Höganäs 2030 SAMMANSTÄLLNING AV ANALYS OCH FRAMTIDSSEMINARIUM 14 MAJ Consultants for Strategic Futures.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Höganäs 2030 SAMMANSTÄLLNING AV ANALYS OCH FRAMTIDSSEMINARIUM 14 MAJ 2012. Consultants for Strategic Futures."

Transkript

1 Höganäs 2030 SAMMANSTÄLLNING AV ANALYS OCH FRAMTIDSSEMINARIUM 14 MAJ 2012 Consultants for Strategic Futures.

2 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas resultaten av ett framtidsseminarium som genomfördes den 14 maj 2012 med representanter från Höganäs kommun, samt analysen av dokumentationen från seminariet. Syftet med rapporten är att ge en utgångspunkt för diskussion kring arbetet med den kommunövergripande översiktsplanen för Höganäs kommun. Följande huvudsakliga slutsatser kan dras av seminariet och analysen av Höganäs förutsättningar som kommun mot 2030: Höganäs är en framgångsrik kommun idag, men omvärlden ställer nya krav på kommunen mot Tunga drivkrafter och trender som identifierats i detta projekt ställer nya krav på Höganäs. Höganäs position i T-samhället: en boendekommun i Helsingborgsregionen. Även om man är geografiskt nära både Malmö/Lund och Köpenhamn är man sett till arbetspendlingsrelationerna främst en del av Helsingborgsnätverket. Höganäs högutbildade befolkning är en stor fördel för kommunen. I kommunen i stort och i näringslivet finns en stor andel med högre utbildning. Skolorna i kommunen levererar goda resultat. Detta är viktiga egenskaper i det kunskapsintensiva T-samhälle som växer fram. Befolkningstätheten är en viktig fråga. Redan idag är Höganäs en av de tätaste småkommunerna. Fortsätter kommunen att växa befolkningsmässigt blir frågan om exploatering av jordbruksmark viktigare att ta tag i. De unga i Höganäs vill flytta men många kan också tänka sig att flytta tillbaka, särskilt om de skaffar familj. Utmaningarna handlar om att bevara Höganäs har mycket som är bra redan. Bra skolor, jordbruksmark, turism, rekreationsmöjligheter, som det handlar om att bevara och bygga vidare på. Men även om att tänka nytt. Klimatförändringar innebär en anpassning av samhällsplaneringen till nya förhållanden, infrastrukturens utbyggnad kräver ökat regionalt samarbete. Fler innovatörer behöver lockas till kommunen och boendet behöver anpassas till nya målgrupper. Fyra scenarier bildar utgångspunkt för framtidsdiskussion. Osäkerheter kring infrastrukturutbyggnad och småstadens/landsbygdens attraktivitet i framtiden bildar fyra scenarier där Höganäs får olika roller. Kairos Futures rekommendationer inför det fortsatta arbetet med kommunens framtid är att tydliggöra vad kommunen vill vara på lite längre sikt för vem ska man vara attraktiv? Även att inte låta sig nöjas med kommunens framgångar idag, utan att ta tag i de utmaningar som identifierats. En tredje rekommendation är att i största möjliga utsträckning koppla upp kommunen mot Malmö/Lund/Köpenhamn, inte bara med Helsingborg. Slutligen rekommenderas att Höganäs tydligt identifierar vilka kommunens unika fördelsskapande tillgångar är, samt att man satsar på den växande besöksnäringen. 2(33)

3 INNEHÅLL Sammanfattning... 2 Inledning... 4 Bakgrund och syfte... 4 Metod... 4 Arbetsgång... 5 Till läsaren: om rapportens uppläggning... 5 Omvärldsanalys... 6 Drivkrafter som påverkar Höganäs Trender som påverkar Höganäs... 7 Mot en T formad värld... 9 Höganäs i T samhället Arbetsmarknadsnätverket en verkligare verklighet? Kommuners roller i T-samhället T-kartan: T-index och boende/arbete-specialisering Framgångsfaktorer i T-samhället Storlek och koncentration Kunskapskapital och utbildningsnivå Kommunikationer och nätverk Faktor X: hänger alla med? Höganäs unga Vad är bäst i Höganäs lugn, närhet, trygghet Framtiden någon annanstans Utmaningar för Höganäs mot Resultatet av seminariet: utmaningar Lättplockad frukt Svårt men nödvändigt Scenarier för Höganäs framtid Vad är scenarier? Två huvudsakliga osäkerheter Kombineras till fyra scenarier Användning av scenarier Slutsatser och rekommendationer Om Kairos Future (33)

4 INLEDNING BAKGRUND OCH SYFTE Med anledning av att arbetet med en kommunövergripande översiktsplan för Höganäs kommun nu påbörjas genomfördes den 14 maj ett seminarium på temat Höganäs Syftet med seminariet var att få en samlad bild av Höganäs kommun i sin omvärld och de hot, möjligheter och utmaningar som kommunen har att möta i ett långsiktigt perspektiv. METOD Höganäs långsiktiga utveckling styrs av mer eller mindre påverkbara skeenden och faktorer. Som en del i arbetet med översiktsplanen skall långsiktiga strategier formas för kommunen. För att skapa robusta strategier gäller det att göra rimliga bedömningar av det egna utgångsläget, hur samhället kommer att utvecklas och de styrkor man har att bygga på för att nå dit man önskar. Omvärldsanalysen beskriver en möjlig utveckling och hjälper oss att förstå vilka krafter vi har att förhålla oss till, vilka hot och möjligheter vi har att möta. Vi kan säga att omvärldsanalysen talar om för oss vad vi BÖR göra. Men framtiden är inte en, utan flera, då den är delvis påverkbar. Vision och mål den önskvärda utvecklingen ger oss en riktning, ett önskvärt tillstånd att sträva mot. Visionen beskriver vad vi VILL göra. Vidare är de tillgångar som kommunen har, eller kan få tillgång till, viktiga medel för att möta omvärldens påverkan och nå visionen. Genom att förstå våra tillgångar och brister vet vi vad vi KAN göra. Visioner, målbilder och önskvärda framtider VILL ROBUSTA STRATEGIER Omvärldens krav i framtiden BÖR KAN Dagens tillgångar och hinder för utveckling I detta inledande underlagsarbete för översiktsplanen har vi med stöd i analys och fakta belyst omvärldens påverkan och kommunens utgångsläge samt identifierat utmaningar i ljuset av dessa analyser. Vi har således i första hand arbetat med BÖR-perspektiven i bilden. 4(33)

5 ARBETSGÅNG Underlagsanalys Med utgångspunkt i befintlig offentlig statistik och data, material från Höganäs kommun och med stöd av egenutvecklade metoder och modeller genomförde Kairos Future en sammanställning och analys av Höganäs grundläggande förutsättningar inför framtiden. Sammanställningen presenterades på ett seminarium den 14 maj där ett 30-tal representanter för Höganäs kommun deltog. Seminarium Seminariet genomfördes i fyra block som vart och ett inleddes med en kort tematisk föreläsning/presentation. Teman var Omvärldsanalys för Höganäs, Höganäs i T-samhället, Höganäs i jämförelse med andra kommuner samt Höganäs ungdomar. Efter respektive föreläsning fick deltagarna i grupper jobba med att identifiera utmaningar och idéer kring temat som kunde relateras till kommunens framtid. Under temat Omvärldsanalys för Höganäs fick deltagarna själva identifiera omvärldstrender och osäkerheter som påverkar Höganäs kommun mot Efter de fyra blocken fick deltagarna i grupper summera, prioritera och presentera sitt arbete. Analys och sammanställning av resultat Efter seminariet arbetade en mindre analysgrupp bestående av Mila Sladic, Jacob von Post och Erik Bredmar från Höganäs kommun, samt Karin Andersson och Peter Pernemalm från Kairos Future med att analysera resultatet av seminariet. Analysen bestod i att gruppera och prioritera de trender som seminariedeltagarna utpekat som viktiga och sammanställa osäkerheter inför framtiden till fyra scenarier. Analysen bestod även i att gruppera och prioritera de utmaningar som seminariedeltagarna utpekat som viktiga, samt gruppera seminariedeltagarnas idéer och härleda dem till respektive utmaningsområde. Resultatet av analysen dokumenterades, därefter skrevs denna rapport som en slutleverans av arbetet. TILL LÄSAREN: OM RAPPORTENS UPPLÄGGNING Rapporten redogör för huvuddragen i analysen av Höganäs förutsättningar mot Analysen bygger dels på det arbete som Kairos Future förberedde inför seminariet, dels på analysen av dokumentationen från deltagarnas arbete på seminariet. Först presenteras omvärldsanalysen, d.v.s. de trender och osäkerheter som seminariedeltagarna uppfattade som viktiga för Höganäs inför framtiden. Därefter följer en redogörelse för Höganäs position och roll i det Kairos Future kallar Tsamhället. Efter det följer en kommunjämförelse mellan Höganäs och relevanta kommuner, samt en redogörelse för ungas bild av Höganäs. Slutligen följer en sammanställning av viktiga utmaningar för Höganäs inför framtiden, några scenarier för framtiden, samt slutsatser och till sist rekommendationer från Kairos Future Varje delavsnitt sammanfattas kort på slutet för den som har begränsad tid att läsa rapporten mer ingående. 5(33)

6 OMVÄRLDSANALYS Omvärldsanalys handlar om att lyfta blicken, använda fågelperspektivet och identifiera trender i omvärlden som kan komma att påverka Höganäs utveckling mot Trender är mönster i utvecklingen just nu och kan utgöra en plattform för resonemang om framtiden. Omvärlden är den värld som Höganäs påverkas av, men inte själv kan påverka. Förändringar i omvärlden kan ha stor påverkan på den egna verksamheten. Närvärlden är den arena där Höganäs agerar som en central aktör (t. ex med närregion, stat och företag). Här har Höganäs en viss, men begränsad möjlighet att påverka, men det finns andra aktörer med större inflytande. Invärlden i bilden inbegriper den geografiska kommunen Höganäs. Här har kommunorganisationen, det lokala näringslivet och medborgarna stort inflytande. Omvärld Närvärld Invärld Höganäs Närvärlden och delvis invärlden belyses i kommande avsnitt i denna rapport. Men först en utblick mot vad de stora omvärldstrenderna och strukturförändringarna innebär för samhällets förändring. I den här analysen presenteras den förhållandevis säkra utvecklingen. Den osäkra utvecklingen analyseras i ett antal scenarier i en senare del av rapporten. Prioriteringen av de säkra och osäkra trenderna gjordes genom att dessa av deltagarna i framtidsseminariet bedömdes ha en avgörande betydelse för omvärldsanalysens frågeställning: FRÅGESTÄLLNING FÖR OMVÄRLDSANALYS Vad i omvärlden påverkar möjligheterna att vara en attraktiv kommun för besökare, företag, boende? Tidshorisont: (33)

7 DRIVKRAFTER SOM PÅVERKAR HÖGANÄS Drivkrafter är övergripande samhällsförändringar med stor påverkan och driver i sin tur på och fram trender. I analysarbetet identifierades följande tunga drivkrafter: Teknikutveckling. Det som driver de mest omfattade förändringarna är en snabb teknikutveckling på alla tänkbara områden. Globalisering. Människor, varor, tjänster och kapital rör sig i allt högre utsträckning över nationsgränser. Individualisering. Vi går från ett samhälle där individen var underordnad kollektivet till att individen i högre utsträckning kommer i första rummet. Ökande klimatmedvetenhet. Klimatförändringar påverkar vissa regioner mer än andra, men alla behöver i högre utsträckning arbeta för att hindra den globala uppvärmningen. Urbanisering. Världen över flyttar fler och fler människor in i städer. Detta gäller såväl i Kina som i Sverige. 10 TRENDER SOM PÅVERKAR HÖGANÄS 10 huvudsakliga trender som påverkar Höganäs i omvärld och närvärld mot 2030 identifierades under seminariet och i det påföljande analysarbetet. Deltagarna fick prioritera vilka trender som de uppfattade som viktigast för Höganäs. De trender som deltagarna prioriterade och analysgruppen sedan har grupperat och namngett är: 1. Ökat regionalt samarbete. I takt med ökad rörlighet över inte bara över nationsgränser, utan även över regionala gränser ställs ökade krav på samarbete och samverkan mellan kommuner och regioner. 2. Ökad temporaritet. Världen förändras allt snabbare. Det beständiga blir allt mindre självklart, allt från att företag inte nödvändigtvis behöver stanna kvar i en viss kommun, till att människor väljer att flytta och byta jobb av olika anledningar. 3. Ökat behov av individuella lösningar och möjligheter. Individualisering medför krav på lösningar och möjligheter som passar mig som individ. Ökad efterfrågan på att produkter och tjänster ska anpassas till varje individ. 4. Ökad jakt på tidskvalitet. Trots att vi enligt SCB:s mätningar över svenskarnas tidsanvändning har mer fritid än någonsin upplever människor också mer tidsbrist än någonsin. Detta beror på att vi har högre krav på vad den tid vi har tillgänglig ska innehålla. 5. Turismen ökar i betydelse. Besöksnäringen är en näring som redan idag omsätter mer exportintäkter än bilexporten. Enligt UNWTO beräknas antalet ankomster till destinationer i norra Europa öka från 58 miljoner idag till 82 miljoner Samtidigt ökar konkurrensen om besökarna. 7(33)

8 6. Ökad klimatpåverkan. Höganäs är en kustkommun som utöver annan påverkan till följd av global uppvärmning påverkas av förhöjda vattennivåer. 7. Ökad hälsomedvetenhet. Synen på hälsa har förändrats från att enbart innebära frånvaro av sjukdom och krämpor. I allt högre utsträckning ställer människor krav på att må bättre än bra. Fler människor idag jobbar aktivt för att förbättra den egna hälsan. 8. Livet på nätet expanderar. Allt vi gjorde In Real Life igår gör vi i allt högre utsträckning på Internet. Vi umgås, söker information och inte minst handlar på nätet. 9. Andel äldre i samhället ökar. I takt med en högre levnadsstandard och att vi därmed lever längre ökar andel äldre i samhället. Detta innebär att försörjningskvoten de i arbetsför ålder jämfört med de andra ökar. Färre behöver i framtiden försörja fler. 10. Polariseringen ökar i kunskapssamhället. När arbetslivet förändras och blir mer kunskapsintensivt innebär det ökade möjligheter bland de som kan navigera i informationslandskapet, men ökade svårigheter för de som t. ex inte klarar skolan. Skillnaderna mellan de med låga inkomster och bland de med höga inkomster har ökat under en längre tid. Omvärldsanalysen i korthet Seminariedeltagarna och analysgruppen har identifierat fyra huvudsakliga drivkrafter som påverkar Höganäs attraktionskraft mot 2030: Teknikutveckling, globalisering, individualisering och urbanisering. Dessutom identifierade seminariedeltagarna och analysgruppen 10 trender med stor påverkan på Höganäs attraktionskraft mot 2030: Ökat regionalt samarbete, ökad temporaritet, ökat behov av individuella lösningar och möjligheter, ökad jakt på tidskvalitet, turismen ökar i betydelse, ökad klimatpåverkan, ökad hälsomedvetenhet, livet på nätet expanderar, andel äldre i samhället ökar, samt polariseringen ökar i kunskapssamhället. Dessa förändringar är sådant som Höganäs har mycket svårt att påverka men samtidigt måste ta hänsyn till framöver. 8(33)

9 MOT EN T FORMAD VÄRLD I ljuset av omvärldens förändringar, när vi blickar framåt mot det samhälle vi kommer att leva i under slutet av 2020-talet är det en värld som på flera väsentliga punkter kommer att skilja sig radikalt från dagens, även om varje förändring kommer att ske i många små steg. Vi ser en utveckling där den globala ekonomiska och politiska tyngdpunkten förflyttas. Datatekniken utvecklas explosionsartat med tillgänglig data och ökad beräkningskapacitet, information och kontakter. Närheten till tankar och idéer har kanske aldrig varit viktigare än nu och det urbana livet blir en allt starkare norm. Världen blir platt och krymper. Platt, därför att det går att nå ut och ta sig fram oavsett var man befinner sig rent geografiskt. Men vill man nå riktigt långt så gäller det att finnas i rätt sammanhang, på rätt plats på platser där det händer. Platserna kan vara såväl städer och regioner som företag och organisationer. Världen får också allt tydligare spetsar genom ökad grad av specialisering, klusterbildningar och koncentration. Medborgare flockas, likt flugor på sockerbiten, runt regionala hubbar som Malmö, Göteborg och Stockholm. Medarbetarna lockas på samma sätt till de mest intressanta miljöerna, de som kan erbjuda det alltfler söker mest, nämligen utveckling och intressanta kollegor. Den dragningskraft som attraktiva regioner har på medborgare och företag och som attraktiva företag har på talanger skapar ett självförstärkande system där framgång föder framgång, tillväxt göder tillväxt. Bredd och spets ger oss en T-värld, där vi förutom bokstavens form kan knyta an till T som i Tanke. Starkt förenklat skulle man kunna beskriva T-samhället som drivet av tre sammanlänkade krafter: En vertikal kraft, där koncentration och massa av människor, kunskap o.s.v. skapar gravitation mot ett centrum En horisontal kraft, där nätverk och uppkoppling mot omvärlden förser centrum med nya impulser, nya människor etc. och på så sätt förstärker den vertikala kraften En rotationskraft, där förmågan att genom systematik och processer omsätta nya impulser och De tre T-krafterna formar tillsammans ett T kunnande i strategiska aktiviteter, ny kunskap, produkter och erbjudanden förstärker den vertikala kraften och därmed ökar styrkan i T-et. Världskartan ritas om. Men vad innebär detta i praktiken för nationer, regioner och orter? Mer om detta i nästa avsnitt. 9(33)

10 HÖGANÄS I T SAMHÄLLET T-SAMHÄLLETS LOGIK Förtätning och specialisering Utmaningen för nationer och regioner handlar alltmer om att undvika att hamna vid sidan av utvecklingen, vid sidan av de gravitationsfält eller T:n där morgondagen skapas. Gör de det så ökar risken att sluta som borttynande avfolkningsbygder, oavsett om vi talar om småorter i Sverige eller döende industristäder ute i världen. Från kommunalt håll innebär det att man måste vidga blicken och se sig själv i relation till sin omgivning i högre grad än förr, och vänja sig vid tanken att man inte utgör hela det lokala ekonomiska system man verkar i. Detta har de flesta kommunpolitiker och tjänstemän redan förstått, men att därifrån gå till strategi och handling är inte alltid det lättaste. Här är det inledningsvis viktigt att identifiera den roll man fyller i systemet idag, för att därefter penetrera frågan om hur man tror att systemet kommer utvecklas i framtiden och vad detta innebär för ens egen roll. Genom ökad rörlighet går trenden vidare mot ökad förtätning och specialisering och där man idag kan se ett mönster inom vilket hela kommuner fyller mycket specifika roller, i mer integrerade regioner. Utvecklingen mot större integrerade regioner har i flera decennier fångats och följts i begrepp som arbetsmarknadsregion och funktionell region. Modellen med geografiska regioner baserade på arbetspendling till och från ett centrum har dock sina begränsningar. Det gränsfokus de skapar ger t. ex en föreställning av att alla kommuner som ingår i en region har likartade förhållanden till dess centrum. Så är mycket sällan fallet då pendling ofta sker i flera led (från Norduppland till Uppsala, från Uppsala till Stockholm t. ex). ARBETSMARKNADSNÄTVERKET EN VERKLIGARE VERKLIGHET? Om man i stället för regioner och gränser betraktar hela Sverige som ett nätverk av pendlingsrelationer försvinner regionmodellens problem. Med ett nätverksperspektiv på Sverige får vi en karta vi till stor del känner igen, men som samtidigt ger en rad nya insikter. Då geografi kommer att ersätts med relationer, är ekonomisk integration en minst lika betydelsefull måttstock. Kartan nedan över Sveriges kommuner är ritad efter styrkan i pendlingsrelationer (inkluderar veckopendling och distansarbete) kommuner emellan. 10(33)

11 Dalarna Värmland Norrbotten Stockholm Göteborg NORDVÄSTRA SKÅNE Skåne Översikt över det svenska arbetsmarknadsnätverket. Kartan är ritad med hjälp av simuleringsteknik där varje kommun är en punkt som stöter bort alla andra punkter, medan kommuner som har pendlingsrelationer till varandra hålls samman av dessa som om de vore gummiband. Observera att inget driver figuren till att likna den verkliga geografiska kartan annat än att intilliggande kommuner tenderar att ha pendlingsrelationer. Arbetsmarknadsnätverket presenterar en Sverigebild som på många sätt är mer korrekt än en vanlig karta. Här visas vilka kommuner som verkligen är isolerade från omgivningen, vilka som bildar integrerade regionala system och vilka som inte gör det. Det visar också var det finns oväntat starka eller svaga förbindelser, vilka orter som har dragningskraft på omgivningen och vilka som hamnar i skuggan av andra. Höganäs, Skåne och nordvästra Skåne Höganäs ligger geografiskt nära ett av Sveriges tre ordentliga T:n, Malmö/Lundnätverket med närliggande kommuner. Malmö/Lund är i sin tur en del av det riktigt stora Köpenhamns-T:et på andra sidan sundet. Innebär det då att Höganäs är en väl integrerad del av detta kraftfält? Inte riktigt. Studerar vi pendlingsrelationerna nedan (ju tjockare linjer, desto tätare relationer), alltså hur människor faktiskt rör sig på arbetsmarknaden, ser vi att Höganäs har en mycket intim pendlingsrelation med Helsingborg, ganska stark pendlingsrelation med Ängelholm, men inte någon betydande relation med Malmö/Lund. 11(33)

12 Ser vi till pendlingen över nationsgränserna från Höganäs, var det enligt senast tillgänglig data endast 158 personer som pendlade över nationsgränsen från Höganäs (främst förmodligen till Danmark). Trots att Höganäs ligger geografiskt nära både Malmö/Lund och Köpenhamn är kommunen snarast i arbetsmarknadsnätverket en del av den något mindre Helsingborgsregionen. Det bör understrykas att det absolut inte är fy skam Helsingborg är en av Sveriges större städer men Höganäs skulle också dra nytta av att vara ännu mer uppkopplat mot det större T:t Malmö/Lund/Köpenhamn utgör. Förklaringen till att Höganäs position i arbetsmarknadsnätverket är som den är har förmodligen mycket att göra med infrastruktur. Det går ingen järnväg till Höganäs som kopplar upp kommunen, och de större motorvägarna E4 och E6/E20 går förbi Höganäs. Kommunen blir inte en helt integrerad del av större flöden. KOMMUNERS ROLLER I T-SAMHÄLLET Historiskt är den viktigaste trenden på den regionala arenan att arbetsmarknader blir större och färre fanns fler än 175 lokala arbetsmarknadsregioner, 2008 var antalet mindre än 75. När lokala arbetsmarknadsregioner breder ut sig och blir större tenderar kommuner att specialisera sig och hitta roller i förhållande till omgivningen och dess förutsättningar. De två huvudinriktningarna som en kommun generellt kan ha är arbetskommun (där man utgör ett näringslivscentrum) eller boendekommun (där man erbjuder en attraktiv boendemiljö). Pendlingskvoten 1 är det mått som tydligast avgör vilken av dessa roller en kommun kan anses fylla i relation till andra kommuner. Utöver dessa två huvudinriktningar finns det andra specialiseringar som en kommun kan inrikta sig på såsom fritidscentrum (turist-/sommarstugeort genom vacker 1 Pendlingskvoten är dagbefolkningen genom nattbefolkningen. Det innebär att om kvoten är över 1 har man fler invånare under kontorstid som åker hem på kvällen och är därför en arbetskommun, medan en kvot under 1 indikerar motsatsen: en boendekommun. 12(33)

13 natur), råvarukälla (genom tillgång till ex skog eller gruva), handelscentrum (t. ex Ullared) eller transportcentrum (Helsingborg, Hallsberg, Nässjö). Dessa inriktningar är mindre beroende av att vara del av T-centrum eftersom de inte kräver samma dagliga närhet till andra platser och täthet av människor. Istället utnyttjas specifika tillgångar som finns i närområdet kring vilket ett eget, mer unikt näringsliv kan byggas. Det viktiga i T-samhället är att vara något av detta och fylla en funktion i relationen till omgivningen. Höganäs fyller en roll som boendekommun Tittar man på Höganäs pendlingskvot är det tydligt att Höganäs mer är en kommun där man bor än där man arbetar. Höganäs attraktiva läge längs kusten i närheten av en större stad erbjuder bra möjligheter för livskvalitet, samtidigt som det finns relativt gott om arbetsmöjligheter främst i Helsingborg. Därmed inte sagt att ingen jobbar i kommunen men kommunens inriktning är betydligt mer mot boende än mot arbete. T-KARTAN: T-INDEX OCH BOENDE/ARBETE-SPECIALISERING Kombinationen av regionalt T-index, d.v.s. i vilken utsträckning man är en del av ett stort T och arbets- kontra boendefokus avgör en kommuns identitet. Vilken roll har man i sitt regionala sammanhang och hur hög T-faktor i det regionala sammanhanget har som helhet? Nedan visas Höganäs position, samt två av jämförelsekommunerna som återkommer senare i rapporten. T-kartan har alla Sveriges kommuner inritade som punkter i ett diagram över dessa två egenskaper. Punkternas storlek visar storleksordningen på kommunernas befolkning och färgerna visar välmående och hur framgångsrik 2 kommunen är. De mest välmående kommunerna är gröna och de minst välmående i rött. 2 Framgångsmåttet är en sammanvägning av ett stort antal indikatorer inom tre huvudområden: ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. 13(33)

14 Regionalt T-index LOMMA HÖGANÄS SIMRISHAMN Pendlingskvot, dag/nattbefolkning Sveriges kommuner med avseende på regionalt T-index samt specialiseringsinriktning. Punktstorleken visar befolkningsstorlek och färgen kommunalt välmående. Höganäs placerar sig således till vänster som utpendlingskommun (boendesspecialisering) och relativt långt ned då kommunen inte är fullt uppkopplad mot ett större T. En viktig slutsats när man tittar på olika kommuners position är att högt T-index ger framgång. På bilden nedan betecknar såväl färg som höjd välmående och framgång medan mer T-index placerar kommunen längre till höger i bilden. Vad vi snabbt kan se är att kommuner med högt regionalt T-index i genomsnitt är mer framgångsrika än de med lågt (gröna kommuner högt upp och till höger medan rödare kommuner är längre ner till vänster). LOMMA Framgång HÖGANÄS SIMRISHAMN Regionalt T-index 14(33)

15 En andra viktig slutsats är att boende/arbete-specialisering också är förknippat med framgång. På bilden nedan kan man tydligt se att specialisering mot såväl arbets- som boendekommun är förknippat med högre grad av framgång. De kommuner som är minst framgångsrika är tydligt grupperade mer mot mitten, d.v.s. utan tydlig specialisering. LOMMA HÖGANÄS Framgång SIMRISHAMN Pendlingskvot, dag/nattbefolkning Högre deltagande i ett T-centrum medför också att kommunerna kan bli mer specialiserade: högre regionalt T-index låter en kommun ligga längre ut mot sidorna mot specialiseringar som sovstad kontra arbetsplats. Vid lågt regionalt T-index är vinsten med specialisering inte lika självklar. Statistiken visar att en boendespecialisering inte ger någon större fördel vid lågt regionalt T, medan arbetsspecialisering gör det. Det kan till viss del utläsas från T-kartan då de allra rödaste punkterna tenderar att ligga långt ner och nära mitten. Mot bakgrund av detta kan det vara en bra idé för Höganäs att behålla, och om möjligt stärka, sin roll som boende- och utpendlingskommun i närregionen, men även att i högre utsträckning koppla upp sig mot ett större T. Med detta sagt är det naturligtvis viktigt att inte lägga alla ägg i en korg och sluta bry sig om näringslivet i kommunen. 15(33)

16 Höganäs roll i T-samhället i korthet Alla länder, regioner och kommuner möter vad vi kallar T-samhället. I T- samhället är det viktigt att vara spetsig, specialiserad och riktigt bra på det man gör, men även att ha bredd, med uppkoppling mot andra dynamiska centra eller T:n. I T-samhället är Höganäs kommun: Starkt uppkopplat mot Helsingborgsregionen, men med svagare koppling mot Malmö, Lund och Köpenhamn. Höganäs är i mindre utsträckning uppkopplad mot ett större T jämfört med t. ex Lomma. Detta är en nackdel, då uppkoppling mot ett stort T leder till framgång. En kommun inriktad mot boendespecialisering snarare än arbetsspecialisering. Detta är en fördel, då specialisering ofta leder till framgång. Specialiseringen mot antingen boende eller arbete blir dock i högre utsträckning en fördel ju mer uppkopplad man är mot ett stort T. Analysen för Höganäs visar att ju mer integrerad kommunen blir i Öresundsregionen, desto större fördel kan kommunen dra av att vara specialiserad mot boende. Det är dock viktigt att inte lägga alla ägg i en korg och strunta i näringslivet. Presentation av utmaningar för Höganäs kommun i T-samhället på seminariet 16(33)

17 FRAMGÅNGSFAKTORER I T- SAMHÄLLET För att bättre förstå Höganäs förutsättningar i det framväxande T-samhället kan man närmare studera framgångsfaktorer i T-samhället (Storlek, Kunskap, Nätverk, samt en faktor X). Vi har valt att jämföra Höganäs med närliggande kommuner, eller kommuner av liknande storlek och förutsättningar. Dessa jämförelsekommuner är Lomma, Ängelholm, Helsingborg, Laholm och Simrishamn. STORLEK OCH KONCENTRATION Svagt ökande befolkning i Höganäs Höganäs har en svagt ökande befolkning med ett högt inrikes flyttnetto, ett genomsnittligt utrikes flyttnetto, men ett lågt barnafödande. Sett till åldersstrukturen växer andelen äldre (65+) stadigt, medan andelen unga vuxna (21-29) minskar. Ökningen i gruppen år har planat ut efter en period av stabil ökning. De unga (0-20) ligger relativt konstant runt 6000 personer. Demografisk utveckling Höganäs ( ) år år år år Siffrorna för Höganäs kan jämföras med Simrishamn, som har en minskande befolkning (se bild nedan). I Simrishamn har skillnaden mellan andelen äldre (65+) andelen unga (0-20) sedan i mitten på 90-talet ökat. Även i åldersgruppen år minskar befolkningen. Man kan även jämföra med hur det ser ut i Lomma. Även här ökar befolkningen bland de äldsta, men även kraftigt i åldersgrupperna och Till skillnad från i Simrishamn har Lomma i hög utsträckning attraherat barnfamiljer, vilket har lett till en ökad befolkning inte bara bland de äldre. Befolkningsutvecklingen i Lomma är också en av de snabbast ökande i Sverige. 17(33)

18 Demografisk utveckling Simrishamn (vänster) Lomma (höger) ( ) år år år år år år år år För Höganäs kan det vara värt att ställa sig frågan åt vilket håll man är på väg mot att bli mer som Simrishamn eller mer som Lomma? Vilket vill man helst vara? En av Sveriges tätaste småkommuner fördel eller nackdel? Befolkningsstrukturen handlar inte bara om storlek, utan också om täthet. Höganäs är inte en stor kommun, men däremot är den ovanligt befolkningstät för sin storlek, vilket kan utgöra en fördel, då det underlättar för rörlighet och utbyte mellan idéer, varor och tjänster. Frågan är dock mer komplicerad än så. Höganäs har redan idag en levande landsbygd, med en spridd villabebyggelse utanför tätorter. Av Höganäs knappt invånare bor endast ca 8000 i Höganäs tätort. Givet att exploateringstrycket på jordbruksmarken är en viktig fråga i kommunen idag är tätheten i Höganäs en viktig fråga att ta i beaktande inför en utveckling där befolkningen ökar. KUNSKAPSKAPITAL OCH UTBILDNINGSNIVÅ Hög utbildningsnivå Andelen högutbildade (med minst ett års högskolestudier) bland Höganäs invånare är hög, betydligt högre än i mediankommunen (markeras av den streckade linjen i diagrammen nedan). Detta gäller i befolkningen i stort, men även inom näringslivet. Endast Lomma har en högre utbildningsnivå av jämförelsekommunerna. Sett till patentansökningar ligger Höganäs i topp, vilket indikerar spets och ett näringsliv i framkant. 18(33)

19 Andel högutbildade 95 Andel högutbildade i privat sektor Patentansökningar per 1000 inv. Höganäs Helsingborg Ängelholm Simrishamn Lomma Laholm Hög utbildningsnivå i Höganäs. Av 290 möjliga kommunpoäng får Höganäs 258, 263 och 276 poäng ovan, vilket betyder att man är en högt rankad kommun med avseende på utbildningsnivå och stark och effektiv skola! I kommuner med hög utbildningsnivå är i regel också skolorna bra med avseende på betyg och behörighet. Detta gäller även i Höganäs. Men även om man rensar statistiskt för utbildningsnivån i kommunen visar det sig att skolorna i Höganäs är bland de bättre i Sverige. Framgångsfaktorn kunskap är ett starkt kort för Höganäs. KOMMUNIKATIONER OCH NÄTVERK Den tredje framgångsfaktorn i T-samhället vid sidan av storlek och kunskapskapital handlar om uppkoppling, vilka nätverk man som kommun deltar i. Dels kan man titta på näringslivets uppkoppling. I termer av hur många som arbetar med att producera varor och tjänster till en annan marknad än den lokala, ligger Höganäs något bättre till än den genomsnittliga kommunen. Detta gäller även på importsidan, Höganäs har fler importföretag än många andra kommuner. Tittar man på i vilken utsträckning människor deltar i nätverk (mätt som flygavgångar i regionen, pendlingsintensitet över kommungränsen, samt LinkedInmedlemmar per 1000 invånare) kan vi konstatera att Höganäs även här är mer uppkopplade än andra. Återigen är det Lomma som presterar bättre än Höganäs på indikatorerna. 19(33)

20 Flygavångar i FAregionen Pendlingsintensitet Linkedinmedlemmar per inv Höganäs Helsingborg Ängelholm Simrishamn Lomma Laholm Relativt hög uppkoppling i Höganäs. Av 290 möjliga kommunpoäng får Höganäs 234, 216 och 241 poäng ovan, vilket betyder att man är en ganska högt rankad kommun med avseende på uppkoppling. Utöver indikatorerna ovan är turism en viktig indikator på kommunens kontakter med omvärlden, dessutom en framtidsbransch som identifierats som en av de viktiga trenderna på seminariet. Höganäs har i förhållande till sin storlek en stark turism, med relativt många gästnätter och turistattraktioner. Det är däremot oklart i vilken utsträckning turismen ger stora intäkter till kommunen. FAKTOR X: HÄNGER ALLA MED? Förutom de indikatorer som ingår i T-logiken finns det andra indikatorer som kan hjälpa en kommun till framgång. Vi kallar dessa för faktor X och handlar om i vilken utsträckning utveckling når kommunens alla medborgare. Bland trenderna ovan konstaterades att polariseringen ökar mellan de som är inne i värmen och de som står utanför. I någon mån avser faktor X att mäta kommunens sociala kapital. Höganäs presterar bra på de indikatorer som kan härledas till faktor X. Kommunen har ett lågt ohälsotal, relativt låg arbetslöshet, samt ett lågt beroende av ekonomiskt bistånd. 20(33)

21 Lågt ohälsotal Låg arbetslöshet Lågt beroende av ekonomiskt bistånd Höganäs Helsingborg Ängelholm Simrishamn Lomma Laholm De flesta hänger med i Höganäs. Av 290 möjliga kommunpoäng får Höganäs 255, 188 och 263 poäng ovan, vilket betyder att man är en ganska högt rankad kommun med avseende på faktor X: att alla hänger med. Framgångsfaktorer för Höganäs i T-samhället i korthet Den samlade bilden av hur pass T-ig Höganäs är som kommun med avseende på framgångsfaktorer kan sammanfattas i följande punkter: Höganäs är en mindre kommun, med en svagt växande befolkning. Storleken är inte kommunens starkaste kort i T-samhället. Befolkningstätheten är en viktig fråga om kommunen fortsätter växa. Utbildningsnivån och kunskapsintensiteten i näringslivet är hög. Skolorna i Höganäs är också mycket bra. Här har Höganäs starka konkurrensfördelar. Höganäs invånare är uppkopplade, näringslivet är hyfsat uppkopplat. En redan stark turism är ett viktigt utvecklingsområde för kommunen. Höganäs karaktäriseras av att de flesta invånarna i kommunen hänger med, även om arbetslösheten kunde vara lägre. Tittar man på Höganäs som enskild kommun karaktäriseras Höganäs som en kommun med relativt höga T-poäng. För en mindre kommun, som inte kan växa till en storstad över en natt är det istället en nyckelfaktor att vara uppkopplad till urbanitet. Här har Höganäs en helt ok situation idag med sin täta relation till Helsingborg. Vill man klättra ytterligare på T-stegen bör man i högre utsträckning koppla upp sig mot Malmö/Lund/Köpenhamn. 21(33)

22 HÖGANÄS UNGA I december 2008 genomförde Kairos Future sin hittills största ungdomsstudie, Drömsamhället, i samarbete med Wyatt Media Group ungdomar i åldrarna fick svara på frågor om sina framtidsdrömmar och hur man ser på orten där man bor gjordes en uppföljande studie. Nedan följer en sammanställning av svaren från unga i Höganäs. I de flesta avseenden är ungdomar lika varandra oavsett landsände. Storstadens puls och möjligheter lockar, även om landets ro och närhet också kan uppskattas. Majoriteten av tjejer och killar i Sverige tänker flytta efter skolan, en något mindre andel i storstäder. Av landets unga svarar t. ex 81 % att de tänker flytta efter skolan. Bland de som bor i storstad är siffran lägre; 65 %. VAD ÄR BÄST I HÖGANÄS LUGN, NÄRHET, TRYGGHET Unga i Höganäs uppskattar, som andra ungdomar i mindre orter, lugnet, närheten till naturen och tryggheten. Det som sticker ut jämfört med orter av liknande storlek är att man i högre utsträckning uppskattar att det är rent och snyggt. Beträffande det som uppfattas som sämst i kommunen lider Höganäs av det som de flesta mindre orter lider av, dålig shopping, inget att göra etc. FRAMTIDEN NÅGON ANNANSTANS Höganäs är likt kommuner av motsvarande storlek. De unga ser ofta framtiden någon annanstans. På frågan Kan du se en framtid för dig själv på den ort du bor nu svarar 62 % nej, medan 38 % instämmer i påståendet. Liksom de flesta ungdomar planerar en överväldigande majoritet (91%) att flytta från kommunen inom 10 år. Nästan alla kommer att flytta Planerar du att flytta ifrån den ort där du nu bor under de närmsta 10 åren? 13% Nej 9% 18% Orter mindre än 50K invånare Övriga Sverige Ja 82% 87% Höganäs 91% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 22(33)

23 men en majoritet kan dock tänka sig att flytta tillbaka! Tror du att du kommer att flytta tillbaka? Nej 29% 42% 41% Ja, men först när jag är gammal Ja, men bara om/när jag har barn/familj 18% 17% 19% 27% 26% 42% Orter mindre än 50K invånare Övriga Sverige Höganäs Ja 13% 16% 10% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Däremot är det en majoritet av ungdomarna som anger att de kan tänka sig att flytta tillbaka till Höganäs. Detta gäller i synnerhet om man skaffar barn/familj, här sticker Höganäs ut mot övriga Sverige och kommuner av liknande storlek. För kommunen är det viktigt att ge ungdomarna en bra uppväxt, med bra skola, bra vuxna och minnesvärda upplevelser. Att inte släppa kontakten när de unga lämnar. Att finnas på deras mentala karta när de själva funderar på var de vill att de egna barnen skall växa upp. Ungas bild av Höganäs i korthet Ungdomarna i Höganäs (15-19 år) ser i stort på sin kommun som de flesta andra unga gör, i synnerhet de som bor i kommuner av lite mindre storlek. Unga i Höganäs anger att: Det bästa med Höganäs är att det är lugnt och tryggt. I högre utsträckning uppskattar man även att det är rent och snyggt. Det sämsta med Höganäs är att det inte händer så mycket. Det är inte så bra shopping och finns inte så mycket att göra. De kommer flytta från Höganäs. 9 av 10 unga planerar att flytta de närmaste 10 åren. De kan tänka sig flytta tillbaka. Trots att nästan alla vill flytta från kommunen kan även en majoritet tänka sig att flytta tillbaka, särskilt om de har barn/familj. För alla kommuner är det i det närmaste lönlöst att försöka behålla unga i kommunen till dess att de blir vuxna. Utmaningen ligger snarare i att i så hög utsträckning som möjligt locka tillbaka dem i ett senare skede i livet. 23(33)

24 UTMANINGAR FÖR HÖGANÄS MOT 2030 RESULTATET AV SEMINARIET: UTMANINGAR Under seminariets gång fick deltagarna kontinuerligt identifiera utmaningar för kommunen i ljuset av de analyser och framtidsbilder som avhandlades. Prioriterade utmaningar kunde sammanfattas i ett antal strategiska utmaningar. Med strategiska menas att de är avgörande att hantera för Höganäs med det utgångsläge man har och i den omvärld man befinner sig. Utmaningarna bedömdes efter hur pass stora insatser som krävs för att möta dem. De som krävde en mindre insats kategoriseras nedan som lättplockad frukt, medan de som kräver en större insats kategoriseras som svårt men nödvändigt. Viktigt att påpeka är dock att ingen utmaning möts i en handvändning, utan kräver målmedvetet arbete. Under seminariet togs även en stor mängd konkreta idéer för åtgärder fram, som svar på utmaningarna, dels som svar på hur Höganäs kan dra nytta av sina unika tillgångar. Nedan presenteras exempel på idéer, men det finns många fler dokumenterade idéer i arbetsmaterialet från projektet. LÄTTPLOCKAD FRUKT Nedan beskrivs de åtta strategiska utmaningarna kategoriserade som lättplockad frukt med exempel på idéer för att möta dessa. Anpassa för fler äldre i kommunen. Kommunen behöver förbereda sig på en högre andel äldre i kommunen, utbudet till dem behöver utvecklas och matchas. Idé: Särskilda senioraktiviteter. Klimatsmart samhällsplanering. I planeringen behöver man ta höjd för förhöjda havs- och grundvattennivåer, bygga energieffektivare byggnader och underlätta för en energieffektivare produktion. Idé: underlätta för cykeltrafik. Hushålla med jordbruksmark. Det behövs utrymme för matproduktion, jordbruksmarken är en resurs som används, men bidrar även till attraktiv livsmiljö. Idé: Skydda Kullabygdens varumärke/identitet. Utveckla Höganäs besöksnäring. Besöksnäringen är en växande bransch, där Höganäs har stor potential. Besöksnäringen behöver vara mer säsongsoberoende. Tillgänglighet, information och paketering kan förbättras. Idé: Växla upp turistbyrån, kommunens ansikte mot besökarna. Fler möjligheter till rekreation, kultur och hälsa. Fler möjligheter för rekreation och kultur för att främja hälsa och livskvalitet. Naturen kan tillgängliggöras och småskaligheten behöver värnas. Idé: Rehab kopplat till småskalighet och lugn. 24(33)

25 Locka barnfamiljer. Höganäs är redan idag attraktivt för barnfamiljer, det gäller att fortsätta vara attraktivt, med bra skola och hög trygghet. Idé: Bygg för målgruppen barnfamiljer. Förbättra en bra skola. I valfrihetens tid råder konkurrens mellan skolor. Skolan är en central faktor för attraktivitet, främst Kullagymnasiet behöver vara fortsatt konkurrenskraftigt, de bästa lärarna ska söka sig till Höganäs. Idé: Spetsutbildning inom natur/kultur. Underlätta för innovationsverksamhet bland mindre företag. Verka för att locka och behålla innovatörer till Höganäs. Innovatörer ska känna att de kan fortsätta utveckla sina idéer i Höganäs. Skapa möjligheter för samarbete och klusterbildning, minimera byråkratin. Idé: särskilda innovationsdagar. SVÅRT MEN NÖDVÄNDIGT Nedan beskrivs de åtta strategiska utmaningarna kategoriserade som svårt men nödvändigt med exempel på idéer för att möta dessa. Skapa den urbana byn. Höganäs behöver ett centrum med folkliv, där det händer saker. Stadskärnan behöver bli en plats för puls, kulturliv och spontana möten. Idé: Bokaler" där bostäder och verksamhetslokaler samsas. Attrahera och förbättra för ungdomar. Ungdomar flyttar från Höganäs, de ska vilja flytta tillbaka i framtiden. Samtidigt gäller det att förbättra för de som finns kvar. Idé: Ungdomsbostäder, compact living. Utveckla handeln. Handeln i kommunen behöver vidareutvecklas och specialiseras för att vara konkurrenskraftig. Utmaningen ligger i att fler handlar på andra ställen, på nätet, i Helsingborg o.s.v. Då gäller det att det finns unika anledningar att handla i Höganäs. Idé: Portobello Road i Höganäs. Rätt boende för rätt målgrupp. Vilka målgrupper ska Höganäs i huvudsak vara attraktivt för? Identifiera de målgrupper där Höganäs har mest att ge. Samtidigt behövs ett brett utbud med varierat boende. Idé: Bygg fler villor för människor med köpkraft. Infrastruktur och kommunikation. Det behövs bra kommunikationer till Malmö/Lund/Köpenhamn, men även till Helsingborg. Även digital infrastruktur behöver förbättras. Idé: Fler linjer på landsbygden. Regionalt samarbete. Det gränsöverskridande samarbetet behöver stärkas kring de frågor som inte kan lösas inom kommunen (t. ex infrastruktur). Avgörande att utarbeta Höganäs position i gränsöverskridande frågor. 25(33)

26 Idé: Se tillgångar utanför kommunen och integrera dem till tillgångar för Höganäs (t. ex Väla köpcentra). Positionering och marknadsföring. Profilering av Höganäs kommun. Man behöver formulera och kommunicera vad Höganäs kommun är och vilka fördelarna med kommunen är. Idé: Marknadsföring av originella sporter som kan utövas i Höganäs. Motverka polarisering. I en mer kunskapsintensiv värld finns en risk att fler, främst de som inte klarar skolan, halkar efter. Risk finns att samhället blir mer skiktat. Idé: Utveckla medborgardialog och sociala projekt. Höganäs utmaningar i korthet Under seminariet var det tydligt att deltagarna uppfattade Höganäs som en mycket bra kommun, vilket även analysen av kommunens styrkor i T- samhället visar. Dock står kommunen inför betydande utmaningar som delas upp i: Lättplockad frukt. Viktiga utmaningar som är lättare att möta. Ofta utmaningar som handlar om att behålla och utveckla det som redan är bra, t. ex en bra skola, stark turism, lugn och småskalighet. Svårt men nödvändigt. Viktiga utmaningar som kräver en stor insats för att bemöta, ofta sådant som inte finns i kommunen idag, t. ex att utveckla infrastruktur och kommunikationer, bygga rätt bostäder för rätt målgrupp och skapa urbanitet i en mindre kommun. För alla kommuner som går bra gäller det att vara på tårna och tänka framåt för att bli ännu bättre och inte bli alltför nöjd. Utmaningarna ovan visar att det finns många förbättringsområden framåt, trots att läget ser bra ut idag. Analysgruppen grupperar och prioriterar utmaningar som deltagarna identifierat på seminariet 26(33)

27 SCENARIER FÖR HÖGANÄS FRAMTID I arbetet med omvärldsanalysen identifierades två, för Höganäs utveckling, betydelsefulla osäkerheter inför framtiden, vilket gjorde det lämpligt att utarbeta scenarier för Höganäs framtid utifrån dessa. VAD ÄR SCENARIER? Scenarier visar alternativa bilder av framtiden. De hjälper oss att ifrågasätta invanda synsätt och att skärpa strategier och skapa handlingsberedskap för det oväntade. De hjälper oss att hantera risk och osäkerhet. Medan omvärldsanalysen beskriver den förhållandevis säkra utvecklingen, beskriver scenarierna den osäkra. I varje scenario ingår de säkra trenderna, dock med ibland olika uttryck beroende på vilken alternativ framtid som beskrivs. För mer om scenarier, se boken Scenarioplanering, länken mellan framtid och strategi (Lindgren & Bandholdt, Konsultförlaget 2008). TVÅ HUVUDSAKLIGA OSÄKERHETER Seminariedeltagarna hade till uppgift att i omvärldsanalysarbetet inte bara identifiera säkra trender, utan även osäkerheter inför framtiden. Osäkerheterna handlade om två teman, där det ena temat var infrastruktur. Kommer infrastrukturen att byggas ut så att Höganäs blir mer uppkopplat mot omvärlden, eller uteblir investeringarna? INFRASTRUKTUR BYGGS INTE UT INFRASTRUKTUR BYGGS UT Den andra återkommande osäkerheten handlar om huruvida mindre städer och landsbygd kommer att upplevas som attraktiva för människor år 2030? En utveckling mot fortsatt urbanisering uppfattas som säker, men i detta urbaniseringsklimat hur stark kommer mindre städer och landsbygdens attraktion vara som en mottrend mot urbaniseringen? SMÅSTAD/ LANDSBYGD MINDRE ATTRAKTIVT SMÅSTAD/ LANDSBYGD ATTRAKTIVT KOMBINERAS TILL FYRA SCENARIER Kombinerar man de båda osäkerheterna framträder ett s.k. scenariokors, med fyra scenarier beroende på osäkerheterna. Analysgruppen har arbetat med att beskriva hur framtiden kan tänkas se ut i respektive scenario. Scenarierna har benämnts: 27(33)

28 Scenario A: Den uppkopplade förorten Scenario B: Charmig småstad i händelsernas centrum Scenario C: Isolerad småstad på dekis Scenario D: Bondesamhället 2.0 Scenarierna bör betraktas som en utgångspunkt för diskussion, snarare än att något av definitivt kommer att inträffa. Sannolikt finns år 2030 spår av varje scenario. INFRASTRUKTUR BYGGS UT Den uppkopplade förorten Charmig småstad i händelsernas centrum SMÅSTAD/ LANDSBYGD MINDRE ATTRAKTIVT SMÅSTAD/ LANDSBYGD ATTRAKTIVT Isolerad småstad på dekis Bondesamhället 2.0 INFRASTRUKTUR BYGGS INTE UT I scenario A: Den uppkopplade förorten har utbyggnad i infrastruktur varit omfattande. Det är goda förbindelser till såväl Helsingborg, som till Malmö/Lund/Köpenhamn. Däremot upplevs det inte som särskilt attraktivt att bo i mindre städer eller på landsbygden. I och med att trycket på storstäderna ökar kommer resurssvagare människor som inte har råd att bo i större städer i högre utsträckning än idag söka sig till Höganäs, vilket kan innebära ökande social polarisering. I detta scenario är Höganäs i hög utsträckning ett kollektivtrafiksamhälle. Befolkningsökningen är relativt stark, attraktionen ligger i goda förbindelser med Helsingborg och Malmö/Lund/Köpenhamn. Befolkningen och näringsliv i kommunen kommer i huvudsak koncentreras kring tätorter och kollektivtrafik. Det blir tuffare för lokal handel och service att stå sig i konkurrensen med storstäderna. Ett exploateringstryck från politiken finns främst på jordbruksmark i tätort och nära kollektivtrafik. Besöksnäringen blir viktig för att bredda näringslivet. Utmaningar som blir mer betydelsefulla i detta scenario är för Höganäs att lyckas vara konkurrenskraftig med storstadens lättillgängliga utbud, vilket bl. a kommer sätta press på skola, service och handel att bli ännu bättre. Det blir det även extra viktigt att vara urban i det lilla och att motverka social polarisering. 28(33)

29 I scenario B: Charmig småstad i händelsernas centrum har även här utbyggnad i infrastruktur varit omfattande. Dessutom upplevs det som attraktivt att bo i en mindre stad eller på landsbygden. Den mindre orten är attraktiv, köpstarka medborgare väljer Höganäs. En gräddhyllefiering av Höganäs med mindre mångfald i kommunen är trolig. I detta scenario är Höganäs i hög utsträckning ett kollektivtrafiksamhälle, men även ett bilsamhälle. Inflyttningstrycket är starkt på grund av småstadens attraktionskraft, Höganäs har stora möjligheter till boendespecialisering. Befolkningen i kommunen kommer att vilja söka sig till gräddhyllor i kommunen. Fler mindre tjänsteintensiva företag startas i kommunen. Jordbruksmarksfrågan är en stridsfråga, då kapitalstarka intressen vill bygga ut. I detta scenario finns god potential att locka köpstarka turister. Den utmaning som i synnerhet blir mer betydelsefull i detta scenario är för Höganäs att hushålla med jordbruksmark som kommer att vara utsatt för ett starkt exploateringstryck. I scenario C: Isolerad småstad på dekis har utbyggnaden i infrastruktur uteblivit. Inte heller upplevs det som attraktivt att bo i en mindre stad eller på landsbygden. Många av de som har möjlighet flyttar från Höganäs, medan resurssvagare grupper blir kvar. I detta scenario är Höganäs i hög utsträckning ett cykelsamhälle, med befolkning koncentrerad kring tätorter och mindre utbyggd kollektivtrafik. Befolkningen minskar, eller är konstant, då det inte bedöms som särskilt attraktivt att bo i en mindre ort/på landsbygden. Attraktionen kan vara av museal karaktär, där traditioner bevaras. I detta scenario blir centralorten viktigt, då den kan erbjuda någon form av urbanitet. Den lokala servicen och handeln riskerar att utarmas. Svagt eller minskande exploateringstryck på jordbruksmark. Viktigt att i största möjliga utsträckning locka turister till kommunen för att stärka näringslivet. I detta scenario blir de flesta utmaningarna tuffare. Att behålla service och handel till en ökad andel äldre blir viktigare, liksom att se till att kvaliteten på skolor upprätthålls och att bekämpa social polarisering. I scenario D: Bondesamhället 2.0 har utbyggnaden i infrastruktur uteblivit, men det upplevs som attraktivt att bo i en mindre stad eller på landsbygden. Nya företagsamma personer flyttar till Höganäs för att leva en lantlig livsstil. Dessa personer har nya krav på kommunen, men bidrar också med inflöde av nya idéer. I detta scenario är Höganäs i hög utsträckning ett bilsamhälle, med befolkning utspridd utanför tätorter och mindre utbyggd kollektivtrafik. Befolkningen ökar det bedöms som särskilt attraktivt att bo i en mindre ort/på landsbygden. 29(33)

Hagforsstrategin den korta versionen

Hagforsstrategin den korta versionen Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun Hagforsstrategin 2017-2027 den korta versionen Vill du ta del av fullversionen av Hagforsstrategin? Den hittar du på hagforsstrategin.se och hagfors.se Mitt liv

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

Politisk inriktning för Region Gävleborg

Politisk inriktning för Region Gävleborg Diarienr: RS 2016/293 Datum: 2016-04-27 Politisk inriktning för Region Gävleborg 2016-2019 Beslutad i regionfullmäktige Region Gävleborg 2016-04-27 diarienummer RS 2016/293 Politisk inriktning 2016-2019

Läs mer

~6% Globala skiften, framtidsutmaningar, T-samhället och kommunen. En ljusnande framtid? FUTURE& Researchbased& STRATEGY& Future-& based&& strategy&

~6% Globala skiften, framtidsutmaningar, T-samhället och kommunen. En ljusnande framtid? FUTURE& Researchbased& STRATEGY& Future-& based&& strategy& Globala skiften, framtidsutmaningar, T-samhället och kommunen UMEÅ KOMMUN, 31 mars 2014 - Daniel Lindén FUTURE& Researchbased& foresight& STRATEGY& Future-& based&& strategy& ACTION& Strategy& enforcement&!

Läs mer

ÖVERSIKTSPLAN 2035 ÄNGELHOLMS KOMMUN. Samråd.

ÖVERSIKTSPLAN 2035 ÄNGELHOLMS KOMMUN. Samråd. ÖVERSIKTSPLAN 2035 Samråd ÄNGELHOLMS KOMMUN FOLDER www.engelholm.se/op2035 2(32) HUVUDDRAGEN I ÖVERSIKTSPLAN Den nya översiktsplanen är ett strategiskt dokument, en vision över den framtida utvecklingen

Läs mer

Kommunövergripande omvärldsanalys Ängelholm

Kommunövergripande omvärldsanalys Ängelholm Kommunövergripande omvärldsanalys Ängelholm Lärande och familj 1 Globalisering Värderingsförändringar individualisering Klimatförändringar Demografi 5 megatrender med sikte på 2030 Källor: SKL omvärldsanalys,

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

version Vision 2030 och strategi

version Vision 2030 och strategi version 2012-01-25 Vision 2030 och strategi Två städer - en vision För att stärka utvecklingen i MalmöLund som gemensam storstadsregion fördjupas samarbetet mellan Malmö stad och Lunds kommun. Under år

Läs mer

Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson

Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson Det regionala utvecklingsuppdraget Genom den regionala tillväxtpolitiken ska människor och företag kunna växa och utvecklas av egen kraft. Strategiskt

Läs mer

ÄNGELHOLMS KOMMUN Kraftsamling Ängelholm Vision 2020

ÄNGELHOLMS KOMMUN Kraftsamling Ängelholm Vision 2020 ÄNGELHOLMS KOMMUN Kraftsamling Ängelholm Vision 2020 Ett handslag för strategiska åtgärder med sikte på hållbar ekonomisk tillväxt i Ängelholm Förutsättningarna för näringsliv och offentlig sektor förändras

Läs mer

Om T-index, T-kartor och nya framgångsfaktorer DELRAPPORT 3 FRÅN PROJEKTET TANKESAMHÄLLET OCH KOMMUNERNA. Consultants for Strategic Futures.

Om T-index, T-kartor och nya framgångsfaktorer DELRAPPORT 3 FRÅN PROJEKTET TANKESAMHÄLLET OCH KOMMUNERNA. Consultants for Strategic Futures. Om T-index, T-kartor och nya framgångsfaktorer DELRAPPORT 3 FRÅN PROJEKTET TANKESAMHÄLLET OCH KOMMUNERNA Consultants for Strategic Futures. T-INDEXET OCH T-KARTAN När industrisamhället övergår till ett

Läs mer

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1 Rollfördelning 2 Vision 4 Vad är en hållbar besöks- och turismdestination

Läs mer

Regional tillväxt, den svenska urbaniseringen och Norrbotten. Linnéa Hassis Processledare, Arena för tillväxt

Regional tillväxt, den svenska urbaniseringen och Norrbotten. Linnéa Hassis Processledare, Arena för tillväxt Regional tillväxt, den svenska urbaniseringen och Norrbotten Linnéa Hassis Processledare, Arena för tillväxt Arena för Tillväxt En oberoende plattform för lokal och regional tillväxt och utveckling i Sverige

Läs mer

Arena för Tillväxt. En oberoende plattform för lokal och regional tillväxt och utveckling i Sverige

Arena för Tillväxt. En oberoende plattform för lokal och regional tillväxt och utveckling i Sverige Arena för Tillväxt En oberoende plattform för lokal och regional tillväxt och utveckling i Sverige Primär målgrupp: lokala och regionala beslutsfattare inom privat och offentlig sektor Vad gör vi? Omvärldsbevakning

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2023 2 MALMÖLUNDREGIONEN VERKSAMHETSPLAN 2019 2023 Inledning MalmöLundregionen är tillväxtmotorn i Skåne och en dynamisk del av Öresundsregionen och Europa. Vi har många styrkor att

Läs mer

ÖSTGÖTAREGIONEN 2020. Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland. Kort information om

ÖSTGÖTAREGIONEN 2020. Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland. Kort information om ÖSTGÖTAREGIONEN 2020 Regionalt Utvecklingsprogram för Östergötland Kort information om 1 Regionförbundet Östsams uppgift är att arbeta för Östgötaregionens utveckling. Regionförbundet har bildats av Östergötlands

Läs mer

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014 Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020 Mars och April 2014 Det regional uppdraget Region Halland uppdraget att leda det regionala utvecklingsarbetet Skapa en hållbar tillväxt och utveckling i Halland Ta

Läs mer

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun.

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. Beslutsförslag Kommunstyrelseförvaltningen Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. KS 2015-156 Förslag till beslut

Läs mer

Stora flytt- och boendestudien

Stora flytt- och boendestudien Stora flytt- och boendestudien Ängelholm FUTURE Research- based foresight STRATEGY Future- based strategy ACTION Strategy enforcement Disposition Frågor för studien 1. Vilka förändringar i omvärlden formar

Läs mer

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb Näringslivsprogram 2017 Tillsammans mot 70 000 nya jobb Näringslivsprogram 2017 Inledning Näringslivsprogrammet beskriver Uppsala kommuns långsiktiga näringslivsarbete och är ett kommunövergripande styrdokument.

Läs mer

Inriktningsmål 2015 RÅDSMÖTE 1 (5)

Inriktningsmål 2015 RÅDSMÖTE 1 (5) 1 (5) RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2014-05-08 2014-05-23 Inriktningsmål 2015 I enlighet med Mälardalsrådets stadgar ska rådsmötet besluta om inriktningsmål för Mälardalsrådet det kommande verksamhetsåret.

Läs mer

Karlskrona Vision 2030

Karlskrona Vision 2030 Karlskrona Vision 2030 Attraktiva livsmiljöer Vi ska ta vara på våra unika miljöer med skärgården, staden och landsbygden. Karlskrona ska sjuda av aktivitet och ha ett kreativt och öppet kulturliv med

Läs mer

Falkenberg i framtiden. Hur kan Falkenberg vara en framgångsrik företagarkommun 2020?

Falkenberg i framtiden. Hur kan Falkenberg vara en framgångsrik företagarkommun 2020? Falkenberg i framtiden Hur kan Falkenberg vara en framgångsrik företagarkommun 2020? Sammanfattning De trender i omvärlden som tydligast påverkar Falkenbergs förutsättningar att vara en attraktiv företagarkommun

Läs mer

Regional Utvecklingsstrategi för Norrbotten 2030

Regional Utvecklingsstrategi för Norrbotten 2030 Regional Utvecklingsstrategi för Norrbotten 2030 Kenneth Sjaunja Processledare 2018-10-17 Processen Regional utvecklingsstrategi för Norrbotten 2030 Etablering Samråd dialog Revidering/ prioritering Fastställande

Läs mer

GRs initiativ inom Mistra Urban Futures ?

GRs initiativ inom Mistra Urban Futures ? GRs initiativ inom Mistra Urban Futures 2018-2019? Agenda 13.00 Resultaten från besöken i kommunerna 13.15 Pågående projektutveckling inom Mistra Urban Futures 13.30 Val av ämnen för gruppdiskussioner.

Läs mer

Bilaga 2: Omvärldsanalys

Bilaga 2: Omvärldsanalys Bilaga 2: Omvärldsanalys Denna omvärldsanalys är en sammanfattning och analys av det omfattande material som anges i de noter som förekommer löpande i strategin. Ett sätt att förklara samhällets långa

Läs mer

Stockholm-Mälarregionen en hållbar storstadsregion med global konkurrensoch attraktionskraft. Mälardalsrådet

Stockholm-Mälarregionen en hållbar storstadsregion med global konkurrensoch attraktionskraft. Mälardalsrådet INriktningsmål 2014 Stockholm-Mälarregionen en hållbar storstadsregion med global konkurrensoch attraktionskraft Mälardalsrådet Enligt Mälardalsrådets stadgar ska rådsmötet besluta om inriktningsmål för

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09

1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09 1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09 2(8) Inledning Älvkarleby kommun ska hitta sin plats i en värld som präglas av snabb förändring. Vi behöver förstå hur förändringarna påverkar vår tillvaro och göra strategiska

Läs mer

Besöksnäringsstrategi

Besöksnäringsstrategi Besöksnäringsstrategi 2019-2030 Tillväxt, Bergs kommun Ketty Engrund 2019-05-31 Strategi för en hållbar besöksnäring i Bergs kommun till år 2030 Inledning Besöksnäringen har fått en allt större ekonomisk

Läs mer

Arbetsledardagar 1-2 oktober. Fördjupning bakgrundsfakta: Omvärldsanalys Befolkningsprognos Nyckeltal & Resultat

Arbetsledardagar 1-2 oktober. Fördjupning bakgrundsfakta: Omvärldsanalys Befolkningsprognos Nyckeltal & Resultat Arbetsledardagar 1-2 oktober Fördjupning bakgrundsfakta: Omvärldsanalys Befolkningsprognos Nyckeltal & Resultat Omvärldsanalys Vad i omvärlden påverkar Tingsryds möjligheter att stärka sin attraktivitet

Läs mer

Vad tycker den som flyttar om kommunen?

Vad tycker den som flyttar om kommunen? Pressinformation från Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Ystad i en egen division Vad tycker den som flyttar om kommunen? Fyra kommuner i sydöstra Skåne har undersökt attityden hos de som

Läs mer

Stockholm-Mälarregionen en hållbar storstadsregion med global konkurrensoch attraktionskraft. Mälardalsrådet

Stockholm-Mälarregionen en hållbar storstadsregion med global konkurrensoch attraktionskraft. Mälardalsrådet INriktningsmål 2014 Remissversion Stockholm-Mälarregionen en hållbar storstadsregion med global konkurrensoch attraktionskraft Mälardalsrådet Enligt Mälardalsrådets stadgar ska rådsmötet besluta om inriktningsmål

Läs mer

Storstadens tillväxt och samspel med andra regioner

Storstadens tillväxt och samspel med andra regioner Storstadens tillväxt och samspel med andra regioner Ann-Katrin Berglund, WSP Analys & Strategi Vid nordisk konferens i Göteborg 15-16 mars 2012 WSP och Ann-Katrin WSP är ett globalt analys- och teknikföretag

Läs mer

Haningeborna tycker om stadskärnan 2014

Haningeborna tycker om stadskärnan 2014 Haningeborna tycker om stadskärnan 204 Förord Innehåll En attraktiv stadskärna växer fram Den här rapporten är en redovisning och en analys av hur Haningeborna ser på stadskärnan. Haningebornas tankar

Läs mer

Inför en ny regional utvecklingsstrategi, Utmaningar för Region Uppsala i ett omvärldsperspektiv, Knivsta kommun, 2016-01-25

Inför en ny regional utvecklingsstrategi, Utmaningar för Region Uppsala i ett omvärldsperspektiv, Knivsta kommun, 2016-01-25 Inför en ny regional utvecklingsstrategi, Utmaningar för Region Uppsala i ett omvärldsperspektiv, Knivsta kommun, 2016-01-25 Sammanfattning Under seminariet belystes framtagandet av en ny regional utvecklingsstrategi,

Läs mer

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun Förslag 2013-03-28 Framtid Ånge 2.0 Strategi för utveckling av Ånge kommun 2014-2020 1 Du håller framtiden i din hand Framtid Ånge 2.0 är Ånge kommuns utvecklingsstrategi för den bygd som vi lever och

Läs mer

Planeringsfolkmängd i Gävle kommun för år 2030

Planeringsfolkmängd i Gävle kommun för år 2030 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Planeringsfolkmängd i Gävle kommun för år 2030 Översyn år 2014 Kommunledningskontoret 2014-05-12 - Planeringsfolkmängd i Gävle kommun för år 2030 - Översyn år 2014 Per-Erik Mårtensson,

Läs mer

Hur skapar vi attraktivitet över hela vår geografi? Patrik Wallgren Samhällsplaneringschef

Hur skapar vi attraktivitet över hela vår geografi? Patrik Wallgren Samhällsplaneringschef Hur skapar vi attraktivitet över hela vår geografi? Patrik Wallgren Samhällsplaneringschef Agenda 1. Politisk Arktis plattform 2. Regionernas kamp 3. Vad skapar attraktivitet enligt forskning 4. Infrastrukturens

Läs mer

Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken,

Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken, Hela länet ska leva. Dåliga kommunikationer begränsar idag vårt läns möjligheter. Det krävs därför en fortsatt utbyggnad av kollektivtrafiken, fibernätet och ett förbättrat vägnät. Järnvägen behöver bli

Läs mer

Näringslivspolitiskt program

Näringslivspolitiskt program Sida 1/5 Näringslivspolitiskt program 2016 2018 Sammanfattning Näringslivsprogrammet för Kungsbacka kommun ska fastställa en långsiktig strategi för kommunens insatser för att främja utveckling och tillväxt

Läs mer

Normkritisk läsning av Statliga utredningar, uppdrag och regionala strategier och SKL:s yttrande

Normkritisk läsning av Statliga utredningar, uppdrag och regionala strategier och SKL:s yttrande Normkritisk läsning av Statliga utredningar, uppdrag och regionala strategier och SKL:s yttrande Linda Ahlford, Anders Gunnarsson, Ellinor Ivarsson, Maria Jacobsson och Magnus Liljeström Dokument som studerats

Läs mer

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING

BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING BEFOLKNING OCH SYSSELSÄTTNING Befolkningsutveckling Befolkningen i Båstads kommun var drygt 11000 personer under 1940-talet och fram till början av 50-talet. Kommunen var en typisk landsorts- och jordbrukskommun

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Vad är varumärket Trelleborg? Enkelt uttryckt så är varumärket inget annat än de föreställningar, känslor, tankar, associationer, erfarenheter

Läs mer

Utdrag från kapitel 1

Utdrag från kapitel 1 Utdrag från kapitel 1 1.1 Varför en bok om produktionsutveckling? Finns det inte böcker om produktion så att det räcker och blir över redan? Svaret på den frågan är både ja och nej! Det finns många bra

Läs mer

Omslagsbild: Christer Engström/ETC BILD. Kartbilderna har medgivande från lantmäteriverket 1998. Ur GSD Blå kartan, diarienummer 507-97-157.

Omslagsbild: Christer Engström/ETC BILD. Kartbilderna har medgivande från lantmäteriverket 1998. Ur GSD Blå kartan, diarienummer 507-97-157. Växtplats Ulricehamn, Översiktsplan 2001 för Ulricehamns kommun, antogs av kommunfullmäktige 2002-02-21, 12. Planen består av tre häften, del 1 Mål och strategier, del 2 Kunskapskälla och del 3 Konsekvensbeskrivning,

Läs mer

Ortsutveckling Skebokvarn. Stormöte. 16 april 2012. Välkommen!

Ortsutveckling Skebokvarn. Stormöte. 16 april 2012. Välkommen! Ortsutveckling Skebokvarn Stormöte 16 april 2012 Välkommen! Kvällens program 19.00 Välkommen och hur kom vi hit? 19.10 Rapport från arbetsgrupperna - 10 minuter per grupp 19.45 Fika och besök i arbetsgrupperna

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

Tillväxtstrategi för Halland

Tillväxtstrategi för Halland Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020 Det regional uppdraget Region Halland har uppdraget att leda det regionala utvecklingsarbetet Skapa en hållbar tillväxt och utveckling i Halland Leda och samordna

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Resultat dialogen Naturen är en förutsättning för att kunna erbjuda bra boendemiljöer och locka till sig nya invånare, men även besökare vilket ökar turismen. Detta är något som efterfrågas bland både

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050

Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 En sammanfattning Västerås översiktsplan 2026 lägger grunden för den fortsatta fysiska planeringen på kort och lång sikt. Planen sätter ramarna för mer

Läs mer

Vad sker i dynamiken mellan städer och landsbygder? Platsens betydelse för innovation, förnyelse och tillväxt

Vad sker i dynamiken mellan städer och landsbygder? Platsens betydelse för innovation, förnyelse och tillväxt Vad sker i dynamiken mellan städer och landsbygder? Platsens betydelse för innovation, förnyelse och tillväxt Lina Bjerke, doktor i nationalekonomi vid Internationella Handelshögskolan, Jönköpings universitet

Läs mer

Version Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation

Version Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation ÖSTERGÖTLAND EN VÄRDESKAPANDE REGION 1. Uppdraget Gruppens uppdrag var att för området Tillväxt och Innovation 2. Arbetet 1. Inventera nuläget (vad är gjort hittills och varför, gällande strategier och

Läs mer

LUP för Motala kommun 2015 till 2018

LUP för Motala kommun 2015 till 2018 LUP för Motala kommun 2015 till 2018 Sammanfattning Det lokala utvecklingsprogrammet (LUP) beskriver den politik som styr verksamheten i Motala kommun under mandatperioden. Programmet bygger på majoritetens

Läs mer

Vision för Alvesta kommun

Vision för Alvesta kommun Sida 1 av 5 Vision för Alvesta kommun 1 Bakgrund och utgångspunkter Under våren 2014 har Alvesta kommun genomfört ett visionsarbete som omfattat flera olika aktiviteter med möjlighet för invånare, föreningar,

Läs mer

Utmaningar på bostadsmarknaden

Utmaningar på bostadsmarknaden ) 1 (5) Handläggare Datum Kikki Liljeblad 20140116 Samhällsplanerare 072-247 13 56 Utmaningar på bostadsmarknaden Bostadsplanering är en komplex fråga. Många faktorer påverkar och kommunen har bara rådighet

Läs mer

En internationell dimension i vardagspolitiken

En internationell dimension i vardagspolitiken Utgångspunkt En internationell dimension i vardagspolitiken Från strategier till praktisk handling Ett lokalt/regionalt uppdrag som löses genom insatser på flera olika nivåer och sammanhang Norrbottenskonferensen,

Läs mer

Markanvändning, tillgänglighet och flerkärnig ortsstruktur. Strukturbild för Skåne

Markanvändning, tillgänglighet och flerkärnig ortsstruktur. Strukturbild för Skåne Markanvändning, tillgänglighet och flerkärnig ortsstruktur Strukturbild för Skåne att överbrygga glappet mellan det regionala utvecklingsprogrammet och den kommunala översiktsplaneringen Nära samverkan

Läs mer

Utvecklingsstrategi Vision 2025

Utvecklingsstrategi Vision 2025 Utvecklingsstrategi Vision 2025 År 2014-2016 Din kommun Lindesberg - där Bergslagen och världen möts! Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2013-05-21,

Läs mer

Strukturbild för Skåne. - dialog om Skånes utveckling kopplat till fysisk planering

Strukturbild för Skåne. - dialog om Skånes utveckling kopplat till fysisk planering Strukturbild för Skåne - dialog om Skånes utveckling kopplat till fysisk planering Region Skåne har ansvar för Hälso- och sjukvård samt tandvård Kollektivtrafik - Skånetrafiken Regional utveckling inklusive

Läs mer

- Fortsatta studier. Studentarbeten

- Fortsatta studier. Studentarbeten - Fortsatta studier Studentarbeten Innehåll 1 Uppslag för kommande studentarbeten... 3 2 Bo, leva och vara på landsbygden... 3 Att skapa en positiv utvecklingsspiral är viktigt för landsbygdskommuner...

Läs mer

Arbetspendlingens struktur i Skåne

Arbetspendlingens struktur i Skåne Arbetspendlingens struktur i Skåne Underlagsrapport till Regional systemanalys för infrastrukturen i Skåne Författare: Kristoffer Levin, Region Skåne Innehållsförteckning 1. BAKGRUND 3 1.1 Lokala arbetsmarknader

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

TILLVÄXTPROGRAM FÖR PITEÅ KOMMUNS 2011-2015

TILLVÄXTPROGRAM FÖR PITEÅ KOMMUNS 2011-2015 TILLVÄXTPROGRAM FÖR PITEÅ KOMMUNS 2011-2015 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Tillväxtprogram för Piteå kommun, 2011-2015 Välj dokumenttyp Dokumentansvarig/processägare Version

Läs mer

Omvärldens bild av Tierp - Attraktionsindex 2012

Omvärldens bild av Tierp - Attraktionsindex 2012 Omvärldens bild av Tierp - Attraktionsindex 2012 1 2 Målet med undersökningen;? Att klargöra hur omvärldsbilden av Tierp ser ut. Viktiga frågor att besvara är: - Hur står det till med kännedomen om Tierp?

Läs mer

Strategisk inriktning

Strategisk inriktning PLAN 1(8) Maria Eriksson, 0586-481 29 maria.eriksson@degerfors.se Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion Strategisk inriktning 2018-2019 Dokumenttyp Plan Dokumentet gäller Kommunkoncernen

Läs mer

Älvkarleby kommun. Foto: Joel Ericsson

Älvkarleby kommun. Foto: Joel Ericsson Det här är en plats att växa upp på. kommun kommun ÖP - Interaktionen mellan tätort och landsbygd Utvecklingen utanför kommunens stationsorter ska: komplettera och utveckla befintliga bebyggelsestrukturer

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Regional tillväxt 2015

Regional tillväxt 2015 Regional tillväxt 2015 Wolfgang Pichler 13 maj 2016 Konferens - Hållbar regional utveckling Utgångspunkter En nationell strategi för hållbar tillväxt och attraktionskraft 2015 2020 Utmaningar Klimat, miljö

Läs mer

Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna

Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna Sammanfattning resultat testgruppen Medverkande 63 personer Fråga 1: Känner du till att politikerna satt och ringde? Ja:

Läs mer

LÄTTLÄST om förslag till ny vision för Tierps kommun. Vision. för Tierps kommun

LÄTTLÄST om förslag till ny vision för Tierps kommun. Vision. för Tierps kommun LÄTTLÄST om förslag till ny vision för Tierps kommun Vision för Tierps kommun Innehåll 2 Grund för visionsdokumentet 3 Varför en vision? 3 Vem skapar framtiden? 3 Hur tar vi fram en vision? 4 Våra utmaningar

Läs mer

Regional tillväxt 2015

Regional tillväxt 2015 Regional tillväxt 2015 Wolfgang Pichler 13 maj 2016 Tjänstemannaforum Utgångspunkter Utgångspunkter Funktionella analysregioner (FA-regioner) Indelning i regiongrupper (stad och land) Ett långsiktigt tidsperspektiv

Läs mer

Stora flytt- och boendestudien

Stora flytt- och boendestudien Stora flytt- och boendestudien Västernorrland FUTURE Research- based foresight STRATEGY Future- based strategy ACTION Strategy enforcement Disposition Frågor för studien 1. Vilka förändringar i omvärlden

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

Landsbygdsutveckling i ÖP

Landsbygdsutveckling i ÖP Översiktsplan Sundsvall 2021 Landsbygdsutveckling i ÖP 1. Riktlinjer på olika nivåer 2. Tankar med planeringen 3. Utpekade områden 4. Nästa steg Ulrika Edlund, 2015-09-04 Mål och prioriteringar Attraktiva

Läs mer

Länsstyrelsens länsuppdrag

Länsstyrelsens länsuppdrag Uppgradering av RUP Länsstyrelsens länsuppdrag I startblocken mot nästa programperiod Ny strategi med vissa kvantitativa mål blir styrande Dialogmöten Innovation och förnyelse Tillgänglighet Kompetensförsörjning

Läs mer

Hur ser det hållbara samhället ut år 2025 om vi ska nå de nationella målen till år 2050?

Hur ser det hållbara samhället ut år 2025 om vi ska nå de nationella målen till år 2050? Hur ser det hållbara samhället ut år 2025 om vi ska nå de nationella målen till år 2050? Omvärldsspaningar Dialog med samhällsplaneringens aktörer Megatrender Hantera växande stadsregioner Skapa en hållbar

Läs mer

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020.

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. 1 Inledning Regionförbundets uppdrag är att på olika sätt medverka till att regionen utvecklas så att fler människor

Läs mer

Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län Övergripande synpunkter avseende strategin

Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län Övergripande synpunkter avseende strategin 1(5) Datum Diarienummer Region Västerbotten 2013-09-13 Vårt dnr 1.6.2-2013-2621 Box 443 Ert dnr 12RV0136-16 Dokumenttyp 901 09 UMEÅ REMISSVAR Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län 2014-2020

Läs mer

VISION VÄSTRA GÖTALAND - DET GODA LIVET

VISION VÄSTRA GÖTALAND - DET GODA LIVET - DET GODA LIVET Gemensam inriktning för att stärka Västra Götaland som en attraktiv region. Har tagits fram tillsammans med kommunförbunden och i samarbete med organisationer, högskolor/universitet, statliga

Läs mer

Analys av förutsättningar för kommersiellt boende i Nybro kommun

Analys av förutsättningar för kommersiellt boende i Nybro kommun Analys av förutsättningar för kommersiellt boende i Nybro kommun Uppdragets syfte Att undersöka förutsättningarna för kommersiellt boende (Hotell/stugby) i Nybro kommun Frågeställningar: Finns det behov

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

Förslag på vision och strategiska utvecklingsområden inför beslut i KF 15 sep 2015

Förslag på vision och strategiska utvecklingsområden inför beslut i KF 15 sep 2015 Förslag på vision och strategiska utvecklingsområden inför beslut i KF 15 sep 2015 Vision för Tierps kommun 1 Ta riktning Visionen ska visa vägen och ge vår kommun bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Ale vision 2025 Lätt att leva

Ale vision 2025 Lätt att leva Ale vision 2025 Lätt att leva Resan mot Ale 2025 har börjat Varför ska Ale kommun ha en vision? Det var egentligen den första frågan vi ställde oss när vi påbörjade arbetet med Vision 2025. Vi vill att

Läs mer

Strategisk plan. Inledning. Bakgrund. Metod

Strategisk plan. Inledning. Bakgrund. Metod Strategisk plan Inledning Den strategiska planen tar sikte på den kommande tolvårsperioden. Giltigheten ska prövas minst en gång per mandatperiod. Syftet med planen är att kommunen och gärna andra organisationer

Läs mer

VARUMÄRKET UDDEVALLA

VARUMÄRKET UDDEVALLA VARUMÄRKET UDDEVALLA 2 VARUMÄRKET UDDEVALLA LÖFTET TILL OSS SJÄLVA OCH ANDRA Uddevallas varumärke är allt det som förknippas med namnet Uddevalla - bilder, känslor och associationer. Varumärket är ett

Läs mer

Tal till skånska riksdagsgruppen den 22 november 2011 Sveriges Riksdag, Stockholm. Per Tryding, Vice VD

Tal till skånska riksdagsgruppen den 22 november 2011 Sveriges Riksdag, Stockholm. Per Tryding, Vice VD Tal till skånska riksdagsgruppen den 22 november 2011 Sveriges Riksdag, Stockholm Per Tryding, Vice VD Jag har blivit ombedd att tala om Skåne specifikt och regionens utveckling med särskilt fokus på infrastruktur.

Läs mer

Vision och strategisk plan TRANEMO, kommunen som tolkar tillvaron ur ett barnperspektiv, är familjernas naturliga val av bostadsort.

Vision och strategisk plan TRANEMO, kommunen som tolkar tillvaron ur ett barnperspektiv, är familjernas naturliga val av bostadsort. Vision och strategisk plan TRANEMO, kommunen som tolkar tillvaron ur ett barnperspektiv, är familjernas naturliga val av bostadsort. En väl utbyggd service skapar trygghet och trivsel som i kombination

Läs mer

Vad gör en plats attraktiv?

Vad gör en plats attraktiv? Vad gör en plats attraktiv? Målbilder och genomförande i den kommunala utvecklingspolitiken Vad är det som gör att en plats uppfattas som intressant och attraktiv? Vad kan en kommun göra för att en plats

Läs mer

Till ännu bättre framtidsutsikter

Till ännu bättre framtidsutsikter JA! Till ännu bättre framtidsutsikter TROSA KOMMUN www.alliansfortrosa.se Ja till länsbyte är ett ja till ännu bättre framtidsutsikter Allians för Trosa kommun förordar ett länsbyte till Stockholm län.

Läs mer

Attraktionsindex Höör Januari 2009

Attraktionsindex Höör Januari 2009 Attraktionsindex Höör Januari 2009 Geobrands / Axiro AB Adress: Smålandsgatan 26, 392 34 Kalmar Tel: 0480-40 38 60 E-post: per.ekman@geobrands.se www: www.geobrands.se Innehållsförteckning Information

Läs mer

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet

StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet StrAtegi FÖr Arbetet med Sverigebilden i utlandet Strategi för arbetet med Sverigebilden i utlandet Arbetet med Sverigebilden i utlandet Sverige är ett land med gott rykte, men världen förändras i snabb

Läs mer

Internationalisering. Globaliseringen. 26 Program E: Ledande nordlig region

Internationalisering. Globaliseringen. 26 Program E: Ledande nordlig region Internationalisering Globaliseringen Ökat informationsutbyte och minskade hinder för migration, investeringar och handel har påverkat den ekonomiska utvecklingen i världen. Globaliseringen har dessutom

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer