Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsnämnden 2005-09-20"

Transkript

1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Helene Svan (v) Ingrid Burfelt (m) Roger Fredriksson (m) Gretha Erlandsson (fp) Anders Olsson (s) tjänstgörande ersättare Lennart Karlsson (v) tjänstgörande ersättare Cecilia Fagerström (c) tjänstgörande ersättare Ulla Svensson (kd) tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Peter Jansson, omsorgschef Karin Widecrantz, med.ansv.sköt., delvis Inga-Lill Gliveson, sekreterare Martin Olsson, ekonom, Anna Ericsson, ekonom., Karin Ericsson, ersättare Birgitta Persson, ersättare Utses att justera Justeringens plats/tid Karl-Erik Danielsson Omsorgskontoret Underskrifter Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Justerande: Inga-Lill Gliveson Bo Johansson Karl-Erik Danielsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgskontoret Underskrift Inga-Lill Gliveson

2 153 Ej verkställda beslut till särskilt boende. Karin Widecrantz redogör för ej verkställda beslut till särskilt boende. Inget oroväckande föreligger. Tre med demensdiagnos och fem nya ärenden till äldreboende. Redogörelsen noteras till protokollet.

3 154 Transport av avlidna från särskilt boende. Karin Widecrantz redogör för ärendet om transport av avlidna från särskilt boende. Enligt Hälso- och sjukvårdslagen har Omsorgsnämnden ansvar för att ta hand om den som avlider i de särskilda boendeformerna då det enligt HSL 1 hör till hälso- och sjukvården att ta hand om avlidna. Hälso- och sjukvårdens ansvar upphör när kroppen lämnas ut för att bisättas (kistläggning) och begravas. Kommunen har rätt att ta ut avgift av dödsboet för att täcka kostnader för transporten, vilket kräver beslut av Kommunfullmäktige. Landstinget har motsvarande ansvar för transporter från ordinärt boende. Sveriges Kommuner och Landsting förtydligar respektive huvudmans ansvar genom cirkulär 2005:52. Direktupphandling av transportör ska göras av Omsorgsverksamheten.

4 155 Anslagsförbrukning. Föreligger anslagsförbrukning t.o.m. 31 augusti Redovisningen noteras till protokollet.

5 156 Tertial II Genomgång av Tertial II 2005 föreligger. Totalt beräknas ett budgetöverskridande med c:a 4,9 mkr. Detta är en kraftig försämring jämfört med Tertial I, 2,5 mkr. Överskridandet ligger mest på handikappomsorgens konto, c:a 4 mkr. Ordförande Bo Johansson (s) yrkar på att stor restriktivitet ska gälla under resterande verksamhetsår med drift, utbildning, inköp och investering. I debatten deltar Bo Johansson (s), Roger Fredriksson (m) och Cecilia Fagerström (c). Tertial II 2005 samt genomgång av densamma noteras till protokollet. Kommunstyrelsen tillställes redovisningen samt uppföljning av mål. Till nästa sammanträde begärs en sammanställning på enhetschefsområde personalkostnadsförbrukning jämfört med Magna Cura timmar per den 1 januari 2005 samt den 31 augusti Exp. Kommunstyrelsen

6 157 Förslag till budget Peter Jansson påminner om övergripande målformuleringar och strategier som redan finns. Äskanden som gjorts tidigare i år kvarstår. Roger Fredriksson (m) efterlyser förslag till apoteksupphandling som tidigare upprättats. Karin Widecrantz får i uppdrag att återkomma till nästa sammanträde. Bo Johansson (s) informerar om att presidiet kommer att träffas på torsdag den 22 oktober för att lägga ett justerat förslag till budget ,5 mkr har äskats utöver föreslagen budgetram Analys kommer att göras om antal särskilda boenden är tillräckliga och fullvärdiga boenden. Analys ska även ske av Lindebo och Olsgården. Selektiva besparingar diskuteras. Nämndens prioriteringar som gjorts under våren kvarstår. Ordföranden får i uppdrag att föra vidare det förslag till budget 2006 som presidiet kommer fram till. Som förslag till selektiva besparingar ska utredas antal platser i särskilt boende samt upphandling för distribution av apoteksvaror.

7 159 Aktuellt i verksamheten. Peter Jansson informerar om följande ärenden. - Material föreligger om anbud för taxiresor till och från Daglig verksamhet. Upphandling göres av BlekingeTrafiken i samverkan med FoG/GyV och gälla från hösten Sjuksköterskeorganisationen har under sommaren fungerat bra. Den bästa på många år beroende på organisation i nätverk. Bemanningsföretag har använts delvis och då i centraltjänst med det akuta och även något i övrigt. - Övertidsuttag bland enhetscheferna förekommer. - I Sociala öppenvårdsteamet har arbetsbelastningen ökat med fler ärenden vilket gör att arbetet f.n. ligger efter. En halvtidstjänst har visstidsanställts och en leasingbil anförskaffats. - Redogörelse för gruppboendet Älgbacken 8 för stöd till psykiskt funktionshindrade. Två mycket resurskrävande personer har i år flyttat in i detta boende. Behoven hos de boende kan framöver kräva ständig nattbemanning alternativt bemanning till kl. 24:00. - Informationsblad om aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionshinder i Ronneby kommun presenteras. - Hemtjänstgrupperna, Lindblomsgruppen och Volontärgruppen, byter lokal men i samma hus och trappuppgång, Lindblomsvägen 3 C. - Evakuering från sjuvåningshuset Vidablick pågår under hösten. - Karin Widecrantz har skriftligt kommenterat Kostutredningen till Kommunstyrelsen. Personalen är anställd av kostchefen. Kosten ska vara fettrik, ha ett högt näringsvärde och verka förebyggande. Denna skiljer sig en del från den kost skolungdomar ska serveras. Redogörelsen noteras till protokollet.

8 160 Behov av särskilda boende inom äldreomsorgen analys sommaren Peter Jansson redovisar analys från sommaren 2005 om behov av särskilda boende inom äldreomsorgen. Sedan en tid tillbaka är det relativt få personer som icke har verkställda beslut till särskilt boende. Enhetscheferna med hemtjänstområden har tillfrågats om orsaken. Nio har svarat. Av analysen framgår bl.a. att en målgrupp som nämns är de som känner oro och inte vill vara ensamma även om de inte har stora hemtjänstinsatser. Detta kan gälla de som inte har barn eller barnbarn, inga grannar/vänner eller som är rädda för ensamheten. Strävan är hela tiden att ge tryggt kvarboende hela livet. I framtiden torde vi få fler psykiskt sjuka och yngre dementa. Demensdiagnoserna kryper ner i åldrarna, enligt demenssjuksköterskan finns mellan personer födda på 40-talet med demensdiagnos. Yngre dementa har ofta diagnosen frontallobs-/vaskulär demens. Dessa personer behöver någon form av sysselsättning där de kan ses med andra ögon, inte att man vårdar sjuka. Det har blivit vanligare att personer tackar nej till erbjudande att flytta till särskilt boende. Under perioden var det 15 personer som tackade nej. I debatten deltar Bo Johansson (s), Ingrid Burfelt (m), Cecilia Fagerström (c), Roger Fredriksson (m) och Birgitta Persson (mp). Redovisningen noteras till protokollet.

9 161 Handikappolitiska programmet, remiss. Från kommunkansliet har inkommit remisskrivelse angående yttrande över förslag till handikappolitiskt program för Ronneby kommun. En remissgrupp har arbetat fram förslag till yttrande där de föreslå vissa förändringar och en del avvikande synpunkter. Yttrande enligt remissgruppens förslag överlämnas till styrgruppen. Exp. Sven Karlén

10 162 Rätt till heltid möjlighet till deltid, slutredovisning av projektet. Projektet Rätt till heltid möjlighet till deltid har pågått under tiden Kommunfullmäktige har gett i uppdrag åt omsorgsnämnden att öka sysselsättningsgraderna inom vård och omsorg. Prognoser visar också att det kommer att bli ett stort behov av omsorgspersonal. Anledningen är att antal äldre ökar samtidigt som stora pensionsavgångar bland dagens personal är att vänta. Att vara attraktiv som arbetsgivare, kunna rekrytera och behålla personal är därför av stor vikt. Erbjuda individuell och differentierad arbetstid kan vara ett sätt att uppnå denna målsättning. Kommunfullmäktige har beslutat att målet är att erbjuda samtliga anställda möjlighet att välja sysselsättningsgrad. Mål för projektet: Att låta alla (100 % av de anställda) inom verksamheten välja sysselsättningsgrad och därmed minimera antalet ofrivilligt deltidsarbetslösa. Minska sjukfrånvaron med 50 %. Minimera antalet timanställda. Att försöka öka andelen män i vården med 15 %. Målgrupp har varit samtliga ca 870 (denna siffra är hämtad från lönesystemet) anställda inom omsorgsverksamheten i Ronneby kommun. Projektet påbörjades dock inte samtidigt för alla anställda utan startades i ett antal pilotgrupper och efter hand har fler och fler grupper gått med i projektet. Projektledarna har jobbat mycket utåt tillsammans med arbetsgrupperna och haft god hjälp av våra ambassadörer. Enhetscheferna har haft möjlighet att boka ambassadörer för information och hjälp ute i grupperna. Bokningen har skett genom projektledarna för att vi skall ha koll på antalet träffar och deltagare vid varje tillfälle. Vi har försökt få alla anställda att tänka på de fördelar som finns när man får möjlighet att välja sysselsättningsgrad och göra sina scheman själv. Man sparar på vikariekostnad vid kortare frånvaro, har möjlighet att inom ramen för årsarbetstid gå på utbildning eller föreläsning. Ges även att i större utsträckning, styra upp arbetstid och ledighet. Visserligen innebär det, om alla väljer att öka sin sysselsättningsgrad, att några måste flytta på sig. Om alla får ett gemensamt tankesätt och ser möjligheterna med valfriheten så är vi övertygade om att detta kommer att ge bestående effekter på den ofrivilliga deltidsarbetslösheten.

11 162 forts. På grund av att ett nytt avtal fortfarande saknas kommer inte alla arbetslag att välja schemamodell och inte heller välja sysselsättningsgrad. Ett av våra mål är att alla anställda skulle få välja sysselsättningsgrad och att vi skulle minimera antalet ofrivilligt deltidsarbetslösa. Vi anser att detta mål är uppfyllt eftersom alla arbetslag har haft möjligheten men en del har valt att avstå. Sammanlagt i hela verksamheten har antalet deltidsarbetslösa minskat med 44 personer och timanställda minskat med 48 personer. Vad det gäller sjukfrånvaron så har vi inte märkt någon större förbättring. Vi har fått siffror på sjuktalen från personal- och löneenheten och dessa siffror visar att ingen större förändring av sjuktalen har skett. Vid en jämförelse av de grupper som gått med i projektet sedan förra halvårsrapporten var genomsnittsfrånvaron minskad med 0,752 dagar på över 300 personer under en tremånadersperiod. Det kan dock tilläggas att vi har vissa svårigheter med att jämföra siffror eftersom kommunen bytte lönesystem under Målet att öka andelen män i omsorgsverksamheten med femton procent var uppfyllt redan i september 2004 och slutresultatet blev bättre än väntat i och med ytterligare fyra män. Sammanlagt antal grupper som har startat årsarbetstid är 40 grupper, ca 485 personer. 2 grupper har flextid och 5 grupper har flexibelt schema (tvättstugeschema), cirka 37 personer. Detta gör cirka 522 personer. Att vi inte kan säga exakt antal beror på att de personliga assistenterna varierar, och de är i dagsläget runt 100 personer. Vi har efter projektets slut startat en arbetsgrupp som kommer att finnas till hands för de grupper som ännu inte har startat. De kommer även att hjälpa till med att svara på frågor och hjälpa de grupper som är i behov av hjälp. I gruppen som startades ingår Lena Tingdahl, Agneta Wildros, Anna Neij, Karin Kjällgren, Gunilla Hermansson, Marie Staffas samt de ambassadörerna som tidigare har ingått i projektgruppen. Agenda 24:7 är nu samlingsnamnet på de nya arbetssätt som krävs för att förverkliga Kommunfullmäktiges mål att samtliga medarbetare ska kunna välja sysselsättningsgrad. Det har under projekttidens gång framkommit att det finns ett stort behov av att utveckla ett system för uppföljning av personalbudget.

12 162 forts. Redovisningen samt att projektet är avslutat noteras till protokollet. I fortsättningen ska en förstärkt uppföljning ske av personalbudget och ekonomi med anledning av utökade sysselsättningsgrader. Ekonomiredovisning av projektet ske vid nästa sammanträde. Exp. Kommunstyrelsen

13 163 HelaProjektet slutrapport. Föreligger slutrapport av HelaProjektet. Rapporten noteras till protokollet. Exp. Kommunstyrelsen

14 164 Utbildningar med ESF-stöd Redovisning föreligger av genomförda utbildningar med ESF-stöd under 2005 enligt nedan tiden januari september. Det är 95 personer som varit med i utbildningsprojektet, varav 90 är kvinnor. 2 stycken Studiebesök i Köpenhamn på Dronning Anne-Maries center, 25 personer (enbart kvinnor, inklusive en enhetschef) Aspergerutbildning, spetskompetens 2 personer (enbart kvinnor) Clicker 4, data spetskompetens 4 personer (enbart kvinnor) Data fortsättning 3 spetskompetens, 4 personer (3 kvinnor och 1 man) Data fortsättning 4 spetskompetens, 3 personer (3 kvinnor och 1 man) ESL-utbildning spetskompetens, 6 personer (3 kvinnor och 3 män) Excel-utbildning, spetskompetens 2 personer (enbart kvinnor) Flickor med Högfungerande autism spetskompetens 3 personer (enbart kvinnor) KBT-utbildning, 1 enhetschef - kvinna Kommunikation Paperport, spetskompetens 2 personer (enbart kvinnor) Mellanchefen, 1 enhetschef - kvinna Psykiatri inom ÄO (utbildning samt studiebesök på Vuxenpsykiatriska kliniken i Växjö) 18 personer (enbart kvinnor) Stresshantering18 personer (enbart kvinnor) Teamutveckling fortsättning 28 personer (enbart kvinnor) Taktil stimulering 3 personer (enbart kvinnor) Teckenspråk, spetskompetens 3 personer (enbart kvinnor) Redovisningen noteras till protokollet. Till nästa sammanträde begärs en ekonomisk helhetsredovisning.

15 165 Organisationsöversynen/Svar på Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelande Föreligger skrivelse av Peter Jansson om organisationsöversynen för att ge svar på Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelande där det ställts vissa krav på Ronneby kommun. Omsorgsnämnden beslutade att genomföra en organisationsöversyn (ON 111/2005). Målet är att ta fram förslag på organisationsform/er med vissa begränsningar att ta hänsyn till. Processen drivs i projektform och information ges efter hand i ett antal forum. Projektet har samlat information kring ett antal frågeställningar och dragit slutsatser av detta. Kommunens företagshälsovård, Previa, har lämnat synpunkter. Föreligger förslag på vad en rimlig arbetsbörda avseende underställd personal kan vara. Under oktober månad kommer projektets resultat att redovisas till budgetberedningen. Bo Johansson (s) informerar om att styrgruppen för Omsorgsnämnden, tillika Omsorgsnämndens arbetsutskott, har tagit del av tre förslag men det kan tillkomma ytterligare. Omsorgsnämnden har givit temporärt stöd till vissa enhetschefer som har det särskilt svårt och det har flaggats för nödvändiga förstärkningar under året. Det har även uppmanats till förtida rekrytering. Ekonomiska medel är äskade inför verksamhetsåret Skrivelsen och denna protokollsparagraf skickas till arbetsmiljöverket som svar på inspektionsmeddelande Exp. Arbetsmiljöverket Kommunstyrelsen

16 166 Nybyggnad för korttidsvistelse och bostäder inom handikappomsorgen. I Omsorgsnämndens inriktningsmål för mandatperioden finns redovisat behov av utökad verksamhet inom handikappomsorgen för att tillgodose de olika personkretsarnas rätt till insatser. Nämndens budgetförslag 2006 innehåller förslag till utökad verksamhet i form av korttidsvistelse och bostäder inom handikappomsorgen. Föreligger utredning och förslag i ärendet. Omsorgsnämnden föreslår Kommunstyrelsen besluta att uppdra åt AB Ronnebyhus att genomföra nybyggnad för korttidsvistelse och boende på fastigheten Eternellen och nybyggnad för boende på tomterna Kartan 1 och 2 i enlighet med redovisade villkor och tidplan, att godkänna att AB Ronnebyhus i investeringsbudget för 2006 får uppta 12,8 mkr och i investeringsbudget för 2007 får uppta 4,8 mkr för genomförande av ifrågavarande nybyggnader, att uppdra åt Omsorgsnämnden att med AB Ronnebyhus teckna tioåriga blockhyresavtal på respektive objekt i principiell överensstämmelse med redovisade villkor. I debatten deltar Bo Johansson (s) och Roger Fredriksson (m). Roger Fredriksson (m) yrkar avslag på de alternativa förslagen på tomterna. Bo Johansson (s) yrkar bifall till hela förslaget. Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att Omsorgsnämnden beslutar i enlighet med Ordförandens förslag. Roger Fredriksson (m), Ingrid Burfelt (m), Cecilia Fagerström (c), Ulla Svensson (kd) och Gretha Erlandsson (fp) reserverar sig mot förslaget. Omsorgsnämnden beslutar i enlighet med förslaget. Exp. Kommunstyrelsen

17 167 Kurser och konferenser m.m. Föreligger inbjudan till följande konferens. - Fortbildning rörande psykiskt sjuka och funktionshindrade På Väg 2005 på Ronneby Brunn den oktober Birgitta Andersson (s) och Cecilia Fagerström (c) utses att deltaga i konferensen.

18 168 Skrivelser, cirkulär m.m. Föreligger följande skrivelser, cirkulär m.m. a) Från Kommunfullmäktige 138 Ombyggnad av Vidablick. b) Från Räddningstjänsten Östra Blekinge tillsynsprotokoll för Lindblomsvägen 123 och 131, Ronneby. c) Avtal med Vodafone om egen anslutningspunkt. d) Från Länsstyrelsesn enkät med begäran om uppgifter angående avtal om kostnadsansvar för personer som har eller har haft boende enligt 9 8 eller 9 9 LSS i annan kommun. e) Från Länsstyrelsen i Skåne rapporten Individuell plan enligt LSS i Skåne och Blekinge. f) Kortversion av Landstingsplanen g) Från Sveriges Kommuner och Landsting cirkulär 2005:52 Underlag för rutiner kring omhändertagande av avlidna. 2005:73 Vad kostar verksamheten i din kommun? Bokslut :74 Gymnasieelever vid folkhögskola. Redovisningen noteras till protokollet.

19 169 Delegationsbeslut. Biståndsbeslut inom äldreomsorgen t.o.m. 31 augusti Insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade inom handikappomsorgen t.o.m. 31 augusti Redovisning av föreliggande delegationsbeslut noteras till protokollet.

20 170 Övriga ärenden. Bo Johansson (s) nämner att Räddningstjänsten krav på våra boenden är en pågående process. Bo Johansson (s) omtalar att invigning skett av ordföranden själv och projektledaren Margareta Petersson på Vidablicksvägen 1 och 3 den 16 september. Peter Jansson omtalar även att Öppet Hus dagen efter var en fin upplevelse med god stämning och nöjd personal. C:a 500 besökte Öppet Hus. Ulla Svensson (kd) meddelar att när personer beställer taxi och ska ha med sig rullator måste detta uppges vid beställning.

Omsorgsnämnden 2006-11-07

Omsorgsnämnden 2006-11-07 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 11.50 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v) Roger Fredriksson (m)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17..30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson 48-53 KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2005-02-22

Omsorgsnämnden 2005-02-22 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.10 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-09-19

Omsorgsnämnden 2006-09-19 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 16.45 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Jonny Håkansson (s) 126-137 Hans Kyhlbäck (v) 126-144 Helene Svan (v) Ingrid

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2005-06-21

Omsorgsnämnden 2005-06-21 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.45 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-12-11

Omsorgsnämnden 2001-12-11 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne Östergaard (fp)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-12-05

Omsorgsnämnden 2006-12-05 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson

Läs mer

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40.

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40. Sammanträdesprotokoll 1(19) 2008-12-09 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson (s)

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck 66-69, 73 S Carin Nilsson V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-10-24

Omsorgsnämnden 2000-10-24 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson M Christer Falk, ers. S

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers.

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers. Sammanträdesprotokoll 1(18) 2011-05-24 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-18.00 ande Susanne Lundgren (M) ordf. 71-78 Sune Håkansson (RP) ordf. 79-84 Bo Johansson (S)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2003-05-20

Omsorgsnämnden 2003-05-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.20 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-04-18

Omsorgsnämnden 2006-04-18 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 09.00 16.25. Ajournering kl. 11.00 13.15. Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson (s) Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2004-06-22

Omsorgsnämnden 2004-06-22 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.05. Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Omsorgsnämnden 2002-08-20

Omsorgsnämnden 2002-08-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.40 16.30 Beslutande Göran Andersson (kd) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Aina Svensson (c)

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 12:20 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson, S Boo-Walter Eriksson M Thomas Håkansson,

Läs mer

2012-10-09. Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

2012-10-09. Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(7) 2012-10-09 Socialnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 08 00-09 10 ande Kristina Valtersson (c) Birgitta Larsson (rp) Ingrid K Karlsson (s) Birgitta Lagerlund

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s)

Läs mer

"[Förvaringsplats för protokollet]"

[Förvaringsplats för protokollet] 1(18) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 13:30 16.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c) 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Pirjo

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

med ajournering

med ajournering 1(15) Plats och tid Sessionssalen Nämndhuset, torsdagen den 11 maj 2017 kl 16.15 17.40 med ajournering 16.45 17.30 Beslutande Ledamöter Krister Mc Carthy (S), ordförande Susanne Forsberg (S), 1:e vice

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 16.30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Karl-Erik Danielsson V Anna Johansson M Ingrid Burfelt KD Göran Andersson FP Susanne

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck(fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9)

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 14:00 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd 2010-01-28 Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 28 januari 2010 kl 18.30-19.45 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Justerare Roine Olsson, s, ordförande Annelie

Läs mer

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 143939393939393914 39 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.30 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6. Kommunala Pensionärsrådet 2007-08-21 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 13.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18

Kommunala Pensionärsrådet 2001-04-18 Plats och tid Ronnebysalen, Ronneby, kl 13.00 15.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Stig Pettersson PRO-Ronneby Arne Svensson SPF-Ronneby Iris Olofsson SPF-Kallinge/J-hus

Läs mer

Hjördis Thiel (rp) tjänstgörande ersättare

Hjördis Thiel (rp) tjänstgörande ersättare Sammanträdesprotokoll 1(16) 2012-09-19 Äldrenämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30 17.15 ande Susanne Lundgren (m) Bo Johansson (s) Anders Lund (m) Birger S Svensson (c) Susanne Petersson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-01-24. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson,

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kommunstyrelsens Personalutskott 2005-01-24. JanAnders Palmqvist. Margareta Yngveson, RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl 08.30 11.20 Beslutande JanAnders Palmqvist, Margareta Yngveson, Boo-Walter Eriksson, Thomas Håkansson, Ronny Pettersson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00 16.45 Beslutande S Anders Johansson, ordförande KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin M Yvonne

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Samlingslokalen, Vikbacka, Tärnaby 2012-05-15, kl 09.45 14.30 Beslutande Patrik Persson (C) Håkan Rombe (Fp) Allan Forsberg (KD) Christin Vallin (S) Bengt

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Martin Moberg (s) tjg ers

Martin Moberg (s) tjg ers Sammanträdesprotokoll 1(7) 2012-09-25 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 08.30-9.40 Beslutande Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) Lena Karstensson (m)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2010-06-22 Anslags nedtagande: 2010-07-14 Socialnämnden 2010-06-17 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-06-17, kl. 10.00-11.55 Gruppsammanträde: 08.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-06-20

Omsorgsnämnden 2000-06-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 14.00 17.00. Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Lage Svensson M Ingrid

Läs mer

Laila Andersson (FP) tjänstgörande ersättare Kirsten Nordgren (S) tjänstgörande ersättare

Laila Andersson (FP) tjänstgörande ersättare Kirsten Nordgren (S) tjänstgörande ersättare Sammanträdesprotokoll 1(5) 2013-06-19 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.00 16.30 Beslutande Susanne Lundgren (M) Sune Håkansson (RP) Bo Johansson (S) Anders Lund (M) Birger

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens personalutskott

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens personalutskott RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 15.55 Beslutande JanAnders Palmqvist, ordförande, S Margareta Yngveson, S Ronny Pettersson, V Boo-Walter

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 Plats och tid Konferensrummet, Baxters lokaler, Ronneby, 13.00 17.10 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) 205-230 Jörgen Nilsson (v) ordf 204 Yvonne Skärheden

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Johansson (s) Gretha Erlandsson (fp) tj ers för Göran Andersson Jonni Karlberg (s) Nils-Olov Olofsson (s) Tommy Andersson (s)

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18..35. Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Carin Nilsson 84-94 MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Irené Bolin,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 30 juni kl 14:30-16:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 30 juni kl 14:30-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 30 juni kl 14:30-16:00 ande Övriga Sidan 2 Britt Marinder (S) Lennart Neijmer (S) Hans-Göran Persson (M) Pirkko Andersson

Läs mer

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'" ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j' ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ... HJO KOMMUN Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-19.15 Deltagande Beslutande Ewa F. Thorstensson (m), ordförande Annelie Nilsson (s) ( 82-84) Malin Davidsson (m) ( 85-94) Kerstin Strandberg (m)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Vidablick, kalasrummet, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S), Äldrenämnden, ledamot Åke Olsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) TEKNISKA NÄMNDEN RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Hoby-salen, Stadshuset, kl 08 30 10 30. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Lars-Peter Karlsson S Bengt Backe S Kjell Hedlund

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-11-20

Omsorgsnämnden 2001-11-20 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.55 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2010-08-25 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 13.30 15.40 ande: Birgitta Johansson (KD), ordförande Bo Malmsten (M) Hamid Zaheri (C) Sylvia Fernström Johansson (C) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(6) 2013-08-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30-16 05 ande Kristina Valtersson (C) Birgitta Larsson (RP) Ingrid K Karlsson (S)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-01-24 8:30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Josefsson (s) Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer