Anteckningar från möte mellan Splitvision och Kalmar läns IT-Chefer i Västevik 9 maj 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte mellan Splitvision och Kalmar läns IT-Chefer i Västevik 9 maj 2012"

Transkript

1 Anteckningar från möte mellan Splitvision och Kalmar läns IT-Chefer i Västevik 9 maj 2012 IT-chefer deltog från följande kommuner: Emmaboda - Borgholm - Hultsfred - Nybro - Mörbylånga- Mönsterås - driftschef Regina Högsby - Oskarshamn - Kalmar - Västervik - Samt Stephen Dorch från Regionförbundet Från Splitvision var följande med: Peter Milton - iktpedagog AV-Media kalmar län Johan Engdahl - iktpedagog/utvecklar AV-Media kalmar län Jonas Nilsson - ikt-pedagog Kalmarsundsskolan Bertil Tjerneld - utvecklingsledare Torsås Hans Karlsson - IT-Tekniker Torsås Anders Eriksson - rektor/it-samordnare Vimmerby 1 till 1 Ipadtrend Bett Hyvla pedagogiska trösklar Här kommer ett sammanfattning av de två timmar Splitvision och itchefsgruppen hade tillsammans I Västervik efterträdde Charlotta Kronér, rektor, Barbro Drufva. Charlotta är tillbaka i oktober och under tiden vickar Barbro Drufva i vissa frågor. Barbros e-posten är åter aktiverad. En till en Jonas Nilsson på Kalmarsundsskolan i Kalmar berättar om deras en till en-satsning. Innan hade de mest tunna klienter men tröttnade på dessa. Under detta läsår har alla elever och lärare i år 4 och år 7 fått tillgång till varsin bärbar pc. Aug 2013 har alla på mellan och högstadiet en personlig dator, totalt ca 200 elever.

2 Syftet är att höja elevernas motivation för att nå målen. Datorerna används inte alltid men mer o mer. Eleverna samarbetar mycket. Learnit24 bidrar med fortbildning. 15 pedagoger är involverade som träffas kontinuerligt varannan vecka. De ska utbilda en pedagog var. En tanke är att få ner läromedelskostnader framöver. Hur handskas eleverna med datorerna? Ingen stöld Några tappade datorer och spill i tangentbordet har förkommit Koneo som man anlitar har ett lager med 20 datorer som buffert när något går sönder. Eleven vars dator har gått sönder, får en ny dator direkt från detta lager under tiden som den trasiga datorn repareras. Är skadan orsakad av oaktsamhet kan det bli 500 kr i självrisk till försäkringsbolaget i enlighet med det avtal som föräldrarna skrivit under. Detta har hänt och ingen har protesterat. Då man lämnar tunna klienter - hur blir det då med programvaror? Det har rensats bort en del från tidigare utbud. Behöver man återställa datorn så kör vi en image med de lokalt installerade programmen. Sker på några minuter från ett usbminne. Man har lärgrupper på Microsoft live edu i molnet där man också har lagringsplats. Man hade Office och pimprogrammen installerade innan - idag kan man installera vilka program man behöver utan begränsningar. Idag har man ingen klienthantering. Allt detta sker i samarbetar med Koneo i Kalmar. Man leasar datorerna för 180 kr i mån per dator där utbildning och support ingår. Har du Jonas fått mer att göra? Jag är mer serviveman mindre pedagog idag Fler frågor till mig Eleverna är mer rädda om datorerna än de var med datorvagnarna Iktpiloterna - 15 ped duktiga på pedagogik - för att sprida status i kollegiet och man samtalar mycket kring frågor om hur man kan använda datorerna i skolan Vi har iktpiloter bland eleverna också som vi tror blir en viktig kommande resurs Eleverna har utbildat sig, bl a via elevens val, där alla elever får utforska olika programvarorna som Office, Prezi, Notebook, film mm - Det har visat sig väldigt värdefullt. Innebär detta då att den centrala itenheten bara får syssla med att se till att åtkomst av nätet fungerar på ett effektivt sätt?

3 Eftersom molntjänster blir än viktigare, både pga att man då kan använda sig av många gratistjänster och att man också kan anpassa undervisningen pedagogiskt efter behov som dyker upp så är det bra att lägga krutet på just utvecklandet av bra internetuppkoppling. Får eleverna använda sina egna datorer? Ja! Eleverna får då inte installera program som Stava Rex och liknande program, Office mm. Det trådlösa nätverket är väldigt viktigt och inloggningen måste bli enklare!!! annars, vilket görs idag, kör vi med det publika nätverket vilket gör att man inte kan se vem som är inloggad. Kalmar vill ha kontroll på vad som sker och då är detta en viktig del att utveckla. Föräldrarna, vad säger de? Bara positiva reaktioner. Vi har fattiga elever som blir tacksamma mm. Installeras det många egna program? Ja. Minecraft t ex som kan strula till det men det går att lösa. Föräldrarna skriver på avtalet utan problem. Påverkas det pedagogiska? Kommunikation via mail har ökat i grupper med inlämningar t ex Lektionsmaterial läggs ut på nätet och kan då nås hemifrån. Än så länge har vi inte Skype eller liknande för att prata med elever som är hemma av olika orsaker Pedagogerna har samma dator vilket göra att de upplever samma sak som eleverna gör. Mailen körs bl a via Microsoft live. Hur är tillgången till skrivare? Pedagogerna har tillgång men inte eleverna, idag går det att lösa med mail. Elever kan köpa loss datorn sedan. Hur ska man tillåta olikheter? Hade det funnits en bra skolportal skulle man använda den men det finns ingen tillräckligt bra idag. Detta innebär att man gör sina egna lösningar och använder resurser på nätet som blogspot mm. Hur kommer det trådlösa nätverket att klara av när alla är uppkopplade? Det handlar mer om densitet, man behöver sätta upp fler punkter för att nätet ska orka med, förmodligen Man måste också tänka på att eleverna och lärarna använder surftelefonerna så vi ströp det, i Mörbylånga.

4 Vill man inte ha plattor istället för datorer? Plattorna kan uppfattas som en tunn klient som inte kan skapa så mycket som datorer kan. Men tittar man närmare på vad man kan göra med plattorna ser man att man i många fall kan göra samma som datorerna och i många fall på ett enklare sätt. Läs mer under rubrikt Hyvla pedagogiska trösklar längre ner i dokumentet. Mörbylånga Åke Assarsson: Har genomfört studiebesök i Lessebo kommun. De bestämde att de skulle går vidare med år 4 coh 7 med en till en.. Learnit24 och Jörgen från lessebo håller i utbildningar som ska stärka användandet. Bärbara datorer gäller idag men det kan ändras till kanske paddor framöver. Anders Eriksson Vimmerby gymnasium kört 1 till 1 i tre år. De började med ettan och fyllde på kommande år. Idag har alla elever och lärare varsin dator. Det första året var de pedagogiska utmaningarna stora. Pedagogerna hade inte kompetens så vi fick dra igång utbildningar och de börjar komma ifatt. Fronter gäller, kommunala eposten används inte av eleverna- hotmail, gmail mm använder eleverna. Läromedesförlagen har idag digitala läromedel idag som är bra för vissa. Det gäller att få eleverna att använda datorena på bra sätt. Ledarförmåga för pedagogerna är det viktiga. Missbruket är inte någon stor sak men som man måste jobba med hela tiden. Varför ska man äta frukt när det finns godis? Det får förklaras. Vmware...som är en molntjänst som kan hantera bl a cad och andra tunga program. Claro read software finns för alla har gett väldigt bra effekt. Eleverna kan skriva ut En lokal person är anställd av skolan på halvtid fixar datorerna mm. Pedagogiken utvecklas hela tiden! Nu slår pendeln tillbaka ut till skolorna igen - itsidan får mindre att göra i skolan. Vad gör vi med de resurserna som vi får över? Bygger skolan upp en egen itsupport ute på skolorna? Vad händer? Vad är man beredd att betala för att få en tillräckligt effektiv support? Måste det finnas en lösning som måste passa alla? Dexter vid administration men det ska kompletteras med informentor där omdömeshanteringenär bättre. Vi kommer att fortsätta att bygga vidare på dagens system.

5 ipad och asus har vi utvärderat och fastnat för asus med android. Idag är inte programvarorna inte anpassade för plattan. Fördelen med asusen är att man får tillgång till tangentbordets batteri för att slippa sladdar. Strålskyddinstitutet har besökt skolorna i Västervik för att kolla strålningen av trådlösa nätverk. var kan vi lägga bra information om strålningsfrågor så alla kan komma åt det. arbetsmiljöansvarigs ansvar. Steven på Regionförbundet kan ta hand om detta. Stefan Wittlock Hultsfred pratar istället för Ulf som är sjuk Ska lägga upp Ulfs PowerPoint 1 till 1 gy Alla lärare år 1-9 I grund bärbara datorer i vagnar maj: skolan och it bestämmer höstens modell leasing 3år vpntunnel tas datorerna med i skolans domän augusti: 50 tjänst support på gy ingen administration itsidan har inte behövt förstärka utan man har sparat tid. ipadtrend Många förskolor satsar då den passar deras pedagogik bra. tillgänglig ta med sig kamera ljudinspelning utgångspunkt för diskussioner efteråt.. Trådlöst nätverk är viktigt! Borgholm har kört en pilotklass år 8 den här terminen Se presentationen Google itchefsmötet.

6 Positivt Negativt Formatet, storleken, smidigheten Uppstartningstiden Många bra appar; Pages, Numbers, Keynote, imovie, Garageband m.fl. Lätt att lära sig Tillgång till internet Ny teknik motiverar eleverna Viktigt att få in modern teknik i skolan Oftast bra nätverksåtkomst Bra att kunna ge hemuppgifter som inte ställer krav på familjernas IT-utrustning Spel, Facebook distraktion Att edwise inte fungerar Nätverk som kopplar ner ibland Svårt att administrera apparna En lightvariant av IT-kunskap För sen och för lite lärarutbildning Kostnaden för digitala läromedel Svårt att hantera dokument (Enkelt att öppna, svårt att spara tillbaka) Erfarenheter från Torsås - Bertil Tjerneld: startade på förskolan har idag ett större uppdrag idag icloud är bra och underlättar skolarbetet om man bara tänker igenom hanteringen innan. Kunskapen om macprogram är låg Vi prioriterar förskolans dokumentation där vi använder plattans program Vi prioriterar elever med skriv och läs-behov Lågstadiet är på g Lexia och Provia kan köras via citrix och då kommer man åt programmen med paddan. Trådlöst nätverk viktigt! Hyvla pedagogiska trösklar - Peter

7 Bilden ovan visar vad en ipad eller liknande kan göra i förhållande till en dator, när det gäller att göra en egen film. Det översta spåret i bilden visar vilka moment som krävs när man använder en dator med operativsystemet Microsoft xp. Använder man en modernare dator med Windows 7 så minskar antalet moment och man spar både tid och minskar riskerna för tekniska fel som uppstår i processen, inte att förglömma all frustration bland elever och pedagoger när tekniken falerar. Använder man istället en ipad, den blåa rektangeln, så minimerar man antalet moment samtidigt som tekniska problem är som bortblåsta och elever och pedagoger blir stärkta i sin uppfattning om att tekniken kan vara med i utvecklingen på ett positivt sätt. Steven kollar hur gå vidare med strålningen Trådlösa nätverk har varit genomgående för dagen BETT inför jan 2012? SLI nya mediekatlogen från AV-Media behöver minst Internet explorer 8 Behövs regionala nätverket regnät för avms filmströmning? viktigt är att vi kör ut mer från vår sida...? Inloggningar mm: (ett sätt att samla alla sina inloggningar under ett ställe) skolfederation.se en nyhet som är på gång som kan underlätta.

Anteckningar från Splitvision i Vimmerby 2012-03-23. Bertram Stenlund Fridell Vimmerby - Hur kan man använda mobilen i undervisningen

Anteckningar från Splitvision i Vimmerby 2012-03-23. Bertram Stenlund Fridell Vimmerby - Hur kan man använda mobilen i undervisningen Anteckningar från Splitvision i Vimmerby 2012-03-23 Närvarande: Anders Eriksson, Vimmerby gymnasium Thomas Sjöholm, It-sam i Kisa Ina Alm Centrum för pedagogisk inspiration Malmö Bertram Stenlund Fridell

Läs mer

SPLITvision Hultsfred 18 november 2009

SPLITvision Hultsfred 18 november 2009 SPLITvision Hultsfred 18 november 2009 Närvarande: Jonas Nilsson It-pedagog Kalmar Åke Gustavsson Planeringssekreterare Kalmar Per Svensson It-samordnare Kalmar sunds Gymnasieförbund Per Andersson It-samordnare

Läs mer

Myrsjöskolans IT-plan 2013-2014

Myrsjöskolans IT-plan 2013-2014 Myrsjöskolans IT-plan 2013-2014 Vision och målsättning Målet med Myrjöskolans IT-satsning är att förbereda eleverna inför framtida studier och arbetsliv där IT tillsammans med den senaste teknologin är

Läs mer

Så här kommer du igång med din ipad Årskurs 4 och 7 2014. Version 2014-08-13

Så här kommer du igång med din ipad Årskurs 4 och 7 2014. Version 2014-08-13 Så här kommer du igång med din ipad Årskurs 4 och 7 2014 Version 2014-08-13 Lärare/Mentor sköter utdelandet Kontrakt ska vara påskrivet av vårdnadshavare innan din ipad lämnas ut. Kontraktet behålls av

Läs mer

Splitvision 6 april 2011

Splitvision 6 april 2011 Splitvision 6 april 2011 Deltagare: Johan Klavins Hultsfred Thomas Hall Mönsterås Magnus Engvall Reaktor Per Svensson Kalmarsunds Gymnasieförbund Caroline Elneus Torsås Anna Skedebäck Högsby Camilla Kallenberg

Läs mer

Storvretaskolans IT-plan 2013/14

Storvretaskolans IT-plan 2013/14 s IT-plan 2013/14 I det moderna samhället blir informationsteknik och datorer allt vanligare. Vi vill skapa förutsättningar för våra elever att lyckas i dagens samhälle och använder oss därför av IT i

Läs mer

Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4

Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4 Så här kommer du igång med din elevdator Årskurs 4 Din utrustning: Dator, laddare, ryggsäck och enkla hörlurar som du får om några dagar Stöldskydd, nummer och namn Datorn är stöldmärkt och har ett nummer.

Läs mer

Storvretaskolans IT-plan 2017/18

Storvretaskolans IT-plan 2017/18 s IT-plan 2017/18 s vision Vi vill att våra elever ska bli kompetenta barn, med förutsättningar att kunna hantera all information som finns i dagens samhälle. Vi vill att de ska ha kunskap om de etiska

Läs mer

Så här kommer du igång med din elevdator

Så här kommer du igång med din elevdator Så här kommer du igång med din elevdator Din utrustning: Dator, laddare, ryggsäck och enkla hörlurar Stöldskydd, nummer och namn Datorn är stöldmärkt och har ett nummer. Namnlapp sätter vi på framsidan.

Läs mer

Så här kommer du igång med din ipad 2015

Så här kommer du igång med din ipad 2015 Så här kommer du igång med din ipad 2015 Du får låna en ipad Air med STM-skydd. Hörlurar medföljer till 4:orna (4-6 på Alun) Version 2015-08-11 Lärare/Mentor sköter utdelandet Kontrakt ska vara påskrivet

Läs mer

Leta reda på din dator!

Leta reda på din dator! Leta reda på din dator! Sätt dig vid den när du hittat den. Öppna och starta INTE datorn än. Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Nu är det nära Så här kommer du

Läs mer

ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal

ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal ipad i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) för skolledare och personal Har du frågor om om ipad i skolan? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Frågor om problem Vad händer

Läs mer

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

Anteckningar Splitvision, AV-Media i Kalmar

Anteckningar Splitvision, AV-Media i Kalmar Anteckningar Splitvision, AV-Media i Kalmar 2010-06-09 Närvarande: Barbro Drufva Caroline Elneus Folke Ringberg Janne Lundberg Johan Engdahl Laus Ellebäck Magnus Engwall Peter Milton Thomas Hall Tom Gagner

Läs mer

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 2015 Monica Andersson, IT-pedagog 2016-02-29 Vi försöker lära eleverna att arbeta med GAFE men det är ju mycket svårt då det ej finns datorer/ipads till

Läs mer

Tekniken en djungel. Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi

Tekniken en djungel. Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi Tekniken en djungel Apple Id, Gmail, Hotmail, Icloud, Appar, Appstore, Itunes, säkerhet, molntjänster, WiFi Av Linda Kurdve Rödeby skolområde 2015-01-07 Problem vi stöter på med tekniken idag i vår vardag

Läs mer

VT-16. Missa inte vårens nyheter eller gamla favoriter!

VT-16. Missa inte vårens nyheter eller gamla favoriter! VT-16 Missa inte vårens nyheter eller gamla favoriter! Genom SIKTAs (Skolans IKT-Arbete i Lund) IKT-fortbildning erbjuds kommunens alla pedagoger och skolledare det senaste inom IKT! Grundtanken med SIKTA

Läs mer

Så här kommer du igång med din Dell Chromebook 11

Så här kommer du igång med din Dell Chromebook 11 Så här kommer du igång med din Dell Chromebook 11 Om din utrustning Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Chromebooken är en Dell Chromebook 11. Chromebooken är

Läs mer

Vi är glada att kunna erbjuda kommunens pedagoger och skolledare det senaste inom IKT-fortbildning och detta med SIKTA (Skolans IKT-Arbete i Lund)!

Vi är glada att kunna erbjuda kommunens pedagoger och skolledare det senaste inom IKT-fortbildning och detta med SIKTA (Skolans IKT-Arbete i Lund)! Vi är glada att kunna erbjuda kommunens pedagoger och skolledare det senaste inom IKT-fortbildning och detta med SIKTA (Skolans IKT-Arbete i Lund)! Grundtanken med SIKTA är att "pedagoger lär pedagoger

Läs mer

It-strategi för Väddöenheten

It-strategi för Väddöenheten It-strategi för Väddöenheten Fortbildning Pim nivå 3 för alla pedagoger under läsåret 12-13. Kollegiehandledning. Introduktion i november 2012 3 kollegiehandledningsperioder under läsåret 2013-14. 6 kollegiehandledare

Läs mer

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola!

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola! Digitala verktyg Spaning Bölets förskola Vi fick i uppdrag att undersöka hur man använder olika digitala hjälpmedel på vår förskola. På vår förskola är vi fem avdelningar med två yngre avdelningar och

Läs mer

Så här kommer du igång med din Chromebook elevdatorn i Årskurs 4

Så här kommer du igång med din Chromebook elevdatorn i Årskurs 4 Så här kommer du igång med din Chromebook elevdatorn i Årskurs 4 Om din utrustning Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Datorn är en Acer Chromebook med Touchfunktion.

Läs mer

3. Regler för användandet av den personliga datorn

3. Regler för användandet av den personliga datorn Sida 1 av 6 Personlig dator (en till en) till elever i Sollentuna kommunala skolor 1. Bakgrund och syfte Sollentuna kommunala skolor vill skapa goda förutsättningar för en utbildning där modern informations

Läs mer

KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter!

KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter! KURSKATALOG HT-15 Med spännande nyheter & gamla favoriter! Genom SIKTAs (Skolans IKT-Arbete i Lund) IKT-fortbildning erbjuds kommunens alla pedagoger och skolledare det senaste inom IKT! Grundtanken med

Läs mer

Alla elever ska vara förtrogna med och på ett enkelt sätt kunna hantera våra digitala verktyg.

Alla elever ska vara förtrogna med och på ett enkelt sätt kunna hantera våra digitala verktyg. 2013-09-01 It-plan NKC Lokal IT-strategi Nättrabyskolans övergripande målsättning med användandet av digitala verktyg är att förbereda våra elever inför framtida studier och arbetsliv. Samt vara väl förtrogna

Läs mer

En dator till varje elev. Föräldrainformation i Skansenskolan. 20120820

En dator till varje elev. Föräldrainformation i Skansenskolan. 20120820 En dator till varje elev Föräldrainformation i Skansenskolan. 20120820 Leta reda på din dator! Sätt dig vid den när du hittat den. Öppna och starta INTE datorn än. Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet

Läs mer

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner utan internetuppkoppling, spelkonsoler och smart-tv.

Läs mer

Surfplatta i förskolan

Surfplatta i förskolan Bakgrund I vår förskola så arbetar vi utifrån läroplanen som är vår lag. All personal som jobbar inom förskola i Sverige har skyldighet att följa dessa när man arbetar. Därför så utformar vi även vårt

Läs mer

Leta reda på din dator!

Leta reda på din dator! Leta reda på din dator! Sätt dig vid den när du hittat den. Öppna och starta INTE datorn än. Har du inte lämnat ditt avtal påskrivet till din lärare/mentor så gör det nu. Nu är det nära Så här kommer du

Läs mer

Sammanfattning av enkäten en till en projektet

Sammanfattning av enkäten en till en projektet Sammanfattning av enkäten en till en projektet Tack för att ni tog er tid att svara på enkäten. Vi på 4-6 har sammanställt resultatet, och även gjort små förklaringar och svar till frågor, eller kommentarer

Läs mer

Låneavtal för personlig elevdator

Låneavtal för personlig elevdator Låneavtal för personlig elevdator Säffle kommun 1 Allmänna förutsättningar Herrgårdsgymnasiet i Säffle kommun erbjuder eleverna att under sin studietid, genom lån disponera en bärbar dator med tillhörande

Läs mer

Hagaskolans IT-plan. Hur jobbar du med kommunikation på dina lektioner?

Hagaskolans IT-plan. Hur jobbar du med kommunikation på dina lektioner? Hagaskolans IT-plan På Hagaskolan är IT ett naturligt inslag i den pedagogiska verksamheten. Eleverna i årskurserna F-5 använder både datorer och ipads för att lära sig läsa och skriva, för att stimulera

Läs mer

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan

Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan Datum 2018/2019 Barn- och utbildningsförvaltningen Pedagogisk IT-handlingsplan för Långsjö- och Skansbergsskolan 2018/2019 Tidsperiod: 2018/2019 Vikten av digital kompetens Digital kompetens för elever

Läs mer

Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan

Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan PEDAGOGISK IT HANDLINGSPLAN 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Pedagogisk IT handlingsplan för Långsjö och Skansbergsskolan 2017 2018 Vikten av digital kompetens Digital kompetens för elever är förmågan

Läs mer

Anställ fler lärare och ge eleverna mer individuell hjälp i skolan. Vi vill anställa minst 130-140 nya lärare och speciallärare i länets kommuner

Anställ fler lärare och ge eleverna mer individuell hjälp i skolan. Vi vill anställa minst 130-140 nya lärare och speciallärare i länets kommuner Anställ fler lärare och ge eleverna mer individuell hjälp i skolan. Vi vill anställa minst 130-140 nya lärare och speciallärare i länets kommuner före 2018. Vårt mål är att halvera andelen obehöriga till

Läs mer

Vallhovskolan. IT-handlingsplan för Vallhovskolan

Vallhovskolan. IT-handlingsplan för Vallhovskolan Vallhovskolan IT-handlingsplan för Vallhovskolan Övergripande information Under läsåret 12-13 sker flera förändringar i skolans IT-arbete. First Class systemet Källan som alla elever och lärare använt

Läs mer

Månadsstatistik Arbetsförmedlingen

Månadsstatistik Arbetsförmedlingen Månadsstatistik Arbetsförmedlingen - November 2017 Källa: Månadsstatistik från arbetsformedlingen.se Arbetsmarknadsläget i Kalmar län i november 2017: Inom parentes anges motsvarande siffror för november

Läs mer

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5)

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-02-22 VERSION 0.1 Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU Live@edu är samlingsnamnet på ett antal molntjänster. Tjänsterna handlar till stor del om att man på ett enkelt sätt hittar

Läs mer

GOOGLE APPS FOR EDUCATION

GOOGLE APPS FOR EDUCATION GOOGLE APPS FOR EDUCATION #isjöbo INFORMATION TILL PERSONAL 20150819 Familjeförvaltningen DIGITALISERING #isjöbo Skolans styrdokument, vår läroplan och kursplaner ställer krav på digitalisering och vi

Läs mer

SKOLDATORKONCEPT. Skoldatorkoncept i fyra kommuner och ett gymnasium. 2009-06-01 Anders Rådberg IQP AB

SKOLDATORKONCEPT. Skoldatorkoncept i fyra kommuner och ett gymnasium. 2009-06-01 Anders Rådberg IQP AB SKOLDATORKONCEPT 2009-06-01 Anders Rådberg IQP AB i fyra kommuner och ett gymnasium Detta dokument har tagits fram på uppdrag av styrelsen för Konsult och Service och beskriver skoldatorkoncepten inom

Läs mer

Säkerhetskopiera mobilen

Säkerhetskopiera mobilen Säkerhetskopiera mobilen gratis och helautomatiskt 7 Bästa gratistipsen 7 För Android, Iphone och Windows Phone 7 Säkerhetskopiera till Dropbox. Så fixar du automatisk säkerhetskopiering av mobilen Visst

Läs mer

IKT-strategi

IKT-strategi IKT-strategi 2018-2019 VEJBYSTRANDS SKOLA OCH FÖRSKOLA den 4 juli 2018 Bosse Wahlin, rektor/förskolechef & Kajsa Braide, IKT-pedagog/biträdande rektor Innehåll Inledning och bakgrund... 4 Pedagogik...

Läs mer

IT-strategi. Sida 1 (6)

IT-strategi. Sida 1 (6) Sida 1 (6) 2013-05-03 IT-strategi I en förskola och skola i världsklass är modern infrastruktur, hög tillgänglighet och hög digital kompetens självklarheter. Genom att it-verktygen används för lärande,

Läs mer

Kom igång med din ipad

Kom igång med din ipad Kom igång med din ipad 12 mars 2012 Gunilla Celen 1 Lathund för ipad Lathund för ipad Lite tips så du kommer igång Starta upp: Håll inne den långsmala svarta knappen som sitter på kortsidan. Efter några

Läs mer

Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-8

Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-8 KROKOM2500, v1.0, 2012-02-29 RAPPORT ENKÄT 1 (10) Datum 6/5 2013 Barn och utbildningsnämnden Monica Andersson IT-pedagog 0640-16 377, monica.andersson@krokom.se Rapport från satsningen En dator per elev

Läs mer

Södertäljes Skolportal. En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling

Södertäljes Skolportal. En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling Södertäljes Skolportal En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling En dag med Skolportalen Lärarblogg Dagens första lektion med 8A. Vi går tillsammans igenom planeringen

Läs mer

IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2014-2015

IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2014-2015 IKT - handlingsplan Vartoftaenhet 2014-2015 BAKGRUND OCH NULÄGE Vartoftaenheten arbetar för att integrera och naturalisera användningen av it i skolan och att hitta sätt att fortsätta arbeta framåt med

Läs mer

En-till-en. Fäladsgården. En-till-en dator

En-till-en. Fäladsgården. En-till-en dator En-till-en Alla elever i årskurs 7 på grundskolan (i Lund) Alla elever i årskurs 1 på gymnasiet (i Lund) Tre-årsplan: alla elever i år 7-9 (gr), 1-3 (gy) Beslut i kommunfullmäktige våren 2010 Projektet

Läs mer

GR Utbildning Mötesplats för specialpedagogik & IKT

GR Utbildning Mötesplats för specialpedagogik & IKT GR Utbildning Mötesplats för specialpedagogik & IKT Nätverk Gymnasieantagning Pedagogiskt Centrum Skola Arbetsliv Läromedel & AV Media Utställning med inspirationsmöten Gunilla Almgren Bäck Specialpedagog

Läs mer

Plattform 2010 Ansluta till Skellefteå kommun via VPN

Plattform 2010 Ansluta till Skellefteå kommun via VPN Plattform 2010 Ansluta till Skellefteå kommun via VPN Anslutning till Skellefteå kommun via VPN 1 ger dig möjlighet att komma åt resurser från en bärbar dator (som tillhandahålls av Skellefteå kommun)

Läs mer

IT Handlingsplan Ankarsviks skola

IT Handlingsplan Ankarsviks skola IT Handlingsplan Ankarsviks skola Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 2.1 Varför behövs en IT- handlingsplan?... 2 2.2 Varför IT i skolan?... 2 2.2.1 Skolans pedagogiska utveckling... 3 2.2.2 En

Läs mer

En till en med nyanlända ungdomar

En till en med nyanlända ungdomar Presentationen och mer material: http://korta.nu/en_till_en_sprint En till en med nyanlända ungdomar Från versaler på tangentbordet 1ll bildberä4elser Lärare Karin Rehman, Sprintgymnasiet, Stockholms stad

Läs mer

Utbildningskatalog för SPF Syrenen. Höstprogrammet Allmän Utbildning. Kjell Höddelius

Utbildningskatalog för SPF Syrenen. Höstprogrammet Allmän Utbildning. Kjell Höddelius Utbildningskatalog för SPF Syrenen Höstprogrammet 2017 Allmän Utbildning Kjell Höddelius 2017-04-21 1. Allmän utbildning Kurs Kursnamn Innehåll Förkunskap Teknik krav 1.1 Matlagningskurs för herrar Fem

Läs mer

DIN IT VISION MED ELEVPC. OfficeIT-Partner har tagit fram ett koncept unikt för skolan som gör det enkelt! www.officeitpartner.

DIN IT VISION MED ELEVPC. OfficeIT-Partner har tagit fram ett koncept unikt för skolan som gör det enkelt! www.officeitpartner. DIN IT VISION MED ELEVPC OfficeIT-Partner har tagit fram ett koncept unikt för skolan som gör det enkelt! www.officeitpartner.se/elevpc Varför ElevPC? En omfattande undersökning av europeiska studier kring

Läs mer

Om du har ett mailkonto tex. Outlook har du också ett konto i Microsoft

Om du har ett mailkonto tex. Outlook har du också ett konto i Microsoft Lite spöklikt! Inte så spöklikt om vi får veta att molnet bara är ett namn på en okänd lagringsplats, som kan finnas på vilken plats som helst på jordklotet. Både Apple, Microsoft och Google har som villkor

Läs mer

IKT- strategi

IKT- strategi IKT- strategi 2016-18 SKOLAN SKALL GARANTERA ALLA ELEVER EN DIGITAL KOMPETENS. Digital kompetens är färdigheter, kunskap, kreativitet och förhållningssätt som behöv för att kunna nyttja digitala medier

Läs mer

STOCKSÄTTERSKOLAN. F - 6 skola. Stocksätterskolans digitala resa. Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats

STOCKSÄTTERSKOLAN. F - 6 skola. Stocksätterskolans digitala resa. Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats STOCKSÄTTERSKOLAN F - 6 skola Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats 320 elever varav 60 % med annat modersmål En mångkulturell skola som arbetar med ett språkutvecklande

Läs mer

IKT-Plan. NKC-Nättrabyskolan- Möjligheternas skola

IKT-Plan. NKC-Nättrabyskolan- Möjligheternas skola IKT-Plan NKC-Nättrabyskolan- Möjligheternas skola IKT-plan NKC Innehållsförteckning: Vad är IKT?...sid 2 Våra mål...sid 2 Nationella mål.....sid 2 Kommunens mål...sid 2 NKCs lokala mål...sid 2 Digital

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK. Advance Online

ANVÄNDARHANDBOK. Advance Online ANVÄNDARHANDBOK Advance Online INNEHÅLL Innehåll... 2 Välkommen!... 3 Allmän information... 3 Idén bakom Advance Online... 3 Att logga in på en terminalstation... 4 Allmänt... 4 Citrix-klienten... 4 Inloggning...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Simrishamns Kommun DIGITALAVERKTYG I FÖRSKOLAOCHSKOLA INFORMATIONTILLPERSONAL

Barn- och utbildningsförvaltningen. Simrishamns Kommun DIGITALAVERKTYG I FÖRSKOLAOCHSKOLA INFORMATIONTILLPERSONAL Barn- och utbildningsförvaltningen Simrishamns Kommun DIGITALAVERKTYG I FÖRSKOLAOCHSKOLA INFORMATIONTILLPERSONAL DATORNI SKOLAN "EN-TILL-EN" OCHGAFE Simrishamns kommun erbjuder alla elever från årskurs

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 KROKOM2500, v1.0, 2012-02-29 Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 2014 Monica Andersson, IT-pedagog 2014-06-30 96 % av lärarna använder Internet som resurs för att hitta fakta och lektionstips,

Läs mer

Allt du behöver veta Föräldrar i

Allt du behöver veta Föräldrar i Föräldrapaketet Förskola, Fritid & Skola Allt du behöver veta Föräldrar i SkolportalN Förskola, Fritid & Skola Nacka Kommun Innehållsförteckning Vad är SkolportalN?... 3 Skolportalens videoguider ett bibliotek

Läs mer

Undersökning av digital kompetens i årskurs 7-9

Undersökning av digital kompetens i årskurs 7-9 Undersökning av digital kompetens i årskurs 7-9 2015 Monica Andersson, IT-pedagog 2015-12-29 Jag har kunnat få fler vänner genom att spela hemma, Att lära mig har blivit lättare och roligare, Jag kan ha

Läs mer

Datum Grundskolan. D Utbildningsförvaltningen. Information och riktlinjer för lån av elevdator. Bodens kommun

Datum Grundskolan. D Utbildningsförvaltningen. Information och riktlinjer för lån av elevdator. Bodens kommun D Utbildningsförvaltningen Grundskolan Datum 2015-08-21 Information och riktlinjer för lån av elevdator Bodens kommun Bakgrund Digital kompetens, det vill säga att kunna använda modern teknik i sitt dagliga

Läs mer

Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor

Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor Utlåning av personlig dator till elever i Sollentunas kommunala skolor 1. Bakgrund och syfte Sollentuna kommunala skolor vill skapa goda förutsättningar för en utbildning där modern informations- och kommunikationsteknik

Läs mer

Företagsamheten 2017 Kalmar län

Företagsamheten 2017 Kalmar län Företagsamheten 2017 Kalmar län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

SIKTA IKT Viveka Gulda Annika Möl er Larsson Lisa Stenström

SIKTA IKT Viveka Gulda Annika Möl er Larsson Lisa Stenström Genom SIKTAs (Skolans IKT-Arbete i Lund) IKT-fortbildning erbjuds kommunens alla pedagoger och skolledare det senaste inom IKT! Grundtanken med SIKTA är att "pedagoger lär pedagoger - att lära av varandra".

Läs mer

GYMNASIESK OLAN 1:1 ÖPPEN DATOR

GYMNASIESK OLAN 1:1 ÖPPEN DATOR GYMNASIESKOLAN 1:11 ÖPPEN DAT TOR Uppstart Felsökning Ansvarig utgivare: Leif Sköldberg Innehållsförteckning Uppstart dator... 3 Trådlöst nätverk... 3 Internet... 4 Skolterm/Terminalservermiljön skrivare,

Läs mer

Avtal för lån av personligt lärverktyg (dator/ipad/ Chromebook ) från Lerums kommun

Avtal för lån av personligt lärverktyg (dator/ipad/ Chromebook ) från Lerums kommun LERUM4000, v 2.0, 2011-10-04 1 (5) Lärande Avtal för lån av personligt lärverktyg (dator/ipad/ Chromebook ) från Lerums kommun 1. Bakgrund Lerums kommun vill skapa goda förutsättningar för en utbildning

Läs mer

TRETTON RÅD FÖR ATT LYCKAS MED DIGITALA VERKTYG I SKOLAN

TRETTON RÅD FÖR ATT LYCKAS MED DIGITALA VERKTYG I SKOLAN TRETTON RÅD FÖR ATT LYCKAS MED DIGITALA VERKTYG I SKOLAN Bok E-post lista Bildspel: www.steinberg.se Facebook: www.facebook.com/ johnsteinberg1 Framtidens skolpolitik Sök på UR JOHN STEINBERG 1 JOHN STEINBERG

Läs mer

Införandet av en till en och G Suite i Kumla kommun. Örebro universitet

Införandet av en till en och G Suite i Kumla kommun. Örebro universitet Införandet av en till en och G Suite i Kumla kommun Örebro universitet 2019-04-04 Det här är Kumla kommun Kumla kommun (21651 invånare) Totalt 2760 elever Stene skola F-6 Vialundskolan 7-9 åk F-6 åk 7-9

Läs mer

Nätverksmöte SplitVision 2015-03-18

Nätverksmöte SplitVision 2015-03-18 Nätverksmöte SplitVision 2015-03-18 Plats: Kommunhuset Balder, Nybro Närvarande: Peter Andersson Hanna Carlsson Sune Carlsson Laus Ellebäck Johan Engdahl Joachim Fasth Åke Gustafsson Niklas Persson Dagordning:

Läs mer

IKT strategi för grundskolan i Malmö stad

IKT strategi för grundskolan i Malmö stad IKT strategi för grundskolan i Malmö stad IKT-Handlingsplan för grundskolan Jag använder internet till att chatta med vänner kolla instagram, youtube och ibland kanske jag gör läxor på datorn, ipad,mobil

Läs mer

Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium

Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium För att datoranvändningen på skolan ska fungera är det oundvikligt att etiska krav ställs på användarna. Kraven skiljer sig inte mycket från övriga krav som

Läs mer

Lokal IKT-plan för Förskolorna Hans & Greta, Lönneberga och Rida - Ranka

Lokal IKT-plan för Förskolorna Hans & Greta, Lönneberga och Rida - Ranka Lokal IKT-plan för Förskolorna Hans & Greta, Lönneberga och Rida - Ranka Bakgrund I januari 2010 antog Lunds Kommun styrdokumetet IKT-strategi för Lunds skolor från förskola till vuxenutbildning. Skriften

Läs mer

Datakurs, grund. Thor Stone Education. Datakurs, grund. (Windows 7) Copyright Torsten Nilsson

Datakurs, grund. Thor Stone Education. Datakurs, grund. (Windows 7) Copyright Torsten Nilsson Thor Stone Education Datakurs, grund (Windows 7) 1 Efter att du slagit på strömmen till datorn och den har laddat in operativsystemet (Windows), visas skrivbordet på skärmen. Det som visas på skrivbordet

Läs mer

INFORMATION TILL SKOLPERSONAL. Molntjänster. och digitala verktyg i förskola och skola

INFORMATION TILL SKOLPERSONAL. Molntjänster. och digitala verktyg i förskola och skola INFORMATION TILL SKOLPERSONAL Molntjänster och digitala verktyg i förskola och skola Molntjänster för effektivare kommunikation Användningen av molntjänster ger dig som personal i förskola och skola möjligheter

Läs mer

Henrik Asp. Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR

Henrik Asp. Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR Henrik Asp DEL 1 KOMPONENTER OCH PROGRAMVARA DEL 3 EFTER KÖPET 1. INTRODUKTION TILL BOKEN... 3 2. DATORNS HISTORIA... 4 A. Pc...5 B. Mac...6 C. HTPC...7 3. DATORNS

Läs mer

Månadsstatistik Arbetsförmedlingen

Månadsstatistik Arbetsförmedlingen Månadsstatistik Arbetsförmedlingen - Februari 2018 Källa: Månadsstatistik från arbetsformedlingen.se Kort om arbetsmarknaden för Kalmar län, februari 2018 (Inom parentes anges motsvarande siffror för februari

Läs mer

Digitala verktyg och molntjänster

Digitala verktyg och molntjänster Digitala verktyg och molntjänster U tvecklingen inom IT-området går fort. Internets kapacitet ökar hela tiden och nya tjänster erbjuds som kan vara till nytta för arbetet med utbildning och lärande. Utvecklingen

Läs mer

O:MEET 13 augusti. Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan

O:MEET 13 augusti. Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan 13 augusti Mötesplats för kollegialt lärande av och med pedagoger i vår egen kommun. Tisdag 13 augusti 2013 Nya restaurangen Brattebergsskolan Samma innehåll på förmiddag och eftermiddag för att pedagoger

Läs mer

Plan för digitalt lärande Förskolan Kungsgården, Umeå 2014-2015

Plan för digitalt lärande Förskolan Kungsgården, Umeå 2014-2015 Plan för digitalt lärande Förskolan Kungsgården, Umeå 2014-2015 Dokumenttyp Styrdokument Dokumentägare Agneta Forsvik Lundmark Dokumentnamn Verktyg för arbetet med digitalt lärande i Umeå kommuns förskoleverksamheter

Läs mer

Regelförenkling på kommunal nivå. Kalmar län

Regelförenkling på kommunal nivå. Kalmar län Regelförenkling på kommunal nivå län En väg in Sverige Ja 88% Nej 12% Ja 88% Nej 12% En väg in för företag bör kunna: ge information om gällande regelverk samordna ansökningar förmedla information mellan

Läs mer

DIGITALA VERKTYG I SKOLAN

DIGITALA VERKTYG I SKOLAN DIGITALA VERKTYG I SKOLAN INFORMATION TILL PERSONAL DATORN I SKOLAN "EN-TILL-EN"OCH OFFICE 365 Örebro kommun erbjuder alla elever att låna en dator eller surfplatta för skolarbetet, en så kallad en-till-en-lösning.

Läs mer

Utbildningskatalog för SPF Syrenen. Vårprogrammet Allmän Utbildning. Kjell Höddelius. Utbildningsansvarig

Utbildningskatalog för SPF Syrenen. Vårprogrammet Allmän Utbildning. Kjell Höddelius. Utbildningsansvarig Utbildningskatalog för SPF Syrenen Vårprogrammet 2018 Allmän Utbildning Kjell Höddelius Utbildningsansvarig 2018-01-04 1. Allmän utbildning Kurs Kursnamn Innehåll Förkunskap Teknik krav 1.1 Matlagningskurs

Läs mer

IT-skyddsrond: Checklista för skolans digitala arbetsmiljö

IT-skyddsrond: Checklista för skolans digitala arbetsmiljö Lärarnas Riksförbunds IT-skyddsrond v3.2 sid 1/35 IT-skyddsrond: Checklista för skolans digitala arbetsmiljö Då fler och fler av lärarens arbetsuppgifter sker digitalt blir den digitala arbetsmiljön viktigare.

Läs mer

En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier.

En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier. En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier. 08-51 90 90 00 www.vklass.com Inloggningar på kvällar och helger - bästa betyget vi kan få! Tänk dig en lärplattform

Läs mer

IKT PLAN - FÖRSKOLA. (Höganäs plan med riktlinjer för digital kompetens)

IKT PLAN - FÖRSKOLA. (Höganäs plan med riktlinjer för digital kompetens) IKT PLAN - FÖRSKOLA Att rusta våra barn, elever och personal för en framtid som vi ännu inte vet något om så att de med öppenhet, nyfikenhet och självförtroende vågar prova, utforska nytt och ständigt

Läs mer

IT-handlingsplan för Årsunda Skola

IT-handlingsplan för Årsunda Skola IT-handlingsplan för Årsunda Skola November 2013 IT-handlingsplan för Årsunda Skola Innehållsförteckning: s.3 Ur LGR 11 Övergripande information Prioriterade arbetsområden läsåret 13-14 s.4 Frågeställning

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer

Digitala produkter 2016

Digitala produkter 2016 Digitala produkter 2016 Lilla språkmästaren Lilla Språkmästaren en lekfull digital språklära för främst årskurs 1. På ett enkelt och lekfullt sätt lär sig eleverna de första grundläggande språkliga momenten.

Läs mer

kurskatalog vt-13 Tänk på vår miljö!

kurskatalog vt-13 Tänk på vår miljö! kurskatalog vt-13 SIKTA står för Skolans IKT- Arbete i Lund. Det är en fortbildning som erbjuds kommunens pedagoger och skolledare. I fortbildningspaketet kan man välja bland kurser som på olika sän visar

Läs mer

Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen

Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen Digitalisering i skolan och vuxenutbildningen 1 Frågeblanketten läses maskinellt. Vi ber dig därför att: Använda bläckpenna Skriva tydliga siffror, så här: Markera dina svar med kryss, så här: Om du svarat

Läs mer

3. Regler för användandet av den personliga datorn

3. Regler för användandet av den personliga datorn Sida 1 av 6 Personlig dator (en till en) till elever i Sollentuna kommunala skolor 1. Bakgrund och syfte Sollentuna kommunala skolor vill skapa goda förutsättningar för en utbildning där modern informations

Läs mer

Kvalitet 2014. Resultat: Ängelholm total

Kvalitet 2014. Resultat: Ängelholm total Kvalitet 2014 Resultat: Ängelholm total 1 Innehåll: 2 INLEDNING 3 Om TÄNK OM KVALITET Denna rapport redovisar resultat från studien TÄNK OM KVALITET 2.0. Studien avser fånga elevers respektive lärares

Läs mer

IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens.

IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens. Datum 2009-03-09 1 (6) Krusboda skola Lokal IT-plan HT2009-VT2010 2 (6) En likvärdig skola IT-planen ska garantera alla elever i Tyresö kommun en likvärdig digital kompetens. Elever i behov av särskilt

Läs mer

Skolarbete i molnet. Så här använder vi G Suite i Lidingös skolor. Information till dig som är vårdnadshavare eller elev

Skolarbete i molnet. Så här använder vi G Suite i Lidingös skolor. Information till dig som är vårdnadshavare eller elev Skolarbete i molnet Så här använder vi G Suite i Lidingös skolor Information till dig som är vårdnadshavare eller elev 1 Oändlig potential i de digitala verktygen Lidingö stad arbetar aktivt för att säkerställa

Läs mer

INFORMATION TILL VÅRDNADSHAVARE OCH ELEVER. molnet. Skolarbete i. Google Apps for Education i Uddevallas skolor

INFORMATION TILL VÅRDNADSHAVARE OCH ELEVER. molnet. Skolarbete i. Google Apps for Education i Uddevallas skolor INFORMATION TILL VÅRDNADSHAVARE OCH ELEVER molnet Skolarbete i Google Apps for Education i Uddevallas skolor Oändlig potential i de digitala verktygen Uddevalla kommun arbetar aktivt för att säkerställa

Läs mer