Ersättare: Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 14 november Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ersättare: Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 14 november 2008. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 103-118"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 12 november (29) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl Beslutande: Per Gruvberger, ordf Per-Åke Sandberg Sune Frisk Bengt-Olov Persson Anita Widman Torbjörn Parling Annika Johansson Harry Johansson Michael Helmersson Göran Andersson Björn Stålhammar Ersättare: Övriga deltagande: Ulf Persson, controller 105,106,107 Catrin Marsell Claes Hultgren, kommunchef Bo Forsberg, sekreterare Utses att justera: Michael Helmersson Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 14 november 2008 Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Justerande Michael Helmersson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen 12 november 2008 Anslagsdatum:14 november 2008 Datum för anslagets nedtagande:5 december 2008 Förvaringsplats: Kommunstyrelsens kansli Underskrift Annika Jansson

2 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 22 oktober Kommunfullmäktige 15 oktober Ks 103 Au 85 Kf 74 Dnr 230/07 Motion Maten är viktig för oss alla I motion daterad 27 september 2007 anför Benny Persson följande: För att våra barn och ungdomar ska klara av skoldagen och även inlärningen krävs bra matvanor. Skollunchen är därför oerhört viktig. Att ha en varierad och näringsriktig kost och en kost som de flesta barn och ungdomar dessutom tycker om är inte det lättaste att kombinera. Många elever äter tyvärr dåligt, kanske enbart smörgås i våra skolmatsalar. Vi vet också att för många elever är skollunchen den enda tillagade maten de rar under dagen. En maträtt som de flesta gillar är köttbullar. En del skolor har infört att denna rätt finns på matsedeln varje dag, som ett alternativ till den ordinarie maträtt som serveras. I vår kommun tillagas huvuddelen av maten för våra skolar på Strand vägs skolans kök där även maten till de äldre som bor på Särskilda boenden och som rar mat distribuerad till sitt hem tillagas. Köttbullar skulle sannolikt även för dem vara ett bra alternativ till den ordinarie maträtt som serveras. Jag hemställer att kommunen utreder möjligheten till att införa köttbullar som ett alternativ till den ordinarie maträtt som serveras på kommunens skolor och till de äldre som får sin mat från kommunens kök. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till teknikutskottet. TU Teknikutskottet har behandlat motionen under 77/2007, 55/2008, 64/2008 och 80/2008.

3 Kommunstyrelsen 12 november Av protokollet från sistnämnda framgår att för att stimulera att barnen äter i våra skolmatsalar krävs att kostverksamheten och skolan samarbetar för att miljön och schemaläggning av mattider ses över så att barnen i lugn och ro kan äta. Att det finns pedagogiskt ätande lärare med även på högstadiet och gymnasiet. Det finns kommuner som har skolmaten schemalagd, man pratar om dagens mat, går till maten tillsammans, äter, går tillbaka till klassrummet och pratar om vad som serverats, därefter tar man lunchrast. Kosten blir som ett ämne, lika viktig som motion, matematik. Framförallt fick man med dom barn som inte åt någon mat alls att äta. Att ha flera maträtter att välja emellan är inte det största problemet att få våra skolbarn att äta. Den mat vi lagar och serverar av den budget och den upphandling vi har, är av god kvalité och varierande. I skollunchen varje dag ingår det en till två varmrätter, mjölk, vatten, smör, hårt bröd olika sorter, ett stort varierande salladsbord. Med dom resurser och pengar vi har idag, gör vi en bra kostverksamhet. Det är bra att det finns ett politiskt intresse för att satsa på skolmaten istället för att se det som en besparingsmöjlighet. Teknikutskottet har beslutat att med kostenhetens yttrande i ärendet som grund avslå motionen. föreslå kommunfullmäktige besluta att enligt teknikutskottets förslag avslå motionen

4 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 oktober Ks 104 Au 65 Dnr 77/08 Ej besvarade motioner Enligt av fullmäktige antagen arbetsordning skall kommunstyrelsen jämlikt 29 årligen till kommunfullmäktiges april/maj och oktober/november sammanträden redovisa de motioner vilkas behandling ännu ej slutförts. Den redovisning som skall presenteras för fullmäktige i oktober avges enligt följande: Bengt Sjöberg och Peter Johanssons (kd) motion ang. inrättande av familjecentral, har behandlats av kommunfullmäktige 14 maj Motionen är remitterad till socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden. Ulf Söhrmans motion ang. underhåll av verktyg, material och lokaler inom BUN:s verksamhetsområde, har behandlats av kommunfullmäktige 25 juni Motionen är remitterad till fastighetsenheten och barn- och utbildningsnämnden. Bengt Sjöberg, Peter Johansson (kd) och Göran Anderssons motion ang. Filipstad fyller 400 år 2011, har behandlats av kommunfullmäktige 25 juni Motionen är remitterad till informationsansvarig Benny Perssons motion ang. Maten är viktig för oss alla, har behandlats av kommunfullmäktige 15 oktober Motionen är remitterad till teknikutskottet. Ulf Söhrman, Michael Helmersson, Bengt Sjöberg och Gudrun Henrikssons motion ang. upprustning av skolor, har behandlats av kommunfullmäktige 14 maj Motionen är remitterad till barn- och utbildningsnämnden och teknikutskottet. Michael Helmersson och Jacelle Mattsson-Reniers motion ang. äldreboenden där husdjur är tillåtna, har behandlats av kommunfullmäktige den 18 september Motionen är remitterad till kommunstyrelsen.

5 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 oktober Ulf Söhrmans motion ang. EU dag, har behandlats av kommunfullmäktige den 18 september. Motionen är remitterad till kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige har vid sammanträde 28 november 1999, 89, beslutat att respektive beredningsorgan skriftligt eller muntligt vid fullmäktigesammanträdet skall redovisa sin beredning av motionerna och ange beräknad tid för sitt yttrande. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att lägga motionsredovisningen till handlingarna att delge densamma till de instanser och befattningshavare som ännu ej besvarat motionerna samt att notera att Kommunallagens stadgar att en motion ska beredas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut inom ett år från det att motionen väcktes. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet.

6 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 oktober Ks 105 Au 76 Au 64 Dnr 124/08 Ekonomisk plan Kommunfullmäktige har vid sammanträdet den 26 juni, 54, antagit förslag till budgetramar för det fortsatta arbetet med års budget. Ekonomienheten redovisar vid sammanträdet nuvarande läge avseende budgetarbetet. Arbetsutskottet beslutar att uppdra ekonomienheten att upprätta ett reviderat material avseende budget samt Ekonomienheten att nytt kompletterande material ska redovisas vid ny budgetberedning den 24 oktober Ekonomienheten redovisar vid sammanträdet en ny sammanställning daterad 24 oktober För 2009 redovisas ett överskott på ca 6,3 mkr och för 2010 ca 4,4 mkr. Föreslagen investeringsnivå uppgår för 2009 till totalt 24,4 mkr. Av ekonomienhetens föredragning framgick att teknikutskottet under året kommeratt lyfta ett antal investeringsobjekt som i dagsläget ej kunnat kostnadsberäknats. Vidare avser ekonomienheten att fortsätta arbetet med att minska interndebiteringar vilket kommer att medföra att föreslagna ramar kommer att förändras mellan nämnderna. Förändringen kommer att redovisas till kommunstyrelsen. Vid sammanträdet utdelades förslag till Vison Arbetsutskottet beslutar att föra ärendet vidare utan eget beslutsförslag.

7 Kommunstyrelsen 12 november Ekonomienheten redovisar vid sammanträdet en ny sammanställning daterad 12 november Enligt sammanställningen redovisas för 2009 ett budgeterat överskott på ca 6,4 mkr och för 2010 på ca 4,4 mkr. Föreslagen investeringsnivå uppgår för 2009 till totalt 24,4 mkr. Vid sammanträdet redovisas protokoll från MBL-förhandlingar 4 november Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Per Gruvberger bifall till budgetberedningens förslag med följande ändringar och tillägg: 1. Att uppdra till skolförvaltningen att i samarbete med fastighetsförvaltningen ge förslag på långsiktig organisation och lokalanvändning för skola och barnomsorg. Uppdraget redovisas i budgetarbetet Att minska föreslagna ramar för 2010 med 400 tkr för kommunstyrelsen. 3. Att lägga in 5 mkr för investering på Kalhyttans friluftsområde i 2009 års investeringsram. Investeringen endast aktuell om planerad EU-ansökan blir beviljad. 4. Att flytta investeringen av badplats på Flakudden från 2009 till 2010 års investeringsram. 5. Att uppdra till kommunledningen att till 2010 års budgetarbete utarbeta förslag till organisation av överförmyndarens arbete under nästa mandatperiod. Harry Johansson, Michael Helmersson, Björn Stålhammar och Göran Andersson instämmer i Per Gruvbergers yrkanden. Torbjörn Parling yrkar att 100 tkr överföres från kommunstyrelsens tillgängliga medel till kultur- och föreningsutskottets verksamhetsområde för att användas som offensiva kulturmedel. Anita Widman yrkar att ytterligare 10 tkr tillföres överförmyndarens verksamhetsområde.

8 Kommunstyrelsen 12 november Harry Johansson yrkar enligt följande: 1. Att utreda förutsättningar och kostnader för en bolagisering av Stiftelsen Filipstadsbostäder och de kommunala fastigheterna. 2. Att pröva, vilka kommunala fastigheter, obebyggda tomter och annan mark, som kan säljas. 3. Att utreda och pröva behovet av Kundservice. 4. Att se över administration och ledning inom samtliga förvaltningar. 5. Att förvaltningarna, vid avgångar, ser över möjligheten att fördela den avgåendes arbetsuppgifter till andra inom förvaltningen, innan ev. nyrekrytering sker. 6. Att möjliggöra för dem som vill arbeta efter fyllda 65, att får göra det på ett enkelt sätt samt vidta åtgärder som stimulerar till anställda att stanna kvar i tjänst 1-2 år efter fyllda 65 år. På detta sätt kan kommunen dels utnyttja de lägre arbetsgivaravgifterna som den borgerliga regeringen infört för arbetskraft över 65 år och dels kan behålla den kompetens som denna arbetskraft har. 7. Att fortlöpande se över den kommunala verksamheten så att inte för kommunen främmande verksamheter förekommer. 8. Att inom samtliga verksamheter tillsätta rationaliserings- och besparingsgrupper som fortlöpande har till uppgift att arbeta fram förslag till effektiviseringar och besparingar i verksamheten. Per Gruvberger yrkar bifall till Harry Johanssons yrkande 1, avslag på Harry Johanssons yrkande 2-5 eftersom arbete inom respektive område pågår och avslag på Harry Johanssons yrkande 6-8. Michael Helmersson och Björn Stålhammar instämmer i Harry Johanssons yrkanden. Michael Helmersson yrkar med instämmande av Björn Stålhammar enligt följande: 1. Kostnader och förutsättningar för att införa en extra sjukförsäkring för kommunens anställda. 2. Kostnader och förutsättningar för att erbjuda kommunens äldre invånare en årlig hälsokontroll vars innehåll speciellt riktas mot de äldres hälsoproblem.

9 Kommunstyrelsen 12 november Per Gruvberger yrkar avslag på Michael Helmerssons yrkande 1 och bifall på Helmerssons yrkande 2. Sedan överläggningen förklarats avslutad framställer ordförande först propositioner om bifall till de delar av budgetmaterialet där partierna är ense samt till de yrkanden och tillägg där säryrkande ej framställts. Sedan propositionerna besvarats förklarar sig ordförande anse budgeten antagen i dessa delar, innebärande bifall till budgetberedningens förslag samt Per Gruvbergers yrkande 1-5, Torbjörn Parlings yrkande beträffande offensiva kulturmedel, Anita Widmans yrkande beträffande ytterligare medel till överförmyndarens verksamhet, Harry Johanssons yrkande 1 och Michael Helmerssons yrkande 2. Därefter framställer ordförande propositioner om bifall till övriga framställda yrkanden enligt följande: Harry Johanssons förslag ang. att pröva, vilka kommunala fastigheter, obebyggda tomter och annan mark, som kan säljas mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons förslag ang. att utreda och pröva behovet av Kundservice mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons förslag ang. att se över administration och ledning inom samtliga förvaltningar mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons förslag ang. fördelning av arbetsuppgifter vid avgångar mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons förslag ang. arbete efter fyllda 65 år mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Harry Johanssons förslag ang. översyn av den kommunala verksamheten mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget.

10 Kommunstyrelsen 12 november Harry Johanssons förslag ang. tillsättande av rationaliserings- och besparingsgrupper mot Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. Michael Helmerssons yrkande ang. extra sjukförsäkring för kommunens anställda Per Gruvbergers avslagsyrkande. Avslagsyrkandet förklaras antaget. föreslå kommunfullmäktige besluta att anta av ekonomienheten upprättat förslag till utgifts- och inkomststat för efter ovan angivna justeringar att bemyndiga kommunstyrelsen att inköpa fastigheter för medel i rörelsekapitalet varvid köpeskillingen för varje särskild objekt ej får överstiga 500 tkr att i antagna delar bifalla kommunstyrelsens förslag och yrkanden samt godkänna de motiveringar, dispositioner, regler och anslagsvillkor som angivits i handlingarna att för fyllande av kommunens medelsbehov 2009 av de till kommunen skattskyldiga utdebitera allmän kommunalskatt med 22 kr/skattekrona att bemyndiga kommunstyrelsen, i mån av behov av likvida medel, uppta lån för att finansiera diverse investeringsobjekt i 2009 års budget att bemyndiga kommunstyrelsens arbetsutskott att under 2008 från fall till fall pröva frågan om disposition av i budget 2009 upptagna medel att bemyndiga ekonomienheten att vidta de förändringar av teknisk art i budgetramarna som kan uppstå, t ex genom ändrade interndebiteringar, varvid dessa förändringar ska redovisas till kommunstyrelsen att bemyndiga ekonomienheten att i övrigt vidta de redaktionella ändringar i budgeten som erfordras att kommunens ekonomiska resultat ska prioriteras innebärande att kvalitén/ omfattningen i verksamheten måste omprövas om ramen ej kan hållas samt att anta Vision 2015 som en handlingslinje för det framtida arbetet.

11 Kommunstyrelsen 12 november Harry Johansson, Michael Helmersson, Björn Stålhammar och Göran Andersson reserverar sig mot beslutet i de delar det innebär avslag på de yrkanden Harry Johansson framställt och som ej vunnit bifall. Harry Johansson, Michael Helmersson, Björn Stålhammar och Göran Andersson reserverar sig mot beslutet i de delar det innebär avslag på det yrkande som Michael Helmersson framställt och som ej vunnit bifall.

12 Kommunstyrelsen 12 november Ks 106 Dnr 213/08 Begäran om tilläggsanslag för 2008 Socialnämnden Det framgår av socialnämndens protokoll , 117, att nämnden behandlat verksamhetsuppföljning för perioden januariseptember Den prognos som framtagits för 2008 visar på ett underskott för året på tkr. Socialnämnden har därvid bland annat beslutat om vissa kostnadsreducerande åtgärder men ser trots dessa åtgärder ingen möjlighet att balansera årets prognostiserade underskott. Nämnden har därför beslutat att hos kommunfullmäktige begära tilläggsanslag om 6 mkr för Ekonomienheten föreslår i yttrande 3 november 2008 att socialnämnden beviljas ett tilläggsanslag med 6 mkr med hänsyn till att man kommer att vidta åtgärder för att nå en balanserad budget för Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Harry Johansson med instämmande av Michael Helmersson, Björn Stålhammar och Göran Andersson avslag på socialnämndens framställning. Sedan överläggningen förklarats avslutad framställer ordförande propositioner om bifall dels till ekonomienhetens förslag och dels till Harry Johanssons förslag. Sedan propositionerna besvarats förklarar sig ordförande anse ekonomienhetens förslag med övervägande Ja antaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja socialnämnden ett tilläggsanslag om 6 mkr för 2008 års verksamhet.

13 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsen 8 oktober Ks 107 Ks 93 Dnr 179/08 Ang. kommunal borgen för stiftelsen Filipstadsbostäder Ekonomienheten meddelar i skrivelse 19 september 2008 representant för Kommuninvest vid besök i kommunen gjort en avstämning avseende kommunens borgensåtagande gentemot stiftelsen Filipstadsbostäder. I det fall stiftelsen ska omsätta lån som innebär oförändrad skuldbörda har därvid konstaterats att vissa borgensåtagande är äldre än 10 år, vilket inte är korrekt. Kommunens beslut om borgen är i allmänhet av principiell beskaffenhet och är därför förbehållet kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige kan dock delegera rätten att fatta beslut om borgensåtaganden om kommunfullmäktige angett ramar för borgensåtagandet. Kommunfullmäktige kan besluta om borgen upp till ett högsta lånebelopp. Borgensbeslutet kan då omfatta flera lån utan att ett nytt borgensbeslut behöver fattas. Det erfordras inte något ytterligare borgensbeslut så länge lånen understiger det totala högsta beloppet enligt borgensbeslutet. Borgensmannen bör dock bekräfta på lånehandlingen, att lånet omfattas av det borgensåtagandet och att inte det högsta beloppet enligt borgensbeslutet överskrids. Bekräftandet bör kunna betraktas som verkställighet och inte ett beslut i kommunallagens mening. Borgensåtagandet preskriberas efter 10 år. Detta medför att ett borgensbeslut inte får vara äldre än 10 år när lån beviljas. Det åligger kommunen att tillse att borgensbeslut inte är för gammalt när lånet beviljas. Rambesluten kan lämpligen i framtiden fattas i samband med beslut om kommunens budget. Ekonomienheten lämnar följande förslag till beslutsformulering att Kommunfullmäktige beslutar, att såsom för egen skuld ingå borgen för Stiftelsen Filipstadsbostäder org.nr låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 140 mkr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. att bordlägga ärendet.

14 Kommunstyrelsen 12 november Ekonomienheten meddelar vid sammanträdet att efter avstämning uppgår det totala högsta lånebeloppet till 138 mkr. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att så som för egen skuld ingå borgen under 2009 för stiftelsen Filipstadsbostäders låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 138 mkr, jämte där på löpande ränta och kostnader.

15 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsen 8 oktober Barn- och utbildningsnämnden 16 september 2008 Ks 108 Ks 94 Dnr 182/08 BUN 52 Dnr 08/102 Skolplan 2009 Enligt skollagen (2 kap 8 ) skall det i alla kommuner finnas en av kommunfullmäktige antagen skolplan. I planen ska framgå de åtgärder som kommunen avser vidta för att uppnå de nationella mål som har satts upp för skolan. BUN har i beslut oktober 2007 ( 65) fastställt att nämnden fr o m budgetåret 2008 beslutar om förslag till skolplan för ett år i taget samt att målen i den ekonomiska planen ska ha samma lydelse som skolplanens mål. Förslag till skolplan för 2009 har presenterats på nämndsammanträde i augusti. Förvaltningschefen föreslår nämnden besluta att föreslå kommunfullmäktige att antaga förslag till skolplan 2009 enligt bilaga att föreslå kommunfullmäktige att det övergripande målet i barnkonventionens anda för 2009 ska vara Skolplanens mål Trygghet för barn och unga: Alla barn och ungdomar känner sig trygga i kommunen. Nämnden beslutar enligt förvaltningschefens förslag. att bordlägga ärendet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att konstatera att skolplanen och de där redovisade målen är inarbetade i förslag till Ekonomisk plan för

16 Kommunstyrelsen 12 november Ks 109 Dnr 22/08 Redovisning av medelsplacering, lån och likviditetsställning Controller Ulf Persson redovisar vid sammanträdet den förteckning över placeringar, lån och likviditetsställning som upprättats av ekonomienheten för perioden 6 oktober 10 november att med godkännande lägga redovisningen till handlingarna.

17 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 oktober Ks 110 Au 66 Dnr 48/08 Budgetuppföljning september 2008 Ekonomienheten har upprättat en sammanställning utvisande budgetuppföljningen för september månad 2008 för de verksamheter som ingår i kommunstyrelsens arbetsutskotts verksamhetsområde. Arbetsutskottet beslutar att utan erinran föra ärendet vidare till kommunstyrelsen Ekonomienheten har sammanställt Budgetuppföljning per september månad 2008 för kommunstyrelsens, miljö- och byggnadsnämndens, socialnämndens och barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden. Sammanställningen kommenterar kortfattat de olika verksamheternas utfall och redovisar ett prognostiserat överskott på ca 1,9 mkr, vilket utgör en negativ budgetavvikelse med ca 4,7 mkr. EK att konstatera att barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden i rapporten redovisat de åtgärder som vidtagits för att uppnå en budget i balans i enlighet med tidigare uppdrag samt att i övrigt med godkännande lägga budgetuppföljningen till handlingarna.

18 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 oktober Ks 111 Au 67 Dnr 165/08 Revisionsrapport över delårsbokslut Det framgår av revisorernas skrivelse 9 september 2008 att revisorerna ska bedöma om resultatet i delårsrapporten, som enligt 8 kap 20 i kommunallagen ska behandlas på fullmäktige, är förenlig med de mål som har beslutats. Revisorernas bedömning har tidigare överlämnats till kommunfullmäktige för behandling. Ekonomienheten anför i skrivelse 9 oktober 2008 att revisionen bedömer att delårsrapporten i Filipstads kommun uppfyller de formella kraven som stipuleras i den kommunala redovisningslagen, dessutom i allt väsentligt redovisar ett rättvisande resultat och visar en rättvisande ekonomisk ställning. Noteringar från revisionen: Revisionen konstaterar att delårsbokslutet i allt väsentligt, ger en rättvisande bild av kommunens finansiella resultat och ekonomisk ställning. Delårsrapporten uppfyller de innehållsmässiga kraven enligt lag som god sed och att den ger en rättvisande bild av kommunens ställning och resultat. I delårsbokslutet lämnas ingen direkt kommentar från kommunstyrelsen om kommunens övergripande läge och att rapporten inte kommer att undertecknas av styrelsen som sker i samband med årsredovisningen. Revisionen redovisar sin uppföljning av de finansiella målen för 2008 som visar på att kommunen inte kommer att nå resultatmålet på 1,5% av intäkterna från skatter och statsbidrag medan det prognostiserade resultatet bör innebära an viss soliditetsförbättring och att balanskravet uppnås. En sammanställd redovisning för kommunkoncernen har inte tagits fram.

19 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 oktober Ekonomienhetens yttrande över revisionsrapporten över Delårsbokslut : Ordförande i kommunstyrelsen samt 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen avger en rapportering i samband med årsbokslutet till kommunfullmäktige och övriga intressenter, även om det inte är ett direkt krav i lagstiftningen. Översyn kommer dock att ske i samband med nästa års delårsrapport på vilket sätt informationen kan framställas. Uppföljning mot av fullmäktige beslutade målsättningar. Mål 3 Verksamheten skall bedrivas utifrån en effektivitetsnivå som gör att kostnadsnivån inte överstiger den genomsnittliga kostnaden för motsvarande verksamhet med hänsyn till struktur. Här kan ekonomienheten konstatera att revisionen saknar tillräcklig information för att kunna bedöma om målet kan nås under Ekonomienheten och revisionen bör således tillsammans försöka fastställa vad som skall informeras i delårsbokslutet. Ekonomienheten presenterar koncernen från sidan 5 till och med sidan 9 samt under förvaltningsberättelsen i delårsbokslutet vilket innebär att man kan bilda sig en god uppfattning av koncernens resultat och ställning vid halvårsskiftet. Sammanfattningsvis konstateras att ekonomienheten tagit till sig granskningsresultatet. Ekonomienhetens målsättning är att fortsätta förbättringsprocessen gällande delårsboksluten inför framtiden. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att ekonomienhetens skrivelse 9 oktober 2008 får utgöra svar till revisorerna. att bifalla arbetsutskottets förslag. Rev. Ek

20 Kommunstyrelsen 12 november 2008 Kommunstyrelsen 11 december Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december Kommunstyrelsen 26 april Ks 112 Ks 140 Au 149 Ks 55 Dnr 106/06 Detaljplan Resecentrum Filipstad Per Gruvberger redogör vid sammanträdet för de diskussioner som förevarit beträffande planering och lokalisering av olika funktioner som kan knytas till någon form av resecentrum i centrala Filipstad såsom turistinformation, väntsal och biljettförsäljning, kiosk och näringsställe m m. Med anledning härav föreslås att miljö- och byggnadsnämnden ges i uppdrag att ta fram en detaljplan för ett område av nordvästra delen av Filipstad 1:14 (Orrenparkeringen) som kan inrymma dessa funktioner. MOB att uppdraga åt miljö- och byggnadsnämnden att ta fram förslag till detaljplan för ifrågavarande område. Det framgår av miljö- och stadsarkitektkontorets skrivelse 28 november 2006 att förslag till detaljplan för Resecentrum Filipstad daterat har upprättats av kontoret. Planområdet är beläget strategiskt för ett resecentrum cirka 300 meter från Stora Torget, intill korsningen mellan Rv 63 i norr och Rv 26 i öster. I söder gränsar planområdet till busstationen och Viktoriagatan, i väster fortsätter parkeringsområdet. Planförslaget syftar till att förse Filipstad med ett nytt resecentrum och en attraktiv rastplats för genomresande. Det ska även finnas plats för viss service, som restaurang och turistbyrå m m. Planprocessen handläggs med normalt planförfarande enligt plan- och bygglagen, dock utan programsamråd. Planförslaget kommer att vara utställt under tiden 5 december t o m 29 december Eventuella synpunkter på planförslaget ska inges till miljö- och stadsarkitektkontoret senast 29 december Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att ej uttala någon erinran mot planförslaget.

21 Kommunstyrelsen 12 november Kommunstyrelsen 11 december Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Bo Olsson att det uppdrages åt miljö- och stadsarkitektkontoret att undersöka möjligheterna till att planområdet eventuellt även omfattar fastigheten Orren 3. att bifall Bo Olssons tilläggsyrkande samt att i övrigt bifalla arbetsutskottets förslag. MOB I underrättelse som av miljö- och stadsarkitektkontoret daterats redovisas förslag till detaljplan för Resecentrum i Filipstad, John Ericssonterminalen, Filipstads kommun, upprättad Planens syfte är att bereda möjlighet att skapa en ny bussterminal i Filipstad. Samtidigt ska anläggningen vara en attraktiv plats för genomresande, där man kan få ett mål mat, besöka turistbyrån eller göra ärenden i butiker m m. Miljö- och byggnadsnämnden har vid sammanträde 24 september 2008, 122, beslutat att efter överenskomna ändringar och kompletteringar godkänna Detaljplan för Resecentrum Filipstad för samrådsutställning från och med torsdagen den 16 oktober Planen kommer enl. underrättelse att vara utställd under tiden 30 oktober till 20 november I ärendet föreligger planbeskrivning med tillhörande plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförande beskrivning, behovsbedömning, grundkarta och fastighetsförteckning. att ej uttala någon erinran mot planförslaget. MOB

22 Kommunstyrelsen 12 november Kultur- och föreningsutskottet 27 aug. 29 okt /11 Ks 113 KFU 64 KFU 47 Dnr 174/08 Ferlin- folkrörelse- och föreningsstipendier 2008 Arets Feriin- folkrörelse- och föreningsstipendier annonseras på kommunens hems ida, VF och i NWf:s värmlandsmix. Utlysandet av stipendierna annonseras med hänvisning till vidare information på hemsidan första veckan i september med sista ansökningsdag 31 september. Kfu beslutar: att godkänna informationen Sammanlagt har 18 ansökningar inkommit till stipendierna varav 11 till Ferlinstipendiet. 1 till folkrörelsestipendiet och 4 till föreningsstipendiet. Inkomna förs.lag diskuterades vid sammanträdet. Efter utvärdering redovisas förslag till mottagare av respektive stipendium. Kfu beslutar: att uppdraga till ordförande att redovisa utskottets förslag till Kommunstyrelsens sammanträde 12 nov 2008 Beslut om omedelbar justering Kultur- och föreningsutskottets ordförande Torbjörn Parling redovisar vid sammanträdet kultur/föreningsutskottets förslag till stipendiater för 2008 enligt följande: Ferlinstipendiet: Bengt-Olof Löf Folkrörelsestipendiet: Sara Linder Föreningsstipendiet: Per-Åke Pettersson att bifalla kultur/föreningsutskottets förslag. Stipendiater KFU

23 Kommunstyrelsen 12 november Ks 114 Dnr 248/07 Ansökan om ränte- och amorteringsfritt lån Brattfors byalag I ansökan inkommen till kommunstyrelsen 25 oktober 2007 ansöker styrelsen för Brattfors byalag om ett kommunalt ränte- och amorteringsfritt lån på 200 tkr för upprustning av Brattfors bygdegård. Närslutet ansökan har bifogats dels investeringsbudget för 2008 och underhålls- och driftbudget för Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott har vid sammanträde 15 maj 2008, 18 juni 2008 och 29 oktober 2008 behandlat ärendet. Kultur- och föreningsutskottet har beslutat att dels godkänna det kompletterande underlag i ärendet som framtagits av ordförande samt att föreslå kommunstyrelsen att bevilja ett tilläggsanslag på 100 tkr till de mest akuta renoveringsbehoven av fastighetens grund, dränering och fönster. Torbjörn Parling föreslår vid sammanträdet att Brattfors byalag beviljas ett ränte- och amorteringsfritt lån på 100 tkr för de mest akuta renoveringsbehoven av fastighetens grund, dränering och fönster. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja Brattfors byalag ett ränte- och amorteringsfritt lån på 100 tkr för de mest akuta renoveringsbehoven av fastighetens grund, dränering och fönster.

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Göran Andersson. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 9 oktober 2008. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 93-102

Göran Andersson. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 9 oktober 2008. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 93-102 Kommunstyrelsen 8 oktober 2008 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.13.30-16.00 Ajournering kl. 15.15-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Per-Åke Sandberg Sune Frisk

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson Kommunstyrelsen 26 september 2005 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.15 Ajournering 15.15-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Bo Olsson

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-10-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för Bröderna Ericssonrummet Sammanträde den 8 oktober 2018 kl. 09.00 Justerare: Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 oktober 2008 1 (16)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 oktober 2008 1 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 20 oktober 2008 1 (16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.00-10.35 Ajournering 09.10-09.25, 10.20-10.25 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april (11)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april 2018 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.37 Ajournering kl. 10.05-10.17 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-17.50 Ajournering kl. 15.45-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk t o m 17.25

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum, kl 13.30-15.35 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj 2016 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.57 Ajournering kl. 10.05-10.22 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10) Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10) Plats och tid: Sammanträdesrum Allégatan kl 13.30-15.45 Beslutande: Ersättare: Hans Nahlbom, ordf Bo Olsson Peter Johansson Urban Granfeldt Anita Widman

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 6 december 2010. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 124-134

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 6 december 2010. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 124-134 Samm anträdesdatum Kommunstyrelsen 1 december 2010 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.30 Ajournering kl. 14.45-15.10, 16.00-16.15 Beslutande: Per Ås Su Thor Annika Harry

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni 2017 1 (5) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 9.00 11.57 Ajournering kl:10.07-10.25, 11.35-11.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordf Torbjörn

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Harry

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg Kommunstyrelsen 10 december 2015 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 15.30-16.50 Ajournering kl. 16.10-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling Marina

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Justerande Harry Johansson

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Justerande Harry Johansson Kommunstyrelsen 27 juni 2005 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.40 Ajournering mellan 15.05-15.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Solveig

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari Kommunstyrelsen 25 januari 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.28 Ajournering kl. 14.30-14.50, 15.10-15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018 Kommunstyrelsen 25 april 2018 1 (13 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.58 Ajournering kl. 14.23-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7)

Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7) Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-14.10 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Helene Larsson Saikoff (s) Ann-Marie Rosö (s) Annika

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-11.00 Ajournering 09.50-10.00 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) ej 78

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017 Kommunstyrelsen 29 november 2017 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.36 Ajournering kl. 14.37-15.00, 16.00-16.25 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars 2016 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-10.57 Ajournering 09.46-10.02 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7) Miljö- och byggnadsnämnden 12 november 2014 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.00 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Ann-Marie Rosö Iréne Frisk

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl ,

Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl , Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.53 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Christer

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21 Kommunstyrelsen 22 februari 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.15-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Patrik Fornander Peter Johansson Marina

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 )

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 ) Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti 2014 1 (10 ) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.20 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-, 13-34, 14.45-15.10, 16.25-16-43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Göran Andersson Benny Persson Michael Helmersson. Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 77-87

Göran Andersson Benny Persson Michael Helmersson. Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 77-87 Kommunstyrelsen 1 september 2010 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.40 Ajournering kl. 15.00 15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Åsa Hååkman Felth Sune Frisk

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Peter

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Beslutande: Anita Widman ordf. Ulf Söhrman Ersättare Per Gruvberger Owe Karlson Hans Seffel Olle Engström

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Peter Johansson Ulf Söhrman Bengt-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10) Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (10) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Christel Iversen Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Plats och tid: Sammanträdesrum BUN kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson Ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 april 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.40 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 april 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.40 Ajournering kl. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 april 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.40 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling

Läs mer

Styrprinciper för Dals-Eds kommun.

Styrprinciper för Dals-Eds kommun. Styrprinciper för Dals-Eds kommun. Inledning Styrprinciperna reglerar ansvarsfördelningen i Dals-Eds kommun. Utgångspunkt för arbetet utifrån styrprinciperna ska vara decentralisering, helhetssyn och god

Läs mer

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Sammaträdesdatum 17 augusti 2011 1 (8) Plats och tid: Servicehuset Ugglan, Lesjöfors kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2014 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-16.00 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman-Felth (s) Ann-Marie

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-09-13 Bröderna Ericssonrummet den 19 september 2018 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 9 januari (7)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 9 januari (7) Kultur- och föreningsutskottet 9 januari 2006 1 (7) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 08.00-10.10 Beslutande: Anders Nilsson, ordf Benny Persson Bengt-Olof Persson (deltar ej i 6) Ersättare: Övriga

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-10.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Marian Väpnargård Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer