ÄGGHULTSBLADET. IKEA inviger ännu en vindpark på Rämsberget i Dalarna S.4. Elfordon rullade till Älmhult S.3. Vindkraft i USA S.2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄGGHULTSBLADET. IKEA inviger ännu en vindpark på Rämsberget i Dalarna S.4. Elfordon rullade till Älmhult S.3. Vindkraft i USA S.2"

Transkript

1 17 17 april 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄGGHULTSBLADET Elfordon rullade till Älmhult S.3 Vindkraft i USA S.2 Tips på påskpyssel S.6 IKEA inviger ännu en vindpark på Rämsberget i Dalarna S.4 I fredags invigde IKEA en ny vindpark på Rämsberget i Dalarna och tog därmed ett stort steg mot att bli självförsörjande på el. Vindparken invigdes på IKEA Borlänge tillsammans med Malung-Sälens kommun och vindkraftsbolaget O2.

2 17 17 april Mer vindkraft på IKEA Det är inte bara i Sverige IKEA satsar på vindkraft. I USA har IKEA köpt sin första vindpark i Illinois, som är IKEA gruppens största investering i förnybar energi hittills. Parken kommer att hjälpa oss att bli helt självförsörjande på el till 2020, vilket är vårt mål. Grattis USA! Sätt din egen prägel Är du en sån som gillar att göra något eget av allt du köper? På Livet Hemmabloggen hittar du tips på hur du brännmärker våra träprodukter, till exempel skärbrädor, slevar och smörknivar. Köp en brännare i järnhandeln och börja bränna - men håll dig utomhus! Hållbar idéfestival Förra helgen hölls den allra första idéfestivalen på varuhusen i Storbritannien och Irland, med aktiviteter kring hur man lever ett mer hållbart liv hemma. Lösningar som enkelt hjälper kunder att spara tid och pengar presenterades och aktiviteter hölls med fokus på olika delar av hemmet. Det första IKEA glödlampsmästerskapet hölls också, där den kund som snabbast kunde byta en glödlampa vann ett fint pris. Läs mer på Inside under Country News United Kingdom. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Malin Sennevall och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen ikea1.scop@ikea.com E-postadress Saker & Ting ikea1.sakt@ikea.com Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen! ikea1.scop@ikea.com

3 17 17 april Elbilsroadshow avslutades i Älmhult TEXT: MALIN SENNEVALL, MALIN.SENNEVALL@IKEA.COM Förra fredagen samlades runt 70 personer på IKEA Tillsammans för en heldag i elfordonens tecken. Nina Fall, hållbarhetskoordinator på IKEA AB, berättade om vad IKEA gör för att möjliggöra en mer hållbar vardag hemma, där elfordon är en viktig del. Även Thomas Carlzon, VD IKEA AB och Elizabeth Peltola, kommunalråd i Älmhult var där och talade. Det var fjärde året i rad som IKEA arrangerade den här dagen tillsammans med Miljöfordon Syd och Älmhults kommun, även om vi inte var lika delaktiga som förra året. Dagen var en del av projektet GreenCharge Sydost och utgjorde avslutningen på en fem veckor lång roadshow. Under denna har de gjort nedslag med flertalet elfordon i 24 medlemskommuner och dessutom gjort resor till Norge och Danmark. Syftet med dagen var att ge möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan projektets medlemmar och samarbetspartners. Ute på parkeringen samlades ett gäng olika elbilar och laddstolpar och besökarna fick titta, provköra och prata med leverantörer. Inne på Tillsammans inledde Nina Fall dagen med att prata om IKEAs hållbarhetsarbete och vår hållbarhetsstrategi People & Planet Positive. Nina berättade också om att IKEA klättrat upp till en fjärdeplats på topp tio-listan av Sveriges mest hållbara företag och om de satsningar på vindkraftverk vi gör i Sverige. Hon avslöjade även att det i Älmhult nu finns ett hållbarhetsnätverk, Sustainable Älmhult, som de närmaste åren kommer att jobba aktivt med tre huvudfrågor; beteende, samhällsengagemang och mer hållbara transporter. Sedan förra året har vi gått från två till åtta elbilar och vi arbetar på att få ännu fler i framtiden. Många experter och forskare inom elfordon och förnybar energi hade också tagit sig till Älmhult för att bland annat prata om vikten av elfordon och laddinfrakstruktur för mer hållbara transporter, ett hållbart elbilssamhälle och energideklarationer. Olika verksamheter intervjuades utifrån vilka affärsmöjligheter de ser och dagen avslutades med en frågestund med en expertpanel, bestående av bland annat billtillverkare och teknikföretag. Varför är det här en viktig fråga för IKEA i Älmhult? Hela en tredjedel av våra medarbetare i Sverige arbetar i Älmhult och ungefär hälften av dessa pendlar till jobbet. Dessutom har vi 14 bolag som samverkar här vilket skapar ett behov för bra lokala transportlösningar. För oss är det viktigt att detta kan ske på ett mer hållbart sätt där elfordon är en bra lösning och som vi tror mycket på inför framtiden, förklarar Nina.

4 17 17 april IKEA vindar blåser nu också på Rämsberget TEXT: MALIN SENNEVALL, Jonas Carlehed, hållbarhetsansvarig IKEA Sverige, Cia Fritzon Gårdnäs, ställföreträdande landschef, Johan Nestor, varuhuschef IKEA Borlänge Jan-Olof Dahlin, projektledare O2. I fredags invigde IKEA en ny vindpark på Rämsberget i Dalarna och tog därmed ett stort steg mot att bli självförsörjande på el. Vindparken, som består av sju vindkraftverk, invigdes på IKEA Borlänge, med representanter från både IKEA och Malung-Sälens kommun, samt vindkraftbolaget O2. Rämsberget är IKEAs andra vindpark i Sverige och vindkraftverken är Dalarnas största, med en navhöjd på 119 meter och rotorblad på 112 meter i diameter. De förväntas producera 72 GWh per år, eller en årsförbrukning av el hos svenska hushåll. Jonas Carlehed är hållbarhetsansvarig på IKEA Sverige. Han berättar att IKEA har satt ett övergripande mål i vår hållbarhetsstrategi People & Planet Positive att år 2020 producera mer förnyelsebar energi än vi själva använder. I Sverige har vi kommit väldigt långt i den utvecklingen, redan idag är alla våra

5 17 17 april varuhus självförsörjande med förnybar el från Korpfjället, berättar han. Korpfjället är IKEAs första vindpark, och togs i bruk i juni Nästa år öppnar IKEA ytterligare en på Glötesvålen med 30 vindkraftverk. Med denna blir IKEA i Sverige helt självförsörjande på el i samtliga varuhus och övriga byggnader. Hållbarhet är en naturlig del i allt IKEA gör och vindkraft är en långsiktig källa till förnybar el för våra IKEA varuhus och byggnader i Sverige. Genom egen vindkraft får vi full kontroll över vår elförbrukning och sparar därmed in på kostnader, vilket i slutändan även gynnar våra kunder. Vi är glada och stolta över att kunna inviga vår vindpark på Rämsberget och namnge vindkraftverken efter lokala hjältar i Malung- Sälens kommun, säger Cia Fritzon Gårdnäs, ställföreträdande landschef, IKEA Sverige. Förutom de stora miljövinsterna som kommer ur vindkraftverken, bidrar de även med lokal nytta. Många nya anställningar har skapats, både tillfälliga och lite längre. Dessutom har man valt ut sju vardagshjältar, personer som har präglat sin omgivning på ett positivt sätt och gör skillnad i andra människors vardag. De har alla fått sitt namn på varsitt vindkraftverk. Vindkraftverken är också affärsmässigt bra för IKEA, eftersom vi skapar en bättre kostnadskonstroll för vårt energibehov, och med längre kostnader kan vi sänka priserna, vilket gynnar kunderna. Att vindparkerna har hamnat just i Dalarna beror på bedömningar som O2 gjort. En faktor är att landskapsbilden ska påverkas så minimalt som möjligt. Tack vare att vindkraftverken blir alltmer energieffektiva kan man minska antalet vindkraftverk och ändå få samma energi. Rämsbergets vindkraftverk är 30 procent mer energieffektiva än de på Korpfjället, vilket gör att de sju kraftverken Vindkraftverken på Rämsberget. där producerar lika mycket energi som de nio på Korpfjället. Vindkraftverken har en uppskattad livslängd på 20 år, vi kan bara spekulera i hur effektiva de nya kraftverken kommer att vara när det är dags att uppdatera dagens, menar Jonas. Samtidigt som IKEA bygger vindkraftverk och arbetar mot att bli energioberoende, jobbar vi intensivt med att energieffektivisera. De senaste 10 åren har vi blivit 30 procent mer energieffektiva. Det är bra för miljön, det är bra för våra kunder och det är bra för IKEA, avslutar Jonas.

6 17 17 april Påskpyssel - inte bara för barn Nu är den härliga påsken här, och vad passar bättre under påskens alla lediga dagar än lite hederligt påskpyssel. Inte bara barnen kan pyssla, det finns mycket för oss vuxna att göra också. De flesta av oss äter mycket ägg under påsken. Istället för att kasta äggskalen, varför inte passa på att använda dem till något praktiskt? Till exempel kan du odla lite örter i dem. Örtodling Spara en så stor del av ett äggskal som möjligt och klistra fasta det på en kartongbit, lämpligvis en bit kartong från en nyinköpt IKEA produkt. Måla ett ansikte på ägget, till exempel med IKEAs MÅLA tuschpennor. Fyll halva äggskalet med jord och tryck ner växtfrön. Låt växa! Fina färger på äggskalen Det finns många sätt att piffa till äggskalen inför äggätarhelgen. Ett helt naturligt sätt att färga äggen på är att koka dem tillsammans med olika naturliga ingredienser. Testa till exempel rödvin, olika sorters teer, gurkmeja, rödbetor eller varför inte persilja? Resultatet blir naturligt spräckligt och inga konstiga gifter riskerar att tränga igenom skalet. Titta på på bloggen colourmehappy för mer information. Varför inte odla lite örter i äggskalet? MÅLA tuschpennor kostar 19 kr för 12 stycken. Perfekta för slarviga barn och vuxna - korken kan lämnas av upp till tre dagar utan att pennorna torkar! Med te kan du på ett naturligt sätt göra dina ägg påskfina. Enklaste påskpyntet tipsar Livet Hemmabloggen om. Ett gäng ägg på ett fat från STOCKHOLM.

7 17 17 april NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Michal ny Testtekniker på IKEA Test Lab Vi är glada att meddela att Michal Pinzcakowski har börjat som testtekniker på IKEA Test Lab. Michal huvudsakliga uppdrag är att stötta HFB:na med testning under produktutveckling på belysning och kök. Han kommer också jobba med att utveckla nya testmetoder. Michal kommer närmast ifrån Danforss där han jobbade som Test Engineer. Michal började på IKEA Test Lab den 24 mars 2014 Varmt välkommen Michal till IKEA Test Lab och PR&C! Stefan Bertilsson Deputy Manager IKEA Test Lab Tips från redaktionen så skriver du personalnytt Personalnytt är en annons om nya medarbetare i Älmhult. Ett persnalnytt ska innehålla en introduktion med namn, avdelning, funktion och startdatum. Den nya arbetsuppgiften, du berättar helt kort om vad de nya arbetsuppgifterna/ansvarsområdena innebär. Bakgrund, nämn gärna var medarbetaren senast kommer ifrån. Tack och lycka till. Till sist, avsändare, som brukar vara närmsta chef på förra och nya jobbet. Du skriver namn, funktion/avdelning och bolag. Personalnytt ska vara max 500 tecken inklusive mellanslag. Bifoga anställningsnummer eller foto. /Redaktionen

8 17 17 april INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Kurs i trädgårdsdesign Längtar du efter en mer inbjudande trädgård? I kursen Trädgårdsdesign får du lära dig att planera och designa din egen trädgård utifrån dina önskemål och platsens förutsättningar. Startar lördagen den 24 maj, kl , därefter 28 juni, 9 augusti, 30 augusti samma tid, pris 1595 kr. Läs hela kursbeskrivningen på Välkommen med din anmälan! Eva Uppsäll, Stubbalycke Trädgård, Virestad Annons Välkomna att fira in våren på Älmhults största valborgsfirande Var: Möckelns Idrottsplats När: 30 april Tal 19.30, bål 20.00, fyrverkerier Många stånd och stora vinstchanser. Korv och läsk till försäljning. Vinsten går till ungdomsverksamheten. Arrangör Älmhults Äventyrsförening tillhörande Riksorganisationen Aktiv Ungdom. se sök på äventyr Vi finns även på Facebook. Annons Vuxenklubben hade årsmöte Golfsäsongen är här! Annons Vuxenklubben hade 27 mars ett välbesökt årsmöte med ca 200 besökare. Där berättade jag lite om föreningen och vi hade Hälsoringen på besök, som pratade om friskvård och hjärt- och kärlsjukdomar. Det bjöds på landgång, kaffe och kaka och avslutades med ett stort, traditionsenligt lotteri. Glädjande nog fick vi även besök av chefen. /Bosse Franzén, Ordförande Vuxenklubben Kom och spela golf med oss på Älmhults Golfklubb! Golfkul för 4-6 år: start 11/5 Knatteträning 7-10 år: start 28/4 Juniorträning 11-21: start 28/4 Mer info och anmälan: samt info@almhultsgk.se Familjedag den 11/5 kl Stora som små, välkomna att prova på golf. Massor av aktiviteter för alla åldrar samt golf-loppis. Vi ses! ÄHGK, juniorsektionen

9 17 17 april INFORMATION TILL IKEA MEDARBETARE En chans till - Besök utställningarna på IKEA 1! Är du nyfiken på vad som har hänt med det gamla varuhuset? IKEA of Sweden välkomnar nu återigen alla medarbetare och medlemmar i Vuxenklubben till öppet hus, för att se vad som har hänt med varuhuset och ta en titt på utställningen kopplat till IKEAs affärsplan NU-VÅ17. På IKEA 1 visas IKEA affärsplansprioriteter, som Growth with impact, med fokus på sovrum och badrum, temat för VÅ15 Where good days start, hur vi vill skapa ett mer vitalt IKEA och nya produkter som är på väg in i IKEAs sortiment det kommande året. Utställningen har ett starkt fokus på livet hemma. För vem? Alla IKEA medarbetare och medlemmar i Vuxenklubben När? 9 maj Drop in mellan och Var? Gamla IKEA varuhuset, IKEA 1, Västergatan 8 Inträdesbiljett? Ditt IKEA ID-kort Få inspiration och motivation inför det kommande året och ladda för ett år av extraordinär tillväxt! Varmt välkommen!

10 17 17 april INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Alla medarbetare i Älmhult (IKEA Gruppen, Ikano och Inter IKEA) samt medlemmar i Vuxenklubben erbjuds gratis entrébiljetter lördagen den 30 augusti, då Timbuktu & Damn, Ace Wilder, Alcazar och Edda Magnason uppträder. Nu är det även klart med underhållning för barnen i form av både Rackartygarna och Banditsagor. Fler artister för de yngre barnen kommer att presenteras inom kort. Dessutom kommer det att finnas massor av aktiviteter för hela familjen både i centrum och ute på Haganäsområdet. Senaste nytt kan du läsa på Anmälan för biljetter öppnar i maj. Mer information om hur du anmäler dig och din familj kommer! Trubadurer sökes till IKEA of Sweden IKEA of Sweden söker ideella trubadurer som kan spela i Mums, café och samlingssal på nya Gulsippan. Varannan torsdag förmiddag är det tänkt att en trubadur ska spela. Är du själv sugen eller känner du någon annan som är? Hör av dig till receptionen på eller sipp@ikea.com Stor loppis i Hökön STOR LOPPIS med många säljare! HÖKÖN SÖN 27/ Boka plats, 100 kr (under tak), Johan Föreningen kommer att sälja korv och fika. Arrangör: Hököns Intresseförening

11 17 17 april INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Äventyr i skogen Familjedag Annons Premiär på Sjöstugans restaurang Annons Välkomna barn och vuxna till OK Älmes klubbstuga Lördagen den 26 april kl Vi provar på enklare Orienteringsaktiviteter Vi grillar korv och snackar om orientering Prova på att orientera - Välkommen på tisdagar när vi har våra träningskvällar. Tid och plats se hemsidan: Naturpasset med 30 kontroller i Klöxhultsskogen. Kartpaket säljs på familjedagen. Nu börjar en ny säsong! Restaurangen öppnar 17 april kl Det blir en festkväll med grillbuffé. 160 kr, inklusive fördrink. Dagens lunch måndag-fredag Ring och boka bord: , , restaurang@sjostugan.com Öppettider varje dag Välkomna! Välkomna till OK ÄLME Bakluckeloppis på Björkö Pjätteryd Annons Pratar du mandarin? Sönd. 4 maj kl :-/plats bokas hos: Stefan Malin Johan Försäljning av jord, gödsel, bark 5 för 100 kr Servering: Kaffe och våfflor, grillad korv Meeting Services letar efter en tolk 6-8 maj. Översättning från engelska till mandarin. Om du kan hjälpa oss med det här, kontakta: Meeting.services.se@ikea.com döp ditt mail till: Supplier days Pjätteryds IF

12 17 17 april AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Nästa lunchdisco Kommande aktiviteter Den 6 maj slår vi till igen och deltar i den Globala Lunch Beat dagen. Lunch Beat startade i Stockholm Fyra år senare har rörelsen växt från ett garage i Stockholm till en global rörelse med arrangemang i över 90 städer över hela världen. Kom och hjälp till att sätta Älmhult på kartan den 6 maj klockan Läs mer på Det tidigare annonserade lunchdiscot den 2 maj utgår och flyttas till denna dag i stället. Den 23 april kommer Åke Knall Olofsson och berättar om det gamla Älmhult. Minns tillbaka hur det var innan eller kanske du bara har ett intresse för tiden innan du bodde här. Klockan i After Work lokalen. Växtbytardag Har du plantor att dela eller saker att sälja? Då är det dags att börja planera för vår växtbytardag den 11 maj. Vi kommer i samband med det att anordna en bakluckeloppis och det finns möjlighet att köpa en härlig brunch i vårt café. Bussplatser kvar Aktivitetshuset ordnar med gratis buss till Vårruset i Växjö den 7 maj. Bussen avgår från Aktivitetshuset klockan och kör åter direkt efter loppets slut. Gå-Lunka-Löp sektionen arrangerar en buss till Göteborg för löpare och åskådare den 17 maj Pris: 220 SEK för IKEA anställda 260 SEK för icke IKEA anställda För mer information: walter.appelman@ikea.com; Tel Plats bokas via Aktivitetshusets reception. Öppettider i påsk 17 april april STÄNGT 19 april april STÄNGT 21 april STÄNGT Multihallen med squashhall och func gym är öppna enligt ordinarie tider alla dagar. Du kommer in genom att dra ditt passerkort. Tänk på att inte släppa in obehöriga i lokalen. Glad påsk!

13 17 17 april AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS IKEA Gösmästerskap 2014 Nu är det dags att anmäla sig till årets IKEA mästerskap i Gösfiske! IKEA/IKANO anställda och familjemedlemmar får deltaga. När: Lördagen den 28 juni. Samling: Sikareveln klockan Vi fiskar mellan klockan Invägning och prisutdelning direkt efter fiskets slut. Vid fiskets start skall fiskekort visas upp till tävlingsledningen. Anmälan görs till Aktivitetshuset samtidigt som ni betalar in 100 SEK / person som oavkortat går till priser. Anmälan senast den 13 juni och den är bindande. Båt respektive plats i båt ordnar man själv. Regler: - Max 2 spö/deltagare används samtidigt. - En digital fiskevåg skall medföras i båten. - En digital kamera (mobil med kamera) skall medföras i båten. - Tydligt måttband skall finnas i båten. - Regler enligt fiskekortet gäller. Vid frågor skicka mail till: per. blomquist@ikea.com Med vänliga hälsningar Fiske sektionen Burra. Elmekören och Elme Storband Side by side Söndag den 27 april klockan på Speakeasy. Pris: 150 kronor Biljetter finns att köpa i receptionen på Aktivitetshuset och på JC. AFTER WORK TORSDAG 24/4 Öppet Välkomna! Vi finns även på Facebook Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , aktivitetshuset@ikea.com.

14 17 17 april LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN STÄNGT TIS Elsies fisksoppa ONS Het tacosoppa TOR Len sparrissoppa FRE Champinjonsoppa med bacon Veckans vegetariska: Krämig blomkåls- och purjolökssoppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Ny tidtabell för lunchbussen Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN STÄNGT TIS Kokt wienerkorv med potatismos, lingon och gurkmajonäs. Stekt fläskschnitzel med rödvinssky, potatis, grönsaker och gelé. ONS Kokt torsk med skirat pepparrotssmör, potatis och ärtor. Stekt fläsk med löksås, kokt potatis, grönsaker och lingon. TOR Spagetti och köttfärssås. Ananasgratinerad kassler, serveras med ris. FRE Husmansbuffé. Stekt fisk med skarpsås, kokt potatis, ärtor och citron. Porterstek med sås, kokt potatis, grönsaker och gelé. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel Alla lunchrestauranger i Älmhult finner du på

15 17 17 april SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES HEMNES spegel, svartbrun. 100 kr. Mycket bra skick. Finns i Älmhult. Ring mobil Crescent flickcykel 20 tum, rosa och svart med cykelkorg. Inga växlar, lyse eller lås. Messa om du vill se en bild. 700 kr. Pernilla Barncykel. 20 Yosemite, silverfärgad. Som ny! Ring Bosch Indego robotgräsklippare helt ny(kvar i originalförpackning). Lämplig för gräsytor upp till 1000 kvm. Rekommenderat pris: Säljes för kr. Telefon 0476/14148 Solweig, Evert Välvårdade barncyklar. En 16 tum Crescent pris: 500 kr och en 12 tum pris:200 kr. Ring Pernilla Toppenfina fotbollsskor som gör många mål! Två par storlek 30. Märke: Adidas resp. Diadora. Ett par storlek 36. Märke Umbro. Ring Tvillingsbarnvagn, tandemmodell med regnskydd, åkpåsår o babylift 1000 kr. Sittvagn med regnskydd o babylift, stora hjul 400 kr. Tel Polar 520 GS BKX, Barnkammarvagn, Djur och rökfri. Ventura Neptun förtält. Cykelställ för 3 cyklar. Besiktigad augusti Godkänd fukttest juni Pris: kr. Annons med bilder finns på Blocket. Tel: Begagnad flickcykel 26 säljes Kvällstid efter kl 18:00 UTHYRES Vackert, nybyggt hus på landet uthyres möblerat, ett år fr. o. m. augusti. 21 km nordost om IKEA. Avskilt läge, nära skogen. 4 sovrum, vardagsrum med öppen spis, kök med stor matplats, badrum med bastu och tvättmaskin. Stor terrass. För info, ring Boende i avstressande miljö. Hus uthyres med 6 rum+kök, fiber, nära till dagis, bergvärme. 20 min från Älmhult. Tel: Lägenhet i Alicante. 2-rums lägenhet med stor inglasad balkong. Uthyres veckovis. 5 minuter till playan Vårrensning i trädgård och garage i helgen? Här finns diverse trädgårdsredskap och släp för uthyrning t ex markvibrator, cementblandare, jordfräs, häcksax, lövblås, vedklyv, bilningshammare, gallersläp, släp, skåpsläp, målarställning och byggställning. Vi har även liftar så som skylift, saxlift. Om ni istället vill slappna av och ta det lugnt så finns en badtunna på släp. Priser hittar ni på eller ring eft kl 14. ÖNSKAR HYRA Veckopendlare önskar hyra mindre lägenhet i Älmhult för kortare tid, i ett första skede så snart som möjligt fram till mitten av juni men eventuellt längre. Möblerad är starkt plus. Hör av dig på ola@decisionfocus.se eller Boende i andra hand i Älmhult sökes av 2 ansvarsfulla stundenter för tiden mellan slutet på maj till början av augusti. Gärna möblerat. Del av perioden oxå intressant. Emeli: , fredsdotter@live.se Hjälp! Liten möblerad lägenhet/ rum med kokvrå önskas hyra i Älmhult från första maj till och med sista juni Allt av intresse. Ring eller smsa SÖKES Två retrieverflickor söker dagmatte eller daghusse på deltid, i eller omkring Killeberg/Loshult/ Älmhult, ca 2-3 dagar i veckan. Vi kan bestämma vecka för vecka vilka dagar som passar dig. Inga långa promenader behövs, det är mer sällskap de vill ha. Jag betalar dig givetvis en liten summa också! Det enda kravet jag har på dig är att du har en hundsyn som överensstämmer med min, vilket vi upptäcker när du ringer mig på Husqvarna motocross eller enduro motorcykel, helst äldre Hel eller i delar allt av intresse SKÄNKES Ölandssten. Ca 70 kvadratm. Finns att hamta i Osby KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

16 17 17 april 2014 Utemöbler för alla. Du har väl inte missat att det just nu pågår en ny kampanj på IKEA - Utemöbler för alla. Varför inte passa på att så här i påsktider att spana in utbudet och inviga möblemanget en solig dag under långhelgen? Det finns något för alla, den lata, den trångbodda, den frusna och den veliga. Vi önskar er en härlig påsk i trädgårdar och på balkonger! ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på ikea1.scop@ikea.com eller

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73 Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 28 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 14 augusti 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon 042-26

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN

MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN VECKA 3 måndag 14.1 Kyckling, ris, salladsbord tisdag 15.1 Havregrynsgröt, sylt, smörgås, ägg, frukt Fisk, potatis onsdag 16.1 Lasagne, salladsbord torsdag 17.1

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Missa inte vår varierade och goda salladsbuffé! Måndag:29/9 Tisdag:30/9 Onsdag: 01/10 Stekt fläsk med löksås potatis lingonsylt Köttgryta med ris Blåbärssoppa med skorpor Laxlåda med rödlökssmör ärtor

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. DC firar 50 år S.2

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. DC firar 50 år S.2 18 25 april 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Ett lysande resultat S.3 DC firar 50 år S.2 Medarbetarutbyte S.6 Vinnaren av hållbarhetsturnén hållbar stol vägen

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. De gjorde frontvecka S.4

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. De gjorde frontvecka S.4 09 21 februari 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Fokus på sovrum & badrum S.3 De gjorde frontvecka S.4 TV4 möblerar med IKEA S.2 Många glada barn fick mjukdjur

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Nytt från MidSweden SkiPark!

Nytt från MidSweden SkiPark! Nytt från MidSweden SkiPark! Här kommer en hälsning från Gun Fahlander som är projektledare för MidSweden SkiPark, som ska bli världens längsta skidtunnel i ett naturberg. I början av september gjordes

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 2 IKEA VISION & AFFÄRSKONCEPT »Vår affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsprodukter till så låga priser att så många

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 12 (17 21 MARS 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel UF mässan Skidgymnasiets hemsida Handelsprogrammet

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017

AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 2017 AKTIVITETSKALENDER HÖSTEN 0 Fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning Kontakt: Yvonne Wallin tfn. 00 0 yvonne.wallin@ludvika.se START dagar för några aktiviteter BAD måndag september SKYTTE

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Kycklingbröst. Nästan 1/2. ord.priset! Varmrökt. Regnbågslax. Hel med ben, ca 1200 gr. 6Ordpris 129:- /kg

Kycklingbröst. Nästan 1/2. ord.priset! Varmrökt. Regnbågslax. Hel med ben, ca 1200 gr. 6Ordpris 129:- /kg Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 41 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 13 november 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD. 18 februari 24 februari 2019

LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD. 18 februari 24 februari 2019 LUNCH & FIKA v.8 HANDELSPLATS CENTER SYD 18 februari 24 februari 2019 10 % med BARSEBÄCK GOLF & KONFERENS RESTAURANGER 10 % med Må 11:30-14. Ti-Fre 11:30-17:00 Dagens serveras 11:30-14:00 90:- Lunch: 115

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

VILHELMINA Folkets Hus Måndag 3/6 kl ÅSELE Kulturhuset Tisdag 4/6 kl /5-19

VILHELMINA Folkets Hus Måndag 3/6 kl ÅSELE Kulturhuset Tisdag 4/6 kl /5-19 Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 60 2019-05-28 Nr 22 VILHELMINA Folkets Hus Måndag 3/6 kl 11-15 ÅSELE Kulturhuset Tisdag 4/6 kl 11-15 20/5-19 18 karat guld...235:-/gram 23

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj Kärnan Meny- & Aktivitetshäfte Maj Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och känna

Läs mer

Uppgift: 1 På spaning i hemmet.

Uppgift: 1 På spaning i hemmet. Julias Energibok Uppgift: 1 På spaning i hemmet. Min familj tänker redan ganska miljösmart, men det finns såklart saker vi kan förbättra. Vi har redan bytt ut alla vitvaror till mer energisnåla vitvaror.

Läs mer

Vi finns även på facebook. www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70. 2015 01 14 Årg. 42 v. 3. Gruppförsändelse

Vi finns även på facebook. www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70. 2015 01 14 Årg. 42 v. 3. Gruppförsändelse Postens Gruppförsändelse 2015 01 14 Årg. 42 v. 3 Utgivare: Victoria Palmqvist www.doroteaaktuellt.se doroteaaktuellt@gmail.com 0942-106 70 Vi finns även på facebook Ekumeniska gudstjänster Pingstkyrkan

Läs mer

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R

FÄRS FISK JÄRN/LEVE R Vårens grundskolematsedel på remiss till matråden på Gökstens- och Edvardslundsskolan Enligt riktlinjerna skall fördelningen av livsmedel till måltiderna under en 4 veckors period se ut så här och följa

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang

Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Meny Trollkrubbets Skolrestaurang Vårterminen 2016 skola Välkommen till en ny termin Vi hoppas maten ska smaka Vecka 1 Torsdag 7/1 Korvstroganoff med ris Blodpudding med baconkross och lingonsylt Fredag

Läs mer

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Där gammal och ung möts Sommarprogram För seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-39 36 35 catarina.ekholm@vasteras.se Några hopplock

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015

Tidtabell. 1 september - 4 januari 2015 Tidtabell 1 september - 4 januari 2015 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Stockholm Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015

Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Vad händer i Färgelanda? Juli 2015 Inlämning av manus ska vara oss tillhanda innan den 15:e i varje månad för införande nästkommande månad. Vad händer i Färgelanda för Juli och Augusti månad kommer att

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

Kärnan. Meny och aktiviteter December

Kärnan. Meny och aktiviteter December Kärnan Meny och aktiviteter December Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och känna

Läs mer

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Nyhetsbrev #2 2016 Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Sida 1 av 4 I höstas på höstmötet presenterade vi en verksamhetsplan för 2016.

Läs mer

Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur.

Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur. Tuff våren 2014 Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur. Kostnad Undervisning, barnomsorg

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

SOMMARKALENDERN LJUNGBY KOMMUN. Information om fritid, kultur och rekreation för personer med funktionsnedsättning

SOMMARKALENDERN LJUNGBY KOMMUN. Information om fritid, kultur och rekreation för personer med funktionsnedsättning SOMMARKALENDERN LJUNGBY KOMMUN Information om fritid, kultur och rekreation för personer med funktionsnedsättning MAJ, JUNI, JULI OCH AUGUSTI 2013 Socialförvaltningen Barn och utbildningsförvaltningen

Läs mer

God jul och gott nytt år

God jul och gott nytt år God jul och gott nytt år > VD har ordet: Kundfokus vad betyder det för oss? > Ny rutin för sjuk- och friskanmälan > 5 frågor: Jarmo Löflund DECEMBER 2014 Nyhetsblad med aktuell information till dig som

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

INBJUDAN HÄLSOVECKORprova på aktiviteter och föreläsningar för ett rikare och hälsosammare liv

INBJUDAN HÄLSOVECKORprova på aktiviteter och föreläsningar för ett rikare och hälsosammare liv INBJUDAN HÄLSOVECKORprova på aktiviteter och föreläsningar för ett rikare och hälsosammare liv Under v. 35 och 36 anordnar Hälsokraft aktiviteter och föreläsningar för Falkenbergs kommuns anställda att

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

VT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin.

VT 2013. Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin. VT 2013 Föräldrar är välkomna till vår matsal att äta lunch med sitt barn en gång per termin. Till varje måltid serveras ekologisk mjölk och kylt vatten, knäckebröd och salladsbuffé där ekologiskt odlade

Läs mer

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS AKTUELL KALENDER com

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS AKTUELL KALENDER   com KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD MARS 2019 AKTUELL KALENDER www.kallbygden com Vad händer? Mars månad är ju verkligen den månad som präglas av årsmöten. Inte mindre än 5 st annonseras här i

Läs mer

Varmt välkomna till Naturkunskap- och geografistugan

Varmt välkomna till Naturkunskap- och geografistugan Spanskastöd Spanskstöd - onsdagar i sal 401 mellan 14.30 och 15.30 Måndagar kl. 15.00-16.00 i sal 505. Alla som vill är välkomna. Hälsningar Boel Nohre Carlsten Mattecentrum på skolan Mattecentrum har

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Januari Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

LUNCH & FIKA v.3 HANDELSPLATS CENTER SYD. 14 januari 20 januari 2019

LUNCH & FIKA v.3 HANDELSPLATS CENTER SYD. 14 januari 20 januari 2019 LUNCH & FIKA v.3 HANDELSPLATS CENTER SYD 14 januari 20 januari 2019 10 % med BARSEBÄCK GOLF & KONFERENS RESTAURANGER Lunch: 115 kr Lunchen serveras 11.30-14.00 inkl. salladsbuffé bröd kaffe Helgbuffé lördag

Läs mer

MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014

MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014 MATSEDEL skola/förskola HT V.34 44 2014 Vecka 34 18/8 22/8 Måndag: Köttfärssås beat och spaghetti Rotfruktssås och spaghetti Grönsaksoppa Tisdag: Kokt fisk med persiljesås, hackat ägg och kokt potatis

Läs mer

Ungdomsgrupp, Ledarutbildning, Musik & Gudstjänst

Ungdomsgrupp, Ledarutbildning, Musik & Gudstjänst Ungdomsgrupp, Ledarutbildning, Musik & Gudstjänst Mariakyrkan våren 2013 Välkommen till Ungdomsverksamheten här hittar du ett varierat utbyt med olika möjligheter att, låta dina talangerna flöda fritt,

Läs mer

Obs! Vi är mycket noga med att alla barn har en medföljande ansvarig förälder med sig till badet. En olycka händer så lätt.

Obs! Vi är mycket noga med att alla barn har en medföljande ansvarig förälder med sig till badet. En olycka händer så lätt. Välkomna till läger U12:1 Lindvallen 22-25 november Nu börjar det dra ihop sig till årets första efterlängtade läger i Lindvallen. I år kommer vi inte ha några skidmöten utan istället lämnas det mer tid

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2017 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Ängsgården. September

Ängsgården. September Ängsgården September Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Stafettpinnen till Linda S.6

IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET. Stafettpinnen till Linda S.6 14 28 mars 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Internationella skolan S.4 Stafettpinnen till Linda S.6 Nu är det Earth Hour S.2 IKEA IT bäst i Sverige - har Årets

Läs mer

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 Årgång 12 Nr 2 Mars 2009 BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL

Läs mer

ICA-kundernas syn på hållbarhet

ICA-kundernas syn på hållbarhet ICA-kundernas syn på hållbarhet Om ICAs kundpanel ICAs Kundpanel rekryterades under sommaren 2011 och innehöll vid undersökningstillfället cirka 2300 kunder. Kunderna rekryteras slumpmässigt via telefon.

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården November Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Så här energieffektiviserar vi, metod och goda exempel. Maria Rydholm Hållbarhetskoordinator IKEA Jönköping

Så här energieffektiviserar vi, metod och goda exempel. Maria Rydholm Hållbarhetskoordinator IKEA Jönköping Så här energieffektiviserar vi, metod och goda exempel Maria Rydholm Hållbarhetskoordinator IKEA Jönköping Vi vill vara People & Planet Positive 2020! Ny hållbarhetsstrategi med mål och tydlig tidsplan

Läs mer

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015

Tidtabell. 5 januari - 29 mars 2015 Tidtabell 5 januari - 29 mars 2015 blekingeflyg blekingeflyg Tack alla som väljer att flyga med oss! Med pressade priser och bra avgångar till och från Stockholm fortsätter vi att jobba med vår målsättning

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Mars Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

Matsedel Serviceboende 8 juni - 23 augusti 2015

Matsedel Serviceboende 8 juni - 23 augusti 2015 Matsedel Serviceboende 8 juni - 23 augusti 2015 Vecka 24, 8 14 juni Måndag Middag Isterband, dillstuvade potatis, rödbetor Kvällsmat Nubbesallad Tisdag Middag Stekt sej, potatis, remouladsås Kvällsmat

Läs mer

Fest i AKC. AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte. Nr 115, november 2013. Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter,

Fest i AKC. AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte. Nr 115, november 2013. Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter, Nr 115, november 2013 AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter, Ni har tidigare fått information om att AKC:s hyresavtal har sagts upp av vår hyresvärd

Läs mer

IKEA i Sverige. Årlig sammanfattning verksamhetsår 2014

IKEA i Sverige. Årlig sammanfattning verksamhetsår 2014 IKEA i Sverige Årlig sammanfattning verksamhetsår 2014 Vi vill växa och skapa en bättre IKEA upplevelse för de många människorna Fokus framåt att skapa en ännu bättre IKEA upplevelse Vi har ett intensivt

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 Maj 2019 Datum Tid Aktivitet V.18 Mån 29/4 Tis 30/4 Valborgsmässoafton Ons 1/5 Tors 2/5 10.30 Fre 3/5 13.30-15.30 Teknikkurs för smartphones (Fullbokad)Terminsavslutning Fika

Läs mer

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015

Påsklov 2015. Påsklov. Hörby 30 mars-6 april 2015 Påsklov 2015 Hörby 30 mars-6 april 2015 Bada och lek på Lågedammsbadet Vi kommer ha vår populära leksak, bläckfisken, i vattnet måndag-torsdag 11.00-15.00 (ingen motionssimning denna tid). Skärtorsdag

Läs mer

Kärnan. Meny- och aktivitetshäfte November

Kärnan. Meny- och aktivitetshäfte November Kärnan Meny- och aktivitetshäfte November Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och

Läs mer

MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24

MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24 MATSEDEL skola/förskola VT 2014 V. 12-24 Vecka 12 17/3 21/3 Måndag: Köttfärssås beat (oxfärs) med spaghetti Vegetarisk pastasås med champinjoner Tisdag: Dragonfisk med kokt potatis/ris Ostgratinerad blomkål

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

3/ ÖLANDSRESA MED FONDBUSSEN

3/ ÖLANDSRESA MED FONDBUSSEN OKTOBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/10 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.40 Tisdag 2/10 10.30 Gympan flyttad till Tors. Torsdag 4/10 Ekåsen har stängt pga. aktivitet för boende på Gemensam

Läs mer

Kristoffer Bergdahl Registrerad Fastighetsmäklare. Välkomna på visning! Mob 0703-46 57 62

Kristoffer Bergdahl Registrerad Fastighetsmäklare. Välkomna på visning! Mob 0703-46 57 62 är ni Visning: Söndagen 23/3 12:00-12:45 Välkomna till detta unika gamla hus på härliga Råå. Bostaden erbjuder en generös takhöjd, stukaturer, gamla fina plankgolv och kakelugn! Lummig trädgård i söderläge

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Framtiden för furu presenterades på IKEA 1 S.4. Näringslivsmedalj till Ingvar S.3. Kunderna tycker till S.6

ÄLMHULTSBLADET. Framtiden för furu presenterades på IKEA 1 S.4. Näringslivsmedalj till Ingvar S.3. Kunderna tycker till S.6 16 11 april 2014 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Näringslivsmedalj till Ingvar S.3 Kunderna tycker till S.6 Barns rätt till rent vatten S.2 Framtiden för furu presenterades

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården December Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö. HUVUD för kunskap. HJÄRTA för medkänsla. HAND för färdighet. HÄLSA för ett sunt levnadssätt

Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö. HUVUD för kunskap. HJÄRTA för medkänsla. HAND för färdighet. HÄLSA för ett sunt levnadssätt Avsändare: Almviks 4H-klubb Madrigalgatan 2 215 74 Malmö HUVUD för kunskap HJÄRTA för medkänsla HAND för färdighet HÄLSA för ett sunt levnadssätt Almviks 4H-klubb Igelkott på besök sommaren 2013 Vårprogram

Läs mer

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill att du ska känna när du kommer in genom dörrarna. Den

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

Klass 6B Guldhedsskolan

Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B i Guldhedsskolan har gjort ett temaarbete i NO, svenska och bild. Vi gör alla avtryck i miljön. Hur mycket jag tar av naturens resurser och belastar miljön brukar kallas

Läs mer

Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt maj 2016

Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt maj 2016 Välkommen till Sommarträffen med Barnen Framför Allt 20-22 maj 2016 Billingen i Skövde 20-22 maj 2016 Att BFA anordnar sommarträffar, sedan många år tillbaka, har några olika syften. Det viktigaste av

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5

ÄLMHULTSBLADET. En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4. IKEA Museum söker bygglov S.3. DC fyller 50 år S.5 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET IKEA Museum söker bygglov S.3 DC fyller 50 år S.5 Donation av IKEA Foundation S.2 En ny säsong för Givebox med en ny fadderfamilj S.4

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

ÄLMHULTSBLADET. Hej Designers Days. Jessica Anderen i karriärpodden s.2. VÅ 14 summeras med positivism s.6. IKEA designers på Instagram s.

ÄLMHULTSBLADET. Hej Designers Days. Jessica Anderen i karriärpodden s.2. VÅ 14 summeras med positivism s.6. IKEA designers på Instagram s. 06 30 januari 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Jessica Anderen i karriärpodden s.2 VÅ 14 summeras med positivism s.6 IKEA designers på Instagram s.8 Hej Designers

Läs mer

Äventyret kan börja... Underbara minnen

Äventyret kan börja... Underbara minnen Privat & Föreningar 2013-2014 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00

Läs mer

VARI-tryck. Lämnar Du spår efter Dig så att kunden hittar Dig??

VARI-tryck. Lämnar Du spår efter Dig så att kunden hittar Dig?? Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 59 2018-07-25 Nr 30-32 Lämnar Du spår efter Dig......så att kunden hittar Dig?? Spår lämnar du enklast genom att annonsera i ÅSELE-NYTT eller

Läs mer