01. De är fastställda av styrelsen för Länstrafiken Örebro AB 2001-09-27. Senaste ändring beslutad 2013-02-13. Färdtjänst Färdtjänst

Läs mer

Nyheter från Färdtjänsten

Nyheter från Färdtjänsten Nyheter från Färdtjänsten Här får du veta vad som förändras under 2019 för dig som är färdtjänstresenär. Resenär räcker över färdtjänstkort till föraren. Nya priser från 1 januari 2019 Prishöjningarna

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2012

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2012 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2012 1. Ordförandebrev 2. Kansliet informerar Påminnelse: priserna för att hyra föreningslokalen på S:t Göransgatan 82 A har höjts from 1/1

Läs mer

Bläddra vidare för fler referenser >>>

Bläddra vidare för fler referenser >>> Ulla Simonsson, VD Simonsson & Widerberg Lean Consulting Det Torbjörn har byggt upp är ett fundament av kunskap som många företag slarvar med. Ju fler ledningsgrupper som inser att Utvecklingssamtalet

Läs mer

Om tillgänglighet i SL-trafiken. Alla har sitt sätt att resa

Om tillgänglighet i SL-trafiken. Alla har sitt sätt att resa Om tillgänglighet i SL-trafiken Alla har sitt sätt att resa Vi kollektivtrafiken Kollektivtrafiken i Stockholms län är till för alla. Men alla tycker inte att det är lika enkelt att använda den. I den

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget.

Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget. Rutin systematiskt arbetsmiljöarbete 1 (5) 2013-03-14 Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget. Med systematiskt

Läs mer

Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 LS

Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 LS Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-06-07 Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete. Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder

Systematiskt arbetsmiljöarbete. Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder Systematiskt arbetsmiljöarbete Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder Glasklart! Bra arbetsmiljö ger ökad lönsamhet. Ett systematiskt arbetsmiljöarbete - SAM - ger ökad vinst genom minskade kostnader

Läs mer

Förhandling vs samverkan

Förhandling vs samverkan Förhandling vs samverkan MBL- förhandling Arbetsgivaren förhandlar med arbetstagarorganisationen. Förhandling ska ske inför beslut. Verksamhetsfrågor och arbetsmiljöfrågor hanteras separat via MBL respektive

Läs mer

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla.

Ett förebyggande, systematiskt arbetsmiljöarbete leder till en bra arbetsmiljö som gynnar alla. Arbetsmiljö och SAM Arbetsmiljölagen I arbetsmiljölagen finns regler om skyldigheter för arbetsgivare om att förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet. Det finns också regler om samverkan mellan arbetsgivare

Läs mer

Så kan du som politiker hantera arbetsmiljöfrågor. Systematiskt arbetsmiljöarbete ett bra verktyg för politiskt valda i kommun och landsting

Så kan du som politiker hantera arbetsmiljöfrågor. Systematiskt arbetsmiljöarbete ett bra verktyg för politiskt valda i kommun och landsting Så kan du som politiker hantera arbetsmiljöfrågor Systematiskt arbetsmiljöarbete ett bra verktyg för politiskt valda i kommun och landsting Arbetsmiljöarbetet i kommun och landsting Du som är politiker

Läs mer

Hälsa & Arbetsmiljö. Politikerutbildning våren 2019

Hälsa & Arbetsmiljö. Politikerutbildning våren 2019 Hälsa & Arbetsmiljö Politikerutbildning våren 2019 Olika perspektiv på hälsa FRISKFAKTORER Främja Hälsoarbetet (friskfaktorer, utgår från det friska, det som fungerar bra/bibehålla/utveckla) RISKFAKTORER

Läs mer

Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 4 3. Definitioner... 4 4. Mål... 5 5. Viljeriktning... 5 5.1 Möta

Läs mer

Tid: torsdag 2014-02-13, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet kl. 12:00 13:00 Plats: T-Centralen, Lindhagensgatan 100

Tid: torsdag 2014-02-13, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet kl. 12:00 13:00 Plats: T-Centralen, Lindhagensgatan 100 1(8) Handläggare Eva Ness 6 Minnesanteckningar från samverkansråd nr 1 med länets organisationer för funktionshinderfrågor och politikerna i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen Tid: torsdag, kl.

Läs mer

Bransch Taxi och färdtjänst

Bransch Taxi och färdtjänst Bransch Taxi och färdtjänst Statistikunderlag om arbetsolyckor/arbets sjukdomar/tillbud som kan vara till stöd när du upphandlar tjänster inom taxi och färdtjänst. ANMÄLDA ARBETSOLYCKOR De flesta anmälda

Läs mer

Lättläst. Skyddsombud Lättläst information om skyddsombud och samarbete för en bra arbetsmiljö

Lättläst. Skyddsombud Lättläst information om skyddsombud och samarbete för en bra arbetsmiljö Lättläst Skyddsombud Lättläst information om skyddsombud och samarbete för en bra arbetsmiljö Arbetsgivare och arbetstagare ska samarbeta för att det ska bli en bra arbetsmiljö. Arbetsgivare är alla företag,

Läs mer

Tillgänglig arbetsmiljö

Tillgänglig arbetsmiljö Tillgänglig arbetsmiljö En av de viktigaste faktorerna för delaktighet i samhället är arbete eller annan meningsfull sysselsättning. I den här broschyren ger vi några exempel på hur du som arbetsgivare

Läs mer

Trakasserier, hot och våld mot förtroendevalda

Trakasserier, hot och våld mot förtroendevalda Trakasserier, hot och våld mot förtroendevalda Innehåll: 1. Introduktion 2. Vem gör vad i säkerhetsarbetet 3. Att förebygga trakasserier, hot och våld 4. Riskbedömning vid möten 5. Vad ni kan/bör göra

Läs mer

Arbetsmiljöhandbok Aktivitet: 8. Blankett för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Dokumentet framtaget av: Lena Elf

Arbetsmiljöhandbok Aktivitet: 8. Blankett för årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Dokumentet framtaget av: Lena Elf 1 (5) Datum: Arbetsplats: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Deltagare / Carina Stålenmark, skyddsombud Frågeställning Ja Nej Åtgärder Ansvarig Klart Uppföljning Arbetsmiljöarbetet har skett i

Läs mer

Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Mötesanteckningar 8 2017-10-30 Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

BARN OCH UNGA ska spela en större roll i SLs framtid

BARN OCH UNGA ska spela en större roll i SLs framtid Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting Stockholm 2010-08-05 BARN OCH UNGA ska spela en större roll i SLs framtid Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting Stockholm T: 08-737 44 11 www.socialdemokraterna.se/stockholm

Läs mer

ARBETSMILJÖPOLICY Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Version Sida Dokumentägare Dokumentansvarig Reviderad Giltighetstid

ARBETSMILJÖPOLICY Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Version Sida Dokumentägare Dokumentansvarig Reviderad Giltighetstid ARBETSMILJÖPOLICY 1 av 6 INNEHÅLL GOD ARBETSMILJÖ... 3 EN GOD ARBETSMILJÖ FÖRUTSÄTTER... 3 VARJE MEDARBETARE SKA... 3 KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING... 4 ARBETSMILJÖARBETE I PRAKTIKEN... 4 ANSVAR OCH ROLLER...

Läs mer

Kartläggning och riskbedömning av arbetsmiljön

Kartläggning och riskbedömning av arbetsmiljön Kartläggning och riskbedömning av arbetsmiljön Det är arbetsgivarens skyldighet att göra en kartläggning av riskerna i arbetsmiljön. När denna görs ska man tänka på att arbetsmiljö inte enbart är fråga

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:58 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets handikapporganisationer Föredragande landstingsråd: Stig Nyman Ärendet I

Läs mer

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer

Bättre arbetsmiljö BAM

Bättre arbetsmiljö BAM EN GRUNDUTBILDNING FRAMTAGEN AV PREVENT Sid 1 av 7 Det är Prevent som tagit fram konceptet för grundutbildningen Bättre Arbetsmiljö BAM. Prevent är en ideell förening inom arbetsmiljöområdet med Svenskt

Läs mer